Találatok a következő kifejezésre: Miért mondjuk a kendermagos (1 db)

Miért mondjuk kendermagosnak a kendermagos tyúkot?

Legjobb válasz: A kendermagokon a murvalevél apró fekete mintákat hagy a mag barna alapján a tyúk tollazatának mintája is pont ezt tükrözi.

A kendermagokon a murvalevél apró fekete mintákat hagy a mag barna alapján a tyúk tollazatának mintája is pont ezt tükrözi.
Szerintem a tollazat színe és mintázata alapján kapta ezt az elnevezést.Szürke-fehér, sárga-barna színek és "minta maggal szórták volna be" mintázat.
A színét pontosítanám, fekete-fehér amely szürke összképet ad, apró magvas mintázattal.Kiváló tulajdonságú, õsi, parlagi magyar tyúkfajta.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek jó egy hím nimfa papagájnak az Alex név? Légyszi küldjetek papagájnak való nevet! Köszönöm a segítséget.

(Fiú papagáj nevet küldjetek)

6

Kalitkán kívül végzi a dolgát. A kalitkát odúként kezeli egyik sarkában kotlik, oda nem piszkít. Félek, hogy a "gyűjtögetéstől" valami baja lesz. Mit csináljak? Volt már valakinél ilyen? Várom a tanácsokat, ötleteket! KÖSZÖNÖM!

6 hónapos saját, kézzel nevelt hullámos papagájom, kislány.

0

A papagájom miért ette meg a tojásból a sárágáját (az öveből)?

a papagájom miért ette meg a tojásból a sárágáját (az öveből)??? 2013 08 22 tojta és ma 2013 08 22-edikén meg is ette a sárgáját :S a többinél is meg fogja ???

1

Mit esznek a fácánok és tojás koruk óta mennyi idő, hogy repüljenek?

0

Milyen papagájfajt ajánlanátok?

Középtermetűek vagy nagyobbacskák érdekelnének inkább, amiket nem olyan extrém nehéz tartani (tehát nem nehezen beszerezhető a táplálékuk, úgy mint nektár, nem érzékenyek a legapróbb páratartalom változásra is, stb).
A legfőbb szempont, hogy olyan madarat keresnék (mindenképp kézzel neveltet, gondos tenyésztőtől), ami igazi társ-állat lehet, szelíd, kedveskedő, simogatható, kézbe vehető, gazdájához erősen kötődő és ragaszkodó, szeretetreméltó, intelligens, könnyen kezelhető természetű.

Rengeteget vagyok itthon, így tudnék vele foglalkozni eleget, természetesen a madár igényeinek megfelelő méretű (akár külön a részére készíttetett) ketrecben, illetve a lakásban szabadon tartanám.

8

Mennyi idő múlva pusztulnak el a nimfapapagáj tojások miután a tojó valamiért nem ül rajtuk?

2 tolást tojt 2 napja.

1

Mi az az EMU?

5

Mennyibe kerül egy hullámos papagáj?

Állatkereskedésből mennyibe kerül? Illetve hím vagy a nőstény a jobb választás?

4

A hullámos papagájom tojt egy tojást 2013. 08.21-edikén?

Sziasztok a papájom-hoz be lett rakva egy hím kb 1 ?hónapja össze is szoktak meg puszilkodnak meg minden de nem láttam hogy a hím cicerélné :) a papagáj most lett ?nem rég egy éves tojt egy tojást de nem tudom hogy fias? e.Azt hallottam hogy a papagáj már a második tojás után kotlik. De az baj lenne ha az oduba be raknák egy nimfa tojást?.Meg köszönném ha tudnátok rá válaszolni... Kérlek titeket,hogy normális válaszokat irjatok nagyon fontos jah és csak ketten vannak egy him meg egy tojo és igyis fog ülni ?

3

Mekkora gyűrű kell egy kuviknak?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!