Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a százalékos (3 db)

Miért nem a választás százalékos arányában oszták elna 199 képviselõt? Minek kell külön emberre és pártra szavazni?

Teljesen feleslegesen túlbonyolított dolog, és igazságtalan is.

Legjobb válasz: Pont azért. Mert amikor a törvényt hozták (és meghúzták a körzetek határait), úgy igyekeztek megtenni, hogy az majd nekik kedvezzen. De ugye minden szentnek maga felé hajlik a keze. Ugyanaz, mint amit Berlusconi csinált, de aztán amikor õ vesztett rajta egyszer, utána fel volt háborodva.

Pont azért. Mert amikor a törvényt hozták (és meghúzták a körzetek határait), úgy igyekeztek megtenni, hogy az majd nekik kedvezzen. De ugye minden szentnek maga felé hajlik a keze. Ugyanaz, mint amit Berlusconi csinált, de aztán amikor õ vesztett rajta egyszer, utána fel volt háborodva.
Mert simán elõfordulhatna, hogy komplett megyék maradnának "hazai" képviselõk nélkül a Parlamentben és a 2/3-uk budapesti vagy legalábbis régóta ott élõ lenne?...
Azért, hogy fennmaradjon a népképviselet látszata. Az egyéni körzetek jóvoltából úgy tûnik, mintha az Országgyûlésben nem csak pártkatonák ülnének, hanem olyan politikusok, akik az embereket is képviselik.
Azt azért jó tudni, hogy a szocik a kilencvenes években csak egyéni körzeti rendszert szerettek volna. Kár, hogy nem úgy lett, mert akkor most kb. 2-3 képviselõjük lenne a parlamentben.

Miért nem váltorik a százalékos érték, ami szerint a válaszadó hasznos válaszokat ad?

Mert mondjuk nekem tök régóta 89%- ban hasznosak a válaszaim (amióta van ez a %- olás, azóta). De azóta írtam már hasznos és kevésbé hasznos válaszokat is,mégsem változik. Miért?

Legjobb válasz: Pedig naponta egyszer újraszámolódik. Nyilván átlagban ugyanazt produkálod.

Pedig naponta egyszer újraszámolódik. Nyilván átlagban ugyanazt produkálod.

Napok óta nem változik a válaszaim százalékos értéke. Miért?

Az elmúlt napokban többször adtam 100%-os választ, mégsem ugrik feljebb az érték 90%-ról... Nem ez életem legnagyobb problémája, de azért érdekelne, hogyan m?ködik a rendszer... (Már csak azért is, mert amikor a teljesen jó válaszaimat ok nélkül lepontozták, érdekes módon nagyon hamar megtörtént a "leszázalékolás" :D ... Vagy csak nekem t?nt gyorsnak? :P)

Legjobb válasz: Ha már sok választ írtál, sok értékelés jött a válaszaidra, akkor már nem fog olyan látványosan megmozdulni ez az érték. Egyébként a rendszer minden éjjel összeszámolja az összes eddigi értékelés alapján, hogy ki mennyire hasznos válaszokat ír (az is számít, amit régi válaszodra osztályoztak).

Ha már sok választ írtál, sok értékelés jött a válaszaidra, akkor már nem fog olyan látványosan megmozdulni ez az érték. Egyébként a rendszer minden éjjel összeszámolja az összes eddigi értékelés alapján, hogy ki mennyire hasznos válaszokat ír (az is számít, amit régi válaszodra osztályoztak).
Mivel 90% az átlagod, ami elég magas alapból, ezért egy 0%-os válasz sokkal jobban lehúzza, mint amennyire egy 100%-os felhúzza. Ez az átlagszámítás. Meg gondolom jópár válaszod van már és egyre több lesz, ezért egyre több 100%-os, vagy az átlagodnál magasabb %-os válasz kell, hogy felfele akár 1%-ot is mozduljon.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!