Találatok a következő kifejezésre: Miért nézik köröm (21 db)

Miért néznek sokan rosszallóan arra az édesanyára aki megteheti, hogy otthonmaradjon a gyerekeivel a 3 éves koruk betöltése után is, mert a férje biztosítja számukra a biztos hátteret?

Legjobb válasz: Szia! Én nem rosszalóan néznék, hanem furcsállnám. Szerintem egy 3 éves gyereknek már kell a közösség, hogy szokja a szabályokat, a többi gyerekhez alkalmazkodást. De ha Te megteheted, hogy tovább otthon maradj, ne érdekeljen, hogy ki mit gondol. 2 éves a kislányom, itthon maradok Vele 3 éves koráig és van, aki azt is furcsálja, hogy miért nem megy bölcsibe már.

Szia! Én nem rosszalóan néznék, hanem furcsállnám. Szerintem egy 3 éves gyereknek már kell a közösség, hogy szokja a szabályokat, a többi gyerekhez alkalmazkodást. De ha Te megteheted, hogy tovább otthon maradj, ne érdekeljen, hogy ki mit gondol. 2 éves a kislányom, itthon maradok Vele 3 éves koráig és van, aki azt is furcsálja, hogy miért nem megy bölcsibe már.
Valószínû én is itthon maradok a gyerekekkel, de 3 éves korukban mennek oviba, én meg intéztem az itthoni dolgokat. párom folyton dolgozik, nem tudnánk amúgy sem megoldani, hogy én vigyem/hozzam a gyerekeket, dolgozzam, bevásároljak, és itthon is minden rendben legyen. Ez apa munkája mellett elég kivitelezhetetlen. Van, hogy napokig nem is látjuk.
mi jelentkeztünk óvodába, de nem vették fel, túljelentkezés miatt, és mert terhes vagyok a kistestvérével... én beadnám oviba , de nem veszik fel egyébként a te esetedben simán irigység
szerintem csak irigyek .van akit nem elégít ki az hogy otthon maradjon és nem tudja megérteni azt aki ezt teszi.
Mi is így tervezzük, pont így ahogy az elõzõ is írta.Apa még többet fog dolgozni így nem tud nekem segíteni semmiben. 4 órás munka nincs, 6 órás van de annyira keveset fizet, hogy nem éri meg. Inkább akkor a férjem csinál fél nappal többet hetente a vállalkozásában. 8 órás utazással túlórával együtt inkább 10 na és amellett 3 kicsi gyerek, ráadásul a nagyobbam fejlesztésekre szorul. Ha nem muszáj ugyan minek húznék le még 2 bõrt magamról , csak azért hogy néhány ismerõs szemében jó legyek? A férjem se gondol itthon "üldögélõ" ingyenélõnek szerencsére.
A rosszallást én sem értem, de az tény, hogy mostanában szokatlannak számít, ha valakinek teljesen kitölti az életét a gyereknevelés és a háztartás vezetése. Ez persze nem azt jelenti, hogy napi 12 órában kéne dolgoznia még hétvégén is, hanem azt, hogy a gyerekek és a háztartás mellett jó, ha van valami más értelmes elfoglaltsága is egy nõnek (persze nem a szépségszalonok és az edzõterem látogatására gondolok :) ) Pl. ha én ilyen helyzetben lennék, akkor valószínûleg vagy indítanék egy vállalkozást, csak úgy hobbiból, vagy pedig 4 órában dolgoznék. Ha egyik sem jöhetne szóba, akkor tanulnék, esetleg önkéntes munkát végeznék. De az, hogy "otthon" üljek egész nap és csak azon kelljen "gondolkodnom", hogy elõbb porszívózzak vagy mosogassak, nekem elképzelhetetlen. Szerintem a férfiak is többre tartanak egy olyan nõt, akinek van saját élete is.
Így van, irigységrõl van szó inkább. Nagyon sok kritikának is ez az alapja. Én a kérdésedbõl egyébként nem azt szûröm le, hogy a gyerekek is otthon lesznek, és nem mennek oviba, csak hogy te nem mész vissza dolgozni, jól értem? Én is itthon maradok az ikrekkel, eszemben sincs bölcsibe adni õket, de sokat járunk játszóházba, és sokat vannak egyéb társaságban is. Oviba már mindenképp menni fognak, mert nagyon klassz helyet néztünk ki nekik, én meg itthon leszek a kistesóval. :)
Az elsõ válaszolóval értek egyet. Aki rosszallóan néz, az szerintem azért teszi, mert egy 3-4 éves gyereknek már kell a gyerektársaság, szocializálódni kell, meg kell tanulnia anya nélkül is lenni egy kicsit, alkalmazkodást kell tanulnia stb. stb. Szóval az ovi szükséges szerintem.

Miért néznek rám furán az emberek, hogy 30 hetesen végre táppénzre megyek! Túl korai?

Legjobb válasz: Miért lenne korai? Szíved joga, hogy egészségben hozd világra a kicsit! Ha akarsz már az elsõ naptól is elmehetsz!! Jó egészséget Nektek!

Miért lenne korai? Szíved joga, hogy egészségben hozd világra a kicsit! Ha akarsz már az elsõ naptól is elmehetsz!! Jó egészséget Nektek!
Én 29 hetesen mentem el táppénzre és néhányan rám is furán néztek. Ne törõdj velük! Egyáltalán nem túl korai! Én is ülõmunkát végeztem irodában, de igenis fárasztó volt, nap végére már egyáltalán nem esett jól ülni se. Sajnos pont a következõ héten derült ki, hogy elkezdett nyílni a méhszájam, így még jó is, hogy elmentem táppénzre, onnantól szigorú fekvés volt. Boldog babavárást! 2 hónapos kisfiú anyukája
Én az elsõ babámmal az 5. héttõl táppénzen voltam, mert 2 mûszakban, álló munkát végeztem. Most a másodikkal a 9. héttõl voltam táppénzen, mert raktárban dolgoztam, és nem tudtam(akartam), emelgetni. Meg 1 évvel korábban elvetéltem, és féltem is hogy baja lesz. Szerintem használd ki, hogy otthon lehetsz, és pihenj sokat! Boldog babavárást.
Én 16 hétig dolgoztam, mert megszünt a cég, és így jött ki a táppénzhez szükséges idõ. De ha nem így lett ovlna, már sokkal elõbb elmentem volna, mert el akartk bocsájtani.. Mindneki akkor megy el, amikor jónak érzi. VAn aki megtudja, hogy terhes, és elmegy, mert úgy gondolja, inkább pihen, magával foglakozik és megteheti:-) Nyugi, így is tovább dolgoztál, mint "kellett volna":-)
Én a 21. héttõl táppénzen vagyok, mert napi 11 órában álló munkát végeztem, néha egy kis pakolással körítve és a dokim szerint nagyon kemény volt a pocim és kicsit görcsöltem is. Sokan kérdezgették: Már nem dolgozol? Néha rosszul érintett, mert úgy kérdezték egyesek (többnyire irodai, ülõ munkát végzõk), mintha lógnék a munka elõl. De nekem a bébikéma legfontosabb. Egy idõ után egyik fülemen be, a másikon ki...
Szerintem azért, mert már nem csak az a nõk dolga, hogy a háztartást és a 3-4 gyereket ellássák.Annyira fel van pörögve az élet, most az "jó" anya(és ettõl az elsõ gyerekes anyák, mint pl én is kibuknak és rossz anyának érzik magukat), aki sikeres a munkájában, sokat keres, csinos, melóból megy szülni és szülés után 1 hónappal már bombanõ.Mivel te meg merted tenni, hogy kicsit rápihensz az anyságra a sikerhajhász emberek UFO-ként kezelnek.Ne törõdj velük, te biztos boldogabb leszel a babával, mint õk.:)
Maximum 5. hónaptól szoktak elmenni táppénzre, de akinek olyan a munkája az már szinte 1 hónaposan elmehet.Szerintem te még sokáig is húztad, lehet ezért néznek furán.
mert rosszindulatuak. ne torodj vele. a szulesi szabadsag 24 het, ebbol az utolso negyet illik az utolso honapban kivenni, de egyebkent barmikor, meg ugye ott a tappenz, ami minden tovabbi nelkul. abszolut nem korai! tenyleg nem erdemes torodni veluk. Vigyazz a babara, magadra, pihenj amennyit tudsz boldog babavarast 16 hetes kismamó
A kérdező hozzászólása: Teljesen igazad van! Mintha a kolleganõimrõl beszélnél. :) Örülök, hogy vannak még ilyen emberek, mint Te és én, akik így gondolkoznak! Sok boldogságot Nektek!
A kérdező hozzászólása: Én ugyan ülõmunkát végzek, de azért az utazás és a napi 8 óra mostmár nem könnyû. Pont azért néznek rám furán, hogy miért megyek el 2 hónappal a szülés elõtt. Na mindegy, jövõ héten vagyok utoljára és már alig várom, hogy csak a kis picúrommal foglalkozzak. :) ) MIndenkinek boldog babavárást!
Nem korai, sõt! Sokan máûr elmennek, mikor megtudják, hogy babát várnak. Én a 16. héten mentem el. Most már csak a babádra koncentrálj. A cégnél csak a saját érdeküket nézik!
Sztem pihenj csak nyugodtan, én most 35hetesen jottem pihenore, 8óra gyári állómunka már nem volt jó és 3muszakom volt.Boldog babavárást és ne foglalkozz senki rosszindulatú véleményével
Szia! Nem korai. Szíved joga eldönteni, hogy mikor mész táppénzre. Én 18 hetesen mentem. De nekem erre rásegítettek a kolléganõim is. Miután megtudták, hogy terhes vagyok, sokat szemétkedtek velem. Mintha irigyek lettek volna.
Mert bórzasztóan utálatosak az emberek és mindenki csak magára gondol.Na most már tedd azt te is!Na meg fõként a babócára.Az a baj, aki még nem volt terhes az nem tudja, mennyire legyengit és már nem csak magadra kell gondolj az egész napos munkán, aki meg már volt, az meg elég gyorsan elfelejti.Én ahogy megtudtam, azóta táppénzen vagyok, mert fizikai munkát, ráadásul fertõzésveszélyben dolgoztam. Velem csak most utálatosak, mert most tudtam meg 4hónap után, hogy már nem tb kifizetõhely a cég és lehet karácsonyig sem ér ide a pénzem.De persze a kismamit nem értesiti senki, hogy pénz nélkül marad, örüljek, hogy nem kell dolgoznom....Érdekes egy világ. De kivánok egészséget nektek és minden kismaminak, az utálatos emerekkel, meg nem kell foglalkozni, azt hiszem most van mivel :)

Miért nézik a köröm elszineződését?

Legjobb válasz: vérkeringést nézik rajta,ott látszik a legjobban. asszem.de nem tudom biztosan.

vérkeringést nézik rajta, ott látszik a legjobban. asszem.de nem tudom biztosan.
De igen, jól mondtad.-) A vérkeringést ellenõrzik a körmökön. Ha megnyomod, elszinezõdik, és utána visszaáll eredeti szinére. Ezért nem szeretik a kórházban a lakkot és a mûkörmöt...


Miért nézik el egy 12 hetes genetikai uh-n a down-kórt? Hát nem egyértelműek a jelek, hogyha ilyen kórja van egy babának?

Legjobb válasz: Kinek nézték el? Bõvebben írnál róla esetleg...? Egyébként nincs egyértelmû jele, hanem százalékosan tudják megbecsülni az eshetõségét.

Kinek nézték el? Bõvebben írnál róla esetleg...? Egyébként nincs egyértelmû jele, hanem százalékosan tudják megbecsülni az eshetõségét.
De vannak jelek, de sajnos nem mindig egyértelmûek. A különféle tesztek (kombinált, integrált, négyes) nem mindenkinek áll rendelkezésére és nem is magát a betegséget mutatja, hanem egy kockázati arányszámot ad... sajnos, ha fiatal az anya, akkor sokszor ad fals arányt... Az egyetlen vizsgálat, ami biztos (99, 9%-os) biztonsággal megmondja, hogy beteg-e a baba, az a genetikai mintavétel(magzatvíz vagy horionboholy-mintavétel), de ezt csak indokolt esetben (anya magasabb kora, Down-elõfordulása a családban, magas kockázati arány) végzik el.
Nem, nem egyértelmûek. Sajnos az általad említett jelekbõl csak megítélni lehet a down-kór valószínûségét, nem pedig egyértelmûen kizárni. Létezik olyan, hogy a nyaki redõ vastag, nem látszik az orrcsont, és a baba mégis egészséges, és sajnos olyan is, hogy minden rendben lévõnek látszik, mégis gond van. Az uh-val nem lehet a sejtekbe belátni sajnos. Egyértelmû eredményt a magzatvízvizsgálat adhat.
Nekem genetikus mondta, hogy a tarköredõ sem minidg vastagszik meg, csak az estek 60%-ban. Az amniocentézisen vagy chorionbohoyl viszgálaton kívül semmivel sem lehet bizotsan megállapítani A teszteknél is csak kockázatbecslést végeznek(kombinált, 4-es, integrált)
Szia nálam nem látták az orcsontot , és elküldtek magzatvíz vételre, de én elmentem a nõdokimhoz aki csinált 4d akkor sem lehetett látni az orcsontot, de megnyugtatott, hogy a babának semmi baja, és elkûldõtt méhlepény vételre.És hála az égnek semmi baja..
Az RMC-be járok terhesgondozásra, a 10 héten vettek vért, a 12 héten (tegnap) voltam egy 40 perces genetikai UH-n, ahol néztek orrcsontot, tarkóredõt, szájpadot, arcszöget, szívet, billentyût, áramlást.. (még egy csomó mindent, de úgy emlékszem, hogy ezeket kifejezetten a down szindróma miatt) Minden rendben volt, de mégsem mondott semmi tényt az orvos, hanem elvitte az eredményeket, és összevetették a 2 héttel ezelõtti vérvétel eredményeivel. + az életkorom. Ezeket együtt figyelembe véve, ma telefonálták meg az eredményt. Ráadásul, mikor bementem, aláírattak velem egy papírt, hogy lehet tévesen negatív, lehet tévesen pozitív. Ez a rengeteg dolog együtt, még mindig adhat fals eredményt! No, azt akarom ezzel csak hangsúlyozni, hogy NEM, sajnos nincs egyértelmû jele ennek a betegségnek, amit figyelembe véve felelõsséggel kijelenthetõ lenne bármi.

Ezt miért csinálja? Van egy 1 éves Amerikai Staffi-Boxer keverék kutyám. Séta közben megszokott állni elkezd morogni, ugatni felborzolja a szőrét és kapar néz körbe és erősen kaparja a földet. Miért csinálhatja ezt?

Legjobb válasz: ne haragudj fogalmam sincs, talán az amstaff vér plusz a boxer vér itt jön ki rajta :D de nagyon kérlek mutatnál egy képet róla??? hetek óta ezen töprengünk a barátaimmal , hogy hogyan nézhet ki egy amstaff boxi kutyus:P

ne haragudj fogalmam sincs, talán az amstaff vér plusz a boxer vér itt jön ki rajta :D de nagyon kérlek mutatnál egy képet róla??? hetek óta ezen töprengünk a barátaimmal , hogy hogyan nézhet ki egy amstaff boxi kutyus:P
elég érdekesen volt akkor pároztatva.ne engedd neki, szólisd a nevén és húszkodd, vagy tereld el a figyelmét virslivel ;) az beváll mer hús :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :) persze, hogy mutatok róla képet :D valami elérhetõséget kapok?? :)

Miért néznek hülyének, amikor megmondom, hogy nem szeretnék 30 éves korom előtt szülni, akkor is csak egy gyereket?

Feltételek most is adottak lennének,egyet kivéve: még egyikőnk sem akar szülő lenni. 26 vagyok,férjem 31,élünk boldogan. De még nem hiányzik egy baba,majd pár év múlva. Kérdezgetik sokan,hogy miért nincs még gyerek,biztos nem jön össze,sb,és meglepődnek,amikor megmondjuk,hogy még nincs tervben. Korosztályom sorra szüli a gyerekeket,minket lassan lenéznek ezért. Olyan nagy bűn ez?

Legjobb válasz: Nem bûn. Ti tudjátok hogy mikor akartok szülõk lenni, ne mások akarják már megmondani :) Ne foglalkozz mások véleményével, ezt csakis Ti dönthetitek el.

Nem bûn. Ti tudjátok hogy mikor akartok szülõk lenni, ne mások akarják már megmondani :) Ne foglalkozz mások véleményével, ezt csakis Ti dönthetitek el.
Ugyan ez a helyzet nálunk is, én szintén 26 párom 31, és én se szeretnék 30 éves korom elõtt szülni, és szintén csak egy gyereket, annyi különbséggel, hogy én még tanulok, és utána szeretnék két évet dolgozni. Ne foglalkozz velük, nektek kell eldönteni, mikorra értek meg a feladathoz. Lehet ha most becsúszna nem örülnétek tiszta szívvel, míg késõbb ti lesztek a legjobb szülõk.
Nekem több ismerõsöm van, akik szintén "késõn" akartak szülni, de aztán évekig nem jött a baba. talán féltenek titeket. Vagy szimplán nem tolerálják, hogy ti máshogy gondolkodtok mint õk. Nem kell velük foglalkozni.
Ez nem bûn csak a mai világban sokaknak szokatlan h ha adottak a helyzetek és nem akarnak gyereket. Ugye nagyon sokan azért szülnek 30 év felett mert akkorra lesz meg az anyagi biztonság. Ugye nem ti vagytok egyedül ezzel de nem sûrû jelenség. De nem kell ezzel foglalkozni a ti életetek ti döntitek el úgyis h mit szeretnétek. :) Mi mondjuk pont az ellentétek vagyunk :) Én 25 férjem 27 éves és van egy fél éves kislányunk. Mihelyst adott volt az anyagi háttér belevágtunk. Csak azért mondtam el h aki nem úgy gondolkodik mint ti nem nézlek le végképp miatta. :) Lehet nem is telik el annyi év mint amennyit terveztetek lehet 1-2 év múlva meggondoljátok magatokat. :) sose tudhatod. De az biztos h a többi véleményére nem kell adni. :)
Mi is három éves házasok voltunk amikor elkezdtünk próbálkozni, 30 évesek múltunk. Azóta két év telt el, baba még sehol, viszont most is úgy gondolom, hogy 30 éves korunk elõtt a mi kapcsolatunkba még nehezen fért volna bele egy baba. Persze jobb lenne ha most várnám a másodikat (mi kettõ csemetét szeretnénk), de ez van. Jó volt így, csak azt sajnálom, hogy nem sikerült rögtön az elején teherbe esnem amikor nekiálltunk. Egyébként majd amikor te szülsz, legalább nem lesz más kismama (vagy nem elõször), így kiélvezhetsz minden pillanatot: csak te és csak a te babád, párod. :-) Ti hárman:-)
A kérdező hozzászólása: Nemrég vágtam bele olyan munkába, ami rengeteg pörgéssel, képzéssel jár, utazgatni kell, párom is beiratkozott egy második diplomára meló mellett, az összes szabadidõnket utazgatással töltjük, élvezzük a munkánk gyümölcsét.Ebbe nem fér bele egy csöppség, aki nyugalmat és 24 óráts felügyeletet igényel. Majd pár év múlva, addigra én is megunom ezt a munkát, a fõnöknõ 3 év múlva megy nyugdijba, engem akar utódjának, párom is befejezi addigra a másoddiplomát, talán kevesebb igényünk is lesz az utazgatásból. Ha nem 30, hanem 33-34 éves leszek amikör jön a baba, az sem tragédia, egyet akarunk csak, 35-ig belefér. Csak már unalmas a sok kérdezõsködés. És a hétvégén már anyám és anyósom is kérdezgették, hogy nem-e gondoltuk meg magunkat, egyszem gyerekek vagyunk, unokáznának...
szerintem nem elítélnek, csak másképp gondolkodnak. Én pl remélem, hogy hamarosan anyuka lehetek majd.. Én 24 vagyok párom meg 39. Én pont 30 éves korom elõtt szeretnék szülni. Ez hozzáállás kérdése, hiszen mindenki saját maga dönti ezt el. A szülõk meg mindenhol aktívak ilyen téren:D Sok boldogságot Katy

Miért néznek le a fiatal korom miatt?

18 éves lány vagyok és vannak fontos dolgaim amiket intéznem kell. akár telefonon akár személyesen mindig bunkóznak velem.. olyan lenéz?en beszélnek velem. nem tudom miért pedig kedves lány vagyok és mégis...

Legjobb válasz: Mert idióták. Én 19/F vagyok, de sok helyen, ha intézem a dolgokat, úgy viselkednek velem mintha semmit nem tudnék, és ostoba lennék... MINT EGY ÓVODÁSSAL úgy viselkednek, illetve mégse, mert bunkóznak és flegmáznak...

Mert idióták. Én 19/F vagyok, de sok helyen, ha intézem a dolgokat, úgy viselkednek velem mintha semmit nem tudnék, és ostoba lennék... MINT EGY ÓVODÁSSAL úgy viselkednek, illetve mégse, mert bunkóznak és flegmáznak...
Én is 20 éves vagyok, de szerintem kétféle ember van az ilyen hivatalosabb helyeken (bank, okmányiroda stb.): van aki teljesen normális, kedves, érthetõen elmond mindent és nem néz hülyének, illetve valóban vannak rendkívül bunkók, a legrosszabb emlékem például az ELMÜ ügyfélszolgálatáról van, amikor egy bizonyos dolgot el kellett intéznem, kellett hozzá nyilván rengeteg papír, bementem, bevittem õket, sorra kerültem, elmondtam a nõnek, hogy mit szeretnék, majd leraktam a papírokat amiket magammal hoztam a pultra, erre köszönés meg minden nélkül rám néz, közli, hogy "ez nekem édes kevés" és visszalöki elém a papírjaimat...itt például erõteljesen uralkodni kellett magamon. De a szüleim szerint valószínû ezek az emberek velük is pont ugyanilyen bunkón viselkednének, ha õk kerülnének oda...fene tudja...
szerintem csak te reagálod túl... ha már ezen fennakadsz, akkor a késõbbiekben nem tudom, mi lesz veled... nem ellened irányul, ha pedig mégis, akkor pedig el kell fogadnod, hogy nem lehetsz mindenkinek szimpatikus, vannak, akik nehezen viselik az émelyítõen nyálas lánykákat... relax, hidd el, nem te vagy az egyetlen, akikkel nem bûbájosak, csak mások nem akadnak fenn ilyesmin. :)
Már elmúltam húsz, de velem érdekes módon 18 éves koromban sem viselkedtek így. Az más dolog, hogy elegánsan öltözöm, érthetõen és illedelmesen beszélek, és ha valaki tiszteletlen velem akkor direkt kellemetlen helyzetbe hozom, hogy vegye észre, hogy én nem fogok meghátrálni. Szerintem a kedvességed miatt azt hiszik, hogy kis félénk lány vagy és úgy érzik, õk vannak "felül". Pláne, mert te szorulsz segítségre... Én sosem vagyok kedves, csak udvarias. Viszont nyomatékosan fejezem ki magam. De esetleg írhatnál példákat, hogy tudjunk tanácsot adni, hogyan kellene kezelned a helyzetet.
Egyébként egyszer volt hasonló esetem, mint az egyik hozzászólónak az ELMÜ-nél. Én fénymásoltatni szerettem volna, amit abban az üzletben kötelesek megcsinálni (náluk intéztem azt is, amirõl másolat kellett, így ez a szolgáltatás nekem opcionálisan járt), csak már 40 perccel a zárás elõtt nem esett nekik jól, mert már kávéztak. Ugyanígy visszatolta a nõ a papírjaimat (azzal az indokkal, hogy õ már lekapcsolta a gépet, pedig én az ilyesmire figyelek, zárásig van fénymásolás a kiírás szerint), mire én is visszatoltam elé és mosolyogva megkérdeztem a nálam kb. 35 évvel idõsebb asszonyt, hogy "Meddig szeretne itt dolgozni, drága?" :DD Kicsit hüledezett a nõ, de én már magyaráztam, hogy mit hány példányban kérek, így esélye nem volt. Amikor kimentem annyit mondott halkan, hogy "Csuda, mit meg nem engednek manapság maguknak ezek az iskolás taknyosok!" Erre én annyit válaszoltam, hogy "Én itt nem iskolás vagyok, hanem vevõ - aki kirúgathatja." Arra már nem emlékszem, hogy csak mosolyogtam, vagy kacsintottam is távozás elõtt. Na de szerintem az a lényeg, hogy ne hagyd magad. Ha tudod, hogy igazad van akkor ne kíméld. De ha neked ez nem megy, akkor kérd meg újra kedvesen, hogy "De nem tudna nekem ebben segíteni, mert fontos lenne elintéznem, de sajnos én nem értem?" vagy "Megköszönném ha tudna adni valami tippet, hogy most mit csináljak vagy kihez forduljak." stb. A te döntésed, hogy melyik verziót választod, felveszed a kesztyût és földbe döngölöd, vagy megpróbálod meglágyítani azáltal, hogy az õ flegmasága ellenére is szépen megkéred.

Miért nézik le azt, ha valaki egy éves kor után ad még tápszert?

Kislányom 17 és fél hónapos, és reggel, este kap még tápszert.Mellette eszik mindent.Már több helyről hallottam, hogy ne tömjem ilyen dolgokkal, ezt anyukák mondták.A gyerekorvosunk ( aki gastroenterológus is egyben ) azt mondta, hogy addig adjam amíg elfogadja, addig ne is erőltessem a tehéntejet, mert ez higiénikusabb.És volt itt a védőnő, aki 3 gyerekes anya, nem mondhatom azt, hogy füzetből okoskodik, és ő 2 éves korig javasolja a tápszert.Én örülök, hogy még megissza, mert napközben keveset iszik.Mert A-tól Z-ig benne van minden vitamin, fehérje, ásványi anyag, zsiradék és még sorolhatnám.Csak azt nem értem, hogy ha valaki szoptat egy 3 éves gyereket, az menő, ha valaki ad egy másfél évesnek még tápszert, az meg hülyén csinálja..

Legjobb válasz: Ez kb olyan, hogy engem folyamatos támadások értek, mert 4 hónaposan elkezdtem a hozzátáplálást úgy hogy rengeteg anyatejem volt. Én úgy vagyok vele, hogy mindenki a saját gyerekével törõdjön, én vagyok az anyja én tudom mit akar.

Ez kb olyan, hogy engem folyamatos támadások értek, mert 4 hónaposan elkezdtem a hozzátáplálást úgy hogy rengeteg anyatejem volt. Én úgy vagyok vele, hogy mindenki a saját gyerekével törõdjön, én vagyok az anyja én tudom mit akar.
Az orvosra hallgass, ne a primitív, okoskodó majmokra.De azért figyelj oda, nehogy esetleg többet hízzon a kelleténél a kicsi.
lányom 16 hónapos, most tértem át a tápszerrõl a tejitalra (szerintem ugyanaz), de csak azért mert most durván akciós volt. szerintem még adom neki egy darabig, de kéri is reggel és este. anélkül nem kel fel, és nem fekszik. inkább, mint a tehéntej. a férjem családja tejérzékeny.
Én nem nézem le, bár feleslegesnek tartom, de mindenki azt csináljon és úgy a gyerekével ahogy akarja.Engem meg azért néznek le mert egy évesen tejet adok majd neki.Kb.mint ha azt mondanám ciánt fogok neki adni vagy hasonló :S
Hát, mert van aki mindenféle netes oldalakon elhangzott véleményeken elgondolkozik. Mindenki úgy eteti, szoptatja, öltözteti, sétáltatja, altatja a gyerekét ahogy akarja. De ez minden kérdésre igaz nagyjából: mindig mosolygok amikor vérre mennek emberek azért, hogy mindenki elfogadja az õ érveiket, sõt, akár kodifikálják is õket. Nem kell vele foglalkozni. (Utóiratként: a két-három évesen még cicit kérõ gyermek nekem bizarr. És? Ettõl még lesz, aki szoptatni fogja, és hülyének is nézném ha magába szállna idegenek véleménye alapján. :) )
20 hós lányom még este tápszert kap. én vettem észre, hogy bárki is lenézne emiatt. már próbáltam tejet kóstoltatni vele és nem bírta, így még mard a tápi.
A fiamnak 3 éves koráig 4-es tejallergia miatt speciális tápszert kell innia. Vagy ez vagy injekciók formájában a kalcium stb. Mikor kiváltom a gyógyszertárban a közel 2, 5 évesemnek, aki ráadásul magas, folyton óvodásnak nézik, elképzelheted, miket suttognak. Hangosan nem merik, mert bár én GyES-es pedagógus vagyok, de a férjem aktívan az!:D Ha nem lenne allergiás akkor sem adtunk volna neki 2 éves koráig tejet, akkor is tápszert vagy tejitalt kapna.
Én sosem néztem le senkit, egyik témában sem legyen az fejlõdés, hozzátáplálás, altatás, szoptatás 3 éves korig stb.Bezzeg engem mindenért, 4 hónaposan kezdtem el hozzátáplálni, és 1 éves kor után nem fogok neki tápszert adni, hanem tejet.Persze én rossz anya vagyok és jönnek a baromságaikkal mindenért az ilyenekkel ne foglalkozz, én pl nem szoptatnám a gyerekem 1-1, 5 éves kor után, de ez az én véleményem tápszert sem adok neki majd ha elmúlik egy éves, persze fokozatosan fogom róla leszoktatni.Azt csinálsz amit akarsz a te gyereked, de nekem inkább az a tapasztalatom, hogy azt nézik le aki nem tápszerezi 2-3 éves koráig hanem ad neki tejet, mert a mai idióta hozzátáplálási szabályokat figyelik, ami nagyrésze lássuk be marhaság.Adj neki ha akarsz, azzal ne foglalkozz aki bele akar szólni, manapság nagy divat ítélkezni, és beleszólni idegenek dolgaiba.
mindenki a legjobbat akarja a saját gyerekének, kimûveli magát egy adott témából és dönt A, B, C, D mellett. Mindegyik gyerek fel fog nõni és 5 év múlva semmi jelentõsége nem lesz, hogy melyik mikortól és meddig kapott anyatejet, tápszert, tejitalt, tehéntejet, kecsketejet, ez magánügy. A baj csak ott van hogy az emberek hajlamosak beleokoskodni más dolgába, legtöbbször segítõ szándékkal, de mégiscsak a más dolgába. Amit tehetünk, hogy megfontoljuk vagy eleresztjük a fülünk mellett, idegeskedni miatta nem érdemes.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Emiatt nem idegeskedem, csak feltûnt ez a dolog, de úgy vagyok vele, hogy majd elmond errõl is amikor akar.A szopiról is õ maga mondott le 8 hónapos korában, semmit nem erõltetek.
Szia. Kisfiam 21 hónapos és még reggelente vap tápszert vagy ezeket a kész tejitalokat.Igaz nem nagy mennyiséget iszik meg belöle kb 1, 5-2 decit.De ugy veszem észre ezt reggelente még igényli.
Nekem is sokáig tápszert kapott a fiam, de a gyerekpszichológus válaszolóval nem értek egyet a tekintetben, hogy a bolti tejekkel valami gond lenne. Mindegyik forgalomba kerülõ TEJ (és nem reggeli ital) jó minõségû, ellenõrzött.
A kérdező hozzászólása: Reggeli ital? Ezen jót röhögtem:) ) Nincs azzal baj, ha valaki ad tejet a gyerkõcnek, nem kell a széltõl is óvni, csak nálunk volt 4 hónap amikor gyanú volt a tejallergiára.Nem az, de óvatosabb vagyok.Minden válasz hasznos volt, köszi!
Szerintem nem nézik le, maximum furcsán néznek rá. De nyugi ez mindennel így van ha az ellenkezõjét tennéd, akkor az lenne a fura.Mindenkinek soha nem fogsz tudni megfelelni, így ne is idegeskedj ilyenen, azzal foglalkozz amit te érzel, amit az ösztöneid súgnak, meg max a férjed tanácsát kérd ki, mert õ is szülõ, gyakran ezt elfelejtjük hogy apa is van nem csak anya, így még õ lehet kompetens bármilyen témában a gyereketekkel kapcsolatban.
Az én lányom 18 hónapos, és reggel.este tápszert kap. És fog is, ameddig jó Neki, és elfogadja. Senkire ne hallgass, csak az érzéseidre. Engem is próbáltak ilyen - olyan indokokkal "leszólni" a "szuperokos, én aztán mindent jobban tudok" anyukák, de nem érdekel. A babámnak így jó, kész.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, így már nem érzem magam hülyének..:) )
A kérdező hozzászólása: Köszi! A hízástól nem tartok, mert sajnos nem az a nagyon hízó gyerek, bár az lenne!
A kérdező hozzászólása: Mi is 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást, kénytelen voltam, mert akkor már kevés tejem volt.Azt is mondta a védõnõ, hogy a bolti tej ráér 2 éves kora után.Addig is kaphatja, fõzve pl. tejbegríz, vaníliapuding, de így nyersen nem kell elsietni.A tejitalon gondolkodom én is.Köszi!
A kérdező hozzászólása: Nekem is bizarr a 2-3 évesen szopizó gyerek, azért, mert ennyi idõsen akármit ehet-ihat, és az anyatejnek már nincs tápértéke ebben a korban szerintem.Majdnem kellemetlen az ilyen látvány, és ennek inkább érzelmi oka van.De én se nézem le, mert tényleg mindenki ismeri a saját gyerekét, és tudja, mi a jó neki.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!:) )
11 hós a lányom és addig fogok neki tápszert adni reggel és este, amig elfogadja! Pont amiket leírtál azért...Ezen egy percet se rágódj!!! Úgy van jó, ahogy van! Üdv!
Az én fiam 14 hónapos, reggel-este tápszer. Csak úgy mellékesen megjegyzem, hogy kétszer volt eddig beteg. Sokat voltunk játszóházba, szinte minden nap jön hozzánk valaki vagy mi megyünk másokhoz. Tuti, hogy van köze a tápszerhez, tele van vitaminnal. Addig adom neki míg elfogadja, ízesítve is kapja, hogy ne unja meg. Minimum 2 éves koráig.
3 hónapos a babám és már kap pürésített cuccokat egyszer-kétszer egy nap! Mondjuk én nem reklámozom, mert úgy néznek rám, mint a véres rongyra. De most kezdjem el magyarázni, hogy a tápszeres babámnak, alig volt széklete és azért adok neki néha. Mert így naponta van! Mindenki csinálja úgy, ahogy az õ babájának jó!
Azért, mert ezen az oldalon, és úgy általában az életben imádnak az emberek mindenbe belekötni, oda mondani egy igazságot, kiosztani ismeretleneket, ítélkezni mások felett. Egyszerûen ha nem így tennének nem éreznék jól magukat. Szerettem ezt az oldalt, de egyre inkább undorodom az itteni válaszolók többségétõl. Természetesen nem általánosítok, vannak kivételek.
Tudod hogy nem ártasz miért érdekel más véleménye?

4.5 éves fiam 110 centi és 16 kiló, ez kevés, miért néz ki olyan vékonynak holott a korához ez átlagos súly?

Legjobb válasz: az "ez kevés" rész kérdés akart lenni. Tehát : Ez kevés súly?

A kérdező hozzászólása: az "ez kevés" rész kérdés akart lenni. Tehát : Ez kevés súly?
Az én 4, 5 éves fiam még nem érte el a 16 kilót. Kb 105-108 centi, nem tudom pontosan. Rettentõ soványnak néz ki, de õ ilyen. Mi is ilyen vékonyak voltunk/vagyunk
megnéztem a táblázatunkat. 4, 5 éves 109 centi és 18 kiló az átlag. de a normák 14 és 24 kiló között, ez felett vagy alatt már gond van. 99 és 115 centi között van a normám centi. vagy is teljesen jó a fiad, lehet azért látszik kicit vékonyabbnak, mert 1 centivel magasabb és 2 kilóval kevesebb, így vékonyabbank tünik, de simán a totál közép szinten van. amúgy sokat számít az arc is. kislányomnak pufi arca van és ö is teljesen a közép súlyben, közép magaságban van de mindenki kövérezi, kövérezte, pedig abszolút a totál középp értékben van.
Számít az is milyen az alkata, milyen a csontozata. Én anno 6 évesen voltam 16 kiló...cérnalábúnak hívtak. :)
Szerintem is ez az átlag súlya ennyi idõs gyermeknél. Az én kisfiam még csak most lesz 3 éves, és 2 hónappal ezelõtt volt 104 cm, és 18, 2 kg! Most 4-5 éves gyerekruhákat veszek neki, és 28-as cipõt. Szóval erõs, nagy fiú, de nem kövér! Kicsit "félek" milyen lesz késõbb, de ugyanakkor pedig nem, mert tartani fognak Tõle, így remélhetõleg nem fogják Õt bántani. Érzékeny lélek, kedves, õszinte, szeretetre méltó kisfiú, nagyon büszke vagyok Rá! <3 Imádom! :)
A kérdező hozzászólása: Köszi. Lehet akkor hogy a csontozata miatt, vékonynak látom, az óvónõk is mindig mondják milyen sovány és hitetlenkedtek mikor mondom hogy 16 kiló.

Szerintetek Alekosz miért olyan kedvelt a nézők körében?

Én egyedül a higgadtságát tudom értékelni, amit még a legnagyobb cirkuszok közepette is megtart. Jól tudja érezni magát a luxus börtönben, rendesen ki is használja az ingyen pia lehet?ségét, néha vannak jó köpései, viszont sokszor fárasztó a túlcifrázott monológját, magyarázatait hallgatni.A n?i nem nagy hódolója körül udvarolja az összes közelébe kerül? n?t, majd miután azok kikosarazták, undorító módon kielemzi az összes létez? hibájukat, leszólja ?ket a hátuk mögött és a szemükbe is. Talán emiatt még elnéz?bb is lennék, ha egyébként ? maga Adonisz lenne. Csakhogy ? még ahhoz is rettent?en lusta, hogy egy kis energiát fektetne a testének formálása érdekében. Mindig röhejesnek tartom, ha hasonló alkatú biztonsági ?röket látok valahol. Bár neki legalább a magassága meg van hozzá. Sokan lovagolnak a villa lakók el?életével. Az ? esetében milyen pozitívumokat tudtok felhozni? Egy újságcikk alapján ? a menyasszonyát hagyta kint. Róla miért nincs szó, és miért akar már az els? naptól fogva mégis minden n?t megmászni? Miért szimpatikusabb inkább ez a jellem, mint mondjuk a Bécié? Ha esetleg kizárnátok érveitekb?l a fajgy?löletet!?

Legjobb válasz: 1. Kerüli a konfliktusokat, ha netán belekevereidk egybe akkor nem üvöltözik, hanem kúltúráltan fejezi ki magát 2. Szórakoztatja a népet és egyértelmû, hogy mindenkinek jobban bejön egy vicces,humoros figura mint egy hazudozó álszent szuka Igaz, nem tökéletes ember, de sztem a villába õ az egyik aki õszinte, magát adja és szórakoztató :D

1. Kerüli a konfliktusokat, ha netán belekevereidk egybe akkor nem üvöltözik, hanem kúltúráltan fejezi ki magát 2. Szórakoztatja a népet és egyértelmû, hogy mindenkinek jobban bejön egy vicces, humoros figura mint egy hazudozó álszent szuka Igaz, nem tökéletes ember, de sztem a villába õ az egyik aki õszinte, magát adja és szórakoztató :D
Alekosz egy egyéniség. Nem hódol be a társadalmi konvencióknak. Persze rosszul esik neki a visszautasítás, de igazából nem érdekli. Teszi amit helyesnek lát és nem játsza meg magát. Igazából csak annak a véleménye érdekli, akire õ felnéz. Azért szimpatikusabb nekem Alekosz jelleme, mint Bécié, mert Béci egész megjelenésén, viselkedésén látszik, hogy egy simamodorú sunyi alak. Elgondolkodtató, hogy általában az ilyen jellemek képesek átverni az embereket, pontosan a sima modoruk miatt. Nem szeretem az ilyen stílusú embereket a való életben sem. Tipikusan az a fajta, aki behízelgi magát, teszi amit tenni kell, mondja azt, amit mindenki hallani akar és ez egyeseknek bõven elég.
A 15:56-ossal 100%-ig egyet értek! Pont ezeket akartam én is írni.
Lehet sokan hülyének tartják, meg nagyokosnak, de jelenleg Alekosz az egytelen humorral rendelkezõ személy a Villában. Valamint Õ egy egyéniség. Nem kell ezt magyarázni. És nem utolsó sorban tényleg nagyon higgadt. A villában már mindenki kiborult minimum 1x. Gigike, Jerzy, Gombi... a többirõl nem is beszélve. Eközben Alekosz? Fantasztikus. Tetszik a felfogása.
Ha összehasonlítom Alekosz és Béci higgadságát (amit Béci kezd elhagyni amúgy) akkor látszik, hogy Alekosz higgadsága valódi, Béci meg egy sunyi majom, alig várja igazából, hogy bepofázhasson valakinek. Az meg engem nem érdekel, hogy Bécike mit túlbuzgóskodik a feladatoknál. Azért csinálja mert tudja hogy bevágódhat ha játsz a hogy szorgos. -.-
A kérdező hozzászólása: 15:56: És hogyha ez a sima modorúság éppen taktikaként van bevetve? Úgy tudom ezt más játékosnál sem kritizálták meg. Béci és Gigi pont azért nem akar annyi közönségességet, és példaértékûnek nem mondható viselkedést mutatni, mert a fél ország fiatalja, és a felnõtt korosztálynak olyan rétege is nézi a mûsort, akik az ellenkezõ jellem megnyilvánulását elítélik. Biztos vagyok benne, hogy az életben õk is sokkal felszabadultabbak, mint a fiatalok többsége, de talán sokak szemében okosabb ezt egy ilyen mûsorban kicsit mégis visszafogni. Ezt Gigi már a mûsorban is kifejtette. Egyébként a tegnapi elõzetesben már Alekosz bunkósága is egyre inkább kezd kibontakozni. Kíváncsi vagyok, mi bújik még elõ nagyra becsült jellemébõl, miután már nem tud Oli mögé bújni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!