Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a 2 (1741 db)

Miért nem lehet 2 nyelvet tanulni a középiskolákban, pedig van angol és német nyelvtanár? Vagyis miért kell választani kell közölük?

Legjobb válasz: Ahova én jártam középiskolába ott két nyelven lehetett tanulni. Te nem szakközépbe jársz? Mert ott tényleg csak egyet lehet.

Ahova én jártam középiskolába ott két nyelven lehetett tanulni. Te nem szakközépbe jársz? Mert ott tényleg csak egyet lehet.
Hát az sajnos így mûködik, hogy szakközépben csak egy nyelv van. Szerintem ennek az az oka, hogy vannak szakmai tárgyaitok és így nem férne bele az óraterhelésbe a plusz nyelvóra.
A kérdező hozzászólása: http://www.hunyadi-szfvar.sulinet.hu/ Erre gondolsz?
A kérdező hozzászólása: Miért?
Kedves kérdezõ! Hallottál vmit a fehérvári hunyadi szakközéprõl?
A kérdező hozzászólása: 20:07! Jó lenne németet is tanulni.
Itt Pécsen szinte mindenhol úgy kell: Nagy Lajos, Leõwey, Babits, Janus stb, stb.. Ezek mind gimik, természetesen. Te hol laksz/hova jársz?
Nálunk nemhogy kettõt lehetett, kettõ volt a kötelezõ.
Nálunk is kettõt lehetett.
Nekem az of-m volt a német tanár 0.-ban..Viszont maga az osztály angolos volt és átvett az angol tanár minket a maradék 4 évre. Viszont! Én önfakultáció gyanánt jártam a régi of-höz németet tanulni ingyen, bérmentve és egyedül! Õ szívesen vett.. Mondjuk nem vitte túlzásba. Nem íratott dogákat, nem kérdezte ki nem vergõdött érte, ha nem tudom. Csak leadta az anyagot. De miért is vergõdött volna ha teljesen magamtól kerestem õt fel. Meg is lepõdött.
Én gimis vagyok, nekünk kettõt kötelezõ tanulni :S Örülj, hogy nektek nem!
Nekünk 3 nyelv kötelezõ...
Nekünk is kettõ a kötelezõ sajnos... (kár, hogy nem legalább 4 :D)
A 17.09-nek ha még itt vagy?! Melyik pécsi gimibe jársz?
Én is szakközépbe jártam, és nálunk kötelezõ volt a két nyelv minden osztálytípusban. Szóval szerintem iskolája válogatja
a hunyadiról kérdezõ vagyok igen lehet, hogy bejelölöm a sulit gondoltam, ha a közelébe jársz suliba hallottál róla valakitõl valamit
Nekem kötelezõ volt a két nyelv, de én gimnáziumba jártam. Gondolom, szakközépben vannak plusszban szakmai tárgyak, és hogy mégse legyen 50 órátok egy héten, valamibõl le kell faragni. A két nyelv, az nálunk heti 8-10 órát jelentett összesen!
A kérdező hozzászólása: 16:54! Igen, szakközépbe járok...
A kérdező hozzászólása: 17:09! Seregélyesre járok suliba...
De jó neked! Hova jársz?

Miért nem lehet 2 magos a gép? (Többi lent)

Na szóval, lenne egy kis gondom, " magos gépem van, ugye lehet állítani, hogy 1 magos legyen, vagy 2! ' magoson megy a gép, mert ha 2 magosra teszem, akkor Játék(Minden játéknál, legyen bármien)közben a gép Lefagyik(ha lehet ezt annak nevezni)Játszok ugy 2-3 percet(vagy kevesebbet) és aztán hirtelen a gépen egy Kék képernyõ jelenik meg, fehér felirattal (nemtudom le se másolni a feliratot, se semmi) Mit tegyek, hogy jó legyen? (Csak mert a STALKER - Lost Alpha, kicsit laggol :D (Kis grafikán, szóval ne azt irjátok, hogy a játék beállításaiban állítgatsak) Aki tudja mi a gond, nagyon meg köszönném neki! :)

Legjobb válasz: Elnézést kérek " = 2 , ' = 1. mert véletlen shiftet nyomtam mikor 2-est vagy 1-est írtam :D

A kérdező hozzászólása: Elnézést kérek " = 2 , ' = 1. mert véletlen shiftet nyomtam mikor 2-est vagy 1-est írtam :D
Hogy lehet ilyen igénytelenül írni? Kezdjük ott, hogy egyáltalán milyen CPU-ról beszélünk? Csak tán nem egy hibás CPU magot oldottál fel, ami aztán bekever?
Szoval. Milyen proci, milyen alaplap? (Ha nem tudod, everest-el megtudod nezni) Milyen homersekletu a cpu? Mert en innen lattatlanban arra gondolok, hogy a masodik mag bekapcsolasa miatti plusz hotermelessel lehet a baja, vagy a tap nem ad eleg aramot mar ehez. Mert a tapasztalataim szerint, a ketmagos proceszorokban igen ritkan szokott a 2. mag hibas lenni.
Én is azt mondanám, hogy túlmelegszik a proci. Táp szerintem nem okozna kék halált. Nálam legalább is úgy volt, amikor kevés volt a táp, döglõdött 2 napig, aztán elfüstölt. Aztán lehet a vidkari nem bírja.
#4, de még, hogy hogy okozhat. Ha csak a tápod halt meg, akkor jól jártál!

Miért nem indul 2 rammal a gépem?

Nos, vettem DDR1 400mhz 512 mb-os ramot ugyanaz van a gépembe, belehelyezem minden fasza, elindítanám a gépet se kép se hang, miért lehet ez? le lehet tiltva a 2-es slot ramoknál? ha levan hogy lehetne feloldani?

Legjobb válasz: A 2 ram nem kompatibilis egymással, cseréltesd ki, nekem is volt ilyen.

A 2 ram nem kompatibilis egymással, cseréltesd ki, nekem is volt ilyen.
Másik slotban, csak egyedül az új mûködik? Ha nem, rossz.
Ilyen régi gépre már vétek költeni. Nézd meg úgy ahogy, az elõzõ írta, hogy csak az újat. Esetleg még az lehetséges, hogy nem elég neki a táp, de nem hinném.
A kérdező hozzászólása: Majd holnap megpróbálom a kettõ ramot felcserélni ami a mostani 1-esen van 2-esbe rakom ami 2-esbe volt 1-sbe rakom, megnézzük hogy mûködik-e ha nem, akkor az újjat.. majd holnap mert ma már nemérek ráxd


Miert kell varni 3 honapot a terhesseggel, missed ab utan, miert nem eleg 2 menszi?

Legjobb válasz: Szia. Én két mensit vártam meg és a harmadik már nem jött meg. Rögtön terhes lettem, semmi bajunk sincs. 20hkm.

Szia. Én két mensit vártam meg és a harmadik már nem jött meg. Rögtön terhes lettem, semmi bajunk sincs. 20hkm.
A kérdező hozzászólása: szia, en azota ujra babat varok, 22 hetes leszek szerdan. Mi kivartuk a 3 honapot es meg 4et mert csak a negyedikben jott ossze a mostani baboca. Akkor foganhatott mikor kellett volna szulessen a masik , lehet o kuldte :) Szerintem a 6 honap nagyon sok, attol fugg mennyi idosen vesztetted el, 3 boven eleg, masok meg annyit sem varnak, nekem mondjuk napra pontosan vissza allt a ciklusom utanna. Sok szerencset!
Pont most tettem fel én is egy kérdést, mert az én dokim meg 6 hónapot mondott... A nagytesó problémamentes terhesség után természetes szüléssel érkezett, most 2, 5 éves, így nagyon érdekel, hogy pontosan mi az oka ennek a nagyon hosszú várakozásnak :-s Iszonyatosan hosszúúúúú! :-s
valójában nem is a testi regenerálódás hanem a lelki egyesúly megtalálására van ez a 3 hónap. De én úgy voltam vele h minél elõbb akartam egy újabb esélyt , egy újabb babát ami enyhíti a fájdalmat. Van aki úgy véli õ soha többet nem akar teherbe esni akkora fájdalom ez, bennem épp ellenkezõleg hatott ez a 2 vetélés.. addig meg sem álltam volna míg nem sikerül újra. Ha 10 szer akkro tízszer próbálom meg.
3. válaszoló: nekem is másfél évesem van, kisfiú. Én is kisebb korkülönbséget szerettem volna, de remélem hamar sikerül a kistesó.
Nekem nem kellett várnom, azt mondta a doki már a 3 hetes kontrollon hogy nem kell védekezni mehet élesben, az én babám 12 hetes volt.Következõ hónapban már terhes is maradtam, nem lett semmi baj a kisfiam most 4 hetes, terhesség alatt sem volt semmi probléma.
A kérdező hozzászólása: nagyon koszonom a valaszokat, szomoru hogy hany ilyen eset tortenik:( Nekem meg csak most volt penteken a mutet, 8+3 hetesen, de en soha szivhangjat nem hallottam :((( mar a legelejen elhalhatott, csak 7 hetesen fogadott a dokim eloszor. Turelmetlen nem vagyok, csak olyan furcsa most, hogy eddig volt 1 celom s most olyan semilyen:) , a masik pedig hogy igy csak noni fog a korkulombseg a babaink kozt, mert a lanyom most masfel eves. boldog babavarast nektek!!!!
tavaly 2 missed abom volt 3 hónapot kivártuk a kettõ közt.. aztán a második mûtét után meg sem jött a mensim mert ott figyelt a következõ.. :) vele minden rendben van! Az elején nagyon megijedtem h nem lesz-e baj h ilyen korán jött de az orvosom teljes mértékben megnyugtatott és csak mosolygott h ez aztán gyorsan jött. Semmi fejmosás, semmi ijesztgetés nem volt részérõl. Természetesnek vette h ott az újabb, kedvesen gratulált! :) 22 hetes kismama
Most voltam pár napja dokinál kontroll miatt szintén missed ab-om volt, 1 menszi megvolt most várom a 2.-at. 3 mensit akartunk várni, de most a doki mondta hogy próbálkozzunk nyugodtan, még gyõzködött is hogy semmi értelme tovább várni, úgyhogy most belevágunk. Neked mikor volt a mûtét? Te is türelmetlen vagy?
Azért, mert 2 havi menzeszbõl még nem látod, hogy helyre állt-e a ciklusod, viszont 3 haviból már igen. Véleményem szerint teljesen mindegy, hogy 2 vagy 3, én a biztosra mennék. Semmire nincs garancia. Nekem is volt sajnos abortuszom, az orvosom 3 hónapot javasolt, eszembe sem jutott, hogy ne várjam ki. A negyedik hónapban is megjött, de az ötödikben már nem, és van egy egészséges, 7 hetes pici lányom. Ki tudja, hogy mi történt volna, ha nem hallgatok az orvosomra? Soha nem tudnám meg erre a választ, de nem bocsátanám meg magamnak, ha a türelmetlenségem miatt bármi baj történt volna. Szerintem várjátok meg a 3 ciklust, és utána próbálkozzatok újra, tiszta lelkiismerettel!!! Sok szerencsét kívánok hozzá!
Köszi! Aranyos vagy, hogy írtál! Nagyon örülök, hogy összejött a babócátok, és minden rendben van! Akkor sztem mi is nekilátunk a nyáron, aztán meglátjuk. Jó babázást, könnyû szülést, sok tejcsit!!! ;-)

Ha valami miért nem szexelünk 2-3 napig a párommal tiszta "idegbeteg", ideges, mondhatni agressziv leszek?

Legjobb válasz: Bocs nem kérdõjel akart menni oda!:) De miért van ez?Hogy tudnám ezt elhagyni...hogy ne legyek ilyen szex függõ?

A kérdező hozzászólása: Bocs nem kérdõjel akart menni oda!:) De miért van ez?Hogy tudnám ezt elhagyni...hogy ne legyek ilyen szex függõ?
Majd a kor segit ezen!:) )
Na ez az, amiért a férfiak önkielégítenek egy párkapcsolatban, mégha jó is a szex. Mi lenne, ha nem tennénk?...mi is olyan állatok lennénk, mint te.

Harry Potter. Miért van az ha két varázsló/boszorkány bárbajozik és az egyik lefegyverezi a másik, hogy az után azt a pálcát fogja használni? Miért nem lehet 2 pálcát használni?

Amikor Dumbledore párbajozott Gellert Grindelwaldal miért az ? pálcáját használta utána és mi történ az ? pálcájával?Vagy amikor Voldemort ellopta Dumbedore sírjából a pálcáját utána miért nem használta mind két pálcát?

Legjobb válasz: Újrahasznosítják.Szelektív pálcagyûjtõbe viszik.

Újrahasznosítják.Szelektív pálcagyûjtõbe viszik.
Azért mert nem fog rá mind2 halgatni!
A kérdező hozzászólása: Ok és mi történik a régi pálcával?
A kérdező hozzászólása: És a lefegyverzett boszorkány/varázsló csak úgy vehet egy másik pálcát? És ha mugli használná mûködne a pálca?
Muglinak hogyan? Szerintem attol hogy szerez egy uj palcat meg a regi is mukodik neki.
egyszerûen nem aknázták ki a két pálcás lehetõséget valami miatt. pedig mûködne mind a kettõ. talán csak 1 szereplõ csinálta. rémszemnek volt pálcája, és volt egy botja is amire támaszkodott és azzal is varázsolt az 5. részben a filmben, a könyvben nem.
Mind a két pálca halgat rá, és a normális elteszi a lefegyverzettett tartalénak.

Miért nem tudok 2. napja belépni a naptárba az Xperia U-mmal?

1 pillanatra előjön egy ablak, ami kiírja, hogy a program leállt, próbálkozzon újra. Már újra is indítottam a telefont, de semmi változás.

Legjobb válasz: Gyári visszaállítás?

Gyári visszaállítás?
A kérdező hozzászólása: Próbáltam, de nem jártam szerencsével :(
akkor töltsd le az "aCalendar" prg-t, szerintem sokkal jobb mint a gyári. Szintén U tulaj.
A kérdező hozzászólása: És még az összes naptári bejegyzésem is megmaradt. Szuper vagy!! :) Köszönöm szépen

Miért nem tudok 2.3.6 os androidos Samsung Wonderen (előlapi kamera adott) a Google talkon videótelefonálni?

Ellenben más mobilok tudják ezt a funkciót. Egyszerűen érthetetlen hogy az előlapi camera hasznavehetetlen.

Miért nem tudom 2 géppel fogno a routerem jelét?

Van egy laptopom és egy asztali pc-m és ha laptopon rá kapcsolodok a netre akkor a másik gépen le kapcsolodik már próbáltam a routernél is beállitani de így sem jó . SMC touterem van

Legjobb válasz: Ossz ki kézzel mindkettõnek egy-egy ip-t.

Ossz ki kézzel mindkettõnek egy-egy ip-t.
rossz a konfig a routeredben. MInden bizonnyal a max felcsatlakozott wifi eszköz 1 lehet. Állítsd (vagy állíttasd át) vagy csak egyszerûen hard-reset-eld le.

Szőkítés után miért nem ajánlott 2 hétig befesteni a hajat?

Szerintem 2 héttel utána is ugyanolyan roncsolt lesz, mint 2 nappal utána vagy nem? És vasalni miért nem szabad?

Legjobb válasz: Azért nem mert a szõkítés hazavágja a hajat eléggé. Ápolni kell pakolással, balzsammal, hajvégápolóval. Szerintem 2-3 hét után már befestheted ha gondolod. Szerintem a hajadnak már úgyis mindegy :S Vasalás is ugye nagyon káros és az is szétégeti a hajad. Amúgy milyen színûre fested be?

Azért nem mert a szõkítés hazavágja a hajat eléggé. Ápolni kell pakolással, balzsammal, hajvégápolóval. Szerintem 2-3 hét után már befestheted ha gondolod. Szerintem a hajadnak már úgyis mindegy :S Vasalás is ugye nagyon káros és az is szétégeti a hajad. Amúgy milyen színûre fested be?
A kérdező hozzászólása: Világos rézvörösre


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!