Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a kutyáknak, hogy (88 db)

Miert kakil a kutyam az agyra? Van egy 4 honapos boxer keverek kutyam nem keves turelemmel es energiaval eljutottunk odaig hogy kimegy a kertbe elvegezni a dolgat de par napja mikor dolgozni megyek akkor a kanapera pisil es az agyra kakil! Miert?

Mit csinalok rosszul?Miert erzi hogy az agy a megfelelo hely a kakilasra es hogyan szoktassam le errol?elkovettem egy hibat amikor meglattam az agyon a csomagot akkor nem csak jeleztem hogy nem jot csinalt de bele is nyomtam az orrat ami tudom nem epp a legjobb megoldas!

Legjobb válasz: Csak akkor, amikor dolgozni mész? Ha igen, akkor stressz. Komolyan. Nem akar egyedül maradni a kutya. Az orrát tényleg nem kellett volna belenyomni!!! Mikor rajtakapod szólj rá, hogy nem szabad, vagy, ahogy tanítottad, de ne üsd, mert csak jobban fog félni. Jutalmazd, amikor kint elvégzi a dolgát, 4 hónapos, még kell az ösztönzés.

Csak akkor, amikor dolgozni mész? Ha igen, akkor stressz. Komolyan. Nem akar egyedül maradni a kutya. Az orrát tényleg nem kellett volna belenyomni!!! Mikor rajtakapod szólj rá, hogy nem szabad, vagy, ahogy tanítottad, de ne üsd, mert csak jobban fog félni. Jutalmazd, amikor kint elvégzi a dolgát, 4 hónapos, még kell az ösztönzés.
szeparációs stressz... egy kutyát fokozatosan kell hozzászoktatni az egyedülléthez szeparációs sterssz esetében pedig sok területet érdemes megvizsgálni-megfelelõ szellemi és fizikai munkát kap e az eb (séták, szabályok betartása, képzés stb.) nem egy-két mondatos tanácsról lenne szó és a tartási körülmények, gazdi ismerete nélkül nem lehet megfelelõ tanácsot adni... ismerd meg a kutyád! az alapvetõ szükségleteit, szociális rendjüket! (büntetni, megszégyeníteni ezért nem csak, hogy felesleges de káros is!)
Szeparációs szorongás. Vagy azért mert domináns, vagy azért mert bizonytalan. De az biztos, hogy szorong, az okot neked kéne tudnod, te ismered a kutyádat. A domináns szereped megerõsítése, és néhány szabály felállítása megkönnyítheti a dolgot. Ha viszont érzékeny a kiskutya, akkor el kellene kezdeni egyedülléthez szoktatni.

Miért támad a kutya? Van egy sztafi meg moszkvai örkutya keverékem 1 éves. Hárman lakunk a házban engem meg anyámat nem bántja, a mamira meg (nem gyakran néha) rátámad. Hogyan tudnám leszoktatni vagy azt a gond hogy öt nem tekinti falka vezérnek?

Legjobb válasz: Szerintem ez egy nagyon összetett dolog. De ez persze függ attól, mit értesz támadás alatt. Milyen szituációban támad.Mióta. Milyen a viszonya a nagyival egyébként. Lényeges, hogy gondolom mivel a te kutyád, neked milyen a kapcsolatod vele. Foglalkozol-e vele eleget, találkozik-e más kutyákkal? Egy ilyen jellegû keveréknél nagyon fontos a megfelelõ szocializáció. Nagyon hasznos lenne eljárni egy kutyaiskolába, mert ennek így tényleg nem lesz jó vége.

Szerintem ez egy nagyon összetett dolog. De ez persze függ attól, mit értesz támadás alatt. Milyen szituációban támad.Mióta. Milyen a viszonya a nagyival egyébként. Lényeges, hogy gondolom mivel a te kutyád, neked milyen a kapcsolatod vele. Foglalkozol-e vele eleget, találkozik-e más kutyákkal? Egy ilyen jellegû keveréknél nagyon fontos a megfelelõ szocializáció. Nagyon hasznos lenne eljárni egy kutyaiskolába, mert ennek így tényleg nem lesz jó vége.
Az a gond, hogy titeket sem tekint annak. A te dolgod eldönteni azt, hogy ki a falka tagja és ki nem, nem pedig a kutyáé.
Elsõ: Ostobaságokat beszélsz. Mégis mi lenne ha nem kutya? Akár emberre támad, akár nem. Õrzõ-védõ kutyát, esetleg rendõr kutyát meg látták már? Az a feladatuk hogy emberre támadjanak... De ha a gazdáival szemben agresszív, akkor sem az a megoldás, hogy ki kell hajítani! Micsoda marhaság! Kutyaiskolába kell vinni, ahol majd segítenek megnevelni.
Kedves, kérdezõ! Ha látod, hogy a kutyus megint támad a nagyira, ugorj oda hirtelen, csapj egy kicsit a fenekére és jó hangosan kiálts rá, hogy NEM SZABAD. De mondom, csak tényleg nagyon kicsit csapj a fenekére. Nem az a cél, hogy agyon verd azt a szegény kutyust, hanem, hogy megtudja, hogy azt igenis, nem szabad. Ja és igen, kedves utolsó. Szerintem neked sincs maradásod ebben a világban, ilyen ökör hozzáállással. Hidd el, senkinek sem hiányoznál. Az a baj, hogy az olyan emberek, amilyen te is vagy, csak magával törõdik. Azt a kutyát igenis meg lehet nevelni, csak akarat kell hozzá. Tessék, meg lehet engem kövezni, nem érdekel. De ha ilyet látok, fel megy bennem a pumpa, mert sajnos az emberek többsége mindig többre tartja magát, mint amennyit valójában ér.
Kutyaiskola, vagy pedig altassátok el, de ez így nem maradhat. Én inkább a kutyaiskolára szavazok, megfelelõ hozzáállással, és foglalkozással jó eséllyel belõle is faragható rendes kutya. Az ilyenfajta problémákra ajánlom a Cerberos kutyaiskolát, nagyon jók, van külön szocializációs foglalkozásuk, kifejezetten problémás kutyák számára. Hívd fel õket, biztosan segítenek.
Ha egy kutya emberre támad, az már nem kutya és maradása nincs!!
hát igen, kutya marad még attól max szét szedi a nagyit és ilyen ebnek nincs helye a világban.
A kérdező hozzászólása: Értem.És miért támad rá mondjuk fél töle és ezt kihasználja?
tök mind1 mit mond az ember. Itt sajnos a többség kutya örült (mondhatnék más jelzõt is)de ez van szar az élet!!!! De ne nekem mond aki végig nézte ahogy az anyjára meg testvérére ugrott a kutya szimplán azért mert apám kutya b.zi és nem képes nevelni az ebet, 2 oldalról meg nem lehet nevelni!!! Ha az egyik tiltja másik engedi.
Vmi baj lehet a nagyival az tuti. E

Az emberek miért nem tudják megnevelni a kutyáikat? Hogy tehetik ezt?

A kiskutyám csak játszani akart, farok csóválva, majd alázatosan közeledett egy staffi szuka felé, játszani akart. Gondoltam hagyom, hiszen ott volt mellette a gazdája is aki nem figyelmeztetett, hogy a kutyája egy agresszív rohadt féreg. Éppen nagyban mesélte a parkban a többieknek, hogy ő mekkora kiképző és szájba rúgással mutatja meg a kutyájának hol a helye és mutatta a kezét ami hogy fáj mert a kutyájának olyan kemény a feje (ez az előzmény) hangosan nagyképűen mondta ezt a másik 2 stafford tulajdonosának akikkel körben álltak, és azon röhögtek, hogy milyen kemény a magát kiképzőnek nevező f*szi. Közben az én kis kutyám (aki egy csupaszív, beagle) mindenki szereti, sosem volt agresszív nem kezdeményezett soha verekedést, és nem is keveredett verekedésbe. Szal odament és játékra hívta az egyik kutyát. (történetesen a kérkedő emberét) az egy pillanat alatt nekirontott és elkapta a torkát. Rázta,cincálta szegényt. Rohantam oda, kiabál nekem az ember, hogy fogjam a kutyámat. Fogtam, de nem mertem húzni mert leszakadt volna a füle. (már azt is harapta az a sz*rrágó dög) közben keservesen sírt. a végeredmény, egy halál rémült kutya, a fülében a porc belül felhasítva kívül a bőre szó szerint átlyukasztva. Az ember mondta h miért nem fogtam hamarabb a kutyámat, nézzem meg a kezén sérülés lett... na pont leszartam. Vittem a kutyámat onnan el. Tudom, h rossz döntés volt, mert a nevüket sem tudtam, és be kellett volna rajta vasalni a holnapi állatorvosi számlát, ha lesz. Most betadinoztam a kicsim fülét, nem tűnik nagyon komolynak, de ok nélkül kapta és lógatja a fülét :( gondolom fáj neki. már kisírtam magam, remélem reggelig nem lesz semmi, ha mégis megyünk az ügyeletre.

Legjobb válasz: Remélem jobban lesz a kutyusod. Az ilyen embereket és a kutyáikat pedig messzirõl is nagyívben kerüld el.

Mennyi idõs a kutyád? Most hogy viselkedik? Milyen a kedve?
Remélem jobban lesz a kutyusod. Az ilyen embereket és a kutyáikat pedig messzirõl is nagyívben kerüld el.
Itt már nem sok mindent tudsz tenni, holnap majd a doki tájékoztat, hogy milyen lépéseket tehetsz az ügyben - már ha tehetsz. Amire viszont érdemes késõbb figyelni: Mindig, minden alkalommal, kivétel nélkül kérdezd meg a már a futtatón lévõ kutyásokat, mielõtt elengeded a tiédet! Sosem lehet tudni, melyik kutya "idegbeteg" idegenekkel, melyikük bírja/nem bírja, ha játékra hívják, stb. Persze õket nem is kéne elengedni pórázról, de ahol agresszív/idegbeteg kutya van, ott szokott lenni egy minimum hozzá nem értõ (de sok esetben egyenesen hülye, arrogáns, vagy éppen a kutyájához hasonlóan agresszív/idegbeteg) gazdi is, nem szabad kockáztatni. Ilyen gazdi kutyájához inkább egyáltalán ne is engedd a tiédet. Persze, fontos a szocializáció, de igenis válogasd meg, kivel engeded össze. Figyelj arra is, hogy ne "lihegd túl" a dolgot - komoly törést okozhatsz a kutyában. Holnap menjetek el dokihoz, de ne bánj vele "hímes tojásként". Hidd el, õ fel tudja ezt dolgozni magában. Ha ismertek más, normális staffikat, továbbra is találkozzatok velük és benned se legyen gátlás akár a fajta, akár a hozzá hasonló méretû/alkatú kutyákkal szemben. Ettõl függetlenül sajnálom, ami szegény kiskutyával történt, neked meg pláne iszonyú élmény lehetett. Nyugi, valószínûleg az ég világon semmi baja nem lesz, jól tetted, hogy le betadine-oztad, éjszaka még figyelheted, de szerintem teljesen felesleges :)
Hogyan engedhetted oda ismeretlen kutyához a tiedet? Ráadásul hallottad , amit beszéltek. Miért is gondolod, hogy mindenkinek csupaszív, játékos kutyája van?Egyszer majd, talán csak játszani akaró kutyákkal lesz a világ tele. De ott még nem tartunk.
jajj szegény pici kutyus :( Nyugi, mára mindent megtettél érte, amit tudtál. Holnap megmutatjátok dokinak és minden rendbe fog jönni. Gondolj arra, hogy ez még viszonylag olcsó tanulópénz volt. Sokkal nagyobb baj is történhetett volna, de mindketten egyben vagytok és többször nem történik veletek ilyen.
Nem csak a parton sétálunk. Lakótelepeken, utcákban, MINDENHOL. Pórázos kutyához nem szoktam odaengedni, csak nagyon ritkán és megkérdem. Szabadon lévõkhöz felõlem mehet, ha a gazdin nem látok ellenállást-tiltakozást és FIGYELI a kutyát...ez fontos. És én igenis féltem a kutyámat...mázli, hogy a nem hosszú szõre azért sûrû...és hogy fordulékony a kutya. Nem véletlen, hogy én zavarom el az idegen idióta kutyákat, nem bízom rá...És örültem neki fiatal korában, mikor NEVELTE más kutya. Mert oké, hogy megfogtam, lenyugtattam, mikor durva volt és késõbb engedtem vissza. De egy ember nem tudja úgy megtanítani a kutyáját a kutyák nyelvére, mint egy másik kutya. Mikor a nagy kau kan lenyomta, mert a hátán ugrált, hálás voltam neki...az más kérdés, hogy barom kutyám ismét ment volna rá, akkor már én kaptam el a grabancát :D Minden épeszû ember védi a kutyáját a sérülésektõl, verekedésektõl, még szép! Azért vagyok kíváncsi a kérdezõ válaszára, hogy az amstaff pórázon volt-e, illetve hogy hogyan játszott a beagle. Mert igenis nagyon sokan hagyják a beagle-nek, vizslának, boxernek, stb-nek kölyökként, hogy ugráljon-mancsoljon, mert csak játszik...aztán ha a felnõtt kutya megunja és neveli a kicsit, akkor õ a vadállat??? Hát nem... Én is rászólok az enyémre, ha szukát/kölyköt lábbal érint...igaz, ilyenkor tényleg játékra hív, udvarol...de ezt nem szabad engedni...és ha ilyenkor a szuka odacsattog neki, azt sajnálom, hogy nem kap neki direkt oda!!
Kedves Kérdezõ.Ha akarod, írd meg privátban, hogy merre laksz.Esetleg elmegyek kutyámmal arra.Kíváncsi vagyok, hogy hívod vissza, amikor találkozunk.Mert én is azt mondom, hogy a kutyád abszolút nem visszahívható ilyen helyzetekben.Ha tévedek, bizonyítsd be, írj privátot és találkozunk.Csak azért, mert naponta járunk így mi is, hogy innen-onnan ránk szalad egy egy ilyen "visszahívható" kutya...Egy nagytestû, domináns kankutya gazdi...
Érintheti lábbal, de nem a hátán és a farán, ahol például dominanciából, vagy udvarlásból teszi! Ugyanis látom a másik kutyán, hogy ilyen szitukban stresszelnek, visszaszólnak, vicsorognak...természetesen ha a másik kutyának ez nem okoz gondot, mert JÁTSZANAK, akkor hagyom a dolgot :)
A kérdező hozzászólása: Még egy fontos momentum, hogy a kutya nem mutatta, hogy nem akarja, h az enyém bekerüljön a személyes szférájába... ELindult felénk ugyanis, ekkor kérdeztem h mehet-e, mondta a gazda h oké, szóltam a kutyámnak, h mehetsz, (ilyenkor is azt már tudja, hogy nincs ész nélkül rohanás, ha feloldom láb mellõl) be is tartja, napi 4-5 séta és a rengeteg foglalkozás 7végéken túrázás megteszi a hatását, le van fárasztva és nincs különbség, h kint vagy bent vagyunk, ugyanúgy engedelmeskedik. ami ezután jött már tudjátok, a kutyám ment, hívta játékra, nem ért hozzá egy ujjal sem, a másik dominált (olyan gesztusai voltak), az enyém megadta magát ahogy ezt meglátta, de a staffit ez hidegen hagyta, elkezdte rázni... na jó nemtom miért írtam le újra :D
A kérdező hozzászólása: Nem mancsolt, a játékra hívás annyi volt nála ha bepucsított, elsõ 2 lába pedig lent volt. Közben farokcsóválás 1000rel http://4.bp.blogspot.com/_U1SyMCX_EKA/TCJX7xTc4eI/AAAAAAAAAH.. (úgy mint a PLAYFUL sziluett ezen a képen) Aztán közelebb ment, ekkor látta h a másik domináns, meg is adta magát, de azt meg nem érdekelte.
A kérdező hozzászólása: KEDVES OKOS DIESEL! ELég már ebbõl a rosszindulatú dumából amit nyomatsz. Jóhogynem már így látatlanban ki tudod számítani ki ugrott kire. Na de segítek: A füle fölött kívül, belül a fülén, és az állkapocs csontja fölött kicsivel van lyuk. nem rohant, csak normálisan ment felé, én kb 4 méterrel mögötte voltam, engedélyt kapott tõlem, h mehet. A másik kutya felemelte a farkát dominánsan, erre õ hanyatt dobta magát, de az meg ezzel nem törõdve elkapta a nyakát és a fülét. Így érthetõ vagy vezessem le számításokkal?! Komolyan mondom ilyen kevés infobol akkora történetet szõttök h jobbak vagytok mint Andersen. még1x mondom a staff NEM VOLT PÓRÁZON... na remélem leírtam elégszer ahhoz, h tudatosuljon mindenkiben. sajnálom, ha kissé érzõdik az h mennyire dühös vagyok a válaszokon, de egy két válaszoló provokatív és túl okos hangneme bosszantó.
Hát Szilvi ezt sosem értettem benned. Egyes dolgokban túl laza vagy, másokban meg túl görcsös... Nem érintheti lábbal? WTF? Levegõt venni szabad neki? Had viselkedjen szerencsétlen már kutyaként. Senki nem halt bele abba, hogy hozzértek. Ha nem viszi túlzásba, és a másikat nem zavarja, akkor mi a baj? Természetesen miután a gazda megkérdezte, hogy odaqengedheti. A nevelés meg csak addig nevelés, amíg a másik nem sérül meg. Semennyire. Különben sem az én kutyám dolga, hogy vadidegeneket neveljen. Ha valami nagyon nem tetszik, akkor inkább arébb megyek.
A kérdező hozzászólása: Másrészt, orvosnál voltam, betadinozni kell és annyi, nincs semmi baja, azt mondta. Én stresszeltem túl, kialudta szerencsére, reggelre semmi rossz kedv nem volt. Igen az én hibám is volt mert nem válogattam meg, és csak felületesen odakiáltottam, h "nem baj ha odamegy" sz*r ügy igen, lehet megkövezni érte. Jó tanulópénz. És ne gyertek már ezzel a közterülettel, mindenki a városligetben sétáltat. póráz nélkül.
Nem lehet, hogy a beagle "rá mancsozott" a pofájára, hátára, nyakára akárhová? Mert az aranyosnak és játékosnak tûnhet neked, de tiszteletlenség és egy dominánsabb kutya nem veszi jó néven. Vagy lehet, hogy a staffinak nem tetszett az, hogy csak úgy berobbant a semmibõl a személyes szférájába...
A kérdező hozzászólása: Helló HELLLÓÓ EMBEREK! Nem most látom micsoda választömeg született ide, végig sem volt még idõm olvasni, leragadtam Diesel válaszánál. 1: ne degradáld a kutyámat, nem csak uuu de cuki hanem engedelmes is. 2: a staff nem volt pórázon azért ne nézd már hülyének az embert, hogy odaengedem egy pórázon lévõ kutyához. 3: a gazdáitól csak felületesen kérdeztem, hogy nem baj, ha odamegy? Õk mondták, h "dehogy látod meg vannak nevelve ezek" fél perc múlva meg már a szájában lógott a kutyám. Ez kimaradt. a többiek akik már a pórázas kutyán rugóznak nem is értem --- valaki leírja válaszban, és már készpénznek veszitek? köszi...
Elõre leszögezem, sajnálom az esetet, és ami a kiskutyáddal történt, de vond le a tanulságokat. Alap, hogy pórázos kutyához nem engedünk oda kutyát. Ha pedig póráz nélkül volt, tanulj egy kicsit a kutyák testbeszédérõl, nagyon hamar lehet látni, hogy akar-e haverkodni. Mikor a Városligetbe kimegyünk, én sem kérdezem meg minden gazditól, hogy odamehet-e a kutyám, mert akkor egész nap egy nagy kérdés lehetnék, annyi kutya van. De amikor látom, hogy sandán néz egy másik kutya az enyémre, akkor nem engedem oda. Sosem támadták még meg õt, olyan volt, hogy mikor kisebb volt, azt hitte, övé a világ, és dominált. Akkor megverte õt a másik kutya, de meg is érdemelte. Lehet, hogy a te kutyád is domináns jelzéseket ad, amit te cukinak tartasz, de balhé lehet belõle. Ismerd meg jobban a kutyákat, ezt tudom mondani.
Szilvi, azt felejted el, hogy nem mindenki ott sétál ahol te... Máshol nincs ennyi kutya, mégis odaengedik kérdezés nélkül és ez bunkóság, mert lehet, hogy a másik gazda nem akarja. És ezt már máshol is mondtam, hogy te túl könnyen veszed az ilyen támadásokat, mert a te kutyádnak sok baja nem eshet átlag szituációban. Vigyorogva beszélni hogy kit lyukasztott ki a kutyád... Szerintem a kérdezõ simán megelõzhette volna az egészet, de azért megértem a félelmét, amit úgy látszik te nem. Nem olyan vicces amikor a kutyád a lyukasztó másik oldalán van.
Kérdezõ, így, hogy szabadon volt az amstaff is, más a dolog fekvése, de ezt már írtam :) Velünk most este történt a két órás séta során egy vicces mozzanat :D Kutyám pórázon láb mellett, baktatunk a sötét járdán. Sötét volt. Sarkon lát vmit a kutyám, kihúzza magát. Azt hittem, hogy egy macska. Közelebb érve látom, hogy egy kis szobakutya, havanese-shitzu féle ebzet póráz nélkül. Megállok elõtte, látom normális...mondom oké, akkor megyünk tovább, és a sarkon szó szerint egymásba botlottunk a gazdikkal :D Elsõ kérdés: "Megeszi?" Mondtam, hogy dehogy :D aztán közöltem kutyámmal, hogy "Tied, akarom mondani mehetsz" :D gazdik jót nevettek, kutyák szimatoltak és mentünk tovább :) A séta során látott 8 kutyából 5 (!!!!!) pórázos kutya támadott ki a kutyámra azonnal: nj, westie, pulikeverék, buldog, és egy keverék...ennyit az idióta pórázkötelezettségrõl meg a tudatlan gazdákról...a kutyák tele vannak energiával, frusztráltak, mozgásigényük nincs kielégítve, gazdik kutyákkal sem engedik össze õket...itt az eredmény...
A kérdező hozzászólása: Kedves 45-ös! Ez most remélem nem volt komoly :D Bizonyítsd be? kérlek... Ma kezdte a tüzelést a kutyám. Újabb örömforrás :D Szal amíg vége nincs, addig kan kutyák közelébe sem megyünk. A másik dolog pedig az, hogy ha mondom, elhiheted, iskolázott a kutyám, nem véletlenül írom, hogy visszahívható, ahogy illik. Nem az õ hibája, leírtam mi történt olvasd el újra ha akarod, de ha vége a tüzelésnek állok elébe. Megláthatod élõben is, hogy milyen a kutyám. Azt hogy merre lakom azért nem fogom megírni, csak hogy hol találkozzunk BP-n belül. Azt sem tudom ki vagy szal, bocs ezért. A stafford szuka kutya volt, (Linda névre hallgat)
Kedves utolsó! Szerintem a tank (a példánál maradva) jelen esetben ugyanolyan gépjármû, mint bármelyik másik.Ugyanazok az engedélyek szükségesek hozzá, mint egy Smart-hoz :) ) Ha érted...
Diesel, a példádnál maradva, tank csak ritka és különleges esetben vesz részt a forgalomban, kizárólag képzett katona vezetheti útvonalengedéllyel... Ha érted, mire gondolok.
Egy rosszul szocializált kutya még lehet tökéletesen behívható.. Nem abban vagy hibás hogy 100% nem bizonyosodtál meg róla hanem abban hogy egyáltalán nem... Amúgy hozzátenném hogy nincs is kérdésed csak sírni jöttél fel kb. Hogy neked milyen aranyos cukker beagled van. És a gonosz amstaff meg a gazdája hü milyen csunyák voltak voltak vele. Engem az háborít fel csak az egészben hogy te azt hiszed hogy te vagy a sértett. Mikor a jelen esetben több hibát követtél el mint az amstaffos srác. Ez olyan mint ha neki mennék egy álló tanknak. És még én lennék felháborodva hogy ott állt és az én kocsim összetört a tankon meg nincs egy karcolás se.. persze tudom a tankon nem volt szájkosár.. de csak egy tank...
Nagyon furcsának tartom, hogy azok, akik egy kutya behívhatóságát nagyon fontos dolognak tartják, teljesen természetesnek veszik, hogy egy kutya, aki a gazdája mellett áll, megtámad egy másik kutyát. A kutyának soha nem szabadna ilyen döntést hoznia, a gazda kifejezett engedélye nélkül soha nem szabadna támadni. Ez szerintem ugyanolyan, ha nem nagyobb engedetlenség a gazdával szemben, mint hogy egy kutya hanyadik hívásra behívható.
A kérdező hozzászólása: Igen, jó tanulópénz volt, nagyon meg kell válogatni kivel haverkodunk. Viszont a tegnapi sokk elmúlt nyomtalanul (: nem akartam túlmisztifikálni ezt az egészet :D valójában lehet a kérdést sem kellett volna kiírni, mert ebbõl is csak a vitatkozás lett.
A leírtak alapján peched volt neked és a kutyádnak is. Hiszen a staff gazdája engedélyével eresztetted oda a kutyádat. Sajnos, vannak felelõtlen gazdák, akik vagy nem ismerik teljesen a kutyájukat, vagy élvezik, ah az övék leharcol egy másikat. Annyit tudsz tenni a következõkben, hogy kissé fenntartással leszel idegen kutyák és kutyások felé.
A kérdező hozzászólása: És a kérdésre kéne válaszolni, vagy ha csak fölényeskedni tudtok ti szuper kutyatartók, akkor ink. máshol.
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem mentegetem magam, de a tények pontos tudatában kéne ítélkezni épp ezért írtam le mindent pontról pontra. Kár ide kérdést írni, a sok önjelölt professzor (tisztelet a kivételnek) majd megmondja, hogy mindenki hülye csak õk nem. Miért b*zd ha látod, h a kutyád normális, és igen futólag rákérdezel, hogy mehet-e oda, odaengeded, megtépik a kutyádat, aki rendesen közeledett, és akkor még köszönd is meg szinte a másik kutyának meg a gazdájának, hogy ez történt. Én annyiban vagyok hibás, hogy 100%osan nem bizonyosodtam meg arról, hogy a másik kutya agresszív-e. Viszont mivel még a büdös életben nem volt ilyenben részem, így nem voltak elõítéleteim.
hu kedves kérdezõ, amiket irkálsz az már csak fingfestés. Próbálod ugy szépiteni, hogy te gyere ki jól ebbõl az egészbõl. nem fogsz, hibás vagy lásd be. nem szégyen ez. az ember mindig tanul valamit.
A kérdező hozzászólása: A tiedtõl félettem meg bármely más kutyától akiket bevonzhat az enyém.
Kifelejtettem egy nagyon fontos szót az elõbbi kommentembõl: NEM!! a fejberúgásos módszert alkalmazom :)
Semmi gond ha tüzel.Az enyém visszahívható tüzelõ szuka mellõl is.Nem háborgatja, mert nem engedem.S a fejberúgásos módszert alkalmazom :) )A tied is az kellene legyen.Tehát?Természetes, hogy egy általad kiválasztott helyen találkozunk, amikor akarod.Nem sértegetni vagy provokálni akarlak, csak szeretném, ha nem csak az amstaffot és gazdáját látnád hibásnak.Írtad, hogy jelenleg nem alkalmas a meghívásom, mert tüzel.Akkor tüzelés alatt mégsem visszahívható vagy az enyémtõl félted?Inkább pórázon vezetem majd, ha nem bízol a bennem és a kutyámban...
Hát nem tudom...mikor jó idõben tele a part és tíz méterenként jönnek akár a kutyások, legtöbbször szabadon, akkor összeszagolnak és megyünk tovább, ki-ki a maga irányában :) Ha egy kutya gázos, azért az látszik, akkor szoktunk szólni, hogy azonnal fogja meg. Kutyatámadás minket eddig kimondottan csak úgy ért, hogy vagy pórázról szabadult el a kutya, vagy kirontott kerítésen-kapun, illetve mikor km-erekrõl startolt rá az enyémre póráz nélkül. Tehát a tapasztalat, hogy normál esetben ebbõl nem szokott gond lenni. Ha a kutyája agresszív vkinek, az az eddigiek alapján pórázra veszi, vagy leülteti-fekteti az út szélén és akkor persze, hogy a normális kutyás nem engedi oda a sajátját. Diesel, az igaz, hogy a torkát úgy kaphatta el, ha ráugrált a beagle...a kérdezõ válaszaira kíváncsi vagyok minden esetre :) Egyébként egyszer a kutyám is kilyukasztott egy 4-5 hónapos beagle kölyköt, pedig nem szokott ilyet csinálni. Egy kutyafuttatóba jártunk a város másik felébe ismerõs kutyákat rehabolni, szocializálni. Volt egy helyi csapat, jöttek be már a foglalkozásunk vége felé. Beagle ugrált a fáradt kutyámra. GAzdi szerint csak játszik...szerintem és a kutyám szerint meg egy neveletlen, pofátlan, már domináló beagle volt, aki nem értett morgásból, vicsorgásból, elfordulásból, lenyomásból, semmibõl, gazdik hagyták a dolgot, mígnem a kutyám egyszer keményen lenyomta, s lám, megtanulta azonnal a gyerek a rendet, gazdi elhûlt :D 1 hét múlva kb. ismét ott voltak, mi bementünk, semmi gond nem volt. Aztán Argos már fáradt volt a labdázástól, beagle-t sikeresen elhívták a gazdik párszor, Argosnak is sikerült elmorognia, emlékezett a kölyök :D Aztán Argos befeküdt fáradtan a pad és a kerítés közti fél méternyi szûk helyre...szemem sarkából csak azt láttam, hogy a beagle ráugrik hátulról. Mire bármit szólhattam volna, Argos odakapott neki, és a szemfogával egy pici lyukat ejtett az oldalán...láttam, hogy semmi komoly, kis betadin és kész...erre a gazdi mindent mondott a vadállat, antiszoci kutyámról. Én meg mondtam, hogy örüljenek, hogy csak ennyi sérülés érte NEVELÉS közben, mert egy komolyabb, türelmetlenebb kutya sokkal durvábban is lereagálhatja, ha így pofátlankodik vele a beagle...nem tudom, mi lett a kutyával...1 éve nem jártunk arra :D :)
Szilvi ha az amstaff póráz nélkül volt akkor is a kérdezõ a hibás mivel az õ kutyája rohant oda kérdés nélkül... Egyébként az hogy a staff a beagle torkát kapta el elégé olyan mint ha a beagle ráugrott volna. Mivel nehezen kapja el a torkát felülrõl az amstaf..
Ilyen emberek vannak, és mindig lesznek, nem tehetsz semmit azon kívül, hogy te vigyázol. Attól, hogy a kutya nem mutat jeleket, még nem azt jelenti, hogy barátságos. Senkihez nem kéne odaengedni kérdezés nélkül a kutyát.
A kérdező hozzászólása: Természetesen igazatok van , nem a kutya a hibás, hogy is lehetne szerencsétlent hibáztatni, de a düh beszél belõlem és a tehetetlenség. A fejemben újra és újra pörög a kép, h rázza mint egy rongyot a kutyámat, aki bepisilt és be is kakilt ijedtében és fájdalmában közben üvöltött olyan hangon amit kutyától még nem hallottam... na ezek után persze, magamra erõltetem a nyugalmat, h a kutyám legalább ne érezze, h baj van, de nem bírok szabadulni ettõl a képtõl.
A kérdező hozzászólása: Igen, de sok staffal van barátságban és még több nagytestû kutya kedves játszótársa ... oké hallottam a gazdáit, de nem voltam elõítéletes. Ha szóltam volna neki elsõ szóra jött volna vissza hozzám, de a kutyák akkor és ott nem mutattak semmi fenyegetést, a másodperc töredéke alatt történt minden, derült égbõl villámcsapás.
Az a baj h a staffik tulajok kozott sok a ... Az olyan, akikkel talalkoztal. Raadasul a kutyaitok nimcsenek is egy sulycsoportban. Legkozelebb baratsagos kulseju gazdik kisebb testu kutyaihoz menjetek oda. Ez is olyan, hogy kutyat gazdajarol... Elvegre az neveli. Jobbulast
Tudod mással is elõfordult már ilyesmi, nem ti vagytok az elsõk, és sajnos az utolsók sem. Mi is jártunk már hasonlóan, mások voltak a körülmények, de a végeredmény ugyanaz. A kutyámon még maradandó heg is keletkezett. De eszembe nem jutott a másik kutyát hibáztatni, hiszen nem õ tehet róla. Mindig az ember a hibás.
A kérdező hozzászólása: Oké, nem beszélek róla szépen, te sem neveznéd, kedves kis szõrgombócnak azt az állatot, ami ha egy fél centivel arrébb harap, átlyukasztja a koponyáját a kutyádnak. Nagyon kevésen múlt, és egy aprócska karcolás miatt nem pattognék hidd el. Igen szomorú, hogy veri a gazdája, persze nem tehet róla, de azért ne kelljen már szeretnem.
Nagyon sajnálom a kutyusodat, de az nagyon nem tetszik, ahogy a másik kutyáról beszélsz. Mintha õ tehetne bármirõl is. A r.hadék gazdája tehet mindenrõl! A kutya olyan lesz, amilyenné az emberek formálják, nem õt kell hibáztatni. Az a szemétláda veri õt, így õ is agresszívan reagál a környezetére. Én pont ezért nem nagyon engedem ismeretlen kutyákhoz, csak így se szó se beszéd, mert soha nem lehet tudni hogy melyik kutya hogy reagál a közeledésre.
A kérdező hozzászólása: evett ivott aludt, most éppen rosszat álmodott (sírt álmában) az alaphangulata elég nyomott, azaz lelkileg van szarul ez látszik. Ha játékra hívom játszik, csinálja a trükköket amit csak kérek tõle megteszi. Ismerem azért merem ezt írni, h lelkileg K.O., nem csak belemagyarázom. Am 8 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Igen tudom, ki kellett volna verni a balhét a helyszínen de én is sokkot kaptam :S Ez am, nem futtató, hanem egy bazi nagy park. Ez jó tanulópénz volt, az ügyben hogy ne engedjem oda akárkihez, de az a helyzet, hogy nem a kutyámnak kellett volna elszenvednie ezt... az én baromságom miatt
A kérdező hozzászólása: :(( borzasztóan érzem magam. A kutyám depressziós lett szerintem. Azóta összerezzen mindentõl. Igyekszem növelni az önbizalmát, gyakorlatokat, trükköket csináltatok vele amiket szeret, jutalmazom dicsérem, holnapra megbeszélek találkozót a kutyabarátaival akikkel szeret játszani, és akik szeretik õt.
A kérdező hozzászólása: Mellesleg Budapesten minden nap találkozol a ligetben ismeretlen kutyákkal, eddig soha nem történt baj.
Ha pedig hallottad is még a bunkó gazdáit, akkor fõleg nem kellett volna odaengedni. Szóval nem a bûntudatot akarok kelteni benned de ezt olyan simán megelõzhetted volna...
várjatok már egy pillanatot. Egy emberként szidjátok a staffordos gazdát, meg a kutyát, holott jelen pillanatban egyedül csakis a kérdezõ tehet arról ami történt. A staffordos "bunkó" meg teljesen mindegy, hogy mit beszélt, a kutyája mellette volt, és pórázon. Te viszont simán odaengedted a tied, annélkül, hogy ezt bárkitõl is megkérdezted volna. Ugyhogy ezért csakis te vagy a hibás. Mindenesetre jobbulást a kutyádnak.
Az én kutyám ugyanilyen, sosem keveredett verekedésbe, sosem provokált, sosem agresszív, mégis egy fél évvel ezelõtt, 3 és fél évesen egy nagytestû kutya se szó se beszéd bekapta a fejét séta közben. Ugyanez volt, halálra rémült, kilyukadt a bõre a nyakán, úgy rúgtam le róla a másik kutyát, mert a gazdái csak álltak lefagyva. Hál istennek nagyobb baja nem lett, de nekem is jó tanulópénz volt. Szerintem ne keseregj ezen, ilyen szitu óhatatlanul elõfordul, a mi felelõsségünk, hogy ne engedjük mindenféle kutyához, de akkor is, óhatatlan, mégis megtörténhet ilyesmi is. Ezen túl legyél óvatosabb.
Szilvi: szerintem az egyetlen eset amikor nem lehet betartani ezt a szabályt, amikor egy kutya szabadon rohangál és nem lehet irányítani... Lehet, hogy nincs rajta póráz, de az nem azt jelenti rögtön, hogy lehet vele barátkozni. Egy jól nevelt kutyát póráz nélkül is távol lehet tartani a másiktól. Én pl nem fogom a jólnevelt kutyám pórázra venni kétlépésenként csak láb mellé hívom, de ettõl még nem tolerálom ha mindenki ráengedi a kutyáját az enyémre csak mert azt biztos szabad.
Még annyit, hogy ne babusgasd feleslegesen a kutyát. Ha nem lett súlyos seb, akkor betadine, ha súlyosabb, akkor doki. Ugyanúgy neveld és bánj vele, mint eddig. Vidd kutyák közé, hogy szokja õket. Ha fél, akkor ne simogasd, nyugtatgasd, inkább sétáljatok a másik kutyással kicsit, a kutyák meg ismerkedjenek. Az is jó ötlet, ha a másik kutyát leültetitek/fektetitek, és odahívjátok a fenekéhez a beagle-t, hogy szagolja meg...tapasztalat, hogy ha a másik kutya normális és nevelt, akkor pár perc után már a félõs kutya is kezdeményezi a kontaktot :)
Kérdezõ! Az amstaff pórázon volt??? Mert ha igen, egyértelmûen Te voltál a hibás. Pórázos kutyához maximum kérdezés után szabad csak odaengedni a kutyát!!! Ez örök szabály...így kerülhetõek el a hasonló esetek. Ha póráz nélkül volt az amstaff, akkor a gazdája a hibás... Azért szerintem ezt az "idegen kutyákhoz kérdezés nélkül ne engedjük a kutyánkat" közhely nem túl életszerû. Amikor a Duna parton sétálunk és szemben jönnek idegen kutyák póráz nélkül, nem szoktunk kérdezõsködni sose...jó, mi normális kutyások nem engedjük, hogy 100 méterrõl lerohanják egymást, de 10-20 méterrõl már mehetnek :) Ha a szembejövõ gazdi pórázra veszi vagy megfogja a kutyát, akkor persze én sem engedem oda. Ilyenkor vagy megyünk tovább, vagy megbeszéljük, hogy össze lehet-e õket engedni. Azt, hogy a kutyákat elõször pórázon engedjék össze és ha minden oké, akkor mehetnek szabadon is játszani, nagyon nem tanácsolom. Ugyanis a gazdik többsége ilyenkor ezerrel, 6 kézzel kapaszkodik a FESZÜLÕ pórázzal. És PONT akkor húznak/rántanak bele, mikor feszült a helyzet, ezzel összeugrasztva a két kutyát. Ez hiba.Vagy maradjanak pórázon és ne érjenek össze a kutyák, vagy engedjék el õket szabadon ismerkedni. Hány ilyen eset volt már, hogy kutyám ismerkedett szabadon egy pórázos v. póráz nélküli másik kannal. Dominánsan pózoltak, jelölgettek, szimatolták egymást a nagy könyv szerint, a másik gazdi beparázott és rántott egyet a pórázon, vagy elkapta a kutya nyakörvét, aki abban a pillanatban ugrott az enyémnek. Jó esetben nem lett bunyó...
Ha egy park közepén egy kutya pórázon van akkor az nem véletlen.Egyszer mentem oda 2 gazdihoz, mindkettõ staffija pórázon volt és 2 méterrõl beszélgettek egymással, már gyanús volt de mondom megpróbálom hátha tudunk ismerkedni, de az én kutyámat is pórázon vittem oda és mielõtt odaértem megkérdeztem tõlük, hogy lehet-e esetleg ismerkedni.Mivel mindkettõ kan volt az enyém szuka így azt mondták, hogy próbáljuk meg, hát az egyik elkapta a nyakát mielõtt még megszagolta volna, de mivel az enyém nagyobb volt tõlük, így meg se rezzent, nem történt baj. Bocsánatot kértek, elköszöntünk és mi mentünk tovább. De semmiképpen nem engedtem volna oda póráz nélkül és kérdés nélkül! Így is csak azért próbálkoztam be, mert láttam az erõviszonyokat és tudtam, hogyha esetleg agresszívan reagálnak akkor sem lesz bajunk belõle. Kis kutyával ezt kétszer is meg kell gondolni...
Hát én már se kutyában se gazdában nem bízok. Az ilyen harapós kutyákat alapból szájkosárral kellene sétáltatni, a törvény is kimondja, hogy veszélyes kutyára közterületen szájkosár kell... És ez a kutya veszélyes. Mivel a törvényt nem tudod betartatni, ezért neked kell elkerülni õket nagy ívben, a kutyád és a saját épséged érdekében.
Ha lennvagyunk parkba meglátom hogy jön eyg kutya mindig megállítom az enyémet ha ismerõs és amugy imádják egymást a kutyáink ha nem. ez jo nekem is mert adott esetben ha rossz napja van vagy idegen kutya akkor elõször a gazdival beszélek aztán a kutyával meg a kutya is megszokja h amig nem mondom h mehet addig ülve marad mellettem. az én goldim pl olyan h ha nem figyelek elmenne amugy bárhova játszani ezért ha parkba vagyok mindig figyelem ki jön kutyámon meg látom ha indulna és ha akkor még rászolok nem emgy oda hozzá csak ha engedem. így a kutya is nevelõdik és remélhetõleg nem lesz soha ilyen gond. de pl barátnõmék kutyája a kis padlocirkálokat nagyon nem szereti õk egyszerûen megfogják ha bárki közeledik lassan odaengedik és ha láthatóan nem bírják egymást õk mennek el hiszen az õ kutyájuk csinálná a fesztivált. szerintem ez így lenne normális. bár alapvetõen ugy gondolom h egy kis idecsípek odacsípek belefér kutyk között is ugymond durvább játék amig lerendezik az erõviszonyokat. olyan már volt hogy nyüszített egyet a kutyám mindeki rohant volna oda mondom nemkell elrendezik egy nyikkantás volt és megtanulta h azzal a kutyával nem jo packázni. ezért tartom fontosnak h kiskora ota vigyük a kutyát többi kutya közé nehogy olyan legyen h odaengedem a másik kutya jelzi h hagya békén az enyém meg menne ujra játszani
Megtörtént, ezen változtatni nem lehet már. Tanultál az esetbõl, h mindig megkérdezzük a gazdit, h összeszagolhatnak-e? Most a legfontosabb az, h maradandó lelki sérülések nélkül ússza meg a kutyusod! Erre nagyon figyelj. Ha agresszív lenne v túlságosan félénk, keressetek fel egy jó kutyasulit (pl. tükörsuli), ahol a terápiás csoportban segíthetnek nektek. Ne várjátok meg, amíg elmélyül a dolog, barátnõm hugának pitje van, 4 hónapos volt a kutyus, amikor megtámadta egy másik. Agresszív lett, késõn kezdtek el foglalkozni a dologgal, de már õk is szépen haladnak!
Én inkább úgy tudom elképzelni ezt az egészet hogy ha akartad volna se tudtad volna már visszahívni az uu de cuki beagle-det... Kiverhetted volna a balhét, teljesen jogtalanul. Kutyát közterületen elengedni tilos.. És a tiéd el volt engedve, ha jól gondolom akkor a staff pórázon volt. Ez az egész sokkal inkább a te hibád mint a másiké.
Nem csak a saffi gazda hibája. Nyilván, ha agresszív kutyám van nem viszem mások közé, de mások ostobasága miatt szenved most a kutyád, amiben benne van jócskán a te figyelmetlenséged is. Ha nem ismered, nem engeded oda. Az az elsõ hogy megkérdezed. Ennyire egyszerû. Nekem kistestû kutyám van, általában nagyobb kutyákkal játszik, de ha olyan jön oda vagy akar, akkor az az lesõ hogy megkérdezem hogy mi a helyzet, pórázra veszem az enyémet is, és elõször úgy engedem oda. Ez a minimum. Remélhetõleg tanultál belõle, és máskor jobban oda figyelsz majd, hova engeded és hova nem. A kutyát pedig vidd állatorvoshoz, és próbáld lelkileg rendbe hozni ezek után, de nem biztos hogy könnyû lesz.
Teljesen alapszabály, hogy kérdezés nélkül nem megyünk oda idegen kutyához... Ha nem ismered, úgy meg pláne nem.
Állatorvoshoz elvitted már???
A kérdező hozzászólása: Láttam ahogy a kutyám közeledett a másik felé, és ki gondolta volna, hogy az is olyan hülye mint a gazdája...sõt én naiv azt hittem, szegény kis staff, na majd a kutyámmal játszik egy jót. Mindenre számítottam, csak erre nem. Az én hibám is.

Miért vérzik a kutyám orra? Az biztos, hogy nem ütötte be. Az állat orvos szerint mérgezés. Egy hétig injekciózta de nem áll el a vérzés.

Legjobb válasz: Az orrvérzés tipikusan Kálium-túltengés, ami a patkányméregben van. A legtöbb kutya elpusztul ebben. Örülhetsz, hogy a tiéd még él. Csodálom, hogy az állatorvosod erre nem világított rá!!!

Az orrvérzés tipikusan Kálium-túltengés, ami a patkányméregben van. A legtöbb kutya elpusztul ebben. Örülhetsz, hogy a tiéd még él. Csodálom, hogy az állatorvosod erre nem világított rá!!!
A mi kutyánkat is megmérgezték sajnos, és vérzett az orra.
röntgen volt? hátha beszippantott vmit. Mérgezés is valószinû, de ha a kezelésre nem reagál akkor nem tudom :S jobbulást kivánok a kutyusnak!
Lehet mérgezés is, de akkor elpusztul és ezt az orvosnak tudnia kellene!Mérgezés ellen ha már vérzik az állat nem lehet mit tenni!sajna tapasztalatból tudom!
JÓ ÉG! AZONNAL KERESS EGY RENDES ORVOST!!!!
és mennyire vérzett? kicsit? nagyon?

Miért nyújtogatja a kutyám a nyelvét állandóan, mikor semmi oka nincs rá, valahol hallottam hogy ez egy betegség . Vagy nem?

Legjobb válasz: hehe ez nem betegség:D4 éves pittem van, õ is ilyen gyagyás.Megkérdeztem állatorvost, aztmondta a kutyának semmi baja. Szerintem bohóckodik.Mondjuk nálunk már abbahagyta a lelkem:) a tiés is majd leszokik róla. 17 /L

hehe ez nem betegség:D4 éves pittem van, õ is ilyen gyagyás.Megkérdeztem állatorvost, aztmondta a kutyának semmi baja. Szerintem bohóckodik.Mondjuk nálunk már abbahagyta a lelkem:) a tiés is majd leszokik róla. 17 /L
Mert szomjas illetve melege van a nagy bundája miatt.
A kérdező hozzászólása: Nem folyamatosan van kinyujtva és nem is liheg, hanem kibe ki be dugdossa a nagy semmibe.
tiéd*
Szia! Az enyémet fogváltásnál nagyon zavarta a még ki nem esett fog, ami mellett már nõtt a másik. Egész nap a nyelvét nyújtogatta. :)

Miért nem lehet megoldani, hogy a véletlen kérdésre klikkelve aktuális kérdést adjon fel, ne egy-két éveset, amire a kutya se kíváncsi már?

Legjobb válasz: Meg lehetne oldani, csak akkor nem véletlen kérdésnek hívnák, hanem aktuális kérdésnek.

Meg lehetne oldani, csak akkor nem véletlen kérdésnek hívnák, hanem aktuális kérdésnek.
A kérdező hozzászólása: Ez jó, akkor lehetne egy ilyen kategória is " véletlen aktuális kérés"
Szerintem meg a Véletlen kérdésekbe inkább a megválaszolatlan kérdések kerülhetnének.

A Lehel úti állatkórházban miért nem képesek megmondani, hogyan kezeljük a kutyát?

Az állatorvosunk, akihez évekig jártunk, (de volt egy hosszabb kihagyás is), azt mondta, hogy vigyük el a Lehel útra a kutyát, uh vizsgálatra. El is mentünk, volt teljes hasi uh meg azt mondták kellene egy újabb vérkép, mert az elõzõ vérképnél gyanúsan magas a bilirubin szint, ehhez képest a kutyának semmilyen klinikai tünete nincsen.

Legjobb válasz: Az UH-n vizsgálnak. Kezelést a kezelõorvos végez. Ha nem vagy elégedett az orvosoddal, kérd el a leleteket és menj másikhoz.

Az UH-n vizsgálnak. Kezelést a kezelõorvos végez. Ha nem vagy elégedett az orvosoddal, kérd el a leleteket és menj másikhoz.
Két esetet látok így hirtelen: vagy lövésük sincs, hogy mi a kutya baja, vagy egyszerûen szakmai jófejségbõl nem szólnak bele más doki munkájába, ha hozzájuk tényleg csak a vizsgálatokért mentetek.
Mert csak vérvizsgálatra mentél, az eredményt el is küldték a kutya orvosnának, õ kezeli, õ ismeri. Ez ugyan olyan, mintha a háziorvosod beutalna vérvételre, a kórházban odaadnák az eredményt, de nem mondanák meg, hogy ez szerintük mit jelent vagy mit nem és hogy milyen kezelésre van szükséged. Ez így a jó. Ha nem vagy elégedett az orvosoddal, akkor szedd össze a kutya papírjait és vidd be vizsgálatra egy Lehel úti orvoshoz. Érthetõ, hogy az orvos nem mond semmit, amíg nem ismeri sem a kutyát, sem a kórtörténetét és nem is hajlandó szólni egy szót sem úgy, hogy közben egy másik orvos kezeli.
Pfff, azért 22 ezer az nem kis pénz. Miért nem mondtad ugyanazt a Lehel úton is, hogy NEM AKARSZ visszamenni a másik dokihoz? Állj a sarkadra. Mindig kérdezz, kérdezz, kérdezz. Nem mondanak semmit. Miért nem? Az plusz pénzbe kerül? Nincs ideje rád? Vagy mi?! De ha már nálad vannak a leletek, akkor keress másik orvost. A Köröndi állatorvos drága. NAGYON. A Horváth Mihály téri korrekt árakkal dolgozik, viszont néha sokat kell várni.

Miért nem engedi a kutyám hogy lefotózzam?

Régebben hagyta, sőt, tök jó képet csináltam róla, mostanában ha meglátja nálam a gépet vagy a telefont, szó szerint elfut! Viccesnek tűnik . de ez van! :D Van akinél előfordult hasonló eset?

Legjobb válasz: Az enyém is ezt csinálja, de õ mindig is ilyen volt. Õ viharfélõ is (dörgés+ villámlás kiakasztja). Szerintem a tiéd is simán nem szereti a vakut. (?)

Az enyém is ezt csinálja, de õ mindig is ilyen volt. Õ viharfélõ is (dörgés+ villámlás kiakasztja). Szerintem a tiéd is simán nem szereti a vakut. (?)
én kutyám ha már meglátja hogy elõveszem fényképezõt már odajön "pózolni":) De édesanyám shih-tzuja utálja ha fotózom, én a vakura gyanakszok hogy volt hogy belevilágított a szemébe és azóta utálja:)
Hát parancsolj rá, hogy marad. :) Nem nagyon hallgat rád a kutya, igaz? :)
Én ha rá is szólok az enyémre, hogy maradjon ott, akkor nem megy el, de a fejét elfordítja, és semmi pénzért nem nézne a fényképezõre.
A kérdező hozzászólása: de igen, hallgat rám, csak egyszerüen nem szereti, elbújik a házába és hátat fordit, szerintem egyszer tuti nem látott a vakutól, mert kb egy éve csinálja, elõtte csomó képet csináltam, jók lettek és engedte is! :)

Miért nem mindegy a kutyáknak, hogy hol végzik a dolgukat?

Arra gondolok, hogy miért kell 20 percet sétálni vele mire megtalálja a megfelel? helyet? Mi alapján választja ki? Egy parkban végülis teljesen mindegy lenne, hova csinálja.

Legjobb válasz: Gondolom, 20 perc után jön rá. :-) Vagy lehet, hogy a szagok! Nem mindegy, mit hagy hátra és hogy hol... Nekik rengeteg az információ a kinti szagok alapján.

Gondolom, 20 perc után jön rá. :-) Vagy lehet, hogy a szagok! Nem mindegy, mit hagy hátra és hogy hol... Nekik rengeteg az információ a kinti szagok alapján.
Hát igen nem mindegy hogy hol csinálják.Neked sem mindegy hogy otthon a tiszta WC-be csinálod vagy egy olyan WC-ben ami teli van hányadékkal, bûzzel meg az üllõkéje tiszta szaros A kutyák is megkeresik azt a helyet ahol el tudják intézni nem zavarja õket semmi más kutyaszag vagy valaki.
A szagok alapján dönt, tehát olyan helyre nem fog odapisilni, ahol egy másik kan kutya is, mert a kutyák így jelölik a területet. Más területére nem fog.
Tudok erre egy remek példát: Az egyik ismerõsöm elment a barátjához biciklivel. Volt a barátjának egy kutyája, aki lepisilta az ismerõsöm biciklijét. Rövid idõ után hazajött. Persze neki is volt kutyája. A kutya tudta hogy nem szabad a biciklire pisilni, de megszaglászta a bringát, és lepisilta. Szóval: A kutya megfelelõ helyét a szagok határozzák meg.

Miert van az hogy mas orszagokban nem szeretik annyira a kutyakat, haziallatokat?

itt ahol elek,hat lekakiljak a koborebeket,meg mindent.nagyon ritkan latni azt is hogy valaki keverek kutyaval setal.nemmondom h nem szereti mindenki,de inkabb szaporitoktol vasarolnak.es sok mas kulturabol szarmazo embererre is felfigyeltem hogy meg soha sem lattam kutyaval valakit,vagy megallna megsimogatni.

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy hol élsz... Én Németországban és Svájcban éltem 1-1 évet, de én ott azt tapasztaltam, hogy sokkal jobban szeretik és tisztelik a kutyákat, mint pl. itt a posztkommunista országokban.(Magyaro. Szlovákia, Ukrajna, stb...) Sokkal kifinomultabb ezekben az országokban a kutyatartás kultúrája. Ott vannak normális kutyafuttatók, külön szemetesek a kutyaürüléknek, az embereknek magától értetõdik, hogy összeszedjék a piszkot a kutya után. Azért nincsenek az utcán kóbor kutyák, mert a menhelyek sokkal szervezettebben mûködnek, és nem divat a kutyákat szaporítani. Az emberek nem a kutyán spórolnak, ha nincs pénzük tk-s kutyára(ami ritka!) inkább örökbe fogadnak.

Nem tudom, hogy hol élsz... Én Németországban és Svájcban éltem 1-1 évet, de én ott azt tapasztaltam, hogy sokkal jobban szeretik és tisztelik a kutyákat, mint pl. itt a posztkommunista országokban.(Magyaro. Szlovákia, Ukrajna, stb...) Sokkal kifinomultabb ezekben az országokban a kutyatartás kultúrája. Ott vannak normális kutyafuttatók, külön szemetesek a kutyaürüléknek, az embereknek magától értetõdik, hogy összeszedjék a piszkot a kutya után. Azért nincsenek az utcán kóbor kutyák, mert a menhelyek sokkal szervezettebben mûködnek, és nem divat a kutyákat szaporítani. Az emberek nem a kutyán spórolnak, ha nincs pénzük tk-s kutyára(ami ritka!) inkább örökbe fogadnak.
Nem tudom, milyen országban élsz, de vannak kultúrák, amelyekben nincs olyan helye a kutyának, mint nálunk. Ott vannak pl. a muszlimok. Náluk a kutya tisztátalannak számít (kivéve a vadászagarakat: az általuk megfogott és megölt állat húsa fogyasztható még akkor is, ha egyébként tiltva lenne), és vallásos színezetû részletes elõírásokkal szabályozzák a kutyanyál eltávolításának módját. De ennek az az alapja, hogy nagyon gyakori arrafelé a veszettség, és mindig is az volt. Míg pl. Japánban agyon tisztelik a kutyákat, fõleg az akitát. Egyszer meg egy kutyás újságban olvastam egy spanyolországi úti beszámolót, s azt írta az illetõ, hogy úgy tûnik, mintha Madridban nem is lenne kutyás élet, mert napközben nem látni az utcán kutyát, majd estétõl hajnalig megelevenednek a kutyafuttatók. Szóval ez teljesen változó. Magyarországon meg szerintem éppen nincs semmiféle kultúrája a kutyatartásnak -- épp nemrég beszóltak egy falun lakó ismerõsömnek, hogy minek viszi sétálni a kutyáját, hát nincs dolga otthon?!
ez nem országra jellemzõ dolog szerintem csak nem figyelsz eléggé bár tõlünk keletre elõ fordulhat, de nyugatra nem jellemzõ
Nem nagyon értem a kérdést. Szerinted ott nem szeretik, ahol te laksz (ez nem tudom hol van), de más országokban sem. Akkor szerinted nincs sehol normális kutyatartó? Lehet én értelmezem rosszul a kérdést, de ennek semmi értelme. Magyarországon olyan középmezõnyben van ilyen téren. Vannak nagy kutyások, ha lassan is, de javul a helyzet, de még mindig van bõven hova fejlõdni. Nyugat és Észak- Európában pedig a többség kifejezetten szerti a kutyákat, az utcán nincsen kóborkutya, a boltba be lehet õket vinni stb. De persze vannak rosszabb helyek is Mo.-nál, pl. az arab országok, ahol a kutyákat (és más állatokat is) semmibe vesznek.
Hát felénk is kevés a keverék kutya, annál több a szaporított kis vakarcs. A gyerekeim mindenhez mennének simogatni, de a legtöbben nem engedik meg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!