Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a kiscicám vizet (3 db)

Miért nem iszik a kiscicám vizet? 8 hetes, és én még egyszer se láttam, hogy inna a vizéből, pedig mindig friss víz van neki a táljába.. Miért van ez? Ha tejet adok neki, azt megeszi, meg a száraz kaját, és a konzervet is.

Kell-e aggódnom emiatt? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Ha a tejet megissza, akkor próbáld meg keverni vízzel, úgy hogy fokozatosan egyre kevesebb legyen benne a tej, és egyre több a víz. Tejre amúgy sincs túl sokáig szüksége a cicáknak. Egy vizestál mindíg legyen közvetlenül a szárazeledele mellett, de az enyémnek van egy másik is más helységben, és mindkettõbõl szokott inni. Egyébként sok macska jobban szeret pl. a csöpögõ csapból, vagy a virágok alatti vízbõl lefetyelni.

Ha a tejet megissza, akkor próbáld meg keverni vízzel, úgy hogy fokozatosan egyre kevesebb legyen benne a tej, és egyre több a víz. Tejre amúgy sincs túl sokáig szüksége a cicáknak. Egy vizestál mindíg legyen közvetlenül a szárazeledele mellett, de az enyémnek van egy másik is más helységben, és mindkettõbõl szokott inni. Egyébként sok macska jobban szeret pl. a csöpögõ csapból, vagy a virágok alatti vízbõl lefetyelni.
Az én macskáim 2 évesek, soha egy kortyot nem ittak a kikészített vizükbõl, mindig a csöpögõ kerticsapot nyalogatták, meg esõvizet ittak. Ne aggódj, nem lesz baja, ha szomjas, iszik, egy kevés víz mindenesetre mindig legyen kikészítve.
A macskának sokkal kevesebb vízre van szüksége, mint pl a kutyának. A mi macskáink szinte csak akkor isznak ha száraz kaját kapnak. Szóval nem kell aggódnod, ez normális.
Az én macskám amíg ilyen pici volt, nem ivott, de amióta száraz whiskast eszik, naponta 4-5x iszik, igaz nem a kikészített vizébõl (pedig mindi van neki), hanem a csapból...
Az én kismacskáim legtöbbször nem elöttem ittak, de ha bementem az ablakbólláttam, hogy iszik. Elõször finoman bele kell nyomni a kiscica orrát a vízbe (csak egy pillanatra, nem megfolytani!) az orráról azonnal lenyalja. Ha valami még sose kostolt és nincs jó szaga miért várod el hogy megigya?

Miért nem iszik vizet a kiscicám?

Pár napja kaptam, kb. 5-6 hetes, nagyon jóétk?,látszólag egészséges kismacska,viszont vizet inni még nem láttam. Ma picit hígabbat kakilt és gyakrabban,mint máskor,félek,nehogy valami baja legyen. Túlaggódom?

Legjobb válasz: túl a macskák erõsek

túl a macskák erõsek
5 hetesen még nagyon fiatal, 12 hétig az anyja mellett lenne a helye :S még szép hogy hasmenése van a nagycicák kajájától :S 5 hetes :S az még kisbaba :S:S:S
A hígabb széklet a táplálás váltásától van, átáll az emésztése, nem lesz gond.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönom a válaszokat! A cicc rendesen pisil, pl.ma már 3x is láttam pisilni, de a híg széklete továbbra is megvan, bár kevesebbszer, mint tegnap.Tegnap kb. 7-8 szor kakilt, ma már jóval kevesebbszer.
Igen, lehet a hirtelen étrendváltozástól van hasmenése. Harald Wenzel - A macskák helyes táplálása címû könyv ezt írja: Heves hasmenés esetén a széklet majdnem teljesen folyékony, és adott esetben véres. Ilyenkor a cicát azonnal el kell vinni állatorvoshoz. Ha a széklete csak közepesen pépes, és a hasmenés épp csak elkezdõdött, akkor speciális diétával megpróbálhatunk javulást elérni. Ha azonban két nap múlva sem tapasztalható változás, akkor a kezelést abba kell hagyni. Kétséges esetben mindig forduljunk állatorvoshoz. Fontos: Ha a hasmenés elleni diéta csak ront a helyzeten, akkor rögtön abba kell hagyni. A hasmenés kezelését 24 órás koplalással kell bevezetni, aztán pedig a következõ diétát bevezetni: Hozzávalók -1 csésze búzacsíra -1 csésze gomlyasajt -1 keménytojás -3 evõkanál kristálycukor -2 evõkanál sörélesztõ -1 evõkanál kukoricacsíra-olaj -1 evõkanál káliumklorid -2 evõkanál foszforsavas takarmánymész (vagy darált tojáshéj) Ehhez még annyit hozzáfûznék, hogy a hasmenés jelentõs folyadékveszteséggel jár, és mivel írtad, hogy nem iszik a cica, ez veszélyes lehet. Ezért érdemes lenne figyelni, hogy a vizébõl mennyi fogy. (Persze az étellel is felvesz folyadékot, de adott esetben ez nem épp kielégítõ mennyiség.) Húzd meg a nyakán/hátán a bõrt, és ha a bõr lassan húzódik vissza, az folyadékveszteségre utal. Remélem tudtam segíteni, jobbulást a cicónak! :)
Az alomban találsz pisilésre utaló gombócokat? Ha igen, nincs baj. És figyeld meg a vizesedényét, fogy e belõle? Én sem igen látom az enyémeket inni, de 3-4 gombóc keletkezik tõlük, vagyis isznak. Egyébként érdekes módon mintha éjszaka vagy hajnalban innának többet.
A kérdező hozzászólása: Kb. 5 hetes. Csak rizset adok neki ma is, egy-két falatka konzervhusival. Gondoltam arra is, hogy mivel eddig az anyja tején élt, és most egész új kajákat kap, amiatt indult meg a gyomrocskája. Hát remélem, nincs baja...
ha híg a kakija az már régen rossz, tuti hogy beteg, el kell gyorsan vinni állatorvoshoz, egyáltalán nem aggódod túl. hány hetes? az én macskám naponta megiszik egy tálka vizet, 2hónapos
A kérdező hozzászólása: köszönom, kissé megnyugodtam... Rizset kapott ma reggel is, utána lett híg a széklete és ma legalabb 6-7 -szer kakilt ilyen hígat.Inkább emiatt aggódom.
Ja a székletérõl meg annyit még , hogy amiatt se aggódj ha hasmenése lenne adjatok enki rizset vagy egy kis összetört száraztpot vagy olyat ami kisebb :)
Igen :) ne aggódj ennyire érte a macskák talpraesett állatok biztos hogy iszik vizet csak akkor amikor te nem látod :) vagy az ételbõl amit kap ha elég folyadékot kap akkor kevesebbet iszik :) ne aggódj érte :)
A kérdező hozzászólása: Rizses és sárgarépás diétával 3 nap után helyrejött, azóta-kopogjam le-minden rendben vele.Inni sosem látom, (talán titokban iszik? )viszont a kajájához mindig adagolok kevés vizet.Köszönom a válaszokat!

Miért nem issza a kiscica a tejet se a vizet?

tegnap hoztam a kiscicát kb. másfél 2 hónapos lehet.A darált húsit meg egy kis tésztát evett de tejet nem csak vagy 3x belenyalt.Miért nem issza,még nincs hozzászokva?Félek hogy baja lesz ebbe a nagy mellegbe :(

Legjobb válasz: örülj neki hogy nem issza a tejet, mert meg is dögölhet tõle.. (nem birják megemészteni a tejcukrot- laktózt, és folyamatos hasmenés miatt kiszárad)

örülj neki hogy nem issza a tejet, mert meg is dögölhet tõle.. (nem birják megemészteni a tejcukrot- laktózt, és folyamatos hasmenés miatt kiszárad)
Én úgy tudom, ha a kiscicák el vannak választva, nem rajonganak a tejért, sõt kimondottan utálják. Ha meg is issza, az csak a kényszerbõl van.
A kérdező hozzászólása: de vizet se nagyon issza :( a száját bevizezem 1 kicsit hogy legalább onnan nyalogassa nehogy kiszáradjon
Próbáld meg levessel etetni, ne legyen túl zsíros. Ha hosszabb ideig nem akar inni, akkor irány az állatdoki nehogy nagy baja legyen. Én a tejet nem ajánlom, akárhány macskám volt mindnek ment tõle a hasa. Én úgy tudom, hogy õk is tejérzékenyek és nem tesz nekik jót. Ennek ellenére sok ismerõsöm azzal itatja a macskáját és azok elvannak vele.
A cicák nagy nagy %-aban nem tudják megemészteni a tejet, hasmenésük lesz tõle...Ne akard tehéntejjel itatni.
A kérdező hozzászólása: sok macskát neveltem már fel, de anya macska is volt, most kivételessen nincs csak egy 1 éves kandúr macska
Hát ha van ilyen cumisüveg valamid, abból is megpróbálhatod a vizet adni neki - de már azért ilyen nagy cicának tálból kéne tudnia inni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!