Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a baba, ha (127 db)

Miért kis súlyú a baba ha valaki hízik 20kg-ot, miért nem megy a babának is?

Unokatesóm 20kg-ot hízott helyesen étkezett persze evett édességeket süteményeket is,de azért mindig odafigyelt a helyes étrendre,mégis 2,5kg-sem volt a pici?Miért nem hízott ő is?

Legjobb válasz: A hízás lehet visszatartott víztõl is, amely arra utal, hogy valamilyen anyagcsere zavar lépett fel, és ezt a viszonylag kis súlyú baba is aláhúzza. Természetesen nem úgy mûködik ez a dolog, hogy amennyit megeszek, annak x százalékát a baba kapja, ettõl ez jóval bonyolultabb. :)

A hízás lehet visszatartott víztõl is, amely arra utal, hogy valamilyen anyagcsere zavar lépett fel, és ezt a viszonylag kis súlyú baba is aláhúzza. Természetesen nem úgy mûködik ez a dolog, hogy amennyit megeszek, annak x százalékát a baba kapja, ettõl ez jóval bonyolultabb. :)
Én 18 kg-ot híztam lányomnál. Az elsõ persztõl kezdve veszélyezetett voltam, és feküdnöm kellett. A harmadik hónaptól a korházban feküdtem a végéig, és infúzióztak. Volt olyan nap, hogy 4 litert. A lányom 2420g volt 8hónapra. (rátekeredett a nyakára a köldökzsinór). Szülés után fél évvel ugyan annyi kg voltam mint elõtte. Nem tornával, csak nem fekvéssel. Azért mert valaki 20kg-ot hízik, nem biztos hogy zabált. Talán nem kellene ítélkezni!
A gyerek súlya nagyrészt öröklött adottság, ezért SEM érdemes az anyukának hizlalnia magát. A terhesség alatt 20 kg-ot csak akkor szed fel valaki, ha JÓVAL többet eszik, mint amennyire szüksége van. A gyerekre meg a terhességel együttjáró többletre (méh növekedése, többlet vérmennyiség, stb.) összesen 10-12 kg a maximum, ami kell, a többi csak arra jó, hogy utána az anya szenvedhessen, hogy hogy tudja visszafogyni a szülés után. négy gyerekes anya
Ne haragudj de ha annyira odafigyelt volna az unokatestvéred az étrendjére akkor nem hízott volna 20kg-ot.Bár ez alkati kérdés is. Én ettem amit megkívántam, igaz csak a 16.héttõl kezdtem el hízni mert addig napi 2x hánytam.11kg-ot híztam, 3007g lett a kislányom.
Szia! Nem tudom, miért ragaszkodnak annyira a zsírszegény diétához, a szénhidrát ami hízlal. Lehet, hogy az unokatesód kevés zsírt vitt be, de talán több szénhidrátot a kelleténél. Szénhidrát minden ami cukor, vagy keményítõ. Nem csak az édesség hizlal, hanem a lisztes dolgok, a zöldségek egy része pl. Ezekre is oda kell figyelni. A baba súlya pedig a genetikán és a méhlepényen múlik.
A kérdező hozzászólása: Sziasztok köszi a válaszokat :D A helyes étrendet az orvos utasítására külömbözõ húsfélék elkészítése volt párolt zöldségekkel és zsírszegényen, sokszor evett keveset, így hízott el annyira pedig tényleg zsírszegény és elég íztelen ételeket evett :D szegény, hát akkor a méhlepény, jó tudni.
Közel 20 kg-ot híztam én is a terhesség alatt, de 6 héttel utána pontosan ugyanannyi voltam, mint a terhesség elõtt. Borzasztó vizes voltam a kórházból -12 kg-val jöttem haza, a többi is hamar lement. A vizesedés befolyásolja a babát is, õ is visszafogyott 2700 g-ra a 3000-rõl, mert nagyon vizes volt. Szerencsére többet nem "fogyott" mert hamar, és jól tudtam szoptatni. Az étkezés csak részben befolyásolja a baba súlyát, mert az nagyon sok tényezõn múlik.
Én gyerekenként több, mint 20kg-okat híztam, 6 héttel szülés után mind a 3-nál terhesség elõtti súlyban voltam, egy perc torna vagy fogyókúra nélkül. Most 54kg vagyok. A gyerekeim 3 kg alatti súllyal születtek, mert kicsi a méhem, és egy idõ után nem volt hely a növekedésükre, nem is húztuk végig.... Nem zabáltam terhesen, szinte egyáltalán nem ettem édességet, mert hánytam tõle, viszont bármit megettem, ami jólesett, de mértékkel. Ez ugyanúgy genetikai hajlam. Ismerek olyan kismamát, aki 9 hónapot végighányt, alig evett, és 17 kg-ot hízott..... Erre mi a diagnózis?
Genetikának olyan szinten nincs köze hogy nagy darab szülöknek nagy babája legyen. de abban igen hogy milyen méhlepény lesz. csak is a méhlepényen múlik a baba nagysága. ezért is kell vigyázni, pl ha egy méhlepény túl sok tápanyagot juttat, és gyorsan növö a baba, anya meg még jó cukrosat eszik, akkor nagyon könnyen cukorbeteg gyermeket szülhet. a cukor átjut a méhlepényen az inzulint viszont maga termeli a baba.
Sógornõm 22 kg-t hízott, neki is kicsi lett a babája, és szegény nagyon vizesedett, de korántsem zabált sokat. Hogy a baba miért lesz kicsi egyrészt függ a genetikától, másrészt attól is, hogy a terhesség miként zajlik le (a méhlepény milyen ütemben és mértékben táplálja a kicsit). Meg még gondolom vannak más okai is.
Én 5 és fél kg-ot híztam a lányommal (egyébként sem vagyok kövér, az alapsúlyom 56 kg)és 3400 gr-al született, 2. baba. A fiammal 12 kg-ot híztam! 3114gr-al született, 1. baba.

Miért nem tudok torrentezni ha a seed is meg a peer is sok? Mi egyéb baja lehet? Bejövő portnak mit kell beállítani? Milyen programot érdemes használni?

Legjobb válasz: A végérõl kezdem: uTorrentet ajánlom, magyarul is tud. A portbeállítások akkor bonyolultak,ha router mögött van a géped. Ha nincs router, hagyd meg az alapbeállításokat. Router esetén próbáld ezeket elolvasni: http://meggy.atw.hu/active.htm http://itcafe.hu/tema/bittorrent_topik_mielott_kerdezel_olva sd_el_az_1_hozzaszolast/hsz_6-6.html Mi baja lehet még: - nem vagy trackeren, ahonnan tölteni akarsz (bár vannak szabad trackerek is) - próbáld a DHT-t engedélyezni/tiltani az utorrentben(beállítások/bittorrent) - de én inkább a portbeállításokra tippelnék Hibaüzenetet nem ír? Azt hiszem a Tracker-állapot sorban szokott lenni. Most ennyi,remélem lesznek nálam okosabbak is, akik segítenek. (Gondolom Te voltál az elõzõ torrentes kérdezõ is. Arra is én válaszoltam. Ha gondolod, írj privátban nyugodtan.)

A végérõl kezdem: uTorrentet ajánlom, magyarul is tud. A portbeállítások akkor bonyolultak, ha router mögött van a géped. Ha nincs router, hagyd meg az alapbeállításokat. Router esetén próbáld ezeket elolvasni: http://meggy.atw.hu/active.htm http://itcafe.hu/tema/bittorrent_topik_mielott_kerdezel_olva sd_el_az_1_hozzaszolast/hsz_6-6.html Mi baja lehet még: - nem vagy trackeren, ahonnan tölteni akarsz (bár vannak szabad trackerek is) - próbáld a DHT-t engedélyezni/tiltani az utorrentben(beállítások/bittorrent) - de én inkább a portbeállításokra tippelnék Hibaüzenetet nem ír? Azt hiszem a Tracker-állapot sorban szokott lenni. Most ennyi, remélem lesznek nálam okosabbak is, akik segítenek. (Gondolom Te voltál az elõzõ torrentes kérdezõ is. Arra is én válaszoltam. Ha gondolod, írj privátban nyugodtan.)
És akkor újra javítás ;) ...Nem vagy regisztrálva a trackeren...
A kérdező hozzászólása: nem én voltam az elõzõ csak arról jutott eszembe köszi!!
A kérdező hozzászólása: azt hiszem jó lesz már! csak közben összebalhézott a vírusírtómmal is (az meg angol) :) nagyonköszi

Miért jegyzi meg minden orvos, hogy nagyon lent fekszik a baba, ha utána azt mondják, hogy ez nem baj?

Hogy majd bemozogja a baba id?vel. (Ezt mondják már 3-4hete.) De, ha meg bemozogja, akkor miért említik? És mi van, ha a baba ottmarad, és nem megy feljebb?

Legjobb válasz: pl. hogy ne pereld be, ha mégse mozogna be.

pl. hogy ne pereld be, ha mégse mozogna be.
Nekem is mindig ezt mondták és mondják. A fiam végig lent volt, sosem jött fel és 3800 grammal, 54 centivel született. Most a lányom (24 hetes vagyok), szintén lent van, a doki mondja, hogy nagyon lent van, de ez nem baj, nekem ott fér el. A végén egyébként a fiam már eléggé fent is volt, nem fért el és a bordáimat feszegette, de nem nyomta soha a gyomromat. Ne aggódj.
elsõ vagyok: tényleg ne aggódj, egyszerûen muszáj mondania, ha úgy látja. az én babám mindkét veséjében tágulatot találtak a 18 hetes uh-n és mondták, hogy valószínû mire megszületik, vagy max. egy éves korára kinövi. de mi lett volna, ha késõbb derül ki és én meg nem értem, hogy eddig miért nem szóltak? közben még a vártnál is jobban alakult a helyzet, a következõ 30 hetes uh-n már nem volt ott a tágulat.
A kérdező hozzászólása: Szóval akkor sem lesz gond, ha végig nagyon lent marad? Mert amúgy minden eredménye szép, normálisan fejlõdik, stb.
10:22 vagyok, nem és ott is elfér, az én fiam elég szép súllyal született, pedig a 36+6 héten született.

Egyéni vállalkozás megszűnéséről miért nem adtak papírt? És miért kéri a bank ezt a papírt, ha nincs?

Ugyebár mostmár minden ügyintézés elektronikusan a netes ügyfélkapun keresztül bonyolódik. De azért a vállalkozás megsz?nésér?l miért nem kaptam papírt? Fogok egyáltalán kapni? Nekem fontos lenne.

Legjobb válasz: Nem kellett volna kinyomtatni valamit? Esetleg menj be vagy telefonálj be a területileg illetékes okmányirodába, hogy mi van...

Nem kellett volna kinyomtatni valamit? Esetleg menj be vagy telefonálj be a területileg illetékes okmányirodába, hogy mi van...
A kérdező hozzászólása: E-mail-ben is csak annyit kaptam, hogy az adatváltozást rögzítettük. A megszûnés mióta csak adatváltozás?
Nekem adott az illetékes önkormányzat papírt, ugyanis oda be kell menned miután megszüntetted a vállalkozásodat. Egy volt egyéni vállalkozó
A kérdező hozzászólása: Be kell mennem? Minek? Mér nem postázzák ki h megszûntem azt jól van?
Én postán kaptam meg, de amúgy a banki megszûntetéshez nem kell és nincs is joguk kérni ezt a papírt(ennek ellenére tudom, hogy sok banknál kérik)

Miért baj az ha a kórházban cukros vizet kap a baba, ha nem eszik eleget?

Valamivel gondolom muszáj pótolni. Zsíros kenyeret mégsem kaphat. És nem gondolnám, hogy ha tápszert adnának neki az jobb lenne. Vagy tévedek?

Legjobb válasz: Tévedsz, én magam vagyok 30 éves, az emlegtett gyermekem 7 éve született.

Tévedsz, én magam vagyok 30 éves, az emlegtett gyermekem 7 éve született.
Sajnos én is olyan kórházban szültem a gyerekem ahol minden reggel mindenkinek kihozták a cukrosvizet malaccuclival meg kisüveggel. Én minden reggel a csapba is öntöttem.
Azért baj, mert nincs szüksége rá. Szopnia kell, hogy megkapja a kolosztrumot, és hogy az anya mellét elég inger érje. Ha cukrosvízzel van teli a pocija édesen fog aludni, csak éppen nagyban csökken a sikeres szoptatás esélye. Ha cumisüvegbõl kapja még cumizavaros is lesz, és a szoptatás esélye már közelít a nullához. És akkor jön ide az anyuka, hogy nem volt tejem... hát így nekem se lett volna. Nagyon érzékeny rendszer ez amibe minden idegen beavatkozás (táp, víz, tea, cumi, cumisüveg) kárt tesz.
Semmi baja nem lesz tõle. Csak ma riogatják azzal az anyukákat, hogy nem fog szopni a pici. Ha van elég tej, akkor szopik majd rendesen. Sõt, ha nagyon meleg van, akkor kell is neki a tea, mert az anyatej nem szomjoltó.
Hidd már el, hogy ma már sehol nem adnak cukros vizet. Lefejt tejet adnak, ha nincs teje az anyának. AZért is adják le a tejet azok akiknek sok van a szülészeten.
Cukros víz kb. 30 évvel ezelõtt volt 'menõ' a kórházakban.
Nem ismerek olyan korházat ahol cukros vizet adnának. Mindenhol lefejt tejet adnak.
De akkor ez 30éve volt és nem most
Én november szültem.Sote2 és ott cukros vizet adnak!!!!!! Amúgy az sote 1 is
Nálunk sem adnak cukros vizet a babának, csak anyatejet kap, segítenek az anyukának ha nem tud szoptatni, megmutatják a technikát is a sikeres szoptatáshoz! Mindent elkövetnek a csecsemõsök, hogy ne kelljen a babának anyatejen kívül mást kapnia!
Álmodj csak utolsó, az élet nem ilyen. Én is meghallgattam ezeket az elõadásokat és én is így hittem. Azóta szültem két gyereket és rájöttem maszlag az egész. Anyatejes volt mind kettõ, szoptattam kizárólag közel hat hónapos korukig aztán 17 illetve 24 hónapos korukig. Betartottam mindent amit egy ilyen elõadásokon mondtak, különösen annak a résznek dõltem be, majd így.. Hát a nagyobb fiam cukorbeteg (azóta tudom az 1-es típusú cukorbeteg gyerekek többsége szoptatott baba, nem tápszeres-kisebb esélye lett volna rá, ha tápszeres az elsõ pillanattól)a kicsinek meg nincsenek immunsejtjei, súlyos IgA és IgG hiánya van. Úgyhogy a szoptatással az égvilágon semmit nem elõzõl meg és semminek lesz kisebb a kockázata. Sõt nagyobb valószínûséggel lesz súlyos beteg a szoptatott babád. Ez tény. Ma már annyira nem is forszírzzák ezt a szoptassunk, mert... Sõt már 4 hónaposan javasolják a glutén bevezetését. A másik dolog, ami vagy neked kimaradt vagy kihagyták, de minden nõ anyateje tartalmazza az adott flórának megfelelõ védõanyagokat stb stb és nem megfelelõ ez másik gyereknek. Mert nem kapja meg az õ környezetéhez fontos dolgokat viszont kap egy csomó feleslegeset. Arról nem beszélve, hogy a tej napszakról-napszakra változik, este zsírosabb, reggel hígabb sõt szoptatás közben is változik. Más tejet termel egy újszülött baba édesanyja és más egy 2 éves gyerek édesanyja. Ezt a tejleadó helyen összeburogatják, ha végig gondolod leszállva a rózsaszín felhõrõl, hogy lenne alkalmas ez a mix a gyerek táplálására. Ráadásul a nõvér azt is mondta, a tejért pénzt adnak és sokan csak ezért adják le a ki tudja mit, ki tudja kik (eleve szedhet az illetõ gyógyszert, ihat napi több liter tehéntejet-ezt nem tudják és nem is ellenõrzik)- nyilván olvastad már annak a nõnek a történetét, aki nem tejleadóból, hanem szomszédtól vitte a tejet és tehéntejjel higította nõ (mert literjéért fizet az OEP), a baba meg hányt meg nem tudom mit csinált. És bárki vihet, adhat le tejet, koszos putris cigány ugyanúgy, mint egy budai villalakó. Illetve elõbbi nagyobb valószínûséggel viszi be, mint utóbbi. Hát ilyen ember tejét is adni a gyerekednek. Mondjuk ez már egyéni dolog. Nem kell minden mögött összeesküvést látni, sokszor józan paraszti ésszel át kell gondolni a dolgokat. Ennél a tápszer is megfelelõbb (hiszen vannak fokozatok, nem a két évesnek való van összekeverve újszülöttnek való tápszerrel) illetve nagyobb a biztonság is. Akkor lenne jó, ha ugyanolyan korú gyerek anyjától, közel ugyanabból a környezetbõl tudsz tejet szerezni (de ekkor is lehet betegsége a másik gyerek anyjának és szedhet akármilyen gyógyszert is-például fogamzásgátlót, amit lehet szoptatás mellett, de én elolvasva a tájékoztatót nem szedtem be inkább, ihat tejet-hiszen ezt is hogyan ellenõrzöd). Szóval teljesen igaza volt a védõnõnek vagy saját anyatej vagy tápszer. Ezek a baba igényeinek megfelelõek, biztonságosak. Más nõ teje semmilyen szempontból sem.
Az utolsó nagyon sok igazságot mondott. Kb. én is ezen az állásponton vagyok, csak kicsit határozottabban fejeztem ki magam... Ezért kellett lepontozni? Azért, mert más véleményen vagyok, mint a többség? Szépen vagyunk... :(
Az utolsó jól leírta, a szoptatás kárára van a cukrosvíz. A Kenézyben nem azért adják a cukrosvizet, mert pótlás kel, hanem , mert nem lehet veled éjszaka a gyerek, és hogy ne ordítsa ki a lelkét ezért cukrosvizet kap:((( A másik pedig amiért gyûlölöm a Kenézy, hogy ha ne adj isten hamarabb jön a baba oda nem is visz a mentõ, mert nem tudnak mit kezdeni a babával.Ha meg véletlenül valami baja van a babának születés után, akkor azonnal mentõbe teszik és átviszik a Klinikára, Te meg fõhetsz a saját levedben a Kenézyben, úgy hogy nem látod a gyereked.Számomra érthetetlen , hogy valami hogy üzemelhet így egyáltalán, hogy sem a koraszülött sem pedig a problámás újszülött ellátás nincs megoldva...
A Telkiben is adnak cukrosvizet... Igaz, ha szolsz, akkor a babanak nem adnak sem cumit, sem vizet. Engem sajnos rabeszeltek a vizre, legkozelebb nem hagyom magam, mert nem indult be olyan jol a szoptatas emiatt is.
Hát szomorú vagyok:(((!Az elsõt én is ott szültem:( A másodikat a Klinikán , na ott szuper volt!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Épp a Kenézyben fogok szülni.
Nem olvastam végig a válaszokat, de de Debrecenben a Kenézyben azt adnak neki éjszaka ha nagyon ordít.Gyûlölöm azt a helyet!!!!A Klinikán egész éjszaka veled lehet a baba, éjszaka is tudzs szoptatni, hamarabb is lesz tejed, mert folyamatos inger van!Míg a Kenézyben elviszik este 10-kor és majd reggel 6-kor hozzák, azzal a címszóval, hogy anyuka tudjon pihenni!!!!!Könyörgöm, otthon is kell majd szoptatni éjszaka és senki sehova nem viszi majd azt a gyereket....
Enyém kapott születése után, mert 2, 9 vot cukra (terh, diab. volt) Kicsit túl van lihegve eza cukros víz dolog, semmi baja nem lesz egy kis cukros víztõl amúgy 27 hónapja szoptatom. Amúgy fogalamam sincs hogy a születése (du 5) és kb másnap dél között mit kapott, örültem, hogy élrk, ugyanis engedtek kis szülõszobáról, mivel egész éjjel megfigyelséen ott tartottak.
Utolsó vagyok. Nem tudom ki értetlenkedik, hogy márpedig nincs cukros víz de én meg mondom (mint még itt mások is), hogy van! A budapesti ÁEK-ben van cukros víz! Ha nem hiszed járj utána. 2, 5 éve szültem és januárban megint ott fogok szerintem azóta semmi nem változott.
Az ÁEK-ben van cukros víz és én adtam is neki. Semmi bajunk nem lett tõle. 3.életnapon már 70ml tejcsit szopizott víz ide vagy oda. Utána már nem is adtam neki. Nekem egyébként azt mondták, hogy azért kell (vagyis persze nem kötelezõ, megkapod a cumisüveget aztán vagy adod vagy nem) mert lemegy a baba cukra (mivel még nincs tejcsi) és az baj.
Nemértem azokat a pontozókat akik lepontozzák azokat akik leírják a tapasztalatukat. Volt aki babájának adtak cukros vizet, vizet, betápszerezve kapta meg reggel a babát.Ezért le kell pontozni? Egy szóval sem írta a válaszoló , hogy egyetért ezzel sõõt...
A kérdező hozzászólása: Én senkit nem pontoztam le. De nagyon megoszlanak a vélemények. Szerintem itt nincs jó vagy rossz válasz, a helyzettõl függ hogy mi jó a babának. Többen is leírták, hogy pl. alacsony cukor miatt muszáj volt adni. Ezen mit nem lehet megérteni? Ettõl függetlenül én is azt szeretném, ha egybõl lenne tejem. Nem lenne semmi gond.
Nem erre írtam, hanem hogy az anyuka megosztotta a tapasztalatait, és ha abban a kórházban kapott a cukros vizet a baba lepontozták ha nem kapott fel! Az anya nem tehet arról, hogy a kórház milyen. És itt nem a kórházat kell pontozni, hanem, hogy a válaszoló mennyire hasznos válaszokat ad!
Az egyik korábbi válaszadó vagyok(akinek a babájának nem adtak, és én nem is bántam).2012 szeptemberében szültem a 3. babámat a Szt.István kórházban, és a 2008-as évhez hasonlóan most SEM adtak cukros vizet.Gyakran tettem cicire, nem is nagyon esett vissza a súlya.A mai napig szopik még(6.5 hónapos), igaz, most már csak reggel és este.
2013-at írunk, és a szülésfelkészítõn mondták, hogy adnak a babának cukros vizet, amíg az anya teje el nem indul (kb. 48 óra). Egy másik Bp-i kórházban szülõ barátnõmtõl is ugyanezt hallottam. Úgyhogy nem igaz, hogy 30 éve nem adnak.
nem olvastam végig a sok hozzászólást, de sajna az én fiam is infúzion volt 4napig születése után, mert gyenge volt, tejem nem volt- sajna egyik gyermekemnél sem- ez nálunk családi vonás. Így tápszerrel etették és infuziózták. Persze próbáltuk szopiztatni, hátha jutna neki pár csepp... Õnála kimaradt a cukrosvíz az infúzió miatt, már születése után 4-5órával próbálták tápszerezni, mivel annyira alacsony volt a cukra. Szóval inkább egy kis tápszer, mint maradandó agykárosodás, vagy egyéb szervi baj.
Székesfehérváron is cukrosvizet adnak a babáknak - 2 hete szûltem
Értem, észrevettem de erre írtam :"Szerintetek milyen érzés volt? 3napig bent volt a kis kobakjában, ha esetleg baj lenne ne kelljen ujra szurni. Inkább kapja a cukros vizet, minthogy INFUZIÓT kelljen kapnia!" hogy az elõtted író két válaszoló mit írt. Mert az utolsó kettõhöz szóltál! De pont egyetértettek veled!
A 82%os válaszadó az 1.Mind én vagyok, csak épp nem tudtam elküldeni mert nem engedte a lányom:D:D
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 13:31 Az utolsó válaszoló pont azt írta, hogy igenis van olyan amikor kell a cukros víz. Az elõtte válaszoló sem vitatta ezt a kérdést, õ a pontozókat nem értette, hogy mi alapján pontoznak le illetve fel valakit, mert most úgy néz, hogy azok a válaszok hasznosan számukra amikor az édesanya tapasztalata , hogy nem kapnak cukros vizet.
Ha nem gond még én is válaszolok. Nem olvastam el az összes választ. Nekem a kórházba nem volt még tejem, így csipkebogyó teát kapott cukor nélkül.2. napon már kapta a tápszert. Engem nem zavart, valamit ennie kellett. Itthon aztán hála istennek beindult a tej. Ja, és mielõtt bevittem pótlásra, elõtte szopizott, legalább is próbálkozott szegénykém.
egy kép: http://kepfeltoltes.hu/view/110704/SDC10688_www.kepfeltoltes.. Itt még 1napos se volt a babám.Infuzión kapta a cukros oldatot mert olyan alacsony volt a vércukra.utsó 2válaszadó. Szerintetek milyen érzés volt? 3napig bent volt a kis kobakjában, ha esetleg baj lenne ne kelljen ujra szurni. Inkább kapja a cukros vizet, minthogy INFUZIÓT kelljen kapnia!
Ja és õ csak az általam lefejt saját tejet kapta. Szent Imre kórház. Minden szopi után fejtem, majd azt megkapta. Amikor pl fürdés alatt bevittem.
Szia!Én 1éve szültem. (14hónapja) S mivel kis sulyú volt a babám;leesett a vércukorszintje-->infuziót kapott szülés után ezért kapott cukros vizet. De mielött lepontoztok, nem alakult ki nála cumizavar, mai napig szopizik. S szopizott a kórházban 40-50grammokat. Igaz ma se egy nagysulyú baba de ügyes s minden:) )
A kérdező hozzászólása: Utolsó csak általánosságban írtam, amit írtam... egyetértek veled.
A kérdező hozzászólása: 15:00-ás hát azért ezt tudhatná egy bababarát kórház. Ezek szerintem ez a "cím" sem minden.
15.00-as vagyok. Nekem semmi gondom nem volt a cukrommal. Kisfiam 4100 grammal született, mivel bababarát a kórház nem vitték el tõlem, 2 órát rajtam volt, probált szopizni, aztán bealudt. Mikor szólt a gyerekorvos, hogy alacsony a cukra, és adni kell neki vizet, akkor õ mondta, hogy ekkora baba nehezebben ál át a kinti létre, könnyebben kihül, nem szabadott volna kint hagyniuk a szülõszobán velem, ezért esett le a cukra.Jó, mi?
Egyiknél se indult be a tejem azonnal, az elsõ 24 órában cukros vizet kaptak pohárból, 2 és 4 éve Szegeden. Majd amikor végre lett tejem már cumisüvegbõl vagy ha nem volt szabad üveg akkor pohárból adták neki a tápszert. A nagyobbnál csak pohárból kapta, úgy kellett beleönteni, mert nem fogadta el a cumit. Hozzáteszem semmi hátrányunk nem származott ebbõl az egészbõl. Ott akkor engem abszolút nem zavart, azóta se gondolkoztam rajta, csak most a kérdés kapcsán.
A kérdező hozzászólása: Nem is gondoltam, hogy ilyen "vita" alakul ki ebbõl. Továbbra is úgy gondolom, hogy ha káros lenne nem adnák. Az viszont tudom, hogy veszélyes, ha leesik a baba vércukra. Remélem, hogy az én kisfiamnak nem kell majd kapnia, de sosem lehet tudni.
2 hónapos a kislányom és cukros vizet adtak neki a kórházban. Én amondó vagyok, hogy inkább kapjon cukros vizet, mint ki tudja kinek az anyatejét!
Sziasztok.Én 2hete szültem Veszprémben, és még itt is adnak cukros vizet, igaz cumi nélkül kiskanállal kell nekik adni vagy itatni üvegbõl.Nekem már a 2.nap volt tejem én nem adtam neki, de volt olyan anyuka akinek csak a 3.napra lövellt be a teje, és a baba éhes volt, bizony adott neki egy pár kortyot a vízbõl.24h rooming van itt is sokat volt mellen a baba, és mégsem indult be neki a tejci, ilyen is van.Sõt olyan szobatársam is volt aki császárral szült és egyáltalán nem volt teje, pedig a babája egész nap a cicin volt:(Õ még tápszert is kapott!Szóval van még kórház ahol még ezt a módszert alkalmazzák, mivel ha nincs tej akkor leesik a vércukorszintjük is és éhesek is nagyon, és nincs is annál jobb amikor egyszerre üvölt 6gyerek egy 6ágyas kórteremben éjjel-nappal.Akkor pihenj így, és szoptass türelemmel, és legyen elég tejed:-) Üdv mindenkinek
Decemberben szültem az Uzsokiban, a tejem nem indult be és cukros vizet adtak, tápszer pótlást csak 48 óra után adnak ha nem indul be a tej, addig csak cukros víz.
Ja és azt mondta a nõvér, amíg nem indul be a tej, kell a cukros víz, mert a babáknak is leeshet a vércukra és ebben az esetben a cukros víz életmentõ lehet. A cukor nem ördögtõl való, ha kell akkor kell. És olyan kell ami emeli a vércukrot, amire nem alkalmasak a cukorpótlók illetve a sima víz. Természetesen ha van tej, akkor felesleges, hiszen az anyatej tömény cukor. És az fenntartja a vércukorszintet.
szerintem megoszlik a vélemény. én túlhordtam a lányomat 10 nappal, ahogy megszületett már rettenetesen éhes volt. persze elsö nap semmi csak cicire tevés egyetlen korty sem jött neki. másnapot végig üvöltötte és még egyetlen csepp sem jött. (volt a korháznak fejögépe és azzal félórát fejtem de egy csepp sem jött), a második nap végére vissza esett a kritikus 10%-ra a súlya akkor kellett neki tápszert adni. olyan korházi milumilt kapott ami megegyezik az elötejjel. ilyet boltban nem lehet kapni 60 milis kiszerelésben volt, és eldobható cumi fej ment rá. aztán mivel egy csepp sem jött, így elkezdtük a start tápszert (ez is korházi kiszerelésben volt). cukros vizet nem adtak neki. én nem bánom, a mai napig a gyerekem ha éhes iszonyat üvöltést rendez, egy percet sem tud várni a kajára csak üvölt.
Azért az elég vad kijelentés, hogy már MINDENHOL lefejt tejet kapnak. Speciel ahol én szültem, tápszert kaptak a síró babák. Volt olyan anyuka, inkubátorban volt a babája, nem adták oda szoptatni, ezért fejt, nagyon beindult neki. A tejével volt tele a csecsemõosztály hûtõje, már mondták neki, öntse a csapba, mi csináljanak vele? Mi meg vittük át a pár mili tejet fecskendõben a babáinknak, ez az anyuka meg mondta, õ adna nekünk tejet szívesen, de nem szabad...
köszi az infot, valóban nem gondoltam volna.
Megmondom ha ennyire kíváncsi vagy, egy igen patinás intézményben, a SOTE 1-es nõi klinikáján volt ez. Minden áldott reggel mindenki kivétel nélkül megkapta a cuclit és a kisüveget, benne a cukros vízzel. Mi okosabbak kiöntöttük, mások táprecepttel mentek haza, és nem értették. A második gyerekem szerencsére már nem itt szültem, és a harmadikat sem itt fogom. Lehet, hogy ma már itt is változott, de 7 éve így volt akár el tudod képzelni, akár nem.
hol? szültél? el nem tudom képzelni. Már az egyetemen, 20éve úgy tanultam: hogy "régen, amikor még nem tudták hûteni az anyatejet akkor adtak cukrosvizet"
Menj olyan kórházba szülni, ahol veled van végig a baba. Szerintem ez a sikeres szoptatás titka.
Nálunk nem cukros vizet adnak, hanem kamillásat. Olyat, hogy éppen csak van színe. A lányom megitta szinte mindig. És attól még ugyanúgy szopizott, de ha mondjuk víz helyett a mellemmel kínáltam, mert láttam, hogy szeretne valamit, volt, hogy nem fogadta el. De a vizet igen. A mai napig sokat iszik, 4 hónapos létére van olyan nap, hogy akár 200 ml teát is megiszik étkezések között. Jó volt ez így, nekem semmi problémám nem volt vele.
Zürichben szultem tavaly oktoberben, jeee az en babam is kapott cukros vizet! :-) De csak az elso harom napban potlaskent, azutan potlasra tapszert kapott. De ezek szerint mi 30 evvel le vagyunk maradva. Tja...
Amikor szültem állandóan szopizott a pici, de mégis pirosat pisilt, ezért rámparancsoltak a kórházban, hogy ittasam cukros vizzel is, mert kevés a folyadék. A tejem simán beindult így is a 3. napon, nem lett cumizavaros. Szóval az én esetemben kellett a plusz folyadék, mert az elõtej nem volt elegendõ.
A kérdező hozzászólása: 15:00 válaszoló ezért is nem ítélem el a cukros vizet. Sajnos az egész terhesség alatt diétázom kellett, bár most jó a cukrom. De korábban IR-t állapítottak meg. Félek, hogy a babának is baja lehet ebbõl. Inkább kapjon cukros vizet - ha nem lesz tejem vagy nem elég, minthogy leessen a cukra és bármi baja legyen.
Én 2009.dec-ben Siófokon szültem. Kisfiam is kapott cukros vizet, mert nagyon alacsony volt a cukra, muszály volt kapjon.
mármint nem a meleg bababarát, hanem a kórház...azt hiszem megyek inkább vasalni...
14.21-es válaszolónak(a 14.25, és 14.26-os vagyok):a kisebbik fiamat én is 2008-ban szültem(májusban).Most készülünk a 3. babára, és szintén az Istvánba szülök majd.
BOCSI!Lanafer=Lanfear
Lanafer, a bababarát kórházakban nem szokás SE cukros vizet, SE tápszert adni...én a Szt. István khzban(ha jól tudom moira válaszoló is ott fog szülni) szültem 2x, mindkét alkalommal májusban, és melegben(ami köztudott, hogy bababarát)mégsem adnak a babáknak cukros vizet.A 2. babám kicsit besárgult, mégis 2.5 nap múlva hazamehettünk.Beindult a tejem, és minden rendben volt.Én sem pártolom a cukros vizet, ezért(is)mentem olyan khzba, ahol ezt nem adják "rutinszerûen"(mint ahogy az Istvánban a borotválás, gátmetszés, és még sok más ilyen dolog sem rutinszerû).De kinek a pap, kinek a papné.
Bp. Szt.István Kórház bababarát, 2008-ban szültem, ott nemhogy nem kaptak cukros vizet, de a csecsemõs a 3. napon szó szerint megfejt, mert akkor kezdett beindulni a tejem, és amit lefejt, azt itatta meg vele pohárból. Õk rossz szemmel néztek arra is, aki az aznap született babája szájába a szoptatás helyett cumit tömködött. A következõ gyerekemet is ott szeretném szülni!
Én baba-mama szobában voltam, csak estére vitték el a babát, és reggel hozták, egyik reggel mondta a csecsemõs nõvér, hogy adniuk kellett tápszert a babának (még nem indult be a tejem).Hoztak vizet(nem cukrosat), hogy adjak a babának, mert nagyon sírt, és mondták, hogy nekem sem jó ha egész nap szoptatom, mert még nem indult be a tejem, és így ki fog sebesedni a mellbimbóm!
A fiam 2éves, kapott cukross vizet(csak nem kérte) Flór Ferenc kórház. Lányom 5hónapos cukros vizet kapott Uzsoki utcai kórház. Baba-anya barát kórházak éjjel nappal veled a bébi... Anyatejjel nem találkoztam, ha lenne is akkor nem tápit adnának, amíg nem jön meg a tejed, hanem bevizsgált anyatejet)
A lányom nem akart-tudott szopni, csak majszolt, hiába lett volna mit. Adtam neki folyadékot. Ha nem adtam volna egy leesik a vércukra, kettõ olyan citrom lesz, mint a huzat, három leesik a súlya annyit, hogy tápira szoktatják.... Miután lett mellszívóm, cumisüvegem akkor is kérte a fél üveg cukros vizet a 80-120ml tej mellé... A fiammal mai ésszel itattam volna vizet(õ csak szopizott), hát szép kis citrom volt az elején.
Sziasztok!Bp-en a János kórházban 2010-ben is cukros vizet adtak(akkor szültem), és adnak ma is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, úgy látom megoszlanak a vélemények. Remélem lesz elég tejem és nem kerül sor arra, hogy cukros vizet kapjon a baba. De ha mégis én bízom benne, hogy talán egy kórházban nem adnak olyat, ami ártana neki... úgy tudom nálunk adnak cukros vizet, ha nem esznek eleget a babák.

Rágörcsölni vagy nem? Miért nem jön a baba ha mindent megteszünk?

Már jó ideje tervezzük a babát, két éve már, voltunk vizsgálaton is, minden rendben. A peteérésemmel voltak gondok, de kaptam rá clostyt és ultrahang mellett nézegetjük a dokival, hogy miújság de nem jön a baba. Sokan mondják nekem, hogy már túlságosan is rágörcsölök a témára. Lehet, hogy igazuk van de én nagyon akarok már babát. ha csak egyet is de a sajátomat. Volt már valaki hasonló helyzetben? Hogy nehezen akart jönni a baba. Lehet nem rágörcsölni?

Legjobb válasz: Nem a rágörcsölés miatt nem esel teherbe, hanem azért mert van valami probléma. Lehet, hogy csak annyi, amit már kezelnek, de az is lehet, hogy van más is. Nem írtad mióta szedsz gyógyszert és így mióta van peteérésed, de a próbálkozást onnan számold.

Nem a rágörcsölés miatt nem esel teherbe, hanem azért mert van valami probléma. Lehet, hogy csak annyi, amit már kezelnek, de az is lehet, hogy van más is. Nem írtad mióta szedsz gyógyszert és így mióta van peteérésed, de a próbálkozást onnan számold.
Szia! Szerintem senki nem úgy áll hozzá a legelején, hogy rágörcsöl, mégsem sikerül mindenkinek rögtön. A görcsölés azután jön, hogy az ember kezdi belátni, valami gond van. Persze a stressz nem tesz jót, még rátesz egy lapáttal a már meglévõ gondokra, de önmagában az, hogy nem foglalkozunk a babatémával, nem segít. Persze sok olyat olvastam már, hogy akkor sikerült, amikor már feladták, és nem törõdtek vele, de szerintem azért ott más változások is voltak a késõbbi kismamák életében. És nem, szerintem nem lehet nem rágörcsölni, ha már régóta próbálkozik az ember hiába. Ha szabad, a hormonokhoz annyit szeretnék szólni, hogy nekem mindig tankönyvi ciklusaim voltak, tuti peteéréssel, mégis a hormonjaimmal is gond volt! Ebben nem szabad a nõdokira hagyatkozni, nem a szakterülete. :-( A closti sajnos nem igazán megoldás, peteérést csinál ugyan, de a beágyazódáshoz ez nem elég. Keress meddõségre specializálódott endokrinológust, õ rendesen kivizsgál, az alap problémát kezeli, és closti nélkül is lesz peteérésed.
Szia Kedves Kérdezõ! A tapasztalatomat szeretném megosztani veled. 2008-ban egy sikertelen terhesség után 5 és fél év alatt nem estem teherbe a volt férjemtõl. Jártunk mindenfelé, ilyen-olyan kivizsgálás. Hõgörbe, ovutesztek, sírás, "kényszerszex". Elváltunk, az új párommal közöltem, hogy tõlem nem lehet babája. Beletörõdtünk, vettünk 2 kutyát, szeretkeztünk szerelembõl, és 8 hónap múlva... :) Szóval ennyi a recept. Szerelem és lazaság. ;)
Na en ettöl a ne görcsölj ratol hanyok konkretan. Ezzel azon jönnek altalaban, akiknek nagyon hamar lett babajuk. Kedves utolso valaszolo: Persze szerelem es lazasag, ne haragudj, de ha valami szervi bajod van amit az orvosok nem vettek eszre, akkor mit sem ersz a szerelemmel meg a lazasaggal. En mar ott tartok, hogy el sem tudom kepzelni, hogy nekünk is lesz babank. Nem görcsölök nagyon regen semmin, megsem jön a baba es mar egyre biztosabban erzem, hogy nekünk nem is fog.
Kedves utolsó. Hasonló cipõben járok, több mint 2 éve próbálkozunk. Az elején ott volt szex ahol kedvünk volt hozzán, aztán nem sikerült. Kb. 1 éve vagyok úgy rákattanva a dologra, hogy pszichés tüneteim vannak, mintha terhes lennék! SZóval akik ezt mondják: ne görcsölj rá, azoknak fél éven belül sikerült! Ezzel egyetértek. Akik nem jártak ilyen cipõben, hogy több mint 2 év telt el, azok nem is tudják milyen érzés mikor megjön. Próbálok én sem rágörcsölni, rengeteg hobbim van, mindig úton vagyok mégsem jön a baba. MensMentisbe járok, utolsó lépések vannak. Minden rendben van nálunk. Mind hormonális mind egyéb oldalról. Az én történetem ennyi!
3-as vagyok. 6 év után "nem görcsöltem rá", leszartam az egészet, én is a Mens Mentisbe jártam mega Forgács Intézetbe. Nem hiába nem akartak inszeminálni... Látták, hogy pszichésen nem menne. És milyen jól tették!!!! A leszarom periódus után jött a villám az égbõl.
A kérdező hozzászólása: Mindent megnéztek már amit meg lehet. Férjemnél is. Mégsem jön össze. Most ott tartok hogy tényleg agyilag ki kell kapcsolnom mert már idõtlen idõk óta ekörül csak ekörül forog az életünk. Néha úgy érzem mikor újra negatív a teszt, hogy a páromnak is elege van már. Úgy döntöttem, hogy itt a nyár és pihenünk . Már napok óta nem mérem a hõm úgy is meg fog jönni. Már bejelentkeztek az ilyenkor megszokott tünetek. Õsszel pedig újra elõvesszük a témát elmegyek más szakemberhez is.
Lehet, hogy tényleg a férjeddel van a baj! Ez úgy deríthetõ ki, hogy én is megpróbálom, hátha nekem sikerül és az tényleg a saját babád lesz!

Miért hány a macska, ha egyébként semmi baja nincs és nem is evett meg se füvet, se semmi mást a kaján kívül?

3,5 éves ivartalanított fiú házimascska.6-8 kiló között változik a súlya,de nem kövér,nagy és izmos.Folyton éhes és már válogatós is,csak prémium kajákat eszik meg.Emellett szárazat is eszik.De a tasakos kaját 3 napja mindig ki is teszi a tál mellé pár perccel a megevése után.Mi lehet a gond?Kevesebbet adjunk neki sűrűbben?Fél tasakot kap kb 3-4 alkalommal 1 nap.

Legjobb válasz: Milyen márkájú alusat és tápot kap? Lehet, hogy nem is olyan jó minõségû, mint ahogy ti azt gondoljátok. Szerintem vigyétek el dokihoz.

Milyen márkájú alusat és tápot kap? Lehet, hogy nem is olyan jó minõségû, mint ahogy ti azt gondoljátok. Szerintem vigyétek el dokihoz.
A kérdező hozzászólása: Régebben megette a sima kitekatot és a sima whiskas-t, most viszont már csak whiskas delice, supreme és a félix alutasakosat eszi meg.Szülinapján adtunk neki ilyen goumlet-et is, meg Sheba-t is, de az nem izlett neki. Szárazból Friskies, Whiskas steril macskáknak, meg Purina One-t is keverünk bele.Amúgy a jutalomfalatkákat is csak úgy falja.Némelyiket meg se rágja...
Szerintem szimplán férges. Mindig éhes, és hány. Jellemzõ tünetek.
Na, a jutalomfalatokat aztán hányhatja. Egyszer-egyszer kapott az enyém is, befalta, majd kihányta. Azóta nem adok neki.
Az én kiscicám akkor hányt amikor bélgyulladása volt.
A kérdező hozzászólása: Régebben már volt férges a macska, de arra úgy jöttünk rá, hogy kis kukackák mászkáltak a kakában. :) Akkor kikezeltük és azért nem foglalkoztunk vele többet, mert benti szobamacskáról van szó.Azt hittük, nem kapja el. No akkor jöhet egy kezelés próbaképp.
Macskákat mindenképp 3 havonta féregteleníteni kell, ha szobamacska, ha nem. És még az sem feltételezi azt, hogy két kezelés között nem kapja el. Nem feltétlen látszanak a székletben a férgek, a nagyobb férgek a bélfalra tapadva élnek, és mikor már a székletben megjelennek, akkor nagy baj van. Mindenképp féregteleníts, legalább kizársz egy tényezõt!

Miért nem jön össze a baba ha első hónapban összejött, de elment, azóta meg nem akar?

semmi bajom nincs csak peteérési zavar kaptam rá clostit és több peteérésem is volt de mégsem pedig már a closti is a 3. hónapja:(

Legjobb válasz: Biztos a szervezetednek még fel kell készülnie a következõre!! Ha egyszer már összejött, semmi okod aggódni, a következõ is össze fog, ha itt az ideje, legalább tudod, hogy biológiailag semmi gond! Nyugodj meg, törõdj magaddal és kedveseddel, érezd jól magad, és nehogy elkezdj magadnak stresszt kelteni emiatt :) Nyugtasd meg magad, hogy a maga idejében jönni fog megint :)

Biztos a szervezetednek még fel kell készülnie a következõre!! Ha egyszer már összejött, semmi okod aggódni, a következõ is össze fog, ha itt az ideje, legalább tudod, hogy biológiailag semmi gond! Nyugodj meg, törõdj magaddal és kedveseddel, érezd jól magad, és nehogy elkezdj magadnak stresszt kelteni emiatt :) Nyugtasd meg magad, hogy a maga idejében jönni fog megint :)
mennyi idõ után ment el? tényleg hagyj idõt magadnak és a következõ jövevénynek és jönni fog :)
A kérdező hozzászólása: hát még nagyon pici volt csak iszonyatos fájdalommal járt meg hányinger szédülés alvadt vér:(nem is tudtam hogy az vagyok csak mikor ilyen rosszul lettem az orvos mondta hogy nagy valószínûséggel az volt:(( rá egy napra meg meg is jött rendesen:( köszönöm a vigasztalást, jól esett

A terhesség végefelé normális, hogy nem mozog már annyit a baba? Ha igen miért? 37. -hétben járok.

Legjobb válasz: Csórikám nem fér már el, ki se tud nyújtózni. Ezért nem mozog annyit. Majd mozog idekint. :) Azt mondják, ha este vízszintesben vagy, és megnyugszol, akkor "kéne" neki mozgolódnia kicsit. Az enyém olyankor szokott, napközben a vége felé szinte már semmit. Csak este, meg amikor kajáltam. :) Most kint van és semmit sem változott, nagyon szereti a hasát. Lényeg a lényeg, normális vagy. Csak akkor aggódj, ha 24 óra alatt egyszer sem érzed mozogni. Drukkolok a szüléshez!

Csórikám nem fér már el, ki se tud nyújtózni. Ezért nem mozog annyit. Majd mozog idekint. :) Azt mondják, ha este vízszintesben vagy, és megnyugszol, akkor "kéne" neki mozgolódnia kicsit. Az enyém olyankor szokott, napközben a vége felé szinte már semmit. Csak este, meg amikor kajáltam. :) Most kint van és semmit sem változott, nagyon szereti a hasát. Lényeg a lényeg, normális vagy. Csak akkor aggódj, ha 24 óra alatt egyszer sem érzed mozogni. Drukkolok a szüléshez!
Lehetséges kicsi a hely.Ha mindennap érzékelsz mozgást ne aggódj, de ha nyugodt csak akkor leszel ha orvos is lát, akkor menj orvoshoz.
Normális.Egyrészt már kevés a hely, nem tud mozogni, másrészt állítólag hormonális hatások miatt nem is akar. Õ is készül.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. kicsit megnyugodtam :)
Nekem pont a vége felé mozgott egyre többet a babám, pont a helyszûke miatt. Csak a szülés napján mozgott nagyon keveset. 3hetes baba anyucija

Miért nem sikerül a baba, ha mindketten egészségesek vagyunk?

Megint nem sikerült és emiatt el is keseredtem egy kicsit mert nagyon szeretnénk.Még csak pár hónapja próbálkozunk.Tudom,h nem szabad görcsösen akarni,és lefoglalom magam egy csomó mindennel,de akkor is ott van a gondolataimban,h milyen jó lenne.

Legjobb válasz: Szia! Tegnap az RTL klub mûsorán volt egy nõ aki elmondta, hogy a kisbaba választ minket. Akkor fog jönni, ha úgy gondolja itt az ideje. Probálom elfogadni és hiszek is ebben. Annak ellenére, hogy már négyszer teherbe tudtak esni csak a 8. héten mindig megtörtént a baj. Nem volt szivhangja a babáknak. Szóval légy türelemmel és meglátod sikerülni fog.

Szia! Tegnap az RTL klub mûsorán volt egy nõ aki elmondta, hogy a kisbaba választ minket. Akkor fog jönni, ha úgy gondolja itt az ideje. Probálom elfogadni és hiszek is ebben. Annak ellenére, hogy már négyszer teherbe tudtak esni csak a 8. héten mindig megtörtént a baj. Nem volt szivhangja a babáknak. Szóval légy türelemmel és meglátod sikerülni fog.
Ha még csak pár hónapja próbálkoztok, akkor nincs miért aggódni! Tényleg fontos, hogy ne stresszeljétek magatokat emiatt, csak szeressétek egymást, a baba meg majd jönni fog!
Én nem láttam a riportot, de egyik kolléganõm szinte már mániákusan hisz ebben a baba minket választ címû dologban. Szorítok Nektek, hogy mielõbb összejöjjön, mi most próbálkoztunk elõször, persze már érzem magamon a terhesség tüneteit, de lehet hogy csak pszichés alapon.
Nekem 3 olyan ismerõsöm is van, akik eltervezték hogy márpedig õk gyereket akarnak, és szinte minden másnap próbálkoztak, nos ebbõl 2-nek 1hónap alatt sikerült, 1-nek pedig 4 hónap alatt. Szóval ez sem mindig igaz hogy ne akarjuk annyira, mert akkor nem fog sikerülni, õk is nagyon akarták mégis sikerült...
Voltatok már kivizsgáláson?ez még nem nagy idõ! Ne keseredj el! Nekünk már 2 éve nem sikerül és van baj is a páromnál! Detudod a remény hal meg utoljára!! Sok sikert!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!