Találatok a következő kifejezésre: Miért mozgatja ember a (1 db)

Miért mozgatja az ember a szemgolyóját amikor csukva van a szeme? Még akkor is, ha nem alszik?

Legjobb válasz: Ez engem is érdekel... Szerintem már berögzült mozdulat a szem mozgása, hisz ha nyitva van is mozgatjuk.

Ez engem is érdekel... Szerintem már berögzült mozdulat a szem mozgása, hisz ha nyitva van is mozgatjuk.
Nézz utána a REM alvásnak és rájössz:)
Ezek beidegzõdött mozdulatok, ha megfigyeled, ha becsukod a szemed még egy ideig látod a fényeket. (pl. monitor, lámpa, fénycsõ, nap fénye) legtöbbször ezeket az elhalványuló fényeket próbáljuk "beazonosítani", behatárolni. Egyébként minden már szemizom-mozdulat csak reflex, de csak simán nyugtalanságra is utalhat.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha a csillagkapun nyolc ékzár van, és egy permutációban egy ékzárat csak egyszer használhatunk fel, akkor amennyiben hat ékzárat már ismerünk egy címből, mennyi esélyünk van eltalálni egy bizonyos címet?

A Csillagkapu Atlantiszban az volt, hogy 1/720, de nekem ez nem kicsit bűzlik. Szerintem 1/2 az esély, mert ugye ha már hat ékzárat benyomtunk, akkor vagy az egyik van előbb és a másik utána, vagy a másik van előbb és az egyik utána. Amennyiben viszont egymás után ugyan azokat az ékzárakat is benyomhatjuk, akkor 8^8 féleképpen variálhatjuk a szimbólumokat. Abban az esetben viszont 64 féle a kombináció lehetséges, ha már csak kettő ékzárat kell aktiválnunk, ugye 8^2 nem? Vagy rosszul gondolom?

10

Ha létrejönne egy időparadoxon, milyen hatással lenne a természetre és az emberi tudatra?

3

Ezt hogyan alakítsam át teljes négyzetté?

x^2+2x-4

3

Az ISS-t láttam? Ma este (10.22) este 7 óra előtt pár perccel egy északról dél felé haladó kb.4.5 magnitúdó fényességű repülőgép gyorsasággal haladó fényes pontot láttam mozogni az égbolton.

Azt nem láttam hogyan jelent meg csak felnéztem és ott volt kb 1 percig aztán lépcsősen egyre halványabb lett és eltűnt ?

2

Ebből mit lehet teljes négyzetté alakítani és hogyan?

kérem írjátok le hogy mit lehet teljes négyzetté alakítani ebből és hogyan kell:
x^2+2x-1?
köszönöm.

11

Hogyan kell ezt a fizikapéldát megoldani?

A 0,2 kg tömegű labdát 1,2 m magasról a padlóra ejtjük. A labda 0,9 m magasra pattan vissza. Ütközés közben 0,015 s ideig ért a padlóhoz. Mekkora az az átlagos erő, amit ütközés közben a padló a labdára kifejt? (g=10m/s^2-es lehet számolni)

3

Segítenél megoldani ezt a pár fizika feladatot?

Ha lehet le is tudnátok vezetni, nagyon fontos lenne mert csütörtökön ezekből írok dolgozatot. Még van több feladat de azokat sikerült megoldani. Előre is nagyon szépen köszönöm.

1. Két test h1=30 m, illetve h2=20 m magasból egyszerre függőlegesen lefelé mozogni. Az egyik szabadon esik. Mekkora kezdősebességgel kell a másikat lefelé hajítani, hogy a két test egyszerre érkezzen a földre?

2. Milyen magasan van az a csöpögő ereszcsatorna, amelyről az éppen induló és az ugyanakkor földet érő vízcsepp között még hat szabadon eső vízcsepp van, ha a második és a harmadik csepp távolsága ebben a pillanatban 95 cm?

3. Mekkora a kerületi sebessége, centripetális gyorsulása, szögsebessége és a szöggyorsulása annak az egyenletesen mozgó anyagi pontnak, amelyik az egy méter sugarú körpályán percenkét hatszor fut körbe?

4. Egy lendítőkerék egyenletes forgása közben harmincat fordul percenként. Mennyi ekkor a fordulatszáma, keringési ideje és a szögsebessége?

5. Az előző feladatban (4.) szereplő lendítőkerék leállításakor egyenletesen lassul, és öt perc alatt áll meg. Leállás közben mekkora az átlagszögsebessége, a szöggyorsulása és a szögelfordulás.

5

Különleges tavakat gyujtok. Tudnál mondani nehanyat?

Iskolaba kene, hazidolgozathoz.
Olyanokra gondolok, mint pl. a rozsaszin tavak, tehat ilyen erdekessegek, de szoba johetnek kulonlegessegek is, mint a Titicaca-to. (legmagasabban fekvo, hajozhato to).
Tehat, a lenyeg, hogy legyen valami sztorija, vagy turisztikailag nagyon kedvelt.

10

3g NaOH-ot vízben oldok, és desztillált vízzel 500 cm3-re higítom. Hogy kell kiszámolni mekkora lesz a pH-ja?

Valamit nagyon elrontok, mert teljesen hülyeség jön ki.

2

Ez tényleg így van?

M*c*exp(KxM) M
------ = ------
exp(KxM)-1 1+c*exp(-KxM)

c,M,K: konstans

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!