Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a védőnő hogy (15 db)

Miért mondta a védönö, hogy mostmár nem ártana ha elkezdene kinyilni a méhszájam? 35 hetes multam és még zárt a méhszájam! Tudok tenni valamit hogy szép lassan kinyiljon?

Legjobb válasz: valószínû azért mondta, mert nagyon ritka, hogy valakinek 35 hetesen 3000res legyen a méhszája, vagyis teljesen zárt. azért mondta, hogy nehogy túlhordás legyen. de ne aggódj, még van idõd a szülésig bõven, és van idõ kinyílni is, fõleg, hogy még sokat nõ a baba, aki nyomást gyakorol a méhszájra.hagyd a természetre egyenlõre hogy nyíljál és csak akkor tegyél ha már tényleg vészesen közeleg a szülés. egyébként a sok gyaloglás, otthoni ténykedés, és házasélet ez mind segít a méhszáj nyílásában. de még ne aggódj, az orvosod úgy is szól, ha úgy látja. jó babavárást! 29 hetes km

valószínû azért mondta, mert nagyon ritka, hogy valakinek 35 hetesen 3000res legyen a méhszája, vagyis teljesen zárt. azért mondta, hogy nehogy túlhordás legyen. de ne aggódj, még van idõd a szülésig bõven, és van idõ kinyílni is, fõleg, hogy még sokat nõ a baba, aki nyomást gyakorol a méhszájra.hagyd a természetre egyenlõre hogy nyíljál és csak akkor tegyél ha már tényleg vészesen közeleg a szülés. egyébként a sok gyaloglás, otthoni ténykedés, és házasélet ez mind segít a méhszáj nyílásában. de még ne aggódj, az orvosod úgy is szól, ha úgy látja. jó babavárást! 29 hetes km
Nekem szülés elõtt 3 nappal kezdett el nyílni a méhszáj, addig teljesen zárt volt. Az a normális, ha minél tovább zárt. Nem ettõl függ, hogy könnyû vagy nehéz szülésed lesz. Inkább örülj neki, hogy zárt, legalább azt csinálsz, amit akarsz, pl torna, séta, szex, ilyesmi. Üdv
szia! Ne kezdjetek el "kövekkel dobálni" , de nem értem. 35 hetes kismama vagyok , de én annak örülök , hogy zárt a méhszájam. Én úgy tudom , hogy akkor nyílik kifelé a méhszáj , mikor vagy valami baj van (pl. gyenge az izomzat ott) vagy a baba születés elõtt áll.És hogy a méh- összehúzódások indítják be a kinyílását túlképp. Most akkor...?
Nekem végig zárt volt a méhszályam. 38hetesen és 5 naposan született meg a kislányom. És nekem sosem mondta a védõnõm h nyílhatna a méhszájam. Nem értem miért mondta h kellene...
15.17es vagyok. én is amondó vagyok, hogy addig örüljetek míg zárt a méhszáj. én 29 hetes vagyok, de a külsõ méhszájam nyitva, így már nem dolgozhatok és sokat kell pihennem, ami nehéz, mert elég izgõ mozgó típus vagyok. az orvosom szinte mindentõl tilt. így van utolsó válaszoló a méhösszehúzódások váltják ki a méhszáj nyílását, meg hogy a baba esetleges súlya, na meg nálam az volt az ok, hogy sokat dolgoztam, és rengeteget gyalogoltam.
Szerintem rendben van, hogy most még zárt vagy. Majd nyílik az, amikor itt az ideje! Ne aggódj! A könnyebb tágulás érdekében igyál málnalevélteát, amit már a 36. héttõl elkezdhetsz! Persze ez sem garantálja, hogy hamar tágulsz!
Nekem is végig zárt volt a méhszájam. Ittam a málnalevélteát is a 36. héttõl. Betöltöttem a 40. hetet és még mindig zárt volt. Aztán 2 nap múlva 1 ujjnyi, rá ismét 2 napra 2 ujjnyira tágult ki, aznap meg is szültem, indították a szülést, kb. 5 óra alatt meglett a babám. Szóval nyugi!
Szia, én annak örülnék hogyha zárt lenne, engem 32 hetesen azért fektettek be kórházba mert elkezdett kinyílni, még most is gyógyszert kell szednem 36.hétig, nincs azzal semmi baj ha szülés megindulásáig zárt. Üdv: 34 hetes kismama

Felhívott a védőnőm, hogy kicsit magas lett az AFP-m, menjek be újabb vérvételre. Miért vérvétel és miért nem UH, ahogy többnyire írjátok?

Visszaolvastam a kérdéseket és azt látom, hogy rossz érték esetén UH-ra küldik az embert, nem újabb vérvételre. Mit jelenthet ez? Kell aggódnom? Ráadásul nem tudom a pontos értéket, telefonon hívott a véd?n?. :(

Legjobb válasz: Csúnya dolog, de nem lehet, hogy elhagyták a véredet? Tudom képtelenségnek hangzik, de ezen az oldalon olvastam, hogy elhagyták a mintát és újra behívták.Hívd fel a nõdokidat, hogy ilyenkor tényleg újra veszik ha magas vagy esetleg más állhat a háttérben...Azért nyugi...

Csúnya dolog, de nem lehet, hogy elhagyták a véredet? Tudom képtelenségnek hangzik, de ezen az oldalon olvastam, hogy elhagyták a mintát és újra behívták.Hívd fel a nõdokidat, hogy ilyenkor tényleg újra veszik ha magas vagy esetleg más állhat a háttérben...Azért nyugi...
Szia! Szerintem uh-ra kéne csak menned. Nekem is magas lett és oda kellett mennem. Szerencsére rendben volt minden.:) Meg az afp-t a 16. héten veszik le, akkor mit akarnak a 18. héten, akkor már úgy is magas lesz..szerintem. Ne aggódj. További boldog babavárást 19 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Még valami. A dokim szerint a vérvétel napján voltam kereken 16 hetes. A 11 hetes UH szerint, az már a 16+5 nap volt, szerintem pedig 16+4 nap. Mindesetre a 16. hét, az biztos.
A kérdező hozzászólása: Jaaa, és köszönöm a válaszokat. :) Most még ez is megnyugtató tud lenni, hogy vannak sorstársaim.
A kérdező hozzászólása: Van fogadott orvosom, de nálunk a központi (városi) védõnõk írják ki az AFP beutalót (van körzeti védõnõm is). :) Sõt õ kér idõpontot a genetikai UH-ra is, amit nálunk a 20. héten végeznek. Ennek az idõpontját jövõ héten fogom megtudni. Szerintetek erre az eredményre is 2 hetet kell majd várni? Már csak azért, mert akkor lehet hogy elõbb lesz UH, mint AFP eredmény. De akkor meg minek? Kezd nekem is gyanus lenni, hogy elkeverték... :(
Nekem egyszer rosszul vették le a vért, rossz kémcsõbe, ezért újra meg kellett ismételni. Szerintem is elkavartak valamit. Ha biztosak lennének az eredményben, ultrahangra küldtek volna.
Van fogadott orvosod? Ha van akkor mindent vele beszélj meg, ha nincs akkor tedd ahogy a védõnõ mondta, de kérdezz rá nem küld-e tovább, mert amúgy 18 hetesen van a genetikai UH amire az afp vel kell menni, és ott a doki mikmor megnézi az értéket, és Uh ot dönt, hogy hogyxan tovább.Ne idegeskedj, mikor mész genetikaira?
Az afp-s vérvételt azért szokták ismételni, mert a terhesség elõrehaladtával egyre magasabb értéket ad. tehát fõleg akkor, ha alacsony lett, és arra gyanakszanak, hogy elszámolták. Szerintem ha magas lett, akkor UH-ra kéne menjél. Hacsak nem tényleg ilyesmi áll a háttérben, hogy nem biztosak benne, ez tényleg a te mintád-e (de már csak nem)
Nem lehet, hogy kicsit késõn vették le a véredet? Az a baj, hogy minden kismamát megijesztenek az AFP értékkel, és az érték nagyban függ, hogy a 16.hét hanyadik napján vették le. Hívd fel a dokit, és kérdezd meg... Ne idegeskedj...
Hello! Ne aggodj!Az AFPnél baromi fontos, hogy mikor is veszik le, mert 3 nap alatt duplázódik meg a mennyisége a vérben.Engem korán küldtek el, és alacsony is lett az érték.Nekem is új vérvételt javasoltak a laborból, de a két ünnep miatt (karácsony és szilveszter) csak január elején kaptam meg az eredményt, és akkor már 20 hetes voltam.Nálunk a nõgyógyász ad ki AFPs beutalót így hozzá kellett mennem.Õ aztán mondta, hogy elõbb egy UH.Ott persze kiderült, hogy a kollegája bravúrosan elmérte a kicsit. Egy szó mint száz:Ha nem ülnek egy hónapot az AFPmen, és a védõnõ adja ki a beutalót, akkor nekem is kétszer vették volna le.
Mi van veletek azóta? Minden rendben? Nekem is magas lett: 3, 8 és nagyon aggódok! :((

A babám 3 és fél hetes. Ha nem alszik, akkor sír. Olyankor adok neki enni. Nem lehet, hogy mindig éhes, bár azt mondta a védőnő, hogy ilyenkor hirtelen megnő a táplálék igényük. Vajon miért sír mindig?

Egy pár napja nem alszik nap közben. Nézel?dik, aztán meg sír. Aztán adok neki enni és akkor cicin elalszik, ha elalszik. Legtöbbször fenn marad és akkor újra sír. Gondoltam, hogy fáradt már és próbáltam elaltatni, de nem aludt el. Peluscsere és egyéb próbálkozások is megvoltak.

Legjobb válasz: Igen, növekedési ugrás van ilyenkor, jól mondta a védõnõd! (És ezért gratula neki, ritka az ilyen sajnos!) Próbáld meg, hogy gyakrabban szoptatod, ahogyan õ igényli. Néhány nap alatt elvileg nõni fog a tejmennyiséged és ritkulni fognak a szopizások. Semmiféle minimum vagy maximum idõt ne tarts be most (se) - és ez azt fogja jelenteni, hogy most pár napig elég sokat fogsz szoptatni, erre készülj fel! És igyál elég folyadékot (min. 2-3 l) és pihenj, amennyit csak lehet.

Igen, növekedési ugrás van ilyenkor, jól mondta a védõnõd! (És ezért gratula neki, ritka az ilyen sajnos!) Próbáld meg, hogy gyakrabban szoptatod, ahogyan õ igényli. Néhány nap alatt elvileg nõni fog a tejmennyiséged és ritkulni fognak a szopizások. Semmiféle minimum vagy maximum idõt ne tarts be most (se) - és ez azt fogja jelenteni, hogy most pár napig elég sokat fogsz szoptatni, erre készülj fel! És igyál elég folyadékot (min. 2-3 l) és pihenj, amennyit csak lehet.
Ha nem éhes és nem fáradt, akkor szerintem unatkozik. Egy ilyen pici baba is elunja magát, ha nem foglalkoznak vele, pláne hogy õ még ugye nem nagyon tudja lekötni magát. Énekelj neki, vagy ilyesmi!
3, 5 hetes kisbaba nem lehet fent egész nap, fejletlen az idegrendszere. aztán azért nem alszik el mert már túl fáradt, ez nagyon nem jó! persze, hogy sír :( ne akkor altasd mikor már sír, elõtte!!! mondjuk 1 óra ébrenlét után dajkáld meg, ringasd vagy etesd vagy tedd be a babakocsiba és menjetek le sétálni. ha nem tudod elaltatni, fürdesd meg nappal is, aztán etesd meg, úgy el szoktak aludni a babák. és sötétíts be ha ez zavarja, legfontosabb, hogy sokat aludjon!
Hagyd sirni egy kicsit mert õk még igy dolgozzák fel a napi történéseket!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat. Kitartó leszek és megoldjuk ezt a helyzetet :)
Na ezt a hülyeséget meg ki mondta??? Alvás közben dolgozzák fel a napi eseményeket, ha már.
Ugy értettem igy vezetik le a feszültséget, sirással!

Miért nem tájékoztatott a védőnő hogy a mélyen tapadó lepény ennyire veszélyes? Ez miatt császároznak?

Legjobb válasz: Hogyha parázol a szülsétõl akkor ez épp "kapóra" jön mert már a mai császárok nem olyanok mint pár évvel ezelõtt.Legalábbis nagyon sok kórháûzban alkalmazzák a kíméletes császárt, ahol alig vágnak a bikini vonal alatt a hasi izom nem sérül és 4 nap múlva ugyanúgy távozhat az anyuk a pici babával eggyütt. Nyugi, valószínûleg a doki mondta volna, hogyha problémát jelente a dolog, lehet hogy nem akart feleslegesen idegesíteni.

Hogyha parázol a szülsétõl akkor ez épp "kapóra" jön mert már a mai császárok nem olyanok mint pár évvel ezelõtt.Legalábbis nagyon sok kórháûzban alkalmazzák a kíméletes császárt, ahol alig vágnak a bikini vonal alatt a hasi izom nem sérül és 4 nap múlva ugyanúgy távozhat az anyuk a pici babával eggyütt. Nyugi, valószínûleg a doki mondta volna, hogyha problémát jelente a dolog, lehet hogy nem akart feleslegesen idegesíteni.
Ezt az orvosnak is mondani kellett volna. Van esély a császárra, mert elzárja az utat, ha mélyen tapad. Sokat kell pihenni, és kíméld magad, mert a mélyen tapadó lepény vérzést okozhat. Hány hetes vagy? Boldog babavárást.
A kérdező hozzászólása: 27 hetes vagyok.Amúgy is parázok a szüléstõl most meg aztán nagyon beijjedtem!!
Szia!Ne idegeskedj, nekem is mélyen tapadt majd a terhesség elõrehaladtával szépen jó helyre került.Én még véreztem is, de már minden rendben.38 hetes vagyok a babám beilleszkedett és azt mondták h eddig minden spontán szülésre utal.Neked már biztosra mondták a császárt?
Jajj ne ijedj meg! Beütöttem a google-ba, hogy "mélyen tapadó lepény" és ott szépen leírja, mire kell figyelned, mi miért van, és ír a szülésrõl is ilyen esetben. Olvasd el, megéri, a legelsõt olvastam azok közül amit kiadott. (1. válaszoló vagyok)
A kérdező hozzászólása: Nem mond senki semmit.:(Esetleg azt hogy minden rendben, de arról senki nem beszélt hogy mi veszélyes és nem is tudtam mert ilyen nekem nem volt!Én 13 évvel ezelõtt szültem utoljára !!Én ugynevezett újrakezdõ vagyok!:D
Nekem is mélyen tapadó lepényem van, most derült ki 33 hetesen a második vérzésemkor. Eddig mindig azt mondták, hogy minden rendbn van. Az hogy lent tapad még nem baj, csak ne takarja a méhszájat. Nekem sem mondott semmit a doki, mondta hog yminden rendben, ne féljek. Ettõl még szülhetek rendesen. nekem is valószínü azért van vérzésem mert lent van a méhlepény és a baba is nagyon, és nyomja. Amennyit tudsz pihenj, lehetõleg ne azon az oldalon, ahol a lepény van, hanem a másikon. És nem félj, nem lesz semmi baj!! Ne ilyedj meg.

Miért nem engedi a védőnő hogy lefejt tejjel üvegből etessem a babámat? Nekem nagyon fáj a szoptatás, 1 hetes a baba.

Legjobb válasz: Mert könnyen le szokok a babád a szopizásról. Mert a cumisüvegbõl könnyebben jön a tej nem kell vele megdolgoznia.

Mert könnyen le szokok a babád a szopizásról. Mert a cumisüvegbõl könnyebben jön a tej nem kell vele megdolgoznia.
Olyan nincs hogy nem engedi. Ha Te úgy akarod etetni, akkor abba nem szólhat bele, max elmondja a véleményét, de meg nem tilthatja. Próbáltad már bimbóvédõvel szoptatni? A fájdalom idõ után elmúlik, csak össze kell szoknotok. Amúgy én is üvegbõl adom mert nem szopik a babám, már 6 hete így csinálom és eddig nem volt gond a tej mennyiségével, több lett mint volt. Egyik ismerõsöm is csak feji a tejet, 8 hónapos a lánya és rengeteg teje lett! Próbálgasd a szopit, de ha nem megy, akkor marad a fejés. A lényeg hogy anyatejet eszik. Kitartás! És jó babázást! 8 hetes kislány anyukája
Hogyan fáj, és hol? Bekapja rendesen az egész bimbóudvart?
Azért is mert ha csak fejed az a tej csökkenéséhez vezet. 1-2 hónap és nem lesz tejed. Az egyik ismerõsöm is igy járt, és már 2 hét elteltével pótolnia kellett mert nem volt elég a tej. Persze akinek rengeteg teje van annál nem biztos.
Azért mert nagyon hamar le fog szokni a szopiról és vagy fejhetsz folyton(éjszaka is) ami nagyon macerás v.tápszeres lesz(ami alapból nem baj, de ha van tejed akkor igen)A babák nem hülyék, csak kicsik.Nagyon hamar rá fog jönni, hogy kevesebb melóval jár ha cumisüvegbõl eszik. Hol fáj a cicid?Bimbód?Rendesen bekapja? Mostanában lövelhetett be a tejed rendesen, normális, hogy húzodik és kemény szopi elõtt.Sõt, még az is, ha szúr, mikor elkezdetek szopizni és megindul a tejleadó reflex. Védõnõt v. egy olyan ember aki tudott szoptatni (és még friss az élmény) kérdezd, biztos tud segíteni.
Szüksége van a babának a szopásra. Az izommunkára, a testi kapcsolatra, melegségre. Keresd a fájdalom okát, és szüntesd meg!
Mert elválasztod. Ha "beszúrást" érzel szoptatáskor, az jó, ilyenkor meg y az üzenet, , améhednek, hogy húzódhat össze, s így örülhetsz, hogy hamar kisebb lesz a hasad. Ez hamarosan el fog maradni, és a szoptatás nagyon kellemes érzés lesz. Ha folyamatosan fáj, akkor valami baj van, annak az okát keressétek a mamák és a védõnõ segítségével. A fejés nem fáj? Semmiképp ne add üvegbõl. Nem normális hogy folyamatosan fájjon. Ha néha benyilall, az hamar el fog maradni.
Szia! Átérzem a helyzetet, nekem iszonyatosan fájt a szoptatás, sebek, fájó mellbimbó stb..., pedig 1 hónapos koráig folyamatosan próbálkoztunk, de hiába. Mellbõl soha nem tudott enni semmit, így mindig fejnem kellett és üvegbõl kapta/kapja ( 4 és fél hónaposak vagyunk). Rengeteg tejem van ennek és a tévhitek ellenére is, hivatalosan le is adom a felesleget havonta. Ha sikerül mégis szoptatnod, az csoda dolog lenne, mert nekem a reggeli fejés 3/4 óra, napközben 3 óránként fél óra. Rengeteg idõd maradna a picire, ha nem kellene folyton fejni. Azért így sem rossz, legalább anyatejet eszik!!! A védõnõmnek pedig én is sûrûn bólogatni szoktam, hogy hát persze, hogy úgy csinálom!! Kitartás és jó babázást!
Persze, hogy jobb ha õ szopizza ki, az kényelmesebb Neked is. De ha pillanatnyilag fáj pl sebesedés miatt, akkor fejd le ne foglalkozz senkivel és add cumisüvegbõl, de arra figyelj, hogy olyan cumi legyen rajta, ami nem csak magától folyik, amibõl ugyanúgy kell szívnia pl avent. Biztos, hogy a cumizavar miatt tanácsolta ezt a védõnõd. Most 1 hós a második gyerekem, 1-2 hétig annyira sebes volt a mellbimbóm, hogy egyszerûen képtelen voltam szoptatni a fájdalomtól, lefejtem és cumisüvegbõl etettem meg éjszaka. Az elsõszülöttem is rendszeresen kapta cumisüvegbõl egyéb elfogaltságok miatt, két éves koráig cicizett.
Szia! Szerintem ne akard lefejt tejjel etetni. Sokkal jobb ha õ szívja ki és "megdolgozik" érte. A szoptatás nagyon jó dolog, közelebb hozza egymáshoz a kismamát és a babát. Mellesleg ahogy elõttem is írták macerás lenne éjjel is fejned, cumisüveget fertõtlenítgetni, kifõzni. A cici meg mindig kéznél van éjjel is. Megmosod langyos vízzel vagy át törlöd egy neved ruhával minden szopi elõtt és ennyi. Bizonyára azért fáj a melled, mert nem jól teszed mellre a babát. Ez nem a te hibád. A kórházban ahol szültél a csecsemõs nõvérek dolga lett volna megmutatni és megtanítani neked (és minden kismamának), hogy hogyan kell jól mellre tenni a babát, hogy neked se fájjon és õ is jól tudjon szopni. Szoptatáskor nyomd meg a melled, kijön belõle egy kis tej, ezt kend szét a bimbón és érintsd a baba alsó ajkához (a felsõhöz ne) erre az ingerre õ nagyra nyitja a száját, fogd össze a bimbód (a bimbó udvarnál) a hüvelyk és a mutató ujjaddal és jó mélyen tedd a baba szájába. Minél nagyobb részt kap be a bimbó udvarból annál jobb. Így rendesen tud szopni és neked sem fog fájni, mert nem a bimbót szívja, dörzsöli hanem a bimbó udvart masszírozza a nyelvével és így préseli ki a tejet. (hasonlóan mint fejésnél) Ha ki van sebesedve a melled akkor vegyél a patikában Bepanten krémet és azzal kend be, ez azért jó mert hámosít és szopi elõtt le sem kell mosni. Az is jó ha szoptatás után nem törlöd meg a melled, mert a baba nyálában és az anyatejben olyan anyagok vannak amik segítek a gyógyulást. Jól szellõzõ melltartót hordj, otthon nyugodtan lehetsz melltartó nélkül egy vékony kis pólóban, had szellõzzön. Az sem baj ha egy kis idõre szabadon hagyod a melled. Remélem tudtam segíteni.
Meg nem tilthatja senki, hogy hogyan etesd a babád. Viszont tényleg csodás érzés szoptatni. Én 8 hete szültem császármetszéssel a fiamat. Az elsõ 2 hétben felkelni is alig tudtam, annyira fájt a hasam, és fekve nem is tudott szopizni, úgyhogy muszáj volt ülve szoptatni, de megérte. Az én mellbimbóim iszonyúan befelé fordulnak, nem segített semmit sem a bimbókiemelõ, úgyhogy bimbóvédõvel szopizunk. Az elején nagyon nehéz volt, sokszor sírt, hogy éhes, mindkettõnknek meg kellett tanulnunk a helyes szopizást. A belövelés idõszaka nagyon fájdalmas volt nekem is, mert még nem tudott rendesen enni, a melleim tele voltak, iszonyúan feszültek, de addig próbálkoztunk, amíg nem sikerült, és az nagy megkönnyebbülés volt. Kitartás és türelem. Menni fog, a fájdalom pedig elmúlik.
Nekem alapból nagyon érzékeny a mellem, a szoptatás iszonyúan fájt, már vérzett és nagy seb képzõdött rajta mire a kórházból hazamentünk, de tovább kellett szoptatnom éppen azért, hogy ne apadjon el a tej.Minél többet szoptattam, annál kevésbé fájt és a 4. héttõl kezdve már egyáltalán nem éreztem fájdalmat, amit sosem hittem volna az én mellemrõl.tarts ki és szoptass, még nagyon az elején jártok, meglátod örülni fogsz majd te is, ha így döntesz és sollal boldogabb lesz a babád is.
A tévhitek eloszlatása miatt írom neked. Ha még is a fejésnél mradsz akkor ne tarts attól, hogy el fog apadni a tejed. 17 hónapos a babám és még mindig anyatejes pedig soha nem tudott szopizni. Mindig fejtem neki. Csak arra vigyázz, hogy mindig fejni kell ahányszor õ szopizna. Szóval az elején 8 szor egy nap. Éjszaka is. Mert ha kihagyoid mert maradt meg tejed akkor hamarosan elapad. De ha pontosan fejsz akkor nem fog elapadni. Nekem még 3 tejtestvére van a babámnak mert annyi tejem volt. De az lenne a legjobb ha tudnál szoptatni mert tényleg macerásabb a fejés.
Szia. Hasonló gondok miatt 2 hetes kora óta fejem a lányomnak a tejet. Néha még próbálkozok a cicizéssel, de még mindig nem az igazi. Most 2 hónapos. Sokat fejek, és 1 hét alatt 1 liter tejet fagyasztok le. Kényelmesebb a szopizás, de így sem annyira macerás (én vettem elektromos mellszívót). Sõt így még apuka is meg tudja etetni néha. :) Próbálkozz a szoptatással, még össze kell szoknotok, de ha nem megy, akkor se keseredj el, fejjed és add üvegbõl. A védõnõ nem tilthatja meg hogy hogyan etesd. Legalább anyatejet eszik. Így is az öledben van és az anyaközelség is megmarad. Kitartás, és sok boldogságot!

Hogyha én ahhoz a védőnőhöz járok ahová a lakcímem szól, de viszont egy más településen élek, ahová már másik védőnő tartozik ez a védőnő feljelenthet hogy miért nem hozzá járok?

Hiszen körzetileg nem hozzá tartozom ő mégis feljelenthett? Nem értem!Ennek is van egy hátul ütője,hogy miért is nem oda járok ahol lakom!nyugtason meg vki,hogy ő nem szolhat bele!!!

Legjobb válasz: A védõnõ nem lakcímkártya alapján jár. Legalábbis nálunk nem. A tényleges tartózkodási hely a számít. Nem kell róla hivatalos papír sem. Az a lényeg, hogy õ is fel tudjon téged keresni. Neked is kényelmesebb lenne, ha helyben el tudnád intézni a dolgokat és nem kellene utazgatni miatta, mert a késõbbiekben ez egyre kényelmetlenebb lesz /gyerekkel pedig már fõleg/ vagy esetleg valami gondod van azzal, akihez tartozol?

Védõnõt nem választhatsz, mint háziorvost. Ahol élsz életvitelszerûen, annak a körzetébe kell járj, akkor is, ha nem vagy bejelentve!
A védõnõ nem lakcímkártya alapján jár. Legalábbis nálunk nem. A tényleges tartózkodási hely a számít. Nem kell róla hivatalos papír sem. Az a lényeg, hogy õ is fel tudjon téged keresni. Neked is kényelmesebb lenne, ha helyben el tudnád intézni a dolgokat és nem kellene utazgatni miatta, mert a késõbbiekben ez egyre kényelmetlenebb lesz /gyerekkel pedig már fõleg/ vagy esetleg valami gondod van azzal, akihez tartozol?
Nem ahhoz, a védõnõhöz kell járj, akihez a lakcímkártya szerint tartozol, hanem ahhoz, ahol éppen laksz, annak az utcának a védõnõjéhez!! Én többször is költöztem, mindig átjelentett a védõnõ ahhoz a védõnõhöz, akihez az, az utca tartozott, ahova költöztem, akkor is, ha egyáltalán nem vagy oda bejelentve, még ideiglenesen sem!!
2-es írja jól, nem a lakcímkártya számít, hanem hogy konkrétan hol laksz életvitelszerûen! Nekem sem szerepelt a lakcímkártyámban az adott cím, mégis oda jártam. És egyébként a védõnõi szolgálat honlapján konkrétan szerepel is, hogy így kell eljárni, tehát oda kell járnod, ahol laksz a valóságban. De hogy a kérdésedre is válaszoljak, nem fog feljelenteni, kisebb dolga is nagyobb annál, fõleg hogy valószínûleg nem is tud rólad, hogy kéne járnod... Viszont ha megszületik a baba, a nem illetékes védõnõ úgyis átrak a másikhoz, hiszen ki kell mennie megnézni a babát, és hetente jár eleinte, tehát nem a körzetében leszel megtalálható, nyilván nem fog kimenni, hiszen nem feladata... Szóval elõbb utóbb ki fog derülni... Jobban jársz ha ahhoz mész, akihez kell...
Akihez most jársz védõnõ, az tudja, hogy nem a bejelentett lakcímeden laksz? Szerintem õ tuti nem fog hozzád buszozgatni vagy autózni, ha messze laksz. Ugyanakkor jogszabály szerint nem járhatsz ahhoz a védõnõhöz, akihez a bejelentett lakcím szerint tartozol, de nem ott laksz. Sajnos kötelezõ a tartózkodási hely szerinti védõnõhöz járj, ha a baba megszületik, a védõnõnek hetente egy bizonyos ideig ki kell menni, messzirõl tuti nem fog! Egy lehetõséged van, lemondani a védõnõi szolgáltatást és átkerülni a gyermekvédelmisekhez vagy elviselni a tartózkodási hely szerinti védõnõt. Egyébként a kórházban megkérdezik, hogy hova viszed haza a babát és értesítik azt a védõnõt, aki ahhoz a lakcímhez tartozik, ahova a babát hazaviszed. Tehát a védõnõ, akit nem szeretsz, mindenképp megtudja, hogy szültél. Hacsak nem hazudsz a kórházban is!
A kérdező hozzászólása: Ahol lakom és nem ide vagyok bejelentve, volt a férjem és közte egy kellemetlen helyzet ami számomra is az, és így velünk foglalkozik folyamatosan, igazából nem szeretném hozzá hordani, megfelel ahová eddig jártam.az utazgatást eddig is megoldottam a babával semlesz másképpen, csak nem tudom, h ebbe van e vmi beleszolása az itteninek?
Igen, de akkor a gyermekvédelmisekhez kerülsz, ha lemondod a védõnõi szolgáltatást
Én úgy tudom, hogy a védõnõi "szolgáltatásról" még le is lehet mondani.
Nem hinném, hogy ilyennel törõdne a védõnõ.Egyébként ha a lakcímkártya szerint x-hez tartozol, akkor y-nak semmi köze hozzá.Esetleg meg lehet mondani, hívja fel x-et, hogy jársz-e rendesen.
Lakcímkártya szerint egy 25 km-rel odébb lévõ településre kéne járnom védõnõhöz. Mégsem hozzá járok. Nem vagyok bejelentkezve oda, ahol lakom, de ez a kutyát nem érdekelte eddig, és gondolom ez így is marad. Legrosszabb esetben a másik védõnõ a Gyermekjólétit hívhatja, de ha õk kimennek, és nem találnak semmit, akkor semmi gond nem lesz.
1.vagyok Igen ez igaz, nekem is rákérdezett ott is lakok-e.De szerintem ha máshoz jársz, akkor máshoz jársz.Szerintem ebben is van szabad választás, mint a háziorvosban. Szerintem ezt meg kell beszélni azzal, akihez a településed, tehát tartózkodási helyed szerint tartozol.
Az, hogy babával is megoldanád az utazgatást az klasssz, csak éppen a védõnõnek kell kimennie hozzád, és õ biztos nem fog utazgatni azért, mert kellemetlen helyzetbe kerültél az illetékessel. Egyébként ez pedig egy kicsit gyerekes. Konfliktus van, na bumm, nem lehet minden elõl kitérni, a jövõben is elõfordulhatnak ilyen helyzetek. Ne kell vele foglalkozni, elvégzi a dolgát, azt meghallgatod, a többit meg elengeded a füled mellett. Nem olyan elmélyült a kapcsolat a védõnõ meg az anyukák között, a terhesség alatt azt a havi 1 alkalmat, ami 10-15 perc ki lehet bírni, akármilyen a viszony, és ha megszületik a baba, az elsõ hónapban úgy emlékszem hetente jött egyszer a miénk, az is 5-10 perc, utána havonta vagy még ritkábban egy idõ után...szerintem nem egy nagy tragédia, ebbõl nem csinálnék ügyet, gyermekvédelemhez kerülni, stb... Szerintem szorítsd össze a fogad és járj hozzá. Ha tényleg ilyen rossz a viszony, õ sem fogja erõltetni hogy túl sokat foglalkozzon veled...

12 hetes kismama vagyok. Nem tudom, mit higgyek és mit nem. Az orvos mindenre azt mondja, hogy nincs probléma, de a védőnő mindig mindent felfúj. A védőnő miért mond ellent az orvosnak?

Véd?n? szerint nagy baj, hogy fáj a hasam. A doki szerint meg nem fogok bele halni!

Legjobb válasz: Szió! A hasfájás lehet egyszerûen a méhtágulás következménye is, amit bár érzel, nem veszélyes jelenség. A dokinak higgyél mindenképp, õ diplomázott ebbõl!! :-) Nekem is olyan béna védõnõm volt, aki saját magát cáfolta meg többször az állításaival, néha már le is írtam amiket mondott, mert egyeztetni akartam a dokival, hogy most mi is van... Bízz az orvosodban, tudnia kel mit csinál.

Szió! A hasfájás lehet egyszerûen a méhtágulás következménye is, amit bár érzel, nem veszélyes jelenség. A dokinak higgyél mindenképp, õ diplomázott ebbõl!! :-) Nekem is olyan béna védõnõm volt, aki saját magát cáfolta meg többször az állításaival, néha már le is írtam amiket mondott, mert egyeztetni akartam a dokival, hogy most mi is van... Bízz az orvosodban, tudnia kel mit csinál.
Figyelj egy kicsit befele, az ösztönökre. Muszáj. A védõnõnek minden baj, egyszer egy órát bõgtem a kocsiban mikor kijöttem tõle, pedig nem vagyok egy érzékeny alkat. Én meg túl kövér vagyok állítólag:)
Az orvos tudja mit csinál. Nem fog egy rendellenes terhességet "favorizálni". Neki is az az érdeke, hogy egészségesek legyetek mind a ketten. Ha bízol az orvosodban, akkor higgy neki. Amiket meg a védõnõ mond kérdezd meg az orvosodtól. Hidd el meg fogja mondani, ha hülyeség és meg fog nyugtatni. Konzultálj az orvosoddal. Én mindent megkérdeztem, még azt is ami szerintem neki olyan természetes volt. Saját megnyugtatásodra mindent kérdezz meg az orvostól, amiben bizonytalan vagy. SOk sikert a babához!
A has természetes, hogy fáj, nõ a méhed, emiatt ne aggódj. Inkább az orvosodnak hidj.
A védõnõ nem orvos, ennyi!:)
Én is kerülöm a védõnõt. Mindenképp az orvosban bízz, õt választottad, a védõnõ meg körzeti (gondolom). Azért sápítozik, mert nem tud semmit és le akarja magát védeni, nehogy úgy tûnjön, mintha valami nagy bajnak nem tulajdonítana jelentõséget. Ereszd el a füled mellett. Az orvos szerinted kockáztatná, hogy valamit lebagatellizál? Figyelj befelé és vigyázz magatokra!
Velem ugyan ez van!Ahány orvos annyi válasz.Már kórházba is voltam ez miatt.Nem találtak semmit.22hetes kismama

Nem értem hogy a védönőm miért azt irta a papira, hogy 6 hetes vagyok, egy másikra meg, hogy 7 hetes, ha április 16 volt meg a menstruáciom utoljára akkor nem a 8. dik hétben járok?

Legjobb válasz: nekem ápr.14-én volt meg utoljára,ma vagyok 8 hetes és 2 napos terhes. nem tudom,neked miért írt kevesebbet.lehet,hogy õ nem számolta bele az utolsó menstruáció és a peteérés közötti 14 napot.

nekem ápr.14-én volt meg utoljára, ma vagyok 8 hetes és 2 napos terhes. nem tudom, neked miért írt kevesebbet.lehet, hogy õ nem számolta bele az utolsó menstruáció és a peteérés közötti 14 napot.
A teljesen betöltött hetek számítanak csak. nekem ápr6-án volt meg utóljára és így most vagyok 8hetes és 1napos. Ez pedig ugye a kilencedik hét kezdete, de 9 hetes csak jövõ héten kedden leszek. Nyugi, ez a zûrzavar végig így lesz majd! Az elsõ babával én is állandó gondban voltam, ezért csak annyit mondta 2 hónapos, 6hónapos vagyok! :) )) Boldog babavárást!
Még csak most töltötted be a 7. hetet. Azt nem értem miért ír 6.-at.
MOst már én sem értem. Án is április 06-i vagyok és szerintem már 9 hetes vagyok. És szerintem Te is betöltötted már a 8. hetet. VAGy hogy is van?
Szia! http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator Szülés kalkulátor Szülés várható idõpontja: 2009-01-20 Fogamzás feltételezett ideje: 2008-04-30 Betöltött hét: 8 Hátralévõ napok száma: 223 Trimeszter: elsõ Magzat átlagos méretei: * GS (petezsák): 30 milliméter * CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza): 16 milliméter * BPD (Fejszélesség - falcsont távolság): 7 milliméter * Súly: 1 gramm * Látható változások: Ebben az idõszakban naponta kb. egy millimétert növekszik. Láthatókká válnak a végtagbimbók. Megkezdõdik az érzékszervek szemmel is látható fejlõdése. Boldog babavárást mindenkinek! 9 hetes kismama
Szia! Én a naptarak.com odalon találtam egy nagyon jó terhesnaptárat, napra, hétre, hónapra pontosan követi az eseményeket. Kinyomtattam és kitettem a falra, így mostmár mindig tudom mikor mi van. Nekem segített.

Miért mindenki az anyát figyeli szülés után? Miért nézi az orvos, a védőnő azt, hogy az anya milyen lelkiállapotban van? A család miért nem elég erre a feladatra?

Miért foglalkoznak ezzel kívülállók? Nem az ? feladatuk a gyerek felnevelése. Ahol tényleg nagy baj van, ott meg be sem avatkoznak, csak az átlagos embereket piszkálják. Egy roma családot ki sem mernek kérdezni, annyira félnek t?lük.Szinte már kellemetlenek az érzéseimre vonatkozó kérdések, tudom, hogy azt lesik, hogy depresszós vagyok-e vagy sem. Az apával meg nem foglalkozik senki, közben az egész család kihat a gyerek fejl?désére.

Legjobb válasz: Mert a védõnõ és az orvos sokkal elõbb észreveszi a szülés utáni depresszió tüneteit mint a család Már csak azért is mert ez a szakmájuk ezt tanulták míg a család inkább az újszülöttel van elfoglalva

Mert a védõnõ és az orvos sokkal elõbb észreveszi a szülés utáni depresszió tüneteit mint a család Már csak azért is mert ez a szakmájuk ezt tanulták míg a család inkább az újszülöttel van elfoglalva
igazad van. talán csak azért, mert a szülés utáni depresszió gyakori. a férfiaknak biztos vegyes érzelmeik vannak, általában akkor örülnek a babának ha már megszületett, még ha elõtte húzódzkodnak is tõle, büszkék rá hogy az övék, de biztos sokszor háttérbe szorulva érzik magukat.
Szerintem inkább örülj neki, hogy ennyien törõdnek veled. Épp most hallottam, hogy egy fiatal nõ 28 éves, miután megszülte a második gyerekét, (az idõsebb 2 éves) öngyilkos lett. Õ is depressziós volt. Képzelheted mi van a családban, és a baráti körben.
Azért figyelik meg az anyát - már ha olyan szerencsés, hogy figyelnek rá - mert a hormonváltozás miatt nagyon labilis lesz a lelkiállapota, és könnyen depresszióba fordulhat, amit nagyon nehéz idejében észrevenni, és akkor már nehéz kezelni. Velem a kutya nem foglalkozott szülés után, a család is inkább a gyerekkel volt elfoglalva, pedig közel voltam a depresszióhoz, folyton spontán sírtam minden ok nélkül. Ezzel a férjem nem tudott mit kezdeni, a "szakértõket" pedig nem érdekelte. Ennek semmi köze a gyerekneveléshez, se az utcán mászkáló savanyú emberekhez, ennek az anyához van köze csak és kizárólag. Örülj neki, hogy törõdnek veled, nekem is jól esett volna.
Mert nagyon veszélyes a szülés utáni depresszió. Nekem nagyon sokáig rémálmaim voltak szülés után. Álmomban mindig megöltem a gyerekeimet (a legváltozatosabb módon)és mindig sírva ébredtem. Ha akkor nincs a védõnõ, akivel megbeszélhetem a gondjaimat, akkor biztos hülyeséget csinálok. A férjem külföldön dolgozott, én meg egyedül maradtam 3 újszülöttel segítség nélkül, teljesen rutintalanul.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Engem az zavar, hogy zárkózott vagyok, nem szoktam az érzelmeimrõl beszélni. Szülés, terhesség elõtt senkit nem érdekelt hogy vagyok, még jóformán gyógyszert sem akartak felírni. Csak egy idétlen érzés fog el, hogy a zárkózottságom miatt azt hiszik, hogy titkolom, de depressziós vagyok. Vagy esetleg kiül az arcomra, hogy nem aggódom a gyerek miatt minden apró ügy miatt. Éppen építkezünk is, és így ez is elvonja a figyelmemet a napi rutinról. Mindent precízen elvégzek, ami a gyerekkel kapcsolatos, de nem szoktam neki gügyögni mint más anyák. Ilyenkor úgy érzem, hogy azt figyelik a rendelõben, hogy miért nem teszem.

Szerintem fontos hogy a védőnő meglepetésszerűen menjen családlátogatásra! Egyeseknek ez miért nem tetszik?

Ezzel sok családon belüli er?szak megel?zhet?(lenne) de sok anyuka nem tartja fontosnak,gondolom azok akiknél minden rendben van de attól még ennek vonatkoznia kellene mindenkire általánosan.

Legjobb válasz: Nem hogy nem fontos,de szerintem udvariatlan valahová meglepetés szerûen beállítani,ha védõnõrõl van szó ha nem. Normális szülû-védõnõ kapcsolatban szerintem meg KELL beszélni a látogatás idõpontját.

Nem hogy nem fontos, de szerintem udvariatlan valahová meglepetés szerûen beállítani, ha védõnõrõl van szó ha nem. Normális szülû-védõnõ kapcsolatban szerintem meg KELL beszélni a látogatás idõpontját.
A párom rengetegszer délelött alszik, mert éjjel melózik-a védönõ felcsöngette, nem egyszer.Én általában lent vagyok sétálni délelöttönként a lányommal, amikor jön, tehát nem vagyunk itthon.Mindenkinek megvannak a programjai.Sajnos ezzel a házasságon belüli erõszak nem elõzhetõ meg.Bár ilyen könnyen menne...
Szerintem sem illik szó nélkül beállítani. Nem gondolom, hogy bármi pont akkor, ott derülne ki!Ráadásul tényleg nagyon kellemetlen tud lenni, ha pl.mondjuk kupi van..Igaz semmi köze hozzá, mert nem ezen múlik a gyerek jólléte, de mégis van egyfajta megfelelési kényszer a védõnõ felé.
Szerintem is az lenne a normális, ha megbeszélt idõpontba jönne. Úgy gondolom, hogy a védõnõnek kellene, hogy annyi ember ismerete legyen, hogy kiszûrje az esetleges problémás családokat. Már ha nem felületesen végzi a munkáját. Érdekes, hogy amíg terhes voltam havonta jött, mióta megszületett a picikém aki már 6 és fél hónapos, 2-3xvolt nálunk annak ellenére, hogy rengeteg kérdésem lett volna. Ha telefonon keresem, gyakran fel sem veszi, vissza sem hív. Bocs, hogy nem minden része a kérdésre vonatkozik:)
Azért mert bunkóság bárhova csak úgy beállítani. Én nyitottam reggel a kérdést errõl, nálunk nem az van, hogy egyszer-kétszer bejelentés nélkül jön, hanem MINDIG! Kívánom, hogy hozzád is állítson be 2 hetente egy idióta védõnõ anélkül, hogy elõre jelezné! Megérdemelnéd.
Hozzánk mindig bejelentés nélkül érkezik.Csakis egy dolog miatt zavar.Tudja, hogy a babám 10-tõl 11-ig alszik, és akkor jön, amikor épp szunyálni menne.Kiveri az álmot a szemébõl, mert épp a fogát akarja megnézni, vagy valami más kehéje van.Amikor nyitom az ajtót, már kérdezi is: -Jajj!Csak nem aludni készül a csemete? Volt olyan is, hogy apa éjszakázás után félálomban nyitott neki ajtót alsónadrágban.Hát ez sem zavarta. Simán jöhetne bejelentés nélkül, de csakis kicsit késõbb.
Nekem kellemetlen lenne, ha beállítana, mikor sietek, vagy más dolgom van. Neki is kellemetlen, ha nem talál otthon, vagy kitessékelem, hoyg nem érek rá. A védõnõ nem ellenõrizni jön, hanem szolgáltatást nyújt. Ez olyan lenne, mintha a fodrászom egyszer csak rám törne, hogy na most márpedig azonnal vágatunk. Ha ráérek, ha akarom, ha nem.
Minket is meglepett már a védõnõ, vmikor az ikreim 2 hónapos korában.Vetett ágyat talált, engem hálóingben, köntösben, 10 órakor.De tisztaság volt, a gyerekek el voltak látva, és békésen és elégedetten aludtak az ágyban.Én a rendetlenség ellenére büszke voltam magamra, mert látta, hogy valóban megbirkózom a feladattaokkal. Egy ilyen látogatás õszinte és egyenes, betekintés a család valódi életébe, és ezt egy védõnõ nagyon jól tudja, s nem is számít ilyenkor teás-kávés bájcsevegésre.Sok családban csak akkor "puccolják" ki magukat, meg a gyereket, ha tudják h jön a védõnõ, ezt szándékszanak leleplezni.
Nem gondolod komolyan, hogy a családon belüli eröszakot így kell megelõzni??? Szerintem simán bunkóság a védõnõtõl, hogy meglep, nem elég a pici, fõleg ha elsõ és minden idõdet leköti az elején, még érezd is magad szarul, hogy kupi van. Ha szól elõre a férjem szokott segíteni egy kicsit összekapni a lakást és jobban érzem magam.Nem kéne ilyesmivel stresszelni az anyukákat+semmi köze hozzá. Nekem az sem tetszik, hogy sokszor altatáshoz közeli idõben jön, amíg beszélgetünk a gyerek átlendül a holtponton, aztán jön a fáradtság miatti kinlódás. Látják így is egy hónapban egyszer, ha baj lenne látszana. Jó, egyszer mondjuk belefér, hogy lepje meg a családot a biztonság kedvéért, de ne mindig így érkezzen. Nekem is volt már, hogy mondtam ne jöjjön, gyerek felöltöztetve bent a kocsiba és éppen parkolok ki amikor hív, hát nem csinálom vissza, majd máskor szól elõre...ja 3 gyerekem van, talán nem szorulok annyira rá a tanácsokra, de a gyerkõcök összeszervezésébe belezavar egy ilyen szitu.
A kérdező hozzászólása: Igen, az egyik itt válaszoló ihlette a kérdésemet! Másfajta válaszOkra számítottam, nálunk ebbõl soha nem volt probléma, amikor jött a védõnõ kb 20 percet volt itt, ha aludt a baba akkor csendben volt...stb. Nem szégyelltem a lakást még rumlis állapotban sem mert tisztaság az volt és a baba is elvolt látva, nekem nincs megfelelési kényszerem a védõnõ felé, de szerintem semmi kivetnivaló nincs abban ha 1-2szer "rajtunküt" a védõnõ. Konkrét eset amikor értelmes(nek látszó) anyuka akivel jól lehetett kommunikálni hordta a gyerekét rendesen egészséges rendelésre, oltásokra, szegény babát az orovshoz is mert hurutos volt a gyereke és nem jöttek rá hónapokig hogy miért, egyszer a védõnõ csak úgy kiment és ennek és a szomszédok elmondásának köszönhetõen kiderült hogy 1 hónapos kora óta higított tehéntejjel itatja a babáját mert nem volt pénze másra!!!!!
szerintem is jó, hogy csak úgy beállít! nem mondom, hogy kényelmes, de a mi védõnõnk értelmes, és ha látja, hogy épp indulunk vagy álmos a gyerekem, akkor nem zavar, vagy ha vendégek vannak például. nekem nincs rejtegetnivalóm, bár sokszor van nálunk is kupi és kosz is sajnos. a kivitelezõ kicsit átvert minket a kulcsrakész házzal, így amikor hazajöttünk a babával még nem volt járólap, festés, bútor a szobájában, nem volt konyhabútorunk... de sajnálom, ez van. azért nem purtiban élünk és ha éppen nem munkások járnak fel-alá, nyugodtan lehet enni a padlóról (hiszen a gyerekem is azt nyalja...)! és bizony volt, hogy délután egykor még pizsiben fogadtam, és félre kellett tennem egy kupac vasalatlan ruhát, hogy le tudjon ülni, de ezen nem problémázott, mert mint mondta, másnál is elõfordul, sõõõt még nála is:) és igen, szerintem is az a jó, ha a tényleges mindennapi állapotokat látja, nem az "ünnepit"!
Én teljesen egyetértek a kérdezõvel.Az egy dolog, hogy kupi, kosz van és ez esetleg kényelmetlen lehet.De ahol lakom egy másik védõnõ, mindig elõre megbeszélt idõpontokba érkezett.Egyszer váratlanul betoppant épp azért mert a nagylányon látta hogy valami nem stimmel (5 éves).Állítólag a 4 hónapos pici lányhoz ment.Találkozott már a nagyobb lánnyal elõtte 2 alkalommal és furcsállta miért olyan zárkózott , lehangolt úgymond kezelhetetlen. Szerencsére csak a nagylányka volt otthon, kint játszott az udvaron, anyuka a sarki boltba ment.Addig pedig meg tudta miért olyan amilyen. Apuka nem csak anyukával érintkezett, sajnos. És hiába jó emberismerõ valaki, az nem mindig 100%.
Szia! Szerintem is fontos dolog hogy meglepetésszerûen kijárjon, nálunk ilyen 2 alkalommal fordult elõ 1 éves koráig a lányomnak, most 16 hónapos. Neki ez a dolga, ha valakinek nincs takargatnivalója nincs ezen felháborodva. És most felháborodás alatt nem az értem hogy itt megbeszéljük hogy jó vagy nem, mert elmondjuk csak a véleményünket, hanem amikor pl. a védõbe az anyuka szidja nyakra fõre a védõnõt hogy hogyan merészelt megbeszélés nélkül beállítani.
Hozzank mindig bejelentes nelkul jon, megszoktam, alapban nem zavar, foleg, hogy kosz amugy sem szokott lenni, max a szokasos rendetlenseg (egy 20 honapos es egy 6 honapos fiam van, a nagyobbik gyerek 5 perc alatt szetteriti minden jatekat es egybol a kupi latszatat kelti, de ez normalis). Megis volt mar ket olyan szituacio, amikor kifejezetten zavart a meglepetese. Egyik alkalommal nem voltunk otthon, megcsak nem is a kornyeken, hivott mobilon es eleg neheztelve beszelt, merthogy o most kijott hozzank es mi miert nem vagyunk otthon. Kb mintha mas dolgunk sem lenne, csak varni, hatha jon valaki. A masik alkalommal vendegeket vartam delutan, a reggelunk elcsuszott a nagyobbik gyerek miatt, a kicsi eppen fogzott. Nekem meg kellett foznem egy komplett vendegvaro ebedet, takaritani es esetleg meg magamat is rendberakni. Mindezt ugy, hogy a pici nyugos volt, 5 perc ringatas utan kb 10 percet volt el egyedul. En zihaltan, leizzadva a konyha kozepen pucoltam a zoldsegeket, a hazban 100 fok, harom langon fott az ebed, az osszes szonyeg az udvaron, a nappaliban a padlo eppen szaradt, a pici aznap eloszor pont bealudt, ezzel megadva az eselyt arra, hogy talan sikerul mindennel vegeznem. Es akkor csengetett a vedono. Ebben a szituacioban a papat sem lattam volna szivesen.
Hozzánk egyszer jött anélkül, hogy szólt volna, nem voltunk itthon. Azóta mindig bejelentkezik, sõt megbeszéljük, hogy mikor a legjobb. Nem készülök rá különösebben, de így legalább itthon talál minket.
Jó annak akit nem zavar, hogy egy kicsit rumliba találják otthon, ja és persze az is elhangzik, hogy uuugyan, másnál is van így, de én sajnos fültanúja voltam amikor 2 védõnõ kibeszéli egymás között a családokat, épp kint voltam a váróban és kihallatszott, azóta mindig bennem van ha jön hozzánk, hogy visszamegy és mit fog mesélni a többieknek. Volt hogy a nagyobb gyerekeimmel kapcsolatban kértem volna tanácsot, de nem mondott épkézláb ötletet. 5 és 3 évesek a "nagyok".
Elsõ vagyok Engem nem azért zavarna hogy bejelentkezés nélkül jönne a védõnõ, mert kosz van a lakásomban.Itt több anyuka is azt válaszolta, hogy nem zavarja a váratlan látogató, mert náluk mjindig tisztaság van.Jelentem nálunk is tisztaság van mégis szerintem az a normális ha idõpontegyeztetés után jön.Még a rokonok is.Én se állítok be sehová hívatlanul. Másodsorban a családon belüli erõszak nem így fog kiderülni:(((

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!