Találatok a következő kifejezésre: Miért nem őssze a baba (30 db)

Miért van az, hogy, hiába vagy te is egészséges és a párod is, nem jön össze a baba?

Nem tudom, értitek-e, mit akarok kérdezni. Ha valaki próbálkozik, egészséges, jó id?ben szeretkezik, kiszámítja a peteérést, férje is rendben van, akkor mi lehet az oka annak, ha nem jön össze? Sokat olvasom a kérdések és a válaszok között, hogy ki mennyi hónapot, esetleg évet próbálkozik, mire összejön. Abban az id?ben, mikor nem jött össze, mit nem csináltak jól? Félek, hogy nekem is sokat kell majd várni, mire sikerül.

Legjobb válasz: Ne akard görcsösen! Ne azért legyél együtt a pároddal, mert gyereket akarsz "csinálni". Próbálj meg másra gondolni, beszéld be magadnak, hogy nem is baj, h még nincs gyerek, ha ez sikerül, sikerülni fog a baba is. Én úgy jártam, hogy egyikünknek se volt semmi baja, mégis lombikra került a sor, máshogy nem jött össze...aztán, amikor már meglett a gyerek, és úgy voltam vele, h nem baj, van egy gyerekem, teljes az életem...na akkor estem spontán teherbe...ilyen is van. Ne görcsölj, ha nem jön össze, menjetek inszemre, aztán lombikra, ha nincs semmi bajotok, akkor jó az esélyetek. Sok sikert!

Ne akard görcsösen! Ne azért legyél együtt a pároddal, mert gyereket akarsz "csinálni". Próbálj meg másra gondolni, beszéld be magadnak, hogy nem is baj, h még nincs gyerek, ha ez sikerül, sikerülni fog a baba is. Én úgy jártam, hogy egyikünknek se volt semmi baja, mégis lombikra került a sor, máshogy nem jött össze...aztán, amikor már meglett a gyerek, és úgy voltam vele, h nem baj, van egy gyerekem, teljes az életem...na akkor estem spontán teherbe...ilyen is van. Ne görcsölj, ha nem jön össze, menjetek inszemre, aztán lombikra, ha nincs semmi bajotok, akkor jó az esélyetek. Sok sikert!
Egyetértek az elõzõvel: a görcsölés, a stressz egy üzenet a szervezetednek, hogy jelenleg veszélyes az élet: ilyen veszélyek közé még véletlenül se indítson gyereket! Legtöbbször nagyon is jó dolog, hogy ez így van. Másrészt az, hogy az ember EGY faj, az általánosítás. A fajon belül egyedek vannak, akik ELVILEG mind tudnak szaporodni az ellenkezõ nemûvel. De az egyedek különböznek - mutációk lehetnek - és ez a különbség azt is jelentheti, hogy nehezen szaporodnak egymással. Hõmérséklet, idõ, kémhatás... viselkedés, stb. Ha a különbség túl nagy, akár szét is válhat a faj. Akkor ugye már nem tudnak egymással szaporodni. Embernél is volt ilyen... persze nem tegnapelõtt. Én is azt tanácsolom, hogy engedd el magad. Ne a gyerekre koncentrálj, hanema párodra. Újíts valamit - a férfi, ha jobban izgul, jobban élvezi - akár többszörös adagot kilõhet... ha pedig a nõnek orgazmusa van, az egyenesen beszívja a spermát a gyilkos savas hüvelybõl a lúgos méhbe... A legjobb pozíció pedig az, ha a feneked alá teszel egy jó vastag párnát (könnyedén becsusszan és jó mélyre megy) - és így is maradsz utána vagy 20 percet. Akkor nem folyik ki semmi, és van idõ a versenyfutásra.
Szia! Maximálisan igazuk van az elõttem szólóknak. Ne szóljon minden gondolatod arrol hogy terhes akarsz lenni , és hogy de miért nem azonnal , és miért pont veletek... Én 9 hónapot görcsöltem így végig...na majd biztosan most meg majd a következõ, megvolt minden tünetem de a baba sehol se volt. Az eredményeim is tökéletesek voltak. A dokim annyit kért hogy hagyjam a témát és hízzak pár kilót(50 kg voltam162cm hez). A 10 hónap volt a kulcs mindenhez és nem is volt tudatos. Augusztusban végre megkereszteltük a 3 éves fiunkat, addig sokminden jött közbe és azért halogattuk. Közben barátnõm lagziját szerveztük, minden nap egy "rohanás volt"kellemes értelemben. A hó végén én szervezte meg a legény és lánybúcsút, majd jött a lagzi, ott a párom 5 év után megkérte a kezem....ja és aug. végén felvettek dolgozni. Szept. 15-én mivel késet megcsináltam a tesztet ( milliomodikat). Na és az 2 csíkos lett. A dokim mosolyogva és boldogan annyit mondott, hogy ezt õ nem tudta volna felírni és hogy pontosan erröl szól az hogy tereljük el a gondolatokat arrol hogy mindent megteszünk hogy végre teherbe essünk. Be kell vallanom nem hittem az ilyen féle " terápiában", de be kell látnom hogy fejet kell hajtanom a lerágott csont elõtt...( tereld el a gondolataidat). Most a 21 hétben vagyunk. Tûzz ki vmi más célt és közben a projekt mehet...Kívánok sok sikert és boldog pillanatot:D
Szia! Én is a stresszt okolom. Mi egy évig próbálkoztunk, már peteérés serkentõ gyógyszert kaptam, és egyszer csak sikerült, de sajna a 8. héten megszakadt a terhességem. Kiürült teljesen, mûteni sem kellett. Mikor a 6 hetesre mentem vissza 8 hét múlva, akkor mondta a dokim, hogy lát valamit az ultrahangon. Láss csodát, a vetélésem után spontán, rögtön terhes lettem, mert nem is gondoltunk rá, hogy most sikerülhet. 25 hetes kismama vagyok, és már nagyon várom hogy megszülessen a kislányunk:-) Ne stresszelj, és ne akard görcsösen!!!! Sok sikert és irj ha pozitiv eredményeid vannak, azt hiszem itt mindannyiunk nevében irhatom, hogy szorítunk nektek!
hát ezt énsem tudom:(én ebben nemhiszek hogy a stresz meg ilyesmi! ettõl még simán megtermékenyülhet hogy te idegeskedsz. miért hatna ki a petesejtre és a himivarsejtre?
A legutolsónak: persze, hogy nem számít a stressz annak, aki biztosan befut. Ott számít, ahol kétesélyes a helyzet. Olyan hormonokat termel, amelyek GÁTOLJÁK a teherbeesést. Egy 100 m-es futásnál, ha a résztvevõk arcába petárdákat durrogtatnak, attól még befuthatnak - de lassabban. Azt is lehet, hogy világgá szaladnak tõle, ha pl. nem ismerik.
Igaz az, hogy a stressz kihat a megtermékenyülésre is. De mondjátok meg, hogy lehet NEM erre gondolni? Nagyon nehéz elterelni a gondolatot errõl. Én nagyon szeretem a párom, nem peteérés idején nyúlunk egymáshoz, hanem mindig amikor jólesik, tehát peteéréskor IS (gyakorlatilag naponta), az orvosok szerint oké minden, baba mégsincs. Pedig akarjuk. Mire gondoljunk hogy ne erre? Egyébként rendesen produkálom a tüneteket, még a menzeszem is késik idõnként, minden hónapban "más", mint amilyen lenni szokott, a melleim feszülnek, a vécén többet ülök, mint azelõtt, hányingereim vannak, csak úgy, megutáltam a víz izét, zavarnak egyes szagok. S akkor jön a teszt, ami negatív. Mit nem csinálunk jól?
Egy kicsit azért ennél lehetnél tudatosabb: a peteérés elõtt tartsatok 1 hét szünetet. A többi nagyjából jó - ha a testhelyzetre is figyelsz, amit fenn írtam. És tényleg engedd el magad: minél kellemesebb (mindkettõtöknek) - annál jobbak az esélyek.
A kérdező hozzászólása: Köszi a bíztató szavakat mindenkinek. A stressz elég nagy úr, én is tudom, ezért is tervezzük úgy az életünket, hogy ha már próbálkozni lehet (missed ab mûtét után fél év pihenõt tanácsolt az orvos), éppen nyaraljunk, mikor elkezdünk próbálkozni. Az elsõ is így jött össze, elsõ próbálkozásra, sajna véget ért. A férjem bizakodó, azt mondta, ha egyszer már ment, még egyszer is fog elsõre. Amúgy nem sok minden van, amire még várnék, tavasszal házat építünk, jó állásom van, férjemnek saját vállalkozása, most akarok megtanulni vezetni, szóval épp le tudom magam foglalni, de már unom, hogy mindig várni kell.

Nekünk miért nem jön össze a baba? (Olyanokra is gondolok akiknek eddig nem sikerült)

Legjobb válasz: Nekünk pl. szerintem azért nem jön össze, mert sokat idegeskedünk (de nem a teherbeesés miatt, hanem más dolgokon vitázunk).

Nekünk pl. szerintem azért nem jön össze, mert sokat idegeskedünk (de nem a teherbeesés miatt, hanem más dolgokon vitázunk).
már én sem tudom mit gondoljak pedig mindegyikünk egészséges, nem görcsölünk rá és már 8 hónapja semmi.
Mi picivel több, mint 1 éve próbálkozunk, de semmi. Nagyon nehéz, sajna egyáltalán nem tudok elvonatkoztatni, folyton ezen jár az eszem. Tudom, hogy ez nem jó, de ne nem tudok tenni ellene. Most lesz az elsõ inszemink, akkor hátha sikerül
Utolsó vagyok ismét:Ne várjatok tovább.Mire kivizsgálnak bennetek azzal is megy az idõ, és közben lehet próbálkozni.Egy jótanács, ha nem veszed tolakodásnak:Mi megcsináltattuk már elõtte a vizsgálatokat, így nyertünk egy csomó idõt!!Csináltass elõtte egy HSG-t 3.napi és 21.napi hormon vérvételt, és apucitól egy spermaképet és andrológus szakvéleményt.Ha ezzel mentek oda kb.4 hónappal elõbbre lesztek!!! Mikor elkezdték nálunk az inszemet, akkor láttam meg én is a fényt az alagút végén 6 inszem után csinálnak lombikot
mi 1 év után elmentünk egy meddõségi szakrendelésre.Ez idén februárban volt. Májustól csinálták az inszemet.a 4. sikerült és most babát várunk
Én már nem szedek csodabogyókat, nem vezetek hõgörbét, nem csinálok ovu tesztet, akkor szexelek amikor kedvem van. És valahogy tényleg jobb lett az egész közérzetem. Egyszerûen belefáradtam ciklusról- ciklusra élni. Én már csak abban bízom, hogy az orvos csinál nekem gyereket.
Elsõ vagyok újra A hõgörbe vezetésével még az elején tartok, most készül még csak a 3. görbém. Mi is jókor vagyunk együtt mindig. Hát ennek ellenére fel vagyok készülve rá most már én is, hogy biztos évek fognak eltelni mire összejön a baba annak ellenére, hogy akkor vagyunk együtt amikor kell!! Ez eléggé bosszantó. Amúgy most elkezdtem szedni az Elevitet 1 hónapig és a ciklusom 2. felétõl inni fogom a palástfû teát, hátha így sikerül...
14.15-ös vagyok, vezetek hõgörbét, általában sikerül úgy idõziteni a dolgokat, hogy akkor együtt is tudjunk lenni.. Bár már annyira nem vagyok lelkes mint az elején, kezdek kicsit belefáradni abba hogy megint nem sikerült! Pedig már a párom is tömi magába a vitaminokat hátha...
14.08 as vagyok én nagyon rosszul viselem minden rokonom, vagy terhes vagy most szült, és akárhova megyünk akárkhihez mindenhol pici gyerek, és sokszor gunyosan kérdezik na és nektek mikor lessz?na onnantol kezdve az egész napom el van szurva.pedig tudják hogy próbálkozunk
Elsõ válaszoló vagyok És akinek nem jön össze közületek, mit tesz érte, hogy összejöjjön? Vezettek pl. hõgörbét? Tudjátok mikor vagytok termékenyek, mikor kell együtt lenni a párotokkal?
A kérdező hozzászólása: Mi lassan 2 éve próbálkozunk...És semmi... Lelkileg hogy bírjátok, mert én már sehogyse...
Nekünk sem jött még össze a baba, pedig már több 1 éve probálkozunk, mi is mindketten egészségesek vagyunk.. Sohasem szabad feladni!
A kérdező hozzászólása: A páromnál minden rendben van, még több katonája is van, mint az átlag. :) Velem van a gond, magas az LH (lutenizáló hormon) szintem és ezért nekem nincs meg. Mi az I.számú Nõi Klinikára járunk, 1 év alatt sikerült elérni nálam peteérést és ovulációt, akkor szexeltünk amikor mondta a doki, de sajna megjött. Jah és a dokim csak a köv mensesnél fogad...

Miért nem jön össze a baba ha első hónapban összejött, de elment, azóta meg nem akar?

semmi bajom nincs csak peteérési zavar kaptam rá clostit és több peteérésem is volt de mégsem pedig már a closti is a 3. hónapja:(

Legjobb válasz: Biztos a szervezetednek még fel kell készülnie a következõre!! Ha egyszer már összejött, semmi okod aggódni, a következõ is össze fog, ha itt az ideje, legalább tudod, hogy biológiailag semmi gond! Nyugodj meg, törõdj magaddal és kedveseddel, érezd jól magad, és nehogy elkezdj magadnak stresszt kelteni emiatt :) Nyugtasd meg magad, hogy a maga idejében jönni fog megint :)

Biztos a szervezetednek még fel kell készülnie a következõre!! Ha egyszer már összejött, semmi okod aggódni, a következõ is össze fog, ha itt az ideje, legalább tudod, hogy biológiailag semmi gond! Nyugodj meg, törõdj magaddal és kedveseddel, érezd jól magad, és nehogy elkezdj magadnak stresszt kelteni emiatt :) Nyugtasd meg magad, hogy a maga idejében jönni fog megint :)
mennyi idõ után ment el? tényleg hagyj idõt magadnak és a következõ jövevénynek és jönni fog :)
A kérdező hozzászólása: hát még nagyon pici volt csak iszonyatos fájdalommal járt meg hányinger szédülés alvadt vér:(nem is tudtam hogy az vagyok csak mikor ilyen rosszul lettem az orvos mondta hogy nagy valószínûséggel az volt:(( rá egy napra meg meg is jött rendesen:( köszönöm a vigasztalást, jól esett

Inszemes anyukák! Nektek miért csak így jött össze a baba? Miért nem sikerült természetes úton teherbe esnetek?

Legjobb válasz: Általában pl. gyakori ok a férfi spermájának nem megfelelõ mennyisége/minõsége.

Általában pl. gyakori ok a férfi spermájának nem megfelelõ mennyisége/minõsége.
A kérdező hozzászólása: Igen, tudom, csak nálunk az a helyzet, hogy tökéletes a sperma és eddig nálam sem találtak semmi bajt. Így nem értem, hogyha eddig nem jött össze természetes módon, miért sikerülne inszemmel.
Az ilyen esetet ismeretlen eredetû meddõségnek hivják. Az elsõ lépés ilyen esetben az inszem, majd a lombik. El se tudod képzelni, hány ilyen esettel találkoztam, akik lombikoztak, ezzel a "betegséggel". Nagyon sokan. Nem tudni, miért, de a pár két tagjának EGYÜTT nem megy a gyerekcsinálás. Sok esetben külön-külön már van is gyerekük, együtt meg lombikkal se megy. Valahogy nem passzolnak... Van pl., hogy a hüvelyváladék már eleve megöli a spermákat, ilyen esetre pl. az inszem ideális megoldás. Nálatok se tudnak jobbat az orvosok: próbálkoznak sorban, mindegyik megoldással, hátha valamelyik sikerül. Csak egyet tudok tanácsolni: ne csak ide koncentráljatok, próbáljatok a saját kedvetekre is sokat összebújni, amúgy meg éljétek tovább a normális életeteket, mert nehéz lesz ez az idõszak.

Miért azoknak jön össze a baba könnyebben, akik nem szeretnék, és azoknak nehezebben, akik szeretnék?

Részben saját tapasztok alapján, részben ezt az oldalt olvasgatva elgondolkodtam azon, hogy 15-16 éves lányoknak akik felel?tlenül szeretkeznek sikerül teherbeesniük és általában ennek abortusz a vége. Aki pedig már "benne van a korban" és nagyon szeretne egy kicsit, annak pedig nem. Az itt olvasottak alapján elgondolkodtató, milyen nehéz is teherbe esni, és azoknak sikerül a legkönnyebben akik nem akarnak babát.

Legjobb válasz: Sajna tényleg az a tény,hogy egyre korábban szexelnek a "gyerekek".Sokszor felelötlenül.Èn sem tudom,hogy mi ennek az oka.Àltalában nem csak a nevelésen múlik,hanem a bara´ti körön is.Elsö babánkat várom,kislány,de már most tartok töle,hogy mi lessz addígra,mire ö felnö majd. Bízom benne,hogy minden rendben lessz.

Sajna tényleg az a tény, hogy egyre korábban szexelnek a "gyerekek".Sokszor felelötlenül.Èn sem tudom, hogy mi ennek az oka.Àltalában nem csak a nevelésen múlik, hanem a bara´ti körön is.Elsö babánkat várom, kislány, de már most tartok töle, hogy mi lessz addígra, mire ö felnö majd. Bízom benne, hogy minden rendben lessz.
Szia!Engem is sokat foglalkoztat ez a gondolat.Egy éve nem sikerül összehoznunk a babát, pedig már mindketten nagyon vágyunk rá.Egyik ismerõsöm meg épp a múlt héten volt abortuszon, mert nem fér bele az életébe a gyerek.Hol itt az igazság???Fáj ebbe belegondolni:-(
ez tényleg elgondolkodtató, de asszem meg van rá a megfejtés.amikor Te ugymond benne vagy a korban, vagy igy gondolod, és szeretnél babát, akkor görcsösen ragaszkodsz ahhoz hogy, lehessen, és ez a görcsös ragaszkodás stresszel jár, a stressz, meg gátolja a peteérést, és aki nem akar görcsösen annak könnyebben összejön, most az mindegy, hogy védekeznek vagy sem, én 22 éves vagyok és nem akartunk a párommal babát, és védekeztünk is, és mégis itt van a 28 hetes magzatom, szóval szerintem ne ragaszkodj görcsösen, a Sors, Isten, Élet(mindenkinek hite szerint) tudja hogy mit miért tesz ugy ahogy.hadd meésljem el Neked hogy van egy ismerõsöm aki mindent megtett a férjével azért hogy babája legyen, de nem jött össze, és amikor lemondtak róla akkor jött a baba, pedig a nõt meddõvé nyilvánitották, és amikor nem számítottak rá megjött a baba.szoval ne izgulj lesz Neked is, csak ne akard görcsösen.sok sikert!
Szerintem nem helytálló amit írsz. Hát persze, hogy nem hallod panaszkodni a fiatal lányokat arról, hogy mennyire akarok babát és nem jön össze. Mert még nem is akarnak és ez a gondolat õket nem motiválja. És azok az esetek kitûnnek, akiknek becsúszott. Az érett nõk meg akarnak és az tûnik ki, hogy nem "csúszott be". Akik erre az oldalra feljönnek, azoknak legtöbbje nagyon szeretne babát. Én inkább így gondolom. És én is e tábort gyarapítom. Én is szeretnék terhes lenni. És lehet hogy sikerült. A hétvégén vagy jövõ hét elején kiderül. Minden jel arra utal. Ha igen, sikerült akkor nekem elsõre, pedig nem vagyok már 15-16 éves. Én így gondolom, ezért van ez így...
Ez a gondolatkör engem is igen-igen foglalkotat, azzal a különbséggel, hogy nekem 7 éve mondják, hogy nem lehet babám. Ezt megértettem, feldolgoztam a magam módján és ehhez mérten éltem életem. Párommal szeretnénk babát, ezért nem is védekeztünk és 3 hónap altt terhes lettem. Megállapítottam, minden nõnek ezt kéne mondani, mert akkor nem azon igzulnak, hogy miért nem sikerül, hanem úgy fogja fel az agyuk, hogy nem lehet. Megnyugszanak idõvel és akkor lesz a baba. Nem egy ilyet hallottunk már, hogy örökbefogadtak és utána teherbe esett. A nagyon akarás valóban nem jó, de hát hogy ne akarnánk nagyon:-) A fiatalok közt sok valóban felelõtlen, ez engem is bosszant, meg van egy másik kategória, akiket nem nevezünk nevén:-)nekik is nagyon megy. Érdekes, köztük nincs meddõ...:-( Személy szerint sok párt ismerek, akinek több, mint 10 éve nem sikerül, pedig mindent megtettek a diétától a teákon át a természetgyógyászig belevéve az inekciókat is. Pedig ha valahol, náluk jó helyen lenne egy baba, az biztos!!! Hogy miért? Fejlõdik a világ, a stressz, a rohanás és a sok tartósító, amit megeszünk. Tuti ezek is hatnak. DE a legfontosabb, hogy nem arra gondolj, éld az életed, "mondj le a babáról " tudatban és sikerülni fog, hidd el:-)
Ahol nem jön össze a baba, ott még nem kell. Ahelyett, hogy azon gondolkodnának miért, görcsölni kezdenek, és akkor pláne nem sikerül. Pedig lehet, hogy egy ici-pici dolgot kellene elõtte megoldani, de az nem az ovulációs tesztekkel való rohangálás. Kicsit befele fordulni, nem kifelé. MIndenkinek megvan a maga karmája, senki ne a máséval törõdjön. Van akinek abortusz, van akinek meddõség. Nagyon egyszerûen mûködik a világ, csak mi túlbonyolítjuk. Én szerelmes vagyok és ez is fontos egy kapcsolatban. Azt mondtuk a férjemmel, hogy ha holnap lesz babánk úgyis jó, ha évek múlva úgyis. Miért lenne sûrgõs? Holnap lett. Befelé figyelõs napokat kívánok!! Egy 26 hetes kismama
szerintem azert van mert aki nagyon vagyik ra sokat stresszel azon hogy osszejott e vagy sem, s mint tudjuk ha stresszes idegallapotban vagyunk gyakran meg a peteeres is es a mensi is kimarad(pl.halaleset, munkahely elvesztese, vagy barmi ami lelki serulest okoz)en mikor meghalt egy nagyon kozeli rokonom, annyira befordultam hogy a vegen hormon tablettakkal tudtak vissza allitani a mensim.a baratnommel egyszerre lettunk terhesek, marciusban kellett volna szulnie.februarban mehen belul meghalt a kislanya, mai napig ismeretlen okokbol.megszulte kezbe is vette majd par napra a boncolas utan el is temette.depis lett, de elkezdett az eskuvojere koncentralni es szeptemberben a lagzi reggelen kiderult hogy ujra babas.nem foglalkozott a babas gondolatokkal, massal kototte le a figyelmet es osszejott neki.most en is igy vagyok a lagzira keszulunk 25en, es nem a baba tema koti le a napjaimat, bar nekunk van egy 8 honapos, talan uton van a teso is.

Miért hiszik azt az emberek, h akinek nem jön össze a baba, az tehet róla?

Pl. züllött életet élt, nemi betegségei vannak és gyógyszerekkel tömi magát? Sok helyen olvastam, h : nekem összejött a baba, de nem is szedtem sose gyógyszert! Mintha ezen múlna.

Legjobb válasz: Erre csak azt tudom mondani, hogy mindenki magából indul ki.

Erre csak azt tudom mondani, hogy mindenki magából indul ki.
Szia! Most nem akarok általánosítani és a jelenlévõk mindig kivételek DE pont hogy az általad írt embereknek jön össze hamarabb....:S Amúgy pedig nagyon sok pár ha nem sikerül, próbálkozik, megy tovább, kivizsgálásokra, genetikushoz stb. Errõl nem tehetnek, bármi lehet, itt olvasom a GYK-n h sokszor "csak" a cukorral van pl. baj és ha ezt beállítják, akkor teherbe is esik a nõ. De míg idáig eljutnak, h kiderül konkrétan ez a gond, idõ...
A kérdező hozzászólása: Hát épp most olvastam, h akiknek nem jön össze, biztos fogamzásgátlót szedtek, bezzeg én nem szedtem, nekem összejött.
belinkeled a kérdést?
az hogy valakinek nem jön össze az nem büntetés elõzõ hibái miatt, én nem hiszem hogy tehet róla.
A kérdező hozzászólása: Köszi utolsó, gratulálok a babádhoz! Nekem is már van babám, csak sokat küzdöttünk érte és még így is bánt ez a hozzáállás, el tudom képzelni, milyen jól eshet azoknak, akiknek még nem jött össze :(
Fogamzásgátló, ugyanmár! meddõ sé nem meddõ nõk is szedhetik, nem ettõl függ. Azt hittem, h a gyógyszerre azt érted, h pl. fájdalomcsillapító. Különben nemrég volt egy olyan kérdés, h ki hogyan esett teherbe, mikor már lemondott róla vagy vmi iylesmi...és ott vki írta, h egy 7végén elmenetek sátorozni haverokkal meg a párjával, össze-vissza részegedtek kicsi a rakást vagy mi a fenét játszottak...és akkor õ bizony megfogant.... De azt õ komolyan írta....(szerintem unatkozó tini volt, de mostmár mindegy). Na azt úgy már felelõtlennek mondanám! Meg a linkelt kérdésbe sem volt negatív felhangja ennek, mmármint a fogamzásgátlónak, csak leírta az egyik hsz, hogy az is lehet bajok forrása. Mert bizony lehet! a fog. gátló nem csak terhességben tud "segíteni" hanem éppen azt gátolni, ciszta, rendszertelen ciklus stb. kialakulásával!
A kérdező hozzászólása: Igen, tud gátolni, de nagyon sokan szednek foggátlót évekig és pikkpakk teherbe esnek, sokan meg sose és mégsem. A legtöbb meddõ pár nem tehet a bajáról, persze olyanok is vannak, akik igen, de sztem õk vannak kevesebben. És akinek elsõre sikerül, az sem az õ érdeme(ahogy sokan hiszik), hanem adjon hálát az égnek, h ilyen szerencsés!

Miért nem jöhetett össze a baba?

30 napos ciklusok,ovu teszt használata,pozi ovunál eggyütt voltunk(negatív napon nem mondjuk)clostyt szedtem (1 kúrát)de 34.napra megjött.

Legjobb válasz: Ennek sajnos 1001 oka lehet...Kivizsgáltak már benneteket?Minden oké mindkettõtöknél?Persze lehet,hogy csak véletlen.

Ennek sajnos 1001 oka lehet...Kivizsgáltak már benneteket?Minden oké mindkettõtöknél?Persze lehet, hogy csak véletlen.
Miota probálkoztok? az h most még nemjott ossze az nem azt jelenti h nemis fog oszejonni, nembiztos h van okam, egyszeruen csak varni kell, valakinek sikerul elsore vanakinek egy vagy két évet kell varnia de ismerek olyat is aki mar reg feladta és 20 év várakozás után sikerult neki a baba, 43 évesen...no stress...probalkozzatok és ne azert szeretkezzetek, mert ovu van meg mert baba kell, hanem azért mert szeretitek egymást, és kívánjátok egymást, majd ha nem fogod szamolgatni, akkor fog osszejonni hidd el, majd amikor nemis gondolod.SOk szerencsét...Drukkolok
pl. az, hogy programszerûek az együttlétek. Nem csak ovukor kell együtt lenni! Na meg a rágörcsölés.
A kérdező hozzászólása: Van már egy 3 éves kislányunk.Elsõre sikerült.Most végülis még nem régóta próbálkozunk a tesóval csak annyira elszomorodtam megint, hogy negatív lett.Lehet már nem is fogom számolgatni meg semmi mert úgy látszik nekem így nem jön össze!Nagyon sok oka lehet az tuti!Köszi a válaszokat nektek!
A kérdező hozzászólása: Természetesen nem csak ovukor vagyunk eggyütt!:-)

Miért van az, hogy a környezetemben minden olyan nő akinek nem jött még össze a baba, szóval olyan gonoszan tudnak viselkedni néha azokkal akiknek összejött már a baba?

Pl. ismerek olyan n?t, akinek nagyon nehezen jött össze, és a környezetbében amíg neki nem lett babája(8 évet várt babára)addig mindnkire aki terhes lett úgy nézett mint a véres rongyra.Engem ez roppant idegesített, mert amikor ? terhes lett akkor ?neki mindenki örült, hogy végre terhes lett.Nem tudom mit szólt volna, ha rá is fújnak mert összejött végre a baba.Nah szóval van pl. egy csaj a házunkban aki 6 éve próbálkozik, de nem sikerült sajnos eddineki.Én szurkolok neki, annak ellenére, hogy egy kiálhatatlan n?személy, mert akinek gyereke van azt mind piszkálgatja, beszól a gyerekeknek, hogy az udvaron itt meg ott ne játszaNAk.az udvar mindenkié aki itt lakik.És azt vettem észre, hogy aszül?kkel is kötözködik.Van itt egy háromgyerekes anyuka,?t fel is jelentette , valami hülyeség miatt.(nem részletezném)Már el akart költözni de sajnos nem mentek el valami miAtt.senki nem szereti, mert moindeki tudja, hogy utálja a gyerekes anyukákat, apukákat.De még fordulhat a kocka, összejöhet még a gyerek akkor is ilyen lESz?Biztos, hogy nem.Amúgy meg a szemével ölni tudna úgy néz.Tényleg ennyire meg tudja az embert keseríteni a gyerektelenség?Mi is hat évet vártunk a manónkra és mégsem utáltam a terhes n?ket.Hogy van eZ???Kérlek válaszoljatok!

Legjobb válasz: Tény, hogy nem szép dolog az irígység és a féltékenység,de sajnos nem mindenki tudja palástolni az érzéseit.Ha jól végig gondolod Te is biztos irígy szemmel figyelted ahogy a boldog anyukák tologatják a gyönyörû babáikat.Neked meg csak a kudarcokkal teli hónapok maradtak.Én is elveszítettem egy babát tavaly májusban, tudom,hogy mit érez a nõ vagy legalábbis hasonlókat érezhet.Én azért nem ennyire rosszul élem meg a dolgot, de néha én is csak könnyes szemmel figyelem a babakocsikat.

A kérdező hozzászólása: Én mélységesen átélem azoknak a nõknek a helyzetét akiknek nem jön össze a baba sok sok év alatt sem, hisz nekem sem jött össze egyhamar, de végül is kivártam, és meg lett a gyümölcse a várakozásomnak.igaz mondjuk nekem egy betegség is bejátszott a 6 évbe, tehát örülök, hogy élek, és hálát adok az égnek, hogy megajándékozott egy babával.Egyébként ha volt is írígy gondolatom a 6 év alatt azon felülmúltam magam, és pozitívan gondolkodtam, és elképzeltem, hogy ha én lennék terhes és én kapnék ilyen gondolatokat, hogy egy nõ akinek nem lehet babája ilyeneket gondol ha ránéz a (képzeletbeli)pocakomra és egybõl elszégyeltem magam amikor írígykedtem és hát amikor elmentem a babarészleg elõtt a hipermarketekben az nem volt könnyû dolog, vagy ha a játszótér mellett elmentem és láttam a boldog anyukákat.Közben meg csak öregedtem, és egyre úgy éreztem, hogy lehet, hogy nekem nem Sikerül?Egyébként akkor jött össze a baba, amikor nem is számítottam rá:Éppen megtaláltam álmaim új munkahelyét és boldog voltam", és akkor beköszöntött az én kis pocaklakóm.Bocsi, ha kicsit zavaros voltam, de közben megérzkezett az alvásból a kisfiam.:) És hát ide kellett ülnie, és elment az ihletem.
Tény, hogy nem szép dolog az irígység és a féltékenység, de sajnos nem mindenki tudja palástolni az érzéseit.Ha jól végig gondolod Te is biztos irígy szemmel figyelted ahogy a boldog anyukák tologatják a gyönyörû babáikat.Neked meg csak a kudarcokkal teli hónapok maradtak.Én is elveszítettem egy babát tavaly májusban, tudom, hogy mit érez a nõ vagy legalábbis hasonlókat érezhet.Én azért nem ennyire rosszul élem meg a dolgot, de néha én is csak könnyes szemmel figyelem a babakocsikat.
Nem írja elõ a törvény, hogy más gyerekének kötelezõ örülni, mindenkinek szíve-joga hogy áll a dologhoz. Javaslom hogy ne foglalkozz ezzel a problémával, hagyd meg annak a másik nõnek. Majd ha neki megszületik a gyereke te sem nézel rá.
11:31-es vagyok És az tényleg furcsa lesz, hogy a családtagok, a párom szülei hogyan fognak rám nézni, hogy még mindig nincs gyerekem, az õ lányuknak meg már ott lesz a 2. is. Azt fogják gondolni, hogy nem vagyok képes teherbeesni, de béna vagyok...:(
Én valahol megértem azt a nõt, hogy rosszul esik neki, hogy másoknak sorra összejön a baba, neki meg nem. Én is félek attól, hogy pl. a párom húgának (aki ráadásul fiatalabb nálam!), a 2. gyerek is hamarabb meglesz, mint mire nekem összejön az 1.! :(( Szoktam játszani a kislányával, aki 8 hónapos, meg minden, de akkoris egyfolytában azon agyalok, hogy neki miért sikerült elsõre és nekem miért nem jön össze hónapok óta meg még ki tudja meddig kell várnom a babámra!?
Te is éveket vártál a kicsire, tudod, milyen lélekölõ tud lenni a hiábavaló várakozás! És lehet, neki nem is lehet babája, azért olyan, amilyen. MIndenesetre te tudtad annak idején kezelni a helyzetet, õ meg nem tudja. Nem vagyunk egyformák. Az is lehet, hogy világéletében kicsinyes és rosszindulatú ember volt, csak aki nem ilyen, az érthetetlennek tartja ezt a viselkedést (én is). Reméljük összejön a baba és valóban csak emiatt volt frusztrált, akkor helyreáll a világ:)
A kérdező hozzászólása: Amúgy szegény csaj szerencsétlensége" ugymondd, hogy itt a házunkban egymás után jönnek a bébik.:) Biztos rossz lehet neki, de nem mi gyerekes anyukák tehetünk arról, hogy neki még nem jött össze.Most is van egy csaj aki egy hete szült, és amikor hazahozta a kicsit a férjével, pont találkoztak a lépcsõházban, és a csaj elfordult csak biccntett egy szasztokot, és behúzott a lakásba.Azt sem mondta, hogy megnézhetem a kicsit, vagy gratulálok. vagy valami.Ez olyan fura nekem, hisz nekünk sem jött csak nagysokára a kisfiam.de számomra érthetelen, hogy lehetnek ilyen emberek a világon:és akkor még k várják a sorstól a babát, amikor így viselkednek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Az utolsóra nem reagálnék, mert provokatívnak tartom, és nem szállok vitába.És olyan kérdést tettem itt fel ami igen kényes kérdés sajnos.Mondjuk az igaz, hogy vannak rosszindulatú emberek, és vannak akik nem saját önös érdekeiket nézik, hanem tudnak örülni más örömének.utsó te sajna nem ezek közé tartozol, hanem szerintem abba a kategóriába amit megemlítettem.
Nem érzem hogy a másik kategóriába tartoznék mert tudok örülni a más gyerekének, sõt a barátnõm és a húgom is most szült és imádom a csemetéiket, én pedig még nem tervezem mert túl fiatal vagyok. Csak merészeltem megírni a véleményemet, gondolom ezért tetted fel a kérdést. Sajnálom hogy nem azt írtam amit szerettél volna, hogy ezek a nõk gonoszak és szerencsétlenek. A dolgok nem csak feketék és fehérek. Te meg valószinüleg az a kategória vagy aki.... a többit rád bízom.
A kérdező hozzászólása: Mi 6 évet vártunk a kisfiamra, mégsem adtam fel soha,
Nehéz kérdés ez. Mi négy éve hiába várunk babára. Ezalatt lelkileg nagyon sok minden átmentem. Nekem is volt olyan pillanatom, hogy szerettem volna megrugdosni a kismamákat, leírni is szörnyû de ez van. Azt hiszem ezt mind meg kellett élnem, hogy eljussak oda ahol most vagyok. Egyszerûen már nem érdekel ki szül, mikor szül, hanyadikat. Rájöttem jobb ha csak magammal foglalkozom, mert ha azon dühöngök hogy másnak összejött csak rossz kedvem lesz, azt meg nem akarom. De azzal az érzéssel megküzdeni, hogy lehet soha nem lesz gyereked brutálisan nehéz. Persze az ember folyton remél, de a rossz érzés csak ott motoszkál a lelkemben. Nincs más választás felül kell emelkedni rajta, aztán majd lesz valahogy. Az élet nagy igazságtalansága ez a gyereket akarok és nem jön téma.
Kedves Kérdezõ. Nem tudom hogy te mennyit vártál a babára, írtad hogy sokat, de a 6-8 év az rentgeted!!!Nem csoda hogy ezek, az általad említette nõk meg vannak keseredve emiatt.Hát csak magam példáját tudom említeni, én is 3 évet vártam, ráadásul két vetélés is volt a 3 év alatt(az egyik halva szülés félidõsen), és roppantul megviselt.Ráadásul az egyik családtag közben várandós lett(második gyerekkel pikk-pakk, mert nem akart gyes után ismét melózni, és ezt saját maga mondta), én meg hónapról hónapra csak csalódtam.Na akkor én sem tudtam vele tovább a régi viszonyt tartani, nem értettem hogy miért ilyen igazságtalan az élet.Õ gömbölyödött, én zokogtam a negatív tesztek felett, és az emékek súlya alatt. De nagy nehezen terhes lettem, azóta megszületett a kicsim, és ismét kerek a világ:) Nem szabad csak úgy ítélkezni, nem hiszem hogy olyan rossz ember lenne.
Én sem szeretem az ilyet. Nálunk a sógornõm ilyen. Elvált, de már rég szeretne gyereket! Most elképzelhetõ, hogy terhes maradtam (még nem tudom, de remélem), és amikor ezt otthon anyósnak megemlítettük, õ is hallotta, és úgy nézett rám, mintha az anyját öltem volna meg. Meg jön a dumával, hogy hát még várni kellene stb. Tehát érezhetõen próbál lebeszélni a gyerekrõl. Én megértem, hogy rossz neki, de nem szabadna így viselkednie a testvérével és velem. Na mindegy, most már semmit nem mondok neki! Viszont, (itt a kivételektõl elnézést kérek) nekem az is rosszul esik, amikor ezen az oldalon esetleg panaszkodik valaki, hogy elment a baba, vagy nem jön össze és a válaszadó odaírja, hogy hány hetes kismama. Úgy, hogy ennek éppen köze nincs a kérdéshez. Ennyi empátia lehetne benne, hogy ha nem muszáj, akkor nem írja oda!
A kérdező hozzászólása: A könnyes szem az egészen más, mint az, hogy csúnyán néz a gyerekesekre.Itt azért van külömbség.Sajnos õ soha nem nézett könnyes szemmEL.egyébként én is mindig elérzékenyültem amikor nagyhasú anyukákat meg babakocsisokat láttam, és arra gondoltam, vajon átélhetem e én is egyszer ezt a boldogságot!Szerencsére kaptam egy esélyt az élettõl.:) DEEEE soha nem néztem, és éreztem azt, hogy utálnám azokat akiknek pikk pakk összejött a baba.Pedig van olyan rokonom, akinél már a harmadik babalátogatásra mentünk.Inkább elérzékenyültem, és amindent kitettem magamért, a legszebb kisrugit vettem a babának.Amúgy meg az a házaspár szurkolt nekünk a legjobban, hogy összejöjjön a kisbaba.Köszönet nekik.
A kérdező hozzászólása: Egyébként ez még csak két eset, de még vagy tizet tudnék mesélni, de nem akarok regényt írni, csak annyit, hogy van egy ismerõsöm aki amíg egy cipõben jártunk addig köszönt megállított, hogy hogy vagyok stb. amióta megtudta, hogy terhes vagyok(amikor az voltaM), szóval azóta elfordul, elkerül, nem köszön.Neki nem jött össze még a bab, a férjétõl is elvállt emiatt hátha mástól majd sikerül teherbe esnie, de sajnos ezidáig nem jött össze.A kisfiam 2 éves de még egy pillantást sem vett rá az utcán inkább elfordul.Ez olyan rosszul esik nekem, hisz 8 évig osztálytársak voltunk általánosban.És mindig is tartottuk a kapcsolatot.De azóta teljes elfordulás.:(
A kérdező hozzászólása: no komment...
Semennyibe. Ingyenes.
Hát szerintem sztk-ban, vagy a kórházban ingyenes csak..ha esetleg vmilyen meddõségi központban vagy magándokinál végezteted, akkor szép kis summát legombolnak! De úgy tudom, hogy a kórházakban, csak 1 év sikertelen próbálkozás után végeznek ilyen vizsgálatokat..szóval, ha akatok ilyet, akkor ennyit minimum mondjatok.. :-))
A kérdező hozzászólása: Köszi! Én is szívesebben mennék ingyenes kivizsgálásra, de az itteni kórházba sz*rnak se nézik az embereket. :(
Melyik kórházba jársz? csak mert én is gondolkodtam már egy ilyen vizsgálaton. Nekem 2 baba után valahogy nem akar összejönni a 3.
Kálmán az nem férfi név...... :S Hogy sikerült neked a baba? :D
A kérdező hozzászólása: Szegedi vagyok.
Szegeden is van asszem állami meddõségi központ. Én oda jártam. Teljesen ingyenes. Kérsz egy idõpontot, ott elmondod, hogy egy éve nem sikerül a baba, vizsgáljanak ki. Ennyi. Én Pécsre jártam, pedig nem odavalósi vagyok, 100 km, de tök normálisak voltak.
Úgy, hogy megszülöm. Mert nõ vagyok. Csak a regisztrácinál ez jutott eszembe.:) )))

Miért nem tud beágyazódni a megtermékenyitett petesejt? 5éve nem jön össze a baba, már nagyon szomorú vagyok. Állitólag rendben vagyunk.

Legjobb válasz: Mit jelent az,hogy állítólag rendben vagytok?Ezt orvos mondta alapos kivizsgálás után?Mert valami csak nincsen rendben,ha 5 éve sikertelen a próbálkozás.Orvos mondta,hogy a beágyazódásnál van gond?Mert ha igen,akkor miért nem tesz semmit?Valamit csak lehet.Szerintem ezzel a problémával ide hiába írsz,egy jó orvost keress inkább. Sok sikert,üdv

Mit jelent az, hogy állítólag rendben vagytok?Ezt orvos mondta alapos kivizsgálás után?Mert valami csak nincsen rendben, ha 5 éve sikertelen a próbálkozás.Orvos mondta, hogy a beágyazódásnál van gond?Mert ha igen, akkor miért nem tesz semmit?Valamit csak lehet.Szerintem ezzel a problémával ide hiába írsz, egy jó orvost keress inkább. Sok sikert, üdv
Szia! Mi hat éve probálkozunk, sikerül is teherbeesnem de a 7-8. héten történik valami és elvesztjük a babát. Ez már 5-ször ismétlõdõtt meg. Voltunk a Czeizler Endrénél aki többféle vizsgálatra is elküldött. Néztek hormonokat, géneket. Voltam pajzsmirigy vizsgálaton is. Végeztek méhtükrözést is. Nálunk azért találtak problémákat de szerencsére lehet rajtuk segiteni. Ti milyen vizsgálatokon voltatok? Lehet, hogy dokit kellene váltani?
A kérdező hozzászólása: Férjem teljesen rendben.Nekem Hsg, 6inszem, 1lombik volt.Hormonok rendben.Immunológiai meddöség kizárva.Több orvosnál is voltunk.Czeizel Tanár Úrnál is.
Szia! Barátnőmnek a barátcserje kapszula segített! Szintén megtermékenyült a petesejt, de hiányzott a sárgatest hormon, amit ezzel a szerrel (+természetgyógyásszal) ki tudtak küszöbölni, és így megtörtént a beágyazódás! Mi még nagyon az elején vagyunk, pár hónapja gondolkodunk csak babán, nekem pl. a csípőcsontomat kell helyrerakni.. Nagyon sok apró dolog lehet, de NE ADD FEL!!! Biztos meglesz az orvosolható "hiba"! Egy PCOból gyógyult, minden csodára nyitott nő! :)
egyik ismerõsöm ismerõse detto mint Te, mindenen túl vannak és a 7-8. hét körül kilökõdött a baba. Végülis megtalálták mi a hiba: nem volt megfelelõ a méhe PH-ja és ezért nem tudott megtapadni rendesen. Kapot gyõgyszert, asszem sikeres lett a bavatkozás. Ezután kéne utánajárni, ha még nem történt meg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!