Találatok a következő kifejezésre: Miért nehéz az (698 db)

Miért nehéz az 1-2 éves gyerekeket leszoktatni a ciciről?

Legjobb válasz: Magát az okot keresed ? Szerintem azért nehéz az annyi idõsöket leszoktatni a szopiról mert õk már jobban kifejezik az akaratukat mint a kisebbek .

Magát az okot keresed ? Szerintem azért nehéz az annyi idõsöket leszoktatni a szopiról mert õk már jobban kifejezik az akaratukat mint a kisebbek .
Azért mert õk már tudatosan szopiznak.Tudják, hogy hol van a tejcsi.Amíg kicsi addig nem tudja kinyilvánítani az akaratát, de ahogy nõ már igen.Az én fiam 11 hós nagy cicibajnok, már húzigálja lefelé a pólómat ha tejcsi kell neki!Sõt a barátnõmnek is bekukkantott:)
Írtam a Nõk Lapja Café szakértõjének, hogy megkérdezzem ugyanezt, amit te. Hát azt írta, hogy ez hülyeség, nem nehezebb, csak õ már ki tudja mutatni, hogy mit akar. Egy 2 éves gyerek már beszél, szalad utánad, leveszi a pólód. De attól még egy kicsit is megviseli, ha idõ elõtt elveszik tõle. Az enyém 1 éves, de már odakúszik hozzám, húzogatja a pólóm, és mondja, hogy cici. Legalább tudom, hogy miért sír.
A kérdező hozzászólása: Olyan aranyosak lehetnek ilyenkor! Remélem én is megtapasztalhatom, hogy milyen ez. Köszönöm szépen!
Az én Babóm most 2, 5 éves és még szopizik rendesen :-) Szerencsére még tejecske is van!
Örülj neki, hogy még szopik!!Addig jó, legalább ellenállóbb, egészséges lesz!Ha tudnám, akár 5 éves koráig szoptatnám a babámat.Vagy ameddig Õ akar.
A kérdező hozzászólása: Sokáig szeretném én is szoptatni, még csak 7 hónapos. Csak kíváncsi lettem volna, hogy akik abban a kivételes helyzetben vannak, hogy ilyen sokáig szopik a babájuk miért írják, hogy rémesen nehéz õket leszoktatni.

Tisztáznánk egy kérdést? Miért nehéz azt felfogni, hogy pontosan hány évesen vizsgázhat az ember B katra?

Állandóan visszatér? kérdés ez, nem értem miért nehéz felfogni. Sokan még mindig állítják, hogy 17 évesen kezdheted, meg ilyen baromságok, de a 17-es szám már nagyjából közszájon van. Azonban még mindig azt állítják sokan, hogy 17 évesen ülhetsz el?ször autóba. Ezt nem tudom honnan veszik, semmi ilyen szabályozás nincs. Valójában: A forgalmi vizsga feltétele a meglév? kresz vizsga, és a betöltött 17. életév. Innent?l kezdve egyértelm?, hogy a 17. szülinapodon már vizsgázhatsz forgalomból. Szóval a kérdésem: mi ebben a bonyolult? Miért nem lehet ezt felfogni? Miért mondanak egyesek mást? Miért???

Legjobb válasz: ez így van,nincs ebben semmi bonyolult.a tanfolyamot el lehet kezdeni 16 és fél évesen,vizsgázni a 17.év betöltése után azonnal lehet. Szükséges még az általános iskolai bizonyítvány megléte is.

ez így van, nincs ebben semmi bonyolult.a tanfolyamot el lehet kezdeni 16 és fél évesen, vizsgázni a 17.év betöltése után azonnal lehet. Szükséges még az általános iskolai bizonyítvány megléte is.
Akkor lenne értelme a kérdésednek ha mindig ugyanaz az ember kérdezné. Nem ugyanaz kérdezi, csak nem keresnek vissza régebbi kérdésekre. De ez más kérdéseknél is jellemzõ.
A kérdező hozzászólása: De akárhányszor megkérdezik, mindig van a válaszolók közül több, aki azt mondja, hogy 17 évesen ülhetsz autóba elõször. Van, aki váltig állítja, hogy az autósiskolában is ezt mondták neki...
Egyetértek veled kérdezõ! Nekem is az agyamra menne ezek a kérdések, pedig csak vissza kéne keresni, vagy rákeresni az egyik autósiskola honlapjára (ha a google-t nem tudja használni, bár kétlem mert ha itt kitudja írni a kérdést akkor a neten is rá tudna keresni) De mint tudjuk ezek általában 14-15-16 éves "gyerekek" Amúgy bennem is most felmerült hogy kiírom kérdésnek h miért nem lehet felfogni a korhatárokat. Vagy csak használni azt a rohadt keresõt.
A kérdező hozzászólása: Sajnos aki a korhatárt felfogja, még az is mond ilyeneket hogy "17 éves korodban KEZDHETED a jogsit". Stb.
Azért sajnos, mert néhány ember fogyatékos és képtelen megérteni a dolgokat.

Mi volt a legnehezebb a terhességedben? Miért nehéz az anyaság? Kell e tényleg segítség a gyerekneveléshez?

Legjobb válasz: En apa nelkül csinalom vegig, de a csaladom es a barataim tamogatnak. Föleg lelki tamogatast ertek, mivel terhesseg alatt olyan hormonbomba van az ember szervezeteben, h egy amugy nyugodt nö is kepes dührohamokat meg sirogörcsöket produkalni teljesen varatlanul. Ilyenkor jo ha van valaki a környezetben aki ezt oldja. Nyilvan azok is szerencsesebbek, akinek nem kell dolgozniuk közben, mert elhiheted, h mindenen jar az agyam csak a munkan nem. Nagyon hamar elfaradok es sokszor is voltm rosszul. Most lepek a 2. trimeszterbe ugyhogy csak az elsö 3 honaprol tudok nyilatkozni eddig.

En apa nelkül csinalom vegig, de a csaladom es a barataim tamogatnak. Föleg lelki tamogatast ertek, mivel terhesseg alatt olyan hormonbomba van az ember szervezeteben, h egy amugy nyugodt nö is kepes dührohamokat meg sirogörcsöket produkalni teljesen varatlanul. Ilyenkor jo ha van valaki a környezetben aki ezt oldja. Nyilvan azok is szerencsesebbek, akinek nem kell dolgozniuk közben, mert elhiheted, h mindenen jar az agyam csak a munkan nem. Nagyon hamar elfaradok es sokszor is voltm rosszul. Most lepek a 2. trimeszterbe ugyhogy csak az elsö 3 honaprol tudok nyilatkozni eddig.
A fájdalommal kapcsolatban: 8 napos a harmadik babóm, de már alig várom, hogy legyen negyedik is!! :-) A fájdalom döbbenetesen nagy, el se tudod képzelni - de csak addig, amíg a kezedben nincs a picur. Amint a karodba foghatod, minden fájdalom feledésbe merül és csak arra gondolsz, hogy ez a kis emberke mindent megér! Szóval ne félj, egyrészt már sokan túlélték elõtted, másrészt tényleg akkora csoda maga a gyermek, hogy eszedbe se fog jutni utána a fájdalom. Csak a boldogság. :-)
Attól függ szerintem mennyire vagy felkészült, már szakmailag, ha lehet így mondanom, mert az anyaság is egy szakma.Én rengeteg jófajta könyvet olvastam és bízom magunkban, megaztán nagyon sok rossz példát is láttam, és egy-két jót is. A munkám miatt is folyamatosan gyerekek közt vagyok, szóval ha van idõd nézz el a könyvtárba, érdemes neveléssel kapcsolatos könyveket is olvasgatni.
Ja olyan segítségem volt nekem is, tehát tanácsot tudtam kérni :) Pl anyukámat felhívtam, szomszédasszony, meg itt is sokat segítettek a gyk-n :) 6-os megint
Hát eléggé fáj, de megér minden fájdalmat :) ))) Ne parázz, teljesen fölösleges... Fogd fel úgy hogy lesz pár eléggé kellemetlen órád, de a végén a karodban lesz a pici babád :) Amikor megszületik leírhatatlan örömet fogsz érezni, úgyhogy a szülés azért nem csak fájdalom :) hanem a legvége egy szuper jó érzés :) 6-os válaszoló
A kérdező hozzászólása: es a szulesben mi nem egyszeru?? en 22 eves vagyok.... es nem tudom elkepzelni... annyira faj??? tenyleg??? de akkor ha annyira faj, miert van az h van akinek 3-4 gyerek is van... ha annyira faaaj..... hmmmmm..... en nem tudom mert meg nem szultem...be is vagyok parazva... talan nem kellene ennyit parazzak??? nincs min..ugye?
Igazából a terhességben az utolsó hónap volt nekem a legnehezebb, nehéz volt mozogni a pocak miatt, alig bírtam menni is. Egyébként dolgoztam a 36. hétig, szeretem a munkámat és volt is kedvem hozzá :) Aztán a szülés sem egyszerû... de ezzel nem mondtam újat. Majd ha elsõ baba az elsõ pár hét amíg belejössz, de ez többedik babánál sem lehet azért egyszerû... a fáradtság, összeszokás stb. miatt. Ezek után egyre könnyebb lett. Nekem nem volt segítségem, boldogultam egyedül is.
nekem az elsõ 12 hét volt a legnehezebb.pontosabban a 6.héttõl a 12.hétig.0-24-ben hánytam, a Szentestét kórházban töltöttem vészes hányás miatt...azóta minden oké.anyaságról még nem tudok nyilatkozni, mert addig még van kb 1-2 hetem.biztos nehéz, de egyben a legcsodásabb érzés lehet.Segítség alatt nem tudom pontosan mit értesz...nekem fontos a lelki támogatás, szerencsés vagyok, mert fantasztikus a családom, és rengeteg segítséget kapok mind anyagi, mind lelki, és fizikai téren is.(ezalatt azt értem hogy anyukám hetente jött takarítani mikor rosszul voltam.) 38hkm
A kérdező hozzászólása: Sok erot neked , es nagyon nagyon egeszseges babat kivanok Neked! :) Koszonom h valaszoltal :)
A kérdező hozzászólása: Koszonom h irtal :) akkor sok turelmet kivanok Neked :) ) nalam majd a fozessel lesz baj..mert az nem tudok... a segitseggel arra gondoltam hogy nem tudod mit csinalj a gyerekkel...mi a baja... de ha a ferjed ilyen jol segit neked akkor szerencses vagy! Szerintem en is az leszek a baratommal....o is nagyon gyerekparti :)
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszokat, jo ezeket olvasni :) batorlesz megigerem :) ) remelem nekem is hamarosan lesz egy kisbabam :) )) ha a sors is igy akarja :) )) szep napot mindenkinek :) ))
Igen, anyukám is ezt mesélte rólunk... hogy ettünk és aludtunk a testvéremmel. Õ sem értette miért nem alszik a pici fiam. Azóta már csak 2 x fél órát alszik nappal, de legalább a non-stop cicizésrõl leszokott :) egyébként 9 hónapos. Azt amit leírtál, meg anyukám mesélt én el sem tudom képzelni :) )))
Köszönöm a gratulációt! :-) Nem tudom amúgy, hogy némelyik babával miért nehezebb, tudom, hogy létezõ robléma sokaknál, én vagy extra szerencsés vagyok, vagy valamit jól csinálunk, de nekem ez a harmadik eszik-alszik gyerekem... Ma is délután már tûkön ültem, mikor ébred végre fel, mert menni akartam boltba, de gondoltam, elõtte megszoptatom, csak úgy indulunk el, ne a bolt közepén kérje.
Ja amit még le akartam írni! Gratulálok Gabka a picúrhoz!
Nem tudom miért, de nekem sokkal nehezebb volt az elsõ 3-4 hét mint most... (mondjuk az én kisfiam pont nem olyan volt mint amit leírtál Gabka, 3-4 x fél órát aludt napközben és szó szerint non-stop cicizni akart, még álmában is)... szóval nekem most sokkal könnyebnek tûnik, igaz még nem szaladgál, de mászni már mászik. 6-os vagyok
A kérdező hozzászólása: Nekem nem lesz senkim csak a barátom...
A kérdező hozzászólása: Gabka neked gratula :) de az is lehet h neked kotelbol van az ideged ;))) :p Jo egeszseget Nektek :) )) majd irok

Miért nehéz az élet:S?

Legjobb válasz: mert a levegõ nyomása miatt több ezer kiló nehezedik az ránk =/

mert a levegõ nyomása miatt több ezer kiló nehezedik az ránk =/
Nem vagyok shukár raj, nincs szamurájkardom, nem járok D&G cuccokban, és nincsenek maffia tezsvíreim. A világ egyik legnehezebb nyelvét használom, de legalább megtanultam helyesen beszélni és írni. Rajtam kívül több ezren értik, hogy mire gondolok, ha azt mondom: cigánybûnözés. A családnevem megelõzi az egyetlen, egyszerû és magyar keresztnevem. Nem örülök, ha az utcán le akarnak tarhálni cigivel vagy aprópénzzel, miközben elverik a segélyüket a kocsmában. Szánalommal gondolok az összes Ronáldóra, Eszmeráldára, Ármándóra, Dzsesszikára és a többi giccses, szappanoperába illõ névvel megáldott kotonszökevényre. Szeretem a magyar népdalokat, balhé esetén az 1 vs. 1 küzdelmet, a tanult embereket, a hazámat, és a fehér nõket! Itt élek Európa szívében, és buta orkokkal vagyok körülvéve! Tudatosan irányított cigányterrorban mi vagyunk a császárok, és igenis itt él a legtöbb etnikum! Magyarország? Én felkötöm magam! na ezért
19:06 igazad van!
álitolag attól kezdve lett nehéz hogy kiüztek minket a paradicsomból
Mert az almámnak felvágott íze van.
Hát van akinek nehéz.Van akinek nem. Én biztosan nem az utóbbi közé tartozom.:) DE, tudjátok, van mikor élvezem.Ja és 1szer amúgy is vége lesz.Na meg mindenben megvan a szép és a jó. Legyen mindenenki optimista!
Nehéz az élet... vasalni a nadrágba! (Sóhajtott a szabó...)
Nem tudom, de szerintem nem nehéz. Én élvezem.

Fiúk/férfiak miért nehéz az igazságot elmondani?

nem értem hogy hantázni miért könyebb mint elmondani az öszinte igazságot?! Ha valaki csinált valamit az válalja is el...nem?

Legjobb válasz: A pasik nem arról híresek, hogy akár vállalnák magukat és a cselekedetüket. Ezt csak egy Férfi tudja. Attól õk meg igen távol állnak.

A pasik nem arról híresek, hogy akár vállalnák magukat és a cselekedetüket. Ezt csak egy Férfi tudja. Attól õk meg igen távol állnak.
na és ti lányok hogy vagytok ezzel? ;)
A kérdező hozzászólása: pl.én öszintén mindent elmondok a páromnak...de ö..akkor.is tagad mikor már lebukott és tényleg tudom h hazudott!! xD
Én nagyjából õszinte embernek érzem magamat, legalább is a kapcsolataimban. 44/F
Csak nem valaki átvert, vagy az egyik barátnõdet? Olyankor szoktatok így írni, ilyen felháborodottan. Amúgy meg mindenki más, én pl meg mondom az igazat, ha tetszik, ha nem.És ez sokaknak nem tetszik.
4-Aki "nagyjából õszinte embernek tartja magát-az nem õszinte.
5-Nekem tetszik:)
A kérdező hozzászólása: igen...a barátomról van szó..többször hazugságon kaptam...igy hogy bizzak benne? bizalom nélkül a kapcsolat halott igaz? le tudnám erröl.szoktatni ??
ha nincs bizalom, akkor ezt nem értem, a bizalom nem épül vissza magától , az kialakul kedves kérdezõ ha már nem egyszer hazudott, az baj, bár nem tudom mirõl, de nem mindegy ezt gyereknek tanítják vállalja a tettei után a következményeket N

Lányok, miért nehéz azt elhinni, hogy van olyan férfi aki szereti a kis melleket?

Legjobb válasz: "ez most olyan dolog,hogy van olyan aki a kicsi péniszt szereti? " elsõ vagyok igen,van...sok éve nem vagyok szûz,mégis fájdalmat tud okozni 15centi,olyan szûk vagyok... és sztem vannak még ugy páran h nem szeretik hogy kólásflakon méretû valamit dugnak beléjük:)

"ez most olyan dolog, hogy van olyan aki a kicsi péniszt szereti? " elsõ vagyok igen, van...sok éve nem vagyok szûz, mégis fájdalmat tud okozni 15centi, olyan szûk vagyok... és sztem vannak még ugy páran h nem szeretik hogy kólásflakon méretû valamit dugnak beléjük:)
ezt csak az önbizalomhiányos lányok hiszik nekem kicsi mellem van, nem is egyformák, mégsem takargatom párom elõle...a melleim is hozzám tartoznak, azzal együtt szeret:) de egy önbizalomhiányos lánynak ha szép feszes kerek min 85C-s mellei vannak, akkor se fogja elhinni h lehet az õ melleit szeretni...
ez most olyan dolog, hogy van olyan aki a kicsi péniszt szereti? nem lehet így megkülönböztetni az embert....ha van szerelem, akkor nem létezik kicsi v nagy mell...
Egyrészt azért, mert a média (tudat alatt) azt sugallja, hogy a nagymellû nõk a NÕK. Másrészt, mert ugye a fiúk szeme is jobban megakad egy teltebb idomokkal rendelkezõ csajon. Mégiscsak az a feltûnõ, azt bámulják jobban. Harmadrészt az emberek többsége a kis mellûeket fiúsnak/gyereknek/kislány(os)nak tartja, az adott hölgy korától függetlenül is. (A kor meg ugye nem mindenkin látszik. Tehát csalóka.)
Akik így gondolják azoknál a lányoknál önbizalomhiány van. Meg nem fogadja el magát olyannak amilyen, pedig ezen változtatni kellene, mert késõbb több komplexusa lesz mint a melle... Nekem is kicsi mellem van, de nem zavar, más azt gondol rólam amit akar. Ja és a páromnak is bejön.
Nõ vagyok, de én sem értem, miért kell nyafogni a kis mell miatt. Nekem is picik vannak, és mégsem érdekel. Ha valaki szeret valakit, úgysem az számít. Ha meg az illetõ kifogásolja, ott van az ajtó, lehet távozni.
Én is a kis melleket szeretem. Sokkal feszesebbek, mint a nagyok. Nekem ez fontosabb tulajdonság, minthogy nagy legyen. 27F

Miért ilyen nehéz az élet? Ha két ember passzol egymáshoz és éreznek is egymás iránt valamit akkor miért nem tudnak egyszerűen összejönni? Miért ilyen qrva bonyolult a szerelem?

Legjobb válasz: Nehéz kérdés. Azt hiszem, az erre adható legegyszerûbb válasz az, hogy ez eredetileg egyáltalán nem lenne nehéz. Nem lenne az, ha az emberek nem bonyolítanák túl.

Nehéz kérdés. Azt hiszem, az erre adható legegyszerûbb válasz az, hogy ez eredetileg egyáltalán nem lenne nehéz. Nem lenne az, ha az emberek nem bonyolítanák túl.
Én is hasonló kérdést tettem fel magamnak kb 10 évvel ezelõtt. Azóta megpróbálok mindent a legegyszerûbben intézni és MÛKÖDIK :) Ha tetszik valaki, megmondom neki. Ha lesz belõle valami, akkor örülök, ha nem, akkor bad luck, továbblépek. Nem görcsölök azon, hogy a párom megcsal-e vagy sem. Ha akar, akkor is megcsal, ha görcsölök, ha nem akar, akkor meg nem. Most már egészen más szemmel nézem a világot és igencsak élvezem :)
Hát ez egy jó kérdés.:) Nekem is tetszett egy srác, mint nemrég kiderült én is neki.Csakhogy akkor nem lépett, én se.Azóta már eltelt közel 3év.Összejöttem mással.Aki mellesleg jó barátja.Hát ez van..
Mi akadályoz abban hogy összejöjjetek?
Mert qurva szar az élet
A kérdező hozzászólása: Hát ez az hogy mindent túlbonyolítanak az emberek :(
Helyzet: X szereti Y-t és Y is szereti X-et. Ahogy a romantikus sorozatokban és filmekben: Összejönnének simán, de a családok, a társadalmi különbségek, a sors keze, vagy valami egészen egyedi, tragikus, külsõ akadály miatt reménytelen a szerelem, a kívülállók mindent megtesznek, hogy elválasszák õket, stb... A valóságban: Y mégsem szereti X-et.
Csak. Az a lényege, hogy nehéz. Miért, ki ígérte, hogy könnyû lesz? Egyébként meg biztos, hogy nem tudnak összejönni?

Miért mondta azt a barátom hogy: "inkább ne" mikor az eddigi pasijaim mindig azt mondtaák profi vagyok a szopásba?

Épp bennevoltam a dolgok közepébe, látom hogy odavan érte, erre benyögte hogy "inkább ne". Pedig eddig mindenki azt mondta profi vagyok az orálba.Ez azért volt mert nem akart elmenni mielött szexeltünk volna, vagy nem tetszett neki amit csináltam?Az önbizalmam a béka seggébe sülljedt.Segítsetek hogy az egom meginnt megnövekedjen!!!

Legjobb válasz: Ne aggódj, valószinû hogy azért hogy ne menjen el tul hamar sex közben! Ha eddigi pasijaid azt mondták profi vagy ,akkor nincs miért aggódnod! Ha rosszul csinálnád megmondták volna. De ezt inkább a pasiddal kéne megbeszélned hogy miért mondta!

Ne aggódj, valószinû hogy azért hogy ne menjen el tul hamar sex közben! Ha eddigi pasijaid azt mondták profi vagy , akkor nincs miért aggódnod! Ha rosszul csinálnád megmondták volna. De ezt inkább a pasiddal kéne megbeszélned hogy miért mondta!
úgy látszik azzal az egoval mégsincs semmi baj
Szerintem azért, mert nem akart elmenni....
Sztem add meg a számod:D
A kérdező hozzászólása: Hát én nagyon megilyedtem! Mondjuk elönyöm amiért jó vagyok az a nyelvpiercingem.Jó dolog.És nem is fáj amikor átszúrják.És az is hülyeség hogy nem tudsz enni, én tudtam:)

Az az orvos aki nem javasolja a H1N1 elleni oltást, mivel indokolja miért ne oltassuk magunkat?

Legjobb válasz: Nem javasolja? Én azt hallottam, hogy az orvos arra teszi fel az esküt, hogy gyógyítson, nem pedig le beszéljen egy olyan védõoltásról, aminek a betegsége igen komoly károkat tud okozni. Gondolom az az orvosnõ, aki H1N1-el van intezív osztályon is nagyon sok embert lebeszélt a védõoltásról. Illetve nem javasolta így a pontos. Nem tudom, miért vagyunk mi emberek olyan lények, akiket ennyire lehet befolyásolni. HA én akarom, akkor beoltatom magam, HA nem, akkor nem. Gyerekek! Döntsétek már mit is akartok, miért mindig másra kell hallgatni? Így is úgy is a Ti döntésetek lesz, hoy megkapjátok e vagy sem? Miért a szomszéd Borinénire hallgattok. Az eszetekkel gondolkodjatok, ne másra hallgassatok. Én beadattam már két hete és JÉÉÉÉÉÉ élek!

Nem javasolja? Én azt hallottam, hogy az orvos arra teszi fel az esküt, hogy gyógyítson, nem pedig le beszéljen egy olyan védõoltásról, aminek a betegsége igen komoly károkat tud okozni. Gondolom az az orvosnõ, aki H1N1-el van intezív osztályon is nagyon sok embert lebeszélt a védõoltásról. Illetve nem javasolta így a pontos. Nem tudom, miért vagyunk mi emberek olyan lények, akiket ennyire lehet befolyásolni. HA én akarom, akkor beoltatom magam, HA nem, akkor nem. Gyerekek! Döntsétek már mit is akartok, miért mindig másra kell hallgatni? Így is úgy is a Ti döntésetek lesz, hoy megkapjátok e vagy sem? Miért a szomszéd Borinénire hallgattok. Az eszetekkel gondolkodjatok, ne másra hallgassatok. Én beadattam már két hete és JÉÉÉÉÉÉ élek!
12.03. még...
Én ilyeneket hallottam orvostól, illetve gyógyszerésztõl: - nincs tesztelve - higannyal van tartósítva - több bajt okoz, mint hasznot - 100 beoltott emberbõl 70-ben alakul csak ki védettség - hosszútávú szövödményei lehetnek az oltásnak - nem veszélyesebb, mint bármely más influenza - akinek ettõl szövõdménye lesz, annak a másik inluenzától is lenne - gyógyszergyári üzlet csak az egész - aki gyenge immunrendszerre megkapja az oltást, az úgyanúgy megbetegszik az oltástól, mintha simán a vírust kapá el Az, hogy ebbõl mi helytálló, és mi nem, azt ne kérdezd, én ezeket hallottam.
Kedves elõzõ, nem olyan könnyû laikusként eldönteni, hogy mi a helyes...
Kedves 12:03! Én úgy látom, ez pont egy olyan kérdés, amiben a kérdezõ tájékozódik, hogy felelõsséggel dönthessen. Miért fáj neked, hogy megkérdezi mások véleményét?
Az indok az, hogy nincs kellõen tesztelve. Hamar került piacra.
12.03-nak a két hét még nem sok idõ. a 60 nap már valamivel több de akár 3 év múlva is lehet idegrendszert károsító hatása. Sajnos ez az , amit nem lehet tudni. Nehéz egy ilyen kérdésben dönteni, de mindenesetre furcsa, hogy ahol én érdeklõdtem ott még a professzorok sem adatták be maguknak.
Nekem azért nem adja be mert szoptatok.
Én nem is akartam beoltatni magamat, mert feleslegesnek tartom mérgezni a szervezetem. Amikor elkezdõdött ez a média-cirkusz, beszéltem néhány orvos ismerõsömmel.A véleményük megegyezett: Minden évben van influenza-járvány, minden évben halnak meg benne emberek.Ez sem rosszabb a többinél.Az 1958-as ázsiai ( honkongi) járvány is világméretû volt, de akkor nem volt oltás, és annak sem lett katasztrófális hatása. Az influenza vírusok gyorsan mutálódnak ( a H1N1 is mutálódott már ), és erre már nem hat védõoltás, ahogy a másik vírus okozta influenzára sem. Ez az oltóanyag pedig rövid idõ alatt készült el, és senki nem tudja biztosan, hogy lezsnek-e vagy milyen mellékhatásai lesznek késõbb. Csak annak adják be az oltást, aki kéri, a saját felelõsségére. Nem tudom, hogy aki beoltatta magát, az megkapta-e az influenzát, vagy voltak-e az oltásnak mellékhatásai.Errõl nem beszél a média, mert ez nem hír.
Én már 3 hete beadatt, de csak azért mert gyerekek között dolgozok és asztmás vagyok!!Ha ezek nem lennének nem adattam volna be!!!!De remélem így sem halok meg meg úgy sem!!!!!
Én 3 orvost kérdeztem meg, kettõ azt mondta, hogy felesleges, csak felfújják a dolgot és az üzletrõl szól az egész, de ártani nem árt, ha gondolom adassam be. Nem gondoltam. A harmadik doki, a gyerekorvos azt mondta, hogy a higany miatt nem javasolja.
Nah Én vagyok az akinek sokan válaszoltattok. Kikérni persze kikérhati a véleményét az kérdezõ, de ha mások mondják meg, hogy NE adassa be, akkor nem is fogja. Gyenge jellem, Én erre azt szoktam mondani. Millió egy téma van a H1N1-el kapcsolatban s egy ilyen oldalon, mint ez érdeklõdik, ahelyett, hogy hivatalos honlapokat látogatna meg. Az ÁNTSZ oldalán sokat tudhat meg mindenki. Én arra alapozok, nem pedig néhány parázóéra. Ki fújta fel ezt az egészet? Lehet, hogy a média ( ezt de rühellem ), elég ha Én elkezdek egyéb forumokon egy álhírt, rémhírt terjeszteni és kész a káosz a bizonytalanság. Nem tudom, kinek üzlet, mert Én ingyen kaptam az oltást, és nem csekkoltam egy fillért sem érte. Bocs, hogy van véleményem, és bocs, hogy õszinte vagyok.
Valamilyen szinten igaza van az utolsónak. Neem hiszem, hogy Õ az egyetlen ebben az országban, aki úgy gondolkodik, hogy a média hatása alá vonja saját döntését, vagy esetleg a többség ereje lenne a mérvadó számára. Mindenkinek joga van véleményt nyílvánítani, legyen az a többség részére negatív, vagy pozitív. Álláspontot vázolt, leírta a véleményét fogadjuk el.
A kérdező hozzászólása: Mi alapján mondhatja rám egy"akárki", hogy gyenge jellem vagyok? Egy kérdõ mondatból ezt meg lehet állapítani? Csak azért kérdeztem, mert sokszor hallom ismerõsöktõl, hogy az orvos nem javasolja, meg ha az õ rokona lenne nem adná be? És kíváncsi voltam, hogy valami indokot is hozzátesznek, vagy csak nem javasolják és kész. Amúgy napi szinten figyelemmel követem a híreket ezzel a témával kapcsolatban. Melyik szavam alapján lehet arra következtetni, hogy azon tanakodok oltassam-e magam? Ezek a kérdések elsõsorban az utolsó elõtti válaszolónak szólnak!
Szerintem nem Rád értette, hogy gyenge jellem vagy, hanem az olyankora, akik hagyják magukat befolyásolni. Ha az ismerõsökre hallgatsz akkor tényleg döntésképtelen leszel. Neked kell eldöntetned, hogy szeretnéd e az oltást vagy sem. Nagyon sok mindent hall az ember, de nem szabad a mások álltal hallotak után döntened. Van aki bevállalj, van aki nem. Az Én közvetlen környezetemben lévõk, szinte mindegyike beoltatta magát.
Egy csomó orvos viszont javasolja. Nekem a gyerekorvos azt mondta, nyugodtan adassam be a kisfiamnak, és én is beadathatom, pedig szoptatok.Az egyéves kislányomnak nem adattuk be.

Miért mondják azt hogy a fogyókúrázók ne egyenek gyümölcsöt?

Ez nekem nem logikus! Inkább azt kellene hogy egyen az ember nyakig! Nem?

Legjobb válasz: Szerintem igazad van. Mindenhol azt olvasom, hogy "a gyümölccsel vigyázni kell". Hát igen, nos az a baj, hogy a legtöbb embernek fogalma sincs egy elhizott ember pszichológiai hátterérõl. Egy túlsúlyos ember miért lett túlsúlyos ? Mert határtalanul evett. Neki a határtalanság egyfajta rossz szokássá vállt, amit kikell kezelni, de csak idõvel ! Mert ahoz, hogy egy túlsúlyos ember lefogyjon ahoz lekell cserélni elõszõr azt amit eszik. De ha azt is megszabjuk, hogy mennyit egyen, akkor soknak a szervezete felmondja a szolgálatot. És ez azért történik, mert túl hamar akarunk valakit túlsokféleképpen megváltoztatni. Az ember pedig nem robot. Mintapélda: teljesen irtsuk ki a cukrozott italokat és a cukros ételeket a túlsúlyos ember étrendjébõl. Helyettesitsük õket gyümölccsel ! Egy-két hét múlva irtsuk ki a szénhidrátban túl gazdag ételeket is és azokat is helyettesitsük gyümölccsel ! Majd megint teljen el 1-2 hét. Az elsõ hónapban egyáltalán ne legyenek határok a gyümölcsökkel kapcsolatban, annyit fogyasszon, amennyi jólesik és képzeljétek el: fogyni fog ! Miután eltelt az elsõ hónap, na akkor már lehet fokozni a gyümölcsbevitelt. De nem az elején és nem egyszerre csökkenteni és irtani mindent, mert az romboló hatással lesz ! Nem véletlenül azokban a kórházakban, ahol pl.a számitógép-függõ embereket kezelik, ott nem tiltják meg nekik, hogy dohányozzanak. Ahoz majd egy másik kórházba kell menniük. Miért ? Azért, mert egyszerre nem lehet mindent csinálni, úgy hogy jó is legyen. Vagy vegyük pl. a samponokat: mindig jobb az a sampon, ami sampon és nem 2 az 1-ben, vagyis balzsam is és sampon is. Figyeljétek csak meg. Igazán szánalmas, hogy egyeseknek ezt lekell irni, hogy rájöjjenek, mekkora marhaságot csinálnak, amikor túl sokat várnak el valakitõl/valamitõl.

Szerintem igazad van. Mindenhol azt olvasom, hogy "a gyümölccsel vigyázni kell". Hát igen, nos az a baj, hogy a legtöbb embernek fogalma sincs egy elhizott ember pszichológiai hátterérõl. Egy túlsúlyos ember miért lett túlsúlyos ? Mert határtalanul evett. Neki a határtalanság egyfajta rossz szokássá vállt, amit kikell kezelni, de csak idõvel ! Mert ahoz, hogy egy túlsúlyos ember lefogyjon ahoz lekell cserélni elõszõr azt amit eszik. De ha azt is megszabjuk, hogy mennyit egyen, akkor soknak a szervezete felmondja a szolgálatot. És ez azért történik, mert túl hamar akarunk valakit túlsokféleképpen megváltoztatni. Az ember pedig nem robot. Mintapélda: teljesen irtsuk ki a cukrozott italokat és a cukros ételeket a túlsúlyos ember étrendjébõl. Helyettesitsük õket gyümölccsel ! Egy-két hét múlva irtsuk ki a szénhidrátban túl gazdag ételeket is és azokat is helyettesitsük gyümölccsel ! Majd megint teljen el 1-2 hét. Az elsõ hónapban egyáltalán ne legyenek határok a gyümölcsökkel kapcsolatban, annyit fogyasszon, amennyi jólesik és képzeljétek el: fogyni fog ! Miután eltelt az elsõ hónap, na akkor már lehet fokozni a gyümölcsbevitelt. De nem az elején és nem egyszerre csökkenteni és irtani mindent, mert az romboló hatással lesz ! Nem véletlenül azokban a kórházakban, ahol pl.a számitógép-függõ embereket kezelik, ott nem tiltják meg nekik, hogy dohányozzanak. Ahoz majd egy másik kórházba kell menniük. Miért ? Azért, mert egyszerre nem lehet mindent csinálni, úgy hogy jó is legyen. Vagy vegyük pl. a samponokat: mindig jobb az a sampon, ami sampon és nem 2 az 1-ben, vagyis balzsam is és sampon is. Figyeljétek csak meg. Igazán szánalmas, hogy egyeseknek ezt lekell irni, hogy rájöjjenek, mekkora marhaságot csinálnak, amikor túl sokat várnak el valakitõl/valamitõl.
Tele van cukorral, amire diéta alatt nincsen szükség, mert kárba megy az egész.Ilyenkor nagy dózisú multivitamin kell helyette.
Utolsó mégis hány napig nyaraltál te? Egyébként meg szerinted a mindennapok során hány ember végez napi 2-3 óra intenzív mozgást? Nyilván te elõtte nem mozogtál semmit, azért reagált rá ilyen gyorsan a tested. A 80% kaja 20 % mozgás pedig nem hülyeség, viszont nagyon sokat számítanak az egyéni genetikai adottságok is. És senki nem mondta hogy nem kell mozogni, hisz ott az a 20 %. De a legtöbb embernek reálisabb megoldás odafigyelni a kajára, és heti 3-4 alkalommal eljárni 1-másfél órát sportolni, minthogy minden nap 3 órát ússzon mondjuk...
Azért nem mindig van igazuk a testépitõknek, már elnézést. Én ezen a nyáron tengerparton nyaraltam. Mivel egyébként is plusz kilókkal mentem oda és nagyon kajás vagyok, ott dupláját ettem az itthoninak: -reggel palacsinta, tonhalkonzerv, jaurt, tojás, túró, virsli, ketchup, mustár, stb. -délben PIZZA koktéllal -este mogyoró borral és gyümölccsel Namostmár, olyan szépen megváltozott a testem, hogy az csoda ! Mi volt a kulcs ? Napi 2-3 óra úszás. Ebben hol a 80%-os kaja ????Sehol !!!! És mégis eredmény :-) Szóval errõl ennyit
Ha az okosok mondják biztos úgy van, hogy 80% kaja, 20 % mozgás! DE! Én még nem nagyon láttam a környezetemben olyan embert, aki sport nélküli fogyókúrában feszes maradt volna. Igaz, fogyni fogyott! El lehet dönteni kinek mi a fontos! Ruha alatt vékonynak látszani, vagy büszkén vállalni az új alakunkat a strandon is. A gyümölcsrõl meg jól írta valaki. Nem azon kell élni, de lehet enni! Nyilván nem kg számra naponta!
A kérdező hozzászólása: Totál hülyeség az egész! Meg 80% a kajától függ? na neee (igaz, DE) azt mondják hogy ha keveset eszel és úgy akarsz fogyni (közben csak 20% torna? LoL) azt mondják hogy jaj közben kell enni és torna a lényeg mert különben nem a zsírt használja a szervezet hanem az izomzatot!
Utolsó, ebben igazad van, csak az a baj ezzel, hogy sok tudatlanabb ember tipikusan "fogyókúrázós" kajának tekinti a gyümölcsöt, és agyba-fõbe azt eszik, még fehérje helyett is sokszor. ha mértékkel fogyasztják diéta alatt nincs baj, de sokan szinte csak ezen élnek!
Bocs, félbemaradt. Szal nyilván ha megeszel 10 kiló szõlõt, az már igencsak sok kalóriát jelentene, de ez bármilyen ételre igaz. És úgysem fogsz annyit megenni. Amúgy jobb délelõtt fogyasztani gyümölcsöket, meg reggel, de nyugodtan lehet enni diéta idején is. És pl. a szõlõben oké, hogy sok fruktóz van, de nagyon egészséges. Normális mennyiségben kell enni. Ennyi. A diéta meg amúgy sem fog mûködni, ha mindent megvonsz magadtól 2 hónapra, utána pedig mindent elkezdesz enni.
Szerintem hülyeség, hogy ne egyen valaki gyümölcsöt. Ez ugyanolyan, hogy sokan mondják, ne együnk gabonát, szénhidrátot diéta ideje alatt. Csak éppenséggel az adja az erõt, energiát, rostokat stb. Úgyhogy nagyon is szükség van rá. De nem mindegy, milyen szénhidrátot viszünk be. Amúgy meg, ha a kalóriát nézzük, mondjuk 100gramm dinnyében van 30 kalória, míg 100gramm csokiban 500. Azt hiszem van különbség. És az emberek nem a gyümölcsben lévõ cukroktól híznak, hanem a finomított cukroktól. Nyilván ha megeszel 10
Egyébként lehet gyümölcsöt is enni, csak azt figyelembe kell venni, hogy szénhidrátnak minõsül, így a rendes táplálkozásból ezt ki kell vonni és szerintem így nem lehet jóllakni normálisan. :)
"De különben én ugy is vagyok vele hogy aki fogyókúrázni akar az tornázzon! Én 5 kg-t adtam le pedig ettem bõven!" A profik szerint 80%-ot jelent a kaja. Szóval a "tornázás" sokkal kevesebbet nyom a latban, mint ahogy azt gondolnád. Gondolom valami norbi torna lehet lábemeléssel, meg karkörzéssel. Na az az, ami egy fitt embernek már sz*rt se ér. ;)
A kérdező hozzászólása: De különben én ugy is vagyok vele hogy aki fogyókúrázni akar az tornázzon! Én 5 kg-t adtam le pedig ettem bõven! Nem csak annyit hogy ne legyek éhes hanem tömtem magam! De mozogtam! És ez az ami segített! Én ugy vagyok vele hogy kamszoknak nem kell fogyókúrázni! aki a kamaszkorban hízott meg az le is fog fogyni a kamaszkor végén! olyankor sokminden változik a szervezetben! És szerintem a kövér emberek is mozogjanak bár azoknak már kevesebbet is kell egy kicsit enni! Meg én ugy is csináltam hogy keveset ettem 2 napig össze szûkût a gyomrom és a belem és máris nem 5 szelet kenyérrel laktam jól hanem 2vel! És semmi barna kenyér! Én azt le tojom! azt eszek amit akarok! közben volt hogy egy nap havernál bbedobtunk 3 tábla milka csokit! és megvagyok! lefogytam!
Te már valami nagyon nagy végletet, beteg embert írtál le. Sportolók, szálkásításnál nem esznek, vagy csak minimális gyümölcsöt visznek be, legyen ez a másik véglet.
sok édes gyümölcs van - dinnye - szõlõ - banán - datolya -füge -aszalt gyümölcsök -szilva -mazsola és még sok más.. Ezekben elég sok cukor van, de lehet kombinálni a gyümölcsevést.Nem mindegy, hogy melyik idõpontban eszed..
A kérdező hozzászólása: én szerintem inkább csak szõlõt nem kellene enni mert abban van cukor a többi az egészséges és nem olyan cukor! Gyümölcsöt kell enni!
Nekem anyósom mondja a terhességem alatt hogy ne egyek gyümölcsöt sokat mert maga a cukor értéke. (laboráns) de erre megkérdeztem, hogy melyik jobb egy tábla csoki vagy egy fürt szölö. na erre köpni nyelni nem tudott. vagy is persze magas cukor tartalama van de még mindig jobb mint cukros üditöket sütiket, csokikat enni.
Szerintem itt is az aranyközépút a lényeg. Bizonyos mértékig lehet enni! Én csak a saját példámat tudom felhozni, hogy mindig este kívánom meg a gyümölcsöt. És meg is eszem. 18 kg-ot fogytam, és tartom is 5 éve!
A kérdező hozzászólása: én is úszással fogytam napi 1-2 óra de az van hogy több mint 1 év alatt xD

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!