Találatok a következő kifejezésre: Miért mosogatunk vízben (2 db)

Miért mosogatunk meleg vízben?

Amiben a kezünk jól érzi magát az a h?fok semmilyen baktériumot, kórokozót nem pusztít el. A zsíradékok viszont olvadnak, ken?dnek benne, nehezen tisztíthatóvá válnak. Ami tisztít az a mosogatószer. Akkor, miért mosogatunk melegvízben?

Legjobb válasz: Szia.Én azért mosogatok melegvívben ,hogy ne faggyon le a kezem.

Szia.Én azért mosogatok melegvívben , hogy ne faggyon le a kezem.
A forrót nem bírná a kezünk (csak ha van mosogatógép, abban tudsz forróval mosogatni), a hideg meg teljesen rádermeszti a zsírt. Próbáltál már rakott krumplis tányért hideg vízben elmosogatni? Amúgy én nem kézmelegben szoktam, hanem minél forróbb vízben. Olyan is a kezem (száraz)
Régen nagyon meleg vízben mosogattak, mert csak az oldotta a zsírt, az igazi zsírt ! Egy ideje egészségesebben étkezünk, ehhez étolajat használunk, abból is kevesebbet. Ahogy javult a mosogatószerek zsíroldó ereje, úgy csökken a lemosandó zsír mennyisége ! A modern mosogatószerek könnyedén feloldják, és oldva tartják a lemosott zsírokat, úgyhogy a szennyvíztisztító telepen dolgozó ismerõsöm szerint nem a zsír, hanem egyéb szennyezõdések okozzák a dugulásokat ! Ezért én a beáztatott edényeket mosószeres dörzsölõs szivaccsal mosom, és meleg vízzel öblítem. Mert meleg vízzel mosogatni energiapazarlás !!! Hello
na a mososzerre viszatérve tényleg a foro viz tisztit nem a mososzer. és én az egyik legolcsobb mososzert használom. 90 fokon mosom a fehéreket és tiszták. 9 kg 800ft
A Janókat csókoltatom, ugyanis lehet, hogy kevesebb energiát használnak a hideg vízzel, de a több mosószer/mosogatószer tönkreteszi elzsírosítja a talajt, így lehet kevesebb energiát használnak, de jobban ártanak maguknak...ha még egyáltalán van egy talpalatnyi zöld terület azon a szigeten.
én dolgoztam közös irodában ahol mindig elfogyott a mosogatáskor a meleg víz. és mikor hidegvízben kellett mosogatni akkor a mosogatószerrel csak keyeszültem. lejött de egy rétegben rajta maradt a zsír, így mindig vártunk a meleg vízre, mert sokkal szebb lett a tányér.
Az sem egy utolsó szempont, hogy ha mindig hideg vízben mosogatnál, elég hamar izületes lenne a kezed, aztán az nagyon rossz tud lenni.:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Biztos több dologban is igazatok van amit írtok. Ti így tapasztaltátok. :) Korábban olvastam egy tanulmányt arról, hogy ahol figyelnek az energiagazdálkodásra (Japán), rájöttek, hogy nem a melegvíz tisztítja a ruhát hanem a mosószer. :) Plusz, elromlott nálunk a gázbojler és magam is meglepõdtem, milyen jól lehet a székelykáposztás-zsíros tányért hidegvízben is elmosni. (Szerintem vetekszik a rakottkrumplival. :) ) Inkább a kezem nem bírja a hidegben mosogatást. :DDD
Csatlakozom az elöttem zólókhoz. Olyan forróban mosokatok amit még bír a kezem. és amugy a meleg víz is oldja a zsírt. talán nem annyira de mégis jobb mint mondjuk egy 5 fokos vízben mosogatni.
Azért mert a meleg vízben oldódik a zsír, hidegben próbálhatod mosni, lehet hogy a mosogató oldja, de sokkal nehezebb úgy, szerintem pont az ellentéte történik, mint amit leírtál. De ha te úgy találod, hogy neked jó hideg vízben is, akkor mosogass abban. De olvastam valahol, hogy pl. amikor eldugul a mosogató, az általában nem kajamaradéktól van, hanem mert hideg vízben mosogattak és sok mosogatószerrel, és a zsír meg minden ottragadt a csõben, mert nem oldódott le. Én pl. nem meleg vízben mosogatok, hanem majdnem forróban.
én egy egész napnyi 3 fõs háztartásbeli mosogatnivalót elmosogatok egy harmad mosogatónyi vízben, úgy h annak is csak az alján van forró víz, annyi forró vizet engedek h épph ellepje a zsírosabb dolgogat, viszont elõször a poharakat mosom el benne ( h még a tiszta vízben legyen elmosva) hideg víízíel öblítem és az is a mosgatóvizbe kerül amivel öblítem, így vmi vel hidegebb lesz a víz de még bõven forró, mert amúgy forráshozt közeli vízzel mosom a poharat, és utána abba áztatom pár percig a dolgokat, és utána mosogatom, így minimális vízzel, és még kevesebb meleg vízzel el tudok mosogatni

Miért veszi el a meleg vizet és a nyomást a zuhanyzóból, ha közben mosogatnak? Hogyan lehet ezt a problémát megoldani?

Ha épp fürdenek, akkor nem szabad mosogatni, mert kellemetlen a hirtelen hideg víz a zuhanyzóban. Hogyan lehet elérni azt, hogy a fürd? és a konyha egymástól függetlenül használja a vizet?

Legjobb válasz: Két melegvízforrás másként nem megy ez nálunk is így van.De ki lehet bírni ha valaki fürdik addig a másik ne zuhanyozzon.

Két melegvízforrás másként nem megy ez nálunk is így van.De ki lehet bírni ha valaki fürdik addig a másik ne zuhanyozzon.
A kérdező hozzászólása: Persze-persze ki lehet bírni, de kíváncsi voltam, néha olyan bosszantó. Egyre többen leszünk a családban, és egyre bosszantóbb lesz :-/
Egyáltalán mi szolgáltatja a melegvízet? Ha van egy 1/2"-os keresztmetszetû csõ akkor abba nem lehet három olyan keresztmetszetût becsatlakoztatni mert leesik a nyomás!
ez így van sajna..nálunk fordítva van...slozit ne húzd le mert leesik a nyomás...külön csatlakozó lenne a megoldás de panelban bajos... 1ébként milyen keresztmetszetû a csõ?mert a fürdés mosogatás kombó nálunk simán megy...kicsi a keresztmetszet sztem
Mert a víz arra megy, amerre tud. Tehát emerre meg van nyitva a csap. Ha két helyen egyszerre van megnyitva, akkor értelem szerûen a két helyen fog folyni, fele-fele mennyiségben. Mivel csak fel mennyiségû melegvíz megy a fürdõszobába, az ugyanolyan mennyiségû hidegvízzel keveredve hidegebb végeredményt fog adni. Igen, a megfelelõ csõátmérõvel lehet javítani a helyzeten, de teljesen nem küszöbölhetõ ki. Pl az elágazási pontig vastagabb csõ menjen, az elágazástól meg két vékonyabb. Így ha az egyik ágban elveszed a nyomást a vastag csõbõl, még marad annyi benne, hogy a másik vékonyabb ágat tudja táplálni. Remélem érthetõen írtam le.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Fél colos horganyzott csõ van mindenhol.
Nekem bevált a termosztátos csaptelep: http://bolthely.hu/green/id/202144_termosztatos_kadtolto_csa.. Egy pillanat alatt beszabályoz és mindig a beállított hõmérsékletû vizet engedi.
Átfolyós vízmelegítõt lecseréltem egy indirekt tárolóra. (bojler) Azóta lehet mosogatni, fürdeni, bárhol bármit használni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!