Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a cégek az állásjelentkezésemre (1 db)

Miért nem válaszolnak a cégek az állásjelentkezésemre?

Már legalább 25 helyre küldtem önéletrajzot és motivációs levelet, de még egyszer se jutottam el az állásinterjúig se, pedig minden feltételnek megfelelek, amit az álláshirdetésben kérnek és fiatal is vagyok. Nagyon el vagyok keseredve, mert nagyon szeretnék már dolgozni, de úgy néz ki még jó ideig nem fogok.

Legjobb válasz: Azért, mert jó esetben van vagy 200 jelentkezõ (rossz esetben 600). Valamivel ki kell tûnnöd, ha azt akarod, hogy egyáltalán válaszoljanak. Sajnos bunkók - de ez van. Õk megtehetik. Keress még több lehetõséget.

Azért, mert jó esetben van vagy 200 jelentkezõ (rossz esetben 600). Valamivel ki kell tûnnöd, ha azt akarod, hogy egyáltalán válaszoljanak. Sajnos bunkók - de ez van. Õk megtehetik. Keress még több lehetõséget.
Egyetértek az elõzõ válaszolóval: a cégek megtehetik, hogy nem válaszolnak, mert õk döntik el, ki kell nekik. Sok álláshirdetést csak kamuból adnak fel, mert van egy ilyen rendelkezés, hogy az állásokat meg kell hirdetni. Így feladják a hirdetést, pedig mindenki tudja, hogy megvan, ki kapja az állást... Én is hasonló cipõben járok, én azt szoktam csinálni, hogy két hónappal a levél elküldése után küldök nekik egy érdeklõdõ e-mail-t. Érdekes módon erre szoktak válaszolni, nagyon kedves és udvarias hangnemben, hogy ugyan megkapták a jelentkezést, tetszik, satöbbi, nem kételkednek a képességeimben, de sajnos... viszont remélik, hogy a jövõben még alkalom nyílik az együttmûködésre. Ilyenkor kell egy életre leírni a céget. Nagyon ritka az olyan cég, ami tényleg komolyan gondolja az álláshirdetést. Sajnos ma a legtöbb állást sógor-koma-jóbarát-ismerõsismerõse-alapon töltik be. Én is rágyúrnék az ismeretségi körömre a helyedben! :)
mert ilyen hülye kérdéseket teszel fel..
Mert bár arra már van rendelet, hogy kötelezõ meghirdetni az állást a cégeknek, de arra még nincs, hogy a jelentkezõknek válaszoljanak legalább annyit, hogy "bocs, nem". Azért a rendesebbje válaszol, a jobb-átlag pedig legalább egy automata válaszüzenetet beállít, a többivel meg nem érdemes foglalkozni 2-3 hét után, ha addig nem jelentkeztek. Amúgy ugyanebben a cipõben járok, azzal a különbséggel, hogy én már hirdetés alapján tudom, ki a csaló, ki a feketézõ, és ki az, akinek érdemes lehet elküldeni a jelentkezést, mert valós munkát kínál.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan keressek pénzt? (16/f)

16 éves fiú vagyok. Nyáron végeztem diákmunkát, hogy legyen egy kis pénzem. Sajnos ezt suli mellett nem tudom folytatni. Lehet hogy hülye kérdés, de hogyan tudnék még pénzt keresni?

6

Diák vagyok és gyakorlati helyről kapot egy kis pénzt .13 ezer körül. és most kaptam meg de -300ft is volt. Meg múlt hónapban is. Valakinek valami ötlet, hogy miért van ez? Eddig nem volt

0

Egy érettsêgivel hova lehet menni dolgozni?

2

Követeléskezelő csoportos állásinterjún mit lehet kérdezni?

Követeléskezelő cégnél annyi volt az egész csoportos interjú, hogy bemutatták a céget, és lehetett kérdezni tőlük, ők nem kérdeztek semmit...
Mi alapján választanak ilyenkor?
Ilyen cégnél mi az amire rá lehet és érdemes kérdezni?
Mi az amit semmiképp nem "szabad" megkérdezni?

0

Van olyan munkahely ahova nem kell pontosan időre beérni?

9

Ha elfogadtam egy diákmunkát, de félreinformáltak, ezért nem tudtam elmenni és most 5000Ft-ot leakarnak vonni a béremből, akkor megtehetem, hogy átmegyek másik diákszövetséghez?

Tudom, hogy pofátlanság, de a részükről volt az, ugyanis rohadtul nem is azt a cégnevet mondták, ahova mennem kéne, hanem annak a rövidítését, így nem tudtam melyik buszra szálltam, így nem jelentem meg ott. Ezért ugye jár 5000Ft pénzlevonás, ha megint elkezdek dolgozni náluk. De nem akarok két napig ingyen dolgozni, így átmennék másik szövetséghez. Lehet ilyet?

4

Mi a Haszonkulcs képlete és definicioja?

Ismerem a googelt,de rengeteg eltero definiciot es kepletet taltam.

0

Digitális technika feladatmegoldásért SÜRGÕSEN jó fizettség! 3-5. 000 FT-ot fizetnék 3 nagyon rövid feladatért! Aki ért hozzá, annak pár percnél nem tarthat tovább a megoldása!?

A mai napra kellene! Várom a privátokat! :)

0

Nagyjából mennyi lehet egy call centeres cégnél a jutalék?

Küldtek nekem álláslehetőséget ,hogy közvélemény kutatás lenne és kitöltött kérdőívenként jutalék is jár... TUdom,hogy ez változó munkáltatónként, de mégis mennyi lehet átlagban?

2

Hogyan kell számolni a szabadságot?

az éves 21napos szabadságomból az előző munkahelyen felhasználtam 12-t. Maradt 8. Az új helyen természetesen próbaidős vagyok. Vehetek ki szabit? Az a 8-ból jönne le? vagy új munkahelynél ismét a 21 napról indulok? De akkor az hogy megy át a következő évre? A próbaidőm december végén jár le.

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!