Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a laboreredményem (2 db)

Nem értem, 3.5 miért számít magas tsh-nak ha a laboreredmény szerint 0.5-4 között jó az érték?

Teherbeesés szempontból más érték kell mint normál embernél? Magas a tsh-m, alulm?ködik a pajzsmirigyem.

Legjobb válasz: Persze, évek óta szedem de sose sikerül jól belõni az értéket, 100at szedtem sok volt 50 et szedtem az meg kevés, aztán most 75 öt szedek úgy jött ki ez az érték persze babásodni még mindig nem sikerül de legalább határértéken belül van már mindkét értékem, úgy megörültem neki mikor megkaptam a leletet, erre lelombozódtam mert annyit mondott a doki hogy ez még mindig sok teherbeeséshez...

A kérdező hozzászólása: Persze, évek óta szedem de sose sikerül jól belõni az értéket, 100at szedtem sok volt 50 et szedtem az meg kevés, aztán most 75 öt szedek úgy jött ki ez az érték persze babásodni még mindig nem sikerül de legalább határértéken belül van már mindkét értékem, úgy megörültem neki mikor megkaptam a leletet, erre lelombozódtam mert annyit mondott a doki hogy ez még mindig sok teherbeeséshez...
A megadott refenercia érték minden emberre vonatkozik 18-99 között, de a termékeny korban az sok.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :(
Szia! Én is pajzsmirigyes vagyok és babát szeretnénk. A 3, 5 neked normál esetben megfelel, de úgy tudom, hogy a terhesség csak 2 alatti tsh értéknél johet létre. Babaprojekt elõtt ilyen esetben a belgyógyásszal kell megbeszélni a dolgot.
A kérdező hozzászólása: De miért...ez olyan furcsa nekem, nem értem és az orvosom se bonyolódik magyarázatokba. Ha a normális érték ( a tshm 3.5 a ft4-em 12 ) en vagyok akkor úgy miért nem lehetséges terhesség? Nem világos számomra hogy akkor miért ilyen széles a tól-ig határ ha egyszer MÉGIS meddõséget okoz kvázi a határon belüli érték is...
A magas tsh nem csak meddõségi problémákat okozhat, hanem sok mást is. Gondolom azért 4 a határ, mert csak afelett kóros, és akkor érdemes kezelésekbe belemenni, alatta nem okoz különösebb problémát, leszámítva a teherbeesést. Tehát ha te nem szeretnél gyereket, és 3, 5 az értéked, akkor az jó, nem kell vele foglalkozni, nem érdemes emiatt gyógyszerezésbe, ill. kezelésekbe kezdeni. De ha babát szeretnél, akkor igen, ahhoz magasnak számít ez az érték.
Így van, ahogy az utolsó írta.
Utolsó vagyok. Még annyi, hogy nem a meddõségben van szerepe a magas TSH-nak, hanem a korai vetélésben. Valamint fejlõdési rendelleneségeket is okozhat. Úgyhogy babához 2 alatt, de inkább 1 körül érdemes tartani.

Miért nem jó a laboreredményem?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Szia! A rubeolát nem tudom, de a másik kettõt megnéztem az én papíromon. Nekem is van egy kis eltérés, azt mondták, hogy ez nem jelent semmi bajt.

Szia! A rubeolát nem tudom, de a másik kettõt megnéztem az én papíromon. Nekem is van egy kis eltérés, azt mondták, hogy ez nem jelent semmi bajt.
A kérdező hozzászólása: És ez kis eltérésnek minõsül? 7 % NEM SOK?
Nekem 80, 5 volt a neutrophil és 15, 5 a lym és azt mondták, hogy nincs semmi baj. Szerintem ne aggódj! (1. válaszoló)
Szia! Terhesség alatt megváltozik az egész test, ezáltal a vérkép is. Nem kell aggódni, ez minimális eltérés.
a vérkép eredményeit , ahogy a dokim mondja normális emberre állították be...a terhességnél mindig van eltérés....
Szia, Ne aggódj laborban dolgoztam több évet, nem számítnak ezek a "kis" eltérések. A gépek beállításától is függ, hogy milyen az eredmény, bármilyen furcsán is hangzik. A vérképemen nekem sem minden a határértékek között van! Ne aggódj. A rubeola pozitít pedig azt jelenti, hogy voltál rubeolás és a szervezeted emlékszik rá. Üdv 34 hetes kismama


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!