Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a macskáknak (36 db)

Miért a kutyák mennek el kaját venni a boltba és miért nem a macskák?

Legjobb válasz: nem is mert a hörcsögöm ment el!

nem is mert a hörcsögöm ment el!
mert anyám tyúkja ment, és füstbe ment a terv...
NEkem a papagájom ment el ;). Okosak az állatok :D
Azért, mert a macskák Whiskast wennének. Ezért szoktam én, a tengerimalacaimat leküldeni. Õk mindíg, mindenbõl frisset hoznak. Csak annyit mondanak az eladónak, hogy ui-ui, és az rögtön érti, hogy a legfrissebb árút kell adnia, és nem a többnapos, régi vackot.

Egyesek miért társítanak a macskákhoz nem létező tulajdonságokat, mint pl. okos, vannak érzései?

Szerintem kifejezetten buta állat a macska. Nem az intelligenciájával van a gond, hanem a jellemével. A jelleme teszi butává, ami miatt annyian szeretik. Sokan az egekig magasztalják, hogy mennyire öntörvényűek, egyéniségek, önállóak. Éppen a öntörvényűségük miatt buták. Hiába tanítja meg nekik valaki, hogy mit nem szabad, akkor is csinálják, legfeljebb akkor, ha nincs ott a gazda. Aztán ha a gazda ráhagyja, nem zavartatja magát, tovább pofátlankodik. Buta, nem lehet erre mást mondani. A jelleméről meg még annyit, hogy ettől irigyebb állatot még nem láttam. Hiába zabálta tele az előbb a pofáját, a gyerekei elől vagy a másik macska elől beszippantja a kaját, akkor is ha annyira tele van, hogy hányni fog utána. Az önállóságot nem tudom mi alapján sorolják a tulajdonságai közé, lehet az önfejűségre értik, mert önállónak semmiképp sem önálló, mivel ha kell neki valami vagy kihisztizi vagy behízeleg. A vannak érzései meg a legnagyobb vicc, egy szál kolbásszal elcsalom akármelyik macskát, aztán 1 hét múlva azt is elfelejti honnan jött. Szerintem a macskák csak azért életképesek az emberek között, mert az emberek többsége alárendeli magát nekik. Ezt bizonyítják az olyan kommentek is, hogy a macska tűr el minket.

Legjobb válasz: Kedves kerdezo, ugy tunik, nem vagy tisztaba a szavak jelentesevel. Tanacsolom, hogy mielott iteletet hozol azok felett, akik nem ugy gondolkodnak, mint te, taulmanyozd a szavak jelenteseit. A kerdesere a valasz pedig, mert a macska okos, es vannak erzesei. Fejlett idegrendszerrel rendelkezo, ragadozo allat, meglepoen magas szocialis kessegekkel egy maganyos ragadozo allathoz kepest. A egyedi esetekbol levezetett osigazsagaidat meg egyszeruen mint nem bizonyitott allitas, figyelmen kivul hagyom.

Kedves kerdezo, ugy tunik, nem vagy tisztaba a szavak jelentesevel. Tanacsolom, hogy mielott iteletet hozol azok felett, akik nem ugy gondolkodnak, mint te, taulmanyozd a szavak jelenteseit. A kerdesere a valasz pedig, mert a macska okos, es vannak erzesei. Fejlett idegrendszerrel rendelkezo, ragadozo allat, meglepoen magas szocialis kessegekkel egy maganyos ragadozo allathoz kepest. A egyedi esetekbol levezetett osigazsagaidat meg egyszeruen mint nem bizonyitott allitas, figyelmen kivul hagyom.
Hûha egy vérbeli macskagyûlölõ. Az én macskámat kolbásszal biztos nem lehetett volna elcsalni. Sokszor elment akár napokra, vadászott magának de mindig visszajött. Vannak rusnya macskák is akik valóban kevésbé okosak. De az én cicám külön hozta a kicsinyeinek az ételt, nagyon figyelt rájuk mindig és mikor elvittük a kicsiket akkor napokig nyávogott utánuk és kereste õket, nagyon hiányoztak neki. Az állatoknak vannak érzéseik. A macska sem kivétel ez alól.
Amúgy amit leírtál jellemzést az elsõ felében, az az öntörvényû fogalomra igaz, nem pedig a buta kifejezésre.
A macskát is lehet nevelni, hasonlóan, minta kutyát.Az a macska, amit a gazdája csak egérfogásra tart, nyilván más tulajdonságokkal fog rendelkezni, mint egy szobacica, akivel rendszeresen foglalkoznak.Nekem van macskám és igen is, okos.Megérti, mert megtanítottam neki, mi az, amit nem szabad.Persze makacs és dacból néha nem fogad szót, na de ezt nem csak egy macska mondhatja el magáról.Nagyon sok szót megért és ragaszkodó, na õt egy zsák kolbásszal sem tudnád elcsalogatni!Igaz, fél is az idegenektõl nagyon. Mindig megérzi, mikor jövök haza és az ajtóban vár, boldogan üdvözöl.Ami még nagyon boldoggá teszi az az, mikor reggel mindnyájan felkelünk és egyenként, puszikkal üdvözöl minket, meg sok dorombolással, így kezdi boldogan a napot.Ha ez nemszeretet, akkor micsoda?
Az öntörvényûség mellesleg nem egyenlõ a butasággal.Sõt...
Hiba emberi mértékkel minõsíteni és bekategorizálni olyan lényeket, akik nem értünk és a mi kedvünkért léteznek, hanem mert ugyanolyan joguk van a létezésre, ha nem több, mint nekünk, embereknek. Sokan biztos attól lennének boldogak, ha minden állat, de még a fûszálak is úgy állnának parancsra készen, ahogy õk elvárják, de ez szerencsére sosem lesz így.:) :) :) Egy macska semmivel nem öntörvényûbb, mint bármilyen más, szelídített házi állat, ha van tere, lehetõsége, ki is használja, ellentétben a kertre korlátozott kutyákkal, a kalitkában tartott madarakkal, stb. Nem ezért szeretjük õket:) És igen, talán kicsit többet kell "dolgozni" a szeretetükért, mint pl a kutyák esetében, mert nem idomított robotokról beszélünk, de ez egy értelmes embernek nem okozhat akkora problémát. :)
Szerintem nem a macska a buta, hanem te!
Ahogy a 20. írta, ha nem szereted a macskát, megérzi, õ sem fog szeretni Téged. Kár, pedig lecsúszol valami csodálatos dologról. Az én macskámat meg el nem csalnád semmiféle kolbásszal, egyrészt mert nem neki való kaja, másrészt megérezné õ is miféle ember vagy, és a lehetõ legtávolabbi zugba próbálna elõled elbújni. Vagyis nagyon is lennének érzései Veled kapcsolatban.
Fel sem merült benned, hogy azért kaparja az ajtót, mert szeret? Hát igazad lehet.Tudod, a macskák intelligenciájához tartozik az is, hogy megérzik, ki szereti õket és ki nem.Nagyon valószínû, hogy a te macskád csak a kajádat szereti nem téged, mert tudja, hogy te sem nagyon szívleled.Jól is teszi, nem?
Öntörvényûség= butaság??? Ez komoly?
:) Borcsi02, értem azt, amit írsz. A te macskád szívesen lennék, mert összefutottam már itt veled máskor is és szimpi, ahogy kezeled õket. Amúgy engem néha meglep a macsok lelki világa, mikor azt hiszem, hogy na most biztos agyon csaptam valamit, kiderül, hogy mintha észre sem vették volna. Lehet keményebbek õk, mint ahogy hinnénk. Vagy ahogy én hinném mindenképp. Utolsó hsz-es, köszi :) , az önbizalom ebben a világban nekem egyenlõ az egoizmussal... örülök, hogy hiányzik belõlem, de érdekes, hogy mennyire lejön ennyibõl is a másik jelleme. És ez egyedi gondolatmenet :D, de ez már tényleg nem ide tartozik. Értem, hogy mire gondoltál és azzal is egyet értek, mert azért soha nincs tökéletes együtt mûködés, legfeljebb idõszakonként, ami hihetetlen is, de hát emberek vagyunk és mindig sikerül valami "problémát" generálnunk.
Pedig önbizalom nem egyenlõ az egoizmussal. Sõt, normális párt szerintem csak úgy lehet találni ha az ember bízik magában és elfogadja magát. Ez nem egoizmus. Ha nincs önbizalma, magát alázza, nem szereti, saját magát utálja akkor tele lesz kisebbrendûségi komplexusokkal.. Ilyen ember önfeláldozó sem tud lenni, max csak behódoló. Egoizmus az önzés, önös érdekek kielégítése stb, de az önbizalom csupán annyit jelent hogy bízol magadban. Kiben bíznál ha magadban sem? Ha valaki saját magában sem tud bízni akkor másban meg pláne nem, szóval ez szerintem fontos a normális önértékeléshez és normális kapcsolatokhoz, akár baráti kapcsolatokhoz.
Ja amúgy azt írtad hogy "ebben a világban". Ez igaz, sok nagyképû idióta van, de az már nem önbizalom hanem egoizmus. Ha önmagát túlértékeli és másoknak is árt az a bizonyos nagyképû hozzáállása..
Bocs ha szõrszálhasogatónak tûntem, de a magyar nyelv mindig elgondolkodtat kifejezõkészsége miatt. Téged szerintem amúgy sem kell félteni mert értelmes vagy, egyedi gondolkodással, szóval mindegy hogy hogyan értelmezem a szavakat..
Okosabbak, és kedvesebbek mint sok ember.
szerintem is inkább a kandúrok hízelegnek érdekbõl... :) Attól hogy a cicák nem csinálják azt amit te elvársz tõlük még enm azt jelenti, hogy buták, õk nem emnerek miért csinálnák azt amit te akarsz, arra ott a kutya, egy más jellem meg akar felelni, szívesen tanul stb... valakinek ez valakinek az jön be... de azért nem kellene ennyire negatívan látnod õket :) tudnék mesélni az érzelmeikrõl, de biztos nem érdekel... Egyébként tény hogy a cicák pl a kutyákhoz képest sokkal talpraesettebbek, a problémamaegoldó készségük sokkal jobb, ennyi erõvel mondhatnám hogy emiatt õk ökosabbak inteligensebbek, de sokan a kutyát tekintik okosabbnak mert megcsinálja a trükköket amiket kérnek tõle, nem tudom ez e az igazi okosság. Van kutyám és tényleg egy csoda mikor megtanul valamit... én a cicákat és a kutyákat is imádom!
Neked vagy nincs macskad es nem ismered oket, vagy a macskad csalodast okozott neked. A macskak okosak, ezt tuti bizonyitottak valahogyan. Vannak butacskabb cicak is, de azok sem mennek fejjel a falnak... A ragaszkodas egyen es neveles fuggo. Ha napona eledobsz egy csontot, nesze, biztos nem fog szeretni. Voszont lehet simogatni, jatszani vele. Az erzelmekrol irhatnek, de ha nem tapasztalod meg, ugysem fogsz hinni nekem. Egyszeruen nezz a szemukbe, olvasni lehet belole. Nem onzoek, egyaltalan nem! Egyik cicamat kulon kellett etetni, mert odaadta a nostenynek a taljat. Persze van onzobb, irigyebb cica is, de mondj olyan elolenyt aki onkent megvalik az elelemtol! Sokszor meg az ember sem. En tanitom a cicamat, nagyon sok trukkot tud, szora ul, fekszik. Jelre forog, tappancs, piti, adj egy otost, pacsi stb stb...
A kérdező hozzászólása: Otthon nekünk is van macskánk, de az eddig fel sem merült bennem, hogy reggel azét nyávog, és kaparja az ajtót, mert szeret :) . Inkább azért mert éhes. Egyébként meg mi az hogy "makacs"? Nálam ez nem fér bele. Makacs, ok, akkor el lehet menni, makacskodjon az utcán.
A kérdező hozzászólása: Mihez kell többet dolgozni? :D Egyáltalán minek kell dolgozni a "szeretetükért"? Meg ez pontosan mit takar? Minél több kaját, akkor amikor kéri, illetve minden nyávogására ugrani? :D
A kérdező hozzászólása: Az öntörvényûség egyébként de, egyenlõ az ostobasággal. Embreknél ugyanúgy. Meg lehet nézni az öntörvényû, "egyedi", árral szemben úszó embereket.
Neked vagy nincs macskad es nem ismered oket, vagy a macskad csalodast okozott neked. A macskak okosak, ezt tuti bizonyitottak valahogyan. Vannak butacskabb cicak is, de azok sem mennek fejjel a falnak... A ragaszkodas egyen es neveles fuggo. Ha napona eledobsz egy csontot, nesze, biztos nem fog szeretni. Voszont lehet simogatni, jatszani vele. Az erzelmekrol irhatnek, de ha nem tapasztalod meg, ugysem fogsz hinni nekem. Egyszeruen nezz a szemukbe, olvasni lehet belole. Nem onzoek, egyaltalan nem! Egyik cicamat kulon kellett etetni, mert odaadta a nostenynek a taljat. Persze van onzobb, irigyebb cica is, de mondj olyan elolenyt aki onkent megvalik az elelemtol! Sokszor meg az ember sem. En tanitom a cicamat, nagyon sok trukkot tud, szora ul, fekszik. Jelre forog, tappancs, piti, adj egy otost, pacsi stb stb...
Bocsanat, nem akartam megegyszer elkuldeni.
A kérdező hozzászólása: A vizesrõl olvastam.
13-as, egyet értek veled és okos meglátásaid vannak, viszont egy dolog elgondolkodtató: "Az embereknél is ez a süket duma megy, hogy egy párkapcsolatért meg kell dolgozni, hogy egy sikeres karrierért meg kell küzdeni... ezzel a kijelentéssel én sem értek egyet" Szerintem is ideális és természetes lenne ha nem kellene "küzdeni" pl kapcsolatért. De a mai világban, urbanizált körülmények között a nõi és férfi szerepek nem mûködnek úgy ahogy kellene hogy mûködjön. És ez ma már sajnos vidékre is igaz, hogy az emberek nem tudják hol a helyük, saját magukkal sincsenek tisztában, "eltáposodtak". Tehát szerintem csak olyan értelemben kell küzdeni hogy a másik fél falait lebontsuk, már ha vannak, de természetesen túlzó kompromisszumok árán kapcsolatot fenntartani az butaság.
Köszi szépen. :) Jól elvittük a macsekos oldalt. Hát... végsõ konklúzióként írtam, amit, mert már annyit agyaltam rajta (és megfigyeltem), de most ez maradt meg bennem, ami lehet majd megváltozik. Igen, a fogalmakat is sajátságosan kezelem, de errõl nagyon sokat tudnánk filozofálni, szimpi a hozzáállásod így mindenképp. És persze ha mindent érteni akarnánk a másik mondandójában, akkor a fogalmakat sem árt tisztázni, hogy kinek mit takar, mert a nyelv valóban sok mindent kifejez, de a pontos értelemhez több kell a szavaknál.

A gyepik/menhelyek miért nem foglalkoznak a macskákkal? Vagy csak ezen a környéken van így?

Szeretnék cicát, és szeretnék megmenteni egyet egy menhelyről pl. Szolnok megye harmadik legnagyobb városában élek, itt csak egy kis gyepink van, ahol csak a kutyák vannak agyonajnározva, macska nincs egy szál se, azoknak már érdekes módon nincs hely. De új kutya persze bármikor mehet...

Legjobb válasz: A macskákat nem altatják halomra, mert embert támadnak... az a menhely, ahol kutya ven, nem tud foglalkozni macskákkal, csak ha erre külön kialakított helye van..és általában nincs. Keresd fel a menhelyet, és kérdezz rá, hogy van -e ünkéntesnél macska ideiglenesbe. Vagy ha van valamilyen állatvédõ Fb-os csoport ott is érdeklõdhetsz.

A macskákat nem altatják halomra, mert embert támadnak... az a menhely, ahol kutya ven, nem tud foglalkozni macskákkal, csak ha erre külön kialakított helye van..és általában nincs. Keresd fel a menhelyet, és kérdezz rá, hogy van -e ünkéntesnél macska ideiglenesbe. Vagy ha van valamilyen állatvédõ Fb-os csoport ott is érdeklõdhetsz.
Szia! Pécsen a Misina Menhelyen van egy csomó macska. Többség ivartalanított is. Van kölyök és felnõtt cicus, de a menhelyen kutyák, lovak és egyéb házi és vad(mosómedve) állatok is vannak :) [link]
van facebookod? itt nézelõdj [link]
A kérdező hozzászólása: A Kéz a Mancsért is csak kutyákkal foglalkozik, összvissz két, lassan másfél hónapos képük van kinn cicákról, az egyik ezek közül is "csak elveszett" és az eredeti gazdáját keresik... Tipikus itt is, "lelkes ÁLLATvédõk alapították", de a lényeg, hogy "sokat tettek a KUTYÁKÉRT"... Mert csak a kutya az állat, meg a védendõ... :/
A kérdező hozzászólása: Ja igen, és a hivatalos honlapjukon is csak örökbefogadható KUTYÁK menüpont van... :/
Esetleg más városban kell keresni, ha a szállítás megoldható. És próbálkozz nem csak menhelyen, hanem macskamentõ magánszemélyeknél, alapítványoknál. Budapesten pl. sok ilyen van, biztosan találsz valahol a környéketeken is.
[link] Itt hátha találsz olyan cicát, aki közel van hozzátok. A menhelyek sokszor segítenek megszervezni a szállítást is.


Miért nem szabad a macskáknak olajos halkonzervet adni? És akkor milyet szabad?

Legjobb válasz: én nem hallottam ilyet,de lehet rola szo.hogy miért,fogalmam sincs....a legjobb ha külön macskak szamara készült konzervet veszel.abbol biztos nem lesz gond

én nem hallottam ilyet, de lehet rola szo.hogy miért, fogalmam sincs....a legjobb ha külön macskak szamara készült konzervet veszel.abbol biztos nem lesz gond
Lehet neki olajosat is adni, ha jól lecsepegteted elõtte. De egyes cicák hasmenést kaphatnk az olajtól, ezért jobb, ha nem olajosat adsz. Lehet kapni olyat, ami sós lében van, ez nem olajos, és nyugodtan adhatod a cicának.
Egyetértek, én is olajnélkülit adok néha, lehet kapni, még olcsóbb is. Meg a nyers tojást is szeretik nagyon. A sárgája nagyon tápláló!

A kérdése (i) m azokhoz szól (nak), akik nem konzerv kaján, dobozos eledeleken tartják a macskákat: 1. Ti mit szoktatok enni adni a házi macskátoknak és miért?

Légy szíves, még a következő kérdésekre is írj választ, ha tudsz, köszönöm! 2.: Hallottál már arról, hogy a macskáknak gyártott konzerves, dobozos eledelek, tápok egészségtelenek a macsek számára? 3.: Vitamin kiegészítést szoktál a macskádnak adni? 4. Honnan lehet tájékozódni a macska optimális táplálásáról? Nem reklámokra gondolok. 5. Melyek azok az "ételek", amelyek tilosak a macska számára? 6. Szerintem az a legoptimálisabb, amikor az állat magának tudja megfogni a zsákmányt, de sok esetben erre nincs lehetősége. Mit egyen ilyenkor?

Legjobb válasz: a macskának tej nem való megy tõle a hasa. a macska húsevõ, sok növény, csoki számára méreg is, felelõtlenség adni neki. 2.: Hallottál már arról, hogy a macskáknak gyártott konzerves, dobozos eledelek, tápok egészségtelenek a macsek számára? igen, pl Royal Canin a gabonatartalma miatt. vannak jó gabonamentes jó hústartalmú tápok 3.: Vitamin kiegészítést szoktál a macskádnak adni? jó táp mellett nem szükséges 5. Melyek azok az "ételek", amelyek tilosak a macska számára? haziallat pont hu-n macska/betegseg-gyogyitas/macskakra-veszelyes-gyakori-mergek /4290/ macska/taplalkozas/5-legmergezettebb-etel-a-macska-szamara/4 222/ 2 cikk erröl

a macskának tej nem való megy tõle a hasa. a macska húsevõ, sok növény, csoki számára méreg is, felelõtlenség adni neki. 2.: Hallottál már arról, hogy a macskáknak gyártott konzerves, dobozos eledelek, tápok egészségtelenek a macsek számára? igen, pl Royal Canin a gabonatartalma miatt. vannak jó gabonamentes jó hústartalmú tápok 3.: Vitamin kiegészítést szoktál a macskádnak adni? jó táp mellett nem szükséges 5. Melyek azok az "ételek", amelyek tilosak a macska számára? haziallat pont hu-n macska/betegseg-gyogyitas/macskakra-veszelyes-gyakori-mergek/4290/ macska/taplalkozas/5-legmergezettebb-etel-a-macska-szamara/4222/ 2 cikk erröl
Nálunk táppal keverve kap házi maradékot ( csirkemell, comb, májkrém, sajt)
Helyel közzel mindent megeszik a macska. Értsd ezalatt a vizes kenyér, a krumplipüré, rizs szal a konyhai kosztot. Van persze amit otthagy. Változatos ez is, baja nem lesz, megy be neki minden, vitamin stb. Én persze adok neki tápot is. De kap konyhai kaját is. Am házi cirmos. Vadásznak ezek, de abból nem élne meg :D kell etetni. Vitamin ugye a tápban van, a konyhaiban is, külön tabletta nem kell.
Házi kajánál szinte bármi szóba jöhet. Én volt mikor májat fõztem nekik, csak ala natur, de álatalában mondjuk ha prökölt van akkor a szaftba aprítok kenyeret, azt nagyon szeretik, vagy tejes kenyér, esetleg kis májkrémet bele. De tényleg mindent megesznek, mondjuk van amelyik finnyás, de általában ha éhesek akkor bármijöhet. Mostanában azért rászoktam a tápra, és a konzervre. Ha épp nincs itthon maradék akkor hogy ne mindig tejes kenyér legyen a menü akkor a táppal összekeverem a konzervet, elég sok leve van neki úgyhogy jó szaftos lesz, villával összetöröm a húsdarabokat és ennyi. Egyénként kutsakonzervvel is ugyanúgy jó, azt is nagyon szeretik. (olcsóbban jön ki, és abból van nagy méretû). Hát kb ennyi. Vitaminra nem hiszem hogy szüksége van, hacsak nem beteg vagy valami. Sima féreghajtó tabletta idõközönként, aztán ennyi.
Jah, elõzõ vagyok, és ha nagy dobozos kutyakonzervet veszel, az mondjuk 300forint, az kb 4napig kitart táppal elkeverve. Úgy hogy nekem 6macskám van akik azért esznek. Konzervbõl nem sokat adok, csak épp ami átnedvesíti a tápot, pár darabka hússal.
Nézd én néha konzervet is adok, bár meggyõzõdésem, hogy nem jobb mint a házi koszt. Drágát és olcsót is adok néha, konzervet és tápot is. Ami mindennapos az a tej reggel, néha mellé egy kis sajt, de csak kóstolóba. Rendszeresen kap párolt, fõtt halat, belsõséget, (hogászok)vegyes zöldségkockákkal, fõtt csirke, nyúl és pulykahúst (külön neki fõzöm). Hetente: alkalomszerûen 1-2 db tanyasi nyers tojást, kevés tésztát, májkonzervet, vagy párolt májat. Ha van húsos, csontos ételmaradék azt lemosás után megkapja, szereti a túrós, sajtos tésztát is. Ezeket mind alkalom szerûen. Ha semmi sincs kéznél, vagy lusta vagyok, akkor jöhet a konzerv ill száraz táp. Ezeken felül kap hetente, vitaminos szõroldó krémet és sörélesztõ tablettát. Mindenre természetesen nem terjed ki a lista, hiszen majdnem mindenbõl kér amit eszünk, bár legtöbbször csak elkéri és ennyi.:D Én a fûszeres, édes, zsíros, ételeket mellõzöm. Nálunk más zsákmányállat nincs a madarakon kívül, ezért sajna a vadászat mint olyan, kiesik. Sokat megengedek neki, de a madarakat sajnálom, ezért egy tompa hangú madárriasztó csengõt hord. Nagyon utálta eleinte de megszokta, így is havonta el-el kap egy rigót vagy más szerencsétlen madarat.
Szia ! Elolvastam a válaszokat, nekem még akkor volt macskám, amikor a tápokat, konzerveket nálunk nem nagyon lehetett kapni. Ezért csak házi koszttal etettem. Fõtt és nyers húst is kapott, ami nagyon fontos, hogy nyersen SERTÉSHÚST NE adjál neki enni ! És még egy, ne nagyon legyen fûszerezve az a fõtt étel, amibõl õ kap. Az enyém csak húst hússal evett, se kenyeret, se tésztafélét nem ! Egyedül a fasírtot, amiben ugye van zsemle, és a húsgombócot, /töltött paprikával együtt fõttet, paradicsom nélkül, csak a belsejét/ ette meg. Lakásban tartott cica volt, sétálni lejárt a környékre esténként, de nem vadászott ! Ha megkínáltuk konzerv étellel egyáltalán nem ette meg. 14 és fél évig élt.

A kérdés azoknak szól, akik nem szeretik a macskákat. Ti miért nem szeretitek?

Nem is arról van szó igazából, hogy nem szeretem ?ket, mert cukik, meg jó ?ket simogatni (amúgy inkább kutyás vagyok, de jelenleg nyuszim meg papagájaim vannak). De van valami a természetükben, amit?l kiráz a hideg.

Legjobb válasz: Nem is értem, hogy azok miért okoskodnak, akiknek nincsen macskájuk. A saját tapasztalatom, hogy a macskákból és kutyákból is vannak hûségesebbek, szeretetre éhesebbek és kevésbé azok. Az én macskám nagyon emberi volt, és mindenki szerette õt. Ragaszkodott hozzánk. Mindig, amikor elmentünk itthonról sírt utánunk. És az sem igaz, hogy csak akkor hízelegnek, hogyha akarnak valamit. Kérek mindenkit, hogy ne általánosítsuk így le a dolgokat. És, hogy a kutyák jobban ragaszkodnak a gazdájukhoz, mint a macskák? Ezt sem mondhatjuk így ki. Vannak kutyák, akiknek teljesen mindegy kinél vannak, eléldegélnek. Ezzel szemben pedig találkoztam olyan macskával, akit kitett a gazdája, mert elköltözött. A macska még mindig ott várja a régi ház elõtt. Télen, nyáron, egyaránt. Egész nap. Évek óta. Tehát én ezzel azt mondom, hogy tiszteletet a kivételnek és ne általánosítsuk úgy a dolgokat, hogy nem is tudjuk mirõl beszélünk. Köszönöm.

Nem is értem, hogy azok miért okoskodnak, akiknek nincsen macskájuk. A saját tapasztalatom, hogy a macskákból és kutyákból is vannak hûségesebbek, szeretetre éhesebbek és kevésbé azok. Az én macskám nagyon emberi volt, és mindenki szerette õt. Ragaszkodott hozzánk. Mindig, amikor elmentünk itthonról sírt utánunk. És az sem igaz, hogy csak akkor hízelegnek, hogyha akarnak valamit. Kérek mindenkit, hogy ne általánosítsuk így le a dolgokat. És, hogy a kutyák jobban ragaszkodnak a gazdájukhoz, mint a macskák? Ezt sem mondhatjuk így ki. Vannak kutyák, akiknek teljesen mindegy kinél vannak, eléldegélnek. Ezzel szemben pedig találkoztam olyan macskával, akit kitett a gazdája, mert elköltözött. A macska még mindig ott várja a régi ház elõtt. Télen, nyáron, egyaránt. Egész nap. Évek óta. Tehát én ezzel azt mondom, hogy tiszteletet a kivételnek és ne általánosítsuk úgy a dolgokat, hogy nem is tudjuk mirõl beszélünk. Köszönöm.
Én se mondom, hogy nem szeretem õket, eljátszok velük, simogatom õket, de én tuti nem tartanék. :D Max. kertes házban kinti macsekot. Folyton rumliznak a lakásban, összeszõrözik az ágyat, nem lehet kint hagyni a kabátokat az elõszobában, mert mászókának használják és szanaszét karmolják, a szekrényeket meg kulcsra kell zárni, különben kipakolják stb. :D Na én ilyesmi dolgok miatt "nem szeretem" õket.
Haha! Az nem ember aki nem szereti a macskákat!!! Legalábbis nem emberi, mert a macskák is tudnak olyan okosak lenni mint a kutyák, sõt, sokkal kedvesebbek! ;D
Már elõre látom, micsoda viták lesznek itt... Bár ne legyen igazam. Nos, én is inkább kutyapárti, de fõleg madárpárti vagyok. És hát a macskák nem igazán vannak jóba a madarakkal. Hozzáteszem, nekünk van macskánk. Múltkor is egy vörösbegyet fogott, és akkor még meg sem ette. Telente beült a madáretetõbe, és szó szerint várta a sültgalambot. Szerencsére ezt már megoldottuk. Ja és egeret még nem is láttam nála. Továbbá egy kutya mindig hizeleg az embernek, amikor csak tud, egy macska meg csak akkor, ha épp olyan kedve van, vagy ha kaját akar kunyerálni. Azt pedig aláírom, hogy ugyanolyan trükkökre be lehet tanítani egy macskát is, mint egy kutyát, csak épp a macska az nem fog csinálni semmit, ha épp nincs kedve hozzá. Egy kutya meg mindig feltétel nélkül meg fog csinálni nekünk mindent.
Biztos nincs igazam, de én alattomosnak tartom õket.
Engem nagyon zavar, amikor csak bambán néz rám azzal az élettelen tekintetével.:D Meg persze az esti hangok, amiket néha kiadnak.
Én nem az hogy nem szeretem õket, de én inkább kutya párti vagyok. Macskák kiszámíthatatlan, független, csavargó állatok. Tartózkodóan viselkednek nem hûséges állatok.
macskabol sose lesz olyan tars mint egy kutyabol.
- Nem 'szeretget' meg, mint a kutya. - Kiver a víz, amikor odajön hozzám egy macska, és hozzám dörgölõzik. - Egy kis személyes: nagynéném két perzsát tart a lakásban. elvileg alomra vannak szoktatva, de mondani se kell, milyen macskahúgyszag van az egész házban. Plusz minden tele van macskaszõrrel, amitõl megint csak herótom van. És ami a szarkupac csúcsa: a családi ebédek döntõ többsége itt kerül megrendezésre. :D
Mert a macska nem nyalja úgy a seggedet mint a kutya, ahol és amikor csak akarod. Sztem ennél sokkal fontosabb hogy a kutya csóválja, a farkát, játszik veled üdvözöl, szeret téged. Nem bohócot kell szerencsétlenbõl csinálni ahogyan az egyik fantasztikus válaszoló írta.
Akik nem szeretik a macskákat azok nem tudnak semmit az álatrol, azon kívül hogy 4 lába van és nyávog.

Miért nem gyártanak a macskáknak egér ízû macskakaját?

Legjobb válasz: Mert a macskák alapvetõen nem az ízéért kergetik az egereket.

Mert a macskák alapvetõen nem az ízéért kergetik az egereket.
Honnan tudod, hogy nem egérízû? Kóstoltad? Az igazi egeret is?
szerinted nem finomabb a marha húsos illetve a többi változat? a legtöbb macska csak elharapja a gerincénél az egeret és eljátszik veleee ez idõ alatt édesedik a vére ezért boldogsághormonok törnek elõ
Szerinted hány egeret kéne megölni egy doboz/zacskó macskaeledelért. Meg eleve minek amikor fillérekért veszik az állatok fel nem használt részeit? Kicsit drágább lenne úgy gondolom, meg eleve rossz ötlet.

A macskák miért nem dorombolnak egymásnak?

A macskáim sokszor nyalogatják egymást, meg bújnak egymáshoz, olyankor viszont sosem dorombolnak. Viszont van olyan cicám, amelyik már akkor is dorombol, ha meglát egy tökidegen embert. De másik macskának sosem. Ez miért van?

Legjobb válasz: A macskák a dorombolással az elégedettségüket fejezik ki.

A macskák a dorombolással az elégedettségüket fejezik ki.
A kérdező hozzászólása: Ez oké, de egymásnak miért nem, miért csak embereknek?
Az én macskáim egymásnak is dorombolnak, fõleg az anyacica a kölyökcicáinak.
Illetve a kölyökcica is dorombol az anyukájuknak.
Szerintem macskája válogatja :) Két cicánk van, sokat bújnak egymáshoz, mosdatják egymást, együtt alszanak. Az egyik ritkán dorombol ilyenkor, a másik soha.

Az miért jó ha ivartalanítják a macskákat? Nem rossz ez nekik? Kezdő vagyok még ehhez, nem nagyon értek hozzá

Legjobb válasz: azért jó mert: -nyugodtabbak lesznek, nem hajtja õket a hormonok és a párzási ösztön -tovább élnek, nem kapnak el olyan betegséget amit ivarosan elkapnának (pl méhgyulladás, méhrák) -a macskáknál nemi úton terjedõ betegségeket sem kapják el (macska aids stb) -mivel nem hajtja õket a párzási vágy nem verekednek össze más macskákkal, nem koborolnak el, kisebb a valószínûsége hogy bajuk esik (pl szét tépi egy kutya elüti egy autó) -nem szedik szét idegességükben a lakást, nem spriccelnek a lakásban(nem lesz büdös, nem "pisil" be) ugyanez érvényes a kutyákra is

azért jó mert: -nyugodtabbak lesznek, nem hajtja õket a hormonok és a párzási ösztön -tovább élnek, nem kapnak el olyan betegséget amit ivarosan elkapnának (pl méhgyulladás, méhrák) -a macskáknál nemi úton terjedõ betegségeket sem kapják el (macska aids stb) -mivel nem hajtja õket a párzási vágy nem verekednek össze más macskákkal, nem koborolnak el, kisebb a valószínûsége hogy bajuk esik (pl szét tépi egy kutya elüti egy autó) -nem szedik szét idegességükben a lakást, nem spriccelnek a lakásban(nem lesz büdös, nem "pisil" be) ugyanez érvényes a kutyákra is
Nem rossz nekik, sõt nagyon fontos, hogy ivartalanítsd a cicád! Kegyetlen dolognak hangozhat, viszont gondolj bele; sokkal kegyetlenebb az, ami bekövetkezhet, ha nem ivartalanítják a cicust. Betegségek tömkelege leselkedik az ilyen macskákra, a hímek balhéznak, és ezeknek rendszerint nem egy-két horzsolás a vége, a nõstények pedig minden évben hatalmas szaporulatot hoznak világra, a kicsit pedig rendszerint kóborolni kezdenek, hulladékon élnek, nagy részük méltatlan körülmények között elpusztul.
http://www.noeallatotthon.hu/macskamentes/index.php?pid=2&ci.. Olvasd el ezt, és megtudod, hogy mért fontos a nem tenyésztésre szánt, házikedvenc macskáknál az ivartalanítás.
Natrix: http://www.origo.hu/idojaras/20130205-oshonos-allatfajokat-v.. Új, steril világ? Gondolkozz már picit következetesen.
Még egy macska sem fakadt szóra ugyan úgy mint egy ember sem jött vissza a halálból így nem tudhatjuk, hogy õk miként vélekednek a dologról. Csak azt tudjuk, hogy nekünk miért lesz jó, ha ivartalanítjuk a macskákat. Ha a szoptatás fáradalmaitól akarta volna megkímélni a természet õket, akkor eleve létre sem hozta volna õket. Más az, ha az ember tudatosan kíméli már-már manipulálja az állatokat, mesterséges élethelyzeteket és körülményeket létrehozva a számukra. Nagyon hajazunk egy túl tökéletes, steril világ felé, ahol egyre nagyobb elvárásaink támadnak már nem csak embertársaink, hanem állatainkkal szemben is.
szia! az azért jó nekik mert nem lesznek fáradtak a kiscicái szoptatása miatt, meg úgy talán az egész élete könnyebb lesz.
10es ez a cikk haláli :D"macskáktól és a rágcsálóktól is meg kell szabadulni":D
#7-re válaszolva. Rossz példát hoztál fel, a fekete özvegyek megint más szaporodásbiológiai tulajdonságokkal vannak berendezkedve a fajfenntartás céljából. Mindegy, ezen kár vitatkozni, ne hogy azt hidd én sem vagyok az ivartalanítás ellen. Csak amíg rázzuk a rongyot a kutyákra és macskákra, a kevésbé szembetûnõ dolgok megoldásán nem is gondolkodunk. 1 egérpártól évente mennyi egér születik, és azok utódaitól...Milliárdos gazdasági veszteséget okozva. Mondjuk az elszaporodott macskák és kutyák pedig a természetvédelem ezáltal a közjó számára okoznak felbecsülhetetlen károkat. De persze az ember a kutyákba és macskákba tud csak belenyúlni és szabályozni õket.
Ivartalanított cicáim nem háborognak azért mert nem szaporodnak és a kényelmes életet se vetik meg. Ivartalanított nõsténynél nem alakul ki méhgyulladás, csökken az emlõdaganatok esélye. Ivartalanított kandúr-nem jelöl, nem büdös, nem stresszel folyamatosan a párzási idõszakban és nem kap hererákot. Kandúr és nõstény egyaránt nem kapja el a FIV-et, FeLV-et.Ezek ugye egy ivaros nagyvilágban szaladgáló macska halálának okai legtöbbször. Vedd alapul, hogy mennyi kidobott cica van és mennyi megölt szaporulat.Magyarországon becslések szerint 2millió gazdátlan macska él, ez rengeteg és szaporodnak.
"Az miért jó ha ivartalanítják a macskákat?" Mert nem szaporodnak túl. Ezek a háziállatok a természetben mindig annyian éltek, amennyit el tudot tartani a vadászterület. Ma ugye már nincs ez a korlát de a macskák ezt nem tudják és ha nem avatkoznánk közbe, akkor túlszaporodnának. Egy nõsténymacska évente felnevel két alom (6-8) macskát, aminek a fele jövõre már szintén ivarérett nõsténymacska lesz. Ennyi macskának képtelenség hosszú távon gazdát találni.

Miért nem figyelnek oda az emberek a macskák ivartalanítására?

Szegény cicák isszák meg a levét, akik megszületnek és soknak az utcán kell élni... :( Pedig mennyi pici élet megmenthet? lenne, ha minden házi cicát ivartalanítanának!! Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: "Egy nemzet nagysága híven tükrözõdik abban, ahogyan az állatokkal bánik." (Ghandi) Nos, ez az én véleményem is. Sajnos sok ember képtelen felelõsségteljesen gondját viselni a macskájának/kutyájának. Kell neki, mert aranyos, ameddig pici, és késõbb meg majd õrzi a házat/fogja az egereket.. De ha elpusztul, majd lesz másik. Ha nem kívánt utódok születnek, hát ugyan kinek kellene elszámolni velük? És aminek nincs következménye, az meg sem történt.. Jobb eset, amikor a kicsiknek megpróbálnak gazdit találni, és nem csak egyszerûen vízbe fojtják/ utcára dobják õket. Pedig szerintem egy ivartalanítás nem kerül sokba ahhoz képest, hogy jó esetben 10-15 évet melletted tölt majd a kutyus/cica.. Aki pedig nem így gondolja, az ne vállaljon állatot! Komolyan, az lenne a legjobb, ha jogosítványt kellene szerezni az állattartáshoz is:S Ne tarthasson otthon akárki akármennyit.. Éppen tegnap olvastam, hogy ha csak minden 45. macska szaporodnak, az is bõségesen elég lenne a faj fennmaradásához. Azt is írták, hogy a macskák 90%-a kerül csak megfelelõ gazdához..:S A többi az utcán vagy rossz kezekben végzi.

"Egy nemzet nagysága híven tükrözõdik abban, ahogyan az állatokkal bánik." (Ghandi) Nos, ez az én véleményem is. Sajnos sok ember képtelen felelõsségteljesen gondját viselni a macskájának/kutyájának. Kell neki, mert aranyos, ameddig pici, és késõbb meg majd õrzi a házat/fogja az egereket.. De ha elpusztul, majd lesz másik. Ha nem kívánt utódok születnek, hát ugyan kinek kellene elszámolni velük? És aminek nincs következménye, az meg sem történt.. Jobb eset, amikor a kicsiknek megpróbálnak gazdit találni, és nem csak egyszerûen vízbe fojtják/ utcára dobják õket. Pedig szerintem egy ivartalanítás nem kerül sokba ahhoz képest, hogy jó esetben 10-15 évet melletted tölt majd a kutyus/cica.. Aki pedig nem így gondolja, az ne vállaljon állatot! Komolyan, az lenne a legjobb, ha jogosítványt kellene szerezni az állattartáshoz is:S Ne tarthasson otthon akárki akármennyit.. Éppen tegnap olvastam, hogy ha csak minden 45. macska szaporodnak, az is bõségesen elég lenne a faj fennmaradásához. Azt is írták, hogy a macskák 90%-a kerül csak megfelelõ gazdához..:S A többi az utcán vagy rossz kezekben végzi.
igen...igazad van.oda kellene figyelniük az embereknek az ilyen dolgokra, nekem 4 cicám volt, az egyiket megmérgezték most van három.mindegyiket találtuk, vagyis õk odaszoktak hozzánk és az utolsót mi mentettük meg.mikor vinni akartuk õket ivartalanítani, akkor kettõ terhes lett, és csak utána tudtuk elvinni õket.a kiscicákat meg megakartam tartani de elajékoztuk õket és mindegyik szeretõ gazdiknál van :)
A kérdező hozzászólása: Nekem eddíg 3 cicám volt. Az elsõ kettõ nõstény macska. A harmadik aki jelenleg már négy éve velem van, õ kandúr! :) Természetes volt, hogy mindhármat ivartalaníttatom! :) Az elsõ már nem él, a másodikat ellopták. :( És mindegyik házimacska. :)
17:51-es vagyok: Helyesbítem magam: a macskák 90%-a NEM kerül megfelelõ helyre, hanem az utcára vagy rossz gazdához. Azért nem mindegy..:S


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!