Találatok a következő kifejezésre: Miért nézik sokan (140 db)

Miért nézik sokan le a mai egyetemi és főiskolai diplomákat?

Én gazdálkodási és menedzsment szakra járok , az első szemeszteremet fogom elvégezni. Egyáltalán nem egyszerű a képzés, és ne tudja "minden hülye" elvégezni ezt az iskolát. Vajon akik ilyen frázisokat hangoztatnak ismerik azoknak a képzéseknek a jellemzőit, amiket negatív kritikákkal illetnek?

Legjobb válasz: Nem magát a képzést nézik le, hanem nagyon sok diplomát, nem ugyanaz. Egyszerûen azért, mert olyan sok van már. Szinte minden fiatalnak van egy olyan ambíciója, hogy diploma , csakhogy legyen, viszont ennyi diplomásra meg nincs szükség, nincs kétkezi munkás. Persze orvosokból, mérnökökbõl hiány van, de gondolom nem új, ha azt mondom, hogy nem kell több kommédiás, szabad bölcsész meg úgy egyébként nagyon sok gazdasági szak is ilyen. Arról nem is beszélve, hogy az a szerencsétlen, aki egy kommédia diplomát megszerez 10 év alatt fizetõsön, hát az ne dicsekedjék, hogy van diplomája (és sajnos nem kevés ilyen van!)

Nem magát a képzést nézik le, hanem nagyon sok diplomát, nem ugyanaz. Egyszerûen azért, mert olyan sok van már. Szinte minden fiatalnak van egy olyan ambíciója, hogy diploma , csakhogy legyen, viszont ennyi diplomásra meg nincs szükség, nincs kétkezi munkás. Persze orvosokból, mérnökökbõl hiány van, de gondolom nem új, ha azt mondom, hogy nem kell több kommédiás, szabad bölcsész meg úgy egyébként nagyon sok gazdasági szak is ilyen. Arról nem is beszélve, hogy az a szerencsétlen, aki egy kommédia diplomát megszerez 10 év alatt fizetõsön, hát az ne dicsekedjék, hogy van diplomája (és sajnos nem kevés ilyen van!)
mondjuk a jobb szakokat nem hiszem hogy lenenzik. altalaban a tanarkepzo, szocialis munkas szakok azok amit minden hulye el tud vegezni, mar bocsanat, de nem egy olyan ismerosom van akik sik hulyek es megis megvan az ilyen diplomajuk.
Azért mert nagyon sok olyan hely van mint az NYF, DE, ZSKF, KJF, GDF stb ahol mindenki le tud diplomázni és az egyetem belõlük él. BGF, BCE gazdmen. elhiszem hogy nehéz. De azt hogy szükség lesz rátok magyarázd meg Rózsának is....
Igen akár az ÁVF-t is mondhattam volna.... Persze mindegyik nehéz, hisz van egy óriási szakadék a gimnázium és az egyetem között de alapvetõen óriási különbségek vannak az egyetemek/fõiskolák között is nehézségben. Kellõ ambícióval vagy nyalással bármelyik egyetem diplomájával lehet érvényesülni (sajnos).
A kérdező hozzászólása: Én például az ÁVF-re járok, erre is azt mondták, hogy mindenki le meg tudja csinálni.... De azért mondjuk az analízis és a mikroökonómia nem éppen egyszerû és a szervezetpszichológiát is viszonylag magas színvonalon oktatják, az se egyszerû.
Vannak "irigyek" is. Sajnos
Talán azért "nézik le" sokan, mert azt gondolják, csak "elméleti" képzés folyt ott és a diplomások tulajdonképpen nem is tudnak semmit a gyakorlatban

Miért néznek sokan rosszallóan arra az édesanyára aki megteheti, hogy otthonmaradjon a gyerekeivel a 3 éves koruk betöltése után is, mert a férje biztosítja számukra a biztos hátteret?

Legjobb válasz: Szia! Én nem rosszalóan néznék, hanem furcsállnám. Szerintem egy 3 éves gyereknek már kell a közösség, hogy szokja a szabályokat, a többi gyerekhez alkalmazkodást. De ha Te megteheted, hogy tovább otthon maradj, ne érdekeljen, hogy ki mit gondol. 2 éves a kislányom, itthon maradok Vele 3 éves koráig és van, aki azt is furcsálja, hogy miért nem megy bölcsibe már.

Szia! Én nem rosszalóan néznék, hanem furcsállnám. Szerintem egy 3 éves gyereknek már kell a közösség, hogy szokja a szabályokat, a többi gyerekhez alkalmazkodást. De ha Te megteheted, hogy tovább otthon maradj, ne érdekeljen, hogy ki mit gondol. 2 éves a kislányom, itthon maradok Vele 3 éves koráig és van, aki azt is furcsálja, hogy miért nem megy bölcsibe már.
Valószínû én is itthon maradok a gyerekekkel, de 3 éves korukban mennek oviba, én meg intéztem az itthoni dolgokat. párom folyton dolgozik, nem tudnánk amúgy sem megoldani, hogy én vigyem/hozzam a gyerekeket, dolgozzam, bevásároljak, és itthon is minden rendben legyen. Ez apa munkája mellett elég kivitelezhetetlen. Van, hogy napokig nem is látjuk.
mi jelentkeztünk óvodába, de nem vették fel, túljelentkezés miatt, és mert terhes vagyok a kistestvérével... én beadnám oviba , de nem veszik fel egyébként a te esetedben simán irigység
szerintem csak irigyek .van akit nem elégít ki az hogy otthon maradjon és nem tudja megérteni azt aki ezt teszi.
Mi is így tervezzük, pont így ahogy az elõzõ is írta.Apa még többet fog dolgozni így nem tud nekem segíteni semmiben. 4 órás munka nincs, 6 órás van de annyira keveset fizet, hogy nem éri meg. Inkább akkor a férjem csinál fél nappal többet hetente a vállalkozásában. 8 órás utazással túlórával együtt inkább 10 na és amellett 3 kicsi gyerek, ráadásul a nagyobbam fejlesztésekre szorul. Ha nem muszáj ugyan minek húznék le még 2 bõrt magamról , csak azért hogy néhány ismerõs szemében jó legyek? A férjem se gondol itthon "üldögélõ" ingyenélõnek szerencsére.
A rosszallást én sem értem, de az tény, hogy mostanában szokatlannak számít, ha valakinek teljesen kitölti az életét a gyereknevelés és a háztartás vezetése. Ez persze nem azt jelenti, hogy napi 12 órában kéne dolgoznia még hétvégén is, hanem azt, hogy a gyerekek és a háztartás mellett jó, ha van valami más értelmes elfoglaltsága is egy nõnek (persze nem a szépségszalonok és az edzõterem látogatására gondolok :) ) Pl. ha én ilyen helyzetben lennék, akkor valószínûleg vagy indítanék egy vállalkozást, csak úgy hobbiból, vagy pedig 4 órában dolgoznék. Ha egyik sem jöhetne szóba, akkor tanulnék, esetleg önkéntes munkát végeznék. De az, hogy "otthon" üljek egész nap és csak azon kelljen "gondolkodnom", hogy elõbb porszívózzak vagy mosogassak, nekem elképzelhetetlen. Szerintem a férfiak is többre tartanak egy olyan nõt, akinek van saját élete is.
Így van, irigységrõl van szó inkább. Nagyon sok kritikának is ez az alapja. Én a kérdésedbõl egyébként nem azt szûröm le, hogy a gyerekek is otthon lesznek, és nem mennek oviba, csak hogy te nem mész vissza dolgozni, jól értem? Én is itthon maradok az ikrekkel, eszemben sincs bölcsibe adni õket, de sokat járunk játszóházba, és sokat vannak egyéb társaságban is. Oviba már mindenképp menni fognak, mert nagyon klassz helyet néztünk ki nekik, én meg itthon leszek a kistesóval. :)
Az elsõ válaszolóval értek egyet. Aki rosszallóan néz, az szerintem azért teszi, mert egy 3-4 éves gyereknek már kell a gyerektársaság, szocializálódni kell, meg kell tanulnia anya nélkül is lenni egy kicsit, alkalmazkodást kell tanulnia stb. stb. Szóval az ovi szükséges szerintem.

A pasik miért kapják fel a vizet ha egy nő szert költeni? Miért nézi sok pasi rossz szemmel ha egy nő igyekszik igényes lenni? Szereti a jó helyeket. Jó cuccokat stb?

Én pont nem vagyok ilyen helyzetben ..kíváncsi vagyok más barátn?im miért tapasztalják ezt?

Legjobb válasz: Ha a nõ a saját pénzét költi, azzal nincs semmi baj :) Viszont ha a pasija, vagy a szülei pénzével tesz hasonlókat, az... szóval érted. Az én pénzemet jobb szeretem saját magam elkölteni.

Ha a nõ a saját pénzét költi, azzal nincs semmi baj :) Viszont ha a pasija, vagy a szülei pénzével tesz hasonlókat, az... szóval érted. Az én pénzemet jobb szeretem saját magam elkölteni.
Ha a saját pénzét költi, amit magának teremtett elõ munkával, azzal semmi baj. De ha a szülei vagy párja pénzébõl vásárol, az nagy szegénységi bizonyítvány, amitõl csak egy igénytelen, kitartott, pénzéhes p!csa lesz, aki miután szegényházba küldte a barátját keres olyat, akinek több pénze van a manikûrre és a szoláriumra. Meg a "jó cuccokra". A sminktõl és a legújabb D&G p!csaszoknyádtól még nem leszel idényes, mert nem a borító tesz azzá. 17/L
Ahogy az elsõ megfogalmazta, nem mindegy kinek a pénzét költöd :D Egyébként szerintem pozitív, ha egy nõ igényes, és ad magára.
A kérdező hozzászólása: Nem bevásárló központban külföldön..De közben bámuljuk a tenEgert is stb...:)
A kérdező hozzászólása: Hát mert jó buli költeni..de nekem a pasim is szert..meg tanítottam:D õ is szereti pl a szép igényes órákat stb..együtt szoktunk menni ilyen körutakra..:) ja és azt is szereti ha szépen igényesen öltözöm.és el is várja...
Szerintem minden nõ szeret költeni, mindegy, mire. ez amolyan gyûjtögetésforma. De a helyesírásod, ne haragudj, rémes! Alig bírtam kihámozni, mit akarsz közölni. Máskor használj vesszõket is.
Valószínûleg azért, mert sokan hajlamosak összekeverni az igényességet a divatossal és a márkással. Ez utóbbiak is lehetnek ugyanis sz*rok és rondák annak ellenére, hogy rohadt drágák, de mégis sokan megveszik, mert "trendi". Miközben turkálókból is lehet olyan príma darabokat halászni fillérekért, hogy csak na. Ugyanígy, a puccos étteremnek is lehet sz*r kajája, és a nem túl csicsásnak is isteni finom. Csak sokan erre már nem figyelnek oda, hanem csak mennek a külsõségek után, és szórják a pénzt a semmibe. Na, ez tényleg marhára dühítõ.
"õ is szereti pl a szép igényes órákat stb..együtt szoktunk menni ilyen körutakra." Gratulálok, ha nincs jobb dolgotok szabadidõtökben, mint egy bevásárló-központban bámulni az ékszerboltok kirakatát. Ez nem igényesség, hanem butaság.
A kérdező hozzászólása: Ez a kérdés nem rólam szól! hogy én mit szeretek stb..mire költök!!Az utolsó végre arra válaszolt ami a kérdés volt!
Szeretek kellemes meglepetést okozni a páromnak, - és ha van pénzem erre, - nem idegen tõlem az, hogy gáláns vagyok Vele. Azzal viszont Õ is tisztában van, hogy mi a különbség a nõi szereppel élés, ill. nõi szereppel visszaélés között, - tudja, hogy "Mi, merre, meddig, miért?", - és szerepjáték nélkül elfogad olyannak, amilyen vagyok, nincsenek ilyesmibõl eredõ konfliktusaink. Válasz: Sok nõ nem tudja, hogy hol a határ, - amely a nõi szerep és a kihasználás, ill. visszaélés között húzódik.
A kérdező hozzászólása: Nálunk mi a saját pénzünket költöm de a párom pl nem irígy..õ sosem volt ilyen kicsinyes .örül neki ha én örülök..szóval nekem ez furcsa felfogás...persze nem költök órba szájba baromságokra..csak úgy normális szinten
A kérdező hozzászólása: Oké. Természetesen az életünk nem ebbõl áll , de ez is csak egy jó dolog a többi közül , a kérdés csak az volt.Egyeseknek ez miért irritáló?És kihangsúlyozom 1000 más dolog van még ami leköt minket.pl vállalkozás, munka, sport stb..De azt sem értem miért úgy válaszoltak eddig , mintha arról lenne szó hogy az én életem csak pénz költésbõl áll.Minek kell általánosítani? Azt sem tudják ki vagyok ?
Azért kapják fel a pasik a vizet (az értelmesebbje) mert nem értik, hogy miért jó, ha a csaj konzumidióta lett. neked milyen örömet okoz, ha veszel négy pár új cipõt, vagy a pasid megveszi a negyvenedik pár órát? Nekem egy órám volt 12 évig, és meglehetõsen fájó szívvel cseréltem le, miután eltörött, és kénytelen voltam helyette másikat beszerezni, mert javíthatatlan volt. Most kénytelen leszek venni egy cipõt, mert ez, ami van mindjárt kilyukad. Ééés ennyi. Megveszem, mert kell. Sosem éreztem tõle lelki boldogságot, ha volt hat pár cipõm, vagy négy órám. Akkor is csak csak két kezem és egy pár lábam van... De pl sosem háborodtam fel, ha a barátnõm vesz egy könyvet, vagy olyan dolgot, amit fontosnak ítél. De ha tele lenne a szekrény cipõkkel, amit jó, ha egyszer felvett, és közben vért izzadunk a melóhelyen a pénzért, hát én is felemelném a hangomat, na... A vásárlás meg a modern világ betegsége, és semmi más értelme nincs, csupán az, hogy fogyassz, mert a gyárosnak szüksége van a pénzedre. Ennyi kész. A több ruha, cipõ nekem sosem okozott örömet. Egy jó könyv igen, elolvasom, akár többször is, nevetek közben vagy elgondolkoztat, szórakoztat. Egy cipõt felveszek és hordom. Ez a funkciója. Hogy embereknek miért okoz örömet az, hogy van otthon a szekrény sarkában negyven másik pár, sosem fogom megérteni O.o Hiába is agyalok rajta :S
A kérdező hozzászólása: Elég irigykedõen hangzik??Miért te milyen full értelmes dolgokkal töltöd az idõdet?
A kérdező hozzászólása: Ja hát az gáz.de az szetm magának okoz kárt...én is járok turikba de , piacra is meg persze boltokba..
A kérdező hozzászólása: nekem jó igy:)
Óriási különbség van az igényesség, és az értelmetlen pénzszórás között. Én is kiborulnék, ha a párom semmit nem dolgozna, de szórná a pénzt ész nélkül, azt a pénzt, amiért én keményem melóztam, h legyen a családnak, mondjuk, tartaléka, ha balul sülnének el a dolgok. Én praktikus dolgokra szeretek költeni, de nagyon ritkán vásárolok. Azt használom, amim van, és rendbetartom a holmimat.

Miért nézi sok kamasz szánalmas nyomoréknak a visszahúzódó embereket, akik unalmasabbak, nem pörgõsek és nem buliznak soha?

Legalábbis így tapasztalom ezt nagyon, fõleg a fiúk részérõl.

Legjobb válasz: A lányok részérõl is ugyanúgy megvan ez. Az emberek úgy viselkednek, ahogyan kívülrõl saját magukra büszkék lennének. A saját ideáljukat vetítik ki kb. a személyiségükre. Egy velük ellentétes személy másságának kihangsúlyozásával(kvázi csesztetés, pesztrálás) ezt fokozhatják.

A lányok részérõl is ugyanúgy megvan ez. Az emberek úgy viselkednek, ahogyan kívülrõl saját magukra büszkék lennének. A saját ideáljukat vetítik ki kb. a személyiségükre. Egy velük ellentétes személy másságának kihangsúlyozásával(kvázi csesztetés, pesztrálás) ezt fokozhatják.
Most leírnám a saját meglátásomat errõl az egészrõl. Megpróbálok nem általánosítani, de tudjátok akinek nem inge az nem fogja magára venni, de általánosítás nélkül nehéz lenne megfogalmazni. Szóval úgy gondolom, hogy tényleg meg van az, hogy akik bulizósak, menõk, pörgõsek stb azok szokták csesztetni azokat akik ennek az ellenkezõjük. DE! Ezt még senkitõl nem hallottam vagy olvastam itt, de nekem az az észrevételem, hogy ez fordítva sincs máshogy. Sokszor hallom az okos, szerényebb fiatalokat ahogy szídják és ócsárolják azokat akik sokat buliznak, lek/rvázzák õket és elküldik õket mindennek. Ez ilyen oda-vissza dolog, szerintem. Persze nem vagyok annak a pártján, hogy BÁRKIT is piszkáljunk a személyisége miatt, de néha nem árt a saját kertedet is megnézni, hogy te valaha is szídtad-e az embereket. Na mondjuk az, hogy valaki saját örömére alázza meg társai elõtt az embert az nonszesz és undorító. Emlékszel 2 éve mikor gimibe kerültem, azt vártam, hogy végre vége az egész klikkesedésnek, de csak rosszabb lett. Egyre inkább elõjöttek a személyiség, a bulizások, a cigizések és egyre durvultak a szívatások és az oltások is. Mostmár nem tudom egyetemen, munkahelyen mire számíthatok majd, de én hiszek abban, hogy valamilyen szinten ahogy viszonyulsz és bánsz az emberrekkel azt fogod vissza kapni, de ez nem törvényszerû, de én hiszek benne. Nem azt mondom, hogy ha mindenkivel kedves vagy akkor veled senki nem lesz gonosz. Na de elkalandoztam már nagyon a témától :D Kérdésedre: A kamasz fiúk most bontogatják a szárnyaikat és talán erõsebbnek, menõbbnek érzik magukat, esetleg férfiasabbnak (?) ha egy gyengébb embert piszkálhat. És nincs unalmasabb ember a másiknál. Biztos vagyok benne, hogy valami tuti jobb benned, mint ezekben a partis fiúkban. Fel a fejjel :)
Jó is lenne megtudni :) voltam néhány buliban, de nem az én stílusom, pörgõsnek sem mondanám magam, de vannak napjaim mikor állandóan pörgök, na akkor csinálom a hangulatot. amúgy nem kell foglalkozni velük, törõdjenek a maguk dolgával :) 16/L
Én sem buliztam sokat, és nem is igazán kerestem idegenek társaságát, mégsem tartott senki nyomoréknak, mert pontosan tudták, hogy magasról leszarom a véleményüket. Ott kezdõdnek a problémák, ha téged elkezd érdekelni, hogy xy vajon mit gondolhat rólad ezért. De akkor meg is érdemled, hogy szekáljanak.
Sajnos én is tapasztaltam ezt... Gimiben már csak levegõnek néztek... Én pedig a külsõmet okoltam mindenért, hogy biztos azért nem szólnak hozzám stb. viszont másoktól meg nagyon sok jó véleményt kaptam a külsõmrõl és modellkedni és felvettek (de én inkább már az elején kiszálltam nincs hozzá önbizalmam)... szóval a lényeg az, hogy szerintem, részben azt is gondolják, hogy aki csendes az már hülye is, nem is gondolkozik úgy mint mások.. Nekem még 5-6-7-8. osztályban elvették az önbizalmamat azzal, hogy a külsõmet szidták és nyomorékoztak... rondának tartom miattuk magam a mai napig, pedig nem biztos hogy lenne okom rá(feljebb leírtam). Depressziós lettem.. Mindez azért, mert õk nem tudták hogy a szavaknak súlya van. Szerintem a leggázabb az, amikor nem is ismernek és úgy ítélnek el... Amúgy én imádok bulizni, mondjuk olyan sokszor nem voltam, de én nagyon szeretek kicsit pörögni, megmutatni egy másik énem.:D Egyszerûen nem tudok megnyílni sok ember elõtt. Ez van. 16/L
nem nézik annak ez a zrikalas ugratás része, egy mûsor amit a többieknek csinál az ember mondjuk áldozat is kell hozzá, akit lehet piszkálni bár mondjuk ez sem igaz mert ezek az emberek egymást is piszkálják csak ezen jót nevetnek nem sértõdnek meg, és ha netán túlmennek egy határon tudnak egymástól is bocsánatot kérni az a lényeg kérdezõ hogy fogadd el önmagad, tudj nevetni a saját hibáidon, és ne nézz le másokat humor, fogj fel mindent lazán az élet egy játék, nem szenvedés
Õszintén nem értem az otthonülõ emberek, egyáltalán. De nem kell ennyire eltúlozni a dolgot, a kamaszkor egy szemét dolog - de, a farkas törvénye - a gyengébb mindig szenved. Azoknak az embereknek, akik el is járkálnak, általában megnõ az önbizalmuk, aztán akibe bele lehet kötni, abba bele lehet, ha hagyják is magukat. Ha valakinek nincs önbizalma, az könnyen elõfordulhat, hogy belékötnek...
Mert egy kiüresedett, buta generációról beszélünk. Bár ez alighanem mindig így volt, a tömegemberek mindig kinézték azokat, akik mások, mint õk. Ha Téged emiatt kinéznek, tegyél rá magasról. Õk jó eséllyel csak kompenzálnak valamit, ha ennyire ez a mérvadó nekik.

Miért néznek sokan sajnálkozva, szánakozva egy szerető családi légkörben élő gyermekre amikor megtudják róla, hogy a szülei örökbefogadták?

Legjobb válasz: Nem tudom. Engem mindig örömmel tölt el, ha örökbe fogadott gyerekekrõl hallok. Úgy érzem, mindenki számára a legjobb dolog történik: a vér szerinti szülõk nem tudják nevelni valamilyen okból a gyereket, így a baba olyan párhoz kerülhet, akik nagyon-nagyon várják már. És így mindenki jól jár! :)

Nem tudom. Engem mindig örömmel tölt el, ha örökbe fogadott gyerekekrõl hallok. Úgy érzem, mindenki számára a legjobb dolog történik: a vér szerinti szülõk nem tudják nevelni valamilyen okból a gyereket, így a baba olyan párhoz kerülhet, akik nagyon-nagyon várják már. És így mindenki jól jár! :)
Azt kihagytam, hogy ha esetleg nagyobb már a gyerek, azaz nem kisbaba, akkor még inkább örülök! Egy gyerek megkapja a lehetõséget, hogy családban nõjön fel, a házaspár meg azt, hogy szülõk lehetnek.
Nem tudom, szerintem inkább irigyelni kéne. Családunkban is van örökbefogadott kislány és imádnivaló. Õ is boldog, a szülei is, a nagytesója is, szuper az egész.
A Mi környezetünkbe is van egy örökbefogadott kisfiú, és komolyan mondom nem is történhetett volna se vele se az örökbefogadó szüleivel az életbe jobb dolog mint hogy egymásra találtak :) Öröm rájuk nézni, én személy szerint se nem sajnálkozok se nem nézek furán hiszen ez egy csodálatos dolog!
Szerintem inkább zavarban vannak, mert még nem találkoztak ilyen szituval, és nem tudják, hogy viselkedjenek.
Mert az embereknek eszükbe jut rögtön az is, hogy ez a gyerek a saját anyjának nem kellett és ez nem túl vidám dolog. szerintem csak ezért szánakoznak.

Miért néz sok lány leszbi pornót, ha heteró?

Én heteró fiu vagyok, de eszembe sem jutna meleg filmet nézni.

Legjobb válasz: Mert abban bánnak úgy a nõkkel, ahogy a legjobban szeretjük. :)

Mert abban bánnak úgy a nõkkel, ahogy a legjobban szeretjük. :)
Hmm.. Szerintem mert nem olyan vad, érzékibb. Nem bánnak úgy a nõvel mint egy ronggyal.
Én leszbikus lány vagyok, de a leszbi pornók nagy részén vagy bealszom, vagy csak végigröhögöm. Semmi köze nincs a leszbipornóhoz az igazi leszbikus szexhez.
Utolsó, mint érintett: milyen a leszbi szex? Mit csináltok?

A magyar kertvárosok miért néznek sokkal zsúfoltabbnak, mint az amerikaiak?

Nálunk, ha újonnan parcelláznak egy területet és újépítés? házakkal "népesítik be", akkor is hiába a juppis soktízmilliós "jólszituáltkodás" a nagy házakkal, mégis szánalmas heringtelep az összbenyomás, mert a telkek és a házak méretaránya katasztrófális. (pici telken orbitálbrutál ház) A közutak és a járdák (már ha vannak) sokkal sz?kebbek, mint a jellegzetes amerikai kertvárosokban.

Legjobb válasz: Amerikában egy kicsit több hely áll rendelkezésre eleve, mint Magyarországon... :)

Amerikában egy kicsit több hely áll rendelkezésre eleve, mint Magyarországon... :)
A kérdező hozzászólása: Ez igaz is meg nem is. Mert nálunk a legtöbb ilyen helyet több négyzetkilométeres mezõk, senkiföldjék veszik körül. Ha nagyon akarnának, itt is tudnának tágasabb lakóövezeteket csinálni.
Egy 500 négeyzetmétere telek is 10 millióba kerül. Ha nagyobbak lennének még többe kerülnének. Annyira sokan azért nem maradnának, akik ezt ki tudnák fizetni. És kivel fizettetnék ki a szélesebb utakat?
A kérdező hozzászólása: Érdekes lenne tudni, hogy az amcsik hogyhogy meg tudják oldani ugyanezt a témát sokkal jobban, mint mi magyarok.
Amerikában sokkal joban élnek mint Mo.
Na ja. Ott kicsit más az életszínvonal, mások a fizetések, mint itthon.

Szerintetek sokan miért néznek annyi vacak sorozatot, és miért nem néznek inkább valami minőségit?

Gondolok itt azokra az emberek-re akik oda vannak az Éjjel nappal Budapest, Barátok közt és társaiért. Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy miért nézik ezeket amikor annyi remek sorozat van. Pl: Dexter, Breaking Bad, Game of Thrones stb. Ennyire nincs igény a minőségre?

Legjobb válasz: Ez a birka effektus. Sokan nézik, úgyhogy az egyéniség nélküli átlagember is belekezd és ömlengve, fröcsögve tárgyalják ki egymás között a tegnapi eseményeket. Amúgy meg Daenerys Targaryen 4 President! (azt hiszem belezúgtam a leányzóba)

Ez a birka effektus. Sokan nézik, úgyhogy az egyéniség nélküli átlagember is belekezd és ömlengve, fröcsögve tárgyalják ki egymás között a tegnapi eseményeket. Amúgy meg Daenerys Targaryen 4 President! (azt hiszem belezúgtam a leányzóba)
Szerintem sokan nem is ismerik a jó sorozatokat. A Game of thrones (bocs, ha rosszul írom), HBO-s sorozat, kapásból nincs mindnekinek olyanja, és nem érdekel mindenkit annyira, hogy letöltse, amikor az általad rossznak felsorolt dolgok fõmûsoridõben úgyis mennek. De amúgy igazad van, és engem is zavar a jelenség, nekem pl. a Testvérek a kedvenc sorozatom, de letöltve néztem végig, mert a Viasat3 elkezdte adni reggel 7-kor, aztán átvette a Universal channel. Utóbbi nekem nincs, reggel 7-kor meg nem nézek tévét, mert suliba megyek. Bezzeg fõmûsoridõben ment valami hülyeség. De kíváncsi lennék, hogy egyáltalán hány ember ismeri nálunk pl. a testvéreket, mert én csak 2 emberrõl tudom, hogy ismeri, a többinek én mutattam meg. meg egyáltalán, hány emberhez jutnak el a jó sorozatok. amúgy meg van, aki fél az olyan sorozatoktól, mint pl. a dexter. 20 éves vagyok, de nem nagyon szeretem az ijesztõbb filmeket, bár a krimiket szeretem azért. szóval nem mindenkinek az tetszik, ami neked, van aki a trónok harcához is túl mimóza lelkû, amivel persze semmi baj, ha mondjuk néz helyette egy dowton abbyt, vagy mit tudom én.
Mert valakinek csak ennyit enged az intelligencia szintje.
Sokan a gépet nem szórakozásra használják, de fõleg nem film/sorozat nézésére.Szinkronosan nézzhetik meg, és nem fogynak ki a részekbõl. Más fajta mûsorokon nõttek fel, és azokhoz hasonlót néznek most is. Fõmûsoridõmben adják, egy mindenhol elérhetõ csatornán. És tv kb minen háztartásban bvan. Egyszerûbb kezelni is. Ezek az érvek szólnak, a technikában nem jártas idõs(ebb) korosztály mellett. És szerintem õk a fõnézõközönség is. Én mindenesetre maradok az amerikai sorozataimnál.
Nekem lakótársam nézte ez ilyen szintû mûsorokat, és nem is tévén, hanem letöltötte, tehát ennyi erõvel akár vmi jót is tölthetett volna... De én amúgy azt vettem észre, hogy azok néznek ilyet, akik maguk is hasonlóak, mint ezekben a mûsorokban. Például, mirõl szól az Éjjel nappal Budapest? Bulizás, piálás, szex, ki kavar kivel, a szereplõk kibeszélik egymást stb... Azok az ismerõseim akik nézték ezt a mûsort, kb hasonló kaliberûek voltak, nem csoda hát, hogy tudtak vele azonosulni. Míg mondjuk egy Trónok Harcához kell egy bizonyos IQ szint h megértsd. A másik, amit én észrevettem, hogy idõs emberek néznek még ilyeneket. Nálunk mondjuk érthetõ, hogy nem értenek a számítógéphez és sajnos csak a tévéadók kínálatából tudnak szemezni... Az meg egyenesen vicces (szerintem), hogy azt hiszik ez mind valóság, és ki vannak akadva a mai fiatalságon :D (Mondjuk a valóságban is akar egyre több ilyen)

Miért nézik le nagyon sokan justin bieber-t?

Fiu vagyok garantáltan nem langyi :) de azt nemértem hogy ?t miért bu.izzák le meg hulyézik pedig szerintem nem annyira normátlan ? most tudom hogy kapok hideg meleg válaszokat de nembánom és amugy az emberek nem is gondolnak arra hogy neki milyen rossz lehet...

Legjobb válasz: szia! én 15 vagyok és lány,utálom a pop disco stb stb zenét,metalcore-t hallgatok,szóval nem vagyok a fangörlök között.azért nézik le,mert nem tudnak mirõl témázni,unalmas az életük,irigyek rá,és nem egyformák.Basszus lehet,hogy lányosan néz ki,de attól még nem semmi hogy ilyen fiatalon ekkora sikert ért el..gondoljatok bele kb nagymamám is tudja,ki az..ha megjelenik egy városban,megáll minden,mindenki megõrül.Meg sokan azt hiszik,h menõ cikizni.Annyi barom ember van,hogy az fájdalmas,én nem is értem,miért kell mindenkit lefikázni..inkább magukba nézhetnének.semmi rosszat nem tett az a srác..

szia! én 15 vagyok és lány, utálom a pop disco stb stb zenét, metalcore-t hallgatok, szóval nem vagyok a fangörlök között.azért nézik le, mert nem tudnak mirõl témázni, unalmas az életük, irigyek rá, és nem egyformák.Basszus lehet, hogy lányosan néz ki, de attól még nem semmi hogy ilyen fiatalon ekkora sikert ért el..gondoljatok bele kb nagymamám is tudja, ki az..ha megjelenik egy városban, megáll minden, mindenki megõrül.Meg sokan azt hiszik, h menõ cikizni.Annyi barom ember van, hogy az fájdalmas, én nem is értem, miért kell mindenkit lefikázni..inkább magukba nézhetnének.semmi rosszat nem tett az a srác..
Rossz lehet??? :D Szerintem meg azoknak a magyar feltörekvõ bandáknak rossz, akik nem férnek be a mûsorba a Megasz*r, a Hullócsillag születik és az Xfuck-tor miatt :D Biebernek meg semmihez sincs tehetsége, a hangja nulla. Ezért nézik le. :D
Magát az embert nem utálom, annyi pénzért amit kap biztos sokan bevállalnák ezt. Lehet hogy nem bzi, viszont a zenéje enyhén szólva gyenge, a rajongói rendkívül idegesítõek, és bieber is egyszerûen... buta. Én személy szerint enyhén szánalmasnak tartom az emberiségre nézve, hogy egy ilyen ember videója legyen a legnézettebb a youtube-n. Bár annak se látom értelmét, hogy állandóan fikázzák, mert ezzel gyakorlatilag csak növelik a népszerûségét. El kéne már felejteni a francba.
A kérdező hozzászólása: utolso jol megmondta fuck you bieber .D
Azért, mert lányos hangja van.
B*sszátok meg, azért nézzük le mi FÉRFIAK az ilyen kis nyomorult homárokat, mert égeti a férfiak hírnevét ez a kis gyík. Egy csajt nem tudna kielégíteni az a kis langyi.
De azért van lányos hangja, mert kiskorától kezdve énekel -_- Mindenkinek ilyen lenne a hangja, ha kiskorától énekelne...
fú!utolsó!ez de nagy hülyeség!ha csak nincs valakinek levágva a heréje, kamaszkorban ígyis-úgyis elindul egy mutálás nevû folyamat!bár nála fura hogy nem történt még ilyesmi...

Miért nézik le sokan a vidéki embereket?

Legjobb válasz: Ennyi erõvel...: Sok vidéki ember miért nézi le azokat, akik Pesten laknak? És miért jön elõ különféle kisebbségi komplexusaik azáltal, hogy nem Pesten laknak, amit valamivel kompenzálniuk kell? pl. támadással. - csak költõi kérdések voltak...

Ennyi erõvel...: Sok vidéki ember miért nézi le azokat, akik Pesten laknak? És miért jön elõ különféle kisebbségi komplexusaik azáltal, hogy nem Pesten laknak, amit valamivel kompenzálniuk kell? pl. támadással. - csak költõi kérdések voltak...
Hát manapság egy jófajta traktor ára vetekszik egy BMW-vel... Nem azt nézik le, hanem esetleg a viselkedést, tájszólást stb. Ha falusiként bemész egy városba, nincs rád írva, hogy honnan jöttél.
A kérdező hozzászólása: Azokra az emberekre gondolok akiknek földjük és traktorjuk van.
Pontosítsuk már a vidék fogalmát kedves Kérdezõ! Nekem a nagyvárosok nem vidék pl.
Ki nézi le? Én konkrétan nem, sõt, pestiként vidékre költöznék majd. Pécs például nagyon tetszik, illetve van még pár falu ahol le tudnám élni az életem. Attól függ majd hol kapok munkát.
Aki lenéz amiatt, mert vidéki vagy, az lenéz másokat is, de nem hiszem, hogy sokan lennének ilyenek, hiszen rengeteg pesti ember menne szívesen vidékre, de sokan mennek is ha tehetik.
Én is sok ilyen emberrel találkoztam már, mint Te kedves kérdezõ, és én is elgondolkoztam rajta, sõt meg is kérdeztem õket, hogy miért néznek le engem, mint egy falusi embert. Nem tudtak rá válaszolni természetesen.. szóval számomra nem derült ki..
Én nem nézem le, de általban sokkal prûdebbek, merevebbek, nem elfogadók. Azon kívül teljesen természetes módon nehéz olyanokkal kijönni, akikkel teljesen más a kultúránk meg az életfelfogásunk.
Mit értesz vidéki alatt? A pestiek pl. mindenkit, aki nem pesti. A városiak a falusiakat. Kikre gondolsz?
Attól, amiért valaki vidéki, nem mezítláb járkál, és egész nap traktorozik a földeken. Õket tanyasinak hívják.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!