Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a használt (373 db)

Mit gondoltok miért a fiataloknak lesz nehezebb a hitelhez jutás ha a kormány megváltoztatja a hitelezést márciustól? És véleményetek szerint miért nem lehet használt lakásra hitelt kapni, csak új építésűre?

Mi ebben a "haszon" a pártoknak, a kormánynak?

Legjobb válasz: Azért, mert az új építésû lakás kerül 10 millióba, többet kell fizetni, hosszabb ideig. Egy 5 milliós használt lakásnál kevesebbet kell fizetni rövidebb ideig. Szimpla matek. Máris rájöhetsz miért éri meg nekik.

Azért, mert az új építésû lakás kerül 10 millióba, többet kell fizetni, hosszabb ideig. Egy 5 milliós használt lakásnál kevesebbet kell fizetni rövidebb ideig. Szimpla matek. Máris rájöhetsz miért éri meg nekik.
Albiban is király lakni. :)
Örülj neki, hogy nem tudsz eladósodni egy életre. Vegyél egy telket.Építs rá egy szoba-konyház házat, ha megszalad bõvítheted, ha csóró maradsz, akkor is ki tudod fizetni a rezsijét.

A nagy mágusok kulisszatitkai c. sorozat utolsó részében (18. ) miért van olyan fura jelmezben, (ha már tudjuk, h ki ő), és miért nem a szokásos segítőit használja?

Am nem tudja valaki, honnan szerezhetném meg a DVD-t? Egy olyat, amin minden rajta van, ugyanis már láttam mindenféle részt is.De van 2. évad is?

Miért nem egyenáramot használunk a hálózatban?

Legjobb válasz: Mert az egyenáramot nem lehet transzformálni. Ráadásul bizonyos eszközök váltóáramot igényelnek, azt sem olyan könnyû csinálni egyenáramból. Persze egyik mûvelet sem lehetetlen, inverterrel meg lehet oldani, de nem túl jó a hatásfoka, és maga az eszköz is drága. Egyébként maga a felvetés nem akkor hülyeség. Én is elgondolkodtam már ezen. Elõttem, a számítógépasztalon és a környékén csupa-csupa olyan eszköz van, ami pár voltnyi egyenáramot használ. Viszont a 12 volt bár gyakori, de nem egységes, és megint elõjönne, hogy azt is alakítgatni kéne, és csak a gond lenne vele.

Mert az egyenáramot nem lehet transzformálni. Ráadásul bizonyos eszközök váltóáramot igényelnek, azt sem olyan könnyû csinálni egyenáramból. Persze egyik mûvelet sem lehetetlen, inverterrel meg lehet oldani, de nem túl jó a hatásfoka, és maga az eszköz is drága. Egyébként maga a felvetés nem akkor hülyeség. Én is elgondolkodtam már ezen. Elõttem, a számítógépasztalon és a környékén csupa-csupa olyan eszköz van, ami pár voltnyi egyenáramot használ. Viszont a 12 volt bár gyakori, de nem egységes, és megint elõjönne, hogy azt is alakítgatni kéne, és csak a gond lenne vele.
Néhány kilométerenként kellene egy erömû. Másképp több volna szállításakor a veszteség, mint a felhasználható energia.
@09:46, viszont ha jól tudom, az egyenáram nagyobb számban csapja össze a vérlemezkéket, nagyobb a trombózis veszélye. Valószínûleg mindkettõ igaz, egyiket sem próbálnám ki.
Nem lehet transzformálni....ami a jó hatásfok miatt lényeges.
Arról nem beszélve, hogy veszélyesebb is lenne egy erõs egyenáram, mint a váltó. Egyébként ha jól tudom, volt errõl vita annak idején, hogy melyiket érdemes használni, és voltak akik az egyenáram mellett voltak, de ami igaz, az igaz: nem lehet gazdaságosan messzire vinni, mert a vezetõ ellenállása "nagyobb" egyenáramra nézve...
És hát az erõmû turbináiban eleve váltakozó feszültség jön létre, és azt egyenirányítani csak azért, hogy a fentebb leírt hátrányokat okozza...
"veszélyesebb is lenne egy erõs egyenáram, mint a váltó" Biztos? Az egyenáramnak nincs lüktetése, ha hozzáérsz nem lenne a szívben fibrilláló, sokkal nagyobb lenne az esélye túlélni.
09:46 - Az egyenáram szinte akadálytalanul hatol át a testen, nem a felszínén cikázik elsõsorban. Mivel áthatol, így az ereket is nagyobb hatás éri, aminek hatására a vérben gázok kezdenek fejlõdni. Tudjuk, hogy a gáz összenyomható, így mikor a szívhez ér, az nem tud pumpálni és megáll. A váltóáramnál a szívizom újraindítható, de ha gázos a vér, akkor nem valószínû...

Miért segítesz és miért nem a segítessz szót használjuk?

Eddig a segítesszt hittem helyesnek és most eléggé szégyellem magam, hogy a word javított ki...

Legjobb válasz: ne szégyelld - megtanultad :) egyébként azért "segítesz", mert így kell írni. nincs különösebb magyarázata - egyszerûen ez a helyes írásmód. (szintény gyakori téves írásmód a "lesz" helyett a "leSSz"- a magyar nyelvre a fonetikus írásmód a jellemzõ, és ez többnyire helyes is, de vannak olyan szavak, amelyekben egyes hangokat hosszabban ejtünk, mint ahogyan írni kell. ez van, ez egy ilyen nyelv :) örülj, hogy nem angol, vagy francia vagy - akkor lennél csak bajban a helyesírással :)

ne szégyelld - megtanultad :) egyébként azért "segítesz", mert így kell írni. nincs különösebb magyarázata - egyszerûen ez a helyes írásmód. (szintény gyakori téves írásmód a "lesz" helyett a "leSSz"- a magyar nyelvre a fonetikus írásmód a jellemzõ, és ez többnyire helyes is, de vannak olyan szavak, amelyekben egyes hangokat hosszabban ejtünk, mint ahogyan írni kell. ez van, ez egy ilyen nyelv :) örülj, hogy nem angol, vagy francia vagy - akkor lennél csak bajban a helyesírással :)
Azért segítesz, mert a segíteni igének a ragozott alakja, nem a segiteszninek :) Azaz én segítek (itt sincs sz), te segítesz.
végülis a szó helyesen "segítesz", a "segítessz" helytelen, értelmetlen. ezért nem kéne használjuk. szóban azért nem olyan nagy baj ha ugy mondod is, hogy segítessssssz. ez azért van mert igy könnyebb kimondani. és természetesen mindenki tudja hogy mit jelent.
A kérdező hozzászólása: Tudod az a durva, hogy szinte hibátlan lett anno a magyayr érettségim...Most meg felejtek és az tény, hogy a magyar helyesírás mindenkinek tud meglepetést okozni, aki nem szakmabeli vagy lehet annak is:)

Miért nem a jobb grafkarit használja a notebook?

Tehát adott 1 Lonovo G780-as notebook.Van benne 1 gforce 630-as kártya és 1 integrált intel 4000-es grafkártya.Leszedtem az nvidia drivert,felraktam,beállítottam h ezt (azaz a 630-ast)használja a gép(nvidia driverben)erre a ccleaner azt írja h az intel 4000-rest használja a gép.Mit kéne tennem h ez ne így legyen?

Legjobb válasz: Mondjuk BIOS-ban átállítani hogy ne az legyen az az alapértelmezett

Mondjuk BIOS-ban átállítani hogy ne az legyen az az alapértelmezett
Azért, mert semmi szükség arra, hogy a CCleaner futása alatt a nagyobb kari zabálja az áramot. Hidd el, hogy amikor szükség van a gyorsabb kártyára, akkor bekapcsolja a win kérdés nélkül is, amikor pedig nincs, akkor a kevesebbet fogyasztót használja. #1-re nem hallgatnék, mert pocsékolás lenne feleslegesen járatni a nagyobb kártyát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Igazad lehet 2.-ik :)
A kérdező hozzászólása: Nah most belelestem a Biosba is és kiderült h az van itt is beállítva h a jobb kártyát használja a gép, és ennek ellenére még mindig nem azt használja. Valami ötlet?

Miért nem igazán használja a szeretlek kifejezést?

Érzem hogy fontos vagyok neki.Kérdezi hogy mi bánt ha szomorú vagyok.Mondta hogy számíthatok rá akármi történik ? mellettem áll.Megnevettet és felvidít.Tegnap is megkérdezte hogy hogy lehetek ilyen gyönyör?.Azt szokta mondani hogy imád.Úgy érzem szeret a barátom.

Legjobb válasz: mi a kérdés?

mi a kérdés?
így is van: tehát mi a kérdés?
Nem tudom, miért nem mondja ki. Sokan félnek kimutatni az igazi érzéseiket, mert ez sebezhetõvé teszi õket. Talán ezért. Aztán az is lehet, hogy még bizonytalan, vagy arra vár, hogy te mond elõször.
A kérdező hozzászólása: Már mnodtam neki, õ is volt hogy mondta talán 2szer, de nem használja.
A fiúk úgy vannak összerakva, hogy ilyet soha nem mondhatnak. Mond neki te, és akkor azt fogja rá válaszolni, hogy "én is". Ez a maximum, érd be ennyivel. Van néhány kivétel, de az nem férfi, csak hamisítvány
Szia, az én barátom se használja, szerintem a rossz tapasztalatai miatt(anyukája mindig kikényszeríti belõle ezt a szót és közben nagyon csúnyán bánik vele). Nem is igénylem, mert kimutatja, érzem hogy szeret.

A pornófilmekben többnyire miért nem gumit használnak?

Nem félnek a betegségt?l, teherbe esést?l, hogy mindenki mindenkivel szexel?

Legjobb válasz: Friss orvosi papír kötelezõ ezeken a forgatásokon.

Friss orvosi papír kötelezõ ezeken a forgatásokon.
Esztétikailag nem kívánatos a képernyõn a gumi. És õk az igazi szex illúzióját akarják kelteni, igaz ezt olyan pózokon keresztül ami hétköznapi esetben nem szerepel egy pár ágyában sem. :) És igen, erre igényes színészek és rendezõk/producerek elvárják a friss orvosi papírokat a rendszeres kontrollt, de ez csak egy réteg a többinek a pénz a lényeg, mindegy mibe kerüljön az másnak.
meleg pornòban azèrt hasznàlnak òvszert mert hiàba nincsen semmilyen betegsège egyik szereplõnek sem akkor is a vègbèlben rengeteg baktèrium talàlhatò amibe ha kondom nèlkül rakja be vki a pèniszèt akarva akaratlanul is fertõzèst kaphat.....nem ajànlott kondom nèlkül anàlis közösülèst vègre hajtani.... ez orvosilag bizonyìtott tèny. 17/L/heterò
elsõnek igaza van szerintem, kérdezõ, fontosabb az a dolog, hogy azért használjanak óvszert, hogy a tinikben, akik pornóra verik/ujjazzák magukat, és akik ebbõl "tanulnak" meg szexelni, azokban tudatosítják az óvszerhasználatot... de persze, a pornóipar mágnásai ezt nagyban [email protected]ák... fõleg hogy Amerikában orrba-szájba az óvszerhasználat fontosságát hirdetik, azaz ott ez nem az õ dolguk... 16/F voltam
Üdvözöljük a legújabb 12 éves tagunkat!
viszont melegpornófilmekben alkalmanként használnak óvszert... viasat explorer-en mondták valmelyik dokumentumfilmben... IGEN, dokumentumfilmben...errõl is csinálnak
@13:20: Még szerencse, hogy ezeket a filmeket "érett, értelmes" 18 éven felüli nézõknek készítik. A kölyköknek elméletileg a közelébe se szabadna menniük, nem hogy ebbõl tanulni. Elméletileg mindenhez orvosi papír kell, hogy a gyakorlat milyen, azt csak az tudja, aki benne van. A gumi mellõzésének az is oka lehet, hogy egy natúr numerát akarnak filmre vinni.

Miért nem a Wifit használja a telefonom? (lent)

CSatlakoztam a Wifihez.Felmentem az internetre és levett egy csomó pénzt.Miért nem a Wifin keresztül ment fel?Miért a mobilnetet használja?Hogyan lehet beállítani,hogy a Wifin menjen az internet?Most levett 2500 ft-ot.Amíg nem volt benne Sim kártya,addig Wifin ment.

Legjobb válasz: Kapcsold ki a mobilnetet.

Kapcsold ki a mobilnetet.

Miért nem a megfelelõ videókártyáját használja a laptop?

Az egyik ismerõsöm vásárolt egy Dell Inspiron 3537 típusú laptopot. Win7 64-bites op.rendszert tettem rá, minden feltelepítve, minden megfelelõen mûködik, kivéve a Radeon videókártya. A gépet HDMI-vel szeretnénk az tv-re kötni, de ha összedugjuk képernyõ felbontása ablakban nincs 2-ik válaszható kijelzõ, az eszközkezelõben pedig csak az Inten videókártyáját használja, holott a Dell oldaláról letöltöttem a megfelelõ drivert, de az a telepítést követõen sem a másik kártyát használja. Megjelenik az videókártyák fül alatt, de sárga felkiáltójellel, miszerint a Windows leállította mert probléma van vele.. Eddig ilyennel nem találkoztam :/

Legjobb válasz: A sárga felkiáltójel / kérdõjel legtöbbször driver hiányára utal.

A sárga felkiáltójel / kérdõjel legtöbbször driver hiányára utal.
Szia! Nem mindegy a telepítési sorrend! Én is most "játszottam" végig a Dell laptopommal...Na szóval! Sorrend a következõ: Ha felhúztad az oprendszert. (az én esetemben win7 )akkor mindenképpen telepítsd a Service Pack 1-et. (letölthetõ a netrõl) Chipset drivert javasolják elsõ körben telepíteni. Aztán jöhet a videókari. Szigorúan elõbb az Intel VGA drivert. Aztán utána tedd fel a Net Framework 4.5-öt. Ez kell ugyanis az ATI Radeonnak. Utána mehet az ATI VGA driver. Továbbá a driverek telepítése közt érdemes restartot csinálni. Természetesen mielõtt így megpróbálod ahogy leírtam, uninstalláld elõtte a "Programokból" a feltelepített AMD videókari drivert! Majd írd meg sikerült-e! Ja, és a Dell oldaláról töltsd le a cuccokat. Üdv.

Miért nem a nyergen ülve, szakszerűen használja lányom a futóbicajt? Mennyire kell, hogy leérjen a lába?

Nem ül rá a nyeregre, hanem terpeszállásban áll el?tte, úgy tolja. Így mondanom sem kell, brutál lassúak vagyunk...

Legjobb válasz: "Ha a lányom, akkor elég logikus, az anyja vagyok :) " LEHETNÉL AZ APJA IS!

"Ha a lányom, akkor elég logikus, az anyja vagyok :) " LEHETNÉL AZ APJA IS!
Kérdezd meg tõle!
Azért nem, mert még kicsi hozzá. Jó hír, hogy egyáltalán ráül. Várjál még és add oda rendületlenül. Klasszul megtanul majd bicajozni. Annyira jó találmány, hogy ez után már a kétkerekû bicsaj jöhet.
Nyomja a punciját. Talán a motor nyerge szélesebb. A medenceszalagok fájnak, ha rájuk helyezõdik a testsúly, mert nem arra valók. A belsõ szerveket tartják. Szélesebb nyereg kéne. Vagy pedig egyáltalán nem kényelmes ez a dolog. Lehet, a háta közepére sem kell ez a futóbicikli, csak mert Te szeretnéd, azért tolja valahogy...:)
A kérdező hozzászólása: Ha a lányom, akkor elég logikus, az anyja vagyok :) Mindent mond, de nem érti, miért nem jó, ahogy csinálja. Mondom neki, üljön rá a nyeregre, de kb 2 mp. múlva állva megy. 2, 5 éves.
És mi történik pontosan? Megkapta a biciklit, mert kérte vagy megkapta, mert Te akarod, hogy használja?gy használja? Megmutattad neki, hogyan kell használni? És azután nem úgy használja? És akkor erre föl megkérded és nem mond semmit?
Szerintem bizonytalannak érzi, nincs még olyan egyensúlyérzéke, unokaöcsém is így csinálta elõször ennyi idõsen, aztán 3-4hét alatt megszokta és rendesen ment vele.
Amúgy beszél folyamatosan? Csak ezt a témát kerüli? Te kije vagy neki? Kivel van még közeli viszonyban?
A kérdező hozzászólása: :) csak néz rám, semmit nem mond :)
Kemény a vékony nyereg nekik, ráül kicsit, nyomja a popót, ezért feláll. Csak nem panaszkodik. Kényelmetlen:(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!