Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a bettám (16 db)

Miért nem eszik a bettám?

Legjobb válasz: Mi az a betta?

Mi az a betta?
A kérdező hozzászólása: http://hobbiallat.freeweb.hu/cikkek/edes11.htm
Hát irj egy kicsit még rola hogy mennyi idös kb, meg hogy milyen halakkal tartod együtt, és hogy mit szeretnél neki adni amit nem eszik meg, mekkora az akvárium, stb aztán többet tudnánk mondani.
Több tényezõ játszik szerepet. Például az, hogy milyen a víz hõfoka (A betta melegvizi hal: 26-30 fok között érzio magát jól). Kedvenc kajája a tubifex, a vizibolhát nem nagyon szereti.
Ja, fontos az akvárium mérete is. Legalább 30 literes kéne neki, hogy mozogni is tudjon benne.
Az enyém 5 literesben van, és 8 nap múlva egy éves!!!mert akkor van a névnapom!!!:D de sztem vagy olyan ételt adsz neki, h nem ízlik, vagy beteg...:(
Enyém is 5 literesben van.Gömbakváriumban :D
elõzõ és elõzõ elõtti: remek kínozzátok csak tovább szegény bettátokat...

Miért nem népszerűek a hmplakat betták magyarországon?

Külföldön már ezek mennek.Nekem is jobban tetszenek mint a piros, kék unalmas vt-k.

Legjobb válasz: Egy élõlény ne legyen "divatkellék", most ez a menõ most meg az. Az nagyobb baj hogy ráunnak egy állatra. Persze ezek a betták is szépek de sokan vannak akik az "unalmas" halakat is szeretik még. Ne feledjük a menõ halaknak is meg kell teremteni a megfelelõ tartási körülményeket és nem egy 5 literes valamiben tartani õket!

Egy élõlény ne legyen "divatkellék", most ez a menõ most meg az. Az nagyobb baj hogy ráunnak egy állatra. Persze ezek a betták is szépek de sokan vannak akik az "unalmas" halakat is szeretik még. Ne feledjük a menõ halaknak is meg kell teremteni a megfelelõ tartási körülményeket és nem egy 5 literes valamiben tartani õket!
A kérdező hozzászólása: Persze a megfelelõ tartási körülményeket nem vitatom.Nem egy divakellékek, azt sem.Akkor mondjuk a sima vad betta (plakat)is szebb szerintem mint a hosszú úszóju (divat) betta, de azt sem lehet kapni itthon.Nekem azért tetszik jobban a hmplakat, mert az jobban közelít a vad példányokhoz mint a pl:vt.Mert ugye ezek eredetileg harcos halak, (persze mi nem harcoltatjuk õket)de a vt-k halfmoonok amit itthon is lehet kapni azok a divatbetták.Õket hívjuk mi sziámi harcoshalnak, és lássuk be nem éppen harcos az akin esküvõi fátyol van:)
Szerintem halakat harcoltatni nem túl állatbarát dolog, ezért teljesen mindegy, hogy egy díszhal alkalmas-e rá addig, amíg a tenyésztett tulajdonságai nem befolyásolják negatívan az életét. Sok hal túl van ezen a határon, de az átlagos Betta szerintem még bõven élhet boldog haléletet. A plakat azért nem népszerû, mert a többi változathoz képest elég jellegtelen. Itthon kábé annyi a szerepük, hogy sokakat összezavarnak a hal nemét illetõen és meglepõdnek hogy miért ölik egymást a "nõstények". Szerintem külföldön sem túl népszerûek a vad típusok. A HM, koronás plakat még úgy-ahogy, de messze elmaradnak a rose, feather meg a többi puccos úszótípus mögött. Hozzánk amúgy ezek sem nagyon jutottak még el, pedig biztosan lenne rájuk kereslet.
A kérdező hozzászólása: Várjál. Például egy európa, de a tengerentúlon is elismert tenyésztõt nézünk, pl(betta territory.com)Láthatjuk, hogy a sok éves tenyésztés után már csak a halfplakatot tenyészti.Nagyon sok tenyészváltozat van színben, gyönyörûek.Például az ibc el sem ismeri már a vt-t.A halfplakatok sokkal intenzívebb, energikusabbak, és egészségesebb a felépítésük mint a többinek.

Miért nem reagál a betta splendensem a tükörre?

Társas akváriumban van, amúgy nagyon aktív, szinte alig látom, hogy a "sarkában" lebeg, inkább a környékén úszkál. De hiába teszek neki tükröt, semmi. Az lehet a baja, hogy a kereskedésben ki tudja meddig egy pici, kb 1 literes üvegben volt?

Legjobb válasz: Lehetséges h még nem ivaréredt. Amugy a bettákat jobb külon akváriumban tartani. A farokuszonyuk nagyon érzékeny, a többi hal könyedén lecsíphetnek egy darabot, vagy harciaskodásuk közepedte egy tereptárgyon elszakadhat. Nagy akváriumba max 1-2 hallal tartanám.

Lehetséges h még nem ivaréredt. Amugy a bettákat jobb külon akváriumban tartani. A farokuszonyuk nagyon érzékeny, a többi hal könyedén lecsíphetnek egy darabot, vagy harciaskodásuk közepedte egy tereptárgyon elszakadhat. Nagy akváriumba max 1-2 hallal tartanám.
Milyen halakkal van együtt? Ha nem épített habfészket akkor még nem ivarérett. Még szép hogy nagyon aktív :) Úszhat végre kedvére. Nem igazán érezhette jól magát abban az egy literben. Ez egy nagy tévhit hogy a betta kis helyen jól el van! Itt a példa nálad is, láthatod hogy sokkal aktívabb ha nagy akváriumban lehetnek õk is :)


Miért nem mozgatha a bettám az egyik oldalúszóját?

A jobb oldalán nem mozhatja a kis oldalúszóját a bettám(ma vettem)Azon mintha egy fehér csík lenne.A msikat mozgatja,amit adtam enni neki mind megette,az étvágyával nincs baj.Az úszó nélkül is elvvan,egyenesen úszik meg minden.A nélkül is meg tud élni?Valami betegség vagy mesérült a szállitáskor,vagy mi van vele?

Legjobb válasz: Ahogy mondtad vagy megsérült vagy betegség. Az utóbbi esetben vmi élõsködõ jöhet szóba, sztem vmi féreg lehet. Egyébként, ha elvan egy úszóval, akkor nem kell különösen aggódnod.

Ahogy mondtad vagy megsérült vagy betegség. Az utóbbi esetben vmi élõsködõ jöhet szóba, sztem vmi féreg lehet. Egyébként, ha elvan egy úszóval, akkor nem kell különösen aggódnod.
A kérdező hozzászólása: köszi.Mostmár mozgatja, de van valami pötty rajta, 2, ugy néz ki mint a vívben az oxigén, ami letapad az üveg falára vagy ilyesmikre.Mi ez?csak én látok már rémeet, mert nem tudok ép halakat vásárolni...?
A pici pötty esetleg darakór lehet, apró kis élõsködõ, amely a hal nedveivel táplálkozik, amíg ki nem kel és elhagyja a hal testét. Amíg a halon van, nem lehet elpusztítani, meg kell várni míg leválik róla, és utána v már most elkezdheted a kezelését darakór/parazita elleni cseppel. Ha több kis "pötty" lesz rajta, 100 h darakór, de inkább ne várd meg, m bele is halhat a hal.
A kérdező hozzászólása: Eltûntek a pöttyök, és az úszóját is mozgatja, lehet a szállításkor került rá valami, vagy sérült meg.Köszi a válaszokat!

Miért nem támadja a bettám a tükörképét?

Van egy bettám egy 50 literes akváriumban. Ma kipróbáltam a tükröz9s módszert, nem túl sok sikerrel. Egy pár másodpercre odamegy, kifeszíti az úszóit azyán megy tovább mintha misem történt volna. Ráadásul egy " maradék" hím guppival él együtt, de õt is legfeljebb megkergeti. Lehetséges egy nem agresszív betta hím?

Legjobb válasz: Épített már habfészket?

Épített már habfészket?
A kérdező hozzászólása: Igen. Kicsit utánanéztem és láttam több videót ahol két kifejlett hímet tartanak együtt. Érdekes.
Vannak ilyen hímek, bettáknak is több fajtája van.
A kérdező hozzászólása: Sima Betta splendens.

Miért nem bír víz alján maradni a Bettám?

Szóval az a baj, hogy a bettám le szeretne menni a víz aljára de aztán feljön mintha lufi lenne ami tele van levegővel.. nem bír lennt maradni. van benne szűrő 3 növény kavicsok az alján a víz nem túl hideg, olyan átlagos.

Legjobb válasz: Pontosan hány fokos a víz? Fûtõ van?

Pontosan hány fokos a víz? Fûtõ van?
Szerintem a kis rész alatt ilyen berakhatós ivadéknevelõt bettatartót vagy hol milyen néven árult cuccot ért a nagy rész alatt meg az akváriumot.
Te jó ég, 4 nagy pohár forróvizet? A hõsokkal ki is nyrhatod, nem beszélve, hogy fûtõ hiányában úgy is visszahül, pluszba a hõmérséklet ingadozása se egészséges neki.
http://www.wag.com/fish/p/penn-plax-betta-bow-front-double-t.. Ugye nem valami ilyesmirõl van szó?
A kérdező hozzászólása: Igen 2 bettám van de azt tudom hogy nem lehet õket egybe tartani. Ez egy ilyen akvárium aminek lehet falat rakni két rész közé. Tehát nem férnek egymáshoz. De amelyik a kisebb részben van semmi baja atz furcsállom.. Most hoztunk bele vagy 4 pohár forró vizet a szobámban egyébként 24 fok van. Csak annak van baja amelyik a nagyobb vízben van
Nincs az a lakás, amit szeptemberben felfûtenének 26-27 fokra, szóval a víz sem lehet ennyi, ha nincs fûtõ. A lámpa melegít, de ennyit azért nem. És már a szállítás alatt is könnyen megfázhatott ilyen idõben, mivel most vették. Többesszámot használtál, ez több Bettát jelent egy akváriumban? Hímek? És úgy általában mekkora ez az akvárium és milyen felszerelések vannak benne?
kb=ft *
Boltokban a legegyszerûbb, alkoholos hõmérõ kb 400 kb. Ez egy alaptartozék. Az viszont, hogy egybõl beraktátok a halakat szûrõ beállás nélkül, még több gondot fog szülni. Vagy szûrõ egyáltalán van? Mekkora az akvárium?
Szobai hõmérõd sincs? A lakásban nem tudod megnézni hogy hány fok van? Vagy ha lenne kád hõmérõd amit gyerekeknek használnak. Vagy digitális lázmérõ, bár azt még nem próbáltam akváriumhoz, de lehet hogy meg tudnád mérni vele. Nálam most az egyik fûtetlen akvárium 23 fokos. Lehet, hogy nálad is annyi, ha a lakásban nem megy a fûtés, vagy kitudja.
Szerezz be egy vízhõmérõt minél elõbb! A víznek 27-28 fokosnak kell lennie! És vízmelegítõ is kell! Ha megfázott mégis akkor feljebb kell venni a víz hõmérsékletét. Csak bettád van?
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem tudom megmérni hogy milyen meleg de ha az ujjamat bele mártom akkor olyan pont jó hõmérséklet plusz a tetején van a lámpa ami szintén melegíti a vézet :/
A kérdező hozzászólása: Nos fûtõ nincs benne és még nem tudom hogy hány fokos a víz de meg mérem. Nem sok ideje talán 6 órája lehetnek ebben a vízben ugyanis most kaptam õket és kb. 2 órája vettük észre hogy ez van vele. Nem tudom hogy 4 óra alatt meg tud-e fázni egy hal. :(
hát a nem túl hideg víz nem valami bíztató, ennek 25 fok felett kell lennie, én arra tudok gondolni, hogy valamilyen úszóhólyag probléma lehet, ha megfázott, de ez nem biztos.
A kérdező hozzászólása: Hát most egyszerre minden kérdésre nem tudok válaszolni az a lényeg hogy tegnap este fele már jól volt és ma már tök jól el van úszkál meg minden :) Nagyon örülök neki úgy. :) Lehet csak meg kellett szoknia az itt létet + a vizet :D Azért mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)

Miért nem szedte össze a fiú bettám az ikrákat?

Ilyet még nem láttam és kíváncsi vagyok ti láttatok-e már. A fiú bettám megcsinálta a fészket kicsit kergette a lány és annyi. A lány már készen állt oda ment a fiúhoz, de azt nem érdekelte. Egy idő után a lány elment mellette és spontán kiengedte magából az ikrákat. A fiú valamennyit felszedett, de egyet sem köpött a fészekbe. Mi lehetett a baj?

Legjobb válasz: Kitalálom! Elsõ próbálkozása. Ebbõl most már nem lesz semmi, a nõstény elhagyta az ikrákat, újra kell termelnie. Rakd õket újra külön. Egy hónap múlva újra próbálhatod vagy ha van másik ivarérett nõstényed, vele megpróbálhatod egy hét múlva!

Kitalálom! Elsõ próbálkozása. Ebbõl most már nem lesz semmi, a nõstény elhagyta az ikrákat, újra kell termelnie. Rakd õket újra külön. Egy hónap múlva újra próbálhatod vagy ha van másik ivarérett nõstényed, vele megpróbálhatod egy hét múlva!

Miért nem marad meg a bettám habfészke? épiti épiti de eltünim

Legjobb válasz: A sampon buborékok is kipukkadnak,ez is...

A sampon buborékok is kipukkadnak, ez is...

Miért nem reagál a bettám a tükörre?

Társas akváriumban tartok egy hím bettát. Egy ideje a hasa alján lévő úszó össze van ragadva és egy csíkban lóg csak lefele és olyan bágyadtnak tűnik. Kipróbáltam, hogy mutatok neki tükröt de arra sem reagált semmit csak nézett bambán.

Legjobb válasz: hát én elkezdtem nézegetni a betegségeket..fogalmam sincs..nem fázott meg?

hát én elkezdtem nézegetni a betegségeket..fogalmam sincs..nem fázott meg?
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, de van bent fûtõ 26 fokra állítva, tetõ is van az akváriumon.

Miért nem foglalkozik a betta lány a fiúval?

A bettákat összeismertettem ahogy kell és összeengedtem őket. A fiú megcsinálta a fészket néha szokott is udvarolni kergeti a lányt, de ha megunta akkor megy vissza a fészket javítgatni. A lány bevan csíkozódva rendesen és a hasa is nagy. A lány nem bújik el előle.

Legjobb válasz: Mióta vannak együtt? Ez nem túl rossz, amit leírtál, összeeresztés után nem fognak rögtön egymásnak esni. De ha több napja együtt vannak, akkor ott most nem lesz semmi. Vedd újra külön õket és próbáld meg egy hét múlva. Milyen színû a hím? Nekem pirossal sohasem sikerült ívatni. Vagy még fiatal. Akkor egyszerûen csak balfék még. Szintén külön venni, egy hónap múlva újra lehet próbálni. Én mindenképpen inkább a hímet mondanám gyenge láncszemnek.

Mióta vannak együtt? Ez nem túl rossz, amit leírtál, összeeresztés után nem fognak rögtön egymásnak esni. De ha több napja együtt vannak, akkor ott most nem lesz semmi. Vedd újra külön õket és próbáld meg egy hét múlva. Milyen színû a hím? Nekem pirossal sohasem sikerült ívatni. Vagy még fiatal. Akkor egyszerûen csak balfék még. Szintén külön venni, egy hónap múlva újra lehet próbálni. Én mindenképpen inkább a hímet mondanám gyenge láncszemnek.
A kérdező hozzászólása: Ma eresztettem õket össze végleg. tegnap egy pár órát már voltak együt, de akkor semmi nem történt. A fiúm piros a lány meg kékes lilás.
lehet hogy leszbi
A kérdező hozzászólása: Valami elkezdõdött. Az éjszakát együtt töltötték baj nélkül. Most az a probléma, hogy este szétesett a fészek. A lány érdeklõdik a fiú iránt csak a fiú még a fészket építgeti megint. kétszer már megpróbálta kipaszírozni, de nem sikerült mert nem tudta jól átölelni a lány így a fiú csak magát szorította. Remélem ma lesz belõle valami.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!