Találatok a következő kifejezésre: Miért mondjuk hogy (1024 db)

Miért nézi semmibe amit érte teszek? Miért mondja hogy nem foglalkozom vele eleget, közbe meg már szerintem mindent ami tőlem telik megteszek érte!

Több mint 4 éve vagyok együtt a párommal. És úgy mint egy normális kapcsolatban, minden ami t?lem telik megteszek hogy megfeleljek a páromnak. ( pl: kimosom a ruháit- mert otthon neki hááát elég gányul mosnak - ; mikor külföldre megy egyedül, órákat beszélünk telefonon, hogy teljen neki az id?; minden nap kinálom kajával; ha beteg ápolom)Még nem élünk együtt. Õ 29 én 22.

Legjobb válasz: fhu-fhu! bolyhos papucs vagy. és ajánlom figyelmedbe a következõ könyvet: Barbara Pease - Allan Pease - Miért hazudik a férfi, miért sír a nõ.pdf és ha elolvasod megfogsz világosodni.. persze csak akkor ha fel is fogod.

fhu-fhu! bolyhos papucs vagy. és ajánlom figyelmedbe a következõ könyvet: Barbara Pease - Allan Pease - Miért hazudik a férfi, miért sír a nõ.pdf és ha elolvasod megfogsz világosodni.. persze csak akkor ha fel is fogod.
A kérdező hozzászólása: Képzeld olvastam :)
ennek örülök.:O kicsi a világ:) akkor tudod, hogy létezik a nõknél pontozási rendszer. na szerintem itt a probléma gyökere. vagy tévedek?:S

Amikor nem tudjuk, hogy mit mondjunk, akkor miért mondjuk, hogy "õõõõ"?

Nem tudom elképzelni, hogy miért pont azt mondjuk, hogy "õõõõ"

Legjobb válasz: Mert csak. Az angolok se tudják, hogy miért mondják pont azt, hogy 'um' vagy 'erm' (kiejtés az nyilván nem úgy van, ahogy le van írva). Egyébként meg azért, mert a többi foglalt már. Például én 'aaaa'-val vagy 'áááá'-val szoktam jajgatni, mert úgy szexisebb, mint 'õ'-vel.

Mert csak. Az angolok se tudják, hogy miért mondják pont azt, hogy 'um' vagy 'erm' (kiejtés az nyilván nem úgy van, ahogy le van írva). Egyébként meg azért, mert a többi foglalt már. Például én 'aaaa'-val vagy 'áááá'-val szoktam jajgatni, mert úgy szexisebb, mint 'õ'-vel.
A kérdező hozzászólása: XD Köszönöm :D Logikus végül is :D
Mondják azt is, hogy "am"-
Vagy azt mondják, hogy "öm", "öhöm"
Meg olyat is hallottam, hogy "om"

Miért mondja hogy nem fizet gyerektartást?

A volt mostoha anyám azt terjeszti hogy nem fizet az apám gyerektartást a mostoha testvéremre. Elég idegesít hogy így le járat vele. Mindenki azt gondolja elsőre h link apám van. Apám meg a volt felesége hitelre vettek házat.Apám költözött el a válás után,de törlesztő felét.Jobban mondva az egészet. Mivel apám volt felesége nem tudja és nem is akarja a rá eső részt kifizetni. Majdnem 90.000Ft a törlesztő,és még pampog a mostohám a gyerektartás miatt ami 20.000Ft. De még így is kéne adnia apámnak neki több 20.000 ft-ot,mivel a törlesztő felét neki kellene fizetni. Hogyan állítsam le? Nem hogy örülne hogy a hitelt apám fizeti! Igazából nem tetszik neki h apám fizeti a hitelt mert majd én is örökölni fogok a házból.

Legjobb válasz: azért mondja, mert nem fizet gyt a hitelt és a házat meg vagyonmegosztási perben kéne tisztázni

azért mondja, mert nem fizet gyt a hitelt és a házat meg vagyonmegosztási perben kéne tisztázni
Ne fizesse apad se a hitelt aztan lakjon ott a banya ahol akar ha viszik a hazat. Apad meg majd keri hogy õ nála helyezzek el a gyereket
Írd már le még egyszer légy szíves érthetõen, mert ebbõl csak az jön le, hogy apád fizeti a hitelt. De az ugyebár nem gyerektartás. Tiszta zavarosak a mondataid.
Tényleg nem fizet gyerektartást papíron, de gyakorlatilag igen.Hivatalos papír van róla?


Miért mondja, hogy "Jó látni! " és miért mosolyog hozzá?

Mindkettőnk foglalt.

Legjobb válasz: Attól még neki jó látni téged. És lehet, hogy ebben a mondatban nincs több, nincs rejtett üzenet.

Attól még neki jó látni téged. És lehet, hogy ebben a mondatban nincs több, nincs rejtett üzenet.
Lehet csak egy kedves gesztus. 17f
Képzeld el Schwarzi alias terminatort ahogy mosoly nélkül, rezzenetlen arccal mondja ezt. Valahogy nem lenne õszinte. :) Õrült ötlet de lehet hogy örül ha láthat?
A kérdező hozzászólása: Akkor jó, megnyugodtam. Tudjátok, azt hittem már, hogy van v.mi, és én nem szeretek megbántani senkit. Szóval tudjátok, vannak olyanok, akik egy teljesen normális hangvitelû visszautasítástól is teljesen kibuknak. Persze, érthetõ, hogy érzelmi sokk meg minden, csak a kezelése a szitunak...

Barátom a kapcsolatunk elején az exével csalt meg és tette neki az eszét, majd miután az exe elárulta nekem, h mi történt köztük azóta gyűlüli az exét, szóba se áll vele! Miért? Miért mondja hogy már látja milyen nő is az valójába?

Legjobb válasz: Valószínû azért is, mert ugye õ kapcsolatban votl már veled, és a csajnak meg csak egy dugás kellett, és nem is akart többet és rájött hogy neki bõven elég ha idõnként kielégítik.....

Valószínû azért is, mert ugye õ kapcsolatban votl már veled, és a csajnak meg csak egy dugás kellett, és nem is akart többet és rájött hogy neki bõven elég ha idõnként kielégítik.....
Szerintem azért haragszik rá, mert nem tetszik neki, hogy lebuktatta õt nálad és gondolom így a legkönnyebb, hogy mérgében az exét próbálja besározni.
jaja te meg bedölsz neki!
Mert lebuktatta és rájött, hogy az ex valószinûleg már nem szereti Õt ha ilyet tett vele.De egyébként mért izgat ez téged?hogy utálja?Addig jó:) Lehet még érez vaalamit iránta és így akarja leplezni pl a sértett büszkeségét.
Általában nem az exe szokott elárulni dolgokat, hanem a txt. Bocs, ez kellett...
A kérdező hozzászólása: igen elég érdekes h aznap délelõtt még beszélgetett vele, amikor meg este közöltem, h tudok mindent, akkor meg már rögtön nem!onnantól nem is keresi
nem csak a nõ rossz, az ex, hanem a pasid is, szal mer lebuktatta azért gyûlöli, mert ha lefeküdt vele a csaj, akkor elvárta volna tõle h legalább nem buktatja le, hisz ugyanolyan ludas volt a csaj is de amúgy szégyellje magát a pasid, vagy volt pasid, hogy a saját hibáiért nem tudja vállalni a felelõsséget, és még õ utál másokat, ha az igazság kiderül a csaj legalább õszinte volt lehet az ex nem is tudott róla, h neki van másik barátnõje
es te meg egyutt vagy vele? Neked bele fer a parkapcsolatba a megcsalas??? Sajnallak, mert igy csak kihasznalnak... 23F
nagyon alulértékelheted magad, ha együtt vagy egy olyan bunkóval, aki nem csak h megcsal, de még ócsárolja is azt a lányt akivel együtt volt. dobd ki mire vársz még????

Akinek a gyermeke császármetszéssel került világra, az miért mondja, hogy "szült, megszülte, megszületett"?

Kiveri nálam a biztosítékot, hogy mostanság sok n? azt mondja, hogy "császárral szeretne szülni", vagy "császárral szült". Itt óriási fogalom zavar van némely anyukákban, vagy írjátok le, mi a véleményetek ezzel kapcsolatban.

Legjobb válasz: Én is császármetszéssel SZÜLETTEM, mert fordtva feküdtem anyám méhébe... Mármint csak akkor a percben, egyébként alapjáratban semmi gond nem volt. Egyébként azt én sem értem , hogy miért "szültem"-et mondtanak, bár a "megszületett"-el nincs bajom... Attól még, hogy nem az anyja hüvelyén jött ki, még megszületett az a "szerencsétlen" gyerek...

Én is császármetszéssel SZÜLETTEM, mert fordtva feküdtem anyám méhébe... Mármint csak akkor a percben, egyébként alapjáratban semmi gond nem volt. Egyébként azt én sem értem , hogy miért "szültem"-et mondtanak, bár a "megszületett"-el nincs bajom... Attól még, hogy nem az anyja hüvelyén jött ki, még megszületett az a "szerencsétlen" gyerek...
Szerintem fogalmazd át szépen, amit írtál, mert azok, akik pl a baba életveszélybe-kerülése miatt SZÜLTEK CSÁSZÁRRAL, nem biztos, hogy örülni fognak.
ugy látom te még nem szültél vagy nagyon büszke vagy magadra mert spontán sikerült én császárral SZÜLTEM mert igy sikerült de igy is nagyon szép volt és legalább a hüvelyem nem maradt tág!!!!!!
Találós: - Két gyerekem van a vérembõl, de nem szültem, mi az? :D
"Akinek a gyermeke császármetszéssel került világra, az miért mondja, hogy "szült, megszülte, megszületett"?" Te idióta! Azért mondja, mert gyermeke született, és boldog...És itt a pont! Te is tudod, õ is tudja, mindenki tudja, hogy itt mirõl van szó. Kétféle módon szülnek a nõk: "simán" és "császárral". Csak az orvosi nyelv tesz különbséget a kettõ közt. A köznyelvben szülés a gyermek világrahozatala. És te is tudod, a nõk is tudják, mirõl van szó. Arról van itt szó, hogy egyesek lekicsinyeljék a "császárosok" teljesítményét, - ó, te csak császárral tudtál szülni. Tudjuk, hogy itt szándékos, durva, primitív beszólásról van szó! Hogy bántsad! Különben nem szólnál érte, mikor boldogan mesél a szülésérõl. Nekem ilyen eszembe se jutna és eddig a kérdésig soha nem is gondoltam rá, hogy egyesek mikbe kötnek bele! Körülbelül, mintha utólag különbséget tennél a mesterséges megtermékenyítés és a természetes fogamzás között. Arra mit mondasz? Szóval nálad nem nyelvõrködésrõl van szó, hanem egészen másról. És ha nekem mondanád, hogy nem is "szültem", akkor én magasról tennék rá úgy, hogy nálad felmenjen a pumpa jó magasra és ott kicsapja a biztosítékot! Mert megérdemlem.
A kérdező hozzászólása: Kedves 9:24 -es válaszoló! Köszönöm a hozzászólásod, és ha az elejétõl végig olvastad volna, akkor azt is láthattad volna, hogy leírtam egyik kommentemben, hogy nem a veszélyeztette császármetszésrõl szól, hanem arról, akik divatból kérik ezt. Ezúton kérek minden válaszolót, hogy olvassa végig ezt a 3 oldalt, értse meg a kérdést, és csak akkor válaszoljon. ISMÉTLEM! ITT MOST EBBEN A KÉRDÉSBEN NEM A SZÜLÉSRÕL VAN SZÓ!!!
akkor te hogy mondanád?
Hát, igen... Ez nem a humor kategória. Mert aki ilyen és hasonló kérdéseken rágódik, az feltehetné az Önismereti kérdések kategóriába, hogy miért izgat engem annyira, ki mit mond? Nagyon nõgyûlölõnek kell lennie az illetõnek. A szülés, születés az egyik legkomolyabb dolog a világon, sorsok fordulnak meg ilyenkor. Nagyon érzéketlennek kell lennie, akit nem hatnak meg az elmúlt idõk nehéz szülései, a világirodalomban lehet találkozni megrendítõ, drámai, iszonytató történésekkel e témában. Az együtt érzõ emberek mindig is segíteni igyekeztek a fájdalmak enyhítésében egymásnak. Aki nem szül éppen és nem érintett a dologban, semmilyen körülmények között nem szólhat ezekbe bele. Nincs hozzá joga. Irigykedhet csupán. A kérdezõnek üzenem, ha valaha is az élet próbára tenné, méltósággal küzdjön meg a fájdalommal! :(
Cinikusak vagytok! A kérdezõ csak azt akarja mondani, hogy nem pontos kifejezés a "szültem" ilyen esetben, hiszen nem õ szült, hanem az orvosok operálták ki belõle a gyereket. Igen, az tény, hogy ugyanolyan gyerekek õk is, de arról senki nem ejtett egy hangot sem, hogy nem így van. Nálam viszont ez az emberi primitív gondolkodásmód az, ami kib*ssza a biztosítékot! Hogy lehettek ilyen nehéz felfogásúak?! Senki nem mondta, hogy rosszabb ember az, akibõl császármetszés segítségével vették ki a gyereket, úgyhogy nem kéne félreverni a harangot! Na jó, befejeztem, mert az ilyen emberek véleményén mindig felhúzom magam! Nyugodtan nyomkodjátok a piros kezecskét ezerrel, hidegen hagy! (21:10 vagyok.)
Ha ennyire zavar a dolog, ennyire felháborítónak tartod, akkor vidd a nyilvánosság elé a problémádat. Alapíts mozgalmat "Császárral szült nõk ne használhassák a Gyereket szültem kifejezést!" Plakátozd ki, hívd fel a médiát, terjeszd a Parlament elé. Biztos sokan fognak csatlakozni, amilyen hülyék az emberek. Elképzelem, amikor táblákkal felvonultok, összetalálkoztok egy másik hülye párttal, amelyiknek a szlogenje "Börtönnel büntessük a zoknit szandállal viselõket!" Szép kis kavarodás lenne ott... Országunknak már csak ezek hiányoznak! :D:D
A kérdésed azt sugallja, hogy a császármetszéssel való szülés érvénytelen, vagyis csalás... :D Szenvedjen csak az a nõ, megérdemli... :D Ám az eredmény a lényeg, ezek a gyerekek is ugyanúgy lesznek anyakönyvezve, mint bárki más. Értékesek a társadalomnak... :D
- Rendben van, anyuka, megcsináljuk a császárt, de alá kell írnia egy papírt, hogy soha ki nem ejti a száján, hogy Ön szült... :D
Bocsánatot kellene kérned ezért a kérdésért, mert nem választottad külön a fogalmakat! Másrészt, nem értem, miért fáj az neked, hogy más anyukák megválasztják, mi módon szeretnének szülni? Te sem tudhatod, majdan hogyan fog megszületni esetlegesen az unokád. Lehet, hogy a lányod vagy a menyed császárt fog kérni. És ennek ezer oka lehet, ebbe már nem lesz beleszólásod / bocs, beszólásod /. Az Univerzumnak van ám humora, például a legelvakultabb rasszistáknak is születhetik félvér unokájuk... Láss már messzebbre az orrodnál! Sok boldogságot amúgy! / Ez nem vicc akar lenni! / :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm a kommenteket
A kérdező hozzászólása: amúgy nem fogok bocsánatot kérni a kérdésemért, demokrácia van, azt írok kérdésnek, amit akarok
Mi meg azt válaszolunk, amit akarunk! :D
Segítek neked megfogalmazni a kérdést: - Mégis micsoda disznóság az, hogy egészséges fiatal nõk, akik simán szülhetnének, a császármetszést választják? És még azt merik mondani ezek után, hogy õk szültek! Felháborító, nemde? Így jó?
Kedves Kérdezõ! Te itt megsértettél számos nõt az anyai mivoltában az ostoba, rosszul megfogalmazott, nagyképû kérdéseddel és még ezért bocsánatot sem kérsz? Pedig illene!
Igazad van! Én is felháborítónak tartom, amikor egészséges fiatal nõ szülésrõl beszél. Márpedig nem az, mert az orvos császármetszéssel hozta világra a gyerekét. Felháborító, hogy az ilyen nõk még anyának merik nevezni magukat. Nagyon sokan indokolatlanul kérik a császármetszést. Szigorítani kellene ezt a dolgot. Én bizony bevezetném minden nõnek a kötelezõ hüvelyi szülést. Csak indokolt esetben lehetne igénybe venni a császármetszést. E célra felállítanék egy 7 tagú bizottságot, amelyik szigorúan mérlegel. Figyelembe vennék az egészségi állapotot, az életkort, a szociális helyzetet, a jó magaviseletet, a teherbeesés körülményeit, valamint, mennyi összeget szán az érintett a mûtétre. Ezek után sokkal kevesebb okunk lenne az idegeskedésre, egykettõre rend lenne az összes szülészeten. Na, jól megmondtam a magamét! Üdv, Egyetértõ
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hozzászólásokat!
A kérdező hozzászólása: hát igen
Na igen, én sem értem, hogy egyesek miért felháborodottan, magukból kikelve reagálnak... Valakinek más a véleménye, és ezt nem tudják elfogadni - szerintem.
A kérdező hozzászólása: úgy, hogy császármetszéssel jött a világra
Ennél hülyébb kérdést még nem nagyon olvastam. Mit kéne mondania, hogy császármetszéssel szeretnék gyereket világra hozni?
A kérdező hozzászólása: miért, nem? az meg amúgy is elég szégyenletes, hogy a mai anyák többsége lusta szülni és kérésre kioperáltatja magából a babát.....micsoda meghitt pillanat
A kérdező hozzászólása: nem érted a kérdésem. Semmi bajom a szüléssel és a császármetszéssel! Itt a "szó" - használattal kapcsolatban volt kérdésem. Ennyi! Aki nem érti a kérdést, az ne válaszoljon!
A kérdező hozzászólása: amúgy meg érdekes, amit írtál, hogy a "hüvelyed nem maradt tág". ezek szerint te meg erre vagy büszke, meg arra, hogy fele annyit se kellett szenvedned, mint egy szülõ nõnek.
A kérdező hozzászólása: A "császárral szeretne szülni" -re pedig nem az anyuka vagy a baba életveszélyes állapotára utaltam, hanem azokra a helyzetekre, amikor nem indokolt a császármetszés.
*fordítva *akkor=abban
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszodat, Te értetted a kérdésemet. én is azért írtam ki ezt a kérdést, mert kíváncsi vagyok mások véleményére, gondolatára, hogy ezeket a szavak miért használják így, ahogy......
"szeretném, ha széjjelvagdalnának, mikor megszületik a gyerekem." így jó?
Nincs mit.:) Hát... Sajnos csak magamat tudom ismételni... Én sem igazán értem, hogy miért "szültem"-et mondanak, mert gyakorlatilag az nem szülés volt, hanem a gyereket kivették az anyuka hasából. A "megszületett" már érthetõbb, mondjuk ott is furcsa, hogy "született", mert hát nem szüléssel jött a világra. Le lehet pontozni, ez a véleményem!
A kérdező hozzászólása: én nem pontoztalak le, pozitív válasznak értékeltem. és még egyszer köszi a gondolatodat. ahogy olvasom, itt egyedül Te érted a kérdést.
Te is megszülted ezt a hülye kérdést. A gyerek világrajövetele az születés / aznap van a születésnapja! / :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm a Te válaszodat is
Nem rád céloztam, hanem az ellenoldalra, mert ahogy elnézem, itt a legtöbben máshogy vélekednek.:)
A kérdező hozzászólása: igen, sajnos páran nem értették a kérdést, és indulatos, felháborodott véleményeket írtak valamirõl, amirõl szó sincs de lehet, jobban jártam volna azzal a kérdéssel, hogy: Miért mondják, hogy "nincsen rózsa tövis nélkül", mikor a rózsának nincs is tövise, hanem tüskéje van.... azt talán megértették volna :D
A kérdező hozzászólása: amúgy meg a vak is látja, hogy nem a "gyerekvállalás és nevelés" menüben tettem fel a kérdést, hanem az "egyéb kérdések" menübe azt hittem, ez segít elvonatkoztatni a válasz adókat a kérdéstõl, de hát nem......
A kérdező hozzászólása: Ezt a cikket egy Szülész-nõgyógyász szakorvos írta. http://www.lifenetwork.hu/lifenetwork/terhesseg/20100902-ten.. Akkor ezek szerint õ Neki is bocsánatot kellene kérnie? Mert szerintem teljesen igaza van....

Miért mondjuk hogy az USA "a népek olvasztótégelye? Miért lett az USA gazdasági világhatalom?

Legjobb válasz: Olvasztótégelynek azért hívják mert ott rengeteg különbözõ nép el , angolok , skótok , írek , magyarok , lengyelek , olaszok .. oroszok stb..stb...ezen kívül ázsiaiak , indiánok és négerek.Nagyon színes ilyen téren ez az ország.A gazdasági erõsségét a földrajzi , környezeti viszonyainak köszönheti meg ha megnézed az összes angolszász ország erõs gazdaságú.USA , Kanada , Anglia Ausztrália ezek mind nagyon erõs gazdaságú országok.

Olvasztótégelynek azért hívják mert ott rengeteg különbözõ nép el , angolok , skótok , írek , magyarok , lengyelek , olaszok .. oroszok stb..stb...ezen kívül ázsiaiak , indiánok és négerek.Nagyon színes ilyen téren ez az ország.A gazdasági erõsségét a földrajzi , környezeti viszonyainak köszönheti meg ha megnézed az összes angolszász ország erõs gazdaságú.USA , Kanada , Anglia Ausztrália ezek mind nagyon erõs gazdaságú országok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm !!
Kár, hogy már nem olyan egyszerû kijutni...

Õ miért mondja, hogy azt szeretné, ha én boldog lennék? Akkor miért hagyott el?

Szakítás után beszélgettünk párszor és mindig azzal jött, hogy szeretné,ha boldog lennék, találnék magamnak párt, mert mindig is az én boldogságomat akarta.

Legjobb válasz: Nem csak az szerethet, aki önzõ és hisztis módon teszi.

Nem csak az szerethet, aki önzõ és hisztis módon teszi.
Valószinûleg neked sokkal nehezebb elengedned, másfelõl pedig önzõ is vagy, mint ahogyan irtad. Azért mert te szenvedsz még a hiányától, elvárnád, hogy õ is ugyanúgy szenvedjen. Ne légy gyerekes, vége, az élet megy tovább. Lehet, hogy majd egyszer valamikor rájössz, hogy hiba volt, de hát ilyen az élet!
mindenki másképp éli meg egy kapcsolat lezárását. ha ez fokozatosan történik, vagyis nem egy hirtelen, drasztikus szakításról van szó az egyik fél részérõl, úgy hogy a másik még szerelmes, akkor általában nem akkora a szenvedés, hogy féltékenyek legyünk, hiszen fokozatosan már kiszerettünk a másikból.

A 2, 5éves gyerek miért mondja hogy nem akar menni az apjához, és hogy nem szereti az ex barátnőjét?

Elváltunk a férjemmel.A kisfiut bármikor láthatja,de a kisfiu azt mondja nem akar menni,és hogy nem szereti az apukája barátn?jét sem.Mikor az apja telefonál,és beszélni akar a picivel köszön neki,utána a kicsi visszaadja nekem a telefont,és azt mondja nem akar vele beszélni.Sokszor el?fordult ez már.Egyébként volt olyan id?szak mikor az apja megigérte hogy jön érte,és aztán mégsem jött.Volt hogy egy hónapig nem látta a kicsit.Van valamilyen hatással egy ilyenkoru gyerekre mindez?Az apja barátn?jét se szereti!

Legjobb válasz: A gyerek átveszi a szülõ másokkal szemben érzett (ellen)érzéseit, viszonyulását. Hiába pici még, sõt, ilyenkor talán még jobban. Nem a kimondott szavak alapján következtet, hanem a viselkedésedbõl, rossz kedvedbõl, ellenséges megnyilvánulásodból, idegességedbõl... Itt is többször írod, hogy "apja barátnõjét se szereti". Muszáj volna megbékélnetek a kialakult helyzettel, és egymás új párját elfogadni a kisfiútok érdekében! Ha könnyebben odaadnád, elõtte felkészítenéd, hogy ott is jól fogja érezni magát (gondolom, valóban így van), akkor egyre kevésbé tiltakozna. Minden kisgyereknek szüksége van a másik szülõjére is, ne foszd meg ettõl!

A gyerek átveszi a szülõ másokkal szemben érzett (ellen)érzéseit, viszonyulását. Hiába pici még, sõt, ilyenkor talán még jobban. Nem a kimondott szavak alapján következtet, hanem a viselkedésedbõl, rossz kedvedbõl, ellenséges megnyilvánulásodból, idegességedbõl... Itt is többször írod, hogy "apja barátnõjét se szereti". Muszáj volna megbékélnetek a kialakult helyzettel, és egymás új párját elfogadni a kisfiútok érdekében! Ha könnyebben odaadnád, elõtte felkészítenéd, hogy ott is jól fogja érezni magát (gondolom, valóban így van), akkor egyre kevésbé tiltakozna. Minden kisgyereknek szüksége van a másik szülõjére is, ne foszd meg ettõl!
Ha még beszélõ viszonyban vagy a fiú apjával, akkor szerintem menjetek el 3-an valahova, hogy a fiú közelebb kerülhessen hozzá érzelmileg. Mert így, hogy nem él veletek olyan neki, mintha te lennél az egyetlen szülõje.
Apukának ezt mond el, és tanácsold neki, h 2en a Nõt még ne vigyk, menjenek állatkertbe-kirándulni. Ami adott. Apa kényeztesse... Csak ennyit tudok tanácsolni 16 éves fejjel. De volt pár nevelõapám... .
Örök igazság: a gyerek csak kicsi, de nem hülye. Sajnos egy olyan kötelességet is kiró a jogszabály a szülõre, hogy úgymond fel kell készítenie gyereket a láthatásra, azaz ha nem akar menni, akkor rá kell beszélni. Ha baj van az apa és barátnõje részérõl, és szóban nem boldogulsz velük, akkor nem igazán látok más lehetõséget, mint a gyámhivatal és azon keresztül a családsegítõ központ. Ezzel most nem sokat segítettem, bocsi. Fõleg, ha hozzáteszem, hogy a másik örök igazság: a gyerek nagy taktikus.
örülök hogy nem b*szták így el az életem, csak most 13 évesen kezd rossz lenni a helyzet.. Lehet hogy azt hiszitek, a gyerek még nem sok mindent tud a válásból felfogni, de azért õ is érezhet dolgokat.
Mert telebeszélted a fejét, mint általában minden otthagyott anyuka...

Kikre és miért mondjuk, hogy apafej?

Legjobb válasz: Ugyanazokra, akiket csak úgy "apa" megszólítással illetünk. A "fej" csak egy kis stilisztikai töltet, jelentése igazán nincs. A sima "apa" és az "apafej" közt a különbség az, hogy míg az "apa" egyértelmûen szeretetteljesen közvetlenkedik, addig az "apafej" kissé lenézõen, vagy legalábbis leértékelõen viszonyul a megszólítotthoz, aki többnyire fiatalabb épp emiatt.

Ugyanazokra, akiket csak úgy "apa" megszólítással illetünk. A "fej" csak egy kis stilisztikai töltet, jelentése igazán nincs. A sima "apa" és az "apafej" közt a különbség az, hogy míg az "apa" egyértelmûen szeretetteljesen közvetlenkedik, addig az "apafej" kissé lenézõen, vagy legalábbis leértékelõen viszonyul a megszólítotthoz, aki többnyire fiatalabb épp emiatt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!