Találatok a következő kifejezésre: Miért nő köröm és a (11 db)

Miért gondolják azt sokan, hogy egy 22 éves nőnek korai összeköltözni a párjával, és háztartást vezetnie?

Legjobb válasz: Ezt én is megkaptam már, de hülyeségekkel nem foglalkozok :) Elvégre mi az, hogy még élnem kellene?! Miért, tán most halott vagyok? :D Legyél boldog a szerelmeddel, és csak magatokkal törõdj. 23/N

Ezt én is megkaptam már, de hülyeségekkel nem foglalkozok :) Elvégre mi az, hogy még élnem kellene?! Miért, tán most halott vagyok? :D Legyél boldog a szerelmeddel, és csak magatokkal törõdj. 23/N
Ahány ember, annyiféle, és sokaknak van az a késztetése, hogy a saját életvitelére térítsen, hát ezért. :) Nem kell számításba venni ezeket a térítéseket, mert az iylen ember a legtöbbször a saját életével nincsenek is megelégedve, osztán akkor még toboroznak is...!
szerintem nem korai, jövõ ilyenkor én is a páromnál leszek, pont 22 leszek:D Együtt vagyunk több mint 4 éve, nem értem mire kéne várjunk. Az összeköltözés számomra nem teher, hanem öröm. Szívesen fõzök és mosok a páromra, mindent megosztunk, segít nekem a házimunkában. Attól mert összeköltözünk még nem leszek háziszolga, nem fejezõdik be az élet. 21-L
jó kérdés.. anyám már 18 évesen elpaterolt volna más háztartásba :D szóval nem mindenki szerint.. de sokan azt se értik hogy mehettem hozzá 20 évesen a férjemhez..
Ó ezt én is megkaptam már diszkó cicáktól.....én 19 éves korom óta együtt élek a párommal, 17 évesen jöttünk össze. Mit mondjak , hûséges típus vagyok és hosszú távra tervezek, nem szeretnék több kukit fogni mint kilincset, ha ezért megszólnak csak sajnáld le õket!! Jah, és mi így is nagyon szépen kiélvezzük az életet, csak épp együtt ! :)
Honnan veszed, hogy sokan így gondolják? Az én környezetemben ez tök normális, 22 évesen egy lány már elég érett és komoly gondolkodású ahhoz, hogy képes legyen megállni a helyét ilyen területen is. Mondjuk azért segítség sosem árt :) 23/N
Igen, korai, fõleg ha a pasi kihasznál és csak cselédkedsz neki...
Szerintem sem korai ennyi idõsen, végülis már nem 15éves vagy. Nekem 23évesen született a lányom. Ne foglalkozz mások véleményével, te tudod mi neked a jó. Sok szerencsét az összeköltözéshez. :)
Én sem gondolom, hogy korai. Viszont azt soha nem értettem, hogy mi az, hogy a férfi "besegít" a háztartásban, és ez még azt is jelenti, hogy mennyire jó nekem mint nõnek. Nekem nem segítség kell, nem az én dolgom. Kettõ ember dolga, nem a férfi segít a nõnek.
18 voltam, mikor összeköltöztünk a barátommal, és nem evett fel minket a kupi, nem rohadt szét semmi és nem haltunk éhen. Nem olyan nagy dolog ez. A szülõk véleményét nyilván kikérjük a fontosabb dolgokban, mert nekik nagyobb a tapasztalatuk, de ezt az 50 körül járó szüleimnél is látom. Ha valamiben nem biztosak, felhívják a nagyszülõket, de szerintem ez így van jól.
felénk ez a normális... én 20 voltam, hugom 19 éves mikor elkezdtük a nagybetûs életet és összeköltöztünk a párunkkal saját háztartást vezetni... :D 26/nõ
A kérdező hozzászólása: Pedig sok férfi egyáltalán nem segít a háztartásban azzal az elvvel, hogy a nõ dolga.
És milyen nõ az, aki ezt eltûri? Maximálisan egyetértek azzal, hogy nem kell olyan nagyra lenni azzal, hogy a férfi besegít a háztartásba, mert két ember dolga.
szerintem ha sokan úgy gondolják, hogy korai az összeköltözés az a réteg azt látja, hogy: fiatalon (22 évesen) még a kötetlen, felelõtlen (nem kell felelõsséget vállalni csak önmagunk miatt)életet kellene élni - ekkor teljesedhet ki teljesen önmagunk kis világa idõsen: már dolgozunk, le vagyunk kötve, nem lehet már össze-vissza ugrálni - egyfajta beszabályozás szerint él az ember innenstõl élete végéig szóval a korait arra értették, hogy a lázadó fiatalság csak egyszer van és az visszahozhatatlan és érdemes élni vele fiatalon, mert örök emlékek.
Amiért nekem is beszóltak, hogy 16 évesen nem kéne kapcsolatom legyen. Igaz azóta is együtt vagyunk (nem érdekli õket), de mai napig kapom a beszólást, hogy úgyis megunom, nem éltem még... 22/L
"szerintem ha sokan úgy gondolják, hogy korai az összeköltözés az a réteg azt látja, hogy: fiatalon (22 évesen) még a kötetlen, felelõtlen (nem kell felelõsséget vállalni csak önmagunk miatt)életet kellene élni" Felénk 4-5 eves kortol atlagosan 25-30 eves korig éjt nappallá téve tanulni a dolga egy embernek, és csak utána jöhet a szórakozás, és a szerelmi kapcsolatot egyértelmuen szorakozasnak tartják, szoval ezert is mondhatják.
A kérdező hozzászólása: Amúgy meg bõven lehetne külön szakma, több ezer dolgot kell tudni egy háztartáshoz.
Ha meg van akibe igazán szerelmes vagy, meg vannak a normális rendezett körülmények, van állandó munkahelyed, akkor teljesen rendben van még a házasság is!
A kérdező hozzászólása: Nem egyszer megkaptam, hogy "élnem" kéne 22 évesen, és nem már 1 éve együtt élni párommal. Meg milyen korai, hova sietünk -.-'
A kérdező hozzászólása: Sose értettem az ilyen embereket, mintha attól megállna az élet, ha már együtt élsz valakivel. A másik véglet meg, amikor az van, hogy mikor házasodunk már.
A kérdező hozzászólása: Nem cselédkedek! A párom besegít a háztartásban, sokszor együtt takarítunk, fõzünk.
Én 22 évesen már rég feleség voltam, és örültem neki nagyon. Nálunk is jöttek azzal, hogy korai, és mindjárt elválunk, meg suttogtak bekapott legyekrõl (pedig hol volt még a gyerek akkor...), aztán beletörõdtek, hogy mi korán érõ típusok vagyunk, mára már senki sem morog velünk, mert házasok vagyunk, és hogy mára már gyerekünk is lett, több évi házasság után. Azért mondhatják, hogy korai, mert én is látom, hogy a korosztályunk java még mindig a diszkókban cselleng hétvégén, és most ez a norma. Nem muszáj behódolni neki, kívánom, hogy költözzetek össze, és legyetek boldogok!!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Már több mint 1 éve együtt élünk és nagyon jó :) Csak bánt, hogy néhányan szinte lesajnálnak, hogy "korán" elköteleztem magamat és nem dugatom magamat mindennap mással, hanem évek óta egy valakivel vagyok.
Imádom, mikor az éld ki magad szöveggel jön valaki. Mintha párkapcsolatban, együtt élve nem lehetne élni, mintha ott véget érne az élet...de hát nem vágyik mindenki állandó bulizásra, pasizásra, csajozásra stb.! Nekem az volt az élet, hogy párommal lehessek, hogy összeköltözzek vele, nem pedig az hogy anyám nyakán lógjak otthon. Én 3 év járás után 20 évesen költöztem össze a párommal (ennek már 8 éve). Ha ez maradi felfogás, hát jó, vállalom.
A válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad., ma 21:27 Nem hiszem hogy úgy értené hogy amúgy nem vezetne háztartást, ezt úgy érti hogy mivel mások megszólják hogy ilyen fiatalon összeköltözik valakivel akkor még tudatlan nagyon fiatal nem ért semmihez, nem vezetett még háztartást rendesen. Erre írja szerintem hogy de igenis háztartást is vezet, de lehet hogy nem önálló volt mikor elköltözött hanem szülõktõl ment el és ez esetben is megszólhatják hogy nem ért hozzá pedig igen.
A kérdező hozzászólása: 14 éves korom óta vezetek háztartást rendszeresen, ezzel nincs gond :)
"Akkora hûhót csapnak körülötte, mintha külön szakma lenne. Repülõgépet vezetni az, kamiont vezetni az, de a háztartás nem ilyen. Amikor egyedül éltem, akkor is ki kellett takarítanom, ha nem akartam koszban/kupiban lenni és akkor is fõztem, ha nem akartam szendvicsen élni. Nem éreztem semmi extrát ebben. (....) Komolyan, aki egyedül él az nem "vezet" háztartást?" Én antitalentum vagyok ehhez, 35 eves vagyok, 30 evesen kezdtem egyedul elni, addig mindig alám tolták a széket és betolták a számba a szendvicset, ugyhogy en 5 ev alatt sem voltam kepes elsajatitani a legalapvetobb hazvezetesi dolgokat sem, borzaszto terhemre van a dolog. Tulajdonkeppen vészmegoldásaim vannak arra, hogy hogyan ne vezessek haztartast, es ne rohadjon ram a lakas. Ebbol mar egy konyvnyi jegyzetet is irtam, talan felkeresek vele egy kiadót.:)
A kérdező hozzászólása: De van elég pénzem, párom fizeti a bérlést, én a kaját, így egyeztünk meg. A többit meg akinél éppen van pénz. 21 évesen elvégeztem felsõfokú OKJ-t, amivel el tudtam helyezkedni, szóval nekem nem kell 25 éves koromig éjjel-nappal tanulnom.

Miért nő a köröm és a haj?

Mi a biológiai szerepe annak hogy folyamatosan n?nek? Tudom hogy mi a szerepük, csak az érdekelne hogy miért nem úgy vannak mint pl a gyíkok farka, hogy ha levágják akkor visszan? egy adott méretre? Miért lenne pl az jó ha méteres hajunk és körmünk lenne?

Legjobb válasz: Mert egy gyík életében jó ha egyszer veszíti el a farkát, már ha egyáltalán, a körmöd pedig kétnaponta letörhet. Ezek mind olyan szarufüggelékek, amiket folyamatosan használunk, piszkálunk, kapirgálunk valamit vele, így teljesen jó, hogy folyamatosan nõnek. (Nem mindig éltünk ilyen kényelemben, mint egy mai városban.) Amúgy a gyík farka olyan mint egy ujj, csont alapon (csigolyák) izmok, zsír és bõr, míg a köröm és a haj egyszerûen elhalt sejtekbõl összetömörödött zsaruanyag, így nem túl szerencsés összehasonlítani õket.

Mert egy gyík életében jó ha egyszer veszíti el a farkát, már ha egyáltalán, a körmöd pedig kétnaponta letörhet. Ezek mind olyan szarufüggelékek, amiket folyamatosan használunk, piszkálunk, kapirgálunk valamit vele, így teljesen jó, hogy folyamatosan nõnek. (Nem mindig éltünk ilyen kényelemben, mint egy mai városban.) Amúgy a gyík farka olyan mint egy ujj, csont alapon (csigolyák) izmok, zsír és bõr, míg a köröm és a haj egyszerûen elhalt sejtekbõl összetömörödött zsaruanyag, így nem túl szerencsés összehasonlítani õket.
A kérdező hozzászólása: Azt értem hogy letörik-visszanõ, de miért jó ha folyamatosan nõ, akkor is ha nem törik le/nem vágják le?
Azért, mert régebben nagyjából ekkora volt az elhasználódás, mint amilyen gyorsan nõ. Vagy úgy gondolod, hogy a majmok (akiknek ugyanilyen körmük van) vagy az õsember hetente manikûrözte?
A kérdező hozzászólása: értem. és a hajjal mi a helyzet? az természetes körülmények közt nem törik/kopik
A hajhagyma adott ideig él - aztán az a szál haj kihullik. Tehát mindenkinek a haja elér egy adott hosszúságot (ami õrá jellemzõ) - és aztán összesszégében már nem nõ tovább. Onnan kezdve mindig annyi haj hullik ki, amennyi nõ. Van egy ilyen elváltozás, hogy az illetõ haja nem hullik (nagyon) - ennek a következménye a méteres, két méteres haj.

Halál után, miért nő a haj és a köröm?

Legjobb válasz: Ez egy tévhit, valójában nem nõ sem a haj, sem a köröm, csak a bõr esik össze alatta, azért tûnik hosszabbnak.

Ez egy tévhit, valójában nem nõ sem a haj, sem a köröm, csak a bõr esik össze alatta, azért tûnik hosszabbnak.
Nincsenek barátaim, barátnõm sincs. 17/F
A kérdező hozzászólása: sajnos én is ezt érzem. max haverjaim vannak, de barátom nincs.
Hat igen sokszor NAGYON sokszor 12L

Hallom a lelkeket? néha suttogásokat és (lágy) női éneket hallok magam körül, és nem értem miért van ez. Ilyenkor körülnézek hogy merre lehet a zaj forrása, de nem találok semmi magyarázatot erre. Ez olyan 1, 5 éve van így.

Legjobb válasz: neharagudj hogy megkérdezem, de ez nem skizoférnia? õk szoktak halucinálni. bár lehet hogy tényleg hallod õket.:) vagy csak beképzeled

neharagudj hogy megkérdezem, de ez nem skizoférnia? õk szoktak halucinálni. bár lehet hogy tényleg hallod õket.:) vagy csak beképzeled
Hány éves vagy? A skizofréniának is ezek a tünetei. Az általában fiatal felnõttkorban jelentkezik, de lehet elõbb ill. késõbb is (anyunak pl. 45 éves korában jött ki).
A kérdező hozzászólása: 16 éves vagyok
Elõször szakorvoshoz (pszichiáter) kell fordulnod, mert sajnos valóben lehet, hogy valamilyen pszichiátriai megbetegedésben szenvedsz. Lehet, hogy skizofrénia, de lehet, hogy más. ki kell deríteni, van-e szervi oka, elsõsorban erre kell gondolni, aztán jöhet a szellemelmélet. Bár úgy tudom, a skizofrének elsõsorban fenyegetõ tartalmú hangokat hallanak, utasításokat kapnak, és súlyos, abszurd téveszméik vannak, pl. hogy a földönkívüliek csipet ültettek beléjük és megfigyelik õket. vizsgáltasd ki magad, elõször a háziorvoshoz menj és kérj beutalót egy pszichiáterhez.
Szerintem is, bár attól függ mikor hallod õket. Mert ha csak este akkor valószínûbb h szellemek, mert ha skrizo vagy akkor ugyanúgy napközben is elõjönnének. Bár nem tudom, az én mamám skrizofrén õ nem csak halucinált, hanem üldözési mániája is volt, meg meg akarta mérgezni a családot. Szóval nem hiszem, meg fiatal is vagy hozzá, hozzáteszem én is 16 vagyok :)

Miért van olyan sok 2. házasság már a fiatalok körében is? Azért mert jött egy újabb nő/férfi és elcsábult a házastárs, vagy inkább mert nem működött és elváltak, majd egyszercsak jött a nagy Õ?

Legjobb válasz: Szerintem mindenkinél más. Valószínû, hogy az elsõ mindenképp rossz választás volt, vagyis nem õ volt az igazi. Ha belegondolunk azért a házastárs csak akkor tud elcsábulni, ha a kapcsolatban már valami nincs rendben.

Szerintem mindenkinél más. Valószínû, hogy az elsõ mindenképp rossz választás volt, vagyis nem õ volt az igazi. Ha belegondolunk azért a házastárs csak akkor tud elcsábulni, ha a kapcsolatban már valami nincs rendben.
Az én véleményem az, hogy a fiatalok (is) el vannak kényelmesedve. értem ezt úgy, hogy egy kapcsolatban bizony sokat kell tenni a másikért is, kompromisszumokat kell kötni, csiszolódni kell egymáshoz, anélkü, hogy feladnánk magunkat. Sokan úgy vannak ezzel, hogy ha már valamit tenniük kell, hogy jobb legyen a kapcsolat, vagy esetleg nem várt problémák lépnek fel, akkor a legkönnyebb megoldás egyszerüen mindent feladni és elmenekülni. Ezt a döntést még meg is könnyíti, ha közbejön egy harmadik, aki nagyon kedves és új és izgalmas. Csakhogy egy idö után ugyanúgy lesznek problémák az új kapcsolatban is. Örökké nem lehet menekülni. Szerintem nagyon meg kell gondolni, hogy házasodjunk e vagy sem. Másrészröl az is igaz, ha valami nagyon nem megy akkor tényleg nem kell eröltetni, de azért ez legyen a végsö megoldás szerintem, hiszen valaha szerettük a másikat, azért is házasodtunk össze.
Szerintem a legtöbb ilyen esetnél az fordul elõ, hogy valamelyik fél túl korán házasodik. nem "éli ki magát", és erre késõbb ébred rá, mikor már néhány év után jönnek az unalmas hétköznapok. mikor már egyre nehezebb újat mutatni, adni, kapni a másik félnek/féltõl, és egyre csábítóbb valami újdonság, amit még nem próbáld az illetõ. Nálunk a férjem volt már nõs elõttem, 23 éves korában. azt hitte minden happy, és fél év után elváltak. fiatalok voltak. utána élte az életét, nõ nõ után, buli buli hátán, és 30 évesen találkoztunk. én hasonló cipõben voltam. komoly élettársam után éltem az életemet. és végül megtaláltuk egymást. már nem hiányzik egyikünknek sem a buli, sem a mozi, sem a pletyka, vagy éppen sörözés a haverokkal. kialakítottuk a saját kis világunkat, kuckónkat, ami menedék a világ sok baromsága elõl mindkettõnknek, most már mindhármunknak, mert már van gyerkõc is!
szia! egyrészt azért, mert a házasságok nagy része "külsõ nyomásra" történik. Másrészt nagy a lamúr, és nem gondolják át pontosan mit jelent a házasság? aztán késõbb a mindennapokban felõrlõdnek. Ezért jó az elõtte lévõ , akár több éves együttélés is. Így meg lehet ismerni ténylegesen azt a személyt , akivel stleg összekötik az életüket.
Miért történne a házasságok nagy része külsõ nyomásra? Milyen nyomásra gondolsz pontosan?

Miért van az hogy a csajom nem kivanja minden este a szeretkezest velem, pedig apolt vagyok, és heti 4, 5 együttlét sok lehet e egy nönek kb 20 eves korban?

Legjobb válasz: igen, valakinek nem olyan nagy a szex igénye hogy heti 4-5ször kivánja a szexet leeht hogy õ csak egy héten egyszer kivánja vagy kétszer és ez független attol hogy ápolt vagy.

igen, valakinek nem olyan nagy a szex igénye hogy heti 4-5ször kivánja a szexet leeht hogy õ csak egy héten egyszer kivánja vagy kétszer és ez független attol hogy ápolt vagy.
Nálunk pont fordítva van. kitartóan üldözöm apust ;) Úgy látszik, a pasik között is van olyan, akinek elég a heti 1.
Attól függ mennyi ideje vagytok együtt.Èn az 1. évben bírtam a heti 20 alkalmat:-), most meg örülök ha heti egyszer nedves leszek, bocsi a kifejezésért, de így van, én kívánom a szexet, de a testem nem...Na meg a fogamzásgátló gyógysz is csökkenti valakinél a vágyat...
A párod ilyen és kész, ezzel sajna nem tudsz mit tenni, mindenki más, attól még szerethet, de ha neked ez nem elég, akkor talán mást kellene keresned. Egyébként azt mondják, hogy a nõknél késõbb van a "csúcspont" amikor jobban kívánják a szexet, ez is korral jön, úgy látszik! :)
Nekem elég 2 hetente 3 is.Lehet hogy sok neki, beszélj vele errõl!Senkienk sem egyforma a libidója!
Hát nekem momentán nem lenne sok, de ez egyén függõ.Az én párom sem olyan így nekem sem jár ki annyi szex, de az viszont nagyon jó.Ha ez téged zavar esetleg kérdezz rá, hogy van e valami baj.
Nem nõ férfi kérdés ez, hanem egyéne válogatja. Én nõ vagyok, és senki nem hitte el, hogy nimfomán vagyok.-) Pedig minden nap szeretkezünk párommal, van hogy hétvégén fõleg akár többször is. De van , akinek a havi 1-2 is elég... Ez nem rajtad múlik, ha neki ez az igénye, ezt nem lehet erõltetni. Beszéljetek errõl, találjatok valami közös megoldást. ha szereted és vele akarsz lenni, akkor ezt elkell fogadnod, vagy keress olyat, akinek nagyobb igénye van a szexre.
A kérdező hozzászólása: ha lenne bar hetente pl 5x etyepetye en kuwa boldog lennek))hiaba nem tudom megerteni a noket, hix FFi wagyok...
Szerintem még egyenlõre felejtsd el azt, h keresel mást!Bár nem írtad h hány éves vagy és mióta vtok együtt!Ha szereted akkor emiatt még ne add fel!Elõször próbálj kísérletezni, h a párodnak mikor jó, mert nem feltétlenül akkor kívánja azt, amikor te nagyon kanos vagy!Plusz kísérletezz azal is hátha vmi extrém dologra gerjed de lehet az kevésbé extrém...v elõtte romantikázz:vacsi, virág......ja de be is vethetsz egy másik dolgot-persze ha meg bírod állni-pár napig ne közeledj felé, max egy-két csók, de semmi tapi, semmi szexre utaló...aztán elvileg fel fogja kellteni az érdeklõdését h miért......de persze semmi olyant ne tégy ami arra utalna h másik nõd van...v pasid...na jó ez vicc volt.....tehát ha ezek sem jönnek be akkor beszéld meg vele
A kérdező hozzászólása: en 23 ves vagyok, a lanyka meg 20. 1 teljes eve jarunk.nem akarok valtani csajszit.a ne kozeledj par napig tanacs az bvalik, csak tessek kibirni)))
Hát én általában majdnem minden este lefekszek a pasimmal és nekem jó is és élvezem is és õ is.

Miért nem találok barátnőt? (semmi rosszra nem kell gondolni) Nő vagyok, családos, és gimis korom óta (15 éve) nincs barátnőm, nem tudom megbeszélni a dolgaimat senkivel.

Olyan kéne, akivel lehetett volna babakocsit tologatni, lehetne vásárolgatni, kávézni, megbeszélni a háztartást, a gyereknevelést, stb, csupa csajos dolgot csinálni. Vagy családostól összeülni grillezni, együtt nevetni, és néha sírni. Vidám, könny? természetem van, egyenes, ?szinte ember vagyok, nem tolakszom, de ugrok, ha hívnak. Szeretek másokat meghallgatni, és nem terhelek senkit a panaszaimmal.

Legjobb válasz: Szerintem semmit nem rontsz el. Csak egyszerûen nehéz felnõtt fejjel meg még nehezebb barátokat találni. Mostanában én is levelezem,ismerkedem, 1 lánnyal sikerült eddig találkoznom,Õ szimpatikus nagyon,és nagyon reménykedem,hogy igaz barátság alakul köztünk. Amúgy érdekes én is egy kis abc-ben dolgozom,sok emberrel találkozom,és én sem találok ott senkit akivel barátkoznék,pedig 4 éve ott dolgozom már. Ne add fel:) Merre élsz?:)

Szerintem semmit nem rontsz el. Csak egyszerûen nehéz felnõtt fejjel meg még nehezebb barátokat találni. Mostanában én is levelezem, ismerkedem, 1 lánnyal sikerült eddig találkoznom, Õ szimpatikus nagyon, és nagyon reménykedem, hogy igaz barátság alakul köztünk. Amúgy érdekes én is egy kis abc-ben dolgozom, sok emberrel találkozom, és én sem találok ott senkit akivel barátkoznék, pedig 4 éve ott dolgozom már. Ne add fel:) Merre élsz?:)
Rontasz!
Milyen érdekes.Én is nõ vagyok családos 1 éves a kislányom.Azon kaptam magam hogy nézem az ablakból kettessével tologatják a nõk a babakocsit nekem meg a rokonaimon kívül senkim sincs akivel beszélgethetnék vagy néhanapján elmehetnénk valahova a gyerekekkel stb.Hogy miért még nem jöttem rá.
Vegyél egy kutyát!
A kérdező hozzászólása: Érdekes, két sógornõm van, de ott sincs meg a közös hang. :-(( Pest megyei vagyok! 1-es, jössz?
Én sajnos Somogy Megyei vagyok. :( De ha Bp-n laknék, akkor nem lenne gond. :)

Miért nem nő normálisan a lábujjamon a köröm/miért esik le? Mit lehet tenni? Részletek lent!

1 hónapja a kényelmetlen cipőktől begyulladt mindkét lábamon a nagylábujjamon a köröm, és mivel annyira féltem az orvostól hogy kivágja, magamnak kiáztattam és levágtam teljesen, egyáltalán nem fájt. Minden nap kétszer fertőtlenítem és bekenem krémmel. Most viszont hiába nő már az egészséges köröm, vagy leesik, vagy pedig felázik állandóan és leválik... 20/L

Legjobb válasz: Mondjuk elmehetnél orvoshoz... Ha a körömágyat megsértetted, lehet, hogy sose lesz normális a körmöd.

Mondjuk elmehetnél orvoshoz... Ha a körömágyat megsértetted, lehet, hogy sose lesz normális a körmöd.
Mindenképpen meg kellene nézetni orvossal, mert komolyabb baj is lehet, fõleg ha megsértetted a körömágyat ahogy feljebb is írják.
A kérdező hozzászólása: Egyszer már megnézettem orvossal, de akkor még le sem esett, most külföldön vagyok, de akkor újra megnézetem.

Van egy Am. Staff kutyám. Most 8 hónapos és már 28-kg! És itt ne arra gondoljatok hogy kövér a kutya! Szerintetek miért ekkora már ilyen idősen? ! És mekkora lehet majd mikor eléri azt a kort hogy nem nő tovább? !

Legjobb válasz: A tenyésztõjét kérdezd errõl, õ ismeri a vonalat, tudja, hogy milyen súly várható, meg hogy milyen ütemben szokott nõni a család... Jó esetben.

A tenyésztõjét kérdezd errõl, õ ismeri a vonalat, tudja, hogy milyen súly várható, meg hogy milyen ütemben szokott nõni a család... Jó esetben.
Amstaffok nem nõnek sokáig mivel nem túl nagy kutyák általában. 1éves korukra már elérik kb a maxot. Õ se lesz több 34-35kilónál az meg még benne van a standardba.
Nem mondtad, hogy milyen nemû. Az én szuka amstaffom szintén 8 hónapos, és 26 kg. Tesója, aki kicsit már túlsúlyos, éppen fogyózik 32 kg. Szülõket nem láttad, hogy mekkorák? Meg a tenyésztõt kellene kérdezni valóban, már persze ha onnan való.
A kérdező hozzászólása: Értem...És az jó ha a kutyám ennyi idõsen ilyen súlyú?! De egyébként teljesen arányos a testsúlya a kutya nagyságával!
A kérdező hozzászólása: Kan kutya! Haveromtól vettem még mikor kicsi volt! De fajtiszta kutya...Az orvos is megmondta, de a szüleit nem ismerem!
Aham.. Max fajta jellegû keverék, de ha kan akkor meg pláne rendben van a súlya.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!