Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a párom (1125 db)

Boldogtalan vagyok és egyedül érzem magam . Mások szerint szép vagyok, jó csaj, de nem találok párt magamnak, mindenki csak haverként gondol rám. Talán a magasságom miatt, mondjuk nem vagyok olyan hűde magas csak 177cm. Miért nem találok párt?

Elég jó fej vagyok szerintem ,de sajnos mindenki csak haverként gondol rám . Bennem van a hiba??Jöv?re Pestre megyek albérletbe f?suli miatt (vidéki vagyok), lehet ,hogy ott találok valakit aki szeret , megbecsül és nem csak haverként gondol rám és nem csak le akar fektetni? 19/L

Legjobb válasz: és végig magadat dicsérted közben GRAT! gondolom azért fényezed magad ennyire hogy, majd itt valaki "nem csak haverként gondoljon rád" XDD

és végig magadat dicsérted közben GRAT! gondolom azért fényezed magad ennyire hogy, majd itt valaki "nem csak haverként gondoljon rád" XDD
"mondjuk nem vagyok olyan hûde magas csak 177cm" Az nem magas? Lány létedre? O.o
Elfelejtettem mondani, hogy nekem imponál ha egy lány 170 felett van. De valóban vannak olyanok, akik ezt nem szeretik.
magas, de nem vészesen magas, (ismerek magasabbat is) van akit ez taszít van akit ez vonz. Elõször is néz magadba, hogy pattintál-e le valakit? persz nem azt mondom, hogy add le nagyon a színvonalat, és minden jött menttel jöjj össze.. van ilyen, nem ismerlek, nem tudom meg mondani.. talán nincs kisugárzásod, vagy egyéb.
Már éppen fel akartam ajánlkozni, de közben végig olvastam ... és én csak meg akarnálak fektetni ... Egyébként meg az a pasi, akinek a magasságod számít és azért nem hajlandó veled összejönni, attól jobb is ha megmenekülsz!
A magasságod gondot jelenthet...a sok önbizalom hiányos majomnál, aki nem képes elviselni, hogy ha egy lány egy magas velük, vagy esetleg még magasabb is náluk. Sokaknál szerintem ezért nem esel bele a szórásba. Pesten szerintem nehezebb normális embert találni mint vidéken.Ez a nagyváros átka.De lehet, hogy csak én vagyok a [email protected] és azért nem találtam még normális lányt.
5-ösnek válaszolnék. Azzal a mondatoddal elég szépen vitatkoznék, miszerint itt "mindenki talál valakit". Nagyon sok srácot ismerek a köreimbõl akinek még nem volt senkije szinte, magamat is beleértve.És egyikünk sem egy ronda gyerek, csak szimplán felszínesek a legtöbben a nõk közül.A kivételekkel meg még nem hozott össze a sors. Ez egy kis off volt elnézést. A kérdésedre válaszolva van nagyon sok srác, aki szíves örömest a párod lenne, aki szeret és megbecsül, illetve nem akar megfektetni, de ezek a srácok nem diszkókba és ilyesmi helyekre járnak, illetve nem a leghelyesebbek általában.Tehát nézz körül jól, és alaposan fontold meg kivel szeretnél összejönni, mert ebben a korban a srácok nagy része még csak megfektetni akar mindenkit, de van sok kivétel is ez alól, sok ilyet ismerek, és én magam is ezt a vonalt erõsítem. 21/F
de te pasi vagy utolsó! õ meg nõ! ha jól néz ki , ha tényleg jól akkor neki könnyebb dolga lesz. De tényleg gond lehet a magasság. De valami 150 kg os kopasz mercis gazdag csávót egybõl találsz.
én is 177cm vagyok , és jelenleg is van barátom;) és mindig sok a jelentkezõ is.. úgyhogy szerintem nem kell a magasságod miatt aggódni :)
185cm, 20 éves pesti srác vagyok, szerinted az átlagos 160 centis lányok meddig érnek?:D Épp ez a lényeg, hogy nincs gond, csak egy nálad magasabb fiút kell találnod, hogy ne nézzetek ki furcsán, de ha az arányok megvannak, akkor nincs gond. Értem ezalatt, hogy nincsen 20-30 centi különbség.
A kérdező hozzászólása: A legtöbb modell 175 cm fölött van õk sem kellenek a férfiaknak?:)
a 177 az lány létedre magas, hidd el pár pasinak ezért nem kellesz. az hogy mikor és hol találsz az meg nem függ attól h milyen vagy.
Ha bp-i vagy és esetleg van kedved ismerkedni egy viszonylag alacsony pasival (171), akkor írj, szívesen ismerkednék veled. Persze azt is megértem, ha gondot jelent a "magasságom"! 29 F
A kérdező hozzászólása: Én nem fogok a magasságom miatt nyavalyogni . Mit szóljanak akkor azok a nõk akik 180 felett vannak??
"irásod alapján" nyálgép:) verd ki :)
A kérdező hozzászólása: Köszi az értelmes válaszokat
Pesten tuti találsz valakit, itt mindenki talál valakit. Lehet, hogy sokan csak szexet akarnak, de annyi itt a férfi, hogy nem lesz nehéz dolgod :)
Vagy nem vagy szép, vagy nincs szexuális kisugárzásod, esetleg bunkó vagy, vagy látszik rajtad, hogy sokat képzelsz magadról és ez taszítja a pasikat (habár az írásod alapján ezt nem gondolom.)
Szia vidéki vagy?:D Szerintem jó ha magas a lány, nem hinném hogy nálad a hiba:)
Engemet nem zavarna a magasságod, habár én 168 cm magas vagyok. :) Tulajdonképpen vonzanak a magas csajok. Lehet, hogy kicsit durva lesz ez a poén számodra, de ez nekem olyan lenne mintha megmásznám a Mount Everest-et. :D (Nem szexuális értelemben értettem a megmászást) 21/F
lehet meg kéne fürdeni.
Lehet ilyen típus.
Mert így dupla élményben részesül
mert a kezed erosebb mint a szad . es jobb erzes neki . az exem fel vilagositott mert en is ezt kerdeztem magamtol es vegul ra kerdeztem.L
Ne legyél lusta, dolgozz csak.
Mert az nagyobb élvezet neki, amúgy miért kell ezen problémázni? Ha neki úgy jobb, akkor csináld úgy és ennyi. Például sok lánynak úgy a jó csak ha egyszerre nyalják és ujjazzák és külön-külön szeretem, mert úgy jobban tudok az élvezetre koncentrálni. Mindenkinek máshogy jó. 27/N


félrenézés? ez mit akar pontosan?
A kérdező hozzászólása: Egy másik emberrel elkezdett beszélgetni, sms-ni!De miért hagyta abba a beszélgetéseket?

Az emberek miért nem a saját kategóriájukban keresnek párt?

Egy csomó ember folyton sajnáltatja magát, hogy nem talál párt, de mindig olyanokat néz ki magának, akik sokkal vonzóbbak nála. Miért nem lehet belátni, hogy mindenkinek a "szép" tetszik, és ha valaki jól néz ki, az nem fog összejönni azzal, aki kevésbé vonzó, mert megkaphatja a jobbat is. Én is elfogadtam, hogy sosem lesz csinos barátnőm, és a saját szintemen keresgélek, más miért nem teszi ezt?

Legjobb válasz: Miért kéne az embereket külsõ alapján bekategorizálni? Ezt még nem tudtam felfogni...

Miért kéne az embereket külsõ alapján bekategorizálni? Ezt még nem tudtam felfogni...
Az is nagyon relatív, hogy kinek mi a szép... Lehet, h egy szép csaj majd pont téged tart a legjobb pasinak a világon, mert neki olyan az ízlése... Erre még nem gondoltál? Mondjuk én magamból indulok ki, mert eddig nekem az összem pasim olyan volt, h akkor õt tartottam a legszebbnek, legjobbnak, a világon a legszexisebbnek, pedig mindenki más, a haverjaim, a családom azt mondták, h nagyon ocsmány, miért nem választok olyat, aki illik hozzám, pedig megtehetném (mert hogy engem szépnek tartanak, mondjuk én ezt pont nem értem xD)szóval mindig ki voltak akadva rajtam, hogy mekkora ízlésficamom van, + hogy miért nem olyannal jövök össze, aki 2velem egy szinten van" de hát basszus :D én akkor mindig tökéletesen meg voltam elégedve az éppen aktuális párommal... és majd csak akkor kezdtem el rondának is látni, amikor már amúgy se mentek a dolgok rendesen, amikor már a vége felé járt a kapcsolat, (na mindegy ez már más téma...) Addig nem! addig õk voltak a legszebbek nekem, PEDIG NINCS ízlésficamom...
És kedves kérdezõ, találtál már a "saját szinteden" párt? :)
Amire te gondolsz azok a kasztok, pl.: Indiában. Vagy a fekete-fehér ellentét idejébõl pl.: az amerikai kontinensen. Az lehet a bajod, hogy rossz korban születtél, de majd csak átlendülsz ezen. S a másik gondod, hogy pedig az, hogy kizárólag külsõségekben gondolkodsz, ami valóban fontos, de nem kizárólagos szempont, sem az (általad) "szépek"-nek sem a "csúnyák"-nak nevezett "kategóriákban". Értem?
Ha nem mersz, akkor nem is nyersz. Ilyen egyszerû. Ha ostromlod a szép nõket, akkor elõbb utóbb egy befogja adni a derekát.
fú, mennyire lefáradok ezeken a kérdéseken. 1. miért kellene valakinek lejjebb adnia, csak mert pl kinézetre nem egy adonisz? 2. ki határozza meg, h ki vonzó és ki nem? 3. tudod, mi a jelentése annak a szónak, h vonzó? nem egyenlõ azzal, h szép. az is lehet vonzó, aki nem egy topmodell. az, h valaki vonzó, nem a külsõségeken múlik. 4. ha te olyanokkal kezdtél, akikhez nem vonzódtál, akkor bizony az a saját hülyeséged. és még sorolhatnám. szóval szerinted a szépek csak a szépekkel, a csúnyák meg csak a csúnyákkal jöhetnek össze? ez mi?? különben is, mindenkinek más a szép és más a csúnya. ha annyira le vagy ragadva, h ezekkel nem vagy tisztában, az a saját bajod, de ne várd, h a világ csúnya-csúnya, szép-szép párokból álljon. csak mert õk nem lusták gondolkozni.
Milyen kategóriák léteznek? Nekem tartós kapcsolatom mindig különleges, szép nõkkel volt (soha nem értette senki mit esznek rajtam :-P ). Általában tõlem iskolázottabbakkal és szinte mindig idõsebbekkel. És a fentiekbõl adódóan legtöbbször karrierben is leköröztek. Ha megkaphattam õket is, miért kellene a saját "kategóriámban" keresgélnem?
7es hülye vagy. 8:as :D mintha én írtam volna. ennyi! Nem kell banderasnak lenni, de legyen olyan vonas ami megfog a csunya-szép férfiben.
Kedves kérdezõ! Teljesen jogos a kérdésed és egyetértek veled. Nem olvastam el a többi hozzászólást, de megírom a véleményem. Szerintem azért van ez, mert a legtöbb ember nem tudja, hogy hova tartozik. Nem tudja a helyét, nem tudja, hogy mit akar valójában. Én eddig mindig a hozzám hasonlókat kerestem, sosem a tõlem magasabb szinten lévõket. Valójában én nem is nézem annyira a külsõt, kb. ugyanazokat várom el egy férfitõl, ami bennem is meg van. Ez a titka szerintem mindennek. Ha valaki tudja, hogy melyik körhöz tartozik, az biztos talál ott magának párt. Csak az b*szik rá magyarán, aki mindig feljebb akar menni. Vagy kikosarazzák, vagy pedig megbántják. Maradjon mindenki a saját bandájában! Általában, ha össze is jön egy olyan kapcsolat, ahol az egyik fél lejjebb helyezkedik el a társadalmi ranglétrán, akkor annak nem szokott jó vége lenni. Elõbb - utóbb elõjönnek a komplexusok. 20/N.
amúgy baromi egyszerû, ezek az emberek, szimplán nem ismerik magukat, és a határaikat. (én sem fogok soha ilyen, szõke pláza cicákra nyomulni, mert a hosszú hajammal, és a bakancsommal biztos nem lennék nyerõ náluk)
Azért, mert nincsenek kategóriák...
Ezt magam is felteszem a kérdést magamnak, mikor meglátok az utcán egy csinos lányt egy okádék pasival. Hát, biztos a dumájával vette le a lábáról, vagy a bankszámlájával. Sokan úgymond jobbat keresnek maguknál társban, már mint külsõre, mert nem elégednek meg az átlagossal, pedig nem egyszer önmaguk is az.
Azért nem, mert olyan párt akarsz keríteni, aki tetszik. És ezerszer jobb egy olyan ember mellett lenni, akiért hálás vagy, hogy a párod, minthogy csakúgy valakid legyen. Ha mégis sikerül összejönnöd egy jó csajjal az úgy megdobja az egész életedet, hogy soha nem felejted el. Rájössz, hogy bármit el tudsz érni, amit csak akarsz. Hogy nincsenek korlátaid. Én inkább lennék egyedül és küzdenék jó csajokért, mint beérjem egy nem olyan jóval. Nem olyan nagy dicsõség, hogy van egy középszerû csajod. Ellenben ha behúzod egy bombanõnek a számát, az már életreszóló siker. Hát ezért.
Elõször is fel kell fogni azt, hogy a "kategóriát" nem csak a külsõ jegyek alakítják. Tehát lehet egy csúcsbombázó lány is rendkívül buta, felszínes, arrogáns, hisztis, stb. Szóval megannyi rigolyával rendelkezhet, amik miatt a kutyának sem kéne hosszú távra. Aztán persze találnak maguknak õk is igazi párt, de az vagy ugyan olyan, mint õ szóval komoly belsõ hiányosságokkal bíró jóképû fazont, vagy egy idõsödõ úriembert, aki elnézi neki ezeket, mert neki sokkal fontosabb, hogy külsõleg rendben legyen a lány, mivel már letette bélyegét a múltban...
12:22 Nõbõl sokkal több ilyen van, õk szoktak itt gyk-n sírni, h nem kellenek senkinek.
Szerintem meg mentálisan kell egy szinten lenni, vagy legalábbis ne legyen egetrengetõ különbség......
Szerintem ez egy hülyeség. Én szépnek tartom magam, mások méginkább, mégsem kezdenék soha tipikus helyes férfival. Általában azt vettem észre, hogy nagyon hazudósak, csajozósak, hûtlenek stb. meg nekem mindegyik olyan üresnek hat. Kell valami különleges ami megfog. A férjem sem egy szépség, mindenki le is szólta milyen csúnya, nekem mégis volt benne valami, gyerek is lett... neki pl nagyon szép orra meg szája van (szerintem)... mégis összhatásra nem kell szinte senkinek... Ha a saját szintemen lévõ férfiakkal jöttem volna össze, szerintem már a százvalahanyadikat taposnám és családom sem lenne. Ilyen egyszerû.
Kérdezõ meg egy pár kommentelõ maradjatok csak kishitûek, hogy nem lesz olyan jó nõtök. Maradjatok csak annál a hülye kategorizálásnál és pontozásnál. Legalább meghagyjátok nekem a jó nõket. Teljesen átlagos pasi vagyok, de én hiszek abban, hogy egyszer egy jõ nõm lesz, és nem fognak eltántorítani ezek a hülyeségek. Az egésznek csak kitartás és hozzáállás a titok nyitja.
Utolsó, próbálkozz csak, aztán majd talán 50 évesen, a sorozatos kudarcok után belátod, h jó nõjük csak a jóképû és gazdag férfiaknak lehet :P
Persze, de ezzel nem mondtál sok újat.
Ezek szerint Magyarország is egy elmaradott, primitív ország...
Ez az elmaradott, primitív országokban szokás, mint India. A "jó kinézet" meg a szépség totál szubjektív dolog. Nekem pl. nem jön be Brad Pitt, se Johnny Depp; akármenyire is jól néznek ki sokak szerint.
Dekoráció, társ...Ok, mindenki társat keresne, de ha szexuálisan és külsõleg taszító az illetõ, netán ápolatlan, akkor hiába értem meg vele magam barátilag. Barát lehet, de az ágyban nincs esélye. Akkor máris nem társ.
16:38 Mondom, majd 50 évesen már biztosan be fogod látni, h igazam van. Hacsak addig nem változik meg gyökeresen a nõi nem hozzáállása.
Van aki dekorációt keres, és van aki társat. Nagy különbség.
15:30 Az a baj, hogy ilyen barmokkal van tele a világ, akik nem hisznek a szépben.
Átlagos pasinak lehet jó nõje, ha okos, jó a személyisége, kedves, netán gazdag is...:-) De ronda hapsinak nem nagyon hinném...vagy csak pénzért. A nõk is nézik a külsõt. Szeretni lehet vkit a külsejétõl függetlenül, de hogy szexuálisan mennyire vonzó, az már más tészta. Nekem is van egy tüneményes ismerõsöm 120 kg-val, imádom, de le nem feküdnék vele soha!
Nekem van olyan pasi ismerõsöm, aki 156 kg (!), zabál és Zimány Linda kinézetû karcsú, szõke hosszú hajú lányokat akar magának. És csodálkozik, hogy nem áll le vele az ilyen lány.Egy 80 kg-s lánynak megtetszett, de nem állt le vele, mert neki csak a karcsú szõkék tetszenek. Inkább van egyedül. Szánom.
olvasd el az egész mondtad kérlek újra...:)
jó ezt is a korosztály válogatja, én 20on és fölöttiekrõl ebszéleke, azokat ismerem, lehet hogy a mostani 15-17 éveseknél már teljesen más hogy sõt biztos...amikor én voltam annyi, akkor még így volt... de igen ahogy szokták mondani a külsõ megfog a belsõ megtart, de ez max kapcsolatra igaz, csajozáshoz, elsõsorban a külsõ kell aztán a többi
A "szépség" csak egy tényezõ a sok közül a párkeresésben. Nem (csak) ezen múlik, hogy egy jó nõt megkap-e egy pasi, vagy fordítva.
nem uccsó, hanem az elõtti, kovácsoltvas
uccsó: tiltakozom, ennek az ellenkezõje igaz az én környezetemben. sokkal több igazán szép, csinos lányt látok kevésbé elõnyös külsejû fiúval. semmi extra nincs a magyarázatban: a fiúk túl tudnak azon lépni, h csak a külsõ számít (persze vannak és lesznek is mindig olyan éretlenek, akik ezt nem fogják fel soha) és kompenzálják mással az elõnytelen külsejüket, mert tudják, h attól még, h nem dzsordzsklúnik, igenis humorosak, jófejek, okosak. viszont a lányok nagy része önbizalomhiányban szenved, egyrészt mert a nõktõl mindenki azt várja el, h õk szépek legyenek, sokkal több teher van rajtuk, ezért kizárólag azzal foglalkoznak, h jobban nézzenek ki (nyilván itt is vannak kivételek, akik már hallottak arról a szóról, h kisugárzás). na szóval most még gyakoribb a szép lány-csúnya fiú párosítás. ennyi.
Sokan felsõ kategóriásnak tartanak van aki meg rám se néz. Ez hogy lehet? Úgy hogy mindenkinek más tetszik. Rendszerint ez úgy szokott történni, hogy aki nekem nem tetszik annak tetszem aki meg nekem tetszik annak nem tetszem. De volt már olyan barátom akire a környezetem azt mondta, hogy úristen hogy néz ki, nekem meg tetszett :)
Itt alapvetõen, azoknak szól a kérdés, akik mindig a náluk jobb nõket kergetik eredménytelenül, hogy miért nem adják lejjebb a követelményeket, és látják be, hogy nem bredpittyek...amúgy valóban sokat számít a külsõ, fõleg lányoknál, mert ugye, ott úgy meg, hogy azzal a pasival lehessen megjelenni, itt ott, a bnõk is max azért súgjanak össze a háta mögött, hogy milyen jó segge van, és ne azért hogy kiröhögjék a csajt, hogy tudott ilyen gyökérrel összejönni. Alapvetõen amelyik lány tudja magáról, hogy szép, vagy legalább kinéz valahogy, hasonlót keres pasiban, persze vannak kivételek és én is ezen szoktam nagyokat nézni, mikor bûn ronda srác, egy full bomba nõvel, járkál, na most vagy a nagy farka, vagy a dumája jó, pénze van esetleg...:D mondjuk ez vissza fele is igaz, de valahogy az gyakoribb, hogy egy jó képû srác járkál, egy ronda csajjal:) (biztos azért, mert jól tud szopni)
Azt már hallottad, hogy a szerelem vak? Közhely, de igaz. Én tapasztaltam is. Baromság ez a kategorizálás. Ismét egy béna, aki idealizmusba csomagolja a lúzerségét! Nem azért nem tud szép nõt meghódítani, mert nem egy kategóriába esnek, hanem mert BÉNA! És a bénasága leplezésére megidealizálta ezt a "kategóriába" sorolást.
Úgy látom itt nem értik mit mond a kérdezõ. Tényleg van igazság abban, hogy hasonló kaliberû emberkék ismerkedejenek, és akkor nincs akkora pofára esés. Tény, hogy relatív a szép és a csúnya fogalma, de azt azért remélem mindenki látja és felméri, hogy saját maga, hol helyezkedik el azon a bizonyos 10-es skálán. Hát ha nem, akkor csak sajnálni tudom. Véleményem szerint elég ritka az az eset, amikor egy Adonisz beleszeret egy bányarémbe.... és ennek a fordítottják is ritkán látom... (tekintsünk el az anyagiaktól)... Gondolkodjatok már el egy kicsit.
azt hiszem én értem, hogy a kérdezõ mit akar kihozni a dologból. viszont: külsõm alapján én is jobbat érdemlek, mint amilyen fiúk megtetszenek, viszont akihez illenék külsõleg, abban nincs semmi olyan, ami belsõleg is megfogna. volt már 1-2 csúnya pasim kívülrõl, aki nem azért tetszett ahogy kinéz, hanem mondjuk azért ahogy bánik velem, vagy csak egyszerûen jobban el voltam vele..(nekem pl. bejönnek a kicsit esetlenebb fiúk is, de nem ez a teljesen esetlen, anyámasszony katonája, hanem ilyen visszafogottabb kicsit) én is kaptam érte kritikát, de hát hogyha az alapján válogatnék, hogy ki hanyas számú farmert hord és milyen izompólót visel, akkor igencsak egyedül maradnék egész életemre.remélem érted, hogy mit akartam ezzel mondani. aki kívülrõl szép, az nekem nagy valószínûséggel belülrõl nem tetszik.
Én a saját kategóriámban se találok, mert csúnya fiú a csúnya lányoknak se kell, úgyhogy tök mindegy.
kovácsoltvas, megint nem mondtál okosat... csak azoknak "kell" egy szinten lenni kinézetben, akiknek semmi másuk nincs, amit felmutathatnának.
engem nem érdekelnek a pasik, csak mondom, hogy azért kinézetben többnyire egy szinten kell lenni, vagy ha nem, ezt kompenzálni, kell több elõnyösebb dologgal:) intelligencia, kisugárzás, pénz, jó duma, jó legyen az ágyban stb.
És ki számít jó pasinak? Csak hogy tényleg értsem a lényeget.
Úgy hogy férfibõl nem lesz jó nõ, így nyilván nála többnyire csak jobb nõk léteznek.
22-es "Egy férfinél azért egy nõ jobb nõnek számít, akármilyen nõies is az a férfi" Ezt mégis hogy érted???
értsd a lényegét: jobb nõket mint amilyen jók õk pasiban
"akik mindig a náluk jobb nõket kergetik eredménytelenül" Ez volt a kedvenc mondatom. Egy férfinél azért egy nõ jobb nõnek számít, akármilyen nõies is az a férfi. :)
ez 1 nagy hülyeség
A kérdező hozzászólása: Találtam, többször is. Amíg a csinos nõk után mentem, addig semmit.

Ha már ennyire spórolunk, akkor miért nem a 180ezres katonai nyugdíjkat veszik el a 35-40 éves gyalogoktól, miért a kismamákat kell szivatni, akik tesznek azért, hogy pár évtized múlva legyen adózó és járulékoló nemzedék?

Legjobb válasz: Aki 40 évesen ennyi katonai nyugdíjat kap, az a hazát szolgálta és az életét kockáztatta érte meg érted is. Én is anyuka vagyok, és nekem sem esik jól mindez, mert az én nettóm is 60000 ft családi pótlékkal együtt. 16 éve dolgozom és adót fizetek. Nos a párom katonai szervnél dolgozik, és igen, az életével játszik!

Aki 40 évesen ennyi katonai nyugdíjat kap, az a hazát szolgálta és az életét kockáztatta érte meg érted is. Én is anyuka vagyok, és nekem sem esik jól mindez, mert az én nettóm is 60000 ft családi pótlékkal együtt. 16 éve dolgozom és adót fizetek. Nos a párom katonai szervnél dolgozik, és igen, az életével játszik!
Ez különben tényleg röhej...sír a kormány, hogy alacsony a gyerekvállalási kedv....gyes megadóztatva, gyed feltételei szigorítva, vidéken az átlagkereset 100.000 Ft alatt van(nettó).Én pl.3 nyelvvizsgával és könyvelõ végzettségel nettó 63.000. Ft-ot keresek.És csodálkoznak, hogy senki nem akar gyereket.
Úgy kapok annyit hogy nem könyvelõként dolgozom ugyanis képtelenség a szakmámban elhelyezkedni...csak a szakmám könyvelõ de senki nem alkalmaz mert nincs gyakorlatom.De így nem is lesz. :(
melyik katona kockáztatja az életét??? menjetek már valamerre? 1945 óta nem volt háború kis hazánkban, ott növesztik a a seggüket napi 8 órában és 25 év után meg elmennek nyugdíjba (kapnak lakástámogatást stb..) havi 150e-ért és mellette dolgoznak és ezzel is elveszik a munkahelyet azoktól akik dolgozni szeretnének ...rohadjon meg az összes fegyveres mi meg dolgozzunk 38 évet hogy fizessük a nyugdíjukat...viccc
Tisztelt kérdezõ ! Te akkor miért nem szerelsz fel? Legalább neked is jó lenne, és nem kellene irigykedni. Menj te is katonának, rendõrnek tûzoltónak stb. Akkor te is lehetsz 40 évesen nyugdíjas. Nem lenne jó ? Vagy talán alkalmatlan vagy? Miért baj az ha a katona vidám ? sírjon talán, hogy te jól érezd magad ?
Ne haragudj annyi eszed sincs mint egy marék lepkének :) Hogy hogy jön ide? Úgy aranyom hogy mindegyik ingyenélõ és még olyan elõjogokat akarnak maguknak a katonák megtartani, ami nonszensz...ilyen pl a 25év munka uáni nyugdíj ...Te vagy hülye vagy katona vagy ezek szerint, enegem zavar hogy nekem 38 évet kell güriznem míg másnak meg 25-öt :/ Legyen neked meg a cigóknak 12 gyerekük az rájuk vall esetleg lehet Te is Ork vagy ezek szerint, remélem nem soká kiírtják az összeset :D Azt hogy meg mennyit írok én döntöm el :)
Értettem, hogy mire utaltál, csak azt nem, hogy nem látod, hogy nincs értelme ezen rinyálnod ebben a topikban? Hogy jön ez ide? Feketemunkások, cigányok, különbözõ társadalmi rétegek? Meg ne az ittenieknek ródd fel, hogy milyen gördülékenyen megy máshol az ügyintézés, míg Mo-n szenvednek vele, mikor az eredeti poszt a katonákról szól. Legyen 12 gyereked, hogy bõvüljön az adófizetõk rétege, ha ennyire nem tetszik neked a mostani helyzet. Csakis így tudsz segíteni ezen a helyzeten, nem pedig mások szidalmazásával. Mindenki hibás, rossz, naplopó, semmitérõ, csak te nem - tipikus. Jó lenne, ha magadba néznél mielõtt más dolgozó embereket becsmérelsz, akiket nem is ismersz csak beskatulyázod a foglalkozásuk miatt. Ne írj többet, mert egyik kommented röhejesebb, mint a másik.
én vagyok a beszívott látom neked is annyi eszed van mint egy marék lepkének:) szöveg értelmezési gondjaid vannak kérd a segítségemet nagyon szívesen ...de ha ilyen hülye vagy leírom még 1x csak neked ...10milla a lakosa magyarországnak amibõl 3 milla a nyugdíjas, 3milla a gyerek a maradék 4milla dolgozik amibõl termelõ munkát (tudod ebbõl van a GDP gondolom ezt is tudod mit jelent nem kisegítõbe jártál:) ) kb 2, 5milla embe végez amibõl 0, 5milla feketén dolgozik ...ergo 2milla ember tart el egy országot... a rendszámtáblás sztori egy párhuzam az itthoni és külföldi közalkalmazottak munkamoráljáról... remélem van annyira fejlett az agyad hogy felfogd :DDD
Az utolsó kommentelõ teljesen beszívott? Téged talán nem a dolgozók tartottak el, mikor gyerek voltál? A te nagyszüleidet is eltartják a dolgozók és a nagyszüleid is voltak anno dolgozók. Ez az élet körforgása! Egyébként felhívnám a figyelmedet arra az apró tényre, hogy a katonák és más állami dolgozók is fizetnek adót, nemcsak te, de neked biztos, nagyon rossz az életed és ezért másokon töltöd ki a mérgedet, pedig mások hibáztatása helyett a saját életedet kellene rendbe tenni. Annyira nem tudsz semmit a katonaságról a posztod alapján, hogy jobb, ha meg sem szólalsz. Mi köze van nekik ahhoz, hogy te mennyi idõ alatt tudod átíratni a rendszámot? Meg ha kicsit is lenne valami elképzelésed, nem írnál ilyen butaságokat, mint a közös zuhanyzás stb. Gondolkozzál már, ember vagy inkább ne írj semmit, ha semmi tapasztalatod nincs egy témáról! Csak magadat járatod le.
szerintem aki, tényleg kinn harcól a frontokon :) /ha van ilyen)az oké, megérdemli a korai nyugdíjazást. de én úgy tudom a hivatásos katonák is ücsörögnek irodákban, na õ nekik mennyire fárasztó lehet... ennyi
Kedves beszívott nethuszár! :) Ha ideges vagy, vegyél majd be gyógyszert. (Vigyázz, el ne guruljon.) De felõlem acsaroghatsz is nyugodtan tovább. Toppanthatsz a kis lábacskáiddal, ráncolhatod a szemöldöködet, sõt, moroghatsz is a muszájkabátkád mögül. (Majd lerendeznek az ápolóid, ha megunják a toporzékolásodat...) A rendszer mindettõl függetlenül továbbra is alkalmaz majd katonákat, azok meg nagyívben [email protected] a te kis buksidra meg a hisztidre. :) ) Ezért megkérnélek, hogy légyszíves írj már még pár kommentet ide (már ha az ápolóid is odaengednek a géphez), mert kiválóan szórakozom rajtad, te kis senkiházi féreg. :DD
nagyképû nem vagy rasszisa pedig pont annyira amennyire kell :D Ha ennyire hülye vagy és nem tudod felfogni amit írtam akkor menj el egy kisegítõbe talán még tudnak rajtad segíteni... Apám hivatásos katona volt Bónuszok nélkül és õk tudom miért kaptak ilyen kedvezményt de kérdezd meg a család tagjaidtól hát ha elmesélik neked bár amilyen hülye vagy azt sem fogod fel.... tudod az elmúlt rendszerben egy katona tiszt nem mehetett külföldre, egy hónapban 2 Ütit kellett adni, haza ráncigáltak minket nem egy nyaralásról gyakorlat miatt stb a mostani katonaság szanatórium ehez képest. Szerintem pl több soför hal meg mint ahány tûzoltó, katona és rendõr munka közben tehát veszélyesebb meló õk miért nem mehetnek el nyugdíjba elõbb??? Nálad biztos különb vagyok mert felfogom a dolgkokat nem a setét homály fedi az agyam mint neked :DDD
Kis Mimózám:D Nem szoktam idegeskedni pláne ilyen agyilag retardáált bénák miatt mint Te, hülyének hiába magyarázok csak a fagyit csapkodja a homlokához :P A katonák nyugdíja miatt sem idegeskedem nem soká elveszik tõlük a kedvezményeket mert nem lesz mibõl finanszírozni nekem veszteni valóm nincs mivel nem kapok így sem semmilyen kedvezményt :D Már mondtam ami nekem kell arra elõteremtem a hozzá valót :P Arra vigyázz csak ha mész most cseresznyét szedni sálat, sapkát kesztyût vegyél mert hideg van :DDDDD
Majd ha megtanultál helyesen írni, akkor gyere vissza kritizálni. Nem szállok veled vitába, mert nem érdemes, hisz csak provokálsz. Te semmivel sem vagy különb senkinél sem.
itt a lényeg: "szerintem aki, tényleg kinn harcól a frontokon :) /ha van ilyen)az oké, megérdemli a korai nyugdíjazást. de én úgy tudom a hivatásos katonák is ücsörögnek irodákban, na õ nekik mennyire fárasztó lehet... ennyi" és ténylef! a kamionosok, busz sofõrök miért nem mehetnek elõbb nyugdíjba?
Aranyos kis beszívott nethuszár! A katona bácsiknak nem veszik el a korai nyugdíját. Némileg talán (Ismered ezt a szót? Talán!) korlátozzák, de nem szûnik meg. Szóval lesz miért toporzékolnod továbbra is. :) )) Mondhatnám lesz értelme az életednek - már ha a tiedet lehet még egyáltalán életnek nevezni, kis nyomorékom. :) )
Tipikus példája vagy az olyan agymosott magyaroknak, akik azt gondolják, ha nekik szar, dögöljön meg más is. A szocialistáknak nevezett bagázs jó munkát végzett: amíg egymást öljük, õk röhögve lenyúlnak minket. Gratulálok az épületes kérdésedhez. Te is olyan vagy, mint õk, csak kicsiben: a legkisebb ellenállás felé mész. Akik pedig leírták a valóságot, félek, h' az ilyenek sosem fogják megérteni, mert csak azt látják, amit látni akarnak. A politika a sajtó segítségével mindig kipécéz magának egy-egy csoportot (régen a maszekokat, most váltakozva a köztisztviselõket, egyenruhásokat, vállalkozókat stb.), akiket lehet közösen utálni. Bedobnak egy ostoba hírt, aminek még valóságtartalma sem kell, h' legyen, elég ahhoz, h' a sok "okos" ráharapjon. Nem várom, h' megértsd, amit írtam, csak egyszerûen kikívánkozott.
Kedves 21:12-es! Hülyébb vagy, mint a sokéves átlag! Elõször nézz körül a világban, és utána ítélkezz. Mert aki még annyit sem tud (még közelítõleg sem), hogy hány katona van Magyarországon, az gyanítom mást sem tud róla. Sõt, erõs a gyanú, hogy teljesen kép és fogalom nélkül van, és csak a kis hozzá hasonló méregzsákok véleményére hagyatkozik. Na meg a még "hitelesebb" médiára. ... nyah-nyah. :) ) Elárulom neked, hogy Magyarországon úgy 21ezer katona van. És nem 600ezer! (Soha nem is volt annyi, még a kommunista idõkben sem.) Ennyit rólad. :) ) "S pont az a bajom a katonasággal hogy senki nem csinál termelõ munkát ott tehát a saját adomból finaszírozom a kis fizetésüket, lakáshozzájárulásukat stb, stb" Mint ahogy a te adódból van finanszírozva a tanárok, rendõrök, orvosok, hivatalnokok és még ezernyi más ember fizetése is. És õk sem termelnek semmit. Ez nem zavar, kis ostoba? :) ) Amúgy te mondd, mit termelsz? ... Mármint a hülye irományaidon kívûl, kis nethuszár tini. :D "a legangyobb röhej meg az mikor egy leseljetezett laktanyát volt ezredes bá aki persze nyugdíjba ment 45 évesen örzõ-védõ KFT-je véd havi több millió ft-ért" Igen, ez valóban probléma. De lehet, hogy errõl nem az egyszerû katona tehet. Mint elõttem írták is, ez a vezetõk problémája és a politikájé. De nem baj, ha nem fogod fel. Inkább fröcsögj csak tovább nyugodtan, kis ostoba. :) ) De ha ilyen jó a katonák élete, ugyan mondd már meg, miért nem vagy te is katona? Nemtán próbálkoztál, és nem vettek fel? És most meg bosszúból utálod a katonákat? :DD (Így ránézésre a pszichológián bukhattál meg. Hát igen, 70 IQ alatt nem vesznek fel katonának senkit. :) ) )
A kérdező hozzászólása: Hogy kaphatsz könyvelõként ekkora összeget? :o((((
A kérdező hozzászólása: "40 évesen ennyi katonai nyugdíjat kap, az a hazát szolgálta " ...hát ha azt annak lehet nevezni, hogy a hazát szolgálja, hogy egész nap poénokat mesélnek egymásnak és több órát átalusznak és szervezik, hogy szolgálat után hogyan jussanak prostihoz meg milyen idõelütõ társas vagy netes játékot játszanak a következõ szolgálatba, akkor fejet hajtok a hazáért tett szolgálatuk elõtt .... akiket ismerek, mind rendelkezik legalább +15 kiló súlyfölösleggel, amit a hazáért tett nagy szolgálata közepette szedett fel, mert csak üldögélt és feküdt egész álló nap ( tõlük tudom ezt, azt mondták, olyan a buli, mint a biztonsági õröknek....csak még lakást is kapnak cserébe, amit kiadnak, mert a kutya se ellenõrzi, hogy ki lakik a szolgálatiba, vagy ha mégis, majd kölcsönös segítségnyújtásért megoldjuk...ezt is tõlük tudom....) ....diploma nélkül 180as nyjugdij életfogytig? van amelyiknek nincs is gyereke olyan agresszív, hogy egy normális nõ se marad meg mellette...ez bezzeg majd gyarapítja a magyar...nem népességet, hanem államadósságot! majd a kismamától elvesszük a gyedet és nekiadjuk az "öreg" katonának, hogy eligya és legyen még egy 3.lakása.... Nem tudom elképzel, hogy a Te Párod hogyan kockáztatja az életét. :o( Én nem látom, hogy manapság sokkal kockázatosabb lenne katonának lenni, mint másnak. Sõt....buli.
A kérdező hozzászólása: A férjed erõszakkal került Irakba? A katonák közül hogyan választják ki, hogy Ferike menjen, Attila nem?Simán itthagyja a családját kockáztatva az életét? Nem gondolom, hogy egy magyar laktanyába lábát lógató katona olyna hû de nagy veszélybe lenne! Vagy mi az a veszély, ami fenyegeti õket ott? Természetesen az adóbevallását nem tudom Neked linkelni a nyja összegérõl. :O) Az egyikükrõl tudom csak pontosan emlékezetbõl, hogy 43 éves és középiskola után egybõl hivatásos lett 2x év szolgálat után. Nem gondolom, hogy õk jobban megdolgoztak ezért a nyjért, mint mondjuk egy tanár aki 6X éves koráig okítja a lurkókat. :O) De szte ha arra nincs pénz, hogy a családokat támogassuk, a gyerekek születését, akkor egy "öregnek", aki gazdasági szemszögbõl már semmi hasznot nem hajt a társadalomnak ( ez nem az én véleményem, hanema közös pénz elosztásánál szempont) akkor arra miért van? Miért ér többet egy öreg katona élete végéig, mint egy kismama 2 éve? FFi sovinizmus.
A kérdező hozzászólása: Ismerõsömmel leültünk az állásbõrzés a katonai "baraknál" ahol viháncoltak az egyenruhások. Röhögtek összevissza, a kérdésekre nem tudtak válaszolni. Volt velünk egy nagydarab fiú, neki lenézõen azt röhögték a fejébe, hogy, na Téged aztán a nagy hasaddal..... Ezt a prostis dolgot biztosra tudom. :O) És akiket én ismerek, a 1x év alatt egyszer sem helyezték át sehova. :O( õk hivatásosok.... Még midníg nem látom át azt, hogy ki kerül ki tûzharszba és ki az, aki itthon marad? Más munkahelyen is felel a dolgozó az emebreiért és a rá bízott tárgyakért.
No comment. Tényleg itthagyom a francba ezt a céget! :(( Ilyenekért, mint te, nem fogom az életemet áldozni, erre mérget vehetsz. Majd megvéded a gyerekedet úgy, ahogy tudod. Vagy végignézed a halálukat. Biztos épületes látvány lesz. ... Én ezek után biztos élvezni fogom... Remélem minél hamarabb jönnek a románok vagy a szerbek. Annnál hamarabb nevethetek - rajtad. :S
A kérdező hozzászólása: Ha olyan embertelen barmok netes vagdalkozása letérít a pályádról, mint én, akkor ....sztem ne tedd! Az én életem is volt veszélyben, amikor utazási irodában dolgoztam és jött egy fegyveres és ránk fogta. Az eddigi összes munkahelyement a használt gépekért és a leleltározott árúért anyagi felelõsséggel tartoztunk. Nem értem, hogy miért nem veszik át hivatásosnak a szerzõdéseseket? Ki a szerzõdéses és ki a hivatásos? Amúgy én lehet, hogy indulatos vagyok, mer közelrõl érint a téma, de eddig az általam ismert pár katona fiú és lány mind úgy jellemezte a mh-ét, amirõl ez a kép jött le. De, ha csak õk voltak nagyszájúak az jó nagyon.
A kérdező hozzászólása: Az jutott még eszembe, hogy lehet, hogy jobban kellene informálni az embereket arról, hogy hogyan vannak a dolgok. Egyrészt, hátha vki megerõsítést kap és katona lesz, másrész nem lesznek olyan féligse informált tagok, mint én. Elnézést, ha vkit megbántottam. Nagyon a düh, irígység és kétségbeesés beszélt belõlem. Bunkó tapló voltam. Pedig ritkán szoktam az lenni. :((( Hogyan lehet azt elviselni, hogy a Férjed Irakban van? Azt tudom csak elképzelni, hogy az éltet, hogy neki ez a hivatása és ez az érzés nagyon erõs benne, amit Te tiszteletben tartasz benne. O(((((
Örülök, hogy nyitottál a hiteles információk felé. Most már láthatod, hogy nem állítunk butaságot, hisz több katona is írt neked. Nem egyszerû az élet senkinek sem. Én nem mondom, hogy neked könnyebb, mint nekem. Az a naív dolog, ha valaki azt hiszi, hogy mindenkinek könnyebb, csak neki nehéz. Nagy szerencsénk van, hogy mi nem olyan helyre születtünk, mint Irak. A férjem azt mondja mindig, hogy annak örül, hogy van mit enni, van fedél a feje fölött és van családja. Ez számít, nem az, hogy a GYED 2000 Ft-tal több, vagy kevesebb.
A kérdező hozzászólása: "hogy van mit enni, van fedél a feje fölött és van családja" lehet, hogy ha ezt az érzést erõsíteném, erõsítené az országban sok ember magában, örülnénk magunknak és pld én itt a Balatonnak, akkor talán vidámabbak lennénk és nem döntene ki a lelki egyensúlyunkból bármilyen rossz hír (és szólnánk be másoknak)
Nem tudom Te milyen szervre gondoltál, amikor azt írtad, hogy lógatják egész nap a lábukat és alszanak. A férjem börtönben dolgozik napi kemény 12 órát körleten, ahol naponta nyeli a rabok fenyegetéseit, ahol naponta megtörténik, hogy betámadják. És igen! A hazát szolgálja, mert azokra az emberekre (bár embernek nem nevezném õket) vigyáz, akik tõled loptak meg tõlem, és akik más ember életét oltották ki. Fogalmad nincs a fegyveres szervek munkájáról. Egy börtönben nem lehet aludni, számítógépezni és játszani. A nap 12 órájában éberül kell figyelni, mert csak egy kis figyelmetlenség és kész a káosz! Éles fegyverrel dolgozik és nem lehet ezzel játszani! Gondolom Te a rendõrökre céloztál!
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy hol voltak. 50ek lesznek hamarost, lehet, hogy azóta meg is változott a szervezett. Azt tudom, hogy van zenekaruk is, ahol a régi kollegákkal együtt játszanak. Lehet, hogy tényleg jó lenne csinálni egy olyan honlapot, ahol van arról pár szó, hogy hogyan zajlik az élet. Nem hivatalosra gondoltam, mert gondolom, hogy azt nem lehet. Hanem, hogy életszerû legyen a kép, ne csak az ismerõs ismerõsének az ismerõse és a média szóbeszéde legyen az infó. Vagy ez ne jó ötlet?
Kedves Katonák és Katona feleségek! Adócsalók, bûnözõk? Persze vannak csak nem 600000 mint ahány katona...A magyar honvédségnél max akkor van életveszélyben egy katona ha ráesik az iratszekrény amúgy egy igazi nyugdíjas állás, aki meg elmegy havi 500e ft-ért Irakba meghalni az arab demokráciáért hát az a saját hülyesége és felelõssége gondolom senki sem szorított fegyvert a fejéhez hogy menjen ki. S pont az a bajom a katonasággal hogy senki nem csinál termelõ munkát ott tehát a saját adomból finaszírozom a kis fizetésüket, lakáshozzájárulásukat stb, stb...a legangyobb röhej meg az mikor egy leseljetezett laktanyát volt ezredes bá aki persze nyugdíjba ment 45 évesen örzõ-védõ KFT-je véd havi több millió ft-ért mert a szegény magyar katonaság erre sem jó nyühehheheee....hát ilyen országban élünk
Szégyen amiket beszéltek és a kérdés is hülyeség. Ha a jövõ nemzedékeit ilyen emberek nevelik akkor nem fizetnek adót, sõt, szociális segélyen élõ mindenért nyafogó liberalista szemét lesz belõlük.

Miért utálom a párom exnejét, ha még nem is találkoztam vele?

Férjem exnejével soha nem találkoztam még, nem beszéltünk telefonon sem, mégis olyan ideges érzés fog el, mikor rá gondolok. Ha szó van róla, akkor biztos este róla álmodok, el tudok képzelni róla minden rossz dolgot, pedig lehet, hogy egy áldott lélek, nem tudom. Lehet, hogy az ismeretlenség hozza ki bel?lem ezt az érzést, de magamnak sem tudom megmagyarázni, hogy miért van ez így. Hogyan tudnék végre nem rossz érzéssel rá gondolni?

Legjobb válasz: Sehogy, mivel tudat alatt riválisnak látod, hiszen vele volt korábban a párod.

Sehogy, mivel tudat alatt riválisnak látod, hiszen vele volt korábban a párod.
Igaza van az elõttem hozzászolónak. Valamilyen szinten riválisnak látod, tudat alatt hozzás viszonyítod magad, mivel téma nálatok. Próbálj arra gondolni, hogy csak az exneje, a párod Téged szeret és õ már semmit sem jelent számára.
Szia. Nem riválisnak látod hanem egyszerûen csak féltékeny vagy rá hogy a mastani pároddal õ is volt és nem csak a atied volt lesz egy életen át hanme valaki más is élvezte õt nem csak te , ilyen a szerelem.....
Én meg pont ellekezõ módon állok hozzá.Kiemelem a jó tulajdonságait, hogy mi a dícséretes a tetteiben és még hangoztatom is, hogy milyen jó ember és így is gondolom. Talán nem vagy elég biztos magadban, nem?És féltékeny vagy talán!!!
Szerintem teljesen normális, hogy ezt érzed. Együtt volt a pároddal, riválist látsz benne, féltékeny vagy, talán ott van benned az, hogy ha egyszer összejöttek és egyszer szerette a párod, akkor miért ne szeretne bele újra? Pedig az igazság az, hogy erre általában elég kicsi az esély. Annak a kapcsolatnak nyilván nem véletlenül lett vége és pláne NEM VÉLETLENÜL van a párod veled. Minden bizonnyal szeret téged és a legkevésbé sem áll szándékában újrakezdeni a volt feleségével. Saját tapasztalatom alapján az exek egyébként akkor a "legveszélyesebbek", amikor még nem láttad õket. Lelkiszemeid elõtt megjelenik egy bombázó, aki olyan tökéletes, hogy senki nem ér fele, legkevésbé te. Én legalábbis miután személyesen láttam a párom exeit sokkal nyugodtabb lettem. Csak addig tartottam õket bombanõnek, míg meg nem láttam õket... :-)
Feltekeny vagy ra, es nem vagy biztos magadban. Nincs eleg onbizalmad. Nem vagy biztos abban, hogy te tenyleg jobb vagy, mint az ex volt. Egyszeru a dolog! Ne beszeljetek az exrol, soha se! Mit kell rola beszelni? Miert? Van kozos gyerekuk a ferjeddel, es miatta? Ha nem muszaj, ne beszeljetek rola egyaltalan, es akkor nem fogsz ra gondolni, egyszerubb lesz neked. Ha a ferjed az exrol mesel, mond valamit, akkor ne kezdjel el beszelni, hanem csak hallgasd es ne is valaszoljal, bologass csak. Igy elobb abba fogja hagyni a meset a ferjed. Ertem mirol beszelsz(((
Ismerd meg azt a nõt. És aztán minél kevesebb szó essen róla.
Féltékeny vagy.

Miért nem találok párt magamnak? Nem vagyok csúnya, elvárásaim sem nagyok. Ha találok valakit:messze lakik, laza kapcsolatot keres, nős, stb.33 évesen hogy lehet ismerkedni? Internet nem vált be, táncos helyeken a srácok nem mernek kezdeményezni.

Legjobb válasz: Lehet, hogy túl görcsösen próbálsz találni magadnak párt és ezért nem sikerül jól... Sok ismerõsöm van akivel ugyan ez történik.(20 év körüliek) Picit próbálj meg ellazul és kezdeményez te ha táncolós helyekre mész... Az internet meg szerintem zsákbamacska... ugyan fiatalabb vagyok mint te és könnyû mondani de így látom a dolgot hátha segített egy picit. sok sikert L/16 :$

Lehet, hogy túl görcsösen próbálsz találni magadnak párt és ezért nem sikerül jól... Sok ismerõsöm van akivel ugyan ez történik.(20 év körüliek) Picit próbálj meg ellazul és kezdeményez te ha táncolós helyekre mész... Az internet meg szerintem zsákbamacska... ugyan fiatalabb vagyok mint te és könnyû mondani de így látom a dolgot hátha segített egy picit. sok sikert L/16 :$
Találkozási felület. Ha számba veszed (én is ezt teszem, 17 vagyok, elsõ kapcsolat még nem volt), akkor rájössz, hogy nagyon kevés olyan helyen fordulsz meg, ahol egy normális, épeszû pasi akadhat. Tehát ha ilyet akarsz, olyat csinálj, amit te szeretsz. Ha a múzeumokat szereted, menj oda, ha vidámparkot, oda. Ha a bárokat, oda, és egy idõ után, mikor elengeded magad és nem tûnsz idegesnek, akkor majd valaki odamegy hozzád, és megkérdezi, hogy hogy vagy. Jelenleg az a baj, hogy én csak várakozni tudok, mert ebben az évszakban hibernálom magam, nem is megyek nagyon ki, de mikor kimegyek, elég pozitív visszajelzést kapok. Várom a Nagy Õ-t.
Szia, 33 évesen, fõleg, ha dolgozol, elõfordul, hogy túl kevés emberrel találkozol ahhoz, hogy választhass belõlük... A munkahely általában tabu, de ilyen helyzetben szerintem ne vonatkoztass magadra, nyugodtan ismerkedj a munkád kapcsán... A tácos helyek pedig (hacsak nem állsz át a huszonévesek tesztelõs üzemmódjára) alig valók neked, ott úgyis egyéjszakás romantika, aztán késõbb váltanak-ha váltanak- komolyabbra. Erre, lehet, hogy már sem szükséged, sem idõd...

Miért nem képesek páran megérteni, hogy a médiumok is ugyanúgy fizetnek adót, mint bárki más? Miért iszik, hogy a reklám adómentes? Fizetniük kell nekik is az abból befolyt pénzbõl adót.

Ugyanúgy kellet adózniuk a reklámokból befolyt nyereség után. Ez kb az, hogy kapsz 100 ezer forint pénzt mert közzétettél egy reklámot. Ez után neked pl fizetned kell 20%-ot adónak. Marad 80 ezer nyereséged. De mivel neked volt nyereséged így ebbõl a 80 ezerbõl is kell fizetned még pl 20%-ot. Akkor marad 64 ezred. Tehát te a 100 ezer után amit a reklámért kaptál már 2X adóztál.

Legjobb válasz: rtl megérdemli az adót.

rtl megérdemli az adót.
"Nagyon helyes, h mást adóztatnak, nem az átlagembert! " A televíziót az átlagember nézi, nem a mûvelt. És Õ fog a TV-s reklámok hatására több terméket vásárolni feleslegesen. Ha a reklámot megadóztatják, az azt jelenti, hogy több reklámot kell eladni. Ehhez pedig az embereknek több terméket kell vásárolniuk -> ki jár rosszul? Az átlagember.
A kérdező hozzászólása: ma 20:47 Végsõ soron az embereken fog csapódni. Ha árat emelnek a médiumok akkor azok akik reklámoznak ki kell gazdálkodniuk a reklám árát. Így õk is emelnek.
""Végsõ soron az embereken fog csapódni. Ha árat emelnek a médiumok akkor azok akik reklámoznak ki kell gazdálkodniuk a reklám árát. Így õk is emelnek"" Nem kell megvenned az agyonreklámozott mosóport amit a reklámadó miatt esetleg megemelt árral árusítanak. (bár ezt nem hiszem, hogy emiatt emelnének) lesz olcsóbb is.
ma 20:47 Õket eddig is adóztatták. Nem azt mondtam, hogy sajnálj bárkit, csak mindenki azzal jön, hogy õk százcsilliárdmilliárdbilliárd dollárt kerestek eddig évente adómentesen. Mikor ez egyrészt nem ennyi, másrészt meg adózott is.
3: Prolikám, mi az a pofátlanul magas nyereség? Ki mondja meg az, hogy mi számít pofátlan nyereségnek, hol a határ? Az nem tûnt fel, hogy ma már elvileg nem szocializmus van, és már nem a marxi tanok szerint kellene kormányozni? Egyébként meg tudod mi a különbség a bevétel és a nyereség között?
11: És ki mondja meg, hogy ki okozott nagyobb károkat? A jelenlegi törvény reklámbevétel alapján progresszív, ez alapján minél nagyobb a bevétel, annál nagyobb a kár, ugye?
13: A te példád mutatja, hogy a pénzügyi analfabétizmust fel kell számolni, miután a narancskomcsikat felakasztjuk.
13: De megpróbálom elmagyarázni, hátha az segít neked kimászni a sötétségbõl: Elõször is a reklámbevétel ugyanúgy ÁFA köteles, mint bármely más szolgáltatás, nyilván a költségek elszámolhatóak, mint bárhol máshol. Semmiben nem különbözik bármilyen más vállalati bevételtõl. A béreket ebbõl fizetik, a nyereség is ebbõl származik, ami után ugyanúgy fizetnek társasági adót, majd az abból kifizetett osztalékból is adóznak ugyanúgy. A média pontosan ugyanúgy adózott eddig is, mint más vállalkozás, ez a különadó ezen felül lesz, ráadásul buta módon, mert a bevételt adóztatják, szemben minden más adóval, mert valójában az ÁFA sem a bevételek után van, ki kell fizetni, de visszaigényelhetõ az a része, amit nem a saját hozzáadott érték, lásd pl. a boltok is valójában csak az árrés után fizetik meg az áfát végsõ soron.
A kommentekbõl egyébként nagyon látszik, hogy a rendszerváltás fejekben nem történt még meg, sõt most épp visszafelé haladunk a szocializmusban. Éljen a proletárdiktatúra!
szocializmusba
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sajnos azért nem képesek megérteni, mert az agymosás nagyon jól mûködött ugyanúgy, mint a rezsicsökkentés kapcsán, és az átlag Fidesz szavazó se nem gazdasági, se nem pénzügyi, se nem kereskedelmi szakember, így nem lát tovább az orránál, aminél fogva nagyon jól vezetik. Így könnyû az érzelmekre hatva valamilyen rejtélyes oknál fogva a kommunistához hasonló nézetekhez visszanyúlni, és a gonosz kapitalista nagytõkés cégeket utáltatni meg, népszerû fennhangon azt kiabálni: látjátok, mi kemény sarcokkal adóztatjuk meg az ingyenélõ, pénzeteket elszedõ, hihetetlen bevételekben tobzódó cégeket, akik még a lelki egészségetekre is törnek. Csakhogy ez így nem igaz! 1. én szeretném megtartani azt a jogot, hogy ha akarok, akkor szemetet nézzek! Van egy csodálatos eszköz, amit távirányítónak hívnak, és ezzel ÉN MAGAM DÖNTÖM EL!, mit nézek a tévében. Nem szeretném, hogy ezt más tegye meg helyettem. Egy egészséges értékrenddel, pszichével rendelkezõ emberre nem hiszem, hogy nagy hatással lenne egy-egy lazább "butácska" mûsor. 2. ki döntötte el, hogy mi az, ami szerintük káros? Holnap a könyvek jönnek sorba, vagy a színházi elõadások? 3. pontosan ugyan annyit adóznak, mint minden más gazdasági társaság, azaz nem keveset. 4. igenis felmerül a gyanú az RTL-lel szembeni szándékos ellehetetlenítés gyanúja, nem véletlenül lettek a sávok így kitalálva.
Ja, és ostobaság azt gondolni, hogy végre kevesebb reklám lesz a filmek, mûsorok között, mert mûsorok sem lesznek. A kereskedelmi tv-k a reklámokból élnek, abból készítik a mûsoraikat, veszik a filmek lejátszási jogait. HA csökken a bevétel, csökkennek a mûsorok, romlik a minõségük. Vajon ki néz az itt válaszadók közül folyamatosan M1, M2, M+ csatornát? Az nem zavarja, hogy az õ adóforintjaiból horribilis és megkérdõjelezhetõ költségeken tartják fenn a királyi tv adókat, és hát valljuk be, nem biztos, hogy azok is a nézõi igényeket szolgálják ki. Ekkora demagóg dumát, amit a Fidesz lenyomott a kereskedelmi tv, és társadalmi hatás címen, még életemben nem hallottam. Normális világban nem a tv neveli az embereket, senki fejéhez nem tartanak pisztolyt, hogy nézze, demagógia a felelõsséget átpasszolni. Saját maguk fogalmazták meg ezzel, hogy valóban a kereskedelmi tv-k eltüntetése a cél, ezen kár vitatkozni. Valszeg jön majd sógor, koma jóbarát, és csinál szép és okosító tv adókat a népnek, jó pénzért.
Miért is kellene az átlagembernek 27%-ot adózni? Nagyon helyes, h mást adóztatnak, nem az átlagembert! Mondom, nem tudom megsajnálni....
ma 20:22 Miért is kéne egyik részvénytársaságnak másképp adóznia mint a másiknak? A médiacégek márpedig ugyanúgy adóznak.
1) Azt hiszik ettõl kevesebb reklám lesz. 2) Azt hiszik ettõl igényesebb mûsorok lesznek. 3) Azt hiszik ettõl nem lesz több népbutítás 4) Azt hiszik, hogy bármi amit a FIDESZ tesz csak a népért van, és csak jó lehet. És természetesen tévednek. Valószínûleg kihagytam dolgokat, de innentõl kezdve nem érdeklik a tények, az igazságok, a hatások.
Fizet adót igen. DE! Pofátlanul magas a nyereségük, ezáltal jobban ki kell venniük a részüket a közterhek viselésébõl! Ha egy tv adónak nem tetszik, akkor nyitva a kapu, ki lehet vonulni az országból! Ilyen Rtl szintû csatornára amúgy sem nagy szükség van.
Te miért nem vagy képes megérteni, h amíg 47 ezerbõl élnek több tízezren addig leszarják, h szegény RTL Klubnak ezentúl nem 10 milliárd, csak 5 lesz a bevétele. Éhen halni nem fognak.
Ezeket a kommunista felfogásokat, amiket itt a hozzászólásokban lehet olvasni... Orbán jó munkát végzett az ország lebutításával, a magyar társadalom menthetetlen, a kádárista felfogás uralkodik: jól adóztassunk meg mindenkit, akinek meg nem tetszik, az menjen el innen. Orbán az új Kádár.
"Pofátlanul magas a nyereségük" Egy két médiumnak igen. Ezek jellemzõen a kormányközeliek. De a médiumok 90%-a veszteségesen üzemel. Például az RTL is folyamatosan veszteséges.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ""Miért nem képesek páran megérteni, hogy a médiumok is ugyanúgy fizetnek adót, mint bárki más?"" Ez igaz! A médiumok is adóznak. Viszont vannak olyanok mint a kérdezõ aki nem képes megérteni, hogy évtizedek óta a reklámok utáni bevételbõl a médiumon nem fizetnek adót. Az, hogy a médiumok adóznak és az, hogy a bevételük egy része (reklám) után nem fizetnek adót nem ugyanaz. Egyébként is félmilliárd forintig még így is adómentességet élveznek és 15 milliárd forintig is csak 20%-ot kell fizetni - ebbe a "körbe" tartozik a médiumok legalább 95%-a - szegények még így sem 27%-ot adóznak mint az átlagember a fizetése után. Persze meg lehet érteni a médiumokat is hiszen eddig a bevételük egy része adómentes volt évtizedeken át most pedig adózniuk kell ez nagyon kellemetlen lesz nekik ezért mindent bevetnek ennek megakadályozása érdekében. Az átlagember adózik amikor megkapja a fizetését , adózik amikor a boltban vásárol, adózik amikor a számláit fizeti (rezsi) - és mindenkinek adóznia kell (akár többszörösen) akinek tisztességes bevétele van - adózzanak hát a médiumok is a reklámaik után - vegyék ki õk is becsületesen az közösbe (államkassza) való befizetést. Így helyes.
A kérdező hozzászólása: "Az, hogy a médiumok adóznak és az, hogy a bevételük egy része (reklám) után nem fizetnek adót nem ugyanaz." De azt nem érted, hogy de a reklámok után is fizetnek adót. itt valakikkel nagyon elhitette a kormány, hogy nem fizetnek. Nem közvetlenül a reklámokból befolyt összegbõl adóznak, hanem a nyereségükbõl. Ebben benne van a reklám is. Miért olyan nehéz ezt felfogni? Végsõ soron a reklámból is adóznak. Nagyon egyszerûre lefordítva, hogy mindenki megértse. (ha a fenti példa nem érthetõ) Te egy médium vagy és 100 forintért reklámozol. Akkor neked egy reklám után 100 forint bevételed lett. (ebbõl MÉG nem adóztál) De ez a 100 forint neked a nyereséged. Viszont a nyereség után már kell adóznod. Vagyis ami a reklámból befolyt hozzád pénz végül oda kerül, hogy adóznod kell belõle. A reklámadóval ez úgy néz ki: Kapsz 100 forintot mert reklámoztál. Mivel ez reklámból jött így befizetsz (pl) 20 forintot adónak. Marad 80 forint nyereséged. De ezután a 80 forint után is adóznod kell, annak ellenére, hogy már egyszer adóztál belõle. Ez olyan mintha egy kenyérgyárban a befolyt nyereségen felül még azért is adózni kell, mert kenyeret adtak el. Tehát ha kenyeret adnak el akkor az abból bejövõ pénzt megadóztatják, csak mert kenyérbõl van, majd a maradékot mivel nyereség tovább adóztatják. A REKLÁMADÓ MIATT 2X ADÓZNAK.
nem errõl szó a vita. Nagyon el vagy tévedve!
Ha valaki arra költi a reklám bevételeit, hogy a társadalmat tovább butítsa a hihetetlen alja mûsoraival, akkor valóban igény van rá, hogy legalább arányosan többet fizessen az, akiu arányosan nagyobb károkat okoz.
A kérdező hozzászólása: ma 19:28 El vagy te is tévedve. Nem ezért vezették be az adót. Azon múlik ki kivel van.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ""De azt nem érted, hogy de a reklámok után is fizetnek adót. itt valakikkel nagyon elhitette a kormány, hogy nem fizetnek. Nem közvetlenül a reklámokból befolyt összegbõl adóznak, hanem a nyereségükbõl. Ebben benne van a reklám is. Miért olyan nehéz ezt felfogni? Végsõ soron a reklámból is adóznak"" Mennyi idõsek vagytok?????? Példa a nehéz felfogásúaknak: Átlagember: Megkapja a fizetését : adózik (27%) Vásárol a boltban :adózik (27%) Befizeti a rezsijét: adózik (27%) STB... adózik (27%) Vállalkozás: Bevétel az elvégzett munkáért: adózik (27%) nyereség: Adózik(27%) Egyéb kiadások - bevételek : adózik (27%) Médiacégek: Bevétel PL: eladott riportokból , mûsorokból stb... adózik (27%) nyereség: adózik (27%) Reklámbevétel: Nem adózik (0%) Összességében a média is adózik úgy mint bármelyik vállalkozás DE a reklámok utáni bevételt úgy írhatják az összes pénzforgalomhoz, hogy ellõtte egy forint adót nem fizetnek- majd ezután az össz nyereség után adóznak - egy vállalkozás elvégez egy munkát majd az ezért járó bérbõl rögtön adózik a média a reklám után nem adózik már csak akkor amikor az összes bevételbõl levonják az adót. Világos?
A kérdező hozzászólása: ma 20:22 Na azért ez nem jó példa. Ugyanis itt a vagyonról van szó amit megkapsz. AZ ÁFA, rezsi már nem tartozik bele. Ugyanígy a kaja amit bevisznek az alkalmazottaknak ÁFÁval van. Akkor egy olyan épület rezsije ahol ezek vannak nem két fillér. És õk alapból nagyfogyasztók. Ezen felül õk is fizetnek rezsit. Tehát a te logikádat követve, amit megkapnak abból már õk is megint adóznak. Itt arról van szó amit a kezedbe kapsz pénzt. Amit felvázoltál az az, hogy a média megkapja az adózott pénzt a kezébe és vége. De az emberek esetében ugyanúgy megkapta, de te tovább mentél. Csak addig kell nézni amíg megkapja. Onnantól az is lehet nem költi el, csak a felét.
Bocs M3 csatorna

Miért önzõ a párom? Nem akarja, hogy vendégségbe menjek a babával.

Három hetes lányomat szeretném elvinni vendégségbe a hétvégén. Délelõtt mennénk és majd délután jönnénk haza. A kicsi bárhol elalszik. Párom hallani sem akar róla. Szerintetek irígység van a dologban?

Legjobb válasz: Három hetesen nem jó ha elviszed,igaza van a párodnak! Várjál még 1 hónapot aztán menjél,vagy menj egyedül.

Három hetesen nem jó ha elviszed, igaza van a párodnak! Várjál még 1 hónapot aztán menjél, vagy menj egyedül.
Szegény gyerek :(
A kérdező hozzászólása: 17. A párom nem tud mitkezdeni a babával, hamar ráun. Anyósomra pedig nem szeretném hagyni, így is van dolga.
Ha ennyire be vagy sózva, hogy pár hetet sem bírsz ki otthon a családoddal, akkor minek kellett neked egyáltalán gyerek? A gyerek nem egy plüssmaci, amit bármikor, bárhova cipelhetünk magunkkal. Most nem az a lényeg, hogy te szórakozhass, hanem, hogy a babának a legjobb, legkényelmesebb legyen. Nem a párod önzõ, hanem te.
Szerencsétlen gyerek, hogy ilyen idióta anyja van...
Egy 3 hetes gyerekkel még nem kell sok mindent csinálni, így nincs mire ráunjon. Az õ gyereke is vagy csak a tiéd? Felelõs apa vagy sem? Bár én úgy gondolnám hogy igen, ha nem szeretné a 3 hetes csöppséget vendégségbe vinni. Egy 3 hetes gyerek eszik, alszik, pisil, kakil, nézelõdik nagyjából ennyi. Tehát egy 3 hetessel nem kell egész nap foglalatoskodni, szórakoztatni.
A kérdező hozzászólása: De akkor neki is otthon kellene ülnie. Szerintem azt nem akarja, hogy menjek.
Nincs de!Nem érted, hogy nem lehet a gyereket ilyenkor hurcibálni?Hány éves vagy?
Hûha. Akkor a németek mind idióták, mert õk javasolják, hogy hazamenetel után sétálj nyugodtan jóidõben a babával stb. Valószínûleg 2 fal között jobb ilyen szép idõben.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Az elsõ 6 hetet GYEREKÁGYI IDÕSZAK-nak nevezik, nem véletlenül... A kicsi még szokja a környezetet, a szagokat, hangokat, neki még minden új. Nyugalomra van szüksége, hogy megfelelõen alkalmazkodjon a világhoz. Az immunrendszere teljesen fejletlen, nagyon hamar elkaphat bármit, ami a számára súlyos következményekkel járhat. Normális szülõk 3 hetesen még ott tartanak, hogy kisebb sétákra viszik a környékre, hogy egyáltalán a friss levegõt is szokja. Ilyenkor még a vendégek sem szoktak ott tobzódni a baba körül, csak a nagyon közeli családtagok. Majd ha letelt a 6 hét, a doki megvizsgálta a picit és nincsen semmi baj, akkor lehet vendégeket fogadni, menni, de még akkor is csak módjával. Az írásodból valahogy nekem az jön le, hogy te egy fiatal, nyüzsgõ anyuka vagy, akinek csak becsúszott a gyerek, de fogalmad sincs róla, hogy mit csinálj a helyzettel vagy éppen mi a jó a gyereknek. Ha nem így van bocsi, de én ezt érzem és szerintem nem vagyok egyedül, mivel a legtöbben azt írják, hogy maradj otthon a gyermekeddel! Szokjátok egymást, rád is rád fér, ahogy látom, olvasgass a gyermek fejlõdésérõl, nevelésérõl, mert van mit megtanulnod. Nem tudom, hogy miért tápszeres a babád, de esetleg megpróbálhatnád beindítani a tejedet, lehet, hogy emiatt a hozzáállás miatt nem tudod szoptatni a babád (ezt bántásból írom, csak megjegyzem). Neki most csak rád van szüksége, a közelségedre a figyelmedre, a nyugalomra!!!
Nekem nem volt választásom.4 hetesen már kocsival, vittük a nagyot oviba.Bevittem a picit is, a csoport imádta-csak azt kértem ne fogdossák.Semmi baja nem lesz a gyereknek.
Ne ha hragudj meg de Neked minek kellett gyerek? Fontosabb fõzni menni mint egy imunrendszerrel alig rendelkezõ csöppség?Aki a saját gyereked? Fura vagy az biztos. Kiváncsi vagyok milyen anya leszel......
ez nem önzõség, épp hogy te vagy az önzõ, mert nem érdekel, hogy a 3 hetes babádnak még nem való egész napos program. gyenge az idegrendszere, túl terheli, még nem tud védekezni a bacik ellen, így nem is kéne hosszabb idõre számára idegenekkel összezárva lennie hosszabb idõre... párod nyilván felmérte, szóval nem mondanám, hogy õ az önzõ. egy sétát a friss levegõn meg ne hasonlítsuk már össze egy egész napos vendégeskedéshez! hogy jön össze a kettõ? de amúgy 3 hetes babának a 2x1 óra séta is sok lehet. de azért tényleg nem 8-10 óra... egyébként meg nem csak a babának, hanem neked se kéne még menned, 6 hétig pihenned, sokat feküdnöd kéne
Én sem vinném. Bár nem tudom mennyire nyugis a baba, de azért ha sokat sírdogál és sétálgatni kell vele, hogy megnyugodjon stb. szóval gondolom a vendégség nem ebbõl kéne hogy álljon. Ti is jobban ki tudtok kapcsolódni ha nem viszitek, legfeljebb hamarabb eljöttök. A másik, hogy mindenki a babátokkal lesz elfoglalva, és gondolom nem ezért hívnak vendégségbe, hogy azt hallgassák a többiek végig, hogy jajjjj de cuki meg jópofizzanak a babátoknak. Ha ilyet szeretnél hívd át õket babanézõbe még ajándékot is kaphattok :) de más vendégségét ne rontsd el azzal, hogy sírdogál a baba, büfizik, kakil, szoptatod......
Szia! Hàt az èn fiam tavaly àprilis 14.-èn született május 1.-jèn fözni voltunk vizparton (2 hetes volt akkor) . Ja màjus 3.án meg ballagási vacsin voltunk ètterembe.eszembe se jutott h nem megyünk el vagy h vmi baja lenne a gyereknek :)
Megkérdzhetem, hgy a kicsit abban a röpke fél napban miben óhajtod tárolni? A hordozóban? Vagy majd lefektetd a franciaágy közepére? Esetleg viszed a kiságyat?
A férjednek több esze van mint neked, hallgass rá!
Ha úgysem szoptatod a babát, akkor hagyd otthon apával!
Fogadjunk te vagy, aki tegnap sapkát nem akart adni a 3 hetesre. Ülj már meg a fenekeden, egy gyerek nem mutiba készült és 3 hetesen nem vendégségbe való. Nem véletlen van a babalátogatás, menjen aki látni akarja. Igaza van a férjednek.
Párod irigykedik a babára, mert a baba aludhat vendégségben, õ pedig nem, vagy miii?
Õ mivel indokolja? Én esetleg a fertõzésveszély miatt nem vinném, emiatt félteném.
3 hetes gyereket az ember nem cipel senkihez.Semmiféle irigység nincs a párodban, de az biztos, hogy esze van.
Igaza van a férjednek. Arra nem gondoltál, hogy nem irígység hanem féltés van a dologban? Miért kell mászkálni egy három hetes gyerekkel? honnan tudod, hogy bárhol elalszik, ezek szerint folyamatosan mész vele????
Papírforma szerint a 6 hetet meg kell várni azzal, hogy a babát kivisszük, ugyanennyit azzal is minimum, hogy vendégségbe visszük.. Persze ettõl azért el lehet térni, de a 3 hét nagyon korai
3 hetes gyerek nem vendégségbe való, hiába alszik el akárhol. Igazat adok a férjednek. Nem hiszem, hogy irigység van a dologban, sokkal inkább félti.
Ennek semmi köze az önzõséghez.. Majd ha 2-3 hónaposan is így vélekedik, akkor lehet alapja ennek..
Teljesen igaza van, ez ne önzõség vagy irigység. 3 hetes babának nem tesz jót még az sem, ha hozzátok menne nagyobb vendégsereg.
Nem irigy, hanem veled ellentétben van egy jó adag esze, szíve, és ami a fõ: törõdik a gyerekkel. Egy háromhetes gyereknek SEMMI KERESNIVALÓJA idegenek között! (márcsak a fertõzések miatt sem, amiket összeszedhet.) Tudhatnád, ha a gyerekkel törõdnél, és nem magaddal. Te csak azért akarod magaddal cipelni a gyereket, mert dicsekedni akarsz vele. Hát nagyon szégyelld magad! Jó volna, ha a gyerekked törõdnél, nem magaddal és ezért nem másokat hibáztatnál.
A kérdező hozzászólása: A sógorom szüleihez mennénk fõzni. Párom szerint egész napra túlzás vinni a kicsit. Vinnék neki ruhát, tápszert stb
A férjednek igaza van. Ne tedd ki a gyereket ekkora hercehurcának. Minél kisebb a gyerek, annél biztosabb és stabilabb környezetre van szüksége, és hajszálpontos napirendre. Ez késõbb életbevágó lesz a személyiségefejlõdése szempontjából. Maradj a fenekeden és ne mászkálj a gyerekkel sehova.
Idegen hely, neki idegen emberek idegen bacikkal, lappangó fertõzésekkel. Várd ki azt a szäros 6 hetet, mert most még nagyon kicsi lenne egy durva fertõzéshez.
A kérdező hozzászólása: Sétálni is szoktam vinni és hozzánk is szoktak jönni. Na majd meglátom.
Itten járt a lepontozó manó! :D Úgy látom kérdezõ, téged nem lehet meggyõzni, sem a párod sem az itt írók véleménye nem igazán érdekel, te már a fejedbe vetted, hogy viszed. Csinálj amit akarsz, aztán veszekedjetek egy jót a pároddal.
Én se mennék. Fél napra ráadásul. Ezalatt többször meg kell szoptatni, altatni, kakis pelust cserélni. A sírásrol nem is beszélve. Nekem kellemetlen lenne igy vendégeskedni. Másrészt a babának se jo és ne tevesszük össze a FRISS levegõt amikor kivisszük a babát egy vendégsereggel. Nem sétálni kell vinni a babát hanem LEVEGÕRE ennyi idõs korban. Nekem a gyerekorvos mondta így szo szerint.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!