Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a babám (724 db)

Miért nem a babára koncentrálok?

Zavar, hogy hányingerem van, és az van bennem, miért érdemlem meg ezt......és utána meg azon vagyok hogy a baba legyen jol, de annyira leköti a figyelmem hogy ne legyen hányingerem :(

Legjobb válasz: félek, hogy rossz anya leszek, ha ez a legfontosabb nekem hogy jol legyek :(

A kérdező hozzászólása: félek, hogy rossz anya leszek, ha ez a legfontosabb nekem hogy jol legyek :(
A kérdező hozzászólása: 6 hetes multam.
Ezen tökre nem múlik az anyává válás. Áll még elõtted 32-34 hét, amibõl az utolsó 2-3 sokkal rosszabb lesz mint most, mert nem fogsz tudni, se ülni, se feküdni normálisan, óránként mész pisilni, és alig várod már a végét. Ezért jó ez a 9 hónap, testileg és lelkileg is van idõd készülni a babára. 6 hetesen normális, hogy se terhesnek, se anyának nem érzed még magad.
egy pár hét és elmúlik a hányinger és másképp fogod látni a dolgokat. 7 hetes vagyok
Nem leszel rossz anya.Természetes, hogy terhesen is szeretne a kismama jól lenni, mert megviselik a rosszullétek a kismamákat.DE..gondolj mindig arra, hogy a gyermeked miatt vagy rosszul, és az ember a gyermekéért bármire képes!!Gondolj arra, hogy õérte végig tudod csinálni, és hidd el, sokkal könnyebb lesz.A 12. héttõl már könnyebb lesz, onnantól majd kezdenek elmúlni a rosszullétek, de addig tarts ki!!Hidd el, ha megszületik mindenért kárpótolni fog!! Én nem hánytam, viszont nagyon sokszor voltam rosszul, nagyon sokszor voltak nagyon erõs hányingereim-émelygéseim, a 10.héten már azt mondtam, hogy most már elmúlhatnának..én, aki nagyon türelmes vagyok, de kibírtam, mert olyankor a babámra gondoltam, és nem is tudtam rá ezek miatt haragudni, és lazán kibírtam. Most 16+1 hetes vagyok, és nagyon jól érzem magam.Nincs émelygés, nincs hányinger, nincs farkas étvágy, nincs étvágytalanság, nincs fejfájás, csak has alji húzódások vannak, de azok elég rendesen.
Ja és hátfájás is rendesen :)
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm a támogató szavait, sokat jelent ez nekem. Nem tudom fel vagyok-e készülve arra h. gyermekem legye, bár már nincs visszaút, és örülök is neki, de félek. Kicsit szorongok is.Van vmi jó tea vagy vmi amit erre lehetne innom? És a hányingerre?
Utolsó: én is köszönöm a megnyugtatást neked, mert hasonló cipõben járok, mint a kérdezõ, de a soraidat olvasva teljesen megnyugodtam. :)
Nagyon szivesen.Szerintem ez a lényege ennek a gyak. kérdésnek, hogy megnyugtassuk egymást ha félünk, és megpróbáljunk segíteni egymásnak!!Persze ez nagyon sokszor nagyon sok embernek nem megy, mert a legtöbbe ember ezen az oldalon lehurrogja egymást és kioktatja.De én szeretek segíteni és a tapasztalataimat leírni :)

Miért nem tudom még mindig, hogy mikor miért sír a babám?

Már 11 hetes a babám, de még mindig sokszor nem tudom, hogy mi a baja.Nagyon sírós, és nem tudom, hogy miért...Amikor eljön az evés ideje, akkor gondolom, hogy éhes és azért sír, de amúgy sosem tudom eldönteni.Ez hogyan lehetséges?Más is van így?

Legjobb válasz: rá fogsz jönni,adj még egy kis idõt magatoknak.nekem 5 és fél hónapos a kisfiam és van,amikor még most sem tudom,miért sír.

rá fogsz jönni, adj még egy kis idõt magatoknak.nekem 5 és fél hónapos a kisfiam és van, amikor még most sem tudom, miért sír.
Nem lehet mindig tudni, hogy mi a baj. Néha nincs is baj, csak közelségedre vágyik. VAgy kicsit fáj a hasa, vagy mocorog a foga, vagy simán nyügi ettõl a szar idõtõl... Ne görcsölj ezen. Ha megteszel érte mindent, nem éhes, van tiszta pelus, melegben van és nem fázik, akkor többet nem tehetsz, csak beszélj hozzá és ringasd.
Az én kisfian is nagyon sírós volt, sokat volt kézben, de hiába, ott is sírt, nem tudtam megnyugtatni. Elõszõr mindig a szoptatással próbálkoztam, aztán a peluscsere stb. 4 hónapig én sem tudtam miért sír. Csak ezután alakult ki nálunk, hogy rájöjjek mi a baj. Kitartás.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat:) Szerencsére ha felveszem mindig abbahagyja a sírást, még akkor is, ha mondjuk éhes.De nem babusgathatom egész nap, csak hogy ne sírjon.Én is azzal nyugtatom magamat, hogy mindent megtettem ami tõlem telik, megetettem, tisztába raktam, többet nem segíthetek rajta...De aztán jön a lelkiismeret furdalás, hogy biztos keveset foglalkozok vele...ami valahol igaz is, de rengeteg teendõm van itthon is.Sírhat azért is, mert egyszerûen unatkozik?
Hát igen:) keres Téged, unja a banánt egyedül:) amúgy van napirendetek? Ha nem igazán, próbáld a folyamatok sorrendjét ugyanugy tartani és kb tartani az evési és alvási idõszakokat, mert akkor lassan Õ is fogja tudni, mi után mi következik, a rendszer a babákat és az anyukákat is megnyugtatja:) sok szeretet és simogatás:)
A kérdező hozzászólása: Nem igazán van napirendünk, hiába próbálom betartani.Egyedül a fürdetés, ami mindig este 8-kor van, de tegnap is reggel 7-kor kelt, ma meg fél 9-kor.A szopizás is sokszor másfél óráig tart...Sajnos így lehetetlenség:(
8.5 hós a fiam, de még mindig van, hogy nem tudom miért sír :(((. Meg lehet érte kövezni, de ez van. Bizony sírhat unalmában is, vagy azért is, mert anya kell neki. Próbálj minél többet lenni vele és babusgatni. Annak idején 1 szabad órám nem volt a fiam mellett. Aztán amikor már érdekelte a nagy világ, egyre többet játszott egyedül. Ma már van, hogy 1.5-2 óráig felém sem néz!
vegyél egy hordozókendõt, tekerd bele, õ nyugodtan elnézelõdik, vagy alszik, te meg teszed a dolgod. közben tudod, mit csinál a babád, hiszen rajtad lóg, nem kell folyton befutnod a szobájába, rengeteg inger éri õt, fejleszti az egyensúlyérzékét és Anya is vele van:)

Nem értem miért adjunk a babának este teát vagy vizet ha felkel?

Azt javasolták nekem hogy ne etessem éjjel a babám. Hosszabb ideig átuladta az éjszakát. Aztán egyszer felkelt és megettettem. Eszembe se jutott hogy ne tegyem. Szóval azt mondták nekem hogy este csak teát kapjon vagy semmit. Nem értem ett?l hogy fogja megint átuludni?és én ugyan ugy nem tudok aludni hiszen felkelek hozzá a teával is akkor már nem mindegy hogy enni kap- e vagy mást?

Legjobb válasz: Ezt most nem értem. Egy négy hónapos gyerek miért ne lehetne éjjel ugyanúgy éhes, mint szomjas? Az õ gyomruk pici még, teljesen normális ha megéhezik. Ezen kívül õk még felszínesebben alszanak, tehát az étvágy könnyebben felébreszti õket. Az éjeli teázásra megg ugyanúgy rá lehet szokni mint az evésre, annyi a különbség, hogy akkor nem csak enni kel fel, hanem teázni is.

Ezt most nem értem. Egy négy hónapos gyerek miért ne lehetne éjjel ugyanúgy éhes, mint szomjas? Az õ gyomruk pici még, teljesen normális ha megéhezik. Ezen kívül õk még felszínesebben alszanak, tehát az étvágy könnyebben felébreszti õket. Az éjeli teázásra megg ugyanúgy rá lehet szokni mint az evésre, annyi a különbség, hogy akkor nem csak enni kel fel, hanem teázni is.
Teljesen igazad van, agybajt kapok én is ezektõl az okosságoktól.
Azért mert mi felnõttek sem eszünk éjjel, egy idõ után megszokja, hogy nem kap enni éjjel és át fogja aludni az éjszakát.Sokszor meg csak azért kelnek fel mert szomjasok.Ha nappal és este jól tele eszi magát elvileg éjszaka nem kellene hogy éhes legyen.A kislányomat 4 hónapos kora csak itatom éjjel most 2, 5 éves és azóta átalussza az éjszakát, persze van olyan hogy rosszat álmodik, vagy a telihold hat rá.Egyébként alszik reggel 6-7-ig este 7-8-tól.Kisfiam most 7 hónapos és õ is átalussza az éjszakát, éjszaka õt is csak itatom, viszont neki nem elég ha este 7-kor eszik 200 ml tápszert, 9-10 körül még kap 100 ml tápszert így alszik reggel 6-7-ig.Az meg hogy így is úgy is felkelsz hozzá az ok, de annak ha csak itatod késõbb lesz meg a pozitív hatása, kb 1-2 éves kor körül.Mennyi idõs a babád?
Szia, én a második hozzászólóval értek teljesen egyet, arról nem beszélve, hogy a babák emésztõrendszerének is szüksége van pihenésre, tehát az a 6-8 óra evés-emésztés nélkül kell nekik éjjel.
Azért, mert éjjel nem enni kell a babának, hanem aludni. (És az anyukának is). Ha este eleget evett, akkor nem éhes, és elég neki a tea is. Csak az anyukák rászoktatják az éjszakai evésre. Késõbb meg azért panaszkodnak, hogy nincs egy nyugodt éjszakájuk sem a gyerektõl. Ha csak teát adsz neki, akkor nem fog minden éjjel felkelni. Legfeljebb akkor, ha beteg, vagy melege van.
14-es. Nagyon is könnyû megetetni éjszaka egy gyereket, ha felébred. És tudod miért? Mert a szopó reflex, az megnyugtatja õket. És ha nem az éhség miatt kel fel a baba, hanem mert nyugtalan, fáj valamije, rosszat álmodik, anyahiánya van, akármi, akkor a szájába adod a cumisüveget és ez meg fogja nyugtatni. Egyrészt. A másik pedig, ha mondjuk este 9-kor vacsorázott a baba és éjjel 2-kor felkel, akkor már nincs teli a gyomra, de nem feltétlenül éhes, de már fér a pocakjában, így fog enni. És ha ezt megszokja, hogy éjszaka felkel és kap enni, akkor pedig ehhez fog hozzászokni és már megszokásból fog felkelni. És akkor tényleg már éhes lesz. De ez gyerekfüggõ, hogy kinél mikor jön el az az idõ, hogy már elég az esti étkezés, hogy átaludja az éjszakát.
Ha mellet kap a baba, akkor a szopóreflexét evés nélkül is kielégíti. Nyilván tápszeres babánál más a helyzet, ott valóban más az eljárás. Engem anyám éjjel is megszoptatott, ha kellett, nem eszem éjszaka. Én is megszoptattam a lányom, ha kellett, nem eszik éjszaka. Soksok anya megszoptatja a gyerekét, nem esznek éjszaka. Abban egyetértünk, ami jó:) , hogy amikor a gyerek megérik az éjjel átalvására, akkor nem fog ébredni még enni sem. MIvel ez az érettség teszi lehetõvé, hogy ne keltse fel õket az éhségérzet sem.
Most lehet, hogy én vagyok az értetlen, de elmagyaráznád, hogy a szoptatás miért nem evés? Ha egy anya szoptatja a gyermekét, aki éjjel felkel és a szájába adja a mellét, akkor abból jön az anyatej, ami táplálék, vagyis eszik a gyerek. Evés nélküli szopó reflexxel való megnyugtatás, nálam pl. a cumizást jelenti. Mert abból nem jön semmi.
Egész másképp szopik már egy ekkora baba ha enni szeretne, és ha csak cumizik. Evéskor mélyen bekapja a bimbót, tökéletes vákuumot képez, szív- nyel. Komfortszopikor szinte csak a bimbót veszi a szájába, és csak szív- szí- szív...kábé mint a cumit. Ha mondjuk erõs az anyuka tejleadó reflexe, vagy túlkínálat van anyatejbõl, akkor a baba nem is fogadja el a mellett (amikor csak a szopási igényét szeretné kielégíteni), vagy ha igen, akkor pár mp. után el is fordul sírva, mivel enni nem akar, csak "cumizni". Tehát az ekkora babák nagyon is jól tudják, hogy éhesek, szomjasak- e vagy nem, és annak megfelelõen szopiznak.
A kérdező hozzászólása: De akkor most õ érett rá vagy sem? 2-3 hónapig aludt most 3 hete kell. Kell neki enni vagy tea?
Alapvetõen és általában a gyerekek az éjjel átalvására 2 éves koruk körül érnek meg. Ebbõl adódik, hogy 3- 4 hónaposan valószínûbb, hogy nem érett még rá, mint hogy igen. Ha egyértelmûen tudod, hogy éhes/ szomjas akkor szoptasd meg:) . Ha kétséges, akkor próbáld ki anélkül, de ne ess kétségbe ha mégis kiderül, hogy éhes:) . N3m mellesleg 4 hónaposan napközben már biztosan sokat mocorog, akár éjjel is gyakorolja az új mozgásokat, tehát több kalóriát kíván a szervezete mint addig. Ebbõl az következik, hogy 4 hónaposan igenis lehet éhes éjjel is:) .
Kedves kérdezõ! Próbáld meg elõször úgymond kitalálni, hogy miért kel fel a babád éjjel. Ne egybõl az evéssel és ivással kezd. Próbáld meg megnyugtatni, simogatni, megölelni, beszélni hozzá, esetleg magad mellé teszed és ott vigasztalod, ha használsz cumit, akkor a szájába adod, ha megnyugszik és visszaalszik, akkor ez volt a baja. Ha úgy látod, hogy nappal is nyûgösebb, esetleg az étkezése is megváltozott, nem eszik annyit, akkor lehet egy betegség vagy a fogzás is oka annak, hogy felkel. Ilyenkor ha konkrétabb tünetek elõjönnek, akkor úgyis az orvos ír fel gyógyszert, ha beteg vagy fogzáskor különbözõ gélek vagy gyógyszerek használnak majd, nyugodtabb lesz, újra tud aludni. Ha egy növekedési ugrásról van szó, akkor hiába aludta át eddig az éjszakát, megnövekszik az igénye a táplálkozás iránt és újra ébredhet akár, mert éhes. Nálam mondjuk ez a nappali étkezésekben nyilvánult meg, a fiam éjjel ugyanúgy átaludta az éjszakát. Ebben az esetben nyugodtan adhatsz neki enni, hisz éhes. De ezen megint túl fog esni és újra utána át fogja aludni az éjszakát. Ha beteg vagy magasabb a szobahõmérséklet, akkor elképzelhetõ a szomjúság is, akkor pár korty víz is elég lesz. De alapvetõen nem kell éjszaka itatni, csak ha a baba igényli.
Nagyon egyet értek az utolsó hozzászólóval (13.). Az én kislányom 8 hetes kora óta átalussza az éjszakát, most 4 hónapos. Reggel 6 körül kel, vagy kicsit hamarabb és eszik elõször. Ha felkel pl. 5 órakor, akkor megetetem és kezdõdik a nap. Ma éjszaka viszont felébredt 3 órakor. Megsimogattam a fejét, de nem akart visszaaludni. Átpelenkáztam és magunk közé vettem, hátha elalszik. Nem sírt, 5 perc múlva elaludt és aludt reggelig. Ha sírt volna akkor megetettem volna 3-kor is, de elõbb mindig megfigyelem, hogy valóban mit szeretne. Szeritem a teázásra teljesen felesleges átszoktatni.
Komolyan nem értem, hogy ha egy gyerek nem az éhség miatt kelne, akkor hogyan lehetne megetetni... Gondolom nem erõszakkal tuszkolja bele senki a cicijét vagy a cumisüveget a szájába. A gyerekek még nincsenek elrontva, alap esetben akkor esznek amikor éhesek. A "vigaszevés" nem csecsemõkorban kezdõdik, hanem a szilárd táplálékok és a nass "bevezetésével".
HOztam Neked az éjeli szopizásról, "evésrõl" egy kis olvasnivalót:) . Nyugodtan etesd meg éjszaka, ha éhes, ezzel nem az éjeli evésre fog rászokni, hanem arra, hogy akkor egyen, amikor éhes(ez lenne az egészséges táplálkozás alapja egyébként bármely életkorban...) "(...)A csecsemõ szervezete pontosan érzi, hogy mikor mennyi táplálékra van szüksége és egyáltalán nem veszi figyelembe a napszakokat. Amikor már ritkábban van szüksége evésre, akkor hamar rájön, hogy éjszaka legjobb aludni, de amíg ez a pillanat el nem érkezik, addig meg kell adni számára a lehetõséget, hogy akkor egyen, amikor szükségét érzi. Elõfordul, hogy a babának tényleg csak a biztonságérzet hiányzik, az sem ritka, hogy a sötétség félelmet kelt benne. Ezt a tényezõt se hanyagoljuk el, ráadásul sosem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy nem éhes.(...)" innen: http://www.szoptatas.net/ejszakai_szoptatas?PHPSESSID=ecf70a.. "Az elsõ hónapokban az éjszakai szoptatás is hozzátartozik a csecsemõ természetes gondozásához, táplálásához. Ez biztosítja a tejtermelõdés kellõ fokozódását, a hormonális egyensúlyt, a csecsemõ megfelelõ gyarapodását. Éjszaka tehát sem teáztatni, sem cumisüvegbõl tápszert vagy lefejt tejet itatni nem szükséges, helyette szoptass! Nem kell felkapcsolni a villanyt, mindketten ágyban maradhattok, így pár perc múlva már alhattok is tovább"innen: http://www.lll.hu/szfuzet/elso_het "Szoptasd éjjel is a babád - A tejtermelésben fontos prolaktin hormon szintje éjjel magasabb mint nappal, ezért az éjjeli szopik többszörösen hatékonyak a tejtermelés szempontjából. - Az éjjeli ébredés leginkább alkat és fejlodési stádiumtól függ, nem az éhségtol. Sok csecsemo pl 3-4 hónapos korában elkezd újra ébredni éjjel, még akkor is ha eddig szépen aludt éjszaka. - Maximalizáld a saját pihenésed azáltal, hogy közel veszed magadhoz éjjel a babát."innen: http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1202478746.1144.txt "A teára nincs szüksége annak a babának, aki anyatejes táplálásban részesül. Nagyon ritkán, nagy kánikula idején talán kis folyadékpótlás szükséges, vagy amikor lázas a baba és nagyobb a folyadékvesztesége a normálisnál. A tea értéktelen a baba szervezete számára, nem járul hozzá a fejlõdéséhez, ráadásul nagymértékben romboló hatással van a tejelválasztásra, valamint a baba emésztõrendszerére, ha a teát ráadásul cukrozva kapja. Sokan fennen hirdetik, hogy a kiegészítõ tápláléknak nincs hatása az anyatej mennyiségére, pedig ha logikusan végiggondoljuk, ennek pont az ellenkezõje az igaz. Mivel a baba igényeihez igazodik az anyatej termelõdése, ezért ha a baba mással csillapítja éhségét, kevesebb anyatejet fog igényelni, mely azonnali hatással lesz a mennyiségre. Az éjszakai alvás és a táplálkozás kapcsolata Sajnos, sok kismama kimerültsége okán folyamodik ehhez a módszerhez, mely nem csak, hogy nem hatékony, de azonnali anyatej mennyiség csökkenéshez vezet. Több kísérlet és kutatás folyt ebben a kérdésben, mely által megerõsítést nyert az a tény, hogy a táplálkozás módja és az éjszakai alvás semmilyen mértékben nem függ össze. A baba akkor fogja átaludni az éjszakát, ha meg tudja különböztetni a különbözõ napszakokat, valamint biztonságban érzi magát akkor is, ha több órára külön van az édesanyjától, továbbá ha a fejlõdése már nem olyan rohamos mértékû, hogy szüksége lenne az éjszakai etetésre. Etetés alatt itt a normál, megszokott táplálékon van a hangsúly(...)"innen: babaindex.hu ...
A kérdező hozzászólása: Ha ên kelek szopik ha nem akar vagy nincs sok tej akkor táp. Ha a férjem akkor táp. Mindenki mást mond :(
Éjjel tápszert kap, vagy szopizik?
A teára nem szokik rá, csak az evésre. A teát azért issza, mert szomjas, nem azért, mert éhes.
A kérdező hozzászólása: 4 hónapos múlt. 7 hetes kora óta aludta àt. Anyatej napközben este tápszer. 120ml többet nem eszik meg a tápból este 8 kor.
Mekkora a babád? Hogyan táplálod?
A kérdező hozzászólása: Én csak jót akarok neki csak nem értettem hogy mi a külömbség. Elvileg ha teát kap nem kell mindig? Arra nem szokik rá mint az evésre? Nem tudom sajnos elsõ babám.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen. Megpróbáljuk igy!


Miért nem lehet babák fején használni a rázókeveréket?

Babám tarkóját és halántékát csípte meg a szúnyog.Akkor nem kenhetem be?

Legjobb válasz: Miért ne kenhetnéd be, ha gyerekeknek készült a termék?

Miért ne kenhetnéd be, ha gyerekeknek készült a termék?
A kérdező hozzászólása: Mert rá van írva hogy fejen ne használjuk, csak nem értem hogy miér5t ne?!
Mert mentolt tartalmaz és az esetleg allergiát válthat ki pici babáknál, ha belélegzik. Esetleg próbáld ki, hogy hagymalével bekened. kicsit büdi, de hatásos! :) )
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Ez normális. Isznak a magzatvízbõl, attól van, nem jelent semmi kórosat.
Azt olvastam valahol, hogy a tüdõ érési folyamatának a része a csuklás.
Nyeli a magzatvizet és azért csuklanak. Ezzel a tüdejét is fejleszti, erõsödik. Nekem is sokat csuklik, van hogy még éjjel is :) De van olyan nap hogy egyáltalán nem csuklik 1-2 napig, majd egy nap 3szor is. Sok boldogságot! 35 hetes pocis
Mert érik a tüdeje, és gyakorolja a majdani légzés mozzanatiait. Ez jó , örülj neki!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Csak én vagyok úgy, hogy nem tudom miért sír a babám?

Tisztába van rakva, evett, ivott,hasa nem fáj, és mégis sír. Hiába dédelgeti az ember, sír. Az én lányom ilyen, sokszor elképzelésem sincs a sírás okáról, és ez eléggé kiborít.

Legjobb válasz: Nem vagy egyedül. Az én kisfiam 11 hónapos, de még a mai napig nem tudom mindig eldönteni, hogy miért sír. Olyan 6-7 hónapos koráig pedig lövésem sem volt. Mindenki azt mondta, hogy hamar megtanulja az ember megkülönböztetni a sírásokat. Hát az én gyerekem mindig tök egyformán sírt. Torkaszakadtából :-)

Nem vagy egyedül. Az én kisfiam 11 hónapos, de még a mai napig nem tudom mindig eldönteni, hogy miért sír. Olyan 6-7 hónapos koráig pedig lövésem sem volt. Mindenki azt mondta, hogy hamar megtanulja az ember megkülönböztetni a sírásokat. Hát az én gyerekem mindig tök egyformán sírt. Torkaszakadtából :-)
hát én mostanában kezdem kapisgálni a különbözõ sírásokat... mármint megkülönböztetni. 3 hónapos. Amire rájöttem, hogy ha leteszem és negyed óra alatt nem alszikbe, akkor még éhes maradt. Ismerem már a fáradtvagyok sírását, meg a fájvalamim sírását is:) Ranschburg Jenõ bácsi szerint 8 típusú sírás val, van is rróla egy mp3 file-om, mármint amiben elmondja hogy melyik sírástípus mit jelent. Ha gondolod elküldöm emailen.
Nekem is küldd el légyszi!!!! Köszi! Én sem igazán tudom sokszor eldönteni, hogy mi a sírás oka....
A kérdező hozzászólása: Igen, az nagyon jó lenne ha elküldenéd, megköszönöm!!
ÁÁ dehogy én sem tudom miért sír. Szerencsére keveset sír de akkor sem tudom miért csak mindent végig próbálgatok ami szóba jöhet aztán majd lesz valami. :) 9hós

Miért bukik a babám többször is egy nap? Pedig szépen fejlődik, nő, nem beteg. Legalábbis a doki ezt mondta. Azt mondta ez előfordul. Én féltem és mindig nézegetem ha alszik nehogy félre nyeljen.2 hetes baba. Jártatok már így? Mi a teendő?

Legjobb válasz: Az én babám is ilyen volt picinek, még nem tudják, hogy mennyi az elég, így többet eszik, mint amire szüksége van ezért jön vissza. Valószínû van sok tejcsid, de a kereslet-kínálat hamarosan beáll, addig pedig kitartás. De az is lehet, hogy sokat sír, sok levegõt nyel, ha így van, akkor büfizetesd szopi közben is. Tudom, néha ilyesztõ a mennyiség, de nem kell megijedni / könnyû azt mondani, ugye?:-) /. Ha félsz, hogy félrenyel tegyél kispárnát a háta mögé és fektesd az oldalára. Mindig cserélgesd, tehát egyszer a jobb oldalán aludjon, utána a bal oldalán, hogy szép kerek legyen a buksija.

Az én babám is ilyen volt picinek, még nem tudják, hogy mennyi az elég, így többet eszik, mint amire szüksége van ezért jön vissza. Valószínû van sok tejcsid, de a kereslet-kínálat hamarosan beáll, addig pedig kitartás. De az is lehet, hogy sokat sír, sok levegõt nyel, ha így van, akkor büfizetesd szopi közben is. Tudom, néha ilyesztõ a mennyiség, de nem kell megijedni / könnyû azt mondani, ugye?:-) /. Ha félsz, hogy félrenyel tegyél kispárnát a háta mögé és fektesd az oldalára. Mindig cserélgesd, tehát egyszer a jobb oldalán aludjon, utána a bal oldalán, hogy szép kerek legyen a buksija.
Még gyenge a gyomor záróizma, ezért is jön könnyen vissza, nem kell aggódni! Reflexszerûen oldalra hajtják a fejüket, így nem nyel félre ;)
Szia! A kisfiam olyan mohón és gyorsan szopizott, hogy hamar tele is lett a pocija, aztán meg bukott és bukott. Ne aggódj, be fog állni a normális adagjára néhány héten belül és akkor majd nem eszik majd többet a kelleténél és nem fog kijönni a felesleg. A legjobbakat!

Miért nem a szoptatás ÉS a tápszeres táplálás EGYÜTT a legjobb a babának?

A kérdés csupán elméleti, de mindkettőnek meg van a jó oldala, akkor miért csak "kényszerből" használjuk a kettőt együtt? Pl. egy rossz alvó babát miért ne lehetne tápszerezni, ha attól jobban és hosszabban alszik? A tápszerben is vannak hasznos dolgok.

Legjobb válasz: Csupán azért, mert a legideálisabb táplálék az anyyatej: 1.mindig kéznél van 2.steril 3.megfelelõ hõmérsékletû 4.ideális összetételû, mindig igazodik az összetétel a bab igényéhez, vagyis az elején még kevéske kell, de az a legértékesebb immunfehérjéket, vitaminokat, zsírokat tartalmazza, amikor már sokat eszik, akkor sokkal több termelõdik más összetétellel. 5.a legemészthetõbb 6. a legjobban felszívódik 7 a legolcsóbb 8. a legszorosabb kötõdés az anya és baba között a megszületés után. A legmodernebb tápszerek is nagyon jók, de nincsenek annyira jók, mint az anyatej. Az, hogy a baba a tápszertõl jobban alszik annyit jelent, hogy a tápszer lassabban tûnik el a gyomorból, mert nehezebben emészthetõ. Ha a baba rászokik a cumisüvegre nehezebben fog szopni, mert az nagyobb meó, éalapesetben annyi tej termelõdik, amennyire szükség van, vagyis, ha a szervezet érzi, h este nem volt rá szükség nem fogja pótolni.s a tejtermelésre sincs jó hatással a tápszer, mert

Csupán azért, mert a legideálisabb táplálék az anyyatej: 1.mindig kéznél van 2.steril 3.megfelelõ hõmérsékletû 4.ideális összetételû, mindig igazodik az összetétel a bab igényéhez, vagyis az elején még kevéske kell, de az a legértékesebb immunfehérjéket, vitaminokat, zsírokat tartalmazza, amikor már sokat eszik, akkor sokkal több termelõdik más összetétellel. 5.a legemészthetõbb 6. a legjobban felszívódik 7 a legolcsóbb 8. a legszorosabb kötõdés az anya és baba között a megszületés után. A legmodernebb tápszerek is nagyon jók, de nincsenek annyira jók, mint az anyatej. Az, hogy a baba a tápszertõl jobban alszik annyit jelent, hogy a tápszer lassabban tûnik el a gyomorból, mert nehezebben emészthetõ. Ha a baba rászokik a cumisüvegre nehezebben fog szopni, mert az nagyobb meó, éalapesetben annyi tej termelõdik, amennyire szükség van, vagyis, ha a szervezet érzi, h este nem volt rá szükség nem fogja pótolni.s a tejtermelésre sincs jó hatással a tápszer, mert
Nem a tápszerrel van a baj, mert az nem méreg, gyerekek millió nõttek fel rajta. De az anyatej mennyisége a kereslet-kínálat elvén mûködik, nem pedig olyan mint egy csap, amit akkor nyitsz meg amikor akarsz, és jön belõle amennyit akarsz. Ha valaki az esti szoptatás helyett átáll a tápszerre, akkor a szervezete kevesebb anyatejet fog termelni. Tehát még többet kell pótolni a tápszerbõl, vagyis az anyatej mennyisége tovább csökken.... Ha valaki fenn akarja tartani a tejtermelést, akkor fejnie kell. Én csináltam, mert annyi tejem volt mint a fene, egy tehenészetet lenyomtam volna hozamban, muszáj volt fejni különben szétrobbantak volna a melleim. Utáltam, hogy naponta többször (szoptatás után is kellett néha) rá vagyok kötve egy zörgõ gépre mint a Riska tehén, aztán fertõtlenítek, mosom el a darabjait. Sok idõt nem kellett tápszerezni a gyereket, csak sokkal késõbb pár alkalommal, épp elég volt nekem a cumisüveggel zsonglõrködni, hõfokot eltalálni (félálomban éjjel ezt hogy csinálják???), cumisüveget mosni.... Ha nekem azt javasolta volna valaki, hogy egy esti szoptatás után bealszunk, éjjel egyszer félálomban a gyerek szopik majd alszunk reggelig helyett válasszam azt, hogy este tápszert kevergetek, cumisüveget mosok, kikészítem a következõ adagot hogy ne félálomban kelljen kotorászni, majd leülök fejni, elmosom a darabjait, majd éjjel kelhetek fejni, hogy ne durranjak szét, amikor a gyerek kel készítem a tápszert, fejek / vagy akkor már szoptatok, na annak a fejéhez vágtam volna a mellszívót, hogy bonyolítsa a saját életét.
Ha rákattan a tápszerre és a cumisüvegbõl könnyebben evésre, akkor a szoptatás el is maradhat, továbbá a tejtermelés fenntartásához is szükséges a folyamatos szoptatás. Sok esetben csökken a tejtermelés amint egy-egy étkezést kivált a baba.
Ma már elég jó tápszerek vannak, de a babának a legjobb az anyatej, nõi tej. Biológiai értéke van, immunanyagok vannak benne, amik kb. fél éves koráig védik a babát, ez nincs a tápszerben. Már vannak humanizált tápszerek, amelyek összetételükben legjobban hasonlítanak az anyatejhez, de mégsem érhetnek az anyatej nyomába. Ha az anya nem tud/nem akar szoptatni, vagy a baba nem akar szopni, akkor persze adhatunk tápszert, semmi baja nem lesz természetesen, és ha már kevés a tejci akkor ugye el kell kezdeni a hozzátáplálást is. Remélem értelmes dolgokat írtam :)
Ez így is van... jól írta a felsorolás :)
azt se tudom mirõl írsz :) én is így tanultam a tanfolyamon /csecsemõ-és kisgyermeknevelõ-gondozó/ én nem azt mondom, hogy rossz a tápszer, én azt írtam, hogy miért JÓ az anyatej, érted? De írtam, hogy tápszertõl sem lesz semmi baja a babának. DE mindegy is... nem lényeg.
A lényeg, hogy soha ne fárasszátok az agyatokat gondolkodással, esetleg jöhet egy kis copy paste az l.l.l. oldaláról. Igazi kratív gondolkodók! Bravó.
Ja igen, erre a felsorolásra is számítottam...
pontozzatok csak le fejõs tehenek nyugodtan
Nem neked ment bocsi :) Nem értem miért támadsz, nem a te válaszodra írtam vissza, a felsorolásod teljesen jó, nekünk is ez volt az elõadás lényege, szóval nem értem mi bajod... és annak írtam, aki jön itt a szent dumával... de nem érdekel, úgyis mindenki azt csinál amit akar, és ahogy jobb neki és a babának. Egyébként meg nem kellene lenézni azért, mert ilyen tanfolyamra járok, hidd el nem valami ócska f*s képzés ez....
Nyugi engem is folyamatosan lepontoz valaki... nem is érdekel
12-es vagyok! Azt mondtam nem az anyatej a legolcsóbb! Erre jön a válasz az egyik legdrágább tápszerrel. Szoptatás nélkül is ugyan úgy odafigyelve étkezem, és egész egyszerûen többet kell ennem, hogy tej is legyen. És a tejem sem lett kevesebb. Tényleg nem értem, hogy miért kellett ezért 0%-ra lepontozni.
Röhejesek vagytok ezzel a vitatkozással. Õrület micsoda energiapazarlás ..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok választ! Vitát nem akartam, mert tényleg elméleti kérdés. Akinek (még) van kedve, válaszolna még pár kérdésemre? Tehát arról nincs vita, hogy az anyatej a legjobb, felülmúlni ezt nem lehet. De azért ez sem tökéletes, a tápszer viszont jó kiegészítõ lehet pl. vitaminokban. Vagy a példánál maradva, esti lefekvés elõtti kaja, hogy táplálóbb legyen, és a jobb alvást segítse? Ez miért ártana? Ha mondjuk apuka vagy nagyi adja, hogy ne legyen cumizavar? A tejtermelésnek miért ártana? Ha egy étkezés kiváltodik, akkor természetes, hogy azzal a mennyiséggel kevesebb tej lesz, dehát arra ott a pótlás. Vagy ez a "termelési zavar" az egész napra vonatkozik?
Agyonlepontozott vagyok :) aki szerint nem az anyatej a legolcsóbb! Az új kérdésedre válaszolva, szerintem mindennek ellenére azért az anyatej a legjobb, mert tudsz külön vitamint adni anyatej mellé, és akkor még mindig több a természetes tápanyag amit kap. Míg ha táppal adod a vitamint, akkor ott mesterséges tápot eszik. Cumizavar attól lesz elvileg, hogy felváltva kap cumit és cicit, és a cumiból könnyebb neki enni, ezért késõbb nem lesz hajlandó dolgozni a cicin. Mi avent 1-es cumival kezdtünk. Nagyon nehéz belõle szívni, míg a cicimbõl sokszor magától folyik a tej, ha picit megszívja. Szóval ez nálunk nem jött elõ.
Kedves 11-es... te sem álltál sorban, mikor észt osztogatták :D Lehet többet tudok, mint te , földi halandó :P
Mert a baba legtermészetesebb tápláléka az anyatej, ezt így adta a jó Isten. A tápszer csak ez után következett. A tápszer csak PÓTLÓ. EGYÜTT semmi szükség rá. Elméletileg. Aztán a gyakorlat úgy is hozhatja, hogy anyatejet is kap és pótlásként tápszert is. De nem helyette a legjobb a babának és nem együtt a legjobb a babának.
Mind a kettõ étel, egyikkel sincs semmi probléma benne van mindkettõben az amire a babának szüksége van, én pl nagyon örültem, hogy végre adhatok neki tápszert, bár most ezért a sok anyatej csodáló lepontoz, de nekem könnyebb volt, és fiam egészséges, jó az immunrendszere, Õ pl 1 hónapig kapott mindkettõt aztán utána már csak tápszert, mert elapadt a tejem.Akinek nincs sok teje úgyis idõ után kiegészít, és együtt és külön -külön is jó a babának.
igaz manapság már vannak jó tápszerek. de tényleg az anyatej a megfelelõ a csecsemõ számára. nekem sajnos a kórházban elrontották a dolgot mert egybõl cumisüveggel itatták nem is cuppant a cicimre. ha már közelítettem feléje ordított ezért sajnos tápszeres lett de így is szépen fejlõdik.
14-es válaszban parkoljon helyett patkoljon....
"Meg kéne nézni, hogy annyi kcalt, te mennyi kcalból állítasz elõ, és remélhetõleg minõségi étkezésbõl, hiszen szoptatsz. " A minõségi étkezés nem jelenti azt, hogy homárral eszem a kaviárt, hanem zöldséget, gyümölcsöt, rendes fõtt ételt - amit akkor is kellene enni az embernek, hogy ne parkoljon el idõ elõtt érelmeszesedésben, cukorbetegség miatt, stb, szoptatástól függetlenül. Az egészségesen étkezõ szoptató anya és az egészségesen étkezõ nõ étrendje között nincs havi tízezres különbség.
A gyerekem a Beba HA start pro nevû tápszert eszi, havonta 8 dobozzal váltok ki neki, 2202 ft/ doboz receptre, ami 17616 forint havonta, tehát ne mond nekem, hogy az anyatejnél nem drágább! A tejtermelésedet te tudod, ezzel nem is vitatkoztam, csináld, ahogy neked jó, nem értem, miért támadsz? Mi bajod? Önigazolást keresel?
1. Szerintem nem az anyatej a legolcsóbb! Meg kéne nézni, hogy annyi kcalt, te mennyi kcalból állítasz elõ, és remélhetõleg minõségi étkezésbõl, hiszen szoptatsz. 2. 3 hónapos babám az elejétõl fogva vegyesen kap tápot és tejet! Estére elfogy a tejem, így az esti szopás után kap kiegészítést (ha igényli). Semmivel nem lett kevesebb a tejem a 3 hónap alatt. Megvolt két fejlõdési ugrás is, és a helyzet ugyan az. Ha egész nap mellen van a gyerek (és nekem nagyon sokat van cicin, mert borzasztó kényelmes evõ), akkor sem tudok teje fakasztani már este!
5. vagyok. Miért pontoztatok le? Én nem tápszer-ellenes vagyok, hanem anyatej-párti, akinek sajnos nem volt annyi teje, hogy szoptatni tudtam volna a gyermekemet, tehát tápszert eszik. Egyébként nehogy már egy csecsemõ gondozói tanfolyammal akarjon valaki nekem szakmai kérdésben eszet adni.....
Most nem értem megint ki és miért pontozott le??? hihetetlen... biztos valami agyonképzett m*jom :D
Elõször is fontos tudni, hogy a legfontosabb egészségügyi szempontból az elõtej, amit a csecsemõ 5 napos koráig meg kell kapjon!!! Ettõl függ, hogy az immunrendszere késõbb normális ütemben fejlõdik-e vagy sem. Ezt sokszor összekeverik és azt gondolják, hogy ha késõbb tápszeres lesz a baba akkor az befolyásolja majd az immunrendszer fejlõdését is( TÉVHIT!). Miért jobb az anyatej? Az anyatej maximálisan igazodik a csecsemõ emésztési rendszeréhez. Vagyis kevésbé terheli meg a gyomrát így kevésné lesz hasfájós. Gondolom minden szülõ szeretné elkerülni ezt amennyire csak lehet, hogy ne kínozza a hasfájás a gyermekét. Viszont fontos, hogy az anyukának ekkor le kell mondani sok ételrõl, hogy megfelelõ minõségû anyatejjel tudjon szolgálni. Csak ekkor igaz az, hogy a , , legmegfelelõbb" az anyatej. (Vagyis nem iszik tejet, nem eszik puffasztó zöldségeket, nem fogyaszt alkoholt, koffeint stb) Amikor a szoptatás lehetõsége nem áll fent alternatív módszerként választhatjuk a tápszeres táplálást ami minõségileg második helyen áll a megfelelõ anyatej után a sorban. Ma már ezt tehéntejbõl állítják elõ, ám kivonják belõle az összes olyan elemet, amelyet a baba emésztése nem képes feldolgozni. Köztudott, hogy egy csecsemõ illetve kisgyermek emésztésnél még hiányzik több olyan enzim ami a felnõtteknél megtalálható. Ezek életkor szerint változnak ezért is fontos, hogy mindig a baba korának megfelelõ tápszert válasszunk. Az újabb tévhit, hogy a baba hozzászokhat a mai cumisüvegekhez. A legtöbb cumisüveg (fel is van tüntetve!) teljes mértékben utánozza a szopás közben hozzáférhetõ mennyiséget így nem fog gyorsabban hozzájutni a baba a táplálékhoz, így , , nem éri meg" neki a cumisüvegbõl ivás jobban mint a szopizás. Természetesen még 10-15 éve nem volt kapható igazán jó minõségû cumisüveg így akkoriban ez a tévhit megállt a lábán. Ezért fontos, hogy mindig a legjobb minõséget válasszuk és figyelmesen olvassuk el a cumisüveg tájékoztatóját és keressünk olyan részt, ami kifejezetten erre utal. Tehát az anyatej igazodik a legjobban a baba emésztéséhez, a tápszer kevésbé jó, de , , megfelelõ". A Vegyes táplálás során léphetnek fel olyan problémák, hogy ha az anyuka édeset evett, akkor késõbb a tápszert a csecsemõ nem fogadja el, vagy esetleg a tápszert kibukja (mivel érzi, hogy másabb). Illetve az egyik legnagyobb probléma azzal, hogy esténként kizárólag tápszert eszik, hogy a tejtermelés a szükséglet szerint termelõdik. Ez azt jelenti, hogy minél többet szopik a gyermek annál több tej termelõdik. Visszafelé: Minél kevesebbet (vagy minél több idõ telik el 2 szoptatás között) annál kevesebb tej termelõdik hiszen testünk úgy érzékeli, hogy a babának nincs annyi tejre szüksége. Természetesen aki úgy látja, hogy a babájának megfelelõ a vegyes táplálás és kényelmesebbek a gyermek éjszakái az választhatja ezt. Ekkor azonban FONTOS hogy az etetések helyett az anyuka éjszaka is mellszívóval fejje le a felgyûlt tejet, hogy az apadás ne indulhasson meg. Az hogy , , a tápszerben is vannak hasznos dolgok" pedig pusztán annyit takar, hogy a tápszerben is megtalálható minden olyan anyag ami az anyatejben is kivéve, hogy bármennyire is törekednek egy kevéssel még mindig nehezebb megemésztenie a csecsemõnek. Ha a tápszerben van olyan anyag ami az anyatejben nincs (extra plusz juj de jó vitamin formula:D ) az pedig 100%-ig felesleges a gyermek számára hiszen az anyatej pontosan lefedi a gyermek szükségleteit és minden más anyag gyakorlatilag felesleges (bár a termék jobban eladható- valójában átverés) Tápszeres táplálásnál fontos megjegyezni, hogy ez egy sûrûbb anyag. Az anyatej alkalmazkodik a csecsemõ folyadékigényéhez (Eleinte hígabb majd késõbb laktatóbb) is ám a tápszer erre nem képes. Ezért mindig kínáljuk vízzel a tápszeres babákat két etetés között!!! Összefoglalva a tápszer valóban teljesen megfelel egy újszülött csecsemõ táplálásához, de miután csak , , utánozza" az anyatejet 100%-ig olyan minõséget nem tud adni. Fontos még, hogy bizonyos tápszerek allergiás reakciókat is kiválthatnak így a legbiztosabb, ha HA (hipoállérgén) terméket vásárolunk fõleg akkor, ha a családban vagy rokonságban elõfordul tejérzékeny. A HA termékek megelõzés céllal készültek. Aki bevállalja, hogy Ad a babájának tejpépet vagy tehéntejet az szabadon megteheti, ám tudnia kell, hogy ezzel megemeli a kockázatát annak, hogy késõbb tejérzékennyé váljon gyermeke. Aki a jobb félni mint megijedni elvet vallja az pedig válogasson körültekintõen a tápszerek között amennyiben valamilyen oknál fogva az anyatejes táplálás nem lehetséges, vagy nem megfelelõ. Jó Babázást Anyukák!

Rájöttem miért nem galuska? babi néni cső joska gyerek? Fül pi, ing a kutypocsee

Mondom a suzuki e nyerő erre ő vadhús lottózni kéme egyen mega a szívet. Micsoya a pali meg full reszeg xd amugymeg meg csehek vannak jó nnnaaaaapot

Legjobb válasz: ez nehéz szülés volt....

ez nehéz szülés volt....
Szólj, hogy mikor kell röhögni, köszi!
Túladagoltad a fogalmazásgátlót?

Miért kelhet a babám éjjel, ha eddig nem kelt?

Fél éves múlt. 2 hós kora óta nem kelt éjjel és mostanában (2-3 hete) meg igen. Anyatejes, de a hozzátáplálást már elkezdtük és ? este az utolósó kaja el?tt is kap babaételt és rá a tejcsit és így se bírja ki az éjjelt, ezért arra gondoltam, hogy nem is azért kel, mert éhes. A foga se fáj még, mert nem sírva ébred, hanem úgy, hogy hát én itt vagyok, játszunk, te is itt vagy hahóóóó??!!...kb 1,5 óra mire elaltatom..mi lehet ez? mit csináljunk?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!