Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a cégek az állásjelentkezésemre (1 db)

Miért nem válaszolnak a cégek az állásjelentkezésemre?

Már legalább 25 helyre küldtem önéletrajzot és motivációs levelet, de még egyszer se jutottam el az állásinterjúig se, pedig minden feltételnek megfelelek, amit az álláshirdetésben kérnek és fiatal is vagyok. Nagyon el vagyok keseredve, mert nagyon szeretnék már dolgozni, de úgy néz ki még jó ideig nem fogok.

Legjobb válasz: Azért, mert jó esetben van vagy 200 jelentkezõ (rossz esetben 600). Valamivel ki kell tûnnöd, ha azt akarod, hogy egyáltalán válaszoljanak. Sajnos bunkók - de ez van. Õk megtehetik. Keress még több lehetõséget.

Azért, mert jó esetben van vagy 200 jelentkezõ (rossz esetben 600). Valamivel ki kell tûnnöd, ha azt akarod, hogy egyáltalán válaszoljanak. Sajnos bunkók - de ez van. Õk megtehetik. Keress még több lehetõséget.
Egyetértek az elõzõ válaszolóval: a cégek megtehetik, hogy nem válaszolnak, mert õk döntik el, ki kell nekik. Sok álláshirdetést csak kamuból adnak fel, mert van egy ilyen rendelkezés, hogy az állásokat meg kell hirdetni. Így feladják a hirdetést, pedig mindenki tudja, hogy megvan, ki kapja az állást... Én is hasonló cipõben járok, én azt szoktam csinálni, hogy két hónappal a levél elküldése után küldök nekik egy érdeklõdõ e-mail-t. Érdekes módon erre szoktak válaszolni, nagyon kedves és udvarias hangnemben, hogy ugyan megkapták a jelentkezést, tetszik, satöbbi, nem kételkednek a képességeimben, de sajnos... viszont remélik, hogy a jövõben még alkalom nyílik az együttmûködésre. Ilyenkor kell egy életre leírni a céget. Nagyon ritka az olyan cég, ami tényleg komolyan gondolja az álláshirdetést. Sajnos ma a legtöbb állást sógor-koma-jóbarát-ismerõsismerõse-alapon töltik be. Én is rágyúrnék az ismeretségi körömre a helyedben! :)
mert ilyen hülye kérdéseket teszel fel..
Mert bár arra már van rendelet, hogy kötelezõ meghirdetni az állást a cégeknek, de arra még nincs, hogy a jelentkezõknek válaszoljanak legalább annyit, hogy "bocs, nem". Azért a rendesebbje válaszol, a jobb-átlag pedig legalább egy automata válaszüzenetet beállít, a többivel meg nem érdemes foglalkozni 2-3 hét után, ha addig nem jelentkeztek. Amúgy ugyanebben a cipõben járok, azzal a különbséggel, hogy én már hirdetés alapján tudom, ki a csaló, ki a feketézõ, és ki az, akinek érdemes lehet elküldeni a jelentkezést, mert valós munkát kínál.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen munkákat keresnek külföldön? Diploma vagy szakma?

A középiskola utolsó évében járok és egy kicsit tanácstalan vagyok a jövőmet illetően. Egyetemre menjek inkább vagy válasszak egy szakmát? Egyre több helyen olvasom hogy a jövőben a szakmunkások jobban el fognak tudni helyezkedni mint azok az emberek akik egyetemet végeztek. Valóban igaz ez? Aki külföldön él, le tudná írni hogy ott elsősorban milyen munkákat keresnek? Jöhet bárhonnan válasz (még Amerikából is, legalább tájékozottabb leszek) :)

7

Milyen munkalehetőségek vannak Hollandiában?

Mondjuk vendéglátás terén vagy valami gyári munka terén? Angolom jó és hollandul tanulok mellékvágányon. Nekem a kedvenc országom Hollandia és érdekelne mik a lehetőségek kint. Köszönöm!
Üdv.

2

Óbudai Egyetem- Had és Biztonságtechnikai mérnök diplomával hol tudok elhelyezkedni?

Hali,
A fent említett diplomával hol(milyen szerveknél) tudok elhelyezkedni? Ill. milyen munkakörben? /mit kell majd csinálnom?/
Normális válaszokat, Köszönöm!

2

Pornósztár akarok lenni, hogyan kezdjek hozzá? ! L/18

17

Tudnék-e egy network marketingen alapuló, internetes szolgáltatás-csomagok értékesítésének támogatásából, ajánlásából álló, otthon végezhető munkával annyi pénzt keresni, hogy megérje belevágni, vagy csak időpocsékolás lenne, és nézzek más távmunkát?

Az egészet átgondolva, nekem úgy tűnik, ez is jutalékalapú, piramisrendszerű bérezéses munka lenne, és be kéne szervezni embereket, ami bizonytalan, és több idő menne el rá, mint amennyi pénzt hozna. Most munkát keresek és számít az is, mivel mennyi időt töltök, mert elszalaszthatok közben biztosabb lehetőségeket. Nagyon örülnék, ha minél gyorsabban válaszolna valaki, aki jobban átlátja ezt, félek a bizonytalanul jövedelmező dolgoktól.

1

Milyen munkát lehet találni Budapesten? Valaki esetleg ajánlana? Mert nem találok.

3

Unisys-nél assessment center-en volt valaki? Mire számíthatok?

Leginkább az informatikai teszt érdekelne, mert ha azon nem megyek át, akkor vége a történetnek. A telefonos nyelvi interjúkon túl vagyok, most jön az egész napos felmérés.
Előre is köszönöm szépen.

0

Mennyit keres egy pénzszállító?

Arra gondolok, aki hátul vigyáz a pénzre.
És nehéz a munka, fárasztó? Mik a tapasztalatok?

1

1500-1600 euróból meg lehet élni Franciaországban egyedülállóként?

11

Ha elmegyek egy menhelyre önkéntesnek, az milyen munkákhoz lehet jó pont?

Szóval nem nagyon találok munkát, de csinálni szeretnék valamit. Állatbarát vagyok úgyhogy valószínűleg el fogok menni egy menhelyre önkénteskedni. De aztán továbbgondoltam, és a jövőm szempontjából még azzal is jobban járnék, ha valahova teljesen ingyen elmennék dolgozni egy ideig, mert az legalább gyakorlatot jelent, de ezt meg nem akarom. Ha elmegyek a menhelyre segíteni, az jelenthet valamilyen munkahelyen jó pontot, vagy csak simán hülyének fognak nézni?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!