Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a magyar (560 db)

A magyar családok többsége miért tengeri halakat eszik karácsonykor miért nem a magyar halakat választja?

Meglepödtem a karacsonyi menû kérdéseknél ,azon ,hogy 10 családbol 8 tengeri halas ételeket eszik karácsonykor : Azon gondolokodtam miért van ez így . 4 dolog jutott eszembe : 1 : nem tudják a magyar halakat jól elkészíteni . 2 : nem ismerik a magyar halfajokat 3 : szálkával nem tudnak mit kezdeni 4: az ára : amivel nem értek 1 mert közel azonos árban vannak..Sok különbség nincs .

Legjobb válasz: Ezt hol olvastad? Én mióta élek nem láttam ilyet.

Ezt hol olvastad? Én mióta élek nem láttam ilyet.
Elsõ vagyok. viszont hozzátenném, hogy sokan azért választanak inkább tengeri halat, mert a tavi halaknak pocsolya íze van. Tehát nem az elkészítéséhez nem értenek vagy az árával van bajuk, hanem szimplán csak nem szeretik az ízét. szerintem ez érthetõ indok. Bár mondom, én még tényleg nem találkoztam ezzel a jelenséggel.
én nem szeretem a magyar halakat, mellékízét érzek. tengerinek viszont nem
Szerintem halászlének 99%-ban pontyot vesznek az emberek. Igaz, nem mindig magyar pontyot, mert a szlovák, pl felébe kerül, (vajon nekik hogy sikerül annyiért is haszonnal eladni?!) de ezt tekinthetjük úgy, hogy nem tengeri, hanem "magyar". Rántani, egyéb olyan ételekhez, ahol az ember nem szívesen bíbelõdik a szálkákkal, egyértelmûen szinte mindenki tengeri halat vesz. Végtelenül egyszerû az oka, az olyan magyar hal, ami tényleg szálkamentesre filézhetõ, egyszerûen megfizethetetlen. Nem kicsit drágább, hanem konkrétan, egy átlag magyarnak megfizethetetlen. Hiába jobb egy szürke harcsa, 4000 ft-os kilós árat senki nem fog érte fizetni, mikor tengeri hal 1000 ft-ért is van.
Én azért szoktam tengeri halat venni, mert az már ki van filézve, és elvétve találni benne szálkát. A ponty borzasztóan szálkás, egyszer majdnem megfulladtam tõle, egy hajszálvékony kb. 1-2 centis szálkától, fül-orr gégész vette ki, de már be volt gyulladva. A 3 éves lányom imádja a halat, ezért csak filézett halat veszek.
Mi mindig halászlevet szoktunk készíteni karácsonykor magyar halakból. Viszont egyéb formában, pl. sütve a tengeri halakat szeretem. A 3. pont miatt :) Nem tudok mit kezdeni a szálkákkal, egyszerûen nem élvezem az evést, ha közben a szálkákra kell figyelnem.
5. opció: a folyami halakat sok ember jóval kevésbé szereti, mint a tengerieket. Nem is csoda, mert minõségben és ízvilágban összehasonlíthatatlanok. Egy büdös pontyot ne hasonlítgassunk már egy jó lazachoz, süllõhöz vagy nyelvhalhoz!
Ízlések, pofonok, lehetõségek... Én is szeretem a hekket, meg a lazacot, de sosem cserélném el egy jó, általam fogott pontyért, süllõért, sült keszegért. A pontyot igenis el lehet készíteni "szálkaveszély-mentesre). Filézd ki, az oldalvonal feletti részét irdald be sûrûn, kétéves gyerek is megeheti bátran. Természetesen elõtte a "fehérre tiztítás" (vagyis a pikkelyekkel együtt a pikkelytáskák eltávolítása), és a megfelelõen tiszta, és nagy vízbõl(nem futballpályányi pocsolyákból) származó potyka alapfeltétel. A vajas, fokhagymás-tejfölös süllõ is megér egy misét.. A sokak által "szeméthalnak" minõsített keszeg, kárász, ha fogás után mielõbb a lábasba kerül, szintén királyi csemege.(persze megfelelõ elõkészítés után) Szóval-szerintem- "nem kell mindig kaviár"!
1. Lustaságból - karácsony elõtt a bevásárlóközpontokban kapható élõhal általában ponty, ami szeletelve horror áron van, ha csak fejbe verik pucolni kell és a pikkely íze a levesben nem igazán felemelõ 2. a páromnak halálfélelme van a szálkától (elõször azt hittem, hogy viccel, de aztán képes volt majdnem megfulladni), így magamnak ponty szeletet neki halrudacskát sütök. 3. az igazi halászlé akkor jó, ha több halból készül és a fenéklakóknak igen pocsolya íze van. 4. legtöbbször a tengeri hal olcsóbb kb ennyi jutott eszembe elsõre
-Mert -egyesek- hülye sznobok, akik szeretik majmolni a "nyugati kultúrát"! -Rongyrázás! "Nálunk drágám homár meg lazac volt az ünnepi vacsora!"
És mert a tengeri halak sokkal egêszségesebbek, ezt se felejtsük el.
Van aki jobban szereti a lazacot vagy a makrélát mint pl. a pontyot vagy a harcsát. Meg attól is függ, hogyan, milyen módszerrel akarja elkészíteni.
Nem eszem hust, halat is csak nagyritkan, de olyankor lazacot, mert annak az izet szeretem egyedul, semmi mas oka nincs:) illetve egy bizonyos fajta halrudacskat, es bar nagyon minosegi, nem tudom, mennyi koze lehet az igazi halakhoz.:)

A magyar politika miért nem a magyarok védelmével és ügyivel foglalkozik első sorban?

Tegnap mutatott be a híradó egy térfigyel? kamera által felvett rablást amiben 5 roma fiatal támad meg hátulról egy magyar fiút akit aztán megvernek és kirabolnak.

Legjobb válasz: A népszabi újságírója és a rabbi is magyarok....

A népszabi újságírója és a rabbi is magyarok....
Mert 2/3-a van a Fidesznek mely egyértelmûen elsõ sorban a rasszizmus megoldásán gondolkozik amikor nem lop, de ezzel csak betesznek a magyarnak, ráadásul az ostoba törvényeikkel tönkre is tesznek minket magyarokat míg a cigányok úgy élnek tõlük mint a kiskirályok.....
Ezeknél a veréses eseteknél nem a politikusoknak kellett volna ott lenni, hanem a rendõrségnek. Ne keverd a kettõt.

Miért a multi cégeket fikázza mindenki? Miért nem a magyar kormányt, az olyan szenzációs találmányaiért, mint a 6 havi munkaidõkeret?

Vagy az évente (úgy tudom) 200 elrendelhetõ kötelezõ túlóráért? Amúgy a kormány miért nem hoz létre egy normális munkaügyi bíróságot?

Legjobb válasz: Nyugi, fikázzuk mind a kettõt.

Nyugi, fikázzuk mind a kettõt.
Miért nem a magyar kormányt? Hallottál már a TEK-rõl?
"6 havi munkaidõkeret" Még mindig jobb dolog, mintha 3 hónap után kirúgnak, mert éppen nincs munka 1-2 hónapig, aztán majd vesznek fel valakit helyetted. Lásd a friss hírek közt Jabil. Fogadni mernék rá egy lyukas garassal, hogy még a választások elõtt fel fognak venni többszáz embert. "200 elrendelhetõ kötelezõ túlóráért? " Amivel nem sok cég szokott élni. Se multi, se nem multi.
A kérdező hozzászólása: A 6 havi munkaidõ kereteseket is ugyanúgy kirúgják. Pont ez benne a pláne a cégeknek. Felvesznek, szombaton is meló, majd mikor lecseng a megrendelés, szórják is kifelé az embereket. És de, szoktak a 200 óra túlórával élni.

A roma ellentéte miért nem a fehér? A romák is magyarok, itt élnek, magyar állampolgárok, magyar az anyanyelvük.

Legjobb válasz: Õk magyaroznak minket...tehát nem tartják magukat magyarnak,(mi sem õket)...õ hagy döntsék már el....

Õk magyaroznak minket...tehát nem tartják magukat magyarnak, (mi sem õket)...õ hagy döntsék már el....
11:10 A te válaszod is baromság, mert vagy nem találkoztál már cigánnyal, vagy csak valami díszliberális vagy akit nem érdekelnek a tények, az van amit mondasz, azt kész?
Szerintem ne magyarozz le egy cigányt, nem szeretik...
A roma ellentéte a fehér. Fõ ellensége pedig a BÜSZKE FEHÉR. A kevésbé büszke fehéreket õk "gádzsónak" nevezik, aminek paraszt a jelentése. Ez kb. olyan, mint zsidó testvéreiknél a "gój" (=lélektelen állat) kifejezés.
Nekem vannak roma felmenõim. Ennek ellenére magyarnak érzem magam. Remélem nincs ellene kifogásotok.
Az izraeli vagyok Az elso hozzaszolonak: A "goj" szo embert jelent. Eredetileg zsidora, nem zsidora egyarant hasznaltak. Miutan a nepvandorlas idejen az Izraelen atvonulo arab torzsek ugy viselkedtek, mint ahogy MO-na tatarok, a lakossag egy resze elmenekult (a nagyobb resz persze nem). Igy kerultek zsidok Europaba. Es itt a nyelv alakulasa folytan a szo a "nem zsido" ertelmezest vette fel. (A tortenelmi korok valtozasaval ugyanis a nyelvek is valtoznak).
Már h lenne a roma ellentéte a fehér? Mik õk, feketék? Am meg nemértem mért kell kivételt tenni ellenük...aki Magyarországon van az nyilván magyarnak is érzi magát és az is. A kérdés meg 1 nagy baromság, ez olyan mintha: A magyar ellentéte mért nem a fehér....
Kár, hogy egy ilyen buta kérdés még butább embereket vonz.
Én ezt a kérdést úgy tettem volna fel, hogy a Roma ellentéte miért nem a magyar!
Én ehhez csak azt tenném hozzá, hogy sztem a cigányoknak is egyenrangúnak kéne lenni a többi magyarral...aki magyar állampolgár az magyar.

A nagyobb MMORPGk-hez miért nem csinálnak magyar szervert?

Miért csak ilyen Metin2,meg GoA szerverek vannak?Miért nincsen Runes of Magic,Aion vagy Perfect World szerver?Ezek úgyis ingyenesek,miért nem csinálnak ezekhez is magyar szervert?

Legjobb válasz: Gondolom nincs elég magyar játékos ahhoz, hogy megérje nekik külön szervert indítani. De ha nagy mmorpg-t akarsz magyar szerverrel ott van a wow.

Gondolom nincs elég magyar játékos ahhoz, hogy megérje nekik külön szervert indítani. De ha nagy mmorpg-t akarsz magyar szerverrel ott van a wow.
a komolyabb jatekokban rengeteg tartalom van, ezeket kulon kulon leforditani, szinkront kesziteni sok munka,
A kérdező hozzászólása: Elsõ, én ingyenes, eredeti szerverre gondoltam.Régebben WoW-oztam, de most már nincs kedvem patchelgetni meg realmlistet átírni.
Attól, hogy ingyenes még fenn kell tartani. Hol élsz te? Ezek nem nonprofit szervezetek, meg karitatív tevékenységet végzõ szeretet szolgálatok. Azt, hogy te ingyen játszol más fizeti meg. Magyarokból meg a játékosok mennyisége és minõsége (pénzköltési hajlandóság és képesség) sem olyan, ami miatt megérné nekik egy magyar szerverrel veszõdni.
A kérdező hozzászólása: De akkor hogyhogy van Metin2 meg GoA? De, ha nem is magyarosítanák meg a játékot, csinálhatnának egy szervert csak magyaroknak.
es akkor csinalhatnanak a spanyoloknak , az olaszoknak es igy tovabb, ez meg anyagilag nem eri meg
A kérdező hozzászólása: Én úgy gondoltam, hogy ugye vannak ilyen "csatornák".És egy ilyen magyaroknak készült csatornára gondoltam.

A facebook-on miért nem lehet magyar nyelvű játékot találni?

Legjobb válasz: Emlékeim szerint a Candy Crush Saga magyar nyelvû. És biztos vannak még magyarított játékok. De amúgy, elég kicsi az angolul nem tudó, de játékért fizetõ magyarok száma szerintem. Így nem nagyon éri meg lefordítani a játékokat.

Emlékeim szerint a Candy Crush Saga magyar nyelvû. És biztos vannak még magyarított játékok. De amúgy, elég kicsi az angolul nem tudó, de játékért fizetõ magyarok száma szerintem. Így nem nagyon éri meg lefordítani a játékokat.
A kérdező hozzászólása: köszi a választ
a fb mar eleve angol ja meg a jatekok is angolul vanak megcsinalva es miutan az angol vilag nyelv lett mar nem erdemes magyara lefoditani a jatekokat

Miért nem lesz magyar az office-om miután átállítottam magyarra a Microsoft Office 2007 Language Settings-nél?

Legjobb válasz: Nincs ilyen beállítása a programnak hivatalosan. Mivel van belõle magyar kiadás, magyarítás készítésére sincs szükség, ahogy a nyelvválasztónak sincs értelme, mert mindenki olyan verziót vesz ami neki kell. Ha letöltöd, a releasek is ezeken alapszanak, így csak egy magyar kiadást kell keresned. (de ha már Office, a 2010-et jobb használni mint a 2007-et)

Nincs ilyen beállítása a programnak hivatalosan. Mivel van belõle magyar kiadás, magyarítás készítésére sincs szükség, ahogy a nyelvválasztónak sincs értelme, mert mindenki olyan verziót vesz ami neki kell. Ha letöltöd, a releasek is ezeken alapszanak, így csak egy magyar kiadást kell keresned. (de ha már Office, a 2010-et jobb használni mint a 2007-et)

Ha olimpia van, Foci EB vagy BL, akkor miért kötelező a magyaroknak szurkolni? Miért nem szurkolhatok annak, akinek én akarok, aki nekem szimpatikus?

Már csak azért, mert nem szeretem azokat az embereket, akik nagyon elfogultak valami iránt. Én is inkább objektív szemszögb?l nézek a világra. Így annak szeretek szurkolni, akik nekem szimpatikusak. De egyszer már vitáztam az osztálytársaimmal err?l, és az az érdekes, hogy vannak olyan emberek, akik amúgy teljesen egyetértenek velem, mégsem merik felvállalni a véleményüket. Nem értem ?ket...

Legjobb válasz: Nem kötelezõ :) Annak szurkolsz, akinek akarsz. Csak hát azért mégis az az alapértelmezett, hogy a "saját" csapatnak szurkol az ember. Nem azért, mert te képezted ki õket, vagy neked bármi közöd van az õ játékukhoz, de mégis, azért ott az az érzés, hogy õk onnan jönnek, ahonnan én, a másik csapathoz meg még ennyi közöm sincs. Igaz, én nem vagyok egy nagy sportrajongó (legalább is focit nem nézek, olimpiai sportoknál fõleg az úszást, szinkronúszást, néha az ilyen olyan futást, meg a bokszot), de általában azért annak örülök, ha a magyarok nyernek. Más kérdés, hogy sokszor más versenyzõnek IS szurkolok, és bármelyik nyer, az jó :)

Nem kötelezõ :) Annak szurkolsz, akinek akarsz. Csak hát azért mégis az az alapértelmezett, hogy a "saját" csapatnak szurkol az ember. Nem azért, mert te képezted ki õket, vagy neked bármi közöd van az õ játékukhoz, de mégis, azért ott az az érzés, hogy õk onnan jönnek, ahonnan én, a másik csapathoz meg még ennyi közöm sincs. Igaz, én nem vagyok egy nagy sportrajongó (legalább is focit nem nézek, olimpiai sportoknál fõleg az úszást, szinkronúszást, néha az ilyen olyan futást, meg a bokszot), de általában azért annak örülök, ha a magyarok nyernek. Más kérdés, hogy sokszor más versenyzõnek IS szurkolok, és bármelyik nyer, az jó :)
Az ország érzés, az hogy tudod, õk abból a kis országból származnak mint te, és azért a kis országért érnek el sikereket. Azért szurkolsz, hogy érjenek el sikereket, ez nem kötelesség, ez egy érzés ami majdnem minden emberben benne van. Nem kötelezõ magyar csapatnak szurkolni, csak akkor ne szurkolj ellenfélnek, mikor az magyar ellen játszik :)
Ez az .!! Szurkoljunk NARNIÁNAK.!!!!

Miért nem tudok magyar vodafone-os előfizetéssel angol számra sms-t küldeni Magyarországról, de csak annak nem, akinek előzőleg a magyar számról Angliában küldtem sms-t és az angol országhívószám nélkül?

Beírtam a +44-es országhívószámot itthon utólag a szám elé, de nem küldi el az sms-t. Más angol számokra elküldi, csak a fent leírtra nem.

Legjobb válasz: probald ugy,h 0044...

probald ugy, h 0044...

Miért mondják a magyar nyelvre, hogy nehéz, a körülöttünk lévõ országok anyanyelvei nem nehezek?

Vagy a "barátország" lengyeleké nem az? mert amikor hallom beszélni õket, meg játékban látom az írásaikat full kriksz-kraksz az egész

Legjobb válasz: a szlovák a legnehezebb. egyébként azért a magyar az egyik legnehezebb nyelv, mert ugye a mi nyelvünkhöz másik nyelv nem is nagyon hasonlít, de pl. egy lengyel és egy másik szláv országban elõ emberrel meg tudják érteni egymást - még ha picit nehezebben is. nálunk ez ugye ez miatt nem lehet, így nehezebb is a magyar :) meg a sok nyelvtani szabály és kivétel miatt.

a szlovák a legnehezebb. egyébként azért a magyar az egyik legnehezebb nyelv, mert ugye a mi nyelvünkhöz másik nyelv nem is nagyon hasonlít, de pl. egy lengyel és egy másik szláv országban elõ emberrel meg tudják érteni egymást - még ha picit nehezebben is. nálunk ez ugye ez miatt nem lehet, így nehezebb is a magyar :) meg a sok nyelvtani szabály és kivétel miatt.
A kérdező hozzászólása: és a lengyel kb mennyire lehet nehéz? köszi a választ egyébként :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!