Találatok a következő kifejezésre: Miért nő köröm és (14 db)

Halál után, miért nő a haj és a köröm?

Legjobb válasz: Ez egy tévhit, valójában nem nõ sem a haj, sem a köröm, csak a bõr esik össze alatta, azért tûnik hosszabbnak.

Ez egy tévhit, valójában nem nõ sem a haj, sem a köröm, csak a bõr esik össze alatta, azért tûnik hosszabbnak.

Miért nő a köröm és a haj?

Mi a biológiai szerepe annak hogy folyamatosan n?nek? Tudom hogy mi a szerepük, csak az érdekelne hogy miért nem úgy vannak mint pl a gyíkok farka, hogy ha levágják akkor visszan? egy adott méretre? Miért lenne pl az jó ha méteres hajunk és körmünk lenne?

Legjobb válasz: Mert egy gyík életében jó ha egyszer veszíti el a farkát, már ha egyáltalán, a körmöd pedig kétnaponta letörhet. Ezek mind olyan szarufüggelékek, amiket folyamatosan használunk, piszkálunk, kapirgálunk valamit vele, így teljesen jó, hogy folyamatosan nõnek. (Nem mindig éltünk ilyen kényelemben, mint egy mai városban.) Amúgy a gyík farka olyan mint egy ujj, csont alapon (csigolyák) izmok, zsír és bõr, míg a köröm és a haj egyszerûen elhalt sejtekbõl összetömörödött zsaruanyag, így nem túl szerencsés összehasonlítani õket.

Mert egy gyík életében jó ha egyszer veszíti el a farkát, már ha egyáltalán, a körmöd pedig kétnaponta letörhet. Ezek mind olyan szarufüggelékek, amiket folyamatosan használunk, piszkálunk, kapirgálunk valamit vele, így teljesen jó, hogy folyamatosan nõnek. (Nem mindig éltünk ilyen kényelemben, mint egy mai városban.) Amúgy a gyík farka olyan mint egy ujj, csont alapon (csigolyák) izmok, zsír és bõr, míg a köröm és a haj egyszerûen elhalt sejtekbõl összetömörödött zsaruanyag, így nem túl szerencsés összehasonlítani õket.
A kérdező hozzászólása: Azt értem hogy letörik-visszanõ, de miért jó ha folyamatosan nõ, akkor is ha nem törik le/nem vágják le?
Azért, mert régebben nagyjából ekkora volt az elhasználódás, mint amilyen gyorsan nõ. Vagy úgy gondolod, hogy a majmok (akiknek ugyanilyen körmük van) vagy az õsember hetente manikûrözte?
A kérdező hozzászólása: értem. és a hajjal mi a helyzet? az természetes körülmények közt nem törik/kopik
A hajhagyma adott ideig él - aztán az a szál haj kihullik. Tehát mindenkinek a haja elér egy adott hosszúságot (ami õrá jellemzõ) - és aztán összesszégében már nem nõ tovább. Onnan kezdve mindig annyi haj hullik ki, amennyi nõ. Van egy ilyen elváltozás, hogy az illetõ haja nem hullik (nagyon) - ennek a következménye a méteres, két méteres haj.

Miért gondolják azt sokan, hogy egy 22 éves nőnek korai összeköltözni a párjával, és háztartást vezetnie?

Legjobb válasz: Ezt én is megkaptam már, de hülyeségekkel nem foglalkozok :) Elvégre mi az, hogy még élnem kellene?! Miért, tán most halott vagyok? :D Legyél boldog a szerelmeddel, és csak magatokkal törõdj. 23/N

Ezt én is megkaptam már, de hülyeségekkel nem foglalkozok :) Elvégre mi az, hogy még élnem kellene?! Miért, tán most halott vagyok? :D Legyél boldog a szerelmeddel, és csak magatokkal törõdj. 23/N
Ahány ember, annyiféle, és sokaknak van az a késztetése, hogy a saját életvitelére térítsen, hát ezért. :) Nem kell számításba venni ezeket a térítéseket, mert az iylen ember a legtöbbször a saját életével nincsenek is megelégedve, osztán akkor még toboroznak is...!
szerintem nem korai, jövõ ilyenkor én is a páromnál leszek, pont 22 leszek:D Együtt vagyunk több mint 4 éve, nem értem mire kéne várjunk. Az összeköltözés számomra nem teher, hanem öröm. Szívesen fõzök és mosok a páromra, mindent megosztunk, segít nekem a házimunkában. Attól mert összeköltözünk még nem leszek háziszolga, nem fejezõdik be az élet. 21-L
jó kérdés.. anyám már 18 évesen elpaterolt volna más háztartásba :D szóval nem mindenki szerint.. de sokan azt se értik hogy mehettem hozzá 20 évesen a férjemhez..
Ó ezt én is megkaptam már diszkó cicáktól.....én 19 éves korom óta együtt élek a párommal, 17 évesen jöttünk össze. Mit mondjak , hûséges típus vagyok és hosszú távra tervezek, nem szeretnék több kukit fogni mint kilincset, ha ezért megszólnak csak sajnáld le õket!! Jah, és mi így is nagyon szépen kiélvezzük az életet, csak épp együtt ! :)
Honnan veszed, hogy sokan így gondolják? Az én környezetemben ez tök normális, 22 évesen egy lány már elég érett és komoly gondolkodású ahhoz, hogy képes legyen megállni a helyét ilyen területen is. Mondjuk azért segítség sosem árt :) 23/N
Igen, korai, fõleg ha a pasi kihasznál és csak cselédkedsz neki...
Szerintem sem korai ennyi idõsen, végülis már nem 15éves vagy. Nekem 23évesen született a lányom. Ne foglalkozz mások véleményével, te tudod mi neked a jó. Sok szerencsét az összeköltözéshez. :)
Én sem gondolom, hogy korai. Viszont azt soha nem értettem, hogy mi az, hogy a férfi "besegít" a háztartásban, és ez még azt is jelenti, hogy mennyire jó nekem mint nõnek. Nekem nem segítség kell, nem az én dolgom. Kettõ ember dolga, nem a férfi segít a nõnek.
18 voltam, mikor összeköltöztünk a barátommal, és nem evett fel minket a kupi, nem rohadt szét semmi és nem haltunk éhen. Nem olyan nagy dolog ez. A szülõk véleményét nyilván kikérjük a fontosabb dolgokban, mert nekik nagyobb a tapasztalatuk, de ezt az 50 körül járó szüleimnél is látom. Ha valamiben nem biztosak, felhívják a nagyszülõket, de szerintem ez így van jól.
felénk ez a normális... én 20 voltam, hugom 19 éves mikor elkezdtük a nagybetûs életet és összeköltöztünk a párunkkal saját háztartást vezetni... :D 26/nõ
A kérdező hozzászólása: Pedig sok férfi egyáltalán nem segít a háztartásban azzal az elvvel, hogy a nõ dolga.
És milyen nõ az, aki ezt eltûri? Maximálisan egyetértek azzal, hogy nem kell olyan nagyra lenni azzal, hogy a férfi besegít a háztartásba, mert két ember dolga.
szerintem ha sokan úgy gondolják, hogy korai az összeköltözés az a réteg azt látja, hogy: fiatalon (22 évesen) még a kötetlen, felelõtlen (nem kell felelõsséget vállalni csak önmagunk miatt)életet kellene élni - ekkor teljesedhet ki teljesen önmagunk kis világa idõsen: már dolgozunk, le vagyunk kötve, nem lehet már össze-vissza ugrálni - egyfajta beszabályozás szerint él az ember innenstõl élete végéig szóval a korait arra értették, hogy a lázadó fiatalság csak egyszer van és az visszahozhatatlan és érdemes élni vele fiatalon, mert örök emlékek.
Amiért nekem is beszóltak, hogy 16 évesen nem kéne kapcsolatom legyen. Igaz azóta is együtt vagyunk (nem érdekli õket), de mai napig kapom a beszólást, hogy úgyis megunom, nem éltem még... 22/L
"szerintem ha sokan úgy gondolják, hogy korai az összeköltözés az a réteg azt látja, hogy: fiatalon (22 évesen) még a kötetlen, felelõtlen (nem kell felelõsséget vállalni csak önmagunk miatt)életet kellene élni" Felénk 4-5 eves kortol atlagosan 25-30 eves korig éjt nappallá téve tanulni a dolga egy embernek, és csak utána jöhet a szórakozás, és a szerelmi kapcsolatot egyértelmuen szorakozasnak tartják, szoval ezert is mondhatják.
A kérdező hozzászólása: Amúgy meg bõven lehetne külön szakma, több ezer dolgot kell tudni egy háztartáshoz.
Ha meg van akibe igazán szerelmes vagy, meg vannak a normális rendezett körülmények, van állandó munkahelyed, akkor teljesen rendben van még a házasság is!
A kérdező hozzászólása: Nem egyszer megkaptam, hogy "élnem" kéne 22 évesen, és nem már 1 éve együtt élni párommal. Meg milyen korai, hova sietünk -.-'
A kérdező hozzászólása: Sose értettem az ilyen embereket, mintha attól megállna az élet, ha már együtt élsz valakivel. A másik véglet meg, amikor az van, hogy mikor házasodunk már.
A kérdező hozzászólása: Nem cselédkedek! A párom besegít a háztartásban, sokszor együtt takarítunk, fõzünk.
Én 22 évesen már rég feleség voltam, és örültem neki nagyon. Nálunk is jöttek azzal, hogy korai, és mindjárt elválunk, meg suttogtak bekapott legyekrõl (pedig hol volt még a gyerek akkor...), aztán beletörõdtek, hogy mi korán érõ típusok vagyunk, mára már senki sem morog velünk, mert házasok vagyunk, és hogy mára már gyerekünk is lett, több évi házasság után. Azért mondhatják, hogy korai, mert én is látom, hogy a korosztályunk java még mindig a diszkókban cselleng hétvégén, és most ez a norma. Nem muszáj behódolni neki, kívánom, hogy költözzetek össze, és legyetek boldogok!!! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Már több mint 1 éve együtt élünk és nagyon jó :) Csak bánt, hogy néhányan szinte lesajnálnak, hogy "korán" elköteleztem magamat és nem dugatom magamat mindennap mással, hanem évek óta egy valakivel vagyok.
Imádom, mikor az éld ki magad szöveggel jön valaki. Mintha párkapcsolatban, együtt élve nem lehetne élni, mintha ott véget érne az élet...de hát nem vágyik mindenki állandó bulizásra, pasizásra, csajozásra stb.! Nekem az volt az élet, hogy párommal lehessek, hogy összeköltözzek vele, nem pedig az hogy anyám nyakán lógjak otthon. Én 3 év járás után 20 évesen költöztem össze a párommal (ennek már 8 éve). Ha ez maradi felfogás, hát jó, vállalom.
A válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad., ma 21:27 Nem hiszem hogy úgy értené hogy amúgy nem vezetne háztartást, ezt úgy érti hogy mivel mások megszólják hogy ilyen fiatalon összeköltözik valakivel akkor még tudatlan nagyon fiatal nem ért semmihez, nem vezetett még háztartást rendesen. Erre írja szerintem hogy de igenis háztartást is vezet, de lehet hogy nem önálló volt mikor elköltözött hanem szülõktõl ment el és ez esetben is megszólhatják hogy nem ért hozzá pedig igen.
A kérdező hozzászólása: 14 éves korom óta vezetek háztartást rendszeresen, ezzel nincs gond :)
"Akkora hûhót csapnak körülötte, mintha külön szakma lenne. Repülõgépet vezetni az, kamiont vezetni az, de a háztartás nem ilyen. Amikor egyedül éltem, akkor is ki kellett takarítanom, ha nem akartam koszban/kupiban lenni és akkor is fõztem, ha nem akartam szendvicsen élni. Nem éreztem semmi extrát ebben. (....) Komolyan, aki egyedül él az nem "vezet" háztartást?" Én antitalentum vagyok ehhez, 35 eves vagyok, 30 evesen kezdtem egyedul elni, addig mindig alám tolták a széket és betolták a számba a szendvicset, ugyhogy en 5 ev alatt sem voltam kepes elsajatitani a legalapvetobb hazvezetesi dolgokat sem, borzaszto terhemre van a dolog. Tulajdonkeppen vészmegoldásaim vannak arra, hogy hogyan ne vezessek haztartast, es ne rohadjon ram a lakas. Ebbol mar egy konyvnyi jegyzetet is irtam, talan felkeresek vele egy kiadót.:)
A kérdező hozzászólása: De van elég pénzem, párom fizeti a bérlést, én a kaját, így egyeztünk meg. A többit meg akinél éppen van pénz. 21 évesen elvégeztem felsõfokú OKJ-t, amivel el tudtam helyezkedni, szóval nekem nem kell 25 éves koromig éjjel-nappal tanulnom.


Nincsenek barátaim, barátnõm sincs. 17/F
A kérdező hozzászólása: sajnos én is ezt érzem. max haverjaim vannak, de barátom nincs.
Hat igen sokszor NAGYON sokszor 12L

Hallom a lelkeket? néha suttogásokat és (lágy) női éneket hallok magam körül, és nem értem miért van ez. Ilyenkor körülnézek hogy merre lehet a zaj forrása, de nem találok semmi magyarázatot erre. Ez olyan 1, 5 éve van így.

Legjobb válasz: neharagudj hogy megkérdezem, de ez nem skizoférnia? õk szoktak halucinálni. bár lehet hogy tényleg hallod õket.:) vagy csak beképzeled

neharagudj hogy megkérdezem, de ez nem skizoférnia? õk szoktak halucinálni. bár lehet hogy tényleg hallod õket.:) vagy csak beképzeled
Hány éves vagy? A skizofréniának is ezek a tünetei. Az általában fiatal felnõttkorban jelentkezik, de lehet elõbb ill. késõbb is (anyunak pl. 45 éves korában jött ki).
A kérdező hozzászólása: 16 éves vagyok
Elõször szakorvoshoz (pszichiáter) kell fordulnod, mert sajnos valóben lehet, hogy valamilyen pszichiátriai megbetegedésben szenvedsz. Lehet, hogy skizofrénia, de lehet, hogy más. ki kell deríteni, van-e szervi oka, elsõsorban erre kell gondolni, aztán jöhet a szellemelmélet. Bár úgy tudom, a skizofrének elsõsorban fenyegetõ tartalmú hangokat hallanak, utasításokat kapnak, és súlyos, abszurd téveszméik vannak, pl. hogy a földönkívüliek csipet ültettek beléjük és megfigyelik õket. vizsgáltasd ki magad, elõször a háziorvoshoz menj és kérj beutalót egy pszichiáterhez.
Szerintem is, bár attól függ mikor hallod õket. Mert ha csak este akkor valószínûbb h szellemek, mert ha skrizo vagy akkor ugyanúgy napközben is elõjönnének. Bár nem tudom, az én mamám skrizofrén õ nem csak halucinált, hanem üldözési mániája is volt, meg meg akarta mérgezni a családot. Szóval nem hiszem, meg fiatal is vagy hozzá, hozzáteszem én is 16 vagyok :)

Miért van olyan sok 2. házasság már a fiatalok körében is? Azért mert jött egy újabb nő/férfi és elcsábult a házastárs, vagy inkább mert nem működött és elváltak, majd egyszercsak jött a nagy Õ?

Legjobb válasz: Szerintem mindenkinél más. Valószínû, hogy az elsõ mindenképp rossz választás volt, vagyis nem õ volt az igazi. Ha belegondolunk azért a házastárs csak akkor tud elcsábulni, ha a kapcsolatban már valami nincs rendben.

Szerintem mindenkinél más. Valószínû, hogy az elsõ mindenképp rossz választás volt, vagyis nem õ volt az igazi. Ha belegondolunk azért a házastárs csak akkor tud elcsábulni, ha a kapcsolatban már valami nincs rendben.
Az én véleményem az, hogy a fiatalok (is) el vannak kényelmesedve. értem ezt úgy, hogy egy kapcsolatban bizony sokat kell tenni a másikért is, kompromisszumokat kell kötni, csiszolódni kell egymáshoz, anélkü, hogy feladnánk magunkat. Sokan úgy vannak ezzel, hogy ha már valamit tenniük kell, hogy jobb legyen a kapcsolat, vagy esetleg nem várt problémák lépnek fel, akkor a legkönnyebb megoldás egyszerüen mindent feladni és elmenekülni. Ezt a döntést még meg is könnyíti, ha közbejön egy harmadik, aki nagyon kedves és új és izgalmas. Csakhogy egy idö után ugyanúgy lesznek problémák az új kapcsolatban is. Örökké nem lehet menekülni. Szerintem nagyon meg kell gondolni, hogy házasodjunk e vagy sem. Másrészröl az is igaz, ha valami nagyon nem megy akkor tényleg nem kell eröltetni, de azért ez legyen a végsö megoldás szerintem, hiszen valaha szerettük a másikat, azért is házasodtunk össze.
Szerintem a legtöbb ilyen esetnél az fordul elõ, hogy valamelyik fél túl korán házasodik. nem "éli ki magát", és erre késõbb ébred rá, mikor már néhány év után jönnek az unalmas hétköznapok. mikor már egyre nehezebb újat mutatni, adni, kapni a másik félnek/féltõl, és egyre csábítóbb valami újdonság, amit még nem próbáld az illetõ. Nálunk a férjem volt már nõs elõttem, 23 éves korában. azt hitte minden happy, és fél év után elváltak. fiatalok voltak. utána élte az életét, nõ nõ után, buli buli hátán, és 30 évesen találkoztunk. én hasonló cipõben voltam. komoly élettársam után éltem az életemet. és végül megtaláltuk egymást. már nem hiányzik egyikünknek sem a buli, sem a mozi, sem a pletyka, vagy éppen sörözés a haverokkal. kialakítottuk a saját kis világunkat, kuckónkat, ami menedék a világ sok baromsága elõl mindkettõnknek, most már mindhármunknak, mert már van gyerkõc is!
szia! egyrészt azért, mert a házasságok nagy része "külsõ nyomásra" történik. Másrészt nagy a lamúr, és nem gondolják át pontosan mit jelent a házasság? aztán késõbb a mindennapokban felõrlõdnek. Ezért jó az elõtte lévõ , akár több éves együttélés is. Így meg lehet ismerni ténylegesen azt a személyt , akivel stleg összekötik az életüket.
Miért történne a házasságok nagy része külsõ nyomásra? Milyen nyomásra gondolsz pontosan?

Miért nem nő normálisan a lábujjamon a köröm/miért esik le? Mit lehet tenni? Részletek lent!

1 hónapja a kényelmetlen cipőktől begyulladt mindkét lábamon a nagylábujjamon a köröm, és mivel annyira féltem az orvostól hogy kivágja, magamnak kiáztattam és levágtam teljesen, egyáltalán nem fájt. Minden nap kétszer fertőtlenítem és bekenem krémmel. Most viszont hiába nő már az egészséges köröm, vagy leesik, vagy pedig felázik állandóan és leválik... 20/L

Legjobb válasz: Mondjuk elmehetnél orvoshoz... Ha a körömágyat megsértetted, lehet, hogy sose lesz normális a körmöd.

Mondjuk elmehetnél orvoshoz... Ha a körömágyat megsértetted, lehet, hogy sose lesz normális a körmöd.
Mindenképpen meg kellene nézetni orvossal, mert komolyabb baj is lehet, fõleg ha megsértetted a körömágyat ahogy feljebb is írják.
A kérdező hozzászólása: Egyszer már megnézettem orvossal, de akkor még le sem esett, most külföldön vagyok, de akkor újra megnézetem.

Ha ismerkedem egy nővel, aki mondjuk 30 körül van, és esetleg szóba kerül az gyermekvállalás, akkor miért ijde meg, retten meg, vagy sértődik meg, ha pl. olyat kérdezek tőle, hogy mikor szeretne majd gyereket?

Legjobb válasz: nemtudom a választ rá,hogy õ pont miért,de néhány ok: -még nem akar -nem retten meg,csak valami eszébe jut. -szeretne,csak nem tudja,hogy te mit szólsz hozzá. 30N

nemtudom a választ rá, hogy õ pont miért, de néhány ok: -még nem akar -nem retten meg, csak valami eszébe jut. -szeretne, csak nem tudja, hogy te mit szólsz hozzá. 30N
Ja, kezdem érteni! Legalábbis azt hiszem. :) Megismerkedsz egy nõvel és elég hamar felhozod a gyerek témát... Lehet, hogy úgy érzik, csak egy nõt keresel, aki majd szül neked és nem elsõsorban a szerelmüket akarod.
ma 17:07 Majdnem 30 voltam, mikor megismerkedtem a férjemmel. Gõzöm nem volt akkor még, hogy mikor akarok, vagy akarok-e egyáltalán gyereket. Sõt férjhez menést sem terveztem. Ez nem mindenkinél terv szerint mûködik.
ma 17:05 Rengeteg 30 éves nõ nem akar még gyereket. Fõleg az egyedülállók.
Nem mindenkit zavarnak ezek a kérdések, nagyon sokan már alig várják, hogy gyerekük legyen, ez a legfõbb életcéljuk. De nem vagyunk egyformák. Én nem akkoriban úgy voltam ezzel, hogy ha majd lesz egy olyan ember az életemben, akibe beleszeretek, akiben megbízok, akivel együtt akarjuk leélni az életünket, emellett anyagilag is tudom vállalni, hogy felnevelek egy gyereket, akkor akarok. Ha ez így nem jön össze, akkor nem akarok. Ezért nem tudtam volna még válaszolni, meg nem is akartam volna. De az ilyen típusú nõk vannak kisebbségben, mint én, úgyhogy ha neked már nagyon sok ilyen tapasztalatod volt nõkkel, lehet, hogy tényleg valahogy nem jól adod elõ és úgy érzik csak azért akarod õket, hogy legyen aki gyereket szül neked.
A kérdező hozzászólása: A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 17:44 Mit jelent számodra, hogy "a gyerekkel jön"? :) Pl., ha megkérdezem, hogy akar-e majd egyszer gyerekeket, akar-e családot, elképzelte-e már, hogy milyen lenne? Komolyan ott tartunk, hogy manapság egy 30 éves érett nõbõl ezek a kérdések ekkora viszolygást váltanak ki?
A kérdező hozzászólása: Basszus, dehát olyat sosem mondtam egy nõnek sem, hogy még aznap este menjünk a házasságkötõ terembe, és éjjel már feküdjünk rá a gyermektémára. :D Csak annyit szoktam kérdezni, hogy mit gondol ezekrõl a dolgokról, és... hmm, bevallottan elég sok negatív tapasztalatom van. Olyan, mintha a 30 évesek jelentõs része csak élni akarna a nagyvilágba, de akár 33 - 34 évesek is. És ha férfi kell, akkor az is azért kell, hogy "könnyed párkapcsolat" legyen, a család, mint olyan, meg az álmaikban sem szerepel.
ma 17:22 Fenét! Nehogy már mindenki el tudja pár találkozás után dönteni, hogy tényleg bele tud-e szeretni valakibe, vagy nem. Egy szerelem kialakulásához több idõre és ismerkedésre van szükség. A vonzalomhoz elég egy-két találkozás is, de a vonzalom kevés. Csak azért kapcsolatot kialakítani valakivel, mert rendes ember és lehet vele családot alapítani, nem mindenkinek tetszik és nem is mindenkinek való. Én úgy voltam vele, hogy ha beleszeretek a srácba, aki elhívott randizni, akkor esetleg elképzelhetõ, hogy késõbb komolyabbra forduljon a kapcsolatunk, ha komolyabbra fordul és minden jól megy, esetleg családot is alapíthatunk, de nekem is elszakadt volna a cérna, ha már a második, harmadik randin a gyerekkel jön.
Megint csak a saját nevemben beszélhetek, de nekem a család akkor kezdett az álmaim között szerepelni, mikor a férjemmel már egy ideje együtt éltünk. De annyi olyat hallok mostanában egyedülálló nõktõl, hogy annyira szeretnének már gyereket, úgyhogy biztos, hogy vannak ilyenek is. Remélem, sikerül összeakadnod eggyel. :)
A kérdező hozzászólása: Bocs, de egy 30 éves nõben - szerintem - igenis kell lennie annyi határozottságnak és önismeretnek, hogy tudja, hogy mit akar az élettõl. Meg annyi emberismeretnek is, hogy el tudja dönteni egy férfiról, hogy - nagyjából - mit tudna elképzelni vele.
Az is lehet, hogy szerencséd lesz és találsz egy olyan nõt, aki már mindennél jobban vágyik a babára. Mert ilyenek is vannak sokan, csak talán még nem volt szerencséd és nem találkoztál ilyennel.
Három találkozás után szerintem maximum arról mesélj, hogy te majd szeretnél családot és megemlítheted, hogy szereted a gyerekeket. Aztán meglátod, mit reagál. Három találkozás után a legtöbb nõnek fogalma sincs arról (hacsak nem szerelem elsõ látásra), hogy lesz-e a randikból komoly kapcsolat, nem hogy család, gyerekek.
Jó akkor pl én személy szerint, ha egy szimpatikus emberrel találkoznék, én örülnék neki, mert én akarok, az exem otthagyott, amikor terhes lettem, nem lett baba.de mindenki más.
A kérdező hozzászólása: Mi számít "elég hamar"-nak? Mondjuk 3 találkzás, akkor amikor már mind a ketten érezzük, hogy a másik kellõen komoly, és lehet vele beszélgetni, ez hamar?
Lehet, hogy még nem akar.Van ilyen.És elsõ nap, 1. héten egy ilyen kérdés tényleg indiszkrét.Annyit csak tudsz várni.:) második vagyok
A kérdező hozzászólása: ma 17:11 Én nem is mondtam azt, hogy "terv szerint", pusztán annyit, hogy egy nõ érzi-e már 30 évesen, hogy akar családot. Az a baj, ha erre konkrétan rákérdezek?
A kérdező hozzászólása: Nyilvánvaló, hogy aki egyedülálló, az nem akar. (Na jó, inkább csak logikus.) De ha én hosszú távra tervezek, akkor miért ne érdekelhetne ez a dolog?
A kérdező hozzászólása: Ez világos, csak az nem, hogy miért baj az, ha én tudni szeretném, hogy mik a tervei a továbbiakra nézve?
Én is utálom, ha ilyet kérdeznek tõlem és én sem szoktam ilyesmit kérdezni. Egyrészt, ha még nincs gyerek, akkor mindenkinek a magánügye, hogy miért nincs, ha akarja elmondja magától, ha nem, akkor nem vájkálok a magánéletében. Másrészt a legtöbben nem úgy vannak, hogy ráböknek a naptárra, hogy ekkor és ekkor szeretnék gyereket. Ez úgy szokott lenni, hogy akkor szül valaki, ha úgy érzi kész rá, nem pedig terv szerint. Úgyhogy ez eleve kicsit hülye kérdés, hogy mikor szeretne, már bocs. 32/N
A kérdező hozzászólása: 30 éves nõ nem akar gyereket?
Tapintatlanság, akár a 3. randin is ilyet kérdezni. De ezt magadtól is tudnod kellene. Lehetséges, hogy egy 30 körüli nõ, már tudhatja, hogy szeretne-e gyereket, de az is lehet, hogy egy ilyen kérdéssel valami sebet tépsz fel.

Van egy Am. Staff kutyám. Most 8 hónapos és már 28-kg! És itt ne arra gondoljatok hogy kövér a kutya! Szerintetek miért ekkora már ilyen idősen? ! És mekkora lehet majd mikor eléri azt a kort hogy nem nő tovább? !

Legjobb válasz: A tenyésztõjét kérdezd errõl, õ ismeri a vonalat, tudja, hogy milyen súly várható, meg hogy milyen ütemben szokott nõni a család... Jó esetben.

A tenyésztõjét kérdezd errõl, õ ismeri a vonalat, tudja, hogy milyen súly várható, meg hogy milyen ütemben szokott nõni a család... Jó esetben.
Amstaffok nem nõnek sokáig mivel nem túl nagy kutyák általában. 1éves korukra már elérik kb a maxot. Õ se lesz több 34-35kilónál az meg még benne van a standardba.
Nem mondtad, hogy milyen nemû. Az én szuka amstaffom szintén 8 hónapos, és 26 kg. Tesója, aki kicsit már túlsúlyos, éppen fogyózik 32 kg. Szülõket nem láttad, hogy mekkorák? Meg a tenyésztõt kellene kérdezni valóban, már persze ha onnan való.
A kérdező hozzászólása: Értem...És az jó ha a kutyám ennyi idõsen ilyen súlyú?! De egyébként teljesen arányos a testsúlya a kutya nagyságával!
A kérdező hozzászólása: Kan kutya! Haveromtól vettem még mikor kicsi volt! De fajtiszta kutya...Az orvos is megmondta, de a szüleit nem ismerem!
Aham.. Max fajta jellegû keverék, de ha kan akkor meg pláne rendben van a súlya.

Miért nem találok barátnőt? (semmi rosszra nem kell gondolni) Nő vagyok, családos, és gimis korom óta (15 éve) nincs barátnőm, nem tudom megbeszélni a dolgaimat senkivel.

Olyan kéne, akivel lehetett volna babakocsit tologatni, lehetne vásárolgatni, kávézni, megbeszélni a háztartást, a gyereknevelést, stb, csupa csajos dolgot csinálni. Vagy családostól összeülni grillezni, együtt nevetni, és néha sírni. Vidám, könny? természetem van, egyenes, ?szinte ember vagyok, nem tolakszom, de ugrok, ha hívnak. Szeretek másokat meghallgatni, és nem terhelek senkit a panaszaimmal.

Legjobb válasz: Szerintem semmit nem rontsz el. Csak egyszerûen nehéz felnõtt fejjel meg még nehezebb barátokat találni. Mostanában én is levelezem,ismerkedem, 1 lánnyal sikerült eddig találkoznom,Õ szimpatikus nagyon,és nagyon reménykedem,hogy igaz barátság alakul köztünk. Amúgy érdekes én is egy kis abc-ben dolgozom,sok emberrel találkozom,és én sem találok ott senkit akivel barátkoznék,pedig 4 éve ott dolgozom már. Ne add fel:) Merre élsz?:)

Szerintem semmit nem rontsz el. Csak egyszerûen nehéz felnõtt fejjel meg még nehezebb barátokat találni. Mostanában én is levelezem, ismerkedem, 1 lánnyal sikerült eddig találkoznom, Õ szimpatikus nagyon, és nagyon reménykedem, hogy igaz barátság alakul köztünk. Amúgy érdekes én is egy kis abc-ben dolgozom, sok emberrel találkozom, és én sem találok ott senkit akivel barátkoznék, pedig 4 éve ott dolgozom már. Ne add fel:) Merre élsz?:)
Rontasz!
Milyen érdekes.Én is nõ vagyok családos 1 éves a kislányom.Azon kaptam magam hogy nézem az ablakból kettessével tologatják a nõk a babakocsit nekem meg a rokonaimon kívül senkim sincs akivel beszélgethetnék vagy néhanapján elmehetnénk valahova a gyerekekkel stb.Hogy miért még nem jöttem rá.
Vegyél egy kutyát!
A kérdező hozzászólása: Érdekes, két sógornõm van, de ott sincs meg a közös hang. :-(( Pest megyei vagyok! 1-es, jössz?
Én sajnos Somogy Megyei vagyok. :( De ha Bp-n laknék, akkor nem lenne gond. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!