Találatok a következő kifejezésre: Miért nem 18 (273 db)

Miért nem 18 éves korban van keresztelő?

Érdekesnek találom, hogy a csecsem?ket keresztelik meg, akiért ugye a keresztszül? vállalja, hogy hittanra fog járni.

Legjobb válasz: én pontosan ezért nem lettem megkeresztelve, hogy majd ha úgy gondolom, akkor választhatok magamnak vallást...nem tettem

Mert a keresztelés nélkül , , pogánynak" számít az ember, azaz nem tagja Krisztus egyházának, nem nyerhet bûnbocsánatot, üdvösséget... Azt olvastam, hogy , , A keresztény szülõk gyermekeit azért kereszteljük meg, mert a keresztség szükséges az üdvösséghez, és Krisztus parancsolta, hogy kereszteljünk meg minden népet." Egyéni vélemény: ez egy olyan megrögzött szokás, ami a keresztényekben benne él, és félnének nem megkeresztelni a gyereket, mert úgy vélik, akkor pokolra jut...stb. meg persze nem gyakorolhatja a gyerek a vallást, vagy ha meghal, nem kaphat egyházi temetést. De 18 évesen, úgy tudom, át lehet térni más hitre, azt viszont nem tudom, hogy levetni a keresztséget lehet-e 31/L
én pontosan ezért nem lettem megkeresztelve, hogy majd ha úgy gondolom, akkor választhatok magamnak vallást...nem tettem
Egy csecsemõnél még nagyon sok mindenrõl a szülõk döntenek. Errõl is. Mivel a gyereket nem kötelezi semmire, csak a szülõket és a keresztszülõket, szerintem problémát sem jelent. Egyébként ezért van a bérmálás, amikor felnõtt fejjel megerõsíted a keresztfogadalmat. Ha nem akarod, nem teszed. Az, hogy meg vagy keresztelve, nem kötelez, "nem árt, nem használ" ilyen szempontból.
Bocsi 13 évesen nem szoktak bérmálni, 14 év az alsó korhatár. Nálunk (és a legtöbb általam ismert plébánián) pl 16-18 évesen bérmálnak csak.
pontosan azért, mert 18 évesen már sokan nem engednék. az a legegyszerûbb az egyháznak, ha a tehetetlen csecsemõ felett döntenek.
Kedves kérdezõ. Az, hogy hová küldtek el a szüleid, azaz õ döntésük volt ezért ne a keresztséget és ne az Egyházat kárhoztasd. Õk döntöttek helyetted, mint ahogy arról is, hogy milyen ételeket eszel, hogy milyen iskolába iratnak, hogy hová járhatsz sportolni és milyen nyelvórára iratnak be.
A válasz megírásának idõpontja: ma 14:16 bocsi, de a bérmálás 13 évesen történik, tehát nem felnõtt fejjel
Miért? Mert az egyház hatalomra törekedett és törekszik, de ahhoz tömegbázis kell. A kicsi korban való keresztelés meg olyam, mint a kommunizmust építõ nagy szovjet szocialista köztársaságban volt a szülõszobán anyájából kipottyant gyerek "futószalagra tétele": ez már a mienk!
A kérdező hozzászólása: Látom más is észrevette az egyház ezen húzását, hogy így, kisbabák keresztelésével próbál hívõkhöz jutni. Az is érdekes, hogy lepontozták õket, pedig igazuk van. Köszönöm nekik, h leírták a véleményüket.
Nem kötelezõ csecsemõ korban keresztelni, ismerek olyan felnõttet, aki már több gyerekes apuka volt, amikor megkeresztelkedett. Sokan hagyománynak tekintik a keresztelést, másoknál családi elvárás, akik tényleg komolyan gondolják, az sajnos a töredék. Nálunk anyu mondjuk komolyan gondolta, de családi elvárás is volt az õ oldaláról, apámnak inkább hagyomány, és bár jár templomba, de képmutató. A keresztszüleim semmit nem foglalkoztak a hitemmel, anyukám öccse és húga, nos, mi Pesten éltünk és élünk azóta is, anyu öccse maradt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a húga pedig sokáig Debrecenben élt, majd kikerült Svédországba. Szóval fizikai távolságok is közrejátszottak, de hogy mennyire volt nekik komoly, hogy mit vállalnak, azt nem tudom, de nem nekik köszönhetem a hitemet, hanem plébániánk ifjúsági-gospel kórusának, ahol már 10 éve énekelek. Csak õk több okból se lehettek keresztszüleim, hiszen sokan közülük az én korosztályom, másrészt engem még rendszerváltás elõtt kereszteltek, és akkor a rendszer miatt máshova jártunk templomba, szóval nem is ismertük õket sokáig.
A kérdező hozzászólása: "Mert miként a felnõttek, úgy õk is Isten szövetségéhez és gyülekezetéhez tartoznak" --de lehet, h ha 18 éves korában megkérdeznék, más valláshoz akarna tartozni (tudom, megteheti, de akkor addig feleslegesen volt keresztény).
Eredetileg azért lettek már a kisbabák megkeresztelve, mert ha nem, akkor pogányok voltak és ha meghaltak (ami abban az idöben elég gyakori volt - 10 - 12 csecsemöböl csak 3 - 4 legg felnött), akkor ne a pokolba kerüljenek az örök szenvedésbe. Egyébként az egyháznak az nem lényeg, hogy hányan vannak megkeresztelve, csak az számit, hogy hányan fizetik az egyházi adót.
Aki, nincs megkeresztelve eleve nem fizet egyházi adót. Oké, hogy a megkereszteltek közül se mindenki, de minél többen vannak akik megvannak keresztelve annál több az adó is...
Azért vezették be, hogy lehessen csecsemõket is keresztelni, mert abban az idõben járványok, háborúskodások miatt magas volt a csecsemõhalálozás, kereszteléssel az áteredõ bûnt tekintik elsõsorban semmisnek, ha nagyobb korban keresztelkedik valaki, akkor a szándékos bûneit is eltörlik, csecsemõként még csak az áteredõt, ami Ádám és Éva engedetlensége. De kötelezõvé sose tették, ez csak egy lehetõség. Az egyházi adóhoz semmi köze, hiszen ha valaki esetleg nem dolgozik, az nem tud mibõl fizetni, és egy csecsemõ még nem dolgozik, akárhogy is vesszük, és mindenki lehetõségeihez mérten járul hozzá, nincs egy fix százalék, mint az állami adóknál. :-)
Én megkérdeztem falusi rokonaimat, hogy miért keresztelik meg a babákat, hiszen ez nem jelenti, hogy azok keresztények lesznek. Azt mondták, hogy a keresztelés az õ hagyományaik szerint arra van, hogy ha a szülõk meghalnak mielõtt felnevelnék a gyermeküket, akkor a keresztszülõk nevelik fel helyettük. Ezért válasszák ki annyira gondosan a kereszt szülõket. Namost ez régen a névadó szülõ volt, ma már a kereszt szülõ. Egyébként szerintem nem helyes olyan vallásra keresztelni egy csecsemõt amirõl fogalma sincs. Sok megkeresztelt ateista rohangál a világon.
A válasz megírásának idõpontja: ma 14:24 wikipedia: "Magyarország legtöbb egyházmegyéjében hetedikes, nyolcadikos korban részesítik a felkészült fiatalokat a bérmálás szentségében, ..." attól függ, ki hány éves hetedikes korában. én 13 voltam. :P
Abszolút egyetértek a kérdezõvel. Engem (30) és öcsémet nem kereszteltettek meg, úgy gondolták, majd eldöntjük mi. Kisiskolásként a világon a legjobban szerettem volna, ha járhatok templomba, full katolikus kis falu, az egész osztályban én voltam az egyetlen "pogány".Igazából soha nen volt hátrányom, nem szekáltak, csak nekem volt rossz, mikor mindenki ment hittanra, én meg egymagam haza. Most, felnõtt fejjel viszont már tudom, hogy nem akarok keresztelkedni, mert nem hiszek. A férjem csládja katolikus (bár nem járnak sûrûn tempomba, de mindig megkapom, hogy nem volt templomi esküvõnk, pedig az az igazi), ennek ellenére a férjem elfogadja, hogy nem akarok keresztelkedni, és a gyerekeket is megkíméljük. Ninuminu
Kedves kérdezõ! Abszolút átérzem a helyzeted. Nekem még most is 20évesen! muszáj templomba járnom minden hétvégén és az ünnepeken. Elhiheted, hogy mennyire utálom az egészet. Képmutatás, semmi más. Nálam annyit sikerült elérni a misére járással és a 8 évi hittannal, hogy nem érdekel az egész. Hogy a kérdésedre is válaszoljak: szerintem azért nem 18 éves korban van a keresztelõ, mert nem sok 18 év feletti keresztelkedne meg önként. Az emberek nem annyira szûk látókörûek, hogy vakon elhiggyenek mindent, amit mondanak nekik. Tudják a papok is, hogy a bérmálkozók 90%-a utána még a templom közelébe se fog menni, mert aki eddig se járt azután még úgyse fog. De megbérmálják õket, mert kihalna az egyház. Nem lennének "hívõ lelkek".
Kedves Kérdezõ! Én írtam, hogy nem volt hátrányod belõle. Szerintem ez válasz a kérdésedre, ugyanis Te a keresztelést kérdezted, nem pedig az utána következõ vallásos neveltetési tortúrádat. Errõl elõtte nem tettél említést. Engem is babakoromban kereszteltek, 13 évesen jártam hittanra, 14 évesen konfirmáltam, ami nem tetszett az akkori szemellenzõs pártb.i osztályfõnöknõmnek, sõt emiatt számos alkalommal keresztbe is tett nekem, mégsem érzem úgy, hogy ez káromra vált volna. Nem vagyok templomjáró ember, bár hitem az van. Olyan, ami nem szorítható bele vallásos keretekbe. Senki nem is várja el tõlem. Felnõttként a magam útját járom. A szüleid választhattak volna más olyan iskolát is, ami nem felelt volna meg neked. 14 évesen mindenképp nehéz a döntés, hogy hová menj továbbtanulni. Így nem vagyok benne biztos, hogy te jobbat tudtál volna. A lényeg az, hogy ehhez nem sok köze van a KERESZTELÉShez.
Ez jó kérdés. Én úgy tanultam, hogy annak idején, az õsegyházban kizárólag felnõtt embereket kereszteltek, addigra lettek "érettek" arra, hogy saját akaratukból vallják a hitüket. Különbözõ okokból kifolyólag engem a szüleim nem kereszteltek meg. Sokáig nem is törõdtem vele. Aztán úgy alakult az életem, hogy fontossá vált számomra, hogy katolikus hitû legyek. Így 30 éves fejjel jártam el katekumenátusra és kaptam meg a szentségeket. Nem bánom, hogy így alakult, ennek ellenére a fiam 3 hónapos volt, amikor megkereszteltettük.
A kérdező hozzászólása: Ez nem válasz a kérdésemre. (Nem az egyházat okolom, de mivel kb 8-9 éven át részem volt a hittanórákban és templomlátogatásban, így csak van belelátásom a dologba. ) A szüleim a felelõsek, persze. Ezért kérdeztem, miért nem lenne egyszerûbb, ha a gyerek maga döntene 18 évesen.
A kérdező hozzászólása: 14:25, volt hátrányom belõle: megutáltatták velem ezt az egész kereszténységes-dolgot. Egyházi suliban minden hétfõn fél8-8ig istentisztelet, hétvégente templom, hétközben a suliba 2x hittanóra. Semmi haszna nem lett. Úgy gondolom, ezeket az idõket értelmesebb dolgokra is fordíthattam volna.
A kérdező hozzászólása: Nekem elsõáldozásom volt (nem tudom hány évesen), de azt is csak a szüleim miatt csináltam végig... (Így, felnõtt fejjel nem tenném. ) Most már csak akkor megyek templomba, ha keresztelõ, esküvõ, stb van a családban.
Hagyomány.

A Beauty Breast mellnövelő kapszulákat miért nem lehet szedni 18 év alatt?

Legjobb válasz: Miért nem lehet szedni 18 év alatt? VAJON MIÉRT NEM ADNAK CIGIT-SÖRT A 18 ÉV ALATTIAKNAK???

Miért nem lehet szedni 18 év alatt? VAJON MIÉRT NEM ADNAK CIGIT-SÖRT A 18 ÉV ALATTIAKNAK???
Azt hiszem errõl a termékrõl olvastam azt, hogy elvileg 100%ban természetesek az összetevõi, leginkább növényi alapúak.
ennyi erõvel a pia is mindegy hogy én veszem vagy valaki mással vetetem..:D
Mert 18 alatt még magától is nõhet, formálódhat a melled. Legalábbis szerintem többek közt ezért.
mert 18 alatt még nõhet a mell, és 18 alatt még nem tudhatja az ember biztosan, hogy mit is akar, ezért nm engedik pl. a tetkót sem 18 alatt. meg szerintem tele van pakolva hormonnal, bár nemtom.
Egy szart nem érnek ezek a mellnövelõ tabletták! Azt meg a törvény írja elõ hogy nem szabad 18éven aluliaknak szedni.
hát pedig a cigit kiadhatnáák :| szerintem mindegy h én veszem meg vagy megvetetem mással.. amugy a kérdésedre a választ szerintem már leírták

Miért PONT a 18 évtől lesz az ember hivatalosan felnőtt? Miért nem 19, vagy 20, stb. van valami magyarázat rá?

Legjobb válasz: Senki nem mondja hogy felnõtt lesz, csak törvényileg lesz teljes jogú állampolgár aki saját magáért felel. A legtöbb országban meg idehaza általában az ember 18 éves korában végzi el a középiskolát és akkor már dolgozna és hogy minden hivatalos ügyet eltudjon intézni annak feltétele a nagykorúság ugye. Kint az USA-ba azért 21 mert ott másabb a rendszer plusz ott akkor számítanak nagykorúnak mert igazából egy ember akkor lesz felnõtt érett gondolkodású. Persze ott 18 évesen már intézhetnek ügyeket meg minden de alkohol, cigaretta vásárlásához 21 éves kor kell, illetve jó pár dologhoz plusza szerencsejátékhoz. Japánba ott 20 éves kortól lesz valaki nagykorú, meg még valahol, de nem tudom pontosan.

Senki nem mondja hogy felnõtt lesz, csak törvényileg lesz teljes jogú állampolgár aki saját magáért felel. A legtöbb országban meg idehaza általában az ember 18 éves korában végzi el a középiskolát és akkor már dolgozna és hogy minden hivatalos ügyet eltudjon intézni annak feltétele a nagykorúság ugye. Kint az USA-ba azért 21 mert ott másabb a rendszer plusz ott akkor számítanak nagykorúnak mert igazából egy ember akkor lesz felnõtt érett gondolkodású. Persze ott 18 évesen már intézhetnek ügyeket meg minden de alkohol, cigaretta vásárlásához 21 éves kor kell, illetve jó pár dologhoz plusza szerencsejátékhoz. Japánba ott 20 éves kortól lesz valaki nagykorú, meg még valahol, de nem tudom pontosan.
Nincs. Fogadd el hogy így van és kész!
Konvenció. Egy csomó feltétel kötõdik a nagykorúsághoz, mindegyiket egyesével lehetne firtatni, de egyszerûbb kijelölni egy viszonyítási pontot.
Nem hivatalosan felnõtt, hanem a jogállás szerint bekerül egy kategóriába. Az egyszerûség igénye diktálja, hogy egy ilyen korérték legyen. Bármilyen számot adnának meg valakik mindig vitatnák. Egyébként az irányelv az iskolarendszerbõl ered. 18 éves korban "érettségizik" aki ezt teszi, merthogy eddig tartanak ezek az iskolák. A 14 túl kevés lenne, a 23 túl sok.
elsõ válaszolónak üzenem hogy még Kínában lesz 20 éves korában felnõtt az illetõ.

Miért pont 18 éves kortól számít valaki felnőttnek? Miért nem mondjuk 21 mint Amerikában?

És ti változtatnátok ezen a számon ha tehetnétek? Én elmúltam már 21 is de még most sem érzem magam feln?ttnek, anyukámmal élek, ? tart el, pont ugyanúgy mint gyerekkoromban. A 18 évesek szerintem még nem feln?ttek egyáltalán, felel?tlenek, és a többi. Persze ez csak az én meglátásom...

Legjobb válasz: Van, aki sosem nõ fel, van, aki meg már 14 évesen komolyabb, mint egy 30 éves. Amerikában a korhatár olyan értelemben véve 18, hogy akkortól szavazhatsz és számítasz felnõttnek, csak az italfogyasztás meg ilyenek vannak lekorlátozva 21 éves korig. A korhatár azért fontos, hogy a fiatal vagy fejlõdõ szervezetet ne tegyék tönkre a piával, cigivel, mikor az ember még felelõtlen, de lehetne a korhatáron emelni itt is ilyen értelemben, csak valahogy a 18 lett standard.

Van, aki sosem nõ fel, van, aki meg már 14 évesen komolyabb, mint egy 30 éves. Amerikában a korhatár olyan értelemben véve 18, hogy akkortól szavazhatsz és számítasz felnõttnek, csak az italfogyasztás meg ilyenek vannak lekorlátozva 21 éves korig. A korhatár azért fontos, hogy a fiatal vagy fejlõdõ szervezetet ne tegyék tönkre a piával, cigivel, mikor az ember még felelõtlen, de lehetne a korhatáron emelni itt is ilyen értelemben, csak valahogy a 18 lett standard.
Egy ember nem az éveinek a számától lesz felnõtt. Lehet valaki 15 évesen felnõtt gondolkodású, de lehet 31 évesen egy gyerekes, felelõtlen h*lye is. Amúgy én is felvinném 21-re, mert azt tapasztalom, hogy a mai fiatalok nagyon felelõtlenek, hülyék, éretlenek. Jogsit csak 21 éves kortól, és alkalmassági vizsga is kellene! 21/F
Ezen már én is gondolkoztam. Szerintem sem ártana ha fel lenne emelve 21re. Bár lehet kicsit fel lennénk háborodva, hogy még mindig nincs se cigi, se pia :D És már elég nehéz lenne rászoktatni az embereket, mert mindenki 18ra emlékezne. De egyetértek, 19 vagyok és még én sem érzem magam felnõttnek. Nekem még kell 4-5 év, ha nem több mire egyedül képes lennék rendezni az életem. Nyugodtan lehetne 21 a korhatár, semmi baj nem lenne.
Szerintem 21.
Hát igen... bizonyos embereket én sose nyílvánítanék felnõttnek. vannak, akik sose nõnek fel.
18 múltam és egyetéretk azzal, hogy még kell egy pár év, mire felövünk igazán....sokszor gyerekesebb vgayok egy 5 évesnél is. Ha a cigi és a pia miatt felvinnék a korhatárt 21-re , nem esnék nagyon kétségbe, nem cigizek, a piát meg még most se mindíg akarják kiadni :D, elég alacsony vagyk.
Ezzel én is egyetértek, és én is emelném 21-re a korhatárt... :) De én úgy tudom (lehet, hogy rosszul), hogy egyes államokban (USA) 24 év a korhatár... Javítsatok ki, ha tévednék... :)
amerikában nagy paradoxon, hogy felnõttnek csak 21 éves kortól számít az ember, de jogsit már 16 évesen kaphat.... én ezt törölném el ott, és nálunk is kitolnám legalább 20ra.... az hogy valaki nyány éves kortól nagykorú, már a 18 és 21 között nem igazán számít, ha a szüleitõl függ, így is úgy is ott kell maradnia, fõleg ha még tanul, nem változik semmi, ha meg nem tanul, hanem dolgozik, lehet, hogy már 16 éves korától független és eltartja magát, nem a törvénytõl függ...
Mert már 18 évesen világosan látod a különbséget jó és rossz között. Egy 10 éves gyerek még bármit elhisz. De ha egy felnõttnek nincs erkölcsi morálja, vagy palimadár, azon már 3 év nem segít. Amerikában azért 21 év, (többek között) mert ott van halálbüntetés.
A politikai szavazások miatt is a 18nál van meghúzva a határ, hogy minél többen szavazzanak. Én ezt nem tartom helyesnek mert egy 18 évesnek (általában) még fogalma sincs a politikáról és befolyásolhatóak (de lehet, pont ez a cél).
Az USA-ban is 18 éves kortól számít valaki törvény szerint felnõttnek. (Pár államot kivéve.) A 21 év a legal drinking age, amikor legálisan piálhatsz. Én ismerek olyan 50 éveseket is, akikrõl ha nem gondoskodna a feleségük, akkora lusta és tehetetlen marhák, hogy 3 nap alatt elpatkolnának. Inkább valami tesztet kellene kitöltetni az emberekkel, hogy ki elég felelõs ahhoz, hogy vezessen, szavazzon...
18 évtõl, nem felnõtt hanem nagykorú vagy. Szerintem nem mindegy. Szerintem valaki 16 évesen is lehet már értelmes (akár mint egy "felnõtt"). Nagyon sok hülye felnõttet ismerek. 18 vagyok! Ja és nem lenne gáz ha csak 21-tõl adnának cigit és piát én már 13 évesen vettem piát, aki nagyon akarja az megkapja.
frigid vagy :D
Önkielégítéssel sem.
Lehet, hogy én tudnék neked segíteni:D
Szia! Ugyanilyen helyzetben vagyok én is... 18 éves lány vagyok, aki egyszerûen még sosem élte át az orgazmust. Komoly párkapcsolatban élek, szeretem a barátomat, mégsem sikerül eljuttatnia a csúcsra sem szex, sem ujjazás, de még orális úton sem. Az önkielégítéssel is hasonlóképpen vagyok, mint te, ugyanis nem hoz lázba, ergo ott sem volt soha semmilyen eredménye a dolgoknak. Ha gondolod dobj egy privátot!
Szerintem abban nincs hiba, ha valaki nem 13-14 évesen fedezi fel a testét, ellenben a lányoknak tényleg meg kell tanulniuk egyedül hogy érnek el orgazmust, mert nagyon csekély az esélye, hogy szexuális együttlét során lesz az elsõ. Illetve majd a partner kitalálja, hogy neki mi jó, mikor õ maga sem tudja.
Nem hiszem, hogy 18 évesen nem tudod, hogy mit jelent a maszturbálás. Ezt a tevékenységet kb. 13 éves lányok és fiúk végzik általában egyedül azért, hogy megtanulják saját testük válaszát a szexuális izgalmakra.
A felcsinálás és a maszturbálás között van egy kis szösznyi különbség.....18 éves létedre ezt tudhatnád. Ird le h pontosan mit is csinálsz magaddal....hátha tudunk tippeket adni.
A kérdező hozzászólása: De tudod én nem hagytam magam felcsinálni 13-14 évesen.. mint mások. meg nekem nem az volt akkor a menõ ;)
Meg kellett volna tanulnod. Nem tudom hogy te mit csináltál, de más 13-14 évesen legkésõbb már próbálgatja a masztit és mire ennyi lesz mint te, már teljesen tisztában van a saját testével. Ha magadnak sem tudod elérni, hogyan várnád el hogy más kielégítsen?
Kérdezõ, én azt mondom minden agyban dõl el. Fantáziálgass, találd meg mi az ami igazán lázba hoz, ha tudod mire izgulsz, fizikailag elég pár halovány mozdulat és már kész is az orgazmus.
Kísérletezgess magaddal. Elõször magadat kell megismerned. Bár ha megfelelõ partnered van, vagyis akinek van elég türelme hozzá, akkor õ talán segíthet és együtt is rájöhettek arra, hogy mi jó neked. Nem tudom mennyire vagy gátlásos, vagy hogy egyáltalán volt-e valakid, de szerintem jó lenne a legelején kezdeni, ha partnerrel szeretnéd csinálni. ;)
A kérdező hozzászólása: hát egy ideig jó, meg minden utána meg olyan semmilyen. amennyit próbálkoztam kb félóra..
Önkielégítés közben sem jársz közel hozzá? (még ha elélvezni nem is sikerült.)
Mennnyi ideig próbálkoztál?
Nem volt kello elojattek rahangolodas gyengedseg melegseg Rakjatok a sex elott egy erzeki masszazst az intim pontokat is bele erteve Ha meg egyedul vagy akk szerezz sex chat partnert Aki fel tud izgatni Nem azert jogy dicsekedjek de nallam mar sikerult ez a dolog a csajjal
Akkor magadnak kell kísérletezni!
A kérdező hozzászólása: úgy sem
Nagyon kiamaradt az összes kommentbõl ez a macsó válasz: hogy hangzik? Még nem voltatok velem! :D 25F

Ha a fehérjepor csak étrendkiegészítő akkor miért nem ajánlják a fogyasztását 18 éven alul?

Tudom mi a fehérje, egyszerűen nem fér a fejembe hogyha csak fehérje miért nem eheti mondjuk egy 15 éves a gyártók szerint? Akkor a C vitamint sem szedheti?

Legjobb válasz: De, de 18 év felett mindenkinek joga van bármit tennie magával. Ha viszont egy fiatalkorúval történik bármi, akkor sokkal gázabb, ha nem védekezhetnek azzal, hogy õk márpedig ráírták, hogy 18 év alatt nem. És én nem azt mondom, hogy a fehérje rossz, mielõtt bárki félreértené. Csak amióta vannak például a kreatint nazálisan felszívó hülyék, engem már semmi emberi baromság nem lepne meg.

De, de 18 év felett mindenkinek joga van bármit tennie magával. Ha viszont egy fiatalkorúval történik bármi, akkor sokkal gázabb, ha nem védekezhetnek azzal, hogy õk márpedig ráírták, hogy 18 év alatt nem. És én nem azt mondom, hogy a fehérje rossz, mielõtt bárki félreértené. Csak amióta vannak például a kreatint nazálisan felszívó hülyék, engem már semmi emberi baromság nem lepne meg.
Azért, azt a példát kibõvítve, amit fent is írtak, mert a 15 éves Dzsonnika azt hiszi, hogy ettõl lesz igazán izmos, nosza, be is szed minden nap 8 adagot. Jobb esetben szétf0ssa a belét, aztán mennek perelni. Dzsonnika még nem volt felelõsségre vonható a tetteiért, ám a dobozra rá van írva, hogy õk mossák kezeiket az ajánlásuük ellenére elkövetett hülyeségek miatt, így a gyártó megmenekült a pertõl. Ezért.
A kérdező hozzászólása: Mert a 20 éves dzsonika nem lehet ugyanolyan hülye?
Az csak formalitas szoveg ami kkor jon jol ha valami baj torenik valakivel....azzal az aprobetus reszel mossaka kezuket:)
A kérdező hozzászólása: Elvileg a Scitec-es termékre volt ráírva az apróbetûs résznél. Nem nagyon akarom elhinni én sem :D
Ez érdekes, melyik gyártó terméke? Fogyasztottam már párat, de fehérjén ilyet még nem láttam.
Garatulálni tudok csak annak a marhának aki ezt kitalálta. Inkább ajánlott fogyasztani :D
Butaság eltiltani egy jó kis proteintõl a fiatalokat.
A kérdező hozzászólása: A sima tápkiegre is rá van írva, tudom eltiltottak tõle :D
A fehérjét szerintem ajánlják, az NO fokozókat, termogén zsírégetõket nem szokták.

Miért nem adják ki a síkosítót 18 év alattiaknak?

Oké hogy egy 13-14 évesnek nem, de 17 évesen miért kell mással megvetetnem az ilyesmit?

Legjobb válasz: 18 éves kortól kellene szexuális életet élni? Na ne mondd bazzdmeg! Ezt honnan? Millió....MILLIÁRD ember van aki elmúlt már 18, mégsem alkalmas sem a szaporodásra, sem annak szórakozás gyanánt való imitálására. Sosem, semmi nem függ a kortól, csakis az embertõl. A kérdésre: Gyógyszertárba menj, ott aránylag értelmesebb emberek vannak. Mellesleg ha nem adják ki akkor világosítsd fel õket, hogy nincs semmilyen tiltó jogszabály a szexuális termékek(kivéve pornográfia)forgalmazására a korhatárt illetõen.

18 éves kortól kellene szexuális életet élni? Na ne mondd bazzdmeg! Ezt honnan? Millió....MILLIÁRD ember van aki elmúlt már 18, mégsem alkalmas sem a szaporodásra, sem annak szórakozás gyanánt való imitálására. Sosem, semmi nem függ a kortól, csakis az embertõl. A kérdésre: Gyógyszertárba menj, ott aránylag értelmesebb emberek vannak. Mellesleg ha nem adják ki akkor világosítsd fel õket, hogy nincs semmilyen tiltó jogszabály a szexuális termékek(kivéve pornográfia)forgalmazására a korhatárt illetõen.
Mert 18 évesen válsz felnõtté. És ekkor már kiadják. 18 évesen már nem muszály suliba járni, így dolgozhatol, tehát ha netán becsúszik egy gyerek el tudod tartani.
Mert 18 éves kortól kellene szexuális életet élni..elvileg, de ugye manapság már a 14 évesek se szüzek...
Én am nem értem.. Ha a kotont kiadják, a síkosítót miért nem? Olyan 'izé' ez a törvény. 14 évnél van meg húzva a határ, kotont is valahol nem adnak ki, valahol igen, de nem értem ha a kotont kiadják a síkosítót miért nem ...
Gumit mindenkinek kiadnak, kortól független, ám a síkosító az szexuális segédeszköznek számít, mint pl a mûbroki, szóval ezért nem adhatják ki.
Ahha értem de szerintem ez hülyeség. Meg azért épp a síkosító...sztem nem olyan nagy cucc meg pl egy szûz lánynak kellemesebbé teheti az elsõ alkalmat..na de mind1 ez van.
"nincs semmilyen tiltó jogszabály a szexuális termékek(kivéve pornográfia)forgalmazására a korhatárt illetõen." Ezt bizony nagyon rosszul tudod. Szexuális segédeszközt nem adhatnak ki 18 év alatt, mert a törvény ezt írja elõ. És mivel a síkosító annak számít, így nem adhatják ki. A patikában sem!!!!

Miért nem jövök ki az osztályommal? 18 éves lány vagyok

nem vagyok antiszoc, járok bulizni, szórakozni, könnyen teremtek kapcsolatot idegenekkel, de az osztályommal nem igazán jövök ki. Idegesítenek a hülye vicceikkel, nem érdekel a téma sem amir?l beszélgetnek. Pár emberrel elvagyok néha, de nem érzem azt h igazán kedvelnének, érzek bennük valami kétszín?séget. Kicsit unalmasak így az órák, egyedül ülök, és egész nap alig kommunikálok velük, mert minek ha csak fárasztónak találom ?ket? az osztályon kívül persze vannak barátaim, ?k id?sebbek, illetve párom is van, ? is 24 éves. Lehet hogy túl gyerekesek hozzám, vagy egyszer?en velem van a baj? (sokan mondják h furcsa vagyok, meg elvont, de nem tudom miért)

Legjobb válasz: Elõzõ, ez nem biztos, hogy az õ hibája, sok 17-18 éves még borzasztó gyerekes és buta, ha idõsebb, értelmesebbekkel elvan, akkor nyilván az az õ társasága. Nem mindenki éretlen 18 évesen.

A kakukktojással nem írtam rosszat, csak megállapítottam. Ha 30 db tyúktojásból 29 fehér, és egy pöttyös, akkor az az egy a kakukktojás. Most akkor kettõt tehet: ha be akar illeszkedni, akkor festenie kell magát. Ha nem, akkor egyedül marad. Ugye érthetõ voltam? Választani kell, hogy mit akarok.
Elõzõ, ez nem biztos, hogy az õ hibája, sok 17-18 éves még borzasztó gyerekes és buta, ha idõsebb, értelmesebbekkel elvan, akkor nyilván az az õ társasága. Nem mindenki éretlen 18 évesen.
Velem is ez van, pedig én fiú vagyok.
Ha meg nem sértelek! Gondoltál már arra is, ha nem tudsz beilleszkedni hozzád hasonló korú, és mûveltségû társaságba, akkor te lehetsz a kakukktojás?
A kérdező hozzászólása: lehetséges, hogy néha picit lekezelõ vagyok, vagy leoltom õket, de ez tényleg akkor van mikor hatszor benyögik ugyanazt a "poént" és nekem is véges a türelmem. Nem kategorizálnám be magam az osztály "kitaszított nyomorultjai" közé, itt már nincsenek is olyanok. Én is járok bulizni, szeretek röhögni, tudok baromkodni csak nem velük. Szerintem azért sem kedvelnek annyira, mert nem ismernek, nem is mutatom meg az igazi oldalam, ami nem feltétlenül gond.
Nem érdemes törõdni vele. Én is hasonlóképp voltam, legalább nem vonja el semmi a figyelmedet az órákon. Nálam ez még az eredményeimen is kiütközött, sokkal jobb lett, mint korábban a "haveri" osztályban.
kihagytam, hogy mármint akikkel jóban voltam igazán, olyan 30 emberbõl kb 7
Velem is volt ilyen, igazából tényleg lenéztem elég sok mindenkit. Szolis pics.k voltak, egész nap vihogtak, viszont azzal a pár emberrel nagyon jó barátságot alakítottam ki és rájuk koncentráltam. Nem az számít, hogy sok felszínes haverod legyen, hanem inkább minõségi barátságaid.. 18L
nem lehet, hogy kicsit lekezelõ a stílusod? lehet, hogy te észre sem veszed, de biztosan volt egy két kommented, amibõl számukra lesütött, hogy téged nem érdekel semmi, amirõl beszélgetnek. Egyébként, ha tényleg fárasztanak, akkor miért "zavar", hogy egyedül kell üljél órán? Inkább akkor örülj, hogy nem kell a hülyék társaságában magad is meghülyülnöd /valószínûleg pont ezért nem mozogsz velük/.
Nem lennék a helyedben! Valószínûleg azt a kevés kis elenyészõ réteget képviseled a mai fiatalok között, akiknek nem az számít, hogy minél több szexuális élményt gyûjtsenek különbözõ igénytelen emberekkel és hogy milyen ruhába bújjanak. Valószínûleg igényeid vannak, normális életet képzelsz el magadnak és magasabb szintû dolgokról szeretnél beszélgetni, nem pedig egész nap a facebookon lógni és a tükörben magadról készített fotókat osztogatni az üzenõfalakon. Ne aggódj egy percig se, ha nem fogadnak el. Azért nem fogadnak el, mert több eszed van, mint nekik! 30/N

Miért nem elég a 14-18 éves fiúknak csak 1 lány? Miért akarják mindet? Elnézést a kivételtől.

Legjobb válasz: Csak a 14-18 évesek? Idõsebb korban is, jellemzõ, csak már az ember vissza tudja fogni magát. Én is hiába voltam szerelmes, azért mindig volt nõ akit megkívántam, soha nem léptem ez irányban, de azért ott volt, hogy jó lenne több nõ is. De tényleg ne általánosíts, meg lehet állni, hogy hûséges maradjon valaki fiatalon is, akarat kérdése az egész.

Csak a 14-18 évesek? Idõsebb korban is, jellemzõ, csak már az ember vissza tudja fogni magát. Én is hiába voltam szerelmes, azért mindig volt nõ akit megkívántam, soha nem léptem ez irányban, de azért ott volt, hogy jó lenne több nõ is. De tényleg ne általánosíts, meg lehet állni, hogy hûséges maradjon valaki fiatalon is, akarat kérdése az egész.
Én világéletemben komoly voltam!!!28/F
azért mert te egy-kettõvel megszívtad ne általánosíts, elég sok kivétel van. akinek nem elég az még éretlen, élvezi a szexualitást és lehet egyébként hogy késõbb belõlük lesznek a leghûségesebb pasik, nem pedig azokból a fiúkból akik elveszik azt a lányt aki elvette a szüzességüket, mert ugye õk szexuálisan nem élték még ki magukat és bármilyen szomorú is, a pasikat ez mozgatja, a nõket meg az érzelem.
A kérdező hozzászólása: Igen, igazad van...nem akartam általánosítani... De akk mikor fog "benõni a fejük lágya"?:S
Mikor már túl késõ lesz.
hát olyan 30-40-ig kb. amikor kezdenek komolyodni a pasik.De van aki már huszonévesen is.
A kérdező hozzászólása: Elnézést azoktól, akik komolyak tudnak maradni.Nem rájuk gondoltam...:) Csak rossz, mert az én környezetemben minden pasi ilyen...:\ Köszönöm a válaszaitokat
nekem csak 1van és volt. 14F

Miért nem tudok megismerkedni végre egy helyes, kedves, hûséges sráccal? ! Amúgy 18 vagyok.

Igaz kb sulin kìvül nem járok sehova,ahol lenne lehetõség ismerkedni.Vagyis koncertekre járok meg néha szìnházba,de sosem látok 18-20 éves fiùkat. :D Ùgy tûnik az a sorsom,hogy a fiatalságomat szingliként èljem le... Ötletek? ;P

Legjobb válasz: hát nem tudom de nekem is jól jönnének ötletek mert ugyanebben a helyzetben vagyok.. bár én még koncertekre sem járok. :'D jó is lenne ha valaki csak úgy becsöngetne hozzám hogy õ életem szerelme xD 18/L

hát nem tudom de nekem is jól jönnének ötletek mert ugyanebben a helyzetben vagyok.. bár én még koncertekre sem járok. :'D jó is lenne ha valaki csak úgy becsöngetne hozzám hogy õ életem szerelme xD 18/L
Azért mert az ilyeneket a barát zónába soroljátok már ránézésre. És onnan ember legyen a talpán ki ki tud mászni.
Ilyenkor legalább várost írjatok, hogy értelme legyen válaszolni. 23F, Budapest.
Én néha járok színházba de sosem jutott eszembe, hogy ott bárki is ismerkedni akarna.:D Ismerkedésre nagyon tuti hely valami tánctanfolyam. 18/F
Amúgy diszkóba ne menjetek ismerkedni :) Ott csak meg akarnak majd farkalni titeket :D
Én pl. baromi sokat ismerkedem neten, és onnan viszem találkozásra a dolgokat minél hamarabb :) De... valami mindig hiányzik :) Valamit mindig találok, ami kiábrándít, vagy õ bennem, és nem jön össze semmi komoly :( 20/f Ha szeretnéd, írj, és beszélgethetünk :)
Nem vafytok okosak csajok... Ha nem mentek sehova akkor mit vártok? A másik hogy ha a jòképûségbõl elég a minimum akkor több esélyes van.
A kérdező hozzászólása: *pedig nem Szìj Melinda adott koncertet!(;
A kérdező hozzászólása: Hehehe harmadik, azt gondoltam...pedig nèha vannak igazán szòrakoztatò zenés darabok. ;D Hát, pedig koncerten sem làttam korban hozzàm közelìtõ sràcot...pedig nem
Írj nekem, aztán esetleg ismerkedhetünk :) 18/F
huszonéves srácok kerülik a színházat.
Én 21 éves vagyok srác én is így vagyok ezzel hogy nem találok egy normális kedves, hûséges lányt sehol csak az idiótákat fogom ki vagy azokat akik már foglaltak :) Igazából én már a netes ismerkedésre támaszkodom de nehéz kifogni olyan lányt aki közel lakik hozzám úgy hogy lehetõleg busszal is hamar meglehessen oldani az utazást vagy autóval ha úgyvan :)
"jó is lenne ha valaki csak úgy becsöngetne hozzám hogy õ életem szerelme xD" Max a fejedben. A valóságban ha valaki így csöngetne be hozzád dilisnek tartanád és félnél tõle.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!