Találatok a következő kifejezésre: Miért nő köröm és a haj (2 db)

Miért nő a köröm és a haj?

Mi a biológiai szerepe annak hogy folyamatosan n?nek? Tudom hogy mi a szerepük, csak az érdekelne hogy miért nem úgy vannak mint pl a gyíkok farka, hogy ha levágják akkor visszan? egy adott méretre? Miért lenne pl az jó ha méteres hajunk és körmünk lenne?

Legjobb válasz: Mert egy gyík életében jó ha egyszer veszíti el a farkát, már ha egyáltalán, a körmöd pedig kétnaponta letörhet. Ezek mind olyan szarufüggelékek, amiket folyamatosan használunk, piszkálunk, kapirgálunk valamit vele, így teljesen jó, hogy folyamatosan nõnek. (Nem mindig éltünk ilyen kényelemben, mint egy mai városban.) Amúgy a gyík farka olyan mint egy ujj, csont alapon (csigolyák) izmok, zsír és bõr, míg a köröm és a haj egyszerûen elhalt sejtekbõl összetömörödött zsaruanyag, így nem túl szerencsés összehasonlítani õket.

Mert egy gyík életében jó ha egyszer veszíti el a farkát, már ha egyáltalán, a körmöd pedig kétnaponta letörhet. Ezek mind olyan szarufüggelékek, amiket folyamatosan használunk, piszkálunk, kapirgálunk valamit vele, így teljesen jó, hogy folyamatosan nõnek. (Nem mindig éltünk ilyen kényelemben, mint egy mai városban.) Amúgy a gyík farka olyan mint egy ujj, csont alapon (csigolyák) izmok, zsír és bõr, míg a köröm és a haj egyszerûen elhalt sejtekbõl összetömörödött zsaruanyag, így nem túl szerencsés összehasonlítani õket.
A kérdező hozzászólása: Azt értem hogy letörik-visszanõ, de miért jó ha folyamatosan nõ, akkor is ha nem törik le/nem vágják le?
Azért, mert régebben nagyjából ekkora volt az elhasználódás, mint amilyen gyorsan nõ. Vagy úgy gondolod, hogy a majmok (akiknek ugyanilyen körmük van) vagy az õsember hetente manikûrözte?
A kérdező hozzászólása: értem. és a hajjal mi a helyzet? az természetes körülmények közt nem törik/kopik
A hajhagyma adott ideig él - aztán az a szál haj kihullik. Tehát mindenkinek a haja elér egy adott hosszúságot (ami õrá jellemzõ) - és aztán összesszégében már nem nõ tovább. Onnan kezdve mindig annyi haj hullik ki, amennyi nõ. Van egy ilyen elváltozás, hogy az illetõ haja nem hullik (nagyon) - ennek a következménye a méteres, két méteres haj.

Halál után, miért nő a haj és a köröm?

Legjobb válasz: Ez egy tévhit, valójában nem nõ sem a haj, sem a köröm, csak a bõr esik össze alatta, azért tûnik hosszabbnak.

Ez egy tévhit, valójában nem nõ sem a haj, sem a köröm, csak a bõr esik össze alatta, azért tûnik hosszabbnak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!