Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a macskám (103 db)

Gyõzzetek meg róla, hogy a lakásban miért nem való macska!?

Egy 13 éves életunt hölgyemény vagyok. Nagyon szeretnék egy kiscicát akire én vállalhatom a felelõséget, a saját szememmel láthatom hogy nõ fel, de a szüleim nem nagyon vannak a pártján, hogy nekem legyen egy. Akinek lakásba van macskája, megosztaná velem pozitív- negatív tapasztalatát? Szívbõl köszönöm, és szép napot!

Legjobb válasz: Vállaltál-e már ilyen jellegû felelõsséget? Elég sokáig él egy macska. Hová teszed, ha nyaralni mentek? Elég költséges-étel, alom, oltások... Ja és a szõr. A miénknek nagyon hullott.

Vállaltál-e már ilyen jellegû felelõsséget? Elég sokáig él egy macska. Hová teszed, ha nyaralni mentek? Elég költséges-étel, alom, oltások... Ja és a szõr. A miénknek nagyon hullott.
Ugyan már!!Ha kikeféled a szõét és veszel neki kaparót akkor enm fog semmi rosszat csinálni.És bent jobb is macskát tartani.Saját tabasztalat.10 gyerekori macskámból 3 érte meg a 6 éves kort.Ami most van benti cicám már 14, 5 éves.
Ja és szétkapart egy csomó bútort.
Szõrhullás ellen nem. Mi megpróbáltuk hogy akkor sûrûbben legyen fürdetve, de attól rosszabb lett. Az alomtál büdös volt, még akkoris ha cseréltük rendszeresen és tisztítottuk. Plusz a kert nagyon hiányzott neki, mindig sóvárogva nézett ki az ablakon.
Nekem is pontosan ez van hogy szeretnék egy cicát csak a szüleim nem engedik mert hullik a szõre meg mindent szét szed stb....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Szõrhullás ellen kefélni kell a macska bundáját rendszeresen, így a fésûben lesznek a szõrszálak amiket elhullatna egyébként. Nekem hosszúszõrû macskáim vannak bent, de nincs szõr sehol, csak a macskán. :) Bútort a neveletlen macskák szedik szét. Mert amelyikkel van foglalkozva az tudja mit szabad, és kaparófát használ, esetleg kaparó szõnyeget, nem bútorokat tép. Tizensokéve vannak macskáim, egyikkel sem volt sose gond. Az alomtál egy macska esetében könnyen tisztítható, szilikonos alom a legjobb szerintem, nem szokott büdös lenni. Persze sokba kerül egy macska tartása, ivartalanítani, oltások, egyéb orvosi költségek, alom, és a normális macskakaja sem olcsó. 13 évesen ezt te biztosan nem tudnád fizetni, a szüleidtõl meg nem várhatod el, ha nem is akarnak macskát.
Simán tartható lakásban a cicus és nagyon sok pozitív hatása van. Szeretet ad, társaságot és szórakoztat. Anyagilag viszont meggondolandó, betegség bármikor jöhet, sajnos nekünk két cicánkat is el kellett altatni, de mire idáig jutottunk, a kezelések összege volt, hogy meghaladta a százezret..!(ez persze a kinti cicákra is érvényes.)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen :-) !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat:)
A kérdező hozzászólása: Kétszeresen is meggyõztél, jólvan, elfelejthetem a macskákat...
A kérdező hozzászólása: Meggyõztél:((
A kérdező hozzászólása: A szõrhullás ellen lehet valamit tenni?
A kérdező hozzászólása: Lesz cicám! :)

Miért ilyenek a macskáim? Másoké meg miért nem?

Van 3 macskám akik egész életükben együtt voltak, de utálják egymást, morognak egymásra, pofozkodnak, néha verekednek is. Más macskái meg összebújva alszanak, egymást mosdatják, egy tálból esznek. Hogy lehet ezt elérni? Az enyémek egymás mellett enni sem akarnak. Mi a fenéért ilyenek? Mindegyikkel ugyanannyit foglalkozom.

Legjobb válasz: Nem írtad a nemüket,meg,hogy ivartalanítva vannak-e,rokoni kapcsolat,meg ilyenek?

Nem írtad a nemüket, meg, hogy ivartalanítva vannak-e, rokoni kapcsolat, meg ilyenek?
Az emberek se mind szeretik egymást. Nekünk három macskánk van, kettõ szereti egymást, de harmadikkal kölcsönösen utálják egymást. Nem csak a te macskáid ilyenek. :)
Az enyémek mind ilyenek xD Bár õk sokkal többen vannak 3-nál, gondolom ezért :D
Vagyis a kölykök kivételével mind. A legidõsebbek szintén mindig együtt voltak.

Miért pisil a macska a babzsákfotelbe? Eddig ott aludt, aztán belepisilt az orrom előtt vagy 2-3X, lefújtuk, illatosítottuk, ahogy tudtuk kitakarítottuk, aztán megint ott aludt, majd megint odavizelt. Nem igazán zavartatta magát.

nagyon idegesítő főleg amikor bambán néz és "leszarom akkor is ide vizelek" fejet vág...

Legjobb válasz: Nem érte valami stressz? valami változás? van rendesen cserélve az alma? az enyém is szokta csinálni hogy oda pisil,de akkor tudom hogy vagy tüzelni fog,vagy az alom piszkos... vagy valami olyan történhetett ami felkavarta.

Nem érte valami stressz? valami változás? van rendesen cserélve az alma? az enyém is szokta csinálni hogy oda pisil, de akkor tudom hogy vagy tüzelni fog, vagy az alom piszkos... vagy valami olyan történhetett ami felkavarta.
A kérdező hozzászólása: kan macska, ketten vannak testvérek, tavaly nyár elején születtek, kintre vannak szoktatva az udvarra, sokszor szólnak is, ha nem vesszük észre, nincs szidás, és akkor az ajtóhoz pisilnek, ami elfogadható mert a mi hibánk, de ezt az orrunk elõtt, nem hiszem hogy stressz érte volna, legalábbis általunk biztos nem:)
Viccesen hangzik, de az én cicám az idegen emberektõl pisil a fotelre. Neki a legnehezebb bemutatni az új barátnõket, barátokat...:D Tehát ha felhozok egy idegen embert, akkor pár napig a fotelre pisil. Ha oda nem tud, mert felkészülök, és letakarom, vagy teszek rá valami dobozt, bármit, akkor máshova. Olvastam olyat is, hogy ha új a függöny, vagy bármi változás történik a lakásban, azt is néha így megszenvedi a gazdi. Gondold végig, hogy mi történt az elmúlt 1 hétben, ami miatt ez kialakulhatott benne! Nekem sokáig tartott, mire rájöttem. Amúgy ha "szerencséd" van, akkor pár nap múlva visszaszokik az alomhoz. Ne tudd meg, mit szenvedtem mikor 1 hétig itt volt a mamám... Napi 2* tisztíthattam csak a fotelt. A "leszarom akkor is ide vizelek" fejet el tudom képzelni, a cicám olyan bambán tud nézni mikor kakil (persze azt az alomba). Imádom nézni, annyira komoly:D
Szerintem próbáld ki, hogy elviszed a babzsák fotelt valahova máshova.Ha tudod tedd olyan helyre ahol õ nem tartozkodik.Lehet most már azért pisil bele, mert érzi rajta a pisi szagát. Én csináltam neki egy tuti kanapét.Egy napig szenvettem vele.Nagyon jól nézett ki.Erre másnapra belepisilt.Kipucoltam, d utánna is belepisilt.Hát ennyi volt, azota sincs használva.És érdekes mód nem bisil be sehova.
Tudom elcsepelt, amit kerdezek, de ivartalanitva vannak? Nekem ez jelolesnek tunik. Az sem elfogadhato, ha az ajtora pisilnek, csak azert mert nem kapnak utana szidast. Ha egyszer megtortent utana sajnos nem tudod ugy kitakaritani a fotelt, hogy o azt ne erezze. Nekem egyszer uj lakasba koltoztunk es az agyra pisilt a lany cicam. Ugy, hogy soha elotte nem csinalt ilyet :( A matrac eloelete ismeretlen volt szamunkra ugye, de tuti erzett valamit! Mindezt ugy, hogy mar mutott cica volt! Akkor a megoldas az volt, hogy ki kellett cserelnunk a matracot ... olcso volt :S :) de csak ez maradt. Utana erdekes nem csinalt ilyet :)
A kérdező hozzászólása: Nincsenek ivartalanítva, a babzsákot máskor is kivittük, itt az a fura, hogy nem egyszeri eset, egyszer alszanak benne, egyszer belepisálnak, még nem is voltak ivarérettek amikor ezt csinálták, persze volt rosszabb is ilyenkor bele is piszkítottak, kitakarítottuk, ahogy tudtuk eltüntettük a szagot, erre megint aludtak aztán jött a telihold vagy nem tudom mi és megint kezdték.... Eleinte sunyiban aztán most 1 hónap óta megint a babzsákba. Másokra nem allergiásak, elég sokszor van nálunk vendég, van hogy akár többen is összeülünk, általában élvezni szokták a társaságot, beleülnek a barátaink ölébe stb... ami furcsa, hogy ezt a szokásukat akkor mûvelik amikor senki nincs itt, de még elõtte se pár nappal, nem is nagyon szoktuk már használni a fotelt miattuk:) .. sajnos túl sokat használták az erõ sötét oldalát...:DDD
Lehet, hogy lelki gond. Lehet, hogy szemétkedik.


Miért hány a macska, ha egyébként semmi baja nincs és nem is evett meg se füvet, se semmi mást a kaján kívül?

3,5 éves ivartalanított fiú házimascska.6-8 kiló között változik a súlya,de nem kövér,nagy és izmos.Folyton éhes és már válogatós is,csak prémium kajákat eszik meg.Emellett szárazat is eszik.De a tasakos kaját 3 napja mindig ki is teszi a tál mellé pár perccel a megevése után.Mi lehet a gond?Kevesebbet adjunk neki sűrűbben?Fél tasakot kap kb 3-4 alkalommal 1 nap.

Legjobb válasz: Milyen márkájú alusat és tápot kap? Lehet, hogy nem is olyan jó minõségû, mint ahogy ti azt gondoljátok. Szerintem vigyétek el dokihoz.

Milyen márkájú alusat és tápot kap? Lehet, hogy nem is olyan jó minõségû, mint ahogy ti azt gondoljátok. Szerintem vigyétek el dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Régebben megette a sima kitekatot és a sima whiskas-t, most viszont már csak whiskas delice, supreme és a félix alutasakosat eszi meg.Szülinapján adtunk neki ilyen goumlet-et is, meg Sheba-t is, de az nem izlett neki. Szárazból Friskies, Whiskas steril macskáknak, meg Purina One-t is keverünk bele.Amúgy a jutalomfalatkákat is csak úgy falja.Némelyiket meg se rágja...
Szerintem szimplán férges. Mindig éhes, és hány. Jellemzõ tünetek.
Na, a jutalomfalatokat aztán hányhatja. Egyszer-egyszer kapott az enyém is, befalta, majd kihányta. Azóta nem adok neki.
Az én kiscicám akkor hányt amikor bélgyulladása volt.
A kérdező hozzászólása: Régebben már volt férges a macska, de arra úgy jöttünk rá, hogy kis kukackák mászkáltak a kakában. :) Akkor kikezeltük és azért nem foglalkoztunk vele többet, mert benti szobamacskáról van szó.Azt hittük, nem kapja el. No akkor jöhet egy kezelés próbaképp.
Macskákat mindenképp 3 havonta féregteleníteni kell, ha szobamacska, ha nem. És még az sem feltételezi azt, hogy két kezelés között nem kapja el. Nem feltétlen látszanak a székletben a férgek, a nagyobb férgek a bélfalra tapadva élnek, és mikor már a székletben megjelennek, akkor nagy baj van. Mindenképp féregteleníts, legalább kizársz egy tényezõt!

Miért hullik a macskának a bőre? (Olyan, mintha korpás lenne. ) Mit lehet vele tenni, vagy csak azért van, mert bolhás? Bár ezt azért nem hiszem.

Legjobb válasz: Azért érdemes vele dokihoz menni, mert 1. látatlanba nem lehet tudni 2. itt nem orvosok válaszolnak és jó sok hülyeség fel tud merülni 3. van olyan gombás fertõzése kutyáknak és macskáknak, ami úgy kezdõdik, hogy korpás a bõre(utána kihulli a szõre...) és emberek is elkaphatják. Mindenképp gyógykezelni kell, bármi is az.

Azért érdemes vele dokihoz menni, mert 1. látatlanba nem lehet tudni 2. itt nem orvosok válaszolnak és jó sok hülyeség fel tud merülni 3. van olyan gombás fertõzése kutyáknak és macskáknak, ami úgy kezdõdik, hogy korpás a bõre(utána kihulli a szõre...) és emberek is elkaphatják. Mindenképp gyógykezelni kell, bármi is az.
lehet több okból lehet valami alergia bolhátol is hulhat de atka vagy gomba is lehet viszked neki?
Miért hullik a macskának a bõre? ez érdekes nem hallotam még olyat hogy hullik a macska BÕRE
A kérdező hozzászólása: Én még annyira nem láttam vakarózni, bár anyukám azt mondta, hogy szerinte bolhás. Pár napja kezdõdött nála, de már szerintem nem annyira vészes. A második kommenttõl kicsit megijedtem. Igazából soha nem vittük orvoshoz a macskáinkat, mert mindegyik sajnos nagyon hamar meghalt. (valószínûleg a szomszéd valami mérget tett ki, és beleettek, meg nem bírták ki a telet) Azt hiszem ha pár napon belül nem enyhül, elmegyek vele egy dokihoz. Köszönöm mindenkinek!

Miért nem eszik a macskám? Mit csináljak?

kedd délután kaptam meg, kb. 7 hetes, állítólag már evett egyedül tejet, vagyis nem csak szopott már.Azóta mióta itt van épp h csak belenyalt egyszer a tejbe és evett egy kicsi macskakaját,de az egészet azért mert én mutattam neki, megszagolta és beleevett(éppenhoigy) aggódom h nem fog enni és h mi lesz:( próbáltam már a tejbe is beletenni már szinte, de az sem segített.

Legjobb válasz: elõször is macskának, de 7 hetesnek különösen ne adj tejet. Alegtöbb macska fosást kap tõle. adj neki száraz bébitápot esetleg macska tejporbõl készített tejbe áztatva.

elõször is macskának, de 7 hetesnek különösen ne adj tejet. Alegtöbb macska fosást kap tõle. adj neki száraz bébitápot esetleg macska tejporbõl készített tejbe áztatva.
A kérdező hozzászólása: Akkor miért mondja mki, h tejet kell nekik adni?Mondjuk pár elõzõ cicám szépen ette és nem volt sok bajuk, bár ezt már én is hallottam azt hiszem, a tehén tejre. De az a baj h mást sem eszik!!:(
Hát 7 hetesen ezért nem szokták még elhozni. inkább 10 hetes kora körül. Próbálkozz. csirkemáj, konzerv, kölyökmacska tápszer....
A kérdező hozzászólása: 6 hetes kortól már elválasztható, és õ kb, most 7 hetes. Akiknél pedig volt, ott már evett magától:(
a boltokban kapható kifejezetten cicatej, inkább azzal próbálkozz, mert ha nem eszik, akkor nem lenne jó ha még hasmenése is lenne, mert az könnyen kiszáradáshoz vezethet.
8 hetes korukban lehet elválasztani az anyjuktól! fecskendezz a szájába tejet, de vigyázz ne sokat, nehogy félrenyeljen. nekem ez már bevált, mikor elpusztult az anyjuk és másképp meg nem ettek..
Azt megkérdezted a gazdáitól, hogy õk mit adtak neki enni? Talán itt kellene kezdeni a probléma felderítését. Lehet, hogy olyasmit próbálsz bele erõltetni, amivel még nem is találkozott, nem ismeri, ezért csak a kóstolgatás. Egyébként igaza volt az egyik elõttem szólónak, hogy túl korán hoztad el. 8 hetes kor elõtt nem ajánlott elszakítani az anyjától. Minimum eddig még szopnak, de az sem ritka, hogy 10-12 hetes korig. Arról nem is szólva, hogy az anyjától is tanult volna még (pl. hogy mit ehet meg)
A kérdező hozzászólása: Tejet evett már magától az elõzõ gazdinál, másról nem tudok.De amúgy mára már meg is ette a tegnapi macskakaját és tejet is iszik, úgyhogy inkább nem tuszkolom. Régen am én is cumiztattam egy kiscicát:)

Miért harapdálja a kezemet a macskám? Ez nem olyan játékos harapdálás de ezzel nem arra célzok hogy vad. Kölyök kora óta csinálja. Nálunk született.

Nekem ő az első fiú macskám eddig csak lány volt de a lányok nem csinálták (bár nem hiszem hogy ennek köze van hozzá). Egyéb infó:1 éves lesz augusztusban.

Legjobb válasz: Ez valószínûleg teljesen természetes viselkedés, ha nem vad akkor meg fõleg. Csak játszik. Nekem sok macskám volt már, fiú is meg lány is és mindegyik másképp játszott. Nekik is megvan a maguk természete, valamelyik durvábban játszik, valamelyik meg még játszani is lusta. Ilyen pl az én fiú macskám is, szintén 1 éves és csoda kéne ahhoz, hogy rávegyem hogy játsszon. A lány macskám meg játszik, de úgy bedurvul, hogy hagyni kell utána lenyugodni. Szóval szerintem emiatt ne aggódj.

Ez valószínûleg teljesen természetes viselkedés, ha nem vad akkor meg fõleg. Csak játszik. Nekem sok macskám volt már, fiú is meg lány is és mindegyik másképp játszott. Nekik is megvan a maguk természete, valamelyik durvábban játszik, valamelyik meg még játszani is lusta. Ilyen pl az én fiú macskám is, szintén 1 éves és csoda kéne ahhoz, hogy rávegyem hogy játsszon. A lány macskám meg játszik, de úgy bedurvul, hogy hagyni kell utána lenyugodni. Szóval szerintem emiatt ne aggódj.
A kérdező hozzászólása: De nem játékosan csinálja. Odajön és mindenkinek elkezdi rágni mint valami rágókát. És azt nem írtam hogy csak az ujjaim végét! Mondjuk lehet hogy játszik de nekem mikor játék közben harapdálnak a macskáim nem így csinálják.
Ha nem revansot vesz valamiért, akkor játszani akar. Az enyém is csinálta, és néha még csinálja is. A barátnõm azt javasolta, fogjam meg a grabancát erõsen. Én erre képtelen voltam, de egyik alkalommal azt hittem, átharapja a kezemet, és tényleg megragadtam a grabancát. Nem igazán reagált, így rászorítottam még, és tényleg abbahagyta. Esetleg fújj rá ilyenkor. Szerintem a macskák alapvetõen nem normálisak :o) de azért imádjuk õket! :o)
A kérdező hozzászólása: Nem fáj csak kicsit zavar. Amúgy ha grabancánál felemelem az nem zavarja mert kiskorában folyton úgy vettük fel. De ha zavarná akkor se piszkálnám ezzel mert nem akar rosszat. Amúgy nem annyira akarom leszoktatni róla csak hátha van ennek valami külön oka és valaki tudja.
Ha ráfújsz szerintem csak felhergeled, amikorén fújkálom mindíg bepipul. De mint mondtam valószínûleg csak játszik, meg te is így gondolod, ha nem dúrvul szerintem ne foglalkozz vele ha harapdál, hanem ink játssz vele. Fáraszd le :) )
A kérdező hozzászólása: Mikor játszik inkább egy zsinórt vagy egy botot kerget. És ha megpróbálok vele ilyenkor játszani pl.: mozgatom a kezem hogy elkeljen kapnia elkezd nyávogni. Pedig nem lusta macska.
A kérdező hozzászólása: Olyanok neki az ujjak mint valami kaja vagy cumi. Lefekszik és rágja. Az szerintetek lehet hogy kaját keres a kezemben? Vagy azt hiszi hogy az ujjam a kaja? Ez mondjuk hülyeség mert akkor erõsebben rágná.

Miért nem nő a macskám?

Már felnőtt a cica a korát tekintve (elmúlt 1 éves), de méreteit nézve nem akkora, mint egy átlagos macska. Mi lehet az oka? Nem hinném, hogy valami törpe fajta, jól eszik, iszik, barátkozik a többiekkel, semmi látható problémája nincsen, csak furcsa, hogy megállt a növésben.

Legjobb válasz: Én is láttam már ilyen macskát, egy ismerõsõméknél két acska is akkora, mint egy pár hetes kiscica, pedig azok i egy évesek. Ha belõlük indulok ki, akkor lehet, hogy rossz minõségû az étel (õk. pl csak konyhai maradékokat adnak nekik), ne kap oltást, féreghajtást (bár nem biztos, hogy problémát jelenthet a növekedésben), vag kintiek és lehet, hogy a kinti macskák nem nõnek meg olyan nagyra, mint egy jól tartott benti macska. Talán az is probléma lehet, hogy a macskák anyja is szinte kölyök volt még, mikor szülte õket és ez befolyásolta. Vagy csak simán ilyenek a génjeik. :) De szerintem egyszerûbb lenne, hogy amikor viszed dokihoz oltásra, féreghajtásra, megkérdezed tõle, hogy szerinte mi lehet.

Én is láttam már ilyen macskát, egy ismerõsõméknél két acska is akkora, mint egy pár hetes kiscica, pedig azok i egy évesek. Ha belõlük indulok ki, akkor lehet, hogy rossz minõségû az étel (õk. pl csak konyhai maradékokat adnak nekik), ne kap oltást, féreghajtást (bár nem biztos, hogy problémát jelenthet a növekedésben), vag kintiek és lehet, hogy a kinti macskák nem nõnek meg olyan nagyra, mint egy jól tartott benti macska. Talán az is probléma lehet, hogy a macskák anyja is szinte kölyök volt még, mikor szülte õket és ez befolyásolta. Vagy csak simán ilyenek a génjeik. :) De szerintem egyszerûbb lenne, hogy amikor viszed dokihoz oltásra, féreghajtásra, megkérdezed tõle, hogy szerinte mi lehet.
A kérdező hozzászólása: Nálunk minden macska kinti és eddig nem volt probléma. És ez a cica már a második, aki kicsi maradt. Az elõzõ kapott féreghajtót, de néhány héttel késõbb eltûnt, így nem tudom, hogy ez volt-e a gond. Az ételekkel kapcsolatban megint az van, hogy az összes macskát ugyanazon a koszton tartjuk és eddig is kaptak vegyesen maradékot és macskakaját, de eddig nem volt ilyen probléma. Talán a féreghajtóval kellene megint próbálkozni, csak ez a cica nagyon vad és együtt eszik a többiekkel, nehezen megoldható, hogy csak õ kapja meg a gyógyszert.
Genetika...az embereknél is vannak kisebb példányok. Nálunk is volt 3 éves cica akkora mint egy fél éves kölyök :)
Kedves kérdezõ! Miért lenne baj, ha a többiek is kapnának a féreghajtóból???
A mi egyik cicánk tavaly (egy éves kora körül) ugrásszerûen nõtt meg, tényleg, pár hét alatt nõtt majdnem a duplájára. Addig kis nyeszlettke volt, aztán egyszer csak néztünk, hogy milyen óriási lett (márminthogy magához képest, most olyan átlagos, vagy átlagnál picit nagyobb nõstény macska mérete van).
Akárcsak nálunk embereknél a macskáknál is akadnak az átlagnál kisebb egyedek. Ezt egy mutáció okozhatja.
Egy kisebb genetika hiba :) megesik, a barátnõmnek volt egy macskája aki 16 évesen pusztult el és kb. akkora volt mint egy fél éves cica pedig kandúr volt és azoknak 2x vagy 3x akkorára kell nõniük !
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Mentek a zöld kezek!

Hülyén hangzik de a macskám nyalogatja a ruhánkat ez miért lehet és le lehet szoktatni erről mivel a gyerekek nem igazán szeretik?

Legjobb válasz: Ez azért van, mert a macska úgy érzi, hogy ez bõr, és "gondoskodik" róla, hogy "tiszta" legyen... ez ösztönös, bár az én macskám nem csinálja

Ez azért van, mert a macska úgy érzi, hogy ez bõr, és "gondoskodik" róla, hogy "tiszta" legyen... ez ösztönös, bár az én macskám nem csinálja
elrakod a ruhákat és figyeklsz hogy netalálja meg
a ruha rajta van fülöpke teknõs
Ezt szeretetbõl teszik!
A kérdező hozzászólása: Igen a ruha rajtunk van hát akkor valahogy elviseljük mert mi is nagyon szeretjük.

Miért nem eszik a macskám?

ott van elötte az ennivaló, szalámit tettem ki neki.nem akarja enni. nem akarom elkényeztetni, ezért másnapra ugyan az van, benne maradt a tálkájában, de még mindig nem akarta megenni, tettem hozzá mást azt megette, de a husit még mindig nem eszi.Miért van ez? hogy tudnám megoldani hogy megegye azt? ezt már megcsinálta egyszer, akkor azt nem adtam neki többet,hanem mást adtam, de nem akarom elkényeztetni. Másnál is csinálja ezt a macska?

Legjobb válasz: kicsit hibás a kérdés: miért nem eszi ezt a macskám?

A kérdező hozzászólása: kicsit hibás a kérdés: miért nem eszi ezt a macskám?
A macskák nem szeretik a fûszerest, a szalámi meg eléggé az. Eleve, én nem etetném szalámival a macskát.
Tápot kéne adni neki vagy olyan házi kosztot ami fedezi a napi szükségleteit, de az a maradékból nem jön össze!Vannak neten receptek macskáknak.
Nem szeretik a fûszeres, erõs szagú húsokat. Enyémek pl. még a virslit sem eszik meg. Másnapra pedig romlott lett, aminek a szagát érzik, pláne nem fogja megenni. Miért nem adsz neki konzervet, száraztápot?
A kérdező hozzászólása: tápot adtam neki, amikor elõször ezt csinálta
Elsõ vagyok. Szerintem a táppal sokkal jobban járnál. Abba benne van az, amire a macskának szüksége van. A felvágottakat nem a macskák igényeihez mérik. Én alapvetõen (prémium) száraz táppal etetek, heti 1-2 (magas hústartalmú) alutasakos táp, azonkívül az enyém nasinak kap kis darab nyers húst (csirke, pulyka, marha, esetleg csirkezúza, csirkemáj), amikor hétvégén fõzök. Nagy ritkán esetleg kap egy kevés csirkemell vagy pulykamell sonkát, ami kevésbé fûszeres (én is csak azt eszem). És a cica jó étvágyú, rendben van. Ha konzervvel is etetsz, figyelni kell arra, hogy a konzerv is megromlik, ha sokat van kint. Ennyibõl a száraztáp kényelmesebb.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!