Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a saját (324 db)

Miért nem a saját telefonszámomat látom?

Nemrég vettem egy Sony XPERIA U készüléket. A névjegyzéknél automatikusan megjelenik legfelül egy olyan hogy 'Saját'. Itt nem az én telefonszámom látható, hanem egy ismerősömé. Így ha az az ismerősöm hív, nem jelzi ki, ki az (hiába van benne a névjegyzékbe) csak a telefonszámot. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Írd át a saját névjegyedet...

Írd át a saját névjegyedet...
A kérdező hozzászólása: Próbáltam de nem lehetséges... Gondoltam arra hogy társítom arra az ismerõsömre akinek a telefonszámát látom, de így a Saját névjegynél jelenik meg két szám ami egy ugyanaz...

Az emberek miért nem a saját kategóriájukban keresnek párt?

Egy csomó ember folyton sajnáltatja magát, hogy nem talál párt, de mindig olyanokat néz ki magának, akik sokkal vonzóbbak nála. Miért nem lehet belátni, hogy mindenkinek a "szép" tetszik, és ha valaki jól néz ki, az nem fog összejönni azzal, aki kevésbé vonzó, mert megkaphatja a jobbat is. Én is elfogadtam, hogy sosem lesz csinos barátnőm, és a saját szintemen keresgélek, más miért nem teszi ezt?

Legjobb válasz: Miért kéne az embereket külsõ alapján bekategorizálni? Ezt még nem tudtam felfogni...

Miért kéne az embereket külsõ alapján bekategorizálni? Ezt még nem tudtam felfogni...
Az is nagyon relatív, hogy kinek mi a szép... Lehet, h egy szép csaj majd pont téged tart a legjobb pasinak a világon, mert neki olyan az ízlése... Erre még nem gondoltál? Mondjuk én magamból indulok ki, mert eddig nekem az összem pasim olyan volt, h akkor õt tartottam a legszebbnek, legjobbnak, a világon a legszexisebbnek, pedig mindenki más, a haverjaim, a családom azt mondták, h nagyon ocsmány, miért nem választok olyat, aki illik hozzám, pedig megtehetném (mert hogy engem szépnek tartanak, mondjuk én ezt pont nem értem xD)szóval mindig ki voltak akadva rajtam, hogy mekkora ízlésficamom van, + hogy miért nem olyannal jövök össze, aki 2velem egy szinten van" de hát basszus :D én akkor mindig tökéletesen meg voltam elégedve az éppen aktuális párommal... és majd csak akkor kezdtem el rondának is látni, amikor már amúgy se mentek a dolgok rendesen, amikor már a vége felé járt a kapcsolat, (na mindegy ez már más téma...) Addig nem! addig õk voltak a legszebbek nekem, PEDIG NINCS ízlésficamom...
És kedves kérdezõ, találtál már a "saját szinteden" párt? :)
Amire te gondolsz azok a kasztok, pl.: Indiában. Vagy a fekete-fehér ellentét idejébõl pl.: az amerikai kontinensen. Az lehet a bajod, hogy rossz korban születtél, de majd csak átlendülsz ezen. S a másik gondod, hogy pedig az, hogy kizárólag külsõségekben gondolkodsz, ami valóban fontos, de nem kizárólagos szempont, sem az (általad) "szépek"-nek sem a "csúnyák"-nak nevezett "kategóriákban". Értem?
Ha nem mersz, akkor nem is nyersz. Ilyen egyszerû. Ha ostromlod a szép nõket, akkor elõbb utóbb egy befogja adni a derekát.
fú, mennyire lefáradok ezeken a kérdéseken. 1. miért kellene valakinek lejjebb adnia, csak mert pl kinézetre nem egy adonisz? 2. ki határozza meg, h ki vonzó és ki nem? 3. tudod, mi a jelentése annak a szónak, h vonzó? nem egyenlõ azzal, h szép. az is lehet vonzó, aki nem egy topmodell. az, h valaki vonzó, nem a külsõségeken múlik. 4. ha te olyanokkal kezdtél, akikhez nem vonzódtál, akkor bizony az a saját hülyeséged. és még sorolhatnám. szóval szerinted a szépek csak a szépekkel, a csúnyák meg csak a csúnyákkal jöhetnek össze? ez mi?? különben is, mindenkinek más a szép és más a csúnya. ha annyira le vagy ragadva, h ezekkel nem vagy tisztában, az a saját bajod, de ne várd, h a világ csúnya-csúnya, szép-szép párokból álljon. csak mert õk nem lusták gondolkozni.
Milyen kategóriák léteznek? Nekem tartós kapcsolatom mindig különleges, szép nõkkel volt (soha nem értette senki mit esznek rajtam :-P ). Általában tõlem iskolázottabbakkal és szinte mindig idõsebbekkel. És a fentiekbõl adódóan legtöbbször karrierben is leköröztek. Ha megkaphattam õket is, miért kellene a saját "kategóriámban" keresgélnem?
7es hülye vagy. 8:as :D mintha én írtam volna. ennyi! Nem kell banderasnak lenni, de legyen olyan vonas ami megfog a csunya-szép férfiben.
Kedves kérdezõ! Teljesen jogos a kérdésed és egyetértek veled. Nem olvastam el a többi hozzászólást, de megírom a véleményem. Szerintem azért van ez, mert a legtöbb ember nem tudja, hogy hova tartozik. Nem tudja a helyét, nem tudja, hogy mit akar valójában. Én eddig mindig a hozzám hasonlókat kerestem, sosem a tõlem magasabb szinten lévõket. Valójában én nem is nézem annyira a külsõt, kb. ugyanazokat várom el egy férfitõl, ami bennem is meg van. Ez a titka szerintem mindennek. Ha valaki tudja, hogy melyik körhöz tartozik, az biztos talál ott magának párt. Csak az b*szik rá magyarán, aki mindig feljebb akar menni. Vagy kikosarazzák, vagy pedig megbántják. Maradjon mindenki a saját bandájában! Általában, ha össze is jön egy olyan kapcsolat, ahol az egyik fél lejjebb helyezkedik el a társadalmi ranglétrán, akkor annak nem szokott jó vége lenni. Elõbb - utóbb elõjönnek a komplexusok. 20/N.
amúgy baromi egyszerû, ezek az emberek, szimplán nem ismerik magukat, és a határaikat. (én sem fogok soha ilyen, szõke pláza cicákra nyomulni, mert a hosszú hajammal, és a bakancsommal biztos nem lennék nyerõ náluk)
Azért, mert nincsenek kategóriák...
Ezt magam is felteszem a kérdést magamnak, mikor meglátok az utcán egy csinos lányt egy okádék pasival. Hát, biztos a dumájával vette le a lábáról, vagy a bankszámlájával. Sokan úgymond jobbat keresnek maguknál társban, már mint külsõre, mert nem elégednek meg az átlagossal, pedig nem egyszer önmaguk is az.
Azért nem, mert olyan párt akarsz keríteni, aki tetszik. És ezerszer jobb egy olyan ember mellett lenni, akiért hálás vagy, hogy a párod, minthogy csakúgy valakid legyen. Ha mégis sikerül összejönnöd egy jó csajjal az úgy megdobja az egész életedet, hogy soha nem felejted el. Rájössz, hogy bármit el tudsz érni, amit csak akarsz. Hogy nincsenek korlátaid. Én inkább lennék egyedül és küzdenék jó csajokért, mint beérjem egy nem olyan jóval. Nem olyan nagy dicsõség, hogy van egy középszerû csajod. Ellenben ha behúzod egy bombanõnek a számát, az már életreszóló siker. Hát ezért.
Elõször is fel kell fogni azt, hogy a "kategóriát" nem csak a külsõ jegyek alakítják. Tehát lehet egy csúcsbombázó lány is rendkívül buta, felszínes, arrogáns, hisztis, stb. Szóval megannyi rigolyával rendelkezhet, amik miatt a kutyának sem kéne hosszú távra. Aztán persze találnak maguknak õk is igazi párt, de az vagy ugyan olyan, mint õ szóval komoly belsõ hiányosságokkal bíró jóképû fazont, vagy egy idõsödõ úriembert, aki elnézi neki ezeket, mert neki sokkal fontosabb, hogy külsõleg rendben legyen a lány, mivel már letette bélyegét a múltban...
12:22 Nõbõl sokkal több ilyen van, õk szoktak itt gyk-n sírni, h nem kellenek senkinek.
Szerintem meg mentálisan kell egy szinten lenni, vagy legalábbis ne legyen egetrengetõ különbség......
Szerintem ez egy hülyeség. Én szépnek tartom magam, mások méginkább, mégsem kezdenék soha tipikus helyes férfival. Általában azt vettem észre, hogy nagyon hazudósak, csajozósak, hûtlenek stb. meg nekem mindegyik olyan üresnek hat. Kell valami különleges ami megfog. A férjem sem egy szépség, mindenki le is szólta milyen csúnya, nekem mégis volt benne valami, gyerek is lett... neki pl nagyon szép orra meg szája van (szerintem)... mégis összhatásra nem kell szinte senkinek... Ha a saját szintemen lévõ férfiakkal jöttem volna össze, szerintem már a százvalahanyadikat taposnám és családom sem lenne. Ilyen egyszerû.
Kérdezõ meg egy pár kommentelõ maradjatok csak kishitûek, hogy nem lesz olyan jó nõtök. Maradjatok csak annál a hülye kategorizálásnál és pontozásnál. Legalább meghagyjátok nekem a jó nõket. Teljesen átlagos pasi vagyok, de én hiszek abban, hogy egyszer egy jõ nõm lesz, és nem fognak eltántorítani ezek a hülyeségek. Az egésznek csak kitartás és hozzáállás a titok nyitja.
Utolsó, próbálkozz csak, aztán majd talán 50 évesen, a sorozatos kudarcok után belátod, h jó nõjük csak a jóképû és gazdag férfiaknak lehet :P
Persze, de ezzel nem mondtál sok újat.
Ezek szerint Magyarország is egy elmaradott, primitív ország...
Ez az elmaradott, primitív országokban szokás, mint India. A "jó kinézet" meg a szépség totál szubjektív dolog. Nekem pl. nem jön be Brad Pitt, se Johnny Depp; akármenyire is jól néznek ki sokak szerint.
Dekoráció, társ...Ok, mindenki társat keresne, de ha szexuálisan és külsõleg taszító az illetõ, netán ápolatlan, akkor hiába értem meg vele magam barátilag. Barát lehet, de az ágyban nincs esélye. Akkor máris nem társ.
16:38 Mondom, majd 50 évesen már biztosan be fogod látni, h igazam van. Hacsak addig nem változik meg gyökeresen a nõi nem hozzáállása.
Van aki dekorációt keres, és van aki társat. Nagy különbség.
15:30 Az a baj, hogy ilyen barmokkal van tele a világ, akik nem hisznek a szépben.
Átlagos pasinak lehet jó nõje, ha okos, jó a személyisége, kedves, netán gazdag is...:-) De ronda hapsinak nem nagyon hinném...vagy csak pénzért. A nõk is nézik a külsõt. Szeretni lehet vkit a külsejétõl függetlenül, de hogy szexuálisan mennyire vonzó, az már más tészta. Nekem is van egy tüneményes ismerõsöm 120 kg-val, imádom, de le nem feküdnék vele soha!
Nekem van olyan pasi ismerõsöm, aki 156 kg (!), zabál és Zimány Linda kinézetû karcsú, szõke hosszú hajú lányokat akar magának. És csodálkozik, hogy nem áll le vele az ilyen lány.Egy 80 kg-s lánynak megtetszett, de nem állt le vele, mert neki csak a karcsú szõkék tetszenek. Inkább van egyedül. Szánom.
olvasd el az egész mondtad kérlek újra...:)
jó ezt is a korosztály válogatja, én 20on és fölöttiekrõl ebszéleke, azokat ismerem, lehet hogy a mostani 15-17 éveseknél már teljesen más hogy sõt biztos...amikor én voltam annyi, akkor még így volt... de igen ahogy szokták mondani a külsõ megfog a belsõ megtart, de ez max kapcsolatra igaz, csajozáshoz, elsõsorban a külsõ kell aztán a többi
A "szépség" csak egy tényezõ a sok közül a párkeresésben. Nem (csak) ezen múlik, hogy egy jó nõt megkap-e egy pasi, vagy fordítva.
nem uccsó, hanem az elõtti, kovácsoltvas
uccsó: tiltakozom, ennek az ellenkezõje igaz az én környezetemben. sokkal több igazán szép, csinos lányt látok kevésbé elõnyös külsejû fiúval. semmi extra nincs a magyarázatban: a fiúk túl tudnak azon lépni, h csak a külsõ számít (persze vannak és lesznek is mindig olyan éretlenek, akik ezt nem fogják fel soha) és kompenzálják mással az elõnytelen külsejüket, mert tudják, h attól még, h nem dzsordzsklúnik, igenis humorosak, jófejek, okosak. viszont a lányok nagy része önbizalomhiányban szenved, egyrészt mert a nõktõl mindenki azt várja el, h õk szépek legyenek, sokkal több teher van rajtuk, ezért kizárólag azzal foglalkoznak, h jobban nézzenek ki (nyilván itt is vannak kivételek, akik már hallottak arról a szóról, h kisugárzás). na szóval most még gyakoribb a szép lány-csúnya fiú párosítás. ennyi.
Sokan felsõ kategóriásnak tartanak van aki meg rám se néz. Ez hogy lehet? Úgy hogy mindenkinek más tetszik. Rendszerint ez úgy szokott történni, hogy aki nekem nem tetszik annak tetszem aki meg nekem tetszik annak nem tetszem. De volt már olyan barátom akire a környezetem azt mondta, hogy úristen hogy néz ki, nekem meg tetszett :)
Itt alapvetõen, azoknak szól a kérdés, akik mindig a náluk jobb nõket kergetik eredménytelenül, hogy miért nem adják lejjebb a követelményeket, és látják be, hogy nem bredpittyek...amúgy valóban sokat számít a külsõ, fõleg lányoknál, mert ugye, ott úgy meg, hogy azzal a pasival lehessen megjelenni, itt ott, a bnõk is max azért súgjanak össze a háta mögött, hogy milyen jó segge van, és ne azért hogy kiröhögjék a csajt, hogy tudott ilyen gyökérrel összejönni. Alapvetõen amelyik lány tudja magáról, hogy szép, vagy legalább kinéz valahogy, hasonlót keres pasiban, persze vannak kivételek és én is ezen szoktam nagyokat nézni, mikor bûn ronda srác, egy full bomba nõvel, járkál, na most vagy a nagy farka, vagy a dumája jó, pénze van esetleg...:D mondjuk ez vissza fele is igaz, de valahogy az gyakoribb, hogy egy jó képû srác járkál, egy ronda csajjal:) (biztos azért, mert jól tud szopni)
Azt már hallottad, hogy a szerelem vak? Közhely, de igaz. Én tapasztaltam is. Baromság ez a kategorizálás. Ismét egy béna, aki idealizmusba csomagolja a lúzerségét! Nem azért nem tud szép nõt meghódítani, mert nem egy kategóriába esnek, hanem mert BÉNA! És a bénasága leplezésére megidealizálta ezt a "kategóriába" sorolást.
Úgy látom itt nem értik mit mond a kérdezõ. Tényleg van igazság abban, hogy hasonló kaliberû emberkék ismerkedejenek, és akkor nincs akkora pofára esés. Tény, hogy relatív a szép és a csúnya fogalma, de azt azért remélem mindenki látja és felméri, hogy saját maga, hol helyezkedik el azon a bizonyos 10-es skálán. Hát ha nem, akkor csak sajnálni tudom. Véleményem szerint elég ritka az az eset, amikor egy Adonisz beleszeret egy bányarémbe.... és ennek a fordítottják is ritkán látom... (tekintsünk el az anyagiaktól)... Gondolkodjatok már el egy kicsit.
azt hiszem én értem, hogy a kérdezõ mit akar kihozni a dologból. viszont: külsõm alapján én is jobbat érdemlek, mint amilyen fiúk megtetszenek, viszont akihez illenék külsõleg, abban nincs semmi olyan, ami belsõleg is megfogna. volt már 1-2 csúnya pasim kívülrõl, aki nem azért tetszett ahogy kinéz, hanem mondjuk azért ahogy bánik velem, vagy csak egyszerûen jobban el voltam vele..(nekem pl. bejönnek a kicsit esetlenebb fiúk is, de nem ez a teljesen esetlen, anyámasszony katonája, hanem ilyen visszafogottabb kicsit) én is kaptam érte kritikát, de hát hogyha az alapján válogatnék, hogy ki hanyas számú farmert hord és milyen izompólót visel, akkor igencsak egyedül maradnék egész életemre.remélem érted, hogy mit akartam ezzel mondani. aki kívülrõl szép, az nekem nagy valószínûséggel belülrõl nem tetszik.
Én a saját kategóriámban se találok, mert csúnya fiú a csúnya lányoknak se kell, úgyhogy tök mindegy.
kovácsoltvas, megint nem mondtál okosat... csak azoknak "kell" egy szinten lenni kinézetben, akiknek semmi másuk nincs, amit felmutathatnának.
engem nem érdekelnek a pasik, csak mondom, hogy azért kinézetben többnyire egy szinten kell lenni, vagy ha nem, ezt kompenzálni, kell több elõnyösebb dologgal:) intelligencia, kisugárzás, pénz, jó duma, jó legyen az ágyban stb.
És ki számít jó pasinak? Csak hogy tényleg értsem a lényeget.
Úgy hogy férfibõl nem lesz jó nõ, így nyilván nála többnyire csak jobb nõk léteznek.
22-es "Egy férfinél azért egy nõ jobb nõnek számít, akármilyen nõies is az a férfi" Ezt mégis hogy érted???
értsd a lényegét: jobb nõket mint amilyen jók õk pasiban
"akik mindig a náluk jobb nõket kergetik eredménytelenül" Ez volt a kedvenc mondatom. Egy férfinél azért egy nõ jobb nõnek számít, akármilyen nõies is az a férfi. :)
ez 1 nagy hülyeség
A kérdező hozzászólása: Találtam, többször is. Amíg a csinos nõk után mentem, addig semmit.

Miért pont a táskákon szeret aludni a kutyám és miért nem a saját fekhelyén?

Holnapután lesz pont 1 éves a pincsim. Hogyha talál egy táskát a a földön egyb?l rátelepszik. Miért szeret annyira táskákon feküdni/aludni? Most is ott fekszik. Egyébként nem zavar, csak kíváncsi vagyok.

Legjobb válasz: Hát nem tudom miért ott szeretnek aludni de az egyik ismerõsöm törpe uszkárja is inkább táskán alszik

Hát nem tudom miért ott szeretnek aludni de az egyik ismerõsöm törpe uszkárja is inkább táskán alszik
A mi kutyánk meg zoknit lop. Sõt, aki hazajön már ül is le elé, lesi a lábát, húzná a zoknit. Ha nem sikerül, kinyitja az orrával a szekrényt és onnan vesz ki egyet. Aztán eléd áll, hogy most fussunk, játszunk. Az a dolog lényege, mi sem vagyunk egyformák, az egyik ilyen, a másik olyan.Végül is kárt nem tesz a kutyusod.
Nekünk törpe uszkárunk volt régen, õ újságon szeretett feküdni. Ha ki volt terítve egy újság az ágyra, csakis odafeküdt. :)
Mert annak olyan jó gazdiillata van.


Akik támogatják a külföldi segélyeket azok miért őket segítik és miért nem a saját hazájukat? Mindíg mindenki azt mondja hogy sok a szegény magyarországon de akkor miért másokat segítenek?

Legjobb válasz: ezt én is kérdeztem, de megkaptam, hogy embergyûlölõ vagyok, meg szar szemétláda, hogy én elsõnek a magyarokon segítenék utána meg a többin.

ezt én is kérdeztem, de megkaptam, hogy embergyûlölõ vagyok, meg szar szemétláda, hogy én elsõnek a magyarokon segítenék utána meg a többin.
Honnan tudod, hogy nem segítenek a saját hazájukon?
"Akik támogatják a külföldi segélyeket azok miért õket segítik és miért nem a saját hazájukat?" Bármire lehet azt mondani, hogy "Miért ... , miért nem inkább ...?" A 2x3 pont helyére pedig akármilyen mondvacsinált ökörség beírható. Aki adakozik az árvák javára, az miért nem segít a rokkantakon? Aki segít a rokkantakon, az miért nem támogatja a környezetvédelmet? Aki támogatja a környezetvédelmet, az miért nem inkább a vakokat támogatja? Aki a vakokat támogatja, az miért nem inkább a békák megmentéséért akcióprogramot? Stb. stb. stb. Az összes "miért... miért nem inkább..." kérdés értelmetlen, amint ezt bárki beláthatja 5 perc gondolkodással.
Hogy elmondhassuk magunkról milyen egy segítõkész ország vagyunk, hogy ilyen helyzetben is másokon segítünk. A szörnyû ebben az, hogy annak nincs nagy hírverése, hogy milyen szegények vannak nálunk és segítsünk nekik. Legtöbben sajnos letojják saját honfitársaikat. A másik meg, hogy a magyar alapítványok elteszik maguknak a lóvét és töredék jut el a ténylegesen rászorulóknak. Az UNICEF ezt nem teszi meg, ezt is csak itthon merik. Na én ezért adok elõbb tuti helyre, mint haza, ahol a vezetõk zsebébe vándorol a pénz, ilyen olyan jogcímeken, meg kiadások révén satöbbi hülye dumák...
szerintem meg az rtl t meg a tv2 õt is sokan nézik, miért nem csinálnak olyat, hogy minden héten pl. vasárnap este bemutatnának egy családot akinek tényleg szüksége lenne egy kis segítségre és gyûjteni lehessen nekik de a család számlájára.
A kérdező hozzászólása: "Honnan tudod, hogy nem segítenek a saját hazájukon?" Onnan hogy én is közéjük tartozok(tartoztam). És ha mi segítséget kérünk akkor az a válasz hogy nincs pénzük viszont ha külföldiek kérnek segítséget akkor meg egybõl van pénz?.... errõl enyit vissza a kérdésre :) Köszönöm
Mi befogadjuk a külföldi menekülteket is meg a külföldi rabot is elrakjuk a börtönünkbe, de miért nem mennek fejlettebb, gazdagabb országokba, miért kell nekünk , egy szegény országnak eltartani, segíteni mindenkin...

A Linda című sorozatban Vayer Tamás miért nem a saját hangján szólal meg, miért kellett ehhez Tolnai Miklós?

Legjobb válasz: Szerintem a szinkronrendezõ úgy ítélte meg, hogy Tolnai hangja karakteresebb egy nyomozóhoz.

Szerintem a szinkronrendezõ úgy ítélte meg, hogy Tolnai hangja karakteresebb egy nyomozóhoz.
Mert Vayer Tamás nem színész volt, hanem díszlettervezõ, ezért nem volt olyan a hangja, hogy megfelelõ legyen a szerephez.
De akkor miért nem kerestek olyan színészt, akit nem kell szinkronizálni?

A szomszédom miért nem a saját kutyájuval törödik, miért az enyémet nyaggatják?

Nem zavar, de mégis igen. VAn két kutyája, láncon vannak, de néha elengedik őket, és 1m magas kerítésen akkor jönnek ki-be amikor kedvük tartja. Sétálni soha nem voltak, gazdástól. Most nekem van kutyám, és néha kint van a kertben. És azt látom, hogy ott a kerítésnél van a szomszédom, és oda hívja, meg beszél hozzá, hogy "de szép vagy, gyere ide." Most nem zavar, simogathatja, de amikor mennék ki, és leállítanak kérdezgetni, hogy honnan van, mennyi idős, mi a neve... Attól ki vagyok. Miért nem a saját kutyáit neveli meg inkább, hogy ne ugráljanak már ki az utcára, és miért az enyémet nyaggatják?

Legjobb válasz: Nem nagyon értem a kérdésedet. Lehet én értem rosszul de az zavar, hogy megdicsérik? Csak kíváncsiak az emberek, a szomszédod pedig szépnek tartja a kutyádat. Én nagyon örülök amikor érdeklõdnek felõle, meg dicsérik. Szerintem nem halsz bele ha elmondod, hogy mennyi idõs és, hogy hívják.:) Az emberek kíváncsiak.

Nem nagyon értem a kérdésedet. Lehet én értem rosszul de az zavar, hogy megdicsérik? Csak kíváncsiak az emberek, a szomszédod pedig szépnek tartja a kutyádat. Én nagyon örülök amikor érdeklõdnek felõle, meg dicsérik. Szerintem nem halsz bele ha elmondod, hogy mennyi idõs és, hogy hívják.:) Az emberek kíváncsiak.
Inkább kérdezd meg tõle, hogy õ az övéit miért tartja láncon? Miért nem viszi õket sétálni?
Így legalább beszélgetés útján felhívhatnád a figyelmét arra hogy többet foglalkozzon a sajátjaival, mutass példát. És mondhatnád neki hogy most már ideje lenne rendes kerítést csinálni.
Bármilyen furcsa az emberek fõleg a szomszédok szoktak érdeklõdni.Mond meg neki semmi köze a kutyádhoz és hagyjon békén.Ha ez a megoldás nem jó neked akkor tûrjed az érdeklõdését!
Örülj neki, hogy simogatja és nem fejbe veri... :/

Miért nem a saját gyerekükkel foglalkoznak?

Van egy unokahúgom aki 13 éves,de már cigizik,iszik,bulizni jár és bár tudom hülyeség de a közösségi oldalakon is hazudozik,vagy félreérthet? dolgokat irogat ki.A szülei velem foglalkoznak,hogy jobban tanulhatnék meg lusta vagyok.Amikor ez nem igaz,a lányuk meg megbukott tavaly több tantárgyból is.Próbáltam már szépen beszélni velük,csúnyán is hogy magukkal foglalkozzanak de semmi.Nagyon idegesít már hogy akárhányszor találkozunk engem piszkálnak.

Legjobb válasz: Muszáj velük találkoznod? :(

Muszáj velük találkoznod? :(
Mindig könnyen mást piszkálni, mint a saját gyerekét. Tudod: "más szemében a szálkát meglátják, de az övékben meg gerenda van". Sepregessenek a saját házuk táján nem vagy rájuk kíváncsi- mond nekik-.
*könnyebb
A kérdező hozzászólása: Én igyekszem minél kevesebbet de mivel anyuval jóban vannak többször jönnek.Plusz az ünnepek amikor az egész család együtt van.
mondd meg nekik, hogy köszönöd a jó tanácsot, de nem tudod komolyan venni pont TÕLÜK ugyebár, a saját portájuk elõtt kellene sepregetniük inkább.
Most nem azért a 20fillérért, de anyád ezt hagyja? Egy szó nélkül eltûri, hogy az õ lányát szapulják, mikor a saját kölykük nem éppen egy minta gyerek? Azért ez is furcsa...
hát az szar ügy. miért van anyukád jóban vele, mikor állandóan piszkálnak téged? engem a nagymamám csesztet állandóan, mindennap MUSZÁLY mennem hozzá, mert õ tanár... anyukám meg le se szärja... :'(
A kérdező hozzászólása: Volt már erre is példa hogy le lettek osztva rendesen és nem jöttek, telefonáltak egy ideig.Aztán szó nélkül megjelentek.Anyu úgy van vele hogy akkor is a tesója meg annak a családja.
Ne haragudj, de ha valóban keményen beolvasnátok nekik, többet felétek sem mennétek. Én is voltam hasonló helyzetben, kiutasítottam a rokont a lakásból hogy köpni, nyelni nem tudott, azóta sem hallottam felõle.
Kérdezõ, akkor most menj ki és beszélj anyukáddal. Mondd neki, hogy építsétek le velük a kapcsolatot, mert nem vagy köteles mindig végighallgatni a saját megalázásod. Ez nem vicc, elõbb vagy utóbb túlságosan is a lelkedre fogod venni ezeket a kritikákat, ezt elõzzétek meg még idõben!
A kérdező hozzászólása: Szóltam már nekik hogy õk ne velem foglalkozzanak hanem a saját életükkel.
A kérdező hozzászólása: Nem, anyu is ha ott van mindig megvéd.Semmit nem ér egyikünk szava se.
Hát ez a probléma, mégis csak rokon. Nem, ha így fogjátok fel soha nem szabadultok meg tõlük. Neked kell eldöntened kik a barátaid, kivel akarsz jóban lenni és kivel nem. Ha nem állsz ki magadért a fejedre nõnek hidd el. Marha keményen le kell osztani az ilyeneket ha nem ért a szóból, jól seggberúgni, másképp nem megy. Én egy ilyen ünnepi vacsoránál a kedves rokon képébe öntöttem a tányérja tartalmát. Akkora balhé lett belõle hogy majdnem verekedéssé fajult, úgy vágtam ki a lakásból õket mint a macskát szarni, már elnézést a szóhasználatért. Nem tûröm el hogy velem a saját lakásomban szórakozzanak, ha többet felém sem jönnek az sem érdekel, sõt örülök neki.

Miért nem a saját felhasználófiókomba jelentkezik be a gépem?

A Windows7-es gépembe ugyan úgy jelentkeztem be ma reggel,mint minden reggel,de egy teljesen üres,alapállapotú felület fogadott.A felhasználók között rajtam kívül nincs másik felhasználó. a C:\Felhasználók-ba az eredeti felhasználófiókom(valami) mellett látok egy valami.valamiPC nevû mappát,amit nem tudom hogyan került oda és alapállapotú mappákat tartalmaz,ebbe jelentkezik be a gépem,de miért? Mi hozta ezt létre? Miért van lakat a mappaikonján? Hogyan lehet törölni? A valami mappában látom minden saját dolgomat.

Szerintetek jól döntöttem? Miért nem a saját dolgával törődik? (lent)

az exbarátom sokat mesélt rólam a mostani n?jének, aki ennek hatására fölvett msn-re, és minden este rámírt, h elmesélje, neki milyen jó az élete, mennyivel népszer?bb, meg gazdagabb nálam stb. :D közben összejöttem a mostani barátommal, id?nként nála alszom. Az ? címét is megszerezte a csaj, és mindig irogatott. Ezzel nemis lett volna gond, de mikor nem vagyok ott, akkoris napi rendszerességgel ír a barátomnak s?t, facebook-on szíveket küldözget neki, és olyan kedves dolgokat mond rólam, hogy ? a barátom helyében már szakított volna velem, stb.

Legjobb válasz: Szerintem jól tetted. Leállni vele vitatkozni fölösleges lett volna, csak felhúztad volna magad teljesen hiába. Jobb lesz így, végül is nem is vagytok barátok, akkor meg mi a fenének írogatnátok egymásnak?

Szerintem jól tetted. Leállni vele vitatkozni fölösleges lett volna, csak felhúztad volna magad teljesen hiába. Jobb lesz így, végül is nem is vagytok barátok, akkor meg mi a fenének írogatnátok egymásnak?
Azt sem értem, miért kezdtetek msn-ezgetni. Ahhoz, hogy írni tudjon neked, vissza kell igazolnod.. Hogy lettetek ti ilyen "jó barátok"?
teljes mértékben jól tetted!én mondjuk elötte azért megírtam volna a véleményem neki és közölném vele, h nem vagyok a "kedvességére" rászorulva ugyh "fájdalmas búcsúval", de töröllek az ismijeim közül
Az ilyet nem kell visszajelölni, ha pedig megsértõdik, tegye. Attól még nem lesz kevesebb kajád, vagy ruhád.
22.44-nek teljesen igaza van. De már megbocsáss, hány éves vagy, hogy egymás exeinek a jelenlegi barátait/barátnõit így jelölgetitek meg beszélgettek? A csajban meg benned szerintem az exed farka volt közös max (bocsánat) .. ilyesmi miatt 'összehaverkodni' teljesen értelmetlen. Ha pedig nem bír lekopni rólatok, valószínûleg van valami gondja, nem is kevés. Vagy csak simán kakit akar keverni. Nem kell barátkozni se msn-en, se facbookon, de még iwiwen, myvipen, myspace-en, meg egyáltalán. SEHOL.
A kérdező hozzászólása: mikor fölvett msn-re, nem tudtam, ki az. láttam, valamilyen csaj, gondoltam, talán v.melyik bulin váltottunk pár szót, csak nekem nem rémlik...és mikor írta, kicsoda, akk nem tiltottam le...ez hiba volt, de szerencsére nem végzetes:) ...barátom pedig felvett néhány barátnõmet, h mikor náluk vagyok, tudjuk mind2en használni az msn-t, és beszélgetni az ismerõseinkkel...a csaj + megtudta vhogy a cmét, és úgy vette fel, h õ az én egyik barátnõm O.o ...és akk. ugye nem tiltotta...a többit pedig már tudjátok.
A kérdező hozzászólása: utolsó...igen, erre rájöttem, h nem kéne mindenkit visszaigazolni...még szerencse, h nem tudott igazán rosszat tenni.
Dühítõ lehetett. A legjobb lett volna hasonlóan finoman úgy megalázni, hogy õ meneküljön.
Ez a nõ féltékeny rád, mert valószinû érzi a drága hogy csak a pótlékod az exednél...

Én reagáltam túl? Miért nem a saját számát adta meg?

Nemrég alakult ki komolyabb kapcsolat a párommal, már több mint 3 hónapja ismerjük egymást. De most tudtam meg az egyik kollégájától, hogy a céges telefonszámát adta meg a párom nekem, arról keres mindig, és csak azon elérhetõ. Megkérdeztem tõle, mondta, van sajátja is, de azt nem akarja kiadni, én ekkor felháborodtam, hogy miért, talán van neki titkolnivalója? Erre csak annyit válaszolt, ha lenyugodtam, akkor keressem fel.

Legjobb válasz: Nem vagy egyedül.. Bár ez most nem az a kontextus, mint a pannon reklámban

Nem vagy egyedül.. Bár ez most nem az a kontextus, mint a pannon reklámban
De most megkérdeztél valamit, egy csomóan válaszolnak, és mindenkit leüvöltesz... :D Megint túlreagálod.
Kérdezõ, egyetértek veled is, de lehet finomabban kellett volna reagálnod, azért azt is vedd figyelembe, hogy 3 hónap, nem évrõl van szó, nyilván ha sok ideje titkolja, feltûnne és gyanakodnék, de még eléggé a kapcsolat elején jártok. De valahol megértem a párodat is, a fent említettek miatt.
Itt bizony valami sántít! Biztos titkolnivalója van.
Nézd, én sem adnám ki egybõl a privát számom. Az az a szám, amit a legbelsõbb kör használ. Ha bekerülsz abba a körbe, megkaphatod.
A kérdező hozzászólása: Titkolózott, és hazudott, és én reagáltam túl? Kíváncsi lennék, hogy az itt lévõ párkapcsolatban élõ emberek mennyire maradnának nyugodtak ilyen szituációban.
Azért az a 3 hónap nem egy eget rengetõ idõ ám...Túlreagáltad, másrészrõl, nem értem miért nem adta meg a magánszámát is.
igazad van. a páromat szeretem, nem titkolok el elõle olyan alapvetõ dolgokat, mint a telefonszámom...
A kérdező hozzászólása: ja és gondolom az is normális, hogy a kollégájától kellett megtudnom, hogy a céges egy sima nyomógombos, amit én is látok nála, a másik egy okostelefon, és mindig azt mondja, hogy neki nem kell, mert nem értene hozzá, és a kollégája többször is látta, hogy pötyög az okostelefonján.
A kérdező hozzászólása: én már az elsõ találkozásunk alkalmával a saját számomat adtam meg neki, de ez, hogy nekem a céges számát, most már én nem bízok meg benne.
Azért hogy valaki 3 hónap után, egy párkapcsolatban titkolja a telefonszámát, hogy is mondjam... baromira hiányzik onnan a bizalom.
Igen, úgy látom a válaszolók ezt nem értik, hogy ha a csajom az ÖSSZES számát megadja nekem, akkor sem ha soha nem hívom majd, csak az egyiken ha lenne vmi akkor is elérjem!
A kérdező hozzászólása: nekem is van céges, de tudja a saját, magánszámomat is, mivel nincsen semmi titkolnivalóm, és azt sem értem, miért mondja mindig, hogy nyugi, miközben nyugodt vagyok, õ szokott idegeskedni, ha a telefonjáról van szó.
hát...nekem sem tetszene...megadhatta volna, de úgy, hogy szivi légyszi a cégesen hívj, és én is azon hívlak
A kérdező hozzászólása: Nem voltam ideges, de mindig ezt mondja, én csak rákérdeztem, hogy miért nem a sajátját adta meg? Miért a cégeset? Amit alig használ!
Igaza van a párodnak már bocsi! Ki tudja milyen üzleti célokra van neki a másik telefonja, amihez neked úgy még nem sok közöd van, mert csak most jöttetek össze. Nem fogja minden egyes csajnak az orrára kötni akivel éppen van. 1 év múlva térj vissza a témára + céges telefonról valószínû, h olcsóbban hív, mivel a telefonszámlát a cég állja...
Mondjuk basszus nem is tudom.... keresd meg, ha lenyugodtál, és kérdezd meg tõle???
Jah, túlreagáltad. Ezt nyugodt hangnemben is meg lehetett volna kérdezni. idegbajos emberrel nem lehet normálisan beszélni. majd elmondja.
Utolsó, na igen. :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!