Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a bal (131 db)

A nőnek miért a bal oldalon van a karikagyűrűje felhúzva miért nem a jobb oldalon van a karikagyűrűje felhúzva;mi az oka? ;jelentősége?

Legjobb válasz: ha csak el van jegyezve akkor bal kézen van, ha már hàzas akkor jobb kezén

ha csak el van jegyezve akkor bal kézen van, ha már hàzas akkor jobb kezén

Miért a bal és a jobboldalt cseréli meg a tükör, miért nem a fel-t és a le-t?

Legjobb válasz: Ez nem fizika, hanem geometria. A tükör nem a jobb és a bal oldalt cseréli meg, hanem ami elöl volt, az hátra kerül, és ami hátul volt, az elõre kerül. Mi viszont úgy érzékeljük, hogy a tükörképünk szembefordul velünk, mivel egy velünk szembe forduló arcot, kezeket látunk, és tükrözés helyett forgatásként fogjuk fel.

Ez nem fizika, hanem geometria. A tükör nem a jobb és a bal oldalt cseréli meg, hanem ami elöl volt, az hátra kerül, és ami hátul volt, az elõre kerül. Mi viszont úgy érzékeljük, hogy a tükörképünk szembefordul velünk, mivel egy velünk szembe forduló arcot, kezeket látunk, és tükrözés helyett forgatásként fogjuk fel.
A síktükör a felületére merõlegesen tükröz. Ha a fejed fölé tartod a tükröt és így nézel bele, akkor már a fent-et cseréli meg a lent-tel. :-P
A tükör nem cserél meg semmit!Pontosan szembõl érkezõ sugarakat ugyanott veri vissza teljesen szembõl ugyanott.
A tükör simán "felcseréli" a fenti, és lenti képet, csak éppen homorúnak kell lennie. Menj ki a konyhába, és tarts magad elé egy egy szép fényes kanalat, vagy szedõkanalat a homorú oldalával. A képed fejjel lefelé látszik benne! (gyújtóponton kívül fejre állít, gyújtóponton belül nagyít)
Szerintem azt nem a tükör cseréli meg, hanem a szemünk, és azért így, mert bal meg jobb agyféltekénk van, és nem fenti meg lenti, de csak tippelek, am nem értek hozzá, várom a válaszokat, nagyon érdekes kérdés!!
Ez valami fizikai témakör lehet, de nem tudom pontosan mi a neve. Nem tartozik szorosan ide, de ha megfigyeltétek, a domború lencse nagyít, viszont a domború tükör kicsinyít és viszont.
TANULJÁL FIZIKÁT HIPPI!!!!!!
Ha a tükör síkját vízszintesbe forgatod akkor a fentet és a lentet fogja megcserélni!
Ha úgy gondolod, hogy a tükörbéli virtuális képen nem cserélõdik fel a jobb és a bal oldal, akkor nézz bele a tükörbe, és a tükörképed mellé ragaszd fel a fényképedet és vesd össze a fényképedet a tükörképeddel. Meg fogod állapítani, hogy a kettõ nem azonos. Mivel a két füled általában nem egy magasságban van, vizsgáld ezt. A tükörképeden az egyik füled lesz lentebb, a fotón meg épp a másik...
A kérdező hozzászólása: uhh ez tényleg remek válasz... köszönöm ;)
Húha, ez aztán a korrekt válasz. Bár ezekben az éjszakai órákban elég nehéz nehéz felfognom a dolgokat, de a lényeg úgyis benne van az elsõ pár sorodban. Rég láttam ilyen jó választ.
A tükör csodája. Ha szemben állunk vele, az oldalak "felcserélõdnek". Kezdjünk oldalra dõlni, majd feküdjünk le a tükör elé, az eredmény: már nincs felcserélve semmi.

Miért fájhat a bal oldali petefészkem, ha a jobb oldaliba van érett petesejt (22 mm)? Gyulladás nincs, 16. napon vagyok. Bal oldaliba nem találtak érett petesejtet.

Legjobb válasz: Hát pont azért fáj,hiszen a szép nagy tüszõd készül megrepedni.Ezt nevezik ovulációs fájdalomnak.

Hát pont azért fáj, hiszen a szép nagy tüszõd készül megrepedni.Ezt nevezik ovulációs fájdalomnak.
A kérdező hozzászólása: Ez rendben van, de nem jobb oldalon kellene fájnia?
Nem törvényszerû. Szerintem errõl van szó, ovulálsz szerintem holnap-holnap után:) az elsõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Átsugározhat a másik oldalra is az ovu fájdalom. Nekem, amikor a bal oldalon volt érett domináns tüszõ, akkor éreztem a jobb oldalon is, mintha vándorolt volna.


Használj akkor fecskét...
Mert a boxer segge szûk, és nem kented be elõtte disznózsírral, hogy csússzon. Ne csodálkozz, hogy még a tökeid is belesajdúlnak ha seggbekúrod a kutyád, és közben még sétálsz is.
szerintem terhes vagy
Nekem tavaly voltak ilyen gondjaim, mer túl vékony volt a tatyóm pántja.
A kérdező hozzászólása: A vállam teteje fáj a csont azt hiszem.
A kérdező hozzászólása: 15:33-as ezt meg honnan veszed??
fáradt vagy vagy gerincferdülés vagy...
Sok a teher rajtad... Amennyire lehet, könnyíts magadon. Nem vállaltad túl magad mostanában? A bal váll arra utal, hogy a terheid a múltból erednek... Próbáld meg, hogy pár dolgot leraksz, ami most "terhel" Téged. Pár nap alatt elmúlik a vállfájdalmad... :)
nézesd meg a szívedet is. de valószínû hogy csak fáradtság és egy kiadós gyógymasszázsra van szükséged.

Nem ertem, miert faj a bal oldali petefeszkem?

Ket honapja voltam a parommal, vedekezes nelkul, de azota mar ketszer volt menszeszem. Koze lehet ennek, a terhesegnek? Vagy petefeszek gyulladasom van? Elvagyok utazva kulfoldre, ezert nem tudok orvoshoz menni, hogy kivizsgaljon, ugyhogy nagyon szepen kerem akinek volt mar ilyen vagy hasonlo esettel talalkozott az irjon.

Legjobb válasz: Ciklusod hányadik napján vagy? Mert lehet peteérés is.

Ciklusod hányadik napján vagy? Mert lehet peteérés is.
A kérdező hozzászólása: A tegnap voltam a 4ik napnal, de ma mar be is fejezodot 4-5 napos ciklusaim vannak. :)
Hála az égnek... már féltem, hogy csak nekem...

Facebookon miért nem látom bal oldalt az "ismerősök a chat-en" részt?

Legjobb válasz: en is ezt szeretnem tudni szoval a reszemrol is nagyon fontos!!!!!!

en is ezt szeretnem tudni szoval a reszemrol is nagyon fontos!!!!!!

Az állatvédő szervezetek miért aggódnak a bálnák sorsáért, de nem aggódnak a fogyasztásra szánt állatokért?

Fontos lenne tudnom ...

Legjobb válasz: Azért mert bálnából nagyon kevés van és ha nem aggódnának értük, akkor kihalnának. Ellenben a fogyasztásra szánt állatokból sok van, és erre vannak kitenyésztve. Egyébként vannak radikális állatvédõk, akik õértük is aggódnak. :)

Azért mert bálnából nagyon kevés van és ha nem aggódnának értük, akkor kihalnának. Ellenben a fogyasztásra szánt állatokból sok van, és erre vannak kitenyésztve. Egyébként vannak radikális állatvédõk, akik õértük is aggódnak. :)
A bálnák a természet részei, jelenlétük az ökológiai szisztéma része, nélkülük ez nem kívánatos irányba változna, megbomlana az egyensúly. A fogyasztásra szánt állatok nem ebbe a kategóriába tartoznak, ezért nincs semmiféle aggódásra ok. Az ökoszisztémának mindegy, hogy a disznó ott van az ólban vagy sem.
A bálnákért a természetvédõk aggódnak, a fogyasztásra szánt állatokért meg az állatvédõk. Senki sem lehet mindenhol egyszerre. Mindkét problémával foglalkoznak a különbözõ szervezetek. A laikusoknak a kihalófélben lévõ állatok és a szenvedõ állatok védelme sokszor egybefolyik, de a gyakorlatban teljesen eltérõ módon kell kezelni a kétféle problémát. Néha még egymás ellen is fordul a két nézet. Például az inváziós állatfajokat a környezetvédõk irtanák(mert veszélyeztetik az õshonos fajokat), az állatvédõk meg tiltakoznak.

Miért fáj a bal szemem? Kontaktlencsét nem bírom belerakni, mert elkezd szúrni, és bepirosodik.

Többször átmosom a lencsét folyadékkal, teljesen tiszta, de mégsem bírja a szemem. Mit?l lehet? Annyiszor próbáltam belerakni a lencsét, hogy már akkor is fáj, ha nem próbálom. Mit csináljak? Hogy lehetne "kipucolni" a szemem?

Legjobb válasz: Szemcseppet használsz hozzá? Mert az nem lesz elég, ha csak a lencsét tisztogatod, ha száraz a szemed. Ha szemcseppet is használsz direnk a lencse végett, akkor legközelebb mondd meg a szemésznek a problémád, hátha tud rá valami megoldást. Sajnos valaki bírja a kontaktlencsét és valaki nem... ilyenkor marad a szemüveg :-(

Szemcseppet használsz hozzá? Mert az nem lesz elég, ha csak a lencsét tisztogatod, ha száraz a szemed. Ha szemcseppet is használsz direnk a lencse végett, akkor legközelebb mondd meg a szemésznek a problémád, hátha tud rá valami megoldást. Sajnos valaki bírja a kontaktlencsét és valaki nem... ilyenkor marad a szemüveg :-(
A lencséd valszeg el van cseszve annak rendje és módja szerint (fogadjunk magarországon csináltattad?!) és elõfordulhat hogy nem csak kicsit irritálja hanem fel is sértette a kötõhártyádat ami komoly fertõzésekhez vezethet, ezért javallt hogy azt megnézesd egy jó szemésszel. A lencsét meg vidd vissza és borítsd rájuk az asztalt azzal hogy selejtért fizettél egy valag pénzt, perkálják vissza, és legközelebb csak osztrák optikushoz menj, nekem még úgy is megéri hogy utaznom kell, mert itt már nem merek egy nyomorult keretet sem venni mert használhatatlan hulladék az összes. A kontaktlencsétõl amúgy lehet olyan komoly fertõzést is kapni amely vaksághoz is vezethet ha az általa okozott karcoláson a szem és a lencse közé szorult mikrobák bejutnak a szembe, rövid úton tegyél le errõl, akkor már inkább a szemkorrekció!
Azért ne utazz külföldre egy jó szemészért. Én Kecskeméten találtam egy jó Dokit, amikor netán problémám volt akkor is adott egy másik lencsét ingyen és bér mentve. A problémádra válaszolva lehetséges hogy a lencse elszakadt ez meg esik bármelyik külföldi lencsével is és azért iritálja a szemed. Véleményem szerint pár napig ne is próbálkozz a lencse berakásával és keresd fel a szem Dokidat.
Száraz lehet a szemed, használj mûkönnyet.
nem lehet h fordítva akarod betenni a lecsét? velem is elõfordult már, és tiszta szar érzés volt...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!