Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a kutyák csokoládét (2 db)

Miért nem ehetnek a kutyák csokoládét?

Legjobb válasz: Egy piciket kaphat,kb egy 1/2 cm2 nyit,akalomadtan,de tobbet nem mert gondot okoz az csoki megemesztese, es a kutyus el is pusztulhat.

Egy piciket kaphat, kb egy 1/2 cm2 nyit, akalomadtan, de tobbet nem mert gondot okoz az csoki megemesztese, es a kutyus el is pusztulhat.
Szia! van a csokiban olyan anyag, ami a kutyaknal szivrohamot okoz...minel nagyobb a kakotartalma annal veszelyesebb....ha nagyon akarsz a kutyunak csokit adni akkor a nagyon tejes csokit adj neki...abbol is csak egy kockat ;))
a csoki amikor lebomlik, benne egy anyag olyan anyaggá alakul, ami nagy mennyiségben megbetegíti. Adhatsz neki kicsit, de minek? ha van kutyacsoki, meg virsli amit sztem minden kutya imád, és ráadásul ha adsz neki csokit egyszer, utána majd mindig akar. De amúgy kicsitõl nem lesz baja.
Létezik kutyacsoki is. Menj el a fressnapfba és lepd meg a kiskutyádat.
Sztem sem érdemes adni nekik , bár én eddig nem hallottam errõl, hogy belehalnának.az viszont biztos, hogy ha ilyenekkel eteted válogatós lesz.Viszont sztem a nekik készült kutya kaja sem egészséges tele van adalékkal, meg hanuval, meg ízfokozóval. Sztem egy nagy csont az mindennél jobb...egy csombcsont vagy lapocka csont..azt elrágcsálgatja egy dbig.
Az is mind igaz amit fentebb leírtak, plusz az is problémát okoz, hogy a kutyáknak is roncsolja a fogát az édesség, nagyon káros a fogaikra is ha csokit kapnak és õ még meg sem tudja mosni :(... Ugyanakkor a legtöbb kutyus imád nassolni meg kunyerálni :) , de olyan jutalomfalatkákat érdemes adni Nekik amik a számukra készültek és nem károsak az egészségükre.
A csoki sok olyan anyagot tartalmazhat ami a kutyák számára mérgezõ lehet..
teljesen felesleges a kutyáknak csokit adni. ha azt akarod, hogy nassoljon, vagy megjutalmazni akarod, adj neki direkt nekik készült nasit, ezerfélét lehet kapni még élelmiszerboltokban is. az nekik való, nem a csoki. max a kutyacsoki.
a kakaóban lévõ teobromintól lesznek rosszul, vagy bele is pusztulhatnak. én mindig adok nekik mást, ha elöttük zabálom a csokit! (belebetegednének, ha nem kaphatnának valamibõl! :) )
Kutyacsokit ehetnek csak, abban nincs cukor, a cukor nem jó a foguknak.
A kutyának még cukor se kell, cs amennyi a rendes ételben van szóval semmilyen édességet nem kell adni. És tényleg nem tudják megemészteni

Miért értelemszerű, hogy nem szabad a kutyának, macskának csokoládét adni? Az állatorvostól nem kérdeztétek? Vagy mégis miért adtok nekik?

A csokoládéban lévő koffein, és theobromin is mérgező az állatokra nézve! Theobromin: - 90-250 mg/kutya testtömegkilogramm : toxikus tüneteket vált ki - 250-500 mg/ttkg : az állatok 50%-ban ELHULLÁST okoz! (macskában ez az adag kisebb) Koffein: - 140-150 mg/ttkg a minimális letális dózis kutyában - 100-150 mg/ttkg a minimális letális dózis macskában Az étcsokoládéból kisebb adag is elég a mérgezés kialakulásához. Ne mérgezzétek az állataitokat, csak mert megeszi a csokoládét...

Legjobb válasz: Köszi az infót de ezt a felelõsségteljes állattartók tudják. Ha meg mégsem tudnak tájékozódni egyedül is... Amit te kiírtál nem kérdés hanem tájékoztatás...

Köszi az infót de ezt a felelõsségteljes állattartók tudják. Ha meg mégsem tudnak tájékozódni egyedül is... Amit te kiírtál nem kérdés hanem tájékoztatás...
A dolog ott kezdõdik, hogy a kutyát azért etetem, hogy jól lakjon és egészséges legyen. Szóval semmi értelmét nem látom, hogy más adjak neki a saját ételén meg a jutalomfalaton kívül. Így levan a gond arról, hogy mit ehet és mit nem. Azon kívül logikus, hogy az emberi kaja az embernek való, az állateledel meg az állatoknak. És igen, mellesleg számomra mindig egyértelmû volt, hogy nem adok nekik csokit. Ez az oldal nem tájékoztatásra szolgál hanem kérdezésre. Nem kell okoskodni.
téged hogy utálhattak a suliban!
Köszönjük okoska, de kb ki tudja mennyi anyag van, ami mérgezõ egy állatnak és mégcsak nem is halottál róla. Meg én se. Mert még soha nem néztél utána, meg én se. Na látod, más meg a csokinak nem nézett még utána, és marhára nem ételemszerû, hogy a csoki mérgezõ, mért lenne az? Ez olyan, mintha elvárnád, hogy mindenki biokémikusnak szülessen, csak ilyen ember még nem volt. Fogadjunk, hogy tudnék mérget mondani, amirõl nem is képzelted volna...
De. És ez az oldal azoknak van akik kérdeznek. Ha valaki tudni akar valamit, akkor megkérdezi. Te nem kérdeztél semmit. Ha valakit érdekel a csoki, akkor válaszolsz neki, de kérés nélkül nem nyomod a pofájába a dolgot. Mellesleg ez az oldal szabálya is, úgyhogy te lehetsz itt az utolsó aki felháborodik.
A kérdező hozzászólása: Miért nem értelemszerû*
A kérdező hozzászólása: Szerinted az emberek nem azért kérdeznek, mert tájékozódni akarnak?
A kérdező hozzászólása: Úgy gondolom, ez egy tájékozódásra szánt oldal, így én is csak tájékoztatni próbáltam, vagy segíteni, hátha vannak, akik nincsenek evvel tisztában (márpedig úgy látom vannak). És ha ennek az egésznek annyi hatása lesz, hogy nem fogtok a kutyának legalább Ti ketten csokoládét adni, akkor már megérte. Nem hiszem egyébként, hogy túl sok újdonsággal tudnál nekem szolgálni a mérgekrõl, csak úgy mellesleg megjegyzem. Te meg jössz a "sulival", hány éves vagy? 14, hogy ez izgat? Az elsõ válaszoló szerint meg ezt az információt minden tájékozott gazda tudja. Ezek szerint Ti nem vagytok azok. És csak úgy mindenféle dologgal megetetitek a kutyát, mert nem tudjátok, hogy mérgezõ? Hihetetlen, milyen felelõtlenek és infantilisek vagytok.
Nem hiszem, hogy bárki egy tábla 70%-os étcsokit megetetne a kutyájával, mert kb. ez lenne az a mennyiség, ami már mérgezõ. Az emberek többsége egyébként sem ezeket a magas kakaótartalmú étcsokikat eszi, hanem a tejcsokit, amiben mindjárt kevesebb van ezekbõl az anyagokból, a fehércsokiban pedig egyáltalán nincsenek, mert abban csak kakaóvaj van. Azzal, hogy valaki megetet a kutyájával 2 kocka csokit, még nem mérgezi meg. A macskák többsége pedig egyáltalán meg se eszi a csokit, mert nem szereti (persze vannak kivételek). Szóval OK, hogy ezek az anyagok benne vannak, én is tisztában vagyok vele, de egy-két kocka csokitól nem valószínû, hogy bármelyik állatnak baja lenne.
A kérdező hozzászólása: Látod, pont ez a baj, hogy nem tájékozódnak...és tömik az állataikat csokoládéval..
A kérdező hozzászólása: Kérdeztem is, csak arra mellesleg nem válaszolt senki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!