Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a védőnő (34 db)

Miért ír a védőnő olyat a kiskönyvbe ami nem igaz? Szóljak érte, vagy nem érdemes kötözködni?

Legutóbb azt írta, hogy szedek vitaminokat, vasat, folsavat :O Épp pár perce mondtam, hogy a magnéziumon kívül semmit nem szedek, ? meg megdicsért, hogy szép a vérképem, még vasat sem kell szednem :O El volt havazva és máshol járt, az lehet, de ilyenkor szóljak, hogy javítsa ki a következ? alkalommal vagy elfér az a pár szó akkor is ha nem is igaz? Tudom nem komoly, nincs sok jelent?sége, de mégis... Ti szólnátok? Nem veszekedni akarok vele, mert amúgy aranyos.

Legjobb válasz: beirta,mert a dokik szeretik látni h szeded. ennyi.

beirta, mert a dokik szeretik látni h szeded. ennyi.
Igen szólnék.
szerintem azért irta be mert a doki télleg szereti látni.nem kell szolni neki..ártani nem árt neked ezzel csak megelõzi a doki kérdezgetését
A kérdező hozzászólása: Pont a doki mondta, hogy a Mg-on kívül semmit nem kell szednem. Szedtem az Elevitet, de most már nem. MAjd a 35.héttõl újra kezdem. Most 27 hetes vagyok Engem különösebben nem zavar, csak olyan furcsa, hogy azt ír be amit õ jónak talál.
akkor mondd meg neki h a doki ezt mondta és irja át, igy már más...tölem mindig kérdezte h ugye szedek vitamint?

Miért mondta a védönö, hogy mostmár nem ártana ha elkezdene kinyilni a méhszájam? 35 hetes multam és még zárt a méhszájam! Tudok tenni valamit hogy szép lassan kinyiljon?

Legjobb válasz: valószínû azért mondta, mert nagyon ritka, hogy valakinek 35 hetesen 3000res legyen a méhszája, vagyis teljesen zárt. azért mondta, hogy nehogy túlhordás legyen. de ne aggódj, még van idõd a szülésig bõven, és van idõ kinyílni is, fõleg, hogy még sokat nõ a baba, aki nyomást gyakorol a méhszájra.hagyd a természetre egyenlõre hogy nyíljál és csak akkor tegyél ha már tényleg vészesen közeleg a szülés. egyébként a sok gyaloglás, otthoni ténykedés, és házasélet ez mind segít a méhszáj nyílásában. de még ne aggódj, az orvosod úgy is szól, ha úgy látja. jó babavárást! 29 hetes km

valószínû azért mondta, mert nagyon ritka, hogy valakinek 35 hetesen 3000res legyen a méhszája, vagyis teljesen zárt. azért mondta, hogy nehogy túlhordás legyen. de ne aggódj, még van idõd a szülésig bõven, és van idõ kinyílni is, fõleg, hogy még sokat nõ a baba, aki nyomást gyakorol a méhszájra.hagyd a természetre egyenlõre hogy nyíljál és csak akkor tegyél ha már tényleg vészesen közeleg a szülés. egyébként a sok gyaloglás, otthoni ténykedés, és házasélet ez mind segít a méhszáj nyílásában. de még ne aggódj, az orvosod úgy is szól, ha úgy látja. jó babavárást! 29 hetes km
Nekem szülés elõtt 3 nappal kezdett el nyílni a méhszáj, addig teljesen zárt volt. Az a normális, ha minél tovább zárt. Nem ettõl függ, hogy könnyû vagy nehéz szülésed lesz. Inkább örülj neki, hogy zárt, legalább azt csinálsz, amit akarsz, pl torna, séta, szex, ilyesmi. Üdv
szia! Ne kezdjetek el "kövekkel dobálni" , de nem értem. 35 hetes kismama vagyok , de én annak örülök , hogy zárt a méhszájam. Én úgy tudom , hogy akkor nyílik kifelé a méhszáj , mikor vagy valami baj van (pl. gyenge az izomzat ott) vagy a baba születés elõtt áll.És hogy a méh- összehúzódások indítják be a kinyílását túlképp. Most akkor...?
Nekem végig zárt volt a méhszályam. 38hetesen és 5 naposan született meg a kislányom. És nekem sosem mondta a védõnõm h nyílhatna a méhszájam. Nem értem miért mondta h kellene...
15.17es vagyok. én is amondó vagyok, hogy addig örüljetek míg zárt a méhszáj. én 29 hetes vagyok, de a külsõ méhszájam nyitva, így már nem dolgozhatok és sokat kell pihennem, ami nehéz, mert elég izgõ mozgó típus vagyok. az orvosom szinte mindentõl tilt. így van utolsó válaszoló a méhösszehúzódások váltják ki a méhszáj nyílását, meg hogy a baba esetleges súlya, na meg nálam az volt az ok, hogy sokat dolgoztam, és rengeteget gyalogoltam.
Szerintem rendben van, hogy most még zárt vagy. Majd nyílik az, amikor itt az ideje! Ne aggódj! A könnyebb tágulás érdekében igyál málnalevélteát, amit már a 36. héttõl elkezdhetsz! Persze ez sem garantálja, hogy hamar tágulsz!
Nekem is végig zárt volt a méhszájam. Ittam a málnalevélteát is a 36. héttõl. Betöltöttem a 40. hetet és még mindig zárt volt. Aztán 2 nap múlva 1 ujjnyi, rá ismét 2 napra 2 ujjnyira tágult ki, aznap meg is szültem, indították a szülést, kb. 5 óra alatt meglett a babám. Szóval nyugi!
Szia, én annak örülnék hogyha zárt lenne, engem 32 hetesen azért fektettek be kórházba mert elkezdett kinyílni, még most is gyógyszert kell szednem 36.hétig, nincs azzal semmi baj ha szülés megindulásáig zárt. Üdv: 34 hetes kismama

Hogyha én ahhoz a védőnőhöz járok ahová a lakcímem szól, de viszont egy más településen élek, ahová már másik védőnő tartozik ez a védőnő feljelenthet hogy miért nem hozzá járok?

Hiszen körzetileg nem hozzá tartozom ő mégis feljelenthett? Nem értem!Ennek is van egy hátul ütője,hogy miért is nem oda járok ahol lakom!nyugtason meg vki,hogy ő nem szolhat bele!!!

Legjobb válasz: A védõnõ nem lakcímkártya alapján jár. Legalábbis nálunk nem. A tényleges tartózkodási hely a számít. Nem kell róla hivatalos papír sem. Az a lényeg, hogy õ is fel tudjon téged keresni. Neked is kényelmesebb lenne, ha helyben el tudnád intézni a dolgokat és nem kellene utazgatni miatta, mert a késõbbiekben ez egyre kényelmetlenebb lesz /gyerekkel pedig már fõleg/ vagy esetleg valami gondod van azzal, akihez tartozol?

Védõnõt nem választhatsz, mint háziorvost. Ahol élsz életvitelszerûen, annak a körzetébe kell járj, akkor is, ha nem vagy bejelentve!
A védõnõ nem lakcímkártya alapján jár. Legalábbis nálunk nem. A tényleges tartózkodási hely a számít. Nem kell róla hivatalos papír sem. Az a lényeg, hogy õ is fel tudjon téged keresni. Neked is kényelmesebb lenne, ha helyben el tudnád intézni a dolgokat és nem kellene utazgatni miatta, mert a késõbbiekben ez egyre kényelmetlenebb lesz /gyerekkel pedig már fõleg/ vagy esetleg valami gondod van azzal, akihez tartozol?
Nem ahhoz, a védõnõhöz kell járj, akihez a lakcímkártya szerint tartozol, hanem ahhoz, ahol éppen laksz, annak az utcának a védõnõjéhez!! Én többször is költöztem, mindig átjelentett a védõnõ ahhoz a védõnõhöz, akihez az, az utca tartozott, ahova költöztem, akkor is, ha egyáltalán nem vagy oda bejelentve, még ideiglenesen sem!!
2-es írja jól, nem a lakcímkártya számít, hanem hogy konkrétan hol laksz életvitelszerûen! Nekem sem szerepelt a lakcímkártyámban az adott cím, mégis oda jártam. És egyébként a védõnõi szolgálat honlapján konkrétan szerepel is, hogy így kell eljárni, tehát oda kell járnod, ahol laksz a valóságban. De hogy a kérdésedre is válaszoljak, nem fog feljelenteni, kisebb dolga is nagyobb annál, fõleg hogy valószínûleg nem is tud rólad, hogy kéne járnod... Viszont ha megszületik a baba, a nem illetékes védõnõ úgyis átrak a másikhoz, hiszen ki kell mennie megnézni a babát, és hetente jár eleinte, tehát nem a körzetében leszel megtalálható, nyilván nem fog kimenni, hiszen nem feladata... Szóval elõbb utóbb ki fog derülni... Jobban jársz ha ahhoz mész, akihez kell...
Akihez most jársz védõnõ, az tudja, hogy nem a bejelentett lakcímeden laksz? Szerintem õ tuti nem fog hozzád buszozgatni vagy autózni, ha messze laksz. Ugyanakkor jogszabály szerint nem járhatsz ahhoz a védõnõhöz, akihez a bejelentett lakcím szerint tartozol, de nem ott laksz. Sajnos kötelezõ a tartózkodási hely szerinti védõnõhöz járj, ha a baba megszületik, a védõnõnek hetente egy bizonyos ideig ki kell menni, messzirõl tuti nem fog! Egy lehetõséged van, lemondani a védõnõi szolgáltatást és átkerülni a gyermekvédelmisekhez vagy elviselni a tartózkodási hely szerinti védõnõt. Egyébként a kórházban megkérdezik, hogy hova viszed haza a babát és értesítik azt a védõnõt, aki ahhoz a lakcímhez tartozik, ahova a babát hazaviszed. Tehát a védõnõ, akit nem szeretsz, mindenképp megtudja, hogy szültél. Hacsak nem hazudsz a kórházban is!
A kérdező hozzászólása: Ahol lakom és nem ide vagyok bejelentve, volt a férjem és közte egy kellemetlen helyzet ami számomra is az, és így velünk foglalkozik folyamatosan, igazából nem szeretném hozzá hordani, megfelel ahová eddig jártam.az utazgatást eddig is megoldottam a babával semlesz másképpen, csak nem tudom, h ebbe van e vmi beleszolása az itteninek?
Igen, de akkor a gyermekvédelmisekhez kerülsz, ha lemondod a védõnõi szolgáltatást
Én úgy tudom, hogy a védõnõi "szolgáltatásról" még le is lehet mondani.
Nem hinném, hogy ilyennel törõdne a védõnõ.Egyébként ha a lakcímkártya szerint x-hez tartozol, akkor y-nak semmi köze hozzá.Esetleg meg lehet mondani, hívja fel x-et, hogy jársz-e rendesen.
Lakcímkártya szerint egy 25 km-rel odébb lévõ településre kéne járnom védõnõhöz. Mégsem hozzá járok. Nem vagyok bejelentkezve oda, ahol lakom, de ez a kutyát nem érdekelte eddig, és gondolom ez így is marad. Legrosszabb esetben a másik védõnõ a Gyermekjólétit hívhatja, de ha õk kimennek, és nem találnak semmit, akkor semmi gond nem lesz.
1.vagyok Igen ez igaz, nekem is rákérdezett ott is lakok-e.De szerintem ha máshoz jársz, akkor máshoz jársz.Szerintem ebben is van szabad választás, mint a háziorvosban. Szerintem ezt meg kell beszélni azzal, akihez a településed, tehát tartózkodási helyed szerint tartozol.
Az, hogy babával is megoldanád az utazgatást az klasssz, csak éppen a védõnõnek kell kimennie hozzád, és õ biztos nem fog utazgatni azért, mert kellemetlen helyzetbe kerültél az illetékessel. Egyébként ez pedig egy kicsit gyerekes. Konfliktus van, na bumm, nem lehet minden elõl kitérni, a jövõben is elõfordulhatnak ilyen helyzetek. Ne kell vele foglalkozni, elvégzi a dolgát, azt meghallgatod, a többit meg elengeded a füled mellett. Nem olyan elmélyült a kapcsolat a védõnõ meg az anyukák között, a terhesség alatt azt a havi 1 alkalmat, ami 10-15 perc ki lehet bírni, akármilyen a viszony, és ha megszületik a baba, az elsõ hónapban úgy emlékszem hetente jött egyszer a miénk, az is 5-10 perc, utána havonta vagy még ritkábban egy idõ után...szerintem nem egy nagy tragédia, ebbõl nem csinálnék ügyet, gyermekvédelemhez kerülni, stb... Szerintem szorítsd össze a fogad és járj hozzá. Ha tényleg ilyen rossz a viszony, õ sem fogja erõltetni hogy túl sokat foglalkozzon veled...

Minek akar kijönni a védőnő a lakásba? Épp felújítunk és szalad a lakás de a védőnő kierőszakolta h ki akar jönni. Minek akar jönni ha rendetlenség és kosz van? Miért nem tud várni egy hete h befejezzük?

Legjobb válasz: Meg kell mondani neki, hogy felújítás alatt vagytok és várjon egy hetet. Ha nem érti meg akkor meg enged be és majd meglátja, hogy tényleg felújítás alatt vagytok, majd akkor meg megy még egyszer ha kész lesztek. Mi pont így voltunk, de megértette és két hét múlva jött ki, mikor már teljesen készen voltunk. Jó babavárást!

Meg kell mondani neki, hogy felújítás alatt vagytok és várjon egy hetet. Ha nem érti meg akkor meg enged be és majd meglátja, hogy tényleg felújítás alatt vagytok, majd akkor meg megy még egyszer ha kész lesztek. Mi pont így voltunk, de megértette és két hét múlva jött ki, mikor már teljesen készen voltunk. Jó babavárást!
sajnálom, hogy ilyen véleménnyel vagytok a védõnõi társadalomról.a védõnõk nem mumusok, a védõnõnek kötelezõ a látogatás. terheseknél minimum 4 alkalommal, újszülötteket hetente(6 hétig), csecsemõket (1 éves korig)havonta látogatja, ill. óvodáskorig pedig 2 havonta. én úgy gondolom, ha beengeditek a bizalmatokba, akkor egy jó kapcsolat alakulhat ki köztetek és nem ellenõrként, és teherként élitek meg a vele való találkozást. a kérdezõnek üzenem, hogy kérje meg szépen a védõnõjét hogy napolja el a látogatást, csak míg egy kicsit össze szeditek magatokat, aztán egy neked megfelelõ idõpontban fogadd õt, és mondd meg nyíltan, beszéld meg vele a felvetõdõ problémákat. ne ítéljétek el a védõnõket, vannak olyan védõnõk akik mindent megtesznek a gondozottakért, és megértõek. nem szabad egy lapra tenni mindenkit, és ítélkezni. jó babavárást minden hozzászólónak! üdv: egy védõnõ aki 17 hetes kismama
A létra alá? Szerintem adj a kezébe egy ecsetet és nem lesz értelmetlen a látogatása. :) Na viccet félre téve igazad van. Én is lebeszélném róla, hogy kijöjjön. Egy hetet igazán tudna várni. Aztán meg ne szövegeljen, hogy hogy néz ki a lakás! Kíváncsi vagyok, az enyém mikor áll ezzel elõ, de amíg nincs berendezve a babasarok, szinte hiábavaló a jövetele. Szerintem. na de ha ez a kötelességük.... egy hét azért nem nagy idõ! 22 hetes kismami
szerintem a védõnõk egy kicsit túlkalibrálják magukat... udvariasan mondd meg, h úgy érzed, h nincs szükséged a családlátogatásra. ha megszületik a baba, akkor úgyis hivatalból el kell mennie hozzátok, de amíg nincs baba, addig ki akarod használni az összes szabad pillanatot, nem érsz rá vendégeket fogadni. az enyém is mindig ki akart jönni, én meg mondtam, h jó majd majd. aztán el is költöztünk így a majdból soha lett. de maikor megszületik a gyereke, akkor törvényileg jönniük kell, egyszer kétser nem zavaró, de ne szoktad rá a hozzádmászkálásra, mert totál fölösleges :)
tudom, hogy ki kellene jönnie, férjemnek unokatesója védönõ vidéken.mi meg Bp-en a 17ker-ben lakunk elsö lányomnál ki se jött egyszer volt kint mikor megszületett most a másodikat várom van mág 2hetem de eddig se jött ki.Egyéne válogatja
Az oké, hogy ki kell jönnie, de nem ér rá egy hét múlva?
Elég szomorú, hogy védõnõ létére nem érti meg!
Szia! Nekik hivatalból meg kell tenniük ezeket a látogatásokat a valahanyadik hétig. Õ akkor kapja a fizetését, ha elvégzi a munkáját. Az enyém pl. akkor jött, mielõtt nyugdíjba ment volna. Rá egy hétre már újhoz kellett járnom. Na, ennek mi értelme volt?! Engedd be és ültesd le a létra alá. :) )
Az én védõnõm mindig váratlanul érkezik....:(
ÉN A HELYEDBEN ÖRÜLNÉK, HOGY ILYEN LELKIISMERETES VÉDÕNÕT FOGTÁL KI! MANAPSÁG NAGYON RITKA, AKI NORMÁLISAN IDÕBEN VÉGZI A DOLGÁT!
Tõlem megkérdezte, hogy szeretném-e ha kijönne, mert most kéne jönnie.De mehetek én is, ha nekem úgy jobb.Mondtam, hogy szerintem mindenki jobban jár, ha én megyek hozzá.Neki nem kell jönni, nekem meg nem kell kifényezni a lakást.Aláíratta velem a papírt, hogy volt, és kész.
A kérdező hozzászólása: Mondtam neki neki már hetek óta de nem érdekelte.Kicsit fel vagyok háborodva ezen a nyomuláson.

12 hetes kismama vagyok. Nem tudom, mit higgyek és mit nem. Az orvos mindenre azt mondja, hogy nincs probléma, de a védőnő mindig mindent felfúj. A védőnő miért mond ellent az orvosnak?

Véd?n? szerint nagy baj, hogy fáj a hasam. A doki szerint meg nem fogok bele halni!

Legjobb válasz: Szió! A hasfájás lehet egyszerûen a méhtágulás következménye is, amit bár érzel, nem veszélyes jelenség. A dokinak higgyél mindenképp, õ diplomázott ebbõl!! :-) Nekem is olyan béna védõnõm volt, aki saját magát cáfolta meg többször az állításaival, néha már le is írtam amiket mondott, mert egyeztetni akartam a dokival, hogy most mi is van... Bízz az orvosodban, tudnia kel mit csinál.

Szió! A hasfájás lehet egyszerûen a méhtágulás következménye is, amit bár érzel, nem veszélyes jelenség. A dokinak higgyél mindenképp, õ diplomázott ebbõl!! :-) Nekem is olyan béna védõnõm volt, aki saját magát cáfolta meg többször az állításaival, néha már le is írtam amiket mondott, mert egyeztetni akartam a dokival, hogy most mi is van... Bízz az orvosodban, tudnia kel mit csinál.
Figyelj egy kicsit befele, az ösztönökre. Muszáj. A védõnõnek minden baj, egyszer egy órát bõgtem a kocsiban mikor kijöttem tõle, pedig nem vagyok egy érzékeny alkat. Én meg túl kövér vagyok állítólag:)
Az orvos tudja mit csinál. Nem fog egy rendellenes terhességet "favorizálni". Neki is az az érdeke, hogy egészségesek legyetek mind a ketten. Ha bízol az orvosodban, akkor higgy neki. Amiket meg a védõnõ mond kérdezd meg az orvosodtól. Hidd el meg fogja mondani, ha hülyeség és meg fog nyugtatni. Konzultálj az orvosoddal. Én mindent megkérdeztem, még azt is ami szerintem neki olyan természetes volt. Saját megnyugtatásodra mindent kérdezz meg az orvostól, amiben bizonytalan vagy. SOk sikert a babához!
A has természetes, hogy fáj, nõ a méhed, emiatt ne aggódj. Inkább az orvosodnak hidj.
A védõnõ nem orvos, ennyi!:)
Én is kerülöm a védõnõt. Mindenképp az orvosban bízz, õt választottad, a védõnõ meg körzeti (gondolom). Azért sápítozik, mert nem tud semmit és le akarja magát védeni, nehogy úgy tûnjön, mintha valami nagy bajnak nem tulajdonítana jelentõséget. Ereszd el a füled mellett. Az orvos szerinted kockáztatná, hogy valamit lebagatellizál? Figyelj befelé és vigyázz magatokra!
Velem ugyan ez van!Ahány orvos annyi válasz.Már kórházba is voltam ez miatt.Nem találtak semmit.22hetes kismama
Nem kell, csak az igazi tejet kell.
Nem kell, csak a házitejet.
A kérdező hozzászólása: Igen én is úgy tudom, de nekem mégis azt mondta forralni kell.
Én másfél éves kora óta nem forralom a lányomnak, nagyon szereti ebben a melegben a hideg tejet a most 25 hónapos lányom!
Szia!Én sem forraltam soha.
4-es vagyok. nem azért forraltam mert nekem mondták, hanem hogy legyen egy kis langyossága a tejnek, amire sikerült ágyba csalnom. ha jól megnézzük, a bolti tej már átesett hõkezelésen, úgyhogy nem kell már forralni.
A kérdező hozzászólása: Uh, te minden butaságot beveszeL????Akkor kb.már mindenkinek minden baja lenne...ostoba!
ez az idióta minden tejes kérdéshez belinkelte, hogy valaki ennyire naiv és buta legyen mint ez a válaszoló, de tudod mit hidd el amit a gyógyszert és tápszergyártócégek akarnak bevinni a köztudatba és éljetek a családoddal tápszeren de semmit mást ne egyetek mert "káros"..hülye

14 hetes vagyok, 5, 0 lett a legutóbbi éhgyomri cukrom. A védőnő szerint ez nem jó, és egyáltalán ne egyek szénhidrátot. Tényleg ennyire vészes? De akkor miért nem küldött el diabetológiára?

Jól megijesztett!

Legjobb válasz: Dietetikus vagyok: Kicsit emelkedettebb ez az érték. DE ha ennyire aggódik a védõnõd miért nem mért egy vagy két kontrollt???? Ugyanis ez lehet egyedi eset is, lehet az elõzõ szénhidrát dúsabb nap eredménye. S ha úgy gondolja miért nem küld el már most egy terheléses vizsgálatra? Lényeg érdemes odafigyelned arra mit és mennyit eszel, amiket írtál indításnak egészen jó. Én beszélnék e helyedben az orvosommal ha van. Illetve nyaggasd a védõnõt,hogy mérjetek legalább 3 egymásutáni nap reggel éhgyomri cukrot. Nem tudom egyébként mikor és hogyan mérte ezt.

Dietetikus vagyok: Kicsit emelkedettebb ez az érték. DE ha ennyire aggódik a védõnõd miért nem mért egy vagy két kontrollt???? Ugyanis ez lehet egyedi eset is, lehet az elõzõ szénhidrát dúsabb nap eredménye. S ha úgy gondolja miért nem küld el már most egy terheléses vizsgálatra? Lényeg érdemes odafigyelned arra mit és mennyit eszel, amiket írtál indításnak egészen jó. Én beszélnék e helyedben az orvosommal ha van. Illetve nyaggasd a védõnõt, hogy mérjetek legalább 3 egymásutáni nap reggel éhgyomri cukrot. Nem tudom egyébként mikor és hogyan mérte ezt.

Azt mondta a védőnőm ne igyak narancs levet, csak alma levet. De azt nem mondta miért ne és miért csak almát. Miért?

Kifejezetten tiltott a narancslét?l. De ma reggel muszáj voltam meginni egy pohár Hohes C reggeli italt, amibe ugye van narancs is. Baj? És a kávé? Reggel egy nagyon gyenge kávét, ami 2 dl tej és egy pici kávé, muszáj meginnom, mert a bélm?ködést ez indítja be. A dokim kifejezetten kérte, hogy olyat egyek, igyak ami meghajt és engem csak a kávé, pontosabban a tejes kávé hajt meg.

Legjobb válasz: Valószínûleg azért mondta, mert ha szoptatsz, akkor a babának fájhat tõle a pocija. Sajnos gyakori, hogy a citrusfélék pocakfájást okoznak a piciknél. Persze nem mindenkinél. Én nem ittam és ettem citrusfélét a babám 3-4 hós koráig, onnantól pedig fokozatosan növeltem a mennyiséget.

Valószínûleg azért mondta, mert ha szoptatsz, akkor a babának fájhat tõle a pocija. Sajnos gyakori, hogy a citrusfélék pocakfájást okoznak a piciknél. Persze nem mindenkinél. Én nem ittam és ettem citrusfélét a babám 3-4 hós koráig, onnantól pedig fokozatosan növeltem a mennyiséget.
Pontosan úgy van, ahogy az utolsó írta. A citrusfélék hasfájást vagy kiütést okozhatnak az arra érzékeny babáknál, ha az anya ilyet fogyaszt. Lehet, hogy nálad nem lesz gond, figyeld a babát.
Azert, mert a citrusfelek erosen allergenek! Ahogy elozo is irta, hasfajast, kiutest okozhat, ami egymagaban nem is olyan nagy baj. Csakhogy az allergias reakcio elsosorban belso folyamat, amit nem latunk, es eleg veszelyes. Ha egyszer kivaltja valami, kesobb tobb minden is kivalthatja. De attol meg ihatsz! Igyal belole nagyon picit, ga nincs baj, mindig kicsivel emeld a mennyiseget.
Hát ez hülyeség, miért ne ihatnál narancslevet? Én másfél éve szoptatok, és iszom, úgy vettem észre, a tej is több lesz tõle. Kávét is ihatsz, semmi bajotok nem lesz tõle.
Nem tudom, ilyet még nem hallottam. A húgom kb. csak Hohes C-t iszik, abból is csak a narancsot. Meg teákat. Egy tippem van: lehet, hogy a narancsban több a cukor, de lehet, hogy ez hülyeség, passz. És kávét is iszik, persze keveset, másképp nem bírja az egész napos strapát. Mondjuk a bélmûködésre a kávé csak tüneti kezelés, jobban járnál, ha inkább több rostos dolgot ennél, de nemcsak reggel, hanem egész nap, és akkor másnap jobban "mûködnél".
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, hogy csak tüneti kezelés, de most épp ez a cél. Kicsit hígabb legyen és naponta többször, hogy a gátam felépüljön.
A kérdező hozzászólása: Állítólag, de ez csak tipp, a narancslé savas és a tej is savas lesz.
A belmukodesre egyel natur joghurtot, tegyel bele jo sok muzlit, tok jol hat. A ceklale! Vagy itt a szilva szezon, bar ezt nem tudom, hogy lehet-e az elejen. Egyel zappehely kasat reggelire, bar hasmenesre is szoktak, de jo a belmukodesnek. Ezek ezerszer jobbak, mint a kave vagy a narancsle. Almale szorulast okoz, vigyazz. Ne egyel sok kenyeret, peksutemenyt, az nem jo. Lehet kapni dm-ben bio bulata meg koles meg buza palcikat, golyot, az is nagyon jo. Es nem utolsosorban jo a glicerin kup, ugymond megtorni a jeget:)

Miért mindenki az anyát figyeli szülés után? Miért nézi az orvos, a védőnő azt, hogy az anya milyen lelkiállapotban van? A család miért nem elég erre a feladatra?

Miért foglalkoznak ezzel kívülállók? Nem az ? feladatuk a gyerek felnevelése. Ahol tényleg nagy baj van, ott meg be sem avatkoznak, csak az átlagos embereket piszkálják. Egy roma családot ki sem mernek kérdezni, annyira félnek t?lük.Szinte már kellemetlenek az érzéseimre vonatkozó kérdések, tudom, hogy azt lesik, hogy depresszós vagyok-e vagy sem. Az apával meg nem foglalkozik senki, közben az egész család kihat a gyerek fejl?désére.

Legjobb válasz: Mert a védõnõ és az orvos sokkal elõbb észreveszi a szülés utáni depresszió tüneteit mint a család Már csak azért is mert ez a szakmájuk ezt tanulták míg a család inkább az újszülöttel van elfoglalva

Mert a védõnõ és az orvos sokkal elõbb észreveszi a szülés utáni depresszió tüneteit mint a család Már csak azért is mert ez a szakmájuk ezt tanulták míg a család inkább az újszülöttel van elfoglalva
igazad van. talán csak azért, mert a szülés utáni depresszió gyakori. a férfiaknak biztos vegyes érzelmeik vannak, általában akkor örülnek a babának ha már megszületett, még ha elõtte húzódzkodnak is tõle, büszkék rá hogy az övék, de biztos sokszor háttérbe szorulva érzik magukat.
Szerintem inkább örülj neki, hogy ennyien törõdnek veled. Épp most hallottam, hogy egy fiatal nõ 28 éves, miután megszülte a második gyerekét, (az idõsebb 2 éves) öngyilkos lett. Õ is depressziós volt. Képzelheted mi van a családban, és a baráti körben.
Azért figyelik meg az anyát - már ha olyan szerencsés, hogy figyelnek rá - mert a hormonváltozás miatt nagyon labilis lesz a lelkiállapota, és könnyen depresszióba fordulhat, amit nagyon nehéz idejében észrevenni, és akkor már nehéz kezelni. Velem a kutya nem foglalkozott szülés után, a család is inkább a gyerekkel volt elfoglalva, pedig közel voltam a depresszióhoz, folyton spontán sírtam minden ok nélkül. Ezzel a férjem nem tudott mit kezdeni, a "szakértõket" pedig nem érdekelte. Ennek semmi köze a gyerekneveléshez, se az utcán mászkáló savanyú emberekhez, ennek az anyához van köze csak és kizárólag. Örülj neki, hogy törõdnek veled, nekem is jól esett volna.
Mert nagyon veszélyes a szülés utáni depresszió. Nekem nagyon sokáig rémálmaim voltak szülés után. Álmomban mindig megöltem a gyerekeimet (a legváltozatosabb módon)és mindig sírva ébredtem. Ha akkor nincs a védõnõ, akivel megbeszélhetem a gondjaimat, akkor biztos hülyeséget csinálok. A férjem külföldön dolgozott, én meg egyedül maradtam 3 újszülöttel segítség nélkül, teljesen rutintalanul.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Engem az zavar, hogy zárkózott vagyok, nem szoktam az érzelmeimrõl beszélni. Szülés, terhesség elõtt senkit nem érdekelt hogy vagyok, még jóformán gyógyszert sem akartak felírni. Csak egy idétlen érzés fog el, hogy a zárkózottságom miatt azt hiszik, hogy titkolom, de depressziós vagyok. Vagy esetleg kiül az arcomra, hogy nem aggódom a gyerek miatt minden apró ügy miatt. Éppen építkezünk is, és így ez is elvonja a figyelmemet a napi rutinról. Mindent precízen elvégzek, ami a gyerekkel kapcsolatos, de nem szoktam neki gügyögni mint más anyák. Ilyenkor úgy érzem, hogy azt figyelik a rendelõben, hogy miért nem teszem.

Nem értem hogy a védönőm miért azt irta a papira, hogy 6 hetes vagyok, egy másikra meg, hogy 7 hetes, ha április 16 volt meg a menstruáciom utoljára akkor nem a 8. dik hétben járok?

Legjobb válasz: nekem ápr.14-én volt meg utoljára,ma vagyok 8 hetes és 2 napos terhes. nem tudom,neked miért írt kevesebbet.lehet,hogy õ nem számolta bele az utolsó menstruáció és a peteérés közötti 14 napot.

nekem ápr.14-én volt meg utoljára, ma vagyok 8 hetes és 2 napos terhes. nem tudom, neked miért írt kevesebbet.lehet, hogy õ nem számolta bele az utolsó menstruáció és a peteérés közötti 14 napot.
A teljesen betöltött hetek számítanak csak. nekem ápr6-án volt meg utóljára és így most vagyok 8hetes és 1napos. Ez pedig ugye a kilencedik hét kezdete, de 9 hetes csak jövõ héten kedden leszek. Nyugi, ez a zûrzavar végig így lesz majd! Az elsõ babával én is állandó gondban voltam, ezért csak annyit mondta 2 hónapos, 6hónapos vagyok! :) )) Boldog babavárást!
Még csak most töltötted be a 7. hetet. Azt nem értem miért ír 6.-at.
MOst már én sem értem. Án is április 06-i vagyok és szerintem már 9 hetes vagyok. És szerintem Te is betöltötted már a 8. hetet. VAGy hogy is van?
Szia! http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator Szülés kalkulátor Szülés várható idõpontja: 2009-01-20 Fogamzás feltételezett ideje: 2008-04-30 Betöltött hét: 8 Hátralévõ napok száma: 223 Trimeszter: elsõ Magzat átlagos méretei: * GS (petezsák): 30 milliméter * CRL (Ülõmagasság vagy magzat hossza): 16 milliméter * BPD (Fejszélesség - falcsont távolság): 7 milliméter * Súly: 1 gramm * Látható változások: Ebben az idõszakban naponta kb. egy millimétert növekszik. Láthatókká válnak a végtagbimbók. Megkezdõdik az érzékszervek szemmel is látható fejlõdése. Boldog babavárást mindenkinek! 9 hetes kismama
Szia! Én a naptarak.com odalon találtam egy nagyon jó terhesnaptárat, napra, hétre, hónapra pontosan követi az eseményeket. Kinyomtattam és kitettem a falra, így mostmár mindig tudom mikor mi van. Nekem segített.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!