Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a virust (49 db)

Miért nem talál vírust a gépen a Nod32?

Biztos vagyok benne hogy van rajta, pedig mindig azt írja ki hogy nincsen.. De tuti van, egyre lassabb, az egér néha elkezd villogni, a programok lassabban futnak... Miért nem talál rajta vírust? Vagy én csinálok valamit rosszul? El?re is köszi! NAGYON FONTOS VOLNA

Legjobb válasz: Attól, hogy lassabb a géped még nem biztos hogy vírusod van. Egy oprendszer pár év alatt rendesen teleszemeteli a vinyód és ettõl is lehet lassú a géped...

Attól, hogy lassabb a géped még nem biztos hogy vírusod van. Egy oprendszer pár év alatt rendesen teleszemeteli a vinyód és ettõl is lehet lassú a géped...
A kérdező hozzászólása: Rendben.. Köszönöm a válaszokat. Amúgy kiírja, hogy frissíteni kell, de kér valami jelszót..
Fizetõs virusirtó rég lejárt próbaváltozata NEM ÉR SEMMIT. Miért? Mert nem naprakész, nem frissiti magát naponta. Ezt töröld és tegyél fel valami jobb ingyeneset.
igen lehet hogy van rajya virus es nem jelzi! ajanlom neked a Kingsoftantivirus 2012-ot teljsen ingyenes es nem fekel anyira geptole
Ez van rajta? Mert ez a legújabb. Egyébként ESET-NOD fizetõs. http://www.eset.hu/letoltes/otthoni/nod32
elõfordul, az hogy egy új géphez adnak egy fizetõs vírusirtót hozzá természetesen határ idõs, gondolom alapból rajta volt, lejárt...
A kérdező hozzászólása: nem tudom, ezt egy szerelõ rakta rá.. nem tudom mi lehet a probléma, szerintem a tesómmal jobban utána nézünk.. hátha
Nincs ezzel semmi baj. Én sem vagyok autószerelõ, gázszerelõ, festõ, ezért viszem szervizbe az autóm, hívok valakit ha nem úgy ég a gáztûzhely, vagy ha ki kell festeni a kisszobát.
Egy vírusirtó használatához nem kell informatikus diploma. ECDL tananyag. Vagy éppen általános iskolai. Érdemes lenne az alapokat elsajátítani, mielõtt használod a gépet.
Miért nem nézeted át a géped egy szakival, aki legalább a fogalmakkal tisztában van?
A kérdező hozzászólása: és azt hogy tehetem?
Az szerintem azt jelenti, hogy nem naprakész a NOD32. Próbálj erõsebb keresést lefuttatni.
A kérdező hozzászólása: hozzá tenném december elején kaptam.. tehát még egy éves sincs.. és folyamatosan kiírja, hogy lehetséges hogy a számítógép veszélyeknek van kitéve..
A Felhasználói név és jelszó a licenszkód vásárlásakor email-ben küldött kód. Az ESET-NOD cég magyarországi partnere küldi, a Sicontact Kft. De ehhez meg kell venni. http://www.eset.hu/vasarlas/arak

Miért nem tudja az antibiotikum a vírust legyőzni?

Legjobb válasz: Wikipédia: "Az antibiotikumok olyan gyógyszerek, melyek az állati (illetve emberi) szervezetben megtelepedett baktériumokat elpusztítják (baktericid hatás) vagy szaporodásukat gátolják (bakteriosztatikus hatás). " Ebbõl kifolyólag a vírusra nem hat - mivel egyrészt más a felépítésük, másrészt pedig a vírus nem úgy szaporodik, mint egy natúr baktérium. A vírus maga nem osztódik, hanem egy másik sejtet használ fel arra, hogy másolatot állítson elõ a vírus DNS-bõl (vagy RNS-ébõl, ha csak az van neki).

Wikipédia: "Az antibiotikumok olyan gyógyszerek, melyek az állati (illetve emberi) szervezetben megtelepedett baktériumokat elpusztítják (baktericid hatás) vagy szaporodásukat gátolják (bakteriosztatikus hatás). " Ebbõl kifolyólag a vírusra nem hat - mivel egyrészt más a felépítésük, másrészt pedig a vírus nem úgy szaporodik, mint egy natúr baktérium. A vírus maga nem osztódik, hanem egy másik sejtet használ fel arra, hogy másolatot állítson elõ a vírus DNS-bõl (vagy RNS-ébõl, ha csak az van neki).
Mert az antibiotikumok jórésze (pl Penicillinek, Cefalosporinok), amik a baktérium sejtfalánka proteoglikánjainak szintézisét gátolják, így a baktériumok nem tudnak megfelelõ sejtfalat elõállítani maguknak, így elpusztulnak. Mivel a vírusoknak más a felépítésük, más fehérjék szintetizálódnak, ráadásul más mechanizmussal (mivel fejletlenebb élõlények), ezért nem hatnak rájuk az antibiotikumok.
Ezekhez a teljesen jó válaszokhoz még az is hozzájön, hogy a vírus szinte folyamatosan mutálódik, tehát folyamatosan változik. Éppen ezért nehezebb vírusra bármilyen gyógyszert készíteni, általában csak tünetenyhíteni lehet, és várni amíg a szervezet legyõzi (ezért is szokták a szervezetet erõsíteni ilyenkor gyógyszerekkel).
Használj ezüstkolloidot!!Az segít, olvass utána.
:DDD A karanténból nem tud kiszökni, maximum újra vírust kapsz vagy nem nézetted át az egész gépet és újra fertõz...
Vagy pl. a sality-t szedted össze, ami olyan ütemben fertõzi az exéket, hogy a vírusirtó nem gyõzi, és amiket már javított, utána azokat is újra felülfertõzi (nem a karanténból szöknek ki :-). Bár ezt is lehet uralni, de nem könnyû.


Miért nem lehet a vírusokat antipiotikummal kezelni?

Legjobb válasz: AntiBiotikummal? Azért, mert az nem vírusok ellen van, hanem baktériumok ellen.

AntiBiotikummal? Azért, mert az nem vírusok ellen van, hanem baktériumok ellen.
AntiBIOTIKUM. Élõlények ellen hatásos. Vannak antivirális szerek is.
Az oka az, hogy az antibiotikumok a baktériumok egy-egy anyagcserelépését gátolja, így azokra mérgezõ hatású. Viszont a vírusok nem baktériumok, és nincs anyagcseréjük, tehát azt nem is lehet befolyásolni. Az antivirális szerek (kevés van belõlük, és nem túl hatásosak) leginkább a gazdasejtbe bejutott vírus szaporodását (azaz a gazdasejt megváltozott anyagcseréjét) gátolják.
Nem lehet kezelni? Kérdezz csak meg egy orvost... :) Viccet félretéve ahogy az elõzõek írták. Kiegészítve, hogy ettõl függetlenül nagyon sok orvos virális megbetegedésre is simán antibiotikumot ad, ami ugyan nem hatásos, de csökkenti az esetleges bakteriális felülfertõzés esélyét. (Viszont a náthád megmarad, a bacijaid meg rezisztensebbek lesznek. Csak rosszabb a helyzet.) Megölni nem öli meg a vírust, arra antivirális szer kell.
jó, de a kérdezõ szerintem arra értette, hogy mi az oka ennek. most én is kiváncsi vagyok :]

Miért nem jó a facebook? Megnyitom és nem lehet belépni mert ezt írja ki: "Sorry, we are experiencing temporary technical problem, please check back later. " Tudom hogy ez egy vírus de azt már nem, hogy hogyan lehet megcsinálni, hogy működjön.

Segítsetek légyszíves!

Legjobb válasz: Miért lenne vírus? Azt írja hogy ideiglenes technikai problémák állnak fent, nézz vissza késõbb. Ne legyen mérvadó az, hogy pedig másnak mûködik, mert ha az a szerver nem mûködik ahol a te profilod van tárolva, akkor csak az nem tud belépni, aki ahhoz a szerverhez tartozik, míg a többiek minden gond nélkül tudják használni az oldalt. Ha azt írja hogy várj, akkor várj mert pár perctõl akár pár órán vagy pár napon át is tarthat a dolog. Te otthonról ezzel kapcsolatban semmit nem fogsz tudni csinálni.

Miért lenne vírus? Azt írja hogy ideiglenes technikai problémák állnak fent, nézz vissza késõbb. Ne legyen mérvadó az, hogy pedig másnak mûködik, mert ha az a szerver nem mûködik ahol a te profilod van tárolva, akkor csak az nem tud belépni, aki ahhoz a szerverhez tartozik, míg a többiek minden gond nélkül tudják használni az oldalt. Ha azt írja hogy várj, akkor várj mert pár perctõl akár pár órán vagy pár napon át is tarthat a dolog. Te otthonról ezzel kapcsolatban semmit nem fogsz tudni csinálni.
A kérdező hozzászólása: de akkor telefonról miért jó?:O

Miért nem lehettek a vírusok az első élőlények a Földön?

Megjegyzem, ez nem egy házi feladat, ezt én nagyon jól tudom, bioszból ötöst írtam az ehhez tartozó témazáróból :D

Legjobb válasz: Hát, ha valóban ötöst írtál a témazárón, akkor neked kell a legjobban tudni, hogy a vírusok csak más elõ szervezetekben szaporodnak. Míg a bacik egyszerû táptalajon is szaporíthatóak, addig a vírusok szaporításához szövettenyészeteket kell használnunk... Ha más élõ sejt kell nekik a túléléshez, hogy lehettek volna õk az elsõk?

Hát, ha valóban ötöst írtál a témazárón, akkor neked kell a legjobban tudni, hogy a vírusok csak más elõ szervezetekben szaporodnak. Míg a bacik egyszerû táptalajon is szaporíthatóak, addig a vírusok szaporításához szövettenyészeteket kell használnunk... Ha más élõ sejt kell nekik a túléléshez, hogy lehettek volna õk az elsõk?
Mert a vírusok maguk elszabadult gének, melyek eleve más élõlényekbõl származnak. Ezt onnan is lehet tudni, hogy van fehérjeköpenyük, mely nélkül létképtelenek, ennek a megszintetizálásához viszont egész fehérjeszintetizáló apparátusra van szükség - pl enzimekre is, ami méretüket tekintve nyilván nincs és nem is volt nekik. Magyarul nem képesek önmaguktól szaporodni. :D
Akkor csaak úgy brahiból kérded? Amúgy érdekes a téma. Szerintem a vírusok nem tudnak tovább fejlõdni, tehát ha elsõk lettek volna, akkor egyben utolsók is lettek volna, elmaradt volna az evolúció. Meg aztán nem tudnak magukban megélni, suükségük van egy élõlényre, ... szóval ilyesmi. Szívesen elolvasnám az ötös bioszdogádat errõl.
A kérdező hozzászólása: Csupán azért kérdem, mert kíváncsi voltam/vagy arra, hogy hányféleképpen tudják leírni jóformán ugyanazt a választ, és mert egyik barátnõm (megjegyzem, pár évvel fiatalabb) nem akart nekem hinni. És gondoltam, ha nekem nem hisz, akkor másoknak fog. A válaszokat köszönöm ^^
Azért, mert a vírusok nem is élõlények. az élõ és élettelen határán állnak. Csak az az egy tulajdonságuk van, amely jellemzõ az élõlényekre, hogy tudnak szaporodni, de ehhez is kell egy sejt, amit utána el is pusztítanak...stb. De ha ezt tudod, akkor minek kérdezed..?
A vírusok csak gazdasejt jelenlétében mutatnak valamiféle életjelenséget... tehát ha õk lettek volna az elsõ élõlények már kipusztultak volna.
Egyszerû a válasz, nem kell ehhez semmi extra ész. Ha a vírusok az elsõk akkor mit fertõznek meg? Ennyi.
fogadjunk csak bemagoltak ezt a témát
Azért ezzel az elszabadult génekkel vitatkoznék, a vírusok annyi mindent csinálnak egészen másképp mint bármelyik baci, hogy nem igazán lehet egyszerûen belõlük kiszakadt részeknek tekinteni. Inkább úgy gondolnám hogy még abból a korszakból származnak amikor nem fixálódott le a legeredményesebb sejtfelépítés és biokémia, egyfajta molekuláris Ediacara-faunából.
A kérdező hozzászólása: Hoppá, elírtam ^^" "Kíváncsi voltam, vagyOK arra.." bocsi ^^" Xd
Vírusra nincs orvosság.
Az elsõ jól írta. Max. immunerõsítõ.
Biztos van benne valami reklám amire jelez.
A kérdező hozzászólása: "igeiglenesen, a letöltés idejére!!! kapcsold ki a NOD-ot. (jobb klikk a Tálcán lévõ ikonján, Ideiglenes kikapcsolást választva) azután, az xFire.exe fájlt töltsd fel a Vírustotalra. http://www.virustotal.com/hu/ Futtatass le egy teljes ellenõrzést! Ha csak a NOD (vagy esetleg pár ismeretlen gagyi vírusírtó) jelzi veszélyesnek (kiírja a veszélyes kártevõ nevét!), és pl. a Kaspersky NEM, nyugodtan telepítsd, kiiktatott NOD mellett, majd kapcsold vissza a NOD-ot, és vizsgáltasd át vele, a telepített mappát, és a registry-t. Meggyõzõdésem, ha a gyártó oldaláról töltötted le, hogy nem valós a fenyegetés, úgy ahogy pl. az Unlocker alkalmazás LETÖLTÉSE közben is rinyál! (de, csak a NOD, a többi 42 víruskergetõ, nem) A telepített programban, már semmit nem talál, még csökkentett módban sem! /vszínû, azért van még veszélyként a NOD adatbázisában, mert kijátsza a Windows "éberségét" és olyan mappákat fájlokat is, törölni lehet vele, ami zárolás alatt van/" Köszönöm szépen, mûködik tisztán! A többieknek is köszönöm!
http://www.xfire.com/faq A telepítés és egy regisztráció után (ingyenes) a program meglesi milyen telepített, vagy felmásolt játékok vannak a gépünkön. ...tehát, átszkenneli, (kutakodik, ugyanugy mint a mikrofoss is teszi, de az "barát" a nod-nak) a gépet, és EZ nem tetszik a NOD-nak! letöltés: http://www.xfire.com/download/
használj MSE virusirtót
igeiglenesen, a letöltés idejére!!! kapcsold ki a NOD-ot. (jobb klikk a Tálcán lévõ ikonján, Ideiglenes kikapcsolást választva) azután, az xFire.exe fájlt töltsd fel a Vírustotalra. http://www.virustotal.com/hu/ Futtatass le egy teljes ellenõrzést! Ha csak a NOD (vagy esetleg pár ismeretlen gagyi vírusírtó) jelzi veszélyesnek (kiírja a veszélyes kártevõ nevét!), és pl. a Kaspersky NEM, nyugodtan telepítsd, kiiktatott NOD mellett, majd kapcsold vissza a NOD-ot, és vizsgáltasd át vele, a telepített mappát, és a registry-t. Meggyõzõdésem, ha a gyártó oldaláról töltötted le, hogy nem valós a fenyegetés, úgy ahogy pl. az Unlocker alkalmazás LETÖLTÉSE közben is rinyál! (de, csak a NOD, a többi 42 víruskergetõ, nem) A telepített programban, már semmit nem talál, még csökkentett módban sem! /vszínû, azért van még veszélyként a NOD adatbázisában, mert kijátsza a Windows "éberségét" és olyan mappákat fájlokat is, törölni lehet vele, ami zárolás alatt van/
Más oldalakról próbáltad?
A kérdező hozzászólása: user/local/temp -be rakja a vírust amit karanténba rak aztán törli. Ezt nem lehet valahogy megoldani, hogy feltelepítsem a programot vírus mentesen?
Reklámban lehet Javascriptbe ágyazott trójai. JS Win32/---
Megvetted vagy újságkódos valódi "NOD" ez? Ha nem, akkor már egész trójai ménes lehet a gépeden. Ha viszont az UpdateStar oldalt tölti be a gyártóé helyett, azzal már sok gond volt. Nekem az Adobe Flash Player miatt volt vele bajom (ESS6 megfogta a trójait).
Ezért jobb az ESET Smart Security6, abban van Játékos üzemmód, ok nélkül nem tilt le semmit.

Miért nem enged a virusirtók honlapjára menni? Valami virus miatt? Mi a megoldás rá?

Legjobb válasz: aja hallotam már ilyen vírusról csak ne mtudom a nevét biztos,hogy vírus probáltál már kevésbé hires vírusirtók honlapjait hátha letudsz tölteniegy vírusirtót ami megtalálja:http://www.emsisoft.com/en/software/antimalware/ http://www.anvisoft.com/ és enged olyan letöltõ központokraközpontokra onnan is letudnál tölteni egy vírusirtot:http://download.cnet.com/Ad-Aware-Free-Antivirus/3000-8022_4.. http://szoftverbazis.hu/szoftver/comodo_internet_security4.h.. irál,hogy sikerült e vagy nem

aja hallotam már ilyen vírusról csak ne mtudom a nevét biztos, hogy vírus probáltál már kevésbé hires vírusirtók honlapjait hátha letudsz tölteniegy vírusirtót ami megtalálja:http://www.emsisoft.com/en/software/antimalware/ http://www.anvisoft.com/ és enged olyan letöltõ központokraközpontokra onnan is letudnál tölteni egy vírusirtot:http://download.cnet.com/Ad-Aware-Free-Antivirus/3000-8022_4.. http://szoftverbazis.hu/szoftver/comodo_internet_security4.h.. irál, hogy sikerült e vagy nem
avast.com <
még ezt is ajánlom: http://www.msw.hu/letoltes/biztonsag_antivirus_tuzfal/259-av.. (amelyik a 3 közül legjobban megfelel.)
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat a problémám megoldódott! (megy mindenkinek a zöld kéz) esetleg egy jó virusirtót ami ingyenes? :D
http://www.usite.hu/dl.php?id=1226&i=1 Csökkentett módban, biztosabban megtalálja a kártevõket, (100%-ban!) mert csak a minimális mûködéshez szükséges Windows alkalmazás indul el, és így nem tudnak rejtõzködni!
A kérdező hozzászólása: ipon.hu-t nem engedi megnyitni. tudnál valami más linket?
A kérdező hozzászólása: Malwarebytest kiprobálom. A csökkentett mód muszáj?
vagy ezzel vizsgáltasd át: ComboFix http://www.downeu.net/portable/1046059-combofix-1210292-port.. Telepíteni nem kell! az eredményt másold be ide
ezt töltsd le, (engedni fogja a vírus) (ingyenes, magyar nyelvû) http://ipon.hu/utils/Malwarebytes_Anti-Malware telepítsd, majd azonnal frissítsd! ha megvan, CSÖKKENTETT módban indítsd újra a gépet. Futtasd a programot. Jelöld be, a Teljes vizsgálat végrehajtása gombot. Vizsgálatra klikk! Jelöld be az összes csatlakoztatott meghajtót majd a Vizsgálat gombra klikk! (amit talál, karanténba teszi, onnan törölheted, vagy ha úgy tudod, hogy nemveszélyes alkalmazás, pl. Pr.törés, keylogger stb. akkor visszahelyezheted a helyére.) a vizsgálat pár órába is telhet, az adatmennyiség, gép teljesítmény fügvényében, hagyd nyugodtan dolgozni, közben SEMMIT nem tudsz úgy sem csinálni. Ha végzett, kéri hogy indítsd újraa gépet. OK! ekkor, Normál módban újra indul a megtisztított Windows.
http://www.comodo.com/home/internet-security/free-internet-s.. vírusirtó, tûzfal, rendelkezik kitûnõ sandboxxal, meg defense +al

Az izzadságban miért nem mutatható ki a HIV vírus (AIDS)?

A HIV a különböz? testváladékokban fordul el?. A vér, az ondó és a hüvelyváladék igen sok vírust tartalmaz. Csekély számban azonban a nyálban, az anyatejben, a könnyben és a vizeletben is kimutatásra került a vírus. Az izzadmányban azonban nem sikerült felfedezni a kórokozót.

Legjobb válasz: Azért, mert nem minden testnedvben taláható meg. Kizárólag a vérben, ondó és hüvelyváladékban, anyatejben, és kis (de nem fertõzõképes) mértékben a nyálban. A könny, a vizelet és a széklet, ahogyan az izzadság sem fertõzõ, mert nincsen benne vírus. Ennyi

Azért, mert nem minden testnedvben taláható meg. Kizárólag a vérben, ondó és hüvelyváladékban, anyatejben, és kis (de nem fertõzõképes) mértékben a nyálban. A könny, a vizelet és a széklet, ahogyan az izzadság sem fertõzõ, mert nincsen benne vírus. Ennyi
A kérdező hozzászólása: Igen, de engem az érdekelne, hogy miért. :) ) azért köszi.
Szerintem a vegyi összetétele miatt, nem alkalmas a vírus "letelepedésére". Nincsenek sejtek, amelyeket pusztíthat, vagy hozzátapadhat. Én erre gondolok.
A kérdező hozzászólása: Tényleg... ez is egy jó meglátás :) Köszi a választ.
A kérdező hozzászólása: Véletlenül megláttam a régi kérdésem, gondoltam kiemelem. Kíváncsi vagyok most milyen válaszok érkeznek. Üdv.
szia! én úgy tudom, csak abban található meg, ami sejteket tartalmaz. Az izzadságban nincsenek sejtmaggal rendelkezõ sejtek, és ugye a vírus abban van.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!