Találatok a következő kifejezésre: Miért nem édesítőszer a (4 db)

Miért raknak cukrot meg édesítöszereket a fogrémekbe? A Fluorid mellé miért nem tesznek bele xilitet is? Miért van minden fogrémnek mentolos íze vagy mentol mellékíze?

Legjobb válasz: Ahogy mondani szokták: kevered a Gizikét a gõzekével. Nem cukor-sacharoz, hanem édesítõszer-saccharin van sok fogkrémben.

A fluorid nem jó a fognak, sem a cukor.A xilit-et kispórolják
A kérdező hozzászólása: És ugy ugassatok hogy a negativot még mindig én adom :P Hogy a pofátok repedjen ketté Aspartamos se.ggfejek!!
Ki mondta, hogy a fogrém ragad?
Ezzel az erõvel a testápolóba is tehetnének sósavat...
Ahogy mondani szokták: kevered a Gizikét a gõzekével. Nem cukor-sacharoz, hanem édesítõszer-saccharin van sok fogkrémben.
Nem mindegyik fogkrém mentolos. Én nem használok mentolosat, mert utálom. Azt meg honnan szedted, hogy cukrot tesznek bele?
Megnéztem a fogkrémeinket, de azokban nincs cukor.
Az nem volt világos, hogy nem hittem, hogy valaki ennyire el van tévedve a világban. Nem minden édes anyag cukor! Nem minden ragacsos dolog cukor! Pl. az aszpartam is édes, de NEM CUKOR! Szóval onnan szedted, hogy saját kis fajecskédbõl kipattant ez a hülyeség. Gratulálok! Ijesztõ, milyen emberek vannak.
Nem "mind egy", Egyik cukor, a másik nem cukor. Nem mindkettõ gyilkolja a fogakat. Arra nem válaszoltál, hogy honnan vetted, hogy a fogkrém cukrot tartalmaz?
Tényleg, ezt honnan veszed, hogy cukrot tesznek bele? Elvileg pont a fogszuvasodás megelõzése miatt (is) mosunk fogat, nem hinném, hogy ehhez hozzásegítene a cukor. :) És tényleg nem minden fogkrémben van mentol, vannak direkt montolmentesek, de a legtöbbe gondolom azért tesznek, mert a mentolnak frissítõ hatása van.
A kérdező hozzászólása: Sacharoz vagy egyéb cukorféle van benne amugy pedig enyhén édes, és ragad. Az egy dolog hogy nincs ráírva az összetételre vagy csak nem mindegyiknél.. Pl: Signal fogkrém is tök édeskés mellékízü..
Nyugszik a beteg!
Na mi van kiscsillag. Elgurult a gyógyszered? Szólj az ápolóknak, hogy hozzanak másikat.
A kérdező hozzászólása: Söt a szacharin még rákot is okozhat..
A kérdező hozzászólása: tegnapelõtt 13:20 Kezdem is miután megmostad a fogaidat a találmányoddal!! Te mégnagyobb IQ bajnok..
A kérdező hozzászólása: 07-30 17:09 Ezt a stílust tartogasd anyádnak!!
aszpartamos takony: ragad és édes. Kezdheted a seggcsókolást. Nagy IQ bajnok lehetsz.
A kérdező hozzászólása: Ott irom hogy édes ls ragad!! Ergo valamilyen cukorfélére gondoltam!! Mi nem világos??
A kérdező hozzászólása: Hát ha mutatsz olyan anyagot ami ragad + édes de ugyanakkor nincs köze a cukrokhoz akkor megcsokolom a segged!!! Az aspartam mióta ragad??????
A kérdező hozzászólása: Mind egy nem? a fogakat mindkettö gyilkolja...

Miért nem ajánlott édesítőszer a kávéba terhesség alatt?

Legjobb válasz: Az édesítõszer több rossz dolgot tartalmaz , mint a cukor. Az csak mesterséges anyagból, szinezõbõl, ízfokozóból...áll, ez rosszabb, mintha cukrot ennél.

Az édesítõszer több rossz dolgot tartalmaz , mint a cukor. Az csak mesterséges anyagból, szinezõbõl, ízfokozóból...áll, ez rosszabb, mintha cukrot ennél.
Az édesítõszerek egészségtelenek (pl aszpartám és egyéb anyagok miatt), ezért nem ajánlott terhesség alatt. Helyette inkább barna cukrot vagy mézet használj!
Édesítõszer nem csak terheség alatt, egyáltalán nem ajánlott :) Rékkeltõ, ártalmas, mûanyag cucc. Annál még a cukor is jobb. Szerintem tegyél a kávéba egy kevés mézet, lehet, hogy bizarrul hangzik, de nagyon finom.

Tényleg nem szabad használni édesítőszert (pl. Canderelt) a terhesség alatt? Miért?

Legjobb válasz: Hát a Canderelben is aszpartám van, meg aceszulfám-K, ezek túlzott fogyasztás esetén hasmenést okozhatnak. De ide sorolhatóak a xilit tartalmú rágógumik (a legtöbben van). Kis mennyiségben egyik sem okoz gondot, de ha mindent édesítõszerrel készítesz, akkor már nem jó ötlet terhesen használni. Kávéba, teába nyugodtan mehet, de sütni-fõzni nem nagyon ajánlatos velük ilyenkor.

Hát a Canderelben is aszpartám van, meg aceszulfám-K, ezek túlzott fogyasztás esetén hasmenést okozhatnak. De ide sorolhatóak a xilit tartalmú rágógumik (a legtöbben van). Kis mennyiségben egyik sem okoz gondot, de ha mindent édesítõszerrel készítesz, akkor már nem jó ötlet terhesen használni. Kávéba, teába nyugodtan mehet, de sütni-fõzni nem nagyon ajánlatos velük ilyenkor.


Míért írják rá sok termék címkéjére, hogy "mesterséges színezéket és ízesítőszereket nem tartalmaz", amikor a hátulján az összetevőknél meg oda van írva, hogy "édesítőszerek: aszpartám", ami nem más, mint mesterséges ízesítőszer?

Legjobb válasz: Mert jó reklám (a nagy címkét többen nézik meg, mint a kicsit), és mert tudják, hogy elég lusták a magyarok ahhoz, hogy beballagjanak egy ilyen üveggel a fogyasztóvédelemhez, aki a nyakukba varrna egy szép kis bírságot, adott esetben a mûködési engedélyt is megvonná. Ha ilyen esetben mindenki jelentené, amit talált, akkor nem mernék ezt megcsinálni. De így igen, hiszen nyilván sokkal többen vesznek olyan ételt, amire rá van írva, hogy nem tartalmaz mesterséges akármit.

Mert jó reklám (a nagy címkét többen nézik meg, mint a kicsit), és mert tudják, hogy elég lusták a magyarok ahhoz, hogy beballagjanak egy ilyen üveggel a fogyasztóvédelemhez, aki a nyakukba varrna egy szép kis bírságot, adott esetben a mûködési engedélyt is megvonná. Ha ilyen esetben mindenki jelentené, amit talált, akkor nem mernék ezt megcsinálni. De így igen, hiszen nyilván sokkal többen vesznek olyan ételt, amire rá van írva, hogy nem tartalmaz mesterséges akármit.
A reklám miatt, hogy gyorsabban vegyék meg, fogyjon el a termék, több pénzt zsebeljenek be.
Ilyen letezik? Hogy rohadnanak meg!!! Ha az elejere ra van irva, akkor en mar nem nezem a hatuljat...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!