Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a politikusok azt, (23 db)

Miért nem nézik a politikusok azt, hogy mi lenne jó az országnak?

Miért mindig csak a pénz érdekli ?ket és az ország sorsa miért nem? Úgy érzem 10-20 éven belül tönkre megy a gyönyör? Magyarországunk. Miért hagyják? Miért nem azt nézik, hogy mi lenne jó az országnak?

Legjobb válasz: Itt az a baj (és nem érdekel, ha lepontozás lesz), hogy minden állampolgár azt hiszi, hogy õ jobban tud mindent a politikusoknál. És majd õ megmondja, hogy nekünk mi a jó. Nem véletlenül kell annyit tanulni, amennyit és ha megnézed, hogy hol végeztek a politikusok: mind neves egyetem. Itt a fõbaj nem az, hogy nem értenének hozzá - hanem az, hogy mindenki mást akar és ebbõl egy hatalmas gubanc kerekedik. Ráadásul az a beszédstílus, ami mostanában a parlamentben megy, komolyan kérdezem, 21. századi diplomás magasvégzettségû emberek beszélnek így egymással? + a média rengeteg mindent eltorzít, többek között ezt is....

Itt az a baj (és nem érdekel, ha lepontozás lesz), hogy minden állampolgár azt hiszi, hogy õ jobban tud mindent a politikusoknál. És majd õ megmondja, hogy nekünk mi a jó. Nem véletlenül kell annyit tanulni, amennyit és ha megnézed, hogy hol végeztek a politikusok: mind neves egyetem. Itt a fõbaj nem az, hogy nem értenének hozzá - hanem az, hogy mindenki mást akar és ebbõl egy hatalmas gubanc kerekedik. Ráadásul az a beszédstílus, ami mostanában a parlamentben megy, komolyan kérdezem, 21. századi diplomás magasvégzettségû emberek beszélnek így egymással? + a média rengeteg mindent eltorzít, többek között ezt is....
Mert leszarják. A lényeg, hogy nekik nincs problémájuk. Legalábbis a legtöbb így van vele. A média meg mossa az agyakat. És persze sokaknak elég annyi információ amit fél füllel halottak a híradóból vagy még onnan se. Úgyhogy rengetegen vannak úgy, hogy nincsenek is képben. Persze nem is lehet mindennel tisztában lenni, de azért hülyéknek sem kell lenni. Meg persze sokmindenrõl hallgatnak is amirõl nem kéne. És az emberek így mennek el szavazni. Mintha egy csoport jogász szavazna egy házépítésnél a lehetséges tervrajzokról, ahelyett, hogy az építészmérnökök közös munkával megcsinálnák. Persze, ha azt látja a csoport jogász, hogy az építészmérnökök át akarják verni, és egy átlátszó szar tervrajzot dugnak az orruk alá, mert a jogászok fizetik az alapanyagot ezért nem érdekli õket, ha 5 év múlva összedõl a ház, mert minél több építõanyagot akarnak lopni a saját házukra, akkor a jogászoknak joga van bevatkozni, akkor is, ha ez az építészeknek nem tetszik.
szerintem a miédia otthon nagy ludas ebben a politikai zürzavarban. más országokban nem szól a média ennyire a politikárol. hiába nézek otthon híreket vagy olvasok a neten szinte semmiröl nem szol csak politikárol. más országokban is van politikai vita máshol is elégedetlenek az emberek de a média teljesen másrol beszél. sokkolja ottthon a szegények bemutatásával (fokusz és barátai) nem hogy jó kikapcsolo show-t mutatna. média szemét modón játszik az emberekkel.
nem kellene ezt így leszûkíteni. a politikusok nem rosszabbak, vagy jobbak, mint az emberek általában. Ha megnézed az emberek is csak arra gondolnak, hogy nekik most mi lenne a legjobb. Egyáltalán nem foglalkoznak azzal, hogy mi lesz 5-10-15-20 év múlva. Ha õket nem érdekli, akkor a politikusok minek foglalkoznának vele? Meg sem választanák õket. Majd ha tönkremegy az ország, akkor talán az emberek is felébrednek és akkor lehet majd talán valamit csinálni.
Mert ha fel nem kötik õket addig, akkor az összelopott pénzükbõl nekik akkor is jó lesz Balin ha az ország már teljesen tönkrement. Kis részben a naivitás is közrejátszhat, komolyan, láttam már politikust rezzenéstelen arccal kijelenteni hogy nem is érti a problémát, az õ környékén se kátyúk se bûnözõk nincsenek, eltúlozzuk a dolgot. El tudom képzelni hogy annyira el vannak már szállva hogy tényleg eszükbe sem jut hogy a nyolcban éjszakai busszal nem ugyanolyan közlekedni mint a rózsadombon páncélozott limóban. De nagyrész egyszerûen csak rohadt mocskok, a patkány pedig aranyos kis szõrös állatka.
A politikusokat mint pl.Gyúrcsány Ferenc csak az érdekli hogy az embereket kifossza a vagyonukból oszt a nép akaratát meg nagy ívben leszarja.A történelem ugye meg ahogy mondani szokták megismétli önmagát.Jött a Pesti forradalom megint.A politikusok meg az ingyenautójukból nézik hogy hogy szenved az ország.Meg ahogy már mondtam Gyurcsány olyan rusnya hogy még az ördög sem viszi el.
A politikusokat egyáltalán nem érdekli az ország sorsa és ez független bármiféle végzettségtõl, vagy beszédstílustól. Egy politikustól hallottam: A politikai pártok egyetlen célja: a következõ választást megnyerni. Minden más mellékes. Ez néha egybeesik az ország érdekeivel, máskor nem. Én még hozzáteszem: + korrupció + csalás + rokonok, barátok elõnyösebb helyzetbe való juttatása Mindezek után jöhet az országérdek.
Mert õk is olyan gyarló emberek mint mi magunk. Valószínû ha oda kerülnénk mi is ugyanezt tennénk. Mindenkinek az a legfontosabb, hogy minél jobban meggazdagodhasson és minél hamarabb idõ alatt. Az, hogy eseleg van egy nemzet akit vezetni kellene és normális életkörülményeket illene nekik teremteni, már senkit sem érdekel. Nagyon hamar elfelejtik a politikusok, hogy miért választották meg õket és, hogy valójában mit keresnek a Parlamentben. A szomorú az, hogy a magyar nép nagy része is retrográd amnéziában szenved, és nyílván manipulálható. Hát ébredjünk már fel emberek!!!

A fideszes politikusok miért nem válaszolták meg azt a kérdést, hogy egyetértenek e a különadó mérséklésével? És most vajon miért kell csökkenteni? Egyáltalán miért nem tudják megindokolni azt amire szavaznak?

Feltehetõleg megszavazzák a csökkenétst, annak ellenére, hogy még pont õk voltak azok akik (szerintük aránytalanul magas) megszavazták a választások után.

Legjobb válasz: Mert õk csak bólogató Jancsik, azt teszik, amit OV mond. Forgatókönyv nélkül egyik sem tud válaszolni a kérdésekre.

Mert õk csak bólogató Jancsik, azt teszik, amit OV mond. Forgatókönyv nélkül egyik sem tud válaszolni a kérdésekre.
Brüsszel kaszálta el egy perben. Egyben megállapította hogy az ilyesfajta adó felsõ hatàra 75% lehet. Most annyi lesz.
Éljenek a bólogató jánosok! Büszkék lehetnek magukra!
A kérdező hozzászólása: tegnapelõtt 12:12 És ez 4 évig tartott vagy mi? Ugyanis az elõzõ törvényt még 2010-ben hozták, de a módosítás 2014-tõl él. Még véletlenül sincs ahhoz köze, hogy a fideszesek többet kapjanak, ugye? Persze, tök hihetõ.

Az EU miért nem rombolja le az országhatárokat, és vezeti be azt, hogy a mostani, mai gondolkodású politikusok tartományokat hozzanak létre helyette saját elképzeléseik szerint?

Pl. Magyarországot simán fel lehetne osztani Nyugat, Közép és Kelet-Magyarországra, mert annyira más az emberek gondolkodása a különféle térségekben, mintha nem is egy nemzethez tartoznánk.

Legjobb válasz: Szerinted ebbe hány ország menne bele?

Azért, mert az EU konföderáció és nem föderáció. Ennek ellenére szerintem is hasznosabb lenne, de jelen esetben nem ez az irányvonal. Ezt a kérdést feltehetnéd úgy is, hogy "Az ENSZ miért nem rombolja le az országhatárokat, és vezeti be azt, hogy a mostani, mai gondolkodású politikusok tartományokat hozzanak létre helyette saját elképzeléseik szerint?" Kb. ugyanaz lenne rá a válasz. Az EU alapelve a tagországok közti együttmûködés segítése, nem pedig azok egyesítése egy államba.
Szerinted ebbe hány ország menne bele?
Norvégia nehezen menne bele, mivel nem is EU tag
áá egy újabb unatkozó tini, aki a világ átrendezésén gondolkodik. Tudod, szerintem a te változatod unalmas.....sztem alkosson Mozambik, és Mongólia egy uniót, és legyen amerika ennek az uniónak a gyarmata. Ez hogy tetszik ?
Tudod mit jelent az a szó, hogy UNIÓ? Na! Nézz utána. Aztán meglátod, hogy hülyeségeket írtál, mikor fél tucatszor leírtad a "leválasztani" vagy a "felosztani" szót.
Elõbb, vagy utóbb egyesülni fog az EU politikailag és közigazgatásilag is (50-100 éven belül). Magyarországon belül is regionális rendszer veszi majd át a mai megyestruktúra helyét. A nyugat és a kelet közti mentális szakadék nyilvánvaló.
"Ilyen alapon gyilkosság növényeket enni, hiszen még egy alga is mennyivel komplexebb élõlény, mint egy sperma. Hát még a krumpli." Nem. Mert a növény nem ember. A sperma meg igen. (Legalábbis ha nem ölöd meg, akkor az lesz belõle.) Ez erkölcsi kérdés, de látom neked az erkölcsi érzéked a nullával egyenlõ. Neked csak az a lényeg, hogy neked jó legyen és agyba-fõbe dughass, hogy kielégíthesd az állati vágyaidat. De hogy az örömszerzésed gyümölcsével mi lesz, az már nem érdekel. Inkább megölöd, csak ne kelljen vállalnod a felelõsséget.
A kérdező hozzászólása: Erre inkább már nem szólok semmit. Biztos büszke vagy rá, hogy olyan észjárásod van, mint egy középkori inkvizítornak. Jó dühöngést, megyek maszturbálni... :)
Nem. Olyan gondolkodásom van, mint egy gondolkodni képes embernek, nem mint egy ösztönei hajtotta állatnak. Mert te inkább az utóbbira hasonlítasz. Ha nem vagy képes az ösztöneiden felülemelkedni, akkor mi alapján tartod magad egyáltalán embernek?
A kérdező hozzászólása: Számomra nem létezik az "ember" kategória külön élõlénycsoportként. Csak a tudományban "hiszek". Mi is állatok vagyunk, csak éppen (jelenleg) a legokosabb állatok a bolygón.
Kíváncsi vagyok akkor is így gondolkoznál-e hogyha kiderülne, hogy az apád gumit használt, amikor te megfogantál, csak lukas volt és csak azért nem vetetett el, mert az már tényleg gyilkosság (vagy mert nem volt rá pénze, nem volt meg a megfelelõ technológia.)
Szerintem a gumi csak az AIDS ellen lenne jó, semmi másra. Ugyanúgy sz_rnák a gyerekeket tovább. Már bocs. Szerintem az iszlám miatt olyan szaporák, az elõírja nekik a sok gyereket. És szerintem az, hogy valaki gumit használ az nem gyilkosság. Én vallásos vagyok, de aki a gyilkosságot említi a gumi kapcsán az nagyon fanatikus lehet és buta. "Mi is állatok vagyunk, csak éppen (jelenleg) a legokosabb állatok a bolygón." Viszont ez is hülyeség. Azért, ha annyira tudomány kedvelõ vagy, akkor tudhatnád, hogy azért az embereket az állatoktól éles határ választja el. És szerintem sokan nem érezzük magunkat állatnak, mégha az állatvilágból is származunk. Ez olyan mintha azt mondanád felnõtt létedre, hogy gyerekek vagyunk.
"A Vatikánt meg lehetne hagyni, de a Pápának le kéne mondania a teokratikus diktatúrát és meg kéne csinálni a Vatikán Trónfosztását, hogy ne legyen akkora ereje a keresztény egyháznak." Jah, és mi lenne, ha a Vatikán visszakövetelné Rómától Ferraráig levõ pápai birtokokat? Ennyi erõvel az is megtörténhetne.
"Szerintem az iszlám miatt olyan szaporák, az elõírja nekik a sok gyereket" Erõsen kétlem. Fekete-Afrikában is nagy a népszaporulat, pedig ott a lakosság túlnyomó többsége keresztény, vagy törzsi vallású. Az okot már korábban leírtam. Régen nagy volt a csecsemõhalandóság és azóta még "nem álltak át".
A kérdező hozzászólása: "Mert az gyilkosság. Ez semmivel sem jobb, mintha az újszülött gyerekedet a kukába dobnád." Gyilkosság, mert az egysejtû spermák meghalnak, amik alapból meghalnának kb. 100 nap után a herékben... Ilyen alapon gyilkosság növényeket enni, hiszen még egy alga is mennyivel komplexebb élõlény, mint egy sperma. Hát még a krumpli... Sõt, levegõt venni is gyilkosság, mert aerobaktériumok és moha-spórák millióit lélegzed be...
"Miért nem az a módja?" Mert az gyilkosság. Ez semmivel sem jobb, mintha az újszülött gyerekedet a kukába dobnád. Az bünteti a törvény. Akkor a gumi használatát miért ne büntesse? Tudod kik dugnak agyba-fõbe az élvezet kedvéért? Az állatok. Azért vagyunk mi emberek, hogy uralkodni tudjunk az ösztöneinken. Nem tudok eltartani több gyereket? Akkor nem bújok ágyba az asszonnyal és nem csinálok többet. Ilyen egyszerû. Vagy ha már nagyon hiányzik a hancúr, akkor figyelek arra, hogy olyankor csináljuk, amikor az asszonynak épp nincs peteérése és nem lesz belõle gyerek. Emberek vagyunk, nem állatok. Nem tûzoltással kell foglalkozni, hanem megelõzéssel. És a megelõzés nem az, hogy megölöd a hibádnak az eredményét.
A kérdező hozzászólása: Látom, nem tudsz felhozni érvet, ezért személyeskedsz. Hát igen, sok magyar gondolkodásmódja még igencsak keleties...
A kérdező hozzászólása: De az EU ugyanúgy megmaradna, csak a benne lévõ térségek nem országoknak, hanem tartományoknak számítanának, mint az államok az USÁban.
A kérdező hozzászólása: "Szerinted ebbe hány ország menne bele?" Hollandia, Belgium, Svédország, Norvégia, Dánia sztem azonnal. Ez végre egy olyan internacionalista lépés lenne, amit a kedves Jobbiknyikok és Fideszdroidok se ócsárolnának, hiszen a "Vesszen Trianon!" féligmeddig meglenne belõle...
A kérdező hozzászólása: "Vagy hogy érted, hogy nagy a befolyása?" Pl. arra költik a pénzt, hogy olyan Harmadik Világbeli országokba, ahol hát... az átlagember intelligenciája ingyencsak csekély, ott terjesszék a Pápa legújabb propagandáját: "Ne használj óvszert!" és terjed tovább az AIDS, meg hasonló finomságok...
A kérdező hozzászólása: "Norvégia nehezen menne bele, mivel nem is EU tag" Megváltozik még az, ha elfogy az olaj...
Norvégia a halászat szabályozási rendszere miatt nem ment bele, továbbá az állampolgárok népszavazáson elutasították! Mi a jó az EU-ban? "Hollandia, Belgium, Svédország, Norvégia, Dánia sztem azonnal. Ez végre egy olyan internacionalista lépés lenne, amit a kedves Jobbiknyikok és Fideszdroidok se ócsárolnának, hiszen a "Vesszen Trianon!" féligmeddig meglenne belõle..." Na tudod ennél nagyobb baromságot már régen olvastam -.- érettségizz le inkább! ez nem olyan mint a sportfogadás, hogy majd csak belemegy, nem megy bele! TanulJ tínó!
"Pl. arra költik a pénzt, hogy olyan Harmadik Világbeli országokba, ahol hát... az átlagember intelligenciája ingyencsak csekély, ott terjesszék a Pápa legújabb propagandáját: "Ne használj óvszert!" és terjed tovább az AIDS, meg hasonló finomságok..." Ebben igazad van. De ha egy kicsit mondjuk eltekintek a saját vallásos énemtõl, akkor azt kell, hogy kérdezzem: Vajon mennyi lenne a népesség ott, ha nem lenne mondjuk AIDS? Túlnépesedés van! Igaz nem itt, de Afrikában igen. Vagy más kontextusban, mi fogja az ottani szaporulatot kordában tartani? Az éhínség is ennek köszönhetõ. Viszont attól ez még kegyetlenség. De ezzel szerintem a pápa a katolikus hitet is meggyalázza.
A kérdező hozzászólása: Azért van akkora népesség, mert az emberek nem használnak óvszert. Gondolod, direkt akarnak annyi gyereket? Másrészt, meg onnan is utaznak az emberek más részeire a világnak, vagyis azzal, hogy ott egyre több az AIDS-es, másfele is egyre több lesz.
A kérdező hozzászólása: "De ennek nem az a módja, hogy húzzanak gumit" Miért nem az a módja?
A válaszoló aki szerint a gumi gyilkosság, nagyon nagy:D:D rengeteget röhögtem, köszi hogy feldobtad a délelõttömet:D:D

Miért és mi miatt van az, hogy az emberek többsége nem bízik meg a politikusokban?

Legjobb válasz: Ha én csak a 10%át megengedném magamnak a munkahelyemen azok közül a kihágások,lazaságok közül,amit itthon a politikusok megengednek maguknak megnézhetném magam,hogy meddig lenne állásom.

Ha én csak a 10%át megengedném magamnak a munkahelyemen azok közül a kihágások, lazaságok közül, amit itthon a politikusok megengednek maguknak megnézhetném magam, hogy meddig lenne állásom.
Ha te a 10%-át megengednéd magadnak azok közül a dolgok közül amit a politikusok megengednek maguknak, már a börtönben töltenéd az életfogytodat! A kérdésre pedig, azért nem bízunk mert túl sokszor hazudtak nekünk és egy idõ után azt mondja az ember: elég!
tényleg ez a kérdés??? Miért bízna bárki is egy olyan vezetésben, amely nem a köz hasznát szolgálja? Elherdálják a nemzeti vagyont, tönkre teszik az oktatást, hogy "hülyék"legyenek a jövõ választópolgárai. Tönkre teszik az egészségügyet, hogy azok az emberek, akik nem egészségesek pusztuljanak minél hamarabb, ha már dolgozni, adót fizetni nem tudnak, akkor ne legyen teher az államnak.Elveszik a lehetõségét a népesedésnek, azáltal , hogy nem családbarát az adórendszerünk.Azokat a fiatalokat, akik elõbbre vihetnék az országot külföldre kényszerítik , hogy megélhetésük legyen, ott hasznosítják az itthon megszerzett tudásukat, ott adóznak. mellesleg a politikusok botrányaitól, hazugságaitól hangos a sajtó.kizsákmányolják a végsõkig azt a réteget, amelyikbõl élnek, a választások elõtt teletömik a fejüket ígéretekkel, hogy aztán még egy bõrt lehúznak róluk, soroljam még??
Ez tévedés. Az emberek bíznak a politikusokban, a politikai pártokban. Ezt a bizalmat ki is nyilvánítják 4 évente amikor elmennek szavazni és xy párt jelöltjére adják a voksukat. Gondold el mi lenne, ha az emberek a független, pártokhoz nem köthetõ jelöltekre adnák a voksuk. Pártok nélküli parlament. A pártkáderek mehetnének a p*icsába, a pártoknak pedig nem járna állami támogatás. Utópisztikus, nem ? Pedig csak a szavazópolgárokon múlik.
Nekem csupán csak az vele a problémám, hogy a legtöbb magát politikusnak vélõ honatyánknak semmi köze a politikához. A valódi politikusok nem hangoztatják lépten - nyomon, hogy azok.
pont, hogy senkinek sem kellene bíznia benne, mivel a politika lényege az, hogy emberek behülyítésével a jó retorikai képességgel sok pénzt keressünk. ezt tanítják az egyetemeken is. nem éri meg becsületesnek lenni, ha te, és a pártod irányítasz egy országot.
figyelj nyilvánvaló, hogy nem írják le konkrétan, hogy megtanítunk hazudni, és profin szónokolni, hogy bármit elhitess az emberekkel. de szerintem ezzel te is tisztában vagy. értsd meg, nem érné meg politikusnak lenni, ha 100%-osan becsületes vagy. csak valaki okosan csinálja, valaki nem(pl nálunk elég nyilvánvalóan tûntetnek el pénzeket)

Miért nem csinálják azt a politikusok, hogy a nagy közgazdászokkal összedolgoznak, hogy az ország gazdasága erősödjön?

Legjobb válasz: Azért, mert a magyar politikusokat sajnos sose a valóság érdekelte, kizárólag az, hogy meg tudják tartani a hatalmukat örök idõkre, és újabban az, hogy amit csak lehet, ki tudjanak lopni a közös vagyonból. Persze máshol is van ez a jelenség, de nálunk csak ez van. A valóság, a te sorsod vagy az enyém vagy másé nincs, nem érdekes. Ezért nem számít a komoly közgazdászok álláspontja se.

Azért, mert a magyar politikusokat sajnos sose a valóság érdekelte, kizárólag az, hogy meg tudják tartani a hatalmukat örök idõkre, és újabban az, hogy amit csak lehet, ki tudjanak lopni a közös vagyonból. Persze máshol is van ez a jelenség, de nálunk csak ez van. A valóság, a te sorsod vagy az enyém vagy másé nincs, nem érdekes. Ezért nem számít a komoly közgazdászok álláspontja se.
De nem érted, hogy van itt egy ellentmondás? Aki értelmes dolgot hírdet ebben az országban, azt nem választják meg. Aki agyament hülyeséget, az kétharmadot kap. Akkor ha te politikus lennél, mit csinálnál? Egy normálisabb országban persze azért ilyen mértékben nem iktatják ki a valóságot mint nálunk, de itt ezen a keleti periférián így mennek a dolgok.
Én személy szerint azt mondanám, hogy minden politikusnak legyen vagy közgazdász, vagy jogász diplomája, ezen felül azok, akik valamilyen szakterületért felelõsek (pl. egészségügy, oktatás stb.) azok rendelkezzenek mind az adott szakirányhoz tartozó diplomával, mind pedig gazdasági/jogi diplomával. Amennyi fizetést kapnak elvárható a két diploma.
Tudod, mi a probléma? Az, hogy a mainstream közgazdászok olyan általánosításokból indulnak ki, olyan modelleket alkalmaznak, amelyek sok tényezõt nem vesznek figyelembe. Pusztán a közgazdasági szempontokat, szociális, politikai, társadalmi hatásokat kevéssé. Illetve a közgazdászok sem egységesek, pont a modellezési izé miatt - az, hogy mit tekintesz egy modellben adottnak, az a te döntésed. Nem véletlenül jönnek hullámokban, ill. váltják egymást a keynesi meg a neoklasszikus megközelítésre alapuló gazdaságpolitikák. Ettõl függetlenül több szakemberrel kellene konzultálni, ez tény. Mert több oldalról több szakértelem kellene olyan idõkben, amikor válságot kell kezelni.
Azért, mert Magyarországon nem a közérdekrõl szól a "politika".
"Nekem olyan ne dumáljon gazdaságról, aki még a levegõt is hitelre veszi." Te nem hallottál egy Széchenyi nevû illetõrõl aki leírta hogy egy ország fejlõdése erõsen a hitelek függvénye? Hitel nélkül nem lehet létezni, ehhez nem kell közgazdász!
A kérdező hozzászólása: A másik, hogy hiába tud valaki, ha a saját érdekeit nézi, emellett lop, csal és hazudik.
Kezdesz közelebb járni az igazsághoz. Az érdekek nem egyformák és elég ritkán egyeztethetõk. A piacgazdaság pont arról szól, hogy verseny van és ezért nem lehet mindenki érdekét egyszerre képviselni. A másik meg, hogy általában egy gazdasági elmélet mellett kötelezik el magukat és onnan elég nehéz elszakadni. Létezik független közgazdász? Ha lenne is az pont olyan, hogy semmire nem jó.
A politikus négyéves mandátumokban gondolkodik, és népszerûségben. A közgazdász pedig gazdasági, népességi adatokkal foglalkozik.
Az utolsonal a pont! AZert mert nem erdekuk. Leszarjak, mi lesz 10 ev mulva, csak az szamit, hogy a kovetkezo valasztast megnyerjek.
"Miért nem csinálják azt a politikusok, hogy a nagy közgazdászokkal összedolgoznak" Honnan a frászból veszed, hogy nem "dolgoznak össze" velük? Mondjuk Járai kicsoda, ha nem közgazdász? Ilyen kérdést csak az bír feltenni, aki szerint Bokros az egyetlen közgazdász a világon.
Azért, mert Te is és sokmillió ember itt az országban álomvilágban él. A parlamentbe csak olyan párt kerülhet, aki a világ elitjét kiszolgája. Vona Gábor sosem fogja elszámoltatni Soros Györgyöt, ki õ ahhoz? Orbán és társai sem magyar érdekeket szolgálnak, ha azt szolgálnák, nem itt tartanánk. Ezt egyszerûen nem képesek az emberek beismerni maguknak. Hányszor el lett már mondva, hogy a bankár hegemónia csatlósai, de ez ellen mindenki hadakozik és akkor jön az átlagember az antiszemitizussal, meg a rasszizmussal. Aki csodálkozik 2011-ben azon, hogy az általuk megválasztott emberek nem az õk érdekeik szerint cselekednek és nem értik, hogy miért, az már menthetetlen. Itt már nincs idõ magyarázkodni, itt már az összeomlásra kell készülni, aki eddig megértette az már készül.
A "közérdek" egy olyan madár, hogy mindenki beszél róla, de még senki nem látta ebben az országban. Ökörköri
*nagyon sok a közgazdász van ott
Egyetértek - nagyon sok a közgazdász ott, a minisztériumban államtitkárok, illetve az alájuk dolgozók bizonyára értenek a dolgukhoz. Csak ez nem olyan dolog, mint a fizika, hogy ha leejtesz egy tollat, akkor az most is, meg száz év múlva is, ugyanúgy le fog esni. Ezek komplex, társadalmi-szociális-gazdasági kérdéseket is érintõ problémák, ahol sok dolgot kell mérlegelni. A hitel pedig tényleg fontos a gazdaságban, de válságot is okozhat, ha nem jól csinálják, lásd 2008-2009 USA-ból kiinduló zavarok.
A kérdező hozzászólása: "Nem te találtad fel a spanyolviaszt." Ezt üzenem neked, 2.: látszik mit ér a diploma.
Ki a nagy közgazdász? Hogyan lehet lemérni, hogy jó e az elmélete vagy rossz? A jelenlegi és az elõzõ kormánytagok közül soknak van közgáz diplomája. Ezenkívül tanácsadók, államtitkárok, miniszterek is általában szakirányú diplomások. Nem te találtad fel a spanyolviaszt.
A kérdező hozzászólása: Én közgazdászra, mint magánemberre értettem.
A kérdező hozzászólása: Ilyet nem mondtam. Oda akartam kilyukadni, hogy az elmélet és a gyakorlat között óriási a különbség. Te meg olyan dolgot mondtál, ami az én utóbbi mondatomtól fényévnyire van.
Mégis hogy a fenébe gondolod hogy a nagy közgazdász int egyet és minden rendbe jön?Egy nagy fenét!Hogy gondolod hogy intenek egyet és piacok nyilnak meg? A nagy nyugati közgazdászok miért nem tudták megakadályozni hogy gazdasági válság legyen? Hogy gondol valaki olyan marhaságot hogy egy ország egyedül virágzó gazdaságot hoz létre másoktól függetlenül?
A kérdező hozzászólása: Nem a papír a lényeg és szerintem ész is kell oda. Nekem olyan ne dumáljon gazdaságról, aki még a levegõt is hitelre veszi. (nem egy ilyen közgazdászt ismerek) Lehet durva kijelentés, de szerintem ez alap.
A kérdező hozzászólása: Csak az összes közgazdász mondja, hogy amit csinálnak az hülyeség a köbön. Ha nem ért valaki a gazdasághoz, akkor bízza olyan(ok)ra, aki(k) érti(k).
Jobb helyeken így csinálják, de attól, hogy valaki jó közgazdász, még nem feltétlenül lesz elismert.

Arról miért nem beszél egyik politikus sem hogy annyira rosszul csinálják az ország dolgait hogy a magyarok erõsen elkezdtek fogyni?

Még egyik oldaltól sem hallottam azt hogy igyekeznek itthon tartani az embereket hogy ne menjenek ki külföldre. Az a szégyen hogy a politikai teljesítmény egy rohadt nagy karóval ér fel, mert fogy a dolgozó magyar, aki meg itt van, az is kifog menni külföldre ha még nem ment ki. Ennyit tudott az egész paletta hogy ugyanúgy tönkre vágták ezt az országot mintha egy sereg óvodást bíztunk volna meg az ország irányításával. Egyiknek sincs annyi önkritikája hogy beszéljen arról hogy gyakorlatilag ország irányításból az egész politikai elit megbukott? Az lenne a céljuk hogy a nép számban, vagyonban, tudásban növekedjen, erre pont az ellenkezõjét látjuk. Annyira tud mindegyik pofázni fent az emelvényen hogy a másik szintén bukott politikus mennyire rossz, de valahogy arról egyik sem beszél õ maga szintén ugyan annyira bukott, ha nem jobban, és õ ugyanúgy tönkre tette ezt az országot. Csak megy itt a nép butítása, meg a gyûlölettel való manipulálás. Persze ezért a nép is felelõs mert ahelyett hogy elkergetné ezeket, belemegy a politikai hazugságok,átverések,megtévesztések,ármány világába, és mint birka béget hevesen. Ilyenkor szoktam elgondolkodni rajta hogy ez az én Magyarországom? Vagy kié ez? Itt akarok én gyereket felnevelni ahol a birkák egymást tapossák és eszik, a politikusok meg egy asztalnál jót nevetnek rajtuk? Itt akarom én a jövõjüket biztosítani ahol erõsen afelé haladunk hogy 20,30 év múlva tele lesz erõszakos gyilkos rabló primitívekkel az ország ha semmi nem változik? Itt akarok én nemzeti tudatban boldogan élni, ahol szégyen szeretni a hazát, és szégyen magyarnak lenni? És sajnos nem lehet azt mondani hogy várjunk még egy kicsit, mert ez a birka nép majd a következõ helytartó választáson is aláírja az újabb rabszolga szerzõdését, újabb 4 évrõl. Valahol megvetem azokat is akik elmennek ebbõl az országból, de lassan kezdem átérezni a döntésüket. Itt vagyok magyarként, ahol a saját fajtámat uszítják ellenem, az meg birkaként önszántából teszi amit tesz, még csak kérni sem kell rá. Tele vagyunk mindenféle idegennel akik csak rontanak a helyzeten. Arról már ne is beszéljünk hogy nincs munkahely, fizetés, egzisztencia stb...

Legjobb válasz: Majdnem egész Európában fogynak az embere, úgyhogy ez nem magyar sajátosság.

Majdnem egész Európában fogynak az embere, úgyhogy ez nem magyar sajátosság.
Elvétve azért hallani errõl a témáról.De valóban nem nagyon akarják hangoztatni a tv-en.A hírekben inkább elmondják minden nap a rezsi csökkentést, hogy inkább pozitív híreket haljunk:) .Az árak elégé európaiak a fizetések meg negyed annyi mint a nyugati országokban.Én megértem azokat a fiatalokat aki ki mennek külföldre, hogy egyrõl a kettõre jussanak.
Pont h jól csinálják, mivel az a céljuk valójában, h fogyjunk.
Hogyne akarnák itt tartani az embereket. Csak épp ezt a hallgatói szerzõdéssel akarják megoldani, ami pont az ellenkezõ hatást váltja ki, már az egyetemre sem maradnak itthon a fiatalok. Mi is megyünk ki a párommal tanulni, fájó szívvel, mert itthon lenne jobb, de ha egyszer ennyire élhetetlen, nem fogunk itt nyomorogni csak hogy megmutassuk, milyen nagy magyarok vagyunk és itthon maradunk. Kint is tudok magyar lenni, nekem ez nem ér annyit, hogy ne tudjam etetni, öltöztetni a gyerekeimet, esetleg ne is engedhessem meg magamnak, hogy gyerekeim legyenek...
Azért mutogatnak egymásra, mert a nép ezt igényli, sõt kifejezetten megvan elégedve az ingyencirkusszal. A másik igen egyszerû ok pedig az, hogy nincs megoldásuk rá, ezért mutogatnak egymásra. Amíg ki nem termel magából a nép egy olyan csoportot, ami képes az õ érdekit is figyelembe venni, addig nem lesz változás, ezt tudomásul kell venni.
A kérdező hozzászólása: 3 röghöz kötés pontosan a kivándorlást ellen jött létre, én egyet értek vele. Azok hápognak ellene akik ingyen akarnak neves egyetemen tanulni aztán kimenni vele külföldre. Olyat még nem hallottam szidni ezt, aki tudatosan ebben az országban akar maradni. Amikor az ilyen hápogót megkérdezem hogy de végül is akkor csak ki akar-e menni, a válaszok közt mindig ott volt a valószínûleg igen. És ha szembesítem vele hogy pontosan ezért van a röghöz kötés, akkor meg õrjöngenek hogy mi az hogy õket nem hagyják ingyen élni.
Ha adott egy jelenség és nem akarjuk, akkor meg kell szüntetni az okait. A tiltás soha nem vezet eredményre. Röghöz kötni lehet, jó nagy felháborodás a következménye, meg az, hogy az élelmesebbje kicsit alaposabban elgondolkodik, hogyan játssza ki. És ki fogja, ne legyen kétség. Viszont megfelelõ munkahely, megfelelõ jövedelem, és fõleg biztonság esetén csak a világot látni akarók mennek ki, aztán ha világot tapasztaltak, zömében visszajönnek. Mert ez a normális. Csak nálunk nem normálisak az állapotok. És vegyük észre, ez nem korlátozódik a friss diplomásokra. A jó szakmunkások zöme külföldre ment, maradt a gyengébb minõség (tisztelet a kevés kivételnek). Az ilyen problémákat a munkahelyek teremtésével, a munka megbecsülésével (ezen belül a megfizetésével) lehet elérni. A kormányoknak ehhez a teljes törvénykezési lehetõség és a teljes éves (helyesen elkészített) költségvetés a rendelkezésére áll. Ha ez nem elég, akkor alkalmatlan a kormányzásra. Nemcsak itt, mindenütt.
Mert a válasz az lenne, hogy az akkori törvények szerint jártak el.
Mert õk szavazzák meg hogy lehet-e ilyen törvény. Élõ példa a Jobbikos kezdeményezés, a politiksok visszahívhatóságáról. Napirendre sem tûzték.
Õk hozzák a törvényeket. Nem annyira hülyék, hogy magukkal kiszúrjanak...
Melyik állam van csõdben? Konkrét ügyek kellenek, olyan dolgok amik a csõdközeli helyzet kialakulásához járultak. A csõdveszélyt most mi okozta? Svájci frank és az euró árfolyamának emelkedése, az mi okozta, a végtörlesztés miatt a nemzetközi piaci körök spekulációja, tehát nem kellett volna végtörlesztés. De nem lett volna semmi baj, ha nem végtörleszt senki. Tehát végsõ soron a végtörlesztõket kellene most börtönbe zárni, mert fölbosszantották a külföldi bankokat. De már semmi gond, mert lefutott a végtörlesztés, és mindenki megnyugodott, így senki nem megy börtönbe. A viccet félretéve. Konkrét ügyek kellenek! Például a Malév csõdjét ki kell vizsgálni! Kínában ilyenért szó szerint fejek hullanak.
A kérdező hozzászólása: Pl rossz gazdálkodás az egyértelmûen kimutatható! A csõdhelyzet pedig nem svájci frank okozza meg hasonlok hanem minnél nagyobb veszélyben van egy ország ha el van adósodva és gazdaságilag nulla ezt számon lehetne kérni.Itt tehát egyértelmûen kimutatható ha ország stabil lehet nagy válság a forint pedig erõsödne .De persze itt nem ez állt elõ ezért számon lehetne kérni miért tartunk itt.De ez egyénileg is igaz!! Számok nem hazudnak mostani kormány igen és elõzõeket. Eladósodás országot!!!!Finesz MSZP stb...
A kérdező hozzászólása: mszp az nagyobb de finesz és a szdsz stb pártokat mind számon lehetne kérni utólag is a hibás döntések miatt!!!!

A politikusok gyorshajtását miért nem saját zsebből kell kifizetniük? Miért a közös állampénzből fizetik? Miért MI, adózó állampolgárok fizetjük ki az ő büntetésüket? Egyszerűen görénység a négyzeten!

http://index.hu/belfold/2011/09/19/lezerblokkolo_hm-es_szolg.. hja, és utána még Gubcsi Lajos flegmán visszapofázik... opsz, Lázár János szerény 450 lóer?s verdájáról viszont leszerelte a radarzavarót. Én, ha lebukok hiába szerelem le, akkor is megbüntetnek... Õt miért is nem??? MIBEN KÜLÖNBÖZIK EGY POLITIKUS EGY ÁTLAGEMBERTÕL? - ILLATOSABBAT FINGIK? - OKOSABB? SZEBB? MINDENKITÕL EL KELLENE VENNI A MENTELMI JOGOT!!!!!!

Legjobb válasz: Céges autónál is a cég mint üzembentartó fizeti ki a büntetést, és általában behajtja a szabálysértést elkövetõ alkalmazotton. Itt ugyanez a helyzet, az indexes cikk is írja, hogy "a pénzt késõbb behajtják a száguldozó közhivatalnokokon." Itt tehát nincs semmi különös, ettõl függetlenül egyetértek azzal, hogy el kellene törölni a mentelmi jogot.

A fejekben kellene rendet tenni. Egy ismerõsöm apja, egy vezetõ üdítõital gyártó cég telephelyén volt portás. A kiadott utasítás szerint a személyforgalmat a "kiskapun" kellett bonyolítani, nem a mellette lévõ sorompóval ellátott teher kapun. A "pesti fõnökre" is rászólt, amikor az a sorompó mellett ment be. A reakció bugris leugatás. Néhány hét múlva az osztrákra is (a pesti fõnöke) rá kellett szólni emiatt. A reakció: elnézést kérve a kiskaput használta azonnal. Ugye értitek mit akartam ebbõl kihozni?
Céges autónál is a cég mint üzembentartó fizeti ki a büntetést, és általában behajtja a szabálysértést elkövetõ alkalmazotton. Itt ugyanez a helyzet, az indexes cikk is írja, hogy "a pénzt késõbb behajtják a száguldozó közhivatalnokokon." Itt tehát nincs semmi különös, ettõl függetlenül egyetértek azzal, hogy el kellene törölni a mentelmi jogot.
A fizetésüket is a mi adónkból kapják és amit elsikkasztanak, az is a mi adónkból megy, szóval nem mindegy?
A kérdező hozzászólása: hja, meg több millió jutalmat osztanak szét év végén... mire is? Nálunk akkor jár jutalom, ha valami plusszt csinálok, vagy a munkámat nagyon jól csinálom. és a politikusok? ha jól csinálná a dolgát, nem itt lennénk... akkor meg mire kis kapja a jutalmat? a munkájáért, amit alapból KELLENE megcsinálnia, de még azt sem teszi normálisan... pl be sem megy, kivonul szavazáskor, stb... engem úgy kivágnának a munkahelyemrõl ha csak úgy kivonulnék egy értekezletrõl mert nem tetszik valami...
kommenthez Pontosan errõl írtam...sajnos megtehetik. Te meg azért nem teheted meg, mert nem vagy politikus:((
Egyáltalán miért kell a mentelmi jog, amikor kizárólag a mocskos ügyek, jogszabályok be nem tartása miatt élvezik? Miért nem húzza ki magát az összes képviselõ -tisztelet a kivételnek, ha van ilyen- , hogy bekerült a parlamentbe, és KÉPVISELÕ-ként értünk, a magyar emberért dolgoznak, mert erre kaptak felhatalmazást.A fizetésük szép, megbízatásuk max. 4 évre szól, így ha megszûnik a mandátumuk, biztosan rosszul dolgoztak. Nagyon szomorú, hogy nálunk, Magyarországon ez a feladat kizárólag a haszonszerzésre, nekem mindent lehet hozzáállásra készteti õket. Mikor lesz már végre olyan kormányunk olyan képviselõkkel, akik kizárólag úgy viselkednek, ahogy a elvárható lenne?
@Doboszoli: Én is láttam már hasonló esetet: a magyarországi kisfõnök úgy érezte, rá semmi nem vonatkozik, a külföldi nagyfõnök pedig alázattal viszonyult a mindenkire érvényes szabályokhoz. Találkoztam fordított helyzettel is, amikor a külföldi fõnök úgy viselkedett, mint a rabszolgatartó ültetvényesek. (És néhány multicég hozzáállása pedig csak megerõsíti a gyarmattartói-gyarmati viszonyról alkotott képet.)
A képen, ahol ki van nagyítva az a valami... Miért az van ráírva, hogy "Parking Sen"?
A kérdező hozzászólása: megtévesztésbõl! hát megmagyarázza! mint mindent: http://hircsarda.blog.hu/2011/09/21/itt_a_teljes_gubcsi_list.. hja, és már nem lézerblokkolónak, hanem lázárblokkolónak hívják: http://hircsarda.blog.hu/2011/09/21/lazarblokkolot_talaltak_..
...a radarzavarókhoz egyébként mit szól a rendõrség? Szívesen meghallgatnám.

Miért nem lázadunk fel és zavarjuk el, vagy zárjuk börtönbe a politikusokat, akik tönkretették az országot?

Miért ilyen birka nép a magyar? Ha fellázadnánk, szerintem a rendõrség és a katonaság is a nép mellé állna, hisz nekik is elegük van az egészbõl. Miért tûrünk, amíg Mo.-on 2 millió ember mély szegénységben él addig nem is tudjuk elképzelni, hány ezer milliárd van svájci bankokban, magyar politikusok nevén, amit tõlünk loptak.

Legjobb válasz: Zavarjuk el mindet! :-) Aztán megválasztunk valakit, és õt is elzavarjuk. És újra, és újra. Elõbb-utóbb kiürül az ország. :-D

Zavarjuk el mindet! :-) Aztán megválasztunk valakit, és õt is elzavarjuk. És újra, és újra. Elõbb-utóbb kiürül az ország. :-D
"Amíg nem ébrednek öntudatra, nem fognak fellázadni, s amíg fel nem lázadtak, nem ébredhetnek öntudatra." - George Orwell
Azért mert szerinted X politikust kéne elzavarni szerintem meg Y a rossz. Most akkor hogyan fogjunk össze?
Más országok már rég ezt csinálták volna.
Tetszenek ezek a kérdések. Olyan szintû naivitás süt belõle, mintha egy 10 éves gyerek kérdezné. Mint tegnap, amikor megkérdezte valaki hogy valamilyen arab pali gonosz-e (!!!). Mint valami 5 éves, akinek van jó boszorkány és gonosz boszorkány.
Vagy mint 12. Vagy 16. Vagy akár a középkor óta. :)
Igazad van kérdezõ! Zavarjuk el a politikusokat! Te kezded! Csak azt áruld el , utána mi lesz? Megválasszunk téged királynak?
A fennálló rend erõszakos megváltoztatására irányuló cselekmények bûncselekménynek (lázadás) minõsülnek, és igen szigorúan büntetendõk.
Mert jobban élünk, mint 4 éve. Vagy, mint 8 éve. Pont most küldjük el a politikusokat, mire végre elkezdték azt csinálni, ami a dolguk?
Persze: rövid, indulatos mondatokban szidni a kérdezõt, legyen benne Orbán/Fideszes, cigány, zsidó, libsi, ne legyen több 2 sornál, mindezt 5 másodperc alatt (gondolkodás amúgy is kizárva, minek idõ rá?). Végülis Orbán volt benne, a kohézió nem volt feltétel, ha nem vagyunk szigorúak a sértegetés része is fellelhetõ benne, de sajnos se cigány, se zsidó, se libsi nincs, úgyhogy egy gyenge hármas alát tudnék adni.
Valaki megtenné hogy értelmezi a 22. -et? :) köszi
Orbán barátodnak is elmondtad ezt? Itt tanult, majd az állam pénzén utána külföldön is.Természetesen külföldön õt nem engednék "dolgozni" ! Ilyen ember más országban nem kell.
Pontosan így van, ha valaki nem akar itt élni, az ne is akarjon itt tanulni, 18 éves korban már szabadon el lehet menekülni külföldre!
Félreértetted! Nem baj, ha kimegy, sok sikert hozzá, de akkor induljon most! Ott is vannak nagyon jó iskolák....
Az a korlátolt aki szerint baj, ha valaki menekül ebbõl az országból. Az orbán két "szép" szeméért miért meressze valaki itthon a seggét, ha megteheti hogy kimenjen? Puszta hazafiságból? Ha valaki itthon nem boldogul, akkor nem egy isten ellen való vétek ha kimegy.
Egyetemen tanulsz az én adómból és háborogsz hogy milyen rossz neked?? Fizeti az állam a tanulmányaid, aztán elmész külföldre, úgy hogy semmi haszna nincs belõled az országnak? Tényleg, de szemetek a politikusok :) Remélem nem minden egyetemista ilyen korlátolt, mert ha igen, akkor tényleg baj van...
8-as. Most kezdték el csinálni ami a dolguk? Na ne! Szegény Magyarország.
Kérdezõ! Senki nem tart vissza, de akkor ne sírj, és ne a mi pénzünkön élõsködj a tanulmányid befejezéséért! Menj ki most, és tedd le ott ezt a szép szakmát!Addig jó itt lenni, amíg tanulhatsz?
Ez az ország több mint 1000 éve itt van nem hiszen hogy pont 15 év múlva lenne vége. És értek mar minket nagyobb megpróbáltatások, többször porig lett rombolva, jöttek tatárok, törökök, ruszkik és megis túléltük.
Megadtad magadnak a választ, amint nehézségek jöttek, egybõl rohansz egy másik országba és sokan így vannak ezzel, vagyis akinek lenne ereje lázadni, az inkább az erejét arra fordítja, hogy menekül.
A kérdező hozzászólása: Még 4 évet adtam az országnak hogy valami pozitívan változzon, ennyi idõ múlva fejezem be az egyetemet. Ha nem változik semmi, irány Norvégia, ott legalább megfizetik és megbecsülik a szakmám (mérnök-informatikus). Norvégul 4 év múlva már kiválóan fogok tudni és ha megkapom az állampolgárságot, a magyarról nyugodt szívvel lemondok. Tanácsolom ezt mindenkinek, aki szeretne magának és a családjának egy nyugodt életet. Magyarországnak 10-15 éven belül amúgy is vége! És mielõtt elkezditek, hogy miért? Azért mert a legtöbb fiatal elmenekül is nem lesz itt semmi más, csak nyugdíjas, cigány és Orbán diktatúra.
"Fõleg ha a rendvédelmi szerek is mellénk állnak." De nem állnak mellétek. Sem a rendõrség, sem a katonaság. Õk esküt tettek, és szigorú parancsuralmi rendszerben mûködnek: „Én ...... esküszöm, hogy a Magyar Köztársaság hûséges honvédje (honvéd tisztje, tiszthelyettese, tisztese) leszek. A Magyar Köztársaság függetlenségét, az állampolgárok jogait bátran, az Alkotmány és más törvények betartásával és betartatásával, a rám bízott katonák és fegyverek erejével, életem árán is megvédem. A katonai ismereteket elsajátítom, alárendeltjeimet a honvédelem feladatainak ellátására felkészítem. Elöljáróim parancsainak engedelmeskedem, alárendeltjeimet jogaik tiszteletben tartásával vezetem, róluk emberséggel és felelõsséggel gondoskodom.” http://www.complex.hu/kzldat/t0100095.htm/t0100095_26.htm Külön felhívom a figyelmet az "a rám bízott katonák és fegyverek erejével, életem árán is megvédem" és az "Elöljáróim parancsainak engedelmeskedem" szavakra. Ez azt jelenti, hogy a hadsereg akár fegyverrel is védeni fogja a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjét, az alkotmányosan megválasztott mindenkori kormányt, akármilyen oldali is az. ÉS EZ ÍGY HELYES. Magyarországon pedig messze nincs forradalmi helyzet, az emberek nem élnek olyan rosszul, hogy erõszakos lázadáson törjék a fejüket. Ez csak néhány forrófejû anarchistának a vágyálma.
"Miért ilyen birka nép a magyar? Ha fellázadnánk, szerintem a rendõrség és a katonaság is a nép mellé állna, hisz nekik is elegük van az egészbõl. " Bárkit is raksz a helyére, idõ kérdése, és legalább ugyanolyan lesz, vagy rosszabb.
A kérdező hozzászólása: szigorúan büntetendõ, ha az egész ország fellázad, ki tartóztat le? Fõleg ha a rendvédelmi szerek is mellénk állnak.
Ok, így már értem :D

Azok a politikusok akik részt vettek a Bilderbergen, ők miért nem tájékoztatják az Európai parlamentet, illetve az embereket?

Több uniós politikus is részt vett ebben ,az egyik Barosso a másik meg a luxemburgi szőke nő. Titkolóznak és visszautasítják a tájékoztatást ,pedig több más EP képviselő is felszólította őket ,hogy tájékoztassák őket a találkozón zajlottakról. Vagy jobb ,ha nem is tudjuk?

Legjobb válasz: Azért, amiért Martonyi János sem.

Azért, amiért Martonyi János sem.
Mert titoktartási kötelezettségük van.
Az Európai Tanácson történtekrõl, ami pedig az Unió csúcsszerve, sem számolnak be az államfõk, vagy a G8 csúcskonferenciák is titkosak. Pedig ott tényleg rólunk döntenek, amit nem is titkolnak elõlünk. Egyszerûen mert nemzetbiztonsági érdekeket sértene a kiszivárogtatásuk. A Bilderberg konferencia meg magánemberek találkozója, semmivel sem kell nyilvánosabbnak lennie, mint a te baráti összejöveteleidnek. Valószínûleg nem is több annál csak a személyek mások. Viszont beszélhetnek róla elvileg, csak nem nevezhetnek meg senkit és hogy a személy milyen állásponton volt, gondolom a külsõsök meg erre lennének elsõsorban kíváncsiak. Ez viszont egyáltalán nem speciális diplomáciai eljárás.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!