Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a tengerimalacom (35 db)

nézd meg a száját lehet hogy van benne valaminagyon picike kavics(PL)
Ha tud tápot enni, és jó a közérzete, nincs baja a fogának. Nálunk is van, hogy amikor kiveszek egy malackát, mintha kicsit rágcsálna, rövid ideig csinálja, szerintem ez valami kommunikációs jelzés.
A kérdező hozzászólása: Egyedül lakik, most is éppen a tápot eszi. :) Szóval a fogainak biztos nincs baja. Majd figyelgetem, csinálja-e még.
Nem szeretnél mellé társat?:)
A kérdező hozzászólása: Jó lenne, de jelenleg sajnos az én szobámban nem fér el egy nagyobb ketrec. Így sajna csak egy malacnak van helye. :/
Mekkora a ketreced?
A kérdező hozzászólása: Kb 70x40x40-es. Plusz az egyik oldalon felül van egy felsõ rész. Õ általában itt nézelõdik és pihen. Meg van neki csinálva jó puhára és kényelmesre. És persze naponta kiveszem. De még egy malac sajnos nem fér el nálam. :(
a pofa zacskojábol kivesz valamit és abból eszik na mindegy segitsetek mert a tengeri malacom nem mozog csak is a ketrecében ha kiveszem nem mozog kérlek titeket segitsetek pedig 1-2 éves
A tengerimalacnak nincsen pofazacskója :)
Másik malacod is van, vagy egyedül lakik?
A kérdező hozzászólása: Nem, sajnos kiskunhalasi vagyok. Persze, eszik rendesen. Meg jön bújni, csipogni is amikor kiveszem az ágyra. Szóval semmit nem vettem észre rajta. Lehet csak valami új szokás vagy nem tudom.
Evett azóta? Ha holnap is csinálja, szerintem vidd el orvoshoz. Budapesten laksz?
A kérdező hozzászólása: De nem engedi megnézni, nem tudom kinyitni neki. :/ De azóta már reggelit is kapott, szóval ha volt is valami a szájában, nem valószínû hogy azóta is ott van. Nem?
Az enyémek is szokták látszólag a semmit rágcsálni. Szerintem malacszokás. (Mint ahogy az is, hogy a saját bogyójának egy részét is megeszi, akár azt is rághatta.)
A kérdező hozzászólása: Akkor jó. Csak nem sûrûn szokott ilyet, nem tudom most miért jött rá. :)
Az enyém is szokta. Nagyon vicces. Néha megfordult a fejemben, hogy kérõdzõ mint a szarvasmarhák, de nemvalószínû :D
A kérdező hozzászólása: :D
Ha nem szokott ilyet csinálni egy malac, akkor érdemes figyelni. Ha mindig van elõtte széna, akkor lehet, hogy lassan rágcsált. Ha a kisujjadat finoman odadugod a szájához, akkor magától kinyitja, picit be tudod dugni az elsõ fogak közé, és ha van ott kaja, azt látod, ha nincs, az gyanús De nem lehet, hogy a foga összekoccant, vagyis vacogott? Lehet kezdõdõ megfázás. Az elsõ fogai normál színûek, nem szürkék, nem mozognak? Ha valami fogproblémája van, az egy malacnál súlyos betegség. Annyit eszik, mint szokott? Tápot is normálisan eszik?
Mivel eteted? Például olyan tápot nem szabad nekik adni, amiben kukorica, szotyi, nyúltáp van. A kukorica túl kemény, letörhet tõle a foguk, a szotyi pedig beragadhat a fogaiba (nem tudja kibontani, mint pl a hörcsögök, a héja pedig nehezen rágható anélkül, hogy egy kicsi bekerülne a fogaihoz), a nyúltáp pedig hizlal. A legjobb, amivel etetheted a Versele Laga tápok (nature, complete, crispy).
A kérdező hozzászólása: Versala Laga-val etetek, a fogainak szerintem nincs baja. De most is ezt csinálja, itt van az ölemben. Nem értem miért. Nem, nem vacog, olyan mint amikor rágcsál. Csak mit rágcsálna, mikor itt van a kezembe?
A kérdező hozzászólása: Egyszer olvastam hogy a hörcsögnek van pofazacskója, azt hittem a tengerimalac is tud pár falatot "elraktározni". :) Na mindegy. Más. Szerintem azért nem mozog kint a malacod, mert fél...

A hörcsög miért ehet olyat, amit a tengerimalac nem?

Úgy értem : mind a kett? rágcsáló, a hörcsög mégis ehet olyan dolgokat, ami a tengerimalacnak megártana.

Legjobb válasz: Csak kívülrõl hasonlít egymásra a tengerimalac, és a hörcsög. A pocakjuk, és a fogazatuk a táplálkozásuknak megfelelõen alakult. A tengerimalac fûevõ berendezéssel bír. Prímán bontja a cellulózt, és simán elõállít belõle fehérjét, zsírt, és minden mást. A lényeg, hogy folyamatosan lógjon a szájából a széna. A hörik vegyes táplálkozású rágcsálók. Belülrõl inkább az egérre, patkányra hasonlítanak, mint a tengerészre. Nekik nem megy a szénából tejszín gyártás, viszont prímán levadásszák a liszkukacot és emésztik a magokat.

Csak kívülrõl hasonlít egymásra a tengerimalac, és a hörcsög. A pocakjuk, és a fogazatuk a táplálkozásuknak megfelelõen alakult. A tengerimalac fûevõ berendezéssel bír. Prímán bontja a cellulózt, és simán elõállít belõle fehérjét, zsírt, és minden mást. A lényeg, hogy folyamatosan lógjon a szájából a széna. A hörik vegyes táplálkozású rágcsálók. Belülrõl inkább az egérre, patkányra hasonlítanak, mint a tengerészre. Nekik nem megy a szénából tejszín gyártás, viszont prímán levadásszák a liszkukacot és emésztik a magokat.
Mert nem egy a természetük és nem ugyan ara kénnyesek
A tengerimalac kizárólag növényevõ! Két kivétel van, a kicsik megisszák az anyatejet (tengerimalac tejet) az anyamalac pedig megeszi a méhlepényt. A malacok szervezete például a (tehén)tejtermékekben lévõ fajtaidegen fehérjéket nem tudja feldolgozni. A hörcsög megemészti a tejterméket is és az egyik kedvence például a lisztkukac! Az embereknél is van ilyen, például sokan rosszul lesznek a kínai kajától valamelyik fûszer miatt, az ázsiaiak sem tudnak mindent megenni, ami nekünk természetes.
Sorry de felvágottat ne adjatokse hörcsögnekse malacnak se patkányak se egérnek se semminek!!!!! (igazábólmég embernek se de az más) Tele van fûszerekkel, sóval, meg tartósítóval amivel csak mérgezed õt!
A kérdező hozzászólása: nem a szalámira gondolok, hanem a sima palizerre. Ismerõsöm hörcsögei szoktak kapni ritkán, de nagyon szeretik. Amúgy azt hittem, hogy mivel a hörcsög is rágcsáló, így õ is érzékeny az ilyesmikre. Kekszet a malac ezért nem ehet akkor? Amúgy mik az olyan dolgok amiket mi simán megeszünk, de egy ázsiai rosszul lesz tõle? Tényleg sokan rosszul lesznek a kínai kajától?:O
"Miért nem tudják lebontani a kelet-ázsiaiak az alkoholt? Sok ázsiai és dél-amerikai népcsoport szervezetébõl örökletes módon hiányzik az aldehid-dehidrogenáz egy izoenzimje, ami az acetaldehid lebontását végzi a szervezetben. Egy ilyen páciens májában az aldehid átalakításának képessége a normál értéknek csak mintegy egyharmada, így ezen a mintegy 1 milliárd emberen már kisebb mennyiségû alkohol - ez a megfigyelések szerint nagyjából egy pohár sörnek felel meg - elfogyasztása után egyértelmû részegségi tünetek, valamint heves szívdobogás, fejfájás és rosszullét léphet fel. Legszembetûnõbb tünetérõl, a bõrpírról ezt a túlérzékenységet, illetve összeférhetetlenséget "flushing-szindrómának" nevezik." Innen: http://ossejt-terapia.shp.hu/hpc/web.php?a=ossejt-terapia&o=.. A tejtermékeket a laktózérzékeny emberek nem tudják lebontani. Európában ez a lakosság néhány százaléka, Ázsiában 90 % körüli, az indiánoknál 100 %! http://hu.wikipedia.org/wiki/Lakt%C3%B3z%C3%A9rz%C3%A9kenys%..
A kérdező hozzászólása: Ázsia 90%-a laktózérzékeny? Hogyan? Amikor pl a Japánok rengeteg tejes dolgot gyártanak.
Nézd meg a térképet a link közepén, Japán is a 80-100% között van! Mondj egy Japán tejes dolgot! Nekem egy sem ugrik be hirtelen.

Miért nem fényes a tengerimalacom szőre?

Legjobb válasz: Általában a tengerimalacoknak akkor fényes a szõre, ha egészségesek :S nem lehet hogy beteg, vagy valami van vele? :S

Általában a tengerimalacoknak akkor fényes a szõre, ha egészségesek :S nem lehet hogy beteg, vagy valami van vele? :S


A tengerimalacomnak a füle miért van hátra húzva? Nem lóg előre, mint a többi malacnak. Még mindig félős? 2 és fél hónapja van nálam.

Akárhol is láttam malacokat, mindegyiknek lógott előre a füle. Neki még mindig a félelemtől lehet? Még nem igazán szelíd, mert rossz helyről került hozzám.

Legjobb válasz: A tengerimalacok füle elég sokféleképpen nézhet ki. Az elõrelógó típus a fajtatiszta malacokra és a szerencsésebb keverékekre jellemzõ csak. Az átlagos malacnál egyenesen áll felfelé a fül. Lehetséges, hogy csak ilyenre szabta a természet a tiédet, nem viselkedési probléma. Nem tudod lefotózni?

A tengerimalacok füle elég sokféleképpen nézhet ki. Az elõrelógó típus a fajtatiszta malacokra és a szerencsésebb keverékekre jellemzõ csak. Az átlagos malacnál egyenesen áll felfelé a fül. Lehetséges, hogy csak ilyenre szabta a természet a tiédet, nem viselkedési probléma. Nem tudod lefotózni?
A kérdező hozzászólása: Egy régebbi képet töltök fel, de azóta is ilyen a füle. Van egy másik malacom, neki is így volt tartva a füle, de 2 hónap után lehajlott, mikor kezdett nõni és bátorodni. Itt a link: http://kepfeltoltes.hu/view/120218/2D_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ez teljesen normális fülállás, sokkal gyakoribb, mint a lehajló és már nem fog változni. A lehajló idõvel alakul ki teljesen, azok is valamennyire felálló füllel születnek és ahogy idõsödnek, úgy konyul le. Ez genetikai különbség, nem viselkedésbeli.
A tengerimalacoknak nem kötelezõ, hogy lógjon a füle, de a tenyésztetteknek általában lóg, mert ez számít szépnek (ha rózsalevélre hasonlít :) ), és ezt örökítik más jellemzõk mellett :) . Kedvenc, azaz fajta nélküli/nem fajtatiszta malacoknál általában nem lóg(egérfülük van:) ) mert kevert a vérvonal, de ettõl még valószínûleg teljesen egészséges.

Tengerimalacnak oda lehet adni nedvesen a zöldségeket, vagy közvetlen megmosás után hagyni kell megszáradni? Ha nem, miért nem szabad?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, nem jó nedvesen odaadni, de hogy miért, azt pontosan nem tudom.

Én úgy tudom, nem jó nedvesen odaadni, de hogy miért, azt pontosan nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Oké, értem. Köszi. :) Egyébként az enyém mióta felfedezte az önitatót, azóta van hogy 10 percenként rájár. :) Pedig sok zöldséget eszik.
Egyrészt puffaszt másrészt meg könnyebben gombásodik is vizesen a zöldség vagy bármi egyéb ilyen dolog. szóval szárazon..:)
Általában zöldséghez nem is szoktak inni, csak ha magokat esznek.
Ahogy már leírtam, a vizes zöldség puffaszt. Mellé ihat vizet, de a zöldség/gyümölcs ne legyen az, mert hasmenése lesz.
A kérdező hozzászólása: Most tudom hogy hülyeséget írok, de tényleg nem értem, miért baj ha nedves, vizes a zöldség. Hiszen a malac úgyis iszik mellé. Akkor meg semmi olyan plusz dolgot nem visz be, amit nem szabadna. Hozzátenném, természetesen soha nem adom neki vizesen!
Elõször is: nem jó vizesen adni nekik, mert puffasztja õket. Másodszor: salátát télen nem adunk a malacoknak, mert vegyszerezik és belehalhatnak! Nem egy ilyen esetrõl lehet a neten olvasni! Valamint hasmenést is okoz elsõ tünetként!
Én is hallottam róla, hogy úgy kellene adni, hogy meg legyen száradva, én mégis vizesen szoktam adni az állatkáimnak pl. a salátát. De semmi bajuk nincs tõle. Nincs arra idõm, hogy várjak, hogy megszáradjon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. :)
Vizesen és hidegen nem célszerû neki kaját adni. ne is adj ha egy mód van rá.
Úgy tudom, hasmenést okozhat, így itasd le róla a vizet. Nem kell, hogy csontszáraz legyen, de ne csorogjon róla a víz.
Ne adj neki túl sok zöldséget, csak reggel és este 1-1 karikát, de ezeket változatosan! Ha túl sok zöldséget kap, akkor elõbb utóbb hasmenése lesz!

Miért nem iszik a tengerimalacom?

2 hete vannak kb. nálunk a malacok és még egy kortyot sem ittak az önitatóból.Mit csináljak, hogy rászoktassam őket? Próbáltam már bekenni a végét uborkával, meg megnyomtam amikor ott voltak a közelében hogy hátha lenyalogatja a vizet, de csak azt a vizet itta meg ami a ketrec oldalán folyt le, az itatóhoz hozzá se nyúlnak, csak néha megszaglásszák.

Legjobb válasz: majd isznak, ha szomjasak lesznek, most biztos sok zöldséget-gyümölcsöt adsz nekik. csak ne vedd ki.

majd isznak, ha szomjasak lesznek, most biztos sok zöldséget-gyümölcsöt adsz nekik. csak ne vedd ki.
A kérdező hozzászólása: Mit ne vegyek ki? az itatót vagy a malacot?
Az itatót ne vedd ki sose:)
Ha elég gyümölcsöt vagy zöldséget kapnak akkor nem nagyon isznak :)
De azért víz legyen elõttük:D
Az itatót. :) A malacokat meg sokszor. :D
A kérdező hozzászólása: Jólvan köszönöm a válszokat!:)
Ha nagyon nem iszik kend be az itatót uborkával!Beválik(tapasztalat).:)

Miért nem mászkál a tengerimalac?

Kiveszem a ketrecből, leteszem a földre és nem sétál, nyugodtan ül egy helyben.. miért? :)

Legjobb válasz: Mert fél, és depressziós, mivel egyedül van.

Mert fél, és depressziós, mivel egyedül van.
A kérdező hozzászólása: Volt már malackám évekig semmi baja nem volt..
Reszket egyedül, retteg egy idegen helyen azt várja, hogy egy ragadozó megölje... egyedül nem tartunk tengerimalacot
Nekem volt tengeri-malacom és egyedül tartottam :) és mikor kivettem akkor nekem szaladgált jól érezte magát stb... bár én mindig lefeküdtem mellé simogattam eleinte és utána elindult a szobámba :) utána ha kivettem máskor már rohangált össze vissza vagy jött utánam :)
Egyedül nem tartunk malacot, mert az szenvedés neki...
A kérdező hozzászólása: Jajj, megtört a tegnapi napon, alig bírtam megfogni. Még a szabadba is elengedtem, élvezte. Most már rágja a rácsot, hogy jönne ki.

A tengerimalacom miért nem mozdul ki az alomjából?

Levettük a rácsát is hátha egyszer csak úgy kimászik de nem csinál semmit. Ha ki veszem a sz?nyegre tudja az utat és egyb?l rohan haza. 3-4 hónapja van itt lehet az a baj?

Legjobb válasz: Lehet csak lusti és azt várja hogy cipeld :DDD

Lehet csak lusti és azt várja hogy cipeld :DDD
Biztos lusta.
Amikor kiveszed zárd be a ketrecet akkor hiába tudja az utat nem tud vissza menni, hátha felfedezi a szobát ha már sétál nem szalad az is jó.
tedd ki neki a házát a ketrecen kívülre, akkor ki fog menni. nálunk éjjel-nappal szabadon vannak, csak pisilni és enni járnak be a ketrecbe. sosem rágnak meg semmit, konyhában vannak egy sarokban, és a konyhát sem hagyják el soha.
A kérdező hozzászólása: Egy szóval se mondtam hogy egyedül van..:D de azért köszönöm :)
Utolsó vagyok. Ne vegyél társat hanem fogadj örökbe az MTVE-tõl. Tuti egészséges és szocializált garantáltan a kívánt nemû malackát fogsz tõlük kapni. Ezek sajnos a kereskedésekben nem állnak fent, és ott nem is segítesz egy malackán...
Fél, ezért rohan mindig vissza a biztonságba. A tengerimalacok társas lények, akkor sokkal "normálisabbak" lesznek, élet költözik beléjük.
Ne a szõnyegre vedd ki, hanem az öledbe. Simogasd és sokat beszélj hozzá (ha jelzi, hogy pisilnie kell, akkor tedd vissza egy kicsit)! Ha már lenyugodott, akkor rakd le a szõnyegre. De egy társnak nagyon örülne!
A lustaság nagyon gyakori probléma egyedül tartott tengerimalacoknál. A legegyszerûbb megoldás: vegyél neki egy társat. Ha eddig egyedül volt tartva, és már több éves, akkor nem biztos, hogy valaha is igazi futkározós malac lesz, de a mozgásigénye legalább megháromszorozódik. A tengerimalacok nagyon igénylik a fajtársakat, csak akkor érvényesülnek igazán, ha együtt vannak. Az emberek, akármennyi sokat foglalkoznak velük, csak félig tudják pótolni a másik malacot. Nekem régen, az elsõ tengerimalacomnál nem engedték a szüleim, hogy társat vegyek nekik. Így lett belõle sarokban szomorkodó, mozdulni nem hajlandó malac. A hasát viszont szerette, úgyhogy el is hízott, de a mozgásra sehogy sem tudtuk rávenni... Nem is kell mondanom, 6 év után meghalt. Azóta, az együtt tartott, eleven malacaim 8-9 évet is megélnek.
A kérdező hozzászólása: És hogy vegyem rá egy kis mozgásra? Félek, hogy elhízik az pedig nem vezet sok jóhoz:s :D
utolsó, hogy tudtad rászoktatni õket, hogy a ketrecbe pisiljenek? az enyémek sajnos mindent megrágnak, és mident összepisilnek. pedig sok év tapasztalat van mögöttem, de ezt nem tudtam elérni, amit te.
Ha nem lesz azonos nemû társa, soha nem lesz se boldog, se aktív és mindig rettegni fog, ez ilyen egyszerû. Ezért is hangsúlyozzák úton útfélen az egyesületek, klubbok és szervezetek és tenyésztõk, hogy mindig! több tengerimalacot tartsunk. A ketrece van legalább 100*50-es? Van benne ház, iglu, alagút, függõágy, fotelka stb? Mert ha ezekre nem a válasz akkor helye nem megfelelõ és olyan ingerszegény, hogy nincs miért mozognia. Elõször ezeket kellene kijavítani, és amikor ezek megvannak, és minden nap kiveszed és simogatod és nem fél már az öledben és még mindig fenn áll a "nem mozog" akkor beszéljünk róla megint. :)
Szerintem fél...és egyedül nincs miért futkosni. Tényleg vegyél mellé egy azonos nemû malacot. Ha fiúd van fiút, ha lányod van lányt. Akkor bátrabb lesz és lesz kivel fogócskázni :)
Pedig a kérdésedbõl az látszik, hogy egyedül van...

Miért nem használja az önitatót a tengerimalacom?

http://www.kisallat.net/image/cache/data/ferplast_drinky-500.. Ilyesmije van, és nem akar bel?le inni. Már próbáltam úgy, hogy zöldséget, gyümölcsöt kicsit odanyomtam, hátha úgy majd iszik, de úgysem. Lehet, hogy elég neki annyi folyadék, amennyit a zöldségekb?l, gyümölcsökb?l kap?

Legjobb válasz: Valószínûleg elég neki, de az is lehet hogy egyszerõen nem szereti az itatóját. De még az is elõfordulhat, hogy az itató rossz, esetlek lyukas. Ellenõrizd!

Valószínûleg elég neki, de az is lehet hogy egyszerõen nem szereti az itatóját. De még az is elõfordulhat, hogy az itató rossz, esetlek lyukas. Ellenõrizd!
A kérdező hozzászólása: Nem rossz, mindig ugyanannyi van benne, amennyit belerakok, és én is kiszoktam elõtte mindig próbálni, és tökéletesen mûködik.
Miénk se használja...egyszerûen nem.Állatkereskedésben azt mondták, nincs szüksége rá, ha elég gyümölcsöt és zöldséget adsz neki, mert abban elég víz van. Remélem segítettem. :)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen:)
Mert hogy mennyire viselt meg, annak a függvénye, hogy mennyit sírtál?
Valószínûleg azért, mert többet voltál együtt a tengerimalacoddal és te gondoskodtál róla. A mamádról meg nem te gondoskodtál...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!