Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a helyi hálózat (2 db)

Miért nem jó a helyi hálózat 2gép között? Az egyik gép fix ip-re van állítva, egy xammpp szerver miatt, hogy azt kivülről is el lehessen érni. A másik gép dinamikus ipvel megy, de az a probléma hogy total commanderrel nem látja egyik gép a másikat.

Pedig ez fontos volna. Mit tegyek?

Legjobb válasz: A windows tûzfalat ki kell kapcsolni ahhoz, hogy a gépekhez hozzá lehessen férni. A tûzfal kikapcsolása után próbáld meg megpingelni a másik gépet, ha a pingre válaszol, akkor a total commanderrel is menni fog. Ha nem, akkor a hálózattal van gond. Az egyik DHCP-s gépnek állíts be fix IP-t ugyanabba a tartományba, ha így megy, akkor a DHCP szerverrel van a gond, amit egy tracert parancsal tudsz ellenõrizni.

A windows tûzfalat ki kell kapcsolni ahhoz, hogy a gépekhez hozzá lehessen férni. A tûzfal kikapcsolása után próbáld meg megpingelni a másik gépet, ha a pingre válaszol, akkor a total commanderrel is menni fog. Ha nem, akkor a hálózattal van gond. Az egyik DHCP-s gépnek állíts be fix IP-t ugyanabba a tartományba, ha így megy, akkor a DHCP szerverrel van a gond, amit egy tracert parancsal tudsz ellenõrizni.
alapból nem mindíg van engedélyezve a fájl és nyomtató megosztás. enélkül viszont nem is látják egymást. ezt is nézd meg.

Helyi hálózat - hol a hiba? Kábeles router egyik kimenetre wifis router van csatlakoztatva. A wifisen kereszül miért nem látom helyi hálózatot? Részletek lent.

A modem egy kábeles routerba csatlakozik, annak egyik kimenete csatlakozik egy távolabb lévő wifis routerre. Minden, a kábeles routerbe csatlakoztatott gép látja a helyi hálózatot, jól működik. Azonban a wifis routerra csatlakoztatott gépek (se kábelen se wifin keresztül) nem látják a hálózatot. A routerek mely beállításán változtassak? (Mindkettő TP-Link) (volt, aki javasolta, cseréljem meg a két routert, de ez sajna nem kivitelezhető, más viszont azt mondta, hogy ebben a felállásban nem valószínű hogy működni fog - bár én kétlem) Köszönöm a tanácsokat/ötleteket!

Legjobb válasz: A dupla címfordítás (NAT) a gond. Egy kis kiterjedésû hálózatban bõven elég egy router. Ergo a Wi-Fi -s router -t, ne router -ként, hanem csak egy sima Access Point -ként használd. A Wi-Fi routernek változtasd meg az alapértelmezett IP címét (Pl.: 192.168.1.5 -re) konfiguráld az AP részét (amit már gondolom megtettél, majd a LAN beállításoknál kapcsold ki a DHCP kiszolgálót. A kábeles router -bõl jövõ kábelt ne a WAN portra, hanem a LAN portra kösd. Ez után a Wi-Fi routerre kötött Wi-Fi -s és vezetékes eszközök, az elsõ vezetékes TP-Link -tõl kapnak majd IP címet.

A dupla címfordítás (NAT) a gond. Egy kis kiterjedésû hálózatban bõven elég egy router. Ergo a Wi-Fi -s router -t, ne router -ként, hanem csak egy sima Access Point -ként használd. A Wi-Fi routernek változtasd meg az alapértelmezett IP címét (Pl.: 192.168.1.5 -re) konfiguráld az AP részét (amit már gondolom megtettél, majd a LAN beállításoknál kapcsold ki a DHCP kiszolgálót. A kábeles router -bõl jövõ kábelt ne a WAN portra, hanem a LAN portra kösd. Ez után a Wi-Fi routerre kötött Wi-Fi -s és vezetékes eszközök, az elsõ vezetékes TP-Link -tõl kapnak majd IP címet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos tanácsot! Kimerítõ volt és érthetõ. Egyszerûbb volt, mint gondoltam, teljesen jól mûködik. Mégegyszer köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!