Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a kérdésre, (775 db)

Miért nem a kérdésre válaszolnak sokan?

Megfigyeltem és eléggé zavar, hogy egyesek nem arra válaszolnak ami a kérdés, hanem okoskodnak.

Legjobb válasz: Gondolom azért mert lehet h nem tud pontosan válaszolni a kérdésedre de segíteni szeretne.Engem nem bosszant mert tudom h a jó szándék van benne.Engem az jobban zavar ha valaki veszekedni jönnek a kérdésemre vagy az ha nem is válaszolnak

Gondolom azért mert lehet h nem tud pontosan válaszolni a kérdésedre de segíteni szeretne.Engem nem bosszant mert tudom h a jó szándék van benne.Engem az jobban zavar ha valaki veszekedni jönnek a kérdésemre vagy az ha nem is válaszolnak
Szia!Azért nem a kérdésre válaszolnak sokan, mert, vagy nem értik a kérdés hátterében lévõ okokat(pl.kérdés:3hónaposnak hogy készítsek fõzeléket?válasz:Még korai. -nem tudja a válaszoló hogy a pici anyatejre érzékeny, a tápszerek allergiás reakciót okoznak nála)vagy szimplán rossz passzban van a válaszoló, mert a kicsinye egész éjjel ébren tartotta, és mikor reggel kávét készített volna, észre vette hogy nincsen otthon kávé....bosszantó. :) Szeretek veletek beszélgetni, még ha nem is nevezhetõ beszélgetésnek.Jó hogy törõdtök másokkal, hogy válaszoltok kérdésekre, bíztatjuk egymást, és segítünk ha tudunk.Néhány személyeskedõ megjegyzést vagy csipkelõdõ beszólást én mindig a kávé hiányának tudom be. :)
Én egyetértek veled, sok okos van. Van egy 2 hónapos babája és akkor már úgy csinál mint ha felnevelt volna már 15 gyereket meg amúgy is diplomája van gyerek meg baba gondozásból. Tisztelet a kivételnek és akinek nem inge ne vegye magára.:p
Nem kávézom :-D
hát figy biztos nem a rossz szándék vezérli azt, aki azt mondja hogy ne adjon a 3, 5 hónapos babának krumplit még akkor sem ha egy roppant jól képzett, okos (na ilyen nincs) védõnõ azt javasolta! ha te csak igen, nem válaszokat akarsz 1. ne járj ide, 2. tedd föl úgy a kérdést hogy arra csak 2 válasz legyen lehetséges:D
Én meg azt nem értem, hogy a kismamák honnan tudnak annyi gyökér kérdést feltenni? És miért nem használják a keresõt? Mi ez a gátlástalanság, hogy hiába 600x megkérdezték már, Õ lusta olvasni, és más szavakkal újra és újra megkérdezi.
Mi van nem bírod az építõ jellegû kritikát?És ha legközelebb valaki anyuka megkérdi, hogy adhat e a 3 hónapos gyerekének tenger gyümölcseit ebédre, akkor megírod hogyan tálalja?
Igen, sokszor tenyleg nem a kerdesre valaszolnak. En pl egyszer feltettem egy kerdest h mit csinalnak a hosszuhaju anyukak a hajukkal h a gyerek ne tephesse meg, mert h en is hosszuhaju vagyok es a ferjem nem szeretne h levagassam ugy h otleteket varok. Erre az egyik azt reagalta h milyen szar ferjem van h nem engedi levagatni a hajamat.:( Mostanaba kulonben nagyon megy egymas bantasa ezen az oldalon.Engem nagyon elszomorit.
elsõnek: szerintem ez az oldal azért jött létre, hogy itt kérdezzünk. Szerintem DE :D

Sokan, miért nem a kérdésre válaszolnak, hanem a kérdezőt kritizálják?

Már nem egy olyan kérdést láttam ahol, a kérdez?be kötöttek bele és nem pedig a kérdésre válaszoltak.Persze vannak kivételek, de nagyon sok olyan válaszadó van aki mindenbe beleköt, hogy h*lye a kérdez?,meg mi köze hozzá,meg béna, buta stb.Miért nem lehet kultúráltan ténylegesen a kérdésre válaszolni és nem belekötni a kérdez?be, hisz ? nem sértegetett senkit csak véleményt vagy segítséget kért.

Legjobb válasz: Ez jó kérdés!ezen már én is gondolkoztam, ha megtudod a választ mond el nekem is légyszi.

Ez jó kérdés!ezen már én is gondolkoztam, ha megtudod a választ mond el nekem is légyszi.
Ez is egyfajta vélemény. Egyes végtelenül hülye kérdések logikusan maguk után vonják az efféle válaszokat, hiszen bizonyos mértékû abszurditásra képtelenség értelmes választ adni, ugyanakkor meg provokálja a kérdés, hogy az ember reagáljon valamit.
Mert az életben nem mernek beszólni és itt élik ki magukat. Neveztek már luxusprostinak, idiótának, butának, hülyének, rondának is. Pedig csak leírtam a normális véleményemet.
Véletlenül tán nem azért, mert a kérdésben valami hülyeséget írt????
mert azt hiszik ettõl nagyok lesznek.
Mert csak ettõl lesz orgazmusok, hogy itt trollkodnak.
Mert itt élik ki magukat. Amúgy nem gondolom, hogy ez Családi kapcsolatok kategória.
már ne is haragudj, de aki ilyen kérdést kiír, az hülye (:
mi közöd van hozzá? hülye kérdezõ...
pont az egyén fejlõdése szempontjából írnak vissza hülyeséget, hogy vegye már észre mekkora baromságot kérdezett...
_ A másik meg az, hogy valaki feltesz egy kérdést, de egybõl bejelentik, mikor semmi "hiba" nincs benne...
A kérdező hozzászólása: 13:28 Látom te is megkaptad. Amúgy persze én se vagyok tökéletes, de nem is kell annak lenni. Csak néha jó lenne ha többen godnolkoznának mielött megbántanak másokat. Nem kötelezõ válaszolni, sõt elolvasni a kérdést sem, de ha már valaki veszi a fáradságot(nem akar segíteni csak úgy unatkozik), hogy elolvassa és még válaszol is rá, akkor azért normális választ írhatna. Igaz vannak itt olyan kérdések is amin látszik, hogy csak unalomból tették fel, vagy magában a kérdésben is benne van, hogy semmi értelme és kifejtve sincs(pl.hány fogam van?), most ez csak egy példa.
Nos, én is feltettem egy "Google keresös" kérdést. Nem lustaságból! Hanem mert nem tudtam értelmezni az ott leírtakat. Volánbusz kedvezményre jogosultakkal kapcsolatban. Nem vagyok egy müveletlen barom, de egyszerüen az a megfogalmazás olyan hivatalos meg idegen, hogy én képtelen voltam értelmezni melyik kire vonatkozik. Akkormár egyszerübb ha megkérdezem, hogy xy státuszra van-e kedvezmény, hátha valaki igénybe veszi és akkor biztosra tudom, hogy van :D De amúgy tényleg lehetne normális hangnemben válaszolni a kérdésre, még akkor is ha ellenkezik egyesek önérzetével vagy véleményével. A kérdezö meg lehet akármilyen bunkó, én attól nem fogom követni a példáját. Hát ennyi.
ja , igen. Tényleg vannak olyan dolgok, amiknek utánanézek a neten elõször, de nem tudom elsõre megérteni, vagy nem áll rendelkezésemre elég gyakorlati válasz rá. Ezért hacsak nem "hány hajszála van egy embernek? típusú a kérdés, ezeket korrektnek találom én is, és ha értek hozzá, válaszolok. De van ám sok olyan kérdés is, hogy 1 perc alatt utána lehet nézni a neten. (Ha más nem , már a gyk-s válaszokat is kiadja.... ). ezek olyan fárasztóak, hogy nem is válaszolok, nem idegesítem magam.
A kérdező hozzászólása: De ez lenne anormális, ha roszsz a kérdés, vagy idegesítõ, akkor nem kell rá válaszolni.Amúgy tény, hogy az is válasz, hogy "nézd meg a google-ba", de vannak akik ide is kommenteket írnak, hogy "nem hallottál még a google-ról, vagy elöbb talán a keresõbe próbáld meg", van aki ezt is úgy írja, hogy látszik rajta hogy oltogatni akar. Ha nem tud segíteni akkor inkább ne írjon semmit. Amúgy ha nincs válasz akkor úgy is megtudja valahonnan. És tény hogy az ember rossz tulajdonsága lustaság és elöbb kérdez mint, hogy megkeresné, de szerintem ha már feltette a kérdést és el is olvasta valaki és még a választ is tudja, akkor szerintem nem kellene bele kötni a kérdezõbe. Na meg az is igaz, hogy könnyebb leírni az embernek a saját problémáját, mint végigolvasni 20 hasonlót.
A kérdező hozzászólása: 13:56 Volt már, hogy feltettem hasonló kérdést ami ilyen gyilkos emberre utalt, de már nem emlékszem mi volt pontosan és olyat is felettem ami arra kérdezett rá, hogy miért szül valaki gyereket ha csak verni tudja(vagy valami hasonló) Igen is érdekelnek bizonyos embertípusok, hisz mindannyian mások vannak. És lehet érvelek, hogy miért nem ez és azt csinálja, de arra arra nem reagálnak. Amúgy nem, nem viszket az újjam az ilyen kérdések láttán, átsiklom felette. Vagy ha nagyon válaszolni akarok, akkor olyat írok ami egyértelmû, hogy pl. nem ez alapján választanak és mindnekinek más jön be, vagy nem ez a fontos stb.De nem oltom le a kérdezõt, hogy ez meg milyen kérdés volt, vagy miylen h*lye, idióta lehet... Ettõl nekem nem lesz jobb ha sértegetem a másikat.
"Ettõl nekem nem lesz jobb ha sértegetem a másikat." Viszont van akinek meg jobb lesz. Sajnos ezen az oldalon sok ilyen van. Fogadd el.
Ha a kérdezö vagy valamelyik válaszoló írásképtelen és buta, akkor minimum, hogy megjegyzem.. Ez van.. Nekem nem fáj helyesen írni és meg se kell eröltetnem magam :)
a kritizálás is sokszor válasz:D hülye kérdésekre.
ma 15:08 amint látom már törölték is a belinkelt kérdést..bocsánat a rossz linkért.
aligha nem ez a legjobb kerdes, amit itt fel lehet tenni..de pont erre nem tudja senki a valaszt..tobb oka lehet..a lokott gyerekek itt elik ki magukat..rossz napjuk van..siman hulyek..stb :|
sokan elfelejtik az oldal lényegét. nem véletlenül van kiírva, hogy "amit máshol nem mertél... itt megkérdezheted!" na, most ebbõl következik, hogy "hülye emberek itt teszik fel azt... amit máshol nem mertek." tovább megyek. ebbõl mi is lesz? "azok a kérdések, melyeket hülye emberek tettek fel... most hülye válaszokat is kapnak." sokan viszont azt hiszik, hogy minden kérdés hülye és szabadon rájuk zúdíthatják az értelemtõl duzzadó válaszaikat, azaz a szlogen már "hülye emberek azt hiszik, hogy már minden kérdés hülye... szóval hülyén is válaszolnak." persze ez csak egy nézõpont. van itt más is. ez vissza is vezethetõ majom rokonainkhoz, vagy ha egyeseknek úgy jobb, majom családtagjainkhoz. van egy majom, nevezzük vandálnak. vandál a majomsereg egy átlagos tagja. ha lát egy majmot, aki a seggével próbál enni, akkor kijavítja. mivel ez a sereg tök hülye, ezért vandálnak sok a tennivalója. egy idõ után már annyi retardált csimpit javít ki, hogy azt hiszi, mindegyik rossz, szóval az olyanokat is piszkálja, akiknek semmi bajuk, vandál egy idõ után már képtelen eldönteni, hogy mi a jó, és mi a rossz. jólvan, nem azt, mondom, hogy nincsenek degenerált kérdések, vannak szép számmal, csakhogy az ilyeneket jobb figyelmen kívül hagyni. azonban sok válaszoló olyan, mint a fent említett vandál.
Amikor ebbe a családi kapcsolatok témakörbe tartozik a kérdésem, kétszer is meggondolom, hogy ide tegyem-e fel. Itt olyan emberek vannak, hogy az hihetetlen. Nem értelmezik a kérdést, de már egybõl jönnek a kioktató, oltó szövegükkel. Olvasom naponta többször ezt a témakört, de kérdést nem teszek fel ide, mert csak felidegelnek az itteni emberek többsége.
Ez a másik gyakori oka a "trollkodásnak": 27. alkalommal ugyanaz a kérdés. Mellesleg a repjegy, útvonaltervezés és egyebek tekintetében: akkor most én utalok a honlap címsorára: "amit máshol nem mertél megkérdezni". Ezeket nem "merni" kell, hanem megnézni...
A kérdező hozzászólása: Látom itt is vannak ilyen emberek. Legalább ti megírhatnáto, hogy miért? Mert a véleményem, hogy ha értelmetlen a kérdés akkro inkább ne válaszoljon rá az illetõ, mint hogy kritizálja a kérdezõt. Amúgy gondolkodtam, hogy sima egyéb kérdés legyen vagy családi, de ide is szoktak hasonlót írni, ezért gondoltam ide, de ha nem haragszol már nem írom ki mégegyszer egy másik kategóriába. Persze mindenkinek megvan a saját véleménye, de aki amúgy is kétségbe van esve, vagy semmi rosszat nem tett, miért kell bántani azzal, hogy ismeretklenül leoltják. Mivel lehet ettõl nem lesz jobb a válaszadónak, de lelkileg lehet sérül a kérdezõ.Sose lehet tudni milyen ember ül a másik oldalon és alapból nem értem miért okoz másoknak örömet kritizálni és oltogatni másokat, mert akkor õ se lehet "értelmesebb" ha ettõl érzi jól magát. Nem akarok megbántani senkit, csak meg akarom érteni.
a csöppnyi agyaddnak te nem értenéd meg
A kérdező hozzászólása: Ha látom, hogy hüyleséget ír valaki akkor is próbálom értelmezni a kérdést és ha tudopk válaszolok, vagy megkérem írja le értelmesebben, de nem kezdem el kritzálni, hogy "de hülye vagy, érthetõ hogy ez van... stb" vagy egyszerûen átugrom azt a kérdést.
Azok a válaszok, amiket itt kaptál, egyértelmûen ironikusak, pont azáltal, hogy azt csinálják, amit kérdezel... Egyébként meg ez egy ilyen mûfaj, aki a GYK-n akarja megoldani élete problémáit, az bizony kap hideget és meleget is.
A kérdező hozzászólása: 13:18 Köszi Aki utána írt:Gondolom, te sem tudtad kihagyni ezt a mondatot?
Persze, vannak direkt kötekedõk is, de nagyon sok olyan kérdést is lehet találni, ami egyszerûen hihetetlen. Pont most akadt ki rám valami kiscsaj, mert azon nyafog, hogy 63 kilóval õ egy hatalmas bálna 166 centi magasan és hogy az orvos szerint valami 15 kilót kellene fogynia. Mindenki mondja neki, hogy nem kövér, a képe alapján pláne, de csak kéreti magát, csak nyafog, csak hisztizik tovább. Az ilyenre mit lehet mondani? XD A másik kedvencem, mikor olyat kérdeznek, hogy pl mikor indul az XY busz. Keress rá, nem tart tovább, mint megírni egy kérdést. Magyarán normális választ csak normális kérdésre lehet adni.
Mert nagy az Isten állatkertje, de kicsi a kerítés! :-)
Engem az bosszant amikor valaki lehülyézi magát a kérdést. Kéretik ezeknek elolvasni a lap tetején hogy mit ir.Itt bármit meg lehet kérdezni pont ez az oldal lényege. ha valamelyik kérdés nem tetszik akkor meg nem kell rá válaszolni, ennyire egyszerü, bár látom nem mindenkinek..
Mert ilyenek az emberek.:) Nem hibátlanok.Ahogy én sem, te sem és senki sem.És mindenki hibázik.. Ha nem így lenne, akkor minden tökéletesen nekem olyan unalmas lenne.:D
Én azt tapasztalom, hogy sokan igenis válaszolnak a feltett kérdésre, KÖZBEN egy jó nagy adag anyázást is hozzácsapnak. Különben meg, szerintem ez az oldal egy remek hely arra hogy itt vezesd le a feszültséged. Ha rossz napod van akkor a barátaid helyett inkább itt kötsz bele néhány emberbe.... és vannak akik szimplán rosszindulatúak.
A kérdező hozzászólása: Szerintem aki ide ír és nem ilyen fajta kérdést amit én tettem fel, hanem tényleges problémamegoldást vár. Az szerintem nem mer lépni és jól esik neki ha kap egy kis bíztatást, tanácsot vagy csak tudatosul azzal, hogy másoknak is vannak ilyen problémái.Vagy nem olyan kapcsolata szüleivel, hogy velük megbeszélje és ezért jobb vadidegenektõl tanácsot kérni. Tény, hogy vannak fura kérdések amire azt gondolná az ember, hogy ez tök abszurd. De pl. a repülõjegyre visszatérni és van, hogy csak úgy megkérdezem a munkatársaimat, hogy nem tudják e mennyibe kerül, mert nincs kedvem a netet böngészni, vagy hát ha tud valaki olcsobbat.Amúgy a tapsztalat az, hogy könnyebb megkérdezni, mint utána nézni.
Mert sokszor mindenhatónak érzik magukat
Namost én ezt két részre bontanám. Van az a kérdezõ, aki tényleg segítséget vár, és nagy valószínûséggel õszinte. (pl. volt itt valamikor egy 16 év körüli lányka , terhes maradt a barátjától, kérdezte most mit tehetne?) Akkor nagyon kifakadtunk többen is, hogy terhességi tesztet, meg kiskönyvet "követelnek" tõle, ahelyett hogy a kérdésre tanácsot, vagy legalább pozitív mondatokat írnának. A másik kategória, -amit sok-sok gyk-n eltöltött idõ alatt egyre jobban ki lehet szúrni- a "kamukérdés" kategória. A gyengébbek eleve provokatív kérdéssel indítanak, a "rafkósabbak" elindítanak egy kérdést és 50 valahány válasz után olyan kommenteket írnak, hogy simán lehet tudni, hogy kitaláció az egész. Ez utóbbinál nem árt kicsit "odacsapni" virtuálisan.
http://kommentvitez.blog.hu/2011/08/19/megujjaztam_a_baratom.. hûlye kérdésre hûlye válszt lehet csak adni

Miért nem a kérdésemre válaszolnak?

Felteszek egy kérdést, és csak hülyeségek jönnek rá. Felteszek egy másikat, odaírom, hogy tapasztaltam a dolgot, amivel kapcsolatban kérdezek, és, hogy aki nem a kérdésre válaszol, lepontozom. Erre megkapom, hogy szemét vagyok, hogy nem nyaliznak, hogy tévedésben élek, de kérdésre nem válaszolnak. Miért nem lehet az ilyenekkel valamit csinálni?

Legjobb válasz: Biztos valami baromságokat kérdezel

Biztos valami baromságokat kérdezel
A kérdező hozzászólása: Nem, nem baromságot kérdezek, kedves Morfológus. (amúgy tök jó a neved...Vektor, gondolom)
Mi volt a kérdés. Én felajánlom, hogy maximálisan értelmes és jóindulatú választ adok.


Miért nem a kérdésre válaszolnak, hanem a válaszokat kritizálják?

sokszor tapasztalom,hogy valaki válaszol egy kérdésre,a másik meg elkezdi ecsetelni hogy az nem úgy van ahogy a másik mondja.

Legjobb válasz: Szerintem az is segítség,hogy az esetleg jónak hitt válaszra megmondjuk,hogy hamis,és hogy nem igaz.

A kérdező hozzászólása: szerintem a kérdezõ döntse el, melyik válasz jó neki, ne a válaszoló! nem mindenki van hasonló véleményen, tapasztalaton, attól még jó lehet mert eltérõ! de miért kell gyõzködni hogy "nem úgy van az, hanem úgy ahogy én mondom!" én ezt utálom.
Szerintem az is segítség, hogy az esetleg jónak hitt válaszra megmondjuk, hogy hamis, és hogy nem igaz.
Szia! Azon túl, amiket az elsõ kettõ írt szerintem vannak olyan esetek, amikor az "A" válasz rész-igazságokat tartalmaz, vagy nem minden esetben igaz, ekkor a "B" válasz rávilágít erre, na erre "A" visszaválaszol, hogy márpediglen azért igaz, mert... és megindokolja. Jó esetben. Ekkor már ugye nem feltétlenül az eredeti kérdésre válaszol. A másik oka az lehet, ha valaki mindenáron meg akar valakit gyõzni az igazáról. Aztán még olyan is elõfordul, hogy egyszerûen kinyílik az ember zsebében a bicska egyes válaszolók stílusán, annyira, hogy nem bírod szó nélkül.
De, ha valaki nem jót írt, vagy csak részigazságot és utána leírod a szerinted jót akkor ez elkerülhetetlenül azt eredményezi, hogy korrigáltad az elõtted szólót, vagyis egyesek szerint belekötöttél. Akkor most kussolj, mert már valaki leírta a választ még ha rossz is? Nem! Egyébként meg mivel anonim az oldal nem lehetsz biztos benn, hogy csak beleköt és "elfelejt" válaszolni, mert, ha van több válasz, lehet már az elsõk közt válaszolt(velem volt már ilyen), csak késõbb jött valaki aki akkora baromságot írt, hogy muszáj volt reagálnom, de akkor már nem fejtegettem a kérdés tárgyát külön.
Te most csak a beszámoló, vélemény kérõ kérdésekre gondolsz? Nem minden kérdés ilyen. Vannak kérdések melyekre nem vélemény a válasz, hanem konkrétabb dolgok. Akkor hogy döntse el a kérdezõ, hogy neki mi a jó? Hisz pont azért kérdezte, mert nem tudja. Ha tényekrõl van szó, akkor nagyon könnyû baromságot írni, amit nem kell tiszteletben tartani, mert baromság akár hogyan nézzük.
Azért kell néha a másik válaszával is elfoglalva lenni egy kicsit, mert ha valami olyasmit ír, ami megzavarhatja a kérdezõt (végülis neki válaszolgatunk), az zavaró lehet, mindent persze nem tudhat az ember, de ez van. Saját példám:ha nem értek egyet valakivel, inkább privátot írok neki, csak sajnos sok ember nem ad meg privátot - ez persze rá tartozik, miért nem - így aztán marad az oldal. Ha valaki mondandójához fûzök kommentet, utána általában meg is válaszolom a feltett kérdést.
tudod, és példám akart lenni. Bocsi:-) Elõzõ vagyok.
De ha tényleg nem úgy van? Hagyjam abban a hitben a kérdezõt, hogy jó választ kapott?
Engemet is idegesit, amikor egymas valaszaval vannak elfoglalva a valaszadok. Es raadasul annyira elmerul a masik valaszban, hogy "elfelejt" sajat valaszt irni!!! Mindenkinek jogaban all leirni, amit tud, tapasztalt, atelt, hallott, latott...stb. Sokszor a kerdezo csak a velemenyekre kivancsi, azzal miert foglalkozik a masik valaszolo, ezt en sem ertem. Igazabol semmi koze hozza. Irja le azt, amit o tud. Ja, ez ugyanaz, amikor irsz valamit, lepontozzak, de a te valaszod van ott egyedul. Akkor aki lepontozott, ha annyira okos es tapasztalt, miert nem ir valaszt???!!!
Velem pedig ugyan ez van.Hogy írok 1 kérdést és engem kritizálnak.Hogy felelõtlen vagyok meg ilyesmiket.Engem már nagyon idegesít.

Miért nem a KÉRDÉSRE válaszolnak a válaszadók?

Miért van rengeteg olyan gyökér itt az oldalon, aki csak beleugat mindenbe és osztja az észt, amikor az oldal szabályzatában is benne van, hogy nem a válaszokra kell reagálni, hanem a kérdésre és lehet?leg csak akkor szóljon hozzá valamihez, ha ért hozzá?

Legjobb válasz: Szerintem azért mert nem tud, de villogni szeretni, ha mással nem akkor a butaságával

Szerintem azért mert nem tud, de villogni szeretni, ha mással nem akkor a butaságával
" a szabályok arra vannak, hogy megszegjük õket".
Gondolom feltûnési viszketegségben szenvednek. Vagy csak egyszerûen unatkoznak, és akkor már felhatalmazzák magukat, hogy mindenféle hülyeséget írjanak. Szimpla szórakozásnak gondolják. Csak sajnos a hülyeségeikkel a kérdezõ nincs kisegítve. És sajnos elég gyakran komoly kérdéseket is képesek elviccelni, és utána a további válaszadók többsége is velük foglalkozik, ahelyett, hogy legalább õk a kérdésre válaszolnának. Egyébként én pont tegnap húztam fel magam e miatt. Feltettem egy kérdést, és kaptam rá 13-14 választ, abból kb. 3 volt hasznos.
sajnos rengeteg olyan kérdés volt eddig, amire más módon nem válaszolhatottak.aztán hasonlóan bárgyú kérdések sora következett, emiatt az oldal szélesebb körben elterjedt és már csak a hülyeségek keresésével foglalkoznak, holott vannak tényleg hasznos GYK-k is

A krisnások miért nem adnak normális választ a hitükkel kapcsolatban érdeklődők kérdéseire? Miért nevezik a kérdéseket feltevőket ellenségesnek? Szerintük bűn kérdezni?

Ez már nem egy alkalommal fordult el?, hogy beszélgetésbe kezdtem egy krisnással. El?ször kedvesnek t?nt, toleránsnak, DE amikor a krisna vallás egyéb nézeteivel kapcsolatban tettem fel komoly kérdéseket, és nem elégedtem meg azzal a válasszal, hogy "Mert Prabhupad (tudomásom szerint az alapító) ezt így írta, azért kell igaznak elfogadni.", így tovább kérdeztem, akkor ellenségesnek min?sít, kiforgatva a szavaimat azt mondja, hogy csak vitatkozni akarok (pedig tényleg nem a vita a célom), de a kérdéseimre normális választ nem ad.

Legjobb válasz: Kérdezõ, tegnap 17:13 (vagy mennyi) vagyok. Miért gondolod úgy, hogy nem érkezett válasz a kérdésedre? Mindhárom válaszoló normális választ adott, az elsõ nem fejtette ki, de asszem az is érthetõ...

Kérdezõ, tegnap 17:13 (vagy mennyi) vagyok. Miért gondolod úgy, hogy nem érkezett válasz a kérdésedre? Mindhárom válaszoló normális választ adott, az elsõ nem fejtette ki, de asszem az is érthetõ...
Egyes emberek (vallástól függetlenül) csak úgy képesek élni és csak azt tartják jónak, az élet céljának, hogy elfogadjuk, amit a feljebbvaló mond (isten, szellemi vezetõ, stb). Ezt megkérdõjelezni nem lehet (egyrészt nincs hozzá elég eszük, másrészt bátorságuk, harmadrészt meg nekik így bazi kényelmes). és ha valaki mégis érteni szeretne, és nem megy az ideológia után szemellenzõben, kritika nélkül, az rossz, az kötekszik, az nem hívõ. Ismerem az ilyet, nekem más vallású hittérítõk is viselkedtek már így, a saját lakásomban kerestek fel. Mikor megkértem, hogy a saját otthonomban ne beszéljen velem így (kikelt magából), még õ volt felháborodva, de elszégyellte magát. Néha egy -egy ilyen eset után az az érzésem, épp akkor nyílt fel a csipája arra, emnynire szolgai módon benyelt mindent egy csepp valós tudni akarás nélkül - és ez nem kellemes felismerés. Hogy valójában mennyire keveset tudunk arról, ami mellett kardoskodunk.
A krisnások miért nem adnak normális választ a hitükkel kapcsolatban érdeklõdõk kérdéseire? mert nem normálisak.
Általában azért nem kapsz megfelelõ választ egy "utcai" krisna hívõtõl mert Õ nem egy Tanító egy Guru csak egy fiatal lelkes hívõ aki próbálja átadni azt amiben hisz és igen , gyakran ellenségesnek tûnnek vagy azok is mert még kezdõ és csak annyit tud mondani amennyit Õ is tud. Legközelebb azt kérdezd meg hogy hol találsz olyan embert aki teljes mértékben tud válaszolni a kérdéseidre. Egyébként a http://www.krisna.hu-n sok választ és kapcsolatot is találsz .Sok sikert! :-)
Elhittek egy sötét dogmarendszert, ezt nevezik "hiteles tanítók" "hiteles iratainak"; ha nem fogadod el õket, akkor "aszúra" vagy, akit az "úr krisna" gyûlöl és el fog pusztítani. Vigyázni kell nagyon ezekkel a zárt rendszerben mûködõ "vallásos közösségekkel".
A kérdező hozzászólása: Épp ez a bajuk, hogy vannak, akik nem veszi fel a "bárány" szerepet, és azokkal nem tudnak mit kezdeni. Így egyszerûbb támadni, a szavukat kiforgatni. És még õk beszélnek fair play-rõl, meg hogy õket támadják, "üldözik". :)
Ok, nem hagyta a gép, hogy befejezzem. Szóval: Ezért ha rákérdeznek az ismereteidre, ellenségesen reagálsz, mert a hiányosságaidat rejtegeted. Etzek nem feltétlenül tárgybeli hiányosságok, hanem lehetnek emberi értékek terén kialakult hiányosságok is. Tehát pl egy tudós nem feltétlenül azért ellenséges, mert nem tudna válaszolni a kérdésedre, hanem azt érzi, megtámadod, kétségbe vonod a tudását, és efelé semmi toleranciája nincs. Te hozzá képest egy tudatlan laikus vagy, aki nem kérdezhet... Én ilyesmit tapasztaltam személyesen. Amúgy a vallásos témában sem alakul ez másképp. Õk a hívõk, te a megtérítendõ eltévelyedett "bárány", aki örüljön, hogy van esélye a megváltásra, nem még kérdezzen...
Mármint mielõtt félreértés lenne, értem az elõzõ hsz-ed, csak ismétled a kérdésben feltett kérdést, holott megírtuk rá a választ. A tudósokkal sincs másképp, mint a hívõkkel. Ez független attól, mit képviselsz, a lényeg, hogy vakon hiszel valódi ismeretek nélkül.
A kérdező hozzászólása: tegnap 17:43 Sajnos, a nagy 'tudósok'-kal is az a tapasztalatom, hogy vagy vakon elhiszed, amit tanítunk, vagy a hozzáállásoddal vannak problémák, amit változtatni kell, alázatosnak (=vakon elhinni, nem kérdezni)lenni, de válasz a konkrét kérdéseimre nem érkeznek. Miért?
Most képzeld el ugyanezt a keresztény vallással kapcsolatban, egy keresztény emberrel. Nem tud a kérdéseidre válaszolni, azt mondja, hogy azért van úgy, ahogy, mert a Biblia úgy írja. Vannak a krisnásoknál is emberek, akik a tanokkal, annak magyarázatával foglalkoznak, vannak az iszlámnak is ilyen tudósai, és vannak a kereszténységnek is.Keresd õket a kérdéseiddel.
Attól, hogy találkoztál egy két ilyen krisnással, még nem kell levonni azt a köbetkeztetést, hogy mind ilyen "agresszív". Egyébként lehet, hogy te kérdeztél be olyat amit sértõnek talált, és egyszerûen nem tudott uralkodni magán. Megesik h az ember nem tud uralkodni magán, ha már csak rosszat feltételeznek vki olyanról, akit szeret, vagy tisztel, megbecsül. Az aszurás kommentelõ nem egészen normális... semmi ilyesmirõl nincs szó. Attól h valaki nem bhakta, még nem lesz kapásból aszura... és nem zárt közösségrõl van szó, hiszen prédikálnak, pont h õk nyitnak a világ felé, csak hát a világ... hát elég érdekes ez a mai vikág.

"Emberek! Mégis mitől lesz nektek jobb, ha jelentetek 1 kérdést itt a gyik-en? De most komolyan miért jelentitek a kérdéseket? Ez nektek ilyen hobbi? Nem tudtok ellapozni mellette jelentés nélkül?

Ne jelentsetek a kerdest, NORMALIS VALASZT.KEREK!!! Mar kiirtam ezt a kerdest egyszer de toroltek! Irjatok mar le hogy ebben a normalis kerdesben MI-A-HIBA???? MEGSERTEM AZ EMBEREKET AZZAL H FELTESZEK 1 KERDEST????? MI A HIBA EBBEN??? MI?

Legjobb válasz: Látom a gyógyszer már elgurult.:) De mi a konkrét kérdés? Hogy nekem/nekünk miért jó, ha törölnek egy kérdést? Megpróbálok válaszolni, bár fogalmazhatnál célramutatóbban. Szóval ha moderátori alapelveket sértesz (gondolom, tudod mi az. Ott a piros pontocska alatt az összes.) akkor törölhetik a kérdésedet. Ezek pedig azért kellenek, hogy normális mederben tudják tartani a beszélgetéseket. Valószínüleg a az etikettel vannak gondjaid, nem tudod, mit illik és mit nem.

Látom a gyógyszer már elgurult.:) De mi a konkrét kérdés? Hogy nekem/nekünk miért jó, ha törölnek egy kérdést? Megpróbálok válaszolni, bár fogalmazhatnál célramutatóbban. Szóval ha moderátori alapelveket sértesz (gondolom, tudod mi az. Ott a piros pontocska alatt az összes.) akkor törölhetik a kérdésedet. Ezek pedig azért kellenek, hogy normális mederben tudják tartani a beszélgetéseket. Valószínüleg a az etikettel vannak gondjaid, nem tudod, mit illik és mit nem.
Most erre a kérdésre milyen választ vársz?? Mert ez nem más mint - Ebbõl a kérdésbõl nem derül ki, mit szeretne megtudni a kérdezõ - Ez a kérdés provokatív vagy trágár - Gyanús, hogy a kérdezõ megkérdezte korábban már ugyanezt 3 pontban is sérted a gyakori szabályzatát.. Na ezért törlik a kérdésedet..
Mit nem értesz azon hogy valami sért valakit? Sértõ, uszító dolgoknak nincs helye közösségekben. Káros, és bántó. Miért NE kelljen törölni? (a többi okot se érted.elmagyarázom szívesen)
pl ne ordíts
A kérdező hozzászólása: Ne jelentsd a kerdest, el.akarom olvasni a válaszokat!!!!!!
Látom nem látsz már a lila ködtõl, próbáld újra elolvasni a válaszokat, ott vannak. Nem csak miértezni nagybetûvel.
Még van söröd a hütõben? Egyébként kár felhúznod magad mert ha törölni akarják akkor is törlik ha te fejre állva ordibálsz. Nyugodj meg figyelj oda a kommentekre és akkor talán van esélyed, hogy megértsd a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Utolso valaszolo!!!! "Csakazertis" is MIERTEZEK a valaszokban ez van: Ezt szeged.meg azt szeged meg amazt szeged meg!!! En visszakerdezek h mégis MIERT??? A valaszokban nem valasz van, csupan idiotasag!!!!
A kérdező hozzászólása: 14. Valaszolo!!!! Neked fogalmad sincs arrol mit akarok kifejezni A nagybetukkel!!! Ez nem kiabalas hanem csk kiemelek 1 szovegreszt!! Vilagos??
Nem lesz jobb nekünk. Arról van szó, hogy mindenkinek van egy nézetrendszere, a normálisaknak általában csak lényegtelen kérdésekben különbözik egymástól, a nagyon fontosakban azonos. Aki elolvas egy kérdést (vagy választ), önkéntelenül összehasonlítja a nézetrendszerével. Ha nagyon ütközik, az azt jelenti, hogy a társadalomra károsnak tartja, ezért jelenti. A portál moderátorai nagyjából ugyanezért írnak szabályokat. Ha a "jelentõ" és a moderátori szabályzat a témában egyezik, a kérdést törlik. Ilyen egyszerû. Hogy mi káros, vagy nem, az a szemlélettõl függ. Aki törlendõ kérdést ír ki, nyilván annyira más az értékrendszere, hogy sértõnek találja a törlést. A többség azonban egyetért ezzel. Ha nem így lenne, megváltoztatnák a szabályt.
"Neked fogalmad sincs arrol mit akarok kifejezni A nagybetukkel!!! Ez nem kiabalas hanem csk kiemelek 1 szovegreszt!! Vilagos??" Akkor azt hiszem itt van a kutya elásva. Nem én nem tudom, mit akarsz kifejezni a nagybetûkkel, te nem tudod, mit jelentenek a nagybetûk. A gépelt szöveg jeleinek jelentését, értelmezését kell átnézned. Ha valamit nagybetûvel írsz, (ráadásul minden mellé három felkiáltójel, vagy három kérdõjel) több mint szövegkiemelés. A csupa nagybetû a hangnem megemelését ill. kiabálást jelent. Olvasd át a szabályokat, könnyebben fogsz tájékozódni ebben a világban.
A kérdező hozzászólása: Nem erdekel hogy mi a francot ír a szabalyzat azt írok NAGY BETUVEL AMIT AKAROK ES AZT GONDOLOK A NAGYBETUKROL AMIT AKAROK!!! Nekem meg ne gyere az ilyen valaszaiddal szerintem a nagybetu ezert nagybetu, a te velemenyedre komolyan nem vagyok kivancsi -_-"
Nem, nem tudok. Ha látom, hogy valaki csak vitatkozni akar, szándékosan sértegetõzik, rossz kategóriába ír a több válasz reményében, ha valaki valamilyen rasszt, vallást, vagy testalkatot, esetleg nemi identitást sért, azt jelentem, mert nem közösségi oldalra való. Ennyi. Te meg most itt egyrészt kiabálsz, gyanús, hogy már megkérdezted ezt a kérdést, ráadásul rohadt unszimpatikus a stílusod, szóval ezért.
A kérdező hozzászólása: Komolyan érdekelne a kérdésemre a válasz!!!!! Miért kell eltüntetni??? Miért MIÉRT érezné rosszul magát itt a normális ember??? Fáj az igazság hogy ilyen hülye, minden kérdést jelenteni kell?
Alapjában véve az kérdésed szimpla hõbörgés, semmi értelme nincs. Nyilván nem azt akarod megtudni, hogy kinek és mennyivel lesz jobb, csak a nemtetszésednek adsz hangot elég primitív formában. Ráadásul csupa nagybetûvel, ami kiabálást jelent. Ezt most csak azért nem törlik, mert én (marha) próbálom mederben tartani, és nem visszahõbörögni, vagy sértegetni, mert annak tényleg nincs értelme, törölni kell.
A kérdező hozzászólása: " még soha nem jelentettem semmit évek alatt. nem az én dolgom hogy eldöntsem hogy másokat mi sért és mi nem. ha meg valami engem sért megoldom" Ezt 1 masik kerdesnel olvastam van meg ilyen logikusan gondolkodo ember???
A kérdező hozzászólása: 1. Kiderul h mit szeretnek megtudni!!!! 2. Konkretan nem tragar!!!!! 3. Gyanus, de azt a kerdest toroltek!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Azt akarom megtudni h MIERT JELENTITEK A KERDEST Azert mert nagy betuvel irok NEM SERTEK MEG SENKIT
A kérdező hozzászólása: ES MOST MEGIS MI A HIBA????
A kérdező hozzászólása: Torold csak a kerdest komolyan...... Neked kene elmagyarazni de mostmar elegem van Megsertem a szabalyzatot JO LESZ ORULJETEK!!!! Mennyetek a franca CSAK ELOTTE JELENTSD A KERDEST!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Ebben a kerdesben nincs SEMMI tragar nem sertek meg senkit!!!!! Ez olyan mintha vki megkerdezne tolem h miert veszek fel lila zoknit en meg megsertodnek ezen az EGYSZERU KERDESEN!!
A kérdező hozzászólása: Miert nem illik feltenni 1 ilyen kerdest?? Total egyszeru kerdes -_-"""" Istenem......
Szigorúan csak a kérdésedre válaszolva: - akkor kell jelenteni egy kérdést, ha nem illik ide. Azért kell jelenteni, hogy: - maradjon hely a többi, ide illõ kérdésnek, - jól érezze magát itt minden normális ember. És igen: jól érezzük magunkat, ha a gy.k. is egy normális hely, ahova szívesen néz be egy normális ember. Miért nem lapozunk el egy ide nem illõ kérdés mellett? Ugyanazért, amiért pl. az utcán sem nézünk félre, ha mondjuk egy szemetet kell onnan eltüntetni.
Nagyon gyerek vagy még. Úgy látszik még nem értél meg rá, hogy megtudd mi a hiba. Még várnod kell. :) Addig törlik pár kérdésedet.

Miert van ennyi idiota barom akik nem a kerdesre adjak a valaszt, es nem a sajat nyomorult eletukkel foglalkoznak? :D szerintetek? Ha vkinek nem tetszik vmi miert szol hozza? Szanalmas.. , ^^

szerintetek? Ha vkinek nem tetszik vmi miert szol hozza? Szanalmas....., ^^

Legjobb válasz: Pont ezt csináljátok most itt ami a kérdésben meg van fogalmazva( kérdezõ és válaszoló). Azért nem a kérdésre válaszolnak, mert: A, hülye a kérdés B, kötözködnek Kit érdekel? Ha felteszel egy kérdést és kapsz rá legalább 1 normális választ akkor kit érdekel hogy a többi csak trollkodik? Ha jólesik nekik csinálják. Majd megunják.

Pont ezt csináljátok most itt ami a kérdésben meg van fogalmazva( kérdezõ és válaszoló). Azért nem a kérdésre válaszolnak, mert: A, hülye a kérdés B, kötözködnek Kit érdekel? Ha felteszel egy kérdést és kapsz rá legalább 1 normális választ akkor kit érdekel hogy a többi csak trollkodik? Ha jólesik nekik csinálják. Majd megunják.
te jó ég...fogalmazd már át érthetõvé.
Elõször is ki vagy te, hogy valakit csak úgy le nyomorultozz úgy, hogy nem is ismered nem is láttad még soha?
Az A a helyes válasz...
A kérdező hozzászólása: :D :D :D :D :D :D :D :D =) =) =) xD xD xD xD xD xD xD utana nezek hogy 15 evesen van e vkinek protkoja! :D :D :D ;) ;)
Ha így vigyorogsz, több esélyem lesz megújítani a protkódat...
A kérdező hozzászólása: :D Am Ha magadra vetted akkor volt ra okod! Te tudod, , , nem irtam azt hogy pont te, , , , meg a masik!
És még egy apróság... Ha ilyen okos kérdést írsz ki akkor csak szánni tudlak mert a te életed nem olyan amilyennek akarod. A többiek meg nem szánalmasak.
Kiállok a többiek mellett.. Látszik troll vagy. A sok XD-bõl meg a rövidítésbõl. Szerintem rád férne egy könyv (ha még tudsz magyarul olvasni) és egy kis friss levegõ. És ha tudni akarod azért kommentelünk ilyenekre (amik nem tetszenek), hogy helyre tegyük az ilyen okos embereket. És szánalmas vagy te. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: sztem magyarul irtamm, , , xD
A kérdező hozzászólása: Ebben mit nem lehet erteni? xD xD
A kérdező hozzászólása: Nem en kezdtem! en csak feltettem egy GYakori kerdest, , erre mit kritizalnak? az egyik szemet az XD zavarja, , a a masiknak meg a roviditeseim nem tetszenek, , ! mostse a kerdessel foglalkoztak!! Szoval akkor en kotozkodok! legyen igy :)

Miért van az, hogy az ember feltesz itt a kérdést és a válaszolók nem a kérdésre válaszolnak?

Legjobb válasz: De most komolyan: felteszek egy normális kérdést erre nem arra válaszolnak amit érdezek. Ez miért jó nekik?

A kérdező hozzászólása: De most komolyan: felteszek egy normális kérdést erre nem arra válaszolnak amit érdezek. Ez miért jó nekik?

Miért adnak ilyen tanácsot az emberek? Vagy miért örülnek, ha másnak rossz? ( zárójelbe tettem, ami nem a kérdés, de érdemes elolvasni )

( Szóval itt ha feltesz valaki egy kérdést, hogy 20 éves vagyok a szüleim így meg így vannak, akkor jön a tanács: 10%: hagyd - 10-15%: beszélj velük - 70-80%: költözz el. %-ban ugyanez van, ha valakinek családi problémája van, ha súlyos, ha nem. Pl.: ma délelõtt olvastam: a férjem szereti a fõtt ételt, de én nem tudok fõzni, nem megy a házimunka. A tanácsok:

Legjobb válasz: Egyrészt magukból indulnak ki, másrészt nem élnek házasságban szerintem, eleve nagyon fiatalok válaszolnak itt a kérdésekre, soknak nem sikerült az életük!

Egyrészt magukból indulnak ki, másrészt nem élnek házasságban szerintem, eleve nagyon fiatalok válaszolnak itt a kérdésekre, soknak nem sikerült az életük!
Nem ""divat"" már a meleg családi fészek. A nõk nem akarnak cselédek lenni! Egyenjogú partnerek, dolgoznak, nincs energiájuk kiszolgálni a társukat! Mindenki rohan ideges, nincs idõ nevelni a gyereket, de nem is szabad, nem is szeretik a mai fiatalok, tiltakoznak! Egy generáció úgy nõtt fel, õ maga se nincs meg nevelve, nincs felelõsség érzete, önkontroll, kompromisszum kétsége. Általában magából indul ki minden válaszoló, azért nem kel ellenségnek tekinteni! Szakemberhez kell fordulni, ez itt csak egy maszek fórum!
Az ideírók úgy gondolják hogy õk nagyon jól csinálnak mindent, de valószínû hogy azért mert most éppen minden rendben náluk, de semmi nem garantálja hogy õk nem lesznek más helyzetben. A lepontozók meg jellemzõen azok akiket sért a válasz, vagy a válasz igazsága, mert jó dolog a meleg sz*rban pancsolni, még akkoris ha büdös, de kimászni nem akarnak belõle, mert jó meleg.
A kérdező hozzászólása: Értem. Csak engem azért pontoznak le, mert feltesz 1 kérdést egy 12 és lány, hogy miért nem mehet el szilveszterezni a "pasijával" és mondják, hogy mert ilyenek a szülõk, szigorúak és ez természetesen a szülõ hibája, nem a gyereké. 10%-ban volt hasznos a válaszom, mi szerint: " mert fiatal vagy, egyáltalán nem értem minek neked "pasi". A szüleidnek igaza van, hogy nem engednek el " . Na hát ez szerintetek normális válasz? Ha nem, akkor megértem, de szerintem ez a logikus, értelmes válasz.
túl sok hülye jár ide, aki nem gondolja végig hogy mit ír le
Már ne haragudj de szerintem ez a 4 lehetséges megoldása van a problémának. Ha egy feleségnek ennyire nincs ínyére a fõzés akkor a férj valamilyen szinten jogosan várja el. Vagy te mit tanácsolnál neki most õszintén? Az, hogy a 20 éves fiatalok azért nyafognak, hogy anyukájuk ezt meg ezt csinálja arra szintén csak ezek a megoldások.
Mert az ide irkálók közül sokan önjelölt pszichiáterek, gondolják magukban hogy mekkora degenerált a kérdezõ, de éles helyzetben õk is csak gondolnák és nem cselekednék azt amit leírnak.
Szerintem a válaszolók nem akarnak rosszat a kérdezõknek. A saját tapasztalaik alapján válaszolnak és meggyõzõdésbõl, úgy gondolom. Szóval ahol a hagyd ott a válaszok zöme, ott valószínûleg hosszabb távon tényleg az lenne a jobb a kérdezõnek. Hiszen ide a válaszolók azért járnak, hogy segítsenek, nem azért, hogy mindenkit tönkre tegyenek, vagyis én ezt nehezen tudom elképzelni.
Azért az a nõ aki a mai világban nem tud egy fõtt ételt összedobni vagy rendelni az ássa is el magát. "Szóval itt ha feltesz valaki egy kérdést, hogy 20 éves vagyok a szüleim így meg így vannak, akkor jön a tanács: 10%: hagyd - 10-15%: beszélj velük - 70-80%: költözz el. %-ban ugyanez " Miért erre mi más megoldás van? Megtudják beszélni akkor megtudják, ha nem akkor vagy megszokja vagy megszökik. 40-50 éves szülõk már nem változnak.
Kérdezõ ezen a pontozáson ne akadj ki. Volt már olyanra is példa, hogy a kérdezõ kérdezett valamit mindenki egyetértett vele mégis mindenki le volt pontozva. Pedig mondom, minden kommentelõ egyetértett vele. Szerintem valaki csak unalmában minden válaszra nyom egy minuszt...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!