Találatok a következő kifejezésre: Miért mozog a babám (33 db)

24 hetes kismama vagyok, meg vagyok fázva 4 napja antibiotikumot szedek. Tegnap este óta nagyon sokat mozog a babám ha fent vagyok és figyelem szinte mindig mozog, valaki tud segíteni baj lehet vele, vagy miért ennyire aktív?

Vagy ez természetes,nagyon megvagyok ilyedve valami baja van de viszont a dokimat nem akarom emiatt híni,hétf?n megyek hozzá.

Legjobb válasz: Sima megfázás miatt nem kellett volna antibiotikum terhesen. :(

Sima megfázás miatt nem kellett volna antibiotikum terhesen. :(
A kérdező hozzászólása: Lázam is volt és ezt írta fel az orvos, 5 doki is azt mondta nem lehet semmi bajom ne aggódjak mert mialõtt elkeztem szedni megkérdeztem.Viszont még mindig csúnyán köhögök, és nem tudom mire vélhetõ ez a szopora mozgás!!!
Szerintem nincs semmi baj a babával, Õ ilyen aktiv.Az én kislányom is ilyen, hál istennek.Én is voltam kétszer beteg egyszer kb 20 hetesen , és olyan 24-25 hetesen.Semmi baja nem lett, ugyanúgy mozgott.Az antibiotikum biztos nem árt, gondolom a doki irta fel.Jobbulást.36+5hetes km
Nekem 19 hetesen mellékvese gyulladásom volt, Zinnat-ot kaptam rá. Ami ugyebár antibiotikum. Én 2 napja szedtem a gyógyszert mikor elõször éreztem a mozogni. Szerintem nincs összefüggés, fõleg ha orvos írta fel.

Tegnap óta szünet nélkül mozog a babám. Miért? 25 hetes vagyok és csak nagyon ritkán szünetel a mozgása. Főleg, ha ülök, akkor mozog ezerrel.

Legjobb válasz: Semmi gond ezzel.32 hetes vagyok és egész nap meg sem áll.Kis örökmozgó.Ha véletlen nem velem focizik akkor csuklik.Mindig feltalálja magát.

Semmi gond ezzel.32 hetes vagyok és egész nap meg sem áll.Kis örökmozgó.Ha véletlen nem velem focizik akkor csuklik.Mindig feltalálja magát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, már azt hittem valami gond van. Mert ugye én is azt olvastam, hogy ebben az idõszakban 16-20 órát alszanak. De hogyan?? :) )
Szerintem ez csak jó lehet. Sokan épp arra panaszkodnak, hogy néha alig érzik.
Nekem 3 napja szinte egész nap meg sem áll. Nincs olyan 20 perc, hogy ne érezném. Éjjel is pörög :) Most olvastam, hogy ebben az idõszakban 20 órát alszanak... Nahát!!! Azt már megfigyeltem (és a doki megerõsítette), hogy a csapadékos idõ és a hidegfront megpörgeti õket. Szintén 25 hetes km.
en 27 hetes vagyok es az enyem mar hetek ota bulizik. :) le nem allna egy percre sem. ha leulok vagy lefekszem akkor meg jobban razendit. igy eleg keveset tudok aludni mert zavar, de mahoz kerek harom honapra vege. ugyhogy csak elore tekintek. :) )
25 hetes kora óta meg nem állt egy percre sem, csak éjjel alszik, mikor én is. (Bár akkor sem mindig. :) ) 31 hkm
Szia:) Én a 21 hétben vagyok és a kiscsajom nekem is tegnap este óta, rodeózik:) Eddig teljesen bevoltam gyulladva, hogy nem érzem annyit a mozgását:) Na most aztán...:) Lehet, hogy a front:) ) Nagyon jó egészséget kívánok Nektek!

36-37 hetesen alig-alig mozog a babám, de miért? Más kismama is ilyet tapasztal?

Ráadásul nem mondták hogyan kell számolni a magzat mozgást! Ha valaki tudja, létszi segítsen!

Legjobb válasz: Semmi baj, ilyenkor már alig van helye, azért nem mozog annyit. Ha minden nap legalább egyszer érzed, hogy azért megmozdul, akkor minden rendben. A magzatmozgás számolást meg nem veszik túl komolyan. A k9iskönyved hátuljába van elvileg egy oldal, ahova írhatod napi 3szor, de Nekem sem az orvosom, sem a védõnõm rá sem néz, csak annyit kértek, hogy azért üres ne legyen.

Semmi baj, ilyenkor már alig van helye, azért nem mozog annyit. Ha minden nap legalább egyszer érzed, hogy azért megmozdul, akkor minden rendben. A magzatmozgás számolást meg nem veszik túl komolyan. A k9iskönyved hátuljába van elvileg egy oldal, ahova írhatod napi 3szor, de Nekem sem az orvosom, sem a védõnõm rá sem néz, csak annyit kértek, hogy azért üres ne legyen.
Nekem nem mondták, hogy töltögetni kéne a kiskönyvet, csak annyit mondott a doki, hogy legyen meg a 10 mozgás. Én nem veszem ezt olyan mereven, hát meg lehetne õrülni, ha az ember folyton figyelne, hogy 6... 7... hiszen elég sûrûn érzem, ha csak enyhén is. Egyébként én holnap leszek 37 hetes, és nekem sem rúg olyan elemi erõvel, de azért rendszeresen érzem, hogy mocorog. Lehet, hogy neked most kezd a feje beékelõdni a medencédbe, és azért sem érzed már olyan erõsnek a mozgásait.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Azt gondoltam már hogy miattam van (rosszat ettem vagy valami ilyesmi)


Vannak napok, amikor nem nagyon mozog a babám. Miért van ez? 21 hetes vagyok, a 18. héttől érzem a mozgását.

Legjobb válasz: Lehet a meleg vagy az idõjárásváltozás miatt kevesebbet mozog, inkább pihenget õ is.

Lehet a meleg vagy az idõjárásváltozás miatt kevesebbet mozog, inkább pihenget õ is.
Az is lehet, hogy csak te nem érzed mert még bõven van neki bent a pocidban hely és lehet úgy fekszik és olyan irányba rugdos amit nem érzel. Ne ijedj meg fogod még jó sokat érezni!
En 18 hetes vagyok en tobb mint 2 hete erzem, aktivan, de ebben a nagy melegben nekem sem annyra aktiv ...inkabb este lefekveskor mocorog, de akkor annyit h nem tudok eleludni. Szerintem ez igy OK, ez a nagy meleg biztos nem csak minket hanem oket is eltompitja. Gratulalok a babahoz!

31-32 hetes terhes vagyok és egyre kevesebbet mozog a babám. Miért lehet ez?

Legjobb válasz: Kevesebb hely van a mozgására és lehet hogy háttal van kivül. Voltam 4d uh-n és hihetetlen hogy mennyit mozog a baba egy percre sem állt le és én ebbõl semmi nem észleltem.

Kevesebb hely van a mozgására és lehet hogy háttal van kivül. Voltam 4d uh-n és hihetetlen hogy mennyit mozog a baba egy percre sem állt le és én ebbõl semmi nem észleltem.
Valószínûleg egyre kevesebb helye van, az is lehet, hogy most fordul meg. De azért figyeld! Számold pl. ugyanabban a napszakban 1 teljes órát, és ha csökken feltétlen menj el a terhesrendelésre!!! Csak, ha megvizsgáltak és megfigyelték a szívhangjait fogsz megnyugodni. Könnyû szülést kívánok.

Miért van az, hogy ha mozog a babám, és megfogom a pocim, hogy érezzem, abbahagyja?

20 hetes vagyok, nemrégóta érzem a picit, de zavar, hogy abbahagyja, ha megfogom. Ez normális?

Legjobb válasz: én 17 hetes vagyok, már mozog idõnként a kicsi, de nekem is abbahagyja a bandázást, ha ráteszem a kezem :), szerintem még ismerkedik , azért :), vagy jól esik neki a "közelséged" és arra figyel :). majd fiszkalódik még eleget, ne aggódj :). pusza

én 17 hetes vagyok, már mozog idõnként a kicsi, de nekem is abbahagyja a bandázást, ha ráteszem a kezem :) , szerintem még ismerkedik , azért :) , vagy jól esik neki a "közelséged" és arra figyel :) . majd fiszkalódik még eleget, ne aggódj :) . pusza
Megnyugtatod a babádat. Ez olyan szép, gratulálok a kapcsolatotokhoz, ez így is fog maradni köztetek.
Szia! Én is úgy tudom, hogy azért, mert megnyugszik az érintésedtõl, jólesik neki a közelséged.Már én is nagyon várom ezt a pillanatot. 12 hetes kismami
Gratulálok, már én is várom ezt a pillanatot, fõleg azért, mert még nem sikerült...
Én 32 hetes kismama vagyok. Ha odateszem a kezem a pocómra, általában megnyugszik, de volt már kivétel is, de olyankor enyhül a mozgás, és nem olyan erõs. Sok sikert! :)
Szia! 25 hetes vagyok és nekem a pici rugdos, viszont ha a férjem teszi a pocimra a kezét azonnal abbahagyja, úgyhogy szegény néha 1 órát is képes úgy feküdni, hogy érezhesse a kicsi lány mozgását, de semmi. Mi így jártunk! :) Boldog babavárást.

20 hetes kismama vagyok, de még nem érzem, hogy mozog a babám. Miért lehet?

Mindenki 14. és a 17. hét között írja, hogy érzi. Igaz, hogy az els? babám, de már nagyon várom.

Legjobb válasz: Szia! Én a 22 héten éreztem elõször a kicsit, de még akkor is gyengén. Aztán erõsödött a mozgása. Mozog õ, csak te nem érzed. Ne aggódj érezni fogod elõbb utóbb, ne foglalkozz azzal, hogy valaki már ilyen korán érzi a mozgását.

Szia! Én a 22 héten éreztem elõször a kicsit, de még akkor is gyengén. Aztán erõsödött a mozgása. Mozog õ, csak te nem érzed. Ne aggódj érezni fogod elõbb utóbb, ne foglalkozz azzal, hogy valaki már ilyen korán érzi a mozgását.
Szerintem ha az eddigi eredményeid remdben voltak és az ulthangokon sem láttak semmit akkor biztos hogy nincs baj. Hamarosan érezni fogod szerintem. De ha komolyan aggódsz kérdezd meg a dokidat vagy a védõnõdet.
Az elso babat mindenki kesobb erzi, hiszen nem is tudod mit kell erezni.En is mar a huszon tul voltam, mikor biztos voltam benne, hogy ot erzem!A harmadikat viszont mar 14 hetesen ereztem!:)

Miért van az hogy néha amikor mozog a babám akkor lent a hüvelyemben szúró érzést érzek?

39 hetes kismama vagyok és eddig ezt nem tapasztaltam!

Legjobb válasz: Szia! Én már 34 hetes korunk óta érzek ilyet(most 37 hetesek vagyunk). szerintem nem konkrétan a hüvelyben érezzünk...inkább a méhszáj. Nekem ehhez hetek óta társul olyan izomláz érzés a belsõ combtól indulva felfelé... Állítólag azért van, mert a baba feje beilleszkedett és nekiütõdik a méhszájnak és az idegeknek...Én így tudom....Ezzel még akár túl is lehet hordani a babát.:)

Szia! Én már 34 hetes korunk óta érzek ilyet(most 37 hetesek vagyunk). szerintem nem konkrétan a hüvelyben érezzünk...inkább a méhszáj. Nekem ehhez hetek óta társul olyan izomláz érzés a belsõ combtól indulva felfelé... Állítólag azért van, mert a baba feje beilleszkedett és nekiütõdik a méhszájnak és az idegeknek...Én így tudom....Ezzel még akár túl is lehet hordani a babát.:)
Túl bizony:( Én 2 nappal múltam 40 hetes, szúrkál... De semmi.

Miért nem mozog a babám ma? Másnak volt már így?

23hkm vagyok ès nem èrzem ma mozogni! Mièrt?

Legjobb válasz: Remélhetôleg csak az idôjárás miatt lustább, próbálj meg csokit enni vagy egy kis colat inni, ha akkor sem érzed, akkor szerintem nézesd meg dokival,nehogy gond legyen.

Remélhetôleg csak az idôjárás miatt lustább, próbálj meg csokit enni vagy egy kis colat inni, ha akkor sem érzed, akkor szerintem nézesd meg dokival, nehogy gond legyen.
Szia hogy vagytok, beindult a pici?
Ha van készüléke, akkor a védõdnõd tud szívhangot hallgatni. Ha nagyon ynugatlanít hívd fel, kérdd meg, hogy hallgassa meg. Energia italt ne igyál, az nagyon nem jó, még nem terhesen is. Pihenj le, feküdj hanyatt , nyújtsd ki a lábaidat. Én ebben a pózban érzem a legjobban a mozgását :) Azt is hallottam, ha folyamatosan izegsz-mozogsz, azzal elringatod a babát, és ha lepihensz meglepõdik, hogy miért nem ringatják, ezért elkezd mocorogni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok köszi a nyuktatò szavakat.Igen olvastam a linket!Várok türelemmel! :-)
ne aggódj! olvastad, amit belinkeltem? már én is megettem egy csomó csokit, mozgattam a hasam, zenét hallgattam, de semmi. aztán feladtam, és lefeküdtem aludni. pár percen belül mozgolódott :) de ha ennek ellenére nagyon aggódsz, menj be a kórházba, majd ott megnézik vagy hívd fel a védõnõdet, mit javasol. 23hkm
A kérdező hozzászólása: Ettem sütit, fánkot ès ittam energiaitalt(sose szoktam ilyen löttyöt inni) mèg mindig semmi!!!:(:(
Nekem a szél miatt, két napig meg sem állt. Most pihen, igaz már bejelentkezett ma, de nem olyan aktív, mint az elmúlt két napban. Szerintem próbálj meg valami édeset enni, aztán lefeküdni a bal oldaladra, mozogni fog:)
Mi épp nyaraltunk és Õ teljesen csendben maradt. Nagyon megijedtem, 1 napig kb. én sem éreztem... Aztán elsírtam magam, és ideges lettem, rögtön bejelentkezett. Én sem szeretem ha nem érzem, ezért akarok angelsound-ot venni.
Én tegnap alig érzetem, kb egy kezem meg tudom számolni, hányszor éreztem mozogni. Bezzeeeg ma :) ) Nem várhatjuk el tõlük, hogy minden nap ugyan olyan aktívak legyenek. Szerintem mozog Õ ott bent, csak olyan helyen van, ahol nem érzed. Jó babavárást. 30hkm
Vannak nekik is lustabb napjaik, fekudj le picit beszelj neki, meg csinalj olyan dolgokat amiktol mindig beindul, nalunk ez a narancs :) de biztos nincs gond, nekem is volt olyan hogy egesz nap nem ereztem de ejszaka aztan bejelentkezett :) ha ejszaka sem jelentkezett volna masnap reggel elmentem volna dokihoz, de varj es hamarosan jelentkezik a kis lurkod :)
A szeles idõ miatt a napokban erõsebb magzatmozgás volt észlelhetõ, viszont most pihen. Nem hinném, hogy baj lenne... Fogyassz egy kis szénhidrátot, attól fel tudnak pörögni. Csoki, kóla, tejeskávé... valami olyat válassz, ami nem mindennapos az étrendedben :)
A kérdező hozzászólása: Kèpzeld igen!!!! Nagyon megnyugodtam!!! Köszi a bíztatást. Nagyon-nagyon szèp dèlutánt nektek.

38. hétben vagyok és elég keveset mozog a babám. Miért? Nagyon aggódom!

Ma voltam nst-n és ott is keveset mozgott. De sokszor érzem, hogy csuklik, vagy ha éhes vagyok, akkor addig nem nyugszik, míg kaja nem megy le :) Csak olyan fura, hogy eddig sokkal többet mozgott nappal, most viszont néha én keltem fel, hogy kicsit mozogjon már. A szívhang rendben van amúgy, múlt heti ultrahang is. Mégis aggódom azért, hogy miért ilyen kevés most a mocorgás odabent.

Legjobb válasz: Kevés a helye, avagy hamarosan szülni fogsz.

Kevés a helye, avagy hamarosan szülni fogsz.
Nem szólt elõre a védõnõd, hogy a 36. hét után bármikor rohamosan csökkenhet a mozgás? Ugye kicsi a helye, a front biztos õt is megviseli, nem csoda, ha nincs sok kedve ficánkolni. Ráadásul bármikor úgy gondolhatja, hogy neki ennyi elég is volt, inkább kijönne. :) 37 hkm
Én is 38 hetes vagyok nekem is sokkal kevesebbet mozog a front óta, de én emlitettem a védönönek és nem mondta hogy baj lenne, meg amugy is holnap megyek nst-re. Kiváncsi leszek hogy fog-e mozogni rendesen.
Én is 38 hetes vagyok nekem is sokkal kevesebbet mozog a front óta, de én emlitettem a védönönek és nem mondta hogy baj lenne, meg amugy is holnap megyek nst-re. Kiváncsi leszek hogy fog-e mozogni rendesen. 38 hkm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy írtatok. Sokszor teljesen pánikban vagyok emiatt, mert így a végén olyan hülye gondolataim vannak. Már komolyan mondom, hogy magamon csodálkozom! Remélem minden rendben vele !
A kérdező hozzászólása: Tényleg nem értem, hogy miért vagyok ilyen parás mostanság. Fura, mert amúgy nem vagyok az a típus. Lehet, hogy nem sok helye van szegénynek, hiszen még több, mint 2hét volna vissza, de már olyan 3700gramm körül van óvatos becslés szerint is. Már augusztus van és én csak annyit szerettem volna, ha ebben a hónapban születik. Amikor nagyon feszíti magát, akkor az szó szerint fáj. A hólyagomat úgy nyomja, hogy az tényleg fájdalommal jár . Biztos jó erõben van a kiscsaj. :) Próbálok nem aggódni állandóan!
A kérdező hozzászólása: Augusztus 5-én megszületett a kicsi lány :) 4kiló és 52centi :)
Gratulálok a "kicsihez":)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!