Találatok a következő kifejezésre: Miért mondjuk a kendermagos (1 db)

Miért mondjuk kendermagosnak a kendermagos tyúkot?

Legjobb válasz: A kendermagokon a murvalevél apró fekete mintákat hagy a mag barna alapján a tyúk tollazatának mintája is pont ezt tükrözi.

A kendermagokon a murvalevél apró fekete mintákat hagy a mag barna alapján a tyúk tollazatának mintája is pont ezt tükrözi.
Szerintem a tollazat színe és mintázata alapján kapta ezt az elnevezést.Szürke-fehér, sárga-barna színek és "minta maggal szórták volna be" mintázat.
A színét pontosítanám, fekete-fehér amely szürke összképet ad, apró magvas mintázattal.Kiváló tulajdonságú, õsi, parlagi magyar tyúkfajta.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A tyúkoknak tényleg nincs szükségük kakasra hogy tojást tojjanak?

8

Honnan vannak madaraitok, papagájaitok?

Kapok egy törpepapagájt, és nem tudom, hogy honnan vegyem. Ha ilyen Árkád, Lurdi féleségből hozom akkor ott agresszívak? Mert a nyulak azok eléggé ott. Vagy van ahol kisebb boltok, Díszhal, Madár...? Ilyesmikből? Interneten nem veszek

6

Honnan érdemes törpepapagájt hozni?

Budapest-Pécel

1

Melyik a hangosabb a nagysándor- vagy a kína papagáj?

Miben különböznek? Viselkedés, tartási mód...

(A google-t én is ismerem.)

2

Ki engedhetem a hullámos papagájokat?

Több hullámos papagáj van egy kalitkába de nem szelídek félnek tőlem.Ki engedhetem nem fogják magukat összetörni?
És ha nem mennek majd vissza a ketrecükbe akkor mit csináljak?
Válaszokat előre is köszönöm.

3

A nimfám hím vagy nőstény? (képpel)

http://kepfeltoltes.hu/view/130617/h_m_vagy_n_st_ny_www.kepf..

8

Hamar megszokják az új kalitkát?

Átraktam a két hullámos papagájomat egy legalább 4x akkora kalitkába.Már legalább 5 órája történt.Úgy mozognak már benne mintha nem is félnének, meg otthonosan.De közben meg látom hogy a farktolluk meg reszket, mert szerintem azért még félnek.Mennyi idő míg megszokják? Meg át is helyeztem őket a másik szobába, mert nálam már nem fértek el.

2

A némakacsánk (gácsér) fenekén valamiféle dió nagyságú bőrkinövés szerű, sötétrózsaszínű gumó van, és a szokásosnál sokkal hígabb, már-már vízszerű a széklete. Mi lehet a baja? Mivel kezeljem?

1

Tudnátok csirke neveket mondani?

nem tudom hogy van e kakas ezért még kéne egy két db kakas név is. Előre is köszike a válaszokat!

8

A keselyűnek van begye?

4.5 éves kisfiam kérdése és nem tudom, hogy begynek a zúzógyomrot hívjuk, vagy a nyak alatti, előredomborodó részt minden madárnál... Köszönöm a segítséget!

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!