Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a cégek az (20 db)

Miért a multi cégeket fikázza mindenki? Miért nem a magyar kormányt, az olyan szenzációs találmányaiért, mint a 6 havi munkaidõkeret?

Vagy az évente (úgy tudom) 200 elrendelhetõ kötelezõ túlóráért? Amúgy a kormány miért nem hoz létre egy normális munkaügyi bíróságot?

Legjobb válasz: Nyugi, fikázzuk mind a kettõt.

Nyugi, fikázzuk mind a kettõt.
Miért nem a magyar kormányt? Hallottál már a TEK-rõl?
"6 havi munkaidõkeret" Még mindig jobb dolog, mintha 3 hónap után kirúgnak, mert éppen nincs munka 1-2 hónapig, aztán majd vesznek fel valakit helyetted. Lásd a friss hírek közt Jabil. Fogadni mernék rá egy lyukas garassal, hogy még a választások elõtt fel fognak venni többszáz embert. "200 elrendelhetõ kötelezõ túlóráért? " Amivel nem sok cég szokott élni. Se multi, se nem multi.
A kérdező hozzászólása: A 6 havi munkaidõ kereteseket is ugyanúgy kirúgják. Pont ez benne a pláne a cégeknek. Felvesznek, szombaton is meló, majd mikor lecseng a megrendelés, szórják is kifelé az embereket. És de, szoktak a 200 óra túlórával élni.

Miért nem válaszolnak a cégek az állásjelentkezésemre?

Már legalább 25 helyre küldtem önéletrajzot és motivációs levelet, de még egyszer se jutottam el az állásinterjúig se, pedig minden feltételnek megfelelek, amit az álláshirdetésben kérnek és fiatal is vagyok. Nagyon el vagyok keseredve, mert nagyon szeretnék már dolgozni, de úgy néz ki még jó ideig nem fogok.

Legjobb válasz: Azért, mert jó esetben van vagy 200 jelentkezõ (rossz esetben 600). Valamivel ki kell tûnnöd, ha azt akarod, hogy egyáltalán válaszoljanak. Sajnos bunkók - de ez van. Õk megtehetik. Keress még több lehetõséget.

Azért, mert jó esetben van vagy 200 jelentkezõ (rossz esetben 600). Valamivel ki kell tûnnöd, ha azt akarod, hogy egyáltalán válaszoljanak. Sajnos bunkók - de ez van. Õk megtehetik. Keress még több lehetõséget.
Egyetértek az elõzõ válaszolóval: a cégek megtehetik, hogy nem válaszolnak, mert õk döntik el, ki kell nekik. Sok álláshirdetést csak kamuból adnak fel, mert van egy ilyen rendelkezés, hogy az állásokat meg kell hirdetni. Így feladják a hirdetést, pedig mindenki tudja, hogy megvan, ki kapja az állást... Én is hasonló cipõben járok, én azt szoktam csinálni, hogy két hónappal a levél elküldése után küldök nekik egy érdeklõdõ e-mail-t. Érdekes módon erre szoktak válaszolni, nagyon kedves és udvarias hangnemben, hogy ugyan megkapták a jelentkezést, tetszik, satöbbi, nem kételkednek a képességeimben, de sajnos... viszont remélik, hogy a jövõben még alkalom nyílik az együttmûködésre. Ilyenkor kell egy életre leírni a céget. Nagyon ritka az olyan cég, ami tényleg komolyan gondolja az álláshirdetést. Sajnos ma a legtöbb állást sógor-koma-jóbarát-ismerõsismerõse-alapon töltik be. Én is rágyúrnék az ismeretségi körömre a helyedben! :)
mert ilyen hülye kérdéseket teszel fel..
Mert bár arra már van rendelet, hogy kötelezõ meghirdetni az állást a cégeknek, de arra még nincs, hogy a jelentkezõknek válaszoljanak legalább annyit, hogy "bocs, nem". Azért a rendesebbje válaszol, a jobb-átlag pedig legalább egy automata válaszüzenetet beállít, a többivel meg nem érdemes foglalkozni 2-3 hét után, ha addig nem jelentkeztek. Amúgy ugyanebben a cipõben járok, azzal a különbséggel, hogy én már hirdetés alapján tudom, ki a csaló, ki a feketézõ, és ki az, akinek érdemes lehet elküldeni a jelentkezést, mert valós munkát kínál.


Csak engem bosszant, hogy különböző kft-k, meg cégek stb. hívogatnak a reklámjaikkal? Miért nem tiltják meg az ilyesmit? És honnan szerzik a számomat?

Ha elutasító vagyok, felhívnak másnap, s?t olyan is el?fordult, hogy mérgemben letettem, és képes volt vasszahívni hogy milyen ronda dolog ez, nem illik ilyet csinálni! Ez pl. egy biztosító volt, állítólag bejelöltem valahol, hogy nyugodtan hívhatnak az ajánlataikkal! Ez hazugság mert hülye lettem volna még kérni is hogy hivjanak!!! Persze minden ilyen hívás letiltott számmal jön, sokan nem is veszik fel az ilyet, de én nem tehetem meg, mert külfölön él? húgom is csak szám nélkül tud hívni. Nagyon bosszantó!

Legjobb válasz: Engem is idegesített, fõleg, amikor én nem voltam otthon, és a nagyon idõs nagyszüleim vették fel a telefont. Szegények semmit sem értettek az egészbõl. Én titkosítottam a számom, a telefonkönyvben sincs, és kérésre sem adják ki. Azóta majdnem megszûntek az ilyen hívások, de még így is elõfordul, hogy hívnak hülyeségekkel, de ritkán. Nagyon oda kell figyelni, ha pl. a telefontársaságnál bármilyen szerzõdésmódosítást eszközölsz, ugyanis a sok papír között valahol el vannak dugva az ilyen kérdések, hogy hozzájárulsz-e telefonszámod üzleti célú felhasználásához. Ha nem jelölöd be, hogy "nem", akkor máris szabad az út az ügynököknek. És akkor ott vannak az utcai kérdezõbiztosok, akik persze telefonszámot kérnek, hiszen épp ez a rejtett céljuk, hogy utána zargathassanak "kihagyhatatlan" lehetõségekrõl.. Ja, és szerintem azért jönnek rejtett számról az ilyen hívások, mert nem fõvonalról, hanem mellékállomásról kezdeményezik.

Engem is idegesített, fõleg, amikor én nem voltam otthon, és a nagyon idõs nagyszüleim vették fel a telefont. Szegények semmit sem értettek az egészbõl. Én titkosítottam a számom, a telefonkönyvben sincs, és kérésre sem adják ki. Azóta majdnem megszûntek az ilyen hívások, de még így is elõfordul, hogy hívnak hülyeségekkel, de ritkán. Nagyon oda kell figyelni, ha pl. a telefontársaságnál bármilyen szerzõdésmódosítást eszközölsz, ugyanis a sok papír között valahol el vannak dugva az ilyen kérdések, hogy hozzájárulsz-e telefonszámod üzleti célú felhasználásához. Ha nem jelölöd be, hogy "nem", akkor máris szabad az út az ügynököknek. És akkor ott vannak az utcai kérdezõbiztosok, akik persze telefonszámot kérnek, hiszen épp ez a rejtett céljuk, hogy utána zargathassanak "kihagyhatatlan" lehetõségekrõl.. Ja, és szerintem azért jönnek rejtett számról az ilyen hívások, mert nem fõvonalról, hanem mellékállomásról kezdeményezik.
Persze, volt már ilyen....reggel 9kor ráadásul!Mikor én meg lefeküdtem éjjel 3-4kor :D Alig tudtam beleszólni...
Nem csak tégedet bosszant. Ez amúgy ugyanaz, mint a spam. Csak nem e-mailen kapod. Amúgy lehet tenni ellene: megváltoztatod a telefonszámodat és letitkosíttatod. Vagy, ha nem akarod egyiket sem, akkor a telefonszolgáltatódnál kell kérni, hogy tegyenek a számod elé egy "paragrafus" jelet az adatbázisukban. Ez ugyanis azt jelenti, hogy a telefonszám tulajdonosa kifejezetten tiltja a kéretlen üzleti jellegû megkereséseket. Ennek birtokában, ha valakit ilyen hívás ér, nyugodtan jogi útra is terelheti a dolgot. Ilyen esetben nem árt alaposan kikérdezni a nevét, cégének nevét, címét, majd a végén megmondani, hogy ott a jel a számod elõtt. Aztán persze nem kiadni a telefonszámot senkinek. Sokszor teszem le én is a telefont az irodámban, mert annak publikus a száma és nincs paragrafus jel, de eddig még nem hívtak fel rendre utasítani.
Nem csak téged bosszant. A számodat sajnos megadhatja egy jóakaró is... Esetleg ha hirdetnek olyan akciót, hogy ajánlja három cimbinek, és nyerhet egy "ájpod színû hájtek lejáccót", akkor gyakorlatilag a nyakadon vannak. Persze érthetõ módon kevésbé lesznek eredményesek, mint tanultabb kollégáik, így aggódnunk hosszabb távon nem nagyon kell...

Miért kell közjegyzõvel igazolnom 4000 Ft-ért, hogy mûködõképes a cégem, miért nem elég a havi pénzbefizetésem a NAV-nál? Honnan lehetne ingyen 3 hónapnál nem régebbi cégbejegyzést szerezni, az internetrõl nem lehet letölteni.

Az utánfutónk forgalmija betelt ,új könyvet kell vennem 4500FT-ért, ezért kell az igazolás.

Legjobb válasz: Hát ha ezt sem tudja a céged kigazdálkodni, akkor eléggé kétséges, "hogy mûködõképes a cégem"-D!

Hát ha ezt sem tudja a céged kigazdálkodni, akkor eléggé kétséges, "hogy mûködõképes a cégem"-D!
Azert kell fizetni ezekert hogy ki tudjak szurni az olyan cegeket mint te
A kérdező hozzászólása: Az eszedbe sem jutott, hogy nem nem tudom kifizetni, hanem felesleges kiadásoknak érzem az értelmetlen sarcokat?Tisztességes világban nem kéne bizonyítanom azt, amiért megdolgoztam? Mit szólnál ha neked közjegyzõnek kéne fizetned azért az igazolásért, hogy megkapd a havi fizidet, mert a jelenléti íved aláírása nem elég? Ki tudnád fizetni azt a 4000Ft-ot, de húznád a szád a felesleges kiadásért, nem igaz?

Miért éri meg egyesületet alapítani az? Amíg nem vagyunk közhasznúak, illetve mikor megkapjuk miért éri meg a cégeknek minket támogatni?

Adózásra gondolok fõleg.

Legjobb válasz: a cégeknek adókedvezményért éri meg támogatni a közhasznú egyesületeket. És hogy miért éri meg, mindenkinek magának kell tudnia.

a cégeknek adókedvezményért éri meg támogatni a közhasznú egyesületeket. És hogy miért éri meg, mindenkinek magának kell tudnia.

Amelyik cég csinálja a Medal of Honort az miért nem tud jogot szerezni hogy horogkeresztet rakhasson valamelyik 2. világháborús részébe mint Pl:: Airborn? A Call of Duty cége (Activison) hogy szerez jogot?

Játszottam a Medal of Honor Airbornal felém jött egy Gépfegyveres a jobb kezén meg csak egy piros szalag ezen meglepődtem nem értettem most meg feltettem ezt a kérdést hogy miért és mások hogyan?

Évek óta élettársi kapcsolatban élek, Van három gyerek de ők a volt férjemtől származnak. Eddig minden évben az élettársam vette igénybe a családi adókedvezményt. A 2011-es évben is elfogadta a cége és nem vontak adót tőle. Miért?

Most viszont kiderült hogy mégis csak kellett volna úgy néz ki hogy 163 ezer ft-ot be kell fizetnünk büntetéssel együtt. Miért? Kérdezem én ha közös háztartásban élünk közösen neveljük a gyerekeket akkor ha én nem tudom igénybe venni mert négy órás munkám van, akkor ő miért nem érvényesítheti a kedvezményt?

Legjobb válasz: Azt, hogy be kell fizetnetek, büntetéssel együtt, azt honnan veszed? Ha élettársak vagytok, és a 3 gyermekre nem kaptál azokra a hónapokra egyedülállóság címén magasabb összegû családi pótlékot, amelyekre helyetted a családi kedvezményt az élettársad igénybe vette, akkor jogosan vette igénybe helyetted, de csakis év végén az adóbevallásban. Év közben az adóelõleg levonásnál az élettárs nem veheti igénybe a kedvezményt, csak év végén. Nem ebbõl van véletlenül a probléma? A cégnek lehetett volna annyi esze, hogy erre felhívja a figyelmet. Gondolom tudta, hogy nem vagytok összeházasodva?

Azt, hogy be kell fizetnetek, büntetéssel együtt, azt honnan veszed? Ha élettársak vagytok, és a 3 gyermekre nem kaptál azokra a hónapokra egyedülállóság címén magasabb összegû családi pótlékot, amelyekre helyetted a családi kedvezményt az élettársad igénybe vette, akkor jogosan vette igénybe helyetted, de csakis év végén az adóbevallásban. Év közben az adóelõleg levonásnál az élettárs nem veheti igénybe a kedvezményt, csak év végén. Nem ebbõl van véletlenül a probléma? A cégnek lehetett volna annyi esze, hogy erre felhívja a figyelmet. Gondolom tudta, hogy nem vagytok összeházasodva?
Az egyedülálló szülõ jogosult természetesen, ahogy ebben az aesetben is a hölgy jogosult lett volna .
Én még mindig csak segítõ szándékkal akaratoskodom. A könyvelõ biztosan jól számolta ki? Ugyanis tavaly még volt adójóváírás + családi kedvezmény. Év végén viszont nagyon jól lehet ezekkel sakkozni a két jogosult között. Azért kértem, hogy add meg az adatokat, ugyanis sokan ezt a "sakkozást" nem tudják teljes mértékben kihasználni. Volt olyan, hogy befizetendõje lett volna egyiknek, míg a másik visszaigényelt volna stb. Aztán a családi kedvezmény jó összegû megosztásával egybõl az jött ki, hogy az egyiknek nincs sem fizetendõje, sem visszaigényelni valója, míg a másik visszaigényelhetett egy kicsivel kevesebbet, mint amit a könyvelõ kihozott. Dehát mindeki maga tudja...
A kérdező hozzászólása: Nem jött még semmi az adóhatóságtól semmi sem hiszen még be sem adtuk a bevallást4 Egy könyvelõ mondta nekem õ számolta ki hogy ennyit kell majd fizetnünk! Mindenkinek köszönöm hogy írt nekem.
Más gyerekére élettárs nem vehet igénybe családi kedvezményt, még akkor se, ha nem emelt összegû a csp. és nem az apeh küld bünti határozatot szerintem a 12%os téves nyilatkozatból adódó büntetõ kulcsra gondol. Kérem a tisztelt kérdezõt hogy írjék nekem egy privit.
CSak házasok tavalyra is ! Családi kedvezmény csak házasoknak.
Hívd fel a NAV-ot. Én úgy tudom, hogy a házasság intézményének védelmében az idéntõl elfogadtak egy jogszabályt, miszerint csak akkor érvényesítheti az adókedvezményt, ha házasok vagytok. De szerintem ez tavalyra még nem volt igaz!
A kérdező hozzászólása: Nem kaptam emelt családi pótlékot sem!! Mit tegyek hogy ne keljen fizetnem, most beszéltem a párom cégével nem segítenek még a bevallást is nekem kell beadnom eddig õk tették ezt meg!!
A kérdező hozzászólása: Januárban kitöltették velünk a nyomtatványt és elfogadták és egész évben nem vontak adót most meg kilökték a nyakukból oldjuk meg úgy ahogy tudjuk, nem tudom mit csináljak!4 Nincs mibõl befizetni és egyáltalán nem tartom jogosnak!! Köszi a válaszod!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a segítséget most már csak egy dologra vagyok kíváncsi: mégpedig arra hogy ha év közben már igénybe vettük (bár nem lehetett volna) most mire számíthatok? Megfizettetik velünk vagy nem? Azt majd kiszámoltatom újra hogy pontosan mennyi is az az összeg amit állítólag fizetnünk kellene.
Szerintem igen. Ha már a cégedet akarod szidni, tedd a saját mail-fiókodon keresztül.
Egyértelmûen az. Ennek igen komoly jogi következményei lehetnek.
Az a cég amely céges mail tartalma miatt ilyennel jön az tényleg elég szar cég :D Mailnál is érvényes a levéltitok megsértése dolog, ami keskeny kapaszkodó céges mailnál :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!