Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a kutyák (439 db)

Elütött kutya, összetört autó. Ilyen esetben a legtöbben miért nem a kutyával, hanem az autóval foglalkoznak?

Legjobb válasz: Töbsször beszéltünk már errõl is. Az autó tulajnak több 100.000es kára is lehet a kutyával meg sok esetben már úgy se lehet mit kezdeni. Amúgy ha a kutyának van gazdája akkor neki meg fizetni kell az okozott kárért.. A baj az hogy ilyenkor ahhoz hogy a biztosító fizessen (vagy hogy a gazdát felelõsségre lehessen vonni) kell helyszinelni. És ilyenkor az autó tulaj hogy engedje el a gazdát pl? mert én elengedném de elkérném valamelyik iratát legalább hogy vissza is jöjjön.

Töbsször beszéltünk már errõl is. Az autó tulajnak több 100.000es kára is lehet a kutyával meg sok esetben már úgy se lehet mit kezdeni. Amúgy ha a kutyának van gazdája akkor neki meg fizetni kell az okozott kárért.. A baj az hogy ilyenkor ahhoz hogy a biztosító fizessen (vagy hogy a gazdát felelõsségre lehessen vonni) kell helyszinelni. És ilyenkor az autó tulaj hogy engedje el a gazdát pl? mert én elengedném de elkérném valamelyik iratát legalább hogy vissza is jöjjön.
Egyértelmûen az állatot nézném, hiszen az még megmenthetõ lehet, a sérülés az autón pedig sérülés marad akkor is, ha azonnal elkezdem vizsgálni nagyítóval...
Az autó saját érték (olykor igen nagy érték), a kutyáért nem a sofõr felel ha kirohan elé. Ezt leszámítva mikor én végignéztem ahogy elõttünk ütnek el egy vaddisznót (mégcsak nem is kutya volt), a mai napig nem tudtam feldolgozni, de mindenki azzal nyugtat, hogy ez meg sem kottyant egy vaddisznónak. Nem is tudom kutyánál mit csinálnék.
Mert nem volt még kutyájuk. :)
Én tuti, hogy elsõsorban a kutyának segítenék, még ha a saját kocsimról lenne is szó. Aztán jönne a gazda verése feltéve, ha nem kóbor a kutya, utána az autómmal foglalkozom. Egy biztos az egész napomat végig káromkodnám.
Azért mert a legtöbb ember számára az anyagiak sokkal fontosabbak, mint egy élõlény, nem beszélve arról, hogy nagyon sokan nem is nézik semmiben az állatokat...
mert barmok és nem fogják fel hogy a kutya is élõlény amugy ha már van kocsija csak ki fizeti de hülyeség végsõségig lehetne fokozni :S
Én is az állat érdekeit néznem, de tuti nem engedném el csak úgy a gazdáját, ha nagy kár érte a kocsit. Amúgy sem tudna csak úgy elvinni onnan egy akkora kutyát, ami komoly kárt tud tenni egy autóban... Szóval fognám, aláíratnám a gazdival azt a papírt, amit a baleseteknél szoktak és aztán felajánlanám, hogy elviszem õket az állatorvosig. Mi eddig csak egy sünit ütöttünk el, de neki szerencséje volt, mert nem mentünk telibe át rajta. Szóval megálltunk, összeszedtük a sünit és elengedtük a saját kertünkbe, ahol etettük, tettünk neki összeszedett avart meg mindent, de nem lehettünk neki szimpik, mert 3-4 nap múlva, amikor jobban lett, fogta magát és elkocogott.
Nézõpont kérdése. Én is az állat életét nézném, még ha saját autómról is lenne szó, de mi a kisebbség vagyunk ezzel a gondolkodásmóddal. Szerencsére sosem láttam ilyen esetet, egy galambot láttam, tudom, hülye vagyok, de 3 percig mozdulni sem bírtam a sokktól.
Nyilván attól függ hogy a sofõrrõl beszélünk-e vagy a kutya gazdájáról vagy a járókelõkrõl. Lekopogom, sose ütöttem el kutyát (egyszer egy kiszaladt elém ráadásul kanyar után, nem átlátható szakaszon, de idõben fékeztem, még mázli, hogy nem jött mögöttem senki). Valszeg ilyen helyzetben elsõ körben megnézném él-e, menthetõ-e a kutya, második körben úgy leb_szanám a gazdáját, mint a huzat, és igen, a kocsi miatt is kiborulnék rendesen.
Egyszer páréve én is elütöttem egy kutyát.Az úgy volt hogy két kutya szaladt az út szélén aztán kijöttek elém, ekkor megálltam.lassan elindultam a két kutya szaladt ismét a kocsim mellet és elkezdtek birkózni még 20-szal sem mentem mikor az egyik az autóm alá eset oldalról és már csak egy nyekkenést hallottam meg éreztem hogy a bal hátsó kerék átmegy szerencsétlen párán.Persze megátam és a gazdája a kutyának épp akkor jött haza autóval elkezdet mentegetõzni hogy csak a boltba ment el és nyitva hagyta a kaput mert úgy is jön mindjárt.De a kutyáját le se szarta csak azzal volt elfoglalva nehogy fizetnie keljen ha a kutyája kárt tett volna az autómban.Az autómnak semmi baja nem lett de a kutyát nagyon sajnáltam, egy gyönyörû szép cocer spániel volt még 2 hét múlva is rosszul éreztem magam e-miatt.És mindez nem történik meg ha a gazdik vagy bezárják a kaput vagy bezárják a kutyákat egy kennelbe.

Miert kakil a kutyam az agyra? Van egy 4 honapos boxer keverek kutyam nem keves turelemmel es energiaval eljutottunk odaig hogy kimegy a kertbe elvegezni a dolgat de par napja mikor dolgozni megyek akkor a kanapera pisil es az agyra kakil! Miert?

Mit csinalok rosszul?Miert erzi hogy az agy a megfelelo hely a kakilasra es hogyan szoktassam le errol?elkovettem egy hibat amikor meglattam az agyon a csomagot akkor nem csak jeleztem hogy nem jot csinalt de bele is nyomtam az orrat ami tudom nem epp a legjobb megoldas!

Legjobb válasz: Csak akkor, amikor dolgozni mész? Ha igen, akkor stressz. Komolyan. Nem akar egyedül maradni a kutya. Az orrát tényleg nem kellett volna belenyomni!!! Mikor rajtakapod szólj rá, hogy nem szabad, vagy, ahogy tanítottad, de ne üsd, mert csak jobban fog félni. Jutalmazd, amikor kint elvégzi a dolgát, 4 hónapos, még kell az ösztönzés.

Csak akkor, amikor dolgozni mész? Ha igen, akkor stressz. Komolyan. Nem akar egyedül maradni a kutya. Az orrát tényleg nem kellett volna belenyomni!!! Mikor rajtakapod szólj rá, hogy nem szabad, vagy, ahogy tanítottad, de ne üsd, mert csak jobban fog félni. Jutalmazd, amikor kint elvégzi a dolgát, 4 hónapos, még kell az ösztönzés.
szeparációs stressz... egy kutyát fokozatosan kell hozzászoktatni az egyedülléthez szeparációs sterssz esetében pedig sok területet érdemes megvizsgálni-megfelelõ szellemi és fizikai munkát kap e az eb (séták, szabályok betartása, képzés stb.) nem egy-két mondatos tanácsról lenne szó és a tartási körülmények, gazdi ismerete nélkül nem lehet megfelelõ tanácsot adni... ismerd meg a kutyád! az alapvetõ szükségleteit, szociális rendjüket! (büntetni, megszégyeníteni ezért nem csak, hogy felesleges de káros is!)
Szeparációs szorongás. Vagy azért mert domináns, vagy azért mert bizonytalan. De az biztos, hogy szorong, az okot neked kéne tudnod, te ismered a kutyádat. A domináns szereped megerõsítése, és néhány szabály felállítása megkönnyítheti a dolgot. Ha viszont érzékeny a kiskutya, akkor el kellene kezdeni egyedülléthez szoktatni.

Babézia után miért nem a régi a kutyám étvágya?

Van egy 3 éves golden retriever kutyám. Vasárnap egy jól megtelt kullancsot szedtünk ki a belõle. Hétfõn viszont észrevettük hogy a valami nagy baj van. Nem evett, nem játszott, nagyon bágyadt lett, majd az egekbe szökött a láza. Szóltunk is az állatorvonak, még idõben megkapta az oltásokat, hiszen babéziás lett. (Sejtettük hogy ez volt a baj) :(

Legjobb válasz: Szerinted? Te magad írod le, hogy miért. Azért ez a fertõzés igencsak megviseli a kutya szervezetét, te is láttad. Még jó, hogy nem esik neki a zabának, mikor a szervezete küzdött egy halálos kórral. Egyébiránt pedig adj neki most Minera cseppeket, kb. 2 hónapig -kutya béres csepp - mert fontos az immunrendszer megerõsítése. Az étvágya is meg fog jönni ne aggódj!

Szerinted? Te magad írod le, hogy miért. Azért ez a fertõzés igencsak megviseli a kutya szervezetét, te is láttad. Még jó, hogy nem esik neki a zabának, mikor a szervezete küzdött egy halálos kórral. Egyébiránt pedig adj neki most Minera cseppeket, kb. 2 hónapig -kutya béres csepp - mert fontos az immunrendszer megerõsítése. Az étvágya is meg fog jönni ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Minera helyett adhatsz sima emberi béres cseppet ugyanolyan jó, és kb fele annyiba kerül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, már remekül van, de a száraz tápot nem eszi meg. Lehet hogy tényleg nem ízlik neki, mert ez egy másik fajta. De a lényeg, hogy minden rendben vele, és újra olyan, mint régen. :)

Miért hiszi 1-2 ember magát megmentőnek? A kutyát haza viszik, de a csöves már nem vinnék! Azt kéne osztogatni nem a kutyát!

A nénikém mindig ezt csinálja. Talál kiskutyákat az úton, vagy bárhol ahol kirakják kidobva, kirakva, és haza viszi őket, és boldog-boldogtalannak osztogatja, hogy "fogadják be, mentsék meg!" és engem is már idegesít, hogy nekem nem kell kutya 1. nem foglalkoznék vele, 2 jobb gazdát is talál nálam 3. én tisztességesen megmondom, hogy NEM KELL és nem rakom ki az utcára...

Legjobb válasz: Most ez divat, régen letojták az emberek a kóbor kutyákat, most meg ráköltenek egy vagyont olyan kutyára akit 10x elütött az autó, 2 lába van, fél szeme, de menstük meg.

Most ez divat, régen letojták az emberek a kóbor kutyákat, most meg ráköltenek egy vagyont olyan kutyára akit 10x elütött az autó, 2 lába van, fél szeme, de menstük meg.
Az emberi hozzáállásról még annyit: Tán 1, 5 éve láttam egy ember állatait a TV-ben: tehenek, lovak, és a bordáik csúnyán kilátszottak. Ha hiszed, ha nem, állattartás már akkor is volt, mikor az egyetemnek híre-hamva se volt, tehát nem kell egyetem, tudni, hogy az állarnak is enni kell meg ahoz sem, hogy ha elfogyott az eleség, , eladok egyet-kettõt, s aztán majd kiderül hogyan tovább. De az illetõ embernek ez nem jutott eszébe. Ehez nem tudás, csupán emberség kell. Kellett volna...
A kutyának/állatoknak vannak érzelmei!!! Ennyi!!!
A lepontozással ne nagyon törõdj. (Tudom, hogy az is jelent valamit) Fontos az õszinte, igaz beszéd. Egy rádiómûsorban egy rendõr mondta. "Még az is meggondolandó kit ültet be az ember a kocsijába, mert az még tetves is lehet, s utána az autót (is) fertõtleníteni kell. Olyan esetem is volt amit írtál, az egy 60-évesen túli ember volt akit azért fogadtam be õsszel, mert a házában 5cm.re állt a becsurgott esõvíz, de .mert ágyában leltem egy kisebb db. "kaktuszt", s mert a büdöset nem szeretem, nyár elején - Vagy közepén? - menesztettem. Vissza a házába. Jót tenni emberséges dolog, de okulj példámon. Légy körültekintõ amennyire lrhet.
Kérdezõ, te mikor vittél haza utoljára csövest?
Látom, valami kretének mindenkit lepontoznak, akik nem vinnének haza csövest.Engem is lehet, madártávlatból tojok rá. Na szóval:itt a falunkban van egy illetõ, egyedül neveli a kisfiát, nem könnyû neki.A hidegek beálltakor mégis magához vett Pestrõl egy hajléktalant, legalább ne fagyjon meg kint.Erre úgy ö[email protected] reggelre az illetõ az egész lakást, hogy a háztulajdonos égethetett el ágytól kezdve ágynemûig mindent.Kirakta az illetõt és tök igaza volt.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Megtörtént 1972-ben. Akkor máshol laktam Egy fiatalember, tán 23 éves panaszkodott, hogy apja éjjel kizavarta.( Tudtam nagyon zürös családi életükrõl Több gyerek, részeges apa, az szzony néha kombinéban szaladt éjnek idején.)Mondja: Kimentem a szalmakazalba, az meg majdnem rámborult. Hot ez se tûr meg? Mondta és kicsordult a könnye. Nem lakhatnék nálad? Ismertem az ilyen helyzetet, Megszántam, befogadtam. Már két hete lakott nálam, mikor a kocsma pincéjébe betörtek.Még nem tudtam errõl, mikor láttam: sok apalack van nálam. - Ez honnan van - kérdeztem. - Ne törõdj vele pajti, van. Igyál - De hát akarom tudni hogy szereztl ennyit? - Egy embernél betonoztam, pénze nem volt ezzel fizetett. Aztán az egyik bukósisakom is eltünt. Visszahozta mert látta, hogy nem játszok a szóval.Aztán a betörésrõl is értesültem Az rosszul esett, mert a 70 éves kocsmáros bácsival jó, beszédes viszonyban voltam. Mikor megtudtam a dolgokat Mondtam: Ma éjjal még itt alhatsz, de holnap már nem. Õ a szobában aludt, én a konyhában. Lefekvés után nyögést hallottam, mint aki fuldoklik. Nem mentem be. Tudtam, hogy sajnáltatni akarja magát. Késõbb mikor hugával találkoztam elmondtam neki. Azért fogadtam be mert apátok kizavarta õt éjjel - A rossebet zavarta ki... összevesztek, mint máskor, õ meg kiment. Hát így fogadj be embert. A kutya talán nem tör be a kocsma pincéjébe. Persze ez az én esetem volt, ettõl még lehetsz segítõkész, mintahogy én is az maradtam. Tavaj utcáról mentettünk be egy kismacskát, , aztán ivartalaníttatuk.most már jó nagy Jó egészséget mindenkinek!
Elõre leszögezném, szociológus vagyok.Hajléktalannak maximum kaját vagy fuvart érdemes "ajándékozni". Pénzt semmiképpen sem! Esetleg adhattok nekik eérhetõséget és bejelenthetitek 4 órában dolgozni! Ennyit lehet tenni értük, de potyapénzt nem érdemes nekik adni, hiszen az olyn, mintha lentebb rúgnád a lejtõn! A kutya viszont kevésbé tudatos, sõt, az ember akaratából létrehozott lény. Õ nem tud elmenni munkát keresni, sem szállóra menni. Egy hajléktalan elõtt pedig számtalan civil, nonprofit és stb szervezet tárja ki a karjait, a dolga csupán annyi, hogy besétál egy kapun. Itt a különbség a kutya és az ember között.
Nemegyszer elõfordult már, hogy én is vettem a csövesnek vagy hajléktalannak kaját. Olyan is volt, hogy a csövessel kutya volt, és a kutyának is vettem egy doboz konzervet és a csövinek is kolbászt két zsömlével.
A csöves ha vinnék akkor se menne hajléktalan szállóra mert ott feltétel, hogy nem ihat. A kutya ha volna olyan esze mint az embernek saját maga elgyalogolna egy menhelyre, hogy kaját, vizet és hajlékot kapjon.Mivel erre nem képes ezért mi jó érzésû emberek segítünk rajtuk.
4-es vagyok. Látom egy-két embernek nem tetszik az én álláspontom, ezért most felteszek é is egy kérdést... Mi akadályoz meg titeket, illetve a kérdezõt abban, hogy szépen kislattyogj az utcára, odamenj egy csöveshez, a hóna alá nyúlj, és hazavidd? Ha ennyire megy az interneten való szájhõsködés, de cselekedetek nincsenek mögötte, akkor most mirõl beszélünk? Én nem csak a neten menõzök a laza szövegemmel, hanem ha olyan kutyát találok, aki ki van dobva, akkor a "hóna" alá nyúlok, és kiemelem a trutyiból. Ha nektek ez nem tetszik, akkor nem a kutya barátokat kell osztani, hanem szépen tenni kéne valamit, ahelyett, hogy a gép elõtt ültök, és beszéltek róla. Vagy, nem menjünk olyan messzire, hogy hazavinni a csövest, hanem odamenni, és meleg ételt adni neki, és elvinni egy helyre ahol aludhat? Kíváncsian várom a kifogásokat....
Én már nem írom le mert az elõttem szóló leírta a lényeget.
Én az embereket csak nagyon kevés esetben sajnálom. Oly sokan hangoztatják, hogy õk emberek, nem állatok, hogy mennyivel jobbak, meg stb...hát mutassa meg. Már nem azért, de ha végig megyek egy olyan útszakaszon, ahol csövesek vannak, azok mind alkoholisták, vagy más szenvedélyektõl függenek. Õk tehetnek róla, hogy odakerültek. Kéregetnek pénzt, meg ott próbálnak lehúzni, ahol tudnak, ha meg összejön egy kisebb összeg az elsõ dolguk, hogy bemennek egy boltba, és vesznek valamilyen rövidet. Hát én kérek elnézést, hogy nem adok piára egy csövesnek. De, nekem is volt már olyan, hogy odajött egy ember, meg nem mondtam volna, hogy hajléktalan(mert van különbség a csöves és a hajléktalan között), és elmondta, hogy ez, meg ez történt vele, és hogy 3 napja nem evett, és neki nem kell pénz, de ha van nálam étel, akkor szánjam meg vele. Na ezt az embert szépen meginvitáltam egy közeli boltba, és egy nagy zacskónyi ételt vettem neki. Amikor átadtam neki a zacsit, akkor sírásban tört ki, és nem gyõzött hálálkodni. Valamiért még ott maradtam vele, elmondta a történetét, hogy miért került utcára ( egy cégnél volt viszonylag magas pozícióban, de egyszer, amikor hazament a fõnökét a feleségén találta, kitört a balhé, az asszony meg mindenbõl kiforgatta. Elmondta, hogy nagyon sokat járt külföldre, 3 nyelven anyanyelvi szinten beszél, tolmácskodott is, de ahogy elvették mindenét, és elkezdett lefelé csúszni a létrán sehol sem alkalmazták, mert nem tud minden nap fürödni, a ruháit nem tudja mosni, meg stb) Szívesen segítettem volna többet is, de ez az eset Pesten történt, én meg vidéki vagyok. De, ha nem pénzt kérnek tõlem, hanem ételt, akkor mindig segítek! A kutyák meg nem tehetnek róla, hogy oda kerültek, sokszor a megszületniük sem kellett volna, de az agyhalott szaporítóknak kel a pénzt, ha meg nem megy el a kutya, akkor jó neki az utcán is. Õk teljesen ki vannak szolgáltatva nekünk, olyanok, amilyet mi csinálunk belõlük. Rajtuk csak segíteni lehet, ugyan úgy feltételek nélkül, ahogy õk is minden feltétel nélkül lesik a mi kívánságainkat. De, ha te nem érzel így, az a te bajod, de legalább ne hecceld azokat, akik segítenének. (és úgy zárójelben megjegyzem, hogy vannak olyan szervezetek, akik a csöveseknek segítenek, csak a csövesek sok esetben ebbõl nem kérnek, és inkább az utcákon fagynak meg...)
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mert a kutya maximum összesz_arja a lakást a hajléktalan meg ki is rabolja, a befogadóját megerõszakolja vagy a torkát elvágja. A kutya ha nem ugat és nem tûnik agresszívnek akkor kiszámíthatóbb. Igaz vannak esetek mikor rosszul bántak vele és bizonyos ruházatra vagy szagra vagy hang vagy fényhatásra támad de ez önkéntelen. A hajléktalanok többsége a felelõtlen életvitel és a káros szenvedélyek miatt került az utcára. Az ilyen ember pedig egytõl-egyig a saját érdekét nézi és eltapos bárkit. Ugyanaz a mentalitása, mint a gazdagoknak vagy a cigányoknak csak õ túl buta és korlátolt volt ahhoz hogy véghezvigye és nem volt 20 testvére aki befogadja. Nagyon kevés az, aki tényleg nem tehet róla, hogy utcára került. És az ilyet nagyon nehéz is megtalálni mivel a többiek is azon vannak, hogy ezt hazudják az embereknek, hogy megszánják õket. Meg a normálisabbak dolgoznak és csak legvégsõ esetben koldulnak.
A hajléktalanok és a kidobott kutyák között azért némi különbség fellelhetõ.. Mondjuk az egyik tehet róla legalább X%ban a másik meg nem csak köcsög gazdája volt. Én is vittem már haza kutyát. Elviszem a dokihoz amint lehet eddikg 4bõl 3ban volt chip, õket haza is vittem tökre örültek neki.. mert így úgy amúgy kiszökött.. A 4et dokinál hagytam mondta hogy van ismerõs aki ideiglenesezik(neki a gazdája nem lett meg viszont lett új) Az hogy a nénikéd téked folyamatosan zaklat ezzel arról nem mi tehetünk, a legtöbben akik ilyennel foglalkoznak nem ajánlgatják összevissza a kutyájukat.. és ha valaki nemet mond azt normális ember felfogja.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Emberséges. Kihalóban lévõ fajta. Én hosszú évek óta sokkal jobban értékelem az állatokat, mint az embereket. Az emberek nagyrésze gonosz. Szó szerint. Ezt valami vallásos hókusz-pókuszból mondom. persze vannak még emberségesek, akik nem tudnak nem törõdni mások bajával, legyen az állat vagy ember. Sokszor olvastam, azok, akiket nem érdekelnek az állatok vagy nem is szeretik õket, azt hangoztatták, hogy az állatbarátok nem normálisak - nem szó szerint, és nem teljességben- mert az ember fontosabb. Igazából eleinte zavart, és néha még szégyelltem is magam. Aztán már rég rájöttem, hogy ez közel sem így van. Egyszóval NEM IGAZ! Egy olyan ember, aki segít egy állaton, sokkal hamarabb fog segíteni egy emberen is. Egyszerûen azért, mert ahogy a bajba jutott állatot megsajnálta, meg fogja az embert is. Nagyon nagyon sok példát láttam már erre is. (pl.: Én is rendszeres támogatója vagyok gyermekétkeztetési alapítványnak) Késõbb rájöttem, hogy ezek az emberek, akik így gondolkodtak, gondolkoznak csak önigazolást keresnek arra, hogy miért ilyenek. És ezek az emberek egy fûszálat sem tesznek keresztbe másokért se állatért se emberért. Csak "beszél", nem tesz és soha nem is fog tenni semmit. Megelégszik azzal, hogy esetleg kölcsön ad pár ezer forintot a rokonának. Azaz csak magával fog mindig is foglalkozni. azt is tudom, hogy nem lehet az ilyeneket meggyõzni, soha, semmilyen érvvel. Mert egyszerúen nem érdekli csak saját maga. És ezzel nincs is semmi gond, csak azt nem szeretem, ha kiokatat másokat (monjuk állatbarátokat) az ember fontosságáról, miközben senki és semmi nem érdekli saját magán kivül. (Az ilyen ember megy el a reszketõ kóbor kutya mellett a fagyban. De elmegy a "csöves" mellett is ugyan úgy). Nem tudom hány ilyen ember van, nem is akarok tippelni sem. De sajnos jó sok még mindig. És az ilyenek mindig csak a saját kárukon tanulnak. Csak ha a saját bõrén érzi a bajt, és a "gonoszságot", talán akkor fogja megérteni. Teljesen felesleges leállni errõl beszélgetni vele, vagy akár megpróbálni meggyõzni, mert nem lehet. Nem tudom, talán valahogy másképp mûködik az agyuk, vagy ez már valamilyen szintû torzulás a sok probláma miatt. Nem tudom. De nagyon szörnyû dolog. Pedig csak valóban, emberség kellene. Semmi más.

Miért pisil a kutyám a házban ha itthon vagyok és miért nem ha távol vagyok?

Legjobb válasz: nem vagyok valami nagy kutya szakértõ de szerintem azért hogy figyelj rá.

nem vagyok valami nagy kutya szakértõ de szerintem azért hogy figyelj rá.
Dominancia probláma. Hierarchiai sorrendet tekintve rangban alatta állónak gondol téged, egy szóval gondok vannak a falkavezérséggel.

Akik kis testű kutyát tartanak, miért nem tudják megnevelni? Miért kell a kutyát nem kutyaként tartani?

Ha az utcán sétálok, bármikor odajön hozzám egy kistest? kutya, és azt nézi, hol haraphat bele a lábam szárába. És miért? Mert a gazdi magasról tesz rá, hogy esetleg a kutya neveléséhez nem megfelel? az a póráz, amivel a kutya arra megy, amerre akar. Meg a felkapkodás, és ölben hurcolgatás. Az öltöztetés meg "masnit a hajába"! Ugyanmár! Miért nem lehet azokat is úgy tartani, mint ahogy az ember a kutyát tartja. Házban, hagyni, hogy a kutya hadd szaladgáljon, de közben tudja, hol a helye a rangsorban.

Legjobb válasz: Ez nem feltétlenül csak a nevelés hiánya miatt van, bár az is erõsen közrejátszik. Hanem azért, mert a legtöbb ideggyenge, szaporított egyed... A divatkutya kell, de jó olcsón ám felfogás tipikus eredménye...

Ez nem feltétlenül csak a nevelés hiánya miatt van, bár az is erõsen közrejátszik. Hanem azért, mert a legtöbb ideggyenge, szaporított egyed... A divatkutya kell, de jó olcsón ám felfogás tipikus eredménye...
Az én kiskutyám (havanese) tudja, hogy hol a helye a rangsorban. Õ a fõnök, mi jövünk utána:) Egyébként én is utálom, ha egy kiskutyát játékszernek néznek és nem kutyának csak azért mert kistestû. A hegyes kis fogaikkal tudnak fájdalmas sebeket ejteni.
Én vásárban majdnem elestem egy ilyen kutya miatt. Vagyis a gazdája miatt, aki a tömegben nem vitte, vagy otthon hagyta, hanem hosszú pórázon sétáltatta, jó pár ember majdnem orra esett benne, meg majdnem eltaposták, a 12-13 éves gazdi meg mindenkivel ordibált, hogy képzeljük, helyet a kutyának!!! Na, szívesen léptem volna rá... nem a kutyára.
A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 19:56 Ezzel erõsen vitatkoznék... Volt rá példa nem is olyan régen, hogy el kellett egy westit altatni, mert olyan szinten agresszív volt (nagyon szoros rokon párosításból született), hogy már komoly sérüléseket okozott embereknek.
érdekes kérdés. A környéken, ahol lakom, a kis termetû kutyák nem szemtelenkednek senkivel, fõleg emberekkel, és nem kényeztetik el õket masnikkal. Viszont, amikor a kutyámmal az állatorvosi rendelõ elõtt várakoztam, egy pincsi jelent meg és ugatott a kutyámnak, az meg nem ugatott vissza, ami érdekes volt számomra, mert õ mindig visszaugatott más kutyáknak. Ehelyett rám nézett érdeklõdõ tekintettel...
Helló, ne általánosíts! Az én kistermetû kutyám 11 hónaposan 20 féle parancsot teljesít, és nem kapkod senki lába stb.-je után, pedig póráz nélkül sétálunk. Van ilyen is...
Ma már volt ilyen kérdés, ott megvitattuk. Amúgy engem még soha nem akart kistestû kutya bántani (az elmúlt 6 év alatt), de német juhász az igen, 2x is. Üdv, egy bearded collie gazdija.
Mert pici, nagyfejû, magas hangú, kerek szemû = csecsemõ. Babusgatható, pici. És egy laza mozdulattal le lehet szerelni, ha bevadul. Persze ezt egy kaukázusival eljátszani nehezebb.
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy vannak kivételek. Ezt elfelejtettem odaírni.
20:03 Szélsõségek vannak, de tény, hogy egy shitzut/yorkit egyszerûbben leszerelsz, mint mondjuk egy rottweilert.
Még mindig jobb, mint mikor egy nagy kutyát nem tudnak megnevelni. Ha kicsit olvasgatod itt a kérdéseket, arra is van bõven példa. Láttam 30 kilós 70 éves nénikét lobogni egy dobermann kan póráza végén és mindenkinek sikítozott, hogy ne jöjjenek más kutyák a közelébe. Sajnos divat kutyát tartani anélkül, hogy minimális igényeikkel tisztában lennének.
Múltkor a Mekiben ettem, kinti asztalnál. A szomszédos asztalnál 5-6 tizenéves olázacica kajált, az egyiknek volt valami kicsi fehér kutyusa (http://www.google.hu/imgres?q=apr%C3%B3+termet%C5%B1+kuty%C3.. ilyesmi, csak kölyök volt még). Az asztalra is feltették, ott forgolódott...
A kérdező hozzászólása: Más meg ott eszik. Az ilyen kiszõkített agyúakat is elküldeném egy menhelyre almot takarítani.

Miért esznek a kutyáim füvet, ha Acanával etetem őket (vagyis elvileg nem lehetne hiánybetegsége)?

Nem rossz szokásból eszik.

Legjobb válasz: Hiánybetegség tünete, ha egy kutya füvet eszik? Ha igen, mire utal? Kérdés: Van egy 3 éves juhászkutyám, aki rendszeresen füvet eszik. Valami hiányzik az eleségébõl? Válasz: A fû evése a kutyáknál teljesen normális viselkedésnek számít. A kutya õse a farkas is eszik füvet a zsákmányállatai mellett. Ügyeljen azonban arra, hogy ha a fû evése közben túl sokat törõdik a kutyájával, akkor a kutya a fûevést olyan módszernek fogja használni, amivel felkeltheti érdeklõdését. Ez után figyelmének felkeltése céljából is füvet eszik majd. Ne törõdjön sokat ezzel a viselkedéssel. Ha jó minõségû eleséget etet, biztos lehet benne, hogy minden vitamint és ásványi anyagot megkap kutyája, amire szüksége van. Ha saját maga állítja össze az eleséget, ügyeljen arra, hogy kiegyensúlyozott legyen a vitamin és ásványi anyag ellátás. Kérjen tanácsot a Fressnapf-ban, a megfelelõ eleség összetételrõl. (Tessék itt egy állatorvos válasza.)

Hiánybetegség tünete, ha egy kutya füvet eszik? Ha igen, mire utal? Kérdés: Van egy 3 éves juhászkutyám, aki rendszeresen füvet eszik. Valami hiányzik az eleségébõl? Válasz: A fû evése a kutyáknál teljesen normális viselkedésnek számít. A kutya õse a farkas is eszik füvet a zsákmányállatai mellett. Ügyeljen azonban arra, hogy ha a fû evése közben túl sokat törõdik a kutyájával, akkor a kutya a fûevést olyan módszernek fogja használni, amivel felkeltheti érdeklõdését. Ez után figyelmének felkeltése céljából is füvet eszik majd. Ne törõdjön sokat ezzel a viselkedéssel. Ha jó minõségû eleséget etet, biztos lehet benne, hogy minden vitamint és ásványi anyagot megkap kutyája, amire szüksége van. Ha saját maga állítja össze az eleséget, ügyeljen arra, hogy kiegyensúlyozott legyen a vitamin és ásványi anyag ellátás. Kérjen tanácsot a Fressnapf-ban, a megfelelõ eleség összetételrõl. (Tessék itt egy állatorvos válasza.)
Enyémek is Acanát esznek, meg füvet is. Ez teljesen normális, ne aggódj miatta.
22:30-as válasza tudomásom szerint a legpontosabb. Azért eszik egyébként a füvet, amiért mi is esszük a növényeket(részben): a rostok miatt. Segíti a rendes bélmûködést, pl kitisztul a szõr a belekbõl, és nem okoz elzáródást. Teljesen oké, ha néha füvet is eszik egy kutya, akármivel eteti is az ember (igaz, nem vagyok állatorvos, "csupán" egyetemen tanulok biológiát)
Gyomorégés, sokat ettek, szórakozás, unatkozás, bármi... Ha nem alkalmi a dolog, keresd fel az állatorvost, õ többet tud. :]
Én úgy tudom akkor esznek füvet, ha ég a gyomruk. (Nekem mindenki ezt mondta) De enyém csak úgy is szereti rágcsálni, olyan aranyosan eljátszik vele. Nem hiszem, hogy bármi baja lenne.
Általában a kutyusok akkor esznek füvet ha ég a gyomruk.
Mindenki egy véleménye van. Mit ragozod!? Ha meg ennyire szkeptikus vagy, akkor miért nem mentél már ezzel orvoshoz! Majd õ ad PONTOS választ!
Mostanában minden kérdést kétféle képen tesznek fel a kérdezõk?! A válaszok attól ugyan azok maradnak!!! Unalomig nem kéne a semmit ismételni! A pontozás nem érdekel! Szóval, tessék csak...:)
A kérdező hozzászólása: Akkor rendben. Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszoló hozzászólásait nem értem. " féle képpen? És mi akkor a válasz? Miért kellene orvoshoz vinni? Egy állatorvos azt mondta, hogy baktériumokat, és ezt, azt is ehet meg a fûvel, vagyis le kellene róla szoktatni, de hogyan?
Úgy tudom, hogy egyes fûfajtákat a cukortartalmuk miatt eszik. Az én kutyám egyébként ritkán eszik füvet, pedig Acana-t kap.

Miért imádja a kutyám a macskakonzervet, de a kutyakonzervet nem eszi meg?

Ha a macskáim hagynak a táljukba egy kis konzervet azonnal kinyalja a kutya, de a kutyakonzervére rá se néz. Már többféle kutyakonzervet adtam a kutyámnak, de egyiket se szereti.

Legjobb válasz: se macska konzervet se macska tápot ne adj neki!!! a konzerv tényleg 80% víz szóval ha néha néha kap nem gond, de napi rendszerességel ne adj neki!! ja és akkor is inkább kutyáknak valót!! mi havonta-2 havonta egyszer adunk a kutyáinknak konzervet az íze miatt,de amúgy minõségi tápot esznek!!

se macska konzervet se macska tápot ne adj neki!!! a konzerv tényleg 80% víz szóval ha néha néha kap nem gond, de napi rendszerességel ne adj neki!! ja és akkor is inkább kutyáknak valót!! mi havonta-2 havonta egyszer adunk a kutyáinknak konzervet az íze miatt, de amúgy minõségi tápot esznek!!
ne ajd neki konzervet mert a legtöbb (kivéve a suuper prémium) szemétbõl van. A macskakonzerv pedig árt neki pláne hogy kölyök. SOkkal többene a fehérje mint ami egy kutyának egészséges.
Ezt a kérdést én is írhattam volna szinte szó szerint:) A macskáink maradékát azonnal kinyalja a nagy böszme kutyánk (õ nem fiatal már, 11 éves), de kutyakonzerv terén iszonyat válogatós. Nem tudom, hogy árthat-e a kutyádnak a macskaeledel, nem hinném, bár a tied még kölyök, inkább ne adj neki. Ki kell kísérletezni, melyik kutyakonzervet szereti, ez viszont idõ és pénz kérdése sajnos. A mi kutyánk legjobban a Winstont szereti (Rossmannban lehet kapni), abból is a marhásat:)
14:51 vagyok Annyit még, hogy kutyát nem szabad csak konzerven tartani. Ha nem is mindig, idõnként adni kell neki csontot is, csirkefarhát, csirkeláb, ilyesmik. Az állatpatikában nálunk egy fiatal pár panaszolta az eladónak (aki elismert állatorvos, csak évek óta már ez a vállalkozása van), hogy ilyen meg olyan baja van a kutyájuknak, sorolták a tüneteket. A fickó a tünetek alapján megkérdezte, szoktak-e csontot adni a kutyának, mondták, hogy nem. Na akkor tessék neki néha csontot is adni, mert nagy valószínûséggel ez a gond - volt a válasz. A konzerv, azon kívül, hogy "szemétbõl" készül, valószínûleg nem tartalmaz a kutya szervezetének nélkülözhetetlen anyagokat, lehet, hogy a dobozra rá van írva, de az egy dolog. Kell a csont néha.
Ez mindenkinél így van, aki egyszerre tart kutyát és macskát is. Nálunk is ez a helyzet, csak épp a száraz táp terén. Valahogy az, amit a macsek kap mindig finomabb, mint ami a kutyáé. Ez egyszerû irigység és féltékenység. :) Teljesen természetes viselkedés. És konzervet tényleg ne adj lehetõleg egyik állatnak sem, mert 80%-a csak víz és tele van ízfokozóval, színezékkel, állagjavítókkal és cukorral. Fõleg egy kölyöknek premium vagy super premium tápot kell adni mindenképp, ez tartalmaz mindent, amire csak szüksége van a normális fejlõdéshez. Ne tescos vagy sparos, pedigree, chappi és hasonló ócska, szar tápot használj. Ezekbõl rengeteg, a kutya szervezetének szükséges vitaminok, sók, zsiradékok, fehérjék hiányoznak. Hiába drágábbak a szaküzletben kapható jó tápok, de sokkal több tápanyagot tartalmaznak, emiatt csak töredék menyiségre van szüksége belõle a kutyának, mintha valami szeméttel etetnéd. És semmi káros, fölös anyagot nem tartalmaznak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! nem szoktam macskakonzervet adni neki, csak nem tudok a macska háta mögött állni amíg eszik, így ha nem veszem idõben észre h megette a kaját, akk mindig kinyalja a tálat a kutya... de akk majd fent vmi asztalon fogom etetni a macskákat h ne tudjon a kutya enni a kajájukból... jah... és amúgy ritkán kap konzervet a kutya, mert nem nagyon szereti, és a 2 hónap alatt /amióta nálunk van/ 2x kapott összesen konzervet.

Miért támad a kutya? Van egy sztafi meg moszkvai örkutya keverékem 1 éves. Hárman lakunk a házban engem meg anyámat nem bántja, a mamira meg (nem gyakran néha) rátámad. Hogyan tudnám leszoktatni vagy azt a gond hogy öt nem tekinti falka vezérnek?

Legjobb válasz: Szerintem ez egy nagyon összetett dolog. De ez persze függ attól, mit értesz támadás alatt. Milyen szituációban támad.Mióta. Milyen a viszonya a nagyival egyébként. Lényeges, hogy gondolom mivel a te kutyád, neked milyen a kapcsolatod vele. Foglalkozol-e vele eleget, találkozik-e más kutyákkal? Egy ilyen jellegû keveréknél nagyon fontos a megfelelõ szocializáció. Nagyon hasznos lenne eljárni egy kutyaiskolába, mert ennek így tényleg nem lesz jó vége.

Szerintem ez egy nagyon összetett dolog. De ez persze függ attól, mit értesz támadás alatt. Milyen szituációban támad.Mióta. Milyen a viszonya a nagyival egyébként. Lényeges, hogy gondolom mivel a te kutyád, neked milyen a kapcsolatod vele. Foglalkozol-e vele eleget, találkozik-e más kutyákkal? Egy ilyen jellegû keveréknél nagyon fontos a megfelelõ szocializáció. Nagyon hasznos lenne eljárni egy kutyaiskolába, mert ennek így tényleg nem lesz jó vége.
Az a gond, hogy titeket sem tekint annak. A te dolgod eldönteni azt, hogy ki a falka tagja és ki nem, nem pedig a kutyáé.
Elsõ: Ostobaságokat beszélsz. Mégis mi lenne ha nem kutya? Akár emberre támad, akár nem. Õrzõ-védõ kutyát, esetleg rendõr kutyát meg látták már? Az a feladatuk hogy emberre támadjanak... De ha a gazdáival szemben agresszív, akkor sem az a megoldás, hogy ki kell hajítani! Micsoda marhaság! Kutyaiskolába kell vinni, ahol majd segítenek megnevelni.
Kedves, kérdezõ! Ha látod, hogy a kutyus megint támad a nagyira, ugorj oda hirtelen, csapj egy kicsit a fenekére és jó hangosan kiálts rá, hogy NEM SZABAD. De mondom, csak tényleg nagyon kicsit csapj a fenekére. Nem az a cél, hogy agyon verd azt a szegény kutyust, hanem, hogy megtudja, hogy azt igenis, nem szabad. Ja és igen, kedves utolsó. Szerintem neked sincs maradásod ebben a világban, ilyen ökör hozzáállással. Hidd el, senkinek sem hiányoznál. Az a baj, hogy az olyan emberek, amilyen te is vagy, csak magával törõdik. Azt a kutyát igenis meg lehet nevelni, csak akarat kell hozzá. Tessék, meg lehet engem kövezni, nem érdekel. De ha ilyet látok, fel megy bennem a pumpa, mert sajnos az emberek többsége mindig többre tartja magát, mint amennyit valójában ér.
Kutyaiskola, vagy pedig altassátok el, de ez így nem maradhat. Én inkább a kutyaiskolára szavazok, megfelelõ hozzáállással, és foglalkozással jó eséllyel belõle is faragható rendes kutya. Az ilyenfajta problémákra ajánlom a Cerberos kutyaiskolát, nagyon jók, van külön szocializációs foglalkozásuk, kifejezetten problémás kutyák számára. Hívd fel õket, biztosan segítenek.
Ha egy kutya emberre támad, az már nem kutya és maradása nincs!!
hát igen, kutya marad még attól max szét szedi a nagyit és ilyen ebnek nincs helye a világban.
A kérdező hozzászólása: Értem.És miért támad rá mondjuk fél töle és ezt kihasználja?
tök mind1 mit mond az ember. Itt sajnos a többség kutya örült (mondhatnék más jelzõt is)de ez van szar az élet!!!! De ne nekem mond aki végig nézte ahogy az anyjára meg testvérére ugrott a kutya szimplán azért mert apám kutya b.zi és nem képes nevelni az ebet, 2 oldalról meg nem lehet nevelni!!! Ha az egyik tiltja másik engedi.
Vmi baj lehet a nagyival az tuti. E

Az öregeknek miert nem vesznek kutyakat a gyerekeik, unokaik? Egyedül elö idösekre gondolok.

Minden heten törtenik 1-2 rablas es rablogyilkossag, amikor egyedülallo nyugdijasokat tamadnak meg, többnyire r.oma fiatalemberek (bünözök). Vajon ezeknek az öregeknek nincsenek unokaik, csaladjuk, akik legalabb kutyakat vennenek nekik es kutyatapszert. 2 darab nagytestü kutya (1 a hazba, 1 az udvarba) es soha, semmilyen betörö nem fog sikerrel jarni.

Legjobb válasz: A kutyákat nagyon könnyû kiiktatni. Egy kis hús és patkányméreg, csak ennyi kell hozzá.

Két nagytestû kutya marha sokat eszik. Ki fizeti azt 10-15 éven belül? A kutyának nem elég hogy minden nap kap kaját, nevelni kell, sétáltatni (akkor is, ha kertben van!), ezt ki fogja megtenni két nagytestû kutyával? A 70-80 éves nagyszülõk? Mi van, ha meghalnak? Mi lesz akkor a kutyákkal? Egy olyan kutya, amelyik valóban hatásos a betörõ ellen, komoly szakértelmet igényel. Ki vállalja a felelõsséget, ha a nagymama karját tépi le a kutya a betörõé helyett, mert nem tud vele bánni? Egy kutya felelõsség. Mellesleg ha egy ember, akár öreg akár fiatal, tud bánni egy kutyával, akkor tud magának örökbegfogadni is egy kutyát. Ha ezt nem tette meg, annak oka van és akkor nem hiányzik neki, hogy egyik nap az unoka beállítson két kutyával. Felnõtt, remélhetõleg felelõsségteljes emberekrõl beszélünk, nem gyerekekrõl. Nem hülyék, csak öregek. Ha pedig nem tud örökbefogadni kutyát, mert magatehetetlen, vagy más okból, akkor oda pont nem kell kutya, a fentebb leírt okok miatt.
A kutyákat nagyon könnyû kiiktatni. Egy kis hús és patkányméreg, csak ennyi kell hozzá.
Elõzõ vagyok. Az én nagyim 75 éves. Ha megkérdezzük, miért nincs kutyája, a következõket mondja: -eddig nem volt állata, nem most szeretné megtanulni, hogyan kell velük bánni -nincs se ereje, se ideje, se kedve naponta 3-4 alkalommal levinni panelbõl -a pénzét inkább a fiára és az unokáira költi Mellesleg elképzelném az a 60 kilós nagymamámat egy olyan kutyával, ami meggyõzõen tudná védelmezni. Kb repülne utána...
Az ügyes tolvaj nem bánik el egy profi, rendõrségre kicsengõ riasztóval, és fõleg nem a tipikus, buta cigány bûnözõk. Van olyan lehetõség is, hogy a riasztórendszer kiegészül egy karkötõbe vagy nyakláncba helyezett pánik gombbal, amit megnyomva azonnal kicseng a távfelügyeletet végzõ cégnél, és 10 perc alatt ott vannak. A kutyákkal több probléma van. Le lehet õket fújni spray-vel, gázpisztollyal. A legtöbb kutya alapból barátságos, és egy öreg ember nem biztos, hogy alkalmas arra, hogy egy örzõ-védõ kutyát kiképezzen, és megfelelõ kondiban tartson. Esélyes, hogy a kutyus kanapé kutya lesz, aki a betörõnek is csóvál.
Venni..egy egészséges, szûrt kutya nem 200 ft. Nem minden kutyában van meg a védõ ösztön. Bedobnak egy mérgezett virslit vagy altatót csempésznek bele a kutyának annyi, simán bejutnak. Miért kell egy állat életét áldozni valaki kényelméért? Kitenni a kertbe aztán védi Juliska Nénit? El vagy tévedve.. Átfogalmazva, értelmesen: Miért kell kitenni egyedül egy szeretetéhes állatot egy üres kertbe séta és ingerek nélkül, miért nem vesz az unoka egy riasztót ami betörés esetén rögtön kapcsol a rendõrségre? Még etetni se kell, nem kell gondozni, sõt még beteg se lesz..
Talán, ha lehet, el kéne adni a házat, és normális környékre költözni. Nálunk pl. nincsenek cigányok, és sok idõs ember él egyedül a házban, soha senki nem bántja õket. Mondjuk be van kamerázva az egész ház és utca is.
8-as hozzászóló szívembõl szólt, ugyanezt akartam leírni én is. Milyen fajtára gondoltál? roti? német juhász? boxer? dobi? kanári szigeteki? canne corso? hasonlók? Ezek mind olyan fajták, amihez kemény kéz kell. Ki fogja õket képezni? Sétáltatni? Ki fogja etetni? Ki fogja megtanítani, hogy csak a betörõt támadja, ne az unokát, ha átjön. Ha a szülõk ezt tudják vállalni és csinálni, akkor gondolom, nincsenek annyira kiszolgáltatva, mint egy valóban olyan idõs ember, aki a tacskóját is a kertbe viszi sétálni. Én is inkább a riasztó felé hajlok. Én egy nagyon jó környéken laktam gyerekkoromban, tõlünk pár házra volt egy betörés. 3, ismétlem három roti volt, kettõt lefújtak, egynek eltörték a nyakát. Gondolom, nem azért fújták le õket, mert barátságosak voltak, mégis kirabolták a házat.
Értelek én, teljesen megértelek. Épp tegnap mutatták a Hírdóban, hogy egy 70 éves nénit vertek agyon pár ezer ft-ért. Egyedül lakott, az udvar rendezett, gondozott, szóval nem volt magatehetetlen a néni. A kutya is lehet megoldás, valamilyen szinten, hogy talán attól ijednek meg, hogy ugat, és a szomszédokat felverheti. Itt az igazi hunyó az a kisebbség, aki ezt teszi. Velük kellene tenni valamit, de amíg a jogvédõk és egyenlõség....addig mit?
Aha. Aztán ezek az elhanyagolt kutyák tépik szét a kisgyerekeket, mert az öreg nem bírja/nem akarja megnevelni. Lehet, hogy védi a házat, na de milyen áron, ha az megeszi majd az unokát is?
te nem vagy normális kérdezõ. a kutyát sétáltatni, etetni, oltatni kell, megfelelõ körülményeket biztosítani. az ilyen retardált felfogás miatt, mint ami neked van, vannak a kutyák láncon, moslékon tartva, mozgás nélkül. 1 kutya a házba, 1 az udvarba...te nem vagy épelméjû, az 100%
Hát nehezen tudnám elképzelni a 85éves dédimet, amint nagytestû kutyákkal foglalkozik.:D Egy kutya nagy felelõsség, nem lenne az jó egyikõjüknek sem. Mi úgy oldottuk meg, hogy a dédim és a mamám (aki a dédi lánya) összeköltöztek kis panelba mostmár.Mamám 64 éves, de egyébként tök fitt mind a kettõ.Így dédi sincs egyedül. Szerintem a rokonok sokat tehetnének az idõsökért. Én pl abszolút nem örülnék, ha idõs valakim egyedül lakni, próbálnék arra törekedni inkább, hogy vagy összeköltözünk, vagy nem tudom, legyen a szomszédom ha más nem.:D
Inkább a kisebbséget kellene az udvaron, láncra verve tartani és moslékkal etetni (a börtönben) és nem az ártatlan kutyákat kínozni ezzel...
A kérdező hozzászólása: A sertegeteseket kikerem magamnak. 22 eve foglalkozok allatokkal hivatas-szerüen, ebböl 10 evig voltam kutyatenyesztö, menhelyesbent a hazban, lakasban laknak es minden nap kb. 20-30 euronyi finomsagot kapnak. Az egesz ezer negyzetmeteres kert a kutyak birodalma minalunk! Ha mi akarunk nyaron kiülni akkor nem a kertbe, hanem a hazunk elötti 5 negyzetmeteres teraszra ülünk, a kert csakis egyedül a kutyakat illeti meg. Nem beszeltem se lancrol, se pedig moslekrol! Eszem agaban sincs összeköltözni az öreg szüleimmel, mert örülök, hogy vegre elkerültem tölük (27 evig eltem velük, eleg volt) En csak az idös embereket sajnalom, azokat, akik leeltek egy eletet munkaban, tisztessegben. Most pedig eletükre törnek a rablok.
Nem azt mondtam, hogy te költözz össze...Csak leírtam, hogy nálunk mi van és mit tennék, ha öreg rokonom lenne... De te nyugodtan vehetsz kutyákat is...:D
ha így értesz a kutyákhoz, akkor elmondod, szerinted egy mondjuk 80éves ember, hogyan tudna megfelelõen két kutyát tartani?
Te kutyaszakértõ, arról hallottál, hogy a kutyák nem megfelelõ kezekben veszélyesek lehetnek? És ehhez nem kell, hogy harapjanak, elég, ha a neveletlen kutya fellöki az öreget.
A kérdező hozzászólása: A regi vilagban -ugy 60-70 evvel ezelött, minden falusi öregembernek voltak kutyai (altalaban több is). Az idösek nem abba haltak meg, hogy fellökte öket a kutya, de nem is abban, hogy kirabolta öket a cigany. 100 eves kor körül, vegelgyengülesben haltak meg. Most meg bemegy a portajukra egy-ket tizenebes cigany purde, es halalra veri öket. Nagyapam 96 eves koraban halt meg es volt kutyaja. Mielött elhunyt, a kertet kapalta, fat vagott, dolgozott.
Kész, feladtam. Igazad van, rottweilert minden öregnek, rögtön hármat.
A kérdező hozzászólása: Az enyimeknek is van rottweiler, en vettem nekik, fajtiszta. Az öregeim hetven evesek. Jo ötlet: Rottweilert minden öregnek! Tamogatom.
NEm tudom, mit tud tenni a kutya az idõsek hiszékenysége ellen :( A legtöbbet nem kirabolják, hanem kicsalják a pénzüket. A héten is felhívták a nénit, hogy elrabolták az unokáját. Kérdés: néni, hát miért nem hívta fel a családot, hogy igaz-e? Mert nem tudja a számukat, azt mondták, mjad õk mindig hívják. A legtöbbet mi tehetnénk az idõs rokonainkért. Szellemileg leépült idõseket nem kéne egyedül hagyni, vagy ha végképp nincs más megoldás, a szájába rágni, ez a telefon, bárki jön pénzért, vegye fel és szóljon...
Valóban eléggé elkeserítõ, elszomorító az, hogy hetente van egy hír, hogy kiraboltak, megöltek idõs embereket. DE! Nem az az elsõdleges megoldás, hogy kutyát vegyünk idõs embereknek. Ahogy elõttem írták: egy kutya nem 2 forintba kerül, azonkívül egy 80 éves bácsinak-néninek nem hiszem, hogy pont az lenne még a vágya annyi idõsen, hogy egy nagytestû kutyát kelljen gondoznia. A törvényeken kellene szigorítani, hogy ne mászkálhasson el minden gyilkos 2 év felfüggesztettel (vagy még az azzal se), hanem r***djon meg a börtönben.
ötlet pl, hogy idõs néni ne álljon ki nyilatkozni a híradóba, hogy õ is egyedül él...
A kérdező hozzászólása: Igen, a riaszto is lehet jo ötlet, ha eppen nincs aramszünet. Ügyesebb tolvaj könnyen elbanik a riasztoval. Menhelyröl 5 ezer forintert a legszuperebb kutyat viheted el, valogathatsz! Amiota szüleimnek vettem 3 kutyat, senki sem tud bejönni a portara. Pedig elötte minden romaniai, meg környekbeli c.igany ott olalkodott, neztek, mit lehetne ellopni. Az öregek kutya nelkül eletveszelyben vannak. A menhelyi kutya kisebb helyen van tartva, mint egy paraszthaz udvara. Amugy ki mondta, hogy az öreg ember nem szeretgeti majd azt a kutyat? A te szüleidnek van kutya? Kivanom nekik...hogy legyen. Ezen a heten 1 idös nenit megvertek, kiraboltak, egy masikat pedig megöltek (es kiraboltak) a c.iganyok. Te meg itt allatkinzasrol kajabalsz...
A kérdező hozzászólása: 3 nagytestü kutyam van, allandoan dobaljak be a szomszedok a mergezett gombocokat, patkanymerget. Egyik kutyam se eszi meg! Annyi finom kajat kapnak, hogy idegen cuccot meg se kostolnak. Ha több kutya van, a megmergezes nem olyan egyszerü...nalunk evek ota probalkoznak, de nem jarnak sikerrel.
A kérdező hozzászólása: Rendben, de szerintetek ez normalis, hogy HETENTE ölnek meg egy idös embert Magyarorszagon? Valamit csak kellene tenni ez ellen! Ötlet???
Bocsi, elõzõ elõtti voltam, csak azóta érkezett még egy válasz.
Utolsó, ebben nagyon igazad van. Azt a kutyát, aki egy embert valóban megvédene, nem tudná kezelni egy beteges, 60 kilós idõs ember.
A kérdező hozzászólása: Itt mindenkinek marha nagy igaza van, de az öregeket tovabbra is halomra ölik a rablogyilkosok. Nem a panelban lako idösekröl van szo. Igazabol a 70 even felüliek sokszor olyan allapotban vannak, hogy nyugdijas otthonba valok lennenek. De nem hajlandok oda bemenni es penzük sincs ra. A legtöbb idös ember nem kepes sajat magarol rendesen gondoskodni, de akkor is maradni akar a sajat hazaban. En igy latom ezt.
Akkor a tisztelt családnak kéne lépnie, talán a két házat egy nagyobbra cserélni, és odaköltöztetni az idõs szülõt.
Akkor arra válaszolj már légyszíves, hogy aki magát nem tudja ellátni, az hogyan gondoskodik két kemény, nagytestû kutyáról?
Szerintem a megoldás, hogy költözzenek panelba. És ne a lerobbant panelra gondoljatok, hanem felújítottra. Én így fiatalon és erõsen sem laknék házban, mert szerintem baromi félelmetes. Nekem tetszik, hogy itt vagyok emberek közelében, a kapu zárva, a lépcsõházban villany, kamera. Ha öreg néni lennék (leszek), bizti, hogy körülveszem magam emberekkel.
Huh, kerdezo, te tényleg ennyire buta vagy? Alapból a kutya pénzbe kerül, meg a me helyrõl is, de oké, adja valaki ingyen. Oltas, etel, felszerelést? Azt ki fizeti? Ki foglalkozik a kutyával? Tudod nem mindenki rajong értük....
Az egyik szomszéd néninek vettek egy kuvaszt hogy õrixze.3 év múlva a saját kuvasza tépte szét :( ennyi a hozzáfûznivalóm...
Mert egy kutyán enm csak eteni itatni kell, az enyhén szólva több törõdére szorul.Ezt ezek idõsek titkán tudják már nyújtani...
Törõdésre Ritkán
most azért jöttél ide, hogy dicsekedj, hogy mekkora kertetek van? Nem mindenki teheti ám meg, hogy nagy kertben tartson nagy kutyát, van aki kis kutyát sem tud tartani. Feltételezem, külföldön laksz. De figyi, ha ennyi pénzed van, akkor miért nem hozol ki menhelyrõl kutyákat, úgyis értesz hozzájuk, képezd ki õket, ha annyira félted az idõseket, és ajándékozd oda õket legalább egy hónapnyi kutyakajával.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!