Találatok a következő kifejezésre: Miért nézi egyik ember a (12 db)

Miért nézi le egyik ember a másikat? Miért gondolja pár ember, hogy többet ér mint a másik?

Legjobb válasz: Sziasztok! Hat erre lenne egy par peldam!en vajdasagi magyar vagyok!eltem 6 evet magyarorszagon,sajnos a sors igy hozta:( 91 tol 97 ig.Pinces padlasszobas maganhazat hagytam itt akkor,NEM elvalt szulok gyerekei vagyunk mind minden masodik magyar!Elelmiszer boltba dolgoztam magyarba, volt alkalmam megismerni az embereket, a mindennapi 10 deka parizsi vasarastol kezdve stb..es ha az a 10 deka parizsi, veletlen tobb volt,hat volt szemforgatas Nem akarok senkit megbantani ,de ez nekem erdekes volt!Meg hogy leneztek bennunket,olyanok akik alberletbol alberletbe koltoztek semmiuk se volt! Az a legnagyobb gond hogy mi magyarba szerbek voltunk!!szerbiaba meg magyarok vagyunk. Vegul is mindenutt jo ,de legjobb itthon!! BUEK!!!!

nem minden gazdag ember ilyen lenézõ, és nagyképû! én tisztában vagyok azzal, hogy mennyi pénzünk van, és tudom, hogy nem kevés, és az én szüleim is ugyanúgy megdolgoznak azért a sok pénzért, mint mások , csak õk sajnos kevesebbet kapnak. az én szüleim tanult emberek, több diplomával, és azért is meg kellett dolgozni! a pénz nem jön csak ugy magától. És én sem vagyok elkényesztetve, egy átlagos ember vagyok, lehet hogy több mindent megkapok, de ettõl nem érzem magamat én többnek mint mások. tehát akik lenézõek, azoknak nem csak a pénz van.. hanem azok önzõ emberek. de tudok olyan lenézõ embereket, akik pl egyátalán nem gazdagok.. ez az ember természetétõl függ, nem a pénztöl!
Sziasztok! Hat erre lenne egy par peldam!en vajdasagi magyar vagyok!eltem 6 evet magyarorszagon, sajnos a sors igy hozta:( 91 tol 97 ig.Pinces padlasszobas maganhazat hagytam itt akkor, NEM elvalt szulok gyerekei vagyunk mind minden masodik magyar!Elelmiszer boltba dolgoztam magyarba, volt alkalmam megismerni az embereket, a mindennapi 10 deka parizsi vasarastol kezdve stb..es ha az a 10 deka parizsi, veletlen tobb volt, hat volt szemforgatas Nem akarok senkit megbantani , de ez nekem erdekes volt!Meg hogy leneztek bennunket, olyanok akik alberletbol alberletbe koltoztek semmiuk se volt! Az a legnagyobb gond hogy mi magyarba szerbek voltunk!!szerbiaba meg magyarok vagyunk. Vegul is mindenutt jo , de legjobb itthon!! BUEK!!!!
Ha valakinek kisebbségi komplexusa van, menõként viselkedik, és meggyõzõdése, hogy senki nem olyan nagy arc, mint õ. Ezzel kompenzálja a komplexusát. Ha valaki értéktelen, meggyõzõdése, hogy senki nem olyan értékes, mint õ, ezzel kompenzálja az elvetettségérzését. Pedig ugyanolyan porszem az univerzumban õ is, mint mi, csak ezt nem látja - vagy nem akarja látni - éppen azért, mert ahhoz kell valamilyen szintû alázatos gondolkodás.
Mert így is van!Én vállalom, hogy lenézek sok embert.Csak egy példát említenék.Igenis többre tartom magam pl.annál, az embernél akit tegnap láttam, tök retkesen, részegen feküdt a Móriczon, és épp behúgyozott, és arébb lellett lépnem, mert a pisája folyt a kövön, és a gatyám alját érintette volna.Engem se kényeztettek el a szüleim, sõt apámat nem is nagyon ismertem, mert korán meghalt.Mindent amit elértem magamnak köszönhetek.Nekem sem volt egyszerû életem, de bármi is vezetett neki ehez az állapothoz ahol tart, mindig van kiút, és összekell szedni magunkat!Undorító ha valaki idáig süllyed!Régen még én is sajnáltam õket, de amikor egyszer az egyik csövesnek karácsonykor vittem, két üveg bort, a köszönöm helyet, azt mondta, hogy hozhattam volna kávét, és kaját is....milyen ember az ilyen?Vagy milyen emberek pl. a pedofilok?Igenis nagy különbség van ember és ember között!!!
Mert lehet hogy többet is ér..(bár ez függ attól hogy kinek mi az értékes), vagy mert azt hiszi hogy többet ér :P
Szerintem az ilyen lenézõs ember önmagával nincs megelégedve. A kisebbségi érzését kompenzálja ezáltal. Gondoljunk Napóleonra vagy Hitlerre.Az alacsony kisemberek hogy valahogyan kompenzálják alacsonyságukat, igazi világleigázó diktátorok lettek....
Talán azért, mert tényleg többet ér. (Meg az is lehet, hogy csak ezt gondolja. És saját szemszögébõl valóban többet is ér, mint a másik. Hiszen ki lenne az, aki feláldozná az életét egy ismeretlen embertársáért?!) Pl. én is többre tartom magam a legtöbb embernél. Megmondom õszintén (jöhet a lepontozás nyugodtan!) az emberek többségét férgeknek tartom. És ha jobban belegondolunk, tényleg azok is. Kevés közülük az, akinek az élete tényleg ér valamit. Hiába hiszi sok ember azt, hogy egyenlõek vagyunk, meg értékesek vagyunk. NEM vagyunk azok! Ez csak egy üres sallang, és aki elhiszi, az tényleg egyenlõvé válik - a többi hasonló kis féreggel. Ezzel a kamu dumával pl. könnyebb vezetni az embereket. (Lásd történelem. Az ostoba tömeget sokszor az egyenlõség eszméjével vezették ... az EGYENLÕBBEK. :) ) Ezügyben javaslom Dosztojevszkijt: "Nézzék meg, kik boldogok ezen a világon…? Pontosan azok, akik olyanok, mint az oktalan állatok, és vackor értelmükkel inkább közéjük valók. Ezek szíves örömest vállalják az életet, de pontosan olyan feltételek mellett, ahogyan az állatok élnek: esznek-isznak, fészket eszkábálnak, és utódokat nevelnek. (…) A falni, hálni, emészteni és ülni a puhán ideálja, még meglehetõsen sokáig fogja vonzani az embert, de nem a magasabb rendû embert…"
azért mert az emberek általában arrogáns bunkók, és az egyik azzá teszi a másikat, mindenhol az van hogy aki szép és gazdag, az többet ér, a sok hülye meg elhiszi. és egy csomó embert aki lenéz másokat folyton megalázták régen, alacsony az önbizalmuk, ez maradt nekik, de ez nem az õ hibájuk, hanem ezé a tetves társadalomé
Van ilyen. Ez is egy embertipus, kell lenni ilyennek is, mivel mindennek megvan az ellentéte :( Nem védeni akarom õket egyátalán, engem is roppantul idegesít, és ellenzem. A közvetlen környezetmben van egy ilyen ember, "kicsit" többre tartja magát az átlagnál. Nem áll szóba olyan emberekkel, akiknek nem épp a legmegnyerõbb az öltözködése, vagy épp túlsúlyos, vagy csúnya az arca. Kevés barátja is van emiatt, sõt nem ismer senkit szinte, nem tudja magát jól érezni soha. Nem csak a külsõre utazik, hanem arra is hogy valaki inteligens legyen és tudjon vele politikáról, történelemrõl, tudományokról, irodalomról beszélgetni. Ha meg netalátán õ nem ért valamihez, játsza az édes naívat. :S Õ szerintem a nagy tárgyi tudása (mert tényleg elég nagy van neki) miatt viselkedik igy az emberekkel, viszont nem bírja az egyszerûbb embereket, akik pl falvakban élnek, tájszólással beszélnek, stbstb.. Lehet mégsem rendelkezik annyira nagy tudással...? Eléggé sznob, õ egy gazdag családban nõtt fel, sosem foglalkoztak vele, anyagilag meg támogatták rendesen. Gondolom ennek nagy köze van ehhhez. Egyszer megkérdeztem tõle finoman, hogy õ miért ilyen. Nem tudott rá normális választ adni, azt mondta, hogy õ felsõbbrendû, kifinomult, meg hogy mert az ilyen emberek szánalmasok. Emlékszem mielõtt ilyen durva lett, nagyon sokan cikizték és lejáratták. No comment.
Hát látod erre én is kiváncsi lennék! Fogalmam sincs, szerintem erre "õk" sem tudnának válaszolni. Sokat függ a neveltetésen, a baráti körön, hogy a többiek hogyan viselkednek másokkal. Mert talán õk úgy gondolkoznak, hogy jobb másokon röhögni, mint csak egy kicsit magukba szállni vagy tükörbe nézni. Állítólag ez a magaviselet gyenge jellemre vall, hát szerintem van is benne vmi. Kicsit se érnek többet másoknál, sõt.

Miért nézik az emberek még mindig furcsán, ha valaki közterületre fát/füvet ültet vagy megnyír egy bokrot "önkéntesen"? Vagy akár felsöpri a lépcsőház/ház előtt a járdát.

Sose értettem, most, hogy a sártócsák helyére fűmagot hintettem, mindenki összesúgott és a táblát, hogy "frissen ültetve" semminek nézik. Ennyi a civilizáció itthon?

Legjobb válasz: Közterületre nem ültetgethetsz csak úgy magad elhatározásából. Különösen fát nem. A bokrok önkéntes megnyírása sem mindenhol jó dolog. Falun pedig mindenki maga tartja rendbe a háza elõtt a járdát és a ház, járda úttest közötti részt is. Nem azt nézik furcsán, ha fölsöpröd a házad elõtt a járdát, hanem azt, ha nincs rendben tartva.

Közterületre nem ültetgethetsz csak úgy magad elhatározásából. Különösen fát nem. A bokrok önkéntes megnyírása sem mindenhol jó dolog. Falun pedig mindenki maga tartja rendbe a háza elõtt a járdát és a ház, járda úttest közötti részt is. Nem azt nézik furcsán, ha fölsöpröd a házad elõtt a járdát, hanem azt, ha nincs rendben tartva.
Igen, "ennyi a civilizáció itthon". Pontosan. Segíthet, ha a befüvesített területet alacsony, jelképes kerítéssel - akár 4 karó, és közéjük kihúzva egy madzag 20 cm magasságban - körülveszed. Ezt általában respektálni szokták.
Nem szükségszerûen civilizáltság kérdése, egyszerûen csak szokatlan látvány.
Na jo essunk tul rajta akkor: Kezdem! Jaj de aranyos vagy, hat persze, h szokatlan, hiszen nem mindenki ilyen onzetlen, szorgalmas ember mint te! Aki nem sajnalja a szabadidejt meg a penzet erre. Rem most orulsz, ennyi dicseres eleg volt? Hanyingerem van az ilyen emberektol mint a kerdezo.
Elárulom neked, hogy én már ültettem fát közterületen és metszettem is olyan bokrokat és fákat amik nem is az én házam elõtt voltak, egyszerûen zavart, hogy minden nap arra megyek és kiszúrja a szemem meg beleakad a hajamba... Nem nézni kell, hanem tenni valamit...
Mert a magyarok ilyen hülyék és bámulósak, ha jót csinálsz az a bajuk, ha rosszat csinálsz az a bajuk, nekik semmi nem jó...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat. Én is úgy tudtam, a ház elõtti rész a mi felelõsségünk.
Ez a kontraszt igaz nem csak társasház-családi ház viszonylatban, hanem Budapest-vidéki város viszonylatban is. Legalábbis és sok helyen így tapasztaltam. Tisztelet persze a kevés kivételnek.
20 évig laktam tömbben, és ugyanezt a hozzáállást tapasztaltam. Mindenki csak panaszkodott, hogy milyen undorító mocsok van a lépcsõház környékén. A csikket persze ott dobta a földre a kulturált szomszéd. A kutyások is az bejárat melletti zsebkendõnyi földet használták kutyavécének. Nem volt közösség, értelmetlen volt minden "társadalmi munka". Az aki a munkahelyén könyékig turkált a fáradt olajban, otthon adta a nagyságos urat, hogy õ bizony ilyen alantas munkát nem fog végezni, mint a járdasöprés. Most családi házban lakunk. Az utcában természetes, hogy minden lakó karbantartsa a portáját és annak környékét.
Utolsó! Ez le van írva valahova? Valami jogszabály vagy ilyesmire gondolok. Csak mert egyszer mi megpróbáltuk megmetszeni a kerítésen kívüli elfajzott bozótost és fákat. Erre az utca túloldaláról, ahol 4 emeletes társasházak vannak, átkiabáltak az erkélyrõl, hogy ha hozzá merünk nyúlni a bokrokhoz, akkor feljelentenek minket közterület rongálás miatt.
Minden ház elõtti utcarész rendben tartása az ott lakók feladata - így a járda felsózása stb. is. Az, hogy a hozzád tartozó utcarészre mit ültetsz, bizonyos területi megkötésektõl (amelyek a legtöbb helyen nincsenek, csak pl. ha olyan helyen laksz, amely mûemlékvédelem alatt áll) eltekintve mindegy. Régen mi nagyon szépen kicsinosítottuk, cserjék, virágok, minden, aztán ellopták a növények felét.
Nálunk is úgy van, mint ahogy 13:04 írta. Pedig nem falun lakunk, hanem egy 200000-es megyeszékhelyen. Van a kerítésünk és az utcai járda között egy pár méter széles sáv, ami közterület. Mégis nekünk kötelezõ rendszeresen nyírni a füvet, meg összeszedni a szemetet, amit az utcán szétdobálnak. Mert a szomszédunk folyton azt lesi, hogy egyszer elmulasztjuk-e, mert akkor máris rohanna feljelenteni.
A kérdező hozzászólása: "Na jo essunk tul rajta akkor: Kezdem! Jaj de aranyos vagy, hat persze, h szokatlan, hiszen nem mindenki ilyen onzetlen, szorgalmas ember mint te! Aki nem sajnalja a szabadidejt meg a penzet erre. Rem most orulsz, ennyi dicseres eleg volt? Hanyingerem van az ilyen emberektol mint a kerdezo." ez LOL :D Nekem meg tõled. És helyre is állt ezzel a világ egyensúlya akkor. A másik kommentre, engedéllyel értettem :)
A kérdező hozzászólása: Jó ötlet a kerítés! :) Remélem nem viszi el senki. Tudom, hogy szokatlan látvány, de elég sok szokatlan látvány van életedben xD én konkrétan úgy kezelném, hogy "jé, de jó.. ilyen is van?" ... csak általában ez negatív szokatlanság nekik, nem pedig valami jó. Pedig ez nagyon is pozitív dolog szerintem.
Ültethetsz, gondozhatsz, takaríthatsz. A fákkal az a gáz, hogy belenõhetnek a földalatti közmûvekbe, vagy pedig beárnyékolhatnak egyes lakásokba, akadályozzák a kilátást, esetenként tûzvédelmi szempontból aggályosak. Ezeket kell figyelembe venni. De meglévõ cserjés-bokros területet igenis megmetszhetsz, ültethetsz is bármit, amit mondjuk a felette lakókkal megbeszélsz.Lehet, hogy allergiás valami növényre, ne okozzon gondot. Amúgy jobb, ha néhány lakóval akiket jól ismersz összefogsz mert az a tapasztalatom, hogy sokan mások is megtennék ezt de senki nem kezdeményez mert félnek attól, hogy megszólják, vagy rátartinak mondják õket.

Ha egy ember tudja, hogy jól néz ki, okos, stb. akkor már miért mondják rá rögtön a többiek, hogy beképzelt? Miért divat önbizalomhiányosnak lenni?

Már nem egyszer megkaptam ezt. Tudom, hogy okos vagyok, mert a suliban a fontos tárgyakból simán megvan az 5ös heti pár óra tanulással. Tudom, hogy jól nézek ki, mert bejövök a csajoknak, azt szedek fel, akit akarok. A sporteredményeim is jók, országos versenyeken is jó helyezéseink vannak. Anyagilag is elég jól áll a családom. Szóval szerintem nem túlzok, ha azt mondom, hogy benne vagyok az emberiségnek kb. a legjobb 1%ában, és sokkal többre fogom vinni, mint a legtöbb ember. Mégis kevés haverom van. Mondjuk ez nem akkora baj, mert a legtöbb ember olyan primitív vagy okádékul néz ki, hogy azokkal nem is akarok haverkodni. De az már zavar, hogy egy csomóan azt hiszik, hogy beképzelt vagyok, egy csomószor megkaptam már, hogy hogy el vagyok telve magammal, meg mennyire sokat hiszek magamról, és hogy vegyek vissza. De ez miért akkora baj? Hogy van egy normális önértékelésem? Ma kajak az a divat, hogy mindenki önbizalomhiányos meg sajnáltatja magát, azokat bezzeg állandóan vigasztalgatják az emberek. Pedig csak egy lúzerek, akik soha nem fognak elérni semmit. Aki meg normálisan látja magát, az már „beképzelt”. Miért? Miért baj az, hogy nem otthon sírok, hogy milyen szar vagyok, ha tudom, hogy nem vagyok az? Komolyan nem értem. A szüleim is állandóan ahelyett, hogy elismernék az eredményeimet, mindig azzal jönnek, hogy „vegyek vissza magamból”. De minek? 16/F

Legjobb válasz: Ha tudja magáról vki az egy dolog, de ha hangoztatja is akkor beképzelt. Szóval beképzelt vagy, ne próbáld meg kimagyarázni.

Ha tudja magáról vki az egy dolog, de ha hangoztatja is akkor beképzelt. Szóval beképzelt vagy, ne próbáld meg kimagyarázni.
Te egy [email protected] vagy:D Ha azt hiszed, hogy mindent tudsz, akkor lehet, hogy nem ismered annyira a körülötted lévõ világot, hogy tudd, hogy mennyi mindent nem tudsz. Ha nincs pénzed, már nem is lehetsz benne az emberiség legjobb 1%-ában? Nekem nlad többet ér egy nagymama, aki azért jár el dolgozni, és van 3 munkahelye, hogy az unokája egyetemre mehessen, te hozzá képest egy senki vagy. Lehet, hogy ronda vagy, és a sunák csak a szüleid pénzéért szeretnek? Arra nem lehetsz nagyon büszke, sõt, ki tudja, hogy a szüleid nem abból gazdagodtak-e meg, hogy törvényeket szegtek, kihasználtak másokat? Senki vagy, és az is maradsz.
Hát most ez nem fog neked tetszeni, de az, ahogyan írtál magadról elég öntelt jellemre vall. Az oké, hogy valaki tudja magáról, hogy értelmes, okos, jól néz ki, de az intelligenciához kell egy bizonyos fokú szerénység is. Ha érted, mire gondolok! Mert az okos ember nem hangoztatja ezt lépten-nyomom, mert tudja magáról és nincs szüksége folytonos megerõsítésre. Abban igazad lehet, hogy mostanában divat önbizalom-hiányosnak lenni, de ha azt szeretnéd, hogy legyenek barátaid és ne tartsanak beképzeltnek, akkor legyél szerény és kedves, segítõkész a többiekkel!
"pedig csak egy luzerek", amig a szam/szemely/nevelo azonositasa nem megy a mondatban, te sem vagy tokeletes. jo dolog az onbizalom, addig amig helyes. ha tulzasba viszed, akkor van belole baj. kepzeld, aki okos, annak nem kell heti tobb orat tanulni... en sem tanultam tobb orat, amit oran hallottam abbol eltem 4 evig gimnaziumban, 4, 5 folotti atlaggal, megsem vagyok okos, csupan jo a memoriam. de, tudod nincs is annal idegesitobb, mintha valaki tulbecsuli magat. nem, draga, nem vagy kiveteles ember... jo neked, konnyebben tanulhatsz, tobbre viheted esetleg, amit becsulj meg jol. de ez nem kulonboztet meg teged senki mastol.
Le fogsz értékelni, de: -attól h a gimi elején jók az eredményeid, nem vagy okos. gimiben lazán voltam kitûnõ kb. tanulás nélkül, egyetemen meg szívok... Ja, az az érettségeim is 90 fölöttiek lettek, szintén nuku tanulással. -az h gazdagok vagytok, az nagyon nem a te dicsõséged, hanem inkább a szüleidé (vagy õk is csak szerencsések...) Emberiség legjobb 1%... anyám. Csináltál már bármi olyat ami másnak is jó, nem csak neked? Inkább a legönteltebb 1%ban vagy benne. Mondjuk annyiban igazad van, h kell az egészséges önbizalom, de ez kicsit túlzás ;)
Amúgy meg kit érdekel, hogy több "lehetõséged " van egy csórónál? Az olyan embereknek, akiknek nem anyuci tolja a segge alá a pénzt, meg kell dolgozniuk érte, így sokkal többet is ér. Mindenki többre tartja azt, aki egyetemista létére eltartja magát, mint azt, akinek a szülei kifizetnek mindent. És az is többet ér, ha az eszeddel nyersz külföldi ösztöndíjat, mint az, ha anyuci/apuci befizetnek egy puccos suliba külföldre... Egyébként te mi alapján mondod, hogy valaki okádékul néz ki? Lehet, hogy sok ember legszívesebben rád is ezt mondaná (fõleg az itt válaszolgatók, azt hiszem:D)
Hát, szerintem ha ennyien mondják, hogy bunkó/öntelt vagy, akkor abban lehet valami, d nem hiszem hogy csak ilyen sírós-önsajnálós embereket ismersz. De jó, hogy van önbizalmad, és ha nem hagyod abba a tanulást azért mert a szüleidnek dõl a lé, akkor jó úton jársz! :-) Miért nincs annyi barátod? nem azt írtad hogy azért mert az ilyenekkel nem akarsz haverkodni, hanem úgy írtad, hogy ez ezért nem baj. Nem lehet hogy kicsit több empátiát kellene gyakorolnod? :) AndRush
A kérdező hozzászólása: "Az elet nem ilyen es nem leszel boldog, ha van 100 milliod, de egyedul eled le az eletedet vagy elvalik toled 3 no. Mert hogy ezzel a termeszettel, ami neked van, nem lehet egyutt elni vagy csak rabszolgakent..." ??? Ezt nem értem, miért válnának el tõlem? :O Nálam úgyse találnak jobbat.
A kérdező hozzászólása: „1. Itt senki sem mondta, hogy "buta" emberekkel kezdj el barátkozni. Vagy ha mindenki buta...” Nem azt mondom, hogy mindenki buta! De akik körülöttem vannak, osztálytársak stb. azok butábbak! Nézd meg ezt: http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:IQ_curve.png 138 az IQm. Nézd meg, hányan vannak 138 fölött, és hányan alatta, és utána mondd, hogy nincs igazam! Laborba vagy ismerõsök vittek be, vagy rendezvényeken láttam. „Ha valaki azt mondja neked, hogy "Kázmér jobb ember, mint Tihamér", te mit gondolsz, miben jobb Kázmér?” Hát mondjuk vannak céljai, tehetséges valamiben, okos, odafigyel a külsejére, sportol rendszeresen (nem feltétlenül versenyszerûen, de az ember szervezete úgy van összerakva, hogy sokat kell mozognia!), és van akaratereje meg meg tud küzdeni a céljaiért. Kb. mondjuk ez.
Jól mondja a 23:57-es. Mondok neked még egy példát, hátha hasznodra lesz: Ha valaki azt mondja neked, hogy "Kázmér jobb ember, mint Tihamér", te mit gondolsz, miben jobb Kázmér? (Egyiküket se ismered, se nem láttad.) Ha erre válaszolsz, akkor majd én is leírom, hogy én mit válaszolnék erre. (Amúgy nincs jó és rossz válasz, írhatsz bármit, amit komolyan gondolsz.)
Miert nem hiszel senkinek. Sokan mondjak korulotted, hogy el vagy szallva magadtol. OK, nem hiszel nekik, de a szuleidnek es az itteni - mar sokat elert - embereknek mi oka lenne teged lehuzni? Eleve azzal a gondolkodassal is baj van, hogyha valaki lentrol kezdi, nem lehet jobb ember, mint akinek sok penze van...rengeteg szegeny ember lett milliomos, sot ok alt. szegeny csaladbol szarmaztak. A masik meg az, hogy mit ertesz azon, hogy jobb ember? Hisz attol, hogy lehet, hogy nem lesz annyi penze, meg lehet sikeresebb a munkajaban, a csaladi eleteben, lehet emberileg sokkal tobb, humanusabb. Te mindent a munkaban, teljesitmenyben centire mersz es semmi mas nem szamit csak a kulso es a munka. Az elet nem ilyen es nem leszel boldog, ha van 100 milliod, de egyedul eled le az eletedet vagy elvalik toled 3 no. Mert hogy ezzel a termeszettel, ami neked van, nem lehet egyutt elni vagy csak rabszolgakent...
Hû, a 22:17-es hozzászólásod valamiért elkerülte a figyelmemet. Lenne pár észrevételem: 1. Itt senki sem mondta, hogy "buta" emberekkel kezdj el barátkozni. Vagy ha mindenki buta, akitõl te okosabb vagy, abból bizony az a szomorú tény következik, hogy te is bizony a "normális" alsó határán vagy (de lehet, hogy már bele is estél a "buta" tartományba), de akkor meg miért tartod magad okosnak? Bár, a buta ember nem tudja magáról, hogy buta, így a kép összeáll... 2. Viccet félretéve, sokat javíthatnál a megítéléseden, ha a "csóró" kifejezést örökre mellõznéd a szótáradból. Én nem is tudom, hogy mikor hallottam ezt a kifejezést utoljára, de hidd el, hogy még a gazdag emberek sem szokták használni. Csak a bunkók. A nagyon bunkók... 3. Hidd el, hogy akinek a tehén volt a radiátor a szobájában, az is képes ledoktorálni... Az utolsó hozzászólásodhoz: Még mindig nem mondtad, hogy hogyan keveredtél egy laborba (én arra tippeltem volna, hogy apukád/anyukád vitt be, válaszodat olvasva nem valószínû). Csak azt ne mondd, hogy a "Kutatók éjszakáján" mentél be, mert akkor felkötöm magam... Valószínû, hogy több tapasztalatod van, mint egy átlag 16 évesnek, de akkor sem kellene általános véleményt nyilvánítanod, úgy, hogy ezt a "tapasztalatot" használod alátámasztásul. Hogy érthetõbb legyek: ez olyan, mintha valaki életében 1x elmenne egy komolyzenei koncertre, és utána már a bécsi klasszicizmus szakértõjének adná ki magát, és az összes fórumon szidná Haydnt vagy Mozartot... Nagyon kártékony magatartás, fõleg magadra nézve! Abba már nem is kötök bele, hogy nem illik elõre inni a medve bõrére, pláne ha még csak fényképrõl láttál medvét (remélem érted, hogy mire célzok). Én 16 évesen szintén országos 2. helyezett voltam. Biológiából. Szerintem az egyetemen senki sem tudja... Neked is csak azért írom le, hogy hidd el, nem irigységbõl beszélek. Én még annak idején a gólyatáborban VICCBÕL(!) "lebüfészakoztam" egy fogász hallgatót, hát amilyen kioktatást kaptam, a felsõbb évesektõl arra még most is emlékszem. Akkor jöttem rá, hogy én ott gólyaként egy senki vagyok, mert még rohadtul semmit nem tettem le az asztalra. És teljesen igazuk volt. Gondolom, azt nem kell mondani, hogy bocsánatot kértem. Éppen ezért döbbentem le, amikor több egyetemi professzorról mondtál úgy véleményt, hogy érettségid sincs. Akár mennyire is úgy érzed, hogy te leszel a világ ura, a jelenlegi helyzetedben nem vagy más, mint egy 16 éves fiú, aki jól tanul és sportol. És pont. Szintén egy hasonlat, hogy jobban átérezd azt, amit csinálsz: ennyi erõvel egy óvodás téged is elküldhetne zabot hegyezni, mert õ már 1 évesen ki tudta törölni a fenekét, te pedig csak 2 évesen lettél szobatiszta. És aki már 1 évesen ki tudja törölni, azt semmi sem állíthatja meg (gondolja az óvodás). Nem a törekvéseddel van a gond. Hanem azzal, ahogy más emberekhez hozzáállsz. Tanulj alázatot. Amúgy hidd el, hogy egy komolyabb egyetemen 2 év alatt "megtörnek", szóval nem aggódom a távolabbi jövõdért, de a közel jövõben készülj fel pár "meglepetésre", és majd tanulj belõlük, különben szenvedni fogsz.
A kérdező hozzászólása: Én vagyok a hülye, hogy néha adok mások véleményére, pedig amúgy nem szokásom, de ennyit se kéne. Tudom magamról, amit tudok, és kész.
A kérdező hozzászólása: Áh mindegy
Ahhoz, hogy egy nagy cég vezetõje legyél, sokkal inkább EQ kell, mint IQ. Kapcsolatok kialakítása, hogyan legyél megbízható, szimpatikus, így lehet elérni, hogy üzleteket kössenek veled. Ha egy laborban akarsz egyedül dolgozni a kémcsövek felé görnyedve, akkor oda elég persze csak az IQ is, de az életbe nem leszel ismert. Vajon az emberek hány biológust, kémikust, genetikust tudnak felsorolni? Pedig nagyon sokat fedeztek fel nagy dolgokat. Ezen a területen az átlagember számára sose leszel híres, max. ha felfedezed a rák ellenszerét vagy ilyesmi, de azért ahhoz kicsit több kell, mint egy 138as IQ.
Lol, elõzõ, ez ott van:DD De igazad van, minden csak nézõpont kérdése:)
Neked az õszinteségünk fáj, nem más!Azt akarod, hogy mindenki dícsérjen, mert te nem vagy "csóró", nem vagy buta, sõt genetikusnak készülsz.Ezt szerintem úgy tudnád elérni, ha nem néznél le senkit, és csendben váltanád meg a világot.Amúgy ezt a világot te nem tudod egyedül megváltani, tehát nem tudsz annyit, mint a tudósok, vagy a tanáraid, vagy a szüleid!Van egy tanárom, aki leállamvizsgázott, mindenki tiszteli, nagyon inteligens és kedves..na õ az, aki nagyképû lehetne arra, amit elért!
"Amúgy te is tudod, hogy nem ilyen célokra gondoltam, nem ilyen tehetségekre, meg nem ilyen külsõségekre." Igen, de gondoltam hátha levonsz valami következtetést. Nem így lett. Van célja valakinek. oké. Ettõl nem lesz jobb ember. Attól függ mi a célja. Okos. Ettõl nem lesz jobb ember. Attól függ mire használja az eszét. Elszánt, stb, ez is tettektõl függ és szándéktól. De mindegy. "Ahogy már írtam is sokszor, tényleg örülnék, ha valaki végre dicsérne a szidás helyett azért, amiket elértem" Én nem szidtalak, de ha ettõl megnyugodsz, gratulálok az eddig elértekhez, csak így tovább, kivéve hogy szerényebb leszel:)
„Az utolsó mondatod ("Nálam úgysem találnak jobbat") már megint elég provokatívra és irritálóra sikeredett...” Bocsi, de nekem ez sose esik le, hogy az ilyenek miért provokatívak vagy irritálóak mikor ez az igaz :D" De pont, hogy nem igaz! Találhat nálad jobbat, mert mi is van neked? Jóképû vagy (állítólag) és sok a pénzed, ez így oké is kezdésnek. De ha közbe ilyen a stílusod, akkor nem ér meg annyit a csajnak a jó külsõ és a pénz, hogy hosszútávon veled maradjon. Úgy értem, hogy simán választhat egy kevésbé jóképûbb és kevésbé gazdag srácot, aki nem mondja neki (akár nyíltan, akár burkoltan), hogy örülj neki, hogy ilyen szuper pasit találtad magadnak, vedd megtiszteltetésnek, hogy velem járhatsz!
Mar hogyne talalhatnanak jobbat. Engem nokent abszolut nem erdekel, hogy kinek mennyi penze van. Ha meg olyan a stilusa, mint neked, labdaba sem rug akkor sem, ha milliomos es Brad Pitt kinezetu. Miert? Mert az ilyen stilusu emberrel nem lehet elni. Aki meg csak a penzedert szeret, kisemmiz, elvalik, szoval mindenkepp egyedul maradsz, ha nem tudsz masokat ertekelni. Milyen feleseg turne el, hogy o valami szazadrangu rabszolga legyen, akinel a ferj mindig csak jobb lehet? Hat semmilyen!
A kérdező hozzászólása: Igazából azért is írtam ki a kérdést, mert tudom, hogy ritka értékes ember vagyok, de mégsem érzem jól magam a bõrömben. Mások meg, sokkal trágyább emberek körülöttem jól érzik magukat. Mert õket elismerik, engem meg nem. És ez engem rohadtul zavar. De ha ez kell hozzá, akkor megpróbálhatom... Csak nem akarom feladni az álmaimat, mert TUDOM, hogy egyszer valami nagy dolgot fogok csinálni, és ezt nem akarom [email protected] semmi áron :S
Van egy logikai láncolata a dolognak azért: 1.) Elõször próbáld meg rendezni a viszonyod a szüleiddel, mondd el nekik, hogy zavar, hogy nem ismernek el eléggé és beszéljétek meg a dolgot. Ez nagyon fontos, mert az egész problémának ez az alapja. 2.) Utána mivel már el fognak téged ismerni, nem leszel irigy a többiek felé, akik szerinted rosszabb képességûek, mégis kvázi boldogabbak. És akkor eljön az a csodás pillanat, hogy nem fogod õket letrágyázni, magadat meg valahova a csillagokba emelni. 138-as IQ-val azért ilyen dolgokat lehetne tudni:) . Most képzeld el, hogy (focis példával élve) Messi elkezdni mesélni az interjúban, hogy a Mallorcában játszó xy mekkora trágya, az evertonos xyz mekkora trágya, én meg mekkora istenkirály vagyok! Valószínûtlen nem? Ilyet épp eszû ember nem mond (még Cristiano Ronaldo vagy Mourinho sem), és el is ismerik õket. 3.) Miután már nem nézed le a többieket ilyen mélységesen, tiszta szívbõl, érdekek nélkül tudsz nekik segíteni, megkedvelnek, barátkoztak és minden happy lesz. Az nem fog menni, hogy trágyának, utolsó lúzernek tartod õket, de odamész a saját érdekedben segíteni. Nagyon átlátszó lesz, és nem fogadják szívesen (max. a pénzedet pár gyökér). Próbáld meg magát a pszichológiai folyamatot (a problémádat) egészben látni!
A kérdező hozzászólása: A szüleimmel tök esélytelen az egész, mert kibаszott 5 percük nincs rám :S Meg már rohadt sokszor mondtam nekik, hogy miért nem dicsérnek meg soha semmiért, erre mindig azt mondták, hogy mert már így is el vagyok szállva magamtól, meg egyébként is magamnak csinálom a dolgokat nem nekik, és ne várjam el, hogy õk bálványozzanak. Egyáltalán nem értenek meg, nem is akarnak :/
Értelek. "Meg már rohadt sokszor mondtam nekik, hogy miért nem dicsérnek meg soha semmiért, erre mindig azt mondták, hogy mert már így is el vagyok szállva magamtól." Tényleg sajnállak, nem lehet könnyû neked. Nagyon sokan azt hiszik, hogy ha jó külsejük, sok eszük és sok pénzük lenne, akkor milyen szuper boldogok lennének. Itt a példa, hogy nem. Van, amit pénzért nem lehet megvásárolni. A szüleidnek pedig rossz a hozzáállásuk, de nagyon. A gyereknevelés nem egészen az, amit csinálnak. A gyereket mindig SAJÁT MAGÁHOZ MÉRTEN kell dicsérni, mert az a reális. Hiszen az a gyerek nyilván nem érdemel dicséretet, aki eddig ötösöket szerzett, most meg kap egy négyest, akinek viszont eddig egyesei és kettesei voltak, azt pedig nagyon is dicséret illeti egy hármasért. Dicséretre (pozitív megerõsítés) pedig nagyon nagy szükség van, mert különben rossz irányba mennek el a dolog. Alapvetõen két irány lehet ilyenkor: -A frusztrációt magunk ellen fordítjuk: Önbizalomhiányos gyerek, meg se mer szólalni, tipikus lúzer, anyámasszony katonája. -A frusztrációt mások ellen fordítjuk: Én vagyok a császár, a többiek meg trágyák kb. Ide viszont az is kell, hogy legyen valamire büszkének lennünk (külsõ, ész, sport, pénz stb.), de ha nincs, akkor meg a többieket hülyeségekkel oltjuk le (pl. aki ad magára az homár; aki hétvégén bulizik, abból lecsúszott alkoholista lesz stb.), és mi vagyunk a NORMÁLISAK. Ugye látszik, hogy mindkét irány szívás! A másodikkal többet érhetsz el az életben, de mindenki utálni fog! Nagyon nagyon sokan tévhitben élnek a nárcizmussal (túlzott önbecsülés, mások lenézése) kapcsolatban. Nemrég olvastam ezzel kapcsolatban egy érdekes külföldi cikket. Azt a sztereotípia, hogy azok lesznek a legnagyképûbb, legelkényeztetebb emberek (pl. Paris Hiton), akik mindent megkaptak és mindenük megvolt, megvan. CSak ugye itt jön a csavar, hogy szegény lányra, az ég világon senki nem figyelt (max. a bébiszitter), a szülei lesz*rták, és úgy tudta felhívni magára a figyelmet, hogy folyton részegre bulizta magát, fûvel-fával összejött, drogozott stb. Tehát hatalmas baromság az, ha azért nem dicsérek valakit, mert nagyon el van szállva magától. Pont azért van elszállva magától, mert nem kapja meg a megerõsítéseket, nem bízik magában, és ezért egy hatalmas külsõ egóval próbál meggyõzni mindenkit (beleértve saját magát is) arról, hogy õ egy szuper ember. Az igazán tehetséges és sikeres embereknek (pl. fociban Messi) nem kell folyton folyvást hangoztatniuk, hogy õk mekkora zsenik, mert az emberek tudják róluk és õk is magukról. Nem kell folyton bizonygatni maguknak, hogy õk mekkora király emberek. Bocs, ez hosszú lett:) .
A kérdező hozzászólása: Ugyanazt kapom tõletek is, mint a szüleimtõl, vagy bárki mástól, kösz, de ezt már hallottam eleget. És már írtam, hogy rohadtul zavar, hogy senkinek nincs egy jó szava sem, vagy ha van is, akkor is mellette húsz perc szar. Elegem van ebbõl nem érdekel, nem igaz, hogy van egy ember akinek van akaratereje meg képességei meg céljai és mindenki csak lehúzná mert féltékenyek.
Az a baj h a jóságot nem pénzben mérjük. lehet, hogy szegényebb lesz, de attól bõven lehet okosabb, empatikusabb, stb.
A kérdező hozzászólása: De igen, megértettem! És néhány dologban igazatok is van! Szerintem inkább ti nem értetek engem.
A kérdező hozzászólása: És el is gondolkoztam rajta, nem csak megértettem.
Meg tudod, van az a mondas, hogy aki azt hiszi, hogy korulotte mindenki hulye, ott azzal a szemellyel van a gond. Ha sokan, sot mindenki mondja, hogy el vagy szallva magadtol, igazuk van. Az irasod is ezt tokeletesen tukrozi. Gyakorolj egy kis alazatot, ereszkedj le a fellegekbol es akkor majd masok nem fognak bunko idiotanak nezni. Mert elarulom, hogyha az ember olyan beallitottsagu szemellyel talalkozik, mint te, akkor ezt gondolja. Nem azt, hogy okos vagy jokepu, hanem, hogy egy kobunko, bekepzelt majom, es a tobbi tulajdonsaga mar akkor mellekes, mert rohadtul nem akarsz ilyen ember kozeleben lenni.
A kérdező hozzászólása: Jó, de én nem akarom hülyébbnek mutatni magam, mint amilyen vagyok, hogy elfogadjanak :S De mindegy, hagyjuk tényleg, nem értetek engem, csak hülyének néztek, meg megy a fikázás.
Én értelek téged. 16-17 évesen én is azt hittem, hogy megváltom a világot. Ez minden kamaszban benne van, csak van, akiben jobban felszínre tör. Az egyetemen még gólyaként is azt hittem, hogy igen, most még közelebb vagyok a "világmegváltáshoz". Csak ahogy "konkrétan" belekezdtem a dologba (értsd: többet megtudtam a problémáról; és láttam, hogy a való életben hogy néz ki a kutatás, és tõlem hány ezerszer okosabbak és hozzáértõbbek vannak ott, és még így sem sikerül minden kísérlet elsõre), akkor jöttem rá, hogy nem is olyan könnyû ez a "világmegváltósdi". Sõt, az 1000%, hogy egy embernek lehetetlen, mert kõ kemény csapatmunka kell hozzá. Amúgy azt tudod, hogy miben akarsz maradandót alkotni? (Államférfi; kutató, aki feltalálja a ... gyógymódját; gazdag mecénás, aki a mûvészeket pártfogolja stb).
És még egy fontos dolog. Barátok nélkül az életben nem lehet sokra jutni. Elõre sose tudhatod, hogy mikor jön jól valakinek a segítsége. Lehet, hogy az egyik barátod által olyan embert ismerhetsz meg, aki még "hasznos lehet" akár a távoli jövõben. Én sem gondoltam volna, hogy akivel 5 éve még egy fesztiválon "haverkodtam" össze közös ismerõsök révén, annak az elõadásán fogok most ülni és egy olyan témából ad elõ, amirõl akkor még nem is tudtam, hogy létezik...
A kérdező hozzászólása: Genetikus akarok lenni.
A kérdező hozzászólása: Amúgy meg én is tudom, milyen a való életben egy kutatás, de azt is tudom, hogy milyenek a mai magyar "tudósok". Tényleg van pár zseni köztük, azokat tisztelem is, de a nagy többség csak a kommunizmusból visszamaradt öregek, akik egyébként egyáltalán nem is okosak. Õket simán le tudnám körözni. Max. a gyakorlatuk több, de még az se biztos.
Melyik genetika intézetben/tanszéken voltál? (Ha ott ahol én, akkor ebben kivételesen igazat adok neked :P)
Öreg korodra majd elmondhatod magadról: "Fú, de jó vagyok!Vettem magamnak 50 zsák márkás ruhát, lett egy halom pénzem, genetikus lettem, szuper csávó vagyok!Volt 100 feleségem, de mind elvált tõlem, mert mindegyik hülye és borzasztó primitív volt.Én voltam mindig a legokosabb, a legügyesebb ember a földön!Ó Istenem, én vagyok a király!" *...:D jajj:D...*Nem kívánom neked ezt.Nagyon nem.:S sanyarú sors ám egyedül lenni. Kérdezhetek vmit amúgy.. Ha te mindenkit hülyének tartassz(még minket is, idegeneket), akkor te kit szeretsz, kit becsülsz, és kit tisztelsz? Anyádat meg apádat kéne..azok osztják neked a lóvét, meg azok mondják meg neked a tutit, hogy változtass, mert így nagyot fogsz koppanni..tényleg egyedül akarsz maradni életed végéig?
A kérdező hozzászólása: ELTE. De egyébként nem csak a genetikusokra értettem, hanem úgy általában... az ÁNTSZ is pl. egy vicc, én egy helyen annyi szovjet gépet még nem láttam, pedig voltam Oroszországban, nem is kevés ideig. Jó tényleg van néhány okos ember a tudósok között, de ennyi. Mondom: tisztelem, aki megérdemli, csak ilyenek nagyon-nagyon kevesen vannak. Mert hiába okos valaki, ha közben annyit nem ad magára, hogy ne nézzen ki úgy, mint egy csöves, vagy hiába néz ki jól, ha nincs pénze, stb. De ha ezt mindet meg tudja csinálni, és mindent el tud érni az életben, amit akar, akkor miért ne tisztelném? Szeretni... hát, senkit, de nem is vagyok körülvéve olyan szeretnivaló emberekkel :P Amúgy meg nem hiszem, hogy egyedül maradok, attól, hogy magasak az igényeim a csajok terén is, miért maradnék egyedül?
A kérdező hozzászólása: Most hosszútávú kapcsolatra értettem a magas igényeket, mert hosszútávú kapcsolatom még nem volt :( Rövidtávra tökmindegy csak jól nézzen ki :P
A kérdező hozzászólása: Bakker én se azt mondom, hogy az a hülye, aki nem tud egy kis dolgot. Én se tudhatok mindent (pedig szeretnék! :D) De azt azért lehet látni ki buta :S És hát tudom az is hadd éljen, de azért hadd ne nézzek már fel rá! Meg hadd ne haverkodjak vele. Amúgy meg tudom, hogy ki lehet törni a csóró környezetbõl is, de bakker akkor is aki gazdagabb családba születik alapból több lehetõség van nyitva elõtte. És emiatt jobb ember lesz, mint aki lentrõl kezdi.
"Mert hiába okos valaki, ha közben annyit nem ad magára, hogy ne nézzen ki úgy, mint egy csöves, vagy hiába néz ki jól, ha nincs pénze, stb." A legtobb ember meg ugy gondolkodik, hogy hiaba okos valaki, ha egy bekepzelt frater, bunko es ontelt. Szoval megertheted a tobbi embert is, mert a tobbi embernek meg ilyen a velemenye. Nem ertelek...ez attol, hogy valakinek nincs penze, miert rosszabb ember? Nincs annyi lehetosege indulasnak, de megteremtheti maga szamara kemeny munkaval. Lehetsz genetikus, de ettol meg taho maradsz, ha igy folytatod, es lehet, hogy a jo csajok a penzedert valameddig leallnak veled, de egy komoly kapcsolatod sem lesz. Magyarul nem tudsz teljes eletet elni. Semmivel sem vagy jobb masnal.
Én nem az ELTÉ-n voltam, így nem tudok arról nyilatkozni. (Amúgy az orvosi egyetemeken általában "erõsebb" a genetika, csodálkozom, hogy miért nem olyan helyre látogattál). Amúgy milyen projecten dolgoztál és mennyi ideig, hogy ilyen közelrõl megtapasztalhattad kutatás világát? Hány egyetemi professzort láttál, hogy ilyen határozott véleményt tudsz az egész magyar "tudós társadalomról" alkotni, mindössze 16 évesen? A mi egyetemünkön a "szocializmusból visszamaradt" professzorok jó része legalább 5-10 évet dolgozott nyugaton, fõleg a "nagy vízen" túl, és számos fiatalabb oktató/kutató is van, nemcsak az "öregek". És még senki sem nézett úgy ki mint egy hajléktalan... Arról nem is szólva, hogy egy egyetemen belül is hatalmas különbségek vannak az egyes laborok és kutatócsoportok között (mindenhol vannak erõsségek és elhanyagolt területek). Nálunk is vannak olyan intézetek, melyek jó része szocialista eszközökkel dolgozik (bár újabb mûszerek ott is akadnak), míg más helyeken high-tech laborok vannak, olyan felszereltséggel, mely nemzetközi szinten sem "átlagos"... Szerinted, ha valaki a kb. 100 laborból csak 1-et látogat meg, tud véleményt alkotni az egész egyetemrõl? Amúgy ha a világot akarod megváltani, akkor azt sejthetnéd, hogy azt nem Magyarországról lehet megtenni, de ne is "égesd" magad a magyar egyetemeken szerintem. De egy szívességet majd tegyél meg nekem: NE MONDD EL, HOGY HONNAN JÖTTÉL! Komolyan, nekem égne az arcom, ha egy ilyen ember "képviselné" bárhol a hazámat... Azért a 21:40-es hozzászólásodnak az elejét, ha akár már egyetemistaként is elsütöd, akkor 110%, hogy kiutáltatod magad, pláne, ha felsõbb évesek is hallják. Azért hogy valaki megkapja a professzori kinevezését, milliószor többet tett le az asztalra, mint te eddig (sõt, lehet, hogy egó ide-oda, de te sosem fogod megkapni). Ilyen kijelentést nyilvánosan még akkor is neccesen enged meg magának az ember, ha már az MTA doktorává avatták... Vagy te szándékosan provokálod az embereket?
Már ne is haragudj, de ez egy marha nagy baromság, hogy akinek több pénze van, abból jobb ember lesz, mert több lehetõsége van. Abból lesz "jobb" ember, aki törekszik! A pénzesek nagy részébõl pedig csak nagyképû bunkó lesz jó autóval, nagy házzal a segge alatt, saját vállalkozással, meg hetente másik ronda lotyóval. Tudod, mert megteheti, hogy nem csinál semmit, és fel is vág rá. 16 évesen még kb semmit sem tudsz a társadalomról, ne ítélkezz már, légyszives!!!
Ennyi komment utan sem ertetted meg azt a sok hasznos dolgot, amit ide leirtak. De nem csoda, hisz ez neked nem is volt celod. Csak fenyezni akartad magad. Ugyan mi az a nagy vilagmegvaloto dolog, amit el akarsz erni? Egyedul nem fog menni. Tudom, ujat mondok neked ezzel: a tarsadalomban mindenkire szukseg van a matek tanartol az utcaseproig, mindenkire es senki sem alsobbrendu, mert nem vezerigazgato. No de nem is papolok tovabb, mert latszik, hogy nem ertettel meg semmit abbol, amit ide leirtunk. Majd az elet megtanit a valosagban elni...
szerintem erre alkalmas lenne a swot elemzés: http://www.sikermarketing.hu/img/swot.gif * Gyengeségek: belsõ tényezõk: olyan dolgok, amik nem jól mûködnek, de lehet rá befolyás, hogy jobb legyen. * Erõsségek: belsõ tényezõk: pozitív dolgok, amik jól mûködnek és lehet rá befolyás, hogy még jobban mûködjenek. * Lehetõségek: külsõ tényezõk: olyan adottságok, amelyeket nem tudunk befolyásolni, de kedvezõek, és rájuk építve kihasználhatjuk az erõsségeinket. * Veszélyek: külsõ tényezõk: olyan korlátok, negatív tényezõk, amelyeket nem tudunk befolyásolni, és csökkentik a siker esélyeit, kockázatot is jelentenek.
Egyik hozzászólásod elejét olvasva még örültem, amiben beláttad, hogy azért valamennyire mégiscsak igazunk van.Dehát figyi, azt is írtad ebben a hozzászólásodban, hogy "ha a többiek is érnének valamit.." Szerintem egy ember értékét nem az határozza meg, hogy mit képzel magáról.:S Hanem az, hogy a valóságban mit tud!
A kérdező hozzászólása: Én csak annyit szerettem volna elérni, hogy hátha tudtok segíteni, hogy kicsit jól érezzem magam a bõrömben :( És tudom, hogy próbáltatok, de nekem az nem megy, amiket írtatok! Gyurcsány papát meg iszonyat magasról szarom le! Abban egyetértettünk, hogy fontos, hogy az ember megbízható legyen, õ meg minden, csak nem az!
A kérdező hozzászólása: Vagy mondjuk hadászati célra, ha a húsevõ baktériumot kicsit megmanipulálod, olyan "hadsereget" lehetne csinálni belõlük, amilyen még soha senkinek nem volt.
A porevõ baktérium nagyon szép és nemes cél. De nekem lenne egy keresztkérdésem: Azért akarod ezt kifejleszteni, hogy híres és elismert legyél (a többiek megbecsüljenek és tiszteljenek), vagy azért hogy az emberiségnek (aminek a 90%-a a Te szavaiddal élve "lúzerekbõl" áll) jobb legyen, kényelmesebb életük legyen?
A kérdező hozzászólása: Hát, elsõsorban azért, hogy elismerjenek, és hogy alkossak valami maradandót, és hogy húsz év múlva beírhassam ide, hogy "Na látjátok" :P:P Másodsorban azért, hogy az olyan embereknek, mint én, ne kelljen hülyeségekkel foglalkozni, és így sokkal többet tudnak törõdni a fontos dolgokkal. Hogy közben a többi emberhez is eljut-e a dolog, az nem érdekel, ha eljut, eljut, ha nem, nem.
A kérdező hozzászólása: Gondoltam, hogy nem bírod ki, hogy ne fikázd le. 1. Ezt csak példának mondtam. De mondjuk ha amire én odajutok, addigra megcsinálnak mindent, amit baktériumokkal meg lehet (ezt kétlem, de mondjuk), akkor az még jobb, mert akkor el lehet kezdeni többsejtûekkel foglalkozni, totál új állatfajokat létrehozni pl, amik sokkal jobban megfelelnek az emberek szükségleteinek. Ez még jobb, a baktériumok úgyse érdekelnek senkit, mert nem olyan látványosak. Mondjuk lehetne csinálni különbözõ oxigéntermelõ élõlényeket, amiket ha ledobnak más bolygókra, megváltoztatják annak az atmoszféráját vagy a talaját, és így elõkészítik a bolygót az emberek számára. 2. Haha, a haditechnológia pont az, ami sosem lehet elég telített, arra mindig van pénz, és arra emlékezik a legjobban az utókor. Ha azt hiszed, hogy a kormányok hátradõlnek, mert „ó, ne kutassunk tovább, minek, jó lesz nekünk az a kis szovjet himlõvírus is”, akkor hülyébb vagy, mint gondoltam. Egyébként meg a hidegháborús szovjet meg amerikai biofegyvereket nem véletlenül nem használták, mert iszonyat veszélyesek. Azokat ma is nagyon nagy hülyeség lenne bevetni, de ma már jár ott a géntechnológia, hogy olyanokat hozhatnak létre, amik csak a célterületen fejtik ki a hatásukat, és így gyakorlatilag arra, aki ledobja, veszélytelen.
oxigéntermelõ állatokat, amiket ledobnak más bolgyókra :D te beteg vagy :D:D
Szerintem aranyos:) . A kamaszok többségének voltak ilyen világmegváltó álmai. Nincs ezzel semmi gond. A gond a hatalmas nagyképûségével és mások abszolút lealacsonyításával van. Szerinted neked innen Magyarországról mennyi esélyed van elérni ezt? Valószínûleg pl. Amerikában kicsit jobban genetikai kutatóintézetek, illetve ezirányú egyetemek vannak. Nem könnyû innen eljutni egy szuperfejlett amerikai high-tech laborba, ahol reálisan esélyed van elérni valami ilyesmit. Nem elkedvteleníteni akarlak, csak hogy szállj le kicsit a fellegekbõl! Azt a 138as IQ-t Mensa teszten mérték neked? Azon, amikor ábrák vannak és a 6 vagy 9 lehetõség közül ki kell választani, hogy melyik kerül be a sorba? Az azért nem teljesen tükrözi az intelligenciát (az egyetlen elõnye, hogy mivel ábrák vannak, a világ minden országában fel lehet használni nyelvi korlátok nélkül). Az intelligencia nem csak a vizuális intelligenciából áll.
Nekem úgy tûnik, hogy lenézel más embereket. Van akit én is lenézel, de nem okok: pénz, tanultság, külsõ. Az igényesség, kedvesség többet ér. Egyébként igazad van, nem kell sajnáltatni magad, oldd meg a saját problémáid. Vannak vesztes és nyertes játszmák. Hogy ki melyiket játssza, az a saját dolga.
Kedves ma (05.06) 19:47-os (az elsõ :P) Szeretném kérdezni h ki is fedezte fel az antibiotikumokat? Mert mi úgy tanultuk h Flamming(azaz a laboránsa, de õ ugye ismeretlen) Aztán most nézem, szintén a füzetemben, hogy Erlich elõbb fedezett fel antibiotikumot, csak a penicillin miatt Flamming a híresebb. (meg az a petri csészés sztori is aranyos :) Akkor most Erlich volt a felfedezõ?
A kérdező hozzászólása: De komolyan, a genetika egy iszonyat jó terület, és még nagyon az elején járnak abban, amiket csinálni lehet vele. Szerintem az egyik legnagyobb jövõ elõtt álló tudományterület. Nem tudom miért kell lefikázni :/ Gondolkodtam másban de ez érdekel is meg nagy jövõje van, és még rengeteg minden van mit benne felfedezni. Ti mit csinálnátok akkor, ha nem ezt?
Isten ments, hogy vmelyik hülye showmûsorba fitogtasd magad!!Meglátnának a válaszadók(akik a képeidet is látták), és azonnal lekapcsolnák a tévét..vagy ha nem kapcsolnák le a tévét, szétkürtölnék a rokonságba, hogy jó mûsor lesz, egy 17 éves fiú égeti le magát azzal, hogy õ majd kimegy Oroszországba, és bemegy egy laborba és elõállít porevõ bacit xÐ jajjj...^^ tini álmok.Nekem is voltak.Csak én már 1 éve rájöttem, hogy hülyeségek ezek(akkor voltam 13 éves)..:P szóóval ideje, hogy rájöjj:porevõ bacit gyártani talán lehet, meg különbözõ bacikat, de ahhoz, hogy kijuthass Oroszországba, ahhoz elég sok pénz kell..hiába vannak ott rokonaid, lehet, hogy õk nem fizetnék ki azt a sok költséget, ami azzal jár, hogy ott vagy náluk meg hogy labóratóriumba járogass és ott kisérletezgess.Vagy lehet, hogy nem is válalnának téged ott örökre, hanem fél év múlva hazaküldenének, mert túl nagyképû voltál vagy felbolygattad az életüket.Mert ez is megeshet!Attól, hogy rokon, még nem feltétlenül kell elvárni tõlük azt, hogy ellássanak! Meghát hogyan jutnál te be egy orosz labóratóriumba??xÐ Inkább csináldd azt, mint Gyõzike!Látod, õ hülye..mégis elérte, hogy szerepelhessen a tévébe, ráadásul fõmûsoridõben.Ingyen adnak neki bútorokat, autókat..stb.És még pénzt is adnak neki az ostobaságért, mert van nézettsége a mûsornak.Sõt, õ neki még a külföldre utazás is elérhetõ bármikor, a tévések azt is megszervezik neki könnyedén, mert úgy legalább a magyarországi tévénézõk látják, hogy külföldön is tud Gyõzike ostobaságokat beszélni.Merthát ugye Gyõzike..xÐ Hát nemtom, hogy megvalósítható-e az ötleted..lehet, hogy 20 év múlva megvalósítható lesz..attól függ, hogy mennyi pénzed lesz akkor..vagy dolgozol-e egyáltalán?? Azért majd én visszanézek ide akkor is!Már ha lesz ez az oldal...xÐ
Találtam számodra egy izgalmas kutatási témát :P nem épp genetika, de ott még úgyse tartasz. Na a téma: Hogyan lehet megoldani, hogy egyszerre legalább 3 helyen legyek?
A kérdező hozzászólása: Ez könnyû: osztódj :P
Végig olvastam... De a kérdezõnek igaza van. Sok a lecsúszott, alkesz, hájas tokás ember itt is ahol lakom. De, én pl. falusi vagyok, és ha leérettségzem és nagyon jó lesz az érettségi, akkor ügyvéd leszek. 138 as IQ. Nem rossz... Gratulálok!
Már bocs de amiatt hogy a szüleid gazdagok, te nem vagy jobb senkinél, ezt jobb ha már most tudod.És ha büszke is vagy magadra, nem kell mindig hangoztatni, mert az már tényleg beképzeltség.
Ember! Eddig jutottam a kerdesben: benne vagyok az emberiseg 1%-aban... :) Hat, te bekepzelt vagy, nem egeszseges az onbizalmad! :DDD kesz.
A kérdező hozzászólása: Új élõlényeket akarok létrehozni amik az emberiséget szolgálják! Egy csomó mindent meg lehetne csinálni így és az embereknek sokkal több idejük lenne saját magukra ha a mindennapi hülye munkákat megcsinálja helyettük valaki más (most nem feltétlenül tízlábú sci-fi lényekre gondolok, de akár olyan is, hanem mondjuk egy olyan baktériumra, ami felzabálja a port. És soha többé nem kell takarítani. És mondjuk végtermékként abból valami hasznosat állítanak elõ, gyógyszert, vagy valamit. mint ahogy az inzulint csinálják. De ez csak egy példa.
Ja, bocs, az egy millióm volt szar. Hát nem tudom neked (bocs, a családodnak) mennyi pénze van, de szerintem Gyurcsány papa például simán kiröhögne.
Na idefigyelj, lehet hogy más rólad is azt gondolja, hogy mekkora hányadék vagy, mert nem jön be neki a stílusod pl. Másrészt pedig, hogy mondhatsz olyat, hogy ha meghalnának senkit se érdekelne??? Honnan veszed, hogy nem várja õket otthon szeretõ család, gyerekek, férj/feleség?! Te ezt így meg tudod mondani ránézésre? Lehet, hogy 10x annyi embernek hiányoznának mint pl. te...
A kérdező hozzászólása: Tökmindegy, a szeretõ családjuk is kb annyit ér, mint õk. Jó ne haljanak meg csak mondom, hogy ha meghalnának, akkor sem vesztenénk semmit.
És ha én okosabbnak és szebbnek tartom magam valakinél (mondjuk nálad:) akkor nyugodtan mondhatom, hogy halj meg, nm fogsz senkinek hiányozni, mert én jobb vagyok? ez szerinted normális?
A kérdező hozzászólása: Nem azt mondom, hogy haljon meg, csak mindenki olyan fontosnak érzi magát közben az emberek 99%a egyáltalán nem is az.
Nekem spec. te sem vagy fontos, és a világ sem lenne sz*rabb, ha nem lennél. Te valszeg ugyanezt gondolod rólam, mert nem ismersz. errõl ennyit.
"Nem azt mondom, hogy haljon meg, csak mindenki olyan fontosnak érzi magát közben az emberek 99%a egyáltalán nem is az." Ez már bennem is megfogalmazódott, egyetértek veled.(mondjuk nem a 99%a de a nagy többsége, én is ebbe tartozom, meg te is). Egyébként majd lenyugszol, igaz vagy sem de ilyen kijelentésekkel meg nem értett zseni maradsz..:)
A kérdező hozzászólása: én nem tartozom bele!!!
ó dehogynem:) majd rájössz:)
Örülök, hogy legalább megpróbáltad!Ez már egy pozitív dolog tõled, és legalább ezért már meglehetne téged dícsérni.De ide figyelj!Mi az, hogy más ember értéktelen, és hogyha meghalna, nem hiányozna senkinek??Te a szüleiden meg a rokonságodon kívül kinek hiányoznál, most mondd meg õszintén?És ha egy x ember meghalna, aki a te ismerõsöd, elfelejtenéd egy nap alatt, hogy meghalt, v. mi? Én már nem vagyok abban biztos, hogy tudnék mégegyszer szerelmes lenni egy fiúba.. ..:S ezek után, amiket itt leírtál.. ...lehet, hogy a többi is ezt képzeli magáról..mármint kivétel mindig akad, de nem biztos h. a kivételbe leszek szerelmes..d(-_-)b
A kérdező hozzászólása: „ó dehogynem:) majd rájössz:) ” Ó ezt már ezerszer hallottam, „jajj, majd meglátod, majd rájössz, hogy ez lesz meg az lesz”, jósolgatni mindenki nagyon tud, mégse történt soha semmi. „Te a szüleiden meg a rokonságodon kívül kinek hiányoznál, most mondd meg õszintén?” Einstein se hiányzott volna senkinek, ha meghal 16 évesen, mégis így utólag azért örülünk, hogy nem halt meg! Amúgy nyugi a legtöbb fiú nem elég intelligens ahhoz, hogy amit írok, megértse, vagy egyáltalán eszébe jusson.
16 évesen ne képzeld már olyan intelligensnek magad! Az iq nem minden, ezer dolog van a világon, amirõl fingod nincs. Ilyenek például az egészséges világszemlélet és érzelmek. Egyébként nekem most sem hiányzik Einstein...de mind1:D Bármibe le merném fogadni, hogy ha majd nagy genetikus leszel, akkor sem fogok semmit tudni arról, amit alkottál, és rohadtul nem fogsz hiányozni halálod után sem az emberiségnek (még a szakmabelieknek sem), maximum a családodnak (ha lesz sajátod). Tudod az ember nem a kollégáinak, tanítványainak hiányzik hosszútávon (ha nincs velük normális kapcsolata, neked pedig valszeg nem lesz), hanem a szeretteinek (ami neked szintén nem valószínû, hogy lesz, ilyen hozzáállással!), tudod: a feleségének/férjének, gyerekeinek, unokáinak, testvéreinek. Hát ha te ilyen leszel 50 éves korodban is, jó esélyed van rá, hogy ha találsz egyáltalán nõt, aki hozzádmegy, hamarosan faképnél hagy, nemhogy gyereket szüljön neked! Szerinted van ember aki azért képes szeretni, hogy milyen okos-ügyes vagy, és nem azért, mert törõdsz vele? Mert ha ezt hiszed nagyon nagyot tévedsz! lehetsz akármekkora agy, ha nem vagy képes normálisan viselkedni az emberekkel szemben.
A kérdező hozzászólása: Na jó tökmindegy elegem van, nem is tudom, hogy gondolhattam, hogy ilyen innen-onnan összeszedett senki emberek majd megértenek. Volt egy problémám, reméltem valaki hátha tud segíteni, de ehelyett csak oltogattok. Mindegy, úgyis megszoktam már, hogy csak magamra számíthatok az életben, mert mindenki hülyének néz, de majd meglátjátok, hogy egyszer mindannyian ismerni fogjátok a nevem! Tessék én is tudok jósolgatni és ez százszor biztosabb, mert tudom és kész. Amúgy nem akarom a rák ellenszerét felfedezni, meg semmi ellenszerét se, meg biotechnológiával se akarok foglalkozni, annál sokkal-sokkal nagyobb terveim vannak! De teljesen mindegy, úgyis hülyének vagyok nézve, de ha széllel szemben kell elérni a céljaimat, hát akkor úgy fogom! 61% a szar kis 1 milliód meg tartsd meg, szükséged lesz rá a szánalmas kis életedhez. Na én is léptem. Majd 10-20 év múlva jusson eszetekbe ez a kérdés, és majd meglátjuk, kinek lett igaza!
A kérdező hozzászólása: Rohadtul fel tudjátok húzni az agyam, pláne, hogy én tényleg megpróbáltam azt, amit írtatok, de nem ér semmit! Na mindegy.
Úgy legyen, de legalább írd le, hogy akkor mégis mit akarsz felfedezni, hogy tudjuk, hogy te voltál. (És komolyan érdekel).
Azért szerintem valamilyen szinten aranyos a kérdezõ hozzáállása:) . Olyan tipikus lázadó kamasz:D. Senkik, majd én megmutatom, megváltom a világot, és mindenki ismerni fogja a nevem:) . Ok, akkor sajnos meg kell tartanom az 1 milliómat, pedig ennél biztosabb fogadást sose fogok találni:(. Asszem hatalmas lelki válságba fogok kerülni, hogy a 138-as IQ-s istencsászár szarnak hívott. Már még ott tartok, hogy röhögök rajta:) . Ja, meg persze "irigy" vagyok nagyon, csak tudnám, mire.
Látom a témák itt aztán elmentek mindenfelé. Írd le még egyszer mit szeretnél tudni, miben segítsünk, mit várnál el? A sok komment után gondolom nem ugyanazt akarod kérdezni, mint az elején.
Aaaaaaah es vegigolvastam a valaszokat is, ez a faszi nem szazas.
A kérdező hozzászólása: Ha most feladom, akkor meg 70 éves koromban az fog az eszemben járni, hogy mire lehettem volna képes. Cserébe meg lesz pár idióta haverom, ennyi :S De amúgy nem értitek, ez, hogy valami nagy dolgot csinálok, nem egy lehetõség. TUDOM, 100% biztosra, hogy ha ráállok erre, akkor igenis képes lennék nagy dolgokat elérni. Teljesen biztos vagyok magamban. Ki más lenne képes rá, ha én nem?
A kérdező hozzászólása: Persze az nem az én dicsõségem, hogy gazdagok vagyunk, de attól még több lehetõség áll nyitva elõttem, mint a csórók elõtt, és emiatt jobb vagyok náluk. Ha tehetek róla, ha nem. Ja nem csináltam semmit eddig, ami az egész emberiségnek jó, de 16 évesen mit csinálnék? De az a célom =) Egyébként az zavar a legjobban, hogy nem ismer el senki, és ha már nem tudnak semmibe belekötni, akkor jön ez a "beképzelt vagy"-szöveg. Pedig csak irigykednek. Bezzeg akik azt hangoztatják, hogy õk milyen egy szar emberek, azokra sokkal jobban odafigyelnek meg elismerik õket :/
ja én is elemezném a buksid objektíven, de könyörtelenül :P
A kérdező hozzászólása: jobb* nem töltök fel semmit sehova, küldjetek mailt
"Ha egy ember tudja, hogy jól néz ki, okos, stb. akkor már miért mondják rá rögtön a többiek, hogy beképzelt?" Mert okot adsz rá:) Annyitól pl hogy belenéztél a tükörbe, vagy látták hogy 5ös lett a felmérõd, nem mondtak volna neked ilyet... Kicsit próbáld szerényebben fogalmazni a mondataid, akkor nem vágnak ilyeneket a fejedhez(legfeljebb viccbõl, vagy bunkóságból, de akkor sem annyiszor hogy kérdést írj ki miatta:) ).
A kérdező hozzászólása: "Egyébként már az is, hogy "azt szedsz föl akit akarsz". Hát nemtudom, nem hangzik úgy, mintha túlságosan szeretnéd is a barátnõid." Hát eddig nem voltak, csak rövidtávú kapcsolataim, de nem is voltam szerelmes. De elég igényes vagyok csajok terén is szóval gondolom kb. velem egy kategóriájú csajba leszek szerelmes. Vagy nem tudom, ez hogy mûködik XD
Toltam egy mailt, jöhet a kép....: DD (16:47es)
A kérdező hozzászólása: De akkor mit kellene csinálnom? Csinálni ugyanúgy a dolgaimat, és közben kussolni? Akkor még annyira se veszik észre, hogy értékes vagyok, mint most.
A kérdező hozzászólása: (válaszoltam mindegyik mailre)
A kérdező hozzászólása: Meg amúgy próbáltam én, hogy legyek empatikusabb meg ilyesmi de rohadtul nincs hozzá türelmem, meg úgy érzem, hogy a szarabb emberekhez nem is szabad közelíteni, mert csak lehúzzák magukhoz az embert :/
Dehogynem veszik majd eszre, hogy ertekes vagy, de csak akkor fog ez megtortenni, ha mas emberekben is meglatod az erteket, ugyanis az ott van. Minden emberben van jo. De megis mit varsz? Gloriat a feled fole csak azert, mert jol tanulsz? Ha masoktol varsz dicseretet, valojaban onbizalomhianyod van, amit probalsz leplezni. Senkinek sem mondjak azt, hogy "Jocokam, te vagy a legjobbkepu, legokosabb es legf.szabb gyerek az egesz univerzumban". Senkinek sem mondanak ilyet, mert ez epp az abszurd gondolkodasod resze. Nem mondjak, mert a tobbi ember latja, hogy jo vagy, de nem mindenben a legjobb. Mert olyan ember nincs, hogy mindenben jo. Megis mit varsz masoktol? Ajnarozzanak, mikozben te foldig tiprod oket emberi mivoltukban csak azert, mert lehet, hogy 1 ponttal tobbet kaptal a tori dogadra? Mit akarsz hallani toluk? Mert azt sosem fogod senkitol hallani, hogy te vagy a vilagon a legjobb. Ez egy abszurdum es ha ezt varod, veled van a gond, nem a kornyezeteddel. Ha tiszteled a kornyezetedet, te is megdicsersz masokat, ha valamiben kiemelkedoek, ok is viszonozni fogjak idovel. A tisztelet csak kolcsonosen mukodik. Ha te nem tisztelsz masokat, hogy varhatod, hogy ok tiszteljenek? Ez nem igy mukodik! Ha velem valaki lekezelo, es azt mutatja, hogy o mindenkinel tobbnek hiszi magat, nem tudom tisztelni. Sot, ha olyan helyzetben vagyok, vissza is szolok mar. A tisztelet a minimum.
Legyél kedvesebb, és megértõk másokhoz, hidd el, aki normális, viszonozni fogja! Nekem is vannak nagyon bunkó napjaim, amikor legszívesebben beszólnék mindenre, ami nem tetszik, olyankor inkább ne foglalkozz másokkal, én inkább meg se nézem ilyenkor az embereket, meg csak a barátaimmal állok szóba, ha nagyon sz*r a hangulatom.
jól elírtam:) megértõbb. Egyébként a szüleid, lehet, hogy csak azért mondják, hogy vegyél vissza mert 1, tényleg kicsit sok 2, azt szeretnék, ha nem eltelnél magaddal, hanem a további eredményekre koncentrálnál. De azt tényleg ne várd el, hogy mások nyalják a seggedet.
"szarabb emberekhez nem is szabad közelíteni, mert csak lehúzzák magukhoz az embert" Nem erted a lenyeget ember. Mitol szarabb mas? Ezt a gondolkodast kell megvaltoztatnod magadban. Meg kell eloszor ismerni masokat es azutan alkotni ilyen markans velemenyt. Ha nem beszelgetsz veluk, csak erezteted veluk, hogy szarnak tartod oket, akkor persze, hogy utalni fognak. Senki sem akar ilyen emberrel baratkozni. Senki sem szar. Mindenki mas es attol, hogy vki nem olyan, mint te, lehet jo...lehet, hogy olyan dologban, amiben te nem vagy olyan jo.
Én voltam aki kért rólad képet. Nem tudom mennyire etikus itt válaszolni rá, de azért megteszem. Tényleg jók a ruháid, meg ez a tipusú haj nekem nagyon bejön (az objektivitás és egorombolás kedvéért hozzáteszem nem mindenki szereti ezt). És fura, hogy a képeken amúgy pont az ellenkezõje látszódik, mint amilyennek beállítod magad:D zuzux
Nem ismerlek, ezért nem mondok rád ilyet, de a hozzászólásaid alapján egy igazi exhibicionista görénynek tûnsz, elnézést a kifejezésért :D Nagyon igaz, hogy vissza kéne venned az arcodból, mert egy idõ után ott állhatsz, hogy te ennyire, meg ennyire jó vagy, még sincs barátod, kedvesed, mert senki nem bírja majd elviselni a természetedet. Okos vagy, és? Nekem az óvodában mért IQ teszten, amit pszichológus csinált lett 138-as eredményem, így derült ki, hogy nem hiperaktív vagyok, csak nem kötnek le azok a játékok. Az iskolában kitûnõ voltam, és? A 7 gyerekes családba született falusi Pistike valószínûleg sokkal gyorsabban megold egy gyakorlatban elõálló problémát, és valószínûleg egyszerûbb módon, mint ahogy én tenném. Gazdagok vagytok, és? Én is gazdag családból származom, édesapám a semmibõl csinált egy olyan cégóriást, ami már az országhatárokat is átíveli. Nem az én érdemem, valószínûleg könnyebben megkapok olyan dolgokat, amiért másnak sokkal többet kell küzdenie. De én jobban becsülöm azokat, akiknek van kitartása megdolgozni érte, mert emberileg többet ér, mint ha a feneke alá tolják az embernek... Azt hiszed jobb vagy, mint a számodra "ocsmánynak" titulált embertársaid? Elárulom az emberek jobban szeretnek olyan emberekkel barátkozni, akik bár nem annyira "menõk", de kedvesek, megbízhatóak, és egészségesebb lelkivilággal rendelkeznek. Ehhez a "minden csaj megkaphatok" dumához meg külön gratulálok. Meg vagyok róla gyõzõdve, hogy a lehetetlen természeted miatt nem sokáig bírnának megmaradni melletted. Alázat, csak az csinál belõled valamit is érõ embert.
A kérdező hozzászólása: Egyébként tényleg ennyire kurvа nagy dolog lenni kimondani, hogy "igen, fasza gyerek vagy"?
Hát én maximum annak mondom hogy "fasza gyerek vagy", aki szerény, és nem dicsekszik vele:) . De a szüleid és az edzõd nyugodtan lehetnek rád büszkék, a dicséretet szerintem tõlük várd:)
A kérdező hozzászólása: Jó tudom, hogy sok jó tanuló van de az IQm is 138 a Mensa-teszten. Az pedig nagyon jó. Amúgy jó talán igazatok van egy kicsit. Csak én mindig arra mentem, hogy egyre többet és többet érjek el, meg bizonyítsak magamnak meg másoknak és most már tényleg sokkal jobban vagyok másoknál csak épp nem érdekel senkit :/ Sõt, még mindig a rosszat látják az emberben. Hiába vagy a legjobb, akkor is azt az egy dolgot veszik csak észre, ami a hibád (bár sztem mondom okkal nézem le a legtöbb embert, de tökmindegy most).
Miért, ha privibe küldök egy e-mailt küldesz képet? :D amúgy nem az voltam, aki már kért. 16:47-es
A kérdező hozzászólása: "pedig csak egy luzerek", amig a szam/szemely/nevelo azonositasa nem megy a mondatban, te sem vagy tokeletes." Majdnem komolyan vettelek, de annyi eszed sincs, hogy tudd, hol állítsd be a billentyûzetkiosztást magyarra, hogy legyenek ékezeteid... amit ugye minden gépen meg lehet csinálni, külföldön is.
Most nem azért, de ti itt milyen gimibe jártatok? 4-es, 5-ös nulla tanulással? Azért ez nem mindenhol van így lásd például Fazekas, Apáczai és társaik. Én egy ilyen erõs gimibe jártam és bizony tanulnom kellett rendesen. Szóval ne gyertek már ezzel a parasztvakítós dumával légyszi! 16:08 voltam
A kérdező hozzászólása: „Ha nincs pénzed, már nem is lehetsz benne az emberiség legjobb 1%-ában?” Jajj tudom [email protected] szépen hangzik, hogy egyenlõ esélyek, meg minden, de aki beleszületik egy falun a disznók közé, 6 testvérrel, életében nem jár külföldön, és nyomorog, hogy lenne ugyanakkora esélye? Ugyan már... persze hogy nem tehet róla, de akkor sincs! Képet nem fogok ide kitenni, de ha dobsz egy mailt, küldök. Erõsnek számító gimibe járok, mindig benne van az elsõ 10-ben az országban. Jó abban lehet, hogy igazatok van, hogy valamennyire lenézek sok embert, de nem ok nélkül. Annyi szar ember van de komolyan :S És ez igaz, hiába mondjátok, hogy nem, csak szálljatok fel egy buszra, és nézzetek körül! Az emberek 90%-ára ha ránézek, kajak az életkedvem elmegy tõle. És most nem csak a külsõre értem.
Én mondjuk nem Pesten jártam, hanem Szfváron, a Vasváriba, de nem tudom ismeri-e valaki. A 0 vagy kevés tanulással 4-5-ös eredmény úgy érhetõ el, hogy jó a memóriád, + hasznosítod a kevésbé érdekes órákat iskolában más tárgyakra való tanulásra. Ennyi. Pl.: ének, rajz, tesi, média, kinek-mi a nem érdekes:)
Mindenki tudja, hogy sok olyan ember van a buszon/metrón/stb.-n, aki esztétikailag nem éppen megnyerõ, de bakker, attól még nem kell õket elkezdeni fikázni. Nekem sem tetszik a 80 éves Juli néni, aki rózsaszínnel rúzsozza magát, és párducmintás sapkát hord, és süt róla, hogy totál hülye, de a 13 éves lányok sem tetszenek, akik cicanaciban mutogatják a seggüket, és sminkelik magukat, és magassarkúban járnak. Ettõl még nem bámulom meg õket, enm fikázódok, és ezt csak azért írtam le, hogy lásd: másnak sem tetszik az ilyesmi, de attól nem leszel okosabb, hogy lefikázod. Sõt. lesüllyedsz a szintjükre. Amúgy szerintem tudsz küldeni emailt, kíváncsi leszek:)
"Mégis kevés haverom van. Mondjuk ez nem akkora baj, mert a legtöbb ember olyan primitív vagy okádékul néz ki, hogy azokkal nem is akarok haverkodni." Ez tetszik:D szerinted ha külsõ alapján osztályozol, akkor fogsz találni értékeset, vagy csak felszínes és értéktelen emberkékkel fogsz lógni? Ám picit a lelkeddel, belsõ értékkel is kéne foglalkoznod, mert sajnos a szépség, meg a pénz mulandó dolog. De amíg van, élvezd ki.
A kérdező hozzászólása: "Azon meg gondolkozz el, hogy a kulso nagyreszt adottsag. Aki csunya, nem tehet rola." Dehogynem, minimális odafigyeléssel lehetne a ronda emberekbõl is legalább egy átlagosat csinálni (jó, kivéve az extrém eseteket meg a beteg embereket). Csak a legtöbb ember [email protected] rá, túl igénytelen ahhoz, hogy elcipelje a hájas seggét a kozmetikushoz vagy sportoljon valamit. Emailt tudok küldeni, csak itt a gyakorikérdéseken belül, ha küldöm, képet nem tudok csatolni hozzá =)
Az, hogy a családod milyen anyagi helyzetben van, neked semmi közöd, nem járultál hozzá.Ezt már megemlíteni is igencsak beképzeltség.Azt, hogy mire fogod vinni, majd meglátod 15-20 év múlva, elõre kár nagypofájúnak lenni.Az, hogy kijelented, bárkit megkaphatsz, nem más, mint beképzeltség.A jegyek pedig nem feltélenül tükrözik a valüs tudást, kismillió diák képes néhány óra alatt tökéletesen megtanulni az anyagot. Következtetés:valüban beképzelt vagy..23N
busszal jársz?! Decikiiiiii, már nem lehetsz benne az emberiség 1%-ában. De azért szeretnék látni egy ilyen adoniszt, küldj már egy képet privátba, tényleg....
minimális odafigyeléssel..... ja, lehetne, ha az embernek lenne rá pénze/ideje. Mert nem mindenki a saját seggét nyalja egész nap, van aki dolgozik is, meg hasonlók (családja van...) és akkor máris nincs annyi ideje. én is szívesen mennék edzésre heti 3x, ha lenne annyi pénzem. Ma is szívessen mennék, ha végeznék addigra a ZH-val. Igen, próbálok igényesen kinézni, de idõ ill. pénzbeli korlátai is vannak az igényes kinézetnek. Nem mindenkinek az a legnyagyobb gondja h trendy legyen.
De kép linket tudsz küldeni privátba :D
A kérdező hozzászólása: 16 éves vagyok, nincs még jogsim, mivel járnék? :P Na akkor még egyszer: dobj nekem egy mailt, és én válaszolok egy képpel, mivel itt direktben nem tudok képet csatolni hozzá. Érted?
A kérdező hozzászólása: kdhsfkgerizfba jó akk feltöltöm :P
A kérdező hozzászólása: a [email protected] fog töltögetni ha te félted tõlem az emailcímed akk én is féltem tõled a képem. Ennyi.
“Ha arra törekszel, hogy az örök mértéket kövesd: ne botránkozz azokon, kik nem erre igyekeznek, hanem törekvéseik ingadozva ágaznak a sokféle véges és változó mérték között. Ne azt nézd, hogy mijük nincsen, hanem mijük van: mert még a legnyomorultabbnak is van olyan lelki kincse, mely belõled hiányzik. Kifogásolni, fölényeskedni bárki tud. Tanulj meg mindenkitõl tanulni.” (Weöres Sándor) ezen gondolkozz el, ha lesz több idõm majd írok még.
Nem féltjük, csak úgyis sokan kérték, ne kelljen mindenkinek felcsatolgatni, felrakod kepfeltoltesre, vagy egy myvip-es képeden jobbklikk kép címének másolása, és kész is, te TOP1%:D
A kérdező hozzászólása: Várom is a szüleimtõl, de nem jön :(
Nem lehet, hogy azért, mert látják rajtad, hogy tisztában vagy az eredményeiddel és büszke is vagy rá? Lehet, hogy csak azért nem mondják, hogy ne legyél "még jobban" eltelve magadtól. Bár én is sokszor meg vagyok elégedve magammal egy-egy remek vizsga után, de engem végül is meg szoktak dicsérni mindig. Esetleg gondolj bele, hogy kisebb korodban megdicsértek a tanulmányi vagy sporteredményeidért? Ha nem, akkor talán beszélj velük, hogy ez miért van? Szerintem egy gyereknek mondjuk szüksége van a szülei támogatására, és talán ez is hozzásegít ahhoz, hogy ne másokban keresd azt, hogy értékeljenek téged.
"Ha mindenki „csak” ennyit csinálna, már sokkal elõrébb járna a világ!" Es mennyivel elorebb lenne a vilag es mindenki jobban erezne magat, ha az olyan lenezo emberek, mint te nem keseritenek meg masok eletet a bunkozasukkal. Ha te tiszteletteljes vagy, akkor teged is tisztelni fognak. A megbecsulest csak ugy lehet kivivni, ha te is megbecsulsz masokat. Es ne vard azt idegenektol es az osztalytarsaidtol, hogy azt mondjak, f.sza gyerek vagy. Olyanoktol varod ezt, akiket lenezel es sz.rnak tartasz. Persze, hogy nem mondjak. En nem is baratkoznek veled akarmilyen okos vagy vagy akarmilyen eredmenyeket ertel el, mert ez egy dolog, de a szemelyiseged hatalmas resze az egod es a bunkosagod. Ezeket a legtobb ember nem tudja toleralni es nem is szabad elturni, hogy valaki a sarba tiporja a masikat, ahogy te teszed. Ezek utan ki dicserne meg? A bunko es bekepzelt szavak jutnak eszukbe rolad. Akkor meg mar tok mindegy, hogy milyen eredmenyeket ertel el. Lehet valaki felelolem 5 diplomas milliardos, ha egy bunko. Akkor tuti nem tudom becsulni es messzirol kerulni fogom, mert tudod, nagyon rossz erzes olyan emberek kozelebe menni, akikrol sut, hogy csak magukat tartjak valamire, a masik akarmit is tesz, csak egy darab sz.r marad a szemeben. Ha elismerest akarsz, legyel alazatos es te is ismerj el masokat.
Megkaptam a képet. A húgomnak (14) biztos bejönnél, de mondjuk nekem nem ilyen srác a stílusom :)
A kérdező hozzászólása: „A húgomnak (14) biztos bejönnél, de mondjuk nekem nem ilyen srác a stílusom :) ” Nem baj, nem mindenkinek van jó ízlése =) „Mert látom a rosszat is, és a jót is.De elégedett nem vagyok magammal.” Ha látod a rosszat, miért nem teszel ellene? Hogy lehetsz úgy elégedett? Ezért nem tudnék magamról most így hirtelen rosszat mondani, mert ahogy meglátok valami rosszat, rögtön ki is lövöm.
Gyááá kedves kérdezõ, én nem akarlak megbántani, nagyon szép, hogy te ezt így látod, de csinálhatnád kicsit jobban is!:D lõdd ki pl ások lenézését (legalábbis nyilvánosan) a saját némileg "túl"értékelésedet (értsd: örülünk az eredményeidnek, örülünk, hogy te is örülsz nekik, de ha másoknak hirdeted, az beképzeltség!) Szerintem a nagy tudósok, feltalálók sem hirdetik, hogy mekkora arcok, az egyetemi professzoraim sem hangoztatják hogy õk mennyire királyak, ellenben egymást dicsérik, meg persze a jó diákokat is, szóval: a szerénység erény, és ha elismersz másokat, õk is elismernek téged! Ha megdicséred magad a szüleid és a társaid helyett is, nem fogják szükségét érezni, hogy õk is megtegyék ezt.
„Mert látom a rosszat is, és a jót is.De elégedett nem vagyok magammal.” Ha látod a rosszat, miért nem teszel ellene? Hogy lehetsz úgy elégedett? Ezért nem tudnék magamról most így hirtelen rosszat mondani, mert ahogy meglátok valami rosszat, rögtön ki is lövöm. MONDOM NEM VAGYOK ELÉGEDETT MAGAMMAL.AZT ÍRTAM, VAGY NEM?xÐ LÁTOD TE IS HIBÁZHATSZ, NEM IGAZ!?
A kérdező hozzászólása: Jó bazz félreolvastam :P
A kérdező hozzászólása: Ez igaz, a szüleim tényleg sose dicsértek meg semmiért :( tudom, hogy szeretnek, mert tényleg mindig adnak pénzt, ha kell valamire, meg segítenek, csak néha úgy érzem, hogy csak egymással vannak elfoglalva, észre se veszik, hogy én is ott vagyok. Meg az is igaz, hogy szarul esik, hogy másokat elismernek pedig igazából nem is csinálnak semmit, vagy sokkal kevesebbet, mint én. De akkor meg miért? :( De szerintem az nem vezetne jóra, ha én most elkezdenék mindenkinek segíteni. Bulikban is tudom, ha elfogy az emberek pénze, hirtelen mindenki úgy haverkodni akar velem, olyanok is, akik egyébként hozzám se szólnak. Az ilyet már kiszúrom két perc alatt, tõlem ne akarjon senki tarhálni. Azért ne haverkodjanak velem, mert nekem van pénzem, vagy mert segítek a matekban vagy valamiben. Ez az ára, hogy elismerjenek, hogy ki kell nyalni a seggüket? Csak kihasználnának. Nem vagyok jótékonysági szervezet.
A kérdező hozzászólása: Amúgy is tök felesleges. Attól, hogy segítek X-nek megcsinálni a matek házit, még hülye marad. Akkor már inkább csinálok az alatt az idõ alatt valami tényleg hasznosat, ami nekem hasznos.
A szüleiddel kapcsolatban: nem tudom, te szoktál-e kezdeményezni ilyen téren, kimutatni, hogy mennyire szereted õket (értem ezalatt, h idõt tölteni velük, beszélgetni velük, meglepni õket egy-két akár saját készítésû ajándékkal, vagy akár kikérni a véleményüket valamiben, vagy tanácsot kérni), de ha te nyitsz feléjük, és úgy látod, nem viszonozzák, akkor ez esetben lehet, hogy tényleg velük van a baj. Nem csoda, hogy ha nem kapod meg otthon a megfelelõ törõdést, máshol keresed (persze nem lehet mindent megkapni otthon, de az is nagyon fontos része az életnek). Ha úgy érzed, h te mindent megteszel, vagy legalábbis sokat a szüleiddel való kapcsolatodért, és mégsem viszonozzák, ülj le velük beszélgetni, szerintem az a legjobb megoldás. Az elõttem szólónak meg igaza van, biztos van az osztályban olyan srác, aki megértené, ha magyaráznál neki, esetleg meg is köszönné. Nem kell feltétlenül magyarázni. Az is jópont, ha súgsz neki feleléskor, vagy dolgozatnál:) A lényeg, h kezdeményezésnek bármilyen kedves gesztus megfelel. Persze nem azok felé, akik letarhálnak a bulikban, az tényleg nem érdemli meg, akinek csak a pénz kell. Tudom, hogy furcsán hangzik, hogy "te vagy a jobb", és mégis neked kell nyitnod feléjük, de mint látod, fordítva nem mûködött. Az is lehet, hogy csak tartanak attól, mit gondolnál róluk, ha veled akarnának lógni (hogy esetleg a normálisabbakról is azt gondolnád, hogy csak pénz kell, vagy "menõ" akar lenni azzal, hogy a társaságodban van).
Nem értem, hogy ezen mit nem lehet érteni:odamész valakihez, aki szimpatikus, elbeszélgetsz vele valamirõl(lehetõleg ne anyudék pénzérõl dumálj vele, hanem például az idõrõl, vagy a fociról, vagy bármi másról..:D és akkor neki is szimpatikus leszel(van esély rá), a barátod lesz.Te kisegíted, amikor kéri, de nem mindig pénzzel, meg ne mindig tantárgyak magyarázásával, hanem mondjuk valamire tanítsd meg(pld. focira vagy bármire).Ha csak pénzt akar tõled, és sohasem adja vissza neked, akkor mondd meg neki, hogyha 1 héten belül nem adod vissza a pénzem, akkor vége a barátságnak..vagy vegyen neked vmit(olyan értékben, mint amennyit elkért tõled) És ha nem változtatsz magadon, akkor továbbra is megmaradnak ezek a gondjaid, sõt aki megvan haverod, még az is elfog fordulni tõled..:S mert ez csak tovább fokozódik.Igaz, hogy hogyan is, ha alig ismered be a hibáidat...:S
Heti pár óra tanulás? Nekem a középiskola négy éve alatt volt pár óra, de ennek semmi köze ahhoz hogy ki az okos és ki nem. Én magamat átlagba sorolom, de téged az aljára, mert csak az hiszi ennyire okosnak magát, aki nem ismeri a saját korlátait, aki pedig nem ismeri, az azt jelenti, hogy nem próbálta, aki nem próbálta, az nem okos.
úgy nézel ki, mint egy búza, nem csoda, hogy kiközösítenek
A kérdező hozzászólása: Utolsó a te véleményed aztán [email protected] nem érdekel te kis senki. A többieknek kösz, de mindegy, inkább hagyjuk, nekem ez nem megy, én nem akarom hülyékre elpazarolni az idõmet, mert úgy nem jutok sehova.
Azt megkérdezhetem, hogy mégis "hova" szeretnél eljutni?
A kérdező hozzászólása: Hogy sikeres legyek és alkossak valami maradandót, amire büszke lehetek és ami miatt az összes ember tisztelni fog és el fog ismerni.
Természetesen azt csinálsz, amit akarsz. Szabad akarat van, ahogy mondani szokás. Csak készülj fel mi vár rád! Egyik kedvenc sorozatomba mondták mindig: Döntések - Következmények. Ha ettõl boldogabbnak fogod magad érezni, akkor rajta, hiszen elvileg ez az élet célja! Mármint a boldogság! Bár én a helyedben elgondolkodnék, hogy melyikre van több esély, hogy alkoss valami maradandót, ami miatt mindenki ismerni fog, vagy összehaverkodsz pár emberrel. Tudod ki az a Linné? Az egész modern tudományos (biológiai) rendszerezést õ alkotta meg, ennek ellenére az emberek 80%-a azt se tudja ki õ, nem ismerik és nem is tisztelik. Pedig õ aztán tényleg maradandó dolgot alkotott.
A kérdező hozzászólása: "Bár én a helyedben elgondolkodnék, hogy melyikre van több esély, hogy alkoss valami maradandót, ami miatt mindenki ismerni fog, vagy összehaverkodsz pár emberrel." Ha mindenki így állna hozzá, senki nem csinálna soha semmit :P Amúgy meg a lehetõ legjobb úton járok afelé, hogy csináljak valami maradandót. Mindegy, csak néha szarul esik, hogy perpill nem kapok semmi elismerést, csak hülyének meg "beképzeltnek" néznek, amikor csak irigykednek, de ezen meg kell tanulnom túltenni magam, kész. Nem várhatom el az egyszerûbb emberektõl, hogy felfogják, mit akarok.
Na én nem b_sztatni akartalak.Csak tudod nem bírom, ha felb_szom a saját agyam ilyen kis ostobaságokon.Nekem azon kellene változtatnom, hogy nem kéne törõdnöm mások negatív tulajdonságaival, mert nekem is van bõven.Csak tudod én már jó régen beláttam, hogy nem vagyok tökéletes!Változni csak a saját magam kedvére akarok változni, pozitív kihatással akarok lenni az életemre.De nem akarok nagyképûvé és önimádóvá válni.ha felsorolok magamról minden jót, akkor minden rosszat is leírok.Mert látom a rosszat is, és a jót is.De elégedett nem vagyok magammal.Viszont önbizalomhiányban sem szenvedek.Én csupáncsak a kisugárzásomat akarom megváltoztatni.Mindig változni akarok, és azt akarom, hogy másoknak örömet tudjak okozni.És használható válaszokat persze. Az utóbbi 3 válaszom nem volt az, ezért elnézést kérek, de amint említettem, senkinek sem akarok megfelelni!
Engem nem értékelt le^^ Ne vedd lesüllyedésnek. Lehet, hogy belül ugyanolyan értékes ember, mint amilyennek te tartod magad. Nem azt mondom, hogy a józsival barátkozz, aki a kettesért küzd 10.-ben, olvasni meg alig tud, hanem biztos vannak olyanok az osztályodban/ha csapatsportot játszol (ha jólemlékszem), akkor a csapatodban, akik nem állnak olyan messze az általad megkövetelt színvonaltól.
A kérdező hozzászólása: Jó tényleg látom, részben igazad lehet, de most komolyan, mit ismerjek el bennük? Én az emberek nagy részében nem látok semmi elismerésre méltót mert nem csinálnak semmit! Amúgy meg van egy jó haverom (kb. õ az egyetlen igazi barátom) õ mindig tudja mondani, hogy "tök jó neked, hogy ilyen okos vagy, hogy ezt is érted" vagy hogy fаszák vagyunk, hogy megnyertünk egy meccset, vagy valami. Kb. õ az egyetlen ember, aki tényleg elismer. És õ tudja a legjobban, hogy aki megérdemli, ahhoz tényleg pozitívan állok hozzá, mindig segítek neki, ha kell valami, pénz, vagy bármi. Mert õ tudja, hogy nem szégyen segítséget kérni valakitõl, aki jobb nálad. Más ezt miért nem érti meg? Meg más miért nem tud elismerni, ha õ igen?
Amúgy meg van egy jó haverom (kb. õ az egyetlen igazi barátom) õ mindig tudja mondani, hogy "tök jó neked, hogy ilyen okos vagy, hogy ezt is érted" vagy hogy fаszák vagyunk, hogy megnyertünk egy meccset, vagy valami Azert tud elismerni, mert o a baratod es nem nezed ot le ugy, mint masokat. O nem erzi a te negativ kisugarzasodat, mivel ot te is megbecsulod. Ha masokkal is ezt tenned, akkor ok is elismernenek. Pozitivan kell szemlelni ezeket a dolgokat. Erdekes modon, en meg senkire sem mondtam, hogy ocsmany, otromba, ez eszembe se jut es sokkal konnyebb kapcsolatot teremtenem, mivel mindenkivel tiszta lappal indulok, nem engedem, hogy negativ eloiteleteim legyenek csak azert, mert valaki nem a markas cuccokban van vagy nem jol nez ki. Vannak barataim, akik nem neznek ki jol, megis olyanok, hogy soha nem cserelnem le oket senki masra, mert belul olyan ertekeik vannak, amiket kivulallokent, ismeretlenkent nem latsz. Ezert kell megismerni az embereket ahelyett, hogy ramondod, hogy ja, ocsmany, buta, idiota stb. En nem cimkezek senkit, igy nagyon konnyu ismerkedni. Remelem, hogy sikerult valaszolnom a kerdesedre.
Meg ott van a haverod és közted egy nagy különbség. te azt írtad h sporteredményeket értél el, õ meg azt, h megnyertétek a meccset. Nem megnyerte, hanem megnyertétek. De ha képes vagy csoportban dolgozni, játszani, lehet h mégis szorult beléd némi emberség. Én is kérek képet :)
A kérdező hozzászólása: Akkor dobj egy mailt!
Ezek egyáltalán nem mennek csodaszámba.
Na miaz, köpött a maci?
"mert a legtöbb ember olyan primitív, vagy okádékul néz ki" Szóval épp ez az..miért a külsõrõl ítéled meg az embereket, meg miért hiszed, hogy más nem lehet olyan jó, mint te, vagy talán jobb is?Ez nem beképzeltség meg nagyképûség meg egoistaság, meg bunkóság meg önteltség, meg hadd ne mondjam mi!itt egyszerûen az a helyzet állhatott elõ, hogy valóban másnak hiszed magad, mint ami vagy.De ez nem baj.Csak akkor lesz nagy baj, ha koppansz egyet!De ha nem koppansz, akkor valóban olyan ember vagy, amit leírtál.Hiszen egy tökéletes embert hiszel magadról, mert hibákat nem láttam az írásodban(önértékelés teljesen pozitív)..de mondmár..hogyan csinálod, hogy ilyen jól értékeled magad, mivel éred el a tökéletességet? Itt az sántít, hogy mindenbõl f_sza vagy!:S
A kérdező hozzászólása: Hm??? Milyen maci?
CSÓRÓK...JAJJ DE AZT HANGOZTATJA, HOGY Õ HÚDE F_SZA GYEREK!!!xÐÐÐ na majd buksz anyád meg apád nélkül, asszem..
A tévémaci az m1-en:) bár nem tudom megy-e még. Tudod, ha köp a maci, alszanak a kisgyerekek:)
Nincs ám mindenkinek pénzze arra, hogy bejárjon gyúrni, vazze!xÐ Felháborítóak a hozzászólásaid, megh. mindenkit hülyének meg butának nézel...pedig ki a primitív..xÐ hát nem te?...vagy nem is.. te szerintem neked protekciód van a suliba..
A kérdező hozzászólása: Ugyan már, miért buknék a szüleim nélkül? Önálló típus vagyok.
A kérdező hozzászólása: Nem feltétlenül kell gyúrni, én se gyúrok. Ha elmegy futni/úszni, otthon fekvõtámaszozik vagy valami már azzal is lead pár kilót meg jobban néz ki.
Jajj, hát én ilyen embernek nem nyalom a seggét, már bocsi!nem érdekel, ha az elõzõ hsz.-eimet is leértékeled ezzel együtt, és kisebb százalékos leszek, nem érdekel, ha írsz e-mailt vagy választ és akk most nagyon leb_szol(merthát menõ gyerekeknél ez a divat!) dehát nem ám ettõl lesz vki király...xÐ hallod.. Én se képzelem nálad többre magam.Sõt... ..a te egód az egekbe van az enyémhez képest."Ég és föld"
A kérdező hozzászólása: Jó egyébként átjött amit írtatok, meg tényleg igazatok van egy-két dologban csak... jó tudom hülyén hangzik de tényleg nem akarok lesüllyedni az átlagember szintjére :S
A kérdező hozzászólása: XD nem [email protected] le senkit ahhoz te túl hülye vagy, hogy annyi idõt pazaroljak rád, látszik az írásodból :D meg nem is pontoztam le senkit nyugi én nem szórakozok ilyen hülyeségekkel :D
Sejtettem, hogy ezt fogod írni... Elárulok egy titkot. Én is beleestem abba a "csapdába", hogy a jelent "feladom" egy sikeres jövõért. Azaz minden napom gyakorlatilag úgy nézett ki, hogy "Hú, most tanulni kell, mert ezen a héten doga/vizsga/verseny, de majd utána jó lesz". Utána jött a következõ vizsga/verseny, majd érettségi, utána az egyetem, ahol sokszorosát kellett tanulni a gimis anyagnak. Amúgy korántsem tanulással töltöttem az egész idõt, csak ugyebár egy buli vagy más program nem fért be a napirendbe. De amúgy így is jártam el szórakozni, találkozni vagy egyéb programokra, csak ritkábban, mint most. Ezek után rájöttem, hogy ha így folytatom, akkor egyedül fogok megrohadni, mellesleg a "sikeres jövõ" is olyasmi, mint annak idején a kommunizmus volt. Mindenki dolgozott érte, várta, hogy eljöjjön, de akármit is csináltak ugyanúgy ott maradt a távoli jövõben, míg végül rá nem jöttek, hogy megvalósíthatatlan. Magyarul, hiába fordítod minden energiádat arra, hogy sikeres legyél, az korántsem biztos, hogy (magad szerint) az is leszel. Mert ha nem tûzöl ki egy konkrétabb célt, akkor csak egy mókuskerékben leszel. Például gimiben még az a fõ cél, hogy felvegyenek egy jó egyetemre, egyetemen már az, hogy elvégezd lehetõleg kitûnõ átlaggal, hogy kapj egy nagyon jó munkát. A munkahelyen már az, hogy feljebb juss a ranglétrán, vagy hogy alapíts egy céget, ami sikeresebb lesz a többinél. Utána pedig az lesz, hogy sikeresebb legyél, mint XY a yacht clubból, mert neki 3 helikoptere van, neked csak 1, de amikor már 4 helikoptered lesz, akkor ott AB, akinek repülõje van és így tovább... (Ha mégse lennél olyan anyagias, akkor pedig a tudományos területen is végig lehet futni a PhD-tól professzorig rangsort, de akkor is lesz valaki, akinek több cikke lesz, nevesebb újságban közli, jobb elismerést kap stb...). Az a lényeg, hogy a végén 70 évesen talán elmondhatod majd magadról, hogy "Igen, megcsináltam", csak az lesz a bökkenõ, hogy rájössz, hogy "elfelejtettél" élni... Szóval, elkezdtem nem annyira rágörcsölni a kisebb dolgokra (azért a nagyobb vizsgákat, szigorlatokat most is komolyan veszem), és az így felszabadult idõt pedig a barátaimmal igyekszem tölteni, mert hidd el, hogy az nem elpazarolt idõ. Bár, azt sosem fogom megbocsátani magamnak, hogy a gimis éveket elcs.sztem. Szóval, inkább "pazarolj el" egy kis idõt másokra is, ne csak a "sikerre". Kegyetlen világban élünk, hidd el, hogy a befektetett munka nem mindig hozza meg a gyümölcsét, míg másoknak munka nélkül is az ölébe pottyan a lehetõség...

Miért van az, hogyha egy kutyafajtáról elhíresül, akár csak egy ember által, aki tapasztalatokat szerzett az adott fajtával, hogy vad, harapós, akkor nem néznek utána, hogy igaz e, hanem rögtön leírják a szterotípiák alapján?

Ez nekem teljesen nonszensz. Miért csinálják ezt az emberek? Jó ez nekik, hogy aki esetleg szeretene egy kutyát, mondjuk egy kuvaszt, akkor lebeszélik róla, azzal az indokkal, hogy kiszámíthatatlan és öregkorára megbolondul, gazdájára támad, stb...Sok embernek elveszik a kedvét ezzel bizonyos fajtákról? Mire jó ez? Szerintem hülyeség elhinni ezeket a rémtörténetetket, mindenképpen érdemes utána járni a dolognak, miel?tt kialakulna a véleményünk. Pl.: azt mondják, hogy a kaukázusi juhászkutya nagyon vad. t?lem nem is olyan messze, három kaukázusi is van, és talán 1 van közülük, amelyik tényleg vad, de lehet, hogy csak annak mutatja magát. a másik kett? közül az egyik, bár feln?tt kan, benyúlok a kerítésen, és simán meg tudom simogatni, még nyüszöl is, hogy gyömöszöljem meg. a harmadikat még nem próbáltam, de az meg annyira nem ?riz házat, hogy sohasem ugat, nem kel fel arra, ha hangosan beszélve elmegyek a kerítés mellett a kutyámmal, és ha felkel, akkor is barátkozik. Azonkívül ha valakit megharap egy kutya, akkor miért a fajtát hibáztatja? Az, hogy találkozott egy harapós kutyával, még önmagában nem jelent semmit. Arról sem a kutya, sem a fajta nem tehet. Engem már próbált megharapni kuvasz, tehát van rossz tapasztalatom, mégsem jelentem ki, hogy ez a fajta agresszív, és lám, t?bbet is ismerek, és teljesen normálisak. Szerintem a kutyaharapás az esetek 90%-ában nem a kutya, sokkal inkább az emberi felel?tlenség, a hülye gazda, vagy az idegen hibája, aki pl. ha közelít felé a kutya, lehet, hogy abszolút közömbösen, elkezd menekülni, vagy éppen megpróbálja elijeszteni. Van ebben szerintetek valami igazság? Titeket harapott már meg kutya? Milyen kutya volt, és mit gondoltok az eset után a fajtáról? Kíváncsi leszek, miket fognak válaszolni. Mindenesetre kössz el?re is.

Legjobb válasz: az emberek nem csak buták, de lusták is. Sokkal egyszerûbb elhinni elsõre mindent, ahelyett hogy utánajárnának. De tudod mit? Nem is baj! Aki ilyenek alapján ítél meg egy fajtát, az ne is vegyen, nem lesz jó sora nála a kutyának. Nem gyõzöm folyton csaholni, hogy nem kell mindenkinek kutya. Lehet élni kutya nélkül is. Nagypapám leélt 85 évet, sosem volt kutyája. Engem még sosem harapott meg kutya, nem is tudom elképzelni, hogy félnék valamelyiktõl. Olyan kutya viszont van, akitõl a kutyámat féltem.

az emberek nem csak buták, de lusták is. Sokkal egyszerûbb elhinni elsõre mindent, ahelyett hogy utánajárnának. De tudod mit? Nem is baj! Aki ilyenek alapján ítél meg egy fajtát, az ne is vegyen, nem lesz jó sora nála a kutyának. Nem gyõzöm folyton csaholni, hogy nem kell mindenkinek kutya. Lehet élni kutya nélkül is. Nagypapám leélt 85 évet, sosem volt kutyája. Engem még sosem harapott meg kutya, nem is tudom elképzelni, hogy félnék valamelyiktõl. Olyan kutya viszont van, akitõl a kutyámat féltem.
nem harapott még meg kutya és nem is fog, mert nem vagyok hajlandó pánikolni, így mind meghunyászkodik...meg láttam harci kutyát (csíkos bullterrier féle), aki jámborabb volt, mint egy bárány - meg volt nevelve, ennyi a titok...
egyetértek:) bár én idegen kutyákat nem simogatok, amióta egyszer megharapott egy. pont azért, mert nem tudom, milyen igazából a háttere, idegrendszere. Én például 2 éve rotit akartam venni, de a családom azt mondta, hallani sem akar róla, mert az egy idegbeteg. sajnáltam, de tiszteletben tartottam. viszont rá nemsokára rátaláltam egy gyönyörû, játékos ki labrador-foxi-vizsla keverékre, és nem bántam meg, hogy õ lett az enyém:D de például õ tök játékos, mégis kicsit idegbetegxD vagy inkább hiperaktív:9 de mondjuk nem vad....
Én soha nem féltem a kutyáktól és nem is fogok pedig egyszer a saját kutyánk harapott meg. Kicsi voltam még és nem gondoltam, hogyha a szomszéddal állok a kapu elõtt akkor nem dughatom be a keze, hogy megsimogassam. Igazából nem is harapott meg csak lerángatta rólam a kesztyût. Ettõl eltekintve õ volt a legnyugodtabb legszófogadóbb farkaskutya a világon. :) Nem a fajtától függenek a tulajdonságai hanem a gazdától. Fõleg, hogy sokat át is vesz a kutya. Egy idegbeteg embernek, tuti, hogy idegbeteg kutyája is lesz.
Igen, sok ilyet olvastam. Volt egy eset, ahol azt írta vki, hogy a spánielek milyen bamba, hülye kutyák, gyerek mellé ne is vegyenek, bla-bla, én írtam, hogy nekem 2 van, mind2 okos, imádja a gyerekeket, játékos, és egyáltalán nem bamba. Még velem veszekedtek, h de igenis olyan. Nem tudom, én ilyet soha nem tapasztaltam, ismerõseim körében sem. Egy kuvaszos kérdésre is emlékszem, pont a vadságáról... Igazat adok az elsõnek, legalább néznének utána mielõtt ítélkeznek, szidkozódnak.
engem már harapott meg kutya. fajtatiszta is, keverék is. és mégsem utálom sem a fajtát, sem a keverékkutyákat, és nem tudnám elképzelni az életemet kutyák nélkül, legyen az akár fajtatiszta akár nem. szerintem ez emberfüggõ, hiszen mindenki másként reagál különbözõ helyzetekben. van olyan ember, akinek semmilyen rossz tapasztalata nem volt kutyákkal, mégis fél tõlük, mert harapHATnak. vagy fél a lovaktól, mert nagyok. vagy fél a kígyóktól, mert akármi.

Miért van az hogy egyes embereknek a facebook képén 147 Like van de ha én rakok fel egy képet (tán havonta egyszer) a kutya se néz rám. Annyira nem vagyok ronda hogy hányjanak tőlem az emberek. Akkor mi a baj velem?

Volt hogy kitettem egy zenét senkit se érdekelt de volt hogy ugyanezt egy csaj tette ki 21-en likeolták. Vagy az a baj hogy én vagyok xy és rám nemlehet nézni?

Legjobb válasz: Szia ! Szerintem ez egy nagy nulla ez alapján értékelni valakit, nekem is van Facebook fiókom de csak azért mert egy zárt tanuló csoportba vagyok benne sem fotót se a munkahelyemet nem adtam meg nem hiányzik senkinek az értékelése, ki mit gondol. Ha sokan Lájkolnak nem leszel több sem jobb mint ami most vagy mert ez a divat. F/40

Szia ! Szerintem ez egy nagy nulla ez alapján értékelni valakit, nekem is van Facebook fiókom de csak azért mert egy zárt tanuló csoportba vagyok benne sem fotót se a munkahelyemet nem adtam meg nem hiányzik senkinek az értékelése, ki mit gondol. Ha sokan Lájkolnak nem leszel több sem jobb mint ami most vagy mert ez a divat. F/40
Én kifejezetten attraktiv lány vagyok és mégis általában husz és harminc közt mozog a képeim alatt a lájkok száma miközben átlagos, semmilyen külsejü lányoknál száz-százötven lájk is elöfordul. Talán több ember szereti öket meg nagyobb társasággal mozognak. Amugy fiu vagy vagy lány?
Hát az én tapasztalatom szerint akiknek több száz kép van a képükön azok egésznap a facebookot nyomják, mindenki képét lájkolják (és udvariasságból kapják vissza a lájkokat...), meg hozzászólnak midnenhez, mindenkinek nyalnak, olyanokkal "enyelegnek" facebookon, akikkel a valóéletben szóba sem állnának, mindig megosztják a képüket, könyörögnek a likeokért, vagy csak egyszerûen r*bancok. ha nem kedvel sok ember, nem vagy híresség, nem vagyok facebook függõ akkor esélyed nincs 30 lájk feletti képre.
Ne legyél emiatt elkenõdve! Ez nem azt jelenti, hogy nem szeretnek, nem ez kellene, hogy legyen a mérce. Vannak, akiknek kismillió ismerõsük van, ott a nagy számok törvénye alapján több lájkja lesz. Aztán az sem mindegy, mit lájkolnak, milyen társaságban mozog (pl. vannak ilyen facebook-mániás emberek is), vagy pár emberke így smúzol a népszerûbbnek... lányoknál meg még az is elõfordul, hogy egypár férfiember azért lájkolja a képet/zenét, mert bejön neki... vannak ilyenek. Fõleg... ha vmi szupertrendi-csini diszkóliba bármit rak ki, arra érkezik 200 lájk, még akkor is, ha a WC elõtt pózol...
Nálam hasonló a helyzet, de én lesz*rom. Örülük, ha van pár ember, aki lájkol meg hozzászól az írásaimhoz. Ezért nem teszek gyakran közzé dolgokat, és általában ügyelek arra, hogy "csúcsidõben" lássák a kiírást.
Nyugi, engem is letojnak fészbukon.Bár igaz, hogy nincs túl sok ismerõsöm, mert nem jelölök vissza, olyan antiszoc vagyok.De találtam ezen az oldalon egy lájkolócsicskát, aki minden létezõ [email protected] lájkol, akármit teszek ki.Whehehe.
egyrészt nem mindegy, hogy mennyi (facebookon aktív) ismerõsöd van. az sem mindegy, hogy mikor rakod ki, nem egyformán aktívak az emberek a nap különbözõ szakaszaiban.
Hát a fiuknál én ugy vettem észre ha nem valami überpáwa plázafiu akkor nem lájkolják agyon.Nem vagy ronda vagy azért jol nézel ki? Azt is nézd meg hogy a barátaidat meg a hasonlo kaliberü srácokat mennyire dijazzák lájkokkal és akkor tudsz hozzájuk is viszonyitani nem csak lányokhoz
A kérdező hozzászólása: 21 éves fiú
Nem a lájkoktól fügsz...ne annak akarj megfelelni...

Miért néznek úgy az emberre a boltban mint egy bűnözőre?

abból van már elegem hogy szinte akárhová bemegyek a boltba legyen az egy kis abc, egy Spar, vagy drogéria, mindenhol úgy megnéznek mintha valami b?nöz? lennék és lopni mennék oda. én egy tök átlagos srác vagyok, mondjuk kicsit fiatalabbnak nézek ki a koromnál de nem hiszem hogy okot adna arra hogy a kis abc-ben is megyek végig a soron és még ?rt áll az eladó, beáll a sor elejére hogy nézi hol járkálok nem-e nyúlok le valamit. akkor sparban még direkt oda állt a biztonsági ?r hogy szemmel kövesse mit keresgélek a polcon...és ezt észrevenni szinte minden helyen. és mondon, nem nézek ki egyáltalán b?nöz?nek, nem vagyok szakadt csöves ruhában hogy azért állnék ott lopni, semmi. beszéltem bolti eladó ismer?sömmel ? azt mondta ez természetes, ez a munkájuk. mégis érdekes mód egy anyukát nem néznek annyira, meg nem állnak be még direkt figyelni a sor végére mit csinál...

Legjobb válasz: Szia! Nehogy azt hidd,hogy egy anyukát nem néznek annyira! 7 hónapos a kisfiam,tehát javában babakocsizunk. Van olyan bolt ahol csak bevásárlókocsi van. Na most ugye képtelenség a kettõt egyszerre tolni,ezért csak simán bemegyünk. Általában pár dolgot veszek csak és a kisfiam lábához rakom a kocsiba. Mindenki láthatja ,hogy mindent kiraktam-e,mégis úgy követ az õr mint az árnyék,hogy nem dugok-e vmit el a kocsiba. Egyébként szerintem ez csak nálunk ilyen nagy "divat". Igaz még csak egyszer jártam külföldön,de teljesen meglepõdtem azon amit tapasztaltam. Izraelben ha bemész egy boltba,mosolyogva (!!!) köszönnek,a boltos nyugodtan ül a pult mögött és nem ered a nyomodba,hogy biztos lenyúlsz vmit. Teljesen más világ. Nekünk ez jutott. :)

Szia! Nehogy azt hidd, hogy egy anyukát nem néznek annyira! 7 hónapos a kisfiam, tehát javában babakocsizunk. Van olyan bolt ahol csak bevásárlókocsi van. Na most ugye képtelenség a kettõt egyszerre tolni, ezért csak simán bemegyünk. Általában pár dolgot veszek csak és a kisfiam lábához rakom a kocsiba. Mindenki láthatja , hogy mindent kiraktam-e, mégis úgy követ az õr mint az árnyék, hogy nem dugok-e vmit el a kocsiba. Egyébként szerintem ez csak nálunk ilyen nagy "divat". Igaz még csak egyszer jártam külföldön, de teljesen meglepõdtem azon amit tapasztaltam. Izraelben ha bemész egy boltba, mosolyogva (!!!) köszönnek, a boltos nyugodtan ül a pult mögött és nem ered a nyomodba, hogy biztos lenyúlsz vmit. Teljesen más világ. Nekünk ez jutott. :)
A kérdező hozzászólása: értem. köszi a válaszokat:)

Ma miért nincsenek a mostani korosztályban ennyire intelligens emberek, a lányoknak miért nem számít ha egy pasi intelligens és miért nézik ki?

a href='https://www.youtube.com/watch?v=qSpz5zX-2yU' class='kulso_link'>https://www.youtube.com/watch?v=qSpz5zX-2yU

Legjobb válasz: https://www.youtube.com/watch?v=WrNfas6JemA

A kérdező hozzászólása: https://www.youtube.com/watch?v=WrNfas6JemA
Igen kérdezõ, ilyesmi gondolatmenetet még nem folytattam de igencsak elgondolkodtató, hogy a nõknek érdek a jópasi, hogy ezáltal magukat többnek érezhessék, és a külvilág felé is többnek látszódjanak. Igen, ez felettébb jó megközelítés. Én még azt is mondanám, hogy szerintem a népszerûség is egy fontos dolog, mert a jópasik általában baromi népszerûek, ott vannak minden buliban és a csajok élnek-halnak értük. Holott sok ilyen srác még az alapvetõ illemmel sincs tisztában, mégis tapadnak rájuk. Olyan szempontból viszont nem irigylem õket, hogy nem nagyon lehetnek õszinte kapcsolataik, mert ezeknél minden a felszínrõl szól. És ha egyszer meg akarnak állapodni, lehet nem lesz könnyû.
A kérdező hozzászólása: Igen, aláírom. Itt a lányok mindig a rondaságot az igénytelenségre és a kövérségre, meg a rossz stílusra, ruházatra fogják. De azért valljuk be, a legtöbb fiatal 20-on, 30 éves pasi/férfi aki egyetemre jár, vagy van rendes munkahelye és jár szórakozni is, azok azért ritkán igénytelenek. Tehát kevés elhízott (Usaban, angolban több) huszonéves pasi van, mint átlagos vagy sportosabb testalkatú. Kevesebb undorító, pattanásos, zsíros hajú, összenõtt szemöldökû, mosatlan fogú srác van, mint amelyeknek ez rendben van azért valamennyire tartva. Mégis mindent erre fognak a lányok, holott a titok nyitja a szemek és az arcszerkezet szerintem, meg egy megfelelõ magasság. Ha nem ér el egy minimum magasságot a srác, amire a lány fel tud nézni (õk nem szellemileg akarnak felnézni, hanem mostanság fizikailag a pasijukra) és ami még lényegesebb, nincs egy olyan arcszerkezete, megnyerõ szeme a pasinak, amire összecsokizzák ott magukat a lányok (nem csak az a lány, aki szeretné, hogy a pasija legyen az a srác, hanem tudat alatt már arra is gondol, hogy azért a barátnõk is azt mondják erre a pasira, hogy hûha, nem rossz) akkor csak eszeveszett humorral, vagy zsíros bankszámlával van esélye abba a punciba belenyalnia a pasinak. Ezzel pedig még az átlagos, nem szép lányok is pokolian tisztában vannak, hogy mi az a jó pasi fogalom, mert bárhogyan is csûrik itt ezt a szépség relatív dolgot a lányok, azért én azt látom, hogy mostanság ezek a pasik eléggé egyformák, babaarc, szép szemek, David Beckham haj, vékony testalkat (izmosak, de nem a gyúrás miatt, hanem mert vékonyak és nincs rajtuk som zsír), páwa ruházat, sportcipõvel. Még huszonévesen is ezekre izgulnak. Azt látom, hogy azért sem relatív ez a szépség dolog, mert ha ezek a pasik szakítanak a csjukkal, ritkán maradnak vigasz nélkül és egy csinos, aranyos lányka hamar rájuk akaszkodik, tehát a legtöbb lány meghúzódik a háttérben (közben kikosarazza az átlag pasikat, még a szolid lányok is így viselkednek) és ha szabad a kiszemelt szépfiú, akkor finoman adják majd a jeleket, hogy õk bizony rá várnak hónapok óta. Ezek a nem ribisnek tûnõ (de belül már õk is beléptek a csordába) lányok még pont jók ezeknek az új J. Biebereknek, hogy friss húsba tehessék a répájukat. Ne véletlen hogy bizonyos pasik az egyetemeken szinte sosincsenek egyedül, és a többi átlagos (nem igénytelen) srác nagy része, meg szinte cölibátust is vállalhatna, mert nem hajlandóak észrevenni õket még az átlagos lányok sem. Az átlagos lányok meg pont úgy akarnak egyetemeken tõrt döfni a menõ, topkülsejû csajok szívébe, hogy ezeket a szépfiúkat elorozzák az orruk elõl, hogy lássák, õk is érnek annyit, mint a szép nõk. Ez késõbb szintén rengeteg lány védjegye is, akik majd a 40 es házas, családos pasikat fogják majd a feleségük mellõl elhappolni, utána meg azzal burkolóznak, hogy de a pasi meg hagyta magát, és ezzel megint az derül ki, hogy a pasi volt a disznó, a csaj meg az áldozat. Ezt pedig ezt a hattyú halált 10 bõl 8 lány tökélyre fejlesztett és él minden egyes testi erejével és a töretlen feminizmus adta jogokkal, hogy a lányoknak szinte mindent lehet.
"csak átlagos" Itt az átlagos kiemelendõ és aláhúzandó. Nem kell ahhoz pattanásos 150 kilós szemüveges informatikusnak lenni, hogy ne vegyenek emberszámba. Elég annyi, hogy nem te vagy Brad Pitt, és ezek a tök átlagos lányok, nem a cicababák.
A kérdező hozzászólása: Ez az érdek... Buliban is ha a helyes, magas, sportos srác odamegy és bármit mond nekik, akkor tocsognak az örömtõl ott lent. Ha az okos, de nem szépfiú (csak átlagos) megy oda és okosan próbálja meg õket meghódítani, akkor játsszák az elérhetetlent, alig várják, hogy lelépjen a pasi és jöjjön egy másik, vonzóbb egyén.
9-essel egyetértek. Én is egyetemista vagyok, szintén nehéz szakon (mérnökin). Elég kevés a lány, de kiábrándító, hogy abból a kevésbõl is mennyi ilyen ribis, bunkó van. Amikor 3 méterrõl nem képes a köszönésemet viszonozni, sõt rám sem néz, akkor úgy elgondolkodom, hogy minek akarok én egyáltalán kapcsolatot, ha ilyen bunkó a nõk 90%-a? Kell-e nekem egy bunkó csaj? Hát köszönöm, nem. Az a legszomorúbb, hogy ordítóan tapasztalom azt, hogy akivel érdekükben áll, azzal nagyon nyájasak, kedvesek, viszont akivel nem, azt emberszámba sem veszik.
Kedves kérdezõ a nõk képtelenek értékelni a mûveltséget és az intelligenciát. Húsz országban jártam eddig, szinte bármilyen témához hozzá tudok szólni, az ország egyik legnehezebb egyetemi szakján tanulok. Huxley-tól Jókaiig mindent szoktam olvasni, mégsem vagyok elég jó a nõknek. És kedves vagyok, figyelmes és nem vagyok bunkó, lehet pont ez a baj. Legyél tucat, kigyúrt mûveletlen dolce vita tahó, akinek minden megnyilvánulásából süt az egoizmus, ez kell a magyar nõnek. Ráadásul õk maguk is ilyenek, primitívek ribisek, mûveletlenek, szakbarbárok. A harminc feletti korosztálytól elnézést kérek, õk még normálisak voltak.
Hogy tudtak ilyen ruhákban járni az emberek?
Szerintem az ilyen emberek egyfajta tükröt tartanak a többiek elé, és ha a többiek nem ilyen intelligensek, elkezdenek irigykedni rá és ennek következménye, hogy kinézik. És hát 1994 ben vagy azelõtt nem volt internet, az emberek kellemest a hasznossal alapbon tudtak csak kikapcsolódni, amit ma a kényelmesek nem tesznek meg, inkább nézik az Xfaktort és az Éjjel nappal Budapestet. Na hát ezek után ne várjuk, hogy nõni fog a tudásuk, intelligenciájuk, inkább leépül. A mai fene nagy szabadság már sokaknál szabadosságba csap át, és ha sokan a hülyeséget választják kikapcsolódásnak, akkor megtehetik, csak nem fognak belõle profitálni, persze ez õket nem érdekli.
A kérdező hozzászólása: Most teljesen mindegy, hogy lexikális vagy sem, és ha nem is ért a programozáshoz. De elképesztõ, hogy én 3 diplomával is jó ha minden 5. kérdésre tudom a választ. Nem tekintenek hülyének, de ezekhez képest semmi, hihetetlen.
tizsteletem de az inteligens ember nem feltétlen vagy egyáltalán nem is függ össze a belinkelt videóval...ez lexikális tudás
A kérdező hozzászólása: Fõleg a 2. videoban a szemüveges fickó. Nem egy buta alak, de szerintem most a nõk úgy kosaraznák ki, hogy ki is röhögnék.
Ez inkább lexikális tudás, mûveltségi vetélkedõ, nem intelligencia. Lehet hogy ezek az ifjak egy programozó versenyen már nem szerepelnének ilyen jól. De ettõl függetlenül minden elismerésem nekik:)
nem mindenkinél van ez így...
A kérdező hozzászólása: Igen, az érdek is lehet egy jóféle megközelítés. Ezek a pasik nagy ismeretségi körrel bírnak, sokszor tehetõsek, sok a kapcsolatuk stb. Tehát ha ilyen pasival vannak együtt, akkor befolyásosabb barátokra is szert tehetnek, akik késõbb lehet segítenek sok mindenben, pl munkahely szerzés, külföldi parti, nyaralás stb. (csak egy-két példa).

Van egy ASUS VS239HR IPS monitorom. Az a gond, hogy mivel IPS, ezért akár honnan nézi az ember, akkor a színeknek nem lenne szabad elcsúszniuk. Nekem viszont ha jobbról nézem, akkor elcsúsznak a színek. Ez miért van?

Legjobb válasz: mert az IPS-nél el is csusznak a szinek. a LED monitorra gondolsz. az IPS csak rásegítés afelé, hogy mint a sima tft, vagy tft-lcd képernyõknél is, nagyobb a betekintési szöge. örülj neki hogy csak a szinek csusznak el, és a kontraszt nem.

mert az IPS-nél el is csusznak a szinek. a LED monitorra gondolsz. az IPS csak rásegítés afelé, hogy mint a sima tft, vagy tft-lcd képernyõknél is, nagyobb a betekintési szöge. örülj neki hogy csak a szinek csusznak el, és a kontraszt nem.
A kérdező hozzászólása: Jó, csak kissé zavaró, hogyha balról nézem és sötétebb a kép, kissé mintha világítana a fekete, nem az a mély fekete.

Miért mondják az emberek egy 13-14-15 éves lányra hogy úgy néz ki mint aki 18? ! A Sminktől?

Egyszer valaki azt mondta úgy ki volt sminkelve, meg úgy öltözött azt hitték 18...

Legjobb válasz: én agyilag éretebb vagyok a koromnál,mindenki megmondja,normálisan öltözöm.De mivel elsõsorban belülrõl vagyok éretebb,igy nem öltözök úgy,mint egy ovis :] csak ennyi

én agyilag éretebb vagyok a koromnál, mindenki megmondja, normálisan öltözöm.De mivel elsõsorban belülrõl vagyok éretebb, igy nem öltözök úgy, mint egy ovis :] csak ennyi
Tinikoromban engem is jóval idõsebbnek néztek, és rettentõen zavart. pedig nem festettem magam, a koromnak megfelelõen öltöztem. most 23 éves vagyok, és az az elképesztõ, hogy most meg homlokegyenest az ellenkezõje van. nagyon sokan nem hinnének 17-19-nél többnek. cigivásárlásnál nagyon sokszor elkérik a személyimet. egyszer elõfordult, hogy megkérdeztem a boltos fazont, mielõtt odanyújtottam neki a személyimet, mégis mennyinek vél. közölte, hogy úgy 17-nek. amikor meglátta a valós koromat, elkerekedett a szeme. bulikban rendszeresen kamaszok hajtanak rám. egyszer megkérdezte egy srác, hogy melyik gimibe járok. amikor közöltem vele, hogy nem tudom még, majd az attól függ, melyikben kapok tanári állást, ugyanis csak másfél év múlva diplomázom, na akkor látni kellett volna az arcát. egyébként a tini lányok sokszor tûnnek idõsebbnek a valós koruknál, mert õk korábban érnek, mint a fiúk. bár erre manapság az indokolatlanul nagy mértékben használt smink és kihívó öltözék is rátesz egy lapáttal.
általában akkor mondják, ha fejlettebb a koránál.
Én 13 vagyok engem is idõsebbnek néznek, de nem sminkelem magam...
És az miért jó, ha idõsebbnek néznek a korodnál? Gyorsan "öregszel"? 13 évesen 13 évesnek kell kinézni, miért sminkelitek magatokat? Örüljetek, hogy még nincs rá szükség!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!