Találatok a következő kifejezésre: Miért nem a szemembe, miért néz (56 db)

Miért van az hogy minden randimon ideges vaok? Remeg és izzad a tanyerem nem tom mit mondjak, mert félek mindent elszűrok és ha pasi néz a szemembe miért fordulok e?

mit tegyek?

Legjobb válasz: zavarba jössz azért=D én is ilyen vagyok:D nekem most pénteken lesz randim:$ és kezdek izgulni..hála istennek már ismerem..:D nem vagy egyedül..=D de szerintem próbálj olyan tevékenységet kitalálni ami nem gáz ha nem beszélgettek..mondjuk egy mozi..=) és ott nem is kell ránézni sem:D vagy ahol több ember is van..elsõ randin nem kell haza vinned..érted a lényeget nem? a második randin már lehettek kettesben..beszélgessetek..=) és mondd neki h te most izgulsz..:D tedd a kezét a szívedre, hogy érezze hogy mennyire is izgulsz:D a fiúk elég nagy többsége szereti ha a lány ilyen "aranyos" =D ( szerencsém van mert aki most akar velem találkozni..az is épp ilyen:$) szal..utána már megy magától=) Sok sikert..és ne izgulj..;Ð Szijjah 15/L

zavarba jössz azért=D én is ilyen vagyok:D nekem most pénteken lesz randim:$ és kezdek izgulni..hála istennek már ismerem..:D nem vagy egyedül..=D de szerintem próbálj olyan tevékenységet kitalálni ami nem gáz ha nem beszélgettek..mondjuk egy mozi..=) és ott nem is kell ránézni sem:D vagy ahol több ember is van..elsõ randin nem kell haza vinned..érted a lényeget nem? a második randin már lehettek kettesben..beszélgessetek..=) és mondd neki h te most izgulsz..:D tedd a kezét a szívedre, hogy érezze hogy mennyire is izgulsz:D a fiúk elég nagy többsége szereti ha a lány ilyen "aranyos" =D ( szerencsém van mert aki most akar velem találkozni..az is épp ilyen:$) szal..utána már megy magától=) Sok sikert..és ne izgulj..;Ð Szijjah 15/L
hát ne fordulj el, ha a szemedbe néz, meraz gáz. amúgy belefogsz jönni idõvel, csak megkell szoknod a helyzetet. ezis elfog majd jönni. vagy ihatsz télleg alkoholt :D de amúgy nekemis izzad a tenyerem legutobb 20 évesen izzadt, azóta van barátom, ez logikus h izgul az ember egy randi elõtt. légy kicsit magabiztosabb ésakkor nemfélsz majd h elrontasz mindent.
elõzõ vagyok.. alkoholt nem ajánlom..nehogy azt higgye hogy alkohol függõ vagy=/
Nagyon izgulsz.Vegyél be egy nyugtatót, vagy lõdd be magad. Nah csak vicceltem. Komolyra fordítva: Ha iszol egy korty alkoholt, az segít feloldódni.
Velem volt, hogy napokig ezen görcsöltem, tökéletesítgettem magam a randira, erre meg még én voltam oldott, vidám és jófej, a srác meg úgy izgult, hogy teljesen bezárkózott.:S De ha egy lány ilyen, az egy bizonyos fokig tényleg aranyos:D Fogadd el és örülj neki, én vad vagyok, látod, nincs is sok randim. Szóval, mély levegõ, lazíts, meg minden más, amit elõttem mondtak, menni fog! Hajrá! 15/l
Egy jó üveg sör! :)
szerintem is jó ötlet elõtte az alkohol csak kapj be egy rágót is utána :D de amúgy a fiúk is ugyanúgy izgulnak mint te.. csak gondolj erre és akkor az már egy picit nyugtatóbb helyzetet jelent, hogy nem csak te vagy így ezzel :DDD sok sikert^^
Elsõ vagyok: Nem azt mondtam hogy igya le magát, csak egykét kortyot. Az az elején sokat segít, késõbb meg már nem kell. Ettõl nem lesz valaki alkohol függõ, és nem is fogják annak titulálni.
Igyál meg elõtte egy felest.
nem mindenre az alkohol a megoldás! pl hallgass valami pörgõsebb vagy lágyabb zenét.

A párom nem néz a szemembe, miért lehet ez?

Észre vettem, hogy a párom az utóbbi idõben kerüli a szemkontaktust. Belenézek a szemébe és õ nem bírja tartani velem a szemkontaktust pár másodpercél tovább. Elkalandozik a tekintete, elnéz máshova. Ez minek a jele lehet? 19/L

Legjobb válasz: Megcsalt. Honnan tudjuK??

Megcsalt. Honnan tudjuK??
Semminek. Ne foglalkozz ilyennel.
szúrós a tekinteted.
Inkább a csöcsödet nézi.
én se szeretek hosszan más szemébe nézni, nem is tudok, kellemetlenül érzem magam. nem jelenti feltétlenül azt, hogy megcsalt.
félre kurt
Nem is volt benne a kérdésben hogy megcsalásra gyanakodna a leányzó.

A magukat tükörben fényképezõk miért nem a tükörbe, a saját szemükbe néznek?

Eleve gáz dolognak tartom a tükörben fényképezkedést, de ennél már csak az gázabb, ha valaki a telefon/fényképezõ kijelzõjét bámulja ahelyett, a fénykép szempontjából sokkal elõnyösebb módon a tükörbe nézne.

Legjobb válasz: Mert érteni kellene hozzá. Aki tanult egy kis fényképezést, az nem így csinálja. És nem telefonnal.

Mert érteni kellene hozzá. Aki tanult egy kis fényképezést, az nem így csinálja. És nem telefonnal.
Ha nem nézi, úgy nehéz megnyomnia a gombot. (csak erre tudok gondolni)
Szerintem vicces. Amúgy ezek olyan emberek akiknek nem szorult annyi a kis fejükbe, hogy idõzített kioldón, telefont letámasztva csináljanak képet. Helyette inkább a budival és a mosógéppel pózolnak.
Láttál már valaha falon pókot? Na ez pont olyan.
Kérdezö, látom unatkozol.
Az sem lenne jobb ha a saját szemükbe néznének, mert akkor a szemlélõ számára elnéznek az ember feje felett. Gondolom nem kell magyarázni hogy miért. :)
A kérdező hozzászólása: #5 Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem. :) #6 Igazad van, természetesen az objektív lencséjére kell nézni. :)
Ezen én is mindig elfilózom.


Miért van az hogy rám sosem mondták a velem egykorú lányok hogy helyes vagyok (legalábbis nem a szemembe) még a barátnőim se? Viszont az idősebb nők és rokonok szokták. Szerintem nem nézek ki rosszul.

Legjobb válasz: Ha szerinted nem nézel ki rosszul, sõt már mások is mondták, akkor hol a gond? Eddig olyan veled egykorúakkal futottál össze, akiknek nem jöttél be. Pech.

Ha szerinted nem nézel ki rosszul, sõt már mások is mondták, akkor hol a gond? Eddig olyan veled egykorúakkal futottál össze, akiknek nem jöttél be. Pech.
Vagy éppenséggel bejöttél nekik, csak azt gondolták, hogy ez evidens. Ha csak nem vagy pénzes.
Most õszintén, sztm. mindenkinek a rokonai azt mondják, hogy helyes vagy stb. Miért mondanák azt hogy csúnya lennél, mikor nem idegen vagy számukra. Nekem a család véleménye ilyen szinten nem számítana, mert úgysem az "igazat" mondják..
Mert nem vagy helyes, a rokonok csak elfogultak.

Nem vagyok bandzsa, de akkor miért nem tudok belenézni senkinek a szemébe, csak úgy, hogy mind2 szememmel 1ik szemét nézem? Mert ha mind2 szemét kezdem el nézni, akkor egy idő után elhomályosodik minden.

Ha más néz a szemembe látszik,hogymind2 szemem nézi,én meg csak forgatom a szemeimet 1ik szeméröl a másikra. xD És ez már olyan röhejes,hogy inkább nem is nézek senkinek a szemébe. :(

Legjobb válasz: mindenki csak egy pontra képes nézni. te is. mások is, csak olyan közel van egymáshoz az ember két szeme, hogy távolról olyan, mintha mind a két szemedet néznék. próbáld ki közelrõl, és meg fogod látni, hogy mindenki csak egy szemet képes nézni. mellesleg ha mindkét szemet tudnád nézni a két szemeddel, na AKKOR bandzsa lennél!

mindenki csak egy pontra képes nézni. te is. mások is, csak olyan közel van egymáshoz az ember két szeme, hogy távolról olyan, mintha mind a két szemedet néznék. próbáld ki közelrõl, és meg fogod látni, hogy mindenki csak egy szemet képes nézni. mellesleg ha mindkét szemet tudnád nézni a két szemeddel, na AKKOR bandzsa lennél!
A kérdező hozzászólása: Köszi:)

Most a fiúk véleményére lennék kíváncsi! Szerintetek ha egy lány mindig a szemetekbe néz ha találkoztok (de nem ismeritek egymást) és ti is a szemébe néztek akkor tetszik nektek? Vagy miért néztek a szemébe?

Már nem egyszer el?fordult ez, hogy egymás szemébe néztünk.

Legjobb válasz: Én alapszabálynak tartom, hogyha valakivel beszélek, akkor a szemébe nézek. Viszont, ha egy lány tetszik, akkor valahogy másképp nézek a szemébe, mert zavarba jön, ilyenkor sármosan nézek. :D

Én alapszabálynak tartom, hogyha valakivel beszélek, akkor a szemébe nézek. Viszont, ha egy lány tetszik, akkor valahogy másképp nézek a szemébe, mert zavarba jön, ilyenkor sármosan nézek. :D
Igen, általában szerintem azért szemeznek egyesek mert szimpatikusak egymásnak. Ha nem igy van akkor bocs. Ha egy idegen nõ látom hogy szemez velem én mindég lehajtom a fejem.
illik a másik szemébe nézni ha beszélünk... de egyáltalán nem mind1 hogyan nézünk a másik szemébe! ha látod hogy csillog a szeme és vágyakozva néz feléd, nem csak bambul ki a fejébõl akkor egyértelmûen igen!-azért néz mert bejössz neki! -Tudom fiúk véleményét kérted, én lány vagyok, de hátha segített vmit...-
A kérdező hozzászólása: Nem szoktunk beszélgetni, hisz nem ismerjük egymást. Csak amikor elmegyünk egymás mellett, vagy amikor valamilyen úton módon "találkozunk".
Mióta tart ez?? Ha most kezdõdött, jó tanács.. hagyd abba..fájni fog.
A kérdező hozzászólása: fél hónapja.. nem tudom pontosan.. miért? mit értesz ez alatt?

A jobboldaliak miért nem nézik pozitív szemmel Rákosi hazafias intézkedéseit?

Pl. Harka átnevezése Magyarfalvára, magyar nyelv és kultúra terjesztése a kisebbségek pl. svábok körében.

Legjobb válasz: Azért, mert nem tudnak (jogosan) eltekinteni az ÁVH, az ÁVO és a PRO bûnei fölött, gyakorlatilag Rákosi ezen tevékenysége bûnei mellett elhanyagolható. Ez olyan kérdés mintha azt kérdeznéd: A baloldaliak miért nem nézik pozitív szemmel, hogy Hitler egy csomó autópályát épített?

Azért, mert nem tudnak (jogosan) eltekinteni az ÁVH, az ÁVO és a PRO bûnei fölött, gyakorlatilag Rákosi ezen tevékenysége bûnei mellett elhanyagolható. Ez olyan kérdés mintha azt kérdeznéd: A baloldaliak miért nem nézik pozitív szemmel, hogy Hitler egy csomó autópályát épített?
"Harka átnevezése Magyarfalvára" - Egy ezeréves falunevet lecserélni, mégis miért, és milyen jogalappal? Települések neveit nem szoktuk csak úgy cserélgetni. Ez nem köztér, mint a Széll Kálmán tér, ahol ráadásul megvolt a jogalap is, hiszen csak korábbi, erõszakkal megváltoztatott nevét kapta vissza. "magyar nyelv és kultúra terjesztése a kisebbségek pl. svábok körében." - Már azon kevesek közében, akiket még nem telepítettek ki a Szovjetunióba kényszermunkára? Elárulom, nem a magyar kultúráért, hanem a német kultúra ellen tette, amit tett. A kérdés szerintem pedig provokáció.
Azért, mert Rákosi többnyire nem pont úgy volt hazafias, ahogy az nekik tetszene...
Én nem vagyok jobboldali. Igaz, baloldali sem. De te biztosan nem éltél Rákosi alatt, hogy hazafias tetteket tulajdonítasz neki. Én viszont igen. Nem tudom, hogy Harkát átnevezte-e? De az legalább olyan hülyeség, mint a mostani átnevezések. Az pedig, hogy a svábokat kényszerítette arra, hogy a saját nyelvük helyett mindenütt magyarul beszéljenek, többet ártott, mint használ. Ez NEM a magyar kultúra terjesztése volt.
"Ez olyan kérdés mintha azt kérdeznéd: A baloldaliak miért nem nézik pozitív szemmel, hogy Hitler egy csomó autópályát épített?" Nem még ez is messze van tõle. Inkább miért nem nézik jó szemmel, hogy Hitler szerette a tejet?
""Azért, mert nem tudnak (jogosan) eltekinteni az ÁVH, az ÁVO és a PRO bûnei fölött, gyakorlatilag Rákosi ezen tevékenysége bûnei mellett elhanyagolható. Akkor csak úgy kalandozz az Andrássy sarkánál egy kicsit! És gondolj bele hogy te vagy az a nem is kevesek!

Ha az utcán megyek és szembe jönnek velem a pasik és férfiak, nem néznek a szemembe, hanem félrenéznek, vagy lesütik a szemüket. Miért?

F?leg a 16-35ös korosztály ilyen.

Legjobb válasz: a barátom szerint ez akkor van, amikor olyan lány jön vele szembe, akirõl leerí hogyhacsak rápillant már aztfogja gondolni a csaj, h ez húde megnézett, ezért inkább arra sem néz...:D na ezaz õ elmélete..:D

a barátom szerint ez akkor van, amikor olyan lány jön vele szembe, akirõl leerí hogyhacsak rápillant már aztfogja gondolni a csaj, h ez húde megnézett, ezért inkább arra sem néz...:D na ezaz õ elmélete..:D
Az emberek nem mindig szeretnek (szerintem) az utcán vad idegen emberek szemébe nézni. Van, aki félénkebb vagy zárkózottab típus, és talán ezért nem néz a szemedbe. És a helyzettõl is sok minden függhet. Lehet, hogy az illetõ férfi épp munkából megy haza fáradtan, vagy valamilyen aktuális tennivalóján vagy gondján töpreng. Vagyis, nem a vele szembe jövõ emberrel van épp elfoglalva, még ha az illetõ egy csinos lány is.
Manapság ha egy pasi egy csaj szemébe néz, akkor a csaj már rögtön azt hiszi, h hû de tetszik a pasinak, meg hogy fel akarja õt szedni. Ha ez igaz: miért nézzen a szemedbe olyan, aki nem akar tõled semmit. A félreértések elkerülése végett inkább nem néz. Ha ez nem igaz: miért akarod, hogy a szemedbe nézzenek? Emberi szempontokat figyelembe véve ha egy öreg néni kedvesen rád mosolyog, az is ugyanolyan kellemes tud lenni. Vagy bocsi, nem értem egészen a kérdésedet. Az fáj, h nem tetszel mindenkinek és nem akarnak téged fölszedni?
Mert lehet hogy túl szép vagy.Ha meglátok egy nagyon szép lányt, én se merek a szemébe nézni általában.Nem tudom ez másnál hogy van, de nálam inkább a félénkségem miatt van, és nem azért mert cinikus, lennék. (34ffi)
Mert van párjuk, akivel komolyan gondolják, és nem szeretnének veled megismerkedni, nem lehet? "Miért nem néznek az emberek egymás szemébe?" Ez kicsit álszent kérdés. Nyilván te sem arra vágysz, h csajok vagy 60 év felettiek nézzenek a szemedbe.
Lehet, hogy a melledet nézik.
Amíg a föld kerek, mindíg lesznek rockkerek!
A kérdező hozzászólása: Oké, látom, vegyesen gondolkodtok errõl. Én nem akarom, hogy megnézzenek, csak furcsa... én mindig az emberek szemébe merek nézni, ha közel kerül. De lehet, hogy csak én vagyok ilyen.
"Amíg a föld kerek, mindíg lesznek rockkerek!" Ez hogy jön ide?
Biztos nagyon szigorú a tekinteted, és nem mernek a szemedbe nézni.
öhm tegnap 16:33as vok ebben az esetben bocsi...azért mert az embereket saját magukérdeklik, nem mások...én is gondolkozom a problémáimon...az idõsebbek meg már nem gondolkoznak annyit hanem nézelõdnek... ezt én így gondolom am enegm is sokan néznek bár én annyira nem öltözöm konzervatívan:P mondjuk nem is vagyok egy [email protected]ért néznek mert jólesik...ennyi...attólmer nem öltözködsz kihívóan még lehetsz nagyon szép is és azért isnézhetnek...
Nem csak tudod a magyarok egy elvont nép. Mindenki csak saját magára van tekintettel, mindenkit csak a saját problémái érdekelnek. Mit csinálsz egy buszon, vagy az utcán menet közbe, ha senki sincs veled?? Gondolkozol! És mivel már te is 20-as éveidben jársz tudod, hogy az élet nem egy habos torta és minden nap találkozol egy új akadállyal ami megnehezíti az életed menetét. Hát az emberek ezekre koncentrálnak, megpróbálják agyban megoldani a problémákat. Én is mindig nézelõdök, én mindig az emberek arcvonásait nézem és abból nagyon le lehet venni, hogy milyen kedvük van. De ha buszon nézelõdsz mindenkinek egyhangú. Mert elvannak mélyülve.. Ilyenkor senkitõl se várd, h szemkontaktust keresnek egy másik idegen emberrel.. Amúgy nekem az a problémám, hogy minden 20-nál idõsebb pasi megnéz és az sem érdekel, h jól néz ki vagy sem, én egyszerûen már félek egyedül az utcán lenni. És egyáltalán nem kihívó az öltözékem, sõt inkább már konzervatív.. és 16 vagyok. Engem inkább ne nézzenek és úgy öltözködhetnék és viselkedhetnék ahogy én szeretnék!!
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok pláza, csak átlagos és egyszerûen öltözködöm. (farmer, pulcsi). Ja és nem sminkelem magamat. Nem csak a fiúk, a nõk sem szoktak a szemembe nézni. Csak mennek és a fejük a földet bámulja. Nekem ez furcsa, mert én mindig szembe nézek, mert hátha ismerõs. Én a buszon is szoktam nézni az embereket és a nagy rész csak bámul semmibe. Vagy ez a normális? Mert akkor én is a földet nézve fogok menni:P
Ez egy nagyon álszent kérdés...te ezt most azért írtad ki hogy azt hallhasd hogy azért nem mernek a szemedbe nézni mert nagyon szép vagy és tetszel nekik... Ezt bizonyítja a 25 éves csinos lány kiírás...a kommentjeid és az h bezzeg az 50 felettiek néznek...te azt gondolod h a fiatal srácok nem mernek rád nézni mer tetszel nekik és az öregek meg bámulnak szintén azért mert tetszel nekik de õk mernek rád nézni.... bocs ha kicsit értelmetlenül let megfogalmazva:)
nekem a szemembe szoktak nézni ha az úton biciklizek az se ritka mikor rám dudálnak és mosolyognak!!! pedig nem tartom magam olyan jó nõnek csak átlagosnak....
én vagyok aki a barátom elméletét írta le. már beszélgettem vele régebben errõl. õ aztmondja h vannak nagyon tipikus lányok, akikrõl lerí, hogyha egy pasi rájuk néz, akkor már rögtön azt gondolják, hogy: na, ennek bejövök. aztmondja h ez egyes lányokon nagyon láccik, hogy abból a fajtából vannak. tudod vannak olyan emberek akiket nem muszáj megismerni ahhoz, h lásd 1-1 tulajdonságukat. és ugye az ember nem úgy jár az utcán h folyamatosan a földet bámulja, néha akaratlanul is ránéz 1-1 emberre, ami semmit nem jelent. eccerûen csak ott volt, szembe volt, és ránézett. de sokan ezt helybõl úgy veszik le, hogy: nah, ez megnézett. pedig abszolút nem.
Nem tudom, én belenéznék a szemedbe ha ez megnyugtat :) 23F
A kérdező hozzászólása: "Válasz a barátom szerint ez akkor van, amikor olyan lány jön vele szembe, akirõl leerí hogyhacsak rápillant már aztfogja gondolni a csaj, h ez húde megnézett, ezért inkább arra sem néz...:D na ezaz õ elmélete..:D" ezt nem értem, a barátod honnan tudja, hogy a csaj, ha szemébe néz (egy pillanatra) akkor "az a csaj olyan"??? Fõleg ha nem is ismeri. A "szemébe nézés" az nem egyenlõ a "hú de nagyon megnézéssel". De lehet h nem jól gondolom.
A válasz írója 78%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: 2009-10-16 12:43 "...Mert van párjuk, akivel komolyan gondolják, és nem szeretnének veled megismerkedni, nem lehet? ..." Húú öcsém, te hol élsz?! Neked ha párod van, akkor számodra megszûnik létezni a világ és megsüketülsz ill. megvakulsz? Tudod, attól még egyesek látnak és ha úgy van, akkor bizony meg is néznek egy nekik tetszõ embert (férfit/nõt). Ez még nem jelenti azt, hogy megcsalnák az éppen aktuális társukat. Sõt! Még a gondolatig sem biztos, hogy eljutnak.

Miért nem néznek farkas szemet a BEAGLE kutya az emberrel?

Legjobb válasz: Farkasszemet akkor néznek a kutyák, ha támadnak...vagyis ha a kutyának a szemébe nézel, ezzel te kihívod, fenyegetve érzi magát és támad...amelyik hamarabb elnéz, az a gyengébb. Az, hogy a beagle miért nem, azt nem tudom. Ki mondta ezt amúgy? vagy hol olvastad?

Farkasszemet akkor néznek a kutyák, ha támadnak...vagyis ha a kutyának a szemébe nézel, ezzel te kihívod, fenyegetve érzi magát és támad...amelyik hamarabb elnéz, az a gyengébb. Az, hogy a beagle miért nem, azt nem tudom. Ki mondta ezt amúgy? vagy hol olvastad?
A kérdező hozzászólása: Nem csak egyszer elkezdtem szemébe nézni és midig elfordul.
Igy jelezte, nincs támadási szándéka vagyis békés természetû gondolom..ha egy kutya felveszi veled a szem kontaktust, szemedbe néz és támadó pozíciót vesz fel, na ott van gond..
A kérdező hozzászólása: Értem kösz szépen !
Ez abszolút nem fajtától függ. Az én beagleömnek olyan szemkontaktusa van, hogy mindenkinek leesik az álla. Persze nem támadó szándékkal néz, hanem mert így tanítottam.

Miért néznek az emberre rossz szemmel, ha megvolt a lánykérés, de az esküvő nem lesz meg 1 éven belül, csak 2-3, esetleg 4 év múlva?

Nálunk is hamarosan meg fog történni az eljegyzés, de ez nem azt jelenti, hogy rögtön az esküvőt is megtartjuk, csak egyel magasabb szintre emeljük a kapcsolatunkat, és akkor tartjuk meg az esküvőt, amikor mi érezzük az idejét a ennek a következő lépésnek. Nekem bejön a hosszú (értsd 2-3 évig tartó) jegyben járás téma. De ahogy olvastam ilyen témában a válaszokat, mindenki csak fröcsög, hogy ez hülyeség, és semmi értelme.

Legjobb válasz: Én nem nézek rossz szemmel senkire, csak furcsának tartom. Azt meg pláne, hogy valaki évekig inkább nem házasodik, mert gyûjti a pénzt arra, hogy egy fél nap alatt elszórja esküvõre.

Én nem nézek rossz szemmel senkire, csak furcsának tartom. Azt meg pláne, hogy valaki évekig inkább nem házasodik, mert gyûjti a pénzt arra, hogy egy fél nap alatt elszórja esküvõre.
Mit érdekel idegenek véleménye? Mindenki úgy csinálja, ahogy neki jó.
Ja tõlem is megkérdezte 18 évesen a párom, hogy leszek-e a felesége. Mondtam, hogy igen, de a szó szoros értelmében nem volt eljegyzésünk, mivel még éveket kell várni az esküvõre. Ettõl még nem gondolom, hogy magasabb szinten van az, aki 1 év után megkéri a párja kezét, de még 5 év után sem házasodnak, mint mi.
Miért akartok ennyit várni?
Engem is megkért a párom a 18. szülinapomon. Kérdezte: Hozzám jössz feleségül? Mondtam neki: igen, majd egyszer. Na ezután nagyon boldogok voltunk együtt, összeköltöztünk, rá 4 évre volt az esküvõ. És azután minden jött sorban, ahogy kell, most várjuk a 2. babánkat, 1 hónap múlva érkezik. Utólag, ha tehetném sem csinálnám másképp. Ne foglalkozz aki áskálódik meg kritizál. Te magánügyed mikor házasodsz.
Nálunk is ez van. Megvolt két éve az eljegyzés, de sajnos anyagilag nem állunk jól az esküvõt illetõen. Nekem is többen szóvá tették már, de akinek nem tetszik az tehet egy szívességet.
Csak a saját példámat tudom felhozni, véleményalkotás nélkül, de szerintem tanulságos: Az elõzõ párom a kapcsolatunk 3. évében eljegyzett, majd ezt követõen még két évig jártunk jegyben, mert ilyen-olyan okokkal magyarázva mindig eltoltuk a lagzit, nem is beszéltünk róla egy idõ után.Persze érthetõ módon az emberben kialakul az igény, hogy az "ígéretet" mielõbb megvalósítsa, magyarul férjhez is menjen. Miután eltelt két év jegyben járás, úgy éreztem, egy helyben áll a kapcsolatunk, hát kiléptem belõle. A mostani párom eljegyzett 2 hét után, azonnal el is kezdtük szervezni a lagzit.(Nem volt alaptõkénk, de egy év alatt összespóroltuk a pénzt a 80 fõs lagzira, minden külsõ segítség és kölcsön nélkül, pedig egyikõnk sem keres százezreket havonta.) 3 hét múlva beteljesül az ígéret, és férjhez megyek. :)
Ne foglalkozz vele, ez is csak egy õsi GYIKes szabály. A saját életed alakítsd úgy, ahogy nektek jó. Szüleim 3 évig voltak jegyesek.
Megint én vagyok a 0%-os. (20. voltam) Kérdezném, hogy mi nem volt hasznos a válaszomon? Jah, hogy nem tapasztaltatok még ilyet, és nem értesz vele egyet? Ez NEM egy szimpátiaoldal, nem kell vele egyetérteni, de szerintem a válaszom igenis hasznos. Bár már látom, hogy itt nem eszerint mennek a zöld vagy piros kezek. Sajnálom azt, aki pirosat nyomott, de minden rosszindulat nélkül. :D
Ohh, majd ha elszáll a rózsaszin köd rájössz, hogy mennyire nem hasznos a kommented.
Igen, azt hinné az ember, hogy egy elbaltázott házasság után bölcsebb leszel, és nem itt osztogatod a rossz tanácsokat az elrontott életedrõl másoknak...de nem :D 2 hét után megkér egy ismeretlen és te hozzámész. Ez aztán az érett hozzáállás, hát hihetetlen :D
20 év múlva visszatérünk rá. :) A rózsaszín ködös
Hát, ha a pasi komolyan gondolja, nem kéri meg a lány kezét, ha még lóvé sincs esküvõre. Ezt most komolyan mondom. A férfi akkor jegyzi el a nõt, ha mihamarabb el fogja venni. Amelyik megkéri a nõ kezét, úgy, hogy tudja, hogy esküvõ nem lesz a közeljövõben, az fél az elkötelezettségtõl, és marha jó neki, hogy van egy kis mennyasszonykája, de közben a szabadsága is megmarad. Szóval, én inkább abban reménykednék, hogy még nem kéri meg a kezem. Vehettek gyûrûket, akármit, de erre eljegyzést mondani több, mint röhejes.
1-2 évnyi jegyesség oké, de 3-4 év azért elég túlzás. Egy kapcsolat nem az eljegyzéstõl fog magasabb szintre lépni (manapság eléggé divatszöveg lett ez is). Én személy szerint nem is veszem komolyan azokat, akik azt mondják, hogy jegyesek de esküvõ 3-4 év múlva lesz csak.Szerintem gyerekes, és komolytalan is.Aki eléggé érett és kész van a házasságra az belátható idõn belül ( 1-2 év) házasságot is köt. Ez a 3-4 év múlva dolog pedig csak "vaklárma" de végül is ma ez a divat a fiatalok körében.
Azért, mert a hagyomány szerint az eljegyzés után 1 éven belül szoktak házasodni. Ha valaki tudja, hogy nem lesz 1 éven belül házasság és ennek ellenére eljegyzést tart, az ledegradálja az eljegyzés intézményét. Mondjuk engem személy szerint ez nem zavar, egyrészt mert nem különösebben érdekel más magánélete, másrészt nem tartom fontosnak az eljegyzést. Nekünk nem is volt eljegyzésünk úgy házasodtunk, az esküvõn vettük fel elõször a gyûrût. Azért az nekem is furcsa, hogy ha valaki úgysem veszi komolyan ezt az eljegyzéses hagyományt, akkor miért kell egyáltalán eljegyzés. Anélkül is lehet magas szintû a kapcsolat és egy házasság is lehet alacsony szintû (vagy színvonalú).
12-es voltam: ja és hogy nincs pénz az esküvõre...hát az attól függ, hogy mekkora felhajtást akarsz körülötte.
Nem, nem volt félreérthetõ a kérdés, lehet, hogy a válaszom inkább. :) Szerintem semmi baj nincs azzal, hogy nincs rögtön, vagy nagyon rövid idõn belül esküvõ az eljegyzés után, ennek annyi nyomós oka lehet! Egyébként meg nem kell azzal foglalkozni, amit mások gondolnak, úgy csináljátok, ahogy nektek jó! 10-es voltam.
Van egy nagyon okos, régi mondás: "hosszú jegyesség - rövid házasság". Tapasztalataim szerint majdnem mindig igaz. Tudod, hogy miért? Mert ha egyszer elhatároztátok, hogy házasság lesz, akkor nem szabad halogatni, nincs is értelme. Félig elkötelezõdsz és lekötöd a másik felet? Ez a süket hollywoodi szöveg, hogy "csak eggyel magasabb szintre emeljük a kapcsolatunkat" marhára bejön egy gagyi vígjátékban egy kedves kis szerencsétlenség szájából, de a való életben azt jelenti, hogy a kapcsolattal és a fellekkel (de legalább az egyikkel) baj van: nem vállalja az elkötelezõdést. Nézd, én 10 évig éltem élettársi kapcsolatban, maximálisan házasság-ellenes vagyok. Amikor eldöntöttük, hogy mégis összeházasodunk, akkor megvettük a gyûrûket és elmentünk az anyakönyvi hivatalba idõpontot kérni. Ennyi.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, lehet, hogy én tettem fel félreérthetõen a kérdést. Nem arról beszélek, hogy nem akarunk összeházasodni, csak eljegyzést. Arról van szó, hogy nem 1 éven belül, hanem csak 2-3-4 év múlva.
A kérdező hozzászólása: huszonévesek vagyunk, lassan 3 éve együtt is élünk, de nekem még csak most lett normális munkám, párom pedig még nem fejezte be az egyetemet, még legalább 3-4 évig nem is fogja. Az eljegyzés részünkrõl egyfajta ígéret egymás felé, úgymond egy terv, amit akkor fogunk tudni véghez vinni, ha pl õ befejezte az egyetemet, és dolgozni tud, és nekem is tutira stabilizálódik a munkám. Ezért szeretnénk megtenni ezt a lépést, de az esküvõvel várni egy kicsit még
A kérdező hozzászólása: mondjuk mert nincs meg hozzá a megfelelõ hátterünk, se elég pénzünk hozzá, hogy szép esküvõt tartsunk. Elõbb sok oldalról rendbe kell jönnünk
Szerintem meg csak pár hónap, és visszatérhetünk rá. :) A házasságok 50%-a válással végzõdik. Az ilyen korai házasságok 90%-a végzõdik válással, úgyhogy... De tudod, reméljük a legjobbakat! De, hogy ezt te tanácsként add valakinek, hát az vicc.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!