Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a repülőn (27 db)

Mitől látjuk úgy, mintha a "csíkhúzó repülő" csíkot húzna? És miért nem minden repülő teszi?

Legjobb válasz: Különbözõ magasságokban repülnek, azért nem látszik mindenhol. Odagfönn nagyon minuszok vannak, ilyen -50, -60, -70. A sugárhajtómû felmelegíti a levegõt és emiatt vízgõz képzõdik.

Különbözõ magasságokban repülnek, azért nem látszik mindenhol. Odagfönn nagyon minuszok vannak, ilyen -50, -60, -70. A sugárhajtómû felmelegíti a levegõt és emiatt vízgõz képzõdik.
"A sugárhajtómû felmelegíti a levegõt és emiatt vízgõz képzõdik." A magassággal egyetértek, de ezen azért pontosítsunk :) A sugárhajtómûben kerozin ég el, és az azt alkotó szénhidrogének égésterméke szén-dioxid és vízgõz. Ez a vízgõz csapódik ki a fenti hideg levegõben.
Én is pontosítanék. Ha így van.akkor a vízszintes vezérsík miért húz kondenzcsíkot és miért teszi ezt a Forma-1-es autó hátsó szárnya??? Ennek oka a ködkamra képzõdés.
Utolsó: Igaz, a szárnyakon is keletkezhet kondenzcsík, ahol a hirtelen nyomásváltozás miatt kicsapódik a levegõ nedvességtartalma (vezérsík mögött még nem láttam, de biztos van olyan is), de ezek inkább a földhöz közelebb, fel- és leszállás idején láthatók, nagy magasságokban jellemzõbb (és sokkal vastagabb, messzirõl jobban látható) a hajtómûvek mögött, a lehûlõ égéstermékbõl kicsapódó kondenzcsík.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) valami sokkal egyszerûbbre gondoltam, de jó, hogy mindig van valaki, aki pontosan tudja a választ :)

A repülők miért nem nyílegyenesen repülnek a cél felé? Miért kerülnek?

Pl, Frankfurt-Seattle járat felmegy Izland-Grönland-Észak-Kanada felé és csak a nyugati partnál jön le dél felé.

Legjobb válasz: Egyrészt figyelniük kell a szelekre. Nem jó nekik ellenszélben repülni, ezért ahol csak lehet, kerülik. Másrészt pedig minden kéthajtómûves repülõgépnek van egy úgynevezett ETOPS-minõsítése (a négyhajtómûveseknél nem tudom, hogy hívják). Ez megadja azt, hogy mennyire távolodhat el a kitérõ repülõtereitõl, ahol menet közben le tud szállni. Ez egy számérték, azt jelzi, hogy hány percnyi útra haladhat tõlük. Az ETOPS-minõsítésnek akkor van értelme, mikor a két hajtómû közül az egyik meghibásodik: lemérik, hogy a gép teljes terheléssel, egy hajtómûvel mennyi ideig tud biztonságosan manõverezni, ezt kell figyelembe venni az útvonal tervezésekor. Vagyis a gép nem repülhet úgy, hogy ne érjen el bizonyos idõn belül egy kitérõ repülõteret, ahol leszállhat, ha kiesik egy hajtómû.

Egyrészt figyelniük kell a szelekre. Nem jó nekik ellenszélben repülni, ezért ahol csak lehet, kerülik. Másrészt pedig minden kéthajtómûves repülõgépnek van egy úgynevezett ETOPS-minõsítése (a négyhajtómûveseknél nem tudom, hogy hívják). Ez megadja azt, hogy mennyire távolodhat el a kitérõ repülõtereitõl, ahol menet közben le tud szállni. Ez egy számérték, azt jelzi, hogy hány percnyi útra haladhat tõlük. Az ETOPS-minõsítésnek akkor van értelme, mikor a két hajtómû közül az egyik meghibásodik: lemérik, hogy a gép teljes terheléssel, egy hajtómûvel mennyi ideig tud biztonságosan manõverezni, ezt kell figyelembe venni az útvonal tervezésekor. Vagyis a gép nem repülhet úgy, hogy ne érjen el bizonyos idõn belül egy kitérõ repülõteret, ahol leszállhat, ha kiesik egy hajtómû.
Továbbá a Föld nem gömb alakú, hanem enyhén lapos, így északra kerülve - hihetetlen bár, de - rövidebb az út. Arról nem is beszélve, hogy kijelölt nemzetközi légifolyosók vannak. Az IFR-repülésben (és a légitársaságok gépei csak ilyen irányítás mellett repülhetnek) pontról-pontra, elõre meg van tervezve az útvonal (flight plan). Ez persze közben módosulhat.
légifolyosó.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõtöknek :-)

Miért nem hiszitek el, hogy a repülő csészealjat az EMBER készítette?

A repül? csészealj egy náci szekta,a Vril társaság ötlete volt.A nácik meg is tervezték,s?t csináltak bel?le 21-et.17-et megtaláltak összetörve.4 elt?nt.A Hunebu 3 volt az els? antigravitációs csészealj.

Legjobb válasz: A repülö csészealjak (egy része) valószínüleg emberi eredetü. De mindegyik nem az, mert az ember alkotta gépek nem olyan gyorsak mint az eredetik. Láttam az erröl szóló videót, és benne is van hogy az ufókat a nácik felderítö gépeknek szánták, nem pedig harcinak. Ahoz túl manöverezhetetlenek voltak, és lassúak.

A repülö csészealjak (egy része) valószínüleg emberi eredetü. De mindegyik nem az, mert az ember alkotta gépek nem olyan gyorsak mint az eredetik. Láttam az erröl szóló videót, és benne is van hogy az ufókat a nácik felderítö gépeknek szánták, nem pedig harcinak. Ahoz túl manöverezhetetlenek voltak, és lassúak.
Földi ember, vagy valamelyik távoli galaxisban élõ ember készítette?
Nyilvánvalóan emberi alkotások... Mert a delfinek tuti nem csinálnak ilyeneket... Az, hogy Te meg nem láttál olyan gyorsan mozgó tárgyat, az nem jelenti azt, hogy nem létezik... Csak azt, hogy Te nem láttál... Nézz utána az X programnak, és többek között az X-15-nek... Vagy az SR-71-nek, de akár a MIG-25-ös is jó... Ezek a gépek a hangsebesség háromszorosánál is nagyobb sebességet értek el... Vagy ott a B-2-es bombázó, mely számítógépes irányítású... Tehát ha elég instabil is a szerkezet, egy számítógép könnyen korrigálhatja az eltéréseket...
Ott a pont!
Kedves Életed! Attól még járhat valaki a földön 2 lábbal, hogy elhiszi nem ember alkotta repülõ csészeajakról. Én nem gyerekkönyv íróként dolgozom, hanem komoly állami állásom van 1 gyerekkel és a következõ úton van. Tehát se kedvem se idõm álmodozni. Mivel láttam és tapasztaltam olyan dolgokat, ami nem megmagyarázható így én elhiszem ezeket.
A repülõ csészealjakat csak is az ember készítette. Minden más magyarázat csak a fantázia kitalálása..... gondolj bele...repülõ szõnyegek...Aladin korszakában...:d Szóval mese amit az embereknek adnak be... van aki elhiszi és van aki nem... na azok a földön járnak és nem a mesében:d
És ezt te onnan tudod hogy odamentél és rávolt írva hogy made in germany? és ha 17 összetört 4 meg eltûnt, akkor elfogytak, nem? próbáltok magyarázkodni, pedig a legtöbb eredeti, csak mindenki ufókra fogja a dolgokat, ezért a kicsit értelmesebb emberek egybõl azt hiszik hogy nincsenek. De vannak, és sokkal értelmesebbek nálunk, nem olyan [email protected] mint az emberiség.
szerintem is lehet jó pár földi eredetû csészealj, de számos vadászpilóta számolt be olyan esetekrõl hogy csészealjak repültek el mellettük olyan gyorsan mintha én 1 helybe állnék és mellettem elmenne 1 kocsi 300-al és vadászpilóták:D jah és ezek a bejelentések még a 60-70-es években voltak.
Én személy szerint azért nem hiszem el, mert a Bibliában is benne vannak a repülõ csészealjak, barlangrajzokon is találtak már ilyen ábrázolást. Akkor meg még ugye sehol sem voltak a nácik... Én elhiszem, hogy léteznek, de szerintem nem ember alkotta jármûvek!
Akarom mondani ott a pont 12:28!
Még annyit, hogy az idegenek rájöttek arra hogy a németek fegyverkezésre, és rossz célra akarják felhasználni az idegen technológiákat. Ezért az idegenek ott hagyták a németeket. A németeknek meg volt a háborús elõnyük. De a késõbbiekben nem volt esélyük hogy megnyerjék. Hiszen az idegenek a németekkel való szövetséget felbontották-hogy az ember egy gonosz és öntelt faj. Amik meg maradtak technológiai eszközeik és tapasztalataik a németeknek-azokat a dolgokat nem tudták befejezni teljesen. Az idegen csészealjat nem tudták felszerelni fegyverekkel, mert nem értettek hozzá. A háború végén az amerikaiak elpusztítottak minden egyes csészealj procsektet, ami megmaradt azt amerikába vitték el. Schauberger csészealja levegõvel mûködött, de nem idegen energia hajtotta. Röviden ennyi.
Jah igen, félreértettem, azt hittem, hogy úgy értetted a "bácsi" bocsát ki valamilyen fényt. Így van egy szkeptikus ismerõsömmel láttam, pontosabban a volt pasimmal. Õ sosem hitt az ilyesmikben de meglepõdött amikor meglátta, nem tudott rá reális magyarázatot adni, de nem is akar elfogadta, hogy ez valami nem földi (nem e világi) lehetett. Nem gondoltam bele, hogy ez a tejüveg fehér vagy a narancssárga izzó gömb szellem vagy UFO lehetett. Érdekes volt mindenesetre nem bánnám ha többet nem látnék ilyesmiket. A 26 éves anyuka
Mondtad hogy régebben láttatok a szomszédban egy ilyen fénylö gömböt. Na meg valahol írtad hogy egy szkeptikus ismerösöddel együtt láttatok belebegni egy orbot az ablakon. Gondolom ezeket a szellem okozhatta, de ezt 100%-osan nem tudom kijelenteni.
Nem mondtam, hogy a "bácsi" bármilyen fényt kibocsátana (lehet, hogy jobban megijednék mint most). Csak a lányom érzékeli mi semmi különöset nem. Szerencsére nagyon ritkán vagyunk betegek, de ha erõsödne bármilyen tapasztalatunk akkor tuti tennénk ellene a barátnõm foglalkozik ilyesmivel elméletileg Õ meg tudná tisztítani a házat. Én láttam a folyosónkon egy árnyékot néhány hete. Az volt az érdekes, hogy nagyon kevés fény szûrõdött oda (este volt így a lámpát kapcsoltuk fel a nappaliban), tehát kevés volt a fény és ahogy a hátsó szobába mentem valamiért (zárva volt az ajtó és leoltva a villany) egy árnyékot láttam szét húzódni, olyan mintha lenne egy asztali lámpa és egyre közelebb mész hozzá és az árnyékod is egyre nagyobb lesz, na pont ilyen volt. Csak asztali lámpa nem lehetett, mivel ezt az árnyékot a hátsó szoba bezárt ajtaja fölött, bal oldalon láttam, tehát a bal fölsõ sarokban. Azt hittem az én árnyékom így hátrébb mentem és ugyanúgy sétáltam, mint amikor az árnyékot láttam. Az érdekesség, hogy a nagyon kevés odaszûrõdõ fény miatt nem volt látható az árnyékom. Tehet semmivel sem tudtam rá magyarázatot találni. Volt, hogy egy éjjel egy csuklyás alakot láttam a hálószobámban (pont kettesben voltam itthon a kislányommal mert a férjem fél évig nem volt itthon).Szóval történnek érdekes dolgok néha, de nem fog el a rettegés tehát arra tippelek, hogy nem akarhat rosszat ami éppen ott van! A 26 éves anyuka
De ha megint elkezd mozgolódni, azonnal irány a pap, mert a leírtak alapján ez a "bácsi" nem ép gyenge. Ha ilyen fényjelenségeket produkál, akkor piszok erös lehet, ami szellemekre nem épp jellemzö. Szóval ha ez az entitás rossz indulatú, azt ti nagyon megszívhatjátok. De amíg békén hagy titeket, és nem tapasztaltok gyakori megbetegedéseket, ok nélküli idegességet, vagy a gyerek azt nem mondja hogy a "bácsi bántani akar", addig nem muszáj kiüzni. Már ha együtt tudtok élni vele...
Kedves Fémfaház! Mi is láttunk az öcsémmel hasonlót, csak annak kivehetõ diszkosz alakja volt és sárga, zöld és piros fények futottak végig rajta. + 14 évesen volt egy "álmom" ami mind a mai napig élesen emlékszem. Sõt amit kértem tõlük néhány hét múlva a valóságban is megtörtént. Nagyon sok álmomra emlékszem, de egyikre sem ennyire élesen és részletekbe menõen. Nagyon ritkán szoktam a Mamimmal álmodni (6 éves voltam amikor egyik pillanatról a másikra elment, Õ szeretett a világon a legjobban és fordítva) azokra az álmokra sajnos nem emlékszem ennyire élesen. Tehát ebbõl is gondolom, hogy lehetséges, hogy nem álom volt. Kedves A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: tegnap 22:06! Nem olyan sokszor de szoktam még tapasztalni furcsaságokat. 2 és fél éve lesz, hogy ebben a házban élünk, direkt csak új építésûbe akartam költözni, nehogy esetleg kiderüljön, hogy meghalt itt valaki. De ettõl függetlenül volt néhány eléggé ijesztõ dolog. + A 2 éves lányom folyamatosan egy bácsit emleget, megmutatja, hogy hol van és még a bilijét is elhozza onnan ahol szerinte van. Néha majdnem sírós állapotban jön oda és ölel meg. Néha magamtól kérdezek rá, hogy most itt van e. De akkor azt szokta mondani, hogy nem. Mindig magától szól, ha látja a bácsit (nem csak elõttem csinálja meg hanem az apukája és a nagybátyám elõtt is). Szerintem nem kitalálta mert akkor nem rettegne így! Én is néhány hete láttam valamit amit semmivel sem tudok megmagyarázni. De szerencsére kevés az ilyen dolog.
Igen töled kérdeztem 26.
Kérdezõ még annyit hogy írtam egy cikket errõl az egészrõl ott elolvashatod meg keresem a linket. Az Atlantiszon is vannak idegenek. De nem hinném hogy onnan vették a technológiát a németek. Hiszen õk csak akkor jelentek meg amikor felrobbant az elsõ atombomba. a lényeg hogy az egész csészealj dolgot a németek az idegenektõl vették. Az idegennek nem hoztak fegyvereket. Mert nem harcolni jöttek ide. Biztos voltak fegyvereik, de nem harca - csak védekezésre. A némettel szövetséget kötött idegenek , felbontották a szövetséget és tovább álltak , eddig tartott a tudásom többet is mondhatnák. De az nem teljesen ide tartozik. Amit még mondani akartam, a Telosiakról - õk a föld alatt laknak elvileg. Õk az ataltisz jege alól ki tudnak jönni. A lényeg az hogy elvileg a föld üreges, és hasonló világ van ott mint itt a földön. Nem hinném hogy a németekkel volt-e összekötetésben a telosi technológia. De nem zárnám ki hogy még is voltak össze kõtettések. A telosiakról annyit kel tudni hogy fejlettebbek mint mi, persze csak akkor ha tényleg léteznek. Na jó többet nem mondanák.
A kérdező hozzászólása: Diator, a nácik nem gonoszak.A nácizmus egy világnézet.A nácik szerint a németek õsei, az árják az Atlantiszon éltek.Valamilyen mágikus hatalmuk is volt és fejlettebbek voltak, mint most mi.De Atlantisz ördögi erõk miatt elsüllyedt.Innen a fõpapok Tibetbe menekültek, ahol ismét elszaporodtak az árják.Innen vándoroltak el a mai Németország területére.Hitler szerint csak Németországnak van joga arra, hogy birtokukba vegyék az Atlantiszi technológiát.A horogkereszt a távolkeleti mitológiában a szerencse jele volt.A repülõ csészealj pedig egy náci szekta, a Vril társaság ötlete volt, nem földönkívülieké.
Nem úgy értettem hogy gonoszak vagy sem. A lényeg hogy rossz célokra használták a tudásukat. Hitler nem is német volt, hanem osztrák- igaz hogy rokonságban álla a ausztriai a némettel, de akkor is. Mi ez ha nem gonoszság. A nácizmus hiába volt a szemszögükbõl világnézet ha rossz célokra használták a tudásukat
bocsi, én nem fogom megnézni. nyilván youtube-on nem fogok találni hiteles szakmai tényeket... fõleg nem olyan "egészestés szórakoztató" animatív (ezt a szót most találtam ki de jól hangzik, nem?) módon összevágott videóknak nem szabad hinni.
08:28 keress rá a gömbvillámra, hátha az volt! És igen betud jönni a házba, van úgy, hogy néhány dolgot tönkre vág, van hogy csak pár percig látható és eltûnik ! Vannak videók is róluk...
Igen régen is rákerestem már és utána is olvastam. Az egyik ismerõsöméknél is volt gömbvillám és az egyik ablakon be- a másikon kiment. Láttam már néhány képet is gömbvillámokról, de amit mi láttunk még csak nem is hasonlított rá. Iszonyatosan lassú volt és sehol sem ment ki csak eltûnt.... A 26 éves anyuka
oh, akkor szerintem ez sokáig rejtély lesz számotokra!
Kedves Egy 26 éves anyuka! Amit ti láttatok az nem volt más mint egy gömbvillám. Örülj neki, hogy kárt nem okozott nektek. Üdv. Életed.
Hmm.. most olvastam... az 5. oldalt... és lám.. a többiek is ezt mondták. Szóval ha valóban lennének ufók, akkor már rég találkoztunk volna vele.. De ha csak belegondolsz és egy kínait jól megnézel, akár lehetne õ is az... hisz hasonlóan néznek ki. Régebben nem volt tv, sem internet. S ha egy kínai származású ember ment arra.... azt hihették ufó, hisz nem találkoztak még olyannal... Szóval, ha igazi lenne az ufó, szerintem nem lennének ennyire szégyenlõsek, és bármikor láthatóak lennének. De hát mint valahol írtam Aladin korszakában sem volt repülõ szõnyeg, csak az író fantáziájában.. Egy mese....semmi más. Üdv. Életed:)
A kérdező hozzászólása: Utolsó és ha nem olyan fejlett a technikájuk?Vagy ha csak mostanában lettek elég fejlettek, vagy most találtak meg minket?Mi sem tudtunk kimenni a Holdra 500 éve...
Én egyszer se láttam olyat amit tényleg semmivel sem lehet megmagyarázni, viszont 1-2 furcsaságot már láttam, pl: 1 mindenféle színben pompázó, számomra ufo (azonosítatlan repülõ objektum) volt látható az égen pár napig, azt mondta valaki, hogy az mûhold, csak azt nem értem miért volt mindenféle színe. Én már láttam mûholdat de annak 1 színe volt, ami ugye a Nap fénye amit visszaver a mûhold. A másik ennek az objektumnak a megfigyelése közben, az objektum irányából jött 1 fehér fényû repülõ tárgy, ami biztos, hogy nem közönséges repülõ volt, mert a repülõk helyzetjelzõvel villognak, ez pedig nem villogott hanem folyamatosan világított, viszont nem ment gyorsan sõt még lassabban ment, mint 1 repülõ.
Kedves A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 10:07! Tõlem kérdezted, hogy mind a mai napig tapasztalok e ilyen furcsaságokat? Kedves Fémfaház! Köszönöm, hogy hiszel nekem, volt még nagyon régen egy hasonló dolog. Azt az öcsémmel láttuk. Olyan 10-11 évesek lehettünk. Nyár volt és esteledett. A nap már nem volt látható, de még világos volt (feltételezés, de szerintem 20 óra körül lehetett) A kert végében észrevettünk a tesómmal egy narancssárga izzó gömböt. Közelebb mentünk és láttuk, hogy nem a kertünk végében van hanem a hátsó szomszédnál egy fenyõfa ágai közül látszott. Ahogy közelebb mentünk behúzódott az ágak közé amikor távolabb akkor picit elõjött. A nap azért sem lehetett mert bár a nagysága kb. akkora volt, mint amilyennek mi látjuk a napot, de a kertünk véges és a szomszéd kertje délre van + már akkor nem volt fönt a nap. Olyan 15-20 méterre voltunk tõle nem mertünk közelebb menni, aztán szólt anyánk, hogy be kell mennünk így sajnos nem láttuk amikor eltûnt onnan (na ezért nem szabadna néha szót fogadni)! Láttunk már UFO-t is (nem tudtuk azonosítani, de ahogy az kinézett biztos, hogy nem repülõ volt), mivel olyan helyen élek ahol van reptér így születésem óta nézegethetem, hogy milyenek a repülõk, na ez biztos, hogy nem az volt! Amúgy a tejfehér gömb amit az elõzõ párommal láttuk nem bocsátott ki fényt. A megjelenését nem láttuk, csak a mikor belebegett a látómezõnkbe (hangja nem volt). Az eltûnése sem volt fényjelenséggel kísért egyszerûen eltûnt. Nem zsugorodott, nem vált 1000 darabra csak eltûnt egyszerûen. A 26 éves anyuka
Kedves Életed! Az hogy miért nem hisz az ember más fejlettebb "lényekben", az emberi butaság!Mert ugyan is az ember még mindig a sötét középkor szintjén gondolkodik!Szerintem ha te elõtted leszállna egy ilyen, majd "kis szürkék" jönnének ki belõle, te még akkor is váltig állítanád, hogy beöltözött emberek!Mert a tudomány mai állása szerint amirõl nem beszélhetünk, az nem is létezik. Aki másként gondolja, az holdkóros.Sokan tudják, hogy okos ember nem tartja magáról, hogy õ a teremtés csúcsa, mert ettõl végtelenül távol áll!
Na meg ha ember alkotta volna, akkor nem nagyon titkolnák!
ja mert ha egy nemzet feltalalna egy fegyvert ami hatasosabb lenne az edigieknel akkor azt nem titkolnak el hanem mindenkinek mutogatnak
Nem felhasználná a fegyvert.Én nem tudom hogy ember alkotta e de és most amit írok az úgy is volt én sem hitem az ilyesmiben egyszer (kb 10-éve) az égen észrevettem egy csésze alakú repülõ tárgyat azt hitem valami léghajó vagy ilyesmi mert egy helyben állt figyeltük az öcsémmel egyszer csak elindult még sosem láttam azóta olyan gyorsan mozgó jármûvet.Azt nem tudom ki alkotta hogy ember e de létezik az biztos.Azóta én is láttam sok olyan dolgot amit nem tudnak megmagyarázni például hogy több száz méter magasra hogyan kerültek fel mélységi kõzetek és azt mivel munkálták meg úgy mintha ki lenne öntve mikor a mai ember se tudná megcsinálni.Vagy fejlettebb volt az ember, vagy és ez a logikusabb volt már itt idegen civilizáció ha volt akkor miért ne jöhetne vissza?
ismereteink gyanánt logikailag ez valószínûbb de hol van ez amit mondtál
ja mert ha egy nemzet feltalalna egy fegyvert ami hatasosabb lenne az edigieknel akkor azt nem titkolnak el hanem mindenkinek mutogatnak--nem mutogatná, hanem bevetné!Egyébként a "csészealjak" UFO-k már évezredek óta jelen vannak!Ember készítette?Persze!Azzal üldözték a mamutokat!Olvassatok történelmet, és észreveszitek hogy már évezredek óta látogatják idegenek a Földet!
Már mondtam, schauberger készítette el az elsõ csészealjat a földön aki német tudós volt . De az idegeneknek is volt csészealjuk , a idegen köttetésekbõl vették a nácik a csészealj procsektet.
Az utolsó mondja jól mert a nácik valami szent földre akartak menni, ami idegenekhez volt kötve, és egy ember el is ment hozzájuk. Be is számolt az eseményekrõl, a horogkeresztet is tõlük szedték.
de ha ott volt az idegeneknél akkor gondolom idegen fegyvert vagy valami bizonyítékot is kellett volna hoznia nem?
A kérdező hozzászólása: Nem azt mondom, hogy nem léteznek földönkívüliek.Szerintem léteznek, csak nem csészealjjal röpködnek. Diator:a nácik okkult tudományok alapján készítették ezeket, nem földönkívüliek adták nekik. Az egyikválaszló valami szentföldet írt.Ez Atlantisz volt, ahol a nácik szerint a németek õsei éltek.
Kedves Életed! Köszönöm a jókívánságot! Volt pl. olyan, hogy az elõzõ párommal ültünk a szobájában (õ abszolut szkeptikus), nyár délután volt, tehát teljesen világos, napos meleg idõ. Egyszer csak a nyitott ablakon belebegett egy gömb aminek tejüveg fehér színe volt. A párom is látta és tátott szájjal figyelte ahogy ellebegett nagyon lassan elõttünk majd egyik pillanatról a másikra eltûnt. Drogozni soha nem drogoztunk, én még a 26 évem alatt még becsípve sem voltam soha. Mentális problémám nincs. Tehát mind a ketten józan felnõtt emberek voltunk. Néhány napja találkoztam vele és felhoztam ezt az esetet. Emlékezett rá és a mai napig nem talál rá választ (pedig õ az aki mindenre megpróbál racionális magyarázatot találni). Szerinted ennek mi lehet a magyarázata? Még van 1-2 ilyen történetem. Egy 26 éves anyuka
Magas fokú szellem aktivitás. Mond, ezek a dolgok a mai napig tartanak?
Ezek emberalkotta tárgyak, csak titkos hadifejlesztések, és nem fogják a facebookon mutogatni!
Kedves 08:28-as anyuka:) Én hiszek neked. Egyik ismerõsöm is tapasztalta ezt a jelenséget, de senki sem tud rá magyarázatot adni. Egyébként a Natgeon vagy a Discoveryn volt 1 ilyen ufós rész, hogy a hegyekben különös fényeket látnak néha az ott lakók és elmentek oda hõkamerával és ilyen fehér gömb egyszer csak kigyulladt a semmi közepén, a hõkamera pedig hidegnek érzékelte, tehát nem egyszerû lámpa volt, aztán kigyulladt 1 másik kis gömb ami kéken világított a hõkamerában, az is hideg volt, majd hatalmas sebességgel elsuhant a távolba.
Jah, még annyit, hogy aki nem tudná, hõkamera csak zöld, fekete, fehér színeket mutat.
A kérdező hozzászólása: Én is hiszek a földönkívüliekben, de a repülõ csszealjat az ember készítette.
Kedves... válaszoló:) Mesélj mit tapasztaltál, na és mit láttál..?:d Mindennek megvan a maga válasza.... és a titok kulcsa...:d Tudod, sok embert lehet hülyíteni, és sokan ezt is teszik sajnos.... Na de nem kell mindent elhinni...:d üdv neked és egészséget a picikhez:d


A repülőn miért van mindig hideg? Miért nem fűtenek fel jól a takaróosztás helyett?

Legjobb válasz: Mert a fûtés drágább, mint a takaró?

Mert a fûtés drágább, mint a takaró?
Én nem tapasztaltam, hogy hideg lenne és takarót sem osztottak.
Ezen én is gondolkoztam már, de eddig azt hittem, hogy mivel most nyár volt ezért klíma van. :D Ezek szerint, akkor mégsem. :) Én nem rég utaztam, nyáron a melegben. Nyári ruhában voltam, mivel kint nagyon meleg volt. Majdnem befagyott a fenekem a repülõn olyan hideg volt.
Régen fordult elõ egyes (orosz típusú) malév gépeken, vagy charter járatokon, hogy tényleg hideg volt, de az utóbbi idõben nem tapasztaltam ilyen problémát. Sokat repülök (fapadossal is), hosszabb távokat megyek és mindig jó a hõmérséklet.
Szerintem sincs hideg, a takarót meg alváshoz szokták adni a hosszabb járatokon (párnával együtt). Jól fûteni felesleges a legtöbb országban még a lakásokban is max. 20 fokra fûtenek, nem mindenki bírja a 25-26 fokos helyen való bezártságot. Repülõn sem érdemes melegebbre fûteni, ráadásul ha vészhelyzet van, dirrekt jó, hogy az embereken van legalább egy pulóver.

Ha vadászrepülővel repülünk "vízszintesen" a Földön, akkor miért nem megyünk vissza az időben?

Legjobb válasz: Nyugat felé haladva egyre korább van. Vagyis ha mondjuk elindulsz reggel 9-kor Londonból New Yorkba, ugyanaz nap reggel 6-ra már ott is lehetsz. Tehát te azt kérdezed, hogyha végtelen sokszor megcsinálod ezt a körberepülést miért nem jutsz vissza a múltba. Ennek nagyon egyszerû oka van. Ott a dátumválasztó vonal, amin, ha áthaladsz nyugati irányba, akkor buksz 1 teljes napot. Vagyis New Yorkban vagy 6-kor, mész tovább, egyre korább van, mondjuk 3-kor eléred a vonalat. Aztán hopp, át kell állítanod az órádat +24 órával.

Nyugat felé haladva egyre korább van. Vagyis ha mondjuk elindulsz reggel 9-kor Londonból New Yorkba, ugyanaz nap reggel 6-ra már ott is lehetsz. Tehát te azt kérdezed, hogyha végtelen sokszor megcsinálod ezt a körberepülést miért nem jutsz vissza a múltba. Ennek nagyon egyszerû oka van. Ott a dátumválasztó vonal, amin, ha áthaladsz nyugati irányba, akkor buksz 1 teljes napot. Vagyis New Yorkban vagy 6-kor, mész tovább, egyre korább van, mondjuk 3-kor eléred a vonalat. Aztán hopp, át kell állítanod az órádat +24 órával.
Mert a múlt elmúlt, a jelent most éled meg és a jövõ elõtted áll. Akárhogy mész a fejed tetején a holdon vagy a fénnyel szemben kezedben egy villamossal. A múlt elmúlt és oda max képzeletben mész vissza.
CSak jelen van, a mult es a jovo a kepzelet szulemenye

Jézus ugyebár a feltámadása után 40 nappal felment a mennybe, hová "repült" fel? Az űrhajósok miért nem találják meg? !

Hol van az a bizonyos menny,ahova felvétetett?!

Legjobb válasz: Az ûrhajósok miért nme találják meg?:):)Egy év múlva nézd meg ezta a kérdést, ráfogsz jönni milyen nevetséges.

A mitoszok szerint két átjáró van az ember által nem észlelhetõ világba: - az egyik az Ikrek csillagképben ami, 45 fényévnyi távolásgra van, - a másik a Nyilas csillagképben, ami 75 ezer fényévnyi távolságra van. Ha mennyországnak képzelem a "másvilágot", akkor könnyen beláthatod, hogy Jézus utolérhetetlen a mai technikánkkal. Ha meghalok és a lelkem fény, - vagy annál nagyobb sebességre "kapcsol", akkor a mennyországba kerülhetek, ahonnan nincs visszaút. Mert Jézusról sem tudja senki megmondani, hogy földi idõszámítás szerint mikor tér vissza.
Az ûrhajósok miért nme találják meg?:) :) Egy év múlva nézd meg ezta a kérdést, ráfogsz jönni milyen nevetséges.
Ne keresd fizikai térben, azért takarta el felhõ, mert nem térben kell keresni.
Mint ahogy a pokol se a Föld középpontjában van, így a menny sem az atmoszféra fölött. Hogy is fogalmazott Jézus? "Az én országom nem evilágból való." Tekintheted úgy is, mint egy másik dimenziót, de a lényeg az, hogy a mennyország egy olyan hely, ami jelenlegi érzékszerveiddel fel nem fogható.
A menny, sem a pokol nem földrajzi hely, hanem a tudat állapota, tehát ott van ahol az ember van. A halandó ember folyton e kettõ között ingadozik. Azt kérdezed, hova repül fel Jézus ? Had mondjam el hogy Jézus nem repült fel sehova, csak a halandó emberek látáskörébõl vonta vissza magát, nehogy mint egy bálványt imádják õt (ami ennek ellenére mégis megtörtént). Mikor az ember oly 'magasra' emelkedik a tudatban vagy annyira tudatosul, hogy teljesen megérti a benne élõ Krisztus lényét, akkor a halandó társai számára, akik õt nem követték a tudatban, láthatatlanná válik, de bármikor megteheti, hogy ismét láthatóvá váljon nekik.
Jézus elég rég indult el innen, még nem volt annyi idejük az ûrkutatóknak, hogy megtalálják.
JÉZUS ÉL!
MIT TUDUNK JÉZUS KRISZTUS MENNYBEMENETELÉRÕL? Válasz: Jézus Krisztus a feltámadását követõ negyvenedik napon fölment a mennybe. Ez azt jelenti, hogy Jézus végleg bevonult Isten mennyei uralmába. Az, hogy Jézus az Atya jobbján ül, azt jelenti, hogy emberi természetével is részt vesz az Atya dicsõségében és közbenjár értünk. Magyarázat: Jézus Krisztus mennybemenetelét (ascensio) a Szentírás úgy írja le, mintha Jézus felfelé emelkedett volna. Ennek nyilván nem az az oka, hogy a mennyország fenn van a felhõk felett. A „fel” átvitt értelmérõl van itt szó, azaz hogy Jézus visszatért az Atyához a magasabb létrendbe. Természetesen könnyen lehet, és a szent szövegbõl erre lehet következtetni, hogy Jézus a természetfeletti irány érzékeltetése céljából valóban felfelé kezdett emelkedni. Ez a jelenet ködben történt, jelezve az esemény titokzatos jellegét, emberi ész számára felfoghatatlan voltát. Jézus Krisztus mint Isten sosem változik. De mert az emberi testet és lelket magára vette és vele személyileg egyesült, mennybemenetele után benne és általa valamiképpen az emberi természet is megdicsõült. Nem úgy, hogy részévé vált a Szentháromságnak, hanem úgy, hogy köze lett hozzá; közelébe került és kiárad rá mindörökké a Szentháromság isteni fénye és áldása. Mivel Jézus emberi természete is megdicsõült, minket is bekapcsol Isten háromságos életébe. Jézus mennybemenetelére, vagyis a világból való távozására azért volt szükség, hogy tartalmat adjon a keresztény hitnek és reménynek. Ha Jézus itt maradt volna a világ végéig, keresztény hitrõl nem beszélhetnénk, hiszen nem hinnénk, hanem pontosan tudnánk, hogy Jézus él. Ezzel pedig a hit erénye megszûnne. Márpedig a törékeny emberi természetnek szüksége van a hitre az üdvözüléshez (Ld. a 16. kérdést). Ezért mondta Krisztus: „Jobb nektek, ha elmegyek; mert ha el nem megyek, a Vigasztaló nem jön el hozzátok” (Jn 16, 7). A Megváltó ezen kijelentését magyarázva Szt. Ágoston (In Ioann. tract. 94, 4; PL 35:1869), és õt követvén Aquinói Szt. Tamás (STh III, q. 57, a. 1, ad 3), azt hangsúlyozza, hogy az apostolok túlságosan evilági, fizikai ragaszkodása Krisztushoz akadálya volt a Szentlélek eljövetelének. A Szentlélek kiáradása a szívekbe éppen ezt a kicsit földhözragadt szeretetet volt hivatva magasabb, természetfölötti szintre emelni, megtisztítani minden földi ragaszkodástól, mindentõl, ami a lélek tekintetét elvonhatná a mennyei valóságoktól. Igazolás: A Szentírás beszámolója a mennybemenetelrõl: „Azután, hogy ezeket mondta, a szemük láttára fölemelkedett, és felhõ takarta el szemük elõl. Amint merõn nézték, hogyan emelkedik az égbe, egyszerre két férfi termett mellettük fehér ruhába öltözve. Ezt mondták nekik: »Galileai férfiak! Mit álltok itt égre emelt tekintettel? Ez a Jézus, aki tõletek az égbe vétetett, úgy jön el ismét, amint szemetek láttára a mennybe mente” (ApCsel 1, 9). Jézus arra is utal, hogy szükséges a világból való távozása, mert ellenkezõ esetben nem küldheti el a hit betetõzéseként a Szentlelket: „De az igazságot mondtam: Jobb nektek, ha elmegyek, mert ha nem megyek el, akkor nem jön el hozzátok a Vigasztaló. Ha azonban elmegyek, akkor elküldöm” (Jn 15, 7). Krisztus megmondta elõre, hogy a mennybemenetel után kezdõdik el az üdvösségre való egyetemes meghívottság kihirdetése: „Én meg, ha majd fölmagasztaltatom a földrõl, mindenkit magamhoz vonzok” (Jn 12, 32.)”
A biblia úgy írja több helyen, hogy 3 ég van és amit szemünkkel látunk, úrhajósok elérni képesek az csak az elsõ. -afelett van a második, majd a harmadik és ott van a menny.-a mennyrõl egyébként konkrét , körülhatárolt bolygóként beszél az írás-következtethetõ, hogy akkor az is.
Az ûrhajósok azért nem találják meg, mert Jézusnak 2000 év elõnye van. Még nem érték utól. (De miért nem volt jó a sokat emlegetett menny a ...ba válaszom? ;))

Miért nem hozzák vissza a belföldi repülőközlekedést, de csak vonat-szintű biztonsági intézkedésekkel és régifajta repülőkkel, hogy olcsó legyen?

Természetesen nem állami, hanem céges lenne, hogy ne az állam pénze menjen rá, és a gépeltérítés elkerülése végett két fegyveres ?r masírozna fel-alá a gépen.

Legjobb válasz: Mert egy mai repülõgép fenntartása és üzemeltetése jóval drágább, mint az ötvenes évek Liszunov Li-2-inek. MEg különben is, vonattal pár óra az egész ország, azt még valahogy ki lehet bírni.

Mert egy mai repülõgép fenntartása és üzemeltetése jóval drágább, mint az ötvenes évek Liszunov Li-2-inek. MEg különben is, vonattal pár óra az egész ország, azt még valahogy ki lehet bírni.
A kérdező hozzászólása: Budapest-célállomás kibírható, de túl Budapest-centrikus a közlekedés, és pl. Nagykanizsa-Nyíregyháza már nem annyira kafa. Repcsivel meg lehetne bárhonnan bárhova indítani járatokat.
A biztonsági elõírásokat ha régi a repülõ, ha újabb, be kell tartani... Nem hiszem, hogy gazdaságos lenne, de ha gondolod, belefoghatsz.
Ez sajnos szerintem csak álom marad, hogy egyhamar itt belföldi repülõközlekedés legyen, pedig ennek én is tudnék örülni. Az meg, hogy a vasúti közlekedés Budapest centrikus, az Trianon egy velejárója.
Régen az állam fizette a jegy árának nagy részét, nem az utas. Ma már durva lenne, ha ennyi pénzel támogatnánk közpénzbõl néhány ember utazgatását.
"vonat-szintû biztonsági intézkedésekkel és régifajta repülõkkel" Az a célod, hogy egy teljes repülõgép essen valamelyik városra? Ennek az lenne a következménye.
És még használható gépfegyver is legyen a gépen. Téged tenyészteni kellene....

Tauri wow-ban miért nem tudom használni a repülő mountomt Lich King területén?

Legjobb válasz: meg kell venni a cold weather flying itemet

meg kell venni a cold weather flying itemet
A kérdező hozzászólása: és azt hol kell?
stormwind city-be ahol kitanultad a repülést
A kérdező hozzászólása: köszi a választ, már megcsináltam Dalaran-ban
Küldjetek már egy linket hogy hol tudom le tölteni a lichkinget elõre is köszönöm!

A madarak miért nem repülnek be a lakásokba?

Elhagyatott házakba,vagy padlásokba berepülnek...,de a nyitott ablakon keresztül a lakásba nem repülnek be...talán félnek,mert sarokba szorítva érzik magukat?

Legjobb válasz: Hozzánk nem jönnek be mert csukva van az ajtó.

Hozzánk nem jönnek be mert csukva van az ajtó.
Szerintem félnek az embertõl. Bár hozzánk a suliba már tévedt be veréb, jó nagy balhét csinált. :D
Mert a madár sem 'hülye', hogy csak úgy berepkedjen az emberek közé. Félnek tõlünk, ráadásul nem számít természetes élõhelyüknek a lakás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!