Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a nők, ha (135 db)

Miért zavarja a nőket ha egy férfinek nagyon jó viszonya van az anyjával? Miért féltékenyek? Miért nem értik meg hogy egy férfinek fontos az anyja?

Nem vagyok elkényeztetett és nem vagyok anyámra utalva,de nagyon jó a kapcsolatunk.De sok barátnőmet ez mintha zavarta volna,vagy is volt olyan aki ezt konkrétan megmondta.Én nekem fontos az hogy jó kapcsolatunk legyen,sokat köszönhetek neki.Miért zavarja ez a nőket?

Legjobb válasz: Ha egy férfi szereti az anyukáját, azzal nincs semmi baj. Azzal van a baj, hogyha wc-re sem tud már menni felnõtt létére anyuci nélkül, vagy ha az anyukája dönti el, hogy ki a fia mellé való nõ... Na ez a gáz.

Ha egy férfi szereti az anyukáját, azzal nincs semmi baj. Azzal van a baj, hogyha wc-re sem tud már menni felnõtt létére anyuci nélkül, vagy ha az anyukája dönti el, hogy ki a fia mellé való nõ... Na ez a gáz.
És látod, Te magad is magyarázkodsz, pedig semmi okod rá.Miért is lenne valaki mama pici fia, vagy lúzer azért, mert nem ölik egymást az anyjával?
Mert az ilyen pasiknak mint te, mindigis az elsõ helyen az anyja lesz, a feleség és a gyerek csak utána következhet, és mindig a mamának van igaza, mindig a mama kedvében akar járni, és ha a mama és a feleség összerugja a port, te tuti anyád mellett állsz ki, függetlenül attól, kinek van igaza. Na ezért zavarna. (szerencsére párom nincs annyira jóban, bár rosszban se az anyjával, 2500km-re élünk, tökéletes)
a 7es jól mondja :)
Na utolsó, remélem a te fiad is csak hébe-hóba fog rádnézni...
Én anya vagyok, 20 éves a fiam, de nekünk is nagyon jó a kapcsolatunk. Van barátnõje, 2 éve, de én még nem vettem észre, hogy zavarná, ha mi mondjuk elmegyünk vásárolni ketten, vagy moziba, vagy akár hova. Azt nem tudom, a Te barátnõidet mi zavarhatta, de én sem látok abban semmi rosszat, ha valakinek jó a kapcsolata a szüleivel. Úgy látszik ma már ez az abnormális.
Nem lesz fiunk, egy kislányunk van, nem lesz több gyerek :)
Mert lükék. Miért lenne jobb, ha marnák egymást a szülõk és a gyerekeik? Vagy féltékenyek a kedves mamára talán. Az én párom sajnos nincs túl jó viszonyban a sajátjával, mivel nem õ nevelte fel. De idõnként telefonálnak, sõt találkoznak, évente 1-2 alkalommal. Én mondogatom neki, hogy érdemes lenne szorosabbra fonni a kapcsolatot.
amúgy a páromnak is jó volt vele a kapcsolata, viszont ha anyóssal kettesben voltunk, folyton szekált, meg beszólogatott. Én már nem jönnék össze egy olyan pasival, aki nem tud elszakadni az anyjától, sûrûn találkoznak, mert szerintem azért ez túlzás, legyen jó a kapcsolata az anyjával, de egy felnõtt férfi az felnõtt férfi, nem anyás kisfiú....ha ilyen kéne, pedofil lennék :D szerintem a férfiakat szeretjük, nem a kisfiúkat.....
Húha! Nálunk a problémás, zûrös dolgokat elõször nekem mondja a fiam el. 30 éves és tartós párkapcsolatban él, de ha valami gond van, akkor engem hív. Kibeszéli magából, meghallgatom, átbeszéljük stb., és megkönnyebbül, illetve én más szemszögbõl nézem a problémát, így nagyjából meg is találja a megoldást. Most akkor küldjem el a fiamat?
Én nem vagyok féltékeny az anyósomra, pedig õ világéletében az volt rám, és folyton szekált. A párom is megelégelte, azóta nem beszélünk vele......szerintem inkább õ féltékeny rám, hogy sikerült végre elszakadnunk tõle, és a rigolyáitól......
Miért féltékenyek? Nem féltékenyek, csak tudod sok anyós általában ferde szemmel néz egy olyan nõre, aki "elveszi" tõle a kicsi fiát, meg úgy is viselkedik a nõvel, hogy érezze, hogy õ az "úr". Ezt egy férfi nem sokszor veszi észre (nõk közti rivalizálás ), de egy másik nõ igen!
A kérdező hozzászólása: Azt hozzá tenném hogy nem anyuci pici fia vagyok, mert férfi vagyok a talpamon és nem vagyok egy lúzer anyuci kedvence, kemény helyzetekbe is megálltam a helyem egyedül az életben.
Egyrészt nyilván egyik sem volt tartós és elmélyült kapcsolat ahhoz, hogy alaposan megismerjenek téged és anyukádat, másrészt meg minden amit már leírtak. Harmadrészt valószínûleg õk nem voltak jóban a szüleikkel, és ezért nem értették a szituációt. Ennyi.
Hát, kedves utolsó, ez derül ki a hozzászólásokból. Én is anya vagyok, de elvagyok csodálkozva....
"Nálunk a problémás, zûrös dolgokat elõször nekem mondja a fiam el." Én igaz nõ vagyok, de nagyon anyás! Havonta néhány napot még nála is alszom, messze lakik, nagyon hiányzik és ha csak úgy meglátogatnánk, alig tudnánk beszélgetni, már jöhetnénk is haza. Szerencsére a férjem ezt elfogadja és megérti. Viszont ha bármi probléma van, a férjemnek mondom el elõször, mivel vele osztom meg az életem, vele tervezek közös jövõt. Egyértelmû, hogy utána anyukámat is felhívom, vele is megbeszélem és sokszor tanácsot is kérek tõle. De ha valami gond van, elõször ketten próbáljuk megoldani a férjemmel. Én ezt valahogy így érzem egyértelmûnek egy házasságban (vagy együttélésben) és nem fordítva. Ezt láttam otthon is, pedig a szüleim is nagyon jó viszonyban vannak az õ szüleikkel.
én azt mondom, felesleges lenne általánosítani! mint olvashatjuk ellenpéldák is vannak, bár azzal nem értek egyet, amit egy válaszoló írt, hogy minden anyucival beszél meg a férfi, mert én azért kiakadnék, hogy velem él együtt az illetõ, és a problémáit egybõl az anyjának meséli el....bár én ilyen jellegtelen dolgokat meg szoktam beszélni anyuval, de a nagyobb horderejû dolgokat/gondokat mindig együtt oldjuk meg.....
A gond nem a jó kapcsolattal van hanem azzal mikor a férfi akinek már felesége meg gyerekei vannak nem tud állást foglalni bizonyos helyzetekben és még mindig nem mer ellent mondani az anyjának. Vagy egyetlen csettintésre ugrik ott hagyva a családját. S ezt anyós ki is használja. Na ezzel van a gond. Meg azzal hogy nem tudják elvágni a köldök zsinort.
Én már sajnálom, amiért nem figyeltem arra, hogy beszél a férjem az édesanyjával, aki nagyon rendes, velem is. Mert ebbõl(is) látszik, mennyire tiszteli a nõket.Örülnék, ha jobb lenne a kapcsolatuk, nem az anyósomon múlik. szóval egy egészséges anya-fia kapcsolat nem minden nõt zavar.
Nem vagyok elkényeztetett és nem vagyok anyámra utalva, de nagyon jó a kapcsolatunk.De sok barátnõmet ez mintha zavarta volna, vagy is volt olyan aki ezt konkrétan megmondta.Én nekem fontos az hogy jó kapcsolatunk legyen, sokat köszönhetek neki.Miért zavarja ez a nõket? nálunk a párom minden elmond az anyjának, mindent, erre az anyuka nagyon bûszke, nekem mindkét fiam elmond nekem mindent. Majd egyszer meghallottam a telefonban mikor az anyuka azt mondta a kisfiának, mikor szintén elmondta a kicsi fia a telefonban, hogy én is tudom igazolni, hogy az nem úgy volt: erre az anyuka azt mondta a kisfiának, hogy ne hagyd magad befolyásolni édes fiam. Azóta három lépés távolság megtartva anyukától. Neki senki sem jó, aki nem szül neki unokát, ezek után itéli meg az embert, hogy milyen haszna lesz belõle. Biztosan van okuk arra, hogy féltékenyek legyenek, anyukát kimutatja vagy érezteti a barátnõiddel, hogy õ az elsõszámú és egyedüli, és te is érezteted a barátnõiddel, hogy csak másodlagosak. Nem a fontosságról van itt szó, hanem a rivalizálásról.
Én meg olyan nõvel nem kezdenék, kainél az a mérce, hogy utáljuk a zsülõke, t anyóst, apóst, mindnekit. Az ilyenektõl hányingerem lesz. Nem tudom miért jó, de (szubjektív) a nõk kétharmada ilyen. Azt hiszik attól felnõttek, ha jó messzire mennek a zsülõktõl, és ráakaszkodnak egy pasira. Persze majd a gyerekkel azért vissza mennének, amikor a FÉRFI kidobta õket. A nõk a férfit szeretik, a férfiak a nõket. Aki elhagyja a szüleit, az nem nõ. Ugyanis ha hozzájuk nem ragaszkodik, akkor sem a férjéhez nem fog, sem a gyerekéhez nem fog ragaszkodni.
Nem féltékeny csak valószínû, hogy azt a kevés szabadidõdet amid van szeretné ha vele töltenéd el és nem azzal heti 2-3-szor Anyukáddal beszélges, vásásárolj stb. Önmagában pozitívum, hogy jóban vagy Anyukáddal de a probléma ott kezdõdik ha nem tudod hol a határ.
A kérdésed és a hozzászólásaid alapján nem tudom, mi lehetett a baj. A barátnõid nem mondtak valami értelmes indokok, mit éreznek az anyukáddal való kapcsolatodban zavarónak? Mert gondolom, csak megbeszéltétek.
Én önállóságra nevelem a gyerekeimet - két fiam, egy lányom van. Akkor leszek boldog, ha saját életük lesz felnõtt korukra. És igen, már most nehéz belegondolni, hogy egyszer el kell engednem õket, de bizony amikor a kamasz gyerekeim épp nincsenek itthon, és kettesben lehetek a férjemmel, nagyon örülök neki, mert õ az én családom. Ünnepekkor persze mindig megyünk a szülõkhöz is, ami nem kevés, mert névnapok, szülinapok, anyák napja, karácsony stb. minden hónapra jut 1-2 alkalom. És akkor ott közösen vagyunk, közösen üljük körül az asztalt, és beszélgetünk. Kettesben (titokban), csak a férjemmel van megbeszélnivalóm. Azért õt választottam életem társának, hogy vele beszéljem meg örömömet-bánatomat. A többi nagy világmegváltó beszélgetés mehet közösen, amikor nagy családi összejövetel van.
A kérdező hozzászólása: Igazából nem értem, mert egy barátnõmet sem bántotta és soha nem keverte a [email protected] köztünk.Szóval nem értem a dolgot.Nem magyarázkodom, de sokszor amelyik férfi jóban van az a anyjával azt egybõl anyuci pici fiának gondolják.Holott nagyon kemény helyzeteken mentem keresztül, amit egyedül oldottam meg.A nõk alapjában férfiasnak tartanak és tényleg nem vagyok olyan aki anyuci nélkül életképtelen.Egyszerûen csak nagyon jó a viszonyunk.
Én mai napig emlékszem, hogy páromban a sok-sok dolog közül ami megfogott az egyik az volt, ahogy anyukájáról beszélt, ha esetleg szóba került. Mármint nem mondott semmi extrát, nem ajnározta anyucit csak egyszerûen, ha szóba hozta, érezni lehetett, hogy szeretettel beszél róla és ez tök jó. Mindehhez persze hozzá tartozik, hogy anyósék 300 km-re laknak, így esély sincs arra, hogy "túl" sok idõt töltsenek együtt. Bevallom, ha mindennap összejárnának órákat dumcsizni, miközben így is csak esténként látom a férjem, akkor engem is zavarna.
Engem ez így önmagában nem zavarna. Ez inkább pozitív dolog. Akkor zavarna, hogyha ez a férfi családként csak az anyját (szüleit, testvéreit..) tekintené, és engem pedig mindig csak egy kívülállóként. Mondd Kérdezõ! Akarsz te saját családot? Hogy a barátnõd ne csak egy aktuális szórakozótárs legyen, hanem igazán hozzád tartozzon, és mondjuk gyereketek is legyen? Mivel az írod, "sok barátnõdet...", ebbõl nem sok jót sejtek. Imádod anyádat, jelzed a barátnõ felé is, hogy mennyire fontos neked anyád. És a barátnõt hogy kezeled? Nem lehet, hogy csak egy ridegséget érez tõled, hogy csak ideig-óráig kellesz, és sose lesztek egy család? Én csak ilyen esetben lennék "féltékeny" anyádra. De azért 34 évesen már van annyi eszem, hogy az ilyen alakokat leépítsem, és ne féltékenykedjek. Egyébként számomra szimpatikus dolog lenne, ha a párom jól kijön az anyjával, sõt az is jólesne, ha egy kicsit én is a "gyereke" lehetnék. Hát te tudod mi a helyzet nálad.
A kérdező hozzászólása: ma 09:46 Te nagyon ostoba vagy ne haragudjál.Ha kapcsolatom van akkor mindig az az elsõ, az anyám ezért nem keveri a [email protected] és soha nem is keverte.Ami nem jelenti azt hogy le kell [email protected] az anyámat, de azt sem jelenti hogy nem a kapcsolat az elsõ.Mint mondtam én nem függök tõle, sem anyagilag sem érzelmileg, egyszerûen nagyon jó a viszonyunk.Sok mindent megudunk beszélni.Soha egy barátnõmmel sem éreztette hogy õ nem jó nekem, vagy hogy nem õt képzeli el nekem.Egyetlen egy barátnõmet sem bántotta és soha nem keverte a [email protected] Mint mondtam idegen országben is megálltam a helyem anyám nélkül és még számtalan kemény helyzetbe.
Pedig ha több barátnõdnél is ez volt a gond, akkor csak lehet valami benne.
Elmondom, miért zavarna. Mert ha egy férfi és egy nõ szerelmes lesz, összeházasodik, gyerekük lesz, onnantól szerintem õk így együtt a család. Férj és feleség. Nekik kell dönteni a kapcsolatukról, a gyereknevelésrõl, pénzrõl, stb. Namármost ha valamelyik fél túlzottan ragaszkodik a saját szüleihez, akkor óhatatlanul az lesz, hogy anyuka/anyós beleszól az életükbe, hogy ezt vagy azt hogy kellene csinálni... És így közösen "lenyomják" a másik házastársat, aki így alsóbbrendû szerepbe kényszerül az anyóssal szemben. Na ez az, amit sokan el akarnak kerülni. A férjemhez megyek feleségül, nem az anyósom lánya akarok lenni ;)
Ettõl a "sokmindent meg tudunk beszélni"-tõl áll fel a nemlétezõ szõr a hátamon. Az ilyen pasi szalad panaszkodni az anyjának tipikusan, ahelyett hogy a barátnõvel beszélné meg a problémát. Nem, inkább anyucinak panaszkodik, aki majd jól megvigasztalja az õ kicsi egyszem fiacskáját, mert a mama mindig neki ad igazat.
A kérdező hozzászólása: A sok barátnõ alatt értsünk 3 komoly kapcsolatot, amik több évig tartottak. Konkrétan egy barátnõm mondta ezt így kis.Semivel nem volt több barátnõm mint másnak.Komoly több éves kapcsolataim voltak.Persze voltak futó kalandok is, de kinek nem? De volt olyan barátnõm is aki imádta nayámat, és anyám is õt.A mai napig ha összefutnak mindig beszélgetnek, így 5 év elteltével is.
A kérdező hozzászólása: ma 09:58 Nem panaszkodás.Soha nem szaladtam hozzá sírni és õ sem hozzám, egyszerûen tudunk beszélgetni.Ez miért baj?Amúgy nem mellesleg külföldön élek, tehát nem járok hozzá naponta és van hogy hónapokig nem látom.De amikor otthon voltam, akkor sem volt rossz a kapcsolatunk.A kapcsolatomról és azok problémáit soha nem anyámmal beszélem meg.De az élet nagy dolgairól azért csak beszélhetek anyámmal nem?
Úgy látszik, hogy nem. Itt mindenkinek az a tökéletes, ha kb.300km-re vannak az anyóstól-apóstól, és találkozni, max.karácsonykor, meg egy-egy temetésen. Szégyen. Én egy utcában lakom az anyósomékkal, 19 éve anyámként szeretem, soha meg nem bántottam, de Õ sem engem, és igen, van, hogy a férjem megy át egyedül, és elbeszélgetnek.Ami nem azt jelenti, hogy engem beszélnek ki, vagy valami ördögi terveket szövögetnek, esetleg wc-re kísérné a férjemet, mint itt egyesek gondolják. Pusztán szeretik, tisztelik egymást, és nekem ezzel SEMMI bajom. És mielõtt valaki feldobja, hogy a férjem is egy lúzer, megelõzendõ elmondom, hogy TEK-es...
Utolsó: nem tudom, pontosan te mennyit beszélgetsz a férjeddel, munka, gyerek, stb mellett. Átlagban az embernek kevesebb ideje van a saját férjével az élet nagy dolgairól beszélgetni, mint kellene. Na most ha a férfi azt a kevés szabad idejét sem a saját feleségével/gyerekeivel tölti, hanem a saját szüleivel, az azt jelenti, hogy az anyjával szívesebben tölti az idõt, mint a feleségével. Amibõl nekem egyenesen következik, hogy az anyját jobban szereti, mint a feleségét.
Nekünk nagyon fontos a beszélgetés a munkája miatt is.Gyerek már nagy, nincsen vele gond, de még mindig nem értem, miért baj, ha az anyjával is beszélget. Egy anya csak addig anya amíg megszüli, meg felneveli? Aztán már emberszámba sem kell venni?
A férfi elhagyja anyját apját feleségéhez tartozik s a kettõ egy test lesz. Az se normális ha az anyuka nem fogja fel hogy a kicsi fia megnõsült és mindenbe bele szólna meg irányítaná.

Miért szégyellik a nők, ha nagyobb a nemi vágyuk, mint a férfié?

Sokszor olvastam már itt a panaszt, amikor írták, hogy "nő létemre én kívánom jobban a szexet." Én tudom, hogy a könyvekben mindenhol azt írják, hogy a férfiaknak "kell nagyobbnak lennie a késztetésnek", a másik oldala a dolognak viszont az, hogy a természet gyakran nem olvassa ezeket a könyveket. :) Nekem is volt nagyobb nemi vággyal rendelkező barátnőm és nem volt semmi probléma, technikával és türelemmel megoldható a dolog. Ugyanúgy, ahogyan másoknál is. Szerintem fantasztikus dolog, ha egy nő imádja a szexet, ezerszer jobb, mintha egy jéghideg fadarab lenne.

Legjobb válasz: nem szégyellik, csak nem reklámozzák

nem szégyellik, csak nem reklámozzák
Csefy tökéletesen leírta.
A kérdező hozzászólása: Értem én, persze. Csak amit a kiegészítésben is írtam, hogy itt is panaszolták, hogy "nõ létükre". Nincs azzal semmi baj!
Nem akarnak k*rvának tûnni.
Ja nem akarok könnyûvérûnek tûnni. Inkább titkolom.
Én nem szégyellem. Imádom a szexet, igénylem is. A barátom meg imádja, hogy ilyen vagyok :) ) 23/L
A kérdező hozzászólása: Detti, mind ilyennek kellene lennetek! :)
mert az emberek gonoszak :-(
#8 most már nem hiszek neked küldjél róla egy képet, abból majd kiderül!
a cici másodlagos nemi jelleg, na :P
az arcom, amikor kiderül, hogy a cici nemi szerv: :-O
Hogy érted, hogy nem ismeri ki? Van punci, meg cici. Ennél nem kell többet ismerni :O
Nem gúnyolódnak, csak segiteni szeretnének neked, hogy vedd észre, hogy ezeket a dolgokat, csak személyes tapasztalat alapján fogod tudni megismerni, és nem kérdezõsködés alapján.
miért, több is van nekik? :O
"nem annyira ismeri ki magát a nõi nemi szervekben" Inkább azon gúnyolódnak, hogy így fejezed ki magad.
Személyes sértésbõl/tapasztalatból adódó általánosításba ne bocsátkozz, kedves kérdezõ.
Kicsit konkrétabban fogalmazd meg a problémádat!

A férfiak vagy a nők az okosabbak? Miért gondolják a nők magukat okosabbnak és ha nem az övéké a vezető szerep egy családban miért ők hordják a kalapot?

Legjobb válasz: A férfiak képességei jobban szórnak, mint a nõké: velük könnyebben kísérletezik a természet. Tehát hamarabb találsz közöttük okosat és butát is - míg a nõk közelebb vannak egymáshoz és az átlaghoz. Eleve a nõk inkább kiegyensúlyozottabbak - míg a férfiak könnyebben kipróbálnak mindent. A tanulást vagy a lustálkodást is.

A férfiak képességei jobban szórnak, mint a nõké: velük könnyebben kísérletezik a természet. Tehát hamarabb találsz közöttük okosat és butát is - míg a nõk közelebb vannak egymáshoz és az átlaghoz. Eleve a nõk inkább kiegyensúlyozottabbak - míg a férfiak könnyebben kipróbálnak mindent. A tanulást vagy a lustálkodást is.
Butaság általánosítani, ugyanis nem gondolja magát minden nõ okosabbnak magát a férfiaknál, sõt sok esetben éppen fordítva gondolkodunk. Mindenki más, épp ezért elõfordulhat egy családban az, hogy a nõ irányít, mert mondjuk a férfi is olyan típus, aki igényli ezt.
A híres bölcsek általában férfiak pl. Einstein. Természetesen nem törvényszerû, hölgyek között említhetõ pl. Marie Curie. Szerintem a férfit a hormonjai ösztönzik arra, hogy keresse a megoldást a kihívásokra, a nõt viszont arra, hogy a valóságtól mégse rugaszkodjunk el annyira. Ez a kettõ kiegészíti egymást. De hát mi is az, hogy okos? Minden viszonylagos. -illéspityu-
elõzõ voltam: azt akartam írni, hogy ne arra vetítsd ki...
Azért a történelemhez azt ne felejtsük el, hogy a nõket nagyon sokáig elnyomták, és pl. sokáig nemhogy tanulni nem tanulhattak, de bizonyos korokban emberszámba se vették igazán. Pl. az ókori görög színházban csak férfiak játszhattak, és a közönség között se lehettek nõk.
Jajj, szállj már le a földre, nem veszed észre, hogy kicsit hímsoviniszta vagy? téged sztem az zavar, hogy bizony vannak emberek, akik nõ létükre jobbak, és okosabbak nálad. mert ahány ember, annyiféle eltérõ éeszbeli képesség lézetik. törõdj bele, és arra vetítsd ki a frusztrációdat, hogy mit képzelnek a nõk, hogy okosabbnak hiszik magukat. nõ létemre nem hiszem mgam okosabbnak a ffiaknál, és ráadásul azokhoz a pasikhoz vonzódom, akik nálam okoabbak, mert biztonságérzetet ad.
Agykutatók bebizonyították, hogy egyik nem sem okosabb úgymond a másiknál. a nõknek vannak olyan képességeik, amik a ffiakból hiányoznak, és fordítva. a ffiak sokkal jobbak problémamegoldás-tájékozódás terén, a nõknek emocionálisabb természetükbõl fakadóan sokkal fejlettebb a kommunikációs készségük. a nõk képesek összehangolni mindkét agyféltekéjüket, így egyszerre több dologra képesek odafigyelni. lásd, amikor kisgyerekes anyuka egyszerre telefonál, kavarja a levest, és nyugatja síró kisbabáját. a ffiak erre nem képesek viszont, ám egy feladatra jobban tudnak koncentrálni. azt szokták mondani, a ffiak az erdõt látják meg, a nõk meg a benne lévõ fákat. születési statisztikák arról szólnak (és ez baromi érdekes), hogy a nõk között több az átlagos képességû, míg a ffiaknál nagyok a szélsõségek. tehát vszínûbb, hogy egy ffi vagy nagyon okos, vagy nagyon buta lesz.
Azért mert a kivétel erõsíti a szabályt. Én meg nõ létemre tudok egy dologra is nagyon koncentrálni illetve több dolgot is egyszerre csinálni. Például most eszem mind ez idõ alatt :-)))))) húúúú
A kérdező hozzászólása: Kérdezõ és kötekedõ válaszadó melyik hasznos érvre gondolt a nõk részérõl? Tények létezik a feminizmus egy eltorzult emancipációs mozgalom ami tele van rossz dolgokkal, aztán én feltettem a kérdést a hölgyek legtöbbször rossz válaszokat adtak ne ellenpéldát irjanak, hanem a kérdésre a választ azonkivül lemelegeztek, hímsovinisztáztak megaláztak mármint egy nõ szóval egyik se vagyok.Csak azt vettem észre a nõkben van egy felsõbbrendüségi viselkedésmód amely elvár bizonyos dolgokat a férfitõl, azonkivül egy nõvel nem szabad vitatkozni mert mindig igaza van.Nekem ilyen tapasztzalataim vannak de tudom azt hogy egy nõ is lehet zseni mert ez a dolog nem a nemekhez köthetõ dolog hanem neveltetés, genetika és a tanulás következménye. Nekem ez a véleményem csak a kérdésem az ilyen irányú tapasztalatom miatt tettem fel.
Azért a történelemhez azt ne felejtsük el, hogy a nõket nagyon sokáig elnyomták, és pl. sokáig nemhogy tanulni nem tanulhattak, de bizonyos korokban emberszámba se vették igazán. Pl. az ókori görög színházban csak férfiak játszhattak, és a közönség között se lehettek nõk. Édeskisdrága bogaram!!! Azóta mennyi itõ telt el?! Azóta valamit mutathatott volna a "gyengébb" nem!!! Mutass valakit az elmult 15-20 évbõl! Na ugye senki!!! 100 év mulva azt mondod, hogy mennyi for volt... Na, ez a kiábránditó a Nõkben: megmagyarázzák hogy a hóember nem olvad, csak izzad!!!
Azért a történelemhez azt ne felejtsük el, hogy a nõket nagyon sokáig elnyomták, és pl. sokáig nemhogy tanulni nem tanulhattak, de bizonyos korokban emberszámba se vették igazán. Pl. az ókori görög színházban csak férfiak játszhattak, és a közönség között se lehettek nõk.
Hüha, zajlik az élet! 1-et szeretnék mindjárt az elején tisztázni: Nem vagyok Nõgyülölõ!!! Nekem is 3 lányom van... De a kérdésre jajna csak igy tudok válaszolni: Nézz szét a világban, olvass utána... Hány professzor, tudós, feltaláló van aki NÕ!? Egy kezemen meg tudom számolni...Talán Madame Currie volt a kivétel, de Õt is a férje segitette. Lányok-asszonyok! Nem kell megsértõdni, monddjatok ellenpéldát! Persze most jön a duma: Õket is anyák szülték... Ez igy van! De attól még a fiuból lett tudós!!!!
Én vagyok a korábbi válaszoló, aki felemelte a szavát a feminizmus ellen. Szívembõl beszéltél. Annyival azért kiegészíteném, hogy a katolikus egyház is ugyanazt tartja a feminizmusról, amit te itt most leírtál. http://uj.katolikus.hu/konyvtar.php?h=77 http://uj.katolikus.hu/konyvtar.php?h=145
folytatás... Véleményem szerint (szubjektív) két olyan dolog van ami mai világunkat rettenetesen elrontja Az elsõ a feminizmus, a második a vallás Mindkettõ egy bizonyos szintíg elfogadható és érthetõ dolog , de miután túllép egy szinten már nagyon komoly problémává válik.. A FEMINIZMUS tulajdonképpen a nõk egyes rétegeinek egyenrangúságra törekvésének megtestesülése ami logikus érthetõ dolog , (sjnos tényleges valódi egyenjogúságról valóban még ma sem beszélhetünk), de pl.már a "ló túloldalára esés "a szingli lét sztárolása, vagy a mindenáron bizonyítani akarás vágya ez szerintem zsákutca! sõt igen komoly társadalmi válság oka: ugyanis a nõk biológiai szerepükkel ellentétben nem akarnak gyereket szülni , hanem inkáb tanulnak, karriert szeretnének..ez többnyire összeegyeztethetetlen a megszokott modellel , így igen komoly feszültség keletkezik ugyanis a nõk NEM szülhetnek gyereket is meg komoly vezetõ poziciót is NEM tölthetnek be mert mindkettõ teljes embert kívánna. Ezért csökken a népesség létszáma ami nem normális dolog (a nyugati un. civilizáltabb társadalmak esetében)A férfiak szempontjából a nõk elveszik a munka helyüket ami egyrészt jogos , ha jobb az adott dologban a nõ , DE a társadalom szempontjából újabb komoly feszültséget szül tehát nem jó Szerintem ismét a biológiai szerepekhez kellene visszatérni és a nemi szerepvállalást is ahhoz igazítani.. tudom ez merész dolog , olyan mint a demokrácia, liberalizmus hiszen egy nõnek is lehetnek férfias vágyai ill. fordítva nem is beszélve a demokráciákban oly bátran kezelt homoszexualitásról (amihez demokráciában mindenkinek joga van, DE a társadalom és az ÉLET szempontjából nem biztos , hogy szükséges e ill. nem -e ferdehajtás?!) Ahogy a vallás is igen kényes kérdés .Egyidõs szinte az emberi léttel, vannak bizonyos dolgok ahol kifejezetten pozitív szerepe volt (tudás, erkölcsi szabályozás), DE a történelem során szinte a háborúk 80% -ában milliók halálának oka is (a gazdasági okok mellett) Nos ezek igen nehéz kérdések és egyértelmû választ nem is lehet rá adni ...legalábbis eddíg egyetlen embernek sem sikerült
Az a helyzet, hogy ha látok az utcán öt embert, abból három náci tiszti egyenruhában van, akkor nem a másik kettõ normális ember fogja felkelteni a figyelmemet. Én nem kötekszem.Nem mondtam mást, csak a puszta valóságot.Egyszerûen, torzítatlanul, kiszínezetlenül.Bármennyire fáj is ez egyeseknek. Továbbra is tartom magam, ahhoz a véleményemhez, hogy vannak nõk, akik ízig-vérig, minden porcikájukban nõk, és vannak a feministák.Szerencsére az elõbbiek vannak többen. Ha minden nõ feminista lenne, akkor...nem is tudom...nem szeretnék olyan világban élni.Elveszne minden szépség, és jóság, amit csak egy nõ képes adni, egy férfi nem tud.
Kérdezõ, és kötekedõ válaszoló: Normális válasz is érkezett a nõi oldalról, érdekes, hogy azt nem vettétek észre. Sajnálom :-(
Én Olyan fõiskolába járok, ahol nagyon sok lányra rettentõen kevesen jutunk. 2 féle nõt vettem észre. Akik mindenben jobbnak képzelik magukat. 50 kilóval egyedül akarják azokat az asztalokat esetleg cipelni, amit én alig bírok el. Másik, akik örülnek, hogy nõk lehetnek, lehet velük az ember kedves, engedékeny, hagyják fölsegíteni a kabátjukat, megköszönik, ha elõre engedem õket. Az idõ múlásával az utóbbi csoport egyre nõ, míg az elõzõ rájön, hogy mindkét nem másban jó.
"A 20. században kezdték a nõk kivívni, hogy õket is egyenrangú társként kezelje a társadalom, és ne valami alsóbbrendû csoportnak, akiknek csak a házimunka, meg a gyereknevelés a feladatuk." Semmivel sem alsóbbrendû az, akinek a házimunka és a gyereknevelés a feladata.Sõt!Ez az, amit fel kellene végre fogni.Az egyenlõség nem egyenlõ az egyformasággal.
Kérdezõ, hadd írjam meg az én tapasztalatomat, aztán gondolj, amit szeretnél. Nõ vagyok, fiatal huszonéves. Úgy nõttem fel, hogy soha senkinek nem voltam elég jó, egészen pici gyerekkoromtól kezdve, nem voltam rossz gyerek, mégis rám osztották a fekete bárány szerepét. Megszületett az öcsém, onnantól kezdve õ lett a kedvenc a családban. Nem értettem, és mai napig nem értem, hogy mitõl lenne õ jobb, mint én. Próbáltam a család kedvében járni, akkoriban, 5 éves voltam, szóltam nekik, hogy rám is figyeljenek, velem is játsszanak, hiszen egy gyerekkel azt is kellene, és nem csak leszidni azért is, amirõl nem tehet. Nem változott a dolog. A suliban nekem mindig kitûnõnek kellett (volna) lennem, de öcsémtõl ugyanezt nem várták el. Ha én valamibõl nagyon jó eredményt értem el, az annál a napnál (hétnél) nem tartott tovább, ha öcsém, akkor õ a kiválóság, a tökély. Anyu kicsit labilis, de apámnak mai napig öcsém a kedvence. A nevelési különbség vége az lett, hogy ki akarok szabadulni ebbõl a családból, és ha gyerekem lesz, nem fogok így különbséget tenni a gyerekeim között, öcsém viszont annyira elszállt magától, hogy nem veszi komolyan azokat a dolgokat, amiket komolyan kéne vennie, esze lenne hozzá pedig (suli, egészség, néha segíteni itthon, és nem csak játszani). Az emberekben még mindig van egy ilyen beidegzõdés a régi idõkbõl, legyen szó munkáról vagy másról, és igen, sajnos apám lenézi anyukámat, amiért anyu "csak" tanítónõ (pedig kiválóan dolgozik, hivatásból), és öcsém ezt apámtól leutánozta, és pimasz, apám lenézi anyu itthoni munkáját, 3 fogásos vacsora esetén is, és ha apám egyszer elmosogat, akkor már a fejünkhöz van vágva, hogy "õ csinált valamit". Apám legjobb szava egy ételre az, hogy: "ehetõ", nem hallottam még tõle, hogy "finom", pedig egy nõnek talán jólesne az elismerés, és nem az, hogy a férfi verseng vele, még otthon is. Még annyit tennék hozzá, hogy nagyon sokmindent nálunk anyu intézett és szervezett meg (csempézés, parkettázás, amikor eláztatott a szomszéd, annak az intézése...), mivel apám akkor is lógatta a lábát, még ma se lenne egyik se elintézve, ha rajta múlik. Szóval azt hiszem, ezesetben talán jogos lenne az elismerés anyu felé. És biztos vagyok benne, hogy nem õ az egyetlen ilyen nõ a világon. Talán a világ nem ismeri, talán még nem kapott Nobel-díjat, de sok tanítványa hálás neki, és van, aki rendszeresen visszajár meglátogatni. Persze akinek nincs mire föl elvárni az elismerést, az csak hiszti, de ugyanígy tud egy férfi is hisztizni, nem csak nõ. Vannak hülye férfiak és hülye nõk, vannak okos férfiak és okos nõk. De általánosítani nem kell, nem szabad. Ha egy férfi egyedül a saját keresetébõl fenn tudna tartani egy családot, több nõ lehetne otthon, vagy lehetne többet otthon, nem azon menne az idegeskedés, hogy mennyi marad hó végén 2 fizetésbõl, meg tudnák teremteni ezáltal a nyugodt családi légkört. Ha valaki hivatásból választ egy szakmát, az más, de aki hivatásból csinálja, az jó is. Egyet biztosra vehetsz, egy okos nõ (és egy okos férfi is) soha nem fog neked hisztizni egy jogos dologért, de jogtalanért felszólal, és nem fogja hagyni magát. Egy buta ember (legyen az férfi vagy nõ), akkor is jelenetet csinál, ha csak rá mertél nézni. Szerintem egyensúly van, csak nincs erre statisztika, mert ami nem látszik, azt nem vizsgálják. (tudod, mint egy kérdõív, aminek egyik kérdése, hogy "ön milyen háziállatot tart otthon?", és a válaszlehetõségek: "kutya, macska", na jó, de nekem papagájom van, az már nem is háziállat? - szóval mivel sok szempontot nem néznek meg, ezért aki névtelen, róla soha nem fognak tudni, csak talán valaki egyszer, tanítvány, gyerek, bárki, meg fogja említeni, hogy "köszönöm", vagy letagadja, hogy valaha is köze volt hozzá) Akik dobálóznak a hírességekkel, nem alapos, mivel még hosszú a történelem, és van idõ kiegyenlíteni. És tudjátok mit? Minden nõ okos, aki ebben a világban úgy tudja nevelni a gyerekét, és olyan légkört tud teremteni (akár munka mellett is), hogy a gyerek azt tudja mondani, hogy szívesen emlékszik vissza az édesanyjára. Lehet, hogy az a nõ névtelen marad, de ilyen nõkre ennek a világnak nagyobb szüksége van most, mint valaha. Az észt használni kell, nem kérkedni vele, hogy mennyi van, de hagyni parlagon. Tudod, amit egyszer megtanulsz, azt nem lehet elfelejteni, de ha parlagon hagyod, és nem használod (jóra), nem leszel gyakorlott :-) Ez az ésszel is így van. Ja, és miért vesszük rossz néven a sztereotípiát? Miért, fordított esetben téged nem bántana, ha általánosítanának, beskatulyáznának, pedig rád nem is jellemzõ? Volt olyan tanárod, aki "pofára" osztályzott? Na, ez pont ilyen.
Rendben, akkor most alpári leszek. Pont leszarom, melyik tradicionalista mit jelent ki a nemek biológiai szerepérõl és az agyuk felépítésébõl adódó világnézetekrõl. Hiába a fajfenntartás sikeres elõsegítése, hiába jár át mindent a tudat, hogy társadalmunk opcionálisan mûködik az õt felépítõ családok mibenlétének szempontjából, ha közben nem érzem megvalósítottnak az egyéni céljaimat. Baromira nem tud érdekelni, kihalunk-e rövid idõn belül, amíg tisztában vagyok a fajtársaim jó kedélyével. Nem élet az az élet, amely csupán a túlélésrõl szól. Mindenkinek jogában áll a vágyainak megfelelõen cselekedni. Ha az életben maradás lebeg a szemünk elõtt, mint egyedüli rév, az eszményünk eredményeképp egy boldogtalan, egyhangú elemekbõl álló rendszert kapunk. Mert hangozzon bármilyen hihetetlenül, nem óhajt minden nõ ház körüli-és házimunkák tömkelegébe rekesztve gondoskodni az éhes szájak teletömésérõl. Az, hogy egy nõ életének kizárólagos értelme egy másik élet támogatása, ebben a formában nem igaz! Egyre többen tartanak igényt a személyes felfedezéseik megtételére, a mûvelõdésre, a világ megfejtésére (filozófiai és természettudományos értelemben egyaránt), szeretnének beteljesülni azáltal, hogy érezhetik magukat valakinek. Mások épp a fizikális élvezet hajszolói, és amennyiben tiszta lapokkal játsszák a játékukat, csomót ezen a kákán sem találhatunk. Miért kéne megfosztani a magamfajtákat az örömtõl? Hogy szülhessünk hasonlóan kedvtelen anyajelöltet a világnak? Hogy végignézzük, ahogy a fiunk végigjárja a kitaposni tervezett ösvényünket, mert "õt erre buzdítják az õsi ösztönei"? Nevezhettek hormonzavarosnak vagy a kelleténél emocionálisabbnak, de kötve hiszem, hogy egy titeket számotokra sanyarú sorsba taszítani hivatott szemléletet ti hidegebb fejjel fogadtatok volna! Mondjon bárki bármit, az eminens férfiak tûrõképessége sem határtalan, elsõkézbõl tapasztalom nap mint nap. 3 év elteltével talán rá sem bukkantok erre az irományra, ám nem árt, ha nyomát hagyom a világképemnek arra az esetre, ha tévednék. Nem akarom újjáéleszteni a vitát. Amit akarok, az az, hogy az ellenzõk megértsék, miért nem fognak soha meggyõzni minket az ideológiájuk helyességérõl. Egyetértést nem várok, csak halovány beleélést.
Egyértelmûen a férfiak az okosabbak, ez tény. Csak hát a feministák nem bírják elviselni a valóságot. Végül is ne csodálkozzatok, mert a világ egyre szarabb minden szempontból, és ez a feminizmus csak az egyik tünet a többi mellett.
süket unintelligens csajok! a kérdésre választ!!! ugye nem tudtok? csak a vagdalkozás...
Na akkor lezárom, te egy öntelt buta pasi vagy. Legyél inkább homokos, mert férfinak a nõkkel szemben csapnivaló vagy. Hopp, beugrott, szerintem te az is vagy, ezért utálod ennyire a nõket, mert az szeretnél lenni.. Pá pá na itt álljunk meg egy terpeszugrásra: bár ffi vagyok, nem hülye! egy ien agyzsugorítómütétre nem vállalkoznék 1 milliárdért sem!!!!
Na akkor lezárom, te egy öntelt buta pasi vagy. Legyél inkább homokos, mert férfinak a nõkkel szemben csapnivaló vagy. Hopp, beugrott, szerintem te az is vagy, ezért utálod ennyire a nõket, mert az szeretnél lenni.. Pá pá TE MEG EGY KIELÉGITHETETLEN BÜDÖS Q..VA VAGY!!! A KÉRDÉSRE VÁLASZOLJ!!!! JA , HA EL TUDOD OLVASNI, ÉS ELJUT A SZEGÉNYES /1 BIT, MÁR HA TUDOD MIT JELENT.../ AGYADIG!!!!
ÉRTEN ÉN A NÕI LOGIKÁT! HA ALULMARADNAK EGY KÉRDÉSBEN, MERT ABSZOLUTE NINCS IGAZUK:FÉRFISOVINIZNUS... DE HOGY A KONKRÉT KÉRDÉSRE VÁLASZOLJANAK... NOS AZ MÁR MEGHALADJA AZ7 I.Q.JUKAT!!! KEDVES HOLGYEIM ELÕSZÖR KONKRÉTUMOK, UTÁNA LEHET VITÁZNI!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Kedves fiatal 20 éves hölgy) Az öcséddel azért kivételeztek, mert szinte minden családban igy csinálják a legkisebbel õ a kedvenc a családban. Az apukádról amit irtál nekem az a véleményem egyszerûen lusta volt bizonyos dolgokban mélyebben, hogy mi lehetett még a probléma nem akarok bele menni mert nem ismerem a családotokat. Azonkivül volt olyan tanárom aki pofára osztályzott egy öreg matektanár Bp-ten a Dugonics gimiben aki énrám pikkelt ezért nála épp hogy elértem a 2 est. Volt 2 szép lány az osztályban õk természetessen 5 öst kaptak). Szerencsére csak 1 évet jártam oda aztán más suliban folytattam ahol már normálissan osztályoztak a tanárok.
"A nõ konkrét életéhez kapcsolódó alapvetõ értékek közé tartozik az önzetlenség, a „másikért való” lét, amit ma „capacitas alterius”-nak neveznek. Annak ellenére, hogy egyes feminista mozgalmak az „önmagáért" (per se stessa) való létet követelik, a nõ õrzi a szívében a belátást, hogy élete legnagyobb értéke az a tevékenység, mely egy másik élet fogadását, növekedését és védelmét célozza. Minden olyan program, mely a nemek harcát tûzi ki célul, illúzió és veszedelem: férfiak és nõk között elkülönülések és összeütközések, valamint a szabadság hamis felfogásából táplálkozó önzés (solipsizmust) születik belõle." Joseph Ratzinger Egyszer már belinkeltem, de most úgy döntöttem be is idézem.
Errõl beszélek, amikor azt mondom, hogy egy feministától sohasem várható el széles látókörû, racionális gondolkodás, hanem csak mindenbe az egyéni érdekeket kivetítõ, korlátolt csõlátás.Teljesen olyanok, mint a nácik...Sok helyen úgy is nevezik õket, hogy "feminazi". http://i10.photobucket.com/albums/a112/Reseven/hitlaryhitler..
A kérdező hozzászólása: úgy látom jó a téma )szerintem még sok válasz lesz, hogy kelett volna a kérdést feltenni ?
A feminizmust mint gyûjtõnevet nem én találtam ki.Igen tisztában vagyok vele, hogy mi az, bárcsak ne lennék. Én is rászóltam, hogy nem jól tette fel a kérdést, igaz?
Én nem vagyok feminsita, de hadd ne kelljen már nõként egyetértenem a kérdezõ azon véleményével, hogy a nõk okosabbnak képzelik magukat a ffiaknál. vagy mivel én most nem értek egyet, máris feminista vagyok? tudod te egyáltalán mi a feminizmus? (ajánlom Elfriede Jelinek mûveit, azok remek képet adnak róla)
Csak vigyázz, ha lesz egy lányod, vele ne bánj így, mert megutál, aztán öreg korodra nézhetsz, hogy miért is nem fog támogatni. Nekem apám nézi le a nõket, bár még nem annyira öreg, de nem tudom se szeretni se tisztelni, amiatt, ahogy bánt velem, öcsémet favorizálja, engem meg le a sárga földig. Szóval majd öcsikém lássa el, hiszen õt szerette, engem nem, rám ne számítson.
pont ezt is akartad nem? :) ) süt a direkt kötekedés, hiába írna akármit is egy nõ neked, sztem te csak a hasonló gondolkodású férfiíróval pacsiznál itt le... de jó hogy az én párom nem töri ilyen hülyeségeken fejét... :) ))
A kérdező hozzászólása: Ellenben ha egy nõ tesz fel bugyuta kérdést az rendben van ? Elnézést ha belegázoltam az elszált feminista nõk lelkivilágába )))
Már több hasonló kérdést olvastam itt. Mindig pasik teszik fel és a vége egy jó nagy veszekedésbe torkollik. Nem tudnátok végre békén hagyni a nõket? Mit kell mindig fikázni minket illetve bebizonyítani, hogy Ti vagytok a jobbak. Tudod mit, okosabbak, szebbek, nagyszerûbbek vagytok, csak hagyjatok minket békén az ilyen bugyuta hülyeségekkel please!
Én meg nem vagyok feminista, de utálom a hímsovinisztákat
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok himsoviniszta de nem birom a feministákat
Én nõ létemre informatikus leszek, és még értek is hozzá :-) 300 fõs évfolyam 10%-a nõ volt nálunk. A nõk közül a többség diplomásan végez (nem sok hagyta abba), a pasik közül sokkal nagyobb arányban adták fel a sulit vagy buktak ki még utolsó évben is. (kb. a kezdõs évfolyam fele végez diplomával) Ez nem agykutatás, ezek pusztán tények. Még valami: Nõként informatikus leszek, készítem a szakdolgozatomat, dolgozom 6 órában fõállásban, zenélek (közönség elõtt)... stb. A zenei közösségben vannak pasik, zenélés mellett dolgoznak, nem zenei szakmában (tanár, építészet, elektronika... stb.), többüknek van családjuk is, otthon is helyt állnak. ellenpélda: Öcsém netezik, számítógépen játszik, msn-ezik, valóban egyszerre, DE érettségi elõtt áll és alig tanul, és meg is látszik az eredményén. Ismerek nõt is hasonlót, sokmindent képes egyszerre csinálni, de ami fontos lenne, azt nem csinálja. Szóval az, hogy hogyan tudsz valamire odafigyelni és mennyi mindent tudsz csinálni egyszerre, az tulajdonképpen mindegy is, a lényeg az, hogy mindezt ésszel, és nem mindegy, mire fordítod ezt a képességet, arra, ami fontos, vagy arra, ami haszontalan?
A kérdező hozzászólása: Meglátszik hogy ezt a marhaságot a nõkröl az emancipált feministák találták ki ha én férfi létemre csinálom ezt kigunyolnak de ha egy nõ akkor szuper képeségei vannak.) Olvastam egy olyan könyvet amely konkrét dolgokat sorol fel a nõk miben jobbak a férfiaknál aztán 1 dolgot a végére tesz, hogy mi meg miben vagyunk jobbak. Szóval az egész könyv kb így megy végig a nök javára, szinte minden területen jobbak.Vajon kik irták ezt a könyvet ? ))) Az utolsó válaszadó hölgy is biztos feminista hatás alatt van )
Na akkor lezárom, te egy öntelt buta pasi vagy. Legyél inkább homokos, mert férfinak a nõkkel szemben csapnivaló vagy. Hopp, beugrott, szerintem te az is vagy, ezért utálod ennyire a nõket, mert az szeretnél lenni.. Pá pá
Van egy jó mondás, ezen gondolkodj el: Minden sikeres férfi mögött áll egy nõ. Talán nem véletlenül van így.
A kérdező hozzászólása: Nem nézem le a nõket, de úgy látom minden második nõ feminista beütéssel rendelkezik és én hiába irkálok logikus dolgokat csak mondják a magukét himsoviniszta, meg meleg ennek néznek holott egyik sem vagyok. Csak olvastam egy könyvet annak hatására írtam a kérdést, de úgy látom nagyon az elevenbe tapintottam. Ezek szerint a magyar nõi társadalom erösen feminista.
Még egy utolsó hozzáfûznivaló: Tényleg feltehetted volna a kérdésed másképp is, mert ez így erõs általánosítás.Igen tudom, úgy tartja a szólás, hogy akinek nem inge, ne vegye magára.De azért ez nem mindig így mûködik.
Még valami: Azért ilyen agresszívak, támadóak, mert meg merted kérdõjelezni az egyébként is igencsak gyenge lábakon álló ideológiájukat.Jön valaki egy kötõtûvel, és éppen a rózsaszín lufijukat készül kipukkasztani.Azért téged bántanak, mert álláspontjukat észérvekkel megvédeni nem tudják/nem lehet.Igazából talán nem is veled akarnak harcolni, hanem saját magukban próbálják elnyomni az érzést, ami azt súgja, hogy minden, ami gondolkodásuk ledönthetetlen kõbástyájaként tetszeleg, könnyen lehet, hogy egyszerû, sérülékeny sárhalmaz.
Elemeztem a kommentjeidet. Téged súlyos megaláztatás érhetett egy nõ részérõl, ezáltal az egész nõi társadalmat okolod. Kék villám (férfi)
Kérdezõ! Szerintem neked a nõknél nincs szerencséd. Fordulj pszichológushoz! Kék Villám
köszi, látod például te most egy kivétel vagy, majd más férfitársad megteszi XD
A kérdező hozzászólása: Hogy nyugodtan aludj nem le felpontoztalak remélem javitja a statod )
hát elég érdekesen tetted fel a kérdést, ugyanis minden nõre vonatkozóan írtad.akkor meg mit vársz?szerintem a kérdésed a nõk nagyobbik részére nem is igaz.ezt csak azt állítja, aki épp belefutott ilyenbe, de nem jelenti azt hogy a nõk akkor már ilyenek!na feministázz meg pontozz le :) én nem hímsovinisztázok, mert én sem tartok minden férfit annak, még kérdeznem se kell, tudom azt magamtól is :)
Kérdezõ, kérdezhetek én is egyet? Egy konkrét szituáció. Autóval mentünk ma valahova, apám vezetett (nekem még nincs jogsim), Bp, lámpától lámpáig haladtunk, szabályosan. Egy másik autós szlalomozott, majd az egyik lámpa elõtt áthajtott a záróvonalon, és úgy fordult meg, szabálytalanul. Ha apám nem vezet még óvatosabban, hanem csak szabályosan, lehet, hogy ütközés lett volna a vége. Lehajthatott volna kis utcába és megfordulhatott volna szabályosan is, de neki az valamiért nem volt jó. A másik autós sofõrje pasi volt. Szerinted okosan döntött? Szerintem mi jobban vigyáztunk rá (is), mint õ saját magára és az utasára (aki mellette ült az anyósülésen).
A kérdező hozzászólása: Férfi létemre én is képes vagyok több dologra odafigyelni egyszerre chatelek, online játékot játszok és eszem egyszerre. Viszont azok a hölgyek akik a neten keresztül kapcsolatban kerülnek velem azok mind arról panaszkodnak nem tudnak egyszerre több dolgot csinálni na vajon ez miért van AGYKUTATÓK ?
na itt vér fog folyni...
Mert sokszor ügyesen tudtok hazudni. :)
Szerintem #2-esnek igaza van.Jól tudunk hazudni :/
Szar fogalmazás vagy általánosítás?
Azok nem nõk, hanem r*bancok. Amúgy nem kéne általánosítani.
Engem nem zavar, hogy csak arra kellek, ha mellette eltart a pasi és jó vele a szex.
*gondolkodásmód
sok lány fiatalon nem lát a rózsaszínû ködtõl és szerelmes lesz az elsõ idiótába aki ráhajt. Minél romantikusabb (és tapasztalatlanabb) a lány annál kevésbé veszi észre, mert mindenki magából indul ki és õ ugye nem ilyen.
Az efféle gondolkodás mód, igencsak nagy lelki szegénységre vall. Miért kell egy hétköznapi lányra/nõre puszta élvezeti cikként tekintetni? A magukat kelletõ r*bik és a kalando(ka)t keresõ nõk természetesen más tészta... Csalódtatok valakiben és így kívántok revansot venni az éppen kezetek ügyébe kerülõ nõnemû illetõkön, vagy mi? Nekem speciel egy ilyen létforma vette el a maradék önbizalmamat is. Az ilyen szexmániás, elkötelezõdni képtelen ürgék remélem, elõbb-utóbb elkapnak mondjuk egy kellemes kis AIDS-et valamelyik hasonlóan könnyûvérû partnerüktõl, akkor majd talán felnyílik a csipájuk...
õ nem a megboldogul 22%os válaszoló?
Nem kötekedtem, csak kérdeztem, mert a kérdésedbõl nem derül ki, hogy mi a problémád. Lehet úgy is érteni, hogy az idegesít, hogy nem fogják fel, hogy neked arra kellenek, és úgy is, hogy azt nem fogják fel, hogy általánosságban arra kellenek a férfiaknak. Csak merészeltem kérdezni, hogy hogy is értetted, hogy biztosan a kérdésre válaszoljak. Egyébként édesanyám köszöni, jól van, nem fogok vele kötekedni, veled viszont akkor, amikor csak kedvem tartja. ;)
Én eddig mindig észrevettem, ha valaki így közeledett és soha nem is mentem bele ilyenbe. Remélem h a kérdezõ gondolt azért a kivételekre. Egyébként ha nem akarják észrevenni, lehet azért is, mert úgy gondolják hogy majd kialakulhat a szex után valami... Vagy alapból õk is ezt akarták.
A kérdező hozzászólása: anyáddal kötekedjél Bad!
Általánosságban kérdezed, vagy ez a személyes problémád (hogy azt nem veszik észre, hogy NEKED arra kellenek)?
Hála a jó Istennek én eddig mindig kiszúrtam. Nem nehéz rájönni a sunyiságra.
A kérdező hozzászólása: 6: büszke lehetsz magadra.
álatalánosítás kapitányok, fogalmazás óra már van 2-ban is. meg kéne tanulni értelmezni egy mondatot.
Igen, kedves 17-es válaszoló, sajnos így van. :( Hallani hallottam már esetekrõl, hogy a srác csak jól megkettyintette a lányt, aztán lelépett, de sosem gondoltam volna, hogy ez pont velem esne meg. Aztán mégis, illetve, hát csak majdnem. Velem is csak pontosan ezért fordulhatott elõ az, hogy az orromnál fogva vezessenek. De hál' istennek, nem jött be a terve, mert nem hagytam, hogy megtegye, annyi eszem azért még szerencsére maradt. Mindenesetre az elkövetkezõkben tuti óvatosabb és sokkal, de sokkal távolságtartóbb leszek.

A nők miért olyan érzékenyek? Miért nem bírják elviselni, ha nincs igazuk?

Legjobb válasz: nem is vagyunk érzékenyek!!!! és igenis elviseljük hogyha igazunk van!!! :D:D

nem is vagyunk érzékenyek!!!! és igenis elviseljük hogyha igazunk van!!! :D:D
Minden nõ másmilyen....valamelyik érzékenyebb valamelyik keményebb valamelyik lökötebb valamelyik normálisabb....viszont a naggya inkább érzékenyebb és hisztisebb meg az hogy mértnem birják elviselni hát.... szeretnek trollkodni :P
ha nincs*
ez igazából típus függõ és a nevelés eredménye is, sõt az életútjának is fontos végeredménye. Tulajdonképpen én azért nem tudom elfogadni azt, ha nincs igazam, mert sosem voltam elsõ, de mindig arról álmodtam. Érzékenység... hát ez meg a sok nõihormon, meg biológiai folyamat. aztán a neccesebb napokon... :D
Hehe, ez jó kérdés. Én se hallottam még olyat nõtõl, hogy "tévedtem, ebben neked igazad van". Pl. itt is többségük lepontoz, hisztizik, de érvelni, vagy kifejteni, miért nem értenek egyet, az már luxus. Arról nem is beszélve, hogy a nõk kritizáló kérdéseket azonnal töröltetik mindig.
Mert a többségük bunkó

A nők miért nem bírják elviselni, ha nem kellenek?

Legjobb válasz: A férfiak miért nem bírják elviselni, ha nemet mondanak nekik?

A férfiak miért nem bírják elviselni, ha nemet mondanak nekik?
Te se tudod elviselni, szal innentõl kezdve nincs mirõl beszélgetni.
Azért vicces, hogy az itt siránkozók többsége amúgy fiú. :-D szóval akkor mirõl is szól a kérdés?
A Nõk eltudják viselni, a nem nõk azok akik nem tudják.
A férfiak miért nem bírják elviselni, ha nem kellenek?
Mert a nõk szeretik megõrizni a nõi büszkeségüket.
Ez költõi kérdés. Nem lehet egyértelmûen megválaszolni. :D
konkrétabban? miben nyílvánúl meg hogy nem bírják elviselni?
ÁÁÁÁÁÁ kezdõdik elõlrõõõõõõl
pasik talán szeretik?
1-es, ha csak nemet mondanának az lenne csak a jó, de sajnos sokan kigúnyolják, megalázzák a srácokat, akik bepróbálkoznak náluk.
mert beléjük van kódolva hogy minél elérhetetlenebb az illetõ annál jobban kell, ezért az elutasítástól csak még szerelmesebbek lesznek
mert már az elsõ állítás sem igaz
Azért mert a nõk az anyagi biztonságot nézik, a pasik meg a mellnek a méretét.

Miért nézik a nők teljesen hülyének a férfiakat? Ha ők általánosíthatnak és gonoszak lehetnek, akkor mi miért nem?

A kérdés adott. Például nem sajnálják a férfiakat, mert hogy annyi helyen lehet ismerkedni. De konkrétan nem tudnak fogalmazni, mert fogalmuk sincs. De ez a komment teljesen igaz, amit régen találtam: ,,Eddig összefoglalva: Mi férfiak legyünk aktívabbak, de ne szólítsuk meg a hölgyeket az utcán, mert sikítófrászt kapnak. Ha megkérdezzük hogy jó de akkor hol szólítsuk meg, a válasz: azt nem tudom. Ami biztos, hogy a boltban se, mert vásárolni jött, nem ismerkedni. A teázóban se, mert már várja a barátját, barátnőjét és különben is hagyjuk nyugton, mert nem azért ment a teázóba hogy zaklassák. A diszkó szóba se jöhet, tudjuk, ott nem lehet komoly céllal ismerkedni. Tánctanfolyam – esetleg (nagyon kicsi a szórás és általában párokban járunk, tehát még kisebb, és nem járhatunk el minden tánciskolába). Munkahelyen? – vállalkozom. Buszon se – az is utca. (Ha meg autóm van, az már maga a nihil.) Most pedig már: Ne írj rövid frappáns üzenetet, mert azt várják el, hogy bírj három mondatnál többet is írni (író vagyok, elég jól megy, mint azt a mellékelt ábra is mutatja). De ne írj hosszan se, mert az kuka, írj inkább rövid frappáns üzenetet."

Legjobb válasz: na még1 szánalmas szar...

na még1 szánalmas szar...
ha nem értesz velem egyet akkor csak õ lehetsz
Ez így nem lesz egyszerû!
na hát ez az!
Nem tudom, hogy kire gondolsz, van itt más 54%-os is.
hát tudsz fárasztani ha az vagy akire gondoloj a százalékod alapján.
Azt nem csodálom, hogy meginogsz, ilyen gonosz hatalommal szemben mint pl. én vagyok :)
na látod erre ráhibáztál, bár néha megingok.
nehéz, de ahogy a nevedbõl is látszik, te nem adod fel :)
Ahogy néztem itt pár választ, vannak akik nem értenek veled egyet. Úgyhogy most se derült ki, hogy az vagyok e, akire gondolsz.
sokaknak fáj magukba nézni, de te vagy csak 54es.
Nekünk össze jön persze, én írom a hülyeségeimet, õ meg reagál rá :)
ne legyél irígy xd amúgy is csak pusztán eszmecsere megy. Na ez szép, akkor veled sem jó kezdeni, még a gondolatában sem lehet egyedül az ember XD
A kérdező hozzászólása: Na, legalább nektek összejön...
Tudom, a te gondolatodból loptam :)
Bas zki, pont erre gondoltam miközben írtam.
Ilyen ez a pop szakma :)
te kis anarchiára törekvõ XD Nekem nem kell általánosítanom h beérjem a százalékodat, elég h õszinte vagyok.
Pedig van, vagy volt más is 54%-os, vagy kevesebb pontja lett vagy több, azért nem találom. Nekem is anno volt vagy 84%-om, de ügyesen levittem 54-re, egyszerû volt csak egy kis általánosítás minden ehhez hasonló kérdésnél :)
nehéz egyedül a sok gonosz ellen.
Hát ne hagyd magad!:)
1. válaszoló, tudjuk, hogy szánalmas szar vagy, nem kell dicsekedni vele.
na ja, tehetetlenségükben.
A kérdező hozzászólása: #6: elõször is nem vagyok a picid, másodszor pedig talán nem véletlenül szarják tele az oldalt ilyenekkel.
nem pícim, én a hozzád hasonlókra gondoltam akik napról napra teleszarják az oldalt ilyenekkel.
Járj társaságba, pl. baráti kör barátai (ott kiválóan lehet ismerkedni), vagy valamilyen hobbi-közösség, közös érdeklõdési kör mentén szervezõdõ csoport. Én mindig így ismerkedtem fiatalabb koromban. Utcán, nyilvános helyen soha. Manapság pedig cseten, ott három mondat után kiderül, hogy van-e közös témánk, vagy nincs. 38N
A kérdező hozzászólása: Én 23/F. #3: Fb-on próbáltam, kb 150-bõl 150 kikosarazott. De úgy, hogy vissza sem írtak. Beszéltem néhánnyal, nem értik (!!!) hogy gondoljuk mi férfiak, hogy online próbálkozunk. Persze ötlete sincs, h akkor hol lehetne.
Írsz némi igazságot, te tény ha éppen vásárolni megy akkopr ne zargasd már. Van internet itt ez a sok szär facebook, twitter itt is lehet ismerkedni, illetve hamár ismered az illetõt akkor írj rá facebookon, hogy talizzatok valahol. Nemhiszem hogy ennyire nehéz az élet bässzus pedig fogadok nem éltél meg annyi szärt mint én pedig én még fiatal vagyok. 18/F
A kérdező hozzászólása: #1: veled együtt?
az az, én vagyok. Végülis én írok ki napi 5682 ilyen kérdést.
Te vagy a hibás mindenért, jobb ha tudomásul veszed!
de ha bántanak a csúnyák...
Ne sírj!
Kedves, csinos lányokat keress, hidd el, nem tahók:)
most sírok!
Pedig de! Van ilyen :)
ohh ne! Xd
Nem XD meg poénkodás, hanem úgy van, ahogy írom!
hát persze XD
A csúnyákat hajtjátok, a szépek meg koppannak. Miért is?
Nem tudom én örülök neki hogy nem herdálja el a pénzt...18/l
A nõknek nem hiszem, hogy a spórolós férfiakkal van baja, mert manapság sokan maguk is takarékoskodnak. Akikkel baj szokott lenni, azok az olyan pasik, akik "spórolásra" hivatkozva smucigoskodnak, a lakás közös fenntartására, vagy esetleg a gyerekekre egy fillért nem akarnak adni, de azért közben maguknak megveszik mondjuk a legújabb technikai kütyüket, vagy bármi, ami érdekli õket. Na, az ilyeneket senki sem bírja elviselni.
a spórolás erény, a zsugoriság meg nem. Pl. volt olyan pasim, aki kizárólag ingyenes rendezvényekre vitt és talán egyszer!! hívott meg fagyira meg egyszer zsíros kenyérre két év alatt. Jól keresett, én nem annyira. Nekem ez nem jött be. Szerintem ez zsugoriság. Soha nem mentünk moziba (pénzkidobás), inkább azt várta volna el, hogy én fõzzek neki (hozott alapanyagból), apró ajándékokat sem kaptam soha, csokit sem, virágra meg közölte, hogy az undorító, mert a szaporítószervét szedjük le....tiszta bolond voltam, hogy jártam vele egyáltalán.
akikkel én találkoztam azok nem értelmes dologra spóroltak, hanem nem ettek csak h tudjanak kocsmázni, inkább nem vet nekem ajándékot csak h tudjon cigit venni, ez nem spórolás hanem [email protected]ágás
Sokszor azért, mert néha úgy spórol hogy magának megveszi ami kell, míg a család többi tagja nyomorban él és egy kiflire is könyörögnie kell. Az sem jó, amikor a férfi a másik fél pénzével is spórol, és a legelemibb dolgokra sem hajlandó áldozni, mindig csak szûkölködnek, amikor pedig nem szorulnak rá. Gyûlik a pénz, amit a végén arra költ el, amire õ tartja jónak, és a családnak semmi beleszólása a döntésbe. Nõknél inkább jellemzõ a spórolás eme beteges formája, mert olyan körülmények közül jönnek, ahol minden forint számított, és nem tudja elfogadni, hogy máshogy is lehet. Na õk veszik akkor is a fél literes 200 forintos teszkós majonézt, amikor már minõségre is futná.
Azzal, hogy spórol, takarékoskodik, szerintem csak igen keveseknek van baja. Viszont ha smucig és fukar, az nem ér plusz pontot, sõt.
Spórolni jó, csak ne a barátnõdön spórolj. Mindennek van egy szép határa. Ha magadnak veszel minden feleslegeset, de neki egy szál virágot se soha, akkor nem csoda ha azt mondja rád, hogy önzõ pocs vagy.
Azért mert valoszinüleg olyan csaja van aki meg szorná a pénzt föleg a párja pénzét.. Szerintem tök jo ha sporol és félre tud tenni.
Aki ismeri, az nyilván tudja, hogy mennyire illik rá ez a jelzõ. Aki pedig nem ismeri, az azt sem tudja, hogy spórol...
Volt már néhány kapcsolatom nõvel, de eddig egyik se panaszkodott ha takarékoskodtam, sõt, inkább volt aki rábeszélt.
A kérdező hozzászólása: Én ezt úgy látom, hogy most ha jön egy spórolósabb 2 hónap, és meglesz mindenem szinte, persze közben elmegyünk ugyanúgy mind eddig, ide-oda, utána sokkal feszetlenebbül tudnánk programokat tervezni. Viszont ha nem spórolok ezekre a dolgokra, hanem elhúzom, akkor folyton úgymond nyomás lesz a fejemen, hogy miket akarok.
mert a pénz beszél tesó, azért!:)
# 18-nak Na én meg azt nem tudom megérteni, hogy valaki keres magának egy boltban 130 forintért egy másfél literes ásványvizet és azt képes megvenni, mikor a csapból ugyanolyan víz jön és még jobban is ellenõrzik a csapvizet bakteriológiailag, biztonságosabb és ezred annyiba kerül, mint a palackos víz. Ráadásul PET palackot vesz, amit 10 percig használ, majd kidobja és 10000 év alatt bomlik le... na ez a hülyeség.
18 vagyok, hát akkor keresgessetek :D én inkább nem szomjazom addig :)
Olyan nõvel nem állok szóba. Szerencsére az ismerõs lányok, mind tudnak elõre gondolkodni és hordanak maguknál vizet, nem költenek sok hülyeségre, mert nem azok a p1csák akiknek a luxus számít. A mozijegyet, vagy a biliárd rájuk esõ részét is rendben megadják. A zsebpénzbõl még táncbérletre is futja nekik. 27 F
Pénz nélkül nem lehet csajozni. Külföldön a pasik szégyelik ha nem õk fizetnek, az nekik nagyon csúnya dolog, és egy se hagyta, mivel én magyarosan voltam nevelve. Náluk az egy gesztus volt, szeretetbõl, ennyi. Régen én is azt mondtam menjen felesbe, de amióta azt látom h a pasik 90% csak a szexért nyalizik azóta azt mondom had fizessenek csak! Ha már szextárgynak néznének! Amugy egyik se viszi tulzásba! És a leggazdagabb pasim volt a legsóherebb.
# 26.nak nem tudom honnan szerezted a tapasztalataidat, de én pl Hollandiában és Skandináviában tapasztaltam, hogy nincs olyan, hogy a pasi fizet, annyira emancipáltak a nõk, hogy nem engedik, sõt fel sem merül sõt az ajtóban sem engedik elõre õket, aki elõbb odaér, az megy be elõbb, nem bunkóságból, hanem így természetes a magyar nõk nagyon elvárják, hogy a pasijuk fizessen nekik mindent, közben a fejlett nyugaton ez sértés, egyértelmû utalás arra, hogy szexuális tárgynak tekintik magukat és megvehetõk egy svéd vagy norvég nõ kikéri magának az ilyet, õk szabad akaratukból szexelnek, egyenlõ partnerként, sõt, engem egy szép svéd csaj hívott meg, hajtott rám na ez a totál egyenjogúság, nekem is furcsa volt, nem is tudtam megszokni hosszú távon
Nem is csodálom h nem tudtad megszokni, pasiszerep amit a csaj csinált. Férfias.
A kérdező hozzászólása: Én spórolósnak tartom magam, bár akkor szarrágó lennék? Keveset keresek, és próbálom minél jobban beosztani, tehát nem jut mindenre pénz, és ez általában a szórakozás. De én is szeretnék szórakozni, szóval nem zárom ki, de egyelõre, még pár hónapig, ez nem fog korlátlanul menni (késõbb sem mondjuk, de akkor sokkal többet tudok majd rá "áldozni"). A barátnõm ezt nem érti meg, és sóher, zsugorinak vagyok beállítva, és hiába mondom, hogy én is szeretnék majd utazni, szórakozni, nem hiszi el. Van pár dolog, amit szeretnék magamnak megvenni, kicsit stabilizálni az életem. Úgy gondolom, ha ezek meglennének, utána sokkal szabadabban tudnánk menni szórakozni. Ilyen dolgok pl. a ruha, nem kell nagy dolgokra gondolni. Nagyon rég nincsennek új ruháim, nem érzem jól magam a mostanikban. Szóval úgymond nagy bevásárlást szeretnék magamnak, azért spórolok most 1-2 hónapig, és a tartalék pénzem, nem a barátnõmmel közösen költöm el.
Megmondom, miért nem! Azért kérlek, mert egy pasi sosem fogja magát spórolósnak nevezni. A legtöbb spórolós ember nincs is tudatában annak, hogy õ jól bánik a pénzzel, és milyen jól tud spórolni. A spórolás erény. A sz*rrágók nevezik magukat spórolósnak. És azért nem tudja ezt egy nõ elviselni, mert az ilyen férfiak ugyan elvárják, hogy a lakásban rend, tisztaság, az asztalon finom kaja, a szekrényben vasalt illatos ruha legyen, de õk magukat még meghálálni sem képesek ezt a fajta gondoskodást. A legtöbbjük még azt is elvárja, hogy a nõ legyen anyagilag független tõle. Tehát elvárja, hogy legyen egy cselédje, aki ingyen dolgozik neki. Tudom, hogy ez nem mindig van így, de sajnos nekem ez a tapasztalatom.
Aki spórol az adással az az érzelmekkel is spórol! Majd figyeljétek meg! Az az ember nem odaadó, és a nõk sem érzik jól mellette magukat! 5 szeretetnyelv van. Egyik a kis ajándékok, azzal is építheted a kapcsolatod. Milyen az az ember aki akkora skót h a saját kapcsolatára sajnálja a manit. Annak nem való nõ. Ott a pornó neki, legyen azzal megelégedve!
Én spórolós vagyok, olyan dolgokra, amik szerintem feleslegesek, nem adok pénzt a barátnõmnek. Smucig nem vagyok, mert kap kisebb ajándékokat, virágot, szülinapra nyakláncot, fülbevalót, stb. A 2 éves évfordulónkra például nyaralást fizettem én. Amikor viszont elmegyünk bevásárolni és 260 Ft-ot akar kifizetni egy liter tejért, mikor egy hûtõpulttal arrébb van 169 Ft-os is, az nagyon tud zavarni.
Minden pénzbe kerül. A közös programok, az ajándékok, meglepetések. Ezzel építed a kapcsolatod, energiár fektetsz bele ami megtérül. Ezek apró gesztusok, amik a szeretetet fejezik ki. Azt mondom aki sporol a bnõjén, az a szexet sem érdemli tõle. Az éljen magának a sok pénzével!
"Minden pénzbe kerül. A közös programok, az ajándékok, meglepetések. Ezzel építed a kapcsolatod, energiár fektetsz bele ami megtérül. Ezek apró gesztusok, amik a szeretetet fejezik ki." Szóval szerinted csak akkor szerethetsz valakit, ha sok pénzért veszel neki valamit? Ha így gondolod, az már régen rossz. Volt olyan barátnõm, aki nagyon pénzéhes volt, ott is hagytam 2 hónap múlva. Senki ne akarjon az én pénzembõl 30.000 Ft-os cipõket, meg 12.000 Ft-os krémeket vásárolni. Mert az más, ha valamilyen évfordulóra vagy szülinapra kéri, de ha havonta kell 3-4 új drága cipõ, emellett egyéb haszontalan dolgok, az már sok.
Pedig egyetértek, egy kapcsolat alapja a pénz. Lehet, hogy sok nõ hangoztatja, hogy õt nem kell meghívni sehova és semmire, de nagyon is zokon veszik, ha valaki mégis ehhez tartja magát. A kapcsolat elején minden a pénzrõl szól, még ha az a háttérben is marad. Néhány férfi(köztük én is) ki is dolgozott és alkalmaz egy egyszerû technikát, ami megmutatja, mennyire is anyagias a választott nõ. Mert anyagias nõt találni nem nehéz, belõlük annyi van, mint a gaz. De olyan nõt, aki tényleg komolyan veszi az anyagi függetlenség és önállóság elvét, nagyon nehéz találni. A nõket is meg lehet érteni, mert fel akarják mérni, hogy az adott férfi anyagilag milyen szinten áll, és nagyvonalú -e. Persze azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy a "beetetési szakaszban" lévõ kapcsolatban hiába nagyvonalú a férfi, az késõbb nagyban fog mérséklõdni, vagy visszájára is fordul. Ha viszont egy nõ nem azt nézi, hogy rövid távon mit nyerhet, hanem azt, hogy hosszútávon mik a lehetõségek, akkor nem fog fennakadni azon, ha a programok költségeit felesben állják, vagy nem kapnak minden hónapban virágot. Miért? Mert nem az a lényeg. Ha a kapcsolat elmélyül, összeköltöznek, akkor az lesz az anyagi oldal fõ mérõje, mert akkor már kialakul a család és a családi kassza. Ami akkor történik, az a mérvadó. Magam sem voltam sosem az az ajándékozós fajta, és mindig szerettem beosztani a pénzemet. Egyszerûen nem szeretek arra költeni, ami nem fontos, márpedig ezek a jellegtelen ajándékok, virágok, csokikák nem határozhatják meg a kapcsolat erejét, minõségét és haladási irányát. Ha ezek határozzák meg, akkor az elég nagy baj. Egy ilyen gondolkodású emberhez pedig olyan gondolkodású nõ kell, akinek ez megfelel, hiszen õ nem fog megakadni az apróságon, hanem inkább annak látja a dolgot, ami, és arra koncentrál, ami igazán meghatároz egy kapcsolatot. Ha mások fenn akarnak akadni az apróságokon, az az õ dolguk, és majd rájönnek, hogy az ilyesmi úgysem meghatározó, persze akkor már eltelt pár értékes hónap és év. A többiek lassan meglátják, hogy az élet és a szerelem sokkal több néhány bohókás meglepetésnél.
1. mert sok nõ eltartót, a költekezései fedezõjét, balekot, kitartót keres egy pasiban 2. mert sok pasi nem csak takarékoskodik, hanem szó szerint szarrágó, ami elég nagy különbség rögeszmés, a spórolás megszállottja, ha sokat keres se költ semmire, pláne magára és a párjára, irracionális félelmek gyötrik a jövõt illetõen, a pénzt nem használja, hanem a pénz használja õt 3. ha a nõnek van ismerõse, barátnõje, akinek a pasija másként, többet, másra költ, akkor rögtön összehasonlítják egymás közt a pasijaikat és az egyik mindig megkapja a zsugori jelzõt 4. alapvetõen mindenki a saját fizetésével maga rendelkezhetne, ha eleget keresne mindenki, hogy egyedül is megéljen, házat, autót vegyen, öreg korára takarékoskodjon, de egy ilyen világban nem lennének családok, mert sok gazdag szingli élne egymás mellett, nem kellene összerakni a pénzt, összeköltözni a közös lakásba 5. két embernek mindig mások a céljai, esetleg az egyik elnyomja a sajátjait, akkor a másikkal azonosul és ilyen esetben egy nõ magáévá tudja tenni a férfi célját, hogy most spórolnak valamire... ha erõs akaratú a nõ és a férfi is, akkor esetleg õ másra spórolna, vagy nem is spórolna, hanem költekezne én azt mondom mindenki addig nyújtózkodjon, amíg a takarója ér, a nõk ne a pasi keresetének elköltésével legyenek elfoglalva, hanem a saját jövedelmükbõl hozzák ki az igényeiknek megfelelõ életvitelt a férfiak meg takarékoskodjanak, de ne értelmetlenül, cél és vég nélkül, hanem valamire, valamiért más pénzügyeibe beleszólni annyira intim dolog, mint a szexualitásába beleugatni nyugaton nem is divat kiteregetni se a szexet, se a pénztárcát, amit én keresek, azt arra költöm, vagy teszem félre, amire akarom, aztán ezt valaki vagy elviseli, vagy nem, akkor nem leszek együtt vele
A kérdező hozzászólása: Én is így gondolom.
Nem mondjuk el annak, sõt engem is kifejezetten zavarnak amikor alattunk van kis bolt megveszi 400ft-ért a colát és 5percre van tesco ott szinte kettõt kap ennyiért. Persze most néha belefér este meccs elõtt leszalad nem zavar, de ha nem muszáj és van idõnk miért nem sétálunk el persze nem csak a cola miatt. De van a túlzás amiket néha látok, hogy 130 ft egy másfél literes ásványvíz és inkább keres vki egy csapot inni, meg soha nem mennek sehova mert pénzbe kerül.. most nem nyaralásra értem, de havonta egyszer egy mozi belefér szerintem...
én azt nem értem, hogy miért kellene a pasinak állni a nõ ruhatárát. Eszembe sem jutott volna ilyesmi...Azt hittem, max. egy mozi vagy vacsora a vita tárgya, hogy ki állja... Nálunk egyébként én fognám a pénzt, férjem elkölti, de végülis õ keresi...ha magának vesz valamit, pl. telefont, akkor nekem is, holott nem kértem, mert nekem a régi is jó lenne, míg be nem döglik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!