Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a 2 hetes babám (13 db)

Miért nem alszik a 2 hetes babám nyugodtan?

Alszik ? egész éjjel , 10-11 körül már alszik, 4-6 körül kel fel enni. Az els? 1-2 óra általában nyugodt, csendes alvás, de aztán jön a krákogás, köhögés, szuszogás, nyögés, kapálózás, böfögés, cuppogás, van ott minden... Mindig azt hiszem, hogy felébredt, de nem, alszik tovább. Én meg így nem tudok aludni mellette, mert mindig azt lesem , mikor kell etetni.

Legjobb válasz: Szia, nálunk ugyan ez a helyzet-6 hetes a lányom, de születése óta ezt csinálja. Senki nem tudja miért. Ennek erdményeképpen 1-2 órát alszok éjjel. Volt ez már 45 perc is!:( Nálunk akkor "csendesedik" az õrület, h az apja a mellkasára teszi. De hosszútávon ez sem jó megoldás.

Szia, nálunk ugyan ez a helyzet-6 hetes a lányom, de születése óta ezt csinálja. Senki nem tudja miért. Ennek erdményeképpen 1-2 órát alszok éjjel. Volt ez már 45 perc is!:( Nálunk akkor "csendesedik" az õrület, h az apja a mellkasára teszi. De hosszútávon ez sem jó megoldás.
Amikor én cuppogásra kelek, és látom, hogy rég evett, akkor kelteni szoktam.A büfit meg tudod elõzni, ha rendesen megbüfizteted.Mióta hason altatom sokkal nyugodtabban telnek az éjszakák.
Szia Az en babam 6 hhetes, nalunk ugyanez volt, folyton lestem hogy akkor most felebredt , akare enni, vagy mi a helyzet, aztan elmaradt magatol, nekem is azt mondtak a meleg miatt volt, de aztan rajottem hogy mivel az ejszakai bufizeseket elblicceli mert elalszik a valamon , gorcsei vannak szegenykemnek. Amiota gorcsoldot kap nyugodtabban alszik, ne aggodj, es nem kell folyton figyelni, ha azert kell fel mert hes , azt tudtodra is adja, az en babamat kifejezetten idegesiti ha rogton felveszem, kell hagyjam hogy ebredjen fel magatol , nezelodjon egyet , aztan jelzi hogy na kkor most kajat kerek!
Az én kisfiam is nyugtalanul aludt, nyögött, nyújtózott, nyammocott, cuppogott....meg minden. Vettem neki tönkölypelyvával töltött babapárnát ( Herbária boltokban lehet kapni ), azóta olyan csendesen és nyugodtan alszik, békésen szuszog, csak szopizni ébred éjjel 1x. 11 hetes.

Miért nem akar szopizni a 2 hetes babám?

3 napja szörcsög az orra (a nagytesótól kapta el). És így nehézkesen megy a szopi, állandóan porszívózom neki, és már a 3. féle orrsprayt kapja. Ma még szinte alig evett (pár kortyot), de fel sem kell, hogy meg tudjam szoptatni.

Legjobb válasz: Ha kell akár álmában is etesd meg, tudom milyen ez, az én kislányom sárgaság miatt nem akart szopizni és volt már vagy 6-7 hetes mire már nem csak álmában evett. Éjjel nappal fejd a melled és próbálj meg valami tejserkentõt is enni, inni, mert egyébként el fog apadni a tejed és ébresztgesd a babád.

Ha kell akár álmában is etesd meg, tudom milyen ez, az én kislányom sárgaság miatt nem akart szopizni és volt már vagy 6-7 hetes mire már nem csak álmában evett. Éjjel nappal fejd a melled és próbálj meg valami tejserkentõt is enni, inni, mert egyébként el fog apadni a tejed és ébresztgesd a babád.
nekem kézzel sokkal jobban ment és többet is tudtam fejni. Nekem egy szoptatási tanácsadó mutatta meg a kézi fejést és nagyon bevált. A lényeg, hogy olajos kézzel csináld és finoman, nem kell nagyon nyomkodni mert azzal nem lesz jobb. Amúgy is a finom masszázs szerintem hamarabb beindítja a tejleadó reflexet. Legalább 20 percig fejj, még akkor is ha már nem jön belõle semmi.Kitartást. Azt hallottam az anyatejet lehet orrba is cseppenteni, talán ezt is kipróbálhatod.
ha nem akar szopizni fejd le a tejet, mert igy elapad. ha meggyogyul majd megint eszik rendesen.Addig valahogy fenn kell tartani a tejtermelest.
Fejjél mert elapad!! És a lehetõ legkevesebbet adjál cumis üvegbõl! Nincs annál szörnyûbb amikor visítva elfordítja a babád a fejét és nem kéri a cicit, de ugyanazt a tejet megissza üvegbõl, aztán vagy harcolsz vagy tápozol vagy fejsz még 6x hónapig. Én napi 8 szor fejtem 2 gyerek mellett mert már alig volt!
A kérdező hozzászólása: Álmában sajnos nem tudom etetni, mert nem lehet felébreszteni, ha be is kapja, csak cumizik rajta. A fejõvel meg alig tudok kiszedni valamit, jó ha 20-30 g jön. A tejserkentõket meg dögivel eszem. Hogyan fejjek, hogy több legyen a tejem?
Fél éves korukig a babák csak az orrukon keresztül lélegeznek!!! Ezért nem szopik, mert ha bekapja a cicit, az orrán nem kap levegõt a náthától! A két hetes babáknál az éhségérzet még nem mûködik megbízhatóan. Semmiképp se hagyd hogy ne egyen, próbálj homeopátiás szereket, esetleg Sinupretet (gyógynövény-kivonat).

Miért nem fogadja el a 2 hetes babám a cumit?

Undorral köpi ki, van hogy öklendezik is t?le, pedig a legkissebbet vettük és ovatosan teszem a szájába... Néha nagyon jól jönne ha elfogadná amíg a testvérével foglalkozom

Legjobb válasz: Mert szar íze van a mûanyagnak és a cici finomabb meg természetesebb :D

Mert szar íze van a mûanyagnak és a cici finomabb meg természetesebb :D
Az enyém kiköpte és utána is bukott. Azóta sem kell Neki. Néha megpróbálom, de nem erõltetem. Csak a cicit szereti...ez van
Az én lányom lassan 3hós és õ sem fogadja el. Már sok fajtát kipróbáltunk, de nem kell neki. Pedig a tesója cumizik. :)
Az én babám sem kért belõle, öklendezett tõle. 6 hósak leszünk már.
Az én fiam, mig cicizett, ugyanezt csinálta. 10 hónaposan már nem szopizott, onnantól kezdve fogadta el a cumit. 35/N, 3 fiú anyukája


Miert sir keservesen 3 hetes babam szopi közben es azutan? Mar teljesen kivagyok, nem alszunk mert csak ordit. Huzza a labait fölfele, olyan, mintha görcsölne a hasa. Mit tehetnek? Jelenleg 2 fele cseppet kap hasfajas ellen.

Legjobb válasz: Fáj a hasa szegénykének. Simogasd a pocakját, fõleg az alhasát, picit erõteljesebben (de azért érzéssel), az óramutató járásának megegyezõ irányba. És tornáztasd naponta többször, az sokkal eredményesebb sokszor, mint a csepp. A kis lábait told fel a hasának, és vissza. Ezt ismételgesd jó pár percig, és a mikor feltolod a hasának a kis lábait, körkörösen is mozgasd el a lábait. Így megmozdulnak a belek, és remélhetõleg enyhül a kicsi fájdalma valamennyire.

Nutrilon a neve és vénynélkül is kapható. 1.lekell fejni 20 ml tejet és abba azt hiszem 2 adagolókanál sûrítõt kell tenni.majd kanálkával be kell lapátolni a picibe utána tovább szoptatni. Mindenképp beszélj az orvosotokkal és ha az is jellemzõ, hogy nem szeret vízszintesbe lenni mondd el neki+ azt is hogy orrán folyik a tej.általában véve szeretik baggatelizálni az ügyet.nyomatékosan kell közölni velük a tüneteket.csak sajnos a reflux nagyban befolyásolhatja az anyatejes táplálás eredényességét, hiszen ez teljesen vízszintes állapotban történik és, ha netalán a sav is kimarta a nyelõcsövét fájdalommal jár a nyelés. azért üvölt etetés közben és utána. majd szépen lassan nem akar enni. (mi így jártunk.) azért nem megy az alvás se nekik. a sûrítõvel megelõzhetitek a nagyobb problémák kialakulását.kitartás!!
Fáj a hasa szegénykének. Simogasd a pocakját, fõleg az alhasát, picit erõteljesebben (de azért érzéssel), az óramutató járásának megegyezõ irányba. És tornáztasd naponta többször, az sokkal eredményesebb sokszor, mint a csepp. A kis lábait told fel a hasának, és vissza. Ezt ismételgesd jó pár percig, és a mikor feltolod a hasának a kis lábait, körkörösen is mozgasd el a lábait. Így megmozdulnak a belek, és remélhetõleg enyhül a kicsi fájdalma valamennyire.
A kérdező hozzászólása: Hat ez is a baj, h nem nagyon megy a büfi.De ha büfizik is sem könnyebbül meg utanna, ugyanugy sir.:(Hasra is szoktam fektetni, de nincs valtozas.az elsöszülöttem is extrem siros volt, ugytünik most sincs ez maskepp.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolso.Van egy halovany sejtesem, h az en babam is refluxos, neha meg az orran is visszajön a tej.A kerdes az, h hogyan kezelik ezt anyatejes babaknal?
Ugyanezek a tünetek voltak a kislányomnál, aki most 11 hónapos. Büfizni is nagyon nehezen büfizett. Sajnos a gasztroentrológus házi orvosunk is a szokásos anyukát lerázós szöveggel állt elõ: ANYUKA!semmi gond nincs a gyerek majd kinövi. sajnos ebben az idõszakban nem sokat aludtunk.... Védõnõként végeztem, és sejtettem, hogy nem csak ennyi a történet! Rájöttem, hogy refluxa van, mert mindig a karunkban vízszintes testhelyzetben jelentkeztek a tünetek. amit a klinikán is igazoltak. A tápszer sûrítõ adott megoldást erre és nem kínlódott többé a picim.
Bocs elõzõ, de szerintem ne adj vizet egy ilyen pici babának még! Az anyatej elég vizes ehhez. Sajnos 9 hetes a lányom és hasfájós. Szedtünk Infacolt, Colief cseppeket, Gripe Watert (a kicsiknek valót). Egyedül az Espumisant nem próbáltuk még. Jelenleg is Infacolt szedünk. Tornáztatom a lábát szegénykémnek, közben berakok neki valami nyugtató zenét...meg az alkaromon ringatom (kólika-tartás) és várom a jó szerencsét, mert az orvos nem hajlandó semmi gyógyszert felírni, azt mondta, majd kinövi. Elvileg 3 hónap után elmúlik, de másnak sokkal több idõ kell, de optimista vagyok....kitartást neked!
a baba szomjas ebben a melegben. Vizet forralj fel s ha meghül azt itasd vele. Sogornöm 23.an szült, ö mondta h ez bevallt :) az orvos ezt ajanlotta. Mert a sok tej megterheli a gyomrat. sok sikert. Üdv
nekünk az volt a problémánk, hogy mindig közvetlen evés után fájt a pici hasa. A védõnõnk azt javasolta, hogy szopizás közben álljunk meg akár többször is büfizni, így nem feszíti majd a hasát a lenyelt levegõ (mert lehet, hoyg evés közben nyel levegõt, de aztán ráeszik és a végén azért nem nagyon jön ki, vagy nem az összes). Szóval nekünk ez nagyon bevált, azóta mintha elfújták volna a hasfájást :)
A szélcsõ is segíthet, valamint, ha hasra fekteted! Büfizni szokott?
hát a hasfájás miatt csinálja. kitartást neked de reméljük hamar vége ennek az idõszaknak... nekünk másfél hónapig tartott kb de valakinek hosszabb sokkal :S

Miért nem érzem a 2. babámat betöltött 16 hetesen?

Els?t már ilyenkor éreztem.

Legjobb válasz: Látod, nem is kellett olyan sokat várni :)

Látod, nem is kellett olyan sokat várni :)
Lehet, hogy õ máshol tapadt meg, attól is függ. 18-20 hétig szerintem nem gond.
Nekem a második babánál lepény az elsõ falon van, és kevésbé érzem a mozgást.
A kérdező hozzászólása: Nekem hátsó fali a lepény. Illene már bejelentkeznie. :(
nekem mellsõ fali, elsõ baba, 14 hetesen éreztem. ellenben mostanában vannak lusta napjai, hogy alig. (27 hetes vagyok) ezek nem szoros összefüggések. lehet, hogy sokat alszik a babád. most még ne kezdj el izgulni, olyan korán van, ne ahhoz viszonyíts, hogy második baba.
A kérdező hozzászólása: Lányok!Nem fogjátok elhinni! Épp most mozdult meg!!!! :D

Miért bukik a babám többször is egy nap? Pedig szépen fejlődik, nő, nem beteg. Legalábbis a doki ezt mondta. Azt mondta ez előfordul. Én féltem és mindig nézegetem ha alszik nehogy félre nyeljen.2 hetes baba. Jártatok már így? Mi a teendő?

Legjobb válasz: Az én babám is ilyen volt picinek, még nem tudják, hogy mennyi az elég, így többet eszik, mint amire szüksége van ezért jön vissza. Valószínû van sok tejcsid, de a kereslet-kínálat hamarosan beáll, addig pedig kitartás. De az is lehet, hogy sokat sír, sok levegõt nyel, ha így van, akkor büfizetesd szopi közben is. Tudom, néha ilyesztõ a mennyiség, de nem kell megijedni / könnyû azt mondani, ugye?:-) /. Ha félsz, hogy félrenyel tegyél kispárnát a háta mögé és fektesd az oldalára. Mindig cserélgesd, tehát egyszer a jobb oldalán aludjon, utána a bal oldalán, hogy szép kerek legyen a buksija.

Az én babám is ilyen volt picinek, még nem tudják, hogy mennyi az elég, így többet eszik, mint amire szüksége van ezért jön vissza. Valószínû van sok tejcsid, de a kereslet-kínálat hamarosan beáll, addig pedig kitartás. De az is lehet, hogy sokat sír, sok levegõt nyel, ha így van, akkor büfizetesd szopi közben is. Tudom, néha ilyesztõ a mennyiség, de nem kell megijedni / könnyû azt mondani, ugye?:-) /. Ha félsz, hogy félrenyel tegyél kispárnát a háta mögé és fektesd az oldalára. Mindig cserélgesd, tehát egyszer a jobb oldalán aludjon, utána a bal oldalán, hogy szép kerek legyen a buksija.
Még gyenge a gyomor záróizma, ezért is jön könnyen vissza, nem kell aggódni! Reflexszerûen oldalra hajtják a fejüket, így nem nyel félre ;)
Szia! A kisfiam olyan mohón és gyorsan szopizott, hogy hamar tele is lett a pocija, aztán meg bukott és bukott. Ne aggódj, be fog állni a normális adagjára néhány héten belül és akkor majd nem eszik majd többet a kelleténél és nem fog kijönni a felesleg. A legjobbakat!

18 hetes terhes vagyok a 2. babámmal? MÁr egy ideje érzem a mocorgást, de kívülről eddig csak egyszer, egy héttel ezelőtt éreztem. Nem kevés ez? Miért nem érzem azóta?

Legjobb válasz: Dehogy kevés. Még nagyon pici, csak akkor érzed ha épp úgy fordul. Bõven elég helye van, hogy kényelembe helyezze magát. Majd fogod hamarosan gyakrabban is érezni :)

Dehogy kevés. Még nagyon pici, csak akkor érzed ha épp úgy fordul. Bõven elég helye van, hogy kényelembe helyezze magát. Majd fogod hamarosan gyakrabban is érezni :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Kicsit hamarabbra vártam a kintrõl is érezehetõ mozgást... :-)
Én is 18 hetes vagyok és én is csak alig érzem. Egyet értek az elsõvel, bõven van nég helye azért nem érzödik anyira.
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Nálam ugyanaz a helyzet. 16 hetes óta érzem õt, sõt elég határozottan éreztem. Aztán most péntektõl eltûnt 3 napra. Vasárnap óta újra jelentkezik, de nagyon haloványan. Szóval még erõsödnie kell, hogy a hasfalon kívülrõl is érezni lehessen. Vagy csalogasd elõre a pocakodhoz :) )). Azt nem tudom hogyan. :)
A kérdező hozzászólása: Oké, csalogatom. :-)

Babám kedden lesz 4 hetes 2 hete kezdett el sírós lenni azt mondták a hasa fáj már mindent kipróbáltunk Espumisan, görcsoldó, tápszer refluxos csecsemőknek csak egy kanállal. Kinek milyen tapasztalata van? Miért nem fáj előbb is a hasa?

Semmi nem segít ahogy felébred ordít, tekereg, sokat pukizik is, minden pelus cserénél van sárga anyatejes széklet és sok pisi.Én jóformán semmi zöldséget, gyümölcsöt nem eszem. Azt mondta az orvos ne etessem igény szerint, próbáljam kitolni, megvárni a legalább 3 órát. Van valakinek ilyen tapasztalata? Mennyi ideig tart a hasfájósság? Másé is ordított egész nap ahogy kinyitotta a szemét? Mit tegyek, hogy lehet ezt kibírni, hogy ne szakadjon meg a szívünk?

Legjobb válasz: Babamasszázs. Fektesd sokat hasra, masszírozd a hátát, illetve tornáztasd. Itass vele édeskömény teát.

Babamasszázs. Fektesd sokat hasra, masszírozd a hátát, illetve tornáztasd. Itass vele édeskömény teát.
Szia! Az én babám szerencsére ennyire nem volt hasfájós, ráadásul már 4 hónapos, de kb 3 hónapos korában kezdte el, hogy akár 1, 5-2 óránként is kért volna enni. És akkor "újra hasfájós lett". Letettem aludni, csak huzogatta a lábait, tekergette magát. Aztán más okból kifolyólag, de kórházba kerültünk, ahol ugye nem támogatják nagyon az igény szerinti szoptatást-és mivel a gyereket minden evésnél mérni kellett, és írni-, így ott próbáltam betartani, hogy 2, 5-3 óránkét kapjon enni minimum. Õ azért már nagyobb, tehát ha jól lakik, akár 4 órát is elvan kaja nélkül. A lényeg, hogy egyik napról a másikra megszünt a lábhuzogatás, tekergetés. Ja és a gyerek az UH-n is lebukott. Õ már kezdett nyekeregni a kajáért, közben a gépen látszott, hogy még tele a pocija. Szóval értem én az igény szerinti szoptatás híveit is, de nálunk nem vált be. A cumitól, cumisüvegtõl meg azért nem kell félni mint a tûztõl. A babám 5 napos volt, amikor én visszakerültem a kórházba, így 2 napig minden evésnél cumisüvegbõl kapta az anyatejet, és mégis amikor hazajöttem gyönyörûen evett újra cicibõl. Ja, és azóta az elalváshoz minden alkalommal cumit kap, de ugyanúgy eszik szépen. Lehet, hogy nekünk volt csak szerencsénk, de semmi gondott nem okozott a cumi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat a szélcsövet azért beszerzem és, ha minden kötél szakad akkor kiskanállal itatok vele egy kis teát.
A kérdező hozzászólása: Eddig én is ellene voltam, de ezeket amit írsz megtettem csak szélcsövet nem kaptam azt mondták csak gyógyászati seg.eszk.boltban kapható, helyette kicsit bedugtam a hõmérõt attól volt kaki, puki, de utána semmi változás, hihetetlenül sírt. Van itthon babamasszázs krém azzal masszírozom, de semmi.
A szélcsõ nem gyógyszer, hanem egy gumicsõ, és értelemszerûen a fenekébe kell dugni, nem a fülébe. Huszas IQ fölött ez értelemszerû. A tea viszont felesleges, a cumisüveg meg cumizavart okoz, aztán beállhat szegény az "én mindent megtettem, mégsem tudtam szoptatni" klubba. Az ilyen "jó" tanácsok ártanak a legtöbbet.
"A szélcsövet értelemszerûen kell használni." Aki még soha nem is látott ilyet annak mi az értelemszerû? Inkább a mecsek tea mint a sok gyógyszer! A tea filteres, én 100 ml vízbe lógattam, amíg színe nem lett(nem erõset csináltam), ihatóvá hûlt, aztán két etetés között pár korty.
Ha szoptatod NE teáztasd és NE tápszerezd mert elrontod a szoptatást aztán majd nem érted, mert te mindent megtettél, mégsem sikerül szoptatni!!! Vegyél szélcsövet, és jó a babamasszázs is, a hasa bal oldalát tenyérrel fentrõl lefelé símogatni párszor, utána a térdeit nyomda a hasa felé. A szélcsövet értelemszerûen kell használni.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Ezt a mecsek babyt, hogy kell használni? A tied is ordított és könnyekkel sírt stb amit már írtam?
Nekünk a Mecsek baby segített , mást nem is próbáltam, mert egybõl bevált.Legalább legyen 2 és fél óra etetések között, és ha 'Lajhárpózban " az alkarodra fogod általában megnyugszanak.
A kérdező hozzászólása: Ezt elfelejtettem, de ezeket rendszeresen csinálom, még a köményes tea nem volt. Van itthon Mecsek baby tea.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a kielégítõ válaszod. Tegnap a 2 órás ordítás után álomba sírta magát, 17.45.- 23.00.óráig aludt annyira kiütötte magát. Tehát meg volt bõven a 3 óra:) , éjszaka nem adtam neki semmi szert, hajnalban adtam neki a Nutritonból 1 kávéskanállal, éjszaka kibírta a 3 órát, hajnal óta inkább a kettõt. Minden evés elõtt adom nappal a Nutritont és a két órát meg próbálom kihúzni. Érdekes mikor evés elõtt megyünk pelenkázni akkor felcsillan a szeme és olyan jól tûri. Kíváncsi vagyok hogy alakul a mai napunk, bár ilyenkor már többször üvöltött máskor és tekergett. Holnap megyünk UH-ba ott azért legalább biztosítanak, hogy nincs semmi baja. Legalábbis remélem. A cumit és cumisüvegbõl vizet nem fogadja el csak cici kell neki. Hát köszi a választ azért biztatóak voltak.

Az miért van, hogy a 2, 5 hetes babám 100 ml anyatej után 1 órával süvölt az éhségtől, ugyanakkor 90 ml tápszerrel durmol órákat? Lehet, hogy vizes, vagy nem elég neki a tejem? Adjak neki 120 ml anyatejet?

(Nagy baba,4300 gramm most) Kérlek segítsetek! Szeretném sokáig szoptatni, de nem akarom, hogy állandóan sírjon az éhségt?l.

Legjobb válasz: Anyuka, ne szoktasd át tápszerre, ha van tejed! Nem lehet, hogy hasfájós és azért üvölt? Mondod, hogy nagy baba, szerintem 120 ml is simán mehet, a baba nem hinném, hogy túleszi magát...de ezt védõnõtõl kéne megkérdezni!

Anyuka, ne szoktasd át tápszerre, ha van tejed! Nem lehet, hogy hasfájós és azért üvölt? Mondod, hogy nagy baba, szerintem 120 ml is simán mehet, a baba nem hinném, hogy túleszi magát...de ezt védõnõtõl kéne megkérdezni!
Elõzõ vagyok: a nagyobbod már nem szopizik? Mert az enyémek sokszor tandemban nyomták az elején, mostanra a lányom szépen tûri, hogy szopizik a kicsi. Azt is gyakran csinálom, hogy amíg a kicsi szopizik, addig a nagyobbnak mesélek, vagy együtt nézünk mesét, esetleg valamit játszunk, amihez nem kell ugrálnom. :-) Így nincs gond, hogy a kicsi szopizik.
A kérdező hozzászólása: ja, azért tudom így a mennyiségeket, mert napközben fejem a tejem és üvegbõl kapja, mivel a 16 hónapos másik gyerekem mellett kivitelezhetelen órákat szoptatni.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! Kedves 2., 3.: :) a nagyobbik 5 hónapig szopizott csak. Ezért is próbálok meg mindent, hogy a kicsi sokáig tudjon szopizni... az elsõ 2 hétben nem is volt gond, mivel a sárgaság miatt aluszékony volt, így elégnek tûnt neki a tejci. Az a baj, hogy nem tudom kivitelezni hogy állandóan a cicin lógjon... gyakorlatilag folyamatosan a cicin lenne, ha nem fejném és adnám neki cumisüvegbõl. A tápszert "csak" kipróbáltam, hogy vajon mit szól hozzá. Hát aludt is rendesen tõle...
Egyetértek az elõzõekkel, tényleg nagyot kockáztatsz, ha ezt folytatod továbbra is! Az "egész napos" szoptatás nagyon fontos és sokkal jobban kivitelezhetõ, ha hordozókendõben viszed magaddal a babádat. Így együtt tudsz lenni a nagyobbal, és a kicsi is akkor szopizhat, látatlanul, amikor csak szeretne. Tényleg hagyd el az üveget, mert egy esetleges cumizavart már pláne nehezebb megoldani...
Nézd, ha jól értem nem is szoptatsz, lefejt tejet adsz neki cumisüvegbõl. Xstefix meg tudja mondani pontosan, de én úgy emlékszem a tej tartalma változik napszakról napszakra, szoptatáson belül (elõször zsírosabb aztán..) Szerintem ha elõre lefejed, az tökre nem ugyanaz, mintha szoptatnál. Meg így te szabályozod, mennyit kap. Lehet 120 kell neki egyszer máskor meg 70.

8 hetes a babám és nem akar enni! Napi 4X eszik 100-135 ml, és ennyi akárhogy erőltetem, többet nem ezt is nehezen. Ez megy már 2 hete. Miért? Valami baj van? Aggódom!

Legjobb válasz: Ha 4X eszik naponta, és több, mint 100 ml-t, akkor igazán nem mondhatod, hogy nem eszik. Szerintem a baba tudja mennyi kell neki, ha éhes lenne, enne. Említsd meg a dokidnak, majd mond valamt:-) A babáknak vannak korszakai, általában elhagyják az ilyen dolgokat..

Ha 4X eszik naponta, és több, mint 100 ml-t, akkor igazán nem mondhatod, hogy nem eszik. Szerintem a baba tudja mennyi kell neki, ha éhes lenne, enne. Említsd meg a dokidnak, majd mond valamt:-) A babáknak vannak korszakai, általában elhagyják az ilyen dolgokat..
Az kevés!Nekem 12hetes a babám és 3óránként eszik kb 12-15ml..8hetsen 2-2.5 óránként evett 80-120ml...A lényeg, hogy hízzon mi mindig mérjük..ha nem fogy de pár napig stagnál a súlya akkor nincs gond, de ha azután sem hízik akkor gond van!
Lehet, hogy vérszegény.Egy vérvételbõl nagyon könnyen megállapítható.Írnak fel neki vmilyen vaskészítményt(mi pl Maltofer cseppeket kaptunk), aztán megjön az étvágya.
A kérdező hozzászólása: Minden héten vesznek tõle vért, mert volt egy fertõzése, tehát vérszegény nem lehet.A vérképe teljesen jó, nem mutat eltérést.
Szia! Szerintem nem kevés az amit eszik. Szegénykémet sajnálom a sok vérvétel miatt. Kislányomnak 6 hetesen az elhúzódó sárgaság miatt vettek vért mert õ sem akart nagyon enni és azt a fájdalmat és kinzást amit akkor õ átélt azt hittem hülyét kapok és sirtam én is vele együtt. Ráadásul nõvér hiány miatt nekem kellett lefogni. Most 12 hetes és néha most is csak 90ml-t eszik és van hogy egy nap 10x. Megkérdeztem a dokit hogy ez miért lehet hogy 12 hetes és az eddigi életében a legtöbb amit eddig megevett az 1x volt 160 ml. Õ azt mondta hogy lehet hogy azért mert kisebb a gyomra. Igaz a terhességem 32.-ik hetében mondta is az uh-s doki hogy kicsi a haskörfogata. Kicsi súllyal is született. Próbáld ki hogy ha nem sir az éhség miatt hogy üvegbõl eteted meg minden második evésnél és akkor csak fele annyit adsz neki mint amennyit szopizna. Ettõl késõbb úgyis megjön az étvágya, majd hozzászokik és egy idõ után csak kialakul az hogy kénytelen többször többet enni. Nálunk is igy sikerült a napi 5 helyett ma már 8-ra emelni az evések számát és most már annyit eszik amennyit akar és 3 vagy 2-2, 5 óránként. De ne adj neki két evés közben más inni valót mert attól is megtelhet és azért nem akar enni.
Egyáltalán nem kevés. Az enyém ugyanennyit evett és ugyanennyiszer. Egyszerûen nem volt hajlandó gyakrabban, vagy többet enni. Szépen gyarapodott, jókedélyû volt, mára pedig 3 éves, örökmozgó, izmos kis óvodás hölgy, aki alig-alig beteg hála az égnek. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Hízik a babám, tehát nem aggódom! Tegnaptól meg mintha jobban enne, lehet ilyen idõszaka volt :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!