Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a nőgyógyász (40 db)

Jajj csajok, miért vonzódok a nőgyógyászhoz, mikor ha egyébként szembe jönne velem az utcán, még csak valószínű, hogy nem is tetszene?

Legjobb válasz: Nekem a dokim egy öreg pali volt de hangjába én is bele voltam zúgva. amikor 36 hetes voltam elment 2 hétre szabira és ajánlott egy kollégát, ha valami lenne menjek hozzá. Hát kellett is mennem hozzá miért is ne épp a szabija alatt. Az a pasi olyan volt mint egy adonisz volt, szerencsére csak gyógyszert írt nem vizsgált meg én azt mondtam magamnak ilyen jó pasinak én ilyen dagadtan nem vagyok hajlandó levetkõzni:)

Nekem a dokim egy öreg pali volt de hangjába én is bele voltam zúgva. amikor 36 hetes voltam elment 2 hétre szabira és ajánlott egy kollégát, ha valami lenne menjek hozzá. Hát kellett is mennem hozzá miért is ne épp a szabija alatt. Az a pasi olyan volt mint egy adonisz volt, szerencsére csak gyógyszert írt nem vizsgált meg én azt mondtam magamnak ilyen jó pasinak én ilyen dagadtan nem vagyok hajlandó levetkõzni:)
Terhes is vagy? Ha igen, akkor a hormonok játszanak veled. Nekem konkrétan hiányzott a nõgyógyászom szülés után. Nem azt mondom, hogy azért mert tetszett, csak valahogy már ragaszkodtam a jelenlétéhez, amihez hozzászoktam a terhesgondozás alatt. Mellesleg jó fej is volt és sokat segített, így fontos és kedves embernek éreztem õt. Ha nem vagy terhes, akkor meg bizonyára azt látod benne, hogy egy okos szakember és ez vonzalmat kelt benned, vagy hát mit tudom én. :)
detto ugyanígy vagyok, ráadásul írtó helyes pasi a nõdokim :) és 1 éve szültem
Én még álmodtam is az enyémmel. :) ) Pedig szintén nem egy kiugróan jóképû, de valami mégis volt benn. Gõzöm sincs mi. Vigasztaljon, látod nem vagy egyedül. :) )
Az én nõgyógyászom egy nõ. Még szerencse. :-)

Miért érdekli a nőgyógyászt, hogy milyen időközönként borotválom a nemi szervem környékét?

Vizsgálat közben kérdezte

Legjobb válasz: Lehet valami fertõzésed van, amit esetleg ezzel kapcsol össze??? Tõlem még sosem kérdezték.

Lehet valami fertõzésed van, amit esetleg ezzel kapcsol össze??? Tõlem még sosem kérdezték.
Mert a nõgyógyászok nagy része nem szereti ha egy nõ borotválja, mivel a közhiedelemmel ellentétben nem a csupasz a higiénikusabb, hanem a szõrös, mivel véd a kórokozókról és védi s szeméremdomb és szeméremajkak vékony bõrét.
Sztem azért, mert számba vette annak a lehetõségét, hogy ilyen úton viszel oda fertõzéseket. a borotvát senki sem egyszer használja, hiába egyszer használatos, és így kész baktérium/gombatenényészet, ha logikusan gondolkozol.
valszeg a fertõzések miatt kérdezte, vagypedig nagyon kivolt pattogva...ne gondold azt h komolyan érdeklte mint férfit h milyen idõközönként borotválod :S valszeg egyészségügyi okai voltak
Csatlakozom én is az elõttem válaszolóknak. Amúgy tényleg igaz, hogy ha egy nõ borotválja akkor sokkal nagyobb az esélye annak, hogy elkap vmi fertõzést.
Lehet indok az is, hogy a szõrösödés mértékére volt nálad kíváncsi. A gyorsan nõvõ, erõs szõrzet lehet hormonális probléma jele. Biztos okkal kérdezte.
Elvileg ilyet nem kérdezhetne. Nem volt nagyon szõrös?
A kérdező hozzászólása: Épphogy az volt, pár napja nem borotválkoztam.
Vagy épp azért kérdezte, mert szõrös volt, ez inkább személyeskedésnek hangzik, mint szakmai kérdésnek. Ne törõdj vele.

Miért nem beszélnek erről a nőgyógyászok és miért lehetetlenség beszerezni itthon?

Hormonális fogamzásgátló módszer (tabletta, injekció, hüvelygyűrű, tapasz) nálam szívbetegség miatt kilőve. Budapest szinte összes nőgyógyászánál voltam már hogy megtaláljam a nekem megfelelő módszert de mind hazaküldött azzal hogy óvszer vagy köttessem el magam (21 évesen, köszi!) Ma elmentem egy újhoz, akinél még nem voltam és ő ajánlotta a pesszáriumot. Én eddig még nem hallottam erről, viszont ő is csupa jókat mondott róla, utánaolvastam a neten is és ott is csak pozitív dolgokat közölnek. Csak előnye van, mégpedig: - nem tartalmaz semminemű hormont - nem befolyásolja a test természetes működését - spermicid géllel kiegészítve 99%-os védelmet nyújt - aktus előtt órákkal is felhelyezhető így nem kell közvetlen előtte bajlódni mint az óvszerekkel - megvédi a méhnyakat, így véd a méhnyakrákkal szemben, és néhány szexuális úton terjedő betegség ellen is - olcsó módszer, hiszen csak egyszer kell megvenni, ezután ha helyesen van használva, tisztán van tartva akkor akár évekig is használható Hátránya, mellékhatása pedig egyáltalán nincs, azoknak lehet hasztalan akik esetleg túl tágak és a medencéjük, hüvelyük nem tudja megtartani a pesszáriumot. Az interneten az orvosok is pozitív válaszokat írnak le ezzel kapcsolatban, és mint utólag kiderült egy csomó egészségügyben dolgozó ilyet használ tabletta helyett. Engem viszont érdekelne, hogy akkor miért nem terjesztik el itthon is? Miért mondják azoknak, akik nem szedhetnek vagy nem akarnak tablettát szedni hogy ott a gumi és kuss!?

Legjobb válasz: Ugy van ahogy az elottem szolo irta! En Svajcban elek es itt is akarhol es akarmikor be lehet szerezni, szinten ajanljak a nogyogyaszok is es bevalt vedekezesi modszernek szamit. Sajnalom hogy 7 evig otthon en is szedtem a gyogyszert, pedig ha tudtam volna hogy ilyen is letezik egy szemet sem vettem volna be. :(

Ugy van ahogy az elottem szolo irta! En Svajcban elek es itt is akarhol es akarmikor be lehet szerezni, szinten ajanljak a nogyogyaszok is es bevalt vedekezesi modszernek szamit. Sajnalom hogy 7 evig otthon en is szedtem a gyogyszert, pedig ha tudtam volna hogy ilyen is letezik egy szemet sem vettem volna be. :(
Tényleg csak pénz kérdése minden! Én kórházban dolgozom, szülészet-nõgyógyászat osztályon, de az itt dolgozó ápolók, asszisztensek, nõi orvosok egyike sem szed fogamzásgátló tablettát, pont azért mert tisztában vannak/vagyunk a hatásaival. Csak hogy egy olyan nõgyógyászt idézzek aki a hormonális fogamzásgátlók magyarországi megjelenésébe tevékenykedett: "Valaha ifjúkoromban én voltam Magyarországon a hormonális fogamzásgátlás egyik élharcosa. Lényegében az össze akkori fogamzásgátló gyógyszer kipróbálási folyamatában tevékeny részem volt és azt gondoltam, hogy ezzel meg fogjuk váltani a világot, megoldjuk a koraszülés kérdésének egy fontos részét, és még a végül meg nem valósult kandidátusi disszertációm is ebben a témakörben íródott. Ma megrettenek magamtól, hogy mit is szabadítottunk a világra. ha most mindent kifejtenék ezzel kapcsolatban, akkor még holnapután is itt zongoráznék. A lényeg az, hogy valamit megoldottunk és nagyon sok mindent alapvetõen tönkretettünk, sajnos nemcsak a nõk, hanem minden ember számára. Hatalmas környezeti szennyezést szabadítottunk a világra, és miután nem számoltunk azzal, hogy receptet írni sokan tudnak, viszont a hormonrendszerhez viszonylag kevesen értenek, így számtalan ciklus- és meddõségi problémát alapoztunk meg, annak minden hozadékával együtt." A pesszárium jó, én is azt használom és valóban lelkiismeretes dokit kell találni ahhoz, hogy tájékoztasson ilyenrõl is, mert ugyebár van, akinek tényleg könnyebb receptet írni és aztán felmarkolni a százalékot, nem mindenkinél a beteg az elsõ, van akinél a pénztárca nagyobb szerepet játszik! ;)
15:52-es válaszoló! A pesszárium Pearl indexe 2-3, az óvszeré 3-4. (forrás: http://www.csakmiketten.hu/index.php?option=com_content&task.. ) Tehát nem, valóban nem olyan hatásos mint az óvszer, hanem hatásosabb. :)
Nagyon egyszeru, a pesszarium JOL FELHELYEZVE ved csak.
Gyógyszerlobbi! Magyarországon a nõgyógyászok minden egyes felírt fogamzásgátló tabletta után jutalékot kapnak méghozzá elég rendesen. Az sem a dokinak sem a gyógyszerfogralmazóknak nem lenne buli ha mindenki ezt használná. De csak itthon ennyire elmaradott ez a dolog, Amerikában éltem 5 évig, ott a nõk 80%-a ezzel védekezett, most Londonban lakok más második éve, itt akármelyik patikában megveheted, a nõdoki is egybõl ezt ajánlja és utána csak a tablettát és itt is a nagy százalék ezzel védekezik. Otthon sajnos pénz kérdése minden.
mert nem kell minden hónapban megvenni, tehát a doki nem kap pénzt a gyógyszergyártól, ha ezt adja. az egészségügy komoly üzlet, az pesszárium nem az. nekik folyamatos bevétel kell, ezért írnak a dokik fogamzásgátlót. gondolj bele, mennyivel nagyobb bolt 30-40 évig etetni veled a gyógyszert, mint pesszáriumot ajánlani...
Nem tudom te miért nem hallottál róla, én már kb 10 éve ismerem ezt a módszert, pedig csak 21 vagyok. Egy 100 éves felvilágosító könyvben olvastam, de igazából más helyeken is. Arról fogalmam sincs hol lehet beszerezni mert én nem használom, de sosem gondoltam volbna, hogy ez olyan ritka vagy titkolt lenne itthon. Amúgy tudtommal azért nem olyan tökéletes módszer mint az óvszer, fogamzásgátló stb.
Így van ahogy írják, a gyógyszerlobbi miatt! Egyébként az ötös válaszolónak: de, 99%-os védettséget nyújt, csakúgy mint a tabletta. :) Egyébként a neten egy NÕI nõgyógyász ezt írta: "Én fiatal koromban a pesszáriumot használtam, mivel annak nincs semmi károsító hatása. Az a baja, hogy Magyarországon a túl kényelmesség miatt a nõgyógyászok nem javasolták, ezért aztán nem is lehet kapni." Túl nagy kényelmesség + a gyógyszer gyárak beleszólása a dolgokba és ennyi a titok. :)
'03-ban, 6. osztályban, 12 évesen hallottam errõl biológia órán. Nem hiszem, hogy el lenne titkolva. Valóban azért nem elterjedt, mert nem olyan hatásos mint az óvszer.
Vannak olyanok, akik nem is tudják használni. Nekem méhszájsebem volt, így alapból kilõve. Mellesleg a páromnak elég nagy pénisze van, bármikor elmozdíthatja a péniszével a pesszáriumot. Ráadásul MO-n buta egy csomó nõ.. Nézz szét ebben a kategóriában. Csak annyit kell tenniük, hogy naponta 1x lenyelnek 1 tablettát, figyelnek a hasmenésre, hányásra, gyógyszerekre. Még ez sem megy nekik.. Pesszáriumot szerinted hogy használnák?? Baromi fontos, hogy jól helyezze fel, nehogy elmozduljon, spermiciddel kell bekenni, stb.. Na szerinted?.. :) ) Nem mellesleg kb 10 évesen olvastam elõször a pesszáriumról.. Szóval nem mindenkinek ismeretlen dolog.
Egyáltalán nem ismeretlen. Biztos van benne valami, hogy a gyógyszer nagyobb üzlet. De én inkább arra szavaznék, amit itt már elõttem leírt valaki, nem tudja mindenki használni. Amikor már az óvszer is gondot okoz?! Hát még ez. Õszintén bevallom, én pl. nem vagyok benne biztos, hogy fel tudnám rakni rendesen. Persze biztos meg lehet tanulni. De nekem az elsõ nõgyógyászom pl. még a gumit sem ajánlotta, mert jaj, kiszakad, és jövök abortuszra, szedjek inkább tablettát. Na, õt egyébként otthagytam. De azért sokan óvatosságból nem merik használni. Meg sokszor az alkalom szüli a szexet, nem biztos, hogy kimennek elõtte felrakni.
Fel lehet rakni órákkal elõtte is, ha reggel felteszed és este veszed ki akkor sincs semmi baj. Egyébként az elején tényleg bonyolult volt egy kicsit használni (mert én ilyet használok:) de kb a 3.-4. alkalom után 3 mp alatt fenn van, kb mint a tampon. Magától a helyére talál egyébként, nem igazán lehet elrontani. :)
De spermiciddel nem kenheted be orakkal elotte...
Sok mindenrõl nem beszélnek, több okból sem. Ezek közül csak az egyik a pénz, de ugyanígy sok orvos egyszerûen tájékozatlan. Na jó, mondjuk a pesszáriumot azért ismerik :D Viszont pont emiatt a 21. század embere célszerûen informálódik az interneten, mielõtt dönt, nem hisz egyetlen orvosnak. Egyébként hátránya is van, mert például egy durvább menetnél könnyen elõfordulhat, hogy elmozdul. Én például tudtam a létezésérõl, de azt is, hogy nálunk három szexbõl kettõ "méhszájmasszázsos", és így bizony már lényegesen kockázatosabb a pesszárium!
A "pesszárium spermiciddel" ad 2-3 Pearl indexet, a sima pesszárium 2-18, tehát van egy nagyságrend különbség a becslés alsó és felsõ értéke közt. A Pearl index adatok persze forrásonként mások és mások lehetnek, íme: http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_birth_control_met..
Nem tudom, régebben a gyogyszertárakban lehetett kapni. Szerintem most is érdemes megkérdezni. Egyébként azt azért megmondhatnád, hogy miért nem keresgettél elötte is az interneten? Ne csak elvárj, tegyél is valamit!
Mert itthon nem lehet kapni. Méghozzá azért nem lehet kapni, mert nem éri meg. Egyszer megveszed, aztán jó ideig nem kell õj. Ezzel szemben a gumi egyszer használatos, a tabit meg folyamatosan kell szedni. Hát ezekben lényegesen több pénz van.... Egyébként én is gondoltam már rá, de nekem a spermicid nem jött be (csípett), anélkül meg nem merem használni.
10-es! És errõl mi a vélemény? Elvileg egy továbbfejlesztett változat: http://lea-fogamzasgatlas.hu/
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :) # 5! Én bevallom õszintén, sosem nézegettem az interneten fogamzásgátlással kapcsolatos dolgok után, a barátaimmal megbeszéltük persze, de õk is csak a tablettát, az óvszert, illetve a hüvelytablettát/kúpot említették, a nõgyógyászoknál pedig tényleg kivétel nélkül ezt hallottam: tabletta, ha közöltem hogy az nem jöhet szóba akkor pedig gumi.
Már kapható itthon is pesszárium, online rendelhetõ, az a neve, hogy lea contraceptivum :)

A nőgyógyász miért lett nőgyógyász? Ennyire érdekli a női nemi szerv?

Fiatal korában nagy n?csábász volt és úgy döntött h ezzel akar foglalkozni? Tehát "öröm neki a páciensében matatni?"

Legjobb válasz: He-he:-) Minden fiatal srácnak ez az álma.Azután elmúllik. Szerintem ez is csak egy szak és nem azért csinálják a nõgyógyászok,mert szeretenek matatni(hisz vannak nõk is) Nos,bizti vannak kivételek!

Nem vagy egy orvos típus... Aki az orvosi pályát választja, az azért teszi, mert szeretne az embereken segíteni. Hidd el, hogy nekik sem mindig öröm már megint egy p**nát látni, mint ahogy egy autószerelõ sem cserél minden autón csak olajat. A gyerekorvos sem azért lesz az ami... Az urológus sem. Inkább a segíteni akarás és persze ami még nem elhanyagolható egy szakorvosnál: a pénz.
He-he:-) Minden fiatal srácnak ez az álma.Azután elmúllik. Szerintem ez is csak egy szak és nem azért csinálják a nõgyógyászok, mert szeretenek matatni(hisz vannak nõk is) Nos, bizti vannak kivételek!
többször elõkerül ez a nõgyógyászos téma, más kérdéseknél írnak a dokik, de ezeknél még nem láttam itt az ideje hiába tippelgetünk itt
pff bocs ez gáz kérdés volt! az énekes miért énekes? a táncos miért táncos? a k*rva miért k*rva? kérdezz meg egy nõdokit!
Ezt még tovább vinném egy szinttel. Képzeljétek el, hogy már 20 éve ezzel foglalkoztok, és amikor hazaértek, a feleségetek akar egy kis etye-petyét és arra kerül a sor nektek már fel sem tûnik, sõt meg sem kívánjátok. Ezért, én inkább már-már szánom szegényeket :S
Ezt az idióta kérdést. hény éves vagy? ha 12, akkor elnézem... a nõgyógyász azért lett nõgyógyász, mert az a célja, hogy beteg nõket gyógyítson, és kisbabákat segítsen a világra. és esetleg még azért, mert tisztelik a nõket.
A Köztisztaságiakat meg ennyire érdekli a szemét?
Nyilván minden orvosban megvan a motiváció, hogy gyógyítani akar, ez már csak részlet kérdés, hogy milyen ágon. A nõgyógyászok rég nem azért nõgyógyászok, hogy minél több nõbe matassanak. Nekik ez olyan természetes, mint mások más munkája.
utolsó válaszadónak :Ð irhattál volna más példát, mert igy a tied a gáz. azért énekes az énekes, mert SZERET énekelni és tud is. Igy van ezzel a táncos is.ennyi
Úgy látszik, szeret matatni a jóban. :) ) Bár én meg azt nem értem, h amikor jön egy 50-60 körüli- már h is mondjam- nem olyan jó állapotú nõ, na ahhoz h van gusztusa?
Nekem van egy nagyon jó barátom aki nõgyógyász. Saját bevallása szerint õt már csak két dolog tudja rendesen felizgatni: egy nõ nercbundában és ha késik a fizetése.
Hát ez elég siralmas, de meg tudom érteni.....

Miért majdnem minden nőgyógyász férfi? Hogyhogy nem az orvostanhallgatónőket érdekli jobban a nőgyógyászat?

Vagy a férfiaknál az is közrejátszik, hogy szivesen nézik a női nemi szervet?

Legjobb válasz: Egyre több a nõ. De egyébként azért nem volt annyira kedvelt a nõk körében, mert: 1. Nagyon nehéz mellette a családdal is foglalkozni (sok ügyelet, ha magánban dolgozol, akkor állandóan rohangálhatsz az éjszaka közepén a szülõ nõkhöz). 2. Mivel mûtétes szakma, nagyobb állóképességet igényel (sebészek között is sokkal több a férfi). 3. Az abortusz elvégzéséhez igen sok nõnek nincsen gusztusa. Elvileg mondhatja az orvos, hogy nem végzi el, csak éppenséggel akkor sehová nem veszik fel dolgozni.

Egyre több a nõ. De egyébként azért nem volt annyira kedvelt a nõk körében, mert: 1. Nagyon nehéz mellette a családdal is foglalkozni (sok ügyelet, ha magánban dolgozol, akkor állandóan rohangálhatsz az éjszaka közepén a szülõ nõkhöz). 2. Mivel mûtétes szakma, nagyobb állóképességet igényel (sebészek között is sokkal több a férfi). 3. Az abortusz elvégzéséhez igen sok nõnek nincsen gusztusa. Elvileg mondhatja az orvos, hogy nem végzi el, csak éppenséggel akkor sehová nem veszik fel dolgozni.
Bennem azért él még a remény, hogy vannak férfi nõgyógyászok, akik a szülés/ születés csodájáért választották ezt a hivatást.
Ez egy nagyon jó kérdés.Hiszen a férfiak nem érzik azokat a fájdalmakat, amiken mi nõk átmegyünk.Engem nem zavar, hogy férfi, az sem zavarna, ha nõ lenne...hiszen nõgyógyászati problémákkal a szemészetre nem mehetünk :) )
nekem nem lenne motiváció a 40 éves 13 gyerekes cigány szuka asszony túrós vaginája, ami garantálom hogy napjában több fordul meg a nõgyógyásznál. szvsz valami más lehet a férfi többség oka
bár ez annyiból volna költséges h kéne valaki az ajtóba, aki kiszûri az embereket..:/ de nembaj azért megérné
Én ha nõgyógyász lennék csakis jó csajokat engednék be a rendelõmbe!!!!!!
Szerintem a pénz motiválja a nõgyógyászokat, nem a nõi nemi szerv látványa, ráadásul gondolj bele, hogy milyen öreg mamikákat is kell adott esetben vizsgálni, mût5eni, stb. Azért szerencsére nõk is vannak a szakmában.
Morzsának üzenem: Ha bármilyen más mûtétre, megyünk , akkor sem jut eszünkbe, hogy a mûtõorvosnak volt-e már ilyen betegsége, mûtötték-e már, az a lényeg, hogy õ tudjon mûteni, szülést levezetni, stb.

Ha megkérdezi a nőgyógyász, hogy miért hagytam abba a fogamzásgátló szedését, és én megmondom, hogy azért, mert megölte a libidómat, el fogja hinni? Nem fog kinevetni?

Négy éve szedek fogamzásgátlót, elsősorban azért, mert rendszertelen a ciklusom. Tudom, hogy ez nem megoldás rá, de sajnos egyik orvos sem tanácsolt jobbat. Viszont eljutottam odáig, hogy elegem lett belőle, ugyanis teljesen megölte a szexuális étvágyamat. Ezért úgy döntöttem, hogy többet nem szedem, legalábbis egy ideig szüneteltetem. Viszont ahogy már máskor is történt, amikor nem szedtem gyógyszert, nem fog megjönni a menszeszem, így előbb-utóbb vissza kell mennem dokihoz. És ha megkérdezi, hogy miért hagytam abba a gyógyszert, eléggé kínos lesz megmondani neki az igazat. Aki már járt hasonló cipőben, azokat nem röhögték ki? Igazából nem szeretnénk másféle gyógyszert sem szedni, mert már szedtem öt félét, és egyik sem vált be valamilyen oknál (valamelyiknél egyáltalán nem menstruáltam, valamelyiknél folyamatosan, valamelyiknél két naponta, ez az utolsó meg totál megölte a libidómat). Nem fogja azt mondani, hogy csak beképzeltem, és szedjem az utolsó gyógyszert nyugodtan tovább, hiszen az rendszerezte a ciklusomat? Nem szeretnék gúny tárgyává válni.

Legjobb válasz: Kínos? Dehogy kínos, fõleg hogy rengeteg nõnél libidó csökkenést okoz, amúgy meg nem sok köze hozzá miért hagytad abba :)

Kínos? Dehogy kínos, fõleg hogy rengeteg nõnél libidó csökkenést okoz, amúgy meg nem sok köze hozzá miért hagytad abba :)
Nõgyógyász, tehát valahol ez a munkája, biztos vagyok benne hogy nem fog gúnyolódni, nyugodtan mondd meg neki. Ez egyébként elég általános probléma, nem te vagy az egyetlen. Én azért hagytam abba, mert iszonyatosan feszült és ideges voltam mindig minden ok nélkül, mióta abbahagytam sokkal jobb.
Nem hinném, hogy kinevet, amúgy meg mit jelent álad, hogy rendszertelen ciklus? Mert pl. én se tudom napra pontosan mikor jön meg, csak az elõjelekbõl érzem, hogy hopp itt órákon belül lesz valami.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sajnos már volt részem olyanban, amikor röhögött rajtam az orvos, mert 18 évesen még szûz voltam, és szerinte ez lehetetlen és vicces. (Pedig mindenki ajánlotta a dokit, mert nagyon rendes, jó szakember, csak amikor én mentem hozzá, éppen bal lábbal kelt fel, vagy nem tudom.) Azóta minden mondatomat kétszer is meggondolom, mielõtt kimondom nõgyógyásznál. Sõt valamit inkább el sem mondtam sokiág... A rendszertelen ciklus azt jelenti nálam, hogy van, hogy 3-4 hónapig semmi, után kétszer megjön szabályosan, aztán két hét múlva megint, és akkor beteg vagyok három hétig, majd megint semmi hónapokig. Szóval kész káosz.
Az durva :S Esetleg egy tisztességes magánreendelést még nem akarsz megpróbálni? Ott hátha jobban foglalkoznak veled. Mondd el, hogy mit szedtél és az milyen hatással volt, lehet, hogy van van ám neked való gyógyszer.
Egy értelmes nõgyógyász tisztában van azzal, hogy a tablettának igen gyakori mellékhatása a libidócsökkenés. Egy értelmes ember azt is tudja, hogy a szex is egy kapcsolat szerves része, és az emberek számára fontos dolog. Ha ezért engem kiröhögne egy orvos, biztosisten úgy beolvasnék neki, hogy köpni-nyelni nem tudna.
11:11 mit vársz tõle?..nõgyógyász. talán egy nõi orvos nem tenne ilyet.

Viszketek de csak jövő hétre kaptam időpontot. Miért nem tudnak a nőgyógyászok ilyen esetben azonnal fogadni?

Legjobb válasz: Kenjél rá Canesten-t, vagy Candibene-t. Valószínûleg gomba. Szerintem segíteni fog. Ha nem is múlik el, legalább nem viszket.

Kenjél rá Canesten-t, vagy Candibene-t. Valószínûleg gomba. Szerintem segíteni fog. Ha nem is múlik el, legalább nem viszket.
Rossz helyre jársz, én két városban is voltam, nem nagy város, de mindig kaptam másnapra vagy harmadnapra idõpontot.
A kérdező hozzászólása: én egy elég nagy városban lakom: Budapesten...
neked még szerencséd is van ha aztvesszük. én az sztkba kértem idõpontot, gyógyszert felírni, és most nemtudom pontosan hogy volt, de kértem mondjuk 3án idõpontot, és kaptam 17.ére. még szerencse hogy nem volt semmi bajom. elég gáz amúgy, mert mivan ha valami nagyobb baja van az embernek, és nem mindenkinek van pénze magándokira...
Ja akkor lehet itt pont azért van hamarabb idõpont mert kevesebben vagyunk. Hát igen nem igazán nézik az emberek érdekeit, sajnos.

Ha a lányok mehetnek 18 év alatt nőgyógyászhoz, a fiúk miért nem mehetnek urulógushoz?

Legjobb válasz: de miért ne mehetnének a fiúk ?????? ez hülyeség

de miért ne mehetnének a fiúk ?????? ez hülyeség
fitymaszûkület!
Azért mert a világ tele van diszkriminációval. Lehet hogy holnap nem tudsz hugyozni, de azt leszarják:D
Mért ne mehetnének?
Lehet, hogy a dokinak aznapra már egyszerûen teli volt a töke a tökökkel és így rázott le:)
Olyan szó nincs, hogy urulógus, csak UROLÓGUS létezik. Egyébként pedig kórházakban szoktak ebbõl korkérdést csinálni, magánredeléseken nem.
A kérdező hozzászólása: Kórházban voltam, oda megy az akinek valami baja van.
Miért? Akinek baja van, az nem megy el magánrendelésre? Szerinted miért járnak oda az emberek? Teázni?
A kérdező hozzászólása: Van, ahol nincs magán, vidéki vagyok.
Nyugodtan lehet menni urológushoz 18 év alatt is, nem kell sem szülõi beleegyezés, sem díszkiséret. A doki ellen nyugodtan panaszt tehetsz a betegjogi képviselõnél - minden rendelõben ki kell jól látható helyre függeszteni a nevét és elérhetõségét. Bátran menj az sztk-s rendelésre és ragaszkodj ahhoz, hogy megvizsgáljanak.
A kérdező hozzászólása: Az nem ide tartozik.
Na és mi a problémád?
Me oda 50 felett szoktak :) :)
A kérdező hozzászólása: Nem mehetnek, engem a bõrgyógyászatról odaküldtek és kérdezte a doki, hogy hol vannak a szüleim és hogy 18 alatt ne menjek egyedül többet.
Te ezt honnan szedted hogy nem mehetnek a pasik 18év alatt urulógushoz?!
ez hülyeség...hogyne mehetnél.Nem tudom miért kérte a szüleid az orvos.
A kérdező hozzászólása: Épp h. csak nem hajtott el. 17 vagyok.
Hát ez érdekes öcsémet sem küldte el pedig õ csak 15...
Most akkor bõrgyógyász vagy urulógus? Nem kellett volna beutaló esetleg?
A kérdező hozzászólása: Bõrgyógyászatra mentem, ott mondták, hogy menjek az urulógiára a problémával. Nem volt kiírva, h kell beutaló.
A kérdező hozzászólása: Aztán elmentem az urulógiára persze.
A kérdező hozzászólása: Azért ciki pont egy ilyen orvosra panaszt tenni nekem :S sztk itt nincs csak kórház. Megnézett, adott egy papírt, h nincs bajom és kész

Nem értem a nőgyógyász miért erősködött, hogy a menszesz 5. -ik napján kell a Nuvaring hüvelygyűrűt felrakni?

Most akarom az els?t feltenni és a tájékoztatóban az van, hogy a menstruáció 1-5 napján lehet felrakni, de ha az els? nap akkor hamarabb ad védettséget. Miért mondta az orvos, hogy az ötödik nap rakjam fel? Mert akkor kés?bb jön meg a havim? De utánna úgyis átáll a szervezetem a 21 napra, nem?

Legjobb válasz: Miért nem kérdezted meg tõle? Nem vagyok orvos, csak találgatni tudok: Ötödik nap gyengébb a vérzés, van akinél már csak pár csepp , s ilyenkor könnyebb felhelyezni, biztosabban fent is marad, "kezdõként" ugye ki kell tapasztalni, hogy milyen mélyre kell feltenni, s ezt jobb egy olyan napon, amikor már nem ömlik belõled. Van, akinek olyan sok van az elsõ néhány napon, hogy a fürdõkádból nem tud úgy kiszállni, hogy addigra ne a lábán folyjon a cucc... Az is lehet, hogy megfigyelték, hogy könnyebben tolerálják azok, akik a menstruáció vége felé teszik fel. Kevesebb a mellékhatás...

Miért nem kérdezted meg tõle? Nem vagyok orvos, csak találgatni tudok: Ötödik nap gyengébb a vérzés, van akinél már csak pár csepp , s ilyenkor könnyebb felhelyezni, biztosabban fent is marad, "kezdõként" ugye ki kell tapasztalni, hogy milyen mélyre kell feltenni, s ezt jobb egy olyan napon, amikor már nem ömlik belõled. Van, akinek olyan sok van az elsõ néhány napon, hogy a fürdõkádból nem tud úgy kiszállni, hogy addigra ne a lábán folyjon a cucc... Az is lehet, hogy megfigyelték, hogy könnyebben tolerálják azok, akik a menstruáció vége felé teszik fel. Kevesebb a mellékhatás...
Nekem is 5. napot mondott, én is most használom az elsõt :)
Azért, mert akkor kisebb az esélye annak, hogy egész hónapban pecsételõ vérzésed lesz. Ennyi.

Miskolcon melyik nőgyógyászt ajánljátok, ha szeretném magam kivizsgáltatni, hogy miért nem jön a baba?

nőgyógyász Miskolc, kivizsgálás

Legjobb válasz: Bocsi! Azokat kulcsszavaknak szántam! :-)

A kérdező hozzászólása: Bocsi! Azokat kulcsszavaknak szántam! :-)
Ha fizetõs megfelel, akkor a Kaáli Intézetet.
A kérdező hozzászólása: Megfelel a fizetõs, de ahogy a Kaálit néztem, azért azok horribilis árak...
Drága, de értenek hozzá. Nekem többe került az a 6 év, amíg mindenféle nõgyógyászokkal tököltem, mint az a 3-4 hónap, ami alatt a Kaáliban megoldották a problémám. Én nem tudok mást ajánlani, de hátha kapsz még választ.
A kérdező hozzászólása: Mondjuk ha elmegyek oda és kérem, hogy csináljanak rákszûrést, uh-t, hormonvizsgálatot, nõgyógyászati vizsgálat+konzultáció, akkor csak az elsõ alkalom 3000+10000+14000+8000+15000, azaz 50000Ft? Vagy én értelmezem rosszul az árjegyzéküket....
A kérdező hozzászólása: Végülis amit leírtál, az egész baráti. Ezt még megfontolom. Abban is igazad van, hogy egy mezei nõdoki is elkér egy 10et, és valóban nem igazán tudnak segíteni, csak azt hajtják, hogy minden rendben bármilyen komolyabb vizsgálat nélkül. Az elsõ konzultáció mit takar? Meg is vizsgálnak? Köszönöm a válaszaidat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!