Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a párom hogy (469 db)

Miért van az, hogy amit a fidesz csinált pár éve az akkor jó volt, most meg ha más csinálja azt akkor rossz? Miért nem gondolkoznak azon, hogy ők is csináltak ilyet, mielőtt pont ezt szidják?

Gondolok itt kordon bontásra, amikor Orbán bontotta az nemzeti, most pedig kocsma munka, ahogy Tarlós mondta. Vagy mikor kormány tagok képével kampányoltak. Mikor a fidesz csinálta akkor az jó, mikor velük csinálják akkor uszítás.

Legjobb válasz: "nem felejtik el az emberek, hogy pár éve még õk voltak azon az állásponton." Ez egyetlen emberre vagy egy kis csoportra talán igaz, de nagy tömegben hihetetlen módon manipulálhatók vagyunk. Annyi porhintést és agymosást kapnak nap mint nap, hogy bizony elfelejtik még azt is, ami pár hónapja vagy hete történt. :(

"nem felejtik el az emberek, hogy pár éve még õk voltak azon az állásponton." Ez egyetlen emberre vagy egy kis csoportra talán igaz, de nagy tömegben hihetetlen módon manipulálhatók vagyunk. Annyi porhintést és agymosást kapnak nap mint nap, hogy bizony elfelejtik még azt is, ami pár hónapja vagy hete történt. :(
én sem érte, bocsi
Bocs, de ha komoly a kérdés, akkor nagyon naív vagy. (Vagy csak provokatív.) De megpróbálok válaszolni. Azért van, mert mindig azt mondják, ami a saját érdekeiket szolgálja. Konkrétan vigyorogva belehazudnak a képünkbe. Mondok egy példát: Egy autókereskedõ ha megvesz egy autót, minden hibát megtalál és nagy hangon fikázza. Ha eladja, akkor meg dícséri, mintha Rolls Royce lenne. Szerinted miért? :DD
Most mi a kérdésed?
Mert nem Fidesz van, meg nem Fidesz, hanem kormánypárt, meg ellenzék. Amit ellenzékként mondasz, kormányként homlokegyenest mást csinálsz. A szocik most is qrva jókat mondanak, csak éppen nyolc évig bsztak bevezetni. Ellenzékben a Fidesz is baromi jókat mondott, meg tüntetett, aztán õ maga vezette be ami ellen tüntetett. Amíg nincs felelõsségrevonás, addig ez lesz.
Ez fordítva is érvényes. Üdvözöllek az Igazság Csarnokában.
A kérdező hozzászólása: "Most mi a kérdésed?" Miért kell a hülyét adni ha nem tudsz olyan magyarázatot adni akivel ki lehet õket magyarázni? Vagy csak a szövegértés nem megy? Oda van leírva a kérdés. Mit nem értesz rajta? Érdekes az elsõ válaszoló valahogy megértette.
A kérdező hozzászólása: "én sem érte, bocsi" Mit nem lehet azon érteni, hogy most miért ítél el olyan dolgokat a fidesz amit valaha még õk maguk csináltak? És az elítélés elõtt miért nem gondolkoznak el azon, hogy ez könnyen visszaüt, ugyanis nem felejtik el az emberek, hogy pár éve még õk voltak azon az állásponton.
Mert akkor õk voltak ellenzékben.

Miért kéri azt a párom hogy az izzadt lábam nyalogathassa? Ez miért izgató más is csinál ilyet? Nem enged tusolni! Normális?

Legjobb válasz: Az én párom néha a hajam rágja, meg levág egy tincset amit beteker egy cigibe és azt szívja. Ez se gáz akkor a tied se :)

Az én párom néha a hajam rágja, meg levág egy tincset amit beteker egy cigibe és azt szívja. Ez se gáz akkor a tied se :)
Ez már azért túl van egy határon
Ilyet még nem hallottam. A párod lehet hogy perverz egy kicsit :)
én a barátnõmmel futottam az erdõben.. Tökre le voltunk fõve (izzadva) És egymásnak estünk a wc-be még ha kicsit csúszott is de fel emeltem :) Az volt életem eddigi legnagyobb legjobb és leggélvezetesebb szex-e én 18 vagyok õ 15..
4-es vagyok nagyon izgató volt számomra ... :) szóval szerintem normális dolog
Van sokféle szexuális szokás, az egyik gyakori témakör a lábakhoz köthetõ. Van benne valami vonzó, ahogy abban is, ha valami egy kicsit "undi". Az hogy ebben hol a határ, nem lehet megmondani, mindenhol vannak szélsõségek, azokra szokás mondani, hogy "nem normális"

Miért nem hiszi el a párom, hogy nem csinál semmit rosszul, csak már több idő kell az orgazmushoz, mint korábban? Van valaki hasonló helyzetben?

Régebben kevés id? is elég volt, hogy felizguljak,kielégüljek,évek alatt ez megváltozott.

Legjobb válasz: igen, nálunk is ez van. Pár perc aktust? Kicsit kitolhatná õ is....

igen, nálunk is ez van. Pár perc aktust? Kicsit kitolhatná õ is....
Nálunk is hasonló. Amikor megismerkedtünk, a feleségem 4-5 perc alatt eljutott a csúcsra (akárcsak egy férfi). Ma már hosszabb idõre van szüksége, akár 20-30 percre... Ennek több oka is lehet, szülés, életkor, meg talán már a kapcsolat sem jelent újdonságot. Viszont mindig találunk ki új dolgokat, változnak a kedvenc pózok, szokások... Én utálom ha nem jut a csúcsra, és ha érzem, hogy hiába erõlködöm, inkább én is kihagyom és tartalékolom magamat másnapra... Igaz, én gyakorlatilag korlátlan ideig bírom, 1.5-2 óra is belefér, és ezt legtöbbször ki is használjuk. Szóval, nincs veled semmi gond, a párodnak magán kellene dolgoznia, mert a néhány perc aktus az azért egy tapasztalt férfi esetében gáz... Próbáljátok meg elnyújtani, mondjuk úgy, hogy nem izegsz-mozogsz, vagy ha nagyon nem bírja, egy kis szünet stb. stb. 38F
azé az a "néhány perc aktus" durva....vmit igazán tehetne az ügy érdekébe.
A kérdező hozzászólása: Írtam, hogy a néhány perccel nincs gondom. Ezen nem tud változtatni, illetve volt dokinál, írtak neki tablettát, de arra meg én mondom, hogy ne szedje, mert fáj tõle a feje, meg amúgy sem tudok akkor ellazulni, ha azt figyelem, nehogy rosszul legyen tõle. Nem mindig sikerül kielégítenie, de ez sem baj, csak az, hogy nem érti meg, hogy változtam, öregszem vagy mi. Õt is zavarja, hogy néha nem tud kielégíteni, de akkor azzal jön, hogy õ is öregedett, de nem változott. Erre mondom neki, hogy csak nehogy õ is változzon, mert még rosszabb is lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Nem értem a párod, oké ha néhány percig bírja ELSÕRE, de utána mért kéne abbahagyni? Mire másodjára elélvez legalább 20 perc, az idõ tájt neked is lenne lehetõséged!
Például mert a legtöbb férfi nem képes többszöri orgazmusra?! Én pl. ha nem is fordulok a falnak, de bõven elég egy orgazmus is egy estére.
A kérdező hozzászólása: Így van, ahogy utolsó írja. A páromnak is elég egy, lehet már nem is lenne képes többre, csak gyógyszerrel, de arról már megírtam a véleményem. Meg azt is már írtam nem egyszer, hogy nem kell nekem több néhány perc aktusnál, ha kellõképpen felizgultam. Ha rövidebb az elõjáték, akkor meg nem lesz orgazmusom. Szóval nem mindig sikerül, mert õ már szinte az elején aktusra kész, és mire én felizgulok, õ arra néha lelankad.

Ha szünetet akarok tartani miért vádol azzal a párom, hogy biztosan van Valakim? Miért nem tudja megérteni, hogy nincsen senkim?

Miért van az, ha szünetet akarok tartani párkapcsolatunkban, mert kezdek besokallani, akkor a párom azzal vádol, hogy biztosan azért, mert van Valakim? Ez így csak rosszabb lesz. Miért nem tudja megérteni, hogy nincsen senkim???

Legjobb válasz: Mert normális esetben nem kell szünetet tartani.

Mert normális esetben nem kell szünetet tartani.
Aki itt nem ért valamit, az te vagy, és nem a párod. Õ tökéletesen érti, hogy nincs senkid. Csak nem hiszi el, vagy ha hinné is, akkor sem biztos benne 100%-ban. Ennek az oka viszont nagyon egyszerû. Természetes módon keresi a magyarázatát annak, hogy miért akar bármilyen értelemben lazítani a kapcsolaton az, akit õ szeret. Erre kézenfekvõ válasz, hogy 3. személy van a dologban. Feltehetõen nem alakítottál még ki vele olyan bizalmi viszonyt, hogy biztos lehessen benne, hogy elmondanád, ha valami ilyesmi van. A bizalmatlanság részérõl teljesen jogos. Az, hogy "szünetet akarsz tartani" annyit jelent, hogy nem vagy õszinte. Szünetet miben? "Most 2 hónapig nem szeretlek, majd utána újra foglak"? Ezt nem szünetnek hívják, hanem szakításnak. Aztán ha késõbb nem bírtok meglenni egymás nélkül, akkor újra összejöhettek, ez a sok lehetséges forgatókönyv egyike, de ezt elõre megtervezni elég furcsa. Ha viszont továbbra is úgy érzed, hogy hozzád tartozik, csak kicsit sok az együttlétbõl, az sem szünet, hanem eltávolodás. Természetes velejárója egy párkapcsolatnak. Nem lehet folyton azonos lángon égni, azonos mértékben vágyni a másikra. Ha ez a helyzet, akkor viszont ne szünetet akarj tartani, hanem mond, hogy továbbra is a pasidnak/csajodnak tartod, csak problémákat érzel, amin szerinted segítene, ha kicsit kevesebbet találkoznátok.
mert a szünet az szakítás, csak nem mered kimondani. meg így még visszatáncolhatsz. egy normális kapcsolatban nem kell szünet, ahol meg kell azt nem is érdemes folytatni.
Mégis, mire gondolna? Nem normális dolog szünetet kérni, ezzel kvázi azt mondod a párodnak, hogy õ várjon csak addig, míg te méltóztatsz eldönteni, hogy mit akarsz. Megalázó.
Mert a szünet a lehetõ legbénább, legtisztességtelenebb, leghitegetõbb baromság a szakítani szándékozó fél részérõl. Ha "szünetet" kér valaki, onnan már egyértelmûen vége és rohadt aljas dolog ezzel kínozni a másikat.
lehet h neki van, és pont ezért van belõle eleged mert érzed h gáz van, és õ meg rád akarja kenni.
A kérdező hozzászólása: De ha kicsit besokalottam Tõle, de szeretem, csak 7 év után egy pár hét szünetet kérnék, amíg édesanyámnál vagyok, akkor mit tegyek? Ráadásul azt állítja, hogy hazudtam Neki azt, hogy szeretem. Pedig nagyon szeretem, de az utóbbi 4 évben igazából úgy érzem, hogy Õ csak a gyermekünk miatt van velünk. Nekem meg fáj, hogy szeretem és ezt nem érzem viszont. Igen, abban bízok, hogyha nem bírok meglenni nélküle, akkor talán, ha átmenetileg is, de olyan lesz, mint régen, mert talán érzi, hogy Õ is elveszíthetne.
Ne haragudj, de ez nagyon gyerekes felfogás, megdöbbentett, hogy 7 év után, közös gyerek után jut ilyen eszedbe. Ne te legyél megsértõdve, mentsd ami menthetõ.
19:57 Mit tegyél? Visszakozz ettõl az általad szünetnek nevezett hülye ötlettõl. Mondd meg neki, hogy nem szakítasz. Nem szünet, mégha valami normális dolgot is képzelsz mögé, ez ingerszó. Tedd egyértelmûvé a számára a helyzetet. Vagy szakítasz, vagy nem. a párkapcsolat nem jelenti azt, hogy együtt kell lennetek éjjel-nappal. Az is beleférhet, hogy pár hétig nem találkoztok, de a másiknak tudnia kell, mire számítson. Azt meg fogadd el tõle, ha õ nem fogadja el ezt. Neki nincs joga elõírni számodra, hogy vele élj, de joga van azt mondani, hogy számára ez szakítással ér föl. Ha már 4 éves gyerek van, az elég speciális helyzet. Az eredetileg föltett kérdésbõl egy párhónapos tinédzser kapcsolatra gondoltam. Nektek már közös családotok van függetlenül attól, hogy összeházasodtatok-e. Ha ebbõl kimenekülsz anyukádhoz (gyerekestül?) az a problémának nem megoldása. Ûlj le a pároddal, és beszéljétek át, mi a gond a kapcsolatotokban. Õ is érzi, hogy baj van? Szerinte is az a baj, mint szerinted? Fogadd el az õ véleményét, és próbáld meg az õ javaslatát a megoldásra. Nem ismerem a személyiségtipusod, de könnyen lehet, hogy szükséged lesz közben szájzárra. Ha erre nem vagy képes, akkor nem tiszteled õt, mint embert. ebben az esetben tisztességesebb szakítani. Ráadásul türelemre is szükséged lesz, mert lehet, hogy õ nem tud a problémáról. Ez esetben meg kell értenie, de mindenképp békülékeny legyél vele szemben, és véletlenül se hibáztasd. Csak mondd el neki, hogy neked mi a rossz.
Egyáltalán mi az a szünet egy párkapcsolatban de most õszintén??? Mindig is hülyeségnek tartottam. Mivel lesz jobb ha szüneteltek??? -.-
A kérdező hozzászólása: 4 éve próbálok leülni, de sajnos nem sikerül megbeszélni Vele semmit. Totál elromlott a kommunikáció. Szerinte más a baj!!!

Miért kell mindig mondanom a páromnak hogy kényeztessen, kielégítsen, vagy szájjal izgasson? Miért nem érzi magától, ha hiányom van? 25/f

1 éve még szó nélkül önként vállalva csinálta ezeket. Volt mikor túlzásba is vitte, pedig minden nap nem is kívántam. Régen sokat csinálta szájjal is, állítólag ezt mindig szerette.

Legjobb válasz: Ülj le vele, s kérdezd meg mi az oka ennek... Csak vigyázz, meg ne bántsd...

Ülj le vele, s kérdezd meg mi az oka ennek... Csak vigyázz, meg ne bántsd...
Ezt szerintem is tõle kéne megkérdezned.Talán kezd kicsit ellaposodni az egész.Lehet, hogy valami környezetváltozás, vagy egyéb izgalom kéne nektek, és akkor újra jó lenne minden.
Te csinálod ezeket neki önként, csak úgy, kérés nélkül?
A kérdező hozzászólása: Hát, az utóbbi idõben nem igazán, de többször volt hogy akartam és elhajtott. Õ nem is igényli gyakran, neki bõven elég 1-2 hetente is. Viszont én nem bírom 2-3 napnál tovább, így kénytelen vagyok saját kezembe venni a dolgokat.(sajnos szájjal sehogy se megy:(
Hát ez elég szomorú. Kezd kiöregedni:) ) Na de ne hagyd magad, mondd meg neki, hogy mi bánt téged, és te másképp képzeled el az egészet, akkor hátha tesz ez érdekében valamit. De amúgy ez jellemzõ, hogy a kapcsolatok elején mindent megtesznek, s aztán egy idõ után megváltoznak, és sajns a rossz irányba:P na de mondom kell kommunikálni a pároddal, ez a megoldás.
Próbáld meg megbeszélni vele, ha meg akkor is elhajt, akkor lehet el kéne gondolkodnod, gy biztos, hogy szeret e még.
lehet hogy te vagy túl rámenõs.lehet hogy te sem kényezteted õt.Ez oda vissza mûködik ám.
Ja simán.Nekem is volt olyan pasim aki elvárta hogy kényeztessem de én nem kaptam vissza semmit, vagy elkapkodta és fájdalmas volt.

Ha már ennyire spórolunk, akkor miért nem a 180ezres katonai nyugdíjkat veszik el a 35-40 éves gyalogoktól, miért a kismamákat kell szivatni, akik tesznek azért, hogy pár évtized múlva legyen adózó és járulékoló nemzedék?

Legjobb válasz: Aki 40 évesen ennyi katonai nyugdíjat kap, az a hazát szolgálta és az életét kockáztatta érte meg érted is. Én is anyuka vagyok, és nekem sem esik jól mindez, mert az én nettóm is 60000 ft családi pótlékkal együtt. 16 éve dolgozom és adót fizetek. Nos a párom katonai szervnél dolgozik, és igen, az életével játszik!

Aki 40 évesen ennyi katonai nyugdíjat kap, az a hazát szolgálta és az életét kockáztatta érte meg érted is. Én is anyuka vagyok, és nekem sem esik jól mindez, mert az én nettóm is 60000 ft családi pótlékkal együtt. 16 éve dolgozom és adót fizetek. Nos a párom katonai szervnél dolgozik, és igen, az életével játszik!
Ez különben tényleg röhej...sír a kormány, hogy alacsony a gyerekvállalási kedv....gyes megadóztatva, gyed feltételei szigorítva, vidéken az átlagkereset 100.000 Ft alatt van(nettó).Én pl.3 nyelvvizsgával és könyvelõ végzettségel nettó 63.000. Ft-ot keresek.És csodálkoznak, hogy senki nem akar gyereket.
Úgy kapok annyit hogy nem könyvelõként dolgozom ugyanis képtelenség a szakmámban elhelyezkedni...csak a szakmám könyvelõ de senki nem alkalmaz mert nincs gyakorlatom.De így nem is lesz. :(
melyik katona kockáztatja az életét??? menjetek már valamerre? 1945 óta nem volt háború kis hazánkban, ott növesztik a a seggüket napi 8 órában és 25 év után meg elmennek nyugdíjba (kapnak lakástámogatást stb..) havi 150e-ért és mellette dolgoznak és ezzel is elveszik a munkahelyet azoktól akik dolgozni szeretnének ...rohadjon meg az összes fegyveres mi meg dolgozzunk 38 évet hogy fizessük a nyugdíjukat...viccc
Tisztelt kérdezõ ! Te akkor miért nem szerelsz fel? Legalább neked is jó lenne, és nem kellene irigykedni. Menj te is katonának, rendõrnek tûzoltónak stb. Akkor te is lehetsz 40 évesen nyugdíjas. Nem lenne jó ? Vagy talán alkalmatlan vagy? Miért baj az ha a katona vidám ? sírjon talán, hogy te jól érezd magad ?
Ne haragudj annyi eszed sincs mint egy marék lepkének :) Hogy hogy jön ide? Úgy aranyom hogy mindegyik ingyenélõ és még olyan elõjogokat akarnak maguknak a katonák megtartani, ami nonszensz...ilyen pl a 25év munka uáni nyugdíj ...Te vagy hülye vagy katona vagy ezek szerint, enegem zavar hogy nekem 38 évet kell güriznem míg másnak meg 25-öt :/ Legyen neked meg a cigóknak 12 gyerekük az rájuk vall esetleg lehet Te is Ork vagy ezek szerint, remélem nem soká kiírtják az összeset :D Azt hogy meg mennyit írok én döntöm el :)
Értettem, hogy mire utaltál, csak azt nem, hogy nem látod, hogy nincs értelme ezen rinyálnod ebben a topikban? Hogy jön ez ide? Feketemunkások, cigányok, különbözõ társadalmi rétegek? Meg ne az ittenieknek ródd fel, hogy milyen gördülékenyen megy máshol az ügyintézés, míg Mo-n szenvednek vele, mikor az eredeti poszt a katonákról szól. Legyen 12 gyereked, hogy bõvüljön az adófizetõk rétege, ha ennyire nem tetszik neked a mostani helyzet. Csakis így tudsz segíteni ezen a helyzeten, nem pedig mások szidalmazásával. Mindenki hibás, rossz, naplopó, semmitérõ, csak te nem - tipikus. Jó lenne, ha magadba néznél mielõtt más dolgozó embereket becsmérelsz, akiket nem is ismersz csak beskatulyázod a foglalkozásuk miatt. Ne írj többet, mert egyik kommented röhejesebb, mint a másik.
én vagyok a beszívott látom neked is annyi eszed van mint egy marék lepkének:) szöveg értelmezési gondjaid vannak kérd a segítségemet nagyon szívesen ...de ha ilyen hülye vagy leírom még 1x csak neked ...10milla a lakosa magyarországnak amibõl 3 milla a nyugdíjas, 3milla a gyerek a maradék 4milla dolgozik amibõl termelõ munkát (tudod ebbõl van a GDP gondolom ezt is tudod mit jelent nem kisegítõbe jártál:) ) kb 2, 5milla embe végez amibõl 0, 5milla feketén dolgozik ...ergo 2milla ember tart el egy országot... a rendszámtáblás sztori egy párhuzam az itthoni és külföldi közalkalmazottak munkamoráljáról... remélem van annyira fejlett az agyad hogy felfogd :DDD
Az utolsó kommentelõ teljesen beszívott? Téged talán nem a dolgozók tartottak el, mikor gyerek voltál? A te nagyszüleidet is eltartják a dolgozók és a nagyszüleid is voltak anno dolgozók. Ez az élet körforgása! Egyébként felhívnám a figyelmedet arra az apró tényre, hogy a katonák és más állami dolgozók is fizetnek adót, nemcsak te, de neked biztos, nagyon rossz az életed és ezért másokon töltöd ki a mérgedet, pedig mások hibáztatása helyett a saját életedet kellene rendbe tenni. Annyira nem tudsz semmit a katonaságról a posztod alapján, hogy jobb, ha meg sem szólalsz. Mi köze van nekik ahhoz, hogy te mennyi idõ alatt tudod átíratni a rendszámot? Meg ha kicsit is lenne valami elképzelésed, nem írnál ilyen butaságokat, mint a közös zuhanyzás stb. Gondolkozzál már, ember vagy inkább ne írj semmit, ha semmi tapasztalatod nincs egy témáról! Csak magadat járatod le.
szerintem aki, tényleg kinn harcól a frontokon :) /ha van ilyen)az oké, megérdemli a korai nyugdíjazást. de én úgy tudom a hivatásos katonák is ücsörögnek irodákban, na õ nekik mennyire fárasztó lehet... ennyi
Kedves beszívott nethuszár! :) Ha ideges vagy, vegyél majd be gyógyszert. (Vigyázz, el ne guruljon.) De felõlem acsaroghatsz is nyugodtan tovább. Toppanthatsz a kis lábacskáiddal, ráncolhatod a szemöldöködet, sõt, moroghatsz is a muszájkabátkád mögül. (Majd lerendeznek az ápolóid, ha megunják a toporzékolásodat...) A rendszer mindettõl függetlenül továbbra is alkalmaz majd katonákat, azok meg nagyívben [email protected] a te kis buksidra meg a hisztidre. :) ) Ezért megkérnélek, hogy légyszíves írj már még pár kommentet ide (már ha az ápolóid is odaengednek a géphez), mert kiválóan szórakozom rajtad, te kis senkiházi féreg. :DD
nagyképû nem vagy rasszisa pedig pont annyira amennyire kell :D Ha ennyire hülye vagy és nem tudod felfogni amit írtam akkor menj el egy kisegítõbe talán még tudnak rajtad segíteni... Apám hivatásos katona volt Bónuszok nélkül és õk tudom miért kaptak ilyen kedvezményt de kérdezd meg a család tagjaidtól hát ha elmesélik neked bár amilyen hülye vagy azt sem fogod fel.... tudod az elmúlt rendszerben egy katona tiszt nem mehetett külföldre, egy hónapban 2 Ütit kellett adni, haza ráncigáltak minket nem egy nyaralásról gyakorlat miatt stb a mostani katonaság szanatórium ehez képest. Szerintem pl több soför hal meg mint ahány tûzoltó, katona és rendõr munka közben tehát veszélyesebb meló õk miért nem mehetnek el nyugdíjba elõbb??? Nálad biztos különb vagyok mert felfogom a dolgkokat nem a setét homály fedi az agyam mint neked :DDD
Kis Mimózám:D Nem szoktam idegeskedni pláne ilyen agyilag retardáált bénák miatt mint Te, hülyének hiába magyarázok csak a fagyit csapkodja a homlokához :P A katonák nyugdíja miatt sem idegeskedem nem soká elveszik tõlük a kedvezményeket mert nem lesz mibõl finanszírozni nekem veszteni valóm nincs mivel nem kapok így sem semmilyen kedvezményt :D Már mondtam ami nekem kell arra elõteremtem a hozzá valót :P Arra vigyázz csak ha mész most cseresznyét szedni sálat, sapkát kesztyût vegyél mert hideg van :DDDDD
Majd ha megtanultál helyesen írni, akkor gyere vissza kritizálni. Nem szállok veled vitába, mert nem érdemes, hisz csak provokálsz. Te semmivel sem vagy különb senkinél sem.
itt a lényeg: "szerintem aki, tényleg kinn harcól a frontokon :) /ha van ilyen)az oké, megérdemli a korai nyugdíjazást. de én úgy tudom a hivatásos katonák is ücsörögnek irodákban, na õ nekik mennyire fárasztó lehet... ennyi" és ténylef! a kamionosok, busz sofõrök miért nem mehetnek elõbb nyugdíjba?
Aranyos kis beszívott nethuszár! A katona bácsiknak nem veszik el a korai nyugdíját. Némileg talán (Ismered ezt a szót? Talán!) korlátozzák, de nem szûnik meg. Szóval lesz miért toporzékolnod továbbra is. :) )) Mondhatnám lesz értelme az életednek - már ha a tiedet lehet még egyáltalán életnek nevezni, kis nyomorékom. :) )
Tipikus példája vagy az olyan agymosott magyaroknak, akik azt gondolják, ha nekik szar, dögöljön meg más is. A szocialistáknak nevezett bagázs jó munkát végzett: amíg egymást öljük, õk röhögve lenyúlnak minket. Gratulálok az épületes kérdésedhez. Te is olyan vagy, mint õk, csak kicsiben: a legkisebb ellenállás felé mész. Akik pedig leírták a valóságot, félek, h' az ilyenek sosem fogják megérteni, mert csak azt látják, amit látni akarnak. A politika a sajtó segítségével mindig kipécéz magának egy-egy csoportot (régen a maszekokat, most váltakozva a köztisztviselõket, egyenruhásokat, vállalkozókat stb.), akiket lehet közösen utálni. Bedobnak egy ostoba hírt, aminek még valóságtartalma sem kell, h' legyen, elég ahhoz, h' a sok "okos" ráharapjon. Nem várom, h' megértsd, amit írtam, csak egyszerûen kikívánkozott.
Kedves 21:12-es! Hülyébb vagy, mint a sokéves átlag! Elõször nézz körül a világban, és utána ítélkezz. Mert aki még annyit sem tud (még közelítõleg sem), hogy hány katona van Magyarországon, az gyanítom mást sem tud róla. Sõt, erõs a gyanú, hogy teljesen kép és fogalom nélkül van, és csak a kis hozzá hasonló méregzsákok véleményére hagyatkozik. Na meg a még "hitelesebb" médiára. ... nyah-nyah. :) ) Elárulom neked, hogy Magyarországon úgy 21ezer katona van. És nem 600ezer! (Soha nem is volt annyi, még a kommunista idõkben sem.) Ennyit rólad. :) ) "S pont az a bajom a katonasággal hogy senki nem csinál termelõ munkát ott tehát a saját adomból finaszírozom a kis fizetésüket, lakáshozzájárulásukat stb, stb" Mint ahogy a te adódból van finanszírozva a tanárok, rendõrök, orvosok, hivatalnokok és még ezernyi más ember fizetése is. És õk sem termelnek semmit. Ez nem zavar, kis ostoba? :) ) Amúgy te mondd, mit termelsz? ... Mármint a hülye irományaidon kívûl, kis nethuszár tini. :D "a legangyobb röhej meg az mikor egy leseljetezett laktanyát volt ezredes bá aki persze nyugdíjba ment 45 évesen örzõ-védõ KFT-je véd havi több millió ft-ért" Igen, ez valóban probléma. De lehet, hogy errõl nem az egyszerû katona tehet. Mint elõttem írták is, ez a vezetõk problémája és a politikájé. De nem baj, ha nem fogod fel. Inkább fröcsögj csak tovább nyugodtan, kis ostoba. :) ) De ha ilyen jó a katonák élete, ugyan mondd már meg, miért nem vagy te is katona? Nemtán próbálkoztál, és nem vettek fel? És most meg bosszúból utálod a katonákat? :DD (Így ránézésre a pszichológián bukhattál meg. Hát igen, 70 IQ alatt nem vesznek fel katonának senkit. :) ) )
A kérdező hozzászólása: Hogy kaphatsz könyvelõként ekkora összeget? :o((((
A kérdező hozzászólása: "40 évesen ennyi katonai nyugdíjat kap, az a hazát szolgálta " ...hát ha azt annak lehet nevezni, hogy a hazát szolgálja, hogy egész nap poénokat mesélnek egymásnak és több órát átalusznak és szervezik, hogy szolgálat után hogyan jussanak prostihoz meg milyen idõelütõ társas vagy netes játékot játszanak a következõ szolgálatba, akkor fejet hajtok a hazáért tett szolgálatuk elõtt .... akiket ismerek, mind rendelkezik legalább +15 kiló súlyfölösleggel, amit a hazáért tett nagy szolgálata közepette szedett fel, mert csak üldögélt és feküdt egész álló nap ( tõlük tudom ezt, azt mondták, olyan a buli, mint a biztonsági õröknek....csak még lakást is kapnak cserébe, amit kiadnak, mert a kutya se ellenõrzi, hogy ki lakik a szolgálatiba, vagy ha mégis, majd kölcsönös segítségnyújtásért megoldjuk...ezt is tõlük tudom....) ....diploma nélkül 180as nyjugdij életfogytig? van amelyiknek nincs is gyereke olyan agresszív, hogy egy normális nõ se marad meg mellette...ez bezzeg majd gyarapítja a magyar...nem népességet, hanem államadósságot! majd a kismamától elvesszük a gyedet és nekiadjuk az "öreg" katonának, hogy eligya és legyen még egy 3.lakása.... Nem tudom elképzel, hogy a Te Párod hogyan kockáztatja az életét. :o( Én nem látom, hogy manapság sokkal kockázatosabb lenne katonának lenni, mint másnak. Sõt....buli.
A kérdező hozzászólása: A férjed erõszakkal került Irakba? A katonák közül hogyan választják ki, hogy Ferike menjen, Attila nem?Simán itthagyja a családját kockáztatva az életét? Nem gondolom, hogy egy magyar laktanyába lábát lógató katona olyna hû de nagy veszélybe lenne! Vagy mi az a veszély, ami fenyegeti õket ott? Természetesen az adóbevallását nem tudom Neked linkelni a nyja összegérõl. :O) Az egyikükrõl tudom csak pontosan emlékezetbõl, hogy 43 éves és középiskola után egybõl hivatásos lett 2x év szolgálat után. Nem gondolom, hogy õk jobban megdolgoztak ezért a nyjért, mint mondjuk egy tanár aki 6X éves koráig okítja a lurkókat. :O) De szte ha arra nincs pénz, hogy a családokat támogassuk, a gyerekek születését, akkor egy "öregnek", aki gazdasági szemszögbõl már semmi hasznot nem hajt a társadalomnak ( ez nem az én véleményem, hanema közös pénz elosztásánál szempont) akkor arra miért van? Miért ér többet egy öreg katona élete végéig, mint egy kismama 2 éve? FFi sovinizmus.
A kérdező hozzászólása: Ismerõsömmel leültünk az állásbõrzés a katonai "baraknál" ahol viháncoltak az egyenruhások. Röhögtek összevissza, a kérdésekre nem tudtak válaszolni. Volt velünk egy nagydarab fiú, neki lenézõen azt röhögték a fejébe, hogy, na Téged aztán a nagy hasaddal..... Ezt a prostis dolgot biztosra tudom. :O) És akiket én ismerek, a 1x év alatt egyszer sem helyezték át sehova. :O( õk hivatásosok.... Még midníg nem látom át azt, hogy ki kerül ki tûzharszba és ki az, aki itthon marad? Más munkahelyen is felel a dolgozó az emebreiért és a rá bízott tárgyakért.
No comment. Tényleg itthagyom a francba ezt a céget! :(( Ilyenekért, mint te, nem fogom az életemet áldozni, erre mérget vehetsz. Majd megvéded a gyerekedet úgy, ahogy tudod. Vagy végignézed a halálukat. Biztos épületes látvány lesz. ... Én ezek után biztos élvezni fogom... Remélem minél hamarabb jönnek a románok vagy a szerbek. Annnál hamarabb nevethetek - rajtad. :S
A kérdező hozzászólása: Ha olyan embertelen barmok netes vagdalkozása letérít a pályádról, mint én, akkor ....sztem ne tedd! Az én életem is volt veszélyben, amikor utazási irodában dolgoztam és jött egy fegyveres és ránk fogta. Az eddigi összes munkahelyement a használt gépekért és a leleltározott árúért anyagi felelõsséggel tartoztunk. Nem értem, hogy miért nem veszik át hivatásosnak a szerzõdéseseket? Ki a szerzõdéses és ki a hivatásos? Amúgy én lehet, hogy indulatos vagyok, mer közelrõl érint a téma, de eddig az általam ismert pár katona fiú és lány mind úgy jellemezte a mh-ét, amirõl ez a kép jött le. De, ha csak õk voltak nagyszájúak az jó nagyon.
A kérdező hozzászólása: Az jutott még eszembe, hogy lehet, hogy jobban kellene informálni az embereket arról, hogy hogyan vannak a dolgok. Egyrészt, hátha vki megerõsítést kap és katona lesz, másrész nem lesznek olyan féligse informált tagok, mint én. Elnézést, ha vkit megbántottam. Nagyon a düh, irígység és kétségbeesés beszélt belõlem. Bunkó tapló voltam. Pedig ritkán szoktam az lenni. :((( Hogyan lehet azt elviselni, hogy a Férjed Irakban van? Azt tudom csak elképzelni, hogy az éltet, hogy neki ez a hivatása és ez az érzés nagyon erõs benne, amit Te tiszteletben tartasz benne. O(((((
Örülök, hogy nyitottál a hiteles információk felé. Most már láthatod, hogy nem állítunk butaságot, hisz több katona is írt neked. Nem egyszerû az élet senkinek sem. Én nem mondom, hogy neked könnyebb, mint nekem. Az a naív dolog, ha valaki azt hiszi, hogy mindenkinek könnyebb, csak neki nehéz. Nagy szerencsénk van, hogy mi nem olyan helyre születtünk, mint Irak. A férjem azt mondja mindig, hogy annak örül, hogy van mit enni, van fedél a feje fölött és van családja. Ez számít, nem az, hogy a GYED 2000 Ft-tal több, vagy kevesebb.
A kérdező hozzászólása: "hogy van mit enni, van fedél a feje fölött és van családja" lehet, hogy ha ezt az érzést erõsíteném, erõsítené az országban sok ember magában, örülnénk magunknak és pld én itt a Balatonnak, akkor talán vidámabbak lennénk és nem döntene ki a lelki egyensúlyunkból bármilyen rossz hír (és szólnánk be másoknak)
Nem tudom Te milyen szervre gondoltál, amikor azt írtad, hogy lógatják egész nap a lábukat és alszanak. A férjem börtönben dolgozik napi kemény 12 órát körleten, ahol naponta nyeli a rabok fenyegetéseit, ahol naponta megtörténik, hogy betámadják. És igen! A hazát szolgálja, mert azokra az emberekre (bár embernek nem nevezném õket) vigyáz, akik tõled loptak meg tõlem, és akik más ember életét oltották ki. Fogalmad nincs a fegyveres szervek munkájáról. Egy börtönben nem lehet aludni, számítógépezni és játszani. A nap 12 órájában éberül kell figyelni, mert csak egy kis figyelmetlenség és kész a káosz! Éles fegyverrel dolgozik és nem lehet ezzel játszani! Gondolom Te a rendõrökre céloztál!
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy hol voltak. 50ek lesznek hamarost, lehet, hogy azóta meg is változott a szervezett. Azt tudom, hogy van zenekaruk is, ahol a régi kollegákkal együtt játszanak. Lehet, hogy tényleg jó lenne csinálni egy olyan honlapot, ahol van arról pár szó, hogy hogyan zajlik az élet. Nem hivatalosra gondoltam, mert gondolom, hogy azt nem lehet. Hanem, hogy életszerû legyen a kép, ne csak az ismerõs ismerõsének az ismerõse és a média szóbeszéde legyen az infó. Vagy ez ne jó ötlet?
Kedves Katonák és Katona feleségek! Adócsalók, bûnözõk? Persze vannak csak nem 600000 mint ahány katona...A magyar honvédségnél max akkor van életveszélyben egy katona ha ráesik az iratszekrény amúgy egy igazi nyugdíjas állás, aki meg elmegy havi 500e ft-ért Irakba meghalni az arab demokráciáért hát az a saját hülyesége és felelõssége gondolom senki sem szorított fegyvert a fejéhez hogy menjen ki. S pont az a bajom a katonasággal hogy senki nem csinál termelõ munkát ott tehát a saját adomból finaszírozom a kis fizetésüket, lakáshozzájárulásukat stb, stb...a legangyobb röhej meg az mikor egy leseljetezett laktanyát volt ezredes bá aki persze nyugdíjba ment 45 évesen örzõ-védõ KFT-je véd havi több millió ft-ért mert a szegény magyar katonaság erre sem jó nyühehheheee....hát ilyen országban élünk
Szégyen amiket beszéltek és a kérdés is hülyeség. Ha a jövõ nemzedékeit ilyen emberek nevelik akkor nem fizetnek adót, sõt, szociális segélyen élõ mindenért nyafogó liberalista szemét lesz belõlük.

Miért nem találok párt magamnak? Nem vagyok csúnya, elvárásaim sem nagyok. Ha találok valakit:messze lakik, laza kapcsolatot keres, nős, stb.33 évesen hogy lehet ismerkedni? Internet nem vált be, táncos helyeken a srácok nem mernek kezdeményezni.

Legjobb válasz: Lehet, hogy túl görcsösen próbálsz találni magadnak párt és ezért nem sikerül jól... Sok ismerõsöm van akivel ugyan ez történik.(20 év körüliek) Picit próbálj meg ellazul és kezdeményez te ha táncolós helyekre mész... Az internet meg szerintem zsákbamacska... ugyan fiatalabb vagyok mint te és könnyû mondani de így látom a dolgot hátha segített egy picit. sok sikert L/16 :$

Lehet, hogy túl görcsösen próbálsz találni magadnak párt és ezért nem sikerül jól... Sok ismerõsöm van akivel ugyan ez történik.(20 év körüliek) Picit próbálj meg ellazul és kezdeményez te ha táncolós helyekre mész... Az internet meg szerintem zsákbamacska... ugyan fiatalabb vagyok mint te és könnyû mondani de így látom a dolgot hátha segített egy picit. sok sikert L/16 :$
Találkozási felület. Ha számba veszed (én is ezt teszem, 17 vagyok, elsõ kapcsolat még nem volt), akkor rájössz, hogy nagyon kevés olyan helyen fordulsz meg, ahol egy normális, épeszû pasi akadhat. Tehát ha ilyet akarsz, olyat csinálj, amit te szeretsz. Ha a múzeumokat szereted, menj oda, ha vidámparkot, oda. Ha a bárokat, oda, és egy idõ után, mikor elengeded magad és nem tûnsz idegesnek, akkor majd valaki odamegy hozzád, és megkérdezi, hogy hogy vagy. Jelenleg az a baj, hogy én csak várakozni tudok, mert ebben az évszakban hibernálom magam, nem is megyek nagyon ki, de mikor kimegyek, elég pozitív visszajelzést kapok. Várom a Nagy Õ-t.
Szia, 33 évesen, fõleg, ha dolgozol, elõfordul, hogy túl kevés emberrel találkozol ahhoz, hogy választhass belõlük... A munkahely általában tabu, de ilyen helyzetben szerintem ne vonatkoztass magadra, nyugodtan ismerkedj a munkád kapcsán... A tácos helyek pedig (hacsak nem állsz át a huszonévesek tesztelõs üzemmódjára) alig valók neked, ott úgyis egyéjszakás romantika, aztán késõbb váltanak-ha váltanak- komolyabbra. Erre, lehet, hogy már sem szükséged, sem idõd...

Miért nem képesek páran megérteni, hogy a médiumok is ugyanúgy fizetnek adót, mint bárki más? Miért iszik, hogy a reklám adómentes? Fizetniük kell nekik is az abból befolyt pénzbõl adót.

Ugyanúgy kellet adózniuk a reklámokból befolyt nyereség után. Ez kb az, hogy kapsz 100 ezer forint pénzt mert közzétettél egy reklámot. Ez után neked pl fizetned kell 20%-ot adónak. Marad 80 ezer nyereséged. De mivel neked volt nyereséged így ebbõl a 80 ezerbõl is kell fizetned még pl 20%-ot. Akkor marad 64 ezred. Tehát te a 100 ezer után amit a reklámért kaptál már 2X adóztál.

Legjobb válasz: rtl megérdemli az adót.

rtl megérdemli az adót.
"Nagyon helyes, h mást adóztatnak, nem az átlagembert! " A televíziót az átlagember nézi, nem a mûvelt. És Õ fog a TV-s reklámok hatására több terméket vásárolni feleslegesen. Ha a reklámot megadóztatják, az azt jelenti, hogy több reklámot kell eladni. Ehhez pedig az embereknek több terméket kell vásárolniuk -> ki jár rosszul? Az átlagember.
A kérdező hozzászólása: ma 20:47 Végsõ soron az embereken fog csapódni. Ha árat emelnek a médiumok akkor azok akik reklámoznak ki kell gazdálkodniuk a reklám árát. Így õk is emelnek.
""Végsõ soron az embereken fog csapódni. Ha árat emelnek a médiumok akkor azok akik reklámoznak ki kell gazdálkodniuk a reklám árát. Így õk is emelnek"" Nem kell megvenned az agyonreklámozott mosóport amit a reklámadó miatt esetleg megemelt árral árusítanak. (bár ezt nem hiszem, hogy emiatt emelnének) lesz olcsóbb is.
ma 20:47 Õket eddig is adóztatták. Nem azt mondtam, hogy sajnálj bárkit, csak mindenki azzal jön, hogy õk százcsilliárdmilliárdbilliárd dollárt kerestek eddig évente adómentesen. Mikor ez egyrészt nem ennyi, másrészt meg adózott is.
3: Prolikám, mi az a pofátlanul magas nyereség? Ki mondja meg az, hogy mi számít pofátlan nyereségnek, hol a határ? Az nem tûnt fel, hogy ma már elvileg nem szocializmus van, és már nem a marxi tanok szerint kellene kormányozni? Egyébként meg tudod mi a különbség a bevétel és a nyereség között?
11: És ki mondja meg, hogy ki okozott nagyobb károkat? A jelenlegi törvény reklámbevétel alapján progresszív, ez alapján minél nagyobb a bevétel, annál nagyobb a kár, ugye?
13: A te példád mutatja, hogy a pénzügyi analfabétizmust fel kell számolni, miután a narancskomcsikat felakasztjuk.
13: De megpróbálom elmagyarázni, hátha az segít neked kimászni a sötétségbõl: Elõször is a reklámbevétel ugyanúgy ÁFA köteles, mint bármely más szolgáltatás, nyilván a költségek elszámolhatóak, mint bárhol máshol. Semmiben nem különbözik bármilyen más vállalati bevételtõl. A béreket ebbõl fizetik, a nyereség is ebbõl származik, ami után ugyanúgy fizetnek társasági adót, majd az abból kifizetett osztalékból is adóznak ugyanúgy. A média pontosan ugyanúgy adózott eddig is, mint más vállalkozás, ez a különadó ezen felül lesz, ráadásul buta módon, mert a bevételt adóztatják, szemben minden más adóval, mert valójában az ÁFA sem a bevételek után van, ki kell fizetni, de visszaigényelhetõ az a része, amit nem a saját hozzáadott érték, lásd pl. a boltok is valójában csak az árrés után fizetik meg az áfát végsõ soron.
A kommentekbõl egyébként nagyon látszik, hogy a rendszerváltás fejekben nem történt még meg, sõt most épp visszafelé haladunk a szocializmusban. Éljen a proletárdiktatúra!
szocializmusba
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sajnos azért nem képesek megérteni, mert az agymosás nagyon jól mûködött ugyanúgy, mint a rezsicsökkentés kapcsán, és az átlag Fidesz szavazó se nem gazdasági, se nem pénzügyi, se nem kereskedelmi szakember, így nem lát tovább az orránál, aminél fogva nagyon jól vezetik. Így könnyû az érzelmekre hatva valamilyen rejtélyes oknál fogva a kommunistához hasonló nézetekhez visszanyúlni, és a gonosz kapitalista nagytõkés cégeket utáltatni meg, népszerû fennhangon azt kiabálni: látjátok, mi kemény sarcokkal adóztatjuk meg az ingyenélõ, pénzeteket elszedõ, hihetetlen bevételekben tobzódó cégeket, akik még a lelki egészségetekre is törnek. Csakhogy ez így nem igaz! 1. én szeretném megtartani azt a jogot, hogy ha akarok, akkor szemetet nézzek! Van egy csodálatos eszköz, amit távirányítónak hívnak, és ezzel ÉN MAGAM DÖNTÖM EL!, mit nézek a tévében. Nem szeretném, hogy ezt más tegye meg helyettem. Egy egészséges értékrenddel, pszichével rendelkezõ emberre nem hiszem, hogy nagy hatással lenne egy-egy lazább "butácska" mûsor. 2. ki döntötte el, hogy mi az, ami szerintük káros? Holnap a könyvek jönnek sorba, vagy a színházi elõadások? 3. pontosan ugyan annyit adóznak, mint minden más gazdasági társaság, azaz nem keveset. 4. igenis felmerül a gyanú az RTL-lel szembeni szándékos ellehetetlenítés gyanúja, nem véletlenül lettek a sávok így kitalálva.
Ja, és ostobaság azt gondolni, hogy végre kevesebb reklám lesz a filmek, mûsorok között, mert mûsorok sem lesznek. A kereskedelmi tv-k a reklámokból élnek, abból készítik a mûsoraikat, veszik a filmek lejátszási jogait. HA csökken a bevétel, csökkennek a mûsorok, romlik a minõségük. Vajon ki néz az itt válaszadók közül folyamatosan M1, M2, M+ csatornát? Az nem zavarja, hogy az õ adóforintjaiból horribilis és megkérdõjelezhetõ költségeken tartják fenn a királyi tv adókat, és hát valljuk be, nem biztos, hogy azok is a nézõi igényeket szolgálják ki. Ekkora demagóg dumát, amit a Fidesz lenyomott a kereskedelmi tv, és társadalmi hatás címen, még életemben nem hallottam. Normális világban nem a tv neveli az embereket, senki fejéhez nem tartanak pisztolyt, hogy nézze, demagógia a felelõsséget átpasszolni. Saját maguk fogalmazták meg ezzel, hogy valóban a kereskedelmi tv-k eltüntetése a cél, ezen kár vitatkozni. Valszeg jön majd sógor, koma jóbarát, és csinál szép és okosító tv adókat a népnek, jó pénzért.
Miért is kellene az átlagembernek 27%-ot adózni? Nagyon helyes, h mást adóztatnak, nem az átlagembert! Mondom, nem tudom megsajnálni....
ma 20:22 Miért is kéne egyik részvénytársaságnak másképp adóznia mint a másiknak? A médiacégek márpedig ugyanúgy adóznak.
1) Azt hiszik ettõl kevesebb reklám lesz. 2) Azt hiszik ettõl igényesebb mûsorok lesznek. 3) Azt hiszik ettõl nem lesz több népbutítás 4) Azt hiszik, hogy bármi amit a FIDESZ tesz csak a népért van, és csak jó lehet. És természetesen tévednek. Valószínûleg kihagytam dolgokat, de innentõl kezdve nem érdeklik a tények, az igazságok, a hatások.
Fizet adót igen. DE! Pofátlanul magas a nyereségük, ezáltal jobban ki kell venniük a részüket a közterhek viselésébõl! Ha egy tv adónak nem tetszik, akkor nyitva a kapu, ki lehet vonulni az országból! Ilyen Rtl szintû csatornára amúgy sem nagy szükség van.
Te miért nem vagy képes megérteni, h amíg 47 ezerbõl élnek több tízezren addig leszarják, h szegény RTL Klubnak ezentúl nem 10 milliárd, csak 5 lesz a bevétele. Éhen halni nem fognak.
Ezeket a kommunista felfogásokat, amiket itt a hozzászólásokban lehet olvasni... Orbán jó munkát végzett az ország lebutításával, a magyar társadalom menthetetlen, a kádárista felfogás uralkodik: jól adóztassunk meg mindenkit, akinek meg nem tetszik, az menjen el innen. Orbán az új Kádár.
"Pofátlanul magas a nyereségük" Egy két médiumnak igen. Ezek jellemzõen a kormányközeliek. De a médiumok 90%-a veszteségesen üzemel. Például az RTL is folyamatosan veszteséges.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ""Miért nem képesek páran megérteni, hogy a médiumok is ugyanúgy fizetnek adót, mint bárki más?"" Ez igaz! A médiumok is adóznak. Viszont vannak olyanok mint a kérdezõ aki nem képes megérteni, hogy évtizedek óta a reklámok utáni bevételbõl a médiumon nem fizetnek adót. Az, hogy a médiumok adóznak és az, hogy a bevételük egy része (reklám) után nem fizetnek adót nem ugyanaz. Egyébként is félmilliárd forintig még így is adómentességet élveznek és 15 milliárd forintig is csak 20%-ot kell fizetni - ebbe a "körbe" tartozik a médiumok legalább 95%-a - szegények még így sem 27%-ot adóznak mint az átlagember a fizetése után. Persze meg lehet érteni a médiumokat is hiszen eddig a bevételük egy része adómentes volt évtizedeken át most pedig adózniuk kell ez nagyon kellemetlen lesz nekik ezért mindent bevetnek ennek megakadályozása érdekében. Az átlagember adózik amikor megkapja a fizetését , adózik amikor a boltban vásárol, adózik amikor a számláit fizeti (rezsi) - és mindenkinek adóznia kell (akár többszörösen) akinek tisztességes bevétele van - adózzanak hát a médiumok is a reklámaik után - vegyék ki õk is becsületesen az közösbe (államkassza) való befizetést. Így helyes.
A kérdező hozzászólása: "Az, hogy a médiumok adóznak és az, hogy a bevételük egy része (reklám) után nem fizetnek adót nem ugyanaz." De azt nem érted, hogy de a reklámok után is fizetnek adót. itt valakikkel nagyon elhitette a kormány, hogy nem fizetnek. Nem közvetlenül a reklámokból befolyt összegbõl adóznak, hanem a nyereségükbõl. Ebben benne van a reklám is. Miért olyan nehéz ezt felfogni? Végsõ soron a reklámból is adóznak. Nagyon egyszerûre lefordítva, hogy mindenki megértse. (ha a fenti példa nem érthetõ) Te egy médium vagy és 100 forintért reklámozol. Akkor neked egy reklám után 100 forint bevételed lett. (ebbõl MÉG nem adóztál) De ez a 100 forint neked a nyereséged. Viszont a nyereség után már kell adóznod. Vagyis ami a reklámból befolyt hozzád pénz végül oda kerül, hogy adóznod kell belõle. A reklámadóval ez úgy néz ki: Kapsz 100 forintot mert reklámoztál. Mivel ez reklámból jött így befizetsz (pl) 20 forintot adónak. Marad 80 forint nyereséged. De ezután a 80 forint után is adóznod kell, annak ellenére, hogy már egyszer adóztál belõle. Ez olyan mintha egy kenyérgyárban a befolyt nyereségen felül még azért is adózni kell, mert kenyeret adtak el. Tehát ha kenyeret adnak el akkor az abból bejövõ pénzt megadóztatják, csak mert kenyérbõl van, majd a maradékot mivel nyereség tovább adóztatják. A REKLÁMADÓ MIATT 2X ADÓZNAK.
nem errõl szó a vita. Nagyon el vagy tévedve!
Ha valaki arra költi a reklám bevételeit, hogy a társadalmat tovább butítsa a hihetetlen alja mûsoraival, akkor valóban igény van rá, hogy legalább arányosan többet fizessen az, akiu arányosan nagyobb károkat okoz.
A kérdező hozzászólása: ma 19:28 El vagy te is tévedve. Nem ezért vezették be az adót. Azon múlik ki kivel van.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ""De azt nem érted, hogy de a reklámok után is fizetnek adót. itt valakikkel nagyon elhitette a kormány, hogy nem fizetnek. Nem közvetlenül a reklámokból befolyt összegbõl adóznak, hanem a nyereségükbõl. Ebben benne van a reklám is. Miért olyan nehéz ezt felfogni? Végsõ soron a reklámból is adóznak"" Mennyi idõsek vagytok?????? Példa a nehéz felfogásúaknak: Átlagember: Megkapja a fizetését : adózik (27%) Vásárol a boltban :adózik (27%) Befizeti a rezsijét: adózik (27%) STB... adózik (27%) Vállalkozás: Bevétel az elvégzett munkáért: adózik (27%) nyereség: Adózik(27%) Egyéb kiadások - bevételek : adózik (27%) Médiacégek: Bevétel PL: eladott riportokból , mûsorokból stb... adózik (27%) nyereség: adózik (27%) Reklámbevétel: Nem adózik (0%) Összességében a média is adózik úgy mint bármelyik vállalkozás DE a reklámok utáni bevételt úgy írhatják az összes pénzforgalomhoz, hogy ellõtte egy forint adót nem fizetnek- majd ezután az össz nyereség után adóznak - egy vállalkozás elvégez egy munkát majd az ezért járó bérbõl rögtön adózik a média a reklám után nem adózik már csak akkor amikor az összes bevételbõl levonják az adót. Világos?
A kérdező hozzászólása: ma 20:22 Na azért ez nem jó példa. Ugyanis itt a vagyonról van szó amit megkapsz. AZ ÁFA, rezsi már nem tartozik bele. Ugyanígy a kaja amit bevisznek az alkalmazottaknak ÁFÁval van. Akkor egy olyan épület rezsije ahol ezek vannak nem két fillér. És õk alapból nagyfogyasztók. Ezen felül õk is fizetnek rezsit. Tehát a te logikádat követve, amit megkapnak abból már õk is megint adóznak. Itt arról van szó amit a kezedbe kapsz pénzt. Amit felvázoltál az az, hogy a média megkapja az adózott pénzt a kezébe és vége. De az emberek esetében ugyanúgy megkapta, de te tovább mentél. Csak addig kell nézni amíg megkapja. Onnantól az is lehet nem költi el, csak a felét.
Bocs M3 csatorna

Miért nem tudom rávenni a páromat hogy egy kicsit is megmozduljon a kettõnk jövõjéért?

Külföldön dolgozom és jól élek,párom még otthon van,de a még mindig nem hajlandó se a nyelvet tanulni se semmit.Én gyerekkorom óta szenvedtem az éhezéstöl és amikor megkaptam ezt az ajánlatot pár éve, azonnal elfogadtam,de õ otthon maradt. A párom azt mondja fontos vagyok neki és ki akar jönni,de már 3év telt el. Azt mondja rühell tanulni,már nagyon sokszor elkezdtünk közösen nyelvet tanulni és sajnos pár alkalom után abbahagytuk,mert nem volt kedve több energiát belefektetni a minimálisnál. Legutóbb pedig kijelentette hogy költözzek vissza,viszont én semmi pénzért nem akarok visszamenni éhezni, még az õ kedvéért sem. Most viszont kapott õ is egy lehetõséget,tanul,de úgy érzem,mintha a hátamon cipelném :/ mintha nekem 90%-ot kéne teljesitenem,neki meg a 10%-ék is megterhelõ. Egy éve van felkészülni és fogalmam sincs,hogy fogom megtanitani neki az alapszintet nyelvböl, a papirjait,az önéletrajzát,a forditásokat,a lakást és annak elsõ 3hónapjának kifizetését elõre(mert itt igy szokott lenni).Valami tanács? Nagy szükségem lenne most rá. Mindennél jobban szeretem õt és örülnék ha megoldódna ez a dolog,mert végre elkezdhetnénk a jövõnket megalapozni. Párszor már emlitette,hogy komolyan gondolja és el akar venni,de ha dolgozni kell vagy tanulni, arra inkább grimaszol.

Legjobb válasz: Miért tõlünk kérdezed, miért vagy képetelen rá? Magadnak tedd fel a kérdést és ahelyett, hogy tõlünk várod a megváltást, gondolkodj el rajta.

Miért tõlünk kérdezed, miért vagy képetelen rá? Magadnak tedd fel a kérdést és ahelyett, hogy tõlünk várod a megváltást, gondolkodj el rajta.
Az anyja akarsz lenni vkinek v társra vágysz ? Miért teremtesz olyan feltételeket h neki csak bele kelljen tenni a seggét a készbe ? Ez szted méltányos Rád nézve?
Talán mert annyira még sem vagy fontos számára. Ha nekem igazán az a lány akit szeretek és ezzel közel lehetek hozzá helyileg tanulnék. Ha nehezen menne tanulnék vele vagy akármi. De õ ezt nem is igazán akarja. Habár most épp én is nehezen szánom rá magam a tanulásra, talán ha nõ is ösztönözne jobban menne :D Szerintem a szerelem az egyik legnagyobb ösztönzõ erõ. Ráadásul 3 év alatt ahogy leírod úgy tûnik a világon semmit sem tanult. Érdemes lenne elgondolkoznod ezen a kapcsolaton. Nem tudom, te hogy élsz vagy mint élsz. De a jelek szerint igen jól keresel. Persze az sem megoldás, hogy te tartsd, de ha kihívnád magadhoz mondjuk akár néhány hétre, rá lenne kényszerülve esetleg kicsit jobban, feltéve, ha nem otthon ülne egész nap. Amúgy... 3 év után már nem tudnám komolyan venni.
A kérdező hozzászólása: Igen azon már gondolkoztam, hogy mi lenne ha megvenném a jegyet és egy az egybe kijönne hozzám. Akkor dõlne el minden.
Rossz ötlet. Ha te nem vagy neki elég motiváció, akkor nem vagy elég motiváció. Inkább beszélj vele, hogy tovább akarsz haladni, nem pedig örökké á várni. Aztán gondolkodjon. Ha nincs változás, vagy van de megint leülepszik az egész, akkor fogad el , hogy nem az elsõ szerelem az egy, igaz és szent és keresd te is az igazit!
Ne haragudj, de nagyon gyerekek vagytok még.Az én fiam is 21 éves, tele van jobbnál jobb ötletekkel, csak sajnos amikor neki kell állni valamit is tenni valamiért, teljesen leblokkol. Nem minden 21 éves fiatalnál alakult még ki az agyban az a rész, amely a jövõépítési, felelõsség és kötelességtudati gondolatmeneteket szolgálja, illetve az azok hatására beinduló cselekvésfolyamatokat elindítja. Szerintem a párod sem tudja még felfogni ezeket, veled ellentétben, akinél már hamarabb beindult ez a folyamat. Én sem foglalkoztam semmi ilyennel annak idején, szinte fel sem fogtam például, hogy mi az a villanyszámla. 30 évesen nõtt be a fejem lágya, azóta teljesen normálisan, viszonylag jól, és békében élek itthon. Várj még egy kicsit, ha szereted! 44F
Csak a jegy után nehogy belõled éljen.

Már nem vagyunk tinik de a párom a fejébe vette, hogy orálisan is ki akar elégíteni. Miért nem érti meg, hogy nem akarom?

Legjobb válasz: Elég nagy tévedések lehetnek a fejedben , ha azt gondolod , hogy az orális sex az a tini korosztállyal függ össze. Azon kívül nem tudom melyik nemhez tartozol , de más pezsgõt bontana ha ilyet ajánlana fel a párja ....

Elég nagy tévedések lehetnek a fejedben , ha azt gondolod , hogy az orális sex az a tini korosztállyal függ össze. Azon kívül nem tudom melyik nemhez tartozol , de más pezsgõt bontana ha ilyet ajánlana fel a párja ....
De õ akarja -_-
Elkényeztetett punának tûnsz a kérdés alapján ne haragudj
A kérdező hozzászólása: Én vagyok a nõ és számomra ez gusztustalan.
Az apám is kiröhögne, ezt 30 éve is csinálták akik nem igénytelenek.
A kérdező hozzászólása: De miért akarja annyira? Bele sem merek gondolni, hogy csókolna meg utána.
Erre mondják, hogy a szex nem undorító csak ha jól csinálják! :D
Miért lenne elkényeztetett, vagy igénytelen? Miért nem lehet megérteni ha valaki nem szeretné?Kérdezö! Azt javasolom gyözd meg a párodat arrol, hogy amit eddig nyujtott neked számodra az az igazi, az okozza a legnagyobb élvezetet. Minden ilyen probálkozás eleve kudarc nálad, mert te a fa-át szereted érezni a pi-ádban. (Gyakorlatilag két okot tudok elképzelni, hogy miért akarja. Vagy mert többet szeretne adni neked mint eddig, vagy mert ugy érzi nem megy neki a teljesités az eddigi szinten.)
unalmas vagy, elobb utobb kifog dobni mert uncsi veled a sex.....szereti a puncid, miert baj ez?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!