Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a politikusok azt, hogy (16 db)

Miért nem nézik a politikusok azt, hogy mi lenne jó az országnak?

Miért mindig csak a pénz érdekli ?ket és az ország sorsa miért nem? Úgy érzem 10-20 éven belül tönkre megy a gyönyör? Magyarországunk. Miért hagyják? Miért nem azt nézik, hogy mi lenne jó az országnak?

Legjobb válasz: Itt az a baj (és nem érdekel, ha lepontozás lesz), hogy minden állampolgár azt hiszi, hogy õ jobban tud mindent a politikusoknál. És majd õ megmondja, hogy nekünk mi a jó. Nem véletlenül kell annyit tanulni, amennyit és ha megnézed, hogy hol végeztek a politikusok: mind neves egyetem. Itt a fõbaj nem az, hogy nem értenének hozzá - hanem az, hogy mindenki mást akar és ebbõl egy hatalmas gubanc kerekedik. Ráadásul az a beszédstílus, ami mostanában a parlamentben megy, komolyan kérdezem, 21. századi diplomás magasvégzettségû emberek beszélnek így egymással? + a média rengeteg mindent eltorzít, többek között ezt is....

Itt az a baj (és nem érdekel, ha lepontozás lesz), hogy minden állampolgár azt hiszi, hogy õ jobban tud mindent a politikusoknál. És majd õ megmondja, hogy nekünk mi a jó. Nem véletlenül kell annyit tanulni, amennyit és ha megnézed, hogy hol végeztek a politikusok: mind neves egyetem. Itt a fõbaj nem az, hogy nem értenének hozzá - hanem az, hogy mindenki mást akar és ebbõl egy hatalmas gubanc kerekedik. Ráadásul az a beszédstílus, ami mostanában a parlamentben megy, komolyan kérdezem, 21. századi diplomás magasvégzettségû emberek beszélnek így egymással? + a média rengeteg mindent eltorzít, többek között ezt is....
Mert leszarják. A lényeg, hogy nekik nincs problémájuk. Legalábbis a legtöbb így van vele. A média meg mossa az agyakat. És persze sokaknak elég annyi információ amit fél füllel halottak a híradóból vagy még onnan se. Úgyhogy rengetegen vannak úgy, hogy nincsenek is képben. Persze nem is lehet mindennel tisztában lenni, de azért hülyéknek sem kell lenni. Meg persze sokmindenrõl hallgatnak is amirõl nem kéne. És az emberek így mennek el szavazni. Mintha egy csoport jogász szavazna egy házépítésnél a lehetséges tervrajzokról, ahelyett, hogy az építészmérnökök közös munkával megcsinálnák. Persze, ha azt látja a csoport jogász, hogy az építészmérnökök át akarják verni, és egy átlátszó szar tervrajzot dugnak az orruk alá, mert a jogászok fizetik az alapanyagot ezért nem érdekli õket, ha 5 év múlva összedõl a ház, mert minél több építõanyagot akarnak lopni a saját házukra, akkor a jogászoknak joga van bevatkozni, akkor is, ha ez az építészeknek nem tetszik.
szerintem a miédia otthon nagy ludas ebben a politikai zürzavarban. más országokban nem szól a média ennyire a politikárol. hiába nézek otthon híreket vagy olvasok a neten szinte semmiröl nem szol csak politikárol. más országokban is van politikai vita máshol is elégedetlenek az emberek de a média teljesen másrol beszél. sokkolja ottthon a szegények bemutatásával (fokusz és barátai) nem hogy jó kikapcsolo show-t mutatna. média szemét modón játszik az emberekkel.
nem kellene ezt így leszûkíteni. a politikusok nem rosszabbak, vagy jobbak, mint az emberek általában. Ha megnézed az emberek is csak arra gondolnak, hogy nekik most mi lenne a legjobb. Egyáltalán nem foglalkoznak azzal, hogy mi lesz 5-10-15-20 év múlva. Ha õket nem érdekli, akkor a politikusok minek foglalkoznának vele? Meg sem választanák õket. Majd ha tönkremegy az ország, akkor talán az emberek is felébrednek és akkor lehet majd talán valamit csinálni.
Mert ha fel nem kötik õket addig, akkor az összelopott pénzükbõl nekik akkor is jó lesz Balin ha az ország már teljesen tönkrement. Kis részben a naivitás is közrejátszhat, komolyan, láttam már politikust rezzenéstelen arccal kijelenteni hogy nem is érti a problémát, az õ környékén se kátyúk se bûnözõk nincsenek, eltúlozzuk a dolgot. El tudom képzelni hogy annyira el vannak már szállva hogy tényleg eszükbe sem jut hogy a nyolcban éjszakai busszal nem ugyanolyan közlekedni mint a rózsadombon páncélozott limóban. De nagyrész egyszerûen csak rohadt mocskok, a patkány pedig aranyos kis szõrös állatka.
A politikusokat mint pl.Gyúrcsány Ferenc csak az érdekli hogy az embereket kifossza a vagyonukból oszt a nép akaratát meg nagy ívben leszarja.A történelem ugye meg ahogy mondani szokták megismétli önmagát.Jött a Pesti forradalom megint.A politikusok meg az ingyenautójukból nézik hogy hogy szenved az ország.Meg ahogy már mondtam Gyurcsány olyan rusnya hogy még az ördög sem viszi el.
A politikusokat egyáltalán nem érdekli az ország sorsa és ez független bármiféle végzettségtõl, vagy beszédstílustól. Egy politikustól hallottam: A politikai pártok egyetlen célja: a következõ választást megnyerni. Minden más mellékes. Ez néha egybeesik az ország érdekeivel, máskor nem. Én még hozzáteszem: + korrupció + csalás + rokonok, barátok elõnyösebb helyzetbe való juttatása Mindezek után jöhet az országérdek.
Mert õk is olyan gyarló emberek mint mi magunk. Valószínû ha oda kerülnénk mi is ugyanezt tennénk. Mindenkinek az a legfontosabb, hogy minél jobban meggazdagodhasson és minél hamarabb idõ alatt. Az, hogy eseleg van egy nemzet akit vezetni kellene és normális életkörülményeket illene nekik teremteni, már senkit sem érdekel. Nagyon hamar elfelejtik a politikusok, hogy miért választották meg õket és, hogy valójában mit keresnek a Parlamentben. A szomorú az, hogy a magyar nép nagy része is retrográd amnéziában szenved, és nyílván manipulálható. Hát ébredjünk már fel emberek!!!

A fideszes politikusok miért nem válaszolták meg azt a kérdést, hogy egyetértenek e a különadó mérséklésével? És most vajon miért kell csökkenteni? Egyáltalán miért nem tudják megindokolni azt amire szavaznak?

Feltehetõleg megszavazzák a csökkenétst, annak ellenére, hogy még pont õk voltak azok akik (szerintük aránytalanul magas) megszavazták a választások után.

Legjobb válasz: Mert õk csak bólogató Jancsik, azt teszik, amit OV mond. Forgatókönyv nélkül egyik sem tud válaszolni a kérdésekre.

Mert õk csak bólogató Jancsik, azt teszik, amit OV mond. Forgatókönyv nélkül egyik sem tud válaszolni a kérdésekre.
Brüsszel kaszálta el egy perben. Egyben megállapította hogy az ilyesfajta adó felsõ hatàra 75% lehet. Most annyi lesz.
Éljenek a bólogató jánosok! Büszkék lehetnek magukra!
A kérdező hozzászólása: tegnapelõtt 12:12 És ez 4 évig tartott vagy mi? Ugyanis az elõzõ törvényt még 2010-ben hozták, de a módosítás 2014-tõl él. Még véletlenül sincs ahhoz köze, hogy a fideszesek többet kapjanak, ugye? Persze, tök hihetõ.

Az EU miért nem rombolja le az országhatárokat, és vezeti be azt, hogy a mostani, mai gondolkodású politikusok tartományokat hozzanak létre helyette saját elképzeléseik szerint?

Pl. Magyarországot simán fel lehetne osztani Nyugat, Közép és Kelet-Magyarországra, mert annyira más az emberek gondolkodása a különféle térségekben, mintha nem is egy nemzethez tartoznánk.

Legjobb válasz: Szerinted ebbe hány ország menne bele?

Azért, mert az EU konföderáció és nem föderáció. Ennek ellenére szerintem is hasznosabb lenne, de jelen esetben nem ez az irányvonal. Ezt a kérdést feltehetnéd úgy is, hogy "Az ENSZ miért nem rombolja le az országhatárokat, és vezeti be azt, hogy a mostani, mai gondolkodású politikusok tartományokat hozzanak létre helyette saját elképzeléseik szerint?" Kb. ugyanaz lenne rá a válasz. Az EU alapelve a tagországok közti együttmûködés segítése, nem pedig azok egyesítése egy államba.
Szerinted ebbe hány ország menne bele?
Norvégia nehezen menne bele, mivel nem is EU tag
áá egy újabb unatkozó tini, aki a világ átrendezésén gondolkodik. Tudod, szerintem a te változatod unalmas.....sztem alkosson Mozambik, és Mongólia egy uniót, és legyen amerika ennek az uniónak a gyarmata. Ez hogy tetszik ?
Tudod mit jelent az a szó, hogy UNIÓ? Na! Nézz utána. Aztán meglátod, hogy hülyeségeket írtál, mikor fél tucatszor leírtad a "leválasztani" vagy a "felosztani" szót.
Elõbb, vagy utóbb egyesülni fog az EU politikailag és közigazgatásilag is (50-100 éven belül). Magyarországon belül is regionális rendszer veszi majd át a mai megyestruktúra helyét. A nyugat és a kelet közti mentális szakadék nyilvánvaló.
"Ilyen alapon gyilkosság növényeket enni, hiszen még egy alga is mennyivel komplexebb élõlény, mint egy sperma. Hát még a krumpli." Nem. Mert a növény nem ember. A sperma meg igen. (Legalábbis ha nem ölöd meg, akkor az lesz belõle.) Ez erkölcsi kérdés, de látom neked az erkölcsi érzéked a nullával egyenlõ. Neked csak az a lényeg, hogy neked jó legyen és agyba-fõbe dughass, hogy kielégíthesd az állati vágyaidat. De hogy az örömszerzésed gyümölcsével mi lesz, az már nem érdekel. Inkább megölöd, csak ne kelljen vállalnod a felelõsséget.
A kérdező hozzászólása: Erre inkább már nem szólok semmit. Biztos büszke vagy rá, hogy olyan észjárásod van, mint egy középkori inkvizítornak. Jó dühöngést, megyek maszturbálni... :)
Nem. Olyan gondolkodásom van, mint egy gondolkodni képes embernek, nem mint egy ösztönei hajtotta állatnak. Mert te inkább az utóbbira hasonlítasz. Ha nem vagy képes az ösztöneiden felülemelkedni, akkor mi alapján tartod magad egyáltalán embernek?
A kérdező hozzászólása: Számomra nem létezik az "ember" kategória külön élõlénycsoportként. Csak a tudományban "hiszek". Mi is állatok vagyunk, csak éppen (jelenleg) a legokosabb állatok a bolygón.
Kíváncsi vagyok akkor is így gondolkoznál-e hogyha kiderülne, hogy az apád gumit használt, amikor te megfogantál, csak lukas volt és csak azért nem vetetett el, mert az már tényleg gyilkosság (vagy mert nem volt rá pénze, nem volt meg a megfelelõ technológia.)
Szerintem a gumi csak az AIDS ellen lenne jó, semmi másra. Ugyanúgy sz_rnák a gyerekeket tovább. Már bocs. Szerintem az iszlám miatt olyan szaporák, az elõírja nekik a sok gyereket. És szerintem az, hogy valaki gumit használ az nem gyilkosság. Én vallásos vagyok, de aki a gyilkosságot említi a gumi kapcsán az nagyon fanatikus lehet és buta. "Mi is állatok vagyunk, csak éppen (jelenleg) a legokosabb állatok a bolygón." Viszont ez is hülyeség. Azért, ha annyira tudomány kedvelõ vagy, akkor tudhatnád, hogy azért az embereket az állatoktól éles határ választja el. És szerintem sokan nem érezzük magunkat állatnak, mégha az állatvilágból is származunk. Ez olyan mintha azt mondanád felnõtt létedre, hogy gyerekek vagyunk.
"A Vatikánt meg lehetne hagyni, de a Pápának le kéne mondania a teokratikus diktatúrát és meg kéne csinálni a Vatikán Trónfosztását, hogy ne legyen akkora ereje a keresztény egyháznak." Jah, és mi lenne, ha a Vatikán visszakövetelné Rómától Ferraráig levõ pápai birtokokat? Ennyi erõvel az is megtörténhetne.
"Szerintem az iszlám miatt olyan szaporák, az elõírja nekik a sok gyereket" Erõsen kétlem. Fekete-Afrikában is nagy a népszaporulat, pedig ott a lakosság túlnyomó többsége keresztény, vagy törzsi vallású. Az okot már korábban leírtam. Régen nagy volt a csecsemõhalandóság és azóta még "nem álltak át".
A kérdező hozzászólása: "Mert az gyilkosság. Ez semmivel sem jobb, mintha az újszülött gyerekedet a kukába dobnád." Gyilkosság, mert az egysejtû spermák meghalnak, amik alapból meghalnának kb. 100 nap után a herékben... Ilyen alapon gyilkosság növényeket enni, hiszen még egy alga is mennyivel komplexebb élõlény, mint egy sperma. Hát még a krumpli... Sõt, levegõt venni is gyilkosság, mert aerobaktériumok és moha-spórák millióit lélegzed be...
"Miért nem az a módja?" Mert az gyilkosság. Ez semmivel sem jobb, mintha az újszülött gyerekedet a kukába dobnád. Az bünteti a törvény. Akkor a gumi használatát miért ne büntesse? Tudod kik dugnak agyba-fõbe az élvezet kedvéért? Az állatok. Azért vagyunk mi emberek, hogy uralkodni tudjunk az ösztöneinken. Nem tudok eltartani több gyereket? Akkor nem bújok ágyba az asszonnyal és nem csinálok többet. Ilyen egyszerû. Vagy ha már nagyon hiányzik a hancúr, akkor figyelek arra, hogy olyankor csináljuk, amikor az asszonynak épp nincs peteérése és nem lesz belõle gyerek. Emberek vagyunk, nem állatok. Nem tûzoltással kell foglalkozni, hanem megelõzéssel. És a megelõzés nem az, hogy megölöd a hibádnak az eredményét.
A kérdező hozzászólása: Látom, nem tudsz felhozni érvet, ezért személyeskedsz. Hát igen, sok magyar gondolkodásmódja még igencsak keleties...
A kérdező hozzászólása: De az EU ugyanúgy megmaradna, csak a benne lévõ térségek nem országoknak, hanem tartományoknak számítanának, mint az államok az USÁban.
A kérdező hozzászólása: "Szerinted ebbe hány ország menne bele?" Hollandia, Belgium, Svédország, Norvégia, Dánia sztem azonnal. Ez végre egy olyan internacionalista lépés lenne, amit a kedves Jobbiknyikok és Fideszdroidok se ócsárolnának, hiszen a "Vesszen Trianon!" féligmeddig meglenne belõle...
A kérdező hozzászólása: "Vagy hogy érted, hogy nagy a befolyása?" Pl. arra költik a pénzt, hogy olyan Harmadik Világbeli országokba, ahol hát... az átlagember intelligenciája ingyencsak csekély, ott terjesszék a Pápa legújabb propagandáját: "Ne használj óvszert!" és terjed tovább az AIDS, meg hasonló finomságok...
A kérdező hozzászólása: "Norvégia nehezen menne bele, mivel nem is EU tag" Megváltozik még az, ha elfogy az olaj...
Norvégia a halászat szabályozási rendszere miatt nem ment bele, továbbá az állampolgárok népszavazáson elutasították! Mi a jó az EU-ban? "Hollandia, Belgium, Svédország, Norvégia, Dánia sztem azonnal. Ez végre egy olyan internacionalista lépés lenne, amit a kedves Jobbiknyikok és Fideszdroidok se ócsárolnának, hiszen a "Vesszen Trianon!" féligmeddig meglenne belõle..." Na tudod ennél nagyobb baromságot már régen olvastam -.- érettségizz le inkább! ez nem olyan mint a sportfogadás, hogy majd csak belemegy, nem megy bele! TanulJ tínó!
"Pl. arra költik a pénzt, hogy olyan Harmadik Világbeli országokba, ahol hát... az átlagember intelligenciája ingyencsak csekély, ott terjesszék a Pápa legújabb propagandáját: "Ne használj óvszert!" és terjed tovább az AIDS, meg hasonló finomságok..." Ebben igazad van. De ha egy kicsit mondjuk eltekintek a saját vallásos énemtõl, akkor azt kell, hogy kérdezzem: Vajon mennyi lenne a népesség ott, ha nem lenne mondjuk AIDS? Túlnépesedés van! Igaz nem itt, de Afrikában igen. Vagy más kontextusban, mi fogja az ottani szaporulatot kordában tartani? Az éhínség is ennek köszönhetõ. Viszont attól ez még kegyetlenség. De ezzel szerintem a pápa a katolikus hitet is meggyalázza.
A kérdező hozzászólása: Azért van akkora népesség, mert az emberek nem használnak óvszert. Gondolod, direkt akarnak annyi gyereket? Másrészt, meg onnan is utaznak az emberek más részeire a világnak, vagyis azzal, hogy ott egyre több az AIDS-es, másfele is egyre több lesz.
A kérdező hozzászólása: "De ennek nem az a módja, hogy húzzanak gumit" Miért nem az a módja?
A válaszoló aki szerint a gumi gyilkosság, nagyon nagy:D:D rengeteget röhögtem, köszi hogy feldobtad a délelõttömet:D:D

Miért hiszik azt a politikusok, közemberek, hogy mi vagyunk értük? Nem ők vannak miértünk?

Konkrétan tegnap összebalhéztam a helyi polgármesterrel. 2 éve beirattam a fiam a helyi családi napközibe, hogy vissza tudjak menni dolgozni. 4 éve ad rá az önkormányzat támogatást. Erre most tudtam meg, hogy jöv?re már nem lesz. Megkérdeztem a polgármestert, hogy mégis miért van ez, és hogy nem lehetett volna valami átmeneti megoldás, ha már nincs rá pénz. Mert 2 hónap múlva más sehova nem veszik fel a gyereket, minden bölcsi/gyermekmeg?rz? évekkel el?re tele van. Erre azt mondta, hogy nem érti, mi a problémám. Mondtam, hogy 20 ezer ft az elég nagy probléma nekem, akkor már minek menjek vissza dolgozni, csak a gyerekmeg?rzésre fogok keresni. Erre a következ?ket mondta: Miért várom ÉN el, hogy Õ adjon pénzt az ÉN gyerekemnek. És ha akarok, akkor menjek el munkanélkülinek, ?t az sem érdekli. Hát, azért ez egy kicsit durva, nem? Nem gondoltam, hogy az önkormányzat pénze az Õ pénze, és nem koldulni, vagy segélyért mentem oda, hanem szeretnék dolgozni menni. Mellesleg neki 3 gyereke van, asszonyka háztartásbeli, ?ket ki tartja el? Nem az önkormányzati fizetéséb?l élnek ilyen jól, hogy ezt megtehetik? Nem a mi adónkból? Nem pofátlan egy kicsit? Ki tart el kit? Ki ad kinek pénzt?

Legjobb válasz: Tipikusan érezhetõ ez a mentalitás errefelé, még egyes szolgáltatóknál is azt hiszik, hogy a vásárló van õértük, nem pedig fordítva. És úgy is kezelik az ügyfelet.

Tipikusan érezhetõ ez a mentalitás errefelé, még egyes szolgáltatóknál is azt hiszik, hogy a vásárló van õértük, nem pedig fordítva. És úgy is kezelik az ügyfelet.
Miért hiszik? Mert van rá alapjuk. Mert a választások mesebeszédének bedõlünk, aztán már soha nemtudjuk õket számonkérni, mert szentekké és sérthetettlenekké avanzsálódnak. Mert van sok sok ember aki a saját érdekeit sem képes valami kukacos liberális, mindíg a hibátkeresem, akcentussal bevenni a politikusain szövegeit. Igen kérem. A képviselõk és polgármesterek visszahívhatóságának lehetõségét megkellett volna nyitni, és adott esetben élnivele. De sajnos a magyar nem olyan fajta aki erre képeslenne. A másik, hogy a rossz kormányzással melevezették az országot egy sor kényszerintézkedésbe. De ha már így esett, akkor legalább ne lennébek arogánsak, és szolídan mondanák azt hogy nem jött be, ezért sajnálom ed nem tehetem, mert nem tellik rá. Egy csapda az egész ország, amit ma a fidesz még szorosabbra húzott. Erre csak egy példa a bölcsõde. Ugyanis nagyon kevés van, viszont magán bölcsõde nem nagyon jöhet létre, mert nemsokan lennének képesek kigazdálkodni az alacsony jövedelembõl az árát. Elszállt felettünk ez a 21 év, és sajnos most ébred rá a nemzet egy jelentõs része hogy rossz irányba haladtunk. Nem elõre, csak sok sok topogással hátra. Hogy ma már nincs az országnak vagyona csak adóssága, ahogy az ebrek is ebbe a csapdába estek, és nincs már mit felélni a látszat fentartása okán, hogy mûködik az ország. Mert aki ma nem vak az látja hogy, az adósságunk nem a hedonizáló néptömegeknél keresendõ akiknek csak úgy osztogattak, és nem a gazdaságunkba, hanem a külföldiek zsebébe. Ha erre akarsz választ kicsikarni a 21 év kormányaitól akkor nem fogsz választ kapni. Mert azzal elismernék hogy elkötelezettjei a nyugati nagytõkének és pénzpiacnak, hogy csak helytartói egy szomorú sorsra ítélt nemzetnek.
A kérdező hozzászólása: Hát ez az, hogy értem én, hogy nincs pénz. De mi ez a stílus? Amikor mi tartjuk el õket, egy kis tisztelet nem járna?
Baracsi Attila válasza.: Többek között ez is egy tipikus példája annak, ami miatt én legalábbis, forradalmat akarok, de úgy Isten igazából, mert ez a sok élõsködõ, kizsákmányoló parazita, akik ránk telepedtek, csak addíg tudják velünk ezt(-is és még sok minden mást)megcsinálni, amíg ez a bugyuta nép végre öntudatára nem ébred, s végre a kezébe mri, s tudja venni a saját sorsa irányítását, de ehhez összefogás kellene, amihez meg kellõ bátorság, s nem kevés ész, és céltudatosság, belõlünk mai magyarokból mindez hiányzik!!
"Miért várom ÉN el, hogy Õ adjon pénzt az ÉN gyerekemnek." Ha ezt a mondatot jobban megnézzük, két dolgot biztosan meg lehet állapítani. 1. Aki mondta, elég buta, mert nem értette meg a beszélgetés lényegét. Nem elvárás, hanem kérdezés. Nem pénzkérés, hanem problémamegoldás keresése. Egyáltalán nem biztos, hogy az lenne legjobb megoldás, ha pénzt adna. 2. A posztjára tökéletesen alkalmatlan beképzelt pökhendi ember. Teljes szívvel meg van gyõzõdve arról, hogy õ adja a pénzt. NEM. A pénz nem az övé, az a közösségé, amely adott szabályok szerint adott célokra lett begyûjtve. Õ pénzt adni, csak a sajátjából adhat (figyeljünk a szóhasználatra!), a közösség pénzére vonatkozóan csak a szabályok szerint dönthet. De nem egyedül! Következtetés: el kell mozdítani, mint káros egyedet.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, egyébként alapjaiban van baj ebben az országban. Sírnak, hogy a nõk nem szülnek gyereket, fogy a népesség. De cserébe meg a másik oldalon mindent elkövetnek, hogy aki gyereket vállal, az semmiképp ne tudjon soha többet visszatérni a munka világába: Bölcsõdék leépítése, fizetõssé tétele, óvodák bezárása, a Munka Törvénykönyvében a kismamák jogainak megnyirbálása. Statisztikák szerint a keleti országrészben a nõk képtelenek visszamenni dolgozni a gyermek 9 éves koráig. Akkor minek csodálkoznak, hogy a fiatalok nem mernek gyereket vállalni? Egyébként a polgármestert szerintem is el kéne mozdítani, mert nem az elsõ ilyen húzása már, de erre nincs lehetõség.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy az ilyeneknek szinte nincs is fõnöke, ezért bármit megtehetnek, nem lehet õket számonkérni.

Miért nem csinálják azt a politikusok, hogy a nagy közgazdászokkal összedolgoznak, hogy az ország gazdasága erősödjön?

Legjobb válasz: Azért, mert a magyar politikusokat sajnos sose a valóság érdekelte, kizárólag az, hogy meg tudják tartani a hatalmukat örök idõkre, és újabban az, hogy amit csak lehet, ki tudjanak lopni a közös vagyonból. Persze máshol is van ez a jelenség, de nálunk csak ez van. A valóság, a te sorsod vagy az enyém vagy másé nincs, nem érdekes. Ezért nem számít a komoly közgazdászok álláspontja se.

Azért, mert a magyar politikusokat sajnos sose a valóság érdekelte, kizárólag az, hogy meg tudják tartani a hatalmukat örök idõkre, és újabban az, hogy amit csak lehet, ki tudjanak lopni a közös vagyonból. Persze máshol is van ez a jelenség, de nálunk csak ez van. A valóság, a te sorsod vagy az enyém vagy másé nincs, nem érdekes. Ezért nem számít a komoly közgazdászok álláspontja se.
De nem érted, hogy van itt egy ellentmondás? Aki értelmes dolgot hírdet ebben az országban, azt nem választják meg. Aki agyament hülyeséget, az kétharmadot kap. Akkor ha te politikus lennél, mit csinálnál? Egy normálisabb országban persze azért ilyen mértékben nem iktatják ki a valóságot mint nálunk, de itt ezen a keleti periférián így mennek a dolgok.
Én személy szerint azt mondanám, hogy minden politikusnak legyen vagy közgazdász, vagy jogász diplomája, ezen felül azok, akik valamilyen szakterületért felelõsek (pl. egészségügy, oktatás stb.) azok rendelkezzenek mind az adott szakirányhoz tartozó diplomával, mind pedig gazdasági/jogi diplomával. Amennyi fizetést kapnak elvárható a két diploma.
Tudod, mi a probléma? Az, hogy a mainstream közgazdászok olyan általánosításokból indulnak ki, olyan modelleket alkalmaznak, amelyek sok tényezõt nem vesznek figyelembe. Pusztán a közgazdasági szempontokat, szociális, politikai, társadalmi hatásokat kevéssé. Illetve a közgazdászok sem egységesek, pont a modellezési izé miatt - az, hogy mit tekintesz egy modellben adottnak, az a te döntésed. Nem véletlenül jönnek hullámokban, ill. váltják egymást a keynesi meg a neoklasszikus megközelítésre alapuló gazdaságpolitikák. Ettõl függetlenül több szakemberrel kellene konzultálni, ez tény. Mert több oldalról több szakértelem kellene olyan idõkben, amikor válságot kell kezelni.
Azért, mert Magyarországon nem a közérdekrõl szól a "politika".
"Nekem olyan ne dumáljon gazdaságról, aki még a levegõt is hitelre veszi." Te nem hallottál egy Széchenyi nevû illetõrõl aki leírta hogy egy ország fejlõdése erõsen a hitelek függvénye? Hitel nélkül nem lehet létezni, ehhez nem kell közgazdász!
A kérdező hozzászólása: A másik, hogy hiába tud valaki, ha a saját érdekeit nézi, emellett lop, csal és hazudik.
Kezdesz közelebb járni az igazsághoz. Az érdekek nem egyformák és elég ritkán egyeztethetõk. A piacgazdaság pont arról szól, hogy verseny van és ezért nem lehet mindenki érdekét egyszerre képviselni. A másik meg, hogy általában egy gazdasági elmélet mellett kötelezik el magukat és onnan elég nehéz elszakadni. Létezik független közgazdász? Ha lenne is az pont olyan, hogy semmire nem jó.
A politikus négyéves mandátumokban gondolkodik, és népszerûségben. A közgazdász pedig gazdasági, népességi adatokkal foglalkozik.
Az utolsonal a pont! AZert mert nem erdekuk. Leszarjak, mi lesz 10 ev mulva, csak az szamit, hogy a kovetkezo valasztast megnyerjek.
"Miért nem csinálják azt a politikusok, hogy a nagy közgazdászokkal összedolgoznak" Honnan a frászból veszed, hogy nem "dolgoznak össze" velük? Mondjuk Járai kicsoda, ha nem közgazdász? Ilyen kérdést csak az bír feltenni, aki szerint Bokros az egyetlen közgazdász a világon.
Azért, mert Te is és sokmillió ember itt az országban álomvilágban él. A parlamentbe csak olyan párt kerülhet, aki a világ elitjét kiszolgája. Vona Gábor sosem fogja elszámoltatni Soros Györgyöt, ki õ ahhoz? Orbán és társai sem magyar érdekeket szolgálnak, ha azt szolgálnák, nem itt tartanánk. Ezt egyszerûen nem képesek az emberek beismerni maguknak. Hányszor el lett már mondva, hogy a bankár hegemónia csatlósai, de ez ellen mindenki hadakozik és akkor jön az átlagember az antiszemitizussal, meg a rasszizmussal. Aki csodálkozik 2011-ben azon, hogy az általuk megválasztott emberek nem az õk érdekeik szerint cselekednek és nem értik, hogy miért, az már menthetetlen. Itt már nincs idõ magyarázkodni, itt már az összeomlásra kell készülni, aki eddig megértette az már készül.
A "közérdek" egy olyan madár, hogy mindenki beszél róla, de még senki nem látta ebben az országban. Ökörköri
*nagyon sok a közgazdász van ott
Egyetértek - nagyon sok a közgazdász ott, a minisztériumban államtitkárok, illetve az alájuk dolgozók bizonyára értenek a dolgukhoz. Csak ez nem olyan dolog, mint a fizika, hogy ha leejtesz egy tollat, akkor az most is, meg száz év múlva is, ugyanúgy le fog esni. Ezek komplex, társadalmi-szociális-gazdasági kérdéseket is érintõ problémák, ahol sok dolgot kell mérlegelni. A hitel pedig tényleg fontos a gazdaságban, de válságot is okozhat, ha nem jól csinálják, lásd 2008-2009 USA-ból kiinduló zavarok.
A kérdező hozzászólása: "Nem te találtad fel a spanyolviaszt." Ezt üzenem neked, 2.: látszik mit ér a diploma.
Ki a nagy közgazdász? Hogyan lehet lemérni, hogy jó e az elmélete vagy rossz? A jelenlegi és az elõzõ kormánytagok közül soknak van közgáz diplomája. Ezenkívül tanácsadók, államtitkárok, miniszterek is általában szakirányú diplomások. Nem te találtad fel a spanyolviaszt.
A kérdező hozzászólása: Én közgazdászra, mint magánemberre értettem.
A kérdező hozzászólása: Ilyet nem mondtam. Oda akartam kilyukadni, hogy az elmélet és a gyakorlat között óriási a különbség. Te meg olyan dolgot mondtál, ami az én utóbbi mondatomtól fényévnyire van.
Mégis hogy a fenébe gondolod hogy a nagy közgazdász int egyet és minden rendbe jön?Egy nagy fenét!Hogy gondolod hogy intenek egyet és piacok nyilnak meg? A nagy nyugati közgazdászok miért nem tudták megakadályozni hogy gazdasági válság legyen? Hogy gondol valaki olyan marhaságot hogy egy ország egyedül virágzó gazdaságot hoz létre másoktól függetlenül?
A kérdező hozzászólása: Nem a papír a lényeg és szerintem ész is kell oda. Nekem olyan ne dumáljon gazdaságról, aki még a levegõt is hitelre veszi. (nem egy ilyen közgazdászt ismerek) Lehet durva kijelentés, de szerintem ez alap.
A kérdező hozzászólása: Csak az összes közgazdász mondja, hogy amit csinálnak az hülyeség a köbön. Ha nem ért valaki a gazdasághoz, akkor bízza olyan(ok)ra, aki(k) érti(k).
Jobb helyeken így csinálják, de attól, hogy valaki jó közgazdász, még nem feltétlenül lesz elismert.

Miért és mi miatt van az, hogy az emberek többsége nem bízik meg a politikusokban?

Legjobb válasz: Ha én csak a 10%át megengedném magamnak a munkahelyemen azok közül a kihágások,lazaságok közül,amit itthon a politikusok megengednek maguknak megnézhetném magam,hogy meddig lenne állásom.

Ha én csak a 10%át megengedném magamnak a munkahelyemen azok közül a kihágások, lazaságok közül, amit itthon a politikusok megengednek maguknak megnézhetném magam, hogy meddig lenne állásom.
Ha te a 10%-át megengednéd magadnak azok közül a dolgok közül amit a politikusok megengednek maguknak, már a börtönben töltenéd az életfogytodat! A kérdésre pedig, azért nem bízunk mert túl sokszor hazudtak nekünk és egy idõ után azt mondja az ember: elég!
tényleg ez a kérdés??? Miért bízna bárki is egy olyan vezetésben, amely nem a köz hasznát szolgálja? Elherdálják a nemzeti vagyont, tönkre teszik az oktatást, hogy "hülyék"legyenek a jövõ választópolgárai. Tönkre teszik az egészségügyet, hogy azok az emberek, akik nem egészségesek pusztuljanak minél hamarabb, ha már dolgozni, adót fizetni nem tudnak, akkor ne legyen teher az államnak.Elveszik a lehetõségét a népesedésnek, azáltal , hogy nem családbarát az adórendszerünk.Azokat a fiatalokat, akik elõbbre vihetnék az országot külföldre kényszerítik , hogy megélhetésük legyen, ott hasznosítják az itthon megszerzett tudásukat, ott adóznak. mellesleg a politikusok botrányaitól, hazugságaitól hangos a sajtó.kizsákmányolják a végsõkig azt a réteget, amelyikbõl élnek, a választások elõtt teletömik a fejüket ígéretekkel, hogy aztán még egy bõrt lehúznak róluk, soroljam még??
Ez tévedés. Az emberek bíznak a politikusokban, a politikai pártokban. Ezt a bizalmat ki is nyilvánítják 4 évente amikor elmennek szavazni és xy párt jelöltjére adják a voksukat. Gondold el mi lenne, ha az emberek a független, pártokhoz nem köthetõ jelöltekre adnák a voksuk. Pártok nélküli parlament. A pártkáderek mehetnének a p*icsába, a pártoknak pedig nem járna állami támogatás. Utópisztikus, nem ? Pedig csak a szavazópolgárokon múlik.
Nekem csupán csak az vele a problémám, hogy a legtöbb magát politikusnak vélõ honatyánknak semmi köze a politikához. A valódi politikusok nem hangoztatják lépten - nyomon, hogy azok.
pont, hogy senkinek sem kellene bíznia benne, mivel a politika lényege az, hogy emberek behülyítésével a jó retorikai képességgel sok pénzt keressünk. ezt tanítják az egyetemeken is. nem éri meg becsületesnek lenni, ha te, és a pártod irányítasz egy országot.
figyelj nyilvánvaló, hogy nem írják le konkrétan, hogy megtanítunk hazudni, és profin szónokolni, hogy bármit elhitess az emberekkel. de szerintem ezzel te is tisztában vagy. értsd meg, nem érné meg politikusnak lenni, ha 100%-osan becsületes vagy. csak valaki okosan csinálja, valaki nem(pl nálunk elég nyilvánvalóan tûntetnek el pénzeket)
Mert a válasz az lenne, hogy az akkori törvények szerint jártak el.
Mert õk szavazzák meg hogy lehet-e ilyen törvény. Élõ példa a Jobbikos kezdeményezés, a politiksok visszahívhatóságáról. Napirendre sem tûzték.
Õk hozzák a törvényeket. Nem annyira hülyék, hogy magukkal kiszúrjanak...
Melyik állam van csõdben? Konkrét ügyek kellenek, olyan dolgok amik a csõdközeli helyzet kialakulásához járultak. A csõdveszélyt most mi okozta? Svájci frank és az euró árfolyamának emelkedése, az mi okozta, a végtörlesztés miatt a nemzetközi piaci körök spekulációja, tehát nem kellett volna végtörlesztés. De nem lett volna semmi baj, ha nem végtörleszt senki. Tehát végsõ soron a végtörlesztõket kellene most börtönbe zárni, mert fölbosszantották a külföldi bankokat. De már semmi gond, mert lefutott a végtörlesztés, és mindenki megnyugodott, így senki nem megy börtönbe. A viccet félretéve. Konkrét ügyek kellenek! Például a Malév csõdjét ki kell vizsgálni! Kínában ilyenért szó szerint fejek hullanak.
A kérdező hozzászólása: Pl rossz gazdálkodás az egyértelmûen kimutatható! A csõdhelyzet pedig nem svájci frank okozza meg hasonlok hanem minnél nagyobb veszélyben van egy ország ha el van adósodva és gazdaságilag nulla ezt számon lehetne kérni.Itt tehát egyértelmûen kimutatható ha ország stabil lehet nagy válság a forint pedig erõsödne .De persze itt nem ez állt elõ ezért számon lehetne kérni miért tartunk itt.De ez egyénileg is igaz!! Számok nem hazudnak mostani kormány igen és elõzõeket. Eladósodás országot!!!!Finesz MSZP stb...
A kérdező hozzászólása: mszp az nagyobb de finesz és a szdsz stb pártokat mind számon lehetne kérni utólag is a hibás döntések miatt!!!!

Arról miért nem beszél egyik politikus sem hogy annyira rosszul csinálják az ország dolgait hogy a magyarok erõsen elkezdtek fogyni?

Még egyik oldaltól sem hallottam azt hogy igyekeznek itthon tartani az embereket hogy ne menjenek ki külföldre. Az a szégyen hogy a politikai teljesítmény egy rohadt nagy karóval ér fel, mert fogy a dolgozó magyar, aki meg itt van, az is kifog menni külföldre ha még nem ment ki. Ennyit tudott az egész paletta hogy ugyanúgy tönkre vágták ezt az országot mintha egy sereg óvodást bíztunk volna meg az ország irányításával. Egyiknek sincs annyi önkritikája hogy beszéljen arról hogy gyakorlatilag ország irányításból az egész politikai elit megbukott? Az lenne a céljuk hogy a nép számban, vagyonban, tudásban növekedjen, erre pont az ellenkezõjét látjuk. Annyira tud mindegyik pofázni fent az emelvényen hogy a másik szintén bukott politikus mennyire rossz, de valahogy arról egyik sem beszél õ maga szintén ugyan annyira bukott, ha nem jobban, és õ ugyanúgy tönkre tette ezt az országot. Csak megy itt a nép butítása, meg a gyûlölettel való manipulálás. Persze ezért a nép is felelõs mert ahelyett hogy elkergetné ezeket, belemegy a politikai hazugságok,átverések,megtévesztések,ármány világába, és mint birka béget hevesen. Ilyenkor szoktam elgondolkodni rajta hogy ez az én Magyarországom? Vagy kié ez? Itt akarok én gyereket felnevelni ahol a birkák egymást tapossák és eszik, a politikusok meg egy asztalnál jót nevetnek rajtuk? Itt akarom én a jövõjüket biztosítani ahol erõsen afelé haladunk hogy 20,30 év múlva tele lesz erõszakos gyilkos rabló primitívekkel az ország ha semmi nem változik? Itt akarok én nemzeti tudatban boldogan élni, ahol szégyen szeretni a hazát, és szégyen magyarnak lenni? És sajnos nem lehet azt mondani hogy várjunk még egy kicsit, mert ez a birka nép majd a következõ helytartó választáson is aláírja az újabb rabszolga szerzõdését, újabb 4 évrõl. Valahol megvetem azokat is akik elmennek ebbõl az országból, de lassan kezdem átérezni a döntésüket. Itt vagyok magyarként, ahol a saját fajtámat uszítják ellenem, az meg birkaként önszántából teszi amit tesz, még csak kérni sem kell rá. Tele vagyunk mindenféle idegennel akik csak rontanak a helyzeten. Arról már ne is beszéljünk hogy nincs munkahely, fizetés, egzisztencia stb...

Legjobb válasz: Majdnem egész Európában fogynak az embere, úgyhogy ez nem magyar sajátosság.

Majdnem egész Európában fogynak az embere, úgyhogy ez nem magyar sajátosság.
Elvétve azért hallani errõl a témáról.De valóban nem nagyon akarják hangoztatni a tv-en.A hírekben inkább elmondják minden nap a rezsi csökkentést, hogy inkább pozitív híreket haljunk:) .Az árak elégé európaiak a fizetések meg negyed annyi mint a nyugati országokban.Én megértem azokat a fiatalokat aki ki mennek külföldre, hogy egyrõl a kettõre jussanak.
Pont h jól csinálják, mivel az a céljuk valójában, h fogyjunk.
Hogyne akarnák itt tartani az embereket. Csak épp ezt a hallgatói szerzõdéssel akarják megoldani, ami pont az ellenkezõ hatást váltja ki, már az egyetemre sem maradnak itthon a fiatalok. Mi is megyünk ki a párommal tanulni, fájó szívvel, mert itthon lenne jobb, de ha egyszer ennyire élhetetlen, nem fogunk itt nyomorogni csak hogy megmutassuk, milyen nagy magyarok vagyunk és itthon maradunk. Kint is tudok magyar lenni, nekem ez nem ér annyit, hogy ne tudjam etetni, öltöztetni a gyerekeimet, esetleg ne is engedhessem meg magamnak, hogy gyerekeim legyenek...
Azért mutogatnak egymásra, mert a nép ezt igényli, sõt kifejezetten megvan elégedve az ingyencirkusszal. A másik igen egyszerû ok pedig az, hogy nincs megoldásuk rá, ezért mutogatnak egymásra. Amíg ki nem termel magából a nép egy olyan csoportot, ami képes az õ érdekit is figyelembe venni, addig nem lesz változás, ezt tudomásul kell venni.
A kérdező hozzászólása: 3 röghöz kötés pontosan a kivándorlást ellen jött létre, én egyet értek vele. Azok hápognak ellene akik ingyen akarnak neves egyetemen tanulni aztán kimenni vele külföldre. Olyat még nem hallottam szidni ezt, aki tudatosan ebben az országban akar maradni. Amikor az ilyen hápogót megkérdezem hogy de végül is akkor csak ki akar-e menni, a válaszok közt mindig ott volt a valószínûleg igen. És ha szembesítem vele hogy pontosan ezért van a röghöz kötés, akkor meg õrjöngenek hogy mi az hogy õket nem hagyják ingyen élni.
Ha adott egy jelenség és nem akarjuk, akkor meg kell szüntetni az okait. A tiltás soha nem vezet eredményre. Röghöz kötni lehet, jó nagy felháborodás a következménye, meg az, hogy az élelmesebbje kicsit alaposabban elgondolkodik, hogyan játssza ki. És ki fogja, ne legyen kétség. Viszont megfelelõ munkahely, megfelelõ jövedelem, és fõleg biztonság esetén csak a világot látni akarók mennek ki, aztán ha világot tapasztaltak, zömében visszajönnek. Mert ez a normális. Csak nálunk nem normálisak az állapotok. És vegyük észre, ez nem korlátozódik a friss diplomásokra. A jó szakmunkások zöme külföldre ment, maradt a gyengébb minõség (tisztelet a kevés kivételnek). Az ilyen problémákat a munkahelyek teremtésével, a munka megbecsülésével (ezen belül a megfizetésével) lehet elérni. A kormányoknak ehhez a teljes törvénykezési lehetõség és a teljes éves (helyesen elkészített) költségvetés a rendelkezésére áll. Ha ez nem elég, akkor alkalmatlan a kormányzásra. Nemcsak itt, mindenütt.
Mert kilógna a lóláb.Ez is fideszesen van megoldva meg tálalva.
Ezt sokan szeretik elfelejteni, így azért "jobban hangzik" az állítás.
Alapból hülyeség az ilyennel vagdalkozni, aki két félév alatt nem teljesít 30 kreditet az átkerül fizetõre. Nem lehet azt olyan sokáig húzni államin. Annyira trehány ember akkor már 1 év után fizethet. A HÖk elnökök pedig azért járnak 10. évig is egyetemere, mert fizetést kapnak és mellette megtehetik a fizetõs szakot.
Talán most olvastak el egy Mikszáth regényt a dzsentrikrõl., Az õ szerelõi "örök" jogász hallgatók. De az is lehet, hogy nekik ennyi idõbe tellett az egyetem elvégzése. A diplomamunkájuk pedig vagy plagizácio vagy strómannal íratták meg.
Ezt már én is akartam kérdezni. A nem vicces az, hogy a kormány tagjai között rengeteg olyan van aki 9-10-12 évig voltak "örök egyetemisták" és a fenti behányást tevõk között is volt ilyen! :D
Én is 9 évig jártam, mert dizslexiás vagyok...Csak akkor ezzel még a kutya se törödött, el voltam könyveleve hüylének és kész.Viszont nem adtam fel, nem is bátntam meg, hogy "kitartottam" mert ennek ellenére is lett elég jó állásom(agrármérnök vagyok, most a növényvédelmi intézedben dolgozom).De 12.-félév utánn fizettem.Ezt most nem felháborodásként mondom, mert jogos volt...
"Mert az állam csak 12 félévet finanszírozott." Nem tudom akkor mi volt, de most már csak 10-et. :)
"Nem tudom akkor mi volt, de most már csak 10-et" Ez hülyeség mindenkinek 12 félévet fizet amit egy alap egy mester vagy egy fsz képzésre lehet felhasználni vagy ezek kombinációjára. Orvosin még plusz 1 év is van.
A kérdező hozzászólása: "Nem tudom akkor mi volt, de most már csak 10-et. :) " Ez sem igaz. Esetemben pl csak 9-et.

A politikusok miért nem tesznek az ellen, hogy egyre kevesebb a magyar gyerek?

Egy gyerek édesanyja vagyok. Egyre ijesztőbb a helyzet, hiszen a játszótéren, bölcsődében, orvosi rendelőben stb. akárhol megfordulunk, a cigány gyerekek vannak többségben. Félreértés ne essék, de én úgy gondolom, Magyarországon élünk, nem Cigányországban, tehát evidens lenne, hogy magyar gyerekek legyenek többségben. Hogy juthatott idáig a helyzet? Ott tartunk, hogy ősszel nem mehet a lányom bölcsibe, mert mi jobb anyagi körülmények között élünk, egy cigány kisfiút fognak a helyére berakni. Ez nem hátrányos megkülönböztetés? Hiába megyek vissza dolgozni, a keresetem nagy része magánbölcsire fog elmenni.

Legjobb válasz: http://www.youtube.com/watch?v=UaZpnZXE5Xs

Úgy tûnik, a legutóbbi kérdésre nem akarnak válaszolni a magyarok. Az viszont nyilvánvaló, hogy még mindig nagyon sokan vannak, akik azt hiszik, a politikusok az utóbbi 20 évben tettek valamit a magyarok, vagy bárki érdekében, ha az nem esett egybe a saját hatalmi érdekeikkel. Nem tettek, és nem is fognak. Úgy különösen nem lehet tenni a magyar gyerekek érdekében, hogy lassan már az is szigorú törvénybe lesz iktatva, az ágyban hogyan, milyen irányba fordulva - közben mire gondolva - tegyenek valamit azok a párok, akik mégis a több magyar gyerek érdekében szeretnének cselekedni. És bizony nem a kérdésben elhangzott állítás lesz a legnagyobb igazságtalanság. Mert fontos a díszes avatás, a nagyhangú "kikérem az ország nevében", lehetõleg mindenki becsmérlése, majd az önsajnálat. Viszont nem fontosa gazdaság helyzete, hogy például legyen elég bölcsõde, iskola, munkahely. Ahol legfontosabb az anyák kirúgása, ha a gyerekük beteg merészel lenni.
"Hát a magyarok miért nem szaporodnak úgy, mint a cigányok?" Mert a magyarok két percnél távolabbi jövõre is gondolnak. Mennyiség vs. minõség. (Minden rosszindulat nélkül.)
A politikusok leginkább úgy tudnának ez ellen tenni, hogy a dolgukat végzik és nem direkt módon a családok életébe próbálnak beleszólni, legyen szó középkori eszméket valló család"tudományi" társaságról vagy az abortusz és a melegek alkotmányban való burkolt szidásáról... A skandináv országokban vajon miért születik olyan rengeteg gyerek (mert ott most igazi baby boom van) családtudományi társaság nélkül? És igen, ezek a szentségtörõ népek inkább házasságon kívül szülnek, mint házasságban, sõt, a homoszexuális párok is fogadhatnak örökbe....
Mert a bevándorlók szaporodnak.
Hát a magyarok miért nem szaporodnak úgy, mint a cigányok?
"Ez nem hátrányos megkülönböztetés?" Nem. A bölcsödei férõhelyek végesek, evidens, hogy az kerül be, aki hátrányosabb helyzetû. Vagy mit gondolsz, azért, mert a te lányod bõre világosabb árnyalatú, rögtön elsõbbséget élvez?
Haha, kérdezõ, tudtod nélkül te elég rasszista vagy, neharagudj. A cigány gyerekek is magyar gyerekek. A gond az, hogy a cigányok általában szegényebbek, és tanulatlanabbak, felelõtlenebbek. Egy felelõtlen anyának (legyen az cigány, vagy fehér) nagyobb eséllyel lesz értelmileg csökkent képességû gyereke, és jó eséllyel nem kapja meg azt a szintû oktatást amit egy "normális" családban megkapna. Így ez egy ördögi kör. Ha az állam támogatja a gyerekvállalást, akkor a szegényebb és felelõtlenebb emberek mégtöbb gyereket fognak vállalni. Ha az állam nem támogatja, akkor még kevesebb lesz a magyar gyerek. Viszont ez kevésbé befolyásolná a stabil anyagi helyzetû embereket, tehát összességében több középosztálybeli gyerek születne mint lecsúszott családba születõ gyerek. De. Amire te célzol, az a náci, meg kommunista ideológiát felidézõ gondolkodásmód. Te azt szeretnéd, hogy bõrszín, vagy pénz alapján döntsék el, hogy kinek lehet gyereke, és kinek nem. Aki gazdag, azt támogatjuk, aki szegény, az meg legyen mégszegényebb. Vagy nemtudom, hogy gondolod ezt. Járják körbe a politikusok a fehérbõrûek házait, és erõszakolják meg a nõket?
Így is elég ingyenélõ "kismamát" kell eltartani az adónkból, mindenféle GYES, GYED. stb. mûszavakra hivatkozva. "Ott tartunk, hogy õsszel nem mehet a lányom bölcsibe, mert mi jobb anyagi körülmények között élünk, egy cigány kisfiút fognak a helyére berakni. Ez nem hátrányos megkülönböztetés? " Szegény gyereked. Alig született meg máris a szélsõjobbos hõzöngést kell hallania. Ha egy nem cigány, de szegény gyereket tennének be, akkor az zavarna? Gondolom akkor meg menne a prolizás meg egyéb külsõ jegyek alapján a megkülönböztetés. Örülj, hogy kapsz mindenféle segílyt és van munkahelyed, valakinek az sincs.
Mért nincs gyerek? Azért mert nincs pénz még házra se, nemhogy gyereket neveljenek! Mért nincs pénz? Mert az MNB független és viszi ki a pézt hazánkból! Ezt nézd végig!: http://www.youtube.com/watch?v=4WAC3-dJFeI Lehetséges megoldás hogy legyen péz: http://www.youtube.com/watch?v=w6fv0IXJ60A http://www.youtube.com/watch?v=zQDS8lUsXCo
Vagy ismeritek az agyon kritizált, lenézett, kinézett romák történetét? Aligha mert nem igen tanították az iskolákban. Csak történészek írásaiban fellehetõ és apám mesélte amikor elmondtam milyen megdöbbentõt láttam az utcán, azt mondta jól emlékszem, pedig magyar nemesi származású volt és egyetemi valamint katonai tisztkiképzése is. Soha ne gúnyolj ki senkit Viki, amíg nem ismered az életét, inkább ha betévednek a házunkba és zenélnek, csomagolj pár fillért és dobd le! -Na persze ha valakit érdekelne a túl harsogott pocskondiázáson kívül?! Magyarországi cigányság lélekszáma 1850 évekig 1/3 számmal fejezhetõ ki, aztán 1860 után ez felduzzadt + még 2/3 emberrel. Akik viszont az akkori Romániából menekültek el hozzánk. Igy duzzadt fel a romák száma amely a szaporodással még több lett. Miért olyanok amilyenek? Azért mert csak SENKIK voltak a többség közönséges rabszolga szószerint!! a XIX szd ban a románoknál. Csak kihasználták és állatként kezelték õket csak annyit tudtak tanulni tanítani a kölykeiknek" is hogy élni kell! Bármi áron! Ez az élet elsõ törvénye amely azon a szinten élni engedi az életet! Ragadozók maradtak mint az állat, egy fejlettebb differenciáltabb aggyal. Itt befogadták õket-- de mire is? mert a hazai épp "felszabadult jobbágynak" se volt semmije! A kialakult kapitalizmus pedig, kitermelte az alul fizetett melós réteget-- az akkori túltermelés pedig a csõd állapotot inflációt és igy lett a XX szd elejére ebbõl a népbõl már a romákkal együtt 3 millió koldusok országa. Aztán jött a háború és még azoknak is elúszott mindene akiknek még volt. Majd elöntött a vörös iszap" Törõdött bárki is a romákkal? még a magyar néppel se. Pesten éltem és 5 évesen már olvastam, de több embernek kellett felolvasnom ott a pesti bérházban is-- mert írástudatlanok voltak!!!A-féle vidékrõl felvándorolt melós réteg, akiknek õsei soha nem is tanultak olvasni, alá XX - elték a bér- listát--- akkor ki akarta volna tanítani életre szoktatni a nyomorult vályogvetõ, , vándormuzsikus, kártyát vetõ, lábasfoltozó nyomorult romát? Amikor annyira primitívek voltak, hogy a hosszú szoknyás asszony egyszerûen megállt a Lenin krt.-i járda szélén, széttette a lábát és elvégezte állva (!) a dolgát... miközben mellette haladtak mások! Sokuknak lett házuk kicsi kerttel? A legtöbbje parlag marad, mert egyszerûen ismeretlen számukra, nincs aki megtanítsa õket. A románok bányákba és fakitermelésre hajtották a romákat. Csak azt tanulta meg ami saját létszükségletéhez vagy reményeihez volt szükség. Ma "intelligencs" réteg jósol kártyából üveggömbbõl, ma nem köszörültetjük a késeket nem foltoztatunk fazekat, nincs szükség vályogvetõre se házaló muzsikusra, se utcaseprõre, se gyárudvar seprõre. Munkahelyek nincsenek -- tehát marad az élet elsõ törvénye Élni kell, bármi-áron!! Csak egyet tehetünk reménykedjünk Orbán és Matolcsy ügyeskedésében", mert az ország, valóban a szakadék szélén egyensúlyozik. Ha Te kérdezõ úgy érzed hogy sok mindenetek még hiányzik és muszáj dolgoznod, akkor tedd azt. De ha nem égetõ a szükséged, akkor inkább neveld Te magad. Tévedés azt hinni hogy a foglalkozás a szeretet az elgyengíti a gyermekedet, nem csak jobban fog kötõdni hozzád. Csak akkor ártalmas ha rátelepedsz és megfojtod az erõszakos szeretettel és ha mindent te diktálsz vagy teszel helyette. Így utólag sokat gondolkodtam ezen hol szúrtam el-- soha nem politizáltam de otthon semmiképp. S azt hittem belepusztulok amikor elém ült a fiam és azt mondta holnap reggel disszidálok.. sokáig nem fogsz hallani rólam. Ne haragudj anyám. Nem szóltam, mert nem tudtam szólni. Hol rontottam el? Hát igen heti egyszer voltam szülõ igazán. Dolgoztam könyvelõként, klinikán, de mellette lépcsõházat mostam, takarítottam, beteget mosdattam otthonában, hogy megépíthessem álmaim otthonát egy szép több szobás házat, nappalival, igazi hatalmas kandallóval amilyen az õseimnek volt... ebédlõvel, garázzsal és kazánházzal nyári konyhával és alatta pincével de legyen ismét zongora, amit eladtak a szüleim és én nem tanulhattam többet rajta és majd az én gyerekeim majd játszhatnak rajta és egyetemre mehetnek mert nekem nem lehetett.. S mind ezt megvalósítottam amikorra fiam még csak érettségizett egy fillér banki tartozás nélkül! Mi nem voltam soha? Édesanya. Csak egy esti és hétvégi szülõ.
Tudjátok soha nem szabad elítélni senkit addig, amíg nem élted az õ életét. Ha az ember egyszer úgy hozza sors, hogy megtapasztalja mit jelent a nincs, mit jelent a tehetetlenség, akkor jobban megérteni lesz képes másokat még akkor is ha önmag más utat választ a saját sorsa jobbra fordulása érdekében. Mint magam is tettem fiatalként.- hisz a végén intézetben nõttem fel, és onnan az utcára kerültem majd egy állathoz hozzámentem aki még terhesen is bántalmazott. Viszont eljutottam oda, hogy lázadtam és kiköveteltem a minimumot ami jár az embernek--igaz ami igaz, kétszer lebilincseltek miatta.A politika a vezetõ hatalom, süket fül és fapofa... õ nem éhezik, õ neki van fedél a feje felett és szép kis biztos jövedelme is. roma pártolás... melós pártolás bármelyik párt funkciótól? csak merõ érdekbõl etetnek a maszlagjaikkal a hatomért. Kádár idejében is harcolni kellett ha az ember jutni akart egyrõl a kettõre hisz mibõl vegyek lakást ha elviszi az albérleti díj a fizetésem? Nem volt olyan hivatal ahová ne írtam volna ahol ne emeltem volna meg az íróasztalokat, ahol ne üvöltöttem volna. Még gyurcsányka apósának is írtam levél fordultával már ott volt a katonai dzsipp... A végén csak kaptam egy szobakonyha lakást!! amibõl már tovább tudtam haladni. A lényeg hogy nem az a megoldás hogy elvesszük a másik nyomorultét, hanem az hogy követelni kell hogy ott legyen a tudatukban, ne feledjék mi a dolguk, mire kapják a magas jövedelmet. De nyomorúságra szülni, nem jó a gyereknek... sose feledte a fiam hogy olyan sokat kuporgattam hogy tisztességes otthonunk legyen. Hiába lett saját szobája, amikor elvégezte a felsõbb iskoláit és megkapta az elsõ borítékját...na nem elmegyek, -- mondta.. egy évre rá disszidált.
Elismerem, hogy rengeteg a probléma a romákkal-- de azért nem kell a magyarnak se a szomszédba menni. Nem az emberekre kell ráhúzni a vizes lepedõt, mert õk élik úgy az életüket ahogy tudják amire rákényszerítik õket. Nem vagyunk egyformák és azért nem, mert ezt tanították, vagy kényszerítették vagy épp kirekesztették magára hagyva az embereket, , és ez határozza meg akár az egyes ember akár egy csoport életvitelét élet mintáját a felnövekvõ nemzedékek számára. elmesélek egy példát saját életembõl. A háború után, hús legfeljebb vasárnap volt, gyümölcs csak ritkán, mert részben sok minden odaveszett, részben anyám TBC kapott a pincében, vagy a faluról parasztok által felhozott TBC marha tejétõl. Apám áll munkakönyvvel dolgozott (Ludovikás tiszt volt) ne hogy internálják a családot csak az õ keresetébõl éltünk. Olyan szépek voltak az almák a Nagymezõ utcai zöldségesnél, hogy nem tudtam ellent állni és loptam nekifutásból 2 almát. mivel sikerült igy többször eljátszottam. Anyám;- Jaj kislányom meg ne lássák mert tolvajnak fognak nevezni! Aztán az akkor párhónapos húgomnak megreszelte és mi boldogan néztük ahogy cuppogott. A zöldséges viszont megunta és utánam eredt kilesve hol lakom és amikor bezárt feljött hozzánk bepanaszolni. apám már otthon volt, kifizette a kárt a zöldségesnek, lecsatolta a nadrágszíját és jól elvert, mert már egyszer figyelmeztetett amikor elsõs év elején, hazavittem egy idegen ceruzát, hogy nem szabad se hazudni se lopni, legközelebb nagyon meg fog verni érte. Ha csak az Anyám nevel fel, akkor bizony még jobban megtanultam volna miképp lehet elcsórni bármit. De mivel Apám nevelése is közre játszott, soha nem nyúltam többé a máséhoz. Illetve egyetlen egyszer, amikor kicsi gyerekkel, otthagytam az elsõ férjem és az idegen városban az elsõ hely amit gyermekkel kaptam, albérlet díj majd nem annyi volt mint a fizetésem, illetve még meg se kapott fizetésem -na akkor vettem a maradék pénzembõl 1/2 tejet 20 dkg kenyeret és loptam egy májkonzervet, hogy a gyereknek legyen mit adnom estére és reggelire. Azóta is szégyellem soha feledni nem tudtam... Ha biztosítva van a munkahely mindenkinek és kötelezõ akkor már, el lehet kezdeni az embereket a helyesre nevelni, ha kell szigorral-- de addig amíg ez nincs biztosítva, a SZÜKSÉG jó anyává válhat; vigyázz kislányom meg ne lássanak...."
" Ez egy szellemileg leépült, agresszív és sunyi nép csoport (tisztelet az 1%nyi kivételnek), akik a jövõben, de már most is komoly fenyegetést jelentenek mindenre. " Ezt mondják ránk is az EU szebb felébõl :D.
Megjegyzem, nyugaton, ahol dõl a lé, ott se készül sok gyerek. Ott az emberek el vannak foglalva az önmegvalósítással, karierrel, ilyesmivel. Pedig ott bele férne a büdzsébe bõven, de nem. A cigányok kénytelenek lesznek elmenni dolgozni? Nincs az az isten. Elõbb vágják át minden mozgónak a torkát, mint hogy dolgozzanak. Ez egy szellemileg leépült, agresszív és sunyi nép csoport (tisztelet az 1%nyi kivételnek), akik a jövõben, de már most is komoly fenyegetést jelentenek mindenre. Olyat is halottam, hogy a kis purdék azzal szórakoztak, hogy felszedték a csatorna fedelet, és kirakták a sínekre. Ha egy olyan vasra rámegy a vonat, kisiklik. (Szerencsére mások összeszedték)Gondolom akkor is csak gyerekcsínyrõl beszélne a Szellõ Pista, nem terror cselekményrõl.
Már lassan mi vagyunk a kisebbség. De a szavazóbázisuk az a kisebbség, így nem foglalkoznak velünk. Õnekik meg azért van idejük szaporodni, tisztelet a kivételnek, mert azért akad, mert õk nem dolgoznak, eddig is megkapták a támogatást. Mi meg dolgozunk-robotolunk, hulla fáradtak vagyunk, próbálunk élhetõ feltételeket teremteni. És úgy vannak vele, hogy hü... Magyar, dolgozz sokat, mert a kisebbséget is neked kell eltartani. Két évvel ezelõtt lehülyéztek a postán miközben a segélyeket várták (elémtolakodtak), hogy hajnal 4-kor indulok, este 8-9-re esek haza a munkából, nem élek, õk meg milyen jól megvannak, ami még hiányzik nekik azt összelo...ják. De elõbb-utóbb már nem tudjuk eltartani õket és kénytelenek lesznek elmenni dolgozni. Márcsak azért is, mert a Magyar munkahelyeket teljesen leépítik, csak az a baj, hogy kevesen hajlandóak elmenni dolgozni közülük. Nálunk már csak 1-2 osztály és 3-4 osztály maradt egybevonva, az ovoda? hát igen eléggé barna. Én most várom a babámat, még csak 24 hetesek vagyunk, de falunk elég rossz a helyzet, bölcsirõl már nem is álmodunk. Legközelebb 1 órányira van bölcsi Vácon, ahova már elõtte 2 évvel be kell jelentkezni. Már ezért se kell aggódni, mert a parlamentben védik az anyukákat (nem érzékeljük), nekem is csak azért van még munkahelyem szülésig, mert a kolegák kikönyörögték nekem, mert veszélyeztetett terhes vagyok és az elõzõ babámat tavaly 22 hetesen vesztettük el, így kiharcolták, hogy legalább addig maradhassak. Sajnos így mást küldtek el helyettem. De szükségem van a pénzre mer párom is munkanélküli lett, és így elég nehéz. Sajnos mi Magyarok azért válallunk kevesebb gyereket, mert minket nem véd senki mint a kisebbséget, ránk nincsenek tekintettel, csodálkozom, hogy téged még visszavesznek dolgozni (ki tudja meddig), mert akinek gyereke van az hátrányba kerül. Nekik nem gond, mert õk potyogtatnak és kapnak érte pénzt. Ez már nem is Magyarország lassan csak névleg. Elég szörnyû.
Én megértelek, mert hasonló cipõben járok. Az én gyerekemnek sem lesz bölcsõdei férõhelye. Annyi a különbség, hogy itt még a fizetõst is bezárták, mert megvonták az állami támogatást tõle, és havi 80 e Ft-ért meg már nem viszi oda senki a gyereket. Szóval ennyit tesz az állam a gyermekvállalási kedvért. (Nálunk nagyihoz megy szeptemberig, aki 60 km-re lakik innen, 5-kor fogunk kelni. Szeptembertõl magánbölcsi 50 e Ft-ért, szintén jó sokat kell majd utána menni, de csak így tudtuk megoldani. Sok nem marad majd az én fizetésembõl sem.) Azt azonban érdemes tudni, hogy a bölcsõdei férõhelyért munkáltatói igazolást kell felmutatni. Ha anyuka otthon van segélyen, nem veszik be a gyereket a bölcsibe. Akárhány gyerek van otthon, és akármilyen szegények. Szóval itt tényleg nem érdemes cigányozni. Roma vagy sem, tény, hogy a bölcsõdés korú gyermekek 10 %-ára jut férõhely az országban. És ez ellen nem tesznek semmit, sõt még veszik el a támogatást, mondván, hogy mit akartok, maradt a 3 év GYES! Ugyanakkor a GYES 50 éve ugyanannyi. Akinek jár a szája, hogy örülne, ha otthon maradhatott volna a gyerekével annak idején, meg miért nem marad otthon a gyerekével, mert annak az anyára van szüksége: tudja-e, hogy mennyi most a GYES? 25 e Ft. Mellesleg létezik olyan is, hogy GYES-betegség. Az anya is ember, neki is szüksége van arra, hogy emberek közé járjon, és társadalmilag értékesnek érezze magát. Manapság divat azért rossz anyának beállítani egy nõt, ha vissza akar menni dolgozni. Mi a jó a gyereknek, ha egész nap vele van egy ideges, frusztrált nõ, aki egy csõdtömegnek érzi magát, vagy ha fél napot tölt egy kiegyensúlyozott, boldog anyukával, a nap másik részében meg más gyerekekkel játszik? Szerintem az állam azzal tudna a legtöbbet tenni a népszaporulatért, ha a gyermekellátó intézményeket bõvítené, és kiterjesztené a részmunkaidõs foglalkoztatottságot a kisgyermekes anyákra. (Külföldön nem nagyon dolgozik 8 órában az a nõ, akinek gyereke van.) A segély, családi pótlék, egyéb pénzbeli juttatások valóban csak a "megélhetési gyermekcsinálás"-t segítené elõ, amellyel a segélybõl élõk táborát termelnék újra.
Én sem értettem ezt a "rácsos ágy okosságot", mert az már ezerkettõszáz éve nem mûködik.A kommentelõ valszeg akkor látott utoljára bölscsit amikor még aktív anyuka volt. A rasszizmus nem az, hogy a normális embert felháborítja az, hogy a cigánygyerek azt csinál amit csak akar.Most ezt nem kimondottan a bölcsödés korra értem.Vegyük az óvodát, iskolát.Én mindkettõbe járok, mert a fiam másodikos, a lányom nagycsoportos óvodás.Van baj elég mind a kettõ intézményben velük nem kevés.Hogy az oviban napi szinten tüntek el a gyerekek "drágább"ruhái, cipõi arról ne is beszéljünk, az valószínüleg természetes.lehet rasszista volt az az óvónõ, aki elcsípte a tolvajt.Olyan fekete volt, hogy a negró villogott volna a szájában.Bevallom örömmel töltött el, amikor az egyik apuka majdnem falhoz kente, amig a rendõrök nem érkeztek meg.
A kérdező hozzászólása: 36. válaszoló: szándékosan vagy ennyire értetlen? Miért csavarod ki azt, amit írok? Vissza lehet nézni, nem értem miért hazudsz. Mikor is hoztam össze az 1 éves cigánygyereket a betöréses lopással? Képzeld el, hogy itt nálunk a kerületi óvodában volt rá példa, hogy a kis cigánygyerek gyufával gyújtogatott a sarokban, és rendszeresen fordulnak elõ ovin belül lopások is (kabát, cipõ, játékok stb.). Abba pedig ne menjünk bele, hogy te mit kapsz az én adóforintjaimból, mert soha nem lenne vége. maminak meg annyit mondanék, hogy létezik olyan is, hogy életszínvonal. Ha nagyon muszáj lenne, biztos próbálnánk 50 ezer forintból is megélni, de szerencsére nem ez a célunk, ezért tettünk ellene, hogy ne így legyen. A lehetõség adott mindenki számára. Mégis mennyit kap egy gyerek után egy halmozottan hátrányos? Mert abból tisztességes körülmények között legfeljebb a pelenkára futja és egy kis ennivalóra, ha pedig arra sem, mert kell cigarettára vagy italra, játékautomatába a pénz, akkor megy a gyerek intézetbe. Érdemes lenne ellátogatnod egy gyerekotthonba, mert tudod én a nagy rasszista félévente viszek óriási pakkokat ruhával és játékokkal. Bizonyára nagyon régen jártál már bölcsõdében, mert nem rácsos ágyakban fekszenek a gyerekek egész nap, játszanak, mondókákat, verseket tanulnak, rajzolnak, sok foglalkozás van. Ne próbáld megmagyarázni, hogy a bölcsi egy nagyon rossz dolog és ártok vele a gyereknek, inkább kicsit nézz utána a dolgoknak, minthogy 30-40 évvel ezelõtti emlékeidre hagyatkozol. Fõként azoknak a gyerekeknek nehéz a beilleszkedés bárhova is, akiket az anyjuk magához láncol. Nem kell szélsõségekben gondolkodni, hogy csak fekete és fehér létezik. Az, hogy a gyerekem reggel 8-tól 4-ig gyerekek között van, egész nap játszik és igen, egymástól ellesik ki hogy eszik, játszik, bukfencezik közben én meg pénzt keresek, hogy jobban éljünk, hidd el, hogy nem fog ártani senkinek.
1. A cigány is magyar, csak nem fehérbõrû. 2. A politikusok tesznek ellene, Dajcstomi is mennyit nemzett :)
Én komolyan mondom, hogy nem értem ennek a fórumnak, a tagjait.Ha valaki nem dolgozik azt azért sértegetik mindenféle ingyenélõnek, eltartott senkinek.Ha valaki dolgozni akar, akkor meg azért sértegetik, kritizálják. 36/38 Elég felháboritó a kommented, és pimasz is egyben.Annyit azért tudnod kellene, hogy egy gyerek után az adókedvezmény egyenlõ a nullával.Így tehát a te adójárulékodat a nagycsaládosok körében osztják szét, valószinüleg segély formájában.Ha nem nyeri el a tetszésedet, menj reklamálj orbánnál. Azért mert valaki dolgozni szeretne, és nem akarja a férjére hárítani az összes terhet anyagilag az nem bûn.Örülni kellene, hogy vannak ilyenek is.No meg aztán vannak olyanok, akik évente ellenek mint a macskák és ezáltal munkahelyet csak kivülrõl lát 20-30 évig.Ennek fényében havonta kb.százezer forintokat kapkodnak fel a kölkökre.Értem ezt a kissebbségre, akik ebbõl élnek, és soha életükben nem jut eszükbe, hogy munka után menjenek.
A kérdező hozzászólása: kedves mami, mind szép és jó, amit leírtál, mégsem tudok nagyon sok mindenben egyetérteni veled. Tudod mindenkinek a saját maga problémája a legfontosabb, ami teljesen normális. Nem vehetjük mindenki sorsát a nyakunkba, mert az lehetetlen és csak rámegy az életünk. Elhiszem, hogy nehéz életed volt, talán párhuzamot is vonsz a szegény sorsú cigányokkal és mentegeted a lopás vádja alól. Itt csak egy dolog van, ami nagyon szúrja mindenki szemét, mégpedig az, hogy hogy a fenébe lehet az, hogy a legtöbbje nem tud beilleszkedni, de nem csak Magyarországon, hanem sehol a világon. Nézd, nálunk is számtalan más kisebbség él, mégsincs velük probléma, nem gyilkolásznak fillérekért és kegyetlenül itt sem kínai állampolgárok, sem afrikaiak olyan kiemelkedõen és minden naposan, mint õk. Aki pedig kitalálta a megélhetési bûnözés fogalmát és mentegeti az irhájukat, annak még biztos, hogy a 80 éves édesanyját nem erõszakolták meg 18 éves cigánygyerekek és nem verték utána halálra. Ezek szerint fogalmad sincs, hogy vidéken milyen terrorban élnek az idõs emberek, nem mernek templomba sem elmenni vasárnap, sem 1-2 napra esetleg elutazni az unokákhoz, mert akkor biztos, hogy kirabolják õket. Akik minden nap félelemben élnek, féltik a gyerekeiket, idõs szüleiket, azokat ki védi meg? Ma ott tartunk, hogy nincs ember, aki ne félne, ha este megy haza a munkából és szembe jön vele 2-3 cigány, de ha magyar, kínai, arab, néger jön vele szembe, eszébe nem jut, hogy leszúrhatnak, kirabolhatnak. Az igazságos elosztásra pedig visszatérve szerinted egy átlag magyar család mikor fog az államtól új lakást, házat kapni, ingyen tankönyvet, étkezést, a tb-t is az állam fizeti, fát fûteni és hasonlókat? Nem jogos a felháborodás szerinted? Nincs olyan épeszû ember, akinek az igazságérzetét ez ne bántaná. És ha nekem a családomtól azért kell majd 60 ezer forintokat elvennem, mert minket kiszorítanak a bölcsibõl, akkor had legyek már kissé mérges. Nem gondolom, hogy magyarázkodnom kéne, de azért azt még elmondom, hogy rengeteget foglalkozunk így is a gyerekkel a férjemmel felváltva és már most azt látom rajta, ha elviszem egy-egy foglalkozásra, játszóházba, bárhova, ahol gyerekek van, boldogan elvan órákon át és önfeledten játszik a kortársaival. Biztos vagyok benne, hogy a bölcsiben arra a 7-8 órára jó helye lenne.
Igazad van teljesen de tudod annak idején nem volt ilyen nagy az erõszak. ha nem is kerestünk hû de mennyit de volt mindenkinek munkája és kötelezõ volt dolgozni. A rendõrök ha csak tébláboltak a fiatalok igazoltatták a presszókat vendéglõket bejárták és akinek nem volt munkahely bejegyezve régebben, már el is vitték, mint közveszélyes munkakerülõt. Minél ellenségesebbek vagyunk egy népcsoporttal annál agresszívabbá válik. Minél több ideje van valakinek munkát kerülni lébecolni annál több ideje marad a bûnözést megtanulni. Különösen ha mást se hall hogy mekkora villát épít magának a budai hegyen egy vezetõ, vagy hány háza lakása van és kiderül hogy százmilliókat sikkasztanak, csalnak. A gyerekek pedig azt teszik amit a felnõttektõl látnak és hallanak és amit õk maguk is elszenvednek. Most nagyon nagy bajban van az ország, és kell egy jó pár év mire úgy ahogy gatyába rázzák ha, sikerül ha. Hisz szinte nincs is az államunk kezébe vállalat kiárusították ezek a gazemberek az országunkat, koldussá téve és csavargóvá, bûnözõket kinevelve. Egyszerûen nincs pénz amibõl a régi bölcsõde és óvodai árakat fent tarthassák.Minden befizetett 100 forint adóból 80 forintot a bakok viszik el.. Annyira a béka feneke alá hogy is mondta volt gyurcsány? dübörgött" a gazdaságunk na és adósságunk. és elhallgatták!! 11 cukorgyárunk volt, most egy" van az is osztrák kézben. Csak itt Szegeden 7 üzemet zártak be.. egyszerûen eladták, majd csõdbe vitték. Csak figyelj oda olyan családos megy bankot rabolni aki mit tudni mióta állásnélküli volt, nem kapott munkát.. Vagy mennyi ember lesz öngyilkos, mennyi lakás és ház tûz van ez mind figyelmetlenség, idegesség. El kellene döntened hogy mi éri meg ha megtartod az állásodat és vállalod a több díj fizetését, vagy mint az unoka öcsémék tették, hogy inkább még szült két gyereket egymás után. A gyes vagy Gyed folyamatos a családi pótlék három gyerek után jár. két fiú lett és a harmadik sikeredett kislánynak. Ha a kicsi amelyik most 9 hónapos eléri a 3 évet abban reménykednek akkor talán lesz munkája ismét... Elég szomorú hogy ilyen lett az életetek és nagyon féltem az unokáimat is. A nagyobbik lassan 18 lesz és nem is akar hallani semmirõl õ a maga módján intézi el; SZ.r.k bele.. dögöljön meg minden gazember. nem akar tanulni tovább már mert olyan sokba kerül, és tudja mi nem tudjuk fizetni. Inkább dolgozni akar és segíteni az öccsét mert gyönyörûen zongorázik és õ tanulhasson tovább. Sajnos ilyen indulattal élnek és beszélnek a mai középiskolások. Szinte mindig féltem a szája miatt, mert ellenségesek egymással szemben is, csoportokba tömörülnek az se mindegy mit hordanak. Fekete nem, mert azok hordják az nem mert a mocskos cigányok hordják, az se mert azt is valaki hordja és igy mennek el diszkóba is... nem is tudok nyugodt lenni amíg haza nem ér ha a barátokkal találkozik. Szóval nagyon sajnálom hogy ilyen kort kellett megélnetek az enyém se volt könnyû, de tudod ha valahol többet fizettek kiléptem és oda mentem, amikor tanulni akartam munka mellett, tanulhattam és csak a könyveket kellett megvennem!! Az iskola bármelyik, ingyen volt a bölcsõde és az óvoda olcsó volt. Nektek viszont nagyon nehéz és meg kell gondolni százszor is miképp lépjetek.. Nagyon sajnálom hogy ezt kellett megélni és látni... úgy látszik a világ és hazánk vezetõ rétege örökké ilyen agyalágyult marad..mert nem a tömegember a hibás az hétszentség!
Azért eljutottunk a megélhetési bûnözés fejtegetéséig, pedig a téma azzal indult, hogy a gyereked nem kap helyet a bölcsõdében mert anyagilag megtehetitek, hogy otthon legyen és az is igaz, hogy, ha egy nõ szétte.. bocsánat teherbe esik, onnantól kezdve nem szándékozik dolgozni még vagy 3 évig, szóval van ideje a gyerekkel foglalkozni. A segílyt meg te is meg fogod kapni.
Kérdezõ még valamit ajánlanék a figyelmedbe, ha van idõd olvasd el.Ird be a keresõbe és megtalálod azt a fejezetet. 32.f. Tudat, tanulás, memória, érzékszerveink. Ez az ember intelligenciájáról, átörökítésrõl, illetve gyermeki értelem és tehetség fejlesztésérõl szól.
tegnap 21/30 jó témát dobott fel; KI fogja fizetni a nyugdíjat?!" Ez lesz az emberiség vesztének kiváltója, mert minden ország pénzügyesei ezt szajkózzák --ki fogja fizetni a nyugdíjat? Igy aztán lassan lecsorgunk a Földrõl és egyre több lesz a munkanélküli és éhezõ segélyekbõl vegetáló tömeg. Eleve a befizetett nyugdíjjáruléknak nem lenne szabad eltûnnie. De ha ma kevesebb gyermek születik lehet hogy holnap után kevesebben fognak járulékot fizetni de egy hét múlva viszont kevesebb nyugdíjas is lesz. Viszont a felnövekvõ generációknak jutna munka és megélhetés és esetleg emberhez méltó élet is. Vagy is 2 gyermeknél többet nem volna szabad világra hozni. De az egyke se jó mert az meg visszaélésekre még több lehetõséget nyújt. Itt van Kína esete, lassan az egész világot elöntik annyian vannak, de India is hasonló.CSak a fiú gyermekeket hagyják meg ha kislány akkor megszakítják a terhességet.. akkor pedig még több lesz a homokozó" és-vagy a nõk árucikké fognak leértékelõdni. Azért szörnyû gyerekek, hogy úgy beszélgetünk" a gyermek születésrõl-legyen ne legyen neveljük ne neveljük mintha nem is valami szentség lenne, mert még az egy-vagy két gyermek vállalása is gondot okoz, olyanná vált az életünk. Vagy ha meg is szüli, - nem biztos hogy nevelni is akarja, mert egyre több van aki el is dobja mint valami koloncot.. Én két kis unokámat nevelem 8 éve-- mert az szülõk arra jöttek rá, hogy "csak egy életük van" és itt felejtették a 3 és 9 éves kisfiukat. Van hogy hónapok telnek el és rájuk se néznek. A ma 17-18 éves azt mondja szarok rájuk.. dögöljenek meg. A kicsi több hónapi nem látás után amikor szenteste beállított az anyja, azt mondta 11 évesen mami küld el, elrontaná a karácsonyunkat.. és én elzavartam. Szóval valami nagyon elromlott a testiség az alkohol a kábszerek az agresszió és a bûnözés...ezzé tették hazánkat és a népünk egy részét
Abban az esetben, ha több lesz a magyar gyerek, a kérdezõ gyerekének lesz hely az óvodában? Hiszen errõl szól a kérdés. Akkor majd a magyarok közül a szegények lesznek neki útban. ", de felnevelni annál nagyobb tudomány.Neked nincs gyereked, vagy nem te neveled, vagy nem lehet, hogy ennyire rosszindulatú vagy? " Majd az állam pénzeli a felnevelést meg terrorizálják a munkáltatót, hogy pénzelje a prodzsektet. A munkahelyemen "van" egy nõ, aki azért esett teherbe, hogy ne tudják kirúgni és hasonlóan azokhoz akik teherbe esnek, mióta felcsinálták mindenkinél mindent jobban tud, kioktatja a környezetét arról, hogy mi, hogyan mûködik és eljátssza a félistent, hogy õ mekkora tettet hajtott azzal végre, hogy kivágta az óvszert. Na, õt cirka 3 évig nem fogjuk látni (hála istennek), de a helyére nem lehet értelmes munkaerõt felvenni, olyat aki nem "trollkodik" a kölykével.
Aki csak szétteszi a lábát, és szüli a gyerekeket évente, az nem kap GYED-et, csak GYES-t. Szerinted már így is sokan vagyunk? Nézz utána, Magyarország lakossága naponta 127 fõvel fogy. Ki fogja fizetni a nyugdíjakat 30 év múlva?
Ahhoz valóban nem kell nagy tudomány, hogy valaki szét tegye a lábát, de felnevelni annál nagyobb tudomány.Neked nincs gyereked, vagy nem te neveled, vagy nem lehet, hogy ennyire rosszindulatú vagy?
"Miért kapná ingyen? Vállalt egy gyereket, amibõl egyre kevesebb van.Becsületére válik, hogy egyáltalán erre a világra mer valaki vállalni." Ahhoz, hogy valaki széttegye a lábát nem megerõltetnie magát. Bárki képes rá és ezzel nem termel hasznot. Szerintem így is sokan vagyunk.
Jó rendbe van lehet hogy félre irtam de régen igy mondtuk GYES az utolsó betû segélyt jelentett és szintén csak az kapott aki dolgozott. aztán mit módosítottak a csuda tudja annyi minden változott, csak a bürokrácia lett még nagyobb na és a csalás. Azt mondogatták hogy a számgéppel egyszerûbb lesz. ma többet gépel az orvos, mint amennyi a vizsgálati idõ, vagy mint annak idején amikor karton volt és sokkal több papírt is használnak el a gépek ellenére! Hát ilyen lett a világunk, helyesebben nektek fiataloknak, és az unokáimnak... --- hogy szakadna rájuk...Persze elég keményen ki is mondom a véleményemet a blogomba...szóval van benne ilyen fejezet is! 19. f. A két csodálatos lelkünk. 87.f. Evolució és fejlõdés. Mondd csak picinyem.... Ha van kedvetek nézzetek be, sok eü tanács is van benne, intenzív nõvér voltam klinikán. számozott fejezetekben van írva és igy adtam meg két fejezet címet könnyebb megtalálni . Sok van a kicsikrõl, idõs korról betegségrõl diétáról, masszásról és öngyógyításról régen komából hoztam vissza bénákat állítottam talpra és sok betegséget hoztam rendbe ezekkel a technikákkal. pusz bízok bennetek és valahogy csak megoldjátok, csak ne csüggedjetek el, nem éri meg... minden elmúlik egyszer.. most lefelé haladunk aztán vége.. muszáj felfelé haladnunk.. a csudába!
Akkor én is leírom az értetleneknek. A GYED, az nem segély, és csak annak jár, aki elõtte dolgozott. Tehát nem te adod, hanem én csináltam magamnak, az elmúlt évek alatt befizetett járulékaimból telt rá az államnak. Igaz, nem én vagyok a kérdezõ, de az ilyen gondolkodást nem igazán értem. Tudom, hogy most nagy divat mindenkit utálni, a nyugdíjast, az orvost, a tanárt, mindenkit, aki vagy több pénzt kap, vagy kevesebbet dolgozik, vagy bármilyen más okból, ha jobb neki, mint az irigykedõnek. A lakosság elöregedése, és az egyre kevesebb újszülött hatalmas probléma az országnak, nem értem, hogy ezt miért nem lehet felfogni! Mellesleg most a max. GYED 86 e Ft. Hatalmas összeg, tekintve, hogy nagyjából havonta ennél több adót és járulékot vontak le tõlem 10 éven át. Akkor megérdemlem, úgy érzem.
Miért kapná ingyen? Vállalt egy gyereket, amibõl egyre kevesebb van.Becsületére válik, hogy egyáltalán erre a világra mer valaki vállalni.És különben is hagyjuk már ezt az "én adóm" szöveget.Adózni mindenkinek kell, és senki nem döntheti el, mire költse az állam.Én inkább a politikusoktól sajnálom, meg azoknak a kölkeitõl, akik nyakig úsznak a jólétben.
" Mellesleg a GYED után adózom, amibõl neked is jut valami." Mekkora hõstett olyan dolog után adózni amit a semmire kapsz, ingyen.
A kérdező hozzászólása: Köszi mami a választ és hogy ilyen sokat írtál, azért van sok közös pont is abban, ahogy gondolkodunk. Az utolsónak pedig: nem értem, hogy tudatlanul miért lovagolsz a témán és miért gondolod, hogy segélyt kapok. Felvilágosítalak, hogy a GYED az gyermekgondozási díjat takar, azaz annak jár, aki dolgozott, tehát nekem is. GYES-t pedig nem fogok kapni pont azért, mert 2 év után visszamegyek dolgozni, így nekem nem jár. Mielõtt írogatsz, jó lenne, ha tájékozódnál. Mellesleg a GYED után adózom, amibõl neked is jut valami.
Azért ne avassuk már szentté õket. Aki dolgozni akar, az dolgozni is fog. Nem elérhetetlen egy szakmunkás bizonyítvány, az állam támogatja. De nem csak szakmunkásban nem tanulnak, általános iskolában sem. Pedig ha bejárnak, mert kapnak enni és fûtés van, már akár ki is használhatnák az alkalmat. A tankönyvet úgyis ingyen kapják. Vannak régi cigány mesterségek is, amik ma is keresettek lennének. Például nagyon szép bútorokat, kosarakat fontak. A vesszõ ingyen van, csak össze kellene fogni egy családnak és csinálni, aztán vinni vásárokba árulni. Ha nem jön be, sokat nem vesztenek vele, mert csak a naplopástól vette volna el az idõt. Ha meg összejön, a bevételbõl el tudják tartani magukat, ne adj isten vállalkozást alapítani és munkához segíteni a szomszédokat. A kertjeik is ott hevernek parlagon. Mifelénk régen elég nagy portákat osztottak, egy 5-6 fõs családnak egész évre elég élelmet lehet bennük megtermelni. Idejük megint csak volna rá, munkanélküliek, mégis csak a lábukat lógatják. Azt már meg sem említem, hogy esetleg termelhetnének piacra, mint ahogy sokan mások. Magyar már úgy sem vesz ki miattuk földet, mert lelopják. Ezekhez nem kellene nagy tõke, meg településszintû összefogás, csak a szándék, hogy ne a pöcegödörben éljenek, de ez hiányzik belõlük. Akibõl nem, az ki is tör, van rá példa.
Hát igen kérdezõ--azért éltek anyagilag jól mert van munkája a férjednek és volt neked is. De ismételd ezt el azoknak is az ország több régiójában ahol se közel se távol nincs munkalehetõség. Magad írtad azért akarsz visszamenni dolgozni, mert egy keresetbõl nem élnétek meg és a munkahelyedet se tartanák fent. Szóval, egy keresetbõl és Gyes vagy Gyedbõl együtt nem élnétek meg? Akkor mit gondolsz hogy élnek meg a 28 ezerbõl vagy a mostani 47 ezer körüli pénzbõl? Mit gondolsz miért szül a nyomorultja? -- azért hogy családi pótlékkal, a halmozottan hátrányos megbélyegzettek címmel együtt talán könnyebben boldogulnak. Annak idején az én idõmben-boldog lettem volna ha van Gyed vagy Gyes és nem kellett volna beadnom a gyerekeimet a bölcsõdébe 3 hónapos korban, aztán utána 6 hónapos korban amikor még szopnia kellett volna. Azt mondod vagy inkább bemagyarázod magadnak, hogy a gyerekek egymást tanítják? Mire is ha nincs otthon a szüleivel és csak rácsos ágyba fekszik egész nap? Mit tud az a kis bölcsõdés korú-- enni kakilni és sírni--esetleg belenyúlni a másik szemébe mert az csillog érdekesen. de tanulni? Azt gondolod, hogy a kevés gondozó létszám mellett lesz aki kiveszi abból az ágyból? -pelenkázni, etetni esetleg. Az én gyerekeim egy évesen már sírtak és üvöltöttek a nyakam fogták hogy ne hagyjam ott õket... ennyire ártalmas a korai le szakítása" magadról. Persze semmi közöm hozzá, de tudod nem az államnak szüli az ember a gyerekeit hanem önmagának és önmagatok átörökítése miatt. A gyereked Te vagy és a férjed, ezt a rácsoságy-életet szántad volna magatoknak is? Ebben a korban tanulnak meg fõleg kötõdni, szinte részévé válsz az életének, a személyiség kialakítás kezdetének. S ez soha nem törlõdik ki akár pozitív akár negatív hatást gyakorolnak a kisgyermekre.
"Azért élünk anyagilag rendezetten, mert dolgozunk. " Meg azért mert megkapod az adójárulékomat havonta a gyereked után. "Továbbra is tartom, hogy igen, élvezzen elõnyt az, aki adót fizet, tanul, dolgozik és nem eszetlenül szüli a gyerekeket, hogy aztán azért adja bölcsibe, mert otthon nincs mit enni." Tehát neked megvannak a gyereknevelés feltételei akkor minek is a bölcsõde? Amúgy nem vagyok "cigánypárti", de megkérdezném, hogy a bölcsõdébe kerülõ kb. 1 éves cigánygyereket, hogyan sikerült összehoznod a betöréses lopással, gyújtogatással? Sok magyar meg kábítószer-kereskedõ. Lehet, hogy a te gyereked is az lesz, akkor?
"A cigány kölkökön kivûl, még bolgárok, szerbek, kínaiak is vígan járatják a gyerekeket az óvodákba.Persze, hogy a magyar gyereknek nem jut hely elöbb utóbb." Kábellopás. Tanárverés. Iskolai terror. Fosztogatás. Terménylopás. Szúrt seb. Lincselés. Nyugdíjas gyilkosságok. A felsorolt szavakat kösd össze az általad felsorolt nemzetiségekkel az elõítélet ördögi eszközét latba vetve... MO mindig is vegyes nemzet volt. És ezzel semmi baj nincsen. Volt itt tatár, török, túl sok népírtást kellett túl élnie ennek az országnak. Ilyenkor mindig feltöltöttük sorainkat más népekkel. Mindenki részben asszimilálódott, részben hozzá adott valamit a kúltúrába. Egyet leszámítva. A cickányok nem csak nálunk dézsmálnak, minden országban baj van velük. Vicces történet: pár hónappal ezelõtt együtt álltam a visegrádi négyekkel. Én voltam a magyar, volt cseh, lengyel és szlovák is. Jó kedvünkben el is gondolkoztunk, hogy eme hirtelen apropóból hozzunk meg valami rendeletet. Álltunk, agyaltunk, egyszer csak közbe szól az egyikõjük: "We should do something with those fcking gypsies..."
Valamit tett ellene a Fidesz: a gyermekek utáni adókedvezményt ezért találta ki, miközben a GYES nem emelkedik, tehát inflálódik. A szoc. segély is csökkent 28000-rõl 22000-re. Más kérdés, hogy az adókedvezménybõl a kiskeresetûek csak olyan keveset kapnak, hogy attól nem nõ meg a gyermekvállalási bátorságuk, a gazdagok pedig, akinek sok jut belõle, nem szorultak rá eddig sem, és nem fognak több gyereket vállalni emiatt. Mivel demokráciában élünk, az egyes rasszok szaporodási arányait nem tudjuk erõszakkal befolyásolni. Mindenütt az a tendencia a világban, hogy az alsóbb néprétegek gyorsabban szaporodnak (és rövidebb ideig élnek). Az egyetlen megoldás tehát ezeknek az alsóbb rétegeknek a felemelése lenne, de ez csak úgy lenne lehetséges, ha munkát tudnánk biztosítani nekik is.(A szocializmus idején a cigányok is dolgoztak, és nem voltak velük ekkora problémák, mint most) Hát ez az, ami most nem megy.
Matolcsy- mester szerint az egykulcsos adó egyik következménye a gyerekvállalási kedv fokozódása lesz. Hogy nem szakad rá...
Akkor vezessük be apartheid rendszert. Amennyi féleszû ember van az országban meg is tennék. Az a baj, hogy ezek szaporodnak is.
A cigány kölkökön kivûl, még bolgárok, szerbek, kínaiak is vígan járatják a gyerekeket az óvodákba.Persze, hogy a magyar gyereknek nem jut hely elöbb utóbb.
". Egyszer majd elfogy az állami kasszából a segélyre való." Azt a segélyt a cigány mellett megkapja a megélhetési terhes magyar is.
És ez a helyzet csak súlyosbodni fog!
No, hát a statisztika szerint nem sokkal. Magyarországon 1000 fõre jutó élve születés 9, 5, Svédországban 10, 2, Norvégiában 10, 8 , Dániában 10, 2, Finnországban 10, 4. Magyarország messze a sereghajtók között, nálunk rosszabb a már tényleg kihalás felé tartó Litvánia, meg Ausztria. Az amivel pl. a svédeké több, az éppen az oda tízezerszámra érkezõ muzulmán bevándorlók dobják meg. Az viszont igaz, hogy pl. Svédországban az egyik legmagasabb a fattyúgyerekek száma (jelzem, már mi se vagyunk annyira lemaradva) , erre én nem lennék olyan büszke, jólét ide, jólét oda. Ahogy a b.uziházasságra sem, meg hogy õk örökbe fogadhatnak.
Második, nemcsak a bevándorlók szaporodnak Skandináviában. Szemmel láthatóan több ott a gyerek, mint akár itt, akár Németországban.
16:51 Tõlem kapnál legalább 5 zöldet , de csak egyet tudok . Azt viszont megadtam.
Én az anya pártján állok. Megkérdezhetem hol laksz? Az, hogy egyre több a cigány vidéken, de városokban is, komoly veszéllyel jár. Ált suliban már be is indul a rajoskodás, zsebpénz, mobil elvétel a hülye kis parasztoktól (így becézik a magyart). Testi erõszak, esetleg nemi erõszak is elõfordulhat (nem kitalálom, követem a híreket.) Na szóval, születnek tucatszám ezek a nyomi kis semmirekellõk, a magyar anya meg nem kap helyet a bölcsiben, miközben õ dolgozni szeretne napközben. A cigányok meg a kocsmában verik el a segélyt. Igenis az õ gyereke inkább megérdemelné azt a helyet. A politikusok nem tesznek semmi ellen. A politikusok bábok, felsõbb profit érdekek nevében cselekszenek. Jelenleg MO-t kiárusítják. Gyárakat amortizálják, bezárják vagy privatizálják. A magyar termõföld nagy része is nem sokára külföldi kézben lesz. Itthon kevés a fizu, sokan menekülnek innen, aki marad, annak sincs kedve gyereket csinálni. Egyrészt mert megállapodni nem trendi manapság. Ha meg is állapodik, még nincs felkészülve, mininum 35 éves koráig karriert épít. Jól ki van ez találva. Magyarország el fog pusztulni, a magyar nép drasztikusan leredukálódik, emlék leszünk a végére, semmi több. Ha csak valami radikális fordulat nem fog bekövetkezni, ami nem valószínû, másra ne számíts. Persze a cigányok se fognak örökké szaporodni, mint a nyulak. Egyszer majd elfogy az állami kasszából a segélyre való. Akkor majd elõször legyilkolják a maradék kis magyar nyugdíjast, a környéket, aztán egymást is. Hmm, túlságosan bele futottam egy sötét utópiába, na mind1, pontozzatok le most már.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat. Kikérem magamnak a rasszista jelzõt! Nagyon szomorú, hogy ott tartunk, nem lehet kimondani az igazságot, nem szabad beszélni a problémákról, mert ezt aggatják az emberre. A férjemmel mindig is arra törekedtünk, hogy a gyerekünknek mindent megadhassunk, tanultunk és nagyon sokat dolgoztunk. Aki elõszeretettel rasszistázik, nem kicsit elõítéletes és biztos, hogy nincs még gyereke, soha nem beszélgetett még védõnõvel vagy gondozónõvel arról, milyen nagy problémák is vannak (durvaság, erõszak, óvodában gyújtogatás(!), lopás, ápolatlanság, megfélemlítés, tetvesség stb. stb.) Féltem a gyerekem és ha tetszik ha nem, ez a mai magyar valóság. Ha az igazság kimondása egyenlõ a rasszizmussal, akkor nagyon nagy rendet kéne tenni a fejekben. Különben is, had zavarjon már egy kissé, hogy nem járhat a gyerekem állami bölcsõdébe és fél hónapig csak azért dolgozzak, hogy magán bölcsibe adjam. Az adóforintjaimból igenis jut a bölcsõdének is.
Mert a politikusok, ha érdekükben áll sem képesek problémák megoldására.
A kérdező hozzászólása: Továbbra is tartom, hogy igen, élvezzen elõnyt az, aki adót fizet, tanul, dolgozik és nem eszetlenül szüli a gyerekeket, hogy aztán azért adja bölcsibe, mert otthon nincs mit enni. Ha így haladunk, akkor kiszorulunk az oviból, az iskolából, az orvosi ellátásból, vajon mi lesz rá a válasz? Minek adózzak? Kinek?
A kérdező hozzászólása: Azért élünk anyagilag rendezetten, mert dolgozunk. A munkahelyemre visszavárnak, nem tartják a helyemet még évekig, egy fizetés pedig kevés lenne és a férjemtõl sem várom el, hogy még többet vállaljon. A gyereknek szüksége van közösségre, gyereknek gyerek a társasága, hidd el, nem érezné jobban magát 4-5 éves koráig csak mellettem. A gyerekek fõként egymástól tanulnak, lesnek el sokmindent, tehát egyáltalán nem értek egyet veled. Lám, annak idején még neked is megmondták, cigányt nem vehetsz fel. Szerinted miért? Önkormányzatnál dolgozik egy ismerõsöm, elmondta, hogy igyekeznek munkát adni a cigányoknak, de õszintén elmondta: 1. visznek mindent amit lehet 2. marhára semmihez nem értenek, ha mégis, azt is rosszul, felületesen csinálják meg. Talán ismerõsen hangzik az az elterjedt kifejezés, hogy cigánymunka. Természetes, hogy vannak kivételek, de sajnos csak nagyon kevesen. A politikusok sok év alatt a magyar társadalomra zúdítottak egy tanulatlan, primitív, haszontalan tömeget, amivel mára már nem tudnak mit kezdeni, és egyre nagyobb a felháborodás, szerintem ez érezhetõ.
Elírtam: elleni -> el lenni
te azt akarod, hogy a gyereked elõnyt élvezzen a cigánygyerekkkel szemben, csak azért, mert nem cigány. 1-2 éves emberekrõl beszélünk. Bocs, hogy két részben ment el.
"Ezzel az erõvel a cigányok nagy része is rasszista, amikor magyarozik?" Igen, az. Egyébként én tökéletesen megértem a cigánysággal való ellenérzéseket, nade az már tényleg színtiszta rasszizmus, amikor kijelented, hogy a
Jaj, hogy el ne sírjam maga. Én szüleim is szegény falusiak voltak, éjszakánként mégse kóboroltak, és raboltak ki sétáló embereket, hogy legyen cigire. Vagy nem másztak be idõs nénik udvarába, hogy azt halálra verve szerezzenek 2-3000 forintot. Tudjuk, hogy rossz állapotok uralkodnak, de ez a magatartás akkor se tolerálható. Fogjátok már fel, hogy ez a 3dik évezred. Nem kell vályogvetõ sehova se. Új játékszabályok vannak, más rendszert kiépíteni. De ennek a rendszernek elsõsorban a tisztességesek jogaira, értékeire és életére kéne vigyázzon, nem pedig a tetvesekére. Mert mi ennek a végeredménye? A hülye cickány kap zsetont bõven, elmulatozza, aztán éhezik. Megy lopni, rongálni, ölni, mert az alkoholtól és a drogoktól elpuhult agya mindenek árán ezt követeli tõle. Ezzel szemben vannak a tisztességes emberek (akik között ugyanúgy lehet cigány is persze), akik próbálnak élni, dolgozni, elleni, de nincs egy nyugodt percük, mert folyton kár és inzultus éri õket. És ez nem csak egy két rassziták által kiemelt eset. Ez egy huzamosabb ideje folyó életforma. Az anyának teljesen igaza van, továbbra is ezt tudom mondani.
Senkit se szabad kiemelten megkülönböztetni mert egy a sorsunk ebben az országban. Ha egyszer a roma is kaphat munkát és kötelezõvé is lesz téve--akkor az országban nem lesz munkanélküliség. Ott tartasz kérdezõ, hogy a kislányod õsszel mehet bölcsibe és azt mondod anyagilag szerencsére rendezetten éltek... Mond csak édesem akkor miért nem maradsz otthon? Nem gondolod hogy a Te szeretetedre lenne szüksége? Nem pedig a bölcsõdének rácsos ágyára? Tudtad Te hogy a gyermek az elsõ 5 évben fejlõdik és differenciálódik agyilag, érzelmileg fõleg? A kis gyermekkorban a leggyorsabb a lélek-energia keringése. A leggyorsabban tanul és lelkileg is formálódik. Ha van otthonod nem laksz albérletben, akkor vétek a gyermekedet betenni bárhová.
Különös a diskurzusotok úgy is mondhatnám megdöbbentõ. Elõször is Az olyan családok ahol nem szülnek gyerekeket esetleg csak egyet ha, jól teszik mert normális ember nem szaporodik ha nem tudja ellátni és embermódjára felnevelni. aroma gyerekekrõl pedig annyit, az a helyes ha helyet kapnak abba a bölcsibe, ott legalább enni fog kapni. amikor százezrekkel számoljuk a munkanélkülieket a segélybõl a közmunkából vegetáló családokat, amikor a magyar ember nem kap munkát akkor hogy a fenébe kapna a roma amikor amióta világ a világ egy kirekesztett faj volt. Még Kádár idejében is amikor kötelezõ volt a munka, és amikor kiírták felvétel van--- az igazgatóságról leszóltak a munkaügyre-- nem szabad romát felvennem!! Ma a magyar elmehet fekete munkára ha más nem a roma azt se kap és akkor csodálkoznak hogy egyre nagyobb a bûnözés és erõszak. Ha én roma lennék és bárki megalázna--munkát nem kapnék és a gyerekeimnek nem lenne mit tenni az asztalra--- de magyarként se tennék másképp--- világítanának a budai hegyek villái az egy hétszentségi!! Meghunyászkodunk a mocskos EU államai elõtt pár milliárdért akkor amikor legalább 2000 azoknak a száma hazánkban akik többszörös milliárdosok-- havonta 5-12 milliót tesznek zsebre--- itt van a kutya elásva --addig amíg az a szerencsétlen munkanélküli magyar és roma gyereke éhezik, alultáplált. amikor az eddigi kormányok eladósították hazánkat 85% Ami azt jelenti hogy a befutott összes éves adóból a bankok felé annak 85 % befizetik adósság törlesztésre. Soha nem voltam párt tag, mert utálok minden ilyen marhaságot, de Kádár szent Ferenc volt Antalhoz, Hornhoz, és a Gyurcsány-féle kompániához képest. Kell egy pár év mire és ha" sikerül talpra állítani ezt az országot. S akkor lehet beiktatni egy újabb "Ratkó korszakot" amíg el nem éri a 10 milliót a magyar. Hogy a roma szüli a gyereket mindennek ellenére? Ez természetes, hisz mindig földönfutó volt--ezt szokta meg. Egy baj van ma már nem foltozhat lábost, nem jósolhat-mert intelligencs" szakma lett-- nem járhat utcáról utcára hegedûjével vagy verklijével, nincsenek vályogvetõ, se kubikus vándorló cigányok, mert az is tilos lett --esetleg a toll felvásárlók vannak.
A kérdező hozzászólása: Ezzel az erõvel a cigányok nagy része is rasszista, amikor magyarozik?
"Kikérem magamnak a rasszista jelzõt!" Hiába kéred ki, gyerekeket bélyegzel meg, tehát az vagy.
Nem a politikusok dolga, hogy szaporodjanak helyettünk.
ma 16:00 Ez kurucinfós gumicsont.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!