Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a cégek (33 db)

Miért a multi cégeket fikázza mindenki? Miért nem a magyar kormányt, az olyan szenzációs találmányaiért, mint a 6 havi munkaidõkeret?

Vagy az évente (úgy tudom) 200 elrendelhetõ kötelezõ túlóráért? Amúgy a kormány miért nem hoz létre egy normális munkaügyi bíróságot?

Legjobb válasz: Nyugi, fikázzuk mind a kettõt.

Nyugi, fikázzuk mind a kettõt.
Miért nem a magyar kormányt? Hallottál már a TEK-rõl?
"6 havi munkaidõkeret" Még mindig jobb dolog, mintha 3 hónap után kirúgnak, mert éppen nincs munka 1-2 hónapig, aztán majd vesznek fel valakit helyetted. Lásd a friss hírek közt Jabil. Fogadni mernék rá egy lyukas garassal, hogy még a választások elõtt fel fognak venni többszáz embert. "200 elrendelhetõ kötelezõ túlóráért? " Amivel nem sok cég szokott élni. Se multi, se nem multi.
A kérdező hozzászólása: A 6 havi munkaidõ kereteseket is ugyanúgy kirúgják. Pont ez benne a pláne a cégeknek. Felvesznek, szombaton is meló, majd mikor lecseng a megrendelés, szórják is kifelé az embereket. És de, szoktak a 200 óra túlórával élni.
mert az túl hosszú lenne
mert kis hazánkban még nem volt akkora mutyi és bûnszervezeti összeépülés sehol, pláne nem a bkv-ben egyedül abban a bizonyos 8 (bár jelen esetben inkább 4-6) évben, mint amit a könyv is tárgyal...


A zenéket és könyveket miért nem szórakoztatóipari cégek írják, mint a videójátékokat? Ezen műfajoknál hogyhogy nem terjedt még el ez a séma?

Mondjuk a Harry Potter nem úgy keletkezett volna, hogy az irónőnek eszébe jut és megírja, hanem egy könyvíró cég elrendeli, hogy ki fognak adni egy könyvet egy kiskorú varázslógyerekről, egy csapat tervező felvázolja a cselekményt, majd egy csapat író ezt kiszínesíti, élvezhető formába írja. Vagy mondjuk Lady Gaga számai úgy keletkeztek volna, hogy egy zenecég kitalál egy képzeletbeli személyt "Lady Gaga" néven, egy csapat szöveg és dallamíró megírja a számait, majd egy nő vagy több nő akit/akiket kikiáltanak "Lady Gaga hangjának" elénekli őket?

Miért kell közjegyzõvel igazolnom 4000 Ft-ért, hogy mûködõképes a cégem, miért nem elég a havi pénzbefizetésem a NAV-nál? Honnan lehetne ingyen 3 hónapnál nem régebbi cégbejegyzést szerezni, az internetrõl nem lehet letölteni.

Az utánfutónk forgalmija betelt ,új könyvet kell vennem 4500FT-ért, ezért kell az igazolás.

Legjobb válasz: Hát ha ezt sem tudja a céged kigazdálkodni, akkor eléggé kétséges, "hogy mûködõképes a cégem"-D!

Hát ha ezt sem tudja a céged kigazdálkodni, akkor eléggé kétséges, "hogy mûködõképes a cégem"-D!
Azert kell fizetni ezekert hogy ki tudjak szurni az olyan cegeket mint te
A kérdező hozzászólása: Az eszedbe sem jutott, hogy nem nem tudom kifizetni, hanem felesleges kiadásoknak érzem az értelmetlen sarcokat?Tisztességes világban nem kéne bizonyítanom azt, amiért megdolgoztam? Mit szólnál ha neked közjegyzõnek kéne fizetned azért az igazolásért, hogy megkapd a havi fizidet, mert a jelenléti íved aláírása nem elég? Ki tudnád fizetni azt a 4000Ft-ot, de húznád a szád a felesleges kiadásért, nem igaz?

Cég tulajként miért nem kapok információt a k&h banknál a céges számláról?

Úgy érzem a tulajdonomban lévő céget az ügyvezető saját célra használja..... Szeretnék a bank pénzforgalomba betekintést kapni..... Mert sajnos nem érem el az ügyvezetőt...... Sajnos minden céges papír nála van.... Nálam csak egy cégkivonat van!!!!! Köszönöm

Legjobb válasz: Cég nevében az ügyvezetõ jogosult eljárni. Pont! Neked mint tulajdonosnak nincs _közvetlenül_ semmi beleszólásod a cég dolgaiba. Közvetve természetesen igen, arról késõbb. Amit tehetsz hogy adatsz magadnak meghatalmazást az ügyvezetõvel, hogy rendelkezhess a cég számlája felett. Ez ha jól értem nem igazán jöhet számításba. A másik, hogy összehívod a tulajdonosokat, megszavazzátok hogy megfosztjátok tisztségétõl az ügyvetõt, és újat neveztek ki, mondjuk tégedet. Ezt esetleg indokolt esetben meg lehet fejelni egy feljelentéssen a jelenlegi ügyvezetõ ellen mondjuk hûtlen kezelésért.

Cég nevében az ügyvezetõ jogosult eljárni. Pont! Neked mint tulajdonosnak nincs _közvetlenül_ semmi beleszólásod a cég dolgaiba. Közvetve természetesen igen, arról késõbb. Amit tehetsz hogy adatsz magadnak meghatalmazást az ügyvezetõvel, hogy rendelkezhess a cég számlája felett. Ez ha jól értem nem igazán jöhet számításba. A másik, hogy összehívod a tulajdonosokat, megszavazzátok hogy megfosztjátok tisztségétõl az ügyvetõt, és újat neveztek ki, mondjuk tégedet. Ezt esetleg indokolt esetben meg lehet fejelni egy feljelentéssen a jelenlegi ügyvezetõ ellen mondjuk hûtlen kezelésért.
Ki a cég bejegyzett képviselõje? A bankszámla nyitáskor ki lettek megadva a bankszámla feletti rendelkezési jogosultként?

Apukám miért nem akarja megmondani nekem, hogy mennyi pénzt ér a cége?

Csak kíváncsiságból érdekelne, de nem mondja meg:( Azt mondja nekem azt nem kell tudnom:( De annál inkább kíváncsi vagyok minél inkább nem mondja meg:) Miért olyan nagy titok ez? Nem olyan hűűűű de hatalmas rt vagy valami. Olyan közepesnek számító cég lehet.

Legjobb válasz: Kérdezõ, talán azért, mert értelmetlen kérdés. Egy cégnek van egy úgynevezett "könyv szerinti értéke" ami a könyvelés által nyilvántartott dolog, csak éppen semmi köze egy cég valódi értékéhez - és többnyire a cégvezetõ is csak akkor tudja, ha rákérdez a könyvelõjénél. Egy cég valódi értékét csak úgy lehet megtudni, ha az ember eladja, akkor mennyit fizet érte egy vevõ. Ugyanis valójában pont annyit ér. Tudod, ez pont úgy van, hogy mondhatom én a házamra is, hogy 60 milliót ér, ha egyszer el akarom adni, és vevõt csak 20 millióért találok érte, akkor valójában annyi az értéke.

Kérdezõ, talán azért, mert értelmetlen kérdés. Egy cégnek van egy úgynevezett "könyv szerinti értéke" ami a könyvelés által nyilvántartott dolog, csak éppen semmi köze egy cég valódi értékéhez - és többnyire a cégvezetõ is csak akkor tudja, ha rákérdez a könyvelõjénél. Egy cég valódi értékét csak úgy lehet megtudni, ha az ember eladja, akkor mennyit fizet érte egy vevõ. Ugyanis valójában pont annyit ér. Tudod, ez pont úgy van, hogy mondhatom én a házamra is, hogy 60 milliót ér, ha egyszer el akarom adni, és vevõt csak 20 millióért találok érte, akkor valójában annyi az értéke.
14 éves gyereknek én sem mondanám el, pláne, hogy látom milyen reakciót vált ki belõled az, hogy nem mondja el.Foglalkozz a saját dolgaiddal, ha nagyobb és komolyabb leszel, meg fogja mondani.
hasonlo cipoben jarunk, nekem sem koti az orromra a penzugyeit, a ceggel kapcsolatos dolgokat, es ez teljesen normalis. ne erdekeljen, ameg nincs baj.;)
Nekem sem mondták meg pontosan soha a szüleim, hogy mennyit keresnek, szerintem azért, hogy ne mondjam senkinek el.
Mert tudja nagyon jól, hogy akkor mindenkinek kicsacsognád....amúgy meg semmi közöd hozzá
Hány éves vagy? Nem gondolod, hogy azért mert tényleg nem rád tartozik. Ne akarj ilyen ügyekbe bele menni.
Miért olyan fontos ez neked?Biztos van oka rá, hogy nem mondja meg.Hány éves vagy?Nyilván ez is közrejátszik abban, hogy nem teszi a tudatodra.
Annyit ér amekkora épp a forgalma, amilyen a jellenlegi gazdasági helyzet túl nagy profitja nem lehet apádnak.
"Annyit ér amekkora épp a forgalma" Te sem közgazdasági suliba jártál, ugye?:) Ekkora baromságot!:) "jellenlegi gazdasági helyzet túl nagy profitja nem lehet apádnak" Látnok vagy, vagy mi?:)
Kérdezõ (#20), hajlandó vagy felfogni végre, amit a #7-esben már leírtam? Magyarországon (meg egész Európában) piacgazdaság van jelenleg, ami azt jelenti, hogy mindennek az értékét a piac határozza meg, az, hogy az adott dolgot mennyiért lehet eladni vagy megvenni. Ha elmész egy ingatlanoshoz, hogy mennyit ér a házad, az se a beleépített téglák számát fogja összeszorozni a telek négyzetméterével, hanem arra kellenek neki az adatok, hogy megnézze, hasonló környéken hasonló házat mennyiért adtak-vettek az utóbbi idõben, és ez alapján becsül értéket. Ugyanaz a nyaralónk ért már 6 millát is meg 20 millát is, függõen attól, hogy épp milyen volt arra fele az ingatlanpiac. Vágod? Na, a cégeknél pont ugyanígy van, annak sincs egy stabil forintosítható értéke, amikor éppen nagy a befektetési hajlandóság az adott területen, akkor többet érnek, amikor éppen kicsi, akkor meg kevesebbet. Ma Magyarországon az építõipari cégek forgalmi értéke igen alacsony, tekintve, hogy az építõipart érintette leginkább a válság az elmúlt években, 80% feletti a visszaesés ezen a területen. Ha véget ér a válság, és elkezdenek sorakozni a megrendelések, akkor meg ugrásszerûen emelkedni fog a megmaradt cégek értéke. Na, innen vehezed azt, hogy apukád cége kb annyit ér most, annyi a használati értéke, amennyi a szerzõdött megrendelés-állománya, vagy más megközelítésbõl, ahány embenek/családnak munkát és megélhetést tud adni. A forgalmi értéke meg kb megegyezhet a benne lévõ vagyon (telkek, gépek) értékével és nem több, mert cégként ma nem tudná eladni (kutya nem vesz építõipari céget, befektetõk vonulnak kifele), csak a benne lévõ vagyont darabonként. Azt meg megtalálod a cég mérlegében, ami a cégbíróságon kikérhetõ nyilvános adat, neked is, meg mindenki másnak is.
Látod, az apának is így kéne elmagyaráznia a fiának. A válaszolók hozzáállása, miszerint a gyereknek semmi köze hozzá, rossz. Valamennyi köze van hozzá. Nem azzal kéne elintézni, hogy "semmi közöd hozzá", "nem kell tudnod". Illene elmagyarázni, hogy miért nem mond(hat)ja meg. Én se értek hozzá, de ezt a magyarázatot így elfogadom, de a "semmi közöd hozzá" jellegû magyarázatot nem.
A kérdező hozzászólása: Kideritettem pár dolgot:) Megtudtam hogy mennyi és milyen gépei vannak. ilyen építõs és útépítõs gépek meg szállítók. Megtudtam azt is hogy milyen meg mekkora telephelyei vannak. Meg azt is, hogy tavaly meg tavaly elõtt mennyi volt a bevétele. Ezekbõl meglehet valahogy tudni, hogy kb mennyit ér a cég?:)
Nem.
off: Kérdezek és is tõled valamit: Mennyit ér egy kétszobás lakás kétmilliós tõkéjû hiteltartozással. Ebbõl a kérdésbõl is hiányzik annyi fontos információ, hogy nincs ember, aki megmondja a választ. Amiket Te kiderítettél, még ennél is kevesebb.
Ha egy vevõ szemszögébõl nézed akkor mondjuk öt év megtérülési idõvel: 5*az éves bevétel + gépek ára + telephelyek ára. Ennyit minimum ér a cég.
Talán, én legalábbis azért nem kötném az orrodra, mert elmeséled a haverjaidnak stb. Annyi irigy ember van, nem szeretnék kellemetlenséget.
17: Azt meg lehet mondani, hogy a család mennyivel gazdálkodik egy hónapban, mekkora kiadásaik vannak, de egy cég értéke üzleti titok, nem az esti vacsoraasztalnál a fecsegés tárgya. Fõleg nem egy gyerekkel, ez az információ ebben a korban nem létszükséglet...
Ha a gyerek nincs tisztában a család anyagi helyzetével, és nyafog, hogy ezt-azt vegyenek neki, a szülõ ne csodálkozzon...Azért nagyjából el kéne mondani. Konkrétumok nélkül akár, körülírni, forgalom nagyságát, mekkora területet fed le, ilyeneket. Szép, hogy a gyerekben ennyire nem bíznak, hogy majd elmondja valakinek. Ha komolyan foglalkoznak a gyerekkel, rendesen nevelik, nem fog hencegni,
14 évesnek én sem mondanám meg. Nem ismeri, hogy minek mennyi az értéke, csak azt látná, hogy az hû de nagy pénz, nincs szükség arra, hogy az iskolában elfecsegje valakinek.
A kérdező hozzászólása: Jujj utolsó milyen butaságokat mondasz:) Úgynézki vannak akik egy 14 évesnél is gyerekesebbek az ilyen dolgokhoz:D
tegnap 08:33 Már bocs de te méghis mit gondolsz ha nincs bevétel menyit ér a cég, mit ér a több milkos kamion ha a börtön bütetés fenyeget lópikulát....
Mert egy 14 évesre nem tartoznak ilyen dolgok - valószínûleg unnád is - és mert nem azért van, hogy hencegj vele. Különben sem te gürizel vele, hanem apád. Testvéremnek is van cége, és nyugodtan elhiheted, hogy nem rózsaszín mese a cégvezetés. A legkisebb dologért is büntetõjogi felelõsséggel tartozik, mint tulaj, és adóbevallási idõszakban kész õrület, mennyi papírmunkát kell elvégezni, és amúgy dokumentumot határidõre leadni.
1 vagyok 14 évesen tényleg semmi közöd sincs hozzá. Elég gyerek vagy hozzá.
Én sem mondanám meg. Nincs hozzá semmi közöd. A cég apádé. a cég értéke is apád dolga. Max még anyádra tartozik, másra nem. Kivéve, ha van társtulaj.
A kérdező hozzászólása: 14 vagyok. Elmondom honnan jött az ötlet, hogy érdekel. Múltkor vásárolni voltunk apuval a Tescoban és találkozunk egy bácsival aki apának az ismerõse és akkor beszélgettek. És mondta a bácsi, hogy eladná a cégét mert már nincs sok energiája foglalkozni vele. És azt is mondta, hogy mennyiért adná el. Aztán meg megkérdeztem aput, hogy az övé mennyit ér, de nem mondta meg:( Meg azóta sem mondja meg és egyre kíváncsibb vagyok:(
14 évesen nekem sem mondtak semmit. 17 évesen vitt be apa a céghez, mindent meg mutatott az irodájába mit, hogy csinál. Nagyon meg tetszett az egész nyári szünetet ott töltöttem. A középiskola elvégzése után, egyetemet úgy választottam, hogy a saját cégünknél tudjak dolgozni. Azóta 50%-a a cégnek az enyém. Mivel ez gyár, nagyon sok pénz meg fordul a kezünk között. A legtöbb papír munkát én végzem. Apukám inkább a gyártási részt ellenõrzi, illetve a különbözõ cégekkel Õ tárgyal, de minden döntést közösen hozunk meg. Szerintem azért nem akarja apukád el mondani, hogy mennyit ér a cég, hogy ne kotyogd ki. Amint indõseb leszel neked is el fognak mondani mindent.

Miért éri meg egyesületet alapítani az? Amíg nem vagyunk közhasznúak, illetve mikor megkapjuk miért éri meg a cégeknek minket támogatni?

Adózásra gondolok fõleg.

Legjobb válasz: a cégeknek adókedvezményért éri meg támogatni a közhasznú egyesületeket. És hogy miért éri meg, mindenkinek magának kell tudnia.

a cégeknek adókedvezményért éri meg támogatni a közhasznú egyesületeket. És hogy miért éri meg, mindenkinek magának kell tudnia.

Miért nem alapítanak a magyarok angol cégeket?

Úgy tudom, hogy angol céget alapítani nagyon olcsó, és adózás szempontjából is nagyon vállalkozóbarát az angol rendszer. Ha így áll a helyzet, akkor miért nem alapítanak a magyarok tömegesen angol cégeket, ahelyett, hogy panaszkodnak a magas magyar adók miatt. Egy angol céggel idehaza ugyan úgy lehetne tevékenykedni, csak máshova adózik a vállalkozó, igaz?

Legjobb válasz: Alapítanak. Aztán mûködtetik. Angliában. Aki már itt céget alapít, az nem fog visszamenni Magyarországra. :-)

Alapítanak. Aztán mûködtetik. Angliában. Aki már itt céget alapít, az nem fog visszamenni Magyarországra. :-)
Nekem is Angliában van a cégem, de majd hülye lennék Magyarországon tevékenykedni.
A kérdező hozzászólása: Mik a fõ különbségek egy angliai cég és egy Angliában alapított, de itthon mûködtetett cég között?
Alapkérdésre válaszolva: nem igaz. Bizonyos adófizetési kötelezettségek ott keletkeznek, ahol a munkavégzés folyik (itt fizeted az áfát, iparûzési adót, járulékokat az alkalmazottak után pl). Ha legális adóoptimalizálási módszerek keresel, akkor meg miért pont Anglia? Habár nem ismerem az ottani adófeltételeket, de nem véletlen hogy a hasonló céllal külföldön alakult cégek inkább Cipruson vannak bejelentve.

Miért nem érzékelik a különbséget sokan, hogy magyar vagy külföldi cég?

Egy magyar cég, támogatást kap, annak a várható profit emelkedésének nagy része itt t?késedik újra. Egy külföldi meg szinte 100% hogy viszi haza.

Legjobb válasz: Mert ez így nem igaz! Csupán elmélet! A magyar vállalkozók is mûködtetnek külföldön céget. Sokan Szlovákiában,vagy a nagyvállakozók offschore cégekben! Sõt! A magyar vállalkozók többsége tisztességtelen az alkalmazottaival szemben. Csak minimálbért fizet (a magas adókra hivatkozva),de sokszor még ezt sem kapja meg a dolgozó. Õ viszont nyugati,drága kocsit vesz,akár 3-at is a családnak,menõ külföldi helyen nyaral : tehát kiviszi a hasznot õ is az országból. Akkor mirõl is beszélünk?

Mert ez így nem igaz! Csupán elmélet! A magyar vállalkozók is mûködtetnek külföldön céget. Sokan Szlovákiában, vagy a nagyvállakozók offschore cégekben! Sõt! A magyar vállalkozók többsége tisztességtelen az alkalmazottaival szemben. Csak minimálbért fizet (a magas adókra hivatkozva), de sokszor még ezt sem kapja meg a dolgozó. Õ viszont nyugati, drága kocsit vesz, akár 3-at is a családnak, menõ külföldi helyen nyaral : tehát kiviszi a hasznot õ is az országból. Akkor mirõl is beszélünk?
Ugyan ki tiltotta meg a magyaroknak, hogy multicégeket hozzanak létre? Senki. Vannak is néhányan. pl: Trigránit, Mol, CBA, Dunaferr, Vegyépszer.... Ezek mind multik és magyarok.
"15× több támogatást kapnakl a multik!" Honnan veszel te ilyen adatokat? Pista a kocsmából nem a legmegbízhatóbb forrás.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!