Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a kutyák (413 db)

Elütött kutya, összetört autó. Ilyen esetben a legtöbben miért nem a kutyával, hanem az autóval foglalkoznak?

Legjobb válasz: Töbsször beszéltünk már errõl is. Az autó tulajnak több 100.000es kára is lehet a kutyával meg sok esetben már úgy se lehet mit kezdeni. Amúgy ha a kutyának van gazdája akkor neki meg fizetni kell az okozott kárért.. A baj az hogy ilyenkor ahhoz hogy a biztosító fizessen (vagy hogy a gazdát felelõsségre lehessen vonni) kell helyszinelni. És ilyenkor az autó tulaj hogy engedje el a gazdát pl? mert én elengedném de elkérném valamelyik iratát legalább hogy vissza is jöjjön.

Töbsször beszéltünk már errõl is. Az autó tulajnak több 100.000es kára is lehet a kutyával meg sok esetben már úgy se lehet mit kezdeni. Amúgy ha a kutyának van gazdája akkor neki meg fizetni kell az okozott kárért.. A baj az hogy ilyenkor ahhoz hogy a biztosító fizessen (vagy hogy a gazdát felelõsségre lehessen vonni) kell helyszinelni. És ilyenkor az autó tulaj hogy engedje el a gazdát pl? mert én elengedném de elkérném valamelyik iratát legalább hogy vissza is jöjjön.
Egyértelmûen az állatot nézném, hiszen az még megmenthetõ lehet, a sérülés az autón pedig sérülés marad akkor is, ha azonnal elkezdem vizsgálni nagyítóval...
Az autó saját érték (olykor igen nagy érték), a kutyáért nem a sofõr felel ha kirohan elé. Ezt leszámítva mikor én végignéztem ahogy elõttünk ütnek el egy vaddisznót (mégcsak nem is kutya volt), a mai napig nem tudtam feldolgozni, de mindenki azzal nyugtat, hogy ez meg sem kottyant egy vaddisznónak. Nem is tudom kutyánál mit csinálnék.
Mert nem volt még kutyájuk. :)
Én tuti, hogy elsõsorban a kutyának segítenék, még ha a saját kocsimról lenne is szó. Aztán jönne a gazda verése feltéve, ha nem kóbor a kutya, utána az autómmal foglalkozom. Egy biztos az egész napomat végig káromkodnám.
Azért mert a legtöbb ember számára az anyagiak sokkal fontosabbak, mint egy élõlény, nem beszélve arról, hogy nagyon sokan nem is nézik semmiben az állatokat...
mert barmok és nem fogják fel hogy a kutya is élõlény amugy ha már van kocsija csak ki fizeti de hülyeség végsõségig lehetne fokozni :S
Én is az állat érdekeit néznem, de tuti nem engedném el csak úgy a gazdáját, ha nagy kár érte a kocsit. Amúgy sem tudna csak úgy elvinni onnan egy akkora kutyát, ami komoly kárt tud tenni egy autóban... Szóval fognám, aláíratnám a gazdival azt a papírt, amit a baleseteknél szoktak és aztán felajánlanám, hogy elviszem õket az állatorvosig. Mi eddig csak egy sünit ütöttünk el, de neki szerencséje volt, mert nem mentünk telibe át rajta. Szóval megálltunk, összeszedtük a sünit és elengedtük a saját kertünkbe, ahol etettük, tettünk neki összeszedett avart meg mindent, de nem lehettünk neki szimpik, mert 3-4 nap múlva, amikor jobban lett, fogta magát és elkocogott.
Nézõpont kérdése. Én is az állat életét nézném, még ha saját autómról is lenne szó, de mi a kisebbség vagyunk ezzel a gondolkodásmóddal. Szerencsére sosem láttam ilyen esetet, egy galambot láttam, tudom, hülye vagyok, de 3 percig mozdulni sem bírtam a sokktól.
Nyilván attól függ hogy a sofõrrõl beszélünk-e vagy a kutya gazdájáról vagy a járókelõkrõl. Lekopogom, sose ütöttem el kutyát (egyszer egy kiszaladt elém ráadásul kanyar után, nem átlátható szakaszon, de idõben fékeztem, még mázli, hogy nem jött mögöttem senki). Valszeg ilyen helyzetben elsõ körben megnézném él-e, menthetõ-e a kutya, második körben úgy leb_szanám a gazdáját, mint a huzat, és igen, a kocsi miatt is kiborulnék rendesen.
Egyszer páréve én is elütöttem egy kutyát.Az úgy volt hogy két kutya szaladt az út szélén aztán kijöttek elém, ekkor megálltam.lassan elindultam a két kutya szaladt ismét a kocsim mellet és elkezdtek birkózni még 20-szal sem mentem mikor az egyik az autóm alá eset oldalról és már csak egy nyekkenést hallottam meg éreztem hogy a bal hátsó kerék átmegy szerencsétlen párán.Persze megátam és a gazdája a kutyának épp akkor jött haza autóval elkezdet mentegetõzni hogy csak a boltba ment el és nyitva hagyta a kaput mert úgy is jön mindjárt.De a kutyáját le se szarta csak azzal volt elfoglalva nehogy fizetnie keljen ha a kutyája kárt tett volna az autómban.Az autómnak semmi baja nem lett de a kutyát nagyon sajnáltam, egy gyönyörû szép cocer spániel volt még 2 hét múlva is rosszul éreztem magam e-miatt.És mindez nem történik meg ha a gazdik vagy bezárják a kaput vagy bezárják a kutyákat egy kennelbe.

Miert kakil a kutyam az agyra? Van egy 4 honapos boxer keverek kutyam nem keves turelemmel es energiaval eljutottunk odaig hogy kimegy a kertbe elvegezni a dolgat de par napja mikor dolgozni megyek akkor a kanapera pisil es az agyra kakil! Miert?

Mit csinalok rosszul?Miert erzi hogy az agy a megfelelo hely a kakilasra es hogyan szoktassam le errol?elkovettem egy hibat amikor meglattam az agyon a csomagot akkor nem csak jeleztem hogy nem jot csinalt de bele is nyomtam az orrat ami tudom nem epp a legjobb megoldas!

Legjobb válasz: Csak akkor, amikor dolgozni mész? Ha igen, akkor stressz. Komolyan. Nem akar egyedül maradni a kutya. Az orrát tényleg nem kellett volna belenyomni!!! Mikor rajtakapod szólj rá, hogy nem szabad, vagy, ahogy tanítottad, de ne üsd, mert csak jobban fog félni. Jutalmazd, amikor kint elvégzi a dolgát, 4 hónapos, még kell az ösztönzés.

Csak akkor, amikor dolgozni mész? Ha igen, akkor stressz. Komolyan. Nem akar egyedül maradni a kutya. Az orrát tényleg nem kellett volna belenyomni!!! Mikor rajtakapod szólj rá, hogy nem szabad, vagy, ahogy tanítottad, de ne üsd, mert csak jobban fog félni. Jutalmazd, amikor kint elvégzi a dolgát, 4 hónapos, még kell az ösztönzés.
szeparációs stressz... egy kutyát fokozatosan kell hozzászoktatni az egyedülléthez szeparációs sterssz esetében pedig sok területet érdemes megvizsgálni-megfelelõ szellemi és fizikai munkát kap e az eb (séták, szabályok betartása, képzés stb.) nem egy-két mondatos tanácsról lenne szó és a tartási körülmények, gazdi ismerete nélkül nem lehet megfelelõ tanácsot adni... ismerd meg a kutyád! az alapvetõ szükségleteit, szociális rendjüket! (büntetni, megszégyeníteni ezért nem csak, hogy felesleges de káros is!)
Szeparációs szorongás. Vagy azért mert domináns, vagy azért mert bizonytalan. De az biztos, hogy szorong, az okot neked kéne tudnod, te ismered a kutyádat. A domináns szereped megerõsítése, és néhány szabály felállítása megkönnyítheti a dolgot. Ha viszont érzékeny a kiskutya, akkor el kellene kezdeni egyedülléthez szoktatni.

Miért pisil a kutyám a házban ha itthon vagyok és miért nem ha távol vagyok?

Legjobb válasz: nem vagyok valami nagy kutya szakértõ de szerintem azért hogy figyelj rá.

nem vagyok valami nagy kutya szakértõ de szerintem azért hogy figyelj rá.
Dominancia probláma. Hierarchiai sorrendet tekintve rangban alatta állónak gondol téged, egy szóval gondok vannak a falkavezérséggel.

Akik kis testű kutyát tartanak, miért nem tudják megnevelni? Miért kell a kutyát nem kutyaként tartani?

Ha az utcán sétálok, bármikor odajön hozzám egy kistest? kutya, és azt nézi, hol haraphat bele a lábam szárába. És miért? Mert a gazdi magasról tesz rá, hogy esetleg a kutya neveléséhez nem megfelel? az a póráz, amivel a kutya arra megy, amerre akar. Meg a felkapkodás, és ölben hurcolgatás. Az öltöztetés meg "masnit a hajába"! Ugyanmár! Miért nem lehet azokat is úgy tartani, mint ahogy az ember a kutyát tartja. Házban, hagyni, hogy a kutya hadd szaladgáljon, de közben tudja, hol a helye a rangsorban.

Legjobb válasz: Ez nem feltétlenül csak a nevelés hiánya miatt van, bár az is erõsen közrejátszik. Hanem azért, mert a legtöbb ideggyenge, szaporított egyed... A divatkutya kell, de jó olcsón ám felfogás tipikus eredménye...

Ez nem feltétlenül csak a nevelés hiánya miatt van, bár az is erõsen közrejátszik. Hanem azért, mert a legtöbb ideggyenge, szaporított egyed... A divatkutya kell, de jó olcsón ám felfogás tipikus eredménye...
Az én kiskutyám (havanese) tudja, hogy hol a helye a rangsorban. Õ a fõnök, mi jövünk utána:) Egyébként én is utálom, ha egy kiskutyát játékszernek néznek és nem kutyának csak azért mert kistestû. A hegyes kis fogaikkal tudnak fájdalmas sebeket ejteni.
Én vásárban majdnem elestem egy ilyen kutya miatt. Vagyis a gazdája miatt, aki a tömegben nem vitte, vagy otthon hagyta, hanem hosszú pórázon sétáltatta, jó pár ember majdnem orra esett benne, meg majdnem eltaposták, a 12-13 éves gazdi meg mindenkivel ordibált, hogy képzeljük, helyet a kutyának!!! Na, szívesen léptem volna rá... nem a kutyára.
A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 19:56 Ezzel erõsen vitatkoznék... Volt rá példa nem is olyan régen, hogy el kellett egy westit altatni, mert olyan szinten agresszív volt (nagyon szoros rokon párosításból született), hogy már komoly sérüléseket okozott embereknek.
érdekes kérdés. A környéken, ahol lakom, a kis termetû kutyák nem szemtelenkednek senkivel, fõleg emberekkel, és nem kényeztetik el õket masnikkal. Viszont, amikor a kutyámmal az állatorvosi rendelõ elõtt várakoztam, egy pincsi jelent meg és ugatott a kutyámnak, az meg nem ugatott vissza, ami érdekes volt számomra, mert õ mindig visszaugatott más kutyáknak. Ehelyett rám nézett érdeklõdõ tekintettel...
Helló, ne általánosíts! Az én kistermetû kutyám 11 hónaposan 20 féle parancsot teljesít, és nem kapkod senki lába stb.-je után, pedig póráz nélkül sétálunk. Van ilyen is...
Ma már volt ilyen kérdés, ott megvitattuk. Amúgy engem még soha nem akart kistestû kutya bántani (az elmúlt 6 év alatt), de német juhász az igen, 2x is. Üdv, egy bearded collie gazdija.
Mert pici, nagyfejû, magas hangú, kerek szemû = csecsemõ. Babusgatható, pici. És egy laza mozdulattal le lehet szerelni, ha bevadul. Persze ezt egy kaukázusival eljátszani nehezebb.
A kérdező hozzászólása: Persze, hogy vannak kivételek. Ezt elfelejtettem odaírni.
20:03 Szélsõségek vannak, de tény, hogy egy shitzut/yorkit egyszerûbben leszerelsz, mint mondjuk egy rottweilert.
Még mindig jobb, mint mikor egy nagy kutyát nem tudnak megnevelni. Ha kicsit olvasgatod itt a kérdéseket, arra is van bõven példa. Láttam 30 kilós 70 éves nénikét lobogni egy dobermann kan póráza végén és mindenkinek sikítozott, hogy ne jöjjenek más kutyák a közelébe. Sajnos divat kutyát tartani anélkül, hogy minimális igényeikkel tisztában lennének.
Múltkor a Mekiben ettem, kinti asztalnál. A szomszédos asztalnál 5-6 tizenéves olázacica kajált, az egyiknek volt valami kicsi fehér kutyusa (http://www.google.hu/imgres?q=apr%C3%B3+termet%C5%B1+kuty%C3.. ilyesmi, csak kölyök volt még). Az asztalra is feltették, ott forgolódott...
A kérdező hozzászólása: Más meg ott eszik. Az ilyen kiszõkített agyúakat is elküldeném egy menhelyre almot takarítani.

Miért imádja a kutyám a macskakonzervet, de a kutyakonzervet nem eszi meg?

Ha a macskáim hagynak a táljukba egy kis konzervet azonnal kinyalja a kutya, de a kutyakonzervére rá se néz. Már többféle kutyakonzervet adtam a kutyámnak, de egyiket se szereti.

Legjobb válasz: se macska konzervet se macska tápot ne adj neki!!! a konzerv tényleg 80% víz szóval ha néha néha kap nem gond, de napi rendszerességel ne adj neki!! ja és akkor is inkább kutyáknak valót!! mi havonta-2 havonta egyszer adunk a kutyáinknak konzervet az íze miatt,de amúgy minõségi tápot esznek!!

se macska konzervet se macska tápot ne adj neki!!! a konzerv tényleg 80% víz szóval ha néha néha kap nem gond, de napi rendszerességel ne adj neki!! ja és akkor is inkább kutyáknak valót!! mi havonta-2 havonta egyszer adunk a kutyáinknak konzervet az íze miatt, de amúgy minõségi tápot esznek!!
ne ajd neki konzervet mert a legtöbb (kivéve a suuper prémium) szemétbõl van. A macskakonzerv pedig árt neki pláne hogy kölyök. SOkkal többene a fehérje mint ami egy kutyának egészséges.
Ezt a kérdést én is írhattam volna szinte szó szerint:) A macskáink maradékát azonnal kinyalja a nagy böszme kutyánk (õ nem fiatal már, 11 éves), de kutyakonzerv terén iszonyat válogatós. Nem tudom, hogy árthat-e a kutyádnak a macskaeledel, nem hinném, bár a tied még kölyök, inkább ne adj neki. Ki kell kísérletezni, melyik kutyakonzervet szereti, ez viszont idõ és pénz kérdése sajnos. A mi kutyánk legjobban a Winstont szereti (Rossmannban lehet kapni), abból is a marhásat:)
14:51 vagyok Annyit még, hogy kutyát nem szabad csak konzerven tartani. Ha nem is mindig, idõnként adni kell neki csontot is, csirkefarhát, csirkeláb, ilyesmik. Az állatpatikában nálunk egy fiatal pár panaszolta az eladónak (aki elismert állatorvos, csak évek óta már ez a vállalkozása van), hogy ilyen meg olyan baja van a kutyájuknak, sorolták a tüneteket. A fickó a tünetek alapján megkérdezte, szoktak-e csontot adni a kutyának, mondták, hogy nem. Na akkor tessék neki néha csontot is adni, mert nagy valószínûséggel ez a gond - volt a válasz. A konzerv, azon kívül, hogy "szemétbõl" készül, valószínûleg nem tartalmaz a kutya szervezetének nélkülözhetetlen anyagokat, lehet, hogy a dobozra rá van írva, de az egy dolog. Kell a csont néha.
Ez mindenkinél így van, aki egyszerre tart kutyát és macskát is. Nálunk is ez a helyzet, csak épp a száraz táp terén. Valahogy az, amit a macsek kap mindig finomabb, mint ami a kutyáé. Ez egyszerû irigység és féltékenység. :) Teljesen természetes viselkedés. És konzervet tényleg ne adj lehetõleg egyik állatnak sem, mert 80%-a csak víz és tele van ízfokozóval, színezékkel, állagjavítókkal és cukorral. Fõleg egy kölyöknek premium vagy super premium tápot kell adni mindenképp, ez tartalmaz mindent, amire csak szüksége van a normális fejlõdéshez. Ne tescos vagy sparos, pedigree, chappi és hasonló ócska, szar tápot használj. Ezekbõl rengeteg, a kutya szervezetének szükséges vitaminok, sók, zsiradékok, fehérjék hiányoznak. Hiába drágábbak a szaküzletben kapható jó tápok, de sokkal több tápanyagot tartalmaznak, emiatt csak töredék menyiségre van szüksége belõle a kutyának, mintha valami szeméttel etetnéd. És semmi káros, fölös anyagot nem tartalmaznak.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! nem szoktam macskakonzervet adni neki, csak nem tudok a macska háta mögött állni amíg eszik, így ha nem veszem idõben észre h megette a kaját, akk mindig kinyalja a tálat a kutya... de akk majd fent vmi asztalon fogom etetni a macskákat h ne tudjon a kutya enni a kajájukból... jah... és amúgy ritkán kap konzervet a kutya, mert nem nagyon szereti, és a 2 hónap alatt /amióta nálunk van/ 2x kapott összesen konzervet.

Miért esznek a kutyáim füvet, ha Acanával etetem őket (vagyis elvileg nem lehetne hiánybetegsége)?

Nem rossz szokásból eszik.

Legjobb válasz: Hiánybetegség tünete, ha egy kutya füvet eszik? Ha igen, mire utal? Kérdés: Van egy 3 éves juhászkutyám, aki rendszeresen füvet eszik. Valami hiányzik az eleségébõl? Válasz: A fû evése a kutyáknál teljesen normális viselkedésnek számít. A kutya õse a farkas is eszik füvet a zsákmányállatai mellett. Ügyeljen azonban arra, hogy ha a fû evése közben túl sokat törõdik a kutyájával, akkor a kutya a fûevést olyan módszernek fogja használni, amivel felkeltheti érdeklõdését. Ez után figyelmének felkeltése céljából is füvet eszik majd. Ne törõdjön sokat ezzel a viselkedéssel. Ha jó minõségû eleséget etet, biztos lehet benne, hogy minden vitamint és ásványi anyagot megkap kutyája, amire szüksége van. Ha saját maga állítja össze az eleséget, ügyeljen arra, hogy kiegyensúlyozott legyen a vitamin és ásványi anyag ellátás. Kérjen tanácsot a Fressnapf-ban, a megfelelõ eleség összetételrõl. (Tessék itt egy állatorvos válasza.)

Hiánybetegség tünete, ha egy kutya füvet eszik? Ha igen, mire utal? Kérdés: Van egy 3 éves juhászkutyám, aki rendszeresen füvet eszik. Valami hiányzik az eleségébõl? Válasz: A fû evése a kutyáknál teljesen normális viselkedésnek számít. A kutya õse a farkas is eszik füvet a zsákmányállatai mellett. Ügyeljen azonban arra, hogy ha a fû evése közben túl sokat törõdik a kutyájával, akkor a kutya a fûevést olyan módszernek fogja használni, amivel felkeltheti érdeklõdését. Ez után figyelmének felkeltése céljából is füvet eszik majd. Ne törõdjön sokat ezzel a viselkedéssel. Ha jó minõségû eleséget etet, biztos lehet benne, hogy minden vitamint és ásványi anyagot megkap kutyája, amire szüksége van. Ha saját maga állítja össze az eleséget, ügyeljen arra, hogy kiegyensúlyozott legyen a vitamin és ásványi anyag ellátás. Kérjen tanácsot a Fressnapf-ban, a megfelelõ eleség összetételrõl. (Tessék itt egy állatorvos válasza.)
Enyémek is Acanát esznek, meg füvet is. Ez teljesen normális, ne aggódj miatta.
22:30-as válasza tudomásom szerint a legpontosabb. Azért eszik egyébként a füvet, amiért mi is esszük a növényeket(részben): a rostok miatt. Segíti a rendes bélmûködést, pl kitisztul a szõr a belekbõl, és nem okoz elzáródást. Teljesen oké, ha néha füvet is eszik egy kutya, akármivel eteti is az ember (igaz, nem vagyok állatorvos, "csupán" egyetemen tanulok biológiát)
Gyomorégés, sokat ettek, szórakozás, unatkozás, bármi... Ha nem alkalmi a dolog, keresd fel az állatorvost, õ többet tud. :]
Én úgy tudom akkor esznek füvet, ha ég a gyomruk. (Nekem mindenki ezt mondta) De enyém csak úgy is szereti rágcsálni, olyan aranyosan eljátszik vele. Nem hiszem, hogy bármi baja lenne.
Általában a kutyusok akkor esznek füvet ha ég a gyomruk.
Mindenki egy véleménye van. Mit ragozod!? Ha meg ennyire szkeptikus vagy, akkor miért nem mentél már ezzel orvoshoz! Majd õ ad PONTOS választ!
Mostanában minden kérdést kétféle képen tesznek fel a kérdezõk?! A válaszok attól ugyan azok maradnak!!! Unalomig nem kéne a semmit ismételni! A pontozás nem érdekel! Szóval, tessék csak...:)
A kérdező hozzászólása: Akkor rendben. Köszönöm a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Az elsõ válaszoló hozzászólásait nem értem. " féle képpen? És mi akkor a válasz? Miért kellene orvoshoz vinni? Egy állatorvos azt mondta, hogy baktériumokat, és ezt, azt is ehet meg a fûvel, vagyis le kellene róla szoktatni, de hogyan?
Úgy tudom, hogy egyes fûfajtákat a cukortartalmuk miatt eszik. Az én kutyám egyébként ritkán eszik füvet, pedig Acana-t kap.

Az öregeknek miert nem vesznek kutyakat a gyerekeik, unokaik? Egyedül elö idösekre gondolok.

Minden heten törtenik 1-2 rablas es rablogyilkossag, amikor egyedülallo nyugdijasokat tamadnak meg, többnyire r.oma fiatalemberek (bünözök). Vajon ezeknek az öregeknek nincsenek unokaik, csaladjuk, akik legalabb kutyakat vennenek nekik es kutyatapszert. 2 darab nagytestü kutya (1 a hazba, 1 az udvarba) es soha, semmilyen betörö nem fog sikerrel jarni.

Legjobb válasz: A kutyákat nagyon könnyû kiiktatni. Egy kis hús és patkányméreg, csak ennyi kell hozzá.

Két nagytestû kutya marha sokat eszik. Ki fizeti azt 10-15 éven belül? A kutyának nem elég hogy minden nap kap kaját, nevelni kell, sétáltatni (akkor is, ha kertben van!), ezt ki fogja megtenni két nagytestû kutyával? A 70-80 éves nagyszülõk? Mi van, ha meghalnak? Mi lesz akkor a kutyákkal? Egy olyan kutya, amelyik valóban hatásos a betörõ ellen, komoly szakértelmet igényel. Ki vállalja a felelõsséget, ha a nagymama karját tépi le a kutya a betörõé helyett, mert nem tud vele bánni? Egy kutya felelõsség. Mellesleg ha egy ember, akár öreg akár fiatal, tud bánni egy kutyával, akkor tud magának örökbegfogadni is egy kutyát. Ha ezt nem tette meg, annak oka van és akkor nem hiányzik neki, hogy egyik nap az unoka beállítson két kutyával. Felnõtt, remélhetõleg felelõsségteljes emberekrõl beszélünk, nem gyerekekrõl. Nem hülyék, csak öregek. Ha pedig nem tud örökbefogadni kutyát, mert magatehetetlen, vagy más okból, akkor oda pont nem kell kutya, a fentebb leírt okok miatt.
A kutyákat nagyon könnyû kiiktatni. Egy kis hús és patkányméreg, csak ennyi kell hozzá.
Elõzõ vagyok. Az én nagyim 75 éves. Ha megkérdezzük, miért nincs kutyája, a következõket mondja: -eddig nem volt állata, nem most szeretné megtanulni, hogyan kell velük bánni -nincs se ereje, se ideje, se kedve naponta 3-4 alkalommal levinni panelbõl -a pénzét inkább a fiára és az unokáira költi Mellesleg elképzelném az a 60 kilós nagymamámat egy olyan kutyával, ami meggyõzõen tudná védelmezni. Kb repülne utána...
Az ügyes tolvaj nem bánik el egy profi, rendõrségre kicsengõ riasztóval, és fõleg nem a tipikus, buta cigány bûnözõk. Van olyan lehetõség is, hogy a riasztórendszer kiegészül egy karkötõbe vagy nyakláncba helyezett pánik gombbal, amit megnyomva azonnal kicseng a távfelügyeletet végzõ cégnél, és 10 perc alatt ott vannak. A kutyákkal több probléma van. Le lehet õket fújni spray-vel, gázpisztollyal. A legtöbb kutya alapból barátságos, és egy öreg ember nem biztos, hogy alkalmas arra, hogy egy örzõ-védõ kutyát kiképezzen, és megfelelõ kondiban tartson. Esélyes, hogy a kutyus kanapé kutya lesz, aki a betörõnek is csóvál.
Venni..egy egészséges, szûrt kutya nem 200 ft. Nem minden kutyában van meg a védõ ösztön. Bedobnak egy mérgezett virslit vagy altatót csempésznek bele a kutyának annyi, simán bejutnak. Miért kell egy állat életét áldozni valaki kényelméért? Kitenni a kertbe aztán védi Juliska Nénit? El vagy tévedve.. Átfogalmazva, értelmesen: Miért kell kitenni egyedül egy szeretetéhes állatot egy üres kertbe séta és ingerek nélkül, miért nem vesz az unoka egy riasztót ami betörés esetén rögtön kapcsol a rendõrségre? Még etetni se kell, nem kell gondozni, sõt még beteg se lesz..
Talán, ha lehet, el kéne adni a házat, és normális környékre költözni. Nálunk pl. nincsenek cigányok, és sok idõs ember él egyedül a házban, soha senki nem bántja õket. Mondjuk be van kamerázva az egész ház és utca is.
8-as hozzászóló szívembõl szólt, ugyanezt akartam leírni én is. Milyen fajtára gondoltál? roti? német juhász? boxer? dobi? kanári szigeteki? canne corso? hasonlók? Ezek mind olyan fajták, amihez kemény kéz kell. Ki fogja õket képezni? Sétáltatni? Ki fogja etetni? Ki fogja megtanítani, hogy csak a betörõt támadja, ne az unokát, ha átjön. Ha a szülõk ezt tudják vállalni és csinálni, akkor gondolom, nincsenek annyira kiszolgáltatva, mint egy valóban olyan idõs ember, aki a tacskóját is a kertbe viszi sétálni. Én is inkább a riasztó felé hajlok. Én egy nagyon jó környéken laktam gyerekkoromban, tõlünk pár házra volt egy betörés. 3, ismétlem három roti volt, kettõt lefújtak, egynek eltörték a nyakát. Gondolom, nem azért fújták le õket, mert barátságosak voltak, mégis kirabolták a házat.
Értelek én, teljesen megértelek. Épp tegnap mutatták a Hírdóban, hogy egy 70 éves nénit vertek agyon pár ezer ft-ért. Egyedül lakott, az udvar rendezett, gondozott, szóval nem volt magatehetetlen a néni. A kutya is lehet megoldás, valamilyen szinten, hogy talán attól ijednek meg, hogy ugat, és a szomszédokat felverheti. Itt az igazi hunyó az a kisebbség, aki ezt teszi. Velük kellene tenni valamit, de amíg a jogvédõk és egyenlõség....addig mit?
Aha. Aztán ezek az elhanyagolt kutyák tépik szét a kisgyerekeket, mert az öreg nem bírja/nem akarja megnevelni. Lehet, hogy védi a házat, na de milyen áron, ha az megeszi majd az unokát is?
te nem vagy normális kérdezõ. a kutyát sétáltatni, etetni, oltatni kell, megfelelõ körülményeket biztosítani. az ilyen retardált felfogás miatt, mint ami neked van, vannak a kutyák láncon, moslékon tartva, mozgás nélkül. 1 kutya a házba, 1 az udvarba...te nem vagy épelméjû, az 100%
Hát nehezen tudnám elképzelni a 85éves dédimet, amint nagytestû kutyákkal foglalkozik.:D Egy kutya nagy felelõsség, nem lenne az jó egyikõjüknek sem. Mi úgy oldottuk meg, hogy a dédim és a mamám (aki a dédi lánya) összeköltöztek kis panelba mostmár.Mamám 64 éves, de egyébként tök fitt mind a kettõ.Így dédi sincs egyedül. Szerintem a rokonok sokat tehetnének az idõsökért. Én pl abszolút nem örülnék, ha idõs valakim egyedül lakni, próbálnék arra törekedni inkább, hogy vagy összeköltözünk, vagy nem tudom, legyen a szomszédom ha más nem.:D
Inkább a kisebbséget kellene az udvaron, láncra verve tartani és moslékkal etetni (a börtönben) és nem az ártatlan kutyákat kínozni ezzel...
A kérdező hozzászólása: A sertegeteseket kikerem magamnak. 22 eve foglalkozok allatokkal hivatas-szerüen, ebböl 10 evig voltam kutyatenyesztö, menhelyesbent a hazban, lakasban laknak es minden nap kb. 20-30 euronyi finomsagot kapnak. Az egesz ezer negyzetmeteres kert a kutyak birodalma minalunk! Ha mi akarunk nyaron kiülni akkor nem a kertbe, hanem a hazunk elötti 5 negyzetmeteres teraszra ülünk, a kert csakis egyedül a kutyakat illeti meg. Nem beszeltem se lancrol, se pedig moslekrol! Eszem agaban sincs összeköltözni az öreg szüleimmel, mert örülök, hogy vegre elkerültem tölük (27 evig eltem velük, eleg volt) En csak az idös embereket sajnalom, azokat, akik leeltek egy eletet munkaban, tisztessegben. Most pedig eletükre törnek a rablok.
Nem azt mondtam, hogy te költözz össze...Csak leírtam, hogy nálunk mi van és mit tennék, ha öreg rokonom lenne... De te nyugodtan vehetsz kutyákat is...:D
ha így értesz a kutyákhoz, akkor elmondod, szerinted egy mondjuk 80éves ember, hogyan tudna megfelelõen két kutyát tartani?
Te kutyaszakértõ, arról hallottál, hogy a kutyák nem megfelelõ kezekben veszélyesek lehetnek? És ehhez nem kell, hogy harapjanak, elég, ha a neveletlen kutya fellöki az öreget.
A kérdező hozzászólása: A regi vilagban -ugy 60-70 evvel ezelött, minden falusi öregembernek voltak kutyai (altalaban több is). Az idösek nem abba haltak meg, hogy fellökte öket a kutya, de nem is abban, hogy kirabolta öket a cigany. 100 eves kor körül, vegelgyengülesben haltak meg. Most meg bemegy a portajukra egy-ket tizenebes cigany purde, es halalra veri öket. Nagyapam 96 eves koraban halt meg es volt kutyaja. Mielött elhunyt, a kertet kapalta, fat vagott, dolgozott.
Kész, feladtam. Igazad van, rottweilert minden öregnek, rögtön hármat.
A kérdező hozzászólása: Az enyimeknek is van rottweiler, en vettem nekik, fajtiszta. Az öregeim hetven evesek. Jo ötlet: Rottweilert minden öregnek! Tamogatom.
NEm tudom, mit tud tenni a kutya az idõsek hiszékenysége ellen :( A legtöbbet nem kirabolják, hanem kicsalják a pénzüket. A héten is felhívták a nénit, hogy elrabolták az unokáját. Kérdés: néni, hát miért nem hívta fel a családot, hogy igaz-e? Mert nem tudja a számukat, azt mondták, mjad õk mindig hívják. A legtöbbet mi tehetnénk az idõs rokonainkért. Szellemileg leépült idõseket nem kéne egyedül hagyni, vagy ha végképp nincs más megoldás, a szájába rágni, ez a telefon, bárki jön pénzért, vegye fel és szóljon...
Valóban eléggé elkeserítõ, elszomorító az, hogy hetente van egy hír, hogy kiraboltak, megöltek idõs embereket. DE! Nem az az elsõdleges megoldás, hogy kutyát vegyünk idõs embereknek. Ahogy elõttem írták: egy kutya nem 2 forintba kerül, azonkívül egy 80 éves bácsinak-néninek nem hiszem, hogy pont az lenne még a vágya annyi idõsen, hogy egy nagytestû kutyát kelljen gondoznia. A törvényeken kellene szigorítani, hogy ne mászkálhasson el minden gyilkos 2 év felfüggesztettel (vagy még az azzal se), hanem r***djon meg a börtönben.
ötlet pl, hogy idõs néni ne álljon ki nyilatkozni a híradóba, hogy õ is egyedül él...
A kérdező hozzászólása: Igen, a riaszto is lehet jo ötlet, ha eppen nincs aramszünet. Ügyesebb tolvaj könnyen elbanik a riasztoval. Menhelyröl 5 ezer forintert a legszuperebb kutyat viheted el, valogathatsz! Amiota szüleimnek vettem 3 kutyat, senki sem tud bejönni a portara. Pedig elötte minden romaniai, meg környekbeli c.igany ott olalkodott, neztek, mit lehetne ellopni. Az öregek kutya nelkül eletveszelyben vannak. A menhelyi kutya kisebb helyen van tartva, mint egy paraszthaz udvara. Amugy ki mondta, hogy az öreg ember nem szeretgeti majd azt a kutyat? A te szüleidnek van kutya? Kivanom nekik...hogy legyen. Ezen a heten 1 idös nenit megvertek, kiraboltak, egy masikat pedig megöltek (es kiraboltak) a c.iganyok. Te meg itt allatkinzasrol kajabalsz...
A kérdező hozzászólása: 3 nagytestü kutyam van, allandoan dobaljak be a szomszedok a mergezett gombocokat, patkanymerget. Egyik kutyam se eszi meg! Annyi finom kajat kapnak, hogy idegen cuccot meg se kostolnak. Ha több kutya van, a megmergezes nem olyan egyszerü...nalunk evek ota probalkoznak, de nem jarnak sikerrel.
A kérdező hozzászólása: Rendben, de szerintetek ez normalis, hogy HETENTE ölnek meg egy idös embert Magyarorszagon? Valamit csak kellene tenni ez ellen! Ötlet???
Bocsi, elõzõ elõtti voltam, csak azóta érkezett még egy válasz.
Utolsó, ebben nagyon igazad van. Azt a kutyát, aki egy embert valóban megvédene, nem tudná kezelni egy beteges, 60 kilós idõs ember.
A kérdező hozzászólása: Itt mindenkinek marha nagy igaza van, de az öregeket tovabbra is halomra ölik a rablogyilkosok. Nem a panelban lako idösekröl van szo. Igazabol a 70 even felüliek sokszor olyan allapotban vannak, hogy nyugdijas otthonba valok lennenek. De nem hajlandok oda bemenni es penzük sincs ra. A legtöbb idös ember nem kepes sajat magarol rendesen gondoskodni, de akkor is maradni akar a sajat hazaban. En igy latom ezt.
Akkor a tisztelt családnak kéne lépnie, talán a két házat egy nagyobbra cserélni, és odaköltöztetni az idõs szülõt.
Akkor arra válaszolj már légyszíves, hogy aki magát nem tudja ellátni, az hogyan gondoskodik két kemény, nagytestû kutyáról?
Szerintem a megoldás, hogy költözzenek panelba. És ne a lerobbant panelra gondoljatok, hanem felújítottra. Én így fiatalon és erõsen sem laknék házban, mert szerintem baromi félelmetes. Nekem tetszik, hogy itt vagyok emberek közelében, a kapu zárva, a lépcsõházban villany, kamera. Ha öreg néni lennék (leszek), bizti, hogy körülveszem magam emberekkel.
Huh, kerdezo, te tényleg ennyire buta vagy? Alapból a kutya pénzbe kerül, meg a me helyrõl is, de oké, adja valaki ingyen. Oltas, etel, felszerelést? Azt ki fizeti? Ki foglalkozik a kutyával? Tudod nem mindenki rajong értük....
Az egyik szomszéd néninek vettek egy kuvaszt hogy õrixze.3 év múlva a saját kuvasza tépte szét :( ennyi a hozzáfûznivalóm...
Mert egy kutyán enm csak eteni itatni kell, az enyhén szólva több törõdére szorul.Ezt ezek idõsek titkán tudják már nyújtani...
Törõdésre Ritkán
most azért jöttél ide, hogy dicsekedj, hogy mekkora kertetek van? Nem mindenki teheti ám meg, hogy nagy kertben tartson nagy kutyát, van aki kis kutyát sem tud tartani. Feltételezem, külföldön laksz. De figyi, ha ennyi pénzed van, akkor miért nem hozol ki menhelyrõl kutyákat, úgyis értesz hozzájuk, képezd ki õket, ha annyira félted az idõseket, és ajándékozd oda õket legalább egy hónapnyi kutyakajával.

Miért támad a kutya? Van egy sztafi meg moszkvai örkutya keverékem 1 éves. Hárman lakunk a házban engem meg anyámat nem bántja, a mamira meg (nem gyakran néha) rátámad. Hogyan tudnám leszoktatni vagy azt a gond hogy öt nem tekinti falka vezérnek?

Legjobb válasz: Szerintem ez egy nagyon összetett dolog. De ez persze függ attól, mit értesz támadás alatt. Milyen szituációban támad.Mióta. Milyen a viszonya a nagyival egyébként. Lényeges, hogy gondolom mivel a te kutyád, neked milyen a kapcsolatod vele. Foglalkozol-e vele eleget, találkozik-e más kutyákkal? Egy ilyen jellegû keveréknél nagyon fontos a megfelelõ szocializáció. Nagyon hasznos lenne eljárni egy kutyaiskolába, mert ennek így tényleg nem lesz jó vége.

Szerintem ez egy nagyon összetett dolog. De ez persze függ attól, mit értesz támadás alatt. Milyen szituációban támad.Mióta. Milyen a viszonya a nagyival egyébként. Lényeges, hogy gondolom mivel a te kutyád, neked milyen a kapcsolatod vele. Foglalkozol-e vele eleget, találkozik-e más kutyákkal? Egy ilyen jellegû keveréknél nagyon fontos a megfelelõ szocializáció. Nagyon hasznos lenne eljárni egy kutyaiskolába, mert ennek így tényleg nem lesz jó vége.
Az a gond, hogy titeket sem tekint annak. A te dolgod eldönteni azt, hogy ki a falka tagja és ki nem, nem pedig a kutyáé.
Elsõ: Ostobaságokat beszélsz. Mégis mi lenne ha nem kutya? Akár emberre támad, akár nem. Õrzõ-védõ kutyát, esetleg rendõr kutyát meg látták már? Az a feladatuk hogy emberre támadjanak... De ha a gazdáival szemben agresszív, akkor sem az a megoldás, hogy ki kell hajítani! Micsoda marhaság! Kutyaiskolába kell vinni, ahol majd segítenek megnevelni.
Kedves, kérdezõ! Ha látod, hogy a kutyus megint támad a nagyira, ugorj oda hirtelen, csapj egy kicsit a fenekére és jó hangosan kiálts rá, hogy NEM SZABAD. De mondom, csak tényleg nagyon kicsit csapj a fenekére. Nem az a cél, hogy agyon verd azt a szegény kutyust, hanem, hogy megtudja, hogy azt igenis, nem szabad. Ja és igen, kedves utolsó. Szerintem neked sincs maradásod ebben a világban, ilyen ökör hozzáállással. Hidd el, senkinek sem hiányoznál. Az a baj, hogy az olyan emberek, amilyen te is vagy, csak magával törõdik. Azt a kutyát igenis meg lehet nevelni, csak akarat kell hozzá. Tessék, meg lehet engem kövezni, nem érdekel. De ha ilyet látok, fel megy bennem a pumpa, mert sajnos az emberek többsége mindig többre tartja magát, mint amennyit valójában ér.
Kutyaiskola, vagy pedig altassátok el, de ez így nem maradhat. Én inkább a kutyaiskolára szavazok, megfelelõ hozzáállással, és foglalkozással jó eséllyel belõle is faragható rendes kutya. Az ilyenfajta problémákra ajánlom a Cerberos kutyaiskolát, nagyon jók, van külön szocializációs foglalkozásuk, kifejezetten problémás kutyák számára. Hívd fel õket, biztosan segítenek.
Ha egy kutya emberre támad, az már nem kutya és maradása nincs!!
hát igen, kutya marad még attól max szét szedi a nagyit és ilyen ebnek nincs helye a világban.
A kérdező hozzászólása: Értem.És miért támad rá mondjuk fél töle és ezt kihasználja?
tök mind1 mit mond az ember. Itt sajnos a többség kutya örült (mondhatnék más jelzõt is)de ez van szar az élet!!!! De ne nekem mond aki végig nézte ahogy az anyjára meg testvérére ugrott a kutya szimplán azért mert apám kutya b.zi és nem képes nevelni az ebet, 2 oldalról meg nem lehet nevelni!!! Ha az egyik tiltja másik engedi.
Vmi baj lehet a nagyival az tuti. E

Miért morog a kutyám? Régen nem csinálta!

Sziasztok! Van egy 4 éves szuka labradorom. Nagyon aranyos, kedves, rettentõen jámbor, még egy betörõt is bekísérne a lakásba egy kis simogatásért cserébe. Arról nem beszélve, hogy mennyire játékos és pörgõs. Lehet, hogy hiperaktív is. :D Nem igazán tudom eldönteni, hogy neki ki lehet a gazdája, ki lehet a falkavezér, mert a szüleimre és rám mindig hallgat. A lényeg, hogy 2 évre, családi okok miatt el kellett innen költöznünk, ahol most lakunk, a kutyát nem tudtuk magunkkal vinni, itt hagytuk, és ismerõsök jöttek albérletbe. Mivel én ezalatt a 2 év alatt külföldön dolgoztam, nem tudtam ellátogatni ide, de nagy ritkán megtettem. Aztán szintén családi okokból visszaköltöztünk ide. Azt vettük észre a labin, hogy már nem olyan játékos, bohókás, mint korábban. Azt gondoltuk, hogy megkomolyodott, felnõtt stb. De ahogy telt az idõ, napról napra újra olyan lett, mint régen. Ugrál, nyalogat stb. Azt gondoltuk, hogy eléggé depressziós lehetett, és most megint kezd újra vidám, életerõs lenni. Elvittük kutyasuliba, kb. 2 hete kezdtük, és én hajtom végre vele a feladatokat. Nagyon ügyes, már elõtte is tanítgattam neki dolgokat, mikor kisebb volt, de úgy látom, hogy még mindig nagyon gyorsan tanul. Viszont sajnos azt tapasztalom, és úgy emlékszem, hogy ezt régebben nem csinálta, hogy morog rám, mikor eszik. Van hogy hozzá sem érek, csak állok ott mellette és nézem, és egy idõ után figyelmeztetõen rám mordul. Hozzáérni, megszidni ezek után már nem is merem. Nagyon jó húsban lévõ kutyus, semmibõl nem tartana neki azonnal megharapnia. Igen, tudom nem szabadna neki, de ez a morgás nekem „új”. Ami miatt viszont most még jobban elkeseredtem, hogy egy új szituációban is rám mordult. Most este kimentem hozzá az udvarra, mert nagyon rossz volt az idõ. Épp a házában feküdt, nem aludt. Megsimogattam (ahogy máskor is), de közben néha rajta tartottam a kezem, hogy reszket-e, nem-e fázik, mert akkor rakok be a házába pokrócot. És azon kaptam magam, hogy rám mordult (nem az az igazi mély, gyomorból jövõ morgás, de eléggé figyelmeztetõ jellege volt), és még a kezemhez is kapott. Nem harapott meg!!! Úgy érintette meg a karom, mint mikor játékból harapdál. Mondjuk ki is rántottam a kezem rögtön, mert megijedtem. Szintén álltam másodpercekig ott, hogy most mit csináljak vele, mert nem mertem ezek után megint benyúlni, kirángatni nem tudtam, hogy leszidjam. És egy pillanatra megijedtem tõle. Inkább otthagytam, annyit tudtam, mondta, hogy fúj, rossz kutya, de szerintem meg sem hatotta. Meg szeretném kérdezni a kutyasuliban is, csak kíváncsi lennék, hogy szerintetek ezek így hogy jöttek? Ha holnap újra kimegyek hozzá, következetes szeretnék lenni. Elveszítette felénk a bizalmát? Azt veszem észre, hogy egyre jobban veszi át a falkavezér szerepet, pedig a kutyasuliban nagyon szófogadó tud lenni. Miért védi ennyire a saját dolgait? Elõre is köszönöm! Megmondom õszintén, az utóbbi szituáció nagyon szíven ütött.

Legjobb válasz: Szia! Esetleg nem lehet,hogy az ismeroseid bantottak?Vagy durvabbak voltak vele?Vagy epp tul kenyesztettek?Az en kutyam nem merne ram morogni,mert mikor etetes van,elotte leultetem,es csak azutan ehet,ha azt mondom:Tied.Meg az elejen,mikor pici volt,akkor egyszer megprobalkozott a morgassal,es akkor kicsit eroteljesebben rakiabaltam,hogy mit csinalsz?Azutan elvettem elole a tapot,es egy ora mulva visszakapta.Azota nem csinalja.Lehet,hogy elegge elkenyelmesedett amig nem voltal vele:)Lehet,hogy az ismerosok tobbet engedtek,es kevesebbet fegyelmeztek:)

Szia! Esetleg nem lehet, hogy az ismeroseid bantottak?Vagy durvabbak voltak vele?Vagy epp tul kenyesztettek?Az en kutyam nem merne ram morogni, mert mikor etetes van, elotte leultetem, es csak azutan ehet, ha azt mondom:Tied.Meg az elejen, mikor pici volt, akkor egyszer megprobalkozott a morgassal, es akkor kicsit eroteljesebben rakiabaltam, hogy mit csinalsz?Azutan elvettem elole a tapot, es egy ora mulva visszakapta.Azota nem csinalja.Lehet, hogy elegge elkenyelmesedett amig nem voltal vele:) Lehet, hogy az ismerosok tobbet engedtek, es kevesebbet fegyelmeztek:)
Hallod, én is morognék. Dobáljátok õt ide-oda, mint egy labdát, most én vagyok a gazdád, most más, most megint én, de te csak bízzál bennünk és reménykedj, hogy nem hagyunk itt megint évekre...
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem volt más választásunk. Én nem akartam, hogy elajándékozzuk, így legalább itt maradt a saját környezetében. Az meg már nem ide tartozik, hogy nekünk miért kellett elmennünk innen. Így is eléggé bánt ez engem, elhiheted.. Kedves elsõ hozzászóló! Mikor idejöttünk és meglátogattuk, akkor nagyon jó húsban volt, nem láttam rajta semmilyen sérülést.. Elkényeztették volna? Nem tudom. Lehet, hogy akkor más, furcsább dolgai is lennének.
A kérdező hozzászólása: De ha van valami ötletetek, hogy mit tehetnék, légyszi írjátok meg.
Erõsebbnek érzi magát, domináns veled szemben.Az étel bevédése, ill saját területének bevédésével mutatja ki feléd.Amíg az oktatóval nem tisztáztad, mi ez és hogyan kezeld, kerüld ezeket a szitukat, mert minden egyes sikeres akciója megerõsíti ezt a viselkedést.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz. Újra ki kell alakítani a hierarchiát. A morgás, odakapás és ráfogás, még csak figyelmeztetés. Ebben a stádiumban kell keményen leállítani. A kutyasuliban kérj tanácsot. Ha ráhagyod, azzal megerõsíted. Nagyon fontos dolog, hogy alapból a kutyád nem akar megharapni, csak jelzi a határokat. Ne félj tõle, semmiképp. Kutyasuliba segítenek, hogy Te hogy jelezd neki a Te határaidat. Én a saját kutyámat ismerem, tudom kezelni, de másnak ebben látatlanul nem adnék tanácsot.
Ha gyorsan nem próbálod a problémát kezelni egy rendes kutyaiskolában akkor már sokkal nehezebb lesz utána. Teljesen meg fogja tanulni, hogy ezzel el tud érni dolgokat. Nem akarta hogy hozzáérj a helyén, rád morog erre te megijedsz és otthagyod, amivel elérte a célját.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Igen, igazatok van, sajnos. Máskor is simogattam a házában, sosem volt semmi gond, de most késõ este volt, és szerintem nem tudta, hogy mi akarok vele csinálni. Akármikor megsimogathatom (kivéve mikor kajál), sosem féltem tõle, ezért volt nekem ez váratlan. Remélem minden rendbe fog jönni és megkérdezem a kutyasuliban. Csak tudjátok nekem azért fura ez, mert pl. a nõvéremre egyáltalán nem hallgat, õt teljes mértékben csak játszópajtásnak tekinti. Ha õ menne ki vele a kutyasuliba, szerintem arra repülne, amerre a kutya rántja. :D Rám azért sokkal jobban hallgat, meg mondom a szüleimre, de fõleg apukámra. Szóval érdekes ez, nem tudom mi járhat szegényke fejében.. :( Köszönöm szépen a tanácsokat! :)

Miért pont a táskákon szeret aludni a kutyám és miért nem a saját fekhelyén?

Holnapután lesz pont 1 éves a pincsim. Hogyha talál egy táskát a a földön egyb?l rátelepszik. Miért szeret annyira táskákon feküdni/aludni? Most is ott fekszik. Egyébként nem zavar, csak kíváncsi vagyok.

Legjobb válasz: Hát nem tudom miért ott szeretnek aludni de az egyik ismerõsöm törpe uszkárja is inkább táskán alszik

Hát nem tudom miért ott szeretnek aludni de az egyik ismerõsöm törpe uszkárja is inkább táskán alszik
A mi kutyánk meg zoknit lop. Sõt, aki hazajön már ül is le elé, lesi a lábát, húzná a zoknit. Ha nem sikerül, kinyitja az orrával a szekrényt és onnan vesz ki egyet. Aztán eléd áll, hogy most fussunk, játszunk. Az a dolog lényege, mi sem vagyunk egyformák, az egyik ilyen, a másik olyan.Végül is kárt nem tesz a kutyusod.
Nekünk törpe uszkárunk volt régen, õ újságon szeretett feküdni. Ha ki volt terítve egy újság az ágyra, csakis odafeküdt. :)
Mert annak olyan jó gazdiillata van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!