Találatok a következő kifejezésre: Miért nem elég (566 db)

Miert nem eleg ami van es miert eleg az masoknak?

Az a gondom, hogy egy **** az életem. Videken élek,elmaradott térségben,talan ez is benne van. Jok az eredményeim,van mar negy szakmám,jogsim,nyelvvizsga, jo sportoló vagyok es jo munkahelyem van. Életem első munkahelye, 100 felett keresek es szellemi munka. Mindenki mondja h olyan jo hogy neked mindig minden összejön. Allitolag boldognak kellene lennem,de nem vagyok. A munkatársaim tok jokedvuek, pedig annnyi az életük h dolgoznak es hazamennek,este meg kocsmaznak meg ejjel-nappal sorozatot néznek es ez a beszédtéma is napokig...hogy mi volt a buliban..ujra es ujra. Én meg csak belegondolok h ebből a fizetésből ugy 4millio év múlva lehet lakasom, 5 év múlva egy megbízható autóm es akkor csak spórolok es spórolok. Es nem ertem, hogy masokat ez miert nem érdekel? Mert nem arrol van szo hogy az én kis társaságom ilyen, rengeteg embert ismerek es rengetegen ilyenek. Es foleg...en miert nem elegszem meg azzal amim van? Velem van a gond? Senkit nem ismerek aki ugyanigy gondolkodik,mindenki csak "majd lesz valahogy". Ennyire nem akarnak az emberek saját házat,kis autot, családot esetleg néha nyaralgatni? 20F

Legjobb válasz: Nem szeretnék autót, saját házat, és nyaralgatni, és anyagi biztonságot szeretnék. Egy hátteret ami mellett dolgozhatok, de nem azért hogy hónapról hónapja megéljek, és nem úgy, hogy minden fillért elmegy hónap végén. Nekik miért elég? Kérdezd meg tõlük. Amikor felmondtam a volt munkahelyemen, még engem néztek hülyének, pedig 12 órás mûszak volt, közel minimálbérért. De nekik elég volt.

Nem szeretnék autót, saját házat, és nyaralgatni, és anyagi biztonságot szeretnék. Egy hátteret ami mellett dolgozhatok, de nem azért hogy hónapról hónapja megéljek, és nem úgy, hogy minden fillért elmegy hónap végén. Nekik miért elég? Kérdezd meg tõlük. Amikor felmondtam a volt munkahelyemen, még engem néztek hülyének, pedig 12 órás mûszak volt, közel minimálbérért. De nekik elég volt.
A kérdező hozzászólása: Akkor csak rossz körökben mozgom?
Úgy ahogy én! Amikor azt mondom hogy többre vágyok, mint minden nap munka miatt felkelni, és 8-17ig egy gyárban robotolni, akkor mint a leprásra úgy néznek rám! De sajnos aki azt szokta meg, hogy csak másnak kell kaparni, és úgy lehet pénzt keresni, az nem is fog máshogy nézni.

Az extrém kövérek, miért fogynak le extrém vékonyra, hogy lógjon a bőr, miért nem elég csak épp, hogy még jóra, amíg a bör bírja?

de most komolyan, ott az a 170 kilós csávó, most láttam, jó lefogyott 70 kilóra, lóg rajta bőr, de valóban nincs rajta zsír, de jó. Nem cserélnék vele. Miért nem lehet, hogy lefogy 170-ről mondjuk 115-re (vagy 90-ra, kinél, hogy) és akkor oké, még gömbölyü, de hát jóval soványabb és könnyebb az élete és nem lóg annyira rajta a bőr)

Legjobb válasz: 10 kiló fogyás is elég lehet ahhoz, hogy lógjon valakin a bõr. Az oka nem a kilók száma, hanem a fogyás gyorsasága!

10 kiló fogyás is elég lehet ahhoz, hogy lógjon valakin a bõr. Az oka nem a kilók száma, hanem a fogyás gyorsasága!
Nos az a helyzet, hogy ha az egészségedrõl van szó ott már nincs helye hiúságnak. 170 kg-s súllyal igencsak meg van rövidítve az ember élete és az életminõsége gyakorlatilag nulla. Itt már nincs mese ezt le kell adni. Mindegy mennyit fogysz mindig a lassú fogyás az egészséges mert a gyors súlyveszteség megterheli a szívet. De ennyi kiló feleslegnél már elkerülhetetlen a bõr lógása mindegy mennyit mozog az ember. Ezen már csak a mûtét segíthet. Vagy a józan ész, hogy idõben észbe kapj, és ne hagyd magad elhízni pláne ilyen brutális mértékben.
Azért mert úgy érzi jobban magát és ha tudja magáról h letudott fogyni 60kg akkor 70-80kg is letud.
10 kiló fogyástól nem fog lógni a bõr! Egy szült nõnél is 20 kiló fogyástól a hasán fog lógni picit a bõr. A kérdésben ráadásul pasi szerepel. Ott már eleve hiba ekkorára felhízni. Nem hiszem hogy 170-nél vette csak észre hogy mi a helyzet. 100-nál, 120-nál hol volt? Agyán kívül? A kérdezõnek igaza van. Elég kevesebbet fogyni és még esztétikus is marad. Akik ilyen sokat fogynak ész nélkül teszik. Keveset esznek és sokat mozognak. A kevés kajától összeesnek, a mozgástól meg csak kinyúlnak a szövetek. Ahelyett hogy kigyúrná magát pl. testépítõ edzõkhöz fordulna, önjelölt fogyiszakértõkhöz megy vagy mártírkodik aztán meg pislog a szörnyû eredmény láttán. Nem minden az hogy hú mennyit fogyott. Az összhatás/összkép számít igazán!
A kérdező hozzászólása: utolsó: mondjuk ennél a példánál pont edzõhöz ment és kigyúrta magát és úgy lógott rajta a bõr
Miért, miért, Istenem miért van ennyi miért ebben a kérdésben?!
Nekem nincsenek igényeim, de így sem találok magamnak barátnõt, mert alacsony, dagadt és ocsmány vagyok.
#3, te azért nem találsz párt, mert 78%-os vagy, meg azért, mert tegnap 77 voltál, mindkettõ szerencsétlen szám.
Senki sem tökéletes :) És nem minden a külsõ sem. hiába 10/10 egy srác külsõre lehet a belsõje 10/1 a külsejéhez képest.
Nem tudom ledolgozni egészségügyi okok miatt. És kizárt, hogy lenne olyan lány, akinek tetszene egy olyan férfi mint én külsõre, szóval példát sem tudna senki sem mesélni.
Mi az, hogy egészségügyi okok?Az ok, hogy kövér maradsz.Hol tart az orvosság?
Tudod, egyszer már leadtam 27 kg-ot. Ez viszont tönkrevágta az egészségem annyira, hogy most semmilyen sportra nem vagyok alkalmas. (Persze visszahíztam, mert vékonyabban sem kellettem a lányoknak, mert az alacsonyság és ocsmányság adott!)
Téged el kéne törölni a föld színérõl.Már bocsánat. Optimálisra kell lefogyni, erre nem gondoltál. JAAA akkor is lesz valami kifogás.Tudom tudom.Mi lenne ha a többieket élni hagynád?
Köszönöm a jókívánságod. :) Még jó, hogy okosnak hiszed magad, miközben nem vagy az, és át sem látod a helyzetet, de mindegy is :P Én tudom, mennyire ocsmány vagyok, nagyon precíz önértékeléssel rendelkezem :)
De minek írod oda minden kérdéshez?!
Szépség és a szörnyeteg! Meglepõdnél mennyi mese képes valóra válni, ha optimistán állsz az élethez. Bízz egy kicsit abban, hogy igenis lesz egy lány, akinek te kellesz. 11-es
11es hagyd. Mindig csak kifogásokat fog írni.Ne törõdj vele
22: Sajnos tudom, hogy úgy sem lesz soha. Meg már ki is öregedtem abból a korból, amikor lehet.
11-es vagyok. Azt írtam le, amit én magam tapasztaltam, de biztos van olyan lány, aki másmilyen hasonló tapasztalatot tudna elmesélni. Amúgy a túlsúlynak sokszor van lelki oka (is). Egyel több ok arra, hogy fel a fejjel. Ha te nem kezded el, akkor mi itt hiába próbálunk segíteni.
Mi lenne ha ledolgoznád a hájad dagi?Akkor az arcszerkezeted is megváltozna. Egy alacsony ember is lehet férfias
Eddig hány lánnyal ismerkedtél meg?
Am ez egy jó kérdés!
Nézz körül egy kicsit ezen az oldalon Kérdezõ! Számtalan a tiédhez hasonló kérdés jött már férfiaktól, hogy miért nem kellenek egy lánynak sem? És mindegyik a rossz külsõt vélte oknak. Statisztikát nem készítettem még, de a környezetemben sok nem átlagos kinézetû srácot láttam már szép barátnõvel sétálni, és ahogy a mondás is tartja "ha csak egy fokkal szebb vagy az ördögnél..." A lényeg, hogy nem itt kell sírni. Hát kihúz, mosoly és nyomás csajozni, sok magányos lány csak rád vár.
Ez az ördögös duma akkor terjedt el, mikor még: 1. A fiatalabb korosztályban is nõtöbblet volt 2. Társadalmi elvárás volt, hogy a lányok férjhez menjenek 3. A lányoknak nem is volt nagyon más lehetõségük, hiszen abban az idõben nem nagyon állt elõttük nyitva a "karrierita" út. (Szóval ma inkább a lányokra érvényes, ha már léteznek, tuti találnak pasit, míg egy pasi, ha alacsony, dagadt és ocsmány, int én, akkor kizárt, hogy találjon magának valakit.)
8.As leállhatnál. Mi lenne ha esetleg tennél a jó külsõért, és esetleg a szürke kisegér lányoknál kezdenél elõször? 5õl 1nek biztos, hogy szimpatikus leszel. Én úgy érzem te nem teszel igazán az ügyért
9: Azt hiszed, most megmondtad? :D Csak úgy elárulom neked, hogy több, mint 200 lánynál kezdeményeztem, mind "szürke kisegér" típusból (arról nem tehetek, hogy számomra a szürke kisegerek testesítik meg a NÕ-t, de eddig egynek sem voltam még a legkevésbé sem szimpatikus ;) )
Most komolyan azt hiszi itt minden pasi, hogy 90 év magány vár rá, ha van egy kis pocakja, vagy alacsony, vagy görbe az orra? Elmondom, ismertem egy nálam alacsonyabb fiút, de olyan ereje volt, hogy el sem hiszitek, pedig nem látszott kigyúrtnak. És nem csak testileg, lelkileg is. Amolyan rejtett erõ, amit senki sem feltételezne róla, és ez olyan titokzatos volt. Tini koromban totál belé voltam zúgva, és ha nem sodor el az élet kitudja, talán lett volna több is köztünk. Kit érdekel, hogy magasabb voltam nála?
11. Ezek igen.Az értelmesebbek nem.De amint látom ezeknek bármit írhatsz mindig az a válasz. Olyan ocsmány vagyok, hogy még a kutya se akart velem játszani ezért csontot akasztottak a nyakamba.
11: Amit te írsz, az csak 1 a 3 nagy hátrányos tulajdonságból. Különben is, leredukálod a problémát. Csak magamból tudok kiindulni. Nem 1-2 centivel vagyok alacsonyabb az átlagnál, hanem sokkal, nem csak egy kis pocakom van, hanem rettenetesen hájas vagyok, ja és az arcformám rettentõ rémes. Nem csoda, ha rám tényleg örök magány vár.
Kérdezõ, miért vagy ennyire pesszimista? A baj az, hogy bemagyarázod magadnak, hogy nem vagy elég jó. Hagyd ezt! Találj magadban valami értékeset, hiszen minden emberben van érték. Szerezd meg, vagy töltsd le a Fegyencedzés c. könyvet, és kezd el csinálni a gyakorlatokat. Úgy van megcsinálva a program, hogy kövér emberek is végrehajthatják. Aztán: Szerezd be Brian Tracy: Maximális teljesítmény c. könyvét, és az ott leírtakat alkalmazd a mindennapi életben. Menj fel a Pua.hu weboldalra, és olvass hasznos információkat az ismerkedésrõl. Változtasd meg az öltözködési stílusodat. Ha nem megy, kérd ki lányok véleményét. Ha ezeket a dolgokat egy kicsit is megcsinálod, sokkal boldogabb és sikeresebb leszel. Én sem vagyok egy Casanova (ha gondolod küldök neked fotót magamról) de azért próbálkozom változtatni az életemen, és pozitív irányba kezd mozogni.

Nekem miért nem elég, neki meg miért sok?

Csaj vagyok és az a probléma, hogy a párom kb.10 perc alatt végez,én pedig addigra kezdeném élvezni a dolgot.Ha pedig megemlítem neki, hogy folytassuk még a dolgot egy második menettel,hulla fáradtan rám néz, hogy ? nem tud, és aludni akar.(Irodai munkát végez)

Legjobb válasz: A 10 perc tényleg nem valami sok, megértelek. Esetleg elõtte vagy utána kielégíthetne kézzel/szájjal, de ez így elég egyoldalú...

A 10 perc tényleg nem valami sok, megértelek. Esetleg elõtte vagy utána kielégíthetne kézzel/szájjal, de ez így elég egyoldalú...
Szia! Én ugyanigy jártam, a páromnak elég volt 5-10 perc!(persze elõjáték minden nuku)Sok mindent probáltam bevetni, nézettem vele pornót hátha kicsit jobban belelendül a dolgokba, probáltam kényeztetni, de semmi nem változott.Mikor szóba hoztam közölte h jó akkor ne csináljuk, és neki állt ps-ezni:S Sajnos ez a dolog elég rendesen megrontotta a kapcsolatunkat, mára már vége is lett!
Én elmondanám neki hogy mi a véleményem, aztán ha tetszik ha nem, de ez van. Esetleg próbáljátok meg pár órával késõbb.
szia. az én párom is irodai munkát végez, de a szexhez sohasem fáradt! nem gondolod, hogy megcsal? bocs de a munka nem lehet kifogás... gondolom ez nem egyszeri alkalom hanem rendszere és régóta tart...
Hát, ezt így olvasva elég gázos történet, hogy Te nem tudsz "elmenni" mert nincs rá idõd... Én azt javaslom, hogy próbáljatok meg olyan pózokban szeretkezni, amelyben Te irányítasz és nem a partnered... Ezzel húzhatod az idõt egy kicsit! A másik meg a hosszú elõjáték. Ezt addig húzd, amíg majdnem eljutsz az orgazmusig, és az után hatoljon be. Így majd együtt fogjátok átélni. Sokat kell igaz ehhez gyakorolni, de majd megéri! :) 22/F
Amúgy te dolgozol? Mert ha nem akkor kicsit ideje magadba nézni.
A kérdező hozzászólása: Köszi!Amm néha próbálkozik elõjátékkal, ami még rosszabb mert általában orgazmus elött 2 másodperccel hagyja abba...Utána mag csodálkozik, mi a bajom. Jah és pornót is próbáltuk, úgy még rosszabb, mert hamarabb elmegy.:(
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó!IGEN?dolgozomMellette egyetemre járok, itthon meg takarítónõi és szakácsnõi babérokra törörk mindemellett!!MÉG valami????

Miért elégedetlenkedik mindig a párom miért nem elég neki semmi és miért nem ért meg voltatok már hasonló helyzetbe és mi lett a vége hogy oldottátok meg?

párommal 7 éve vagyunk együtt van egy 1 éves kislányunk és én itthon vagyok vele rendezem a ház tartást ahogy csak az időm engedi minden nap van főtétel amire szinte a gyerek mellet a dél elötöm el megy de délre mire jön kész az ebéd közben mosok mosogatok egyebek közben a gyerek hol ezért hol azért nyávog ebéd után elaltatom a gyereket utána újra mosogatás feltakarítom az étkezőt a nappalit stb és fel is ébredt a gyerek és délután vele vagyok egy kicsit játszunk közbe felporszívózok játék pakolás egyebek utána haza ér a párom akkor egy kv és megyünk a kertbe este meg azzal jön nekem hogy miért nem csináltad meg ez meg mért hagytad úgy azt mondtam hogy ezt is meg kell csinálni stb.. és mikor azt merem mondani hogy nem volt rá időm akkor azt mondja hogy persze mert egész nap itthon vagy nem csinálsz semmit

Legjobb válasz: 1. Használj pontot és nagybetût, mert összefolyik. 2. Sorold fel neki, hogy miket csináltál, és kérdezd meg, mikor értél volna rá másra???? Na hagyd.

1. Használj pontot és nagybetût, mert összefolyik. 2. Sorold fel neki, hogy miket csináltál, és kérdezd meg, mikor értél volna rá másra???? Na hagyd.
Azaz ne hagyd.Vagy cseréljetek 1 napra....
ezek után konkrétan mire mondja, h megcsinálhattad volna? írj pár konkrét példát
Túl sok mindent csinálsz feleslegesen. Valószínûleg inkább azokat a házi munkákat csinálod, amiket jobban szeretsz. Miért kell minden nap felporszívózni, feltakarítani? Miért megy el mindig egy egész délelõtt a fõzésre? Pl. hétfõn csinálsz pörköltet nokedlivel. Kedden csak egy kis fõzeléket, van hozzá pörkölt feltét elõzõ napról. Máris maradt egy csomó idõd. Készíts ütemtervet, mit mikor fogsz csinálni. Nyilván a gyerkõc miatt lesz eltérés, de kb. fogod tudni tartani. Ha kell, kérd férjed segítségét benne.
miért? miért? miért? miért nem tõle kérdezed meg?
nemtom. szerinteme gy egyéves mellett nem akkora tragédia, ha poros a cd tartó...
Elég ha csak 1 napra cseréltek. Persze könnyûnek tûnik hogy otthon vagy egész nap. Ja. Közben meg bekattansz. Mindent a gyerek mellett kell csinálnod ami azt jelenti, hogy akármit csinálsz közben fél szemmel a gyereket kell figyelned. Nincs konkrét szabad perced vagy ebéd idõd. Ha sír, ha etetni, ha pisiltetni kell, ha akármi van neked ott kell lenned! Nem várhatod a munkaidõ végét mert olyan NINCS!!! Mit gondolsz szinte MINDEN pasi miért vállal túlórákat azokban az idõkben amikor még kicsi a gyerek? Hogy ne kelljen vele foglalkozni se hétvégén, se hétköznap munka után. Mert több mint fárasztó. Az lenne a normális ha a párod hazajön 1-2 óra pihi (persze attól is függ hogy mit dolgozik) majd utána CSAK õ van a gyerekkel, TE meg addig elmész sétálni egyet, vagy fodrászhoz vagy egy barátnõdhöz, mert amíg nem lesz ovis a kicsi, addig MINDEN NAP neked 24 óráznod kell! Ami nem semmi.
Hát az mondjuk elég gáz, ha pókhálók vannak a lakásban! A por szintén. Mi heti 2x takarítunk a párommal, egyszer gyorsabban és egyszer alaposabban, de por sosincs. Azért a portörlésnek bele kellene férnie a heti programba. Ha heti 1x porolsz, már nem fog látszani.
A kérdező hozzászólása: hát pl : nem pókhálóztam le, vagy nem töröltem le a cd tartót , vagy nem poroltam le a polcot , ilyenek de ha mondom neki hogy miket csináltam azt mondja hogy ez kb él óra és utána biztos csak pihentem .
Ilyen esetekben a legritkább az, hogy ténylegesen a porról lenne szó. Valamiért feszült és ezt rajtad vezeti le. A probléma gyökerét keresd, ne a tünetet szüntesd meg.
"Mit gondolsz szinte MINDEN pasi miért vállal túlórákat azokban az idõkben amikor még kicsi a gyerek? Hogy ne kelljen vele foglalkozni se hétvégén, se hétköznap munka után." Õszintén sajnállak, ha a te férjed ilyen. Sok férfi viszont azért túlórázik, hogy legyen mit enniük...vagy egy kicsit jobb színvonalon érjenek. És sokan még a túlóra után is képesek a gyerekkel foglalkozni. Nem kellene a saját frusztrációdat másra kivetíteni!
12-s, sajnos mellényúltál. Sok férfi csak azért túlórázik, hogy ne kelljen otthon lenni. Bizony a 10-s nagyon is helyénvalón írta. Láom, hallom. Sok munkahelyen megfordultam, sajnos túl sokat láttam. Szóval ne a képzeletedben élj, hanem a valóságban. Kérdezõ: nagyon sok férfi lenézi az otthon lévõ feleségét. Ezért (is) a sok válás. Lenézik, megvetik. Persze a férfi hazajön a munkájából, aztán otthon semmit nem csinál, mondván õ dolgozik. Az ilyenek csak pótanyát keresnek, nem életre valóak.
" Szóval ne a képzeletedben élj, hanem a valóságban." Mi nem valóságos azon, hogy sok helyen még a túlóra után hazaér a férj és a gyerekkel játszik, eteti, fürdeti, altatja? Nem egy ilyen családot ismerek, pl. sógornõméknél is így van... Nagyon sajnálom, ha sokaknál ez nem így van, de kérlek ne általánosíts ez alapján. Az olyan házasságokat, ahol azért túlórázik a férj, hogy ne kelljen otthon lennie, és fõleg hogy a gyerekkel ne kelljen foglalkoznia értelmetlennek és nem éppen mûködõnek tartom. Kétlem, hogy az ilyen negatív példák alapján kellene megítélni a házasságok, családok többségét. Igen, sok nõ és férfi mellényúl, családot alapít úgy, hogy talán nem kellene, és idáig fajul a helyzet, de ettõl még nem ez a normális és elfogadott felállás.
hát egy napig ne csinálj semmit, és amikor szörnyülködik akkor megmondhatod hogy ilyen az, amikor nem csinálsz semmit. amúgy mi vagy te? cseléd? CD tartó--- anyám... én hasonló miatt szakítottam egyébként (nem takarítással piszkált , hanem mással, de nem fogok éveket vesztegetni ilyenekkel, akik fölöslegesen b*sztatják a másikat az élet ehhez túl rövid :) )
14-s, ezek a házasságok persze, hogy nem mûködnek. Tudod mennyi ilyen van? Sok. Itt is sokat lehet olvasni, na de elég csak elmenni egy gyárba vagy bárhova szinte. Ez ma már szinte "népbetegség".
"Õszintén sajnállak, ha a te férjed ilyen." Hát rohadtul nem. 1. Mert még nincs is gyerekünk. 2. A párom mos fõz takarít, mint ahogy én is festek, kalapálok, autót javítok, stb. És hogy honnan tudom amit írtam? Nem egy munkahelyemen több kollégám mondta, hogy inkább bent marad, mert nincs kedve gyereksírást hallgatni, meg munka után még minden türelmét a gyerekre pazarolni. Az még elmegy nekik, hogy hétvégén 1-2 órát játszanak, de ha bármi gond adódik (szomjas lesz, pelenkázni kell, megvágja a kezét, egybõl szól a párjának, mert "nem tudja" mit kell az adott helyzetben tennie) Tehát nem akarja tudni.

Miért van két zabla a nagy kantáron? Melyikkel irányít a lovas? és Miért két zablát használnak? Miért nem elég egy?

Legjobb válasz: Az egyik egy merev feszítõzabla, a másik egy tört csikózabla. Irányítani mindkettõvel irányítanak, így finomabb szársegítséggel..

Az egyik egy merev feszítõzabla, a másik egy tört csikózabla. Irányítani mindkettõvel irányítanak, így finomabb szársegítséggel..
az elsö válaszoló jól írja, azért van 2 zablára szügség mert így finomabb, puhább, gyorsabb a kontroll a lovas keze és a ló szája között.pl egy paszázs piaf átmenetnél sokat számít , hogy menyi idö alatt megy át a felvétel a lovon.
a második válaszadó válaszára reagálnák a lónak nem olyan kellemes a két zabla és elsõ kérdésre tudok válaszolni a merev zabla meg a lánc a szép fejtartást segíti a másikkal a csikó zablával inkább a fékezést és a fordításban nyújt segítséget
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :)
Bármennyire furcsán is hangzik a feszítõzabla a ló hátsó lábaira hat a szájon, fejen keresztül!Ezzel a zablával tartja a lovas "keretben" a lovat. Ezzel tudja könnyebben elérni, hogy a ló használja a hátulsó lábait, a hátuljával maga alá lépjen, a mozgása akciósabb legyen, és egy pillanatra se "essen szét". A csikózabla az, amivel valójában lovagol(irányít, felvesz).

Miért kell mindent szó szerint leírnom amit a tanár mond? Miért nem elég ha jegyzetelek, sokkal jobban tudok saját jegyzetekből tanulni.

Legjobb válasz: miért tanítanak olyat olyat amire semmi szükség nem lesz soha? mert egy szar ez az oktatás!

miért tanítanak olyat olyat amire semmi szükség nem lesz soha? mert egy szar ez az oktatás!
Jaj, mi leírtuk, de tényleg mindent. Nagyon jót röhögtünk. „Maradj már csendben! Fogja már be a száját! Pszt! Csitt!” ☺
kõhalmi zoltán mondta a Showder klubban hogy Egyik ismerõse valami mozdonyvezetõi mérnöknek tanult és 5 oldalas szöveget kellett írnia arról, hogyan kell menetrendet készíteni. a szöveg végére odaírta, hogy a valóságban a menetrendet a tavalyi menetrend alapján készítik.:) És az a szomorú hogy tényleg ilyen haszontalan dolgokat kell tanulni

Miért mindenki az anyát figyeli szülés után? Miért nézi az orvos, a védőnő azt, hogy az anya milyen lelkiállapotban van? A család miért nem elég erre a feladatra?

Miért foglalkoznak ezzel kívülállók? Nem az ? feladatuk a gyerek felnevelése. Ahol tényleg nagy baj van, ott meg be sem avatkoznak, csak az átlagos embereket piszkálják. Egy roma családot ki sem mernek kérdezni, annyira félnek t?lük.Szinte már kellemetlenek az érzéseimre vonatkozó kérdések, tudom, hogy azt lesik, hogy depresszós vagyok-e vagy sem. Az apával meg nem foglalkozik senki, közben az egész család kihat a gyerek fejl?désére.

Legjobb válasz: Mert a védõnõ és az orvos sokkal elõbb észreveszi a szülés utáni depresszió tüneteit mint a család Már csak azért is mert ez a szakmájuk ezt tanulták míg a család inkább az újszülöttel van elfoglalva

Mert a védõnõ és az orvos sokkal elõbb észreveszi a szülés utáni depresszió tüneteit mint a család Már csak azért is mert ez a szakmájuk ezt tanulták míg a család inkább az újszülöttel van elfoglalva
igazad van. talán csak azért, mert a szülés utáni depresszió gyakori. a férfiaknak biztos vegyes érzelmeik vannak, általában akkor örülnek a babának ha már megszületett, még ha elõtte húzódzkodnak is tõle, büszkék rá hogy az övék, de biztos sokszor háttérbe szorulva érzik magukat.
Szerintem inkább örülj neki, hogy ennyien törõdnek veled. Épp most hallottam, hogy egy fiatal nõ 28 éves, miután megszülte a második gyerekét, (az idõsebb 2 éves) öngyilkos lett. Õ is depressziós volt. Képzelheted mi van a családban, és a baráti körben.
Azért figyelik meg az anyát - már ha olyan szerencsés, hogy figyelnek rá - mert a hormonváltozás miatt nagyon labilis lesz a lelkiállapota, és könnyen depresszióba fordulhat, amit nagyon nehéz idejében észrevenni, és akkor már nehéz kezelni. Velem a kutya nem foglalkozott szülés után, a család is inkább a gyerekkel volt elfoglalva, pedig közel voltam a depresszióhoz, folyton spontán sírtam minden ok nélkül. Ezzel a férjem nem tudott mit kezdeni, a "szakértõket" pedig nem érdekelte. Ennek semmi köze a gyerekneveléshez, se az utcán mászkáló savanyú emberekhez, ennek az anyához van köze csak és kizárólag. Örülj neki, hogy törõdnek veled, nekem is jól esett volna.
Mert nagyon veszélyes a szülés utáni depresszió. Nekem nagyon sokáig rémálmaim voltak szülés után. Álmomban mindig megöltem a gyerekeimet (a legváltozatosabb módon)és mindig sírva ébredtem. Ha akkor nincs a védõnõ, akivel megbeszélhetem a gondjaimat, akkor biztos hülyeséget csinálok. A férjem külföldön dolgozott, én meg egyedül maradtam 3 újszülöttel segítség nélkül, teljesen rutintalanul.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Engem az zavar, hogy zárkózott vagyok, nem szoktam az érzelmeimrõl beszélni. Szülés, terhesség elõtt senkit nem érdekelt hogy vagyok, még jóformán gyógyszert sem akartak felírni. Csak egy idétlen érzés fog el, hogy a zárkózottságom miatt azt hiszik, hogy titkolom, de depressziós vagyok. Vagy esetleg kiül az arcomra, hogy nem aggódom a gyerek miatt minden apró ügy miatt. Éppen építkezünk is, és így ez is elvonja a figyelmemet a napi rutinról. Mindent precízen elvégzek, ami a gyerekkel kapcsolatos, de nem szoktam neki gügyögni mint más anyák. Ilyenkor úgy érzem, hogy azt figyelik a rendelõben, hogy miért nem teszem.

Miért van az, hogy a mai kor anyukáinak ilyen nehezen megy a szoptatás? MIért nem elég a tej sok esetben?

Én 1 éves koráig szoptattam a lányomat, 3-szor hoztam vissza a tejmennyiséget, fel sem merült, hogy elfogyhat, végül ? tagadott meg. Kíváncsi lennék, hogy akinél vagy aki ismer?sénél kevés volt a tej netán el is apadt, mi miatt történt, mit mondtak oknak?

Legjobb válasz: Nekem a lánom elmúlt egy éves de még szoptatom. Ez a ke´rdés már egint egy kicsit provokáló leht.... -Van aki elkezd die´tázni azért kevesebb a tej,vagy el is apad..-Van akinek sajna genetika.Hiába akar nm tud soptatni :( van akinek gyógyszert kell szednie.nem szoptathat és elapad a tej. -E`s van aki egyszerüen úgy gondolja hoy keve´s e´s elkezd tápszert adni....Ès így tovább. Sok sok oka lehet. Ès te miért csak 1 e´ves koraíg szoptattad a lányodat????

Nekem a lánom elmúlt egy éves de még szoptatom. Ez a ke´rdés már egint egy kicsit provokáló leht.... -Van aki elkezd die´tázni azért kevesebb a tej, vagy el is apad..-Van akinek sajna genetika.Hiába akar nm tud soptatni :( van akinek gyógyszert kell szednie.nem szoptathat és elapad a tej. -E`s van aki egyszerüen úgy gondolja hoy keve´s e´s elkezd tápszert adni....Ès így tovább. Sok sok oka lehet. Ès te miért csak 1 e´ves koraíg szoptattad a lányodat????
Ezen már én is sokat gondolkodtam. Ha rendesen mûködne a kereslet-kínálat elve, nem lennének olyan anyukák, akik akárhogy kínlódnak, egy bizonyos mennyiségnél többet nem tudnak produkálni, ha megfeszülnek sem, illetve pl. olyan anyukák, akik már nem szoptatnának, de egyszerûen nem bírják elapasztani, csak hosszú hetek, hónapok alatt. Vagy hallani olyat, hogy reggelre sodronyig átáztatják az ágyat. Arra tudok gondolni, hogy évrõl évre egyre több a nõi hormon az ivóvízben a sok fogamzásgátló miatt. És ezt semmilyen tisztítási eljárás sem tudja kivonni. Szerintem ez lehet az egyik oka, és már az sem állja meg a helyét, hogy az anyukák 90%-a tudna szoptatni. Nekem nehéz szülésem volt, a babámnak rövid a nyelvféke, nem akarta hosszú hetekig elfogadni a mellem, a tejcsatornáim is elég szûkek lehetnek, hónapokig pokolian fájt a szoptatás, nem volt aki megmondja, mit csinálok rosszul. Sok ok, amik önmagukban is sikertelenséget okozhatnak. Mióta szedem a Motiliumot nincs baj a tej mennyiségével, ezek szerint nekem is hormonális probléma okozhatta a sikertelenséget.
nekem igazán be sem indult a tejem... nem tudom miért. indított szülésem volt a 41. héten és hiába csüngött a kicsim az elsõ naptól fogva, csak csipp-csöpp sikerült. pedig roomig in-ben voltunk, volt hogy 3 órán át cicizett a kicsim, vedeltem a vizet, szedtem homeos bogyót, a szoptatási tanácsadó megnézett és szerinte is jó volt a szopi technikánk (ja, a létezõ összes testhelyzetbõl). fejtem is amikor a kicsi végre aludt. nem diétáztam, sõt híztam is. otthon pl. két hétig csak ágyban voltunk a babámmal és csak cici, csak cici... nem hízott semmit, csak 20, 30, 40 grammokat tudott szopni (jah másfél óra alatt). amikor elkezdett fogyni, a doki felírta a tápszert... 3 hónapos koráig tudtam még neki anyatejet adni, az utolsó cseppig. a második menstruációmnál teljesen elapadt. iszonyú kudarcként éltem meg, a melleimet elkezdtem utálni (hasztalannak éreztem õket), aggódtam a kicsim egészségéért. ma már így-úgy feldolgoztam, de jobb lenne, ha tudnám az okot. sokat babusgatom a kicsimet, így pótlom a szopi meghittségét. hát, az én történetem ennyi...
Én nem tartom helytállónak azt a megállapítást, h' ma kevesebben szoptatnak, mint régen. Legalább is ezt szûrtem le, amikor várandósan, most meg kisbabásan boldog-boldogtalan megbeszéli velem ezt a kérdést, és elmondják, h' náluk három generációra visszamenõleg hogy volt. Az viszont világosan kiderül, h' milyen elképesztõ ostobaságokat tudnak anyáink, nagyanyáink átörökíteni, a legnagyobb jóindulattal. Vizes tejtõl kezdve a háromóránkénti szoptatás erõltetéséig. Tehát ne értse félre senki, nem hibáztatom õket, és tény, h' az ember szívesebben hallgat a saját anyjára, mint az idegen védõnõre, vagy egyéb szakemberre, de tényleg sokszor a sikertelenség hátterében a tévhitek és rossz tanácsok szövevénye áll. Ha én hallgattam volna rájuk, nem szoptatnék még mindig (hat hónapos a babám).
az én véleményem: emberek szervezete válogatja.
Szia.Nekem a fiam 4 hónapos.2napja kezdtem adni neki almát, mert mostanában azt tapasztaltam hogy nem akar vagy tud szopni.Van amikor érzem hogy feszül a másik mellem miközben szívja az egyiket, és hallom is "csobog, spriccel"a szájába(általában ekkor feszül), de az esetek többségében csak nyüstöli.Az 1.pár hétben még fejni is tudtam , és pár zacsit raktam is a hûtõbe, de azután leálltam a fejéssel, mert nem jött belõle semmi.Én arra írom ezt a csökkenést, hogy nincs idõm fõzni annyit, amennyit ennem kéne, sokat kell kézbe tartani a babám(hasfájós), és emiatt nagyon fáradt vagyok.És a stressz, mert ugye abból van bõven!(pénztelenség)És a férjem se sokat segít, a háztartás is rám marad! A fiam igény szerint szoptatom, amíg tudom, de nem akarom még egyszer látni, hogy éhes!!!Hiába iszom napi 3-4 L folyadékot, szoptatós teát....vizet, semmi haszna.De most hogy almát is kap, mintha jobban enne :-) ADDIG SZOPIK MAJD AMÍG CSAK AKAR!
Szerintem azért nincs tejük a mamáknak, mert ráparáznak, túlságosan tökéletesek akarnak lenni. Engem nem érdekelt ez a szoptatás-dolog, úgy voltam vele, ha lesz tejem, az jó lenne, de ha mégse, az se baj, tápszeres babákkal sincs semmi baj. Szerintem a hozzáállásom miatt, hogy soha nem paráztam ezen, rengeteg tejem van, el tudnék látni vagy 3 babát. Hogy honnan van ennyi tejem, fogalmam sincs, mert alig van étvágyam, folyamatosan fogyok, mióta megszültem. Üdv, 3 hónapos édesanya.

Mi értelem van ennyi parancsnak? Miért nem elég csak a "Maradj"?

Legelőször ezt tanítottam meg neki labdás játék közben, illetve amikor nem akartam, hogy utánam jöjjön. Ilyenkor mindig felemelem a mutatóujjam. De amikor felugrálva próbál kaját kunyerálni akkor is ezt mondom neki. Ilyenkor nyugton marad (ált. leül) és várja mikor lehet újra virgonckodni. Szóval én arra gondoltam, miért ne lehetne még egy csomó mindenre ugyanazt a parancsszót használni? "Ül", "Fekszik" "Kérem" meg még van egy pár, ami szerintem mind helyettesíthető egyetlen szóval (ami nálunk a maradj) Például amikor azt akarom, engedje el a játékot akkor is marad-t használom. Persze először nem értette, de ilyenkor mélyen a szemébe kell nézni és csak ismételgetni kell a szót, a végén elengedte a játékát.

Legjobb válasz: Próbáld meg a "maradjoddal" rávenni, hogy becsukja az ajtót, visszahozza a tárgyakat (esetleg adott sorrendben), ugorjon fel valamire, hemperegjen, vagy ugasson. Tényleg azért hülyeség, mert ezzel az erõvel elég lenne egyetlen szó nekünk is, aztán addig ismételgetnéd és bámulnád a másikat, amíg fel nem fogja, mit akarsz :)

Próbáld meg a "maradjoddal" rávenni, hogy becsukja az ajtót, visszahozza a tárgyakat (esetleg adott sorrendben), ugorjon fel valamire, hemperegjen, vagy ugasson. Tényleg azért hülyeség, mert ezzel az erõvel elég lenne egyetlen szó nekünk is, aztán addig ismételgetnéd és bámulnád a másikat, amíg fel nem fogja, mit akarsz :)
"Persze elõször nem értette, de ilyenkor mélyen a szemébe kell nézni és csak ismételgetni kell a szót, a végén elengedte a játékát." na pont ezért. Hogy ne ismételgetni kelljen, és ne 3 percig tartson mire rájön, hogy most épp mit értek én a maradj alatt.
Nem értem a logikádat. A kutyával így is úgy is meg kell értetned a vezényszó jelentését. Innentõl kezdve (számomra és a legtöbb kutya számára) logikusabb ha különbözõ cselekvésekre különbözõ vezényszavakat használok. Én úgy gondolom és az a tapasztalatom több tucat különbözõ kutya kiképzése után, h az egyértelmû utasítások sokkal stabilabbak, így ebbõl kiindulva nem gondolom, h ez egy elõremutató gondolat. Persze alkalmazható, meg a kutya valószínû a szituációk között tesz különbséget... De még mindig nem látom értelmét a te gondolatmenetednek, ne haragudj. Lehet h a hiba bennem van de akkor sem...
Te lényegében a tiltásra használod a maradj szót. Mivel amikor azt akarod, hogy bizonyos tevékenységet fejezzen be (engedje le a labdát, hagyja abba az ugrálást, ne menjen utánad), akkor az teljesen rendben van, csak kicsit hosszabb, mint a nem szó, de ha neked ez jobban fekszik hát istenem. De ha egy konkrét dolgot, meg akarsz követelni, mint az ülést, állást, fekvést, labda visszahozását, hasonlók, akkor arra külön vezényszó kell, mert különben a kutyának fogalma sem lesz róla, hogy mi a rákfenét akarsz. Azért használunk számunkra is érthetõ szavakat, hogy így mindig ugyanazt használjuk, nem azért mert a kutya érti azokat a szavakat, hanem mert te. Pl az ülésre, ha akarnád megtaníthatnád, hogy a "fekszik"-re leüljön, csak épp értelmét nem látom, és pl engedelmes feladatok gyakorlása közben, az ember össze is keverheti azokat, és értelme sincsen. Így marad az, hogy olyan szavakhoz kötjük a parancsokat, amik számunkra könnyen gyorsan kimondható, így a kutya is megérti melyiket várod el tõle.
Elég nehéz lenne elérni a kutyánál, h ugyanarra a parancsra fekeküdjön, leüljön, felálljon, eresszen valamit, visszahozzon valamit, stb. Ha neked valaki azt mondja h fopglalj helye, t kakor leülsz, nem? De. Mert azt jelenti. Elég hülyén nézne ki, ha a Foglalj helyet jelentene minden kérést....
Mert nem érti. :D Ha 3 különbözõ trükk van 1 szóra akkor nem fogja tudni h mit akarsz. pl.: azt akarod hogy feküdjön és mondod h maradj mi van ha azt hiszi ülni kell? vagy vmi mást? Összekeveri õket majd és néz bambán h miért nem vagy elégedett :D
Igen, te tiltószónak használod a maradot. Másrészt meg persze, azért a kontextusban tud különbséget tenni, elvégre ott van pl. a hopp, ami ha fent van valahol, akkor a leugrást jelenti, ha meg lent van valami elõtt, akkor a felugrást. Nem kell külön vezényszót használni arra, hogy hopp fel, meg hopp le.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm
"De a kutya egyrészrõl nem érti a szó jelentését. " A mondat helyesen: a kutya amikor elõször hall egy szót/parancsot (ami ugye akkor még nem az.. :oP ) persze, nem érti a jelentését. Azt a szót (vagyis hanghalmazt) te töltöd meg jelentéssel, vagyis társítasz hozzá egy cselekvést. Ha ezek után ugyanezt a szót elkezded alkalmazni más cselekvésre akkor a kutyának ugyanúgy meg kell tanulnia összekötni h ahhoz a "hanghalmazhoz" egy másik dolgot is jelent. De ez ugyanannyi idõ mint megtanítani neki egy másik szót.
A leül és a maradsz két különbözõ dolog....Attól, h szerinted nem, még az. Kutya marad-nál ülhet, állhat, feküdhet, attól függ milyen pózban adom ki a parancsot.
A kérdező hozzászólása: #3 Neked meg még annyi, hogy még kisvakarcs így jó hogy többször kell neki mondani. De pl én is ha azt mondják nekem, hogy maradjak nyugton, akkor nem egyfajta cselekvést fogok abba hagyni vagy megtenni, hanem szituációtól függ.
A kérdező hozzászólása: BOcs, elõzõtõt #1 és #2-nek szántam.
A kérdező hozzászólása: #4 De a kutya egyrészrõl nem érti a szó jelentését. Meg én nem írtam, hogy mindre alkalmazható. Nyilván ha azt akarom, hogy forogjon körbe nem a Maradj-ot fogom használni. :D De pl arra, hogy üljön le? Jó, ha valaki konkrétan a leülést akarja tanítani. De ha csak maradjon ott, akkor is leül, a leülésnek meg pont az a lényege, hogy maradjon a helyén nem? Vagy ha ne kunyeráljon, szintén az, hogy maradjon nyugton.
Igazad van, a kutya nem érti a "maradj" szó emberek közti jelentését. A kutya nem beszél emberül. De a különbözõ hangokat képes bizonyos cselekvésekhez kapcsolni. Ha például egy kutyának ismételgeted, hogy "ül" és közben nyomod lefelé a fenekét, akkor hamar rájön, hogy ez a szó ülést jelent (mármint a gazdája és õközötte) De ugyanez a mûködési elv, ha "ül" helyett azt mondod, hogy "kolbász" Egy szó egy bizonyos cselekvéshez kapcsolódik. Azt mondtad, hogy az "ereszd" parancsszót is "maradj"-al helyettesíted. De mi történik, ha arra szeretnéd megtanítani, hogy cipeljen valamit, a "maradj" vezérszóra? össze fog zavarodni (remélem érthetõen fogalmaztam)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!